'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μόνο για Ελλάδα και Ορθοδοξία δεν επιτρέπεται να μιλήσεις στην Ελλάδα του 2010..!!!!

Mε την Μέκκα μοιάζει αυτή την στιγμή η πλατεία Κοτζιά από εκατοντάδες μουσουλμάνους που προσεύχονται.
Εκατοντάδες Μουσουλμάνοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας για τον εορτασμό του τέλους του Ραμαζανίου με το «Αΐντ Αλ Φιτρ», στην πλατείας Κοτζιά.

H πλατεία Κοτζιά αυτή την στιγμή μοιάζει περισσότερο με την Μέκκα παρά με την πρωτεύουσα μιας χώρας της Ε.Ε.

Το «Αΐντ Αλ Φιτρ» είναι μια μία εορταστική πρωινή προσευχή που ακολουθείται από έναν εορταστικό λόγο. Την προσευχή θα οδηγήσουν δύο Ιμάμηδες που έχουν προσκληθεί από την Αίγυπτο. Η προσευχή σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διαρκούσε έως τις 09:30 ενώ τον χώρο παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων! Ποιο κεντρικό σημείο δεν βρήκε!!!


Η επιστροφή του Ισλάμ στην Αθήνα μετά το 1821...
Το ανησυχητικό και προκλητικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια εποχή που η ορθοδοξία δέχεται αδιάκριτο πόλεμο στη χώρα μας, μια χώρα που η ιστορία της είναι συνυφασμένη με την ορθόδοξη πίστη μας. Την ίδια στιγμή που οι ανθέλληνες άρχοντες του τόπου μας εκμεταλλεύονται την ελευθερία της ορθοδοξίας και την πολεμούν και προσπαθούν μαζί με αυτή να μας απεκδύσουν άπό καθετί ελληνικό, οι ίδιοι φέρονται με ευμένεια προς το ισλάμ και το σιωνισμό, κανείς δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια για τα επίβουλα σχέδια του σιωνισμού και του ισλαμισμού, κανείς από τους μισέλληνες που μας κυβερνούν δεν έχει αναφερθεί στα παθήματα του ελληνισμού από το ισλάμ και τον σιωνισμό και την ανά τους αιώνες προσπάθειά τους να αλώσουν τον ελληνισμό.

 
http://ellinikoforum.blogspot.com

http://udemand.blogspot.com

Σταμάτησε η καρδιά του για μία ώρα και επανήλθε στην ζωή !!!

Ο Gore Otteson είναι ένα ζωηρό αγόρι 21 μηνών που πριν από λίγες μέρες έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην ζωή.

Η καρδιά του μικρού Gore σταμάτησε να λειτουργεί περίπου για 50 με 55 λεπτά αλλά σαν από θαύμα ο μικρός επανήλθε στην ζωή και είναι υγιής όπως πρώτα.

Το παιδί παίζοντας έτρεξε μακριά από την οικογένεια του και έπεσε σε ένα χαντάκι με το πρόσωπο μέσε στο νερό. Ο μικρός έμεινε για 25 λεπτά περίπου έτσι και όταν βρέθηκε από τους γονείς του, δεν είχε σφυγμό και δεν έδειχνε σημάδια ζωής παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες .

Ο Gore μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων του Ντένβερ στο Κολοράντο των ΗΠΑ, και οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στην ζωή ακόμα και όταν είχε περάσει μισή ώρα από την στιγμή που βρέθηκε και ουσιαστικά οι ελπίδες  είχαν σβήσει.

Ο γιατρός που έσωσε τον μικρό, ο Dr Sherman είπε ότι στην περίπτωση του χρησιμοποίησαν ατροπίνη για να τον επαναφέρουν στην ζωή, ενώ ενημέρωσαν τους γονείς ότι υπάρχουν λιγότερες από 1% πιθανότητες να παρουσιάσει εγκεφαλική λειτουργία το παιδί.

Όμως ο Gore όχι μόνο επανήλθε στην ζωή αλλά έφυγε περπατώντας από το νοσοκομείο τρείς εβδομάδες μετά από το ατύχημά του και όπως δηλώνει ο Dr Sherman : « Χρειάστηκαν περίπου δύο ημέρες για να επανέλθει το νευρικό του σύστημα και να είναι απόλυτα φυσιολογικός». 

http://www.star.gr

Ποιοί εκτουρκίζουν τους Πομάκους χέρι-χέρι με τους φασίστες της Άγκυρας και του Προξενείου;

ΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ: Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!


Σοβαρότατες καταγγελίες κατά του εκπροσώπου της κυβέρνησης κυρίου Πεταλωτή, κάνουν οι Πομάκοι, οι οποίοι τον κατηγορούν για αδιαφορία για την έλλειψη…
Ραδιοτελεοπτικής και διαδικτυακής κάλυψης στα ορεινά Πομακοχώρια του νομού Ροδόπης!
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, όταν ακόμα ήταν υπουργός Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια με τον δορυφόρο Hellas Sat, αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε τίποτα!

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ. Τεύχος Αυγούστου-ΤΑ ΧΑΛΙΑ

infognomonpolitics
_____________________
Διόρθωση.΄Οχι στα παλιά του τα παπούτσια, στα παλιά του...πέταλα !!!
EFENPRESS

Δείτε τις γκάφες των μετεωρολόγων του BBC

Κάτι δεν πάει καλά με τους μετεωρολόγους του Βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό πρωταγωνιστούν σε διαδοχικές γκάφες στον αέρα. 

 Αυτή τη φορά η Κάρολ Κίρκγουρντ απευθύνθηκε στον παρουσιαστή του πρωινού μαγκαζίνο και αντί για.Bill τον αποκάλεσε στον αέρα... «baby», δηλαδή «μωρό μου», κάτι βέβαια που προκάλεσε αμέσως τα χιουμοριστικά σχόλια του ίδιου του παρουσιαστή. Όσο για τη χαριτωμένη μετεωρολόγο, ήθελε να ανοίξει η γη να την καταπιεί από τη ντροπή της, αλλά αντιμετώπισε το σαρδάμ της με χαμόγελο.

Αυτή είναι η δεύτερη γκάφα που σημειώνεται σε δελτίο καιρού του BBC μέσα σε λίγες ημέρες.

Πρόσφατα άλλος μετεωρολόγος του Βρετανικού δικτύου αντέδρασε με μία άσεμνη κίνηση, όταν άκουσε ότι το δελτίο του είναι 100% έγκυρο. Ο μετεωρολόγος βέβαια δεν κατάλαβε, ότι η κάμερα είχε συλλάβει την απρεπή του κίνηση, η οποία μεταδόθηκε στους δέκτες εκατομμυρίων τηλεθεατών στην Αγγλία. Μόλις φυσικά το αντιλήφθηκε, προσπάθησε να το καλύψει ξύνοντας το σαγόνι του, όμως ήταν πολύ αργά.




http://newscity1.blogspot.com

Συνέβησαν στο Νοσοκομείο... Καλλιτέχνης έσπασε τζάμι απ τα νεύρα του... Και άλλος κάπνιζε χασίς στη Μαιευτική...

Τι να κάνουμε συμβαίνουν κι αυτά τα περίεργα...
Για να πας στην Παθολογική κλινική, όπως είναι γνωστό υπάρχει διάδρομος, μέσα από την Καρδιολογική.  

Περνούσε λοιπόν, λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, γνωστός συμπατριώτης μας καλλιτέχνης, ο οποίος μάλλον έκανε θόρυβο μιλώντας δυνατά στο κινητό. 

Στην παρατήρηση της Καρδιολόγου κ.Στάμενα να κάνει ησυχία, αντέδρασε σε κατάσταση "εκτός εαυτού" βρίζοντας, απειλώντας και σπάζοντας με το χέρι του το τζάμι της εσωτερικής πόρτας(που λειτουργεί σαν εντατική και απομονώνει την κλινική) Και μέχρι να ειδοποιηθεί η Αστυνομία είχε εξαφανιστεί...(Καθώς δεν έχει αναλάβει ακόμα η νέα εταιρεία σεκιούριτι, μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό) 

Και να 'ταν μόνο αυτό...  Λίγο νωρίτερα, στη Μαιευτική κλινική, το νοσηλευτικό προσωπικό αντελήφθη κάτι περίεργες "οσμές", που τελικά δεν ήταν απλός καπνός τσιγάρου, αλλά τσιγαριλίκι με κάτι παραπάνω, προφανώς για να "γιορτάσει"  ο ευτυχής πατέρας (ρομ) τον ερχομό του παιδιού...

http://www.aegeanews.gr/

Aύξηση της ανεργίας 36,2% σε ένα χρόνο!

Άλλοι 154.000 άνθρωποι προστέθηκαν φέτος τον Ιούνιο στο μακρύ κατάλογο των ανέργων Η ανεργία σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο αυξήθηκε κατά 3%.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο ανήλθε σε 11,6%, έναντι 8,6% πέρσι.
Μάλιστα, οι άνεργοι έφτασαν τους 582.364 πολίτες, ήταν δηλαδή κατά 36,2% ή κατά 154.657 περισσότεροι μέσα σε ένα χρόνο.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούνιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.429.823 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.292.452 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 142.493 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009 (μείωση 3,1%) και κατά 1.503 άτομα σε σχέση με το Μάιο.
Το πρόβλημα είναι εντονότερο σε περιοχές όπως η Ανατολική Μακεδόνια, ενώ η κατάσταση φτάνει στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού για τους νέους ηλικίας έως 24 ετών.


Newsit
http://kapistri.blogspot.com

Πριν πεινάσουμε...θα κρυώσουμε - Μπρρρ, με 1.300 € το χιλιόλιτρο του πετρελαίου...

Στην εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης προχωρεί η κυβέρνηση, με χορήγηση ειδικού επιδόματος σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες βάσει τεσσάρων κριτηρίων:... εισόδημα, επιφάνεια, κύρια κατοικία και γεωγραφική θέση. 
 
Η εξίσωση των φόρων, που οδηγεί σε διπλασιασμό της τιμής πώλησης του θέρμανσης (αύξηση φόρων και λιανικής τιμής) εξεταζόταν χθες να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος και θα εξηγήσει τους λόγους που αναγκάζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση του ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης, εκτός κι αν τελικώς επισπεύσουν τη σχετική απόφαση.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης από τα 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο θα αυξηθεί στα 412 ευρώ που είναι σήμερα για το κίνησης. Ο διπλασιασμός της λιανικής τιμής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τα περίπου 650 ευρώ που πωλούνταν πέρυσι ανά χιλιόλιτρο σε περίπου 1.300 ευρώ μετά την εξίσωση του φόρου (σ.σ. χωρίς την εξίσωση θα πωλούνταν στα 800 - 820 ευρώ) και μάλιστα με την έναρξη της χειμερινής σεζόν, από τις 15 Οκτωβρίου, αναμένεται να προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις. Και αυτές τις αντιδράσεις θα επιχειρήσει να κατευνάσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος βάσει του χθεσινού σχεδίου θα εξηγήσει στους πολίτες ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση απαιτεί τη λήψη αυτού του μέτρου, που άλλωστε ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να δοθεί ένα τελειωτικό χτύπημα στο λαθρεμπόριο.

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο το Δημόσιο χάνει περίπου 1,5 δισ. ευρώ από το λαθρεμπόριο (σ.σ. συμπεριλαμβανομένου και του ναυτιλιακού πετρελαίου). Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υπολογίζουν δε ότι η εξίσωση των φόρων θα αποφέρει καθαρά έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ, πλέον της δαπάνης για τη χορήγηση του ειδικού επιδόματος θέρμανσης. Σήμερα εισπράττονται 6,6 δισ. ευρώ κάθε χρόνο μαζί με το ΦΠΑ.

Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος που εξετάζεται να κυμανθεί γύρω στα 300 με 400 ευρώ και στα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε το οικονομικό επιτελείο είναι «4»:

Για φτωχούς και... βορειοελλαδίτες
1Εισόδημα. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην επιβαρυνθούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τόνιζε στην «Ε» αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας. Το ύψος του μεσαίου εισοδήματος τοποθετείται γύρω στα 30.000 ευρώ ή το πολύ 40.000 ευρώ ετησίως.

2Είδος κατοικίας. Η επιδότηση θα αφορά μόνο στην κύρια κατοικία. «Δεν πρόκειται να επιδοτήσουμε τις βίλες της Εκάλης, που μάλιστα διατηρούν και πισίνες», έλεγε χαρακτηριστικά ο ίδιος παράγοντας. Της επιδότησης εξαιρούνται και τα εξοχικά, ακόμα και αυτά που διατηρούνται σε χωριά με λίγους κατοίκους.

3Επιφάνεια. Η λογική ήταν να επιδοτηθεί μια «μέση» κατοικία μιας οικογένειας, με πιο πιθανό το σενάριο μέχρι χθες βράδυ να κυμαίνεται γύρω στα 100 με 120 τ.μ.

4 Τόπος διαμονής. Η γεωγραφική θέση της κύριας κατοικίας του φορολογούμενου θα αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα ύψους του επιδόματος. Είναι προφανές ότι ο κάτοικος της Κρήτης θα παίρνει σαφώς λιγότερα, δεν αποκλείεται και τα μισά, από τον κάτοικο της Β. Ελλάδας.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι με την εξίσωση να καλυφθεί τρύπα περίπου 1 δισ. ευρώ που θα συγκρατήσει το έλλειμμα κοντά στο στόχο του 8,1%, καθώς εκτιμήσεις μιλούν για έλλειμμα 9,1-9,2% βάσει των στοιχείων του Αυγούστου.

Λύση air condition
Το κόστος θα είναι δυσβάστακτο για τα νοικοκυριά, για τα οποία περιορίζονται και όλες οι διέξοδοι, όπως το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό. Για μεν το πρώτο εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση της τιμής του -αν και εξετάζουν η διαφορά με το θέρμανσης να κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα του σημερινού 20% ήτοι 30-40%. Για δε το δεύτερο η εναλλακτική του κλιματιστικού θα είναι μια λύση, αλλά και αυτή θα κοστίζει ακριβότερα κατά περίπου 10 - 15% από το Γενάρη, καθώς μέσα στην επόμενη τριετία θα επέλθει συνολική αύξηση της λιανικής τιμής κατά 50%.

Πάντως, στελέχη του οικονομικού επιτελείου υποστηρίζουν ακόμα και το ενδεχόμενο μερικής εξίσωσης του πετρελαίου (με τον ΕΦΚ κοντά στα 390 ευρώ) σε συνδυασμό με τη μετάταξη του 30% των προϊόντων και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή 11% στο 23% ή έστω της αύξησής του κατά 1 με 2 μονάδες. 

Συνελλήφθη για δωροδοκία υπάλληλος της Νομαρχίας Αθηνών

Έναν υπάλληλο της Νομαρχίας Αθηνών συνέλαβε η αστυνομία, με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.
 
Ο 54χρονος συνελήφθη μέσα στο κτήριο της Νομαρχίας, στην Καλλιθεα, έχοντας πάρει από ιδιώτη 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. 


Σύμφωνα με τον ιδιώτην είχε απαιτήσει 3.00 ευρώ για να εγκρίνει τη μεταβίβαση άδειας κυριότητας καταστήματος αρτοποιείου.

Ο συλληφθείς ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο της πληρότητας των σχετικών δικαιολογητικών και φέρεται να ζήτησε τα χρήματα για να κάνει τα στραβά μάτια σχετικά με πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην επιχείρηση. .

http://newscity1.blogspot.com

Η τραγική μας πραγματικότητα : Στο 11,6% αυξήθηκε η ανεργία τον Ιούνιο λέει η Ελληνική Στατιστική Αρχή. "Καμπανάκι" για την κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς να περιλαμβάνεται στο "μνημόνιο"

Οι άνεργοι έφτασαν στα 582.364 άτομα.Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 142.493 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009- Για συνεχή επιδείνωση των ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο 11,6% ανήλθε τον Ιούνιο του 2010 το ποσοστό ανεργίας έναντι 8,6% τον Ιούνιο 2009 και 12,0% το Μάιο 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούνιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.429.823 άτομα, οι άνεργοι σε 582.364 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.292.452 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 142.493 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009 (μείωση 3,1%) και κατά 1.503 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (μείωση 0,03%).Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 154.657 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009 (αύξηση 36,2%) ενώ μειώθηκαν κατά 19.821 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (μείωση 3,3.)
Για συνεχή επιδείνωση των ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Επίτροπος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και ένταξης, Λάσλο Αντορ έπειτα από παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Συγκεκριμένα, ο κ. Άντορ σημείωσε πως το ποσοστό ανεργίας των νέων ηλικίας 15 - 29 ετών στην Ελλάδα ανέρχεται στο 30,8%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνά το 19,8%, ενώ προέβλεψε περαιτέρω επιδείνωση του ελληνικού δείκτη ανεργίας.
Παράλληλα ανέφερε την αδυναμία περιορισμού του φαινομένου της μακροχρόνιας ανεργίας στην χώρα μας, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για την δυνατότητα επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας.

Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά....

Φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει το μαύρο κουτί του διθέσιου F-16 που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από βάθος 920 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Ο καταγραφέας πτήσεων θα αποσταλεί σήμερα σε αρμόδιο εργαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες έτσι ώστε να αναλυθούν και να εξαχθούν τα στοιχεία της πτήσης που οδήγησαν στη σύγκρουση των δυο μαχητικών αεροσκαφών.

Όσον αφορά το δεύτερο μαύρο κουτί, του μονοθέσιου F-16, εντοπίστηκε σε βάθος 1800 μέτρων και δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανασυρθεί.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247 οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν ενδείξεις ότι τα δύο αεροσκάφη την ώρα της σύγκρουσης, δεν είχαν λάβει τις ενδεδειγμένες πορείες με αποτέλεσμα οι χειριστές να μην έχουν οπτική επαφή.

Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάλυση του μαύρου κουτιού θα βοηθήσουν αποφασιστικά στη σύνταξη του τελικού πορίσματος για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

http://news247.gr

Χειμερινά δρομολόγια στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ...

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, τα χειμερινά δρομολόγια των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Το επιβατηγό κοινό θα πρέπει να ενημερωθεί για τις νέες ώρες που θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.


Παράλληλα, από την ίδια ημέρα θα ισχύουν και τα χειμερινά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων της πόλης.


Πηγή: epirusgate.blogspot.com
http://www.zougla.gr

Μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέβασε τα spread δανεισμού από 118 σε 988 μονάδες. Bravo Giorgo!!!

Μόλις πριν από ένα χρόνο από την Καθημερινή : (10-09-2009)
Η βελτίωση που καταγράφηκε στην ελληνική αγορά ομολόγων τον Αύγουστο, ανακόπηκε λόγω κυρίως της προκήρυξης των πρόωρων βουλευτικών εκλογών και του κλίματος της αβεβαιότητας που δημιουργείται για τουλάχιστον ένα μήνα στην οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στις 118 μονάδες βάσης από 151 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο κατά μέσο όρο. Οι αγορές αντέδρασαν άμεσα στην εξαγγελία για εκλογές στις 4 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα το spread να ξεκινήσει μια ανοδική πορεία και να φτάσει μέχρι και τις 148 μονάδες βάσης την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.
Χθες, η εικόνα ήταν καλύτερη αφού η διαφορά απόδοσης διαμορφώθηκε στις 137 μονάδες βάσης, επίπεδο όμως που είναι υψηλότερο από αυτά του Αυγούστου. Πάντως, από τότε που ξεκίνησε η άνοδος (27 Αυγούστου το spread ήταν 115 μονάδες βάσης) μέχρι και χθες η αύξηση φτάνει τις 22 μονάδες βάσης.
Τον Αύγουστο, η αξία των συναλλαγών στην αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) διαμορφώθηκε στα 30,76 δισ. ευρώ από 18,19 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και 25,08 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2008. Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 1,46 δισ. ευρώ από 791 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται σε τίτλους διάρκειας μεταξύ 7 και 10 ετών, οι οποίοι απορρόφησαν 22,5 δισ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομίας έχει αντλήσει από τις αγορές το ποσό - ρεκόρ των 55,4 δισ. ευρώ. Για τον Οκτώβριο είναι προγραμματισμένη η επανέκδοση εντόκων γραμματίων 13, 26 και 52 εβδομάδων για την αναχρηματοδότηση παλαιών γραμματίων ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δεν έχει αυτή τη στιγμή κάποια άλλη έκδοση προγραμματισμένη, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι με δεδομένο τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού δεν θα σημειωθούν νέες υπερβάσεις στο δανειακό πρόγραμμα του 2009, ανεβάζοντας τον συνολικό δανεισμό άνω των 60 δισ. ευρώ.
Σήμερα ένα χρόνο μετά:
Spreads widen to new records in 10−year Greek (988 bp) 


http://online-pressblog.blogspot.com

Από το κακό στο χειρότερο...... τυχαίο ?? Δε νομίζω !!!!

Ένα δεύτερο μνημόνιο για διεθνή δανεισμό και μετά το 2014 είναι πιθανό να χρειασθεί να
διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση...
ήδη μέσα στο 2011 για να αποφευχθεί η χρεοκοπία
και αναδιάρθρωση χρέους το 2012, υπό το βάρος της διαφαινόμενης αδυναμίας της χώρας
να επιστρέψει στη....
διεθνή αγορά. 


Το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων εκτινάχθηκε
χθες κοντά στις 1.000 μονάδες βάσης, αντανακλώντας την απροθυμία των αγορών να
πεισθούν, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μεσοπρόθεσμα να «σηκώσει» το βαρύ φορτίου του
εθνικού χρέους.
Την ανάγκη χρονικής και ποσοτικής επέκτασης της διεθνούς συμφωνίας δανεισμού της
χώρας αναγνωρίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις όλο και περισσότερα στελέχη της
τραπεζικής αγοράς. «Ύστερα από μια διεθνή συμφωνία διάσωσης μεγάλης εμβέλειας και
αρκετούς μήνες σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, το μήνυμα από τα spread είναι
τουλάχιστον απογοητευτικό», εκτιμά σύμβουλος διαχείρισης κεφαλαίων μεγάλης
ευρωπαϊκής τράπεζας, «καθώς έχουμε ήδη επιστρέψει στο ίδιο σημείο που βρισκόμαστε
πριν τη διεθνή συμφωνία χρηματοδότησης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό παρασκήνιο, αλλά και στους κόλπους της
τρόικας, αρχίζει να ωριμάζει η σκέψη, ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, αφού
οριστικοποιηθούν τα στοιχεία που θα δείχνουν σχετική επιτυχία σε ό,τι αφορά την επίτευξη
του στόχου για το έλλειμμα, η κυβέρνηση θα μπει σε μια διαπραγμάτευση για ριζική

αναθεώρηση του μνημονίου, αν μέχρι τότε δεν υπάρξει σαφής αναστροφή τάσεων στις

αγορές, που ασφαλώς προϋποθέτει ότι θα προηγηθούν σημαντικές κινήσεις αναβάθμισης
της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τους διεθνείς οίκους, που θα φέρουν
«φρέσκο χρήμα» στα ελληνικά ομόλογα.
Τραπεζικές πηγές εκτιμούν, ότι αν οι αγορές διολισθήσουν σε μια χειρότερη αναταραχή
τους επόμενους μήνες, λόγω της διεθνούς οικονομικής επιβράδυνσης, θα γίνει ακόμη
δυσκολότερη η προσπάθεια της Ελλάδας να «χτυπήσει την πόρτα τους» το 2012, όπως
προβλέπεται στο μνημόνιο δανεισμού, για να διαθέσει μακροχρόνιας διάρκειας τίτλους.
Με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών, με πρώτες τις
γερμανικές, που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα φερεγγυότητας, οι
ηγετικές δυνάμεις της Ευρωζώνης θα υποχρεωθούν να κινηθούν προληπτικά μέσα στο 2011,
για να αποτρέψουν ένα νέο ελληνικό θρίλερ στις αγορές, με απρόβλεπτες συνέπειες. Αν,
δηλαδή, διαφανεί ότι η Ελλάδα θα είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθεί το 2012, με συνέπεια
να μην επαρκούν τα 110 δις. ευρώ του αρχικού «πακέτου», οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα είναι
υποχρεωμένοι να προβλέψουν νέα χρηματοδοτική ενίσχυση της Ελλάδας, για να
αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με καταστροφικές συνέπειες για τις τράπεζες.
Η διαφαινόμενη στον ορίζοντα νέα ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση για τη διάσωση της
Ελλάδας από την… οργή των αγορών φαίνεται ότι δημιουργεί όλο και πιο ισχυρές
«φυγόκεντρες δυνάμεις» στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η
Σλοβακία, η μοναδική χώρα που έχει ήδη αποσύρει τη συμμετοχή της από το «πακέτο» των
110 δις. ευρώ, παρά τις έντονες πιέσεις και ανοικτές απειλές από την Κομισιόν ανεβάζει
τους τόνους της άρνησης να καταβάλλει έστω και ένα ευρώ για τη διάσωση της χώρας μας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Μίκουλας Ντζουρίντα δήλωσε χθες στο Γαλλικό

Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ότι «η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένας ευφημισμός.
Πρόκειται για την διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών
τραπεζών. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια αλληλεγγύη των ανθρώπων που
εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες,
ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο».
Τα στοιχεία απογοητεύουν…

Η νέα συζήτηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας ασφαλώς και δεν άνοιξε τυχαία.

Αν η ικανότητα μιας χώρας να εξυπηρετήσει το χρέος της εξαρτάται από το ύψος του
χρέους και το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, οι ειδήσεις που φθάνουν στα διεθνή
χρηματοοικονομικά κέντρα για αυτές τις δύο κρίσιμες παραμέτρους είναι άκρως
απογοητευτικές:
Ο Γερμανός επικεφαλής της Eurostat προανήγγειλε μέσω του Bloomberg, ότι στην
εξαμηνιαία έκθεση που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 22 Οκτωβρίου θα πρέπει να
αναμένεται μια «γερή» αναπροσαρμογή του ελληνικού χρέους. Η Eurostat είναι
αποφασισμένη να ελέγξει όλες τις συμφωνίες swap που έχει κλείσει η Αθήνα με ξένες
τράπεζες, να καταγράψει όλα τα ποσά που δεν έχουν εμφανισθεί ως χρέη και να τα
προσθέσει στο ογκώδες ελληνικό χρέος. Αυτή η άσκηση εντοπισμού κρυφών χρεών
αναμένεται να προσθέσει τουλάχιστον 7 δις. ευρώ στο χρέος, δηλαδή να το αυξήσει σχεδόν
κατά 3% του ΑΕΠ. Εξάλλου, μέχρι το τέλος του χρόνου στο ελληνικό χρέος θα προστεθούν
αρκετά ακόμη κρυφά χρέη, καθώς μόλις τώρα προχωρά η διαδικασία καταγραφής και
αναγνώρισης υποχρεώσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία είναι άγνωστο πού
ακριβώς θα οδηγήσει, γι’ αυτό και μονίμως στις τελευταίες εκθέσεις της Κομισιόν και του
ΔΝΤ υπογραμμίζεται η έλλειψη επαρκών στατιστικών στοιχείων για τους δήμους, τα
ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία κ.α.

Τα τελευταία στοιχεία για την ύφεση στην Ελλάδα (μείωση του ΑΕΠ 3,7% το δεύτερο

τρίμηνο του έτους), παρότι χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα από το υπουργείο
Οικονομικών, δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες διεθνές, καθώς αποδεικνύουν ότι η χώρα
βυθίζεται σε πολύ σοβαρή ύφεση, που θα εμφανιζόταν σε πλήρη διάσταση, αν οι
στρεβλώσεις στην αγορά και οι πρόσθετοι φόροι στην κατανάλωση δεν συντηρούσαν σε
επίπεδα μακράν των στόχων του μνημονίου τον πληθωρισμό (5,5% τον Αύγουστο). Η
«βουτιά» των επενδύσεων κατά 18,6% και της κατανάλωσης κατά 5,1%, πιστοποιούν ότι τα
«βαριά» δημοσιονομικά μέτρα δημιουργούν μια άκρως αρνητική δυναμική στην πραγματική
οικονομία, που πρόσφατα ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo
προέβλεψε ότι αργά ή γρήγορα θα βυθίζουν τη χώρα σε σοβαρή κοινωνική και πολιτική
αναταραχή. Ακόμη πιο απαισιόδοξα είναι τα συμπεράσματα που εξάγοντα από την
ανάγνωση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ με την προσέγγιση της παραγωγής. Η συνολική
ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (μισθοί και κέρδη) παρουσίασε μείωση κατά 6,3% το
δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση, με πραγματική πανωλεθρία στον άλλοτε ακμαίο τομέα
των κατασκευών (-24,7%). Σε τρέχουσες τιμές, οι αμοιβές των απασχολουμένων μειώθηκαν
κατά 3,9% σε ετήσια βάση.
Αυτά τα στοιχεία για το χρέος και την ανάπτυξη δεν περνούν στα διεθνή
χρηματοοικονομικά κέντρα απαρατήρητα, ενώ αντίθετα απαρατήρητες περνούν οι συνεχείς
άκρως αισιόδοξες τοποθετήσεις των στελεχών του ελληνικού οικονομικού επιτελείου. Γι’

αυτό και τα spread υποδηλώνουν, ότι ο κλοιός του αποκλεισμού της χώρας από τα διεθνή

οικονομικά κέντρα σφίγγει, αντί να χαλαρώνει, όσο η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την
επιτυχημένη εφαρμογή της «συνταγής» του μνημονίου…


 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com
http://dinatos.blogspot.com

Οι ΕΨΙΛΟΝ στην ΔΕΘ (2010) !!!!!!!!!


Τώρα μάλιστα! Ελληνες σωθήκαμε!
Εκπληρώθηκαν όλες οι προφητείες.
Προσγειώθηκαν οι ΣΩΤΗΡΕΣ μας.
Προλάβατε να αγοράσετε ολα τα
βιβλία της ΕΤΟΙΜΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και
τις εγκυκλοπαίδειες των ΑΡΧΑΙΩΝ;
Εάν όχι δέν έχετε θέση στο πλοίο
δίπλα στους ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Και πέρυσι είχε προσγειωθεί ένας
άλλος αλλα μόνον η φάτσα του ήταν
διαφορετική.

http://seegreek.blogspot.com/

Ο «αντιεξουσιαστής πρωθυπουργός» σε κλοιό σωματοφυλάκων και σε θωρακισμένα οχήματα!!!!!!!!!

‘Hλπιζε κανείς ότι ύστερα από οκτώ μήνες σκληρής αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής, ο «πρωθυπουργός του μνημονίου» δεν θα επαναλάμβανε φράσεις, που, ούτως ή άλλως, και προ πολλών μηνών, όταν τις είχε πεί, είχε προκαλέσει μόνον ειρωνικά σχόλια.  
Ο κ.Παπανδρέου λοιπόν,
ξαναπαρουσίασε και τώρα στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, τον εαυτό του και το ΠΑΣΟΚ ως τους «αντιεξουσιαστές που είναι στην εξουσία». Προκαλώντας για μια ακόμη φορά, νέο κύμα γέλωτος.
Ο «αντιεξουσιαστής» πρωθυπουργός,  πάντως, ο οποίος σε λίγο θα μας πει ότι θα κατεβεί και αυτός στους δρόμους μαζί με τους διαδηλωτές κατά του ΔΝΤ (που είναι εκείνες οι ένδοξες εποχές –μόλις πέρυσι- που διαδήλωνε κατά του ασφαλιστικού ή λίγο παλαιότερα με τους αγρότες να τρώει τα δακρυγόνα του Καραμανλή;), εδώ και καιρό κυκλοφορεί συνοδευόμενος από ισχυρή φρουρά, η οποία σχηματίζει γύρω του «αλυσίδα», ακόμα και όταν ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε «φίλια» εδάφη.

Για παράδειγμα, μέχρι και στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου δεν υπήρχε σημαντικός λόγος για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας γύρω του βρίσκονταν συνεχώς τουλάχιστον 3-5 σωματοφύλακες. Χτές, στη Θεσσαλονίκη, σε μια βόλτα του στους δρόμους της πόλης, όπου προσπαθούσε να χαιρετίσει πολίτες –οι οποίοι όμως, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του είχαν γυρισμένη την πλάτη- επίσης συνοδευόταν από πολυάριθμη φρουρά. Δίπλα του βέβαια, δεν εμφανίζονταν παρά 1-2 σωματοφύλακες  αλλά κοντά βρίσκονταν πολλά μέλη της φρουράς. Λίαν αυξημένα τέλος, κατεγράφησαν τα μέτρα φρούρησής του και κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, οπότε τον πήγαν στο μέγαρο Μαξίμου άνω των έξι σωματοφυλάκων του. Ουδείς βεβαίως, μπορεί να ισχυριστεί ότι ένας πρωθυπουργός πρέπει να μένει απροστάτευτος. Όμως, τα μέτρα που λαμβάνονται δεν δείχνουν τίποτε άλλο από φόβο. Γιατί άραγε;
Με την ευκαιρία το πρωθυπουργικό όχημα στην πρώτη φωτογραφία, το υβριδικό θωρακισμένο είναι, ή το απλό θωρακισμένο ;



(Φωτο:Ευρωκίνηση)
antinews.gr
http://paspartoy.blogspot.com

Ανάπτυξη χωρίς επιστροφή στη δραχμή δεν γίνεται!!!

Καλά είμαστε σοβαροί; Πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε εμείς οι Έλληνες ποτέ ανάπτυξη έτσι όπως πάμε; Και μάλιστα τέτοια ανάπτυξη ώστε να ρίξουμε το δημόσιο χρέος σε ποσοστό κάτω από το ΑΕΠ; 

Ας συνέλθουμε λίγο. Πρέπει επιτέλους να έχουμε τουλάχιστον το «γνώθεις σ΄ αυτόν».  Αναρωτιόμαστε: Με τι να κάνουμε ανάπτυξη, αφού δεν παράγουμε τίποτα; Έχουμε θεοποιήσει…. τον τριτογενή τομέα εμπορίου και υπηρεσιών. 

Έχουμε επιπλέον κατασκευάσει ένα τεράστιο γραφειοκρατικό τέρας μέσα στο οποίο κινείται η πλειοψηφία της κοινωνίας και ο ένας πουλάει στον άλλο υπηρεσίες γραφειοκρατίας, δηλαδή σκέτο αέρα. Μάλιστα πέφτουν και μίζες γι’ αυτόν τον αέρα. 

Μιλάμε για τέτοια κατάσταση. Στην ουσία ο ένας δουλεύει τον άλλο και όλοι μαζί συναλλασσόμαστε με τα δανεικά του κράτους.

Εκτός αυτού, πρέπει επιπλέον να είμαστε και λίγο πραγματιστές και να μην ακούμε τις αερολογίες της κυβέρνησης και του κάθε πολιτικού που μιλάνε αβασάνιστα για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα. Αν μελετήσει κανείς την πορεία της ανταγωνιστικότητας της χώρας, όπως αυτή την υπολογίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), θα δει ότι το 2001 η χώρα ήταν στην 35η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας και σήμερα είμαστε στην 83η, πιο κάτω και από τα Σκόπια. Παράλληλα δε το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε.  Τι συνέβη λοιπόν μετά το 2001 και πήγαμε τόσο κατά διαβόλου; 


Εμείς παρατηρούμε το εξής: Από την αρχή του 2002 ισχύει ως νόμισμα της χώρας το ΕΥΡΩ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η μεν ανταγωνιστικότητα της χώρας κατρακύλησε, το δε δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε. Πήραμε λοιπόν στα χέρια μας ένα σκληρό νόμισμα το οποίο για να μπορέσεις να το εκμεταλλευτείς πρέπει να έχεις παραγωγή και ανταγωνιστικότητα, διαφορετικά θα σε καταστρέψει. Εμείς, όχι μόνο δεν βελτιώσαμε την όποια παραγωγή μας, αλλά αντιθέτως αρχίσαμε να καταναλώνουμε υπερβολικά με χρήματα που προέρχονταν από τον δημόσιο δανεισμό. 


Μάλιστα το ΕΥΡΩ μας έδωσε την ευκαιρία να αγοράσουμε ποιοτικά και φτηνά εισαγόμενα προϊόντα με αποτέλεσμα να ατονήσει τελείως η όποια τέλος πάντων ντόπια παραγωγή υπήρχε, ενώ το δανεικό χρήμα, αντί να μένει τουλάχιστον εδώ, το διώχναμε με τις εισαγωγές πάλι έξω. Ήρθε λοιπόν η στιγμή που δεν έμεινε ούτε «σάλιο», όπως είπε και ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα μας υπόσχονται ότι θα γίνει ανάπτυξη. Όμως η ανάπτυξη τι είναι; Μήπως είναι ένα κουμπί που το πατάμε; Όχι βέβαια.
Μέσα σε ένα σκληρό νόμισμα, εν προκειμένω το ΕΥΡΩ, για να επιτύχουμε ανάπτυξη θα πρέπει πρώτα πρώτα, όπως είπαμε,  να παράγουμε κάτι. Έπειτα αυτό το κάτι θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό και για να είναι ανταγωνιστικό θα πρέπει να είναι ποιοτικά καλύτερο και ταυτόχρονα φτηνότερο από το αντίστοιχο γερμανικό ή το Γαλλικό ή το Ιταλικό ή ακόμα και το Κινέζικο. Λέτε να μπορούμε εμείς, που επί τόσα χρόνια δεν παράγουμε τίποτα και με καθόλου τεχνογνωσία και εμπειρία να επιτύχουμε ξαφνικά τέτοιου είδους ανταγωνιστικότητα μέσα στο ΕΥΡΩ και μάλιστα μέσα σε ένα περιβάλλον γραφειοκρατίας και βαριάς φορολογίας που αποθαρρύνουν τις επενδύσεις;  Δεν νομίζουμε ότι το πιστεύει κανείς σοβαρά αυτό. Τι μένει λοιπόν;
Εκείνο που εμείς βλέπουμε ότι μπορεί κάτι να προσφέρει στην περίπτωσή μας είναι δυστυχώς η επάνοδος στη δραχμή, με ταυτόχρονη υποτίμηση και δραστική μείωση της φορολογίας και ως εκ τούτου η «δια της βίας» παραγωγή ελληνικού προϊόντος καθόσον τα ξένα αγαθά θα είναι απαγορευτικά ακριβά. Τότε μόνο θα επενδυθούν κεφάλαια και ταυτόχρονα θα πέσει η ανεργία. Εννοείται βέβαια ότι το επίπεδο ζωής που είχαμε μέχρι τώρα με την κατανάλωση καλών και φθηνών εισαγόμενων προϊόντων θα πέσει μέχρι να αναγκαστούμε, έπειτα από μακροχρόνια σκληρή δουλειά, να το επιτύχουμε μόνοι μας και όχι να είναι δανεικό.
Μπορούμε να το αντέξουμε αυτό;Φίλοι μας αυτή είναι η μια λύση. Η άλλη είναι η μετανάστευση.Πάντως αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή  να εξαθλιωθεί ο λαός ώστε να εξοφληθούν οι ξένοι τοκογλύφοι, με νέα δυσβάστακτα δάνεια, οδηγεί σε αδιέξοδο και φυσικά στο τέλος θα οδηγήσει  με τη βία και όχι με δική μας επιλογή στην πτώχευση και στη δραχμή.


Τότε όμως θα είμαστε εξαθλιωμένοι, υπερχρεωμένοι, απροετοίμαστοι  και ηθικά παραδομένοι στις ορέξεις ξένων παραγόντων και τα πράγματα θα είναι τότε πολύ πιο δύσκολα με κινδύνους  ακόμα και για την ίδια τη χώρα.

Όμως, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ό,τι οποιαδήποτε προσπάθεια και να κάνουμε, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα, αν πρώτα δεν αλλάξουμε το πολίτευμα της χώρας. Αν πρώτα δεν καταρρεύσει το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την κατάντια μας. Αυτός είναι όρος άνευ του οποίου τίποτε δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει σ΄ αυτή τη χώρα.




Πηγή:  http://hassapis-peter.blogspot.com

taxalia

http://papaioannou.wordpress.com

Κι όμως τον κάναμε ευρωβουλευτή και τώρα υποψήφιο περιφερειάρχη!!!!

Ο ευρωβουλευτής των.. ''Οικολόγων'' Πράσσινων,Μιχάλης Τρεμόπουλος, που ζητά να τιμηθεί ο Κεμάλ Αττατούρκ με την επονομασία οδού και το στήσιμο αγάλματος στη Θεσσαλονίκη (!!!), δεν δίστασε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την κίνηση «Οικολογία Αλληλεγγύη».
http://hellenicrevenge.blogspot.com/

http://udemand.blogspot.com/

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ..!!!!

TOYΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

Στο συνέδριο οι δημοσιογράφοι των δύο χωρών θα συζητήσουν την δυνατότητα πραγματοποίησης ενός επαγγελματικού φορέα υπό την ονομασία ¨Ένωση Ελλήνων και Τούρκων Δημοσιογράφων¨. Το 6ο Ελληνοτουρκικό Συνέδριο Μ.Μ.Ε. θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Σεπτεμβρίου του 2010 στην Σμύρνη.
Με βάση την ανακοίνωση του Συμβουλίου τύπου, στο συνέδριο που θα μετέχουν πάνω από 100 δημοσιογράφοι από κάθε μια από τις δύο χώρες θα συζητηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός επαγγελματικού φορέα υπό την ονομασία ¨Ένωση Ελλήνων και Τούρκων Δημοσιογράφων¨
Το τέταρτο από αυτά τα συνέδρια που οργανώνονται μια φορά στα δυο χρόνια με την φιλοξενία να εναλλάσσεται, οργανώθηκε στην Τουρκία και τα εγκαίνια είχαν κάνει οι τότε ΥΠΕΞ Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη.
Ως εφημερίδα Μπιρλίκ εκτιμούμε ως σημαντικό βήμα και εξέλιξη την συνάντηση δημοσιογράφων από την πατρίδα και την μητέρα πατρίδα, και μακάρι τα επόμενα χρόνια να κληθούνε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και Τούρκοι δημοσιογράφοι από την Δυτική Θράκη. Διότι εάν η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θεωρείται μια γέφυρα καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τότε ας μας το επιτρέψουν, διότι εάν καλούνται και έχουν να πουν κάτι οι εκπρόσωποι του τουρκικού τύπου στην Αθήνα, τότε προφανώς και εμείς από την Δυτική Θράκη θα έχουμε να πούμε για τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ευχόμαστε αυτή η συγκέντρωση να αποβεί επωφελής και για τις σχέσεις των δύο χωρών και ιδιαίτερα για την αξιολόγηση των σχέσεων μεταξύ του τύπου και της οπτικής γωνίας τους.
Ιδιοκτήτης της Εφημερίδας Μπιρλίκ
Ανταποκριτή του TRT στην Ελλάδα
Ιλχάν Ταχσίν Αχμέτ


Σχόλιο : Ας βάλω και εγώ το λιθαράκι μου σε αυτήν την υπόθεση…



Η δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο.Όταν συλληφθούνε και καταδικαστούνε αυτοί οι φονιάδες τότε ίσως μιλήσω για αρχή καλής σχέσης.

http://tourkikanea.wordpress.com

Τραγωδία! Πέντε παιδιά στη Λέρο ζητούν βοήθεια....

Πέντε παιδιά μιας οικογένειας στη Λέρο έμειναν ορφανά, όταν ο πατέρας τους σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε τροχαίο δυστύχημα.

  Η 7μελής οικογένεια Σούλου ξεκληρίστηκε. Αρχικά πέθανε η 35χρονη μητέρα των παιδιών, εξαιτίας μιας σοβαρής ασθένειας. Την ορφάνια των παιδιών του, προσπαθούσε να γιατρέψει ο πατέρας τους, ο 45χρονος εργάτης, Μανώλης Σούλος, που δούλευε για να βγάζει το καθημερινά μεροκάματο.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου ο πατέρας και τρία από τα πέντε παιδιά μαζί με την γιαγιά τους, επέστεφαν από έναν γάμο. Στην περιοχή Ράχη της Λέρου, σε μια απότομη και επικίνδυνη στροφή, ο 45χρονος Μανώλης Σούλος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να πέσει στον γκρεμό.

Ο Μανώλης σκοτώθηκε ενώ τα τρία παιδιά και η γιαγιά της οικογένειας δεν έπαθαν το παραμικρό.

Το κακό δεν σταμάτησε εκεί μερικές μέρες μετά, την περασμένη Τετάρτη πρωί, ο 47χρονος Αντώνης Ανέμης, γαμπρός του Μανώλη, πεθαίνει και αυτός, από καρδιά, την ώρα της δουλειάς.


Στο άκουσμα της είδησης, το νησί της Αρτέμιδος βυθίστηκε στο πένθος.


Η Πολιτεία αδυνατεί προς το παρόν να παρέχει έμπρακτη βοήθεια στα παιδιά και στην ανήμπορη 78χρονη ταλαιπωρημένη γιαγιά τους. Όλο το βάρος πέφτει αποκλειστικά στους συγγενείς, οι οποίοι κάνουν έκκληση για βοήθεια.


Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο παιδί ηλικίας 18 χρόνων θα χρειαστεί να πάει στρατιώτης ενώ ο αμέσως μικρότερος έχει κάνει εγχείρηση πρόσφατα και δεν μπορεί να δουλέψει για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.


Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι άσχημη καθώς ο πατέρας τους, άφησε πίσω χρέη σε τράπεζες, τα οποία θα κληθούν να αποπληρώσουν τα παιδιά του. Το σπίτι τους παρουσιάζει ρωγμές και χρίζει άμεσων επισκευών προτού πιάσει ο χειμώνας.


Το μικρότερο παιδί ηλικίας μόλις οχτώ ετών χρειάζεται περιποίηση, την οποία δεν υπάρχει κανείς να επιφορτιστεί συστηματικά. Η βοήθεια στο σπίτι είναι μια λύση, που θα πρέπει η Πολιτεία ως ελάχιστη βοήθεια να παρέχει.


Παρήγορο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προσφέρονται να βοηθήσουν οικονομικά καταθέτοντας χρηματικά ποσά στο λογαριασμό της οικογένειας των 5 ορφανών που είναι στην Εθνική τράπεζα με αριθμό 403/369413-52.


Δείτε εδώ τα σχετικά video: 






http://www.madata.gr 

Αστυνομικοί διέλυσαν πορεία Κούρδων με ... πυροβολισμούς !!!

Στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, η  τουρκική αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα και ήρθε αντιμέτωπη με πολλές εκατοντάδες Κούρδους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, το περιστατικό σημειώθηκε στην πολυσύχναστη πλατεία Ταξίμ σε διαδήλωση που έγινε κατόπιν αιτήματος του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας BDP.

Οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών ανέγνωσαν διακήρυξη στην οποία καταδίκαζαν, όπως είπαν, τις πιέσεις του τουρκικού κράτους σε βάρος των Κούρδων. Οι διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια της πρόσοψης ενός ξενοδοχείου και προκάλεσαν ζημιές με πέτρες και γκλομπ σε τρία αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων ένα της αστυνομίας. Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος και προχώρησε σε συλλήψεις.

Η διαδήλωση αυτή γίνεται την προηγουμένη του δημοψηφίσματος για την τροποποίηση του Συντάγματος, που προτείνει η τουρκική κυβέρνηση. Το BDP έχει ζητήσει από τον κουρδικό πληθυσμό , να μην ψηφίσει.


http://www.star.gr

Χρεοκοπία βλέπει η JP Morgan

Μάλλον επεκτείνεται το πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 110 δισ. ευρώ, κατά 3-6 χρόνια, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της διεθνούς επενδυτικής τράπεζας JP Morgan.

Όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής για τη στρατηγική επιτοκίων της Τράπεζας στην Ευρώπη κ. Pavan Wadwa δήλωσε:

"Είτε οι άλλες χώρες θα αναχρηματοδοτήσουν τα δάνεια της Ελλάδας ή αυτή θα αναδιαρθρώσει το χρέος της και η αγορά θα αρχίσει και πάλι να "παγώνει". Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, μετά τη λήξη του πακέτου, για να αποφύγει μία ανοικτή χρεοκοπία". Το πακέτο των 110 δις. ευρώ έχει σχεδιασθεί για να χρηματοδοτήσει τα δάνεια της Ελλάδας έως το 2012.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι στόχος είναι η Ελλάδα να βγει το 2011 στις διεθνείς αγορές ομολόγων για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες.

http://news247.gr

Αυτοκτόνησαν μετά την κακοποίηση τους από ιερείς....

13 άνθρωποι που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ως παιδιά από ιερείς της Βελγικής Καθολικής Εκκλησίας, αυτοκτόνησαν σε διάστημα λίγων χρόνων, ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/9) η Επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με τη σχετική έρευνα.

Η επιτροπή έχει συσταθεί από την ίδια την Εκκλησία, αλλά διευθύνεται από ανεξάρτητο παιδοψυχίατρο, και ερευνά υποθέσεις που έχουν τελεστεί από τη δεκαετία του 1950 μέχρι το 1980.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που εξέτασε 475 περιπτώσεις ανθρώπων που κατά την παιδική τους ηλικία είχαν πέσει θύματα των “ορέξεων” των καθολικών ιερέων, 13 αυτοκτόνησαν ένω άλλοι 6 έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας, μη μπορώντας να αντέξουν τον παρελθόν τους.

“Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μετά τις συνομιλίες με συγγενείς των θυμάτων ή και τα ίδια τα θύματα που με τους οποίους δεν έχουμε μιλήσει ακόμα”, υποστηρίζει η έκθεση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα  www.commissionabus.be.



http://cosmo.gr

Ηρθαν στην ώρα τους τα τουρκικά βιβλία ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ...!!!

Την ώρα που στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας δε ξέρουν αν και κατά πόσο θα υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές τώρα που χτυπά το κουδούνι.

Κάποτε λέγαμε πως κάποιος που είναι πάντα στην ώρα του «δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι». Στην περίπτωση αυτή μάλλον το ρολόι έγινε …τούρκικο! Σαν τα πρωτοβρόχια λοιπόν όπως και κάθε χρόνο κατέφθασαν και στα μειονοτικά σχολεία της Κομοτηνής τα φορτηγά με τα τουρκικά βιβλία.

Τόνοι ολόκληροι ξεφορτώθηκαν και φυσικά μόλις οι μουσουλμανόπαιδες μαθητές βρεθούν για πρώτη φορά φέτος στην τάξη θα τα έχουν άμεσα διαθέσιμα. Κάτι που κανείς δεν είναι σε θέση να υποσχεθεί στους χριστιανούς μαθητές για τα ελληνόφωνα βιβλία αλλά και για δασκάλους και καθηγητές!

Οσοι λοιπόν εργάζονται οργανωμένα, μεθοδικά και με συγκεκριμένο όραμα φροντίζουν πάντα να είναι στην ώρα τους. Όσο για το δικό μας κράτος, τη μία η οικονομική κατάσταση, την άλλη το ασφαλιστικό, κάθε χρονιά εφευρίσκουμε και μία δικαιολογία ώστε να επικρατεί εικόνα διάλυσης και μπάχαλο… 

 
http://www.xronos.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com 

Στο στόχαστρο του ΔΝΤ οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ρουμανία

Συνολικά 74.000 υπάλληλοι του δημοσίου τομέα,θα απολυθούν μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την πρόσθετη επιστολή πρόθεσης, την οποία συνυπέγραψαν η ρουμανική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην επιστολή αναφέρεται πως η Ρουμανία τηρεί τις δεσμεύσεις της δανειοδοτικής συμφωνίας, που έχει συνάψει με το ΔΝΤ, τη Παγκόσμια Τράπεζα και την Ε.Ε. και μπορεί να πετύχει το στόχο περιορισμού του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 4,4%, το 2011.
Στην ίδια επιστολή τονίζεται ότι οι συντάξεις θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και το 2011, ενώ θα καταργηθούν τα επιδόματα αδειών και θέρμανσης.

 http://www.slap.gr

Προσοχή: Eπιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται το επόμενο διήμερο (11-12/9/2010) στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-9-2010) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ιόνιου, την ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική στέρεα, τη δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στέρεα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό αιγαίο-Σποράδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Το πρωί της Κυριακής (12-9-2010) οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια και σταδιακά θα εξασθενίσουν.

http://www.news21.gr

Νέος φόρος στα φθηνά τσιγάρα

Νέο κύμα αυξήσεων έρχεται να βάλει φωτιά στην τσέπη των καπνιστών ιδιαίτερα εκείνων που λόγω οικονομίας επιλέγουν τα φθηνά τσιγάρα, καθώς αυτή τη φορά εξετάζεται σοβαρά από το υπουργείο Οικονομικών, η επιπλέον αύξηση της φορολογίας,  για να εξασφαλιστούν τα έσοδα που υπολείπονται από τον ΦΠΑ και να ενισχυθεί το ταμείο του Δημοσίου.

Για την ενδεχόμενη αύξηση οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες εκπέμπουν σήμα κινδύνου, ενώ είναι σίγουρο ότι οι ελληνικές ετικέτες τσιγάρων θα σβήσουν από το χάρτη της εγχώριας αγοράς.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αυξήσει τον πάγιο φόρο και όχι τον αναλογικό που επιβάλλεται επί των τσιγάρων, γεγονός που θα πλήξει σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, τα φθηνά ελληνικά σήματα, αφήνοντας ωστόσο ανεπηρέαστα τα ακριβά ξένα. 

Μηδενικό θα είναι το περιθώριο μεικτού κέρδους σε περίπτωση εφαρμογής του νέου μέτρου, καθώς αν για παράδειγμα, ο πάγιος φόρος από 5% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2009 αυξηθεί στο 20%, τότε σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς το περιθώριο κέρδους για φτηνές ελληνικές μάρκες (αξίας 2,40-2,80 ευρώ) θα μειωθεί έως και 33%, ενώ αντίθετα θα αυξηθεί το περιθώριο για τις ξένες μάρκες (3,60-4,40 ευρώ) μέχρι και 22,6%. 

Σήμερα η πλέον ζητούμενη λιανική τιμή για ένα πακέτο είκοσι τσιγάρων είναι τα 3,20 ευρώ, εκ των οποίων το 85,7% είναι φόροι. Το 67% είναι ο συνολικός ειδικός φόρος (που αποτελείται από τον πάγιο και από τον αναλογικό φόρο) και το 18,70% προέρχεται από τον ΦΠΑ. Εφόσον το σενάριο αυτό υλοποιηθεί, κάποιες ελληνικές μάρκες τσιγάρων θα σβήσουν από τον χάρτη, σύμφωνα με παράγοντες του χώρου. 

Στο μεταξύ, σε αδιέξοδο βρίσκονται χιλιάδες περίπτερα από τη μείωση των εσόδων τους, ενώ σε επιστολή που απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο  Παπακωνσταντίνου, το ποσοστό κέρδους των περιπτέρων έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 50% και τα μισά εξ αυτών απειλούνται με λουκέτο μέχρι το τέλος τους 2011. 

http://news247.gr

Συγκλονιστική αποκάλυψη του εγκυρότατου γαλλικού ηλεκτρονικού περιοδικού: ΟΜΠΑΜΑ: O xαφιές της CIA

Συγκλονιστική αποκάλυψη του εγκυρότατου γαλλικού ηλεκτρονικού περιοδικού: 

http://www.voltairenet.org
La biographie cachée des Obama: une famille au service de la CIA.



Ο αμερικανός δημοσιογράφος Wayne Madsen, μετά από εξονυχιστική έρευνα στα επίσημα και αποχαρακτηρισμένα αρχεία της γνωστής CIA, επιβεβαιώνει και τεκμηριώνει την «αμερικανική λογική», αυτή που όλος ο κόσμος υποψιάζεται και βιώνει στους εθνικούς του χώρους: Ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ασκούν άμεσα ΠΟΛΙΤΙΚΗ και επιβάλουν τους πολιτικούς ηγέτες που θέλουν, όχι μόνο στα προτεκτοράτα τους (Ελλάδα, κ.λπ), αλλά και στην ίδια τους τη χώρα…
Περιττό να πούμε, ότι αυτή την πάγια πολιτική των εφιαλτικών μηχανισμών των ΗΠΑ, την ιστορικά επαληθευμένη πολλές φορές, την χαρακτηρίζουν «συνωμοσιολογία», οι ποικιλόχρωμοι δωσίλογοι της Νέας Τάξης.
Ο Wayne Madsen αποκαλύπτει με ντοκουμέντα ότι όλο το «σόι» του Ομπάμα, γονείς, γιαγιά και πατριός, ήταν στρατολογημένοι χαφιέδες της CIA, συμμετείχαν στις βρόμικες «επιχειρήσεις» της στην Κένυα.
Συμμετείχαν επίσης σε «επιχειρήσεις» αντιμετώπισης της «Κινεζικής» και Σοβιετικής κομμουνιστικής επιρροής στα αμερικάνικα Πανεπιστήμια και στο χαφιεδισμό εναντίον Αφρικανών ηγετών του Κινήματος των Αδεσμεύτων»!
Η οργάνωση Business International Corporation, που χρησιμοποιείται ως «κάλυψη» της Cia, χρησιμοποίησε τον Ομπάμα, ως χυδαίο πληροφοριοδότη από το 1983!
Τα αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα της Cia, μας εξηγούν έτσι το πώς...βρέθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ένας χαφιές!
Και εμείς καταλαβαίνουμε γιατί υπήρξαν τέτοιες υμνολογικές υστερίες για τον άνθρωπο της CIA στην Ελλάδα: Εδώ υπάρχει στρατός ολόκληρος, δικτυωμένος σε όλο το πολιτικό, δημοσιογραφικό και πνευματικό οικοδόμημα, που εκτελεί τις εντολές των αμερικανικών υπηρεσιών και προωθεί τα μακάβρια σχέδιά τους…
Δεν πρέπει, λοιπόν, να απορούμε γιατί ο πρωθυπουργός μας, οι υπουργοί του και οι ηγεσίες ΟΛΩΝ των κομμάτων συμπεριφέρονται σαν ανδρείκελα, επενδύοντας συχνά αυτές τις «εξαρτήσεις» τους με το «λίπος» ρητορικών φράσεων εναντίον της παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης, του ιμπεριαλισμού και ακόμα εναντίον του αμερικανισμού.
ΟΥΤΕ να απορούμε για το ποιοι κατασκευάζουν και καθοδηγούν την ποικιλία των τρομοκρατικών ομάδων: «αντιεξουσιαστικές» υπογραφές της CIA…
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να απορούμε, αλλά να καταλαβαίνουμε και να γκρεμίζουμε τις μυθολογίες της Νέας Τάξης.
Το http://www.voltairenet.org έχει κάνει συνταρακτικές και τεκμηριωμένες αποκαλύψεις γύρω από τη πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ένας από τους στυλοβάτης του περιοδικού είναι Thierry Meyssan ο οποίος από πρώτος γκρέμισε τη μυθολογία γύρω από τη μεγαλύτερη προβοκάτσια του αιώνα: ΤΗΝ πτώση των Δίδυμων Πύργων».
Το Ρεσάλτο έχει μεταφράσει πολλά κείμενα από http://www.voltairenet.org
Τα σπουδαιότερα:
α). Thierry Meyssan: 5 χρόνια πολέμου. Απολογισμός και προοπτικές στο Ιράκ
http://resaltomag.gr/228.mag
β). Pierre Hillard: Το Κόσοβο και η γεωπολιτική των Βαλκανίων
http://resaltomag.gr/225.mag
http://karfinews.blogspot.com

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Χωρίς εφημερίδες οι εισαγγελίες της χώρας!!!!!

ΑΠΟ INTERNET ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ;
 
Χωρίς εφημερίδες… λόγω οικονομικής κρίσης εξακολουθούν να είναι οι μεγάλες εισαγγελίες της χώρας και οι εισαγγελικοί λειτουργοί που μάλον δεν ξέρουν από Ιντερνετ εξέδωσαν ανακοίνωση:
Ο ημερήσιος Τύπος αποτελεί σοβαρή πηγή πληροφοριών με βάση τις οποίες οι εισαγγελικές Αρχές προβαίνουν σε αυτεπάγγελτες ενέργειες (παραγγελίες προς Αστυνομικές Αρχές, επείγουσες προκαταρκτικές εξετάσεις, κ.λπ.) για την έγκαιρη αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων.
Ο Τύπος είναι απαραίτητο εργαλείο για την έγκαιρη και αποτελεσματική άσκηση του εισαγγελικού λειτουργήματος και για τον λόγο αυτό ορίζεται στις μεγάλες εισαγγελίες ειδικός εισαγγελικός λειτουργός για την....

ανάγνωση των εφημερίδων και την επισήμανση των ειδήσεων που έχουν ενδιαφέρον.


Θεωρούμε ότι η δυσχέρεια που θα επιφέρει το σχεδιαζόμενο μέτρο στην άσκηση του λειτουργήματός μας θα είναι δυσανάλογη σε σχέση με το οικονομικό όφελος του Δημοσίου 


http://news24gr.blogspot.com 

Γυναίκες: όσο πιο πολλά βγάζουν τόσο πιο εύκολα χωρίζουν..!!!

Μεγάλη έρευνα
στις ΗΠΑ έδειξε ότι όταν μια γυναίκα βγάζει περισσότερα χρήματα από τον άνδρα της χωρίζει πιο εύκολα.  


Η έρευνα που διεξήχθη σε μια περίοδο διάρκειας 25 ετών αφορούσε περισσότερους από 2.500 γάμους και απέδειξε ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερες χρηματικές...
....
απολαβές που συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα στον προϋπολογισμό του σπιτιού σε σύγκριση με το σύντροφο τους είναι πιο εύκολο να πουν το «ναι» στο χωρισμό.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κορνέλ ομολογούν πως οι αιτίες δεν είναι σαφείς ακόμα αφού πολλοί λόγοι θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα στατιστικά ευρήματα: «Ίσως ο πληγωμένος αντρικός εγωισμός να δημιουργεί εντάσεις στη σχέση όταν η σύζυγος κερδίζει το ψωμί της οικογένειας»λέει ο καθηγητής ψυχολογίας Τζέι Τίτσμαν.
Μάλιστα, συμπληρώνει λέγοντας: «Υπάρχει το ενδεχόμενο επίσης οι γυναίκες να νιώθουν ανώτερες και να αντιδρούν αρνητικά απέναντι στο σύντροφο τους όταν κερδίζουν περισσότερα. Μπορεί να νιώθουν ότι τον τρέφουν και ως εκ τούτου να τον υποτιμούν και να τον περιφρονούν».
Οι ερευνητές του Κορνέλ λένε πάντως ότι η ιδανική «συνταγή» για έναν σταθερό, ευτυχισμένο γάμο θέλει τον άντρα να κερδίζει το 60% του οικιακού εισοδήματος και τη γυναίκα το υπόλοιπο 40%. «Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι όταν ο άνδρας έχει μεγαλύτερο μισθό ο γάμος αποκτά πιο γερά θεμέλια» συμπληρώνει ο δρ Τίτσμαν.


http://www.troktikaras.com

Η Βόρεια Ελλάδα θα γίνει ατμομηχανή της εκδίωξης του ΔΝΤ....

Θυμόσαστε τη κατοχή; Ούτε και εγώ. Αλλά από αυτά που διάβασα και που άκουσα, κάπως έτσι πρέπει να ήταν: Κεφάλια κατεβασμένα, χαμηλό ηθικό, βουβαμάρα, και παντού στρατός, στη προκειμένη περίπτωση αστυνομία. 

 Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής «εκθεσιακής» Θεσσαλονίκης. Πάνε για τα καλά οι παλιές καλές εποχές, όπου ο κόσμος μαζεύονταν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί με σημαιάκια και ζητωκραυγές τον εκάστοτε πρωθυπουργό και το υπουργικό του συμβούλιο.

Έφυγαν ανεπιστρεπτί οι μέρες όπου οι πολιτικοί ταγοί μας έλαμπαν από περηφάνια, ερχόμενοι στη συμπρωτεύουσα για να μοιράσουν χάνδρες. Σήμερα, από το αεροδρόμιο ακόμη, το κλίμα ήταν υποτονικό, αν όχι φοβισμένο. Από το αεροπλάνο στις λιμουζίνες, και δρόμο για το ξενοδοχείο. Ούτε δηλώσεις, ούτε τίποτα. Αμφιβάλλω μάλιστα αν θα τιμήσουν τα ουζερί και τα σκυλάδικα με την υψηλή τους παρουσία. Δύσκολο.

Φταίνε μάλλον οι φήμες που κυκλοφορούν στη πόλη εδώ και καιρό. Φήμες για υποδοχή της κυβέρνησης από μαυροντυμένους σιωπηλούς διαδηλωτές, φήμες για εκτόξευση παπουτσιών, φήμες για γιαούρτια, και πάει λέγοντας. Το Ράδιο Θεσσαλονίκη μιλάει ακόμη και για το ενδεχόμενο χιλιάδων Θεσσαλονικέων με κατεβασμένα τα παντελόνια και τα βρακιά, να διαμαρτύρονται, κάνοντας το λεγόμενο mooning στον πρωθυπουργό της φορολογικής συμφόρησης. Δείχνοντάς του δηλαδή τον πισινό τους. Αμερικανιά είναι, άρα θα την καταλάβει.

Η σταγόνα που φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι και που ίσως να αποτελέσει τη βασική αιτία πολέμου με τη κυβέρνηση, είναι η προκλητική εξίσωση του φόρου στα καύσιμα. Μεγάλη εξυπνάδα. Όπου σταθείς και όπου βρεθείς, αποτελεί θέμα συζήτησης. Το κρύο είναι βαρύ στο βορρά, και τα έξοδα του πετρελαίου αποτελούν σοβαρό κομμάτι ενός οικογενειακού προϋπολογισμού. Έχουμε που έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη, πάμε και για το πιο ακριβό πετρέλαιο;

Το Σάββατο πάντως προγραμματίζονται πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ακόμη και αυτά τα σώματα ασφαλείας, λέγεται πως θα πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις. Οι περικοπές αποδοχών θίγουν και αυτούς. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, και πλήθος ανένταχτου κόσμου θα βροντοφωνάξει ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου. Τέλος στην ΔΕΘ των λούνα παρκ και των λουκάνικων. Φέτος μιλάμε για τη ΔΕΘ της σφαλιάρας.

Σήμερα βέβαια, πραγματοποιήθηκε η κλασική συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της πόλης. Όσους έχουν μείνει. Ο όρος παραγωγικός φορέας, θυμίζει πια ανέκδοτο. «Υπάρχει μια λανθασμένη υποσυνείδητη λογική για τη γιορτή της ΔΕΘ», είπε ο κ. Παπανδρέου. «Μια μίζερη αντιμετώπιση για το μοίρασμα της κρατικής πίτας. Το τί δίνει η Αθήνα τι παίρνει η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία εσωστρεφή διαλυτική συζήτηση», τόνισε, και ζήτησε συστράτευση σε μία εθνική προσπάθεια για να πετύχει η χώρα…

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να μη κλείσει τις δηλώσεις του με τη κλασική κασέτα που ήμουνα νιός και γέρασα και ακόμη την ακούω: «Είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης, ένα αναπτυξιακός πόλος για όλη την επικράτεια».

Πολύ φοβάμαι πως η Βόρειος Ελλάδα θα καταστεί όντως ατμομηχανή. Ατμομηχανή της οριστικής εκδίωξης της παρούσας κυβέρνησης και του ΔΝΤ από τη χώρα. Διότι μπορεί η κατάσταση να θυμίζει κατοχή, αλλά μη ξεχνάμε πως τα πραγματικά αντάρτικα σε κατοχές ξεκινάνε. Άσχετα που καταλήγουν. Αυτό απομένει να το δούμε...


Πηγή:http://www.antinews.gr/
http://kontiloforos.blogspot.com

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΛΙ;;;;

Ο τελευταίος ανασχηματισμός έδειξε για άλλη μια φορά ότι ο τουρίστας Πρωθυπουργός δεν έχει αντιληφθεί το τι συμβαίνει στην κοινωνία και νομίζει ότι παίζει Monopoly και όχι ότι απο τις αποφάσιες του κρέμονται οι ζωές 10.000.000 ανθρώπων.

Και δεν μιλάω για τη σύνθεση της Κυβέρνησης. Καλοί κακοί αυτοί είναι και ο Θεός να δώσει να κάνουν και έργο μπας και τη γλυτώσουμε και φέτος. Μιλάω για αυτά τα καραγκιοζιλίκια με την ονομασία των υπουργείων. Τι προσφέρει η συνεχής αλλαγή ονομάτων,εκτός του αντιαισθητικού του θέματος και του άκρατου λαϊκισμού που υποκρίπτει. 
Μήπως τα υπουργεία δουλεύουν καλύτερα με τα νέα ονόματα. Και το κυριώτερο ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ των νέων επιγραφών, επιστολόχαρτων, φακέλων σφραγίδων, καταλόγων, που θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα ποιός θα το πληρώσει και γιατί; Έκοψαν τις παρελάσεις για να κάνουν (λένε) περικοπές και το χαρτί υγείας από τα νοσοκομεία και πετάνε τα λεφτά στα σκουπίδια για να λέγεται ο Λοβέρδος και ΄Φώφη υπουργοί Υγείας Διατροφής Και Άθλησης !!!!!! Ε Λ Ε Ο Σ

ΥΓ. Αφού το πρώην Υπουργείο Ναυτιλίας λέγεται πια Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων γιατι δε μετονομάστηκε και το Υπουργείο Εξωτερικών σε Υπουργείο Διαπλανητικών Υποθέσεων;
 
Δ.Σ

Πολυδάπανος ο Ποντίφηκας!!!!

Η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στη Βρετανία πρόκειται να κοστίσει περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ! 
 
Το ποσό των 1-1,5 εκατομμυρίων στερλινών (δηλαδή 1,2-1,8 εκατ. ευρώ) θα διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που πρόκειται να επισκεφτεί τη Γηραιά Αλβιώνα 16 με 19 Σεπτεμβρίου.


Ποτέ άλλοτε επίσημη επίσκεψη ξένου επισήμου στη Βρετανία δεν προκάλεσε ειδικές ρυθμίσεις σε τόσες τοποθεσίες και τόσο απόμακρες η μία απ την άλλη, επισήμανε εκπρόσωπος της
αστυνομικής δύναμης του Σάουθ Γιορκσάϊρ, στη βόρεια Αγγλία, σχολιάζοντας την προσεχή παπική επίσκεψη. Θύμισε ότι οι περισσότεροι επίσημα προσκεκλημένοι από το εξωτερικό «σπανίως εξέρχονται του Λονδίνου».


Στη Βρετανία οι καθολικοί ανέρχονται σε περίπου 10% του συνόλου του πληθυσμού. Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' μεταβαίνει στη Βρετανία στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης αρχηγού ξένου κράτους.
Στο ίδιο το βρετανικό δημόσιο αυτή η επίσημη επίσκεψη μπορεί να κοστίσει ακόμα και 14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και η τοπική Καθολική εκκλησία θα δαπανήσει άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας. 


Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ζητήθηκε μάλιστα και οβολός 25 στερλινών (30 ευρώ) για κάθε πιστό, που θα θελήσει να παρακολουθήσει μία υπαίθρια λειτουργία, χοροστατούντος του Πάπα.


Υπενθυμίζεται ότι ο προκάτοχός του, Ιωάννης Παύλος Β' είχε επισκεφθεί το Λονδίνο χωρίς τέτοιες κρατικές τιμές, αλλά μόνον με θρησκευτικές, στην πρώτη πάντως παπική επίσκεψη, αφότου (τον 16ο αιώνα) ο βασιλιάς Ερρίκος 8ος ίδρυσε την Αγγλικανική Εκκλησία. 


Newsit
http://kapistri.blogspot.com

Οι αλήτες...

...μη έχοντες "τσίπα" επάνω τους, κόβουν 13ο & 14ο μισθό από πεινασμένους συνταξιούχους και σήμερα στην Θεσσαλονίκη έχει μεταφερθεί το πολυμελές ..."κυβερνητικό" σχήμα.!
48 μονόκλινά δωμάτια κλείσθηκαν στο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ" με το κόστος εκάστου να ανέρχεται στο ποσό των 380 ευρώ.
Σε καιρούς λιτότητος να ξοδεύονται για πανηγύρια και φιέστες εντυπωσιασμού του mr. Papandreou.
2.626.560 ευρώ μόνο για μια 3ήμερη διαμονή - εκδρομή.!
Γενικότερα αυτό το πανηγύρι της ΔΕΘ με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, κάθε χρόνο θα πρέπει να κοπεί, διότι δεν προσφέρει τίποτε στην οικονομία και υποτίθεται πως γίνεται για να εξαγγελθούν οικονομικά μέτρα που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία.
Να μας λείπουν αυτά τα καραγκιοζιλίκια που τόσα χρόνια μας οδήγησαν σʼαυτό το οικονομικό χάλι.
Να ντραπούν τέλος πάντων οι ανίκανοι πολιτικοί μας, διότι σʼαυτούς οφείλεται η κατάντια αυτού του τόπου και να μην προκαλούν άλλο, γιατί ο κόσμος πεινάει και δεν έχει τρόπο να τους το πεί.
Τι θέλουν τέλος πάντων να γίνει έκρηξη λαού και επεισοδίων;
Το μόνο που μας έχει μείνει από τις συναθροίσεις - πανηγύρια της ΔΕΘ είναι η κάλυψη από τον Καραμανλή του σκανδάλου του Βατοπεδίου - του Βουλγαράκη και Ροσσόπουλου και από τότε άρχισε ο κατήφορος της διακυβέρνησής του και ο ερχομός του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με υποσχέσεις με κείνο το περίφημο "Λεφτά Υπάρχουν", για να μας οδηγήσει μετά από λίγο εδώ που δεν υπάρχει γυρισμός, παρά μόνο απελπισία και μαρασμός.
Αλήτες...


Νίκος Χ.

http://gianniotis.blogspot.com

Πυροβόλησαν εν ψυχρώ δεκαπεντάχρονο...

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την τροποποίηση του συντάγματος η κυβέρνηση του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας.
 
Σχεδόν δυο χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου στην Ελλάδα, ένας άλλος δεκαπεντάχρονος, ο Ενβέρ Τουράν χθες βράδυ έγινε στόχος των πυρών του στρατού.


Το συμβάν συνέβη στην επαρχία Χακκάρι της Τουρκίας. Τη στιγμή που εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά των συγκρούσεων των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας με τις δυνάμεις του ΠΚΚ, ένας αξιωματικός του στρατού κατέβηκε από το αυτοκίνητο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον δεκαπεντάχρονο Ενβέρ Τουράν. Ο έφηβος έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. Διαδηλωτες των μετέφεραν στο Κρατικό Νοσοκομείο του Χακκάρι. Στη συνέχεια, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης του, ο Ενβέρ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείου της Επαρχίας Βαν. Χθες βράδυ η κατάσταση του δεκαπεντάχρονου παρέμεινε ιδιαίτερα σοβαρή.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Ενβέρ δεν συμμετείχε στη διαδήλωση. Ο 15χρονος είχε κατέβει στο δρόμο για να μαζέψει κουφέτα από τους μεγαλύτερους με αφορμή το μπαϊράμι του Ραμαζανιού.


Αποφεύγοντας τη λήψη της ευθύνης της δολοφονικής πράξης, η τουρκική κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Συγκεκριμένα, ο νομάρχης του Χακκάρι ισχυρίστηκε ότι ο αξιωματικός που πυροβόλησε τον Ενβέρ «φοβήθηκε από το πλήθος». 


http://filoksenos.blogspot.com

Κατήγγειλε τον πατριό της για ασέλγεια σε βάρος της

Καταγγελία εις βάρος του 40χρονου πατριού της κατέθεσε μια 18χρονη κοπέλα, η οποία υποστηρίζει ότι ασελγούσε σε βάρος της το διάστημα που εκείνη ήταν ανήλικη.


Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, ο 40χρονος άνδρας εκδήλωνε τις αρρωστημένες ορέξεις του εν τη απουσία της 41χρονης μητέρα της, όπως επιβεβαίωσε και η ίδια.


Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο 40χρονος άνδρας, καθώς ακόμη δύο νεαρές κοπέλες, μεταξύ των οποίων και μία 15χρονη, τον κατηγορούν για ασέλγεια.


Η υπόθεση αναμένεται να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.


zougla.gr
http://katse-kala.blogspot.com 

Λουκέτα παντού...

Χιλιάδες λουκέτα πνίγουν την αγορά, σβήνοντας από τον χάρτη όχι μόνο μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο τόσο στην Αττική όσο και στη Βόρεια Ελλάδα. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πέντε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κοζάνη, Εδεσσα, Βέροια) και μία της Θεσσαλίας (Λάρισα), πάνω από μια στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις έχουν κατεβάσει τα ρολά μέσα σε λίγους μήνες. 

Σε σύνολο 4.455 εμπορικών επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτο τους τελευταίους μήνες οι...507, ποσοστό 11,4%, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στην Κοζάνη (18%), σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε χθες η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία διεξήχθη μεταξύ 24 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου. 

Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι εκτός από τα μικρά μαγαζιά υπάρχουν πλέον, σύμφωνα με την έρευνα, και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους, καθώς επίσης ότι δημιουργούνται «πιάτσες» κλειστών μαγαζιών, αφού εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν σύντομα κι άλλες. 

Αντίστοιχη έρευνα της ΕΣΕΕ το καλοκαίρι για την καταγραφή των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικούς δρόμους των Αθηνών, είχε δείξει ότι στο κέντρο της πρωτεύουσας τα λουκέτα έχουν φτάσει το 17%, ενώ το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην οδό Σταδίου, όπου οι κλειστές επιχειρήσεις ανέρχονται σε 25%, και ακολουθούν η Πανεπιστημίου (20%) και η Ερμού (15%). Δύο κλείνουν, μία ανοίγει Την ίδια στιγμή στην Αθήνα για κάθε δύο βιοτεχνικές επιχειρήσεις που κλείνουν, ανοίγει μόλις μία, σύμφωνα με άλλη χθεσινή ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ). 

Σε σύνολο οκταμήνου, και με βάση τα μητρώα του ΒΕΑ ιδρύθηκαν 1.088 νέες επιχειρήσεις ενώ στο ίδιο διάστημα έκλεισαν 2.076. Αλλά όπως αναφέρεται, η πραγματική εικόνα είναι χειρότερη δεδομένου ότι πολλές επιχειρήσεις που κλείνουν δεν ενημερώνουν το Επιμελητήριο και εξακολουθούν να εμφανίζονται ως λειτουργούσες... 

Τι συμβαίνει στις άλλες πόλεις Στην Καβάλα μπήκαν λουκέτα σε 43 καταστήματα από σύνολο 412 (τα κλειστά καταστήματα αντιπροσωπεύουν το 10,4% του συνόλου όσων εξετάστηκαν). Οπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, η κατάσταση σε κάθε εμπορικό δρόμο δεν είναι ίδια, ενώ οι μεγαλύτεροι - σε έκταση και συγκέντρωση επιχειρήσεων - δρόμοι σημειώνουν μεγαλύτερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων. 

Για παράδειγμα στον πολυπληθέστερο σε καταστήματα εμπορικό δρόμο της Καβάλας (στην οδό Ομονοίας) το 12,2% των καταστημάτων έχουν κλείσει. Στον Νομό Κοζάνης εμφανίζεται ο υψηλότερος αριθμός λουκέτων σε σύγκριση με τους άλλους γειτονικούς νομούς της Δ. Μακεδονίας.

Στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων της πόλης σχεδόν το 18% των επιχειρήσεων είναι κλειστές, ενώ ορισμένοι μεγάλοι σε έκταση εμπορικοί δρόμοι εμφανίζουν ποσοστό λουκέτων από 22% έως 30% (όπως για παράδειγμα η οδός Βενιζέλου όπου από τα 59 καταστήματα έκλεισαν τα 18!). 

Από το σύνολο των 456 καταστημάτων που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει τα 82 (ποσοστό 18%). Στην Εδεσσα στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων τα κλειστά καταστήματα προσεγγίζουν το 15,7% (από τα 437 καταστήματα μπήκε λουκέτο σε 68). Και σε αυτήν την περίπτωση η συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων παρουσιάζει αυξητικές τάσεις σε συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους, όπως για παράδειγμα στην οδό Εγνατία, (22,3%), Παύλου Μελά (18,2%) και Ηρώων Πολυτεχνείου (22,2%). 

Τέλος στη Βέροια, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων είναι από τα χαμηλότερα και φτάνει το 8,9% (από τις 655 εμπορικές επιχειρήσεις έκλεισαν οι 58). Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι στον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο (σε μήκος) και σημαντικότερο σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση επιχειρήσεων, την οδό Κεντρικής, η αναλογία των κλειστών καταστημάτων είναι η υψηλότερη στην πόλη, καθώς αγγίζει το 14%. 

Κορκίδης: Βίαιο crash test Βίαιο και επώδυνο crash test περνάει το λιανεμπόριο, σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. «Τα υφιστάμενα αλλά και τα αναμενόμενα λουκέτα δημιουργούν βίαιες αλλαγές, ανατρέποντας τις ισορροπίες και τον χάρτη του λιανεμπορίου και στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά με λιγότερες συνέπειες απ΄ αυτές που παρατηρούνται στην έρευνα για την Αττική», αναφέρει ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ. Στόχος της έρευνας που δημοσιεύτηκε χθες, όπως αναφέρει, είναι να εντοπίσει τις εμπορικά πιο κορεσμένες περιοχές καθώς και εκείνες όπου καταγράφονται ελλείψεις αλλά και ευκαιρίες, ώστε αλλάζοντας είτε αντικείμενο είτε περιοχή, να διατηρηθούν στην αγορά οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις.


"Τα ΝΕΑ" 
http://paspartoy.blogspot.com