'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κυρία Κατσέλη, θέλατε δεν θέλατε το μυστικό σας διέρρευσε...!!


(Είδατε τι σημαίνει να ζείτε στο χάος;)

Η κα Λούκα Κατσέλη βιώνει, με τον πλέον απίθανο τρόπο, το χάος του κέντρο της Αθήνας. 


 Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε ημέρα, από τις 5 το απόγευμα και μετά, η υπουργός Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη μαζί με το επιτελείο της και τους πιο στενούς της συνεργάτες μετακινείται – μετακομίζει από το κτήριο του υπουργείου Εργασίας την Κουμουνδούρου στο κτήριο του υπουργείου στη ... ... Σταδίου για λόγους ασφαλείας!

Ναι, είναι απίστευτο, είναι όμως ταυτόχρονα και πέρα για πέρα αληθινό. Για να αποφεύγουν την εγκληματικότητα και τους λαθρομετανάστες που σφάζονται μεταξύ τους, εγκαταλείπουν κυριολεκτικά το χώρο εργασίας τους και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε ένα πιο ασφαλές κτήριο. Μετά φυσικά γυρνάνε στην ασφάλεια του σπιτιού τους.

Δεν μου λέτε κα Κατσέλη, και ο κόσμος που ζει Κεραμικό, Ψυρρή, Βοτανικό, Άγιο Παντελεήμονα, Πλατεία Αττικής και Ομόνοια τι να κάνει; Αυτοί πού να μετακομίσουν; Θα μου πείτε, τι σας νοιάζει εσάς! Εμ, βέβαια τι να σας νοιάζει. Να σώσουμε εμείς το τομαράκι μας κι ας πάνε όλοι οι υπόλοιποι στο διάολο. 


http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_5371.html

Η 37χρονη δασκάλα που έκανε «εντατικά μαθήματα» στους δυο μαθητές της..!!!

H Χίνα Πάτελ παραδέχθηκε χθες στο δικαστήριο την "ιδιαίτερη" σχέση της με τους δύο 15χρονους μαθητές της σε σχολείο στα νότια της Αγγλίας.Η ομολογία της σοκάρει!...

“Ναι, είχα σεξουαλικές επαφές με τους δύο μαθητές μου. Το παραδέχομαι”.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου; “Φρικτή εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης που είχαν οι μαθητές της στο πρόσωπο της”.

Η Πάτελ κατηγορείται ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές με τους δύο μαθητές της για αρκετές εβδομάδες και συγκεκριμένα από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 18 Μαρτίου, όπως και η ίδια παραδέχθηκε στο δικαστήριο.

Η "δασκάλα" του έρωτα Χίνα Πάτερ. ΦΩΤΟ Daily MailΚαλούσε στο σπίτι της τα παιδιά όπου και έκαναν σεξ για αρκετή ώρα, σύμφωνα με τα όσα η ίδια δήλωσε. Αν και όπως φαίνεται οι μαθητές πήγαιναν με την θέληση τους ωστόσο και οι δύο είναι ανήλικοι και η ίδια τους παρακίνησε στην πράξη αυτή αφού εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως είναι δασκάλα τους. Αντί λοιπόν να τους διδάσκει το μάθημα αυτή τους μάθαινε τα μυστικά του σεξ και του έρωτα.

Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε σοκαρισμένος πως δεν περίμενε μαι τέτοια συμπεριφορά από την Πάτελ. “Νιώθω αποτροπιασμό. Δεν ξέρω τι να πω. Ήταν μια πολύ ήσυχη και ευγενική γυναίκα. Δεν περίμενα ότι θα έκανε κάτι τέτοιο”, είπε ο Γκάρι Λαβριτζ. «Μου προκαλεί φρίκη ότι χρησιμοποίησε τη θέση της κατά τέτοιο τρόπο», πρόσθεσε.



Η Πάτελ είχε προσληφθεί στο σχολείο τον Σεπτέμβριο του 2009 ως αναπληρώτρια καθηγήτρια. Μάλιστα στην ευθύνη της ήταν και το μάθημα καλή συμπεριφοράς των μαθητών προς την κοινωνία κάτι που όπως φαίνεται η ίδια φρόντισε να περάσει με τον δικό της τρόπο σε δύο από τους μαθητές της.


Τώρα θα δικαστεί εκ νέου σε δικαστήριο του Λίβερπουλ όπου θα βγει η τελική ετυμηγορία. 


http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/37.html 

ON-LINE ΤΑΙΝΙΕΣ!!! ΕΝΑ ΝΕΟ BLOG ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!!!!

ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟ 

BLOG 

ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ!!!

http://tainies-online.info/


ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΣΕΙ!!!!

alfanea

ΠΑΤΡΑ: Γκρέμισαν τοίχο... για να μπουν σε κοσμηματοπωλείο!!!!

Μ
ε τρυπάνια αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να εισβάλλουν με τη μέθοδο του ριφιφί σε χρυσοχοείο που βρίσκεται στην οδό Αγίου Ιωάννη Πράτσικα 48 στην Πάτρα. 

 Χτύπησε όμως ο συναγερμός και το έβαλαν στα πόδια.

Οι δράστες είχαν παραβιάσει διπλανό χώρο στο χρυσοχοείο και επιχείρησαν να γκρεμίσουν τη μεσοτοιχία για να μπουν μέσα. 

Ομως μόλις την έριξαν... ακούστηκε ο συναγερμός. Φεύγοντας μάλιστα ξέχασαν και τα διαρρηκτικά τους εργαλεία. 

http://dete.gr/news.php?article_id=8488

Spiegel: Εθνικό άθλημα των Ελλήνων η απάτη!!

Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις του ΣΔΟΕ κατά τη φοροδιαφυγής είχαν την τιμητική τους στη γερμανική τηλεόραση, καθώς δημοσιογράφοι του γερμανικού περιοδικού Spiegel είχαν πάρει κατά πόδας τους ελεγκτές του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη. 

Οι Γερμανοί παρακολούθησαν το πρώτο ελληνικό οικονομικό «ριάλιτι» την Κυριακή (10/10) από το σαφάρι των κλιμακίων του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το οποίο έγινε και ρεπορτάζ στο έγκυρο έντυπο Spiegel με τίτλο "Οικονομική κρίση στην Ελλάδα".

Οι δημοσιογράφοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν άπειροι τρόποι να εξαπατήσει κανείς τις φορολογικές αρχές, επισημαίνοντας πως περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο από τη φοροδιαφυγή.

Σημειώνεται ακόμα πως η Ελλάδα αποτελεί «μια χώρα όπου η απάτη είναι εθνικό άθλημα και αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτό προσπαθούν να κάνουν» προσθέτει το ρεπορτάζ των Γερμανών για τους 1.300 επιθεωρητές της χώρας που συμμετείχαν στους ελέγχους.

Μάλιστα παραθέτουν περιστατικά από την εμπειρία τους στο πλευρό των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, αναφέροντας το γνώριμο σκηνικό ενοικίασης ομπρέλας και ξαπλώστρας και επισημαίνοντας πως νοίκιαζαν χιλιάδες σε μια εβδομάδα χωρίς να έχουν κόψει καμία απόδειξη.

Στέκονται ιδιαίτερα σε περιστατικά πρόδηλης και συνειδητής φοροαποφυγής, με ιδιοκτήτη μπαρ «ο οποίος δήλωνε στην εφορία παθητικό ισολογισμό για την επιχείρηση του αλλά έξω από το μπαρ είχε παρκαρισμένη τη Maserati του».

Στο ρεπορτάζ του Spiegel επισημαίνεται, επειδή προκαλεί εντύπωση, ο αριθμός των «10.000 γιοτ και ο εκπληκτικά μεγάλος αριθμός πολυτελών αυτοκινήτων σε μια χώρα που… μέχρι το τέλος του έτους θα περιμένει 100.000 πτωχεύσεις». 


http://katohika.blogspot.com/2010/10/spiegel.html 

Έκαναν φτερά 8.000 ευρώ από ...ταχυδρομικό διανομέα !!!

Μια περίεργη ληστεία "ζητάει" εξιχνίαση.

Ο ταχυδρομικός διανομέας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, με χτύπημα στο κεφάλι. Ο Επιθεωρητής των ΕΛΤΑ και η Ασφάλεια Λαμίας ερευνούν την υπόθεση και προσπαθούν να δώσουν απάντηση, στο πως χάθηκαν τα 8.000 ευρώ.


Τι είπε ο διανομέας:

Χθες νωρίς το μεσημέρι στις 12.40΄, ενώ πραγματοποιούσε διανομή στην περιοχή Γαλανέικα της Λαμίας, σταμάτησε με το δίκυκλο σε παρακείμενο ελαιώνα για τη σωματική του ανάγκη.
Δυο νεαροί τσιγγάνοι διαπληκτίστηκαν μαζί του και του πέταξαν πέτρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Όταν συνήλθε και επέστρεψε στο μηχανάκι του, ο σάκος με τα 8.000 ευρώ είχε κάνει "φτερά".

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να απαντήσουν σε ερωτηματικά που προκύπτουν, όπως: 

Γιατί τέτοια ώρα, σχεδόν μεσημέρι, δεν είχε μοιραστεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, που αφορούσαν σε επιδόματα και συντάξεις του ΟΓΑ?
Αν το τραύμα του θύματος μπορούσε να προκαλέσει αναισθησία και για το λόγο αυτόν, ζήτησαν να γίνει ιατροδικαστική έκθεση.


http://www.lamiareport.gr/

Στην ΕΛ.ΑΣ. για τις καταλήψεις!!!

  • Στα αστυνομικά τμήματα καλούνται διευθυντές και γονείς για να δώσουν εξηγήσεις
  • Ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Στα αστυνομικά τμήματα καλούνται διευθυντές και γονείς ώστε να δώσουν εξηγήσεις για τις καταλήψεις! Για όσους μάλιστα δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα, πάνε οι ίδιοι οι αστυνομικοί και ζητούν πληροφορίες για υποκινητές και αξιόποινες πράξεις. 

Την ίδια στιγμή, ορισμένοι προϊστάμενοι διευθύνσεων έχουν ήδη στείλει εντολή προς τα σχολεία να ενημερώνουν...
εγγράφως τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους όταν τελούν υπό κατάληψη.

Άγνοια δηλώνει το υπουργείο, ενώ ήδη εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ καταγγέλλουν την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων με την «ενεργοποίηση για άλλη μια φορά της επαίσχυντης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου», δηλαδή της διάταξης που αναφέρεται σε παράτυπες διαδικασίες λήψης μαθητικών αποφάσεων (!).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» χθες, αστυνομικοί πήγαν σε σχολείο της Δυτικής Αθήνας, όπου οι μαθητές είχαν τερματίσει προ ημερών την κατάληψή τους. Εκεί συναντήθηκαν με τη διεύθυνση και ρώτησαν πότε άρχισε και πότε τελείωσε η κατάληψη, αν υπάρχουν υποκινητές και αν κατά τη γνώμη της διεύθυνσης τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις. Η απάντηση ήταν αρνητική σε όλα και έφυγαν όπως ήρθαν, τονίζουν εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας, επισημαίνοντας πως η απόφαση και η πραγματοποίηση της κατάληψης δεν προκάλεσαν την παραμικρή ένταση στο σχολείο.

Ωστόσο, στην ίδια περιοχή όλοι οι διευθυντές έχουν λάβει από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου σαφείς οδηγίες. Σύμφωνα με έγγραφο του προϊσταμένου του Ε' γραφείου, το οποίο εστάλη στις 4 Οκτωβρίου, όταν ένα σχολείο τελεί υπό κατάληψη η διεύθυνση καλείται να ενημερώσει σχετικώς τις αστυνομικές αρχές της περιοχής καθώς και τους γονείς.

«Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια βιομηχανία κλήσεων διευθυντών σχολείων και εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων στα αστυνομικά τμήματα. Καλούνται να καταθέσουν για το τι συμβαίνει στο σχολείο τους με τις καταλήψεις των μαθητών», τονίζει ο Θέμης Κοτσιφάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Καταγγέλλει παράλληλα πως «στο πλαίσιο αυτό στέλνονται και έγγραφα-εντολές από τη διοίκηση προς τους διευθυντές σχολείων, να αναφέρουν αμέσως και εγγράφως στα αστυνομικά τμήματα αν έγινε κατάληψη του σχολείου! Ενεργοποιείται για μια ακόμη φορά η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Πράξη που από την πρώτη στιγμή οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σύνολό τους έχουν ζητήσει την κατάργησή της».

«Καμία οδηγία ή εμπλοκή του υπουργείου υπάρχει» δήλωναν, χθες, στελέχη του ΥΠΕΠΘ, τα οποία ωστόσο εξήγησαν πως ο νόμος σχετικά με τις καταλήψεις προβλέπει την ενημέρωση αστυνομικών αρχών και γονέων στις περιπτώσεις που οι αποφάσεις για καταλήψεις λαμβάνονται «όχι από τα 15μελή αλλά από μερίδα μαθητών ή με τη συμμετοχή εξωσχολικών». Παράλληλα, επισήμαναν την υπόθεση εισβολής αγνώστων προχθές βράδυ σε ένα σχολείο στο Ίλιον, όπου προκάλεσαν ζημιές.


(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ) 

http://staratalogia.blogspot.com/2010/10/blog-post_8985.html

Ποιοί θα πάρουν τελικά το εκλογικό επίδομα

Μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ενώ το 2009 στις εκλογές πήραν εκλογικό επίδομα 7.769 υπάλληλοι στις επερχόμενες εκλογές θα καταβληθεί σε 5.658 υπαλλήλους.
Στόχος με τη μείωση υπαλλήλων και ποσών είναι να μειωθούν συνολικά κατά 40,1% τα έξοδα των εκλογών.


Ποιοι υπάλληλοι θα πάρουν πόσα..

Υπουργείο Εσωτερικών 2.080 ευρώ
Δικαστικοί υπάλληλοι 1.304 ευρώ
Υπουργείο Δικαιοσύνης 168 ευρώ
Ελεγκτικό συνέδριο 480 ευρώ
Δικαστές Διοικητικών Δικαστηρίων 400 ευρώ
Δικαστικοί- Εισαγγελείς 1.160 ευρώ
Σώματα Ασφαλείας 760 ευρώ
Αποζημίωση εφόρου δικαστικής αρχής (για επτά ημέρες) 866 ευρώ
Δικαστικοί αντιπρόσωποι (ημερήσια αποζημίωση επί επτά ημέρες ) 756 ευρώ

Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι δεν θα πάρουν εκλογικό επίδομα καθώς σύμφωνα με το υπουργείο αυτό περιλαμβάνεται στα έξοδα κίνησης που ήδη λαμβάνουν


.newsit
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/35086

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τη χορήγηση εκλογικών αδειών σε δημοσίους υπαλλήλους

Εγκύκλιο για τη χορήγηση αδειών στους τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, ο χρόνος της άδειας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις. Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και...

1. Για τους υπαλλήλους που δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας: - Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους σε απόσταση 100-200 χλμ θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας. - Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών. - Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους. - Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

2. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας: - Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας. - Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους. - Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση , ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση , ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

3. Με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις είναι δυνατόν να χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στο προσωπικό των υπόλοιπων νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας. Όπως σημειώνεται, οι υπάλληλοι που θα κάνουν χρήση της εκλογικής άδειας υποχρεούνται όπως προσκομίσουν στην αρμόδια υπηρεσία βεβαίωση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής ή άλλου αρμοδίου οργάνου, από την οποία θα προκύπτει ρητώς η συμμετοχή τους στις εκλογές.

Τέλος, επισημαίνεται σε υπηρεσίες και φορείς που λόγω της αποστολής και λειτουργίας τους θα υπάρξουν τυχόν ιδιαίτερες δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών του κοινωνικού συνόλου (νοσηλευτικά ιδρύματα, οργανισμοί κοινής ωφελείας, λιμένες, τελωνειακοί σταθμοί κλπ) η χρήση της ευχέρειας αυτής θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη φειδώ , όσον αφορά τον αριθμό των ημερών άδειας.
την επιστροφή στον τόπο διαμονής στους ανωτέρω θα χορηγηθεί άδεια ως εξής:


© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/blog-post_5131.html 

Ευρωπαίοι χωροφύλακες στην Ελλάδα για τις διαδηλώσεις!!!

H ειδική ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη, EUROGENDFOR ( EUROpean GENDarmerie FORce) έρχεται σύντομα στην Ελλάδα για να κατευνάσει τις λαϊκές αναταραχές και τα φαινόμενα εξέγερσης που συνοδεύουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.


Πρόκειται για ένα στρατό που έχουν στη διάθεσή τους τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να φανεί ότι στα φαινόμενα καταστολής της εξεγέρσεων δεν αναμειγνύεται ο δικός τους στρατός, αλλά ευρωπαϊκές δυνάμεις άμεσης επέμβασης.


Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που εξασφάλισε το Newsbomb.gr, προς το παρόν έχει αναλάβει δράση στην Ελλάδα η ναυτική της δύναμη περιπολώντας τα σύνορά μας στην περιοχή του Αιγαίου. Δεν έχουν βρεθεί όμως ακόμα ο κατάλληλος χώρος, όπου θα στεγάζεται τόσο η ναυτική αποστολή που θα συντονίζει τις ενέργειες, όσο και ο εξοπλισμός της. Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής αποτελείται από 5 κράτη μέλη της Ε.Ε. - Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία, ενώ το ηγετικό της Επιτελείο έχει τη βάση του στην πόλη Βιτσέντζα (Vincenza) της Ιταλίας.


Η είδηση για την αποστολή του μηχανισμού στην Ελλάδα αναρτήθηκε αρχικά, το Μάρτιο του 2010, από το γερμανικό εκδοτικό οίκο Kopp Verlag. Όπως σημειώνει ο Γερμανός αρθρογράφος, Udo Ulfkotte: «Την ώρα που οι Γερμανοί προτείνουν στους Έλληνες να ξυπνούν νωρίτερα και να δουλεύουν περισσότερο για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, στους ελληνικούς δρόμους συσσωρεύεται η οργή. Και έτσι στις Βρυξέλλες αρχίζουν όλες οι προετοιμασίες της κινητοποιήσεως, για πρώτη φορά, ενός ειδικού σώματος της Ε.Ε. για την καταστολή των αναταραχών».


Ο ευρω-στρατός είναι εφοδιασμένος με αρμοδιότητες Μυστικών Υπηρεσιών και συνεργάζεται στενά με τους ευρωπαϊκούς στρατούς για την εγγύηση και εξασφάλιση «της ασφάλειας στις ευρωπαϊκές περιοχές όπου υπάρχουν κρίσιμες καταστάσεις».


«Για την στρατηγική κινητοποιήσεως αποφασίζει ένα πολεμικό συμβούλιο υπό μορφή υπουργικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τούς υπουργούς Αμύνης και Ασφαλείας των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών κρατών», σημειώνει ο αρθρογράφος.


Μόλις το “υπουργικό επιτελείο κρίσεων” υποδείξει πού υπάρχει κρίση, το ειδικό σώμα μπορεί άμεσα να προχωρήσει στην καταπολέμηση αναταραχών, ανταρσιών και μεγάλων, πολιτικών διαδηλώσεων.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Αμύνης εκθείασε την EUROGENDFOR στην ιστοσελίδα του με τις εξής λέξεις: «Αστυνομία ή Στρατός; Μία Ευρωπαϊκή Μεραρχία υπόσχεται την λύση».


Όλο και περισσότερα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εισέρχονται στη EUROGENDFOR, αν είναι πολλοί ακόμα αυτοί που αγνοούν την ύπαρξη και τη λειτουργία της.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε και τη σχετική ιστοσελίδα όπου αναδημοσιεύετε ολόκληρο το γερμανικό κείμενο:
http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/kopp-exklusiv-geheime-vorbereitungen-fuer-den-ein.html


Πηγή : TNSite

Η Εκκλησία ετοιμάζει πόλεμο κατά της κάρτας του πολίτη!!!

Έτοιμη να ανοίξει πόλεμο με την Πολιτεία, κινούμενη στη γραμμή μερίδας των «σκληρών» μητροπολιτών και ιερέων που έχουν ήδη «αφορίσει» την κάρτα του πολίτη πριν ακόμη εκδοθεί, εμφανίζεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. 

Υιοθετώντας εν μέρει τις ενστάσεις των πιο «σκληρών», αποφάσισε χθες να αναθέσει σε δύο συνοδικές επιτροπές να μελετήσουν την κάρτα του πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως αποφάσισε η Σύνοδος, η Επιτροπή Δογµατικών και Νοµοκανονικών Ζητηµάτων και η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων θα...


µελετήσουν το ζήτηµα σε συνεργασία «µε ειδήµονες Καθηγητές των τοµέων της Ορθοδόξου Δογµατικής, του Συνταγµατικού Δικαίου και της Πληροφορικής». Στη συνέχεια θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους στη Σύνοδο.


enimerwsi
http://korkos.blogspot.com/2010/10/blog-post_2709.html

Τι τραβάμε κι εμείς οι ...διεφθαρμένοι.!!!

Πολύς θόρυβος έγινε για τις δηλώσεις του Γιούνκερ. Όταν όμως ο πρωθυπουργός δήλωνε στα διεθνή media πόσο διεφθαρμένη και πελατειακή είναι η χώρα του, αρκετοί το εξέλαβαν ως "έκρηξη ειλικρίνειας".

 
Ήταν βλέπετε οι πρώτες μέρες την κυβέρνησης, τότε που δεν είχε ακόμα αποκαλυφθεί εντελώς ότι λεφτά δεν υπάρχουν και ότι μας περιμένει το μνημόνιο με τους δανειστές.
Δεν υπάρχει ίσως προηγούμενο πρωθυπουργού που δυσφήμησε τόσο τη χώρα που κυβερνάει. Ουδέποτε ακούσαμε πχ τον Ομπάμα να διαλαλεί στη διεθνή κοινή γνώμη πόσο τραγική είναι η εγκληματικότητα στις ΗΠΑ. Ούτε τον Βρετανό πρωθυπουργό, πρώην και νυν, να διαφημίζει την ανεργία στη χώρα του (η αναφορά γίνεται σκοπίμως σε πολιτικούς του αγγλοσαξονικού χώρου).
Ακόμα και ηγέτες τριτοκοσμικών πασιφανώς διεφθαρμένων χωρών προσπαθούν κάτι καλό να πουν και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.
Στο επιτελείο όμως του δικού μας πρωθυπουργού είναι εδραιωμένη η στρατηγική να εμφανιστεί η χώρα με δύο περιόδους ορατές και σαφώς διαχωρισμένες.
Η πρώτη, της μεταπολίτευσης, από το 1974 μέχρι το 2009 όπου συλλήβδην βασίλευε η διαφθορά και η δεύτερη από το 2009 και μετά που βασιλεύει η διαφάνεια και η ανοιχτή διακυβέρνηση.
Αν η στρατηγική αυτή έχει ως παράπλευρες απώλειες την εικόνα της χώρας, είναι κάτι που δεν υπολογίζεται σοβαρά.
Αυτό εξηγεί και τις αθλιότητες που ακολούθησαν τις δηλώσεις Γιούνκερ.
Πρώτος ο υπουργός οικονομικών δήλωσε με απίστευτη επιπολαιότητα, ανάλογη με αυτήν που επιδεικνύει διαχειριζόμενος την οικονομία της χώρας, ότι ασφαλώς ο Γιούνκερ εννοούσε τον Καραμανλή.
Ας υπενθυμίσει κάποιος στην κυβέρνηση ότι δεν χρειάζεται να κατηγορεί τον Καραμανλή για πράξεις που δεν έκανε, αρκεί η κοινή πλέον πεποίθηση για την καταστροφική περίοδο της διακυβέρνησής του.
Η κορωνίδα της αθλιότητας όμως, ήταν η διαρροή "κυβερνητικών κύκλων" ότι προφανώς εννοούσε τον Καραμανλή, που "παρέλαβε τη χώρα διεφθαρμένη και την έκανε χειρότερη".
Επ’ ευκαιρία δηλαδή, έριξαν και την ανάλογη χολή για την περίοδο Σημίτη, κατά την οποία επιμένουν να αποσιωπούν ότι ο νυν πρωθυπουργός υπήρξε κορυφαίος υπουργός.
Με τον τρόπο αυτό η εικόνα αποτυπώθηκε εύγλωττα. Έπαινοι διεθνώς για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συμμαζέψει την κατάσταση σε μια διεφθαρμένη χώρα.
Το κακό είναι ότι η εικόνα για τη χώρα παραμένει πολύ περισσότερο από τη ζωή μιας κυβέρνησης.
Άλλωστε όπως λένε οι ειδικοί της επικοινωνίας μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να καλλιεργήσεις μια θετική εικόνα και λίγα λεπτά για να την καταστρέψεις.


Γράφει ο revival 
http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_9997.html  

Νεκρός 23χρονος σε συμπλοκή μεταναστών...

Ένας 23χρονος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή μεταναστών στο λιμάνι της Σάμου, χτυπημένος πιθανότατα από μαχαίρι. Όταν έφτασαν οι λιμενικοί τον βρήκαν πεσμένο μέσα σε λίμνη αίματος. 

Με ασθενοφόρο τον μετέφεραν στο Γενικό νοσοκομείου Σάμου, όπου οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατο του. Έρευνα για το περιστατικό κάνουν οιλεμινκές και αστυνομικέςαρχές της Σάμου. 


http://mediacopy.blogspot.com/2010/10/23.html

Η συγκλονιστική ιστορία της 19χρονης από τον Αφγανιστάν....

Η ιστορία της 19χρονης Αΐσα από τον Αφγανιστάν, ο σύζυγος της οποίας της είχε ακρωτηριάσει το πρόσωπο της, είχε πριν από μερικούς μήνες συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Η 18χρονη -τότε- Αΐσα είχε γίνει μέχρι και εξώφυλλο στους Timesμε την εικόνα της κομμένης μύτης και αυτιών να προκαλεί απορία και απέχθεια για τις πρακτικές των Ταλιμπάν.

Η νεαρή κοπέλα «αντίκρισε» για πρώτη φορά τα αμερικανικά ΜΜΕ με πρόσθετη πλαστική μύτη η οποία δίνει μια ιδέα για το πώς θα είναι η κοπέλα μετά την διορθωτική επέμβαση.

Οι γιατροί -όπως σημείωσαν- θα χρησιμοποιήσουν οστά, ιστούς και χόνδρους από άλλα σημεία του σώματος της για την επέμβαση. Τα έξοδα της εγχείρησης τα έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η οργάνωση Grossman Burn Foundation.

Αν και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πολλές φορές κατηγορήσει δημοσίως τους Ταλιμπάν για τις πρακτικές που συνεχίζουν να εφαρμόζουν μέχρι και σήμερα, οι ίδιοι οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι ισχύουν τέτοιοι «άτυποι» κανόνες στη χώρα υποστηρίζοντας ότι «το κόψιμο αυτιών και μύτης είναι παράνομο και –προφανώς- το περιστατικό είναι μεμονωμένο».


star.gr
madata.gr 

Παραιτήθηκε μετά από απειλές ο διευθυντής εξοπλισμού του υπ. Άμυνας

Ο Δ. Γεωργιόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή εξοπλισμών μετά την αιφνίδια παραίτηση του κ. Β. Βασιλάκου.

Ο κ. Βασιλάκος, ο οποίος είχε διοριστεί στη θέση αυτή τον Απρίλιο του 2006, δήλωσε ότι δέχτηκε απειλές, ενώ ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για παθογένειες στον χώρο των προμηθειών.

«Λοιδωρήθηκα και απειλήθηκα από συγκεκριμένους κύκλους που σχετίζονται με τις προμήθειες οπλικών συστημάτων», τόνισε ο κ. Βασιλάκος, παρουσία του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Υπάρχουν σημαντικές παθογένειες στο χώρο της προμήθειας πάσης φύσεως στρατιωτικού υλικού», υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ε. Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά όσα είπε ο κ. Βασιλάκος!


star.gr

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί για απόδραση κρατούμενου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυφύλακες  της Ασφάλειας για την απόδραση ενός 17χρονου κρατούμενου Ρομά από περιπολικό ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.


Ο νεαρός  μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών στον εισαγγελέα και στην συνέχεια επέστρεψε με το περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας. Ενώ το υπηρεσιακό αυτοκίνητο είχε σταματήσει στο φανάρι κοντά στο τμήμα, ο κρατούμενος άνοιξε την πόρτα και έγινε καπνός.


Σημειώνεται ότι μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει εντοπιστεί.


Ο ανήλικος Ρομά, είχε συλληφθεί γιατί εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση επτά μηνών φυλάκισης για κλοπές.


star.gr

Κουίζ! Ποιος είναι ο «κύριος» με τα πολιτικά, υπεράνω και των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας;

Ποιος είναι ο κύριος και ποιες αρμοδιότητες είχε, για να δίνει εντολές και σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να τρομοκρατούν όσους τολμούσαν να σηκώσουν Παλαιστινιακές σημαίες στο Καραϊσκάκη; 

 Ας αναμείνουμε λίγο τους αρμοδίους… αν έχουν τσίπα ν’ απαντήσουν!


► >Ότι δεν έδειξε το κανάλι mega από τον αγώνα Ελλάδας – Ισραήλ….
 

Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ; ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ !! 57 ΑΤΟΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ !!!

ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ !! 57 ΑΤΟΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!! 

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΕ Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ  !!

ΠΟΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ κ.κ. ΤΑΜΗΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ  ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !!


Ο ΑΛΒΑΝΟΣ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ .. ΜΠΕΣΝΙΚ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ;  Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ;

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2010/10/57.html#ixzz12FQvJmH7

Δύο Έλληνες ''έβαλαν τα γυαλιά'' στη Google!!!!

Στο επίκεντρο του τεχνολογικού ενδιαφέροντος, είναι δύο ξαδέλφια από την Ελλάδα, ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος, καθώς η εταιρεία τους BlindType, εξαγοράστηκε από την Google, την πιο διάσημη εταιρία τεχνολογίας στον κόσμο. 

Με την εξαγορά αυτή, οι δύο Έλληνες, ηλικίας 26 και 38 ετών, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν ένα όνειρο άπιαστο, για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία.
Η επιτυχία τους όμως, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα επίκαιρο πρόβλημα, που εμφάνιζαν οι οθόνες αφής των κινητών, τη λεγόμενη ''αρρώστια των χοντρών δακτύλων''.
Αυτή η ''αρρώστια'' είναι ουσιαστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς, όταν επιχειρεί να γράψει, ακόμα και το πιο σύντομο κείμενο, σε ένα touch screen κινητό, καθώς τα μικροσκοπικά πλήκτρα πάνω στην οθόνη, είναι δύσκολα στο χειρισμό, με αποτέλεσμα το κείμενο να είναι συνήθως γεμάτο λάθη.
Οι δύο νεαροί Έλληνες, έδωσαν τη λύση στο πρόβλημα, με μία εντυπωσιακή εφαρμογή, που διορθώνει τυχόν λάθη στα μηνύματα των χρηστών, κατά την πληκτρολόγηση.
Παράλληλα, ''μαντεύει'' και τη λέξη που θα ήθελε να γράψει κανείς, ακόμα και όταν όσα έχει πληκτρολογήσει, δε βγάζουν κανένα νόημα.
Επανάσταση δε, αναμένεται να φέρει το προϊόν BlindType στην ολοένα και αυξανομένη βιομηχανία των συσκευών, με οθόνες αφής.
Πριν καν γίνει διαθέσιμο στο κοινό, ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος έφτιαξαν μια σελίδα στο ίντερνετ, στην οποία παρουσίαζαν το προϊόν τους.
Μέσα σε ένα μόνο βράδυ, η εφαρμογή τους, ήταν πρώτη στις ειδήσεις ιστοσελίδων, που ασχολούνται με την τεχνολογία.
Το ποσό της εξαγοράς από την Google, δεν έγινε γνωστό από τους δύο Έλληνες.
Πάντως, το λογισμικό T9, που διευκόλυνε τη δακτυλογράφηση κειμένων στα κινητά προηγούμενης τεχνολογίας, είχε πουληθεί το 1999 έναντι 350 εκατ. δολαρίων.
Προηγούμενες επιτυχίες των ιδιοφυών Ελλήνων
Ο 26χρόνος Κώστας Ελευθερίου, είναι ο δημιουργός και του iSteam, μίας από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του iPhone, την οποία έχουν ''κατεβάσει'' περισσότερα από 3 εκατ. άτομα, σε όλο τον κόσμο.
Ο Κώστας Ελευθερίου συνεργάστηκε μαζί με άλλους δύο Έλληνες και όλοι μαζί, χρειάστηκαν μόλις επτά ημέρες για να ''γράψουν'' το πρόγραμμα.
Την πρώτη, κιόλας, εβδομάδα από την κυκλοφορία του, 1 εκατ. άτομα κατέβασαν το iSteam, και όπως ανέφεραν οι New York Times, οι δημιουργοί του αποκόμισαν από αυτήν την εφαρμογή, περισσότερα από 100.000 δολ. σε μόλις τρεις μήνες.
Η επιτυχία αυτή, προσέλκυσε και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο iSteam και τους τρεις δημιουργούς του, κατά την πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ.
Λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας στη χώρα μας, ο Κώστας Ελευθερίου ίδρυσε στην Αγγλία, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το iSteam.
Όταν μπήκε στα σκαριά το BlindType, αναζήτησε την τύχη του στη Silicon Valley, όπου χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να ιδρύσει τη νέα εταιρεία του, συμπληρώνοντας απλά μια φόρμα, μέσω Ίντερνετ.
Ο εξάδελφός του, ο 38χρονος Πάνος Πετρόπουλος, έφυγε από την Ελλάδα το Μάιο.
Ο Πετρόπουλος σπούδασε μάρκετινγκ, αλλά δηλώνει πως ποτέ δεν αγάπησε ιδιαίτερα τον τομέα αυτό.
Αντίθετα, ασχολείται με τους υπολογιστές από τα 15 του χρόνια και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο βιογραφικό του, ''κάποιες φορές φαίνεται να έχω μεγαλύτερη ευχέρεια με την x86 γλώσσα προγραμματισμού, από ό,τι με τα ελληνικά''.

http://cosmo.gr/Gadgets/USA/292484.html

Συγκλονισμένη η Δέσποινα Μοιραράκη με τη ληστεία..!!!

«Μου έχουν πάρει μια αμύθητη και πολύ μεγάλη περιουσία. Είναι ανυπολόγιστη ζημιά», δήλωσε η Δέσποινα Μοιραράκη στους δημοσιογράφους με δάκρυα στα μάτια.


Δεν παρέλειψε βεβαίως να κάνει παρακαλέσει τον κόσμο αν μαθευτεί κάτι να την ενημερώσουν.


Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της.





http://www.madata.gr/epikairotita/social/79049.html

Ξαναβάζουν τασάκια στα μαγαζιά τους!!!!

Μέχρι αργά το απόγευμα συνεδρίαζε η Πανελλήνια ομοσπονδία εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων για το μεγάλο θέμα της καπνοαπαγόρευσης και τον ακόμη μεγαλύτερων προβλημάτων που έχει προκαλέσει στις επιχειρήσεις τους.  

Μη αντέχοντας άλλο τη δραματική πτώση του τζίρου τους οι εστιάτορες και οι συνάδελφοί τους των χώρων μαζικής εστίασης έδωσαν διορία μέχρι την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στον υπουργό για να αναστείλει το νόμο δύο χρόνια και τόνισαν ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κάνουν... επανάσταση.

Συντονισμένα, όλες οι επιχειρήσεις, σκοπεύουν να βάλουν ξανά τασάκια στα μαγαζιά τους και να επιστρέψουν ξανά το κάπνισμα, όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι πρόσφατα. 

http://laikoyra.blogspot.com/2010/10/blog-post_6828.html

ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ BLOG !!!

ΕΝΑ ΝΕΟ BLOG ΣΤΗΝ 

ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ , ΜΕ 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 

ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

http://kafe-nes.blogspot.com/



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMMRLvJM4VhxsS6LxjNtiq2I7SbVFwegBHP4N9l8hITSxpd_FexMFLN8z84By31jKtUzEoixq14qNA0Fgd8S1TdU_8A3tVxt_f8atNQ_zCUfoHAGUyA0xJ7bJA7yCm7wYELdEUKgWj20en/s1600-r/bannerteliko.jpg

Δεν το Φαντάζεστε τι έκανε ...!!!

Το Ονομα του Πιτσιρικά

που βλεπετε στην εικόνα ειναι Ρορυ Μακίνες. 


Το 2009 Οταν ηταν 18 χρονών ο πιτσιρικας αυτος ζούσε με τους πολυ πλούσιους γονείς του στο Hungerford της βρετανίας.Καποια μερα οι Γονεις του αποφασισαν να επισκευασουν την οροφή του αξίας 1 εκατομυρίου δολαρίων Σπιτιου τους.Τι εκανε ο μικρός λοιπόν ;

Διαβάστε την συνέχεια
....Μολις τελείωσε η επισκευή της στεγης του Σπιτιού ο Μικρός αφού πήρε ενα κουτί Μπογιάς ανέβηκε στην Οροφή και ζωγραφησε ενα Τεραστιο Πέος !! Οι Γονείς του το Κατάλαβαν μετά απο 12 μήνες πως ειχαν ζωγραφισμενο ενα τεραστιο Πέος στην οροφη τους.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ

Ο Μικρος - Διαολος το εκανε αυτό επειδή ειχε δεί ενα Ντοκυμανταιρ για το Google Earth και ηθελε ετσι το Σπιτι του να Ξεχωρίζει.Το Τεραστιο αυτό Πεος "ανακαλυφτηκε" απο εναν πιλότο Ελικοπτερου ο οποίος πήρε τις φωτογραφιες και φυσικά το θεμα πηρε δημοσιότητα στα Βρετανικά ΜΜΕ.
Βρε τον Τσόγλανο ...!!!




http://www.troktikaras.com/2010/10/blog-post_1104.html

Αποχώρηση με αποκαλύψεις...!!!

Με ζοφερό τρόπο παρουσίασε την πραγματικότητα στο χώρο των εξοπλισμών ο απερχόμενος  διευθυντής εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βασιλάκος σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση. Μίλησε για τις απειλές και τις πιέσεις που δέχθηκε για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Σε αποκαλύψεις  για την παθογένεια που επικρατεί στο χώρο των αμυντικών προμηθειών προχώρησε ο απερχόμενος, παραιτηθείς διευθυντής της ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών) Ευάγγελος Βασιλάκος, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε μια εκ βαθέων και δημόσια εξομολόγηση  ο κ.Βασιλάκος αποκάλυψε ότι  δέχθηκε απειλές από "παρασιτούντες και αλιτήριους" που κινούνται  στο χώρο των εξοπλισμών.
Με αφορμή μάλιστα  τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη περί προσώπων που απέκτησαν περιουσίες από τη θητεία τους στο ελληνικό πεντάγωνο, ο κ. Βασιλάκος σημείωσε ότι "εγώ μπορώ να πω ονόματα αλλά δεν θα το κάνω γιατί δεν έχει καμία σημασία".

Χαρακτηριστική  και η αναφορά του στις πιέσεις  που του ασκήθηκαν: "Έλα μωρέ θα τα πάρεις κι εσύ, μου έλεγαν. Αλλά δεν τα πήρα".

Ο υπεύθυνος  για τα εξοπλιστικά προγράμματα  των τελευταίων τεσσεράμισι ετών αποκάλυψε ακόμη ότι τον Οκτώβριο του 2009, πρότεινε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τη δημιουργία Υφυπουργείου Εξοπλισμών έτσι ώστε οι αμυντικές προμήθειες να περάσουν υπό πολιτικό έλεγχο.

Ο Υπουργός Εθνικής  Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαρίστησε  τον κ.Βασιλάκο για τις υπηρεσίες  του και εξήρε την αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον. Νέος γενικός  διευθυντής της ΓΔΑΕΕ ανέλαβε  ο υποπτέραρχος εν αποστρατεία Δημήτριος Γεωργιόπουλος.

 http://news247.gr

Η "ροζ" Ομόνοια στο εδώλιο

Χρειάστηκε να περάσουν 13 ολόκληρα χρόνια (!) από το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 1997, όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Ομονοίας εισέβαλαν σε οίκο ανοχής της οδού Αριστοτέλους και έπιασαν στα πράσα, μεταξύ άλλων, την ιδιοκτήτρια, Μαριάννα Πολίτου (γνωστή με το προσωνύμιο «Άντζελα») και ένα «βοηθό» της, έως ότου μια από τις πλέον σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας φθάσει στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Νέος γύρος κατασχέσεων ακινήτων

Σε νέες κατασχέσεις ακινήτων από οφειλέτες του δημοσίου προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, που έχει βάλει στο στόχαστρο τους κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας προκειμένου να εισπράξει τις οφειλές τους.

Οι οφειλέτες αυτοί είχαν εντοπιστεί από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου, το οποίο από τις αρχές Σεπτεμβρίου, έχει διατάξει συνολικά 70 κατασχέσεις για οφειλές από σημαντική ακίνητη περιουσία στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, καθώς και για οφειλέτες με ακίνητη περιουσία στο κέντρο της Αθήνας.

Πετρέλαιο θέρμανσης "μπουρλότο" στην τσέπη μας

Από την Παρασκευή (15/10) αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Εάν ισχύσει η τιμή του 0,67 το λίτρο, η οποία συμφωνήθηκε με τις εταιρίες και το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, "επιβαρύνονται" ακόμη περισσότερο οι ήδη "φορτωμένοι" οικογενειακοί προϋπολογισμοί, καθώς η διαφορά σε σχέση με πέρυσι φθάνει το 26% .

Η συμφωνία προβλέπει, ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της
Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης, ανέφερε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας. Με τη μείωση των αποστάσεων ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σουπερμάρκετ.

Αυτή την ώρα, ο υφυπουργός
Δ. Κουσελάς, συναντάται με τη δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηρίων Εμπόρων Καυσίμων.

'Οσον αφορά στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το
ΕΛΚΕΚΑ:
Για μια γκαρσονιέρα το 2009 χρειαζόταν 106 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 190,8 ευρώ για την Β. Ελλάδα το 2010 χρειάζεται 134 διαφορά 28 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 241 ευρώ για την Β. Ελλάδα διαφορά 50,4 ευρώ.
Για ένα δυάρι το 2009 χρειαζόταν 265 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 477ευρώ για την Β. Ελλάδα το 2010 χρειάζεται 335 διαφορά 70 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 603 ευρώ για την Β. Ελλάδα διαφορά 126 ευρώ.

Για ένα τριάρι το 2009 χρειαζόταν 344,5 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 620,1 ευρώ για την Β. Ελλάδα το 2010 χρειάζεται 435,5 διαφορά 91 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 783,9 ευρώ για την Β. Ελλάδα διαφορά 163,8 ευρώ.

Για ένα τεσσάρι το 2009 χρειαζόταν 424 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 763,2 ευρώ για την Β. Ελλάδα το 2010 χρειάζεται 536 διαφορά 112 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 964,8 ευρώ για την Β. Ελλάδα διαφορά 201,6 ευρώ.

Για μια μονοκατοικία το 2009 χρειαζόταν 874,5 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 1574,1 ευρώ για την Β. Ελλάδα το 2010 χρειάζεται 1105,5 διαφορά 2 31 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 1989,9 ευρώ για την Β. Ελλάδα διαφορά 415,8 ευρώ.

Για μια πολυκατοικία /12 διαμερισμάτων το 2009 χρειαζόταν 3710 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 6678 ευρώ για την Β. Ελλάδα το 2010 χρειάζεται 4690 διαφορά 980 ευρώ για την Ν. Ελλάδα και 8442 ευρώ για την Β. Ελλάδα διαφορά 1764 ευρώ. 


 cosmo.gr
http://katohika.blogspot.com/2010/10/blog-post_577.html

Πυροβόλησαν Έλληνα επιχειρηματία στην Μόσχα ..!!!!

Πυρά από αγνώστους δέχθηκε Έλληνας επιχειρηματίας που βρισκόταν στην Μόσχα για ταξίδι....

Πυρά από δύο αγνώστους δέχθηκε νωρίς το πρωί στην κεντρική οδό της Μόσχας Τβερσκάγια (πρώην Γκόρκι) ο 34χρονος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, κάτοικος Αθηνών, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οπως ανακοίνωσαν οι γιατροί των Πρώτων Βοηθειών, ο επιχειρηματίας έχει τραύματα στα πόδια και τη λεκάνη, πιθανότατα από ελαστικές σφαίρες, και η γενική κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετική.


Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, σε κάποιο καφέ στην οδό Τβερσκάγια, γύρω στις 5 το πρωί, ο 34χρονος λογομάχησε με δύο νεαρούς για μια καρέκλα και κατά την έξοδό του τον πυροβόλησαν. Οι νεαροί εξαφανίστηκαν με ένα μαύρο τζιπ.


Τα ρωσικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι αστυνομικά οχήματα καταδίωξαν το τζιπ και στις βόρειες συνοικίες της Μόσχας τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο αποκλεισμού του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί συλλήψεις.


Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι επεισόδια με όπλα ελαστικών σφαιρών γίνονται όλο και συχνότερα στην πόλη και ζητούν αυστηρότερους περιορισμούς στην κατοχή όπλων.

Το μαύρο σενάριο για την εξεύρεση 300 δις ευρώ...

Όταν πριν από 200 χρόνια το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, βρισκόμενο σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, στράφηκε στην Ευρώπη προς αναζήτηση δανεικών κεφαλαίων, οι έμποροι χρέους έθεσαν για πρώτη φορά σε λειτουργία έναν τύπο ομολόγων που είχαν κατασκευαστεί μερικές δεκαετίες νωρίτερα, τα οποία ονομάζονταν ʽκαλυμμέναʼ.   
 
Επρόκειτο για δάνεια που διέπονταν από μία ειδική 
 

Στα αζήτητα ο νέος αντικαπνιστικός νόμος.......

Ο νόμος για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, θα εφαρμοστεί διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης, ο οποίος πάντως παραδέχθηκε ότι καταστρατηγείται σε πολλές περιπτώσεις.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε. Νασιώκα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι με βάση τους ελέγχους που διενεργούνται σε όλη τη χώρα από την αρχή του μήνα που ξεκίνησε η γενική απαγόρευση του καπνίσματος, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά: 

Ενώ - όπως είπε - στους δημόσιους χώρους το μέτρο λειτουργεί, σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ) δεν συμβαίνει το ίδιο....αν και είναι καλύτερη η κατάσταση στα εστιατόρια.

Ο ερωτών βουλευτής είπε πως ιδίως στην περιφέρεια, στις καφετέριες καπνίζουν οι πάντες, ενώ η δημοτική αστυνομία (όπου αυτή υπάρχει) θεωρεί πάρεργο την εφαρμογή του μέτρου. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι που αποφεύγουν να εφαρμόσουν το νόμο για λόγους πολιτικού κόστους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
 
Ο κ. Νασιώκας ζήτησε να μην συμβεί κι αυτή την φορά ότι έγινε με την αλλαγή της κυβέρνησης και των υπουργών. Ο κ. Τιμοσίδης με την σειρά του παραδέχθηκε ότι όντως οι δημοτικοί άρχοντες «κάνουν τα στραβά μάτια» για να μην στενοχωρήσουν τους πολίτες όμως πρέπει - είπε - εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο του πολίτη να δίνουν το παράδειγμα και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει.

Πάντως σε ότι αφορά την Πάτρα η αδιαφορία, όπως έχουμε ξαναγράψει, της Δημοτικής αρχής στην εφαρμογή του νόμου είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη είναι και η προκλητική στάση των κατασστηματαρχών που σαμποτάρουν τα αντικαπνιστικά μέτρα.

Κάνοντας χθες μια βόλτα από τα κεντρικές καφετέριες της Αγίου Νικολάου διαπιστώσαμε ότι σε πολλές από αυτές δεν έχουν αφαιρεθεί από τα τραπέζια ούτε τα τασάκια...... Κύριοι της δημοτικής αστυνομίας ούτε αυτό δεν μπορείτε να ελέγξετε;

Εκλογικές άδειες στο δημόσιο: Η εγκύκλιος

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, καθορίζονται οι ημέρες άδειας που δικαιούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, ο χρόνος της άδειας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.


Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και την επιστροφή στον τόπο διαμονής στους ανωτέρω θα χορηγηθεί άδεια ως εξής:


1. Για τους υπαλλήλους που δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:


- Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους σε απόσταση 100-200 χλμ θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.


- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών.


- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους.


- Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.


2. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:


- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.


- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους.


- Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση , ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση , ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.


Με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις είναι δυνατόν να χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στο προσωπικό των υπόλοιπων νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας.


zougla.gr
madata.gr 

Παραπέµπει στο 666 η κάρτα του πολίτη; Ιερός πόλεμος!!!!

Στη γραµµή µερίδας «σκληρών» µητροπολιτών και ιερέων που έχουν ήδη «αφορίσει» την κάρτα του πολίτη πριν ακόµη εκδοθεί κινείται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Χθες αποφάσισε – υιοθετώντας εν µέρει τις ενστάσεις τους – να αναθέσει σε δύο συνοδικές επιτροπές να µελετήσουν την κάρτα του πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Οπως αποφάσισε χθες η Σύνοδος, η Επιτροπή Δογµατικών και Νοµοκανονικών Ζητηµάτων και η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων θα µελετήσουν το ζήτηµα σε συνεργασία «µε ειδήµονες Καθηγητές των τοµέων της Ορθοδόξου Δογµατικής, του Συνταγµατικού Δικαίου και της Πληροφορικής». Στη συνέχεια θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους στη Σύνοδο. Υπενθυµίζεται πως την περασµένη εβδοµάδα µητροπολίτες είχαν διατυπώσει ενστάσεις για την κάρτα στις συνεδριάσεις της Ιεραρχίας. 


Μάλιστα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσµάς είχε στείλει επιστολή προς τη Σύνοδο και ζητούσε η έκδοση της κάρτας να αποτελέσει θέµα συζήτησης στην Ιεραρχία. Στο ίδιο µήκος κύµατος και οι κληρικοί από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων: στις αρχές του µήνα έβγαλαν ψήφισµα στο οποίο διατυπώνουν την ανησυχία τους για την κάρτα του πολίτη, που προορίζεται να αντικαταστήσει την αστυνοµική ταυτότητα από το 2011. Πρόκειται για «έξυπνη κάρτα», που θα περιλαµβάνει στοιχεία του κατόχου όπως το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ και θα «ξεκλειδώνει» βάσεις δεδοµένων, όπως οι φορολογικοί και ιατρικοί φάκελοι του πολίτη.

Μεταξύ των µητροπολιτών που διαφωνούν µε την καθιέρωση της κάρτας είναι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιµος. Την περασµένη εβδοµάδα σε κήρυγµά του είχε αναρωτηθεί αναφερόµενος στην κάρτα «τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουµε την παγκοσµιοποίηση;».

Θέση – εµµέσως – κατά της κάρτας είχε πάρει την περασµένη Παρασκευή και συνολικά η Ιεραρχία. 


Με τον ισχυρισµό πως υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης και αλλοτρίωσης της πίστης και της εθνικής και κοινωνικής ζωής, είχε προαναγγείλει µε ανακοίνωσή της ότι θα µελετήσει σειρά θεµάτων – ανάµεσά τους και την κάρτα του πολίτη – προκειµένου να καταθέσει τις απόψεις της στα αρµόδια όργανα της Πολιτείας. Παρόµοιες αντιδράσεις είχαν υπάρξει πάντως και πριν από περίπου ένα χρόνο για τον αριθµό ΑΜΚΑ. 

Το θέµα είχε µελετήσει και τότε η Σύνοδος, αλλά είχε αποφασίσει ότι δεν υπάρχει λόγο ς για αντιδράσεις από την Εκκλησία, αφού επρόκειτο περί ενός «απλού αριθµού».
Παραπέµπει στο... 666

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ
την έκδοση της κάρτας του πολίτη έχουν διατυπώσει και οµάδες ιερέων και πιστών που ανήκουν στο συντηρητικό και σκληροπυρηνικό µπλοκ της Εκκλησίας.

Ισχυρίζονται ότι η κάρτα παραπέµπει στο... 666 και στην Αποκάλυψη. Οι οµάδες αυτές έχουν διοργανώσει ηµερίδες και συγκεντρώσεις κατά της κάρτας. 


Σε ένα blog µάλιστα µαζεύουν υπογραφές. Ενας από τους ιερείς που πρωτοστατεί στην εκστρατεία κατά της κάρτας, ο εφηµέριος του ναού της Κοιµήσεως Θεοτόκου Αµαρουσίου π. Σαράντης Σαράντος, σε επιστολή του προς τη Σύνοδο υποστηρίζει µεταξύ άλλων ότι «... η ηλεκτρονική διακυβέρνηση µάς υπάγει στο παγκόσµιο αντίχριστο κράτος». 

Ο ιερέας υποστηρίζει ότι οι πιστοί δεν πρέπει να αποδεχτούν την κάρτα διότι παραπέµπει στην Αποκάλυψη, στο 666 και στον Αντίχριστο. Οπως λέει στα «ΝΕΑ», «πήραµε την πρωτοβουλία και στείλαµε την επιστολή στη Σύνοδο, έτσι ώστε να επανεξεταστεί το θέµα και να το ξαναδεί και η κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ 
madata.gr 

Οι πρώτοι στην επιφάνεια!!!

Στιγμές συγκίνησης στη Χιλή καθώς οι πρώτοι έξι μεταλλωρύχοι ανέβηκαν ήδη στην επιφάνεια. Σε φορείο ο πέμπτος μεταλλωρύχος που έδειχνε εξαντλημένος. 

 Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη. Σύζυγοι, παιδιά, γονείς και φίλοι τους περιμένουν έξω από το ορυχείο όπου παρέμειναν παγιδευμένοι επί δύο μήνες


Η πίστη κίνησε βουνά στο Σαν Χοσε και έως τώρα οι πρώτοι έξι από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους βγήκαν σώοι και αβλαβείς από το ορυχείο. Με συγκίνηση παρακολουθεί η διεθνής κοινή γνώμη, το θαύμα της Χιλής.


 
Πρώτος βγήκε στις 6:12 το πρωί της Τετάρτης ο Φλορένσιο Άβαλος, 31 ετών, δεύτερος ο Μάριο Σεπούλβεδα και τρίτος ο Χουάν Ιλιάνες. Ειδικοί του πολεμικού ναυτικού και διασώστες κατέβηκαν στη στοά για να ετοιμάσουν τους εργαζόμενους για την διαδικασία.


Οι οικογένειες του Φλορένσιο Άβαλος, του πρώτου διασωθέντος, και του Σεπούλβεδα ξέσπασαν σε εκδηλώσεις χαράς. Ο Άβαλος εισήχθη απευθείας σε νοσοκομείο εκστρατείας μέσα στο ορυχείο για εξετάσεις.
Ο Ιλάνες, πρώην στρατιωτικός 52 ετών, βγήκε χαμογελώντας από τον μεταλλικό θαλαμίσκο, αγκάλιασε τη σύζυγό του Κάρμεν, αλλά και τον υπουργό Ορυχείων Λόρενς Γκόλμπορν και τον πρόεδρο της χώρας Σεμπαστιάν Πινέρα. Αμέσως μετά οδηγήθηκε σε υπαίθριο νοσοκομείο που έχει στηθεί στον καταυλισμό όπως και οι δύο συνάδελφοί του που έφτασαν στην επιφάνεια πριν από εκείνον.
Ήμουν με τον Θεό και με τον Διάβολο", είπε ο Μάριο Σεπούλβεδα έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του και τα παιδιά του σε έναν ολιγόλεπτο μονόλογο μπροστά στις κάμερες, ο οποίος μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Χιλής. "Τσακώθηκα μαζί τους".
Εκφράζοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη του προς τους διασώστες, οι οποίοι αρχικά έκαναν έρευνες επί 17 ημέρες για να εντοπίσουν τους 33 μεταλλωρύχους ζωντανούς και στη συνέχεια έστησαν και πραγματοποίησαν αυτήν την τεράστια επιχείρηση σωτηρίας είπε: "Μας έβγαλαν. Εμείς βάλαμε τους εαυτούς μας, την τρέλα μας, την εμπειρία και την καρδιά μας του μεταλλωρύχου, αλλά οι επαγγελματίες έβαλαν όλα τα υπόλοιπα...Είναι απίστευτο, στα 700 μέτρα και μας έβγαλαν".


Λίγο πριν τις δέκα το πρωί ώρα Ελλάδος ανέβηκε και ο τέταρτος μεταλλωρύχος, Κάρλος Μαμάνι και ο πριν λίγα λεπτά ο πέμπτος, ο 19χρονος Τζίμι Σάντσες.
Ήταν ο νεότερος από τους εγκλωβισμένους στο ορυχείο στη Χιλή. Ο Σάντσες, ο οποίος έδειχνε λιγότερο υγιής από τους προηγούμενους διασωθέντες, αφού αγκάλιασε τους διασώστες του, τοποθετήθηκε αμέσως σε φορείο.
Λίγο μετά της έντεκα ο έκτος μεταλλωρύχος ήρθε στην επιφάνεια. Πρόκειται για τον Όσμαρ Αράγια
Ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα ζήτησε από τις εκκλησίες στη χώρα να χτυπήσουν χαρμόσυνα τις καμπάνες όταν ο Φλορένσιο Άβαλος, 31 ετών, πρώτος από τους παγιδευμένους εργάτες, βγει από το ορυχείο. "Η πίστη κίνησε βουνά", δήλωσε.
Σύζυγοι, παιδιά, γονείς και φίλοι των εργαζόμενων περιμένουν ανυπόμονα έξω από το ορυχείο  εκατοντάδες χιλιάδες παρακολουθούν την εξέλιξη από την τηλεόραση.
"Σε αυτή την επιχείρηση διάσωσης εμείς οι Χιλιανοί βγάλαμε τον καλύτερό μας εαυτό", είπε ο Πινιέρα σε συνέντευξη τύπου στο ορυχείο χαλκού Σαν Χοσέ.
Ο Πινιέρα περιέγραψε την εμπειρία λέγοντας ότι πρόκειται για "μια υπέροχη νύχτα που οι Χιλιανοί και όλος ο κόσμος δε θα ξεχάσει ποτέ. . . Ας μείνει πάντα μαζί μας το παράδειγμα των μεταλλωρύχων". Ευχαρίστησε "το θεό" και τους διασώστες για την επιχείρηση, η οποία είναι από τις πιο δύσκολες που έχουν γίνει ποτέ, και δήλωσε πως όταν βγήκε ο πρώτος εργαζόμενος "νοιώσαμε, όλοι οι Χιλιανοί, υπερήφανοι".


Πρώτα ανεβαίνουν εκείνοι που είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση, έπειτα οι πιο αδύναμοι και τελευταίος δήλωσε ότι θέλει να ανέβει ο 54χρονος Λουίς Αλμπέρτο Ουρζούα Ιριμπάρρεν, ο οποίος ήταν και ο επόπτης της ομάδας όταν κατέρρευσε το ορυχείο.
Μάλιστα, οι μεταλλωρύχοι εισέρχονται σε μια στενή και σκοτεινή σήραγγα ενώ φορούν μάσκες οξυγόνου εξαιτίας της αποσυμπίεσης.
Σημειώνεται ότι η άνοδος αυτή καθ εαυτή του κάθε μεταλλωρύχου θα πάρει 15 λεπτά αλλά η όλη προετοιμασία του καθενός για την άνοδο θα διαρκεί γύρω στα 45 λεπτά, συνολικά μία ώρα για τον καθένα, πράγμα που σημαίνει ότι για να ανέβουν όλοι θα χρειαστούν περίπου δύο ημέρες.
Η διαδικασία ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη από τεχνικής πλευράς. Τις πρώτες 17 ημέρες οι μεταλλωρύχοι δεν είχαν καμιά επαφή με τον έξω κόσμο.
Έτρωγαν μια κουταλιά τόνο και μια γουλιά γάλα, μια φορά την ημέρα. Τα βράχια στην έρημο Ατακάμα κάτω από οποία παγιδεύτηκαν είναι σκληρά και όχι πάντοτε σταθερά. Όταν οι διασώστες τους βρήκαν στις 22 Αυγούστου κι άρχισαν να σκάβουν για να τους φθάσουν, μια δεύτερη κατάρρευση τους ανάγκασε να σταματήσουν και να ξαναρχίσουν τα πάντα από την αρχή.





http://news247.gr

Ανακαλύφθηκαν φυτά 472 εκατ. ετών!!!

Ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα απολιθώματα φυτών, χρονολογίας 472 εκατ. ετών, στην Αργεντινή, ενώ ουσιαστικά πρόκειται για απολιθωμένα σπόρια, τα οποία προέρχονται από βρυόφυτα.

Όλα τα σημερινά χερσαία φυτά, είναι απόγονοι των βρυόφυτων και συνεπώς η ανακάλυψη των απολιθωμάτων προσφέρει μια ευκαιρία μελέτης, της εποχής που τα φυτά άρχισαν να επεκτείνονται από τους ωκεανούς στην ξηρά.

Τα μικροσκοπικά σπόρια, ανακαλύφθηκαν μέσα σε δείγματα ιζημάτων, στην περιοχή Ρίο Καπίλας, της βορειοδυτικής Αργεντινής, ενώ οι ερευνητές ανακάλυψαν πως τα σπόρια ανήκουν σε μια υποκατηγορία των βρυόφυτων, η οποία υπάρχει μέχρι και σήμερα, τα ηπατικά.

Επιπροσθέτως, τα σπόρια ανήκαν όχι σε ένα, αλλά σε πέντε διαφορετικά γένη ηπατικών.

Η ποικιλία αυτή ''δείχνει ότι τα φυτά είχαν ήδη αρχίσει να διαφοροποιούνται, και επομένως είχαν αποικίσει την ξηρά νωρίτερα από τα χρονολογημένα δείγματά μας'', δήλωσε, η Κλαούντια Ρούμπινσταϊν του Ινστιτούτου Έρευνας Χιονιού, Πάγου και Περιβάλλοντος της Αργεντινής.

Τα ηπατικά είναι ''πρωτόγονα'' φυτά χωρίς βλαστό και ρίζες, τα οποία πιστεύεται ότι κατάγονται από πολυκύτταρα φύκη του γλυκού νερού, ενώ τα σπόρια τους, περιβάλλονται από ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό που διευκολύνει την απολίθωσή τους.

Είναι γνωστά δε και ως ''κρυπτοσπόρια''.
Η Ρούμπινσταϊν, εκτίμησε ότι τα φυτά εμφανίστηκαν στην ξηρά στα τέλη της Κάμβριου (499-488 εκατ. χρόνια πριν) ή τις αρχές της Ορδοβίκειου περιόδου (488-472 εκατ. χρόνια πριν).

Μέχρι σήμερα, τα αρχαιότερα γνωστά απολιθώματα φυτών, προέρχονταν από σπόρια ηπατικών που βρέθηκαν στη Σαουδική Αραβία και την Τσεχία και χρονολογούνται στα 463-461 εκατ. χρόνια πριν

http://cosmo.gr/Environment/Argentina/292438.html

Έπαιρνε ναρκωτικά κατά τη διάρκεια γυρισμάτων!!!

Π
ραγματικά αυτή η αποκάλυψη ίσως δεν θα έπρεπε να είχε γίνει ποτέ διότι χαλάει την τέλεια εικόνα που είχε ως πρότυπο στα μάτια εκατομμυρίων αντρών σε ολόκληρο τον πλανήτη. 


Ο λόγος για την εξομολόγηση που έκανε σε Αυστραλέζικο περιοδικό η Carrie Fisher η πρωταγωνίστρια του Star Wars που υποδυόταν την πριγκίπισσα Λέια. 

Σύμφωνα με αυτά που δήλωσε έκανε χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της δεύτερης ταινίας του Star wars «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται». Δεν ήταν κάτι που της άρεσε να κάνει απλά την έκανε να νοιώθει ωραία και να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της δουλειάς. 

http://dete.gr/news.php?article_id=8524