'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

“Θυσιάστηκε” για την κόρη της κάνοντας σεξ με συμμαθητές της!!!!!

«Αθώα» δήλωσε μια 30χρονη από τη βόρεια Καλιφόρνια στις κατηγορίες για παράνομη σεξουαλική συνεύρεση με τρεις ανηλίκους, ύστερα από τις σχετικές αποκαλύψεις στην Αστυνομία δύο κοριτσιών που είναι συμμαθήτριες της κόρης της.
 
Πρόκειται για την Ντέμπορα Τόου, η οποία κατηγορήθηκε για παράνομη σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικους, καθώς και γιατί κανόνισε συναντήσεις με ανήλικους με
αποκλειστικό σκοπό το σεξ.

Οι τρεις ανήλικοι είναι ηλικίας 15 και 16 ετών.

Η Αστυνομία του Άντερσον, περίπου 150 μίλια βόρεια του Σακραμέντο, ανακοίνωσε ότι η 30χρονη ισχυρίστηκε ότι προστάτευε την κόρη της με το να συγκεντρώνει την προσοχή των αγοριών επάνω της.

Έτσι, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες…


dailyfucks.gr

http://www.newscity1.net/2010/10/blog-post_26.html

Οι άνδρες που κάνουν σεξ καθημερινά με νεότερες γυναίκες ζουν περισσότερο !!!!!

Οι άνδρες, που έχουν σεξουαλικές επαφές καθημερινά, ιδιαίτερα με νεότερες γυναίκες, είναι πιο πιθανό να ζουν περισσότερα χρόνια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
 
Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές στο Γερμανικό Ινστιτούτο Max Plank, διαπίστωσε ότι... οι πιθανότητες που έχει ένας άνδρας να πεθάνει νωρίς μειώνονται κατά 20%, αν η... σύντροφός του είναι μεταξύ 15 και 17 χρόνια νεότερή του, αναφέρει η βρετανική Daily Telegraph.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη ότι οι άνδρες με νεότερες γυναίκες - που φροντίζουν τα παιδιά και στρώνουν το οικογενειακό τραπέζι – ζουν περισσότερα χρόνια.


dinatos
http://alepounews.blogspot.com/2010/10/blog-post_5386.html

Οι χειρότερες εφευρέσεις του 20ου αιώνα!!!!!


ΔΕΙΤΕ: γιατί δεν «έπιασαν» άραγε;


Στα μέσα του περασμένου αιώνα κάποιοι άνθρωποι με όραμα, που έβλεπαν πολύ μπροστά έκαναν τις ακόλουθες εφευρέσεις. Το γιατί απέτυχαν παταγωδώς μάλλον δεν είναι σοβαρό ερώτημα... Η βασική απορία πρέπει να είναι «μα, πως τους ήρθε;»


Η ιπτάμενη πλατφόρμα ήταν ένα σχέδιο του Αμερικάνικου στρατού που τελικά φάνηκε χρήσιμο μόνο στον... Γκομπλιν, τον καλλικατζαρόμορφο εχθρό του Spiderman.


Ένα φιλόδοξο σχέδιο ώστε να σταματήσουν να ζευγάρια να μαλώνουν για το ποιος θα έχει αγκαλιά το παιδί.


To 1948 κάποιος θεώρησε πολύ φυσιολογικό να φοράει το κοστουμάκι του και να κάνει μία βόλτα μέσα στην λίμνη πάνω σε  μηχανοκίνητη σανίδα...


Και μιας και το σέρφινγκ κοστουμαρισμένων στην λίμνη δεν έπιασε, είπαν να δοκιμάσουν το σκι κοστουμαρισμένων στην λίμνη!


Για τις γυναίκες που δεν ήθελαν να χαλάνε το μακιγιάζ τους κατά την ώρα του ντους!


Πατέντα για να βγάζουν οι γονείς το μωρό να πάρει αέρα χωρίς κίνδυνο.


Αυτό το τερατούργημα προοριζόταν για αυτόματος τηλεφωνητής!


Πίπα... just the two of us. Ένα ζευγάρι, ένα τσιγάρο. ίσως φανεί χρήσιμη τώρα με την ακρίβεια...


Ένα πακέτο τσιγάρα με μία τζούρα. Ιδανικό σήμερα για την επανάσταση ενάντια στα αντικαπνιστικά μέτρα. 
newsbeast
http://ntaksi.blogspot.com/2010/10/20.html

Ελληνική “ κατοχή” σε 850 σκοπιανά sites!!!

Μπράβο ρε αλάνια!
 
Στο κάτω μέρος του κειμένου υπάρχει ακριβής σελίδα με όλες τις εικόνες και το κείμενο στα σκοπιανοσλαβικά. Μέχρι αυτήν την στιγμή όσες σελίδες από αυτές επισκεφτήκαμε είναι ακόμη “ χακαρισμένες”


Ανήρτησαν κείμενο στα σλαβομακεδονικά και χάρτες σε περίπου 850 περίπου sites κυρίως σκοπιανών συμφερόντων,κρατικά αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων επ’ευκαιρία του εορτασμού της 26ης και 28ης Οκτωβρίου!
Αναλυτικά…
το κείμενο -στην αγγλική του μετάφραση- όπως μας ενημερώνουν μέσω email ,αναφέρει:
«Macedonian Administration
Macedonian Administration Declaration
The Macedonian Administration claims what belongs to Macedonia and Macedonians.
Skopje for many years act as a terrorist in the area of Balkans and finally establish a criminal goverment. Skopje has it’s chance to stand with dignity next of Greece, but brainwash overtake Vardarska and finally brainwashed it’s people for money and interests of others.The Former Yugoslav Republic of Vardarska betrayed their Slavic identify, they reject what they are and finally they betrayed even Serbia.
After the failure propaganda of the Bulgarian VMRO in the start of century, the brainwashed people of συνέχεια εδώ


http://paspartoy.blogspot.com/2010/10/850-sites.html 

Υποθαλάσσιο ποτάμι!!!

Στην περιοχή Cenote Angelita του Μεξικό, υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ένα υπέροχο σπήλαιο, που είναι ένα από τα εκπληκτικότερα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος που ασχολείται με τις καταδύσεις.

Σύμφωνα με τον Ανατόλι Μπελόσκιν, επαγγελματία Ρώσο δύτη και φωτογράφο, το σκηνικό κόβει την ανάσα. Όπως ο ίδιος περιγράφει, στα 30 μέτρα βάθος το νερό είναι φρέσκο και καθαρό ενώ μετά τα 60 γίνεται αλμυρό. Στον πυθμένα εμφανίζεται ένα υποθαλάσσιο ποτάμι με κοίτη, δέντρα και πεσμένα φύλλα.

Δεν είναι βέβαια πραγματικό ποτάμι αλλά μια επιφάνεια υδροθείου που δημιουργεί την αίσθηση αυτή. Οι εικόνες είναι πραγματικά μαγευτικές.


Υποθαλλάσιο ποτάμι
Υποθαλλάσιο ποτάμι
Υποθαλλάσιο ποτάμι 
φωτό: Ανατόλι Μπελόσκιν

Πηγη : perierga.gr

Πηγή : TNSite

Ψαράς έπιασε… βλήμα!!!

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τον κυβερνήτη ενός σκάφους, καθώς την ώρα που ψάρευε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μάκρης Αλεξανδρούπολης και Μαρώνειας, μπλέχτηκαν στα δίχτυα του ένας πυροδοτικός μηχανισμός (βλήμα) μήκους 2,75μ. και διαμέτρου 12 εκ.

Το αλιευτικό σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Μαρώνειας και αποκλείστηκε ο χώρος προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία του Στρατού Ξηράς για την παραλαβή και εξουδετέρωση του συγκεκριμένου υλικού.

http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/psaras-epiase-blima

"Γκαντεμιά" ...διαβάστε παρακάτω!!!

Μοιάζει απίστευτο, και όμως είναι αληθινό. 

Ιδιοκτήτης ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας (κοντά στον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός») επιχείρησε να φοροδιαφύγει ακόμη και από το ΔΝΤ! Οι άνθρωποι του ΔΝΤ, προτού καταλήξουν να μισθώσουν τους δύο τελευταίους ορόφους πολυκατοικίας απέναντι από την Ακρόπολη (αντί 9.100 ευρώ τον μήνα), εξέτασαν και άλλα διαμερίσματα μεγάλης επιφανείας, περί τα 250 τ.μ. 

Είδαν ένα διαμέρισμα και την ώρα που διαπραγματεύονταν το μίσθωμα με τον ιδιοκτήτη του,
αυτός μη γνωρίζοντας προφανώς με ποιους έχει να κάνει, τους πρότεινε (αν τελικά κατέληγαν σε συμφωνία) να τους δίνει απόδειξη μόνο για το μισό μίσθωμα και το υπόλοιπο να το εισπράττει «κάτω από το τραπέζι». Το απίστευτο αυτό περιστατικό κοινοποίησε χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Δ. Γεωργακόπουλος , ο οποίος είχε συναντηθεί πρόσφατα με τους ανθρώπους του ΔΝΤ. 

Τελικά το ΔΝΤ μίσθωσε για τρία χρόνια το σπίτι απέναντι στην Ακρόπολη, για κατοικία των αντιπροσώπων του στην Ελλάδα. Ο εκμισθωτής θα καταβάλλει, όπως αναφέρεται στο μίσθωμα, όλους τους φόρους, ένσημα, τέλη ακινήτου και οποιεσδήποτε άλλες υποχρεώσεις.


tovima.gr
http://anaggelioxoros.blogspot.com/2010/10/blog-post_8321.html

"Έπεσε" και ο παιδόφιλος "δράκος" του Διαδικτύου!!!!!

Στα δίχτυα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έπεσε ο παιδόφιλος «δράκος» του Διαδικτύου! 

 Ολα τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί σε βάρος του 50χρονου ηλεκτρολόγου διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα, που έπειτα από προσεκτική μελέτη της δικογραφίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Το συγκεκριμένο άτομο, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν απλώς ένας διακινητής πορνογραφικού υλικού, αλλά είναι και ύποπτος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.


Εξαιτίας αυτού, όλο αυτό το διάστημα που εξεταζόταν η υπόθεσή του με την κατηγορία της διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού, στο πλαίσιο της επιτυχημένης αστυνομικής επιχείρησης «Σφυροκόπημα», ο 50χρονος βρισκόταν σε στενό κλοιό από τις αρχές κι έτσι μόλις βγήκε το ένταλμα συνελήφθη αμέσως!

Ωστόσο, η έρευνα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν σταματά εδώ, καθώς οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν το ενδεχόμενο να έχει έρθει σε άμεση επαφή με πολλούς ανηλίκους και μάλιστα να έχει ασελγήσει σε βάρος τους.

Τη δράση του 50χρονου ηλεκτρολόγου από περιοχή των νοτίων προαστίων είχε αποκαλύψει πρώτη η «Espresso» με ρεπορτάζ που αφορούσε τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ατόμου. Οι αστυνομικοί μετά από πολύμηνη έρευνα έφτασαν στα ίχνη του ηλεκτρολόγου ο οποίος μέσω του Διαδικτύου διακινούσε υλικό σκληρού παιδικού πορνό. Οταν εισέβαλαν στο σπίτι του, εκτός από το σκληρό παιδικό πορνό που βρήκαν αποθηκευμένο σε δύο υπολογιστές, ανακάλυψαν και το προφίλ εκατοντάδων ανήλικων Ελληνόπουλων από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 50χρονος παιδόφιλος φαίνεται πως είχε -τουλάχιστον- διαδικτυακή επικοινωνία με εκατοντάδες ανηλίκους που είχε κάνει φίλους. Αμέσως η έρευνα των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής στράφηκε στο παρελθόν αλλά και στο παρόν του παιδόφιλου από τα νότια προάστια.

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος πριν από περίπου δύο χρόνια είχε κατηγορηθεί από τις αστυνομικές αρχές και τη Δικαιοσύνη για παρενόχληση και ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βάρος ανηλίκων, καθώς προέκυψε πως τριγυρνούσε στα σχολεία της γειτονιάς του και παρενοχλούσε ανήλικους μαθητές και μαθήτριες. Μάλιστα, αρκετοί γονείς που γνώριζαν τη δραστηριότητά του τον είχαν ξυλοκοπήσει, ενώ παράλληλα τον είχαν καταγγείλει και στην αστυνομία.

Από τις νέες έρευνες διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον με δύο από τα παιδιά που είχε γνωρίσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είχε έρθει σε επαφή και είχε γνωριστεί μαζί τους, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προκύψει πως είχε ασελγήσει σε βάρος τους. Η έρευνα, όπως είπε στην «Espresso» αξιωματικός με γνώση των ερευνών, θα τραβήξει σε μάκρος καθώς ο 50χρονος παιδόφιλος στα αρχεία του είχε αποθηκευμένα τα προφίλ εκατοντάδων παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, από την Ελλάδα.


espresso.gr
madata.gr 

Πρωθυπουργικό… πέναλτι!!!


Ένα ήταν σήμερα στη Βουλή το μεγάλο γεγονός, η διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

«Εκτός από τους δικούς του, που είναι μόνιμα ευχαριστημένοι με ό,τι κι αν κάνει ο Πρόεδρος, οι υπόλοιποι είναι πυρ και μανία» ήταν το πρώτο σχόλιο στελέχους του ΠΑΣΟΚ.


«Πως είδατε το Γιώργο Παπανδρέου;» ρωτούσαν το πρωί οι δημοσιογράφοι.


«Όλα έχουν την ανάγνωσή τους. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι σε κάθε κίνηση ο στόχος είναι αυτός που μετράει…» απάντησε πρώην βουλευτής και νυν γραμματέας σε ένα υπουργείο.


«Είδατε τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού;» ρώτησε ο δημοσιογράφος της zougla.gr μία πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.


«Ναι, την είδα» απάντησε εκείνη.


«Μέχρι τέλους;»


(χαμόγελο από την άλλη πλευρά)


«Ναι, μέχρι τέλους… Καλή ήταν, αλλά μπορούσε και καλύτερα…» ήταν το δεύτερο καρφί.


Το πιο ωραίο σχόλιο ωστόσο, το οποίο αποδεικνύει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το έκανε μια συνάδελφος, η οποία είπε: «Το πιο ωραίο από τη συνέντευξη ήταν το κόκκινο λαμπατέρ στο γραφείο του Πρωθυπουργού!».


«Αν, όπως είπατε, η συνέντευξη ήταν καλή αλλά όχι τέλεια, με άριστα το δέκα τι βαθμό θα δίνατε στο Γιώργο Παπανδρέου;» ήταν το επόμενο ερώτημα σε υφυπουργό του νότου.


«Το δικό μου βαθμολόγιο είναι διαφορετικό από το δικό σας. Γι’ αυτό βάζω δέκα στον Πρωθυπουργό».


Πάντως, με δέκα ή όχι, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει από την Αλεξανδρούπολη ότι η κυβέρνηση απέκρουσε πολλά πέναλτι.


Και ρωτάω εγώ ο αφελής, τώρα;


Τότε γιατί στείλατε το λαό στη σέντρα; Το ’πιασες Γιώργο; 

zougla.gr 

Ελλάς- Κολομβία... ισοπαλία..!!

Ουραγός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην 78η θέση διεθνώςΔιεθνούς Διαφάνεια-Ελλάς.
(ανάμεσα σε 178 χώρες), βρίσκεται η χώρα μας σε σχέση με το δείκτη αντίληψης της διαφθοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία της 



Η χώρα μας παρουσίασε την τρίτη μεγαλύτερη επιδείνωση στην κατάταξη, καθώς υποχώρησε επτά θέσεις, από την 71η στην οποία βρισκόταν το 2009.

