'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Καυτό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη!!

Στη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση μεταφέρεται το ενδιαφέρον, με το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης που προέκυψε από τον ανασχηματισμό, να διεξάγεται στη συμπρωτεύουσα το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ ξεκινά διήμερο διαμαρτυριών για την πολιτική της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη ΔΕΘ, με το καλάθι άδειο καθώς δεν αναμένεται να εξαγγείλει παροχές, όπως άλλωστε ξεκαθάρισε και την Πέμπτη, κατά τη συνάντησή του με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.
Την ίδια στιγμή φουντώνει η κριτική προς την κυβέρνηση για το γεγονός ότι στο νέο πολυμελές κυβερνητικό σχήμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί με σαφήνεια οι αρμοδιότητες σε κρίσιμους τομείς, όπως αυτός της ενέργειας.
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ουσιαστικά παραδέχθηκε το πρόβλημα και δήλωσε ότι η επεξεργασία για το πώς θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες συνεχίζεται και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ορισμένες αρμοδιότητες, όπως η ενέργεια, να αλλάξουν χέρια.
Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν μια σειρά από θέματα, όπως η εξυγίανση του ΟΣΕ, αλλά και το "καυτό" ζήτημα των εναλλακτικών σεναρίων για να αποφευχθεί η μετάταξη προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ. Οι παραγωγικοί φορείς ζήτησαν να βρεθεί λύση και το σενάριο για εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, είναι όλο και πιο πιθανό.
Την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει αρμοδιότητες, οι εργατικές ενώσεις είναι απόλυτα έτοιμοι να υποδεχθούν θερμά την πολιτική ηγεσία της χώρας με διαδηλώσεις.
Συγκεντρώσεις και πορείες
Από σήμερα ξεκινά διήμερο διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα μοιάζει με πόλη υπό πολιορκία. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Πρωτοβουλία Σωματείων από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην είσοδο του λιμανιού, όπου θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.
Το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό στο Λευκό Πύργο ενώ στις 6 το απόγευμα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Λευκού Πύργου, για να διαδηλώσουν για αιτήματα του κλάδου.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα κορυφωθούν το Σάββατο, καθώς το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ και στην Καμάρα, σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Δυναμική θα είναι και η παρουσία των εργαζομένων στον ΟΣΕ και των ιδιοκτητών φορτηγών, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μηχανοκίνητη πορεία κατά των διοδίων. Πορεία αναμένεται και από οπαδούς του ΠΑΟΚ μετά από σύλληψη πέντε οπαδών της ομάδας τους. Μάλιστα έχουν δηλώσει ότι δεν θα ακολουθήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα στην Τρίπολη για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις της ΔΕΘ.
Όπως είναι φυσικό, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά, με χιλιάδες αστυνομικούς να φθάνουν στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα.
Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει καταστρώσει σχέδιο ασφαλείας στο οποίο προβλέπεται συμμετοχή συνολικά 4.500 αστυνομικών. Οι διαδηλώσεις αναμένεται να είναι ογκώδεις και με παλμό και η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να δώσει την εικόνα απόλυτης τάξης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου