'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Καυγάς σε βάφτιση για το όνομα του μωρού!!!

Σκηνές άπειρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σε εκκλησία του Πύργου Ηλείας και μάλιστα κατά τη διάρκεια του μυστηρίου της βάπτισης.

 
Αφορμή στάθηκε το όνομα που θα λάμβανε το βρέφος, με αποτέλεσμα να «δυναμιτιστεί» το κλίμα και τελικά να αναβληθεί το μυστήριο της βάπτισης.


Παρόλο που είχε προαποφασιστεί το όνομα, τελικά οι γονείς προτίμησαν κάποιο άλλο, γεγονός που δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τους συγγενείς, αλλά και τον κουμπάρο-νονό, ο οποίος... μάλιστα πιάστηκε στα χέρια με τον πατέρα του βρέφους.


Kι όλα αυτά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των προσκεκλημένων, αλλά και του ιερέα.


Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://alepounews.blogspot.com

Μικρά tips για μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι.!!!!!

Αν είναι ένα ζήτημα που σας απασχολεί, τα νέα είναι ευχάριστα! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν έναν άνδρα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι.


Οι γυναίκες, που παρακολουθούν μαθήματα Lamaze, μαθαίνουν πώς να το κάνουν με kegal ασκήσεις. Οι άνδρες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτές τις ασκήσεις. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Σφίξτε όλους τους μυς στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, κρατήστε για δέκα δευτερόλεπτα και μετά αφεθείτε. Επαναλάβετε όσο πιο συχνά μπορείτε.
Κάντε σεξ πιο συχνά. Όσο πιο συχνά κάνετε σεξ, τόσο περισσότερο χρόνο θα σας πάρει να εκσπερματώσετε.
Μην ξεχνάτε το ψυχολογικό κομμάτι. Ίσως αυτό που έχετε ανάγκη τελικά είναι να μπείτε στο σωστό τρόπο σκέψης.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι… αν επικεντρωθείτε με τόση επιμονή στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, η ίδια η πράξη δε θα είναι πιθανότατα πολύ ευχάριστη – για σας ούτε για τη σύντροφό σας.
Αντ’ αυτού, δώστε στη σύντροφό σας να καταλάβει ότι θέλετε να το πάτε αργά και να πετύχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια

http://www.dailyfucks.gr/

10 ειδυλλιακά μέρη της Ευρώπης για να κατοικήσεις!!!!

Το περιοδικό Forbes μετά από μεγάλη έρευνα και πολλές γνώμες από ειδικούς σε κάθε σχετικό τομέα, κατέληξε στην παρακάτω λίστα με τις 10 ιδανικές περιοχές της Ευρώπης για να μένεις. Μαντέψτε ποια βρίσκεται στο νούμερο ένα της λίστας…!


10. Λιντάου
Γερμανία

Πληθυσμός: 24.540
 

Το μοναδικό νησί της Βαυαρίας βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Μονάχου και είναι στη λίστα του βιβλίου “1000 Μέρη Που Πρέπει Να δεις Πριν Πεθάνεις”.
Περιτριγυρισμένο από τη Λίμνη Κόνστανς, έχει θέα -εκτός από την ηπειρωτική Γερμανία- στην Αυστρία και την Ελβετία και φυσικά στις Άλπεις.
Αν μένεις εκεί, τα Σαββατοκύριακα σου είναι πραγματικά ειδυλλιακά: μπορείς να νοικιάσεις βάρκα και να πεταχτείς μέχρι την πόλη Μπρέτζενς της Αυστίας, να περπατήσεις στα γραφικά σοκάκια και να απολαύσεις τον καφέ ή το παγωτό σου δίπλα στη λίμνη.

9. Μπριζ
Βέλγιο

Πληθυσμός: 117.200
 

Από γαστρονομική άποψη είναι ο παράδεισος: Είναι ο πλανήτης της καλύτερης σοκολάτας! Έχει καταπληκτικές μπύρες και το φημισμένο πιάτο με τις πατάτες και τα μύδια! Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που μοιάζει πραγματικά με παράδεισο. Όσοι έχετε δει την ταινία “Αποστολή Στη Μπριζ” δεν απορείτε που η Μπριζ είναι μέσα στη λίστα. Όσοι δεν το έχετε κάνει, νοικιάστε την σε DVD και προτού το καταλάβετε θα βρεθείτε να κοιτάτε αεροπορικά εισιτήρια για το Βέλγιο…

8. Μοντρό
Ελβετία

Πληθυσμός: 22.900
 

Μην θεωρείτε λανθασμένα ότι οι πόλεις στις ελβετικές Άλπεις είναι προορισμοί μόνο για το χειμώνα, άρα δεν θα μπορούσατε να ζήσετε εκεί τους θερινούς μήνες. Η ελβετική ριβιέρα είναι τρομερά καλόγουστη, μέσα στο πράσινο και με πεντακάθαρο αέρα και προσφέρει τα πάντα: τον χειμώνα μπορείτε να κάνετε σκι στις χιονισμένες Άλπεις, και το καλοκαίρι να κολυμπήσετε στα νερά της λίμνης.

7. Ντίτσλινγκ
Δυτικό Σάσεξ

Πληθυσμός: 2.030
 

Αν το Λονδίνο σας φαίνεται πολύ ακριβό, ίσως το Ντίτσλινγκ στο Σάσεξ να είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν την αυθεντική γοητεία του βρετανικού τοπίου: καταπράσινα πάρκα, γήπεδα, εντυπωσιακά κτίρια, γραφική αρχιτεκτονικη, αγροκτήματα και όλα αυτά με πρόσβαση στις μεγάλες πόλεις όπως το Μπράιτον, για να συνδυάσετε την κοσμοπολίτικη με τη… ρουστίκ ζωή.

6. Χβαρ
Κροατία

Πληθυσμός: 11.460
 

Το νησάκι Χβαρ στην Κροατία είναι άλλος ένας επίγειος παράδεισος. Με τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του, τα καλαίσθητα κτίρια, τα στιλάτα μπαρ και εστιατόρια καθώς και τα γραφικά δρομάκια του είναι απλκά αδύνατο να καθίσεις μέσα στο σπίτι! Σύμφωνα πάλι με το Forbes, αν για κάποιο λόγο δεν φτάσεις στο Χβαρ, μια άλλη επιλογή είναι τα μικρά νησάκια στις Δαλματικές Ακτές της Κροατίας, κάποια από τα οποία είναι κατοικημένα και άλλα εντελώς ανεξερεύνητα.

5. Λίμνη Μπλεντ
Σλοβενία

Πληθυσμός: 10.900
 

Αν μέχρι τώρα νομίζατε ότι η Σλοβενία δεν είναι ταξιδιωτικός προορισμός, ξανασκεφτείτε το! Όχι απλά αξίζει να την επισκεφτείς, αλλά σύμφωνα με το Forbes, αξίζει και να μένεις εκεί!Το εντυπωσιακό κάστρο του Μπλεντ, που χρονολογείται περίπου από το 1004 μ.Χ., βρίσκεται σε ένα βουνό που έχει θέα τη λίμνη, ενώ είναι περιτριγυρισμένο από πράσινο και βουνά!

4. Πιέτρασαντα
Ιταλία

Πληθυσμός: 24.600
 

Είναι γνωστό ότι μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης βρίσκονται στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Η μικρή πόλη Πιετρασέντα (κοντά στην Γένοβα και τη Φλωρεντία) είναι ιδανική για όσους αγαπάνε την τέχνη, καθώς είναι από μόνη της ιδιαίτερα γραφική και γεμάτη με γκαλερί. Αυτό δε σημαίνει, φυσικά, ότι δεν έχει μαζαγιά, εμπορικά κέντρα και εκπληκτικά εστιατόρια με αυθεντικό ιταλικό φαγητό.

3. Σενιόν
Γαλλία

Πληθυσμός: 994
 
Αν αναζητάτε μια ήρεμη ζωή σε κλειστή κοινωνία, το μεσαιωνικό χωρίο Σενιόν στην Προβάνς της Γαλλίας είναι το μέρος των ονείρων σας. Βρίσκεται ανατολικά της πόλης Αβινιόν, και η ζωή κυλάει αργά και με απόλυτη ηρεμία. Οι κάτοικοι της συνηθίζουν να πίνουν τον καφέ τους, να κάνουν ηλιοθεραπεία, να ζωγραφίζουν στην πλατεία του χωριού, χαζεύοντας το καταπράσινο τοπίο των τριγύρω βουνών.

2. Λούκα
Ιταλία

Πληθυσμός: 90.000
 

Εδώ έγιναν μερικά γυρίσματα της ταινίας “Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ” και αποτελεί, όχι άδικα, μια από τις ομορφότερες πόλεις της γειτονικής μας χώρας. Αν και είναι δύσκολο να βρεις σπίτι προς ενοικίαση, μπορείς πάντα να μείνεις σε ένα όμορφο διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και να κυκλοφορείς με ποδήλατο. “Το ιδανικό είναι να μένεις στο κέντρο το χειμώνα, και το καλοκαίρι να φεύγεις για τις τριγύρω περιοχές” δήλωσαν οι κάτοικοι στο περιοδικό Forbes.

1. Πάτμος
Ελλάδα

Πληθυσμός: Περίπου 3.000
 

Ποια Μπριζ και ποια Ελβετία; Το Forbes κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι καμία από τις παραπάνω περιοχές δεν αξίζει περισσότερο από την Πάτμο! Το γιατί διάλεξαν συγκεκριμένα την Πάτμο, από τα δεκάδες νησιά, παραμένει μυστήριο και για να λέμε την αλήθεια, δεν μας νοιάζει. Ζούμε στη χώρα με το πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης. Επικυρωμένο από το Forbes. Αυτό αρκεί.

Πηγή: men24.gr
http://www.otherside.gr

Παραποίησαν έγγραφα, τσεπώνοντας χρήματα αλλά κατέληξαν στο κελί

Παραποιούσαν δελτία παραλαβής ιατρικών αποβλήτων, βάζοντας στην τσέπη χρήματα από τα κρατικά ταμεία!  

Εβδομηντάχρονος και 52χρονος από την Λεμεσό, διευθυντές εταιρείας η οποία είχε συνάψει σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για περισυλλογή και επεξεργασία των ιατρικών αποβλήτων (τοξικών και μη), από όλα τα νοσοκομεία ανά το παγκύπριο, παραποιούσε δελτία παραλαβής με σκοπό την είσπραξη μεγαλύτερων ποσών.

Και οι δύο καθώς και υπάλληλος της συγκεκριμένης εταιρείας συνελήφθηκαν σήμερα μεταξύ των ωρών 1430-1500 από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας.


Σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτού, «εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι υπήρξε παραποίηση των δελτίων παραλαβής αποβλήτων με σκοπό και αποτέλεσμα την είσπραξη μεγαλυτέρων ποσών από την Δημοκρατία».


Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι και οι τρεις συνελήφθηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της υπόθεσης που αφορά τα αδικήματα, «συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, καταρτισμό πλαστού εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης Εισόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, που διαπράχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2006 και Δεκεμβρίου 2009» 


http://filoksenos.blogspot.com

59 χρόνια φυλακή γιατί νοίκιαζε στάβλο σε μετανάστες!!!!

Σ
τα χέρια των διωκτικών αρχών της Λακωνίας έπεσε, ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, ένας επιχειρηματίας, ο οποίος είχε νοικιάσει ένα στάβλο και ένα ετοιμόρροπο κατάλυμα σε 58 εξαθλιωμένους μετανάστες από το Πακιστάν που εργάζονται στα κτήματά του. 

Ο επιχειρηματίας, εκμεταλλευόμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των μεταναστών, τους είχε στοιβάξει σαν τα ποντίκια μέσα στα τρισάθλια ακίνητά του και τους ζητούσε και ενοίκιο. 

Η σύλληψή του έγινε από άνδρες της Ασφάλειας Λακωνίας και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, όπου του επιβλήθηκε ποινή 59 ετών φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 119.000 ευρώ. 

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του, ο επιχειρηματίας νοίκιαζε τα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούσαν κανέναν όρο υγιεινής ή ανθρώπινης διαβίωσης, έναντι 40 ευρώ τον μήνα για καθέναν από τους αλλοδαπούς και έτσι εισέπραττε περίπου 2.400 ευρώ μηνιαίως, αφορολόγητα. 

Μάλιστα, παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και από άλλους κατοίκους τις περιοχής που όταν πληροφορήθηκαν για το «πάθημα» του επιχειρηματία, έσπευσαν να διώξουν άρον άρον τους διαμένοντες στα καταλύματα, με αποτέλεσμα οι μετανάστες, μην έχοντας να μείνουν κάπου αλλού, να συγκεντρώνονται στην πλατεία της Σκάλας, όπου και παραμένουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Στους 58 παράνομους μετανάστες που βρέθηκαν στα καταλύματα του καταδικασθέντος επιχειρηματία αποδόθηκαν σημειώματα διοικητικής απέλασης προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα σε έναν μήνα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Από τους αστυνομικούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων καταλυμάτων, τα οποία είναι δεκάδες στην περιοχή. 

http://dete.gr

ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: 20 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 10 ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...!!!


Τέσσερις σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών, με σύνολο 20 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 10 ήταν οπλισμένα προχώρησαν σήμερα σε 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). 

Εμπλοκές κατά την πάγια τακτική του ΥΕΘΑ δεν σημειώθηκαν και η δραστηριότητα εκτυλίχθηκε στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο.  

Εμείς απλώς παρακολουθούμε  και ανοίγουμε την πόρτα που μας χτυπάνε οι Τούρκοι κατά παλαιότερη δήλωση .
Έχουμε  χάσει  την αξιοπρέπεια μας και την Εθνική μας κυριαρχία κατά δήλωση του κ. Παπανδρέου


ΠΗΓΗ:   http://trikalagr.blogspot.com 

Συγκλονιστικό βίντεο! Νοσοκόμα κακοποιούσε ηλικιωμένη....!!

Συγκλονιζουν οι εικονες βαρβαροτητας με οικιακη νοσοκομα να κακοποιει ανημπορη γυναικα, την οποια υποτιθεται οτι προσεχε. Δειτε το βιντεο!

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου η οικογένεια της 91χρονης γυναίκας απευθύνθηκε στο ίδρυμα που -κατά τραγική ειρωνεία- ονομάζεται Αγάπη και Στοργή για να βρουν έναν άνθρωπο να προσέχει τη μητέρα τους.

Όταν όμως είδαν στο σώμα της ηλικιωμένης γυναίκας μελανιές, άρχισαν να υποψιάζονται πως κάτι συμβαίνει. Και τοποθέτησαν κάμερες στο σπίτι. Και το θέαμα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικό. Είδαν τη γυναίκα που εμπιστεύονταν να χτυπά και να πετά στο κρεββάτι την 91χρονη, ανήμπορη να υπερασπιστεί τον εαυτό της, γυναίκα.

Φυσικά, το βίντεο στάλθηκε στις αρχές και η νοσοκόμα συνελήφθη.

Δείτε το βίντεο:


 

http://www.newsit.gr/

Οι καλύτερες φάσεις από το θρίαμβο του ΑΡΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !!!





http://kapistri.blogspot.com/

Κάποτε ξυπνάνε και οι… αφελείς ιθαγενείς..!!!

Η επιβολή των μέτρων που επιχειρείται, βρίσκεται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.  

Η χώρα μας αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πρόβλημα μη παραγωγικότητας και η κυβέρνηση με την τρόικα αυτό που στην ουσία θα πετύχουν είναι να χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο την ήδη κακή υφιστάμενη κατάσταση.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γιώργος Παπανδρέου και το είχε πει προεκλογικά, άσχετα αν εκ των υστέρων πραγματοποίησε μεγαλειώδη… κωλοτούμπα για να ικανοποιήσει τις επιταγές του κεφαλαίου, εξαπατώντας του ψηφοφόρους του.

Όπως γνωρίζουμε από καιρό, το Διεθνές Νομισματικό ταμείο έχει σκοπό να αποπληρωθούν τα χρέη μας και δεν ενδιαφέρεται ούτε στο ελάχιστο για ανάπτυξη. Ακόμη, λοιπόν, κι αν υποθέσουμε πως η χώρα μας καταφέρει να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη καμπή επιτυχώς, η μετά ΔΝΤ εποχή θα φέρει λιγότερο παραγωγικότερες μέρες, πράγμα που θα έχει αρνητικότερο αντίκτυπο για τους Έλληνες εργαζομένους.

Οι δανειστές μας θα έχουν πάρει τα χρήματά του πίσω, οι τράπεζες θα έχουν εξακολουθήσει να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους, αλλά ο ίδιος ο λαός που εξέλεξε αυτή την μόνο κατ’ όνομα σοσιαλιστική κυβέρνηση, θα έχει βγει χαμένος. Διότι τα μέτρα είναι ένα τεράστιο λάθος. Μια μικρή μειοψηφία ωφελεί, όχι τους πολλούς. Μέτρα που δεν στοχεύουν στην ανάπτυξη, οδηγούν αναπόφευκτα ακόμη πιο βαθιά στον βούρκο.

Μικροεπιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο» κάθε μέρα, η ανεργία αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και όσο ο χρόνος θα κυλάει και θα εφαρμόζεται πολιτική περικοπών, η ζωή της πλειοψηφίας θα υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο. 

Την ίδια στιγμή, να είστε σίγουροι ότι κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να τρώνε με «χρυσά κουτάλια» και βέβαια οι απατεώνες θα συνεχίσουν να βασιλεύουν, παρά τις δήθεν προσπάθειες να βρεθούν όσοι κατάκλεψαν το ελληνικό κράτος, οι οποίες καταβάλλονται απλά και μόνο με σκοπό να αποπροσανατολίσουν.

Πριν μερικές ημέρες, ο κ. Τσίπρας είπε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θεωρεί «αφελείς ιθαγενείς» τους Έλληνες πολίτες και τους κοροϊδεύει. Κατά  την άποψή μου, αυτό είναι μια πραγματικότητα και ισχύει το ίδιο για τα δύο μεγάλα κόμματα. Το ζήτημα όμως δεν είναι τι θεωρούν αυτοί, αλλά αν ο λαός αυτής της χώρας αξίζει όντως τον συγκεκριμένο τίτλο.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι μια μεγάλη μερίδα τον έχει κερδίσει επάξια εξαιτίας της επιβράβευσης με την ψήφο του των κομμάτων που κατ’ επανάληψη τον παραπλανούν. Ελαφρυντικά υπάρχουν και μέσα σ’ αυτά κυρίαρχο είναι η παραπληροφόρηση, λόγω των εξαρτημένων δημοσιογράφων και ΜΜΕ.

Όμως, αν θέλει να πάρει επιτέλους «ανάσα», τώρα που τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής γίνονται ολοφάνερα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, θα πρέπει να τους τιμωρήσει! Τόσο στους δρόμους, όσο και με την ψήφο του όταν έρθει η ώρα. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος…

http://www.tempo.gr

Σοκ με την απόπειρα αυτοκτονίας συνταξιούχου αστυνομικού..

Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία του Καρπενησίου η είδηση για την απόπειρα αυτοκτονίας ενός 55χρονου συνταξιούχου αστυνομικού που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο πρώην αστυνομικός, βρέθηκε σε αγροτική περιοχή 500 μέτρα περίπου από το σπίτι του, όπου και πήρε ένα μαχαίρι και έκοψε τις φλέβες του.
Ο 55χρονος άνδρας πριν προβεί στην απόπειρα είχε αφήσει δυο σημειώματα. Το ένα για τον Αστυνομικό Διευθυντή και το άλλο για τη γυναίκα του. Και τα δυο ανέφερε ότι ο μόνος υπεύθυνος για την πράξη του ήταν ο ίδιος και να μην αναζητηθούν αλλού ευθύνες.
Τελικά ο 55χρονος στάθηκε τυχερός αφού τον βρήκε αναίσθητο και έχοντας χάσει πολύ αίμα, ένας νεαρός που είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του. Ο συνταξιούχος αστυνομικός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Καρπενησίου όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή μιας και είχε χάσει πολύ αίμα.
Σύμφωνα με τους γιατρούς πάντως, ο πρώην αστυνομικός έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

http://www.madata.gr

Με 10,3% "τρέχει¨" η ανάπτυξη στην Τουρκία που επιμένει να μένει εκτός ΔΝΤ!!!

Η τουρκική κυβέρνηση αναμένει συνέχιση των θετικών αναπτυξιακών τάσεων στην οικονομία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού των Οικονομικών, Μεχμέτ Σίμσεκ.
  Ωστόσο, οικονομικοί κύκλοι στην Άγκυρα επισημαίνουν ότι θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί το υψηλό ποσοστό ανάπτυξης (10,3% β’ τρίμηνο 2010).

Το παραπάνω ποσοστό κατατάσσει την Τουρκία μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών, εντός της ομάδας των χωρών G20.

Είναι χαρακτηριστικό να αναφερθεί ότι η Τουρκία στρέφεται προς την αποτελεσματική αύξηση των εξαγωγών της, προκειμένου να συντηρήσει την αύξηση της παραγωγής, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ετήσιο ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 10,5% τον Ιούνιο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την TurkStat, το ετήσιο ποσοστό ανεργίας μεταξύ του Ιουνίου 2009 και του Ιουνίου 2010 μειώθηκε κατά 2,5%, καθώς είχε καταγραφεί στο 13% τον Ιούνιο του 2009.


Την ίδια στιγμή βέβαια αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, απόρροια της βελτίωσης της κατανάλωσης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΣΤΑΡ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ;!!!

(ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!


 
Τη σύλληψη του διάσημου τραγουδιστή Sting, απαίτησε ακροαριστερή οργάνωση της Ρωσίας, κατηγορώντας τον ότι κάνει προπαγάνδα υπέρ της χρήσης ναρκωτικών.

Ο 58χρονος Sting στα πλαίσια της περιοδείας του στη Ρωσία, έδωσε συναυλίες στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη και το ρωσικό κοινό τον "αγκάλιασε", γεμίζοντας τα στάδια.

Ωστόσο η συγκεκριμένη οργάνωση τον θεωρεί εχθρό του λαού και σε ανακοίνωσή της, ζήτησε την παρέμβαση των αρχών.

"Τον Απρίλιο του 2010, ο κ. Sting τάχθηκε δημοσίως υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης. Οι υπέρμαχοι της υγιεινής ζωής, της προστασίας της κουλτούρας και της παράδοσής μας, πρέπει να καταλάβουν ότι ένα τέτοιο πρόσωπο, όσο ταλαντούχο και αν θεωρείται από τους έφηβους που ουρλιάζουν, δεν μπορεί να κάνει εμφανίσεις στη Ρωσία" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η οργάνωση, που λανθασμένα συνδέεται από τα ΜΜΕ με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας, άσκησε σκληρή κριτική για το γεγονός ότι ο τραγουδιστής δεν συνελήφθη.

Η συγκεκριμένη ομάδα, είναι γνωστή για τις γραφικές ανακοινώσεις και τους πύρινους λόγους εναντίον διασημοτήτων για μια σειρά θεμάτων, με αφορμή την υπεράσπιση των ιερών και των όσιων της Ρωσίας.

Όπως ήταν φυσικό ο Sting, δεν έκανε καμιά δήλωση για το θέμα.

thema  
http://sarotiko.blogspot.com

Ξενάγηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. .!!

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) κατασκευάζεται σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη από το 1998, προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2011 ενώ θα βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι το 2015, ίσως και μέχρι το 2020. 

 Είναι ο μεγαλύτερος διαστημικός σταθμός που έχει κατασκευαστεί, αλλά πλέον και ο μεγαλύτερος τεχνητός δορυφόρος της γης, από την οποία φαίνεται με γυμνό μάτι. Δείτε μία ξενάγηση στο εσωτερικό του διαστημικού σταθμού στο video που ακολουθεί. 




http://ministryofmen.gr/

Φορτηγατζής..με όπλα συνελλήφθη στην Πρέβεζα!!!

Μπροστά σε αναπάντεχη έκπληξη βρέθηκαν οι αστυνομικοί στην Πρέβεζα χθες το βράδυ όταν σε έλεγχο ρουτίνας σε φορτηγό στο οποίο επέβαιναν δυο Έλληνες εντόπισαν  όπλα και φυσίγγια. 

Άγνωστο για ποιο λόγο κουβαλούσαν ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια και ένα πιστόλι με γεμιστήρα και τέσσερα φυσίγγια
Τα ευρήματα ώθησαν τους αστυνομικούς να κάνουν έρευνες και στα σπίτια των δυο ανδρών. Στο σπίτι του ενός βρέθηκε ένα περίστροφο κρότου λάμψης και δέκα φυσίγγια.
 
Οι δυο άνδρες συνελλήφθησαν και οδηγήθηκαν το πρωί στον Εισαγγελέα Πλην/Κων της Πρέβεζας. Τα όπλα κατασχέθηκαν ενώ η αστυνομία εξετάζει πιθανές διασυνδέσεις των δραστών με ύποπτα κυκλώματα.
 

Τίτλοι τέλους για τον Σκαραμαγκά....

Σε οριστική συμφωνία έφθασαν οι τρεις πλευρές, Ελλάδα, Γερμανία και Αμπού Ντάμπι για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς ρυθμίστηκαν οι τεχνικοί όροι που ζητούσε το ΥΕΘΑ για να παραλάβει το υποβρύχιο Παπανικολής. Σύμβαση για κατασκευή δύο ακόμη υποβρυχίων

Όλες οι πλευρές ανακοίνωσαν την οριστικοποίηση του κειμένου της σύμβασης με την οποία εκτελείται η συμφωνία που ήταν υπό διαπραγματεύσεις  από τις 18 Μαρτίου ενώ η πρώτη παραγγελία για δύο υποβρύχια είναι ήδη υπογεγραμμένη. Κι αυτό γιατί έγινε τελικά εφικτή, η διόρθωση του κειμένου σε τέσσερα σημεία που αφορούσαν τεχνικές λεπτομέρειες, για το υποβρύχιο Παπανικολής, το οποίο τελικά, μετά από τις γνωστές περιπέτειες παραλβάνεται ολοκληρωτικά ανακατασκευασμένο.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Μετά από σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις, που οδηγήθηκαν αρκετές φορές σε οριακό σημείο, φτάσαμε σήμερα στη μονογραφή των σχεδίων συμβάσεων από τις εκατέρωθεν ομάδες διαπραγμάτευσης.
Ο συνολικός διακανονισμός που έχει επιτευχθεί ανοίγει μία νέα σελίδα για το Πολεμικό Ναυτικό, για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και όλο τον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα".
Ο υπουργός στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για γόρδιο δεσμό ο οποίος είχε δημιουργηθεί από το 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 και έθετε υπό άμεσο κίνδυνο τη μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον κίνδυνο ο οποίος ελλόχευε όλο αυτό το διαστημα για τις θέσεις εργασίας, όλο το πρόγραμμα υποβρυχίων του ΠΝ αλλά και περισσότερα από 2 δις ευρώ που είχε καταβάλει, χωρίς αντίκρισμα, το ελληνικό δημόσιο.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο υποβρύχιο Παπανικολής.
"Το Πολεμικό Ναυτικό, με πλήρη ανεξαρτησία γνώμης, έλεγξε και πιστοποίησε από κοινού με τον αρμόδιο κρατικό γερμανικό φορέα (BWB) την τεχνική επάρκεια του υποβρυχίου "Παπανικολής", όχι όπως αυτό ήταν το 2005-6 αλλά όπως διαμορφώθηκε το 2008 και όπως είναι σήμερα. Ο "Παπανικολής" συνιστά ένα ιδιαίτερα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού δημοσίου, το οποίο και θα αξιοποιηθεί κατά τον επωφελέστερο για το ΠΝ και τον κρατικό προϋπολογισμό τρόπο".
Συγχρόνως έσπευσε να επισημάνει πως το υπουργείο και κατ επέκταση η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε νέα παραγγελία, απλώς διασώζει, παλαιότερες παραγγελίες, "αντικαθιστώντας τον επιχειρησιακά και οικονομικά ασύμφορο εκσυγχρονισμό δύο παλαιών υποβρυχίων τύπου 209 με την κατασκευή δύο τελευταίας διεθνώς τεχνολογίας υποβρυχίων τύπου 214, με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση (που υπολογίζεται στα 175 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το αμυντικό αλλά και αναπτυξιακό όφελος.
Ακόμη όμως και αυτή η μικρή επιβάρυνση είναι θεωρητική, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι για τα δύο νέα υποβρύχια συμφωνούνται σταθερές, μη προσαρμοζόμενες τιμές, ενώ το κόστος του εκσυγχρονισμού του πρώτου υποβρυχίου, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, τείνει να προσεγγίσει τη σταθερή τιμή απόκτησης ενός νέου, πιο σύγχρονου και μεγάλου υποβρυχίου.
Ωστόσο, παρά τα ανακοινωθέντα είναι γεγονός πως υπάρχει η παραγγελία για την κατασκευή δύο νέου τύπου υποβρυχίων και όπως εικάζεται πιθανά να αποτελεί μέρος του "κλεισίματος" της συμφωνίας.
Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση των κομμάτων και μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και της διυπουργικής το κυρωτικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται πως οι γενικές διαπραγματεύσεις ενώ βρίσκονταν σε καλό δρόμο, ξαφνικά λίγες μέρες πριν, μέσα στο Σεπτέμβριο, παρουσίασαν στασιμότητα όταν η γερμανική Thyssen Krupp, η απερχόμενη εταιρία, επιδίωξε επαναδιαπραγμάτευση παρά το ότι είχε υπογραφεί προσύμφωνο. Μάλιστα, στις τρεις Σεπτεμβρίου είχαν διακοπεί οι διαπραγματεύσεις.
Γύρω στις δέκα του μήνα, υπήρξε νέα εμπλοκή με τη γερμανική πλευρά να υποστηρίζει πως η Ελλάδα επιδίωκε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.
Αντίθετα, το Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε παρατηρήσει υπαναχωρήσεις των Γερμανών από τα συμφωνηθέντα.

http://news247.gr/

Πόσο χαμηλά έχει φτάσει η προδοσία; Κατέβασαν την Ελληνική σημαία στην θρακική μεθόριο με την βοήθεια της αστυνομίας που συγκρατούσε τους πολίτες!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ...ΠΟΛΩΝΙΚΗ! Ο ΥΠΕΞ ΒΑΖΕΧΑ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΣΟΜΑΛΟΥΣ!

"" .....Στο αναψυκτήριο κάποιοι από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα πίνουν τον καφέ τους. Ανάμεσά τους κι ένας από τους βαρκάρηδες του ΤΚΔΦ (Τουριστικό Κέντρο Δήμου Φερών), που θα έπαιρνε μέρος στην περιφορά της φλόγας.Στην είσοδο του καταστήματος υπάρχουν δύο ιστοί, που πάνω τους πάντα κυματίζουν η Ελληνική σημαία και μία άλλη με το έμβλημα του Δήμου Φερών. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας υπάλληλος της δημαρχίας, ο οποίος αφού υποστέλλει τη σημαία του Δήμου και την αντικαθιστά με αυτή των special olympics, αρχίζει να κατεβάζει την Ελληνική σημαία.Στην ερώτηση, εκ μέρους των παρευρισκομένων, γιατί το κάνει αυτό, απαντά πως έχει εντολή να την αντικαταστήσει με την σημαία της
Πολωνίας!
Εξαγριωμένοι οι ντόπιοι του λένε πως δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο, πως η σημαία αποκλείεται να κατεβεί από το κέντρο του Δέλτα και απειλείται σύρραξη. Προτείνουν να αναρτηθεί η Πολωνική σημαία κάτω από την Ελληνική ή μαζί με την σημαία των special olympics. Ο υπάλληλος της δημαρχίας επικοινωνεί με προϊστάμενό του και παίρνει εντολή να προχωρήσει στην αλλαγή. Οι ντόπιοι το απαγορεύουν και τα πνεύματα έχουν οξυνθεί επικίνδυνα. Και τότε ο προϊστάμενος του υπαλλήλου ζητά την συνδρομή της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί επεμβαίνουν, αρνούνται όμως να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία αλλά απωθούν τους διαμαρτυρόμενους, ώστε ο υπάλληλος να ολοκληρώσει την αποστολή του.""
ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΔΩ:http://evrodelta.blogspot.com/2010/09/special-olympics.html
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ: http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com
Η Ελληνική σημαία δεν μπορεί ούτε λεπτό να υποστέλλεται από πουθενά και για οποιονδήποτε λόγο. Ας έβαζαν και τρίτο ιστό..... Ας μας στείλει κάποιος το όνομα του υπαλλήλου και του δημάρχου Φερών να αρχίσουμε τα δέοντα.... Ο σκοπός φαντάρος έπρεπε να απειλήσει θεούς και δαίμονες ακόμα και με το όπλο. Η απάθειά του τον καθιστά επίορκο. Αλλα πράγματα ορκίστηκε για την σημαία στην ορκομωσία του..... ΑΙΣΧΟΣ


Πηγή http://hellenicrevenge.blogspot.com
Από το EL.GR

http://kalyterotera.blogspot.com/ 

ΕΛ.ΑΣ: Σεμινάρια για την αντιμετώπιση... δημοσιογράφων!!

Για να αντιμετωπίζουν από το έγκλημα στη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη έκφανση του, οι άνδρες τη ΕΛ.Α.Σ φαίνεται πως είναι άρτια εκπαιδευμένοι…

Αυτό που έλειπε ήταν η επικοινωνιακή και διπλωματική «μαεστρία» προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία άλλη εξουσία, την 4η.
Έτσι μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας θα ξεκινήσουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση στο μάνατζμεντ επιχειρήσεων, αλλά και στην διαχείριση ΜΜΕ και δημοσιογράφων.
Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο το «ΒΗΜΑ», οι αξιωματικοί θα ακολουθούν ειδικά σεμινάρια, για να μάθουν πώς θα ανταποκρίνονται στην πίεση των δημοσιογράφων σε περίπτωση εκτάκτων περιστατικών.
Η εκπαίδευση κρίθηκε απαραίτητη, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί αξιωματικοί δεν ξέρουν τι πρέπει να αποκαλύψουν στους δημοσιογράφους και τι πρέπει να αποκρύψουν μέχρι την έκβαση μιας υπόθεσης.

Πηγη : stifora.gr
 TNSite 

Ακόμα και τα...ρομπότ θα λένε ψέματα!!!

Το ψέμα και η παραπλάνηση είναι σαφώς συνυφασμένα με την ανθρώπινη φύση, φαίνεται όμως ότι και στις δημιουργίες του ο άνθρωπος προσπαθεί να εμφυσήσει αυτή του την ιδιότητα. Μια ομάδα λοιπόν Αμερικανών ερευνητών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Ατλάντα δημιούργησαν έναν αλγόριθμο που επιτρέπει στα ρομπότ να λένε ψέματα.

Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να αποδειχτεί ωφέλιμη στην περίπτωση που οι μηχανές παρέχουν βοήθεια σε ανθρώπους που υποφέρουν πχ από άνοια.
Όπως επισημαίνουν οι Άλαν Ρ. Βάγκνερ και Ρόναλντ Κ. Άρκιν του Ινστιτούτου της Ατλάντα η ικανότητα να παραπλανείς προκύπτει και από την ικανότητα σου να υποθέτεις τι σκέφτονται οι άλλοι, έτσι οι μηχανές που κατασκεύασαν δεν πρέπει μόνο να ξέρουν να ψεύδονται αλλά να διαθέτουν και μια σχετική γνώση γύρω από τον παραλήπτη του ψέματος όπως και το να κατανοούν το πότε θα πρέπει να καταφύγουν στο ψέμα.
Αυτός λοιπόν ο αλγόριθμος σύμφωνα με διευκρίνιση του Βάγκνερ, λειτουργεί με τον εξής τρόπο: το υποκείμενο θέτει σε εφαρμογή την παραπλάνηση μέσω μιας ψευδούς επικοινωνίας, στη συνέχεια φτιάχνει μια ιδέα αυτού που θα ήθελε να κάνει τον άλλον να πιστέψει και τέλος επιλέγει την πιο κατάλληλη παγίδα.
Η μέθοδος πίσω από την ανακάλυψη
Ένα πείραμα το οποίο βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο σενάριο βοήθησε τους επιστήμονες να εξάγουν τα συμπεράσματα τους σχετικά με την επιτυχία του αλγόριθμου.
Ουσιαστικά πρόκειται για δύο ρομπότ που παίζουν κρυφτό. Το ένα ρομπότ θα πρέπει να κρυφτεί όσο το δυνατόν καλύτερα και να επιλέξει μια τακτική παραπλάνησης ώστε να μειώσει τις πιθανότητες να το ανακαλύψει το άλλο ρομπότ.
Το ρομπότ-φυγάς θα έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορες πιθανές κρυψώνες για να αποφύγει το ρομπότ-διώκτη.
Μέσα στις κρυψώνες είχε τοποθετηθεί ένας ορθοστάτης, η ανατροπή του οποίου θα αποτελούσε μια σαφή ένδειξη ότι από εκείνο το σημείο είχε περάσει κάποιος.
Έτσι το ρομπότ-φυγάς αυτό που είχε να κάνει ήταν να ρίξει κάτω τον ορθοστάτη σε ένα σημείο και να κρυφτεί σε κάποιο διαφορετικό ώστε να παραπλανήσει το ρομπότ-διώκτη.
Οι δυο ερευνητές σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να ανακαλύψει κάποιος έναν αλγόριθμο για να κάνει τις μηχανές να ψεύδονται με σκοπό την απάτη, για αυτό είναι απαραίτητη η σύνταξη ενός κώδικα που θα εφαρμόζεται πιστά απ' όσους σχεδιάζουν ρομπότ.

 http://cosmo.gr/

ΑΘΗΝΑ -Λεπτομέρειες για το μαχαίρωμα Ελλήνων από Αφγανούς !!

Βραδινές ώρες της 15-9-2010, στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, ομάδα αλλοδαπών, Αφγανικής υπηκοότητας, επιτέθηκε σε 13χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, τον οποίο τραυμάτισε ελαφρά, με σπασμένο μπουκάλι , στα δάκτυλα του δεξιού του χεριού. 
 
Αντιλαμβανόμενοι το συμβάν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 24 ετών, προσέτρεξαν σε βοήθεια του παθόντα Αλβανού υπηκόου, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους από αιχμηρό αντικείμενο, στην κοιλιακή χώρα και στον αριστερό μηρό αντίστοιχα.
 
Οι παθόντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απεχώρησαν και προσήλθαν στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα όπου και υπέβαλαν εγκλήσεις σε βάρος των προαναφερόμενων δραστών.
 
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσήγαγαν τρείς (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 18, 22 και 23 ετών οι οποίοι αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν. Κατασχέθηκε ένα (1) μαχαίρι.
 

Καλαμάρι γίγας στην Πορτογαλία.!!

Ένα γιγάντιο καλαμάρι μήκους 6,5 μέτρων και βάρους 50 κιλών εξέβρασε ο Ατλαντικός σε μία παραλία της Πορτογαλίας, 80 περίπου χιλιόμετρα νότια της Λισσαβόνας, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του Ωκεανογραφικού Μουσείοα γιγάντια καλαμάρια συνήθως ζουν σε μεγάλο βάθος έως και χιλίων μέτρων και όταν πεθαίνουν καταλήγουν στον πυθμένα.

Ένα τεράστιο καλαμάρι με πλοκάμια μήκους τουλάχιστον 15 μέτρων είχε εκβρασθεί σε παραλία της Αυστραλίας τον περασμένο Ιούλιο.


Πηγη
http://oichalia.blogspot.com/

64χρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τον νεαρό εραστή της!!!!

H Pauline Richardson είχε ταξιδέψει για διακοπές σε θέρετρο της Τυνησίας όπου βρήκε βασανιστικό θάνατο από τον νεαρό εραστή της. 

Η 64χρονη βρέθηκε νεκρή την Τρίτη στο Port El Kantaoui. Η πρεσβεία της Τυνησίας έχει επιβεβαιώσει την σύλληψη ενός ύποπτου νεαρού άνδρα ο οποίος ανακρίνεται. 

Η Richardson επισκεπτόταν συχνά το θέρετρο και σύμφωνα με φήμες, ο θάνατός της προήλθε όταν προσπάθησε να χωρίσει με τον εραστή της, λίγο πριν επιστρέψει στο σπίτι της στο Gravesend στα τέλη Ιουλίου.

Το θύμα είχε εγγόνια και οι φίλοι και συγγενοί της, σοκαρισμένοι από το γεγονός , την περιγράφουν ως ένα θετικό και κοινωνικό άτομο που ήταν γεμάτο ενέργεια.



  http://neamadata.blogspot.com 

Ολες οι αμοιβές σε έναν λογαριασμό

Μισθοί, υπερωρίες, συμμετοχή σε επιτροπές τίθενται υπό τον έλεγχο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών 


Σε υπέρτατη αρχή ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων 768.009 υπαλλήλων αναδεικνύεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, ανέλαβε και τυπικά τη μισθοδοσία του προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ. Η Αρχή μέσω της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που έχει συσταθεί δεν θα καταβάλλει από τον προσεχή Οκτώβριο μόνο τους μισθούς, αλλά θα περνάει και από κόσκινο όλες τις αμοιβές του Δημοσίου, γεγονός που καθιστά δυσχερή την απόκρυψη εισοδημάτων και τη διακίνηση «μαύρου χρήματος». Ταυτόχρονα, τίθεται σε ισχύ κανόνας που προβλέπει ότι το σύνολο των πρόσθετων αμοιβών σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τον βασικό μισθό. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει ακόμη και σε μείωση των συνολικών αποδοχών υπαλλήλων, όταν τα έσοδά τους προέρχονται από πλασματικές υπερωρίες, έξοδα κίνησης-«μαϊμού», συμμετοχές σε ανύπαρκτες επιτροπές, κρυφά επιδόματα και από αδήλωτες πηγές. Η Ενιαία Αρχή έχει αρχίσει ταυτόχρονα τη διασταύρωση στοιχείων για την περιουσιακή κατάσταση των υπαλλήλων με το Τaxis, τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, μια διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί ως και τις 31 Ιανουαρίου 2011. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως έχει δεσμευθεί η χώρα μας έναντι και της τρόικας, θα συντάσσει και μηνιαίες καταστάσεις πληρωμών.
Μαζί με τις τακτικές αποδοχές μέσω της Αρχής θα καταβάλλονται στους υπαλλήλους και οι πάσης φύσεως πρόσθετες αμοιβές, για το ύψος των οποίων διενεργείται έλεγχος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η διαδικασία αυτή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τον Οκτώβριο, εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάρτιση του ενιαίου μισθολογίου που θα αρχίσει να ισχύει από το νέος έτος και στο οποίο θα ενσωματωθούν όλα ανεξαιρέτως τα επιδόματα εκτός από το οικογενειακό και εκείνο των θέσεων ευθύνης.

Πώς θα γίνονται οι πληρωμές

Κάθε μήνα, το αργότερο δεκαπέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πίστωσης των λογαριασμών, οι φορείς του κρατικού προϋπολογισμού υποχρεούνται να υποβάλουν στην αρμόδια (Δ24) Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έντυπη, πρωτότυπη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη συγκεντρωτική κατάσταση μισθοδοσίαςπου περιλαμβάνει:
* Το οικονομικό έτος. * Το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται η δαπάνη.
* Το συνολικό ακαθάριστο ποσό που αντιστοιχεί στις πληρωμές ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου.
* Το καθαρό πληρωτέο ποσό. * Τα συνολικά ποσά των κρατήσεων υπέρ Δημοσίου, ασφαλιστικών ταμείων και τρίτων.
Η μηχανογραφική υπηρεσία της Ενιαίας Αρχής αποστέλλει στην αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου ένα ηλεκτρονικό αρχείο συγκεντρωτικών καταστάσεων μισθοδοσίας ανά φορέα για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Με βάση αυτή την κατάσταση το Γενικό Λογιστήριο δίνει εντολή, κατ΄ αρχάς, προς την Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρέωση του λογαριασμού του Ελληνικού Δημοσίου και, κατά δεύτερον, προς τη ΔΙΑΣ ΑΕ, η οποία προχωρεί στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων.
Στην περίπτωση που η τράπεζα απορρίπτει την πληρωμή του υπαλλήλου ενημερώνεται άμεσα η Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Το ίδιο συμβαίνει και για τις περιπτώσεις που αφορούν κατασχέσεις ποσών που έχουν βεβαιωθεί εις βάρος των υπαλλήλων.
Οι ημερομηνίες καταβολής αποδοχών των υπαλλήλων είναι η 27η και η 13η εκάστου μηνός. Σε περίπτωση που οι ημερομηνίες αυτές συμπίπτουν με αργία, η καταβολή γίνεται την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Στις ίδιες ημερομηνίες καταβολής αποδοχών υπάγονται και οι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπάλληλοι. Οι λοιπές αμοιβές (αποζημιώσεις από συμμετοχή σε συλλογικά όργανα, υπερωρίες κτλ.) καταβάλλονται στις 13 ή 27 επόμενου μήνα. Η Ενιαία Αρχή πάντως υποχρεούται ως την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους να καταρτίζει ημερολόγιο καταληκτικών ημερομηνιών πληρωμής για το επόμενο έτος, κατά μήνα.
Κατά την πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας που περιλαμβάνει τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αρχεία αναλυτικών καταστάσεων μισθοδοσίας στην Ενιαία Αρχή, το αργότερο δεκαπέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πίστωσης των ατομικών λογαριασμών των δικαιούχων, δηλαδή ως και την 6η Σεπτεμβρίου 2010. Για τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τους οικείους προϋπολογισμούς, η διαδικασία αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως και την 5η Ιανουαρίου 2011 για τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου 2011. Προκειμένου να ελεγχθεί το σύστημα θα διενεργηθούν παράλληλες διασταυρώσεις στοιχείων. Η παράλληλη ροή θα διαρκέσει τρεις μήνες (Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2010). Κατά τους πρώτους δύο μήνες (Οκτώβριο και Νοέμβριο 2010) οι αμοιβές θα καταβληθούν από το παλιό σύστημα, ενώ για τον τελευταίο (Δεκέμβριο 2010) από το νέο.

Πληρωμές μόνο μέσω τραπεζών

Η καταβολή των αποδοχών θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών, γεγονός που διευκολύνει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των υπαλλήλων. Ως εκ τούτου, οι υπάλληλοι καλούνται- εάν δεν έχουν ήδηνα ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό, τρεχούμενο ή ταμιευτηρίου, στην τράπεζα που επιθυμούν, προσκομίζοντας στην αρμόδια υπηρεσία φωτοτυπία του βιβλιαρίου ή αντίγραφο του λογαριασμού από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός ΙΒΑΝ. Προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο σύστημα πληρωμών, κάθε φορέας του Δημοσίου έχει ορίσει έναν εκκαθαριστή μισθοδοσίας, ο οποίος έχει αποστείλει στην Ενιαία Αρχή τα στοιχεία των μηνιαίων αποδοχών και λοιπών αμοιβών του προσωπικού. Τα αναλυτικά στοιχεία καταχωρούνται στη βάση δεδομένων, η οποία δημιουργεί, εκτός των άλλων, και λίστες επιδομάτων και κρατήσεων. 



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
http://kapistri.blogspot.com/

Είμαστε στα 5 πιο ισχυρά κράτη λένε οι Τούρκοι!!!!

Πεπεισμένοι είναι οι Τούρκοι αξιωματούχοι ότι η χώρα τους συγκαταλέγεται στις πιο ισχυρές του κόσμου.

"Η Τουρκία είναι μία από τις πέντε χώρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο», δήλωσε την Πέμπτη (15/09) ο Υπουργός των Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα του"έχει δραστική παρουσία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και συνεπώς μπορεί να συμβάλει στη παγκόσμια ειρήνη,την Ευρωπαϊκή ειρήνη και το μέλλον της Ευρώπης"...
...Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ο κ. Νταβούτογλουεπεσήμανε ότι "παράλληλα με την προσφορά των θετικών αυτών αξιών της Τουρκίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής προς την ΕΕ, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι ενταξιακές μας διαπραγματεύσεις".
Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν δύο εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, τονίζοντας ότι "το πρώτον είναι το Κυπριακό, που δεν δημιουργήσαμε εμείς, αλλά δημιουργήθηκε από τη στιγμή που η ΕΕ δέχθηκε τη Νότια Κύπρο ως μέλος και δεύτερον κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γαλλία, προτάσσουν τις ανησυχίες που υπάρχουν στην κοινή τους γνώμη".
Ο Α. Νταβούτογλου δήλωσε ότι "προβλήματα υπήρξαν και κατά την ένταξη της Αγγλίας στην ΕΕ. Όπως, όμως,δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη δίχως την Αγγλία, έτσι, δεν μπορεί να υπάρξει και χωρίς την Τουρκία".
Ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία διεθνώς, σχετικά με το ζήτημα τουΙράν,ο Α.Νταβούτογλου είπε πως "όταν βρίσκεστε σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή και η εξωτερική πολιτική είναι πολυδιάστατη, τότε δεν έχετε παρά να προχωράτε πάνω σε ένα λεπτό σχοινί. Εάν όλα ήταν αρμονικά, θα ήταν πολύ εύκολη υπόθεση η εξωτερική πολιτική. Αλλά σε αυτό το σημείο προκύπτουν το μεγαλείο, αλλά και τα ρίσκα της Τουρκίας".
Και αναρωτήθηκε "για ποιο λόγο εξ άλλου η ΕΕ δεν σκεφτόταν πριν από δέκα χρόνια ότι η Τουρκία έχει στρατηγική αξία".
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εμπάργκο εναντίον του Ιράν, Τούρκος υπουργός είπε ότι "η Τουρκία εφαρμόζει το εμπάργκο που έχει αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ", αλλά πρόσθεσε ότι "δεν πρόκειται να διακόψουμε τις σχέσεις μας με καμία γειτονική χώρα και δεν θα θέλαμε το εμπάργκο να επηρεάσει τις οικονομικές μας σχέσεις με το Ιράν".
Ερωτηθείς σχετικά με το αντιπυραυλικό σύστημα ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι "η Τουρκία δεν θεωρεί ότι δέχεται απειλή από οποιαδήποτε γειτονική χώρα, ούτε από το Ιράν, ούτε από τη Ρωσία, την Ελλάδα, τη Συρία και το Ιράκ. Είμαστε, όμως, μέλος του ΝΑΤΟ και συμμετέχουμε σε όλους τους μηχανισμούς που δεν στοχεύουν μια συγκεκριμένη χώρα. Αλλά αυτό το αξιολογούμε μόνο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ".



www.cosmo.gr
http://tsimpidas.blogspot.com

Έκλεψαν ανήλικη “νύφη” με σκοπό τον γάμο !!

Τρεις Ρουμάνοι οι δράστες σε μια αρπαγή που παραπέμπει σε άλλες εποχές!

Οι αστυνομικοί του τμήματος Νεάπολης στο Ηράκλειο της Κρήτης έμειναν άφωνοι όταν έμαθαν από τη μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού πως άγνωστοι έκλεψαν την κόρη της με σκοπό τον γάμο!

Οι δράστες είναι τρεις Ρουμάνοι ηλικίας 17, 50 και 45 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς στη Βιάννο κατηγορούμενοι για την αρπαγή ενός 13χρονου κοριτσιού .


Ειδήσεις ….. Τέλος!!!

  Όλο και περισσότερος κόσμος εγκαταλείπει κάθε μέρα τα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Το επίπεδο των παρουσιαστών έχει πέσει πολύ χαμηλά και τώρα πλέον μας δείχνουν απροκάλυπτα τι πρέσβευαν εδώ και χρόνια.

Όλοι μας αυτό τον καιρό καταλαβαίνουμε πως η ελεύθερη τηλεόραση που μας έφεραν εδώ και μία εικοσαετία δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία άλλης μορφής χειραγώγησης της Ελληνικής κοινωνίας αφού αρκετές φορές παραπληροφόρησαν ή απέκρυψαν ειδήσεις.
 
Οι βαρόνοι του τύπου θέλοντας να κάνουν και άλλες δουλειές εκβίασαν εν ψυχρώ πολλούς κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους μας για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Όσοι τους προσκύνησαν έφτασαν ψηλά ενώ όσοι τους αγνόησαν εξαφανίστηκαν για πάντα από το πολιτικό προσκήνιο.
Ονόματα δεν λέω γιατί όλοι μπορείτε να θυμηθείτε ποιοι σουλατσάρουν από κανάλι σε κανάλι κάθε προεκλογική περίοδο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποιους να βγαίνουν στο πρωινό πάνελ ενός καναλιού στις 8:00 και να βιάζονται να φύγουν γιατί στις 10:00’ ήταν προσκαλεσμένοι σε άλλο κανάλι λες και δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι με ........
λόγο και επιχειρήματα.
Φυσικά οι παραπάνω και με την αβανταδόρικη μεταχείριση των δημοσιογράφων έπειθαν τους τηλεθεατές ότι είναι οι καταλληλότεροι για να διαχειριστούν και να λύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας μας.
Αυτό το παιχνίδι κράτησε χρόνια εις βάρος μας γιατί δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι είχαν βάλει χέρι και στον έντυπο τύπο με αποτέλεσμα η επιρροή τους να είναι τόσο μεγάλη ώστε μπόρεσαν και ανεβοκατέβασαν κυβερνήσεις, εκβίασαν πρωθυπουργούς, υπουργούς και γενικά από ελεγκτές των πεπραγμένων της εξουσίας έγιναν οι ίδιοι εξουσία εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα και όχι του λαού.
Όλοι λοιπόν οι βοηθούμενοι με αυτό τον τρόπο, όταν ήταν στις κατάλληλες θέσεις ανταπέδιδαν το τίμημα για την εκλογή τους (με διάφορους νόμιμους και διαφανείς τρόπους) όπως ας πούμε με απευθείας ανάθεσεις έργων, με φορολογική αμνηστία, με παραβλέψεις παρανομιών, με κατάλληλες τροπολογίες, με παράτυπες επιχορηγήσεις και δάνεια, με υπέρ κοστολογήσεις κ.τ.λ
Ακούτε και διαβάζετε αυτές τις μέρες ποιοι είναι πίσω από τα μεγάλα οδικά έργα και για τα παράλογα σε αριθμό αλλά και σε χρήματα διόδια που καλούμαστε να πληρώνουμε για να μετακινηθούμε μέσα στην ίδια μας την χώρα.
Ναι έγιναν κάποιοι πραγματικά καλοί δρόμοι αλλά αυτοί πληρώθηκαν από το κράτος (δηλ. εμάς) στο μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδότησης και το μικρό ποσοστό που έβαλε ο ανάδοχος του έργου το πήρε πάλι από το κράτος με χαμηλότοκο δάνειο.
Το κράτος όμως του  παραχώρησε την εκμετάλλευση του έργου στις περισσότερες περιπτώσεις για 25 και 30 ολόκληρα χρόνια.(Γράφτηκε ότι το έργο της Αττικής οδού έχει ήδη αποπληρωθεί από τις μέχρι τώρα εισπράξεις.)
Δηλαδή για αυτή την μεγάλη χρονική περίοδο αυτός, τα παιδιά του και πιθανόν τα εγγόνια του θα εισπράττουν από όλους μας το αντίτιμο της διέλευσης του δρόμου. (Για να ακριβολογούμε και από τα παιδιά μας και από τα εγγόνια μας.)
Όμως το τελευταίο καιρό τα πράγματα για όλους αυτούς δεν πάνε και τόσο καλά γιατί η μεγάλη μερίδα του κόσμου έχοντας και άλλη πληροφόρηση (Ιντερνέτ) κατάλαβε τι συμβαίνει.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι  είδαμε τους περισσότερους από τους εκλεκτούς που μας πλάσαραν εδώ και χρόνια να είναι μπερδεμένοι σε ένα σωρό ύποπτες υποθέσεις.
Αυτό όμως που συμβαίνει αυτές τις μέρες στα δελτία τους και στα πάνελ τους πραγματικά είναι πρωτόγνωρο. Μαζεύονται 5 ή 6  και βάλλουν εναντίον ενός καλεσμένου μη μπορώντας να κρατήσουν ούτε την δημοσιογραφική δεοντολογία που προστατεύει τον καλεσμένο από τέτοιου είδους επιθέσεις.
Οι αφηνιασμένοι αβανταδόροι της εξουσίας δεν κινούνται πλέον στα πλαίσια της άντλησης της πληροφορίας αλλά πάνε σε ολομέτωπη επίθεση, με συγκεκριμένο στόχο την επιβολή θέσης και άποψης ενώ με περίσσιο θράσος προβαίνουν τις περισσότερες φορές σε αρνητική κριτική των θέσεων αλλά και στο πρόσωπο του καλεσμένου.(καμιά φορά προσπαθούν να φαιδροποιήσουν τα γεγονότα αλλά και τα πρόσωπα.)
Φυσικά όλοι εκπλαγήκαμε και στεναχωρεθήκαμε ....  που εχτές ο ναύαρχος της δημοσιογραφίας, το υπόδειγμα, ο ευγενής, ο γλυκομίλητος, ο κατηρτισμένος, ο αμερόληπτος, εξετράπη και κοκκίνισε, φώναξε, θύμωσε και γενικά έδειξε απρεπή έως χυδαία συμπεριφορά απέναντι σε έναν απλό άνθρωπο που έτυχε να είναι πρόεδρος ενός σωματίου και όχι η Λιάνα Κανέλη για να τον στείλει στο διάολο αφού πρώτα θα τον είχε βάλει στην θέση του!!! 

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Στους ομίλους του Europa League ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης !

Πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League κάνουν απόψε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης, που αντιμετωπίζουν τις Χάιντουκ Σπλιτ, Μπριζ και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα.
 
Ο Άρης υποδέχεται την κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00), που θα παραταχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χωρίς τον Σέρχιο Αγουέρο.


Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Μπριζ (20:00) και είναι σε θέση να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, καθώς οι Βέλγοι είναι αρκετά αποδυναμωμένοι.


Τέλος, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την Χάιντουκ Σπλιτ (22:05) που έρχεται στην Αθήνα με στόχο να διατηρήσει το «μηδέν» και να εκμεταλλευθεί κάποια αντεπίθεση.


Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις: 


Σάλτσμπουργκ - Μάντσεστερ Σίτι, 
Σπάρτα Πράγας - Παλέρμο, 
Στουτγκάρδη - Γιουνγκ Μπόις, 
Αϊντχόφεν - Σαμπντόρια,
Σεβίλη - Παρί Σεν Ζερμέν, 
Λίβερπουλ - Στεάουα Βουκουρεστίου  και 
Πόρτο - Ραπίντ.

http://newscity1.blogspot.com

ΥΠΟΔΥΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΕ 21.000 ΔΟΛΑΡΙΑ!!!

Μια γυναίκα από τον Καναδά προσποιήθηκε την ετοιμοθάνατη καρκινοπαθή προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από ανθρώπους που θα τη συμπονούσαν!...

Τελικά, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 21.000 δολάρια, ωστόσο το σχέδιό της αποκαλύφθηκε και συνελήφθη. Η 23χρονη Άσλεϊ Αν Κιρίλοβ, έλεγε επί μήνες ψέματα ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού. Προκειμένου να γίνει πιστευτή, ξύρισε το κεφάλι της, έκοψε τα φρύδια της, αφαίρεσε τις βλεφαρίδες της και έχασε βάρος! Ήθελε να μοιάζει όσο περισσότερο μπορούσε με ασθενή που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία. 

Η γυναίκα ισχυριζόταν ότι της απομένουν μόνο λίγοι μήνες ζωής, και είχε κάνει ένα τατουάζ στα δάχτυλά της, με τη φράση «Δεν παραιτούμαι». Η Κιρίλοβ θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 29 Σεπτεμβρίου, αντιμέτωπη με τέσσερις κατηγορίες για απάτη. «Ξέρω ότι αυτό που έκανα ήταν λάθος, αλλά προσπαθούσα να τραβήξω την προσοχή του κόσμου επάνω μου. Η ιστορία διαδόθηκε με ξέφρενους ρυθμούς και ξαφνικά όλος ο κόσμος ήξερε για αυτήν», δήλωσε η κατηγορούμενη. 

Η Κιρίλοβ είχε υποβληθεί σε θεραπεία για να αντιμετωπιστεί ένας καλοήθης όγκος που παρουσίασε στο στήθος. Ωστόσο, άρχισε να διαδίδει στο περιβάλλον της ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού. Αρχικά ζήτησε χρήματα από τους γονείς της, οι οποίοι, όμως, δεν της έδωσαν. Στη συνέχεια έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της. Είπε σε έναν φίλο της ότι σύντομα θα πέθαινε από καρκίνο. Εκείνος την πίστεψε και την άφησε να μείνει στο σπίτι του για αρκετούς μήνες, χωρίς να πληρώνει ενοίκιο. Μάλιστα, η γυναίκα διοργάνωσε φιλανθρωπική εκδήλωση για την ίδια, στην παμπ του πατέρα του φίλου της! 

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Κιρίλοβ άνοιξε μια σελίδα στο Facebook, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να θεραπευτεί από τη δήθεν ασθένειά της. Η σελίδα συγκέντρωσε περισσότερα από 4.000 μέλη, τα οποία της μεταβίβασαν τουλάχιστον 21.000 δολάρια. Η κατηγορούμενη συνελήφθη στις 6 Αυγούστου και κρατήθηκε για 15 μέρες. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, μέχρι να δικαστεί.
 

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ..!!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ 2008..!







ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


ΠΗΓΗ:  http://ksipnistere.blogspot.com

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...

Άρθρο 99, λουκέτα και ανεργία στο φουλ

 Το 15% των επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του πτωχευτικού κώδικα θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί  

 

Τον επόμενο μήνα αναμένουν τραπεζικά στελέχη το πρώτο μεγάλο κύμα λουκέτων, καθώς πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα βάσει του άρθρου 99 ώστε να προχωρήσουν σε αναχρηματοδότηση των δανείων τους.
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα προγράμματα για την αποπληρωμή των τόκων των δανείων που οφείλουν οι επιχειρήσεις. Στην περίπτωση ληξιπρόθεσμων τόκων, οι τράπεζες για να βοηθήσουν την επιχείρηση είτε τους κεφαλαιοποιούν είτε χορηγούν νέο δάνειο. Με τον τρόπο αυτό, όμως, το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται ο δανεισμός της επιχείρησης η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο λουκέτο.

ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΑ
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία περίπου το 15% του αριθμού των επιχειρήσεων που έχει ενταχθεί σε προγράμματα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων τόκων αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ομαλή ανταπόκρισή τους στο πρόγραμμα. Όπως σημειώνουν, η κυβερνητική απόφαση για νέο «πάγωμα» στην επιστροφή του ΦΠΑ -η οποία στην ουσία αποτελεί έμμεση στάση πληρωμών-, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την επιχειρηματική κοινότητα.
Μόνο στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα την οποία είχε δημοσιεύσει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδας, ανέβαζε τις οφειλές του Δημοσίου σε περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ, με μέσο χρόνο οφειλής μεταξύ 12 έως και 20 μήνες.
Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση εφόσον οι τράπεζες έκοψαν την χορήγηση δανείων ή τα δίνουν με το σταγονόμετρο και με αυστηρά κριτήρια.
Εν τω μεταξύ, οι προβλέψεις για πολλές μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, αφού υπολογίζεται ότι περίπου 170.000 θα υποχρεωθούν να βάλουν λουκέτο μέχρι τα τέλη του 2011. Τα λουκέτα αυτά μεταφράζονται σε απώλειες θέσεων εργασίας που, σύμφωνα με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, υπολογίζονται σε 200.000. Κάτι τέτοιο σημαίνει αναμενόμενη αύξηση των ανέργων στο 1.000.000 από 600.000 σήμερα.

ΒΟΥΝΟ ΟΙ ΜΕΤΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ
Μεταχρονολογημένες επιταγές ύψους 30 δισ. ευρώ είχαν συσσωρεύσει οι ιδιωτικές επιχειρήσεις του μη χρηματοπιστωτικού τομέα στα τέλη του 2008, σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, με θέμα τον κλάδο της πρακτόρευσης επιχειρηματικών απαιτήσεων.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του ιδρύματος, τα 30 δισ. ευρώ αναφέρονται στο επίπεδο των μεταχρονολογημένων επιταγών στα τέλη του 2008. Καθώς οι επιταγές έχουν λήξη κατά μέσο όρο μικρότερη του έτους, οι μεταχρονολογημένες επιταγές που διακρατήθηκαν από τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του έτους είναι πολλαπλάσιες του επιπέδου που εκτιμήθηκε για το τέλος του έτους. Για παράδειγμα, μέση διάρκεια λήξης 4 μηνών, αντιστοιχεί σε συνολική διακίνηση μεταχρονολογημένων επιταγών της τάξης των 90 δισ. ευρώ. 

 

http://www.xronos.gr/ 

Ψηφίστηκε η απελεύθερωση των μεταφορών

Χωρίς αλλαγές πήρε το «πράσινο φως» από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών.

«Η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη μπροστά στις κινητοποιήσεις», τόνισε ο Δημήτρης Ρέππας, στέλνοντας μήνυμα στους οδηγούς φορτηγών που κρατούν τα οχήματά τους στις εθνικές οδούς.

O κ. Ρέππας απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων να συνταχθούν με την Πολιτεία για την ομαλή, όπως είπε, μετάβαση σε ένα νέο εκσυγχρονισμένο ευρωπαϊκό καθεστώς, αντί να δίνουν μάχη με το βλέμμα στο παρελθόν.

Παράλληλα, έσπευσε να καθησυχάσει τους βουλευτές που διατύπωσαν επιφυλάξεις για τον κίνδυνο δημιουργίας καρτέλ και εισβολής ξένων οδηγών στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε σύμφωνος με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εξεταστεί το ενδεχόμενο κινήτρων για απόσυρση των παλαιών φορτηγών.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε και επί των άρθρων και επί της αρχής και την ερχόμενη εβδομάδα -πιθανότατα την Τρίτη- αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

http://www.star.gr

Ρουμανία: Συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών στα 65, αλλά από το …2030!

«Η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος με 170 κυβερνητικούς ψήφους, ενώ δύο ψήφισαν κατά και τρεις απείχαν»

Ο νέος νόμος ψηφίστηκε από το κυβερνητικό κόμμα PDL και το ανεξάρτητο HDUR,ενώ οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι εγκατέλειψαν την αίθουσα του Κοινοβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί ζήτησαν το νομοσχέδιο να ψηφιστεί ονομαστικά.


Έτσι, εξισώνονται τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στα 65 έτη, αρχής γενομένης από το 2030, μετά δηλαδή, από μια περίοδο αναμονής πέραν της δεκαπενταετίας για να μην θιγούν οι ώριμοι εργαζόμενοι.

Σημειωτέον ότι η ρουμανική κυβέρνηση απέρριψε πρόταση των σοσιαλιστών και φιλελευθέρων για όριο συνταξιοδότησης των γυναικών στα 63 και των ανδρών στα 65.




Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://echedoros-a.blogspot.com

Μαζική φυγή από το στράτευμα..!!!!

Τάσεις φυγής από το στράτευμα και έντονη απαισιοδοξία αποτυπώνονται σε μεγάλη έρευνα για τα προβλήματα των Ελλήνων στρατιωτικών. Τι λένε οι αξιωματικοί για τον κομματισμό, το νέο σύστημα προαγωγών και τo επίπεδο εκπαίδευσης των στρατιωτών (Pics)

Στοιχεία-σοκ για την κατάσταση που επικρατεί στο στράτευμα περιέχονται στην έρευνα που διενήργησε το περιοδικό Monthly Review με τη συνδρομή της εταιρείας δημοσκοπήσεων VPRC.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 52% των αξιωματικών και το 65% των υπαξιωματικών σκέπτονται να αποχωρήσουν από τις ένοπλες δυνάμεις την ερχόμενη πενταετία! Σημειώνεται ότι το διάστημα 2005-2009 δήλωσαν παραίτηση 6.500 στελέχη.
Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι οι οικονομικές αποδοχές και οι μεταθέσεις με ποσοστά που υπερβαίνουν το 90%.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών που κρίνεται ως ανορθολογικό, αναποτελεσματικό και μη δημοκρατικό σε ποσοστό 63%.

 Σε ερώτηση μάλιστα για τον κομματισμό στις ένοπλες δυνάμεις, το 74% δηλώνει ότι είναι υψηλός και μόνο το 22% θεωρεί ότι είναι χαμηλός.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών κρίνει μη ικανοποιητική τη λειτουργία της στρατιωτικής ηγεσίας σε ποσοστό 75–82% και της πολιτικής ηγεσίας σε ποσοστό 85–86%.

Ακόμη σύμφωνα με την αποκαλυπτική έρευνα:
* Το 44% των αξιωματικών και το 61% των υπαξιωματικών δεν θα συνιστούσαν τη στρατιωτική σταδιοδρομία σε τρίτους. Το 37% των αξιωματικών και το 56% των υπαξιωματικών είναι δυσαρεστημένοι από τη σταδιοδρομία τους.
*Το 66% των αξιωματικών και το 91% των υπαξιωματικών είναι υπέρ του συνδικαλισμού στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ υπέρ του θεσμού του συνηγόρου του στρατιωτικού τάσσεται το 88% των αξιωματικών και το 94% των υπαξιωματικών.
* Το 68% των αξιωματικών και το 37% των υπαξιωματικών θεωρούν ότι η ιδιότητα του στρατιωτικού είναι λειτούργημα.
* Το 56% των αξιωματικών και το 70% των υπαξιωματικών πιστεύουν ότι η κοινωνία στηρίζει λίγο ή καθόλου τις ένοπλες δυνάμεις.
Ακόμη οι στρατιωτικοί θεωρούν, σε ποσοστό 84%, ότι θα χειροτερεύσει το επίπεδο των υπηρεσιών των στρατιωτικών νοσοκομείων με την είσοδό τους στο ΕΣΥ ενώ με οριακή πλειοψηφία τάσσονται κατά της ενοποίησης των τριών μετοχικών ταμείων.

Ενδιαφέρουσα είναι και η άποψή τους για το επίπεδο εκπαίδευσης των στρατιωτών, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι επαρκής σε ποσοστό 83%!
Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2010 και υπήρξαν απαντήσεις από 750 αξιωματικούς και 676 υπαξιωματικούς. Οι περιοχές διεξαγωγής της έρευνας ήταν η Αττική, η Θεσσαλία, η Θράκη, η Κρήτη και τρία νησιά του Αιγαίου.


http://news247.gr