'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΠΟΝΗΡΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ!!!!!


1. Έχει πολύ ζέστη εδώ μέσα ή απλά εσύ ζεσταίνεις την ατμόσφαιρα;

2. Είσαι από τη Χιροσίμα; -Όχι γιατί; – Γιατί μωρό μου είσαι βόμβα!

3. Σε ξέρω από κάπου; ....................



4. Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς σου;;;

5. Συγγνώμη, έχασα τον αριθμό του τηλεφώνου μου, μήπως μπορείτε να μου δανείσετε τον δικό σας;

6. Τελικά τα πόδια σου που ακριβώς τελειώνουν;

7. Να η ευκαιρία που έψαχνες για να με γνωρίσεις !

8. Ο θεός θα πρέπει να είχε πολλά κέφια , όταν σε έφτιαξε !

9. Εκτός από το να προκαλείς σεισμό στο πέρασμα σου , τι άλλο κάνεις στη ζωή σου;

10. Πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά ή να ξαναπεράσω σε κανένα τέταρτο;

11. Κάτι πρέπει να έπαθαν τα μάτια μου γιατί δεν μπορώ να τα πάρω από πάνω σου !

12. Έλα να μείνεις στην καρδιά μου , δε θα πληρώνεις νοίκι !

13. Μήπως είσαι η θεά Αφροδίτη ;

14. Κάνε μου μια χάρη, πες στο αγόρι σου πόσο τυχερό είναι !

15. Ξέρεις τι θα πήγαινε όμορφα επάνω σου; Εγώ!

16. Μήπως ξέρεις από Πρώτες Βοήθειες; Μόλις σε είδα μου κόπηκε η αναπνοή!

17. Πιστεύεις στον Θεό; ωραία γιατί εγώ είμαι η απάντηση στις προσευχές σου!
ΠΗΓΗ:  http://www.cosmopolitan.gr 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://e-atakes.blogspot.com

Τι ψάχνουν οι Αντρες απο μιά Γυναίκα Σήμερα ;

Ο κάθε άντρας

μπορεί να έχει τα δικά του γούστα, αλλά οι σημερινοί άντρες συμφωνούν σε αρκετά πράγματα τα οποία θεωρούν ιδιαιτέρως ελκυστικά σε μια γυναίκα. Ας δούμε ποιά είναι αυτά αλλά και ποιοί είναι οι ...
....τύποι άντρα που θα συναντήσεις συχνά το 2010!

1. Το στήθος χωρίς σουτιέν που διαφαίνεται μέσα από ένα μπλουζάκι φαίνεται ότι εξάπτει την ανδρική φαντασία. Αρκεί φυσικά να είναι στητό και σφριγηλό.

2. Τα μακριά μαλλιά: Οι περισσότεροι άντρες παραδέχονται ότι τα μαλλιά είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν σε μια γυναίκα, και σίγουρα προτιμούν τα μακριά ατίθασα μαλλιά από τα καλοχτενισμένα που απαγορεύεται να τα αγγίξεις.

3. Τα ψηλά τακούνια: Άλλο ένα διαχρονικό αντρικό φετίχ που αρέσει σε όλους. Αρκεί φυσικά να ξέρεις να τα συνοδεύεις με το κατά¬λληλο ντύσιμο.

4. Η αγάπη για την ταχύτητα: Μια γυναίκα που οδηγεί ένα γρήγορο αυτοκίνητο ή δείχνει ενδιαφέρον για το τελευταίο αγωνιστικό μοντέλο σίγουρα θα κερδίσει την προτίμηση των περισσότερων αντρών, που θα μπορέσουν έτσι να μοιραστούν αυτό το πάθος τους μαζί της.

5. Το τατουάζ σε ένα σημείο που δεν φαίνεται πάντα, όπως για παράδειγμα στον ομφαλό.

6. Να φοράει ζαρτιέρες: Ένας μύθος για το αντρικό φύλο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ανεξάρτητα από ηλικία ή κοινωνική προέλευση.

7. Οι μακριές καλλί¬γραμμες γάμπες αρέσουν σε όλους τους άντρες, και με το δίκιο τους, γιατί σίγουρα αποτελούν ένα από τα πιο ελκυστικά σημεία στην εμφάνιση μιας γυναίκας.

8. Να μιλάει άνετα για το σεξ: Οι περισσότεροι άντρες νομίζουν ότι αυτό είναι ένα αντρικό προνόμιο, αλλά μόλις ξεπεράσουν το πρώτο σοκ, συνήθως τους αρέσει μια γυναίκα που μιλάει για το σεξ χωρίς αναστολές και υποκρισίες.

9. Η ξενική προφορά: Η ιδέα ότι μια κοπέλα προέρχεται από κάποια άλλη χώρα αρέσει στους άντρες γιατί της προσδίδει κάποιο παραπάνω μυστήριο και διεγείρει το ένστικτο του κυνηγού που έχουν όλοι οι άντρες.

10. Το βλέμμα: Στους άντρες φαίνεται πως αρέσουν οι γυναίκες που τους κοιτάνε κατευθείαν στα μάτια χωρίς να χαμηλώνουν το βλέμμα, δείχνοντας έτσι αυτοπεποίθηση αλλά και ανεξάρτητο πνεύμα. Πέρασαν οι εποχές που προτιμούσαν τις χαμηλοβλεπούσες.

greekddl

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.troktikaras.com

Τον σούβλισαν αδελφές..!

Την αποκάλεσε λεσβία εκείνη ένιωσε προσβεβλημένη και με ένα μαχαίρι τον χτύπησε βίαια χαμηλά. Ο 23χρονος έχασε τη ζωή του ωστόσο η ποινή του δικαστηρίου ήταν ιδιαίτερα επιεικής.

Προσβεβλημένη ένοιωσε η 20χρονη  Σαμάνθα Μπράουν όταν ο 23χρονος Ντίν Ντάρβιλ την αποκάλεσε  λεσβία και τον μαχαίρωσε. 
Η 20χρονη χρησιμοποιώντας ένα κουζινομάχαιρο "σούβλισε" τον νεαρό στη βουβωνική χώρα. Το περιστατικό εξελίχτηκε μπροστά στα μάτια της 25χρονης αδελφής της Τόρι η οποία δεν αντέδρασε καθόλου με αποτέλεσμα ο Ντίν να χάσει τη ζωή του από αιμορραγία.
Το δικαστήριο επέβαλε πενταετή κάθειρξη για τη Σαμάνθα και τετραετή για την αδελφή της ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Έντονη ήταν η αντίδραση της οικογένειας στην ετυμηγορία της απόφασης καθώς υπολόγιζαν σε πιο αυστηρή ποινή .
Μιλώντας έξω από δικαστήριο, ο θείος του θύματος Κρίς Μίτσελ  44, είπε η απόφαση  είναι  "Ένα  απόλυτο αστείο" μια  "παρωδία".

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Η Αθηνά Ωνάση πουλάει τον Σκορπίο στον Armani!

Μια έκταση αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ στα Συβότα της Λευκάδας πέρασε από τα χέρια της Αθηνάς Ωνάση στην κατοχή του διάσημου σχεδιαστή, Giorgio Armani.
«Πρόκειται πραγματικά για ένα κομμάτι γης-φιλέτο, το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της περιοχής. Η τοποθεσία είναι πανέμορφη με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, ενώ η θάλασσα απέχει μόλις λίγα μέτρα. Τη συγκεκριμένη έκταση την είχε αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης λίγα χρόνια μετά την απόκτηση του Σκορπιού», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα «Espresso».
Οι δικηγόροι του Armani ήρθαν σε επαφή με τους δικηγόρους της Αθηνάς και έτσι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την αγοραπωλησία του οικοπέδου.
Ο Ιταλός σχεδιαστής θέλει να δημιουργήσει στον χώρο ένα μικρό ιδιόκτητο χωριό με αυτόνομες βίλες και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

 
Πηγή Espresso της Κυριακής..

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://hellasxg.blogspot.com/

Βρέθηκαν λείψανα του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου!!!!!!!!!1

Κόκαλα από το χέρι, το πρόσωπο και ένα δόντι ανακάλυψαν σε κιβωτό θαμμένη στις βάσεις αρχαίας εκκλησίας στο νησί «Άγιος Ιωάννης» κοντά στην παραλία της Μαύρης Θάλασσας, Βούλγαροι αρχαιολόγοι.

Την ανακοίνωση έκανε την Κυριακή (01/08) ο καθηγητής Καζιμίρ Κωνσταντίνοφ, επικεφαλής της ανασκαφών, στη διάρκεια των οποίων έγινε η ανακάλυψη στις 28 Ιουλίου, στον τόπο της αρχαίας εκκλησίας, που καταστράφηκε από πυρκαγιά.
Η κιβωτός με τα λείψανα, την οποία άνοιξε ο καθηγητής Κωνσταντίνοφ στο Αρχαιολογικό μουσείο της μικρής πόλης Σωζόπολη, έχει τη μορφή μικρής σαρκοφάγου μήκους δεκαοχτώ και πλάτος δεκατεσσάρων εκατοστών.
Το άνοιγμα της κιβωτού πραγματοποιήθηκε ύστερα από αγιασμό του ευρήματος από τον αρμόδιο μητροπολίτη της βουλγάρικης εκκλησίας, Ιωαννίκιο, παρουσία του αρμοδίου για τα θρησκεύματα, υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου, Μποζιντάρ Δημητρόφ.
Όπως εξήγησε στα βουλγάρικα μέσα ο καθηγητής Κωνστνατίνοφ, δίπλα στην κιβωτό με τα λείψανα βρέθηκε και μικρότερο πέτρινο κουτί, χαρακτηριστικό για τη γεωλογική δομή της Παλαιστίνης.
Στο κουτί που πιθανώς χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λειψάνων από τα Άγια Μέρη, όπως υποθέτουν οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι, υπάρχουν δύο επιγραφές στα αρχαία Ελληνικά: Η μία αναφέρει "Κύριε, ελέησον το σκλάβο σου Θωμά" και η άλλη, το όνομα του Αγίου Ιωάννη.
"Το μοναστήρι και η εκκλησία του στο νησί Άγιος Ιωάννης υπήρξε σημαντικό θρησκευτικό κέντρο στα χρόνια του Μεσαίωνα, όταν εκεί έγινε η τελετή του γάμου του ΒούλγαρουΣβετοσλάφ Τέρτερ με την βυζαντινή πριγκίπησα, Θεοδώρα", βασιλέα, είπε από την πλευρά του ο Μποζιντάρ Δημητρόφ σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία.
Κατόπιν σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου, τα λείψανα, τα οποία πιθανώς αθα φιλοξενήσει τοπική εκκλησία της Σωζόπολης, παραδόθηκαν στη Βουλγάρικη Ορθόδοξη Εκκλησία. 

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Ρε μπας και ο Jeffrey θέλει να δει τα νησιά μας για τελευταία φορά;

Δεν μπορώ να καταλήξω σε κανένα συμπέρασμα, παρά τις καλές (!) προθέσεις που ...τρέφω προς τον κατ' επίφαση "πρωθυπουργό" - ανδρείκελο του ΔΝΤ mr. Jeffrey Chad-Mineiko-Papandreou.
Αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον κάθε βδομάδα αλλάζει τα Ελληνικά νησιά σαν τα ..πουκάμισα και συμπεριφέρεται ως ..."κονομημένος" τουρίστας.
Η σύμπτωση βεβαίως, είναι ότι τα συνδιάζει και τα δυο.
Και τουρίστας είναι στη χώρα μας - καθόσον αμερικανοτραφής - , αλλά και κονομημένος σφόδρα είναι.
Το ότι είναι κονομημένος, μη νομίσετε ότι έκλεψε τον δημόσιο κορβανά. Απλά ο περί ου ο λόγος (δείτε εδώ) από μικρό παιδί είναι στη βιοπάλη.
Από τα 16 του είναι μέσα στην ...ταλαιπώρια αυτό το ...παιντί.
Τί υλοτόμος (σε ποιά δάση άραγε) δούλεψε.!
Τί σε βενζινάδικο δούλεψε.!
Τί οδοκαθαριστής δούλεψε.!
Έκανε κι' άλλα επαγγέλματα μεταξύ των οποίων να...δουλεύει κι' εμένα.
Δεν μιλάω για σας, γιατί εσείς είστε ..."ξιουράφια", αφού του δώσατε κοντά στο 50%. Για τον εαυτό μου μιλάω.
Ένα πράγμα όμως με ανησυχεί βαθύτατα...
Γιατί αυτή η - εξάρτηση τη λέω εγώ - επιμονή του με τα Ελληνικά νησιά;
Μήπως σκέπτεται να τα δώσει στον απέναντι Οθωμανό και λέει, ας πάω τώρα που δεν χρειάζεται και διαβατήριο γιατί αργότερα ...δεν ξέρουμε.!
Το έχει βάλει ...αμέτι μουχαμέτι αυτό το παιντί να αποκτήσει το χρώμα της επιδερμίδας των εν Ελλάδι λαθροφερμάτων κι' αυτό φυσικά το επιτυχάνει χάρις στο κανό (που δεν λέει να φέρει τούμπα) και τα άνευ ουδεμιάς περισκέψεως μπάνια, δίκην θαλασσολύκου Ιουλίου Βέρν.
Αγαπητοί φίλοι...
Πριν προλάβετε και με χαρακτηρίσετε - όπως εσείς γουστάρετε - θα σας παραθέσω τους προβληματισμούς και τις εύλογες απορίες κάποιων φίλα προσκείμενων προν αυτόν Κυριακάτικων εντύπων, με τα οποία συμφωνώ απολύτως.
"...Εύλογη απορία αλλά και δυσθυμία προξενεί στους πιστωτές μας για το πώς είναι δυνατόν ο Έλληνας πρωθυπουργός της παραλίας να κάνει κανό την ώρα που η Ελλάδα φλέγεται από τα προβλήματα...";
Επόμενος σταθμός η Πάρος, όπου θα παραμείνει μέχρι τις ...20 Αυγούστου και βλέπουμε.
Φυσικά εκεί θα κουβαληθεί και το υπόλοιπο ..."υπουργικό συμβούλιο".
Οποία σύμπτωσις.! Εκεί έχει και το ανάκτορό του ο φτωχός σοσιαληστής ...Ραγκούσης.
Μένει να δούμε αν θα πάρουν κανέναν λαθρομετανάστη - φέρμα μαζί τους, ή θα τους αφήσουν αμανάτι για μας τους μαλάκες.
Μ' αρέσει που κάποια ΜΜΕξαχρείωσης μιλάνε για επικείμενο ...ανασχηματισμό και για την ...ομιλία του στη ...ΔΕΘ.!
Ποιό ανασχηματισμό; Μήπως θυμάται ποιούς έχει στους Υπουργικούς θώκους; Μόνο τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο θυμάται αυτός, αλλά φρόνισε νωρίς να τους ...ξεφορτωθεί αφού τον έναν τον τοποθέτησε ...αντιπρόεδρο (μη χέσω) και τον άλλο στο υπουργείο των εξοπλιστικών προμηθειών. Τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο.
Ώρες - ώρες τρελαίνομαι και αναρωτιέμαι.
Μα καλά ρε ...Έλληνα, πόσο μαλάκας μπορείς να γίνεις ακόμη; Για τον εαυτό μου μιλάω μεγάλε. Μη σε πιάνει ο ...πράσινος "πατριωτισμός" και ωρύεσαι σαν υστερικός.
 

Μεγάλη πλάκα έχει τελικά να κυβερνάς την Ελλάδα!!!!!!

Σαν Αμερικανό ηγέτη υποδέχτηκαν το Jeffrey στην Κρήτη τον κέρασαν ρακές και παξιμάδια κι έσπασε πολύ πλάκα....

Περιοδεία στα νησιά επέλεξε να κάνει ο ταξιδευτής πρωθυπουργός που επ'ευκαιρία των καλοκαιρινών διακοπών του αποφάσισε να "επιστρέψει" Ελλάδα για διακοπές , κανό, βουτιές αλλά και τόνωση του επικοινωνιακού του προφίλ.

Αμέσως μετά το Συμπόσιο της Σύμης που φέτος πραγματοποιήθηκε στο νησί...


...του Πόρου και κατά τη διάρκεια του οποίου ο ανέμελος πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε να πραγματοποιεί βουτιές στο απέραντο γαλάζιο εξασκούμενος σε όλα τα κολυμβητικά στυλ με ιδιαίτερη προτίμηση σε ύπτιο και πεταλούδα, σειρά είχε η Κρήτη και συγκεκριμένα ο Αγιος Νικόλαος.

Παρέα με τον πρωθυπουργό και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αλλά και κάποια κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρος Αρναουτάκης, που συνδύασαν τις "εργασίες" του συνεδρίου με βουτιές και βραδιές με ρακοκάζανο.

Αλλωστε ο πρωθυπουργός είχε προτρέψει τα στελέχη της κυβέρνησης «να κάνουν διακοπές χωρίς ενοχές» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γ.Παπανδρέου έφτασε στην Κρήτη το μεσημέρι της Παρασκευής με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και κατευθύνθηκε αμέσως προς το χωριό Κριτσά, το οποίο βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από τον Αγιο Νικόλαο.

Στο χωρίο που είχαν πληροφορηθεί την άφιξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας είχαν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες για να έχουν έχουν και οι παρατρεχάμενοι δημοσιογράφοι θέμα να τραβήξουν.

Ώς παραδοσιακά συνηθίζεται σε όλους τους Μαυρογυαλούρους οδήγησαν τον Παπανδρέου στην πλατεία του χωριού προκειμένου να υπάρξουν πλάνα και φωτογραφικό υλικό με κατοίκους να συνομιλούν μαζί του έτσι ώστε να προβληθεί το δυνατόν καλύτερα η εικόνα του "ανθρώπου" και όχι του δυνάστη που όλοι καταριούνται.
Ο πρωθυπουργός ρώτησε τους χωρικούς για τα προβλήματα τους , οχι γιατί ήταν σε θέση να καταλάβει κάτι απο αυτά, αλλά γιατί οι επικοινωνιολόγοι του τον έχουν συμβουλέψει να αποκτήσει μια πιο ρεαλιστική εικόνα για τον επόμενο "άνθρωπο του μόχθου" γιατί ο πρώτος έγινε ανέκδοτο πολύ γρήγορα....
Αξίζει να σημειωθεί οτι οι προπομποί του πρωθυπουργού σε συνεργασία με τα τοπικά κομματόσκυλα είχαν φροντίσει να υποδεχθεί τον Παπανδρέου ένας λυράρης, ο οποίος παίζοντας παραδοσιακές μαντινάδες τον καλωσόρισε στο χωριό.

Κάτι σαν να επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός το χωριό των μάου-μάου δηλαδή!!!

Πως λέει η παροιμία απ'τα ψηλά στα χαμηλά κι απ΄τα πολλά στα λίγα.
Άσε που αναγκάστηκε να δοκιμάσει κι εκείνα τα παξιμάδια που παρα λίγο να χάσει τα δόντια του παριστάνοντας οτι τα τρώει και πως του αρέσουν κιόλας

Το αποκορύφωμα του εξευτελισμού δεν άργησε να'ρθεί όταν...

Παρατρεχάμενοι και κομματόσκυλα έβαλαν κόσμο του χωριού να ράνουν το Παπανδρέου με ροδοπέταλα ενώ τον υποδεχότουσαν στο ελαιουργείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς με μαντινάδες ως εθνοσωτήρα !!!

Ο Παπανδρέου επέστρεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος άρον-άρον το ίδιο βράδυ στην Αθήνα ενώ απο Δευτέρας, ξεκινά επισήμως τις διακοπές...

Το δούλεμα συνεχίζεται κανονικά , οι κομματικοί μηχανισμοί και η προπαγάνδα δουλεύουν ρολόι στην ψωροκώσταινα κι ο Πανανδρέου κυβερνά ανέμελα... την Ελληνική Δημοκρατία

Ζeto e Hellas και Kalo Kouragio...
 


Ξέφραγο αμπέλι η Θράκη μας για τους Τούρκους πράκτορες....

Είναι γνωστό ότι μία από τις υψηλές παρουσίες που είχαμε την… τεράστια τιμή να δούμε στα μέρη μας επ’ ευκαιρία του μνημοσύνου του αλήστου μνήμης φασιστοειδούς (πράκτορα της ΜΙΤ, μπλεγμένου με Γκρίζους Λύκους, κλπ) Αχμέτ Σαδήκ, ήταν ο υπουργός Επικρατείας (και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης) Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος βέβαια εννοείται ότι δεν έχασε την ευκαιρία (απλή αφορμή ήτανε άλλωστε το μνημόσυνο) να επισκεφθεί και να επιθεωρήσει διάφορους… υπηκόους του εδώ στην ελληνική (ακόμη) Θράκη.  

Ένα πολύ χαρακτηριστικό τέτοιο συμβάν, που θα σας δώσει να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε, ήταν ασφαλώς και η επίσκεψή του μαζί με τον τουρκοπρόξενο Κομοτηνής Μουσταφά Σάρνιτς και ετέρους κολαούζους στην διαβόητη ΤΕΞ, ήτοι την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» (25/7/2010). Σεσημασμένη φωλιά κεμαλισμού και τουρκισμού και φυσικά ο Αρίντς και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους διοικούντες της.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υπήρξαν βεβαίως δηλώσεις στο…

..γνωστό κλίμα, όπως π.χ. από τον πρόεδρο της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά πως παρόμοιες επισκέψεις σαν κι αυτήν του Αρίντς «αποτελούν ένεση ηθικού για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης», ενώ ο Τούρκος αντιπρόεδρος στη δική του ομιλία είπε πως το τουρκικό κράτος «είναι πάντοτε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης», και τόνισε ακόμη την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας μεταξύ των μελών της μειονότητας.
Μετά τις ομιλίες ήρθε και η… ανταλλαγή δώρων μεταξύ Αρίντς, Καρά, Σάρνιτς και Ραμαδάν Ντουμπάν (πρώην προέδρου της ΤΕΞ), ενώ στη συνέχεια ο Αρίντς αποχώρησε από την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», για να πάει – όπως κάθε Τούρκος άλλωστε που… σέβεται τον εαυτό του – στον Εχίνο (το εν λόγω εκτουρκισμένο πομακοχώρι κοντεύει πλέον να καταντήσει ένα πράμα σαν την εν Ελλάδι… Μέκκα του τουρκοφασιστοκεμαλισμού)!
Στην εκδήλωση της Ξάνθης μετείχαν βεβαίως πολλά και γνωστά… καλά παιδιά όλης αυτής της απροκάλυπτης πεμπτοφαλαγγίτικης παρέας, που ελέω κάθε απουσίας στοιχειώδους ελληνικού κράτους, ελέγχει – εκφοβίζει – ποδηγετεί (ως κανονικός μεγαλονταβατζής) το μεγαλύτερο κομμάτι της μειονότητας και θέτει συνεχώς θέμα συνδιοίκησης (στην…καλύτερη των περιπτώσεων) της Θράκης. Τι εννοούμε; Και ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ήταν ασφαλώς εκεί και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη και ο πρόεδρος του κόμματος του Σαδήκ Μουσταφά Τσαβούς και οι πρώην βουλευτές Αχμέτ Φαΐκογλου και Μπιρόλ Ακίφογλου και ο αντινομάρχης Ξάνθης Τουρκές Χατζημεμίς και ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγκά και ο δήμαρχος Σέλερου Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ και πολλοί εκπρόσωποι άλλων τοπικών προξενοτουρκοσυλλόγων και διάφοροι μειονοτικοί δημοσιογράφοι.
Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, στους… επισκέπτες συγκαταλέγονταν (και πάλι) μέλη του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», του γνωστού BTTDD, που δεν χάνει φυσικά την ευκαιρία να κατηγορεί τη χώρα μας για έλλειμμα δημοκρατίας και παραβίαση μειονοτικών δικαιωμάτων, αλλά κυρίως να προπαγανδίζει την αυτονομία της Δυτικής Θράκης! Μιλάμε για τον γραμματέα του «Συλλόγου» Σινάν Τουρκμέν, αλλά και για κάποιον Σαμπρί Μουτλού, πρόεδρο ενός από τα πολλά εν Τουρκία παραρτήματα του BTTDD. Θα υπενθυμίσουμε ότι τον τελευταίο καιρό ηγετικά στελέχη τόσο του BTTDD, όσο και της ABTTF, δηλαδή της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» κυκλοφορούν στη Θράκη, πάνε σε πανηγύρια και άλλες θρησκευτικές ή «πολιτιστικές» εκδηλώσεις και προβαίνουν συχνά και σε προκλητικότατες δηλώσεις τουρκισμού, χωρίς φυσικά καμμία αντίδραση. Δεν μας φτάνανε δηλαδή όλες οι τοπικές ανθυποπρακτοράντζες, έχουμε τώρα και… ξενόφερτους επισκέπτες – εκπροσώπους μάλιστα καθαρά αποσχιστικών οργανώσεων, που μπαινοβγαίνουν ελεύθερα και πραγματοποιούν ανενόχλητοι κηρύγματα αλυτρωτισμού. Ένα κανονικό ξέφραγο αμπέλι δηλαδή. Και φυσικά μια κατάσταση απολύτως αντάξια της πλέον γελοίας (πολιτικά) περιοχής του πιο γελοίου ψευδοκρατικού μορφώματος του Σύμπαντος
Πηγή :
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/

Βγαίνει, μέσα στον Αύγουστο, από το "καβούκι" του ο Καραμανλής

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει μέσα στον Αύγουστο με τους πρώην υπουργούς του ο Καραμανλής, όπως υποστηρίζει το blog parapolitika.gr.
Η "έξοδος από το καβούκι του" στο οποίο έχει κλειστεί εδώ και δέκα μήνες ο πρώην πρωθυπουργός θα γίνει μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για τα αλλοιωμένα στοιχεία του Ελλείμματος την περίοδο 2008-2009.
Ο πρώην πρωθυπουργός , ο οποίος ακούει από πέρυσι τα "εξ αμάξης" από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και παλιούς του συνεργάτες, θα συναντηθεί και με τον Γιώργο Αλογοσκούφη ο οποίος βρίσκεται σε γραμμή επικοινωνίας με τον Γιάννη Παπαθανασίου.
Καλά πληροφορημένοι κύκλλι από το περιβάλλον του, ισχυρίζονται ότι σε αντίθεση με όσα λέγονται, ο Καραμανλής μπορεί εκ των υστέρων να διαπίστωσε ότι το οικονομικό του επιτελείο έκανε αρκετούς «αριβισμούς» , σε καμία περίπτωση όμως δεν απαξιώνει τους πρώην υπουργούς του και το έργο τους.
Τα ερωτηματικά πάντως για το κατά πόσο θα αποφασίσει να απευθυνθεί και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν.

Απίστευτο! Google και CIA αναπτύσσουν πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για να προβλέπουν τό μέλλον (!!!) παρακολουθώντας το Ιντερνετ.

Παρακολουθούν το Ίντερνετ για να προβλέψουν το μέλλονΚοινή επένδυση Google και CIA για την ανάπτυξη προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης
Να «προβλέψουν» τις μελλοντικές κινήσεις των χρηστών του Διαδικτύου προσπαθούν η Google και η CIA – η καθεμιά για τους δικούς της λόγους.
 
Ο κολοσσός των αναζητήσεων στο Ίντερνετ και η αμερικανική κρατική υπηρεσία 
πληροφοριών χρηματοδοτούν από κοινού μια εταιρεία που αναπτύσσει ένα  πρόγραμμα παρακολούθησης σε «πραγματικό χρόνο» όλων των κινήσεων  που γίνονται στο Διαδίκτυο.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας αυτής υποστηρίζουν ότι με την κατάλληλη επεξεργασία, διασταύρωση και ανάλυση των στοιχείων που συλλέγονται,
 μπορούν να προβλέψουν το μέλλον. Να πιθανολογήσουν, δηλαδή, ποια θα είναι  η επόμενη «κίνηση» ενός χρήστη, μιας ιστοσελίδας κ.λπ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Wired.com, η
εταιρεία Recorded Future χρηματοδοτείται από τους επενδυτικούς βραχίονες της CIA  και της Google, προκειμένου να αναπτύξει το εν λόγω πρόγραμμα. Η Google  πιθανότατα επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις «προβλέψεις» για να αναπτύξει  περισσότερο στοχευμένα αποτελέσματα στις αναζητήσεις της και η CIA για να  «προλάβει» πιθανές παράνομες δραστηριότητες.

Πώς προβλέπουν το μέλλον

Οι ειδικοί της Recorded Future «σαρώνουν» καθημερινά δεκάδες χιλιάδες ιστοσελίδες, blogs και λογαριασμούς χρηστών στο Twitter,
 με σκοπό να  εντοπίσουν τη διασύνδεση που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων, των 
οργανώσεων, των πράξεων και των συμβάντων
 που γίνονται στο Διαδίκτυο  – τόσο των σημερινών όσο και των επερχόμενων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο μηχανισμός πηγαίνει «πιο πέρα από την
 αναζήτηση», εξετάζοντας τους «αόρατους συνδέσμους» που υπάρχουν σε έγγραφα και σελίδες που αναφέρονται στο ίδιο θέμα και  εντοπίζοντας 
όλους τους σχετιζόμενους με το θέμα ανθρώπους και τα σχετικά με 
αυτό γεγονότα.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ως εξής: για κάθε περιστατικό που αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος, εντοπίζονται πληροφορίες για το
 πότε συνέβη και υπολογίζεται ποια εξέλιξη θα έχει στο μέλλον, με τη βοήθεια  «ειδικών αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης». Η εταιρεία καταγράφει την online κίνηση που σχετίζεται με το εν λόγω συμβάν και παρέχει υπηρεσίες 
«
ανάλυσης του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος».

«Το ωραίο είναι ότι μπορείς να προβλέψεις πραγματικά την εξέλιξη ενός
 συμβάντος, σε πολλές περιπτώσεις», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της  Recorded Future, Κρίστοφερ Άλμπεργκ, πρώην κομάντο του σουηδικού στρατού  και κάτοχος διδακτορικού στην επιστήμη των υπολογιστών.

Οι επικριτές

Οι δραστηριότητες της εταιρείας προσέλκυσαν γρήγορα το ενδιαφέρον της Google
 και της In-Q-Tel, εταιρείας που αναλαμβάνει επενδύσεις για λογαριασμό της CIA.  Είναι η πρώτη φορά που η μεγαλύτερη μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ χρηματοδοτεί επισήμως από κοινού με την Google το ίδιο πρόγραμμα. Η κίνηση αυτή αναμένεται  να προκαλέσει αντιδράσεις από τους επικριτές της Google, οι οποίοι παρατηρούν έναν «ύποπτο εναγκαλισμό» της εταιρείας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για την υιοθέτηση μιας
 «νοημοσύνης ανοικτού κώδικα», που θα αξιοποιεί πληροφορίες δημόσια διαθέσιμες, αλλά συχνά χαμένες στον τεράστιο όγκο των πληροφοριών  με τις οποίες κατακλύζεται καθημερινά το Ίντερνετ.

Η CIA και άλλες υπηρεσίες έχουν επενδύσει, μέσω της In-Q-Tel, σε αρκετές εταιρείες που θα τους βοηθήσουν στη συγκέντρωση και αξιοποίηση τέτοιων
 πληροφοριών.

Από το OXYDERKEIA
 ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kalyterotera.blogspot.com

Χαστούκι αμερικανικής βουλής σε Τουρκία και κατεχόμενα!

Αν μη τι άλλο ικανοποίηση στην πλευρά μας μπορούν να δώσουν οι δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής Χάουαρντ Μπέρμαν, για το κυπριακό. Κατά την διάρκεια συνεδρίας της επιτροπής την περασμένη Τετάρτη, με θέμα  τις επιδράσεις στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας από τις νέες παραμέτρους στην τουρκική εξωτερική πολιτική, έγιναν σημαντικές αναφορές στο κυπριακό, με τον κ. Μπέρμαν  να δηλώνει πως ήρθε η ώρα η Τουρκία να μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων που διατηρεί στην κατεχόμενη Κύπρο και να σταματήσει τον εποικισμό των κατεχομένων.


Στην εισαγωγική του δήλωση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής των Δημοκρατικών (Καλιφόρνια) Χάουαρντ Μπέρμαν ανέφερε πως αναμένεται (από την Τουρκία) περισσότερη κινητικότητα στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης, ο οποίος, όπως υπέδειξε, ήταν πάντα αντίθετος με τη λύση του προβλήματος, ότι διαπραγματεύεται στο πνεύμα των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των συμφωνιών μεταξύ των δυο κοινοτήτων που προνοούν τη λύση του Κυπριακού.
 
Ο Χάουαρντ Μπέρμαν υπογράμμισε ακόμη πως ήρθε η ώρα η Τουρκία να αποσύρει μέρος του παράλογα μεγάλου αριθμού από τα στρατεύματα που διατηρεί «στη βόρεια Κύπρο» αλλά και να σταματήσει να εποικίζει με Τούρκους πολίτες το βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο όπως υπέδειξε, δεν αποτελεί κυρίαρχο τουρκικό έδαφος.
Η συζήτηση στην Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής κάλυψε όλες τις πτυχές της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και του ρόλου που διαδραματίζει η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή, τις σχέσεις της Τουρκίας με τις γειτονικές της χώρες αλλά και την προοπτική ένταξης της στην ΕΕ.
Μεταξύ άλλων, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε πως είναι σημαντικό η Τουρκία να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο κ. Χάουαρντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της πλήρους ελευθερίας των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία, σημειώνοντας πως είναι καιρός η Τουρκία να αναγνωρίσει τον οικουμενικό χαρακτήρα του Ορθόδοξου Οικουμενικού Πατριαρχείου και να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Κατά τη δική του τοποθέτηση, ο Ρεπουμπλικάνος Βουλευτής της Καλιφόρνια, Εντουαρντ Ρόις ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Αρμενία είναι προβληματικές και πως αν η Τουρκία επιθυμούσε να επιλύσει κάποια από τα προβλήματα στις σχέσεις της με τις δυο αυτές χώρες θα μπορούσε να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια.
Ο Εντουαρντ Ρόις σημείωσε πως δεν υπάρχει προσέγγιση από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς το εμπάργκο κατά της Αρμενίας συνεχίζει να υφίσταται, όπως συνεχίζει να υφίσταται και η παρουσία 40.000 Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο.
«Ξεκάθαρα, θα μπορούσαν να εξεύρουν κάποιου είδους διακανονισμό ή να αποσύρουν ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτών πίσω στην Τουρκία» πρόσθεσε.
Στο ίδιος μήκος κύματος σε ό,τι αφορά την Κύπρο ήταν και η τοποθέτηση του Βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων από τη Νέα Υερσέη, Κρίστοφερ Σμιθ, ο οποίος είπε ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική προκαλεί σοβαρές ανησυχίες σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο, όπου, όπως ανέφερε, ο τουρκικός στρατός κατέχει το βόρειο τμήμα του νησιού, συνεχίζοντας να προωθεί τον παράνομο εποικισμό και να καταστρέφει εκκλησίες.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Βουλευτής των Δημοκρατικών Αλμπιο Σίρες (Νέα Υερσέη) ανέφερε πως η επιθετική στάση της Τουρκίας στην εξωτερική της πολιτικής, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Κύπρο, επιδεικνύεται περίτρανα από την παρουσία 43.000 στρατιωτών στο νησί.
Αναφέροντας πως ο ίδιος επισκέφτηκε την Κύπρο, διερωτήθηκε κατά πόσο χρειάζεται (οι Τούρκοι) να τοποθετήσουν πάνω στο βουνό (τον Πενταδάχτυλο) μια σημαία στο μέγεθος του κτιρίου της αμερικανικής Βουλής για να δείξουν στο λαό της Κύπρου ποιος είναι το αφεντικό.

ΠΗΓΗ:    http://www.sigmalive.com

ΣΟΚ! Σκλάβοι στο Ρέθυμνο!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στο Ρέθυμνο, όταν είδαν μέσα στη μαύρη νύχτα δύο νεαρούς άνδρες από το Νεπάλ δεμένους με χοντρές αλυσίδες και λουκέτα (!) ο ένας από το πόδι του άλλου, να τους ζητούν βοήθεια! Όπως αποδείχθηκε, άλλοι αλλοδαποί τους κρατούσαν φυλακισμένους σαν σκλάβους άλλης εποχής και ζητούσαν λύτρα από τους δικούς τους!

Οι δύο εξαντλημένοι ψυχικά και σωματικά μετανάστες, ηλικίας 25 και 23 χρόνων, είχαν καταφέρει να το σκάσουν από το σπίτι- φυλακή όπου τους κρατούσαν επί... πέντε μερόνυχτα σιδηροδέσμιους και νηστικούς οι τρεις αδίστακτοι απαγωγείς τους, που εικάζεται πως είναι Πακιστανοί. Για να τους ελευθερώσουν, τους ζητούσαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους για να τους στείλουν συνολικά 20.000 ευρώ!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, αλλά οι δράστες είχαν γίνει άφαντοι ενώ ο ιδιοκτήτης του δήλωσε άγνοια για όσα συνέβαιναν εκεί… Οι δύο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξετάστηκαν από ιατροδικαστή ο οποίος πιστοποίησε ότι ο 23χρονος είχε πέσει και θύμα βιασμού!

protothema
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://sarotiko.blogspot.com

Ενώπιον εφιάλτη τα Τουρκικά Γενικά Επιτελεία!

Το πάντα ενημερωμένο defencenet.gr μεταδίδει ότι ενώπιον ενός νέου "εφιάλτη", από αυτούς που δεν αντιμετωπίζονται συχνά, βρίσκονται τα τουρκικά Γενικά Επιτελεία, καθώς όπως αναφέρουν απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, πριν από λίγες εβδομάδας εκλάπησαν από την έδρα της τουρκικής 1ης Στρατιάς που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, δύο από τους κεντρικούς server, οι οποίοι περιείχαν το σύνολο του διακλαδικού στρατηγικού σχεδιασμού για την άμυνα της Κωνσταντινούπολης, των Στενών, αλλά και για πιθανές επιχειρήσεις στον Έβρο και την Δυτική Θράκη!

Η απώλεια των δύο κεντρικών υπολογιστών έχει ξεσηκώσει θύελλα στο εσωτερικό του τουρκικού ΓΕΣ και ήδη ετοιμάζονται οι αποκεφαλισμοί δεκάδων αξιωματικών.Σημειώνεται ότι η 1η Στρατιά είναι ο πλέον σύγχρονος και ετοιμοπόλεμος σχηματισμός του τουρκικού Στρατού, αφού θα αναλάβει το βάρος της υπεράσπισης της "καρδιάς" της Τουρκίας σε περίπτωση επιθετικής κίνησης του ελληνικού στρατού προς τα ανατολικά ή και το αντίθετο φυσικά.
Αλλά οι συμπτώσεις δεν τελειώνουν εδώ. Η 1η Στρατιά ήταν το κέντρο της επιχείρησης «Βαριοπούλα» και οι επιτελείς της είχαν καταστρώσει το σχέδιο επίθεσης στην Ελλάδα και κατοχής του βόρειου Έβρου. Εδρεύει στο προάστειο Selimiye της Κωνσταντινούπολης και ανήκουν σε αυτήν οργανικών συνολικά τρία Σώματα Στρατού.

Περαστικά στα "Μεμέτια"!!!
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://politikarioi.blogspot.com

Τα «καπρίτσια» του Τριανταφυλλόπουλου μεταθέτουν τον λιμενάρχη της Πάρου;

Διακοπές με το πολυτελέστατο φουσκωτό του στο κοσμοπολιτικο νησί της Πάρου απολαμβάνει εδώ και μερικές μέρες ο Τριανταφυλλόπουλος. Συνοδευόμενους από τέσσερις αστυνομικούς-άραγε το ελληνικό κράτος τους πληρώνει… και τα εκτός έδρας-απολαμβάνει τις βόλτες του στην κοσμική Νάουσα καπνίζοντας πούρο. Αυτό δεν έχει τόση μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εδώ και μερικές ώρες ο δημοσιογράφος κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στην.. τοπική αυτοδιοίκηση και στο ΥΕΝ εξαιτίας ενός καπρίτσιού του.


Πληροφορίες θέλουν τον Τριανταφυλλόπουλο να διαμαρτύρεται έντονα στον δήμαρχο του νησιού αλλά και στον Λιμενάρχη γιατί δεν του δόθηκε άδεια να δέσει το σκάφος του από το εσωτερικό της νέας μαρίνας στην Νάουσα και του πρότειναν να δέσει στο σημείο που δένουν όλα τα φουσκωτά. Μάλιστα φρόντισε να δηλώσει παρών στους ιδιοκτήτες των άλλων σκαφών-μα τόση ανάγκη έχεις ρε Μάκη- με φωνές και χαρακτηρισμούς κατά των υπάλληλων του Δήμου. Ο πιο άτυχός ήταν ο κ. Γιάννης- πολύ γνωστή φιγούρα στο Λιμάνι-ο οποίος ανέλαβε να του εξηγήσει τους λόγους που έπρεπε να δέσει το 9μετρο φουσκωτό, εκτός της μαρίνας.

Κι επειδή δεν πέρασε το δικό του μάθαμε ότι αναλώθηκε σε τηλεφωνήματα για περισσότερη από μία ώρα στο Υπουργείο στο Λιμεναρχείο Πάρου αλλά και στον Δήμο απειλώντας και φωνάζοντας.

Κι επειδή στην Ελλάδα ζούμε, στην χώρα των δύο μέτρων και των δύο σταθμών πληροφορηθήκαμε πώς εδώ και μερικές ώρες η θέση του Λιμενάρχη Πάρου κρίνεται επισφαλής. Και αυτό γιατί; Επειδή ο συγκεκριμένος αξιωματικός έκανε ότι προβλέπεται.

Να απαγορεύσει την είσοδο στον Τριανταφυλλόπουλο και την παρέα του. Ευχόμαστε να μην ισχύει το τελευταίο, διότι αν ο άνθρωπος μετατεθεί εξαιτίας του καπρίτσιου του δημοσιογράφου τότε το θέμα θα λάβει άλλες διαστάσεις.

 
gossip-tv

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://trelokouneli.blogspot.com

Επίδειξη δύναμης από την Άγκυρα

«Άδειες γιοκ» στο Πεντάγωνο για τους επιτελείς, οι οποίοι μπορεί δημοσίως να τηρούν χαμηλούς τόνους και να ρίχνουν το μπαλάκι για τα τουρκικά «σούρτα-φέρτα» στο Αιγαίο στο λιμενικό και τους διπλωμάτες, στις συσκέψεις που κάνουν όμως βγάζουν μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία.
Το «Τσεσμέ» έφευγε, το «Πίρι Ρέις» ερχόταν και κάποιες μέρες κάνανε και τα δυο μαζί «κρουαζιέρα», το ένα βόρεια της Σαμοθράκης και το άλλο νότια από το Καστελόριζο. Η Αθήνα παρακολουθούσε «μαγκωμένη» τα ταξιδάκια των Τούρκων, ήρθε και... η ψυχρολουσία Πάγκαλου, που ξαφνικά είπε ότι η υφαλοκρηπίδα φθάνει μέχρι τα 200 μέτρα, και η κατάσταση έγινε μπάχαλο! Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, η είδηση για 42 ακόμη απόστρατους κι εν ενεργεία αξιωματικούς που «μπουζούριασε» ο Ερντογάν δεν κρίθηκε ως ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την τεταμένη κατάσταση στο Αιγαίο και οι ιδιαίτερα αυξημένοι αριθμοί των παραβιάσεων αποδεικνύουν αυτή την εκτίμηση. Μέσα σ’ όλα οι Τούρκοι αλλάζουν και αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων, με τον Μπασμπούγ να αποχωρεί ως... μετριοπαθής και να τον διαδέχεται ο «σκληρός» Ισίκ Κοσανέρ.
Όλα αυτά δημιουργούν εκ των πραγμάτων ένα κλίμα επιφυλακής στο ελληνικό Πεντάγωνο, με αρκετούς επιτελείς να παραπονιούνται για εξαιρετικά «αργά αντανακλαστικά του ΥΠΕΞ» στον χειρισμό κρίσεων. Πεντάγωνο και ΥΠΕΞ φαίνεται να λειτουργούν σε... διαφορετικές ταχύτητες. Το «μαγαζί» του Δρούτσα επιζητά, αν είναι δυνατόν, ακόμη και τη... μη δημοσιοποίηση, που λέει ο λόγος, των προκλήσεων των Τούρκων με τα ωκεανογραφικά. Από την άλλη πλευρά, οι «στραταίοι» θέλουν σαφείς οδηγίες και καθοδήγηση για τον χειρισμό αυτών των λεπτών θεμάτων και πολύ συχνά η... απόγνωση είναι κυρίαρχο συναίσθημα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Είναι δεδομένο ότι τα ελληνοτουρκικά έχουν μπει σε νέα φάση, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται δεν περιλαμβάνει τίποτα το θετικό για εμάς. Η Άγκυρα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού έχει κάνει επίδειξη δύναμης σε δύο θέματα που την απασχολούν εδώ και δεκαετίες και μέσω των οποίων πιστεύει ότι θα ελέγξει το μισό – και βάλε – Αιγαίο.
Αρχικά μας έκανε τα καψώνια με τα δήθεν ναυάγια, επιδεικνύοντας τις δυνατότητές της σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, και μετά άρχισε να ψάχνει... για πετρέλαιο, με τα δύο πλοία - σαπάκια, το «Πίρι Ρέις» και το «Τσεσμέ». Πόσο θα τραβήξει το σχοινί η Άγκυρα και πόσο μπορεί η Αθήνα να τηρεί απαρέγκλιτα το δόγμα της «στρατηγικής ψυχραιμίας»; Για το μεν πρώτο ερώτημα δεν υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις. Για το δεύτερο, είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση στο χάλι που βρισκόμαστε δεν έχει πολλές επιλογές και θα επιμείνει στην «ψυχραιμία», όσο αυτή δεν συνεπάγεται πολιτικό κόστος.
Λεφτά στη στρατιωτική τεχνολογία!
Στο εξοπλιστικό πρόγραμμα - μαμούθ της Τουρκίας και το πόσο αυτό προβληματίζει την Αθήνα έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί. Οι Τούρκοι για το μόνο που δεν «τσιγγουνεύονται» χρήματα είναι για τα όπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται πλέον μέσω ευρωπαϊκών εφημερίδων και εντός Τουρκίας, «το στρατηγικό όνειρο της Τουρκίας είναι η στρατιωτική και τεχνολογική ανεξαρτησία της δεύτερης στρατιάς του ΝΑΤΟ, ώστε να καταστεί κυρίαρχη δύναμη στη περιοχή» (εφημερίδα «Il Sole 24 Ore»).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τουρκία θα ξοδέψει εντός του 2010 4 δισ. δολάρια για προμήθειες και υπάρχει πρόβλεψη για... εξαγωγές εξοπλισμών από το 2011 περίπου 1 δισ. ανά έτος! Τι θα εξάγει η Τουρκία;
Η Άγκυρα από το 1963 έχει δημιουργήσει το κέντρο Tubiak, το οποίο είναι το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας. Το κέντρο αυτό βρίσκεται στην περιοχή Γκεζμπέ, στην αρχαία ελληνική πόλη Λίβυσσα. Σ’ αυτό το κέντρο, λοιπόν, οι Τούρκοι κάνουν απόρρητες έρευνες υψηλής στρατιωτικής τεχνολογίας, οι οποίες έχουν... εκνευρίσει Ισραηλινούς και Αμερικανούς. Σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους της γειτονικής χώρας, υπάρχουν διάφορες ιστορίες για αυτοκτονίες και μυστηριώδεις θανάτους ερευνητών και στρατιωτικών που δίνουν διαστάσεις... κατασκοπικού θρίλερ. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι Τούρκοι προσπαθούν να σπάσουν το κλειδί συστημάτων αναγνώρισης αεροσκαφών που οι Αμερικανοί δεν τους δίνουν. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ήδη το έχουν καταφέρει και γι’ αυτό η Άγκυρα είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη διαδρομή των ισραηλινών F-16, που στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 βομβάρδισαν πυρηνικό κέντρο στη Συρία. Αυτό προκάλεσε την οργή του Τελ Αβίβ.
Αν πρόκειται απλά για σενάρια που «φτιάχνουν» το… αυτοκρατορικό προφίλ της νεο-οθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, θα φανεί. Το βέβαιο είναι ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να ναυπηγήσει μόνη της ένα πλωτό φρούριο, ένα σκάφος που θα μπορεί να μεταφέρει στρατιώτες, ελικόπτερα και άρματα μάχης, και ότι συνεργάζεται με ξένες εταιρείες για την παραγωγή επιθετικών ελικοπτέρων. Βοήθειά μας...

Τι αποκαλύπτει το γέλιο σας;

Μειδιάτε ή γελάτε με την ψυχή σας; Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, κάθε γέλιο έχει διαφορετική υποσυνείδητη σημασία.

Οι ειδικοί του Κολλεγίου Ίθακα στη Νέα Υόρκη διαχώρισαν το ανθρώπινο γέλιο σε δύο τύπους: αυτό που παραπέμπει σε χαιρεκακία και εκείνο που υποδηλώνει κάποιο κοινωνικό μήνυμα.

Αν και τις περισσότερες φορές συνδέουμε το γέλιο με το χιούμορ, ωστόσο όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, υπάρχουν πολλοί τύποι γέλιου που δεν έχουν απαραιτήτως σχέση με κάτι αστείο. Αντίθετα, κάποτε αποτελούν μια απλή κατάφαση, ένα επικοινωνιακό μέσο ή μια έκφραση χαράς.

«Γελάμε για να «λαδώσουμε» τους κοινωνικούς τροχούς», αναφέρει καυστικά ο δρ. Χουντένκο. Υπάρχει βέβαια διαφορά μεταξύ του βωβού και του δυνατού γέλιου, ξεκαθαρίζει.

«Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη σημασία του τρανταχτού και του βουβού γέλιου. Η καλύτερη υπόθεσή μας είναι ότι το βουβό γέλιο αποτελεί συνειδητή έκφραση και χρησιμοποιείται συνήθως ως μέσο διαπραγμάτευσης κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, ενώ από την άλλη το δυνατό γέλιο συνδέεται με τη θετική εσωτερική κατάσταση του ατόμου», λέει ο ειδικός.


Όπως πιστεύεται, ιστορικά το γέλιο προηγήθηκε της ομιλίας. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής της νέας μελέτης, δρ. Γουίλιαμ Χουντένκο, πιθανότατα αναπτύχθηκε ως πρώιμη μορφή επικοινωνίας με στόχο την εγκαθίδρυση της ιεραρχίας.

Όλοι ξέρουμε ότι τα μωρά γελάνε πριν ακόμη μάθουν να μιλούν.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για κάτι τόσο βαθιά εγκατεστημένο στα δίκτυα του εγκεφάλου, που ακόμη και τα μωρά αρχίζουν να χρησιμοποιούν το γέλιο τους για να εκφράσουν το γεγονός ότι αναγνωρίζουν τα οικεία τους πρόσωπα και να προωθήσουν το δέσιμο μαζί τους», δηλώνει ο ειδικός.

Περισσότερες πιθανότητες πάντως να γελάσει κάποιος έχει όταν βρίσκεται μαζί με άλλους παρά όταν είναι μόνος, γεγονός που κατά τους ειδικούς ενισχύει την πεποίθηση ότι το γέλιο αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://beauty-yiota.blogspot.com

Ο Έλληνας που έγδυσε Ναόμι και Χερτζίκοβα!

Έχει αιχμαλωτίσει με το φακό του όλες τις σούπερ σταρ του πλανήτη σχεδόν όπως τις γέννησε η μητέρα τους και τον αποκαλούν «ο Έλληνας με το μαγικό κλικ» σύμφωνα με την Espresso. Ο λόγος για τον φωτογράφο Γιάννη Τσιπουλάνη που έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του μόντελινγκ.

Ο Έλληνας φωτογράφος γεννήθηκε στη Βρέμη και μεγάλωσε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Στην Γερμανία, όπου σπούδασε φωτογραφία στο Βερολίνο, συνάντησε έναν φωτογράφο του περιοδικού «Stern» και έγινε βοηθός του.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η πορεία προς την κορυφή καθώς ο Γιάννης Τσιπουλάνης έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός για τις φωτογραφήσεις του, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η θρυλική –καμπάνια της Victoria’s Secret «The Girl from Ipanema» με το διεθνούς φήμης μοντέλο Αλεσάντρα Αμπρόζιο γυρίσματα της οποίας κράτησαν τρεις μέρες.

Στο βιογραφικό του ο Γιάννης Τσιπουλάνης έχει καταγράψει συνεργασίες μεταξύ άλλων με τη Chanel, το κορυφαίο μοντέλο Ιμάν, την Εύα Χερτζίκοβα και με τη Ναόμι Κάμπελ στην Αθήνα σε αισθησιακές φωτογραφίες.

Επιπλέον, ο πολυταξιδεμένος φωτογράφος που μένει μόνιμα έχει «κάνει κλικ» στην καλλονή πρώην Μις Κόσμος και νούμερο ένα σταρ του Μπόλυγουντ, Αϊζουάρια Ράϊ, στον Ενρίκε Ιγκλέσιας που θα έρθει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα αλλά και σε πολλούς άλλους σούπερ σταρ της υφηλίου. 
 

Ανέστειλαν την απεργία

Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν, με οριακή πλειοψηφία, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, στη διάρκεια τρίωρης γενικής συνέλευσης, στην οποία ακούστηκαν και φωνές για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Μεταφορέων Γ. Τζωρτζάτος «από αύριο το πρωί θα είναι στο τιμόνι», με την προϋπόθεση ο υπουργός Υποδομών να άρει την πολιτική επιστράτευση και να ξεκινήσει νέος διάλογος.


Στην κρίσιμη συνεδρίαση οδηγήθηκαν μετά τις προτάσεις που διατυπώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα τηλεοπτικά παράθυρα, για αναστολή της απεργίας και άρση του μέτρου της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης.


Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο, καθώς από τις παραγωγικές και επιχειρηματικές τάξεις διατυπώθηκε η πρόταση να ανασταλεί η απεργία και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να άρει την πολιτική επιστράτευση.


Την πρόταση αυτή υιοθέτησαν αμέσως οι απεργοί και αργότερα την αποδέχθηκε και υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά των απεργών ότι δεν προσφύγουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.


Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.


«Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει αμέσως το απαράδεκτο νομοσχέδιο ή, τουλάχιστον, να το ΄΄παγώσει΄΄ και να άρει την αντισυνταγματική επιστράτευση, προκειμένου να δώσει άμεση, θετική, δημοκρατική διέξοδο στην απεργία των φορτηγών, αναζητώντας στη συνέχεια λύσεις με εποικοδομητικό διάλογο και με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Εξομαλύνεται η κατάσταση στον εφοδιασμό των πρατηρίων

Επιταγμένα και ιδιωτικά βυτιοφόρα εφοδιάζουν την αγορά καυσίμων και βυτιοφόρα του στρατού αεροδρόμια, νοσοκομεία και πλοία.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο Λεκανοπέδιο δεν υπάρχει πρόβλημα.


Στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των πρατηρίων που εφοδιάστηκαν με καύσιμα, ξεπερνά το 50%.


Επίσης, γεμάτες δεξαμενές έχει το 40% - 50% των πρατηρίων στους περισσότερους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ κανονικά λειτουργούν και οι μεταποιητικές βιομηχανίες ροδάκινου της Ημαθίας.


