'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οι New York Times για την ανεργία των ελλήνων πτυχιούχων ...

Στην ανταπόκριση γίνεται αναφορά στα «μεγάλα ποσοστά ανεργίας» που παρατηρούνται στους Έλληνες αποφοίτους πανεπιστημίων.

Την ανεργία και τη μετανάστευση επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς» για να καταδείξει τις «δύσκολες στιγμές» που διέρχεται η χώρα μας.

Στην ανταπόκριση γίνεται αναφορά στα «μεγάλα ποσοστά ανεργίας» που παρατηρούνται στους Έλληνες αποφοίτους πανεπιστημίων, καθώς η αγορά εργασίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να τους απορροφήσει, ενώ η κατάσταση «έχει επιδεινωθεί» με την οικονομική κρίση.


Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα στην εφημερίδα «Το Βήμα», όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «7 στους 10 Έλληνες αποφοίτους επιθυμούν να φύγουν στο εξωτερικό για να εργαστούν, ενώ ένας στους δέκα ήδη ψάχνει για δουλειά σε άλλη χώρα ή προσπαθεί να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό για να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλες αγορές εργασίας».


Σημειώνεται, επίσης, ότι η ανεργία στους νέους μεταξύ 15 και 24 χρονών βρίσκεται στο 29,8 %, αρκετά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (20%), ενώ γίνεται αναφορά και στις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους επιχειρηματίες να προσλαμβάνουν νέους, κατεβάζοντας το όριο του κατώτατου μισθού στα 590 ευρώ και προσφέροντας κρατικές επιδοτήσεις.


Τέλος, εκτιμάται ότι οι νέοι θα συνεχίσουν να ψάχνουν ευκαιρίες για να φύγουν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να υπάρχει «διαρροή εγκεφάλων» σε άλλες χώρες και ότι το φαινόμενο δεν θα σταματήσει μέχρι αντιμετωπιστούν οι «δομικές ατέλειες» του ελληνικού συστήματος και να υπάρξει ανάπτυξη.


http://www.lamiareport.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου