'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η Νησι-µανία βάζει φωτιά σε Ιντερνετ και βιβλιοπωλεία!!!!!!!

Μέχρι και ξενάγηση στους χώρους γυρισµάτων της σειράς «Το Νησί» κανονίζει ξενοδοχείο της Κρήτης για τους πελάτες του.

Ο αντίκτυπος του σίριαλ φαίνεται να αγγίζει τα όρια της µανίας.


Ποιος να το περίµενε. Η µαρτυρική ζωή ανθρώπων ...αποδιοποµπαίων σε άλλες εποχές – που βίωσαν τον κοινωνικό στιγµατισµό έβαλε στον χάρτη µια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή, την έκανε τουριστικό προορισµό, ανέδειξε ένα ψαροχώρι, προκάλεσε εκδοτική έκρηξη και πυροδότησε συζητήσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η προβολή της σειράς «Το Νησί» του Μega έχει κάνει ήδη τη διαφορά και µοιάζει σαν 




φάρος στον τηλεπολτό των ριάλιτι. Το δεύτερο επεισόδιο το είδαν 3,7 εκατ. τηλεθεατές, σύµφωνα µε τα στοιχεία της Νielsen Αudience Μeasurement Greece. Στο µεταξύ η σελίδα των θαυµαστών του βιβλίου και της σειράς στο Facebook έχει ήδη πάρει «φωτιά». Κάπου 300.000 άτοµα έχουν κάνει like στο προφίλ ΤΟ ΝΗΣΙ στη συγκεκριµένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες του facebook που µετρούν αντίστροφα για την προβολή του επόµενου επεισοδίου.

Πολλοί είναι εκείνοι που γράφουν για τον ενθουσιασµό και τη συγκίνηση που τους προκάλεσε το πρώτο κιόλας επεισόδιο της σειράς. Στο ΥouΤube µάλιστα έχει δηµιουργηθεί οµότιτλο κανάλι, στο οποίο ο χρήστης µπορεί να δει τα επεισόδια, αλλά και οποιοδήποτε άλλο οπτικοακουστικό υλικό σχετίζεται µε τη σειρά του Μega: συνέντευξη της συγγραφέως Βικτόριας Χίσλοπ σε κανάλι της Κρήτης, συνέντευξη-ντοκουµέντο του προέδρου των χανσενικών Επαµεινώνδα Ρεµουντάκη, αλλά και του επίσης χανσενικού Μανώλη Φουντουλάκη – πέθανε πρόσφατα – στην εκποµπή «Πρωταγωνιστές». Ενδεικτικά, το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ µέσα σε µία εβδοµάδα είχε 31.230 προβολές.

Το mini site της σειράς που δηµιούργησε στην εταιρική ιστοσελίδα του το Μega είχε περίπου 700 σχόλια µε αφορµή το πρώτο επεισόδιο και 12 ώρες µετά τη µετάδοση του δεύτερου επεισοδίου άλλοι 240 χρήστες είχαν ανεβάσει τα σχόλιά τους. «Εpitelous i tileorasi fetos apektise anthropia», έγραψε ο giannis pa. «Από το πρώτο επεισόδιο κιόλας συγκινήθηκα τόσο πολύ, που έκλαιγα και δεν µπορούσα να σταµατήσω», σηµείωνε ο χρήστης Βig Sofo στο site του Μega για το «Νησί», ενώ όποιοι επιχειρούν να κάνουν... spoiler µαρτυρώντας τη συνέχεια, κατσαδιάζονται διαδικτυακώς.

Το σάιτ της σειράς ανέβηκε στο Ιντερνετ στις 30 Σεπτεµβρίου και έκτοτε έχει 45.000 επισκέψεις ηµερησίως, σύµφωνα µε στοιχεία του Μega. Τα δε page views του mini site – οι επισκέψεις δηλαδή των επιµέρους ενοτήτων (ιστορία, επεισόδια, βίντεο, πρωταγωνιστές, φωτογραφίες, blog κ.λπ.) – στο διάστηµα 30 Σεπτεµβρίου - 17 Οκτωβρίου είναι 1.464.452, όταν µέχρι την παραµονή της πρεµιέρας ήταν µόλις 252.431.

Στις προθήκες
Η σειρά εκτίναξε τις πωλήσεις όχι µόνον του βιβλίου της Βικτόριας Χίσλοπ, αλλά και βιβλίων σχετικών µε τη Σπιναλόγκα και τη ζωή των χανσενικών που είχαν από χρόνια εκδοθεί ή κυκλοφόρησαν µέσα στο 2010.

«Το Νησί» της Χίσλοπ από το 2007 που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και ώς τον περασµένο Απρίλιο είχε πουλήσει κάπου 200.00 αντίτυπα. «Από τον Μάιο και µέχρι το τέλος Σεπτεµβρίου πουλήθηκαν άλλα 100.000 αντίτυπα» σύµφωνα µε τη Βάση Σωτηρίου, από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Σχεδόν µονοµιάς «έφυγαν» 10.000 αντίτυπα του βιβλίου «Το νησί των σηµαδεµένων: Σπιναλόγκα, η άρρωστη πολιτεία», µια έκδοση που περιλαµβάνει µια νουβέλα της Γαλάτειας Καζαντζάκη – πρωτοδηµοσιεύθηκε το 1914 – κι ένα καταγγελτικό κείµενο (του 1933) του Θέµου Κορνάρου, για το σαθρό κοινωνικό σύστηµα που έφτιαξε τον τόπο του µαρτυρίου. «Εξαντλήθηκαν και οι πέντε εκδόσεις σε διάστηµα τριών εβδοµάδων και πάµε για νέα ανατύπωση», πληροφορούσε η Ισµήνη Κουρούπη από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Κοντά σε αυτά προσθέστε και το βιβλίο «Γη και νερό» του Γουλιέλµου Ν. Αµποτ από τις Εκδόσεις Πόλις (δεν ήταν διαθέσιµα εκείνη τη στιγµή στοιχεία για την κίνησή του).

Τον περασµένο Ιούνιο κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο γιατρός της Σπιναλόγκας» του Γιώργου Πρατσίνη και «έχει ζήτηση σχεδόν µε την έκδοσή του, η οποία αυξήθηκε από τον Σεπτέµβριο, σύµφωνα µε τις παραγγελίες των βιβλιοπωλείων για το βιβλίο, κάτι που προφανώς συνδέεται µε τη διαφηµιστική καµπάνια και, στη συνέχεια, την προβολή της τηλεοπτικής σειράς του Μega» ανέφερε από τις Εκδόσεις Σαββάλας ο κ. Νίκος Δραµουντάνης.

Το 2008 επανεκδόθηκε το βιβλίο «Χωρίς µητέρα - οι νεκροί της Σπιναλόγκας» που έγραψε η Σούλα Ευσταθιάδου-Τσιλιµάγκου και είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1961. «Από το 2008 έχουµε πουλήσει 4.000 αντίτυπα και από τον Σεπτέµβριο η ζήτησή του είναι αυξηµένη» ενηµέρωνε ο ιδιοκτήτης των Εκδόσεων Γόρδιος, Θόδωρος Σωσάνογλου.

Κινητικότητα παρατηρούν και στις Εκδόσεις Πλέθρον για το βιβλίο «Οι λεπροί της Σπιναλόγκας» του Μάνου Σαββάκη που κυκλοφόρησε το 2008 και έως τώρα έχει πουλήσει 700 αντίτυπα.

Ακόµα και τουριστικοί οδηγοί έχουν αυξηµένη ζήτηση. Η έκδοση «Ακολουθήστε µας στη Σπιναλόγκα» του Αντώνη Αλιµπέρτη που κυκλοφορεί (σε πέντε γλώσσες) από τον εκδοτικό οίκο Μystis του Ηρακλείου Κρήτης έχει καταγράψει σηµαντικές πωλήσεις (+60% από πέρσι, σύµφωνα µε την υπεύθυνη Μαρίνα Τσιντάρη), ενώ το ιστορικό λεύκωµα «Σπιναλόγκα: το νησί των ζωντανών νεκρών», του ίδιου συγγραφέα που κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου, µόνον στην Κρήτη έχει ήδη πουλήσει 700 αντίτυπα. Για τη «Σπιναλόγκα και τα κάστρα της Κρήτης» έχει γράψει και ο Δηµήτρης Ανανιάδης βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τoubis.


tanea
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου