'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Με πούλμαν σε αποθήκη για το… υπουργικό!!!

Με πούλμαν μεταφέρθηκαν οι υπουργοί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε αποθήκη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης!   

Τον συγκεκριμένο χώρο επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου για άγνωστης σημειολογίας λόγους,  απορρίπτοντας τις προτάσεις να συνεδριάσει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ή στο «Βελλίδειο».Η ειρωνεία είναι ότι την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός δήλωνε «είμαστε αντιεξουσιαστές» στους υπουργούς του, οι … πραγματικοί αντιεξουσιαστές πολιορκούσαν το λιμάνι και συγκρούονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις!


Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός, σε μια συνεδρίαση που μεταδόθηκε live από την κρατική τηλεόραση, έδωσε  οδηγίες σε  νέα και παλιά  μέλη της κυβέρνησης για την πολιτική συμπεριφορά τους, αλλά προσπάθησε να δικαιολογηθεί για  την «εκδρομή» κρατικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη, τα οποία κατέκλυσαν από την Πέμπτη τα ξενοδοχεία αλλά και τα…  μπαρ-ρέστοραν της παραλίας! Ο κ. Παπανδρέου απάντησε στις σχετικές επικρίσεις ότι η δική του κυβέρνηση ήρθε «για να κάνει δουλειά» (με αιχμές και πάλι για την κυβέρνηση της ΝΔ) και ζήτησε από τους υπουργούς και υφυπουργούς να αξιοποιήσουν όλο τον χρόνο τους για επαφές αυτές τις ημέρες με  τοπικούς φορείς.


«Μην ταυτιστείτε ποτέ με τα υπουργεία σας, ταυτιστείτε με τον πολίτη» ανέφερε επίσης  ο πρωθυπουργός,  σε πείσμα της εικόνας «χλιδής», την ίδια ώρα που  ο  ίδιος επιφύλαξε «άδεια χέρια» στα αιτήματα για κοινωνικά μέτρα.


Απαντώντας επίσης στην κριτική  για την μεγάλη σύνθεση της κυβέρνησης,συμπλήρωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει τέρμα στις παθογένειες του παρελθόντος. Για τις αλλαγές ακόμη υποστήριξε   ότι «σηματοδοτούν έναν νέο κύκλο προτεραιοτήτων» ενώ ζήτησε από τους υπουργούς  να μην ταυτισθούν με τις καρέκλες.


Εντύπωση προκάλεσε ότι ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εξευμενίσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο (που συμμετείχε κανονικά στη συνεδρίαση)  για την αναβάθμιση Ραγκούση αλλά και για την μη συμμετοχή του στο συντονιστικό όργανο που συνεδριάζει στο υπουργείο Εσωτερικών. Όπως  ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  ο  κ. Πάγκαλος  τοποθετείται επικεφαλής της Επιτροπής Ανάπτυξης, αλλά άγνωστο παραμένει εάν αυτό αρκεί…


Για μία ακόμη φορά  επίσης ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πραγματοποίησε τεράστιο έργο σε σχέση με τα προβλήματα που  παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια… Τα καταφέραμε χάρη στη σύνεση  των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια» πρόσθεσε.


«Εισηγήσεις έκαναν για τους τομείς ευθύνης τους σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα ο υπουργό Υποδομών κ. Δ. Ρέππας, η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη, ο υπουργός Οικονομίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνης κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο τελευταίος ευρισκόμενος «εντός έδρας» μίλησε περισσότερο απ’ όλους , ενώ όλοι τους αναλώθηκαν σε υποσχέσεις για τα έργα που «θα» γίνουν στη Θεσσαλονίκη και για τον αναβαθμισμένο ρόλο της Βόρειας Ελλάδας.
Σχετικά με τα νομοσχέδια που προωθούνται προς συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Χ. Παμπούκη για τις επενδύσεις.  Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για το νομοσχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ από τον κ. Δ. Ρέππα. «Τολμάμε να αλλάξουμε τον ΟΣΕ προκειμένου να αποκτήσει ο πολίτης σύγχρονες σιδηροδρομικές υπηρεσίες» υποστήριξε, για ένα νομοσχέδιο για το οποίο βρίσκονται «ήδη στα κάγκελα» οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι.  Για το νομοσχέδια επιτάχυνσης της  ποινικής και πολιτικής δικαιοσύνης του υπουργού Διακιοσύνης  κ. Καστανίδη, ανέφερε ότι οι σημερινοί ρυθμοί  απονομής της έχουν οδηγήσει σε καθεστώς αρνησιδικίας και ότι η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αλλάξει.


Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με τις εισηγήσεις των συγκεκριμένων υπουργών και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου