'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Προετοιμάζουν την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης...

Την αδυναμία της κυβέρνησης να πατάξει την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο καλούνται να πληρώσουν οι αδύναμοι κρίκοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. 
 
Η κυβέρνηση ετοιμάζει ήδη το έδαφος για την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης καθώς ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ ανακοίνωσε ότι η φοροδιαφυγή από το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο είναι δυο δις ευρώ.Κι επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει τρόπους να την αντιμετωπίσει θα....
ρίξει χαράτσι κι όποιον πάρει ο χάρος.Απλά δεν θα γίνει άμεσα αλλά πιθανόν στις αρχές του 2011.

Σε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ ετησίως – δηλαδή δύο φορές το ύψος του ποσού που δαπανούσε το ελληνικό κράτος για το λεγόμενο «δώρο των Χριστουγέννων», το οποίο περικόπηκε – υπολογίζεται ότι ανέρχεται πλέον το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση που διατύπωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ειδικός γραμματέας ειδικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ), Γιάννης Καπελέρης.

      Ο ίδιος σημείωσε ότι οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές, πραγματοποίησαν ελέγχους, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν κρούσματα λαθρεμπορίας στις περίπου 9.000 φορτώσεις βυτίων, που πραγματοποιήθηκαν προς Βουλγαρία, στο διάστημα από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τους πρώτους μήνες του 2010.

      Προς το παρόν, η ελληνική πλευρά τελεί εν αναμονή των στοιχείων που θα παράσχουν οι βουλγαρικές αρχές, ώστε κατόπιν συνδυασμού των συμπερασμάτων των υπηρεσιών των δύο χωρών, να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος (σ.σ. από περιπτώσεις του παρελθόντος διαπιστώθηκε ότι επιτήδειοι διοχετεύουν στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδή και βενζίνες, που έχουν αγοράσει αδασμολόγητα για εξαγωγές με προορισμό βαλκανικές χώρες. Ωστόσο, οι ποσότητες αυτές, που φαίνεται ότι εξάγονται στα Βαλκάνια, με εικονικά δελτία εξαγωγών, στην πραγματικότητα δεν βγαίνουν ποτέ εκτός συνόρων: καταναλώνονται στην εσωτερική αγορά).

Πηγή:  http://www.apogevmatini.gr
http://hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου