'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Στα μουλωχτά πάνε να ξεπαστρέψουν τη ΔΕΗ μέσα στον Αύγουστο

Αποφασισμένη να περάσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ μέσα στον Αύγουστο φέρεται η κυβέρνηση, ενθαρρυμένη προφανώς και από την έκβαση της απεργίας των φορτηγατζήδων.

Μετά τη συνεδρίαση της σημερινής διυπουργικής επιτροπής υπό τον Θ. Πάγκαλο, ανώτατη κυβερνητική πηγή έλεγε ότι για το λόγο αυτό συγκαλείται αύριο ειδική κυβερνητική σύσκεψη στο γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απόσταση μεταξύ του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα η κυβέρνηση και εκείνου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλη. «Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν έχουν αντιληφθεί τί πρέπει να γίνει”, ήταν ένα από τα σχόλια της πηγής, η οποία έκανε, επίσης, λόγο και για “τελειωμένες νοοτροπίες”». Και κάνοντας σαφέστερες τις κυβερνητικές προθέσεις είπε ότι δεν συζητάμε το “αν”, αλλά το “πως”.Η τακτική της κυβέρνησης, όπως εξήγησε, είναι ένα “μίγμα διαβούλευσης και αποφασιστικότητας”, με στόχο την ανεύρεση της καλύτερης λύσης.

Στο μεταξύ, σχετικά με το θέμα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων που έθεσε το κλιμάκιο της τρόικα στην κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός δήλωσε σήμερα το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,.“
Ξεπουλιέται ο εθνικός μας πλούτος. Με απεργίες διαρκείας θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Έχουμε ηθικό χρέος”,

Ο κ. Κατσαρός, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι
“πρέπει να πάρει επίσημη και υπεύθυνη θέση και να μην υποκύψει στις δήθεν πιέσεις και ορέξεις της τρόικα. Πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”.
Εξήγησε επίσης ότι “αυτό που πάει να γίνει, με βάση τις δήθεν επιταγές του μνημονίου, είναι το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, δηλαδή, το να αγοράσουν ιδιώτες τις ήδη υπάρχουσες ενεργειακές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς να επενδύσουν. Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας στο διπλάσιο”.
Κατέληξε λέγοντας ότι “εμείς, ως ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης και του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας είναι ομόφωνος και δεν είναι ούτε της ΔΑΚΕ ούτε της ΠΑΣΚΕ”.

Όπως εξάλλου σημειώνει η Απογευματινή» η υπόθεση της ΔΕΗ εξελίσσεται , «
σε οργανωμένο εσωκομματικό κίνημα …Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών Δ. Ρέππα, ο οποίος κράτησε σαφείς αποστάσεις από την επίμαχη προτροπή της τρόικας, αλλά και από την τροπή που έλαβε η συζήτηση στο δημόσιο διάλογο… Ο βουλευτής Κοζάνης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος διεμήνυσε με τη σειρά του ότι ‘’δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή μια τέτοια απαίτηση’’, ενώ και ο πρώην υπουργός Τ. Χυτήρης στηλίτευσε τη λογική του ‘’αποφασίζομεν και διατάσσομεν’’».
“Ανησυχούμε πολύ αν πάει η ΔΕΗ σε ακραίες ιδιωτικοποιήσεις”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.
“Σημασία έχει να μην απεμπολήσουμε το κοινωνικό κράτος”, τόνισε ο νομάρχης, Γιάννης Σγουρός.
Για δυσβάσταχτες επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα, που θα πληρώνουν πανάκριβα την ηλεκτρική ενέργεια και για εργατικά δικαιώματα που θυσιάζονται, έκανε λόγο το ΠΑΜΕ.

Τονίζεται ότι η τρόικα έδωσε διορία έως το Σεπτέμβριο για την απελευθέρωση της αγοράς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσίασε εναλλακτικό σχέδιο με το οποίο προτείνει να αποφευχθεί η πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων.


Δεν υπάρχει λόγος να συζητήσει ή να αποδεχθεί κάτι περισσότερο από το γράμμα του μνημονίου για τη ΔΕΗ, συμβούλεψε την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.


http://www.antinews.gr/?p=56306
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://lamogios.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου