'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

37 εκατ. δολ. για σεξουαλική παρενόχληση 25χρονης

Η 25χρονη Κρίστι Φρέιζερ Κερκ ,εργαζόμενη στο τμήμα μάρκετινγκ της αλυσίδας καταστημάτων «David Jones» στην Αυστραλία κατέθεσε την μήνυση κατά των εργοδοτών της, ζητώντας την αποζημίωση-μαμούθ των 37 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην γενικό διευθυντή των πολυκαταστημάτων, Μαρκ Μακίνες.
Ο Μαρκ Μακίνες ο οποίος εθεωρείτο ως ένας από τους ικανότερους γενικούς διευθυντές στην ιστορία των πολυκαταστημάτων, απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες όταν η εταιρία έλαβε το εξώδικο της νεαρής Κρίστι Κερκ, που γνωστοποιούσε την πρόσθεσή της να καταθέσει μήνυση ζητώντας ως χρηματική ικανοποίηση το μεγαλύτερο ποσό που έχει ζητηθεί ποτέ για παρόμοια καταγγελία στην Αυστραλία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «νέος Κόσμος», η μήνυση κατατέθηκε την Δευτέρα 2 Αυγούστου στο Ανώτατο δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας. Σύμφωνα με την Κερκ, όλα ξεκίνησαν όταν... η ίδια και η υπόλοιπη ομάδα μάρκετινγκ της εταιρίας, παρευρέθησαν σε ιδιωτικό δείπνο που είχε οργανώσει ο Μακίνες στις 23 Μαΐου, προκειμένου να γιορτάσουν μια εμπορική επιτυχία της εταιρίας.
Όταν ήρθε η ώρα του επιδορπίου, ο Μακίνες κοίταξε την Κερκ και την προέτρεψε να το δοκιμάσει λέγοντάς της ότι έχει τόσο καλή γεύση όσο και ο… στοματικός έρωτας. Λίγο μετά, ο Μακίνες έβαλε το χέρι του κάτω από την μπλούζα της και της άγγιξε την τιράντα του σουτιέν. Μετά την αγκάλιασε, σηκώνοντάς την στα χέρια του και την κάλεσε να πάνε στο σπίτι του. Όπως λέει η ίδια, η πρόσκλησή του ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν πρόσκληση για ερωτική συνεύρεση.
Η Κερκ αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε στον Μακίνες ότι δεν έβρισκε την συμπεριφορά του σωστή, ενώ του είπε ότι δεν την ενδιέφεραν οι προτάσεις του κάτι που, όπως λέει, θα το επιβεβαιώσουν στο δικαστήριο και δύο συνάδελφοί της που θα κληθούν ως μάρτυρες.
Η μία εκ των δύο μαρτύρων είναι η γενική διευθύντρια του τμήματος Μάρκετινγκ, κ. Αν Μαρί Κέλι, στην οποία μάλιστα μίλησε μετά το πρώτο περιστατικό. Η κ. Κέλι της είπε, μάλιστα, ότι δεν την εξέπληττε η συμπεριφορά του Μακίνες και ότι παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί και στο παρελθόν, τουλάχιστον δύο φορές. Ο Μακίνες ήταν γνωστός «γυναικάς» και, όπως λέει η Κερκ, έμαθε ότι στο παρελθόν είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά όχι δύο, αλλά τέσσερις ακόμα εργαζόμενες.
Σε φιλανθρωπίες τα χρήματα
Η Κερκ δήλωσε στον Τύπο της Αυστραλίας πως όλα τα χρήματα της αποζημίωσης, δεν θα τα χρησιμοποιήσει για προσωπικό της όφελος, αλλά θα τα διαθέσει για την ίδρυση ενός κέντρου συμπαράστασης θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης και συμπεριφοράς εκφοβισμού στον χώρο εργασίας. Την ίδια στιγμή η μετοχή της εταιρίας σημειώνει μεγάλη πτώση, ενώ εκφράζονται ανησυχίες για το αντίκτυπο που θα έχει αυτή η εξέλιξη στους καταναλωτές


Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου