'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Τέλος εποχής για το βιάγκρα;

Χαρμόσυνα νέα για τον ανδρικό πληθυσμό και συγκεκριμένα για όσους είχαν… «πεσμένο ηθικό» και οι γιατροί δεν τους άφηναν να χρησιμοποιήσουν το μπλε χαπάκι για να το τονώσουν. Μπορεί το βιάγκρα να μετατρέπει πολλούς άνδρες σε «λιοντάρια» αλλά για κάποιους είναι επικίνδυνο όπως ας πούμε για τους καρδιοπαθείς ,...
....
τους υπερτασικούς και τους αλλεργικούς στη γλυκόζη. Τα νέα όμως και για αυτούς είναι καλά αφού ένας Ισραηλινός επιστήμονας ανακάλυψε μια νέα μέθοδο υπερήχων που βάζει στοπ στην ανικανότητα για περισσότερο από τρεις μήνες. Συγκεκριμένα ο βομβαρδισμός υπερήχων που δέχεται το ανδρικό μόριο δημιουργεί νέα αιμοφόρα αγγεία τα οποία προστίθενται σε εκείνα που υπολειτουργούν.
Στο ιατρικό κέντρο Ραμπάμ της Χάιφας, 20 άνδρες μέσου όρου 56 χρόνων έχουν ήδη δοκιμάσει τη νέα μέθοδο και τα αποτελέσματα κρίθηκαν επιτυχή, κάνοντας τους ίδιους και τις γυναίκες τους να ξαναβρούν το χαμόγελο τους…


ΠΗΓΗ:   http://www.roufianos.com

Εύσημα η τρόικα... μούντζες ο λαός!!!!

Μέχρι σήμερα πολλοί ταύτιζαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με του Τσολάκογλου και τον πρωθυπουργό, με Κουίσλινγκ, είναι σκληροί χαρακτηρισμοί, είναι όμως άδικοι; Απέφευγα να χρησιμοποιήσω τέτοιες βαριές εκφράσεις και δεν θα το κάνω ούτε τώρα αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει και η αποφυγή τέτοιων χαρακτηρισμών, μπορεί να φαίνεται σαν δειλία.

Η σημερινοί κυβερνήτες της χώρας, (τρόικα), με την δουλική ανοχή, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, διαλαλούν τις «επιτυχίες» του υπουργού οικονομικών και θα μας κάνουν τη χάρη, να μας δανείσουν, με τους τοκογλυφικούς τόκους τη δεύτερη δόση,, για τη «στήριξη» της οικονομίας.
Ο υπουργός φουσκώνει τα πούπουλά του, σαν διάνος και...

σκορπάει χαμόγελα, σαν να έχει πετύχει το σκοπό του.
Ποια είναι η επιτυχία της κυβέρνησης; Η διάλυση του κοινωνικού ιστού; Η καταστροφή της χώρας; Η παράδοση της λαϊκής κυριαρχίας, στους διεθνείς τοκογλύφους;
Το σύνταγμα, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά, για λαϊκή κυριαρχία και οι κατά περίπτωση, ερμηνεία του συντάγματος, από τους κκ. Λοβέρδο και Βενιζέλο, (συνταγματολόγων), κατά πως συμφέρει την κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι είναι σωστή, αυτό που συμβαίνει σήμερα, αποτελεί συνταγματική εκτροπή. Η παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων και λαϊκής κυριαρχίας στους ξένους, συνιστά εθνική προδοσία, ο λαός, θα αποδώσει τις βαρύτατες ευθύνες, στους πράττοντες τις ενέργειες αυτές, να’ ναι σίγουροι και η αμείλικτη ιστορία, θα τους στολίσει, με τα αρμόζοντα «κοσμητικά» επίθετα.
Η σημερινή κυβέρνηση, κινείται σαν εντελλόμενη, από τους διεθνείς τοκογλύφους, να αφαιμάξει τους Έλληνες, προκειμένου να εισπράξουν, τα τοκογλυφικά δάνεια, που φόρτωσαν στην Ελλάδα, με την «πετυχημένη» πολιτική, των προηγούμενων κυβερνήσεων, αδιαφορώντας για το αν ο Ελληνικός λαός, θα υποφέρει ή αν η Ελλάδα, θα καταστραφεί.
Η απαλλαγή απ’ αυτή την κυβέρνηση, αποτελεί εθνική ανάγκη και η απόδοση των ευθυνών της, εθνική υποχρέωση. Η λογική των κομμάτων ή θα σωθούν όλα μαζί ή θα καταστραφούν όλα μαζί, αλληλοκαλύπτοντας το ένα τις βρωμιές του άλλου, θα δώσει στο λαό το κίνητρο, να τα διαολοστείλει μια ώρα αρχήτερα.
Η ώρα της κρίσης πλησιάζει....


ΠΗΓΗ:   http://news24gr.blogspot.com

Η Πάμελα Άντερσον έρχεται στην Αθήνα!!!!

Στα τέλη Σεπτεμβρίου για το EuroVoice!

 Επιστρέφει στη χώρα μας δυο χρόνια μετά την  τελευταία της επίσκεψη η σεξοβόμβα Πάμελα Άντερσον. Η ξανθιά ηθοποιός θα βρεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο του πρώτου Πανευρωπαϊκού Μουσικού Διαγωνισμού EuroVoice, για να παρουσιάσει τους τελικούς που θα γίνουν στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Ο.Α.Κ.Α.


Η Pamela άλλωστε γνωρίζει την χώρα μας και από τον πρώην σύζυγό της ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής.
Το γεγονός ότι δεν είναι στα καλύετρά της αφού βρίσκεται λίγο πριν την οικονομική κατάρευση δεν φαίνεται αν ενοχλεί το ελληνικό κοινό που αναμένει ανυπομόνως την ξανθιά ηθοποιό.

 ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr

Κύμα καύσωνα στις HΠΑ με 13 νεκρούς!

Κύμα καύσωνα σαρώνει τις ανατολικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι στο Τέννεσι και το Μισισιπί έχουν χάσει τη ζωή τους, σε κατάσταση συναγερμού οι υγειονομικές αρχές.

Η υγρασία που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και η θερμοκρασία που φτάνει στους 100 βαθμούς Φάρεναϊτ (σχεδόν 37 βαθμοί Κελσίου) κάνουν ανυπόφορη την κατάσταση στις πολιτείες από το Τέξας μέχρι τη Νέα Υόρκη. Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές 18 πολιτειών, που καλούν τους πολίτες τους να αποφεύγουν τις άσκοπες εξόδους και να πίνουν πολλά υγρά.

«Καυτές» οι μέρες και στην πρωτεύουσα, Ουάσινγκτον, όπου επί 45 συνεχόμενες μέρες, το θερμόμετρο φτάνει στους 33 βαθμούς Κελσίου (90 Φάρεναϊτ), ενώ πέρυσι κάτι ανάλογο είχε συμβεί μόνο 22 μέρες. Ανάλογο το σκηνικό στο Τέννεσι, το Μισισιπί, τη Βιρτζίνια και το Ρίτσμοντ.

Από το κύμα του καύσωνα δεν υπάρχουν, όμως, μόνο ανθρώπινες απώλειες. Ένα σκυλί της αστυνομίας δεν άντεξε, ενώ επτά κουταβάκια πέθαναν καθώς το αεροπλάνο που τα μετέφερε από το Σικάγο, είχε καθυστέρηση στην Τούλσα της Οκλαχόμα. Λόγω των καταιγίδων στην πόλη των ανέμων, η πτήση καθυστέρησε κατά μια ώρα. Παρά τη βροχή, όμως, η θερμοκρασία ήταν 30 βαθμοί Κελσίου.


newsit
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://sarotiko.blogspot.com

Ο Τσόρτσιλ διέταξε τη συγκάλυψη... UFO !!!!!!!!

Απόρρητα μέχρι πρότινος έγγραφα αποκαλύπτουν πως η κυβέρνηση του Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε σκοπίμως αποκρύψει κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εμφάνιση UFO!

Πιλότοι της RAF είχαν «συναντήσει» αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο επιστρέφοντας στη βάση τους από βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αλλά ο Τσόρτσιλ φέρεται να διέταξε να αποσιωπηθεί το γεγονός για να μην προκληθεί «μαζικός πανικός». Περίπου 50 χρόνια μετά, η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας καθώς ο βρετανικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε τα Εθνικά Αρχεία.

Όπως προκύπτει, η κυβέρνηση Τσόρτσιλ έπαιρνε πολύ σοβαρά τις αναφορές για εμφάνιση αγνώστων αντικειμένων για αυτό και υπάρχουν χιλιάδες σελίδες αναφορών. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ μάλιστα είχε ζητήσει εβδομαδιαίες αναφορές στη διάρκεια της δεκαετίας του '50 και του Ψυχρού Πολέμου.


Κοινή επιτροπή που συμβούλευε την κυβέρνηση για θέματα άμυνας και πληροφοριών ήταν εκείνη που ετοίμαζε τις αναφορές για την εμφάνιση UFO. Σύμφωνα δε με τον Guardian, σε ετήσια βάση οι πιλότοι της RAF πραγματοποιούσαν εκατοντάδες πτήσεις αναγνώρισης αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων.


Η αποκάλυψη ξεκίνησε από έναν επιστήμονα, ο παππούς του οποίου ήταν εκ των σωματοφυλάκων του Τσόρτσιλ και πιλότος της RAF. Το 1999, ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, καθώς ο παππούς του, ήταν παρών όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Αμερικανός στρατηγός Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, συζητούσαν πως θα χειριστούν το θέμα.


Σύμφωνα με τα έγγραφα λοιπόν, ο Τσόρτσιλ φέρεται να ζήτησε την απόκρυψη του περιστατικού λέγοντας πως «πρέπει αμέσως να καταστεί απόρρητο γιατί θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικό πανικό και να καταστρέψει την πίστη στην Εκκλησία».


Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι αναφορές για την εμφάνιση UFO ήταν μαζικές. Τον Ιανουάριο του 1995 είχε αναφερθεί πως διαστημόπλοιο, 20 φορές μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου είχε εντοπιστεί πάνω από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου στο Εδιμβούργο ένα μαύρο ιπτάμενο αντικείμενο είχε εντοπιστεί να πετά πάνω από ποταμό, χωρίς να ταράζει τα νερά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, όμως, που συνδέουν τις πολλές αναφορές και με την επιτυχημένη αμερικανική σειρά X-Files, που άρχισε να μεταδίδεται το 1996.


newsit

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://www.lamiareport.gr 

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ!

Τανάγρα. Κάτω από τον καυτό ήλιο αξιωματικοί  των ενόπλων δυνάμεων διαβαίνουν την πύλη της αεροπορικής Βάσης. Δεν είναι όμως πιλότοι των μαχητικών Mirage 2000 που σταθμεύουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης.
Παρίσι, 50 χιλιόμετρα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας. Τεχνικοί προετοιμάζουν τις δορυφορικές  συνδέσεις με την Τανάγρα, εκεί που το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο πρώτος ελληνικός επίγειος δορυφορικός σταθμός.
Οι 80 στρατιωτικοί που θα υπηρετούν  στο σταθμό είναι έτοιμοι για  τη μεγάλη πρόκληση, που εξασφάλισε η συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας HELIOS, στο οποίο συμμετέχουν 6 ευρωπαικές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα).
Ήδη στις εγκαταστάσεις του Δορυφορικού  Σταθμού Εδάφους έχει εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και  η κεραία από τη γαλλική εταιρεία EADS Astrium. Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τη λήψη δορυφορικών εικόνων, ημέρα και νύχτα, από τους δύο οπτικούς δορυφόρους του προγράμματος, HELIOS-IIA και HELIOS-IIB.
Έστω και κάπως αργοπορημένα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις  θα αποκτήσουν δορυφορικές υπηρεσίες για επιχειρησιακή χρήση. Η Ελλάδα μπαίνει στο κλαμπ των 15 χωρών που διαθέτουν δυνατότητα παρατήρησης της γης ως συνιδιοκτήτης του προγράμματος, καθώς μετέχει με ποσοστό 2,5% κάτι που χρηματικά μεταφράζεται σε 119.500.000 ευρώ. 


Τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς βλάπτουν την υγεία!!!

Τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς δεν συμβαδίζουν πάντα με την υγεία. Μια σειρά σκηνοθετών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για θέματα υγείας «Ιπποκράτης» στην Κω (1-6 Σεπτεμβρίου 2010 ) το αποδεικνύουν μέσα από τις ταινίες τους.
Οι πρωταγωνιστές των ταινιών που προβάλλονται στο φεστιβάλ έχουν μια συγκλονιστική ιστορία να διηγηθούν. Ίσως μάλιστα κάποιες από τις εμπειρίες ή τις ανησυχίες τους να αγγίζουν και πτυχές της δικής μας ζωής, εφόσον κανείς δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από τις κοινωνικές αντιλήψεις περί ομορφιάς. Κι αν κάποτε η επίσκεψη στο γυμναστήριο είχε συνδεθεί με ένα υγιεινό modus vivendi, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει: ο αγώνας για τέλειο σώμα μπορεί να μας ωθήσει σε επικίνδυνες ουσίες, ενώ συχνά έχει αρνητικές συνέπειες και στην ψυχολογία μας.
Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει 18 ταινίες μεγάλου μήκους, 23 μεσαίου μήκους και 31 μικρού μήκους, ενώ στο «Πανόραμα» συμμετέχουν 27 ταινίες. Από το σύνολο των ταινιών ξεχωρίζει η θεματική ενότητα με τα ντοκιμαντέρ που συνδέουν την εξωτερική μας εμφάνιση με ζητήματα υγείας.
Η αμερικανίδα Νταϊάν Ισραέλ, η πρωταγωνίστρια και η συμπαραγωγός του φιλμ «Σημαδεμένη ομορφιά» , υπήρξε πρωταθλήτρια του τρίαθλου και εξομολογείται στο φακό τη μάχη της με τις διατροφικές διαταραχές αλλά και τη μανία της για άσκηση: «Πιεσμένη και εξουθενωμένη από την εμμονή του πολιτισμού μας για λεπτό σώμα και εξωτερική τελειότητα, έκανα αποστολή μου να κατανοήσω αυτή τη μανία. Αφού υπήρξα για χρόνια παθιασμένη και ψυχαναγκαστική αθλήτρια, αυτή η αποστολή έγινε η νέα μου εμμονή».
Συχνά οι σκηνοθέτες ή οι παραγωγοί των ταινιών έχουν βιώσει τις επώδυνες συνέπειες των εμμονών που περιγράφουν στις ταινίες τους: η Τζέσικα Βαλέριους για παράδειγμα, πάλευε επί δέκα χρόνια με τη νευρική ανορεξία και στην ταινία της «Αντιμέτωποι με την ανορεξία» αναφέρεται στο ρόλο του διαδικτύου. Οι ασθενείς περιγράφουν στο ντοκιμαντέρ πώς εθίστηκαν σε ιστοσελίδες που προωθούσαν την ανορεξία.Παράλληλα ξετυλίγεται η συγκλονιστική ιστορία της εντεκάχρονης Τέσσα η οποία παλεύει με αυτή την ασθένεια από τα 7 της χρόνια.
Ακόμη και για άτομα οροθετικά, όπως ο ινδός Κούντρακπαμ Πράντιπ Κούμαρ Σινγκ, η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να αποτελέσει στόχο ζωής. Στην ταινία «Mίστερ Ινδία» του Χοαμπάμ Παμπάν Κούμαρ, ο πρωταγωνιστής Πράντιπ. αφού έμαθε ότι πάσχει από AIDS, αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπόντι μπίλντινγκ παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών.
Ο γερμανός Νίκο Φον Γκλάσοφ δηλώνει με το έργο του ότι «Ουδείς τέλειος». Γεννήθηκε με αναπηρία εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών της Θαλιδομίδης και αποφάσισε να μας συστήσει κι άλλα έντεκα άτομα που στάθηκαν εξίσου άτυχα με αυτόν, αλλά εντάχθηκαν πλήρως στο κοινωνικό σύνολο. Αυτοί οι ήρωες ποζάρουν γυμνοί για ένα φωτογραφικό λεύκωμα και ο Γκλάσοφ τους ακολουθεί με το φακό του, με διάθεση χιουμοριστική και διόλου «πολιτικά ορθή».
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά των διατροφικών διαταραχών: η παχυσαρκία. Η ιταλίδα Τάνια Πεντρόνι στο δικό της φιλμ («Υπερμεγέθεις ζωές) προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα πώς είναι να ζεις μια «υπερμεγέθη ζωή» σε έναν κόσμο που σε θέλει λεπτό και καλοφτιαγμένο. «Η παχυσαρκία είναι άλλος ένας τρόπος να μιλήσεις για τις αντιφάσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Από τη μια η σύγχρονη αισθητική απαιτεί να είσαι λεπτός και από την άλλη προωθείται η υπερβολική κατανάλωση αγαθών», τονίζει η σκηνοθέτις.
Στο ίδιο μήκος κύματος η Τζούλια Γκρέιερ στην ταινία της «Καταβροχθίστε» υπενθυμίζει ότι χρόνιες ασθένειες μπορούν να αναστραφούν με σωστές διατροφικές επιλογές. Γίνονται συγκλονιστικές έρευνες σε αυτόν τον τομέα αλλά επειδή υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα στις βιομηχανίες σίτισης και φαρμάκων, τα συλλογικά όργανα των ιατρών δεν τις υποστηρίζουν.
Στους υπόλοιπους θεματικούς άξονες του φεστιβάλ περιλαμβάνονται ταινίες για τον αυτισμό, (όπως το «Αλογόπαιδο» του Μισέλ Οριόν Σκοτ), για τις ψυχικές νόσους, τη νόσο του Αλτζαχάιμερ, το ρόλο των βοτάνων στη θεραπεία των ασθενειών, τη σεξουαλικότητα και το ΑΙDS.
Μάλιστα εκτός από την καθιερωμένη τελετή βραβείων, θα πραγματοποιηθεί κι ένα χάπενιγκ: περίπου 2000 προφυλακτικά θα μοιραστούν στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την εξάπλωση του AIDS, ενώ αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει το φιλμ η «Βασίλισσα των προφυλακτικών» των Συλβάνα Σέσι και Ρέτο Στραμ. Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στη ζωή και τη δράση της διάσημης σεξολόγου Μόνικα Κράουζε, εστιάζοντας στην περίοδο που έμενε στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο, προσπαθώντας να διαπαιδαγωγήσει σεξουαλικά τη νεολαία.
Το Φεστιβάλ εξελίσσεται σε μια πλατφόρμα διαλόγου ανάμεσα στο κοινό, τους καλλιτέχνες και τα μέλη της ιατρικής κοινότητας. Η καλλιτεχνική του διευθύντρια Λουκία Ρικάκη μας υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης για ζητήματα υγείας.
Πληροφορίες: Για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφθείτε την ιστοσελίδαwww.healthfilmfestival.gr
 ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://alliscinema.blogspot.com/

Τώρα στα Κατεχόμενα και η Rihanna.....

Ακόμα μία πληροφορία για συναυλία ξένου σταρ σε νεόδμητο ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Κερύνεια έρχεται στο φως: μετά την άρνηση της Jennifer Lopez να τραγουδήσει στα εγκαίνια του «Cratos Premium», ήρθε η σειρά της Rihanna να αναμειχθεί σε παρόμοια υπόθεση!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου
«Fashion Palace», επτά αστέρων παρακαλώ, έκαναν «κρούση» στη Rihannaγια να εμφανιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου, στην τελετή κατάθεσης των θεμελίων του.

Μάλιστα, τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν πως η Αμερικανίδα ποπ σταρ θα πει
10 τραγούδια και θα αμειφθεί με 1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει εισπράξει ήδη 250.000 δολάρια ως προκαταβολή.

Τη συμφωνία φαίνεται να έκλεισε ο ιδιοκτήτης του ισπανικού Fashion TV, Γιλμάζ Μπεκτάς, ο οποίος πρόκειται να ανεγείρει το ξενοδοχείο γκρεμίζοντας ένα παλαιότερο ξενοδοχειακό συγκρότημα που υπάρχει στην ίδια τοποθεσία.

Ωστόσο, το τουρκικό κανάλι «AdaTv» μετέδωσε πως το λεγόμενο υπουργείο Τουρισμού στα Κατεχομενα διαψεύδει τα περί έλευσης της Rihanna, αλλά και την...  ανέγερση του ξενοδοχείου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Τουρκοκύπριοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προσελκύσουν τουρίστες, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις. 



ΠΗΓΗ:   http://elladakaikypros.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://mediacopy.blogspot.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: "Εστειλε δώρο ένα αγγούρι 60 πόντους"!!!!

Κορυφαίος αυτοδιοικητικός παράγοντας του Ξυλοκάστρου έστειλε πριν λίγο σε επιχειρηματία που θεωρεί...πολιτικό του αντίπαλο και λέει οτι δεν του έχει συμπεριφερθεί σωστά ως δώρο ένα...ΑΓΓΟΥΡΙ με μέγεθος περίπου 60 εκατοστά και με μία κάρτα που έγραφε:

"Κύριο τάδε...για κάθε λογική...χρήση..."
Φρόντισε μάλιστα η παράδοση να γίνει σε κεντρικό καφέ της πόλης...!!!


ΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ...!!!



diogenis-press

Χωρίς visa βίζα θα έρχονται οι Τούρκοι στην Ελλάδα!!!!!!!

Τέθηκε σε ισχύ εδώ και τρεις μέρες η απόφαση για την κατάργηση βίζας στους Τούρκους υπηκόους κατόχους πράσινων διαβατηρίων, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικών συμφωνιών που υπέγραψαν το Μάιο Αθήνα και Άγκυρα.

Συγκεκριμένα από τις 28 Ιουλίου η συμφωνία αυτή πήρε και επίσημη μορφή καθώς στάλθηκαν σε όλες τις αστυνομικές αρχές διαβατηρίων της χώρας μας συγκεκριμένα υπηρεσιακά έγγραφα για την εφαρμογή της.

Πρόκειται για μία από τις 21 συμφωνίες που υπεγράφη στο πλαίσιο του Ελληνοτουρκικού ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας και έχει τον τίτλο «κοινή διακήρυξη για την κατάργηση της υποχρέωσης.....
..θεώρησης για κατόχους τουρκικών ειδικών διαβατηρίων». Στο εξής όσοι Τούρκοι έχουν πράσινα διαβατήρια δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί και δικαστικοί θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως να εκδώσουν βίζα.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάργηση της βίζας για τους κατόχους των πράσινων διαβατηρίων (οι απλοί πολίτες κατέχουν μπλε διαβατήρια ) ήταν ένα πάγιο αίτημα της τουρκικής πλευράς και αφορά περίπου 800.000 άτομα που ανήκουν στην ελίτ της τουρκικής κοινωνίας. Τονίζεται ότι στη Χίο άρχισαν ήδη να καταφθάνουν εκατοντάδες τουρίστες από τη γείτονα χώρα, προερχόμενοι από το λιμάνι του Τσεσμέ, ενώ οι τοπικοί φορείς και οι τουριστικοί επιχειρηματίες εκτιμούν ότι θα υποδεχτούν τη φετινή περίοδο περίπου 20.000 άτομα.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το αίτημα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους, επισκέπτες των νησιών είχε κατατεθεί επανειλημμένα από τους φορείς των νησιών του Αιγαίου σε μία προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκότερων συνθηκών για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση ενημερώνοντας την κοινή γνώμη, τονίζοντας ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι στην προσέλκυση τουριστών από τη γείτονα χώρα. Μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα έδωσαν και όλα τα μέσα ενημέρωσης του νησιού.

Για παράδειγμα στο lesvosnews.gr διαβάζουμε μεταξύ άλλων και τα εξής:
Τα πράσινα διαβατήρια αποτελούν για την γείτονα χώρα ειδική κατηγορία «υψηλόβαθμων» πολιτών, αφού οι απλοί Τούρκοι πολίτες κατέχουν μπλε διαβατήρια.

Τα πράσινα εκδίδονται για συγκεκριμένες κατηγορίες Τούρκων οι οποίοι απασχολούνται στο δημόσιο τομέα της γείτονος χώρας, όπως είναι οι διπλωμάτες, εκπαιδευτικοί κ.α..

Πρόκειται δηλαδή για εύπορους και επιφανείς πολίτες, οι οποίοι διαθέτουν κάθε χρόνο χρήματα προκειμένου να κάνουν διακοπές, δηλαδή μια κατηγορία που προσδοκά να προσελκύσει η Ελλάδα για τουρισμό και ειδικότερα τα νησιά μας τα οποία τον έχουν ανάγκη.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία των κατόχων των πράσινων διαβατηρίων, το πρόβλημα δεν ήταν τόσο στο κόστος έκδοσης βίζας, όσο στην γραφειοκρατική ταλαιπωρία, αφού έπρεπε να πηγαινοέρχονται τουλάχιστον επί τρεις ημέρες στο Προξενείο της Σμύρνης, αντιμετωπίζοντας τη γραφειοκρατία, προκειμένου για να αποκτήσουν την πολυπόθητη κάρτα για να περάσουν κάποιες ημέρες διακοπών στην Ελλάδα.

Με αυτή τη διάταξη, η παραπάνω κατηγορία πολιτών μπορεί να κάνει μέχρι 90 ημέρες διακοπές (διάστημα συνολικής παραμονής) στην Ελλάδα, χωρίς να απαιτείται η έκδοση και κατοχή βίζας.

Αξίζει δε, να σημειώσουμε ότι από το 1988 οι «έξυπνοι Τούρκοι» κατήργησαν τη βίζα για τους Έλληνες υπηκόους που ταξίδευαν στην Τουρκία, με αποτέλεσμα από τότε η Τουρκία να αναδειχθεί σε υπ’ αριθμόν ένα ταξιδιωτικό προορισμό των Ελλήνων. Μάλιστα οι γείτονες μας δεν έμειναν μόνο σ’ αυτό, καθώς τα τελευταία χρόνια η Τουρκία προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά καταργώντας τη χρήση διαβατηρίων για τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι – ως γνωστόν – ταξιδεύουν στα παράλια της Τουρκίας με την επίδειξη της νέας τους ταυτότητας.
Άλλωστε σε όλες τις άλλες χώρες της Ζώνης Σένγκεν τα πράσινα διαβατήρια είναι ελεύθερα από βίζα.

Προβληματισμός
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα υπάρχει και ένας προβληματισμός από τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Εξωτερικών καθώς μεταξύ των περίπου 800.000 ατόμων περιλαμβάνονται και 90.000 άτομα με πράσινα διαβατήρια τα οποία σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και για διάφορους λόγους έφυγαν από τη Θράκη!

Περιμένει και η Ρόδος
Εξίσου θετική βλέπουν την εξέλιξη οι φορείς και οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Ρόδου, που ελπίζουν να καλύψουν ένα μέρος από τα κενά των φετινών απωλειών. 

Πηγή : ‘Ροδιακή’ εφημερίδα Ρόδου
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com

Κουαρτέτο στο κρεβάτι ενός πρωθυπουργού !!!

Σε νέο ροζ σκάνδαλο εμπλέκεται το όνομα του συνήθη ύποπτου Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Καυτές αποκαλύψεις από την επαγγελματία συνοδό Μαρία Τερέζα Ντε Νίκολο

Στο επίκεντρο και πάλι για τις ερωτικές του περιπέτειες έρχεται ο άτακτος Ιταλός πρόεδρος Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αυτή τη φορά λέγεται πως ο Μπερλουσκόνι συμμετείχε σε αμαρτωλό κουαρτέτο κοινώς όργιο.
Μάλιστα το περσινό καλοκαίρι το όνομα του Μπερλουσκόνι αναμείχθηκε σε σκάνδαλο με πληρωμένες συνοδούς που ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους του σε διάφορα πάρτι που διοργάνωσε.
Χθες η επαγγελματίας συνοδός Μαρία Τερέζα Ντε Νίκολο, γνωστή και ως Τέρι αποκάλυψε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica τα ...
ομαδικά όργια του Ιταλού προέδρου.
 Αν και η παρουσία της στα αμαρτωλά πάρτι του Μπερλουσκόνι ήταν γνωστή από πέρυσι, ωστόσο αποκάλυψε ότι εκείνη μαζί με δύο άλλες κοπέλες βρέθηκαν στο ίδιο κρεβάτι με τον Μπερλουσκόνι.
Όπως είπε, ο επιχειρηματίας Τζιανπάολο Ταραντίνι, της είπε "ντύσου αποκαλυπτικά απόψε θα δειπνήσουμε με τον Μπερλουσκόνι", ενώ εκείνη έμεινε άναυδη και νόμισε ότι επρόκειτο για κάποιο αστείο.
Μάλιστα, η Ντε Νίκολο ανέφερε ότι υπήρχαν γενικά 15 κοπέλες στο πάρτι ενώ ο επιχειρηματίας της είχε ξεκαθαρίσει ότι θα έμενε εκεί όλη τη νύχτα λαμβάνοντας ως δώρο ακριβά κοσμήματα και 1000 ευρώ, ενώ της πλήρωσαν και όλα τα μεταφορικά έξοδα.

πηγη

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://listonplace.blogspot.com 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΪ !!!

ΚΑΙ   Ε Δ  Ω  :    http://www.skai.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ

Φρίκη στην Κύπρο! Νεογνό νεκρό μέσα σε σακούλα μαζί με τον πλακούντα......

Η νεαρή γυναίκα, δεν ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε προηγουμένως γεννήσει.

Νεκρό νεογνό εντοπίστηκε σε σακούλα σε διαμέρισμα στη Λεμεσό. Το νεογνό, όπως διαφάνηκε, έφερε στο κόσμο η αλλοδαπή οικιακή βοηθός, ηλικίας 33 ετών, από τις Φιλιππίνες.


Η 33χρονη οικιακή βοηθός από της Φιλιππίνες, αφού έφερε στον κόσμο το παιδί της, φέρεται να το τοποθέτησε σε ...

σακούλα σκουπιδιών μαζί με τον πλακούντα και να το έκρυψε κάτω από το κρεββάτι της. Την πρόδωσε όμως η ακατάσχετη αιμορραγία που παρουσίασε. Διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί δεν άργησαν να καταλάβουν ότι η αιμορραγία οφειλόταν σε τοκετό.

Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις των ιατρών και των αστυνομικών που ειδοποιήθηκαν, η 33χρονη δεν παραδεχόταν ότι γέννησε. Το βρέφος εντοπίστηκε από άλλη οικιακή βοηθό, την οποία έφερε η οικογένεια για να καθαρίσει το δωμάτιο που ήταν γεμάτο από αίματα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού περισυνέλλεξαν από τη σκηνή διάφορα τεκμήρια. Το απόγευμα, ο ιατροδικαστής διενήργησε νεκροτομή στη σωρό του άτυχου νεογνού. Το βρέφος ήταν 37 εβδομάδων και ζύγιζε τρία κιλά.


Κανένας δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη της, ούτε καν η οικογένεια που την εργοδοτούσε, πολύ δε περισσότερο για την πρόθεσή της να γεννήσει κρυφά από όλους.


Εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, δήλωσε ότι η αλλοδαπή οικιακή βοηθός, η οποία είχε παρουσιάσει ακατάσχετη αιμορραγία, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λεμεσού. Το ασθενοφόρο είχαν καλέσει οι εργοδότες της.


Οι γιατροί εκτιμούν ότι η γυναίκα είχε λάβει από μόνη της και χωρίς ιατρική συνταγή φάρμακα για να προκαλέσει την αποβολή του παιδιού.


Η Αστυνομία αναμένεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης της αλλοδαπής μητέρας, η οποία παραμένει στο νοσοκομείο.


ΠΗΓΗ:    http://www.newsit.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://rokakias.blogspot.com

Έρχονται νέα Δεκεμβριανά το Σεπτέμβρη.....

Η Τρόικα ζητά τις επόμενες 60 ημέρες και μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, όταν και θα επανέλθουν για τον επόμενο έλεγχο, να έχει αλλάξει άρδην το κοινωνικό -οικονομικό- ασφαλιστικό και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

Με λίγα λόγια στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβρη που παραδοσιακά ανακοινώνεται ο....


κρατικός προυπολογισμός θα έχουμε εκπλήξεις!

Η Τρόκα παρατήρησε ότι σημειώνεται σημαντική υστέρηση των εσόδων που πρέπει να αναπληρωθεί με κάθε τρόπο!!!!!

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ  ....

ΠΗΓΗ:   http://tromaktikoi.blogspot.com

Στα 14 της άρχισε τις κλοπές αλλά συνελήφθη !!!

Μια 14χρονη Ελληνίδα συνελήφθη για κλοπή ζαχαροπλαστείου, στο Κιλκίς. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, συνέλαβαν την 14χρονη , μέσα σε...
ξενοδοχείο του Κιλκίς, επειδή προηγουμένως φέρεται ότι αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή ζαχαροπλαστείου ιδιοκτησίας 65χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των 75 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.


Πηγή: enet.gr 

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://policenewsgr.blogspot.com

Απίστευτο: Οδηγίες για ελαχιστοποίηση του κόστους είχαν οι εστιάτορες που ανέλαβαν το κέιτερινγκ των ελεγκτών!!!!!!!!!!

Μια γεύση από τη λιτότητα που έχουν αποφασίσει να επιβάλουν στον ελληνικό λαό έλαβαν τα στελέχη της τρόικας κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων στο υπουργείο Οικονομικών.

Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ανέλαβε το κέιτερινγκ είχε αυστηρές εντολές για ελεγχόμενες παραγγελίες, απλές και λιτές γεύσεις και (κυρίως) μεγάλη προσοχή στις... ποσότητες.


«Οι συνεργάτες του υπουργού μάς δήλωσαν ξεκάθαρα ότι έχουν σαφείς οδηγίες για ελεγχόμενες ποσότητες, απλές και χορταστικές γεύσεις.


Κάθε πρωί συνομιλούμε τηλεφωνικώς και ανάλογα με ...


τον αριθμό των συμμετεχόντωνπροσαρμόζουμε την παραγγελία.


Σκεφτείτε ότι για μια συνεδρίαση είκοσι ατόμωνη εντολή είναι να φέρουμε μόνο... δώδεκα σάντουιτς και τέσσερις κανάτες με χυμό ή παγωμένο τσάι» σχολιάζει στο «Βήμα» ο κ. Θοδωρής Τούρλος, ιδιοκτήτης της καφετέριας «Ρas Μal» στην οδό Μητροπόλεως.


Μαζί με τη συνέταιρό του, κυρία Βασούλα Κατσίκη, έχει αναλάβει να ετοιμάζει καθημερινά το πρωινό και το μεσημεριανό των ατόμων που καθορίζουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας.


Το μενού είναι απλό: για πρωινό, χυμός πορτοκάλι και χειροποίητο κρύο τσάι λεμόνι, μαζί με κρουασανάκια και κέικ πορτοκάλι.


Για μεσημεριανό, κρύα σάντουιτς σε τρεις διαφορετικές γεύσεις σε συνδυασμό με χυμό και κρύο τσάι. Στην ερώτησή μας γιατί δεν σερβίρουν καφέ στους (σκληρά εργαζόμενους) τεχνοκράτες η απάντηση του κ. Τούρλου είναι αφοπλιστική:


«Τον καφέ τον φτιάχνουν στην καφετιέρα του υπουργείου για να μην τον πληρώνουν έξτρα! Παραγγέλνουν από εμάς μόνο τα απολύτως αναγκαία, με μεγάλη σύνεση». Μάλιστα, επειδή το καλό φαγητό πρέπει να γεμίζει (όχι μόνο το στομάχι) αλλά και... το μάτι, οι δύο συνέταιροι έχουν εφεύρει έναν ακόμη τρόπο για να υπερκαλύψουν τους περιορισμούς στις παραγγελίες.


«Κόβουμε τις μπαγκέτες στα τρία και τις διαρρυθμίζουμε σε πιατέλες με τρόπο που χορταίνει το μάτι. Αυτό βοηθάει αρκετά, αν αναλογιστείτε ότι σε δέκα άτομα αντιστοιχούν μόνο έξι σάντουιτς» σχολιάζουν.


Πώς αντιδρούν, λοιπόν, οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες στην... υποχρεωτική δίαιτα που τους έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών; «Είναι απλοί και λιτοδίαιτοι άνθρωποι. Εδώ και τόσες ημέρες που τους σερβίρουμε (από τις 23 Ιουλίου) ποτέ δεν μας έχουν ζητήσει τίποτα ιδιαίτερο.


Μόνο μερικές φορές ξαναγεμίζουμε την κανάτα με το τσάι, τίποτα παραπάνω» απαντά η κυρία Κατσίκη. Πάντως τα στελέχη της τρόικας φαίνεται να εκτιμούν την ελληνική γαστρονομία, διότι- όπως λένε οι δύο συνέταιροι- στις πιατέλες δεν μένει ούτε... ψίχουλο.


«Ακόμη και αν αδειάζουν οι πιατέλες, όμως, ποτέ δεν τις ξαναγεμίζουμε. “Όσα έφερες, έφερες!” Αυτές είναι οι εντολές του υπουργείου» καταλήγει.


Οι μόνοι που περιμένουν με χαρά τους επιθεωρητές


«Είμαστε καινούργια επιχείρηση και η οικονομική κρίση είναι πολύ κακή περίοδος για νέα ανοίγματα. Η δουλειά είναι πεσμένη και το καλοκαίρι τα πράγματα χειροτερεύουν. Υπό αυτές τις συνθήκεςο ερχομός της τρόικας ήταν... σωτήριος για εμάς!» σχολιάζει στο «Βήμα» ο κ. Θοδωρής Τούρλος.


Διόλου τυχαίο, αν αναλογιστεί κανείς ότι στους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες, όταν τα τραπέζια αδειάζουν και οι παραγγελίες μειώνονται, οι αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του κλιμακίου με διάφορους παράγοντες του υπουργείου αποτέλεσαν σταθερή πηγή εσόδων για τη μικρή επιχείρηση.


Σύμφωνα με την κυρία Βασούλα Κατσίκη το μυστικό της καλής συνεργασίας με το υπουργείο ήταν η εμπιστοσύνη, η οποία χτίστηκε με πολύ κόπο και απανωτά... ξενύχτια. «Οταν ο υπουργός δοκίμασε τα προϊόντα μας έμεινε ευχαριστημένος. Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό.


Επρεπε να είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθούμε τα σκληρά ωράριά του. Και επειδή ο κ. Παπακωνσταντίνου καθόταν στο γραφείο ως τις 12 ή 1 το βράδυαναγκαζόμασταν να διατηρούμε και εμείς το καφέ ανοιχτό και να ξενυχτάμε εναλλάξ, μια εγώ, μια ο Θοδωρής» εξηγεί. Παρά τις δυσκολίες, όμως, οι κόποι του ζευγαριού αποζημιώθηκαν, μια και «παρ΄ ότι... λιτοδίαιτη, η τρόικα μας κράτησε ανοιχτούς εν μέσω κρίσης».


Τι έφαγαν και πόσο κόστισε


ΠΡΩΙΝΟ


Χυμός πορτοκάλι: 2 κανάτες/ δέκα άτομα, κόστος: 8-10 ευρώ/ κανάτα Παγωμένο τσάι: 2 κανάτες/ δέκα άτομα, κόστος: 8-10 ευρώ/ κανάτα Νερό: (παρέχεται από το υπουργείο)


Καφές: (παρέχεται από το υπουργείο)


Μini κρουασάν: 15 τεμάχια/ δέκα άτομα, κόστος: 0,30 ευρώ/ τεμάχιο Κέικ πορτοκάλι: 15 κομμάτια/ δέκα άτομα, κόστος: 0,30 ευρώ/κομμάτι


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ


Χυμός πορτοκάλι: 2 κανάτες/ δέκα άτομα, κόστος: 8-10 ευρώ/ κανάτα Παγωμένο τσάι: 2 κανάτες/ δέκα άτομα, κόστος: 8-10 ευρώ/ κανάτα Νερό: (παρέχεται από το υπουργείο)


Σάντουιτς: 6 μπαγκέτες/ δέκα άτομα, κόστος: 2,50-3 ευρώ/ μπαγκέτα
.


ΠΗΓΗ:   http://fonaklas.blogspot.com

Τα 8 μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου!!!!!

Εγώ με τη γυναίκα μου έχουμε κάποια μυστικά για να κρατάει ο γάμος...

1. Δύο φορές την εβδομάδα πηγαίνουμε σε ένα καλό ρεστοράν με καλό κρασί, καλό φαγητό και καλή παρέα. Αυτή πηγαίνει Τρίτες, εγώ Παρασκευές.

2. Κοιμόμαστε σε ξεχωριστά κρεβάτια. Το δικό της είναι στην Αθήνα και το δικό μου στη Θεσσαλονίκη.

3. Πηγαίνω τη γυναίκα μου παντού, αλλά πάντα βρίσκει το δρόμο για να γυρίσει.

4. Ρώτησα τη γυναίκα μου «Πού θέλεις να πάμε για την επέτειο μας;» και μου απάντησε «Κάπου που δεν έχω πάει καιρό». Έτσι της πρότεινα την.. κουζίνα!

5. Πάντα κρατιόμαστε χέρι – χέρι. Αν την αφήσω, ψωνίζει.

6. Έχει ένα ηλεκτρικό μίξερ, μια ηλεκτρική τοστιέρα και έναν ηλεκτρικό στίφτη. Μου είπε «Υπάρχουν πολλές συσκευές και δεν έχω μέρος να καθίσω». Της αγόρασα μία ηλεκτρική καρέκλα.

7. Μου είπε ότι το αυτοκίνητο δεν πηγαίνει καλά γιατί έχει νερό στο καρμπυρατέρ. Τη ρώτησα που είναι το αυτοκίνητο και μου είπε «Στη λίμνη!!!»

8. Η γυναίκα κάνει μία καινούρια δίαιτα. Καρύδες και μπανάνες. Δεν έχασε κιλό, αλλά πού να τη δείτε πώς σκαρφαλώνει στα δέντρα τώρα.


Πηγή:http://trelokouneli.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kontiloforos.blogspot.com

Την 147η θέση κατέχει η Ελλάδα στον κατάλογο των πιο ευπαθών κρατών

Στον κατάλογο «The 2010 Failed States Index», τον οποίο καταρτίζει το περιοδικό Foreign Policy, σε συνεργασία με το Fund for Peace, για τις πιο ευπαθείς χώρες του κόσμου, οι οποίες απέτυχαν στην πολιτική τους σε έναν ή και περισσότερους τομείς, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 147η θέση, σε σύνολο 177 χωρών.

Η Ελλάδα εντάσσεται στην ομάδα των χωρών που θεωρούνται σταθερές.

Οι γειτονικές μας βαλκανικές χώρες, όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η ΠΓΔΜ, η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία ανήκουν στην ομάδα των χωρών που βρίσκονται στο όριο μεταξύ σταθερότητας και αστάθειας.

Προβληματική χαρακτηρίζεται εν τω μεταξύ η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η οποία εντάσσεται στην ομάδα των επισφαλών χωρών.

Στην πρώτη πεντάδα του εν λόγω καταλόγου κατατάσσονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Σομαλία, το Τσαντ, το Σουδάν, η Ζιμπάμπουε και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.


http://www.enet.gr


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Ολη η Ελλάδα είναι Ροζ!!!

Πολύ μεγάλη έξαρση παρουσιάζεται τελευταία σε ροζ VIDEOS που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστές και κυρίως πρωταγωνίστριες νεαρές Ελληνίδες κοπέλες ...
Τα Videos αναρτώνται στη γνωστή Esc....tube ιστοσελίδα και τα περισσότερα είναι ερασιτεχνικές λήψεις από κινητά τηλέφωνα!
Τα videos έχουν τραβηχθεί σε γνώση αλλά όχι απαραίτητα και με τη συναινεση όλων των συμμετεχόντων με στόχο κυρίως να αποτελέσουν....

αποδεικτικά στοιχεία στις ανδροπαρέες μετεφηβικής ηλικίας!

Τα περισσότερα Videos τελευταία είναι από εφήμερες ερωτικές σχέσεις και παιχνίδια κατά τη διάρκεια των διακοπών, από φοιτητικές παρέες και από μικρές και κλειστές κοινωνίες μη αστικών περιοχών

Καλό θα είναι να είμαστε λίγο περισσότερο υποψιασμένοι και να αποφευγουμε τις βινετεοσκοπήσεις των προσωπικών μας στιγμών...



ΠΗΓΗ:   http://news24gr.blogspot.com

Τελικά πήγαν οι Αμερικανοί στο φεγγάρι;

Η απόβαση των Αμερικανών στο Φεγγάρι ήταν μια μπλόφα, ένα Fake. Όμως εκατομμύρια άτομα τήν νομίζουν για αληθινή, γιατί πιστεύουν αυτά που γράφουν οι εφημερίδες και δείχνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί

Οι εγγραφές έγιναν σε στούντιο


του Εμμανουήλ Σαρίδη

Φυσικά το ότι το διαστημόπλοιο Αpollo και ο Aldrin στο φεγγάρι είναι ένα Hoax, δεν είναι καινούργιο, ότι η απόβαση των Αμερικανών στο φεγγάρι ήταν μια μπλόφα, είναι γνωστά απο καιρό. Όμως εκατομμύρια άτομα το πίστεψαν και το πιστεύουν ακόμη, Πιστεύουν αυτά που γράφουν οι λεγόμενες σοβαρες εφημερίδες (φερ' επείν οι New York Times) και τα μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικά (σ' εμάς εδω στη Γερμανία το Der Spiegel, φερ' ειπείν). Που παίρνουν τις πληροφορίες τους απο τα μεγαλα και μικρά ειδησεογραφικά πρακτορεία, μη

γνωρίζοντας, ότι όλα αυτά, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα ΜΜΕ, είναι τα His Masters Voice των εβραίων αφεντικών τους. Και ότι οι κονδυλοφόροι που τα γράφουν και τα διαδίδουν δεν είναι καθόλου καλύτεροι απο τον Ψυχάρη, τον Παπαχελά ή τον Τσίμα, γιατί στην πραγματικότητα αποτελούν όλοι τους τα μικρά ή μεγαλύτερα γρανάζια ενός συστήματος, που μόνος σκοπός του είναι η συσσώρευση κεφαλαίου, απλά η κλοπή της παραγόμενης υπεραξίας που παράγει ο κοσμάκης. Που καταλήγει στα σεντούκια των διεθνών τοκογλύφων. Αυτών, που συγχρόνως είναι και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. 



Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, όπου βρίσκεται η αλήθεια. Ένας ρώσος αστροναύτης, φερ΄ειπείν, είπε, ότι η απόβαση έχει κινηματογραφηθεί και φωτογραφηθεί σ' ένα στούντιο του Χόλιγουντ, που διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να μοιάζει με επιφάνεια της Σελήνης. Και ολλανδοί οι επιστήμονες απέδειξαν, ότι οι πέτρες που φαινόνται στην φωτογραφία είναι γήινης προέλευσης (βλέπε και 


http://info.kopp-verlag.de/news/sensati ... -erde.html). 



Ισχυρίζονται επίσης, ότι κανείς δεν έχει πάει μέχρι σήμερα ζωντανός στο φεγγάρι. Και βέβαια ούτε και πριν από 40 χρόνια. Διότι μια προσγείωση στο φεγγάρι θα ήταν την εποχή εκείνη τεχνικά τελείως αδύνατη και δεν υπήρχαν ακόμη δυνατότητες επιστροφής. Ακόμη και σήμερα μια απόβαση ανθρώπου στη Σελήνη δεν είναι δυνατή: Η ραδιενέργεια στο διάστημα είναι θανατηφόρα, όπως και στην σεληνιακή επιφάνεια. Και κανένα υλικό δεν αντέχει τις τεράστιες διαφορές θερμοκρασίας που επικρατουν εκεί. Ποιός λοιπόν θα μπορούσε να φωτογραφήσει ή να κινηματοηραφήσει την απόβαση με τέτοιες διαφορές θερμοκρασίας και με μια τέτοια ραδιενεργό ακτινοβολία; Οι κάμερες και το φιλμ θα καταστρέφονταν αμέσως (δείτε και στοhttp://www.gernot-geise.de/apollo/apollo.html). 


Η αμερικάνικη αυτή μπλόφα φαίνεται όμως καθαρά και στο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο τέλος. Και αν προηγουμένως δείτε και αυτά, θα έχετε μια τελείως άλλη εικόνα απο το φεγγάρι: 



Μέρος 1 http://www.youtube.com/watch?v=B3-37jLm ... re=channel


Μέρος 2 http://www.youtube.com/watch?v=edwl2pQR ... re=channel


Μέρος 3 http://www.youtube.com/watch?v=WWA-AHDa ... re=channel


Μέρος 4 http://www.youtube.com/watch?v=LGdaTvmC ... re=channel


Μέρος 5 http://www.youtube.com/watch?v=tTRo7dVx ... re=channel


Μέρος 6 http://www.youtube.com/watch?v=HB_eb5c1 ... re=channel


Μέρος 7 http://www.youtube.com/watch?v=5O2CLBRU ... re=channel


Μέρος 8 http://www.youtube.com/watch?v=UcHonrgW ... re=channel


Μέρος 9 http://www.youtube.com/watch?v=stvOOAVS ... re=channel





Τι μάθαμε λοιπόν; Ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε όλα όσα μας λένε οι παραμυθάδες του USRAEL. Ποτέ πλέον το πίστευε και μή ερεύνα της αγίας γραφής. 




ΠΗΓΗ: http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[tt_news]=1646&tx_ttnews[backPid]=78&cHash=4a7da5c416759274247d76b8c52050f1
Από το "Η Αλήθεια που κρύβουν επιμελώς"

http://kalyterotera.blogspot.com

Βρέθηκαν σε θυρίδα τράπεζας όπλα και ανήκουν στον 45χρονο που συνελήφθη χθες!!!!

Σε θυρίδα τράπεζας των Χανίων, βρήκαν σήμερα αστυνομικοί 12 όπλα που ανήκουν στον 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη χθες για κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Το σημείο όπου βρίσκονταν τα όπλα υπέδειξε ο... ίδιος ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς, που, αφού πήραν την απαιτούμενη άδεια, άνοιξαν το πρωί την τραπεζική θυρίδα.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Χανίων, ενώ τη Δευτέρα θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Μέχρι τότε, θα παραμένει κρατούμενος.

Ο συλληφθείς ήταν παλαιότερα αθλητής της σκοποβολής, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις. 


ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

«Λουκέτο» σε αστυνομικούς σταθμούς της Κρήτης

Την αντίδραση των κατοίκων προκάλεσε η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ να μπει «λουκέτο» στους αστυνομικούς σταθμούς Αρχανών, Ζαρού, Κρουσώνα και Αγίας Βαρβάρας της Κρήτης....
Ήδη ο δήμαρχος Αρχανών ζητά την επαναλειτουργία του σταθμού με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα πάντως με τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Γιάννη Μεσοδιακάκη, η κατάργηση των αστυνομικών σταθμών είναι αναπόφευκτη με δεδομένο ότι υπολειτουργούσαν.


policenewsgr.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://ksipnistere.blogspot.com 

Κεραυνός σκότωσε μετανάστη στη Κοζάνη!

Ένας 35χρονος Αλβανός έπεσε θύμα της χθεσινής καταιγίδας που ξέσπασε στη Κοζάνη. Ο άτυχος άντρας βρισκόταν στο χωριό Κλειτός, όταν ξέσπασε η νεροποντή.
Δεν πρόλαβε να βρει καταφύγιο κι έτσι τον χτύπησε κεραυνός που έπεσε κοντά του. Κάποιος περαστικός βρήκε τον άτυχο άντρα λίγη ώρα μετά το συμβάν.
Παρά το γεγονός ότι τον μετέφερε στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

ΠΗΓΗ:  http://www.sigmalive.com

Μεγάλες αποφάσεις με απόντα τον πρωθυπουργό..........

Σε νησιά του Αιγαίου… περιοδεύει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα “αράξει” (ο ίδιος και το κανό του) στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Την ίδια ώρα, σημερα η διυπουργική επιτροπή υπό το Θόδωρο Πάγκαλο θα αποφασίσει πώς θα “αμυνθεί” στις απαιτήσεις της τρόικας για “εδώ και τώρα” πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ, ενώ χθες, πάλι υπό τον Θόδωρο Πάγκαλο, αποφασίστηκαν νέες συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών. Τελικά, ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Ο πρωθυπουργός απλώς ενημερώνεται με μερικά e-mail για… τα τεκταινόμενα;


ΠΗΓΗ:   http://www.zoomnews.gr

Πως είναι στη πραγματικότητα 1 τρις Ευρώ;!!!!!!!!!!!!!!!

Ακούς να μιλάνε όλη την ώρα για εκατομμύρια, δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια Ευρώ στις ειδήσεις. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως είναι στη πραγματικότητα αυτά τα μεγέθη χρημάτων; Ήρθε η ώρα να μάθεις. Δες παρακάτω…

Για να συγκρίνουμε το μέγεθος θα χρησιμοποιήσουμε χαρτονομίσματα των 100 Ευρώ. Έτσι λοιπόν…
Να πως φαίνονται τα “ταπεινά” 100 εκατομμύρια Ευρώ

100 εκατομμύρια ευρώ Αν σας φάνηκαν λίγα, πάμε να δούμε πως φαίνεται και το 1 δισεκατομμύριο Ευρώ
1 δις
Χμ… φαίνεται αρκετά μεγάλη ποσότητα! Για δούμε τέλος πως φαίνεται το 1 τρις Ευρώ…
1 τρις
Λίγα ε;!!!!!!!!!!!!!

ΠΗΓΗ:    http://endiaferonta.com

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του alter με το κ. ΞΕΝΑΚΗ αστυφύλακας-πατέρας 4 ανήλικων τέκνων με τη παρουσία γνωστού δικηγόρου, μη έχοντας άλλη λύση παρουσίασε το πρόβλημα του με τη βαριά άρρωστη γυναίκα του, όπου μη έχοντας οικονομική διέξοδο στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, ζήτησε όχι λεφτά αλλά άκουσον-άκουσον τη βοήθεια της υπηρεσίας του "ελληνικής Αστυνομίας" για τη μετάθεση ώστε να είναι κοντά στη άρρωστη γυναίκα του.
Αλλά η απάντηση της Αστυνομίας του κ. Χρυσοχοίδη ήταν αρνητική.
ΓΙΑΤΙ???
ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΑ "ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ" ΜΑΣ.



http://pliatsikonews.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://adena-gr.blogspot.com

Στην καρδιά της Γης!!!!

Σύμφωνα με νέα έρευνα στο κέντρο του πλανήτη μας υπάρχει διαρκής κίνηση και η "καρδιά" της Γης λιώνει και ξαναγεννιέται κάθε 100 εκατομμύρια χρόνια



Στα έγκατα των εγκάτων, η σιδερένια "καρδιά" στον πυρήνα του πλανήτη μας λιώνει και κινείται ταυτόχρονα, αναγεννώμενη κάθε 100 εκατ. χρόνια, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική μελέτη, που εκτιμά ότι περίεργες και άγνωστες δυνάμεις, τις οποίες οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν, "δουλεύουν" 5.000 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης.
Το κέντρο της Γης βρίσκεται σε βάθος περίπου 6.400 χλμ. από την επιφάνειά της. Η ως τώρα κυρίαρχη θεωρία ήταν ο πυρήνας είναι ακίνητος και απλώς αργά-αργά μεγαλώνει ομοιόμορφα, καθώς έλκει συνεχώς νέο λιωμένο υλικό από τον περίγυρό του και το κρυσταλλοποιεί σε στερεό μέταλλο. Όμως αυτό από μόνο του δεν μπορεί να ερμηνεύσει μια σειρά από παράξενες παρατηρήσεις που έχουν γίνει, γι’ αυτό τώρα οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάτι άλλο συμβαίνει: ο πυρήνας δεν είναι ακίνητος αλλά συνεχώς κινείται και λιώνει.
Ο εσώτατος πυρήνας είναι μια συμπαγής μεταλλική μπάλα κυρίως από σίδηρο με ακτίνα γύρω στα 1.200 χιλιόμετρα, που σχηματίστηκε πριν από περίπου 1 δισεκατομμύριο χρόνια, όταν το εσωτερικό της Γης άρχισε να ψύχεται και τα βαρύτερα μέταλλα να βυθίζονται βαθειά στο εσωτερικό του πλανήτη μας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο εσωτερικός πυρήνας σταδιακά μεγαλώνει, καθώς απορροφά νέα υλικά από τον πιο ρευστό εξωτερικό πυρήνα που περιέχει λιωμένα μέταλλα, τα οποία στη συνέχεια -υπό τις τρομακτικές πιέσεις που υφίστανται- θα γίνουν συμπαγή όταν καταλήξουν στον εσωτερικό πυρήνα, ο οποίος δεν αποκλείεται να έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη ακόμα και από του ήλιου.
Ανάμεσα στα «περίεργα» του πυρήνα, είναι η παρατήρηση των γεωφυσικών ότι τα σεισμικά κύματα -ουσιαστικά τα μόνα «εργαλεία» για την μελέτη της γήινης "καρδιάς"- ταξιδεύουν πιο γρήγορα στην ανατολική πλευρά του πυρήνα σε σχέση με τη δυτική.
Οι νέες εκτιμήσεις, υπό τον γεωφυσικό Τιερί Αλμπουσιέρ του πανεπιστημίου της Γκρενόμπλ και της Λιόν, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature, σύμφωνα με το Science, το New Scientist και το Live Science, δείχνουν ότι ο εσωτερικός πυρήνας είναι πιθανώς πολύ πιο δυναμικός από ό,τι θεωρούσαν ως τώρα οι επιστήμονες. Η γαλλική μελέτη εκτιμά ότι ο πυρήνας αδιάκοπα κρυσταλλοποιείται (στερεοποιείται) στη δυτική πλευρά του και λιώνει στην ανατολική, δηλαδή η δυτική πλευρά συνεχώς προσθέτει σίδηρο, ενώ η ανατολική καταρρέει και διασπάται.
Οι γάλλοι γεωφυσικοί εκτιμούν ότι ο στερεός σίδηρος του εσώτατου πυρήνα «κινείται» προς τα ανατολικά με μέσο ρυθμό περίπου 1,5 εκατοστών το χρόνο, λιώνοντας τελικά όταν φτάσει στο άκρο της ανατολικής πλευράς. Με αυτό το ρυθμό, υπολογίζεται ότι ο πυρήνας χρειάζεται γύρω στα 100 εκατ. χρόνια για να «ανακυκλώσει» τον εαυτό του. Επειδή ο πυρήνας στερεοποιείται στα δυτικά και λιώνει στα ανατολικά του, αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τα σεισμικά κύματα τον διατρέχουν με διαφορετική ταχύτητα στις δύο πλευρές του.
Αν η θεωρία αυτή είναι σωστή, σύμφωνα με τον Αλμπουσιέρ, επειδή η κίνηση στον εσωτερικό πυρήνα επηρεάζει άμεσα τον εξωτερικό πυρήνα, ο οποίος παράγει το μαγνητικό πεδίο της Γης, αυτή η συνεχής διαδικασία "αναγέννησης" του πυρήνα προς μια μόνο κατεύθυνση, μπορεί να οδηγήσει επίσης σε αναθεώρηση από τους επιστήμονες του τρόπου που λειτουργεί ο γήινος μαγνητισμός.
Η εναλλακτική θεωρία που έχει προταθεί, είναι ότι οι κινήσεις στο εσωτερικό του μανδύα (του στρώματος που μεσολαβεί μεταξύ του φλοιού και του πυρήνα) επηρεάζουν τον εξωτερικό πυρήνα και αυτός, με τη σειρά του, επιδρά στον εσωτερικό πυρήνα. Οι δύο θεωρίες πάντως δεν αποκλείονται αμοιβαία, καθώς είναι δυνατό ο εσωτερικός πυρήνας να επηρεάζεται από τις κινήσεις του μανδύα και ταυτόχρονα να λιώνει.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Πτώση ελικοπτέρου στο Ρέθυμνο..........

Ένα ιδιωτικό ελικόπτερο μισθωμένο από τη ΔΕΗ και επιφορτισμένο με τον καθαρισμό πυλώνων της ΔΕΗ κατέπεσε λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι  στην περιοχή Καστελάκια στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαινε τριμελές πλήρωμα που έχει τραυματιστεί, με τα δύο μέλη του να είναι σοβαρά και να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Στην περιοχή σπεύδουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ μετά την πτώση του ελικοπτέρου έχει σημειωθεί και μπλακ άουτ. 

ΠΗΓΗ:    star.gr

Ήπιε λίπασμα και έδωσε και στην κόρη της...

Με ένα μπουκάλι λίπασμα επιχείρησε να βάλει τέλος τόσο στη ζωή της όσο και σε αυτή της κόρης της, μια 47χρονη στη Μυτιλήνη.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης, με την 47χρονη να πίνει το μισό μπουκάλι λιπάσματος και να δίνει το υπόλοιπο στην 26χρονη κόρη της, η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.


Τόσο η μητέρα όσο και η κόρη μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

ΠΗΓΗ:   zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.madata.gr 

Με εισαγγελική πρόταση "κλείνει" η δίκη για τον Αλέξη

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια. 

Σήμερα (5/8) πρόκειται να τοποθετηθεί ο εισαγγελέας έδρας του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Άμφισσας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, και να αποφανθεί για το θέμα ενοχής ή μη των κατηγορουμένων, καθώς και για την κατηγορία που αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και συνέργεια σε αυτή για το Βασίλη Σαραλιώτη.
Ουσιαστικά, η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν περίπου 60 μάρτυρες, προβλήθηκαν βίντεο από το επίμαχο βράδυ και αναγνώσθηκαν δεκάδες έγγραφα.
Οι δύο ειδικοί φρουροί στις απολογίες τους ήταν αντιφατικοί σε ό,τι αφορά στα όσα είχαν αρχικώς υποστηρίξει, με βασικότερη αντίφαση αυτή του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος, απολογούμενος στο δικαστήριο, είπε ότι ενδεχομένως και να μην πυροβόλησε στον αέρα, όπως ισχυριζόταν από την αρχή. 

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Bravo Giorgo!!! Ανεξάρτητους συνδυασμούς τουρκοφρόνων στήνει η Άγκυρα στη Θράκη

  • Δόθηκαν ήδη τα χρίσματα και αναμένεται στα ψηφοδέλτια η εμφάνιση σκληροπυρηνικών τουρκοφρόνων και γνωστών "υπαλλήλων" του Τουρκικού Προξενείου
  • Είναι το πρώτο βήμα προς "ανεξάρτητο", ενώ αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος και μειωθεί το ελάχιστο 3% για είσοδο στην Βουλή, οι επόμενες Βουλευτικές Εκλογές θα μετατραπούν σε Συνταγματική Επίθεση κατά της Ελληνικότητας της Θράκης
Αν και οι πρώτες προσπάθειες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής δεν είχαν ευοδωθεί για κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, τα δεδομένα απ’ ότι φαίνεται άρχισαν να αλλάζουν άρδην! Οι προετοιμασίες για μια τέτοια κίνηση είχαν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, όμως το επίσημο «χρίσμα» δόθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς στην Κομοτηνή με αφορμή το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ.
Έτσι, το πρώην κόμμα του Σαδίκ DEP, ετοιμάζει συνδυασμούς τόσο στον Δήμο Ξάνθης όσο και στον Δήμο Κομοτηνής, ενώ καλοβλέπει και μια υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης! Και μπορεί στην Ξάνθη (με 66% χριστιανικό πληθυσμό) τα πράγματα να ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα, καθώς υπάρχει και η περίπτωση του 2006, αλλά στην Κομοτηνή το εγχείρημα θα είναι πρωτόγνωρο και τινάζει όλες τις στρατηγικές των υποψηφίων δημάρχων στον αέρα!
Για τις υποψηφιότητες συνεδρίασε τις προηγούμενες ημέρες η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης» και αποφασίστηκε η μειονότητα να κατεβάσει δικού της υποψήφιους, αφού όμως πρώτα δει τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για Ξάνθη και Κομοτηνή, καθώς και οι διαφαινόμενες υποψηφιότητες της ΝΔ (με Στυλιανίδη και Κοτσάκη), η Συμβουλευτική συνεδρίασε ξανά και αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο, μιας και υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στους συγκεκριμένους υποψηφίους των κομμάτων!
Αυτό που μένει είναι να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, με τις νέες υποψηφιότητες που θα ανακοινωθούν και τις νέες συναντήσεις που θα υπάρξουνε…
Πληρέστερη ενημέρωση θα υπάρξει πολύ σύντομα...


ΠΗΓΗ:   http://kostasxan.blogspot.com

Μύθος το τεράστιο εξωτερικό χρέος. Η El País με στοιχεία από το ΔΝΤ τον γκρεμίζει

Όποιος Έλληνας παρακολουθεί υποτυπωδώς τα στοιχεία που εκδίδουν περιοδικά οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί για το εξωτερικό χρέος των διαφόρων χωρών, αισθάνεται διαρκώς οργισμένος για την αδικία που διαπράττεται από τους ξένους εναντίον της χώρας μας και του λαού μας. Εμάς χαρακτηρίζουν διαρκώς «τεμπέληδες», που δήθεν ζούμε με δανεικά από το εξωτερικό εις βάρος των υπόλοιπων Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών, όπως ο χυδαίος Τύπος τους διατείνεται με κάθε ευκαιρία.

Εντελώς διαφορετική κατάσταση όμως αποκαλύπτουν τα στοιχεία π.χ. του ΔΝΤ για το συνολικό εξωτερικό χρέος των χωρών. Πόσα χρωστάει δηλαδή σε ξένους, όχι σε Έλληνες, το ελληνικό δημόσιο, οι ελληνικές τράπεζες, οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά – και φυσικά το ίδιο για κάθε χώρα. Πόσα χρωστούν κράτος και ιδιώτες κάθε χώρας σε ξένους. Τα στοιχεία που θα παραθέσουμε προέρχονται από το ΔΝΤ και δημοσιεύθηκαν στη χθεσινή «Ελ Παΐς», γνωστή ισπανική εφημερίδα.

Πραγματικό σοκ προκαλούν οι πίνακες, καθώς σε όσες χώρες έχει ήδη μειωθεί ο ρόλος του κράτους έχει μειωθεί φυσικά και το δημόσιο χρέος προς το εξωτερικό, κατά κανόνα όμως έχει εκτοξευθεί το ιδιωτικό χρέος προς τους ξένους! Και φυσικά μια χώρα είναι χρεωμένη όχι μόνο αν χρωστάει το κράτος και δη σε ξένους, αλλά και όταν χρωστούν σε ξένους οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις της και οι πολίτες της.

Πρώτο σοκ: πρωταθλητής του εξωτερικού χρέους είναι ο πιο καλός ο μαθητής του ΔΝΤ και της ΕΕ – η Ιρλανδία! Χρωστάει κυριολεκτικά τα μαλλιοκέφαλά της στους ξένους: το 1.052% του ΑΕΠ της!!! Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Το εξωτερικό χρέος της Ιρλανδίας, δημόσιο και ιδιωτικό, ανέρχεται στο 1.052% του ΑΕΠ της. Οι Ιρλανδοί χρωστούν στους ξένους πάνω από δέκα φορές το ΑΕΠ της χώρας τους, αλλά τα φερέφωνα του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου μόνο επαίνους έχουν για την Ιρλανδία. Προφανώς επειδή ο λαός της έσκυψε αμέσως το κεφάλι στους ξένους δυνάστες – δανειστές.

Πόσα χρωστάει η Ελλάδα στο εξωτερικό; Μόλις 163% του ΑΕΠ μας – έξι φορές λιγότερο από την Ιρλανδία.

Γιατί όμως λέμε «μόλις» 163% του ΑΕΠ μας; Το 163% δεν είναι ένα τεράστιο νούμερο; Σίγουρα είναι μεγάλο αυτοτελώς, αλλά για να το χαρακτηρίσουμε ή όχι «τεράστιο», πρέπει να το εξετάσουμε και συγκριτικά.

Αν είναι «τεράστιο» το 163% της Ελλάδας, τότε πώς θα χαρακτηρίζαμε το 431% της Βρετανίας; Ναι, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, η κάποτε παντοκράτειρα Βρετανία χρωστάει σε ξένους το 431% του ΑΕΠ της! Αυτοί οι αλητήριοι «γιάπηδες» και «γκόλντεν μπόις» του Σίτι του Λονδίνου, που χαρακτηρίζουν δήθεν με ευφυολόγημα «γουρούνια (PIGS)» τις τέσσερις χώρες της Μεσογείου (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) πώς χαρακτηρίζουν τη δική τους χώρα που χρωστάει σε όλη την υφήλιο;

Χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «μόλις» για το 163% του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, γιατί το εξωτερικό χρέος μιας κραταιάς οικονομίας όπως της Ολλανδίας ανέρχεται στο 310,5% του ΑΕΠ της! Αλλά και του γειτονικού της Βελγίου ανέρχεται στο 275,6% του ΑΕΠ του.

Είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό μάλιστα να διαπιστώνει κανείς -κατάπληκτος, ομολογουμένως- ότι το εξωτερικό χρέος ακόμη και της ζάπλουτης Ελβετίας λόγω των αδιάκοπων χρηματοοικονομικών παιχνιδιών των πανίσχυρων τραπεζών της, ανέρχεται στο απίστευτο 276,5% του ΑΕΠ της! Έχει τέτοιο ποσοστό εξωτερικού χρέους η Ελβετία και μας πειράζει το 231% της Πορτογαλίας, το 167,5% της Ισπανίας ή το 123% της Ιταλίας; Είμαστε σοβαροί;

Ακόμη και η… Δανία (!) έχει μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος από την Ελλάδα (197% του ΑΕΠ) όπως και η Γαλλία (190,6%) και πάει λέγοντας…

Το τελειωτικό χτύπημα όμως σε αυτήν την αισχρή επίθεση κατά της Ελλάδας το δίνει το γεγονός ότι ίδιο εξωτερικό χρέος με τη χώρα μας έχει και η ίδια η… Γερμανία – 163% εμείς και 161% του ΑΕΠ τους αυτοί! Τελεία και παύλα.

Υποκρισία: Μύθοι περί των αγορών

Σκοπιμότητες και μόνο υπηρετεί η στάση των αγορών μη διστάζοντας να αντιμετωπίζουν τα ίδια στοιχεία με αντιδιαμετρικό τρόπο, αν αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά τους. Αυτό επισημαίνει η «Ελ Παΐς» οργισμένη:

«Έτος 2007. Η Ισπανία είναι μια ευημερούσα δύναμη, η επενδυτική δυνατότητα της οποίας πείθει τις αγορές μέχρι του σημείου να προσελκύσει ξένο κεφάλαιο της τάξης σχεδόν του 160% του ΑΕΠ.

Έτος 2010. Η Ισπανία είναι μια χώρα με πήλινα πόδια που χρωστάει στο εξωτερικό περισσότερο από 170% του ΑΕΠ της, πράγμα που γεννά αμφιβολίες έγκαιρης επιστροφής του. Σε λιγότερο από τρία χρόνια, ο παραμορφωτικός φακός των αγορών διαβάζει με πλήρως αντίθετο τρόπο δύο πολύ όμοια νούμερα»!

[Γιώργος Δελαστίκ, Έθνος]
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://dexiextrem.blogspot.com

Στα μουλωχτά πάνε να ξεπαστρέψουν τη ΔΕΗ μέσα στον Αύγουστο

Αποφασισμένη να περάσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ μέσα στον Αύγουστο φέρεται η κυβέρνηση, ενθαρρυμένη προφανώς και από την έκβαση της απεργίας των φορτηγατζήδων.

Μετά τη συνεδρίαση της σημερινής διυπουργικής επιτροπής υπό τον Θ. Πάγκαλο, ανώτατη κυβερνητική πηγή έλεγε ότι για το λόγο αυτό συγκαλείται αύριο ειδική κυβερνητική σύσκεψη στο γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απόσταση μεταξύ του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα η κυβέρνηση και εκείνου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλη. «Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν έχουν αντιληφθεί τί πρέπει να γίνει”, ήταν ένα από τα σχόλια της πηγής, η οποία έκανε, επίσης, λόγο και για “τελειωμένες νοοτροπίες”». Και κάνοντας σαφέστερες τις κυβερνητικές προθέσεις είπε ότι δεν συζητάμε το “αν”, αλλά το “πως”.Η τακτική της κυβέρνησης, όπως εξήγησε, είναι ένα “μίγμα διαβούλευσης και αποφασιστικότητας”, με στόχο την ανεύρεση της καλύτερης λύσης.

Στο μεταξύ, σχετικά με το θέμα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων που έθεσε το κλιμάκιο της τρόικα στην κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός δήλωσε σήμερα το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,.“
Ξεπουλιέται ο εθνικός μας πλούτος. Με απεργίες διαρκείας θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Έχουμε ηθικό χρέος”,

Ο κ. Κατσαρός, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι
“πρέπει να πάρει επίσημη και υπεύθυνη θέση και να μην υποκύψει στις δήθεν πιέσεις και ορέξεις της τρόικα. Πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”.
Εξήγησε επίσης ότι “αυτό που πάει να γίνει, με βάση τις δήθεν επιταγές του μνημονίου, είναι το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, δηλαδή, το να αγοράσουν ιδιώτες τις ήδη υπάρχουσες ενεργειακές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς να επενδύσουν. Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας στο διπλάσιο”.
Κατέληξε λέγοντας ότι “εμείς, ως ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης και του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας είναι ομόφωνος και δεν είναι ούτε της ΔΑΚΕ ούτε της ΠΑΣΚΕ”.

Όπως εξάλλου σημειώνει η Απογευματινή» η υπόθεση της ΔΕΗ εξελίσσεται , «
σε οργανωμένο εσωκομματικό κίνημα …Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών Δ. Ρέππα, ο οποίος κράτησε σαφείς αποστάσεις από την επίμαχη προτροπή της τρόικας, αλλά και από την τροπή που έλαβε η συζήτηση στο δημόσιο διάλογο… Ο βουλευτής Κοζάνης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος διεμήνυσε με τη σειρά του ότι ‘’δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή μια τέτοια απαίτηση’’, ενώ και ο πρώην υπουργός Τ. Χυτήρης στηλίτευσε τη λογική του ‘’αποφασίζομεν και διατάσσομεν’’».
“Ανησυχούμε πολύ αν πάει η ΔΕΗ σε ακραίες ιδιωτικοποιήσεις”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.
“Σημασία έχει να μην απεμπολήσουμε το κοινωνικό κράτος”, τόνισε ο νομάρχης, Γιάννης Σγουρός.
Για δυσβάσταχτες επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα, που θα πληρώνουν πανάκριβα την ηλεκτρική ενέργεια και για εργατικά δικαιώματα που θυσιάζονται, έκανε λόγο το ΠΑΜΕ.

Τονίζεται ότι η τρόικα έδωσε διορία έως το Σεπτέμβριο για την απελευθέρωση της αγοράς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσίασε εναλλακτικό σχέδιο με το οποίο προτείνει να αποφευχθεί η πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων.


Δεν υπάρχει λόγος να συζητήσει ή να αποδεχθεί κάτι περισσότερο από το γράμμα του μνημονίου για τη ΔΕΗ, συμβούλεψε την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.


http://www.antinews.gr/?p=56306
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://lamogios.blogspot.com/

Τρόικα: Μια χαρά τα πάτε, αντέχετε ακόμη.!

Μην ανησυχείτε, μια χαρά τα πάτε, μας λένε οι ..."τοποτηρητές" που μας κυβερνούν, μετά τους ελέγχους που διενήργησαν.
Ε και λοιπόν τί έγινε; απαντούν οι Ελληνες πολίτες. Τι να το κάνουμε να μας λένε ότι πηγαίνουμε καλά με δεδομένη την κατάντια μας και από την άλλη να κινδυνεύουμε να μας κλείσουν στης φυλακής τα σίδερα λόγω χρεών ή να ζούμε στη μιζέρια, την απόγνωση και την απαισιοδοξία. Ούτε ένα ούτε δύο είναι τα νοικοκυριά που πλέον δεν διαθέτουν λύσεις. Εχουν αφεθεί στην κυριολεξία στο έλεος Θεού κι ανθρώπων.
Άνω των 250.000 οικογενειών έχουν πλέον σηκώσει τα χέρια ψηλά και ζουν με την κάννη του όπλου στραμμένη στον κρόταφο. Η μείωση των εισοδημάτων, η ακρίβεια που συνεχίζεται, οι απολύσεις, το κλείσιμο εταιριών και καταστημάτων έχουν δημιουργήσει καταστάσεις πρωτόγνωρες στη μεγάλη μάζα του λαού που συναισθάνεται πλέον ότι αδυνατεί να εφεύρει τρόπους ώστε να ρυθμίσει τις οφειλές προς τρίτους και κυρίως τις τράπεζες που λειτουργούν ως ύαινες έτοιμες να πιουν το αίμα του θύματός τους.
Αναλογισθείτε μόνον τι θα συμβεί αν τελικά οι φόβοι που έχουν διατυπωθεί ότι οι άνεργοι θα αγγίξουν το 1 εκατομμύριο επαληθευθούν.
Ηδη είμαστε οι πλέον απαισιόδοξοι για τα οικονομικά ζητήματα στην Ευρώπη. Τελευταίες μετρήσεις δε δείχνουν ότι αυξάνεται επικίνδυνα ο αριθμός των ανθρώπων που αυτοκτονούν στη χώρα μας. Το γέλιο δείχνει σιγά-σιγά να χάνεται στη γειτονιά μας.
Και την ίδια ώρα δεν βλέπουμε ακόμη τίποτα από την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση των μέτρων ανάπτυξης.
Και η ανάπτυξη είναι η μόνη λύση ώστε να ξεφύγουμε.
Ο χρόνος πίστωσης που δόθηκε στην κυβέρνηση έχει παρέλθει προ πολλού, σε λίγο σώζονται και τα όποια περιθώρια υπομονής μπορούσε να έχει ο πολίτης, αυτός που βλέπει ό,τι είχε κτίσει τόσα χρόνια να γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια του.