'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώνουν "αρραβωνιασμένες"... για να κρυφτούν!!!

Τ
o «talk of the town» είναι για μεγάλη περιοχή της Πάτρας ένα ζευγάρι γυναικών, που δηλώνουν «αρραβωνιασμένες, κανονικά και με το νόμο», με τη συμπεριφορά τους και τα καμώματά τους.
 
Οι δύο γυναίκες, που είναι μεταξύ 35 και 40 χρονών, είναι ζευγάρι εδώ και καιρό και συζούν σε πολύ γνωστή λαϊκή συνοικία. Ωστόσο, η είδηση δεν είναι ότι είναι ζευγάρι και συμβιώνουν (αναμφισβήτητα η προσωπική τους ζωή είναι δική τους υπόθεση) αλλά η προκλητική συμπεριφορά τους με την οποία κλέβουν την παράσταση και δίνουν δικαιώματα για πολυποίκιλα σχόλια.



Οι δύο γυναίκες, όχι μόνο δεν κρύβουν ότι είναι ζευγάρι, αλλά το επιδεικνύουν μεγαλοφώνως. Κυκλοφορούν πάντα μαζί, είναι αθυρόστομες (κατά το κοινώς λεγόμενο βρίζουν πολύ) η μία απέναντι στην άλλη, ενώ και απέναντι στους άλλους είναι προσβλητικές, βρίζοντας χυδαία.


Παράλληλα, σπεύδουν όπου βρίσκουν ευκαιρία για να φάνε και να πιουν (κυριολεκτικά) τζάμπα. «Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη», όπως λένε.


Προσκεκλημένες ή μη, δεν αφήνουν εγκαίνια για εγκαίνια και γιορτή για γιορτή, δίνοντας βροντερό «παρών», και βέβαια κλέβοντας την παράσταση με τις βωμολοχίες τους και τις αθυροστομίες τους, που είναι στην ημερήσια διάταξη.


Όσο και να μη θες να γίνεσαι αδιάκριτος, δεν αποφεύγεις να μπεις στον πειρασμό να σχολιάσεις τη γενικότερη παρουσία τους, ακριβώς επειδή δεν είναι διακριτική. Έτσι, τα σχόλια δίνουν και παίρνουν για το θορυβώδες ζευγάρι των γυναικών, με τα περισσότερα να είναι ειρωνικά και περιπαικτικά, με τους ανάλογους χαρακτηρισμούς.


Επιπλέον, αν κάνει εντύπωση στους άλλους στο ζευγάρι, είναι το γεγονός ότι η μία από τις δύο γυναίκες έχει ανδροπρεπή χαρακτηριστικά. Τόσο ανδροπρεπή, που πολλοί σχολιάζουν ότι είναι ο «άνδρας» του ζευγαριού!


Πάντως, εκείνο που είναι επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δυο γυναίκες δηλώνουν ότι είναι «αρραβωνιασμένες, κανονικά και με το νόμο», θέλοντας προφανώς με τον τρόπο αυτό να δείξουν ότι έχουν... επισημοποιήσει τη σχέση τους! 


http://dete.gr/

ΑΘΗΝΑ: Αστυνομικοί ντυμένοι...ταχυδρόμοι του παρέδωσαν ταχυδρομικό δέμα με χασίς και....

Μεσημβρινές ώρες της 17-9-2010, στην Αθήνα από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νσης Δίωξης Ναρκωτικών, στα πλαίσια επιχείρησης ελεγχόμενης μεταφοράς - παράδοσης ναρκωτικών ουσιών, ύστερα από έγκριση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, συνελήφθη, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Σομαλίας, ηλικίας 33 ετών, για εισαγωγή φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης στην χώρα.
 
Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατελήφθη να κατέχει ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από Νότιο Αφρική, που περιείχε πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες, με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους -5.468- γραμμαρίων. 
 
Το προαναφερόμενο δέμα παραδόθηκε στον παραλήπτη του από Αστυνομικούς της Υ.Δ.Ν. οι οποίοι υποκατέστησαν υπαλλήλους της εταιρίας ταχυμεταφορών, έξω από την οικία του.
 

Κατά λάθος στο λογαριασμό τους... 175.000 δολάρια!!!!

Ένα ζευγάρι στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ βρίσκεται στη φυλακή καθώς δεν… μπήκε στον κόπο να καλέσει την τράπεζα, όταν κατά λάθος προστέθηκαν στο λογαριασμό τους 175.000 δολάρια.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 50χρονος Randy Pratt και η 36χρονη Melissa Pratt, αφού είδαν ότι στο λογαριασμό τους είχε προστεθεί το ποσό, όχι μόνο δεν ειδοποίησαν την τράπεζα, αλλά έκλεισαν το λογαριασμό, αποσύροντας τα χρήματα, παραιτήθηκαν από τις εργασίες τους και μετακόμισαν στη Φλόριντα.
Τη στιγμή που συνελήφθησαν από τις Αρχές, βρίσκονταν εν μέσω διαδικασίας αγοράς ενός σπιτιού στην πόλη του Ορλάντο.


http://www.star.gr

Εμφυτεύσιμα μικροτσίπ χαρίζουν την όραση σε τυφλούς!!!!

Εμφυτεύσιμα μικροτσίπ και τηλεσκοπικοί ενδοφακοί θα «χαρίζουν» όραση σε τυφλά ή σχεδόν άτομα. Οι νέες αυτές τεχνικές, που αναπτύσσονται σε Ευρώπη και Αμερική και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στο εγγύς μέλλον, στοχεύουν στη βελτίωση τη όρασης ατόμων που πάσχουν από παθήσεις του αμφιβληστροειδούς και της ωχράς κηλίδας. 

Χάρη σε ένα μικροτσίπ που θα εμφυτεύεται στο μάτι τα τυφλά ή σχεδόν τυφλά άτομα όχι μόνο θα μπορούν να βλέπουν αδρά αλλά και να διαβάζουν μεγάλα γράμματα, ενώ τα άτομα που πάσχουν από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας θα δουν την όρασή τους να βελτιώνεται χάρη σε τηλεσκοπικούς ενδοφακούς.
«Το εμφυτεύσιμο μικροτσίπ συνδέεται με μία μικροσκοπική κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη στα γυαλιά που φορά το άτομο το οποίο έχει πρόβλημα όρασης. Προς το παρόν γίνεται μία πολυκεντρική μελέτη στην Ευρώπη και την Αμερική σε 35 ασθενείς.
Σε επτά από τους ασθενείς, στους οποίους έγινε η εμφύτευση, μετά από περίοδο 6-7 μηνών το επίπεδο της όρασης βελτιώθηκε σε βαθμό που να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται και να διαβάζουν μεγάλα γράμματα» ανάφερε ο χειρουργός οφθαλμίατρος Πάρις Τρανός μέλος της οργανωτικής επιτροπής του οφθαλμολογικού συνεδρίου “Moorfields Macular Course” το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Οι νέες τεχνικές βελτίωσης της όρασης που παρουσιάζονται στο συμπόσιο “Moorfields Macular Course”αφορούν άτομα με σοβαρή καταστροφή του αμφιβληστροειδούς που οφείλεται κυρίως σε κληρονομούμενα νοσήματα και γενετικά προκαθορισμένες παθήσεις.
«Προϋπόθεση για την εφαρμογή τους είναι να υπάρχει υγιές οπτικό νεύρο , ενώ το μικροτσίπ και η κάμερα αντικαθιστούν τον κατεστραμμένο αμφιβληστροειδή βελτιώνοντας την όραση» συμπλήρωσε ο χειρουργός οφθαλμίατρος και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συμποσίου Θάνος Βακάλης.
Τα άτομα που πάσχουν από ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας σήμερα χρησιμοποιούν βοηθήματα χαμηλής όρασης . Στο εγγύς μέλλον όμως θα μπορούν να βλέπουν καλύτερα με τηλεσκοπικούς ενδοφακούς οι οποίοι είναι μεγεθυντικοί και θα τοποθετούνται στα μάτια με μία επέμβαση ανάλογη με εκείνη που γίνεται για την αντιμετώπιση του καταρράκτη, ανέφερε από τη πλευρά του το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου χειρουργός -οφθαλμίατρος Σόλων Αστεριάδης.

http://www.slap.gr/

"Μικραίνει" η απόσταση απ΄το φως για τους μεταλλωρύχους !!!

Μόλις 70 μέτρα χωρίζουν τους 33 εγκλωβισμένους Χιλιανούς μεταλλωρύχους από την ελευθερία, με την πρώτη ομάδα διασωστών να βρίσκεται πολύ κοντά στο στόχο της.

Όπως μετέδωσε την Παρασκευή τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός, οι διασώστες έχουν φτάσει στα 630 μέτρα, και απομένουν μόλις 70 μέτρα για να δουν το φώς της ημέρας μετά από ένα και πλέον μήνα στα έγκατα της γής, οι 33 παγιδευμένοι εργάτες.Και οι 33 είναι καλά στην υγεία τους, τρέφονται με φρέσκο φαγητό καθημερινά, έχουν τα αναγκαία φάρμακα, τηλεόραση, τηλέφωνο και επαφή με τους οικείους τους.

http://www.news21.gr/

CIA : Το φοβερό απόρρητο προγραμμα ΜΚΝΑΟΜΙ...!!!

Προγραμμα MKNAOMI

ήταν η κωδική ονομασία για ένα ερευνητικο απόρρητο προγράμμα της CIA που διήρκεσε από το 1950 εως την δεκαετία του 1970. Δεν υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για αυτό το προγραμμα αλλα σε γενικές γραμμές ηταν ενα πρόγραμμα που ειχε επικεντρωθεί σε βιολογικά οπλα, και την παραγωγή βιολογικών και χημικών υλικών που θα μπορούσαν είτε να ...
....θέσουν σε ανικανότητα ή σκοτώσουν καποιον Ανθρωπο ή καποιον Εχθρο.Επίσης το Προγραμμα αυτό επικεντρώθηκε στην εξέυρεση τρόπων ελέγχου του Ανθρώπινου Μυαλού και της Ανθρώπινης Θέλησης μέσω Βιολογικών ή Χημικών Φαρμάκων.

Η ΑΡΧΗ

Κατά τα πρώτα είκοσι χρόνια της δημιουργίας της, η CIA ασχολήθηκε με διάφορα σχέδια που αποσκοπούσαν στην αύξηση της ικανότητας των ΗΠΑ σε βιολογικό και χημικο πόλεμο.Ενα απο αυτά τα προγραμματα ηταν και το MKNAOMI

ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ LSD και οι φήμες για το AIDS

H CIA κατω απο την Ομπρελα αυτού του Προγράμματος κατασκέυασε Βιολογικά και χημικά οπλα οπως όπλα που λειτουργούσαν με ειδικα βελάκια επικαλυμμένα με βιολογικούς παράγοντες.Επίσης κατασκευασε και διάφορα δηλητηριώδη χάπια. Τα οπλα αυτά θα χρησίμευαν για την εξουδετέρωση σκυλιων σε φρουρές,καθώς και Ανθρώπων σε "ειδικές" επιχειρίσεις.

LSD

To Γνωστό Ναρκωτικό LSD είναι εφεύρεση της CIA στα πλαίσια του προγραμματος ΜΚΝΑΟΜΙ που απόβλεπε στη διευκόλυνση των ανακρίσεων. Με αυτό και με άλλα παραισθησιογόνα πειραματίζονταν στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 πάνω σε ανύποπτους πολίτες.

ΤΟ AIDS

Φημολογείται, ότι «και ο ιός του AIDS παρήχθη στα εργαστήρια βρόμικου πολέμου των ΗΠΑ αν και οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι οι φήμες αυτές διαδόθηκαν από την KGB και τη ανατολικογερμανική STAZI.

H AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το 1967 το προγραμμα αυτό της CIA αποκαλύφθηκε από την Εκκλησιαστική Επιτροπή των ΗΠΑ και κλήθηκε να δώσει αποδεικτικά στοιχεία για τουλάχιστον τρεις μυστικές επιχειρίσεις οπου η CIA ψέκαζε τις αγροτικές καλλιέργειες με χημικά για να δεί την επιδρασή τους Στον Ανθρωπο.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Στις 25 Νοέμβρη 1969, ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον διέταξε να καταργηθεί κάθε στρατιωτική πράξη με βιολογικά όπλα και το προγραμμα MKNAOMI διαλύθηκε. Στις 14 Φεβρουαρίου 1970, δόθηκε η εντολή να θέσει εκτός νόμου όλα τα αποθέματα των βιολογικών και χημικων όπλων που υπήρχαν και κατασκευάστηκαν με το προγραμμα ΜΚΝΑΟΜΙ.

Troktikaras / wikipedia

http://www.troktikaras.com

Το μνημόνιο απέτυχε, ζήτω το νέο μνημόνιο!!!

Το ΔΝΤ άνοιξε «παράθυρο» για παράταση χρηματοδότησης της Ελλάδας και μετά το 2014 – Ύφεση και κατάρρευση εσόδων αναδεικνύουν τις αστοχίες της «συνταγής» για την Ελλάδα – «Αφήστε τους αδύνατους να χρεοκοπήσουν», λέει η Μέρκελ, ενώ κορυφώνονται οι ανησυχίες για Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Στο πλευρό των μεγάλων διεθνών τραπεζικών ομίλων τάσσεται πλέον ανοικτά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσον αφορά τη.....
στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να τελειώσει το ελληνικό δράμα, αφήνοντας για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της διεθνούς χρηματοδότησης της χώρας και μετά το 2014. Την ίδια στιγμή, όμως, η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί ανοικτά, ότι η Γερμανία δεν θα συναινέσει σε άλλες χρηματοδοτήσεις ασθενών οικονομιών της Ευρωζώνης, ζητώντας άμεσα να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Η κοινή περιοδεία του Γ. Παπακωνσταντίνου και των επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Ελλάδα στις ευρωπαϊκές οικονομικές πρωτεύουσες (Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη) έβγαλε… λαβράκια για τους εκπροσώπους των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, που βομβάρδισαν με ερωτήσεις τους περιοδεύοντες αξιωματούχους: .....

 Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που δέχθηκε για το πώς σκοπεύει το Ταμείο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο παράτασης του αποκλεισμού της Ελλάδας από τις αγορές και μετά τη λήξη της περιόδου εφαρμογής του τριετούς οικονομικού προγράμματος, τελικά «έσπασε» και αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ δεν αποκλείει, αν αυτό χρειασθεί, να παραταθεί η διεθνής χρηματοδότηση της χώρας από τα κράτη της Ευρωζώνης και το Ταμείο.

 Δηλαδή, αν αποτύχει η εφαρμογή του μνημονίου, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να αναφωνήσει… «Ζήτω το νέο μνημόνιο», προκειμένου να αποσοβήσει πάση θυσία μια χρεοκοπία στην Ευρωζώνη και μια επώδυνη για τους πιστωτές αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Κατά τα άλλα, βέβαια, ο κ. Τόμσεν, όπως και όλοι οι περιοδεύοντες αξιωματούχοι, εξέφρασαν με θέρμη την πεποίθησή τους, ότι το Μνημόνιο Νο2 δεν θα χρειασθεί, αφού η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει στη διεθνή αγορά για να καλύψει πλήρως τις τεράστιες δανειακές της ανάγκες.

Η παραδοχή εκ μέρους του κ. Τόμσεν, για πρώτη φορά, ότι αν χρειασθεί θα τεθεί στη διάθεση της Ελλάδας και δεύτερο «πακέτο» διεθνών δανείων, προφανώς βέβαια με πολύ αυστηρούς όρους, έρχεται σε πλήρη εναρμόνιση με τη διαφαινόμενη επιδίωξη του διεθνούς τραπεζικού κατεστημένου, για μια παράταση του δανεισμού της Ελλάδας από κράτη και διεθνείς οργανισμούς ακόμη και μέχρι το 2020, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα στέλεχος της JP Morgan.

Οι διεθνείς τραπεζίτες επιχειρούν να πειθαναγκάσουν κυβερνήσεις και οργανισμούς να προχωρήσουν σε μια «βελούδινη» για τους ίδιους αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους: δηλαδή, να παρατείνουν επ’ αόριστο τη διεθνή χρηματοδότηση στην Ελλάδα, ώστε σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους να φύγει από τις «πλάτες» των τραπεζών και άλλων θεσμικών επενδυτών και να περάσει σε δημόσιες οντότητες, που θα έχουν στη συνέχεια την ευχέρεια να διαπραγματευθούν με την Ελλάδα νέους, ευνοϊκότερους όρους (αναδιάρθρωση χρέους), χωρίς να πληρώσουν το μερίδιο που αναλογεί στις ζημιές οι ιδιωτικοί οργανισμοί.

Όλα δείχνουν, όμως, ότι αυτή είναι η συναίνεση που διαμορφώνεται στην Ουάσιγκτον και τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς κύκλους, χωρίς να συμφωνεί και ο… ξενοδόχος με την προοπτική ανάληψης των χρεών της Ελλάδας και άλλων υπερχρεωμένων κρατών της Ευρωζώνης από κράτη και διεθνείς οργανισμούς.

Ο ξενοδόχος, εν προκειμένω, δεν είναι άλλος από την γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που φροντίζουν να δηλώσουν έγκαιρα και με όση κατηγορηματικότητα γίνεται, ότι οι υπερχρεωμένοι της Ευρωζώνης δεν μπορούν επ’ άπειρο να στηρίζονται στον «οβολό» των πλουσιότερων χωρών και της ΕΚΤ. Αυτή η αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο στις ΗΠΑ, που προς το παρόν κρατούν υπό έλεγχο την ένταση ανάμεσα στις δύο αντίθετες θέσεις για το μέλλον των υπερχρεωμένων της Ευρωζώνης, που φαίνεται να υποστηρίζονται αντίστοιχα από την αμερικανική και την γερμανική κυβέρνηση.

Το «νάιν» της Α. Μέρκελ

Η Μέρκελ επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των ασθενέστερων της Ευρωζώνης, δηλώνοντας κατηγορηματικά στους ομολόγους της στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι η Γερμανία αποκλείεται να συμμετάσχει σε νέα χρηματοδοτικά «πακέτα», μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος διάσωσης ασθενών οικονομιών το 2013 και του ελληνικού σταθεροποιητικού προγράμματος το 2014.

«Αφήστε τους αδύνατους της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσουν!»: αυτό είναι το σαφές μήνυμα που έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ , προδιαγράφοντας έτσι έμμεσα και την τύχη της Ελλάδας, στην περίπτωση που «ναυαγήσει» η εφαρμογή του τριετούς σταθεροποιητικού προγράμματος. Ως συνήθως, το θέμα της «οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης», που τέθηκε την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, δημιούργησε έντονες πολιτικές εντάσεις και διχογνωμίες, ενώ η Γερμανία φάνηκε να απομονώνεται στις σκληρές θέσεις της, υπέρ της καθιέρωσης μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας στη ζώνη του ευρώ, καθώς ακόμη και η Γαλλία τηρεί σαφείς αποστάσεις από την πολιτική του Βερολίνου.

Όμως, στην πραγματικότητα η καγκελάριος Μέρκελ έχει κάνει από χθες ένα γιγάντιο βήμα προς την κατεύθυνση της επιβολής των γερμανικών θέσεων, αρχίζοντας ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση για την καθιέρωση του μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας με… ανεξέλεγκτη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας των κρατών που θα «πέφτουν». Δίνοντας τέλος στις χρηματοδοτήσεις αδύναμων κρατών, η Γερμανία απαγορεύει εκ των προτέρων κάθε σκέψη για άλλες λύσεις στο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ευρωζώνης, πλην της ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

«Ήταν ένα πολύ καθαρό μήνυμα στους συναδέλφους μου», είπε η ίδια η Μέρκελ στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες: «Πρώτον, η Γερμανία δεν θα υποστηρίξει την παράταση ισχύος της υφιστάμενης “ομπρέλας” διάσωσης. Δεύτερον, θα πρέπει να εργασθούμε σκληρά για να φθάσουμε γρήγορα σε μια συμφωνία για κυρώσεις (σ.σ.: στις χώρες με υπερβολικά ελλείμματα) και στο νέο πλαίσιο που θα πρέπει να διαμορφωθεί με βάση τα διδάγματα από την κρίση».

Η γερμανική πρόταση για τέλος στις χρηματοδοτήσεις ασθενών οικονομιών και ελεγχόμενη χρεοκοπία με διεθνή οικονομική κηδεμονία από τους πιστωτές βρίσκει σύμφωνη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πριν από λίγες ημέρες, ο Ζαν Κλωντ Τρισέ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης ασθενών οικονομιών, γιατί θα εκδηλωθούν σοβαρές αντιδράσεις από την κοινή γνώμη –ο Γάλλος τραπεζίτης δεν το διευκρίνισε, αλλά η χώρα όπου θα εκδηλωθούν τέτοιες αντιδράσεις με τη μεγαλύτερη ένταση είναι η Γερμανία.

Σε αυτό το σκηνικό, η Ελλάδα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συνεχίζει την εφαρμογή του δύσκολου προγράμματος του μνημονίου, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να βγει το 2014 από τη σκιά της διεθνούς οικονομικής κηδεμονίας. Άλλωστε, μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, αναμένονται νέες ισχυρές πιέσεις στις αγορές, που προς το παρόν κρατούνται υπό έλεγχο με μεγάλη προσπάθεια της Fed λόγω των εκλογών, και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το παραμικρό περιθώριο να δείξει αδυναμία…


s10 

Από:  http://citypress-gr.blogspot.com
http://hassapis-peter.blogspot.com

Εξουδετέρωσαν βόμβα

Βόμβα που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο καφετέριας στα Χανιά εξουδετέρωσαν το πρωί πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ.

Η επιχείρηση έγινε στις 8 και μισή το πρωί, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην Άμεση Δράση, ότι υπάρχει ένα δέμα έξω από την καφετέρια.
Η περιοχή αποκλείστηκε, διερχόμενοι και αυτοκίνητα κρατήθηκαν σε απόσταση ασφαλείας και κλήθηκαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για βόμβα.
Λίγη ώρα αργότερα στάθηκε δυνατή η επιτυχής εξουδετέρωση της βόμβας, που μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας και εξετάζεται.

http://news247.gr

Ήρθε, είδε και τα έγραψε όλα!!!

Η υπόθεση Βατοπέδι αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης στο Χάρβαρντ.  

Τα τρένα και το εκπαιδευτικό σύστημα είναι τα χειρότερα στην Ευρώπη, με τους καλύτερα αμειβόμενους υπαλλήλους. Οι γιατροί κλέβουν χαρτοπετσέτες και πάνες από τα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση βούλιαξε τις τράπεζες. Πρώην υπουργοί έχουν βίλες και κανείς δεν πληρώνει φόρους. Η Ελλάδα καλωσόρισε τον δημοσιογράφο του Vanity Fair Μάικλ Λιούις που βρήκε μία τριτοκοσμική χώρα και ο υπουργός Οικονομικών τον κατευόδωσε φεύγοντας...

Το ταξίδι δεν είχε κάποιον συγκεκριμένο προορισμό. Από τα παραδοσιακά σαλόνια της Αθήνας, μέχρι το Άγιο Όρος, τα γραφεία υπουργών και τους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ο δημοσιογράφος του μηνιαίου δημοφιλούς αμερικανικού περιοδικού «Vanity Fair» Μάικλ Λιούις που επισκέφτηκε τη χώρα μας στις αρχές του Σεπτέμβρη είχε στο μυαλό του ένα στόχο. Να συντάξει ένα πλήρες άρθρο στο οποίο θα εξηγεί με εναργέστατα παραδείγματα τις αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική κατρακύλα, στην κοινωνική και ηθική κατάρρευση, στη λεηλασία των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων και στην τελική συσσώρευση 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων εθνικού χρέους (περίπου 1,4 εκατομμύρια δολάρια για κάθε εργαζόμενο ενήλικα). 
Χωρίς να αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψής του, ο αρθρογράφος του «Φοβού τους Έλληνες, ομόλογα φέροντας» συντάσσει μία τετρασέλιδη έκθεση - κόλαφο για το κύρος της ελληνικής κοινωνίας, με την κρατική δυσλειτουργία να πρωτοστατεί στις αναφορές του, τα σκάνδαλα να είναι διάχυτα και την κλεψιά, την απιστία και την σπατάλη των κρατικών λειτουργών να επαναλαμβάνονται σχεδόν σε κάθε σελίδα. 
Η ουσία όμως του άρθρου συνοψίζεται στην εξής παράγραφο: «Πώς μπόρεσε ένα μέλος της ευρωζώνης να πει ότι το έλλειμμα ήταν 3% του ΑΕΠ, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 15%; Οι άνθρωποί μας έψαξαν και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που βρήκαν. Κανείς δεν κρατούσε αρχεία για το τί ξόδευε. Η κατάσταση δεν θύμιζε αναπτυσσόμενη ή καλύτερα αναδυόμενη οικονομία, αλλά μία τριτοκοσμική χώρα. Αυτό που ήθελαν οι Έλληνες ήταν να μετατρέψουν την κυβέρνηση σε ένα ταμείο διανομής χρημάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ ο συντάκτης του άρθρου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες είναι σίγουροι για ένα πράγμα: «δεν μπορούν να εμπιστευτούν ξανά του συμπατριώτες τους».
Ωστόσο, ερχόμενος στην Ελλάδα ο Μάικλ Λιούις δεν θα μπορούσε να μην κάνει μία στάση από τη Μονή Βατοπεδίου, προκειμένου να δει από κοντά τους «έξυπνους μοναχούς που έγιναν δισεκατομμυριούχοι» - πρόσφατα μάλιστα αποτέλεσαν case study στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ -  τα σκάνδαλα των οποίων αποτέλεσαν την αιτία που έριξαν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και αποκάλυψαν περίτρανα την οικονομική κατάντια της χώρας. Για πολλούς η Μονή Βατοπεδίου και ο Ηγούμενος Εφραίμ αποτελούν την «πέτρα του σκανδάλου», η οποία πυροδότησε αλυσιδωτές εξελίξεις που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή θέση της διεθνούς απαξίωσης.
«Μετά από μία ώρα σε αεροπλάνο, δύο σε ταξί, τρεις σε σαπιοκάραβο και άλλες τέσσερις σε λεωφορεία που τα οδηγούσαν σαν τρελοί στις κορυφές απόκρημνων βουνών Έλληνες οδηγοί, μιλώντας ταυτόχρονα στο κινητό, έφτασα στην πύλη του τεράστιου και απομονωμένου μοναστηριού. Βρίσκεται σε ένα κομμάτι γης στο Αιγαίο Πέλαγος και σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι στο τέρμα της γης. Το μέρος έχει πολύ ησυχία», αναφέρει ο Μάικλ Λιούις.
Και ενώ οι μοναχοί κοιτούσαν εξονυχιστικά το δημοσιογράφο και του απηύθυναν ερωτήσεις σχετικά τους λόγους που τον έφεραν στο κατώφλι της Μονής, ο ίδιος δεν αποκάλυψε την πραγματική αιτία… «το οικονομικά κατεστραμμένο εθνικό τουρισμό, που προκάλεσε το τσουνάμι της φτηνής πίστωσης από το 2002 έως το 2007», αλλά προτίμησε τη δικαιολογία του ιερότερου μέρους στον κόσμο.
Ο Μάικλ Λιούις έφτασε στην Αθήνα λίγες μέρες αφότου οι Γερμανοί πολιτικοί πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση ότι για να ξεπληρώσει το χρέος της, πρέπει να πουλήσει κάποια ελληνικά νησιά και αρχαία μνημεία της. «Ο νεοεκλεγείς Έλληνας σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ένιωσε υποχρεωμένος να αρνηθεί ανάλογη πρόταση», παρά το γεγονός ότι η ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης μόλις είχε μειώσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, χαρακτηρίζοντας τα ελληνικά κρατικά ομόλογα «σκουπίδια» (junk).
«Ωστόσο, η Ελλάδα είχε ήδη προβεί σε σύναψη συμφωνίας  145 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΤΝ και την ΕΚΤ, οπότε και αποσύρθηκε από την ελεύθερη οικονομική αγορά. Έγινε όμως δέσμια άλλων κρατών».  Και αυτά ήταν τα καλά νέα, κατά την προσωπικά άποψη του αρθρογράφου. Γιατί η μακροπρόθεσμη εικόνα ήταν ακόμα πιο ζοφερή. «Εκτός από τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια εθνικού χρέους, ανακαλύφτηκε ότι η Ελλάδα χρωστούσε άλλα 800 δισεκατομμύρια δολάρια σε συντάξεις. Αν κάνει κανείς την πρόσθεση, το ποσό ανέρχεται στα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, οπότε και τα 145 δισεκατομμύρια εθνικής βοήθειας αποτέλεσαν περισσότερο μια καλή χειρονομία, παρά μία λύση».
Ο Μάικλ Λιούις περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τη δεξαμενή του δημόσιου τομέα της χώρας που σαν σφουγγάρι απορροφούσε εκατομμύρια ευρώ από μισθούς, δωροδοκίες και συντάξεις, ενώ παρατηρεί ότι «την προηγούμενη δεκαετία οι μισθοί του δημόσιου τομέα διπλασιάστηκαν».
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει τον ΟΣΕ (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος), έναν δημόσιο οργανισμό με ετήσια έσοδα της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι ετησίων εξόδων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ. «Ο μέσος υπάλληλος του ΟΣΕ κερδίζει 65.000 ευρώ ετησίως, τρεις φορές δηλαδή περισσότερα απ’ όσα ένας ιδιωτικός υπάλληλος».
Το χάος που οδήγησε τη χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο είχαν να αντιμετωπίσουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες υπουργοί Οικονομικών. Ο προκάτοχος του νυν υπουργού, Στέφανος Μάνος εξήγησε στον Μάικλ Λιούις ότι θα ήταν φτηνότερο να πληρώνει η ελληνική κυβέρνηση ταξί για όλους τους επιβάτες του ΟΣΕ, παρά να κρατάει σε λειτουργία τον καταχρεωμένο σιδηρόδρομο με τους ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους του. «Έχουμε έναν Οργανισμό Σιδηροδρόμων, ο οποίος είναι χρεοκοπημένος και παρ’ όλα αυτά καμία ιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα δεν προσφέρει τέτοιους μισθούς», τονίζει ο πρώην υπουργός.
Άλλωστε, όπως πιθανολογεί ο συντάκτης, «οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ ή μείωσης του προσωπικού θα προκαλούσε αναπόφευκτα  κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων, το οποίο θα άφηνε τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τους δρόμους της χώρας αποκλεισμένους».
Εικόνα διάλυσης όμως παρουσιάζουν και άλλοι τομείς της χώρας. Αναφερόμενος στο εκπαιδευτικό σύστημα, παρατηρεί πως αποτελεί ένα ακόμα δείγμα κρατικής ανεπάρκειας και ενώ αξιολογείται ως ένα από τα χειρότερα της Ευρώπης, έχει τέσσερις φορές περισσότερους δασκάλους ανά μαθητή, από το αρτιότερο εκπαιδευτικό σύστημα της Ευρώπης,  το φιλανδικό.
«Οι Έλληνες γονείς γνωρίζουν ότι για να μορφωθεί σωστά το παιδί τους, χρειάζεται να πληρώσουν για ιδιαίτερα μαθήματα».
Ο αρθρογράφος αναφέρει και άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως την περιβόητη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και τα υπόλοιπα συνταξιοδοτικά ταμεία με τα συσσωρευμένα χρέη. «Η ηλικία που βγαίνουν στη σύνταξη όσοι έχουν βαρέα ένσημα στην Ελλάδα είναι τα 55 έτη για τους άνδρες και τα 50 για τις γυναίκες, ενώ πάνω από 600 επαγγέλματα χαρακτηρίζονται ως βαρέα, όπως οι κομμώτριες, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, οι σερβιτόροι και οι μουσικοί».
Από τη μαύρη λίστα που οδηγούν την Ελλάδα σε κρατικοδίαιτη δυσλειτουργία, δεν μπορεί να εξαιρεθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο Μάικλ Λιούις κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα «φακελάκια» που απαιτούν οι γιατροί και στην αναποτελεσματική διοίκηση των νοσοκομείων, τα οποία ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε προμήθειες, από όλα τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. «Δεν είναι ασυνήθιστο να δει κανείς τις νοσοκόμες και τους γιατρούς, φεύγοντας από τις δουλειές τους, να έχουν την αγκαλιά τους γεμάτη από χαρτοπετσέτες, πάνες, χαρτιά υγείας και ό, τι άλλο μπορεί να ληστέψουν από τις αποθήκες».
Το βασικό συμπέρασμα, στο οποίο οδηγήθηκε ο Μάικλ Λιούις είναι ότι «οι Έλληνες δεν έμαθαν να πληρώνουν τους φόρους τους, γιατί κανείς δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Είναι όπως ένας gentleman που δεν ανοίγει την πόρτα σε μία Κυρία». Και η ασυδοσία διογκώθηκε. Η επιδημία του ψέματος, της απιστίας και της κλεψιάς έκανε κάθε έννοια του κοινωνικού κράτους αδύνατη. Η κατάρρευση της κοινωνικής ζωής ενθάρρυνε το ψέμα και την απιστία. Ο καθένας λειτούργησε για τον εαυτό του.
Και φάνηκε στα μάτια ολόκληρης της κοινωνίας πολύ λογικό ότι όποιος δουλεύει για το Δημόσιο πρέπει να δωροδοκείται.  Ο Μάικλ Λιούις δεν διστάζει σε αυτό το σημείο να παραθέσει ως παράδειγμα τόσους υπουργούς που κατάφεραν, κατά την πολιτική σταδιοδρομία τους,  να χτίσουν βίλες αξίας πολλών εκατομμυρίων, μαζί με δύο και τρία εξοχικά. Και όμως, κανένας από τους υπουργούς που πλούτισαν τόσο ξαφνικά δεν τιμωρήθηκε με κατάσχεση της περιουσίας του.
«Και το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι οι Έλληνες οικονομολόγοι παραμένουν απαθείς. Σαν κοιμισμένοι τραπεζίτες. Η Ελλάδα ήταν η μόνη ίσως ευρωπαϊκή χώρα που δεν αγόρασε τοξικά αμερικανικά ομόλογα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι τράπεζες ήταν ότι δάνεισαν περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική κυβέρνηση και εκείνη τα σπατάλησε ή τα μοίρασε άσκοπα από εδώ και από εκεί», αναφέρει ο δημοσιογράφος, ενώ καταλήγει στο ότι «Στην Ελλάδα οι τράπεζες δεν βούλιαξαν τη χώρα. Η χώρα βούλιαξε τις τράπεζες».
Τα πολυτάραχο ταξίδι του δημοσιογράφου εν μέσω των  πολιτικο – οικονομικών αναταράξεων που ήδη είχαν ξεκινήσει στη χώρα τελείωσε με την επίσκεψη του δημοσιογράφου στο υπουργείο - κλειδί. Στο υπουργείο Οικονομικών και σε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 
«Στη σκοτεινή και στενή είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, οι φύλακες σε κοιτούν εξονυχιστικά. Ωστόσο, κανένας δεν σε ελέγχει ουσιαστικά, ακόμα και αν ο ανιχνευτής μετάλλων ακούγεται σαν σειρήνα σε όλους τους ορόφους. Στο γραφείο του υπουργού, έξι κυρίες, όρθιες, φαίνονται βιαστικές και πολυάσχολες, ενώ κανονίζουν το πρόγραμμα του υπουργού. Παρ’ όλα αυτά, ο υπουργός αργεί να φτάσει στην αίθουσα αναμονής. Ο χώρος φαίνεται ότι και στις καλύτερες μέρες του δεν ήταν κάτι αξιόλογο, τα έπιπλα είναι φθαρμένα, το πάτωμα επίσης. Ωστόσο, το πιο αξιοπερίεργο στο υπουργείο είναι το μέγεθος του προσωπικού του».
Όταν έφτασε ο υπουργός, επιχείρησε να αποφορτίσει το κλίμα, με τη φράση «μπορείς να με αποκαλείς George». Αν και ο Μάικλ Λιούις πιστεύει ότι η χώρα μας είναι φωτεινή και βρώμικη ταυτόχρονα – το μαρτυρούν τα νεοκλασικά σπίτια, καλυμμένα με graffiti -, με πληθώρα αρχαίων μνημείων, στα οποία κανείς δεν δίνει πια σημασία, πλέον θυμίζει Los Angeles.
Ο ίδιος σημειώνει και κάτι ακόμα. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο London School of Economics τη δεκαετία του ’80 και έπειτα δούλεψε επί 10 συνεχή χρόνια στο Παρίσι, στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. «Είναι φιλικός, ανοιχτός, πάντα φρεσκοξυρισμένος και περισσότερο από άλλους Έλληνες υπουργούς, μοιάζει περισσότερο με Αμερικανό, παρά με Έλληνα».

 http://news247.gr/

Οι Ρομά "σέρνουν" τη Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Με την ελπίδα της επιβολής παραδειγματικής ποινής στο Παρίσι, η Ένωση των Ρομά Ισπανίας πρόκειται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Γαλλίας.

«Εκφράζουμε τη λύπη και την απογοήτευσή μας γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στη σύνοδο (της Πέμπτης) δεν είχαν το απαραίτητο θάρρος για να βάλουν στη θέση του το Γάλλο πρόεδρο», αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.
Επισημαίνεται ακόμα πως η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, που βάζει στο στόχαστρο τους καταυλισμούς των Ρομά, είναι «ένα μέτρο ρατσιστικό, αντισυνταγματικό, εντιευρωπαϊκό, απάνθρωπο και με σαφείς ναζιστικές αποχρώσεις».
Τέλος, σημειώνεται ότι η ποινή της Γαλλίας, που όπως σημειώνεται θα είναι παραδειγματική και καταδικαστική για τη γαλλική κυβέρνηση, εναπόκειται στους 27 δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Η Ένωση των Ρομά (IRU) είναι διεθνής οργανισμός για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ρομά. Ιδρύθηκε το 1978 και η έδρα της βρίσκεται στην Πράγα, ενώ εκπροσωπείται σε 30 περίπου χώρες.
  
http://cosmo.gr/

Οι Ρομά "σέρνουν" τη Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Με την ελπίδα της επιβολής παραδειγματικής ποινής στο Παρίσι, η Ένωση των Ρομά Ισπανίας πρόκειται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Γαλλίας.

«Εκφράζουμε τη λύπη και την απογοήτευσή μας γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στη σύνοδο (της Πέμπτης) δεν είχαν το απαραίτητο θάρρος για να βάλουν στη θέση του το Γάλλο πρόεδρο», αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.
Επισημαίνεται ακόμα πως η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, που βάζει στο στόχαστρο τους καταυλισμούς των Ρομά, είναι «ένα μέτρο ρατσιστικό, αντισυνταγματικό, εντιευρωπαϊκό, απάνθρωπο και με σαφείς ναζιστικές αποχρώσεις».
Τέλος, σημειώνεται ότι η ποινή της Γαλλίας, που όπως σημειώνεται θα είναι παραδειγματική και καταδικαστική για τη γαλλική κυβέρνηση, εναπόκειται στους 27 δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Η Ένωση των Ρομά (IRU) είναι διεθνής οργανισμός για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ρομά. Ιδρύθηκε το 1978 και η έδρα της βρίσκεται στην Πράγα, ενώ εκπροσωπείται σε 30 περίπου χώρες.
  
http://cosmo.gr/

Λεφτά δεν υπάρχουν, μας τα φάγατε τα λεφτά!...

Απομεσήμερο καλοκαιριού και έχω ξεμείνει στη Θεσσαλονίκη, περνάω απο Τσιμισκή με Αριστοτέλους όταν το λεωφορείο με προορισμό κάποιο καζίνο της Γευγελής κάνει στάση δίπλα μου. Κοιτάζω τον κόσμο που βρίσκεται μέσα, δεν είναι και λίγος για Αύγουστο σκέφτομαι, στο μυαλό μου έρχονται οι γνωστές ιστορίες ανθρώπων που τα έχασαν όλα σε μια νύχτα, οικογένειες που τώρα ζούνε απο την Πρόνοια ή την εκκλησία της ενορίας τους.
Τον τελευταίο χρόνο αποφάσισα να αρχίσω να “ιστολογώ” στο διαδίκτυο και εγώ πάνω σε αυτό το θέμα, και είδα ότι δεν ήμουν η μόνη. Η πλειονότητα των Βορειελλλαδιτών έχει...

 καταλάβει ότι μέσα στην φτώχεια της, την ξενοφερμένη μιζέρια (βλέπε ΔΝΤ) και όλα τα κακά που μας έχουν βρεί τελευταία, κάποιοι επωφελούνται είτε αυτοί είναι καζινάρχες των Σκοπίων είτε το ελληνικό κράτος που ανοίγει τον ασκό του αιόλου με την απελευθέρωση του τζόγου.
Στην διαβούλευση δεν πήρα μέρος γιατί ήταν φανερό ότι η όλη υπόθεση ήταν ένα καλά στημένο παιχνίδι, ότι και να λέγαμε οι αποφάσεις είχαν ληφθεί... Σήμερα όμως με έκπληξη διάβασα ότι θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα της στις 21 Σεπτέμβρη και αναρωτιέμαι τι νόημα έχει όλο αυτό; Στο κάτω, κάτω πότε κάνανε μια ανοιχτή συζήτηση έστω για την οικονομική ανέχεια, για το γεγονός ότι τα μαγαζιά βάζουν λουκέτα το ένα πίσω από το άλλο;
Έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος δέν έχει λεφτά να κινηθεί, ότι η φορολογία είναι δυσβάσταχτη και οτι το χειμώνα αν αυξήσουν το πετρέλαιο θα είναι ο πρώτος χειμώνας από τα χρόνια του εμφυλίου που θα έχουμε μαζικούς θανάτους από το ψύχος;
Αντίθετα έχουν την εντύπωση ότι έχουμε κρυμμένα λεφτά στο σεντούκι της γιαγιάς (ούτε συζήτηση γι’αυτά, τα έχουμε φάει προ πολλού) και θέλουν να μας τα πάρουν με τα φρουτάκια. Αλλά επειδή δεν μπορούν μόνοι τους κάλεσαν τις ξένες και ήδη πανίσχυρες εταιρείες τζόγου να μας πάρουν και τα τελευταία! Αν στην Βόρεια Ελλάδα με τα γειτονικά καζίνα ανοίξατε την Κερκοπορτα στους βαρβάρους, τότε να είστε σίγουροι ότι με την είσοδο των μεγιστάνων του τζόγου στην Ελλάδα θα ρίξετε και την Ωραία Πύλη.
Τελειώνοντας για να παραφράσω μια γνωστή φράση...λεφτά δεν υπάρχουν, εσείς μας τα φάγατε τα λεφτά...εσείς και η επερχόμενη επέλαση των Φον Φούφουτων του τζόγου... 
Γράφει η Μαρίνα Χανδρινού

Του χρέωσαν 1.000 ευρώ στο κλεμμένο κινητό!!!

Ακριβά πλήρωσε ένας Πατρινός την απώλεια του κινητού του τηλεφώνου.


Επειδή το θύμα της κλοπής δεν πρόλαβε να ειδοποιήσει εγκαίρως την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, ο κλέφτης του τηλεφώνου πρόλαβε μέσα σε ένα βράδυ να κάνει τηλέφωνα σε Αλγερία, Συρία και άλλες περιοχές, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.


Προφανώς την συσκευή είχαν κλέψει μετανάστες και μόλις διαπίστωσαν πως... μπορούσε ο οποιοσδήποτε να κάνει κλήσεις εξωτερικού... του έδωσαν και κατάλαβε!

http://neamadata.blogspot.com 
 

Επετηρίδα με το όπλο παρά πόδα!!!

Άνοιξαν… πυρ στην ψήφιση του νομοσχεδίου
 
Συγκρούσεις κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις
Με εκατέρωθεν βολές μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας και σε...

σε κλίμα αντιπαράθεσης ψηφίσθηκε, κατά πλειοψηφία, επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγ. Βενιζέλος καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου υπεραμύνθηκαν των ρυθμίσεων που προωθούνται με το εν λόγω νομοσχέδιο, σημειώνοντας μάλιστα ότι στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το χαρακτήρισαν ως «τεράστια καινοτομία», ενώ ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «η αρχή του νομοθετήματος είναι η επιβολή κανόνων διαφάνειας, νομιμότητας, αξιοκρατίας και επαγγελματισμού σε όλα τα θέματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις».
«Όλοι ωφελούνται, κανείς δεν αδικείται», ενώ ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην εμφανίζονται ως αυτόκλητοι προστάτες συγκεκριμένων αξιωματικών και να μην ενδίδουν στις πελατειακές σχέσεις.
Αναφέρθηκε και στο θέμα της αλλαγής της δομής διοίκησης και της δομής δυνάμεων σημειώνοντας: «Ο ελληνικός στρατός πρέπει να γίνει σύγχρονος και πρέπει να εξαλείψουμε οργανωτικούς παραλογισμούς ετών. Πρέπει να ενοποιηθεί η διοίκηση, να είναι και επιχειρησιακή και διοικητική». Μίλησε ακόμη για τη διακλαδικότητα και ανεφέρθη στις ρυθμίσεις που αφορούν το καθεστώς των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ). Θέμα για το οποίο έχουν ήδη εγείρει αντιδράσεις οι στρατιωτικοί τουλάχιστον μέσω των ενώσεων αποστράτων που μπορούν και να εκφράσουν ανοιχτά τη γνώμη τους.
Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι με την παρουσίαση του νομοσχεδίου υπήρξαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία δεν είχε ενημερωθεί η στρατιωτική ηγεσία για το σύνολο των αλλαγών που περιλαμβάνονται σε αυτό.
Αλλοίωση θεσμών
Η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν το νομοσχέδιο ήταν έντονη. Η Νέα Δημοκρατία διά του εισηγητή της Θ. Λεονταρίδη δήλωσε πως δεν θα συμπράξει στην αλλοίωση κορυφαίων θεσμών που οι Έλληνες πολίτες σέβονται. Τόνισε δε ότι με τις ρυθμίσεις που προωθούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξομοιώνονται με τους δημόσιους υπάλληλους, ενώ δεν εξασφαλίζονται η αξιοκρατία και η αντικειμενικότητα. «Σκοτώνετε την ιεραρχία, πληγώνετε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Ευρ. Στυλιανίδης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε υπόψη τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, υποστήριξε πως το νομοσχέδιο και οι διατάξεις του γυρνούν το στράτευμα σε μια μορφή διοίκησης και οργάνωσης που θυμίσει την περίοδο του ’60.
Κατά του νομοσχεδίου ετάχθη και ο ΛΑΟΣ με τον Γ. Χρυσανθακόπουλο να δηλώνει πως η επόμενη ημέρα θα είναι «ημέρα ανασφάλειας για όσους υπηρετούν την εθνική ασφάλεια».
Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Θ. Δρίτσα να ζητεί διευκρινίσεις για το Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί και το οποίο σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο θα αποτελεί εγγύηση για τους αξιωματικούς.
Η συνέχεια αναμένεται και πάλι επί της… Βουλής όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο κατ’ άρθρο και θα τοποθετηθούν αναλυτικότερα οι εκπρόσωποι των κομμάτων.


nationalpride 

http://ksipnistere.blogspot.com/

Ενιαίο μισθολόγιο από το Γενάρη-Νέες περικοπές

Από τον ερχόμενο Γενάρη εξετάζει να θέσει σε εφαρμογή το Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση, που αναμένεται να επιφέρει μειώσεις μισθών, επισπεύδοντας την αλλαγή που προοριζόταν για τον Ιούνιο του 2011. 

Το Ενιαίο Μισθολόγιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", πρόκειται να περιλαμβάνει:
1) Την κατάργηση ή την περαιτέρω περικοπή όλων των ειδικών επιδομάτων που χορηγούνται από τους ειδικούς λογαριασμούς
2) Τη διατήρηση μόνον του κινήτρου απόδοσης το οποίο, όπως και το οικογενειακό επίδομα, έχει ήδη ενσωματωθεί στο βασικό μισθό
3) Την ενσωμάτωση στο βασικό μισθό ορισμένων επιδομάτων που χορηγούνται σήμερα σε ευρείς κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου
4) Τη μετατροπή του επιδόματος θέσης σε κίνητρο παραγωγικότητας
Με το Ενιαίο Μισθολόγιο επιχειρείται η άμβλυνση των ανισοτήτων στις αποδοχές των υπαλλήλων με την καθιέρωση νέων, ενιαίων και αξιοκρατικών αρχών στους μισθούς, καθώς και η εξοικονόμηση 350 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπονται ήδη στο Μνημόνιο.
Πρόκειται να καταργηθούν περίπου 40 ειδικά επιδόματα, 180.000 σχεδόν δημοσίων υπαλλήλων, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 450 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να μετατραπεί το επίδομα θέσης ευθύνης σε πριμ παραγωγικότητας, εξέλιξη που υπαγορεύεται από την ανάγκη να συνδεθεί το νέο σύστημα προαγωγών στο Δημόσιο, που καθιέρωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με το ύψος των αποδοχών των στελεχών που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.
Εμπόδια με "νέους" και συντάξεις
Στην κυβερνητική αυτή πρόθεση τίθεται θέμα με τη διαμόρφωση του βασικού μισθού των νεοεισερχομένων υπαλλήλων στο Δημόσιο.
Τα σενάρια που επικρατούν είναι να αποδεσμευτεί από το βασικό μισθό που θα προκύψει για τους ήδη υπηρετούντες από την ενσωμάτωση των επιδομάτων και να εξομοιωθεί με τον βασικό μισθό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.
Το δεύτερο πρόβλημα έχει σχέση με το νέο βασικό μισθό που θα προκύψει μετά την ενσωμάτωση των επιδομάτων και στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Το ζήτημα είναι αν θα αποδεχθεί η κυβέρνηση να επηρεάσει το ύψος των συντάξεων ή θα επιχειρήσει να το αποσυνδέσει.
Αντιδράσεις από ΑΔΕΔΥ
Η περαιτέρω συρρίκνωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μετά την καθιέρωση του Ενιαίου Μισθολογίου έχει οδηγήσει την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να διαχωρίσει τη θέση της και για το λόγο αυτό απάντησε αρνητικά στην πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, να συμμετάσχει σε κοινή επιτροπή με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για την κατάρτιση του νέου μισθολογίου.

http://katse-kala.blogspot.com/

Περισσότερα φορτηγά και βυτιοφόρα στους δρόμους

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης,  ενισχύουν την παρουσία τους στα  δεκατέσσερα  σημεία συγκέντρωσης κατά μήκος των εθνικών οδών, στο πλαίσιο της απόφασής τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με τους αυτοκινητιστές, πάνω από 750 φορτηγά και βυτιοφόρα είναι αυτή τη στιγμή παρατεταγμένα σε δρόμους στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Από την Παρασκευή το απόγευμα υλοποιήθηκε η απόφαση των βυτιοφορέων να αποσύρουν από την κυκλοφορία εκατοντάδες οχήματα, τα οποία έχουν παρατάξει και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Ελευσίνας, ενισχύοντας σημαντικά το συγκεκριμένο σημείο συγκέντρωσης. Ένα δεύτερο σημείο είναι στα διόδια της Ελευσίνας, όπου εκεί είναι παρατεταγμένα φορτηγά. Το τρίτο σημείο στην Αθηνών-Κορίνθου είναι στο Χαϊδάρι, όπου βρίσκονται φορτηγά και γερανοφόρα οχήματα.

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα συνεχίζονται και σε άλλα σημεία καθώς παρατεταγμένα οχήματα βρίσκονται επίσης στα διόδια της Κορίνθου, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης,  στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στην Παραλιακή και συγκεκριμένα στην Ποσειδώνος, στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στον κόμβο Μαρκοπούλου,  στη λεωφόρο Αθήνας-Σουνίου και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.

Άνδρες  της τροχαίας και δυνάμεις των ΜΑΤ στα σημεία συγκέντρωσης των αυτοκινητιστών,  παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τους, έχοντας σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα σημειώθηκε νέα ένταση στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς ιδιοκτήτες που βρίσκονται με τα οχήματά τους στην περιοχή δεν επέτρεπαν σε άλλα φορτηγά να περάσουν προς την Αθήνα.

Εν τω μεταξύ,  έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά  τα πρώτα προβλήματα στην αγορά εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, με ελλείψεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις καθώς  2000 κοντέινερ, με πρώτες ύλες  παραμένουν  στο Πειραιά.

Προς το παρόν, όμως  δεν παρατηρούνται ακόμη σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, καθώς τα πρατήρια εξυπηρετούνται από τα βυτιοφόρα των εταιριών πετρελαιοειδών.


Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν όμως και οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης Βόρειας Ελλάδας, με την παράταξη οχημάτων σε κομβικά σημεία οδικών αξόνων της Θεσσαλονίκης.


Φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης παραμένουν παρατεταγμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην πύλη 16, στο Δερβένι, στην περιοχή Τιτάν, στην περιοχή της Λαχαναγοράς και στη Γέφυρα.


http://www.star.gr/

Κάρτα Πολίτη: «Θα σου αποτυπώσουμε τα δικαιώματά σου μέσα στην κάρτα σου»

Η «Κάρτα του Πολίτη» έρχεται. Από καιρό είχε εξαγγελθεί η πρόθεση της κυβέρνησης η «Κάρτα» να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες.

Κατά το Υπουργείο Εσωτερικών, η «Κάρτα» - που θα αποτελεί το «το διαβατήριο στον ψηφιακό κόσμο» - θα έχει σχήμα πιστωτικής, θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα.
Στόχος της κυβερνητικής εξαγγελίας είναι η δημιουργία μίας Κάρτας η οποία να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.).
Τα περί «Κάρτας Πολίτη» ακούσθηκαν από τον πρωθυπουργό στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 
Ανάμεσα σε τόσα που συνέβησαν –ευτράπελα και μη– κατά την επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πέρασε απαρατήρητη –σχεδόν ασχολίαστη– η αναφορά που έκανε, στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός(sic), στην λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη».
Πραγματικά είναι άξιο απορίας, o κ. Παπανδρέου να ανακοινώνει αλλαγές στο Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων, να συνδέει αυτά τα «κοινωνικά δικαιώματα» με μια ηλεκτρονική κάρτα και να μην ξεσηκώνεται το σύνολο των «αγωνιστών» της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Ο κ. Παπανδρέου είπε επί λέξει: Ότι τα δικαιώματα που θα επιτρέπουν μια αξιοπρεπή ζωή και μια δημιουργική συμμετοχή του πολίτη, θα αποτυπώνονται στην (ηλεκτρονική) «Κάρτα Πολίτη» που θα αντικαταστήσει (μέχρι το 2011) τις αστυνομικές ταυτότητες. Επιπλέον, υπονόησε –εκβιαστικά– ότι από αυτή την κάρτα θα εξαρτηθεί η ορθολογική διαχείριση και η εξοικονόμηση των χρημάτων που θα επαναφέρουν την ευημερία στη χώρα.
Με άλλα λόγια μας είπε πως στο κοντινό μέλλον θα ισχύει, στην Ευρωπαϊκή Ένωση(sic) και την Ελλάδα, το απάνθρωπο δόγμα: Αν έχεις Κάρτα είσαι Πολίτης. Δεν έχεις Κάρτα δεν είσαι τίποτα!
(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Αυτή η σημαντικότατη ανακοίνωση, που στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, στην Ελλάδα, τα Π(αρωχημένα)ΜΜΕ, την περάσαν ασχολίαστη.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αφυπνιστούν επιτέλους και να δράσουν, ν’ αντιδράσουν! Διότι διακυβεύεται πλέον –απροκάλυπτα– η Ιδιωτικότητα και η Προσωπική τους Ελευθερία.
Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί με το ζόρι σε συνειδητοποιημένους και ενωμένους πολίτες. Η ενότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση και είναι εφικτή καθώς βρίσκεται στην τομή των αντιθέτων.
Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασαν, διαμαρτυρόμενοι με κάθε τρόπο και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η νέα βρετανική κυβέρνηση θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από την Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης όσοι αγόρασαν τις νέες ταυτότητες δεν θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την αγορά τους.
Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρετανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ.

Αναφέρει το μαχητικό ιστολόγιο Κλασσικοπερίπτωση:

Μ' αυτή τη γενικόλογη και γριφώδη ανακοίνωση του πρωθυπουργού, άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια και να αναρωτιέμαι, τι κάρτα θα είναι αυτή, με ποιές προϋποθέσεις και όρους θα εκδίδεται και μέχρι ποίου σημείου θα σου ανοίγει τις πόρτες για την άσκηση των δικαιωμάτων σου, και ποιών ακριβώς δικαιωμάτων σου; Π.χ. απ' αυτή θα εξαρτάται και η πρόσβαση στους τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς σου;
Δεν ξέρουμε στην κάρτα άραγε θα αποτυπώνονται και τα χρέη μας ή οι ασθένειές μας;
Και όποιος χρωστάει ας πούμε στο δημόσιο, του κόβουν την κάρτα και του κόβουν και την πρόσβαση ακόμη και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ή στα τυχόν επιδόματα που δικαιούται;
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, τα δικαιώματά μας σε κάθε κρατική και κοινωνική παροχή, θα εξαρτώνται από μία κάρτα, την οποία θα μας χορηγεί το κράτος, με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις, που ακόμη δεν μάθαμε και στην οποία θα αποτυπώνονται τα προσωπικά μας στοιχεία και δεδομένα, προς γνώση και χρήση, από τον καθένα αρμόδιο υπάλληλο και τα κρατικά κομπιούτερ ή τα κομπιούτερ των τραπεζών;;
Και τι θα γίνει με όσους δεν έχουν κάρτα? Δεν θα έχουν και δικαιώματα?
Όσα μας απέμειναν βέβαια, μετά την κατάλυση που έκαναν, κάθε ανθρώπινου δικαιώματός μας!
Με άλλα λόγια έφθασε, φοβάμαι, η ώρα που οι πολίτες θα μαρκάρονται με κάρτες και αριθμούς και οι κοινωνίες θα "μανατζάρονται" μέσω των κομπιούτερ που θα παρακολουθούν τους πολίτες!!
Άρθρα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ περί «έξυπνων» καρτών, «νέων» ταυτοτήτων κλπ βλέπε ΕΔΩ. Υπάρχει παγκόσμιο σχέδιο για επιβολή τέτοιων ταυτοτήτων ακόμα και σε υπανάπτυκτες τριτοκοσμικές χώρες. Μήπως κάτι πολύ κακό έρχεται; Πόσοι το έχουν συνειδητοποιήσει; Και πόσοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου (και του ‘άνετου’);;;

Προσέξτε ορισμένα από τα σχόλια αναγνωστών μίας ιστοσελίδας, μόλις ανακοινώθηκε η είδηση περί «Κάρτας Πολίτη»:
---Αμήν και πότε. Ελπίζω η νέα να θεωρείται ως ΚΑΝΟΝΙΚΗ ταυτότητα και όχι να έχουμε δύο, για διαφορετικές δουλειές. Είπαμε να μειώσουμε την γραφειοκρατία.
--- Εγώ είμαι υπέρ μιας υπερκαρτας/πιστωτικης/χρεωστικης/ταυτοτητας/διαβατηριου και δεν συμμαζεύεται. Να μπορώ να μπω στο μετρό, να την χτυπήσω στο λεωφορείο να την δώσω στον ταρίφα κτλ κτλ.
Πληρης έλεγχος και διαφανεια. Αν εισαι λαμογιο ελληναρας τότε δεν συμφέρει, αν είσαι ο καθημερινός της διπλά πόρτας τότε πιστεύω ότι θα είναι εργαλείο.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, σχόλια όπως το παρακάτω δεν βοηθάνε στην αφύπνιση όσο γίνεται περισσότερων συνανθρώπων μας, αλλά απεναντίας τους σπρώχνουν ακόμα πιο κοντά στην ηλεκτρονική υποδούλωση
--- η εποχή του αντιχριστου εφτασε, αλλα ο κυριοσ θα θριαμβευσει. ολα αυτα που γινωνται ειναι απο τουσ σιωνιστεσ εβραιουσ. αισχοσ . θελουν να παει την εξουσια, νεα ταξη πραγματων
Και ιδού η απάντηση:
--- Τώρα με το ΔΝΤ ούτε ο αντίχριστος δεν πατάει στην Ελλάδα
--- χαχαχααχα B.. πέθανα στο γέλιο! Ας βγάλουν τέτοια κάρτα μόνο καλό θα κάνει, εκεί που θα τρέχεις στις ουρές και θα τρως στην μάπα το κλασικό σκηνικό για απλά πράγματα καλύτερα να τα κάνεις online στο μπαμ μπαμ να τελειώνεις.

H δραχμή είναι παρούσα oκτώ χρόνια μετά την εισαγωγή του ευρώ!!!

Μπορεί η δραχμή να έπαψε να είναι το εθνικό νόμισμα της χώρας μετά την εισαγωγή του ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2002, οκτώ όμως χρόνια μετά υπάρχουν ακόμη πολίτες που επισκέπτονται την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για να ανταλλάξουν ξεχασμένα χαρτονομίσματα δραχμών με ευρώ!

Ειδικότερα, για ανταλλαγές χαρτονομισμάτων δραχμών με ευρώ προσέρχονται περίπου 30 με 40 πολίτες στην Τράπεζα της Ελλάδος με μέση ημερήσια κίνηση 3.000.000 δραχμές περίπου. Και αυτό είναι δυνατό καθώς τα τραπεζογραμμάτια δραχμών μπορούν να ανταλλάσσονται με ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι την 1η Μαρτίου 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ μόλις το 45,58% των κερμάτων σε δραχμές αποσύρθηκε, ενώ το υπόλοιπο 54,42% δεν αποσύρθηκε ποτέ! Μια ολόκληρη περιουσία βρίσκεται δηλαδή ξεχασμένη σε συρτάρια, παλιά πορτοφόλια, σεντούκια, και όπου μπορεί να «τρυπώσουν» τα κέρματα σε δραχμές!

Oσο μικρότερη ήταν η αξία του κέρματος οι κάτοχοι δεν πήγαν ποτέ να τα ανταλλάξουν. Τα στοιχεία είναι χαρακτηριστικά:

Το 99,44% των κερμάτων μιας δραχμής δεν αποσύρθηκε ποτέ,

το 98,98% των κερμάτων των δύο δραχμών επίσης δεν αποσύρθηκε, ενώ

δεν αποσύρθηκε το 85,69% των κερμάτων 5 δραχμών.

Για το κέρμα των δέκα δραχμών το ποσοστό μη απόσυρσης φθάνει το 74,79%, για το κέρμα των 20 δραχμών το 61,09%, για το κέρμα των 50 το 52,82%, των 100 το 42,57% και για το κέρμα των 500 δραχμών, που κυκλοφόρησε λίγο πριν έρθει το ευρώ, το ποσοστό μη αποσυρθέντων κερμάτων υποχωρεί στο 68,11%.

Αντίθετα η συντριπτική πλειονότητα σε ποσοστό 97,16% των χαρτονομισμάτων σε δραχμές έχει αποσυρθεί, με μόλις 2,84% να μην έχει ακόμη αποσυρθεί.

Εντυπωσιακό όμως είναι το στοιχείο ότι τα χαρτονομίσματα σε δραχμές μικρής αξίας δεν έχουν ακόμη αποσυρθεί: Μόλις το 1,76% των χαρτονομισμάτων των 50 δραχμών έχει αποσυρθεί με το 98,24% να μην έχει μέχρι σήμερα αποσυρθεί!

Oσο βέβαια μεγαλώνει η αξία των χαρτονομισμάτων αυξάνεται και το ποσοστό απόσυρσης.

Ειδικότερα δεν έχει αποσυρθεί το 68,51% των χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ, το 40,43% των 200 δραχμών, το 40,58% των 500 δραχμών, το 18,95% των 1.000 δραχμών και το 4,70% των 5.000 δραχμών. Ενώ το δεκαχίλιαρο είναι είδος προς εξαφάνιση, καθώς το ποσοστό των αποσυρθέντων φθάνει το 99,18%.


Αλέκου Λιδωρίκη
http://apolitistosteki.blogspot.com/

Σοκ στον Καναδά όπου φωτογραφίες και βίντεο από ομαδικό βιασμό 16χρονης σε rave party κάνουν το γύρο του Διαδικτύου

Ο βιασμός της κοπέλας έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε rave party στον Καναδά. 
 
Σύμφωνα με την αστυνομία το 16χρονο κορίτσι βιάστηκε ομαδικά από μία ομάδα ανδρών, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών – δεν ξεκαθαρίζεται αν της έδωσαν ναρκωτικά με στόχο να τη βιάσουν ή αν τα είχε πάρει μόνη της.
 
Το περιστατικό όχι μόνο δεν το κατήγγειλαν ή δεν το σταμάτησαν, αλλά το φωτογράφιζαν και το βιντεοσκοπούσαν παρευρισκόμενοι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο BBC ότι “τώρα το θύμα πρέπει να ξαναζεί το δράμα που έζησε ξανά και ξανά". "Κατεβάζουμε τις φωτογραφίες και ξαφνικά τις βλέπουμε να έχουν μοιραστεί σε άλλες σελίδες, με αποτέλεσμα να τις βλέπει όλο και περισσότερος κόσμος” τόνισε, λέγοντας ότι όσοι ανεβάζουν τις φωτογραφίες θα διωχνούν για παράβαση της νομοθεσίας για πορνογραφία ανηλίκων.

http://filoksenos.blogspot.com
http://kampia.blogspot.com

GetGreeceBack:Καληνύχτα Ελλάδα...

ΚΛΙΚ  ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ....


http://www.getgreeceback.com/




http://kontiloforos.blogspot.com/

Γερμανία: O Υπουργός Εξωτερικών παντρεύτηκε τον καλό του Πηγή : TNSite: Γερμανία: O Υπουργός Εξωτερικών παντρεύτηκε τον καλό του !!

Τον επί πολλά έτη σύντροφό του παντρεύτηκε με πολιτική τελετή ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βέστερβέλε την Παρασκευή.

Η τελετή έγινε στη Βόννη και σε αυτήν ήταν προσκεκλημένοι μόνο στενοί συγγενείς και φίλοι, γιατί σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργού εκείνος και ο σύντροφός του Μίχαελ Μόντς θεωρούν την ένωσή τους “προσωπική υπόθεση”. Περίπου 20 άτομα ήταν προσκεκλημένα στην τελετή που έκανε ο δήμαρχος της Βόννης Γιούργκεν Νίμπτς.

Ο 48χρονος Βέστερβέλε είναι επικεφαλής του κόμματος FDB των Ελευθέρων Δημοκρατών ενώ ο 43χρονος σύντροφός του είναι μάνατζερ στο χώρο του αθλητισμού. Οι δύο τους γνωρίστηκαν σε εκδήλωση στο Άαχεν το 2003 και από τότε είναι αχώριστοι.

Ο Γκουίντο Βέστερβέλε γνωστοποίησε δημόσια την ομοφυλοφιλία του το 2004 κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τα 50α γενέθλια της Άνγκελα Μέρκελ.Μετά τις εκλογές του 2009 έγινε αναπληρωτής καγκελάριος της Γερμανίας και αργότερα υπουργός Εξωτερικών - ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υπουργός της Γερμανίας.

Ο σύντροφός του τον συνοδεύει από τότε σε πολλά επίσημα ταξίδια σε Ασία και Λατινική Αμερική, πράγμα που συχνά προκαλεί σχόλια του Τύπου. Στη Γερμανία οι γάμοι ομοφυλοφίλων δεν αναγνωρίζονται από το κράτος ωστόσο υπάρχει το "σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών" που εξασφαλίζει κάποια δικαιώματα στα ζευγάρια αυτά.


Πηγη : freegossip.gr

TNSite 

Επιστροφή στο σχολείο για την καθηγήτρια-πορνοστάρ!

Κανονικά θα μπορεί, στο εξής, να διαπαιδαγωγεί τους μαθητές της η Jane Moyle, η 45χρονη καθηγήτρια, οι ασχολίες της οποίας είχαν προκαλέσει σάλο στην Ουαλία.

Να θυμίσουμε ότι τη δεκαετία του 1980, η 45χρονη συμμετείχε σε πολλές ερασιτεχνικές πορνοταινίες, οι οποίες μάλιστα πωλούνται μέχρι και σήμερα σε ερωτικά site του διαδικτύου. Βίντεο με τη «δράση»» της, εντοπίστηκαν και στο προσωπικό της laptop που είχε πάντα μαζί της, κατά τη διάρκεια του μαθήματος στο δημοτικό σχολείο του Merthyr Tydfil, της νότιας Ουαλίας.


Το πλούσιο βιογραφικό της έγινε ευρέως γνωστό όταν έδωσε το laptop για επισκευή. Μετά από «αγώνα», έπεισε τους δικαστές ότι δεν γνώριζε για την παρουσία των συγκεκριμένων αρχείων στο pc και πως ο σύζυγός της (επίσης δάσκαλος) τα είχε πουλήσει σε εταιρείες της πορνοβιομηχανίας. 


http://www.zougla.gr/ 

Ο Σαμαράς με τα πόδια και ο πρώην υπουργός με λιμουζίνα!...

Φαίνεται ότι ορισμένοι δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης, και επιμένουν να προκαλούν τον κόσμο. 

Για παράδειγμα, στο πάρτι της ΟΝΝΕΔ στην Θεσσαλονίκη στο μπαρ olympian, έκανε την εμφάνιση του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος έφτασε στο μπαρ με τα πόδια, παρέα με φίλους. Απλός, ευδιάθετος κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κόσμου. Μερικά λεπτά αργότερα “σκάει μύτη” μια λιμουζίνα…

σταματώντας στην είσοδο του μαγαζιού! Όχι δεν μετέφερε τον πλανητάρχη, ούτε τον πρόεδρο της δημοκρατίας, αλλά πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, τον κο Σκανδαλάκη! τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του βρήκαν θέση ως υποψήφιο δήμαρχο Καλλιθέας. 


Φυσικά σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχαν ούτε χειροκροτήματα ούτε χαμόγελα παρά μόνο μουρμουρητό για τις χαμένες εντυπώσεις…

Αντώνη όσο και να προσπαθείς, όσο και να καθαρίζεις, αυτό το μαγαζί μόνο με γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή μπορεί να σωθεί.


inhijack.blogspot

http://nonews-news.blogspot.com/

Τι θα κάνατε αν βλέπατε 175.000 δολάρια στο λογαριασμό σας;!!!

Ένα ζευγάρι στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ βρίσκεται στη φυλακή καθώς δεν… μπήκε στον κόπο να καλέσει την τράπεζα, όταν κατά λάθος προστέθηκαν στο λογαριασμό τους 175.000 δολάρια.


Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 50χρονος Randy Pratt και η 36χρονη Melissa Pratt, αφού είδαν ότι στο λογαριασμό τους είχε προστεθεί το ποσό, όχι μόνο δεν ειδοποίησαν την τράπεζα, αλλά έκλεισαν το λογαριασμό, αποσύροντας τα χρήματα, παραιτήθηκαν από τις εργασίες τους και μετακόμισαν στη Φλόριντα.


Τη στιγμή που συνελήφθησαν από τις Αρχές, βρίσκονταν εν μέσω διαδικασίας αγοράς ενός σπιτιού στην πόλη του Ορλάντο.

www.enimerwsi.com
http://totefteri.blogspot.com/2010/09/175000.html#ixzz0zsjQNex2

Πόρσε ενέχυρο για να βγάλουν το μήνα!!!!

Υπερπολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και σπίτια χρησιμοποιούνται προκειμένου οι υπερχρεωμένοι ιδιοκτήτες τους να βρουν άμεσα ρευστό. 

 Στο σφυρί για μερικές χιλιάδες ευρώ βγαίνουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα από επιχειρηματίες και ελευθέρους επαγγελματίες, καθώς καταφεύγουν σε ενεχυροδανειστήρια, τα οποία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια λόγω της οικονομικής κρίσης.
 
Τα ενεχυροδανειστήρια φαντάζουν ως σανίδα σωτηρίας στους καταναλωτές που έχουν άμεση ανάγκη από μετρητά για να αποπληρώσουν τα χρέη της εφορίας, οφειλές από τυχερά παίγνια, τις δαπάνες από προβλήματα υγείας ή ώστε να μη χρειαστεί να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους!

Ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών, μιλώντας στις Αποκαλύψεις, λέει ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 15% οι πολίτες που καταφεύγουν στην επιχείρησή του προκειμένου να βρουν άμεσα χρήματα.
«Επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι περισσότεροι πελάτες μου, οι οποίοι όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας έρχονται σε μένα, αξιοποιώντας την περιουσία τους. Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι υπερπολυτελή.


Για μια Φεράρι, που την άφησε ως ενέχυρο ο ιδιοκτήτης της, έδωσα 100.000 ευρώ, ενώ για μια Πόρσε 80.000 ευρώ. Οι περισσότεροι ξεπληρώνουν το χρέους τους εντός του συμφωνημένου χρονικού ορίου, ενώ λίγοι είναι εκείνοι που αδυνατούν να το αποπληρώσουν».

http://kapistri.blogspot.com/ 

Ενιαίο Μισθολόγιο από Ιανουάριο; !!

Περικοπή… έξι μηνών στην έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων που θα επιφέρει μειώσεις μισθών και περικοπές ή καταργήσεις επιδομάτων φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με το Βήμα.

Φιλοδοξώντας να θέσει το Ενιαίο Μισθολόγιο σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2011 αντί για τον Ιούνιο του ίδιου έτους, η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια ώρα αρχύτερα να καταργήσει ή να περικόψει δραματικά όλα τα ειδικά επιδόματα που χορηγούνται από τους ειδικούς λογαριασμούς (εκτός του κινήτρου απόδοσης το οποίο έχει ενσωματωθεί μαζί με το οικογενειακό επίδομα στο βασικό μισθό), να ενσωματώσει στο βασικό μισθό επιδόματα που χορηγούνται μέχρι και σήμερα σε ευρείς κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου και να μετατρέψει το επίδομα θέσης σε κίνητρο παραγωγικότητας.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να εξοικονομήσει περισσότερο από 0,5 δισ. ευρώ ετησίως αλλά και να αμβλύνει τις ανισότητες στις αποδοχές των υπαλλήλων με την καθιέρωση νέων, ενιαίων και αξιοκρατικών αρχών στις αμοιβές.

Το οικονομικό επιτελείο πονοκεφαλιάζει και για τις αποφάσεις που αφορούν το βασικό μισθό των νεοεισερχομένων υπαλλήλων στο Δημόσιοεξετάζοντας σενάρια ακόμη και για εξομοίωση του με το βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα.

Η ΑΔΕΔΥ πάντως ήδη έχει διαχωρίσει τη θέση της από την πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλωνκαι απάντησε αρνητικά στην πρόταση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να συμμετάσχει σε κοινή επιτροπή με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για την κατάρτιση του νέου μισθολογίου.

http://www.star.gr/