'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Η ξευτίλα στο μεγαλείο της

Το γραφείο του Ερντογάν τον Απρίλιο είχε τηλεφωνήσει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» και έκλεισε 58 δωμάτια για να μείνουν ο Τούρκος πρωθυπουργός και η παρέα του. Στις 7 Μαΐου οι άνθρωποι του Ερντογάν επικοινώνησαν με το παραπάνω ξενοδοχείο και ακύρωσαν τις παραπάνω κρατήσεις.

Η αιτία;;; Ακούστε την και άμα θέλετε πιστέψτε την.

Το διπλωματικό γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού εξήγησε στο ξενοδοχείο ότι το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (βλέπε Δρούτσας) τους ζήτησε να αποφύγουν το κέντρο των Αθηνών, για λόγους ασφαλείας, αφού στην περιοχή γίνονται πολλές διαδηλώσεις και μπορεί να τους πάρει καμία αδέσποτη.

Με άλλα λόγια του υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε επισήμως την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ότι το κέντρο των Αθηνών και η Πλατεία Συντάγματος είναι περιοχή που δεν μπορεί το Ελληνικό κράτος να ελέγξει.

Είπατε τίποτε;;

ΠΗΓΗ: www.aitolia.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://citypress-gr.blogspot.com/

Προσπαθούν να μας υποδουλώσουν εντελώς οι τούρκοι

Προσπαθούν να κάνουν κουμάντο οι τούρκοι στην Ελλάδα, «ρυθμίζοντας» και την επικοινωνία.
Ένα νέο είδος υποτέλειας στους οθωμανούς ξεπροβάλλει, ελέω κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Με νουθεσίες σήμερα προς Έλληνες δημοσιογράφους τους οποίους είδε, του τύπου να μην γράφουν για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά (δεκάδες έγιναν μόνο χθες και προχθές), ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το στίγμα του, για τα «σωστά μηνύματα» (τα φιλοτουρκικά και ενδοτικά δηλαδή) που πρέπει να εκπέμπει ο (ούτως ή άλλως διεθνιστικός) ελληνικός Τύπος. Μάλιστα, όταν πιέστηκε, δήλωσε το αμίμητο ότι «στα επτάμισι χρόνια, που είμαι πρωθυπουργός, δεν βομβάρδισα κάποια χώρα. Αν δεν είστε εσείς ήρεμοι, πώς θα μεταδώσετε σωστά τα μηνύματα, ώστε να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας;». «Ηρεμία» λοιπόν συνιστά έναντι των προκλήσεων της χώρας του ο Ταγίπ Ερντογάν!

Μας θέλουν άοπλους
Ο ισλαμιστής πολιτικός, εξέφρασε και την παράλογη απαίτηση να μην πετούν οπλισμένα τα μαχητικά μας πάνω από το Αιγαίο, λέγοντας (και νομίζοντας ότι απευθύνεται σε βλάκες) ότι «τα τουρκικά μαχητικά δεν απογειώνονται οπλισμένα, όπως τα ελληνικά μαχητικά», προσθέτοντας ότι «αν εξαλείψουμε αυτή τη διαφορά, θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς την ειρήνη». Ξεχνώντας δε το 1987, τα Ίμια και την κατοχή της Κύπρου, δήλωσε ότι «δεν είμαστε οι δύο χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Μέχρι τώρα λειτουργούμε μέσω του Νατοϊκού σταθμού, που μεταφέρει εκατέρωθεν τις πληροφορίες για τις υπερπτήσεις μας. Δεν βλέπω, όμως, γιατί να μην αλληλοενημερωνόμαστε για τις πτήσεις μας, ταυτόχρονα με την ενημέρωση προς το ΝΑΤΟ». Δηλαδή, συγκυριαρχία στο Αιγαίο! Όσο για την πρόταση Παπανδρέου τα τουρκικά μαχητικά να καταθέτουν σχέδια πτήσης (ώστε να μην γίνονται αναχαιτίσεις) αυτή είναι μόνο για γέλια και αναδεικνύει έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.

Προκλητικός και κυνικός ο Ερντογάν
Ήθελε βέβαια ο τούρκος πρωθυπουργός να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν τον άφηνε. «Η πιο εποικοδομητική εποχή (σ. σ. στις ελληνοτουρκικές σχέσεις) είναι επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου», δήλωσε (τζάμπα οι κουμπαριές για τον «κουρασμένο» της Ραφήνας). Όσο για την «καλοσύνη» του να προτείνει την ηλεκτροδότηση των νησιών του Αιγαίου, άλλο ένα μέτρο για να πατήσει εκεί το πόδι της η τουρκία, αναρωτήθηκε με στόμφο στους Έλληνες δημοσιογράφους: «γιατί ενοχλείστε;» Φυσικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ημερήσια εφημερίδα, είχε να πει και για την οικονομική κρίση και την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα: «Θα βοηθήσουν όμως τρεις προϋποθέσεις: η ασφάλεια, η ειρήνη και η συνεργασία με τους γείτονές σας».

Τα δώσαμε όλα
Η υποδούλωση της χώρας μας στην τουρκία, έκλεισε με 21 συμφωνίες, που σφραγίστηκαν στη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Τι υπεγράφη: Κοινή Πολιτική Διακήρυξη για την σύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, Πρωτόκολλο για τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Συμφωνία σχετικά με την επικερδή απασχόληση των εξαρτώμενων μελών των διπλωματικών αποστολών, άρση των περιορισμών που ισχύουν σε μεθοριακούς σταθμούς στον Έβρο, μνημόνια για θέματα επενδύσεων, την προώθηση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας και την προστασία των δασών (αυτών που μας έκαιγε η Τανσού Τσιλέρ, παρασημοφορώντας μάλιστα τους δράστες...) και τη συνεργασία σε ενεργειακά θέματα. Επίσης, υπεγράφη συμφωνία για τη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και μνημόνια και διακηρύξεις για τις μεταφορές, τις επικοινωνίες και τα ταχυδρομεία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την τυποποίηση, τη συνεργασία των κρατικών πρακτορείων ειδήσεων και την τραπεζική συνεργασία. Τώρα, εδώ έγιναν και πράγματα που υπονομεύουν την εθνική μας ασφάλεια. Μπορεί η Σμύρνη να φέρεται το λιμάνι όπου θα γίνεται η επανεισδοχή λαθρομεταναστών (υπενθυμίζουμε ότι τη σχετική συμφωνία του 2002, οι τούρκοι ποτέ δεν την τήρησαν), όμως η Κοινή Διακήρυξη για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους τουρκικών ειδικών διαβατηρίων, δεν προμηνύει κάτι καλό...

Οι τούρκοι πήραν ό,τι ήθελαν
Είναι πλέον φανερό, ότι οι δύο κυβερνήσεις, προσπαθούν να δημιουργήσουν αλληλεξαρτήσεις, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο «εντάσεων» (με άλλα λόγια, περιθώριο ελληνικών αμυνών). Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι οι Τούρκοι φεύγουν για άλλη μια φορά κερδισμένοι: πατούν πόδι στο Αιγαίο, «διευκολύνονται» στις μετακινήσεις τους, στις μεταφορές τους και στις επικοινωνίες τους, αλλά και στη ροή τουριστών στη «φτηνότερη» αγορά τους, ενώ πετυχαίνουν και μια προκαταρκτική ενεργειακή συνεργασία, που θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον εφαλτήριο για «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο. Παράλληλα, διευκολύνουν οι της Άγκυρας τα σούρτα-φέρτα των ανθρώπων τους (δηλαδή των πρακτόρων τους) στην ελληνική επικράτεια (για να μπορούν να μας αποσταθεροποιούν κατά το δοκούν) και μας «δουλεύουν» κανονικά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, υπογράφοντας συμφωνίες που ούτως ή άλλως δεν σκοπεύουν να τηρήσουν (όπως έκαναν με το πρόσχημα της μη χρηματοδότησης από την ΕΕ των «δειγματοληπτικών» απελάσεων στις οποίες προχωρούν). Παράλληλα, ενώ οι τούρκοι μας πουλούν «ειρήνη και συνεργασία», συνεχίζουν να εξοπλίζονται και μάλιστα με επιθετικά όπλα, κλιμακώνοντας την ένταση στο Αιγαίο και μάλιστα την ώρα που ο Ερντογάν κόβει βόλτες στην Αθήνα.

elkosmos

Ξεπουλαμε...για περαστε

Απο την στιγμη που αποφασιστηκε να ξεπουληθει η χωρα,εγινε η προεργασια,μας ξεγελασαν με ψευτικες υποσχεσεις και πηραν την εξουσια.....
Ηταν πολυ ευκολο να δρομολογηθει η συνεχεια του ξεπουληματος,και οπως παει σε λιγο καιρο στα βιβλια της ιστοριας μας οι Τουρκοι θα περιγραφονται σαν Ηρωες που ταλαιπωρηθηκαν απο τους γελοιους ραγιαδες οι οποιοι παρα την θεληση των Ερωπαικων χωρων ηθελαν την απελευθερωση τους.

Και μετα απο ολα αυτα υποκλινομενοι στον...

Μεγαλο Βεζυρη μας, οχι δεν μιλω για τον διαχειριστη μας,θα του προσφερουμε απλοχερα οτι με θυσιες πηραμε πισω στην διαρκεια της επαναστασης του 1821,γη και υδωρ.

Και θα σκυψουμε ταπεινα το κεφαλι μας και θα ζητησουμε συγνωμμη που τολμησαμε να πιστεψουμε οτι η ελευθερια μας ανηκε,θα γκρεμισουμε τα αγαλματα των ηρωων μας και θα σβησουμε απο τον χαρτη τις περιοχες που δοθηκαν οι μαχες για την ανεξαρτησια μας.

Σαν φτωχοι επαιτες θα τον ευχαριστησουμε που μας αξιωσε με την επισκεψη του και που εχει την διαθεση να μας βοηθησει οικονομικα μιας και τωρα στο μαυρο χαλι μας το μονο που μας απομενει ειναι η να βγουμε στην πορνεια, η να στηθουμε σε κεινον.

Και ο καλος μας πολιτικος που στην εποχη του υποχωρησαμε για τα Ιμια και επισης στην εποχη του τους παρεδοθη ο Οτσαλαν,αδιαντροπα αλλαζει την πολιτικη μας υπερ του και δεν εχει καμμια δυσκολια να το πει.

Ξεπουλαμε την χωρα για ενα πινακιο φακης...για περαστε,οποιος προλαβε...προλαβε.

www.harrytsopanos.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Καταγγελία για πολυτελές αυτοκίνητο Καρατζαφέρη - Έτσι αλλάζουν τις αυτοκινητάρες οι βουλευτές

Η παρούσα καταγγελία εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και αφορά προσωπική μαρτυρία αναγνώστη σε περιστατικό που συνέβη την περίοδο 1995-96 σε συγκεκριμένη έκθεση αυτοκινήτων.

Ο αναγνώστης πληροφορείται απο τον πωλητή της έκθεσης για μια εκπληκτική προσφορά σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο τύπου Mercedes το οποίο - όπως του εξηγεί ο πωλητής - ήταν ιδιοκτησίας του Γ.Καρατζαφέρη και θέλει να το αποσύρει. Το καλύτερο έρχεται όμως μερικά δευτερόλεπτα αργότερα...


...όταν ο πωλητής στην προσπάθεια να τον πείσει ο το αυτοκίνητο δεν έχει πρόβλημα (παρά τη χαμηλή τιμή του) του εξηγεί πως γίνονται αυτές οι "δουλειές"!!!

Ο καταγγέλων καλεί μάλιστα μέσα απο την επιστολή του , τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ αν τυχόν αμφισβητεί το πολυ συγκεκριμένο γεγονός που αναφέρει με ονόματα και στοιχεία να το διαψεύσει.

Σας παραθέτουμε την επιστολή αυτούσια όπως εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

************************************************************

" 'Eφτασε ποια η ωρα εσείς που το παίζετε ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ να προσεχετε πολύ το τι κάνατε μέχρι τώρα.

Ο κ. Καρατζαφέρης πόσο τίμιος ήταν σαν Βουλευτής (μάλλον Βολευτής) και καναλάρχης ?

Ακου να δείς να μαθαίνεις και ρώτα τον να θυμηθεί.

Ηταν το 1995 ή 1996.

Στην έκθεση αυτοκινήτων "ΣΑΜΟΛΗΣ" στην λεωφ.Βριλησσού 87, στο Πολύγωνο, εμφανίστηκε τότε μια ολοκαίνουργια, μαύρη αστραφτερή Mercedes.

O κ. Θανάσης που ήτανε πωλητής, μου λέει. "Πάρτηνε, είναι ευκαιρία, από 14.000.000 δρχ. μόνον 8.000.000." Γιατί του λέω ?


Είναι του Καρατζαφέρη μου λέει, την τρακάρησε στον πίσω προφυλακτήρα, την χαρακτηρίσανε άχρηση. Εμείς αλλάξαμε, μου είπε ο κ. Θανάσης τον προφυλακτήρα και είναι το αυτοκίνητο είναι τώρα ατόφιο.

Καλά του λέω, και γιατί τότε την πουλάει ?

"Μα γιατί βγάζοντας αυτή άχρηστη, έχει το δικαίωμα να πάρει νέα Βουλευτική Mercedes με 4.000.000, οπότε κάτι βγάζει και αυτός, κάτι και εμείς και εσύ πληρώνεις σχεδόν τα μισά και όλα νόμιμα !! ""

Ευγε πατριώτη και να πάτε να κάψετε το τελωνειο, να μην βρεθούν ποτέ τα τεκμήρια της "νομιμότητας" σας."


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Κύριε "επιτυχημένε" έτσι όπως πάμε θα βάλουν βόμβα και μέσα στο βρακί μας

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να καταλάβει ο κύριος "επιτυχημένος" ότι έτσι όπως πάει το πράγμα, οι τρομοκράτες θα βάλουν βόμβα ακόμα και μέσα στο βρακί μας.

Τι κι αν ο επιτυχημένος "εξάρθρωσε" τον ΕΑ;
Το αποτέλεσμα είναι συνεχόμενες βομβιστικές επιθέσεις όπου μπορεί να φανταστεί κανείς.
Βέβαια ο "επιτυχημένος" δεν ανησυχεί. Τα μέτρα εναντίον της τρομοκρατίας που έχει λάβει αποδίδουν καρπούς, τους οποίους φυσικά μόνο αυτός βλέπει.

Από τη στιγμή που δεν είχε την πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί μετά τα όσα έχουν γίνει...

αποτελεί κι αυτός άλλο ένα κακό παράδειγμα πολιτικού, που έχει αναγάγει την ανεπάρκεια σε καθημερινή πρακτική.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό.
Το χειρότερο είναι ότι αν Θεός φυλάξει ο επόμενος στόχος των άνανδρων τρομοκρατών είναι τέτοιος που προκαλέσει λαϊκή αποδοχή τι θα γίνει;

Έχει αναλογιστεί κανείς τι τραγικές συνέπειες μπορεί να υπάρξουν στην απευκταία περίπτωση που τα παλιοτόμαρα που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους, αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα;

Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι από κάθε άποψη.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ανελέητη και άδικη επιδρομή της στη μεσαία και χαμηλή τάξη έχει δημιουργήσει δυστυχώς το κατάλληλο έδαφος για την αποδοχή ακραίων πράξεων.

Στα ζητήματα της τρομοκρατίας, χρειάζεται ομόθυμη καταδίκη από όλους, αλλά και σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα που ο "επιτυχημένος" φαίνεται ότι δε διαθέτει.

Χρειάζεται νηφαλιότητα και κοινή μαζική καταδίκη της τρομοκρατίας, για να μη φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίζουμε το τέρας που μόνοι μας δημιουργήσαμε.

Τι αλλάζει σε πιστωτικές κάρτες και δάνεια

Νέο τοπίο σε δάνεια, κάρτες, καταθέσεις και επενδύσεις φέρνουν οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και στην ευρύτερη ελληνική οικονομία. Μετά τη διάσωση των κρατικών ομολόγων - μέσω του κοινού πακέτου Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΔΝΤ- αλλά και των τραπεζών, μέσω των διευκολύνσεων που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο τραπεζικός χάρτης αλλάζει εκ νέου για δανειολήπτες, καταθέτες και επενδυτές. Υψηλότερες επισφάλειες, «φθηνό» αλλά και σπάνιο χρήμα, νέα προϊόντα σε δάνεια και κάρτες, αλλά και «πόλεμος» στις προθεσμιακές καταθέσεις συνθέτουν το νέο παζλ.

Οπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, η άμεση μείωση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η γενικότερη ύφεση της οικονομίας θα προκαλέσουν εκτίναξη στα «κόκκινα» δάνεια, τόσο στα στεγαστικά όσο και, κυρίως, στα καταναλωτικά και στις πιστωτικές κάρτες. Στο τέλος του 2009 οι συνολικές επισφάλειες ανέρχονταν περίπου στα 20 δισ. ευρώ, ενώ- με βάση μάλιστα τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις- θα εκτιναχθούν στα 25 δισ. ευρώ στο τέλος του 2010. Ειδικά στις πιστωτικές κάρτες, οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι τα χρέη σε καθυστέρηση θα φθάνουν ακόμα και το 20% του συνόλου για συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Μπαράζ επισφαλειών

Ακόμα πιο δυνατά θα χτυπήσει το καμπανάκι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για την επιχειρηματική πίστη και τις ακάλυπτες επιταγές. Αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για μπαράζ επισφαλειών μετά τον Σεπτέμβριο, όταν οι μειώσεις μισθών θα γίνουν πραγματικά αισθητές και η ύφεση θα χτυπήσει το σύνολο της αγοράς.

Εκτός όμως από τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, αρνητικό στοιχείο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα δίνει η κάθετη πτώση στις εκταμιεύσεις νέων δανείων. Ειδικά στη στεγαστική πίστη, οι τραπεζίτες έχουν πέσει σε τέλμα, καθώς οι εκταμιεύσεις νέων δανείων γίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες οι κρουνοί των χρηματοδοτήσεων έχουν ουσιαστικά κλείσει.

«Κόβουν» πάνω από τις μισές αιτήσεις
Ενδεικτικό είναι ότι οι τράπεζες απορρίπτουν περισσότερες από τις μισές αιτήσεις νέων καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, ενώ ακόμα και στις περιπτώσεις έγκρισής τους, το ύψος των χορηγήσεων και τα πιστωτικά όρια στις κάρτες είναι σαφώς χαμηλότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη διετία.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα επιχειρηματικά δάνεια, όπου οι τράπεζες σπεύδουν να κόψουν γραμμές χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις μειώνοντας τα όρια των ανοικτών δανείων και ζητώντας επιτακτικά από τους επιχειρηματίες να αποπληρώσουν μεσοπρόθεσμες ή και μακροπρόθεσμες οφειλές.
«Αντίδοτο» με νέα προϊόντα

Στον αντίποδα της κατάστασης αυτής, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σπεύδουν να νοικοκυρέψουν τα υπάρχοντα χαρτοφυλάκιά τους, αναχρηματοδοτώντας μαζικά και επιθετικά υπάρχουσες οφειλές.
Ενδεικτική της κατάστασης είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, σύμφωνα με την οποία τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα διαθέσουν άμεσα ειδικά δάνεια προς δημοσίους υπαλλήλους, τα εισοδήματα των οποίων ψαλιδίστηκαν από τα κυβερνητικά μέτρα.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με πληροφορίες, και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης στους πελάτες του. Κοινή συνισταμένη των νέων δανείων είναι η αύξηση της διάρκειας- κατά τουλάχιστον μία πενταετία στα στεγαστικά δάνεια- και η ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου, ειδικά σε περίπτωση μεταφοράς οφειλών. Με τον τρόπο αυτό, ο δανειολήπτης μειώνει σημαντικά τη δόση του, σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα, ενώ οι τράπεζες αυξάνουν τις πιθανότητες να εισπράξουν τα χρήματα που έχουν δανείσει.

Παράλληλα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσφέρουν μια σειρά από επιπλέον διευκολύνσεις σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες, αλλά και γενικότερα σε πελάτες τους που βρίσκονται στα όρια της υπερχρέωσης. Ενδεικτική είναι η κίνηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να δώσει περίοδο χάριτος έως 24 μηνών και αύξηση της διάρκειας έως 5 ετών στους άνεργους πελάτες του, ενώ ειδικά προϊόντα για αναχρηματοδότηση οφειλών διαθέτει τους τελευταίους μήνες και η Εθνική Τράπεζα.

Σε αντίστοιχη λογική κινούνται και τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς οι τραπεζίτες αναφέρουν ότι- ειδικά στην καταναλωτική πίστη- 7 στις 10 χορηγήσεις αφορούν αναχρηματοδότηση οφειλών.

Πηγή : HBnews

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kosmonaytis.blogspot.com

Η επόμενη μέρα: "Οι Τούρκοι μπορούν να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο αρκεί να καταθέτουν σχέδια πτήσης και να μπαίνουν αφοπλισμένοι!"


Πακέτο 21 συμφωνιών για συνεργασία και μείωση της έντασης (Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10 ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΑΝ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ)

Νέα διαστημικά προγράμματα στη NASA

Εν μέσω οικονομική κρίσης, η κυβέρνηση Ομπάμα επανασχεδιάζει τα διαστημικά προγράμματα της NASA και το οργανόγραμμα του οργανισμού, ώστε να μειώσει το κόστος και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Μπορείτε να το αποκαλέσετε NASA: Η επόμενη γενιά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει το δρόμο για ένα διαφορετικό προορισμό για το διάστημα.

Ο Λευκός Οίκος αντιμέτωπος με την οικονομική κρίση, αναλαμβάνει να αναδιοργανώσει τη NASA και να μειώσει το κόστος για την εξερεύνηση του διαστήματος. Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα προσκάλεσε ιδιωτικές εταιρείες να επενδύσουν τα επόμενα χρόνια στα διαστημικά ταξίδια και να συμμετάσχουν στο επόμενο μεγάλο έργο, την κατασκευή ενός νέου διαστημοπλοίου.

Η NASA θα ξοδέψει 6 δισεκ. δολάρια προκειμένου να ενθαρρύνει ιδιωτικές εταιρείες να τα δικά τους διαστημόπλοια, ώστε να μεταφέρουν τους αστροναύτες τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Απώτερος σκοπός της κυβέρνησης Ομπάμα θεωρείται η αποστολή αστροναυτών στον Άρη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσιάζει ένα αναθεωρημένο σχέδιο για το σκοπό αυτό, με το οποίο όμως θα δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την εξερεύνηση του διαστήματος, θα κατασκευάζει διαστημόπλοια και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας.

20 εκατ. δολάρια το εισιτήριο κάθε αστροναύτη
Το σχέδιο προβλέπει επέκταση κατά πέντε χρόνια της ζωής του ISS και χρηματοδότηση με αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια της έρευνας για την κατασκευή ενός νέου πυραύλου, ο οποίος θα μπορεί να φτάσει σε γειτονικούς αστεροειδής, το φεγγάρι και άλλα σημεία στο διάστημα. Αυτοί οι σταθμοί, θα είναι τα πρώτα βήματα προς τον Άρη.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com