'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Υπερόπλο φακελώματος

Όλες οι ενδείξεις ήταν ξεκάθαρες. Οι χώρες της Ε.Ε. ετοίμασαν πυρετωδώς και παρουσιάζουν με καμάρι το νέο υπερεθνικό τους «όργανο», μέσα από το οποίο παίρνει «σάρκα και οστά» το μεγαλύτερο φακέλωμα ιδεών και συμπεριφορών που έγινε ποτέ στην Ιστορία. Με πρόσχημα την ασφάλεια, οι κοινωνικοί αγώνες, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, μπαίνουν ευθέως στο στόχαστρο των μηχανισμών καταστολής.

Ο επίσημα διακηρυγμένος σκοπός της νέας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας είναι γενικά λογικός: η πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών. Ομως ο τρόπος και τα μέσα που χρησιμοποιούνται, ξεπερνούν κατά πολύ τον αρχικό σκοπό. Η on line καταγραφή στοιχείων και πληροφοριών οδηγεί σε γενικευμένη ηλεκτρονική παρακολούθηση προσώπων και πολιτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται ακόμη
και σε μη βίαια κινήματα, όπως το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης!

Προσωπικές συνήθειες και φιλικές συναναστροφές, πολιτικές προτιμήσεις ....

και οικονομικο-κοινωνικές απόψεις, επισκέψεις και συνομιλίες στο Ιντερνετ, ψυχολογικές αναλύσεις της προσωπικότητας των ατόμων, ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες, όπως μηνύματα, e-mail και απόψεις των υπόπτων, θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για το νέο «σαφάρι» που στήνουν οι αρχές ασφαλείας κατά όσων θεωρούν επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη. Είναι προφανές ότι όλα αυτά προϋποθέτουν τη συντονισμένη λειτουργία όλων των αστυνομικών υπηρεσιών και σίγουρα τη διενέργεια μαζικών υποκλοπών σε τηλέφωνα και Ιντερνετ προκειμένου να συγκεντρωθεί ο όγκος των ζητούμενων πληροφοριών.

Ο μηχανισμός είναι απλός. Αστυνομικές αρχές και υπηρεσίες ασφαλείας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης καλούνται να συνεισφέρουν στη συγκρότηση της τεράστιας βάσης δεδομένων που θα συγκροτηθεί, για άτομα και ομάδες τα οποία χαρακτηρίζονται, γενικώς, ύποπτα για σχέσεις τους με τα λεγόμενα φαινόμενα «βίαιης ριζοσπαστικοποίησης».

Η «βίαιη ριζοσπαστικοποίηση», σύμφωνα με την Ε.Ε., αφορά τη διαδικασία μέσω της οποίας κάποιο πρόσωπο στρατολογείται σε τρομοκρατικές ομάδες ή άλλες βίαιες οργανώσεις και αποδέχεται τη χρήση βίας. Οπως αναφέρεται στο κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας που αποκάλυψε η ΜΚΟ προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Statewacth», η αξιολόγηση των στοιχείων αυτών θα οδηγήσει αυτόματα σε «τακτική επιχειρησιακή διαδικασία λήψης αποφάσεων». Ορος που, όπως λέει η οργάνωση, αποτελεί ευφημισμό για στοχοποίηση, υπονόμευση και αποσταθεροποίηση των συγκεκριμένων δομών.

Είναι ενδεικτικό ωστόσο ότι στο ίδιο κείμενο η Ε.Ε. εκτός του όρου «βίαιη ριζοσπαστικοποίηση» χρησιμοποιεί και απλώς τον όρο «ριζοσπαστικοποίηση», σαν να πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Με τη σύγχυση αυτή όμως επιτυγχάνεται η ενοχοποίηση συλλήβδην όλων εκείνων τους οποίους οι αρχές ασφαλείας θεωρούν αντιπάλους του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος, ακόμη και εάν δεν χρησιμοποιούν βίαιες μεθόδους πάλης!

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, ο όρος «αντιπαγκοσμιοποίηση μοιάζει να αποτελεί μια γενική σύλληψη», η οποία καλύπτει κάθε ομάδα ή οργάνωση που αντιτίθεται στο «status quo».

Είναι φανερό ότι με τα μέτρα αυτά τίθενται υπό αυστηρή επιτήρηση και ποινικοποιούνται πρόσωπα, ηγέτες και κινήματα, τα οποία οι εθνικές αστυνομίες και τα ευρωπαϊκά όργανα ασφαλείας θα χαρακτηρίσουν αυθαίρετα ως «ριζοσπάστες» ή οπαδούς απελευθερωτικών κινημάτων!
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com

ΟΠΛΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΚΟΥΡΔΩΝ

Μετά από την προδοτική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΠΚΚ στο Γκεντίκτεπε την προηγούμενη εβδομάδα, κάποιες ιστοσελίδες στην Ελλάδα, ανήρτησαν φωτογραφίες από όπλα που είχε δώσει στην δημοσιότητα η τρομοκρατική οργάνωση του ΠΚΚ.

Στις φωτογραφίες αναγράφονται αναλυτικά και οι κωδικοί των όπλων.

Σε διάφορες ιστοσελίδες στα ελληνικά η είδηση μεταδίδεται ως εξής :

Τουρκικά λάφυρα στα χέρια Κούρδων ανταρτών
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Ο Κουρδικός Απελευθερωτικός Στρατός (HPG) ανήρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφία και τους τύπους των όπλων που κατέλαβαν οι Κούρδοι αντάρτες, κατά την επίθεσή τους στο συνοριακό φυλάκιο Γκεντίκτεπε (Gediktepe), του τάγματος Τεκελί, κοντά στο τριεθνές Τουρκίας-Ιράν-Ιράκ, την 19η Ιουνίου 2010.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα όπλα που πήραν οι αντάρτες, αφού κατέλαβαν το φυλάκιο, έκαναν μάχη επί πέντε ώρες με ενα ενισχυμένο τάγμα, αφήνοντας πίσω τους 12 νεκρούς και 19 τραυματίες στρατιώτες, είναι τα εξής:

-Οπλοπολυβόλο HK 33 E 5.56X4S
-Οπλοπολυβόλο MELEZ: Αριθμός Μητρώου T 0624-01, L 0019210
-Οπλοπολυβόλο MELEZ ÇİFTKOL: Αριθμός Μητρώου T 0624-02, L 00 95862
-Οπλοπολυβόλο MELEZ: Αριθμός Μητρώου T 0624-01, L 0019164
-Τυφέκιο MG3: Αριθμός Μητρώου 22726, MKE 5/982
-Τυφέκιο MG3: Αριθμός Μητρώου 11548, MKE 5/975
-Τυφέκιο MG3: Αριθμός Μητρώου 11537, MKE 5/975

Επί πλέον οι αντάρτες πήραν μαζί τους μια θερμική κάμερα προσαρμοσμένη σε Α-4, μια θερμική κάμερα σε τρίποδα και μια νυχτερινή διόπτρα. Επίσης οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν επί τόπου ένα βαρύ πολυβόλο Α-4 καθώς και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που δεν μπορύσαν να μεταφέρουν μαζί τους κατά την αποχώρησή τους.
Kaynak:
ANF NEWS AGENCY
www.infognomonpolitics.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tourkikanea.wordpress.com/

"Ανάσταση" στην αγορά με το βοήθημα των 175 ευρώ

Σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν το βοήθημα των 175 που αποτελεί ότι απόμεινε από το άλλοτε επίδομα άδειας που ήταν σχεδόν ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο.

Η αγορά που εδώ και μήνες χαροπαλεύει δέχεται τη χαριστική βολή.
Ως γνωστό, εδώ και δεκαετίες, το επίδομα άδειας διοχετεύονταν στις επιχειρήσεις για τις καλοκαιρινές αγορές.
Σήμερα με τα 175 ευρώ δεν πρόκειται να καλυφθεί ούτε ένα Σαββατοκύριακο σε έναν...

κοντινό προορισμό για μια οικογένεια.

Το ΠΑΣΟΚ έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.
Όχι μόνο δεν βλέπει τα έσοδα του κράτους να αυξάνονται, αλλά αντιθέτως παρακολουθεί με εγκληματική αδιαφορία την πτώση σε όλους τους δείκτες κατανάλωσης που συνεπάγονται φυσικά μειωμένα έσοδα από ΦΠΑ και φορολογία.

Οι τυχάρπαστοι οικονομικοί επιτελείς της κυβέρνησης των αρπακτικών όπως έχω πει πολλές φορές "πέτυχαν" το μοναδικό κατόρθωμα να μειώνεται η κατανάλωση και να αυξάνονται οι τιμές.
Ήδη δρέπουν τους καρπούς της οικονομικής πολιτικής τους: Λουκέτα και αύξηση της ανεργίας που όσο περνάει ο καιρός θα διογκώνονται ανεξέλεγκτα.
Απέναντι σ΄αυτήν τη θλιβερή πραγματικότητα, οι πράσινοι κυβερνώντες αντιτάσσουν το σχέδιό τους για την ανάπτυξη που συνοψίζεται σε τρεις λέξεις
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο που στη χθεσινή ανάρτηση της Πολιτικής Πρότασης
"Σιγά μη σκίσεις το καλσόν σου Έλληνα ραγιά" που σημειωτέον αποτέλεσε ρεκόρ επισκεψιμότητας για τις τελευταίες μέρες δεν υπήρξε ο παραμικρός αντίλογος.

Ο Έλληνας έχει αποδεχθεί το ρόλο του ραγιά και τον υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αυτός είμαστε ως λαός και αυτά που παθαίνουμε μας αξίζουν.

Στέλεχος της ΕΥΠ, έμπιστος και πρώην σύμβουλος του Σημίτη, κατηγορείται για κατασκοπεία

Δεν είμαστε από εκείνους που χτυπάνε 'πτώματα', καλούμε όμως τους αναγνώστες μας να διαβάσουν εδώ και να βγάλουν συμπεράσματα για εκείνους που προσπάθησαν να μας εξοντώσουν ηθικά και φυσικά, και φυσικά για εκείνους τους πολιτικούς που παρέδωσαν επί χρόνια την πιο σοβαρή και ευαίσθητη υπηρεσία της πατρίδας μας σε τέτοια άτομα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εθνική μας άμυνα και ασφάλεια. Διαβάστε και βγάλτε συμπεράσματα για την υπευθυνότητα των πολιτικών μας.

Στέφανος Χίος

Με τη βαριά και απαξιωτική κατηγορία της κατασκοπείας φορτώνεται από την Εισαγγελία Αθηνών το θεωρούμενο ως «πρώτο βιολί» στο «παραμάγαζο», που φέρεται να λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε ένα σοβαρό σκάνδαλο, του οποίου οι προεκτάσεις έρχονται σιγά σιγά στο φως της ημέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, οι οποίες έγιναν γνωστές αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ένα από τα πιο παλιά πρώην επιτελικά στελέχη της ελληνικής αντικατασκοπείας που διατηρούσε θέση-κλειδί στις εγχώριες μυστικές υπηρεσίες κατηγορείται για κατασκοπεία, ενώ ήδη του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Όπως είπαν στη zougla.gr καλά ενημερωμένες πηγές, αναμένεται η άσκηση πρόσθετων ποινικών διώξεων και στο ίδιο πρόσωπο αλλά και σε «συνεργάτες» του που φέρεται να είχαν στήσει το μεγάλο «κόλπο» εκδουλεύσεων και εξυπηρετήσεων με τεχνολογικό εξοπλισμό της ΕΥΠ.

«Τις καμπάνες αναμένεται να τις ακούσουν ίσως και πάνω από είκοσι άτομα της υπηρεσίας, που συμμετείχαν στις δουλειές του υψηλόβαθμου Έλληνα πράκτορα» σχολίασαν στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το σκάνδαλο ξέσπασε στα μέσα Μαΐου. Οι πολιτικοί υπάλληλοι της ΕΥΠ ξαφνιάστηκαν, όταν ένα πρωί εισαγγελικός λειτουργός που εποπτεύει τις έρευνες «σφράγισε» το γραφείο του αρχιπράκτορα και έβαλε σε εικοσιτετράωρη βάση αστυνομικό φρουρό να το φυλάει. Τις επόμενες μέρες, άρχισαν οι αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, παραπάνω από δέκα στελέχη της ΕΥΠ, με τη συνεργασία ιδιωτών, δημιούργησαν... κολέγιο στην οδό Ακαδημίας, για να δίνουν, έναντι αμοιβής, ανύπαρκτα πτυχία σε πράκτορες!
Η ίδια ομάδα της ΕΥΠ επί σειρά ετών λέγεται ότι έκανε «μπίζνες» για τη σύσταση εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για την εξαγορά εταιρειών Πληροφορικής, για την τοποθέτηση πρακτόρων της ΕΥΠ σε εταιρείες security- το όνομα μιας από αυτές τις εταιρείες έχει αναφερθεί και στη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα - αλλά και για συνεργασία με επιχειρηματίες της νύχτας.

Οι ίδιοι «εγκέφαλοι» φέρεται να είχαν πλησιάσει την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες πασίγνωστους Έλληνες επιχειρηματίες (που, εάν αποκαλυφθούν τα ονόματά τους, θα γίνει πανικός, καθώς ανάμεσά τους είναι εφοπλιστές και μεγαλοστελέχη ασφαλιστικών εταιρειών), με σκοπό να κάνουν παράνομες υποκλοπές για λογαριασμό τους, με τη χρήση μιας ειδικής συσκευής συνακροάσεων που διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες.

Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι με κάποια από τα «χοντρά» πορτοφόλια της αγοράς είχαν συναντηθεί και μάλιστα είχαν δώσει τα χέρια για τις «big business». Το θέμα που τίθεται είναι εάν οι υποκλοπές πραγματοποιήθηκαν, για λογαριασμό ποιων, με «θύματα» ποιους και εάν οι λόγοι ήταν μόνο ζήτημα βιομηχανικής κατασκοπείας ή επεκτάθηκαν και σε πρακτικές επιχειρηματικής αντεκδίκησης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την υπόθεση έχει γραφτεί ότι είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Α΄ Διεύθυνσης Κατασκοπείας της ΕΥΠ αλλά και άτομα από άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με παρακολουθήσεις, με συστήματα Πληροφορικής και εξαίρετοι γνώστες προγραμμάτων ηλεκτρονικής ασφάλειας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν συσχετίσει τη δράση του «παραμάγαζου» με την περίφημη ομάδα «OLAF», που αλλού ξεκίνησε την περίοδο της Ολυμπιάδας και αλλού φαίνεται ότι πήγε!

Πάντως, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, αφού οι ποινικές διώξεις θα έχουν και συνέχεια…
Πηγή: Ζούγκλα

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://infognomonpolitics.blogspot.com

Ήλθαν, ερεύνησαν, έφυγαν

Στα τουρκικά χωρικά ύδατα επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Τσεσμέ", οι κινήσεις του οποίου έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποίησε υδρογραφικές έρευνες.

Αποχώρησε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Τσεσμέ". Από τις 8 το πρωί έλαβε ανατολική σταθερή πορεία και περίπου στις 12 επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει αν θα κινηθεί ξανά προς τη Σαμοθράκη.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί σε διάβημα μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα και του ΓΓ του υπουργείου, στο οποίο η τουρκική πλευρά, απάντησε ότι "δεν πραγματοποιεί σεισμογραφικές έρευνες, αλλά υδρογραφικές και δεν γίνονται σταθερές ποντίσεις".

Το "Τσεσμέ" εμφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης την Τρίτη το απόγευμα παραμένοντας για περίπου 24 ώρες. Αποχώρησε για 6 ώρες στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ανεφοδιάστηκε στο λιμάνι του Ένος και παρότι είχε προηγηθεί έντονο διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών, επανήλθε από χθες στις 10 το βράδυ, στην ίδια θαλάσσια ζώνη, πλέοντας πάντοτε στα διεθνή ύδατα αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 10 χθες το βράδυ, μέχρι και τις 6:30 το πρωί, το τουρκικό πλοίο, πραγματοποίησε υδρογραφικές έρευνες, στη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης.

Κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρηγορης Δελαβέκουρας, ανέφερε ότι "υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης, μεταξύ των δύο χωρών" και σημείωσε ότι "η Τουρκία με τέτοιου είδους ενέργειες σπαταλά, το μικρό απόθεμα εμπιστοσύνης που υπάρχει. Όφειλε να ενημερώσει ως παράκτιο κράτος για τις δραστηριότητες της, για να αποφασιστεί, εάν επηρεάζεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα, διότι σε αυτή την περίπτωση χρειαζόταν η συναίνεση της Ελλάδας".

Επίσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου, υπογράμμισε ότι "αν η Τουρκία επενδύει στην πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με την Ελλάδα, πρέπει να το αποδείξει και με πράξεις, ενώ κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας".

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

"Σχετικά με το θέμα περί "Σ/Ν υπερχρεωμένων νοικοκυριών"

"Επειδή ο κόσμος πάντα διαβάζει τους τίτλους μόνο και όχι την ουσία, να κάνω μια παρατήρηση για το Σ/Ν της Κατσέλη.

Καταρχήν αυτή η ρύθμιση θα ισχύει για ΜΙΑ φορά μόνο. Επίσης για να μπει κανείς στην ρύθμιση πρέπει να αποδείξει ότι δεν μπορεί να πληρώσει και φυσικά ΔΕΝ έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομα του...
Αν λοιπόν κάποιος έχει ένα σπίτι και δεν μπορεί π.χ. να αποπληρώσει το στεγαστικό του, ΔΕΝ θα μπορεί να μπει στην ρύθμιση (αφού έχει στο όνομα του περιουσιακό στοιχείο, δηλαδή το σπίτι, έστω και με παρακράτηση της κυριότητας). Σε αυτό το παράδειγμα λοιπόν για να μπορέσει αυτός ο τύπος να μπει στην ρύθμιση πρέπει ΠΡΩΤΑ να του πάρει π.χ. το σπίτι η τράπεζα, να του πάρει το αυτοκίνητο ή ότι άλλο έχει και έπειτα να μπει σε ρύθμιση.
Άρα λοιπόν ΠΡΩΤΑ θα σου πάρουν και το βρακί νεοέλληνα και μετά θα σου κάνουν ρύθμιση απλά και μόνο γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο να σου πάρουν.
Και ερωτώ εγώ ο αφελής, ο αδαής.. ο άσχετος: Από την μία πετσοκόβουν το εισόδημα, από την άλλη αυξάνουν ΦΠΑ και ανατιμούνται τα πάντα, από την παρά-άλλη σου πάνε τους φόρους στο.. Θεό, και μετά σου βγάζουν και ένα νομοσχέδιο και καλά σωτηρίας που απλά είναι έκτρωμα.. για πείτε μου... Επιμένετε ακόμα πως η κυβέρνηση δίνει έστω και μια δεκάρα για το λαό; Πιστεύετε πως εκτός από την διάσωση των τοκογλύφων που ονομάζονται τραπεζίτες, τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο; Και επίσης, πως θα χαρακτηρίζατε διάφορες απόψεις που διατυπώνονται εν Ελλάδι από ανθρώπους που θεωρούν πως αυτά τα μέτρα θα μας σώσουν και πως ο ΓΑΠ και το άθλιο κοπάδι του δεν είναι προδότες;

Κατάλαβατε; Άντε τώρα στην τράπεζα για... "ρύθμιση" νεοέλληνα, για να πάρεις.. διακοποδάνειο (προφανώς και προηγούμενο αρνητικό σχόλιο δεν απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες. Όχι φυσικά, απλά μόνο προς αυτούς που τους ταιριάζει).."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΗΓΗ: http://troktiko.blogspot.com

Σε εκπτώσεις προχωρά και η Τροχαία

Τη μείωση των χρηματικών προστίμων για ορισμένες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προανήγγειλε την Πέμπτη (01/07)ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, τα τροχαία δυστυχήματα παρουσιάζουν μείωση κατά 18,5%.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Σπύρος Βούγιας ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Σηφουνάκη, για να καθοριστούν οι παραβάσεις του ΚΟΚ για τις οποίες μπορεί να επέλθει μια μείωση στο πρόστιμο. Η απόφαση για εκλογίκευση των προστίμων ελήφθη λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των πολιτών, εν μέσω κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα που παρουσίασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο στόχος για 100 νεκρούς λιγότερους φέτος επιτυγχάνεται, καθώς στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σχέση με πέρυσι το ποσοστό των θανάτων έχει μειωθεί κατά 18,5%.

Ο κ. Βούγιας επισήμανε ότι σημαντικό ρόλο στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων έχει παίξει η μηδενική ανοχή στο «σβήσιμο» κλήσεων, στην αλλαγή του τρόπου αστυνόμευσης σε σημεία συχνών ατυχημάτων, καθώς και στην αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς και συνηθειών των μετακινούμενων με ΙΧ.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που οδηγούν στα τροχαία ατυχήματα είναι η υπερβολική ταχύτητα, το παράνομο προσπέρασμα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση της προτεραιότητας, η μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας από προπορευόμενο όχημα και η απόσπαση της προσοχής του οδηγού λόγω της χρήσης κινητού τηλεφώνου

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεύτερη ευκαιρία για υπερχρεωμένους

Δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες νοικοκυριά δίνει το νομοσχέδιο για τη «ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών» που κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Επειτα από μήνες διαβούλευσης και διαξιφισμών με τις τράπεζες, το νομοσχέδιο παίρνει «σάρκα και οστά» επιχειρώντας να δώσει ανάσα σε οικογένειες, τα δάνεια των οποίων βρίσκονται στο «κόκκινο» και αδυνατούν να τα αποπληρώσουν. Οπως δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό υλοποιεί μία από τις σημαντικότερες προεκλογικές της δεσμεύσεις, δίνοντας «στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της υπερχρέωσης μία δεύτερη ευκαιρία». Προσθέτοντας ότι «στις κρίσιμες συνθήκες που βρισκόμαστε η Πολιτεία έχει μεγαλύτερο ακόμη χρέος να στηρίξει τους αδύναμους συμπολίτες μας, να τους διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, να προαγάγει την επανένταξη και συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Και σε αυτό το χρέος ανταποκρίνεται με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου».

Ειδικότερα, στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου υπάγονται όλα τα φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Εξαίρεση αποτελούν οι έμποροι, οι οποίοι όμως από την υφιστάμενη νομοθεσία έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα.

Ποια χρέη ρυθμίζονται
Ρυθμίζονται όλα τα χρέη προς τράπεζες (καταναλωτικά, στεγαστικά, επαγγελματικά) καθώς και όλα τα χρέη προς τρίτους, με εξαίρεση οφειλές από αδικοπραξίες που διαπράχθηκαν με δόλο, διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, οφειλές από φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και εισφορές προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα ο οφειλέτης του οποίου τα χρέη ρυθμίζονται, αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα και για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών ένα μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές του- το ορίζει το δικαστήριο. Το ποσόν που θα καταβάλλει καθορίζεται με βάση τα εισοδήματά του και αφού ληφθούν υπόψη οι βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του. Δεν ορίζεται στο σχέδιο νόμου κάποιο ελάχιστο ποσοστό χρέους που θα πρέπει να εξοφλήσει ο οφειλέτης, αν και αρχικά υπήρχε ρύθμιση που προέβλεπε την καταβολή του 10% των χρεών. Επιπλέον περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία το αρμόδιο δικαστήριο μπορεί ακόμη και να απαλλάξει τον οφειλέτη από την υποχρέωση να καταβάλει μηνιαίως ένα ορισμένο ποσόν όταν αυτός βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση (π.χ. λόγω ανεργίας, προβλημάτων υγείας), επανεξετάζοντας όμως κάθε φορά την οικονομική του κατάσταση ανά έξι μήνες.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, εφόσον υπάρχει περιουσία του οφειλέτη που εντάσσεται σε ρύθμιση αυτή ρευστοποιείται για την ικανοποίηση των πιστωτών. Ο οφειλέτης έχει όμως τη δυνατότητα να εξαιρέσει από τη ρευστοποιήσιμη περιουσία του την κύρια κατοικία του, αναλαμβάνοντας, με ευνοϊκό επιτόκιο και με δυνατότητα περιόδου χάριτος, για χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάνει μέχρι 20 έτη, την εξυπηρέτηση χρεών που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας. Αρμόδιο δικαστήριο στο οποίο μπορεί να προσφύγει ο δανειολήπτης για να υπαχθεί στη ρύθμιση και εφόσον δεν υπάρξει εξωδικαστικώς συμβιβασμός με τους πιστωτές τους είναι το Ειρηνοδικείο του τόπου όπου κατοικεί. Μάλιστα το δικαστήριο αναλαμβάνει να κάνει το ίδιο την έρευνα των στοιχείων που χρειάζονται για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις και έτσι δεν είναι απαραίτητη η παράστασή του δανειολήπτη με δικηγόρο. Η διαδικασία έχει σχεδιασθεί με τέτοιον τρόπο ώστε οι δαπάνες στις οποίες θα υποβληθεί ο οφειλέτης να είναι οι ελάχιστες δυνατές. Το Ειρηνοδικείο δικάζει την υπόθεση μέσα σε έξι μήνες από την κατάθεση της αίτησης. Το σχέδιο νόμου υποχρεώνει τα μέρη (οφειλέτη και πιστωτές) να επιδιώξουν μία συμβιβαστική λύση, τόσο πριν από την υποβολή της αίτησης στο δικαστήριο όσο και έπειτα από αυτή. Τέλος περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο διατάξεις και για την αποτροπή καταχρήσεων εις βάρος των πιστωτών (τραπεζών κ.λπ.) ενώ η απαλλαγή του οφειλέτη από χρέη του μπορεί να γίνει μόνο μία φορά στη ζωή του.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

12 λόγοι για να καταλάβεις εάν είσαι ερωτευμένος !!!



Τεστ ερωτευμένου!!!!



Δώδεκα (12)
Μιλάς με κάποια το βράδυ και όταν πάς για ύπνο ακόμη την σκέφτεσαι!!!

Έντεκα (11)
Περπατάς πραγματικά αργά όταν είστε μαζί!!!

Δέκα (10)
Όταν εκείνη είναι μακριά σου δεν νιώθεις καλά !!

Εννέα (9)
Όταν ακούς την φωνή της χαμογελάς : -)!!!

Οκτώ (8)
Όταν την κοιτάς δεν βλέπεις άλλο κόσμο τριγύρω σου .Βλέπεις μόνο αυτήν!!!

Έξι (6)
Είναι ότι θέλεις να σκέφτεσαι!!!

Πέντε (5)
Συνειδητοποείς ότι χαμογελάς κάθε φορά που την κοιτάς!!!!!

Τέσσερα (4)
Θα έκανες τα πάντα απλά για να την δείς !!!

Τρία (3)
Όσο διάβαζες αυτό το γράμμα , υπήρχε ένα πρόσωπο στο μυαλό σου όλη την ώρα???

Δύο (2)
Ήσουνα τόσο απασχολημένος με το να σκέφτεσαι αυτό το πρόσωπο , που δεν πρόσεξες ότι λείπει το Νο 7 ???

Ένα (1)
Πας πάλι πίσω να δείς αν αυτό είναι αλήθεια και τώρα γελάς σιωπηλά με τον εαυτό σου ….

Τώρα κάνε μία ευχή!!!

souitavip.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://okokoras.blogspot.com