Η Ελλάδα βαθμολογείται με 3,5 βαθμούς έναντι 3,8 το 2009.

Ο πρόεδρος του ελληνικού τομέα της Διεθνούς Διαφάνειας, Κώστας Μπακούρης, δήλωσε: "Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση διαμορφώθηκε παρά τις προσπάθειες της πολιτείας με θετικές νομοθετικές παρεμβάσεις (προστασία πληροφοριοδοτών, παρεμβάσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, "διαύγεια", νέος νόμος για τον έλεγχο των δαπανών στις περιφερειακές εκλογές, παρεμβάσεις με τον Καλλικράτη).

Η προσπάθεια δεν είναι αρκετή καθώς οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρηματιών…. Επιλογές της κυβέρνησης όπως η περαίωση και η εξαγγελία της πρόθεσης για νομιμοποίηση αυθαιρέτων / ημί-υπαίθριων οδηγούν σε διαφορετική κατεύθυνση και στέλνουν λάθος μηνύματα". 

"Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, οι καλές προθέσεις της κυβέρνησης για εδραίωση της διαφάνειας πρέπει να γίνουν πράξη το συντομότερο δυνατόν. Η καταπολέμηση της διαφθοράς και η βελτίωση της χώρας στο δείκτη θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προσέλκυση νέων επενδυτών", σημειώνει η Οργάνωση και προσθέτει: "Η λύση βρίσκεται στην ανακάλυψη και αυστηρή -παραδειγματική- τιμωρία των πολιτών και των επιχειρήσεων που δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος".

Την καλύτερη επίδοση εμφανίζουν η Δανία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη. Η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια θέση με την Κίνα, την Κολομβία, το Λεσότο, το Περού και τη Σερβία. Το Αφγανιστάν και η Μιανμάρ μοιράζονται την προτελευταία θέση με βαθμολογία 1,4, ενώ η Σομαλία, έρχεται τελευταία με βαθμολογία 1,1.

Βελτίωση συγκριτικά με τις βαθμολογίες του 2009 παρουσίασαν το Μπουτάν, η Χιλή, ο Ισημερινός, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Γκάμπια, η Αϊτή, η Τζαμάικα, το Κουβέιτ και το Κατάρ. 


http://www.nooz.gr/ 

Μετά την επέμβαση του ΔΝΤ στην οικονομία της Ελλάδας, σειρά έχει ο ένοπλος ευρωπαικός στρατός φύλαξης συνόρων RABIT εντός Ελληνικού εδάφους!!!!

Για πρώτη φορά μετά τον Β’ ΠΠ αναπτύσσονται και επίσημα ξένα ένοπλα τμήματα στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα θα αναπτυχθεί μια δύναμη περίπου 300 ενόπλων ειδικά εκπαιδευμένων στην φύλαξη συνόρων οι οποίοι θα προέρχονται από διάφορες χώρες της ΕΕ.  

Είναι επίσης η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σώμα θα αναπτυχθεί σε χώρα της ΕΕ από τότε που δημιουργήθηκε το σώμα σύμφωνα με τον κανονισμό 863/2007 της 11ης Ιουλίου του 2007. Η RABIT (Rapid Border Intervention Teams) έτσι όπως ονομάζεται η ειδική αυτή μονάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ασκήσεων Πορτογαλία Σλοβενία και άλλες χώρες της Ε.Ε. και θα αφιχθεί στην Ελλάδα με τον πλήρη οπλισμό της.

Όλες οι δραστηριότητές της θα υπάγονται στις προβλέψεις των Ελληνικών νόμων, ενώ τα έξοδα της φιλοξενίας τους θα τα καλύπτει η χώρα μας. Θα ενεργούν από κοινού με τους Έλληνες συνοριοφύλακες. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν, «ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που περνούν τα σύνορα παρουσιάζει σταθερή αύξηση και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική, ιδιαίτερα στα 12,5 χιλιόμετρα κοντά στην ελληνική πόλη Ορεστιάδα». 

Εκεί είναι ακριβώς που σε πρώτη φάση αναμένεται να αναπτυχθούν τα 300 άτομα της RABIT, καθώς σε εκείνο το σημείο ο Έβρος είναι αρκετά ρηχός με αποτέλεσμα να παρατηρείται το μεγαλύτερο κύμα παράνομης διέλευσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν και θα τεθούν υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών «για περιορισμένο –όμως- χρονικό διάστημα». 

Από την πλευρά της, η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε «η ροή των ανθρώπων που περνούν παράνομα τα σύνορα έχουν αγγίξει επίπεδα συναγερμού και η Ελλάδα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την κατάσταση». 

Την ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης και τη συνεργασία της Κομισιόν είχε ζητήσει με επιστολή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Νέο κόμμα από τον Αλαβάνο!!!

Την πρόθεσή του να ιδρύσει νέο κόμμα εξέφρασε ο Αλέκος Αλαβάνος καθώς θεωρεί ότι υπάρχει κενό στο χώρο. Ο Α. Αλαβάνος υποστήριξε πως τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορούν να καλύψουν αυτό που κάποιοι ευαγγελίζονται ως Αριστερά.

Νέο κόμμα θα δημιουργήσει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Αλέκος Αλαβάνος όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, για να καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα, γιατί τα υπάρχοντα σχήματα δεν μπορούν να εκφράσουν σήμερα αυτό που ευαγγελίζεται η Αριστερά.

Ακόμη τόνισε πως η δυνατότητα να σημειωθεί μια ήττα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές, αποτελεί αισιοδοξία, αποτελεί ελπίδα.

Οι δηλώσεις του έγιναν, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του και της ανταλλαγής απόψεων με τους εργαζομένους στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Α. Αλαβάνος υποστήριξε πως είναι πολύ καλύτερα να πέσει αυτή η κυβέρνηση με νόμιμες διαδικασίες, χωρίς να χρειασθεί να φθάσουμε σε αγριότητες ή ακραίες καταστάσεις, όπως συνέβη σε άλλες χώρες που είχαν υπαχθεί στο ΔΝΤ.

Ο Αλέκος Αλαβάνος αν και εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα Μαζικά Μέση Ενημέρωσης που βρίσκονται κάτω από τεράστιες πιέσεις, συγχρόνως αναρωτήθηκε γιατί κανένας δημοσιογράφος δεν ρώτησε αυτό που προβληματίζει τους διεθνείς αναλυτές, αν πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση και αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ελεύθερη Αττική" χαρακτήρισε καρικατούρα το νέο νόμο για την τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι έχουν γελοιοποιήσει τον "Καλλικράτη", ενώ τόνισε ότι ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, αν δεν έχει τόλμη, θάρρος και αποφασιστικότητα να συγκρουσθεί με την κυβέρνηση, θα είναι απλώς ένας διοικητικός υπάλληλος.


Μακάβρια ευρήματα στη Βοσνία ...

Οι σκελετοί περίπου 100 ατόμων, που πιστεύεται ότι ήταν Μουσουλμάνοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στον πόλεμο του 1992- 1995 στην Βοσνία, ανασύρθηκαν από τον πυθμένα μιας λίμνης, στα σύνορα ανάμεσα στην Βοσνία και στην Σερβία, σύμφωνα με ιατροδικαστές.

 "Ανασύραμε συνολικά 396 τμήματα από σκελετούς που ανήκουν σε τουλάχιστον 97 σορούς", δήλωσε ο Άμορ Μάσοβιτς, επικεφαλής του Ινστιτούτου Αγνοουμένων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Τα θύματα, πιστεύεται ότι ήταν περίπου 1.000 Βόσνιοι Μουσουλμάνοι, που εξαφανίστηκαν από την πόλη του Βίσεγκραντ το 1992.

Σύμφωνα με τον κ. Μάσοβιτς, πρόκειται για μία από τις πιο εκτεταμένες επιχειρήσεις στις δύο πλευρές της λίμνης Πέρουκατς, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 ειδικοί και εθελοντές.


http://cosmo.gr/News/Boznia/294549.html

“Ναι, δίναμε μίζες σε Έλληνες πολιτικούς”!!!!

Μας είπε κάτι καινούριο ο βασικός διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, στην κατάθεση του στα μέλη της ελληνικής εξεταστικής επιτροπής, την Τρίτη (26/10).

Ο Σίκατσεκ παραδέχθηκε ότι η Siemens έδινε πολιτικό χρήμα σε κόμματα και πολιτικούς, όμως δεν γνωρίζει ονόματα και πολιτικά πρόσωπα επακριβώς.

Για την “προσωποίηση”, παρέπεμψε την επιτροπή στον πρώην πρόεδρο της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Πάντως αρνήθηκε ότι είχε αρνηθεί ότι δόθηκαν λεφτά σε μικρό κόμμα της Ελλάδας, ενώ ανέλυσε το σύστημα που διέπει τα μαύρα ταμεία και τις διαδρομές που ακολούθησε το μαύρο χρήμα στη χώρα μας.

Επί των ημερών του, διοχετεύθηκαν μίζες σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που ανέρχονται σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Ο Σίκατσεκ έχει ήδη καταδικαστεί από τον Ιούλιο του 2008 από τη γερμανική δικαιοσύνη σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 108.000 ευρώ.
 

http://cosmo.gr/Politics/Germany/294534.html

Προσλήψεις αναπληρωτών στα δημοτικά σχολεία

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου για το σχολικό έτος 2010- 2011.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που καλούνται να διδάξουν τα μαθήματα της 2ης Ξένης Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα προσλαμβάνονται 99 εκπαιδευτικοί Γαλλικής Γλώσσας και 212 εκπαιδευτικοί Γερμανικής Γλώσσας.


Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε ότι, για το σχολικό έτος 2010-2011, προσλαμβάνονται 645 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου Πληροφορικής, προκειμένου να υποστηρίξουν τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα μαθήματα Τ.Π.Ε. και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση.


Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 01 Νοεμβρίου 2010.


Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=191100&cid=4 

Ιερέας έκλεβε τρόφιμα από νοσοκομείο!!!

Συνεργός στην αφαίρεση τροφίμων από τα μαγειρεία του Νοσοκομείου του Πύργου ήταν ένας Ιερέας.

Στο νοσοκομείο εργαζόταν ως βοηθός μάγειρα η 37χρονη σύζυγος του ιερωμένου.


Την αποκάλυψη έκανε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από πολυήμερες έρευνες, η διοικητής του νοσοκομείου, Ελένη Σιουρούνη.


Η κα Σιουρούνη έστησε καρτέρι στο ζευγάρι, όταν ο ιερέας έφτασε στο χώρο του νοσοκομείου για να αναλάβει το ρόλο του τσιλιαδόρου.


Εκείνος αρχικά προσπάθησε να ξεφύγει αλλά τελικά συνελήφθη όταν πήγε να ειδοποιήσει της σύζυγό του.


Στο νοσοκομείο κλήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι προσήγαγαν το ζευγάρι στην Ασφάλεια Πύργου.


Όταν, όμως, έφτασαν στο κτίριο, τόσο ο ιερωμένος όσο και η 37χρονη έπαθαν… εγκεφαλικό.


Για παν ενδεχόμενο μεταφέρθηκαν εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, οι οποίες, ευτυχώς, δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.


Ακολούθησαν διαβουλεύσεις με την κα Σιουρούνη να μην υποβάλει, τελικά, μηνύσεις για ανθρωπιστικούς, κυρίως, λόγους αφού πρόκειται για μέλη πολύτεκνης οικογένειας.


Πηγή: iliatora.gr

"Δεν τη σκότωσα εγώ, αρνούμαι τα πάντα"

«Δεν τη σκότωσα εγώ, αρνούμαι τα πάντα!» 

Αυτό φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν στην Αυλώνα Αλβανίας ο 45χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε εν ψυχρώ, με τρεις σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος, την εν διαστάσει σύζυγό του στην Κέρκυρα. 

Ο άνδρας συνελήφθη από την αλβανική αστυνομία μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ελληνικές αρχές, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έκδοσή του στη χώρα μας.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έχει σοβαρά στοιχεία και ενδείξεις σε βάρος του, εκείνος αρνείται κατηγορηματικά ότι είναι ο φονιάς της 36χρονης γυναίκας, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί.

Στο μεταξύ, το πτώμα της άτυχης κοπέλας βρισκόταν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Κέρκυρας μέχρι χθες το απόγευμα, οπότε μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Ιωάννινα. Σήμερα, στις 3.00 μετά το μεσημέρι, αναμένεται να γίνει η κηδεία της στο χωριό Πρωτόπαππα (απ’ όπου καταγόταν).

Η οικογένεια, παρά το ισχυρό σοκ, προσπαθεί να επιδείξει ψυχραιμία προκειμένου να μη διαταραχθεί περισσότερο η ψυχική υγεία του 8χρονου αγοριού, το οποίο έχασε με τόσο βίαιο και ξαφνικό τρόπο τη μητέρα του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την προστασία του παππού και του θείου του, ενώ παρακολουθείται στενά από παιδοψυχολόγο. Τραγική ειρωνεία είναι ότι το αγοράκι θα μεγαλώσει χωρίς μαμά όπως και η ίδια η 36χρονη, η οποία είχε την ατυχία να χάσει τη μητέρα της στην τρυφερή ηλικία των δύο ετών κατά τη διάρκεια της γέννας του αδερφού της!

Το νήμα της ζωής της 36χρονης κόπηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Το άγριο έγκλημα αποκαλύφτηκε ύστερα από τηλεφώνημα σύμφωνα με το οποίο στο πορτμπαγκάζ ενός Ι.Χ. που βρισκόταν σταθμευμένο στην περιοχή Γεωργουταίικα Αλυκών Κέρκυρας βρισκόταν νεκρή μία γυναίκα. 


Αμέσως ξεκίνησε έρευνα και, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του 45χρονου εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος μετά το έγκλημα αναχώρησε με αυτοκίνητο για την Αλβανία.

espessonews.gr
madata.gr

Αστυνομικοί τρέμουν τις ρατσιστικές ομάδες!!!!!!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, ότι συνάδελφοί τους αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, κινδυνεύουν από άτομα ρατσιστικών οργανώσεων εάν δείξουν ευνοϊκή μεταχείριση σε μετανάστες!

 

«Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Αγ. Παντελεήμονα παραδέχθηκαν ότι οι συνθήκες κράτησης στο Τμήμα είναι απάνθρωπες και πρόσθεσαν ότι είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν ισορροπίες μεταξύ μεταναστών και ρατσιστικών ομάδων, διότι αν θεωρηθούν από αυτές ότι δείχνουν ευνοϊκή μεταχείριση προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, απειλείται η ζωή των ίδιων των Αστυνομικών οργάνων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργούνται στα Τμήμα, εξ αιτίας του μεγάλου αριθμού μεταναστών που κρατούνται σε χώρους που δεν διαθέτουν την ανάλογη υποδομή..

Όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, τα Τμήματα του κέντρου της Αθήνας, όπως του ........Αγίου Παντελεήμονα, της Ομόνοιας, των Εξαρχείων και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν μετατραπεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών για διάστημα που πολλές φορές ξεπερνάει τους έξι μήνες, έχουν τέσσερις φορές περισσότερους κρατουμένους, είναι βρώμικα και με κακές συνθήκες εξαερισμού και φωτισμού. 

Επίσης, τονίζει, «οι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφόρηση, καθώς δεν υπάρχουν διερμηνείς, αλλά ούτε και σε νομική βοήθεια και ιατρική φροντίδα».
Επιπλέον, στα Τμήματα αυτά, αναφέρει η Ε.Α.Υ.Α, βρέθηκαν πρόχειροι ειδικοί χώροι στους οποίους ήταν στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες περισσότεροι από 40 κρατούμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταγεγραμμένοι στο μητρώο κρατουμένων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι το θέμα με τις ελλείψεις στα κρατητήρια των Τμημάτων και τα προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, είχαν επισημανθεί και σε δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΑΥΑ, αναφέρει ότι «έγινε εκτενέστερη ανάλυση των προβλημάτων που έθιξε ο εισηγητής του ΟΗΕ, κ. Νόβακ και πολλά άλλα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών στους χώρους κράτησης, αποδεικνύεται περίτρανα το περιεχόμενο όλων αυτών που το τελευταίο διάστημα έχουμε αναδείξει, μέσα από τις φωνές των συναδέλφων που καθημερινά αυξάνονται και επίσης φαίνεται η ατολμία της Φυσικής και Πολιτικής ηγεσίας που δεν έχει πράξει τα αυτονόητα».

Από το e-go.gr

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_8089.html

Ισόβια πίσω από τα σίδερα για τη δολοφονία των 540 ευρώ...

Ισοβίως πίσω από τα κάγκελα για 540 ευρώ.  

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τον 22χρονο Ανδρέα Σπύρου από την Παλλουριώτισσα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 23χρονου Σταύρου Γεωργίου από τον Αναλιόντα, που διαπράχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη βιομηχανική περιοχή Δαλιού. 

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ως αναξιόπιστο και απέρριψε τη μαρτυρία του, καθώς έπεσε αρκετές φορές σε αντιφάσεις. Γι αυτό και κατηγορήθηκε για φόνο εκ προ μελέτης.

Ο Γεωργίου σύμφωνα με την Αστυνομία δέχθηκε 27 μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Αιτία του φονικού όπως προέκυψε από τις έρευνες που διενήργησε η Αστυνομία ήταν τα 540 ευρώ που φαίνεται να χρωστούσε ο θύτης στο θύμα. Συγκεκριμένα, το θύμα φέρεται να έδωσε στον Σπύρου το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για να του φέρει ένα εξάρτημα αυτοκινήτου αλλά φαίνεται ότι ο Σπύρου δεν του το έφερε ποτέ με αποτέλεσμα ο Γρηγορίου να του ζητήσει πίσω τα χρήματα.


Να σημειωθεί ότι ο Σπύρου σε θεληματική του κατάθεση ομολόγησε τη διάπραξη του εγκλήματος αναφέροντας ότι συναντήθηκε με το θύμα εκείνη την ημέρα για να διευθετήσουν τη μεταξύ τους οικονομική διαφορά και ότι θύμωσε και πιάστηκαν στα χέρια όταν το θύμα τον απείλησε ότι θα έβαζε βόμβα στον ίδιο και στη μητέρα του αν δεν του επέστρεφε τα χρήματα. 

Ακολούθως ο 21χρονος ανέσυρε μαχαίρι ψαρέματος, το οποίο είχε κρυμμένο στα ρούχα του και του επέφερε επανειλημμένα κτυπήματα μέχρι που έπεσε νεκρός. Κάποιες από τις μαχαιριές ήταν πισώπλατες. 

http://filoksenos.blogspot.com/2010/10/540.html

Πυραμίδα Ελληνικού - Η πυραμίδα που απαγορεύτηκε η χρονολόγηση της!!!!!

Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως.Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας.


Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα.

Μια έρευνα όμως που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών και χρονολόγηση στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του "ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720π.Χ!

Δηλαδή είναι παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) !!!(Κατά την επίσημη τουλάχιστον χρονολόγηση)


Όσο απίστευτο και αν φαίνεται το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν έγινε γνωστό και δεν έγινε καμιά εκμετάλλευση του από το ελληνικό κράτος,άλλα αντίθετα αποσιωπήθηκε.

Η χρήση τέτοιων κτισμάτων στην αρχαιότητα,τα οποία έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα,δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.Ενδεχομένως να χρησίμευαν σαν φρυκτωρίες,σαν ναοί ,ταφικά μνημεία ή αστρονομικά παρατηρητήρια.

Αυτό που έχει όμως περισσότερη σημασία είναι ότι μιλάμε για πυραμίδες,και μάλιστα αρχαιότερες των Αιγυπτιακών.

Σήμερα το μνημείο παραμένει εσκεμμένα εγκαταλελειμμένο στην φθορά,και σχεδόν άγνωστο στον περισσότερο κόσμο.


Το Υπουργείο Πολιτισμού και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο αποσιώπησε το γεγονός για να μην δημιουργήσουμε διπλωματικό επεισόδιο με την Άιγυπτο(!),άλλα σχεδόν απαγόρευσε κάθε αναφορά στο μνημείο.Κάτι που επιβεβαίωσαν και οι κάτοικοι της περιοχής σε παλιότερη εκπομπή της ΕΤ3 "Αληθινά σενάρια".


Τα συμπεράσματα δικά σας...



ΠΗΓΗ: apocalypsejohn  
http://tapantaedo1.blogspot.com/2010/10/blog-post_4139.html

Οι άντρες δεν υπάρχουν πια, τους προσπέρασε η επιστήμη;;!!!!

Οι άντρες δεν υπάρχουν πια, τους…προσπέρασε η επιστήμη; 

Νέες πρωτοποριακές έρευνες θέλουν τη γυναίκα να παράγει… σπέρμα, υπερνικώντας τη φύση και το αντίθετο φύλο. 

Οι επιστήμονες θα μπορούν να παράγουν συνθετικό σπέρμα από ιστό που θα λαμβάνουν από το μυελό του οστού της γυναίκας αν καταφέρουν να παράγουν υποτυπώδη σπέρμα από το μυελό των οστών του άντρα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι χάρη σε αυτά τα ευρήματα θα μπορέσουν να ισχυροποιήσουν ακόμα και τη γονιμότητα των άντρών, οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν μπορούν να παράγουν το δικό τους σπέρμα.

Η δημιουργία σπέρματος από τις γυναίκες σημαίνει ότι εκείνες θα μπορούν να αναπαράγουν μόνο θηλυκά και όχι αρσενικά μωρά! «Θεωρητικά είναι πιθανό», αναφέρει ο καθηγητής Karim Nayernia από το πανεπιστήμιο Newcastle upon Tyne.

«Το πρόβλημα είναι αν το σπέρμα θα είναι λειτουργικό ή όχι. Δε νομίζω πάντως πως υπάρχει ηθικό ζήτημα. Είμαστε ήδη στη διαδικασία της έγκρισης». 

Πηγη : pyles.tv 
Πηγή : TNSite

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάνει στους 50 βαθμούς!!!!

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις βιβλικές καταστροφές που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο περιβάλλον περιέγραψαν αναλυτικά οι εκπρόσωποι από 13 μεσογειακές χώρες κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο Δημήτρης Λάλας εκπρόσωπος της χώρας μας για το κλίμα και σύμβουλος της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, δηλώνει χαρακτηριστικά πως η θερμοκρασία στην Αθήνα μπορεί να σκαρφαλώσει στους 50ο C σε λίγα χρόνια, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά ένα μέτρο και οι επιπτώσεις στις καλλιέργειες και τον τουρισμό θα είναι μη αναστρέψιμες.

Τη δική του εκτίμηση για το μέλλον των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Μεσογειακών χωρών εξέφρασε κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ο - πρώην επίτροπος Περιβάλλοντος - Σταύρος Δήμας. Όπως είπε «η διεθνής συμφωνία δυναμιτίζεται από την αδράνεια των Η.Π.Α.» ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία μεταξύ των Μεσογειακών χωρών, οι οποίες θα πρέπει να βρουν μια κοινή συνισταμένη στους διαφορετικούς στόχους που έχει η κάθε μία χωριστά.

Μεγάλο εμπόδιο για την εκπλήρωση των στόχων, παραμένει η χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων και μάλιστα σε εποχές ύφεσης και μεγάλης οικονομικής αστάθειας.

 

ecofinder.gr
http://www.newscity1.net/2010/10/50_25.html

Το μεγάλο φορτίο. 6,15 τόνους χασίς κατασχέθηκαν στην Τουρκία.!!!!!!

Η τουρκική χωροφυλακή προχώρησε σήμερα σε μια κατάσχεση ρεκόρ συνολικά 6,15 τόνων χασίς στη νοτιοανατολική Τουρκία και συνέλαβε 7 άτομα στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, ανακοίνωσε πηγή της τοπικής ασφάλειας.
 
Η κατάσχεση έγινε στη διάρκεια επιχείρησης που είχε συντονιστεί σε επτά χωριά της πόλης Λις, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Οι αρχές διερευνούν αν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από πολλές χώρες, εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή με τα ναρκωτικά.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν την οργάνωση αυτή, η οποία διεξάγει από το 1984 ένοπλο αγώνα κατά των δυνάμεων της Άγκυρας, ότι επιδίδεται σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών προς την Ευρώπη για να χρηματοδοτεί τη λειτουργία της.

http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/615.html

Έμαθαν πως μαμιόμαστε και πλάκωσαν και οι ...γιούφτοι!!!!

Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο συζήτησε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, τον διεθνή εναέριο χώρο και την έκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Kanal D. 

 
Σύμφωνα με τον ανταπoκριτή του δικτύου, από την Άγκυρα, το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε σενάρια για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε μερικές περιοχές στα 7 μίλια και σε μερικές 8 μίλια. 
 
Η συζήτηση διήρκεσε 4,5 ώρες και έγινε στο πλαίσιο της ανασκόπησης της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Τζεμίλ Τσιτσέκ απέφυγε να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι «ανακοινώσεις σε τέτοια ζητήματα κάνει το υπουργείο Εξωτερικών όταν θεωρείται σκόπιμο. Απ΄ όσο γνωρίζω δεν υπήρξε τέτοια ανακοίνωση».

http://www.antinews.gr/?p=68393
http://greekpanorama.blogspot.com/2010/10/blog-post_5418.html

Είδαν τον διάβολο και σκότωσαν ένα μωρό !!!!!!

Μια απίστευτη ιστορία, βγαλμένη από τα αρχεία των X-Files συγκλόνισε το Παρίσι. Δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν και ένα μωρό σκοτώθηκε όταν πήδηξαν από το παράθυρο επειδή όπως είπαν «είδαν το διάβολο.

Η ιστορία διαδραματίστηκε σε ένα...
διαμέρισμα όπου διέμεναν 13 μετανάστες. Στις 3 τα ξημερώματα, ένα μωρό τεσσάρων μηνών που βρισκόταν ανάμεσά τους άρχισε να κλαίει και ο πατέρας του σηκώθηκε να το ταΐσει. Τότε, ξαφνικά, οι υπόλοιποι ένοικοι σηκώθηκαν και άρχισαν να μαχαιρώνουν τον άντρα επειδή νόμιζαν ότι είναι ο διάβολος!


Στη συνέχεια, άφησαν γυμνό τον άντρα και τον πέταξαν έξω από το διαμέρισμα. Ο υποτιθέμενος... διάβολος όμως κατάφερε να αντισταθεί και ξαναμπήκε στο διαμέρισμα. Τότε οι μετανάστες για να γλιτώσουν πήδηξαν από το παράθυρο μαζί με το μωρό, το οποίο δεν άντεξε την πρόσκρουση και απεβίωσε.

Οι υπόλοιποι ένοικοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Παρισιού, μερικοί από αυτούς με σοβαρά τραύματα.


http://neamadata.blogspot.com
http://dinatos.blogspot.com/2010/10/blog-post_7007.html

Για να προσληφθείς στην ΕΡΤ, πρέπει να μιλάς τούρκικα!!!!!

Σύμφωνα με την νέα προκήρυξη της ΕΡΤ, για να προσληφθείς στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Κομοτηνής, πρέπει να γνωρίζεις άριστα την τουρκική γλώσσα!

Η προκήρυξη δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφορά 171 συνολικά δημοσιογράφους, σε όλη τη χώρα και δύο για το κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ Κομοτηνής.

Όπως αναφέρουν τοπικές πηγές, η η ΕΡΑ Κομοτηνής διαθέτει τουρκόφωνο πρόγραμμα για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, το οποίο αυτή τη στιγμή καλύπτεται πλήρως από τους υπάρχοντες μόνιμους υπαλλήλους. Συνεπώς η αναφορά στην προκήρυξη ότι "απαιτείται η γνώση της τουρκικής" για τις δύο νέες θέσεις, μόνο «φωτογραφική» μπορεί να χαρακτηριστεί για να τακτοποιήσουμε "δικά μας παιδιά".

Για το θέμα κατέθεσαν ήδη ερώτηση δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ, προς τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, τον αναπληρωτή του και πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ Τηλέμαχο Χυτήρη, αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, που είναι και βουλευτής Ροδόπης!

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω:
«ΘΕΜΑ: ΠΛΗΡΩΣH ΘΕΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ἡ προκήρυξι ὑπ’ ἀριθ. ΣΟΧ Α1/2010 «Γιά τήν πλήρωση ἑκατόν ἑβδομήντα ἕνα (171) θέσεων δημοσιογράφων μέ σύμβαση ἐργασίας Ἰδιωτικοῦ Δικαίου Ὁρισμένου Χρόνου στήν Ἑλληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ Α.Ε.)» μεταξύ άλλων αναφέρεται καί σέ δύο θέσεις δημοσιογράφων μέ έδρα τήν Κομοτηνή. Στίς απαραίτητες προϋποθέσεις αναφέρεται:

«ιβ. Ειδικά γιά τίς δύο θέσεις του Ρ/Σ Κομοτηνής οι υποψήφιοι θά πρέπει νά πιστοποιήσουν την πολύ καλή γνώση της Τουρκικής Γλώσσας».

Η ύπαρξη τέτοιων προκλητικών προϋποθέσεων από τήν πλευρά της ΕΡΤ Α.Ε., ειδικά στήν περιοχή της Θράκης οπου οργιάζει η προσπάθεια της Τουρκίας γιά δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων καί τουρκοποίηση της περιοχης προβληματίζει ολους τούς Ελληνες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Ποιά διεύθυνσι καί ποιά πρόσωπα ἀπό πλευρᾶς ΕΡΤ Α.Ε. εἶναι ὑπεύθυνα γιά τήν σύνταξι τῆς προκηρύξεως;
2. Μέ ποιά δικαιολογία ἀποκλείονται δημοσιογράφοι πού δέν γνωρίζουν τουρκικά;
3. Γιατί ἀπαιτεῖται γνώσι μόνο τῆς τουρκικῆς καί ὄχι π.χ. τῆς πομακικῆς γλώσσας;
4. Ποιός ἀκριβῶς φορέας θά πιστοποιήση τήν καλή γνώσι τῆς τουρκικῆς; Μήπως τό τουρκικό προξενεῖο Κομοτηνῆς;
5. Ὑπάρχουν μυστικές συμφωνίες γιά μοίρασμα κυριαρχίας στήν ἑλληνική Θράκη καί ἡ συγκεκριμένη ἀπόφασι κινεῖται στό πνεῦμα τους;
Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος και Ηλίας Πολατίδης»

http://www.newsbomb.gr/

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πλαστογραφούσε έγγραφα

Κύκλωμα αλλοδαπών το οποίο πλαστογραφούσε ταξιδιωτικά έγγραφα και στη συνέχεια τα πωλούσε σε λαθρομετανάστες προκειμένου να μονιμοποιηθούν εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση ασφαλείας ανατολικής Αττικής.

 
Συνελήφθησαν ένας Πακιστανός και ένας υπήκοος Μπαγλαντές ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο από το Πακιστάν. Στο σπίτι των συλληφθέντων στα Σεπόλια βρέθηκαν 3000 πλαστογραφημένα έγγραφα και 127 σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα έγγραφα ήταν πολύ καλά πλαστογραφημένα και εκτιμάται ότι τα μέλη του κυκλώματος διαθέτουν και εργαστήριο το οποίο δεν είχε βρεθεί κατά τη σύλληψή τους. 
 
Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν στρέψει τις έρευνές τους για τον εντοπισμό του εργαστηρίου πλαστογράφησης αλλά και για άλλα άτομα που τυχόν συμμετέχουν στο κύκλωμα.


http://katohika.blogspot.com/2010/10/blog-post_6191.html 

Μαχαιρώθηκε μπροστά της, επειδή τον χώρισε!!!

Ούτε που φανταζόταν τι θα  αντίκριζε μια νεαρή κοπέλα  στην Μυτιλήνη, όταν δέχθηκε να  συναντήσει τον πρώην φίλο  της με τον οποίο είχε χωρίσει  με δική της πρωτοβουλία…  
 
Ο  απελπισμένος νεαρός έβγαλε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε τρεις φορές στην κοιλιά του, προσπαθώντας να την πείσει να ξανασμίξουν!

Η  νεαρή είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην φίλου της, ο οποίος την απειλούσε επιμένοντας να συνεχίσουν την σχέση τους. 
 
Η μήνυση είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο νεαρός και να περάσει τρεις ημέρες στα κρατητήρια Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, ώσπου να δώσει εντολή ο εισαγγελέας Μυτιλήνης να αφεθεί ελεύθερος! Μόλις βγήκε, όμως, πήγε σε ένα κατάστημα, αγόρασε ένα μαχαίρι και έτρεξε να συναντήσει την αγαπημένη του.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του  ότι θα αυτοκτονούσε αν εκείνη  επέμενε στον χωρισμό τους, η κοπέλα ήταν ανένδοτη. 
 
Τότε εκείνος έκανε μπροστά στα μάτια της πράξη τις απειλές του με το μαχαίρι που είχε μόλις αγοράσει! 
 
Έντρομη η νεαρή έβαλε τις φωνές και οι γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Για καλή του τύχη, το μαχαίρι δεν είχε χτυπήσει ζωτικά όργανα κι έτσι οι γιατροί κατάφεραν να τον σώσουν! 
 
Τώρα, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα επιχειρήσει στο μέλλον αν η γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος επιμείνει να μένει μακριά του…

protothema

Τον ψέκασαν για να του πάρουν την μηχανή!!!

Μ
όνο για τέτοιου είδους επίθεση δεν ήταν προετοιμασμένος ο νεαρός στους Θρακομακεδόνες. 

Όταν πήγε να πάρει τη μηχανή του στην οδό Φιλίππου Β' είδε να τον πλησιάζουν δυο άγνωστοι.

Οι δράστες έβγαλαν ένα σπρέι και του το έριξαν στα μάτια. Ο ένας από αυτούς ακινητοποίησε το νεαρό βάζοντάς του ένα μαχαίρι στο λαιμό.


Ο συνεργός του πήρε το πορτοφόλι τα κλειδιά της μηχανής, την έβαλε μπροστά και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα οι δράστες εξαφανίστηκαν. 


http://dete.gr/news.php?article_id=10320

Έως 1.000 ευρώ το «φακελάκι» του τοκετού στο ΕΣΥ!!!!

Τ
ις καθημερινές γεννούν οι γυναίκες, που επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία - μαιευτήρια, με ιδανικές ημέρες, να αναδεικνύονται η Δευτέρα και η Τρίτη.  

Μόλις 5% των τοκετών, γίνονται Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, οκτώ στις δέκα επίτοκες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη δίνοντας «φακελάκι» από 800 έως 1000 ευρώ.
Αυτό καταγράφουν τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Νοσηλευτικής, μεταπτυχιακού προγράμματος Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας), που πραγματοποίησε η Xριστίνα Tσιρωνά, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Οικονομικών της υγείας, Λυκούργου Λιαρόπουλου, σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας. 

Καισαρική vs φυσιολογικού τοκετού 

Στα δημόσια ιδρύματα, οι καισαρικές τομές (56,9%) υπερέχουν έναντι των φυσιολογικών τοκετών (43,1%), με 38,8% των γυναικών να μην τις προτιμούν. 

Η τακτική του προγραμματισμένου τοκετού, ακόμη και του φυσιολογικού, κυριαρχεί πλέον στα μαιευτήρια. Εξάλλου, σε διάστημα τριών ωρών είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν τρεις καισαρικές τομές, σε αντίθεση με τον φυσιολογικό τοκετό, που μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες. 

Στην Αθήνα οι καισαρικές τομές διενεργούνται πολύ συχνότερα (61,1%) σε σχέση με την επαρχία (41,2%). Στους λόγους, που εξηγούν την καισαρική τομή, σε ποσοστό 21,2% αναφέρεται προηγηθείσα καισαρική τομή και σε 21,2% ανωμαλίες του εμβρύου (προβολή, μέγεθος, βραδυκαρδία). 

Αρκετές νέες γυναίκες, λόγω οικονομικής κρίσης, στρέφονται στα δημόσια νοσοκομεία για να γεννήσουν πληρώνοντας κατά μέσο όρο 1.876 ευρώ, εκ των οποίων λιγότερα από τα μισά (878 ευρώ) αφορούν τις νόμιμες δαπάνες, π.χ νοσήλια, και τα υπόλοιπα «φακελάκια» και φιλοδωρήματα. 

Οι περισσότερες γυναίκες πληρώνουν το γιατροί χωρίς να τους το έχει ζητήσει .

Ειδικότερα, οκτώ στις δέκα γυναίκες, που γεννούν σε δημόσια νοσοκομεία, δίνουν «φακελάκι» στον μαιευτήρα, ενώ ποσοστό 20% εξ αυτών αναγκάζονται να το δώσουν έπειτα από σχετική απαίτηση του γιατρού.

Η ίδια έρευνα κατέδειξε ότι πέντε στα δέκα «φακελάκια» δίνονται για καισαρικές τομές και τρία στα δέκα για φυσιολογικό τοκετό.

Άτυπες πληρωμές και στο παραϊατρικό προσωπικό
Άτυπες πληρωμές, ωστόσο, βρέθηκε να λαμβάνει και το παραϊατρικό προσωπικό.

Ειδικότερα, 37,5% επίτοκες έδωσαν στους νοσοκόμους κάποιο φιλοδώρημα για την καισαρική τομή, 45,6% στις μαίες και 33,7% στους τραυματιοφορείς, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στον φυσιολογικό τοκετό είναι 14,4%, 24,4% και 14,4%. 


Εκτός, δε, από τα «φακελάκια», οι γυναίκες έκαναν και δώρα. Ποσοστό 13,1% των γυναικών πρόσφεραν κάποιο δώρο στον γυναικολόγο - μαιευτήρα, 5,6% στους νοσοκόμους και 5,6% στις μαίες, ενώ μόνο 0,6% πρόσφεραν κάποιο δώρο στους τραυματιοφορείς. 

http://dete.gr/news.php?article_id=10262

19χρονος ξυλοκόπησε άγρια 60χρονο για μια προσπέραση στις Σέρρες ..!!!

Ο νεαρός μπήκε με το αυτοκίνητό του μπροστά από το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 60χρονος ακινητοποιώντας το κατέβηκαν και οι δύο από τα αυτοκίνητα και αφού λογομάχησαν ο 19χρονος απώθησε βίαια τον παθόντα ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι.  

Μετά την πράξη του αυτή, ο δράστης επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή. 

Από διερχόμενο πολίτη ειδοποιήθηκε Ε.Κ.Α.Β. και ο παθών διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο δράστης συνελήφθη.

seleo.gr

Είχε στην κατοχή του αρχαία νομίσματα!!!

56χρονος που συνελήφθη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών Σε έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν 4 χάλκινα νομίσματα και 2 Βυζαντινά φλουριά.  Επίσης,   στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι κρότου λάμψης μαζί με 66 φυσίγγια και ένα εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Τα αρχαία νομίσματα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην ΚΗ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και στη 12η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών.

 http://seleo.gr

Ο Παπανδρέου βούλιαξε την τηλεθέαση!!!

Ενα εκατομμύριο πολίτες λιγότεροι σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα
- μεγάλη η πτώση στο 10-11
- 'Ενα σκηνικό πρόχειρα στημένο, οι ατέλειες πολλές, οι πρωταγωνιστές αμήχανοι
- Τι δεν ρώτησαν οι δημοσιογράφοι

Το πλατώ που στήθηκε για την χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν εμφανώς οργανωμένο στο πόδι και φανέρωνε το εσπευσμένο της απόφασης να εμφανιστεί διακαναλικώς άρον άρον ο κ. Παπανδρέου.


Από το πρώτο δεκάλεπτο ότι ήταν να ειπωθεί είχε ειπωθεί και άρχισαν τα αναμασήματα. Κάποιοι άρχισαν το ζάπινγκ, κάποιοι άλλοι έκλεισαν την τηλεόραση.


Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο είναι οτι ένα εκατομμύριο τηλεθεατές που την περασμένη Δευτέρα είχαν καθηλωθεί στις τηλεοράσεις τους χθες βράδυ την είχαν στο off.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η μεγαλύτερη πτώση στην τηλεθέαση ήταν από τις 10 έως τις 11.
Τα κοινά που γύρισαν την πλάτη είναι κυρίως οι νέοι και οι γυναίκες.

Τι δεν ρώτησαν



Ακόμα αναρωτιούνται πολλοί γιατί ούτε ένας από τους δημοσιογράφους δεν ρώτησε τον πρωθυπουργό όταν απείλησε με εθνικές εκλογές ποιός είναι ο πήχυς. Τι εννοεί αν χάσω. Ποιό είναι το ποσοστό που θα θεωρηθεί απαγορευτικό για να συνεχίσει να κυβερνάει.


Από ένα σημείο και μετά ο χρόνος είχε σταματήσει και επαναλαμβάνονταν τα ίδια κλισέ. Η κάμερα έπιασε πολλούς από τους δημοσιογράφους να κοιτάζουν ανυπόμονα το ρολόι τους.


Πίσω από τον πρωθυπουργό είχε τοποθετηθεί ένα μπλέ τελάρο που έπαιζε το ρόλο του φωτογενούς φόντου.Ο ίδιος επέλεξε μπλε γραβάτα πιθανότατα για συμβολικούς λόγους. Στο πρωθυπουργικό γραφείο κόλλησε ένα μεγάλο τραπέζι για να χωρέσουν μάλλον στριμωχτά οι 7 δημοσιογράφοι.


Στην δεξιά πλευρά του τραπεζιού έμεινε ένας κενός χώρος, τόσο μικρός, που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συντονιστής της συνέντευξης κ. Πεταλωτής, δεν είχε τρόπο να βολέψει τα πόδια του.


Ατέλειες υπάρχουν πάντα στα πλατώ, όμως με κάποιον τρόπο "κρύβονται" από το τηλεοπτικό κοινό.


Χθες τις είδαμε όλες. Τα σκόρπια τηλεοπτικά φώτα, οι κολλητικές ταινίες για τα καλώδια των μικροφώνων, ακόμα και κάποια βαλιτσάκια στο βάθος αριστερα, ήταν όλα "φόρα παρτίδα" ευδιάκριτα στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού.


'Ολο αυτό το σκηνικό δεν βοήθησε κανέναν. Ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τους τηλεθεατές.


Το μοντέλο αποδείχθηκε αποτυχημένο, μακρόσυρτο, βαρετό.

Πηγη : newsit.gr
TNSite

Επικίνδυνο για τον εγκέφαλο το ροχαλητό ...!!

Εκτός από τα νεύρα των υπολοίπων το ροχαλητό φαίνεται πως είναι επικίνδυνο και για όποιον ροχαλίζει.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, οι πάσχοντες από το Σύνδρομο Υπνικής Άπνοιας (ΣΥΑ), μια μορφή υπνικής διαταραχής, η οποία συνοδεύεται από ροχαλητό και επεισόδια διακοπής της αναπνοής στη διάρκεια του ύπνου, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλική βλάβη.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα που παρουσιάστηκε στο Αυστραλιανό και Ασιατικό Συνέδριο Υπνου, το οποίο διεξάγεται στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, οι συνέπειες ξεκινούν από τη μερική αμνησία και μπορεί, σε βαριές περιπτώσεις, να επιφέρουν ακόμη και τον θάνατο.


Η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου για την Αναπνοή και τον Υπνο της Μελβούρνης, με επικεφαλής τον Φέργκαλ Ο΄Ντόνοχιου, έκανε μαγνητικές τομογραφίες στους εγκεφάλους 60 ασθενών με ΣΥΑ,τις οποίες εν συνεχεία συνέκρινε με τις τομογραφίες των εγκεφάλων 60 ανθρώπων με ήπιο, φυσιολογικό ροχαλητό.


“Ο εγκέφαλος των πασχόντων από ΣΥΑ όντως παρουσίαζε σημαντικές διαφοροποιήσεις. Πολλοί ασθενείς που ροχαλίζουν υπερβολικά έχουν μειωμένη οξυγόνωση του εγκεφάλου τους στη διάρκεια του ύπνου. Οπως γνωρίζουμε από ανάλογες μελέτες που έχουν διεξαχθεί πάνω σε ζώα, μειωμένα επίπεδα οξυγόνου προκαλούν σημαντικές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο”, δήλωσε ο επικεφαλης της ερευνητικής ομάδας.


“Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν οι εγκεφαλικές βλάβες δημιουργούν την υπνική άπνοια ή αν οφείλονται σε αυτή”, προσέθεσε ο Ο' Ντόνοχιου, καταλήγοντας :


“Πλέον η έρευνά μας αποδεικνύει πως είναι η άπνοια που φταίει:αυτή δημιουργεί ισχυρές εγκεφαλικές βλάβες, όπως μείωση της μνήμης και της ικανότητας συγκέντρωσης”. 


http://www.lamiareport.gr/ 

"Το άρμα της Υπάτης"... παρατημένο?


Το τανκ που βλέπετε δεν έχασε το δρόμο από την παρέλαση, για να βρεθεί στην Υπάτη.

Είναι το άρμα που "δώρησε" ο πρώην αρχηγός του στρατού κ. Γράψας στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Υπάτη.

Όπως μας γράφει ο φίλος αναγνώστης, ενώ παρακαλούσαν και το περίμεναν πως και πως και είχαν πει ότι θα το φωταγωγήσουν και θα το "φροντίσουν", το εγκατέλειψαν και το έχουν αφήσει στην τύχη του.

<<Το άρμα το έφερε ο κύριος Γράψας, αλλά οι αρχές δεν τελειώσανε τη δουλειά. Είπανε ότι θα το φωταγωγήσουν, είπαν ότι θα το κλειδώσουν, είπαν ότι θα το ανακηρύξουν.... πολλά είπαν, αλλά στα λόγια έμεινε ο Δήμος της Υπάτης.
Το ανοίγουν οι αλλοδαποί και βγάζουν φωτογραφίες στο άρμα της ΕΛΛΑΔΑΣ που πολέμησε για την πατρίδα μας. Το επιτρέπουν οι αρχές αυτό! Συγχαρητήρια!!!
Θέλουμε σαν πολίτες της Υπάτης να τακτοποιήσουν το άρμα, γιατί είναι κρίμα αυτό για τον κ. Γράψα.
Και ότι λένε να το κάνουν, όχι μόνο λόγια. Δέχθηκε το αίτημά μας, για να γίνει κάτι καλό στην είσοδο της Υπάτης. Το θέμα δεν είναι εκλογικό, αλλά να γίνει κάτι καλό και ωραίο.... να είναι στολίδι. "Το άρμα της Υπάτης" και το τονίζω της Υπάτης, γιατί κι άλλοι το ήθελαν, αλλά.....>>

Αναγνώστης






http://www.lamiareport.gr/