Ομαλή χαρακτηρίζεται η κατάσταση και στη δυτική Μακεδονία. Στο νομό Κοζάνης, για παράδειγμα, πάνω από τα μισά πρατήρια λειτουργούν κανονικά.


Πάντως, ανεκτέλεστο, λόγω αδυναμίας εφοδιασμού με καύσιμα, παρέμεινε το δρομολόγιο του επιβατικού-οχηματαγωγού πλοίου «Αλκυόνη», που επρόκειτο να αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη για Σκόπελο, Σκιάθο και Βόλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΛ Lines. Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν είχαν, ωστόσο, εκδοθεί εισιτήρια. 

ΠΗΓΗ:   http://www.nooz.gr

Λύθηκε η απεργία των φορτηγών

Μόλις ανακοινώθηκε η λήξη της απεργίας, από τον Πρόεδρο Μεταφορέων Κο Τζωρτζάτο... 



ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ






ΠΗΓΗ:  http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Λάρισα: Τον απήγαγαν, τον σκότωσαν και τον πέταξαν σε ένα φρεάτιο!!

- Οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα από τον πατέρα του θύματος
- Δεν τα πήραν και τον σκότωσαν
- Τον πέταξαν σε ένα φρεάτιο και εξαφανίστηκαν
- Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το στυγερό έγκλημα...

Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2009. Τέσσερις Πακιστανοί στήνουν καρτέρι σε ομοεθνή τους, στον Τύρναβο και καταφέρνουν να τον απαγάγουν. Τον οδηγούν στο κρησφύγετό τους, τον δένουν και τον αναγκάζουν να τους δώσει το τηλέφωνο του πατέρα του, που βρισκόταν στο Πακιστάν.
Οι απαγωγείς ζητούν λύτρα. Διαμηνύουν στον πατέρα του 19χρονου, πως αν δεν τα πάρουν σύντομα 20.000€, είναι αποφασισμένοι να τον σκοτώσουν. Ακολουθούν κι' άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που όμως δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Η αστυνομία δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση...

Οι μέρες περνούν και οι δράστες χάνουν την ψυχραιμία τους. Τηλεφωνούν για τελευταία φορά στον πατέρα του 19χρονου. Ζητούν 15.000€ αλλά καταλαβαίνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα λύτρα που ζητούν. Τότε,
σκοτώνουν εν ψυχρώ τον 19χρονο και τον πετάνε σε ένα φρεάτιο, ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Δέντρων του δήμου Τιρνάβου.
Η υπόθεση μένει στο σκοτάδι για μήνες. Ο μόνος που ασχολείται είναι ο θείος του θύματος που έχει έρθει στην Ελλάδα από το Πακιστάν. Καταθέτει στην αστυνομία, τα όσα του έχει πει ο πατέρας του 19χρονου και ξεκινάει το κυνήγι για τον εντοπισμό των αδίστακτων δολοφόνων.

Στις 03 Δεκεμβρίου του 2009, η αστυνομία καταφέρνει να πιάσει τρεις από τους απαγωγείς, που όμως κρατούν το στόμα τους κλειστό. Στις 14 Ιουνίου πέφτει στα χέρια της αστυνομίας και ο τέταρτος της σπείρας, που οδηγείται στις φυλακές του Κορυδαλλού.


Ο θείος του άτυχου παιδιού τον επισκέπτεται στις φυλακές και ακούει συγκλονισμένος τις
φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον ανιψιό του.

Ο 34χρονος δράστης υποδεικνύει το φρεάτιο που πέταξαν το πτώμα του 19χρονου. Το απόγευμα του Σαββάτου (31-07-2010), αστυνομικοί πηγαίνουν και βρίσκουν τη σορό του 19χρονου. Ο θείος του, αναγνωρίζει τη ζώνη και τα ρούχα. Για το τυπικό της υπόθεσης πάντως, αναμένεται να γίνει και εξέταση DNA για να διαπιστωθεί αν η σορός που βρέθηκε ανήκει στον 19χρονο.





ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr

Βίντεο - σοκ: αγοράκι πέφτει από τον 3ο όροφο!!!

Άγιο είχε ένα 3χρονο αγοράκι, που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στον τρίτο όροφο, χωρίς να πάθει το παραμικρό, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο μπόμπιρας από την Τουρκία έπαιζε στο μπαλκόνι, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτηξε στο κενό.

Το παιδί προσγειώθηκε επάνω σε ένα σωρό από πλαστικούς σωλήνες που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο, οι οποίοι έκαναν το...
θαύμα και ο 3χρονος γλίτωσε μόνο με ένα σπασμένο χέρι!

Την προσγείωσή του επάνω στους σωλήνες κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο δρόμο.






1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Σε ένα δισ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο της φοροδιαφυγής και της δασμοδιαφυγής μόνο από τα σκάφη αναψυχής. Σε αυτό το κολοσσιαίο ύψος ανέρχονται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου. Με το τεράστιων προεκτάσεων θέμα έχει...επιληφθεί ειδικό συνεργείο του ΣΔΟΕ που αποτελείται από πέντε έμπειρους υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της ταξινόμησης των σκαφών ανά κατηγορίες. Εχουν προχωρήσει ήδη σε διασταυρώσεις στοιχείων εισαγωγής, transit logs και ναυλοσυμφώνων, ενώ παράλληλα ελέγχουν τις σχέσεις αντιπροσώπων και εταιρειών offshore. Διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι 3.000 παράκτιες εταιρείες ιδρύθηκαν με αποκλειστικό σκοπό την προνομιακή φορολογική μεταχείριση των σκαφών που φέρονται ως περιουσιακά τους στοιχεία.Ετοιμοι είναι και οι σχετικοί πίνακες που συσχετίζουν τους ιδιοκτήτες με την πραγματική φορολογική τους εικόνα και που, όπως λένε στο «Εθνος της Κυριακής» τα αρμόδια χείλη, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος των διωκτικών αρχών το επερχόμενο φθινόπωρο.

ΗΠΑ: "Ναι, υπάρχουν πετρέλαια και φυσικό αέριο στο Αιγαίο - Συνεργαστείτε με Τουρκία"!

Από την δήλωση "Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα" του πωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τον περασμένο Δεκέμβριο και τις λοιδωρίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο μεταξύ των οποίων και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που με τίτλο στο εξώφυλλο "Ο πόλεμος για τα πετρέλαια" και "Ιδού το ελληνικό πετρέλαιο" κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου, περάσαμε σην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τώρα οι ΗΠΑ προτείνουν επίσημα ... εμπορική συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο!
 
Έστω και αν "ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές", λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.
Ο ίδιος αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο και προτρέπει τις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε από κοινού αξιοποίησή του! Εδώ πλέον δημιουργούνται τεράστια ζητήματα γιατί δεν το λέει ο οποιοσδήποτε. Είναι έμπειρος διπλωμάτης και βαθύς γνώστης των ζητημάτων της ενέργειας με τα οποία ασχολείται εδώ και δεκαετίες, ο πρώην καθηγητής του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος του προέδρου Κλίντον και πρέσβης στην Ε.Ε., αναδεικνύει τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ελλάδα από τη συμμετοχή της στον αγωγό TGI.
Το σημαντικό και πρωτόγνωρο είναι ότι αναγνωρίζει την χρησιμότητα του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: "Είναι ένα έργο που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή που ήμουν στην κυβέρνηση την πρώτη φορά, τη δεκαετία του ’90. Γνωρίζω ότι είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα. Υπάρχουν ερωτηματικά σε ό, τι αφορά τη Βουλγαρία, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες. Μια αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται πολύ για το έργο. Μένει να φανεί εάν θα υπάρχει αρκετή ζήτηση και για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και για τον Μπακού - Τσεϊχάν. Αυτό πρέπει να αποσαφηνισθεί. Οπως και το τι θα γίνει με τον Βόσπορο, καθώς η Τουρκία εγείρει θέμα μεγάλου αριθμού τάνκερ που περνούν από τα Στενά. Σίγουρα δεν έχουμε αρνητικά αισθήματα για το έργο. Ισως δουλέψει."
Αλλά το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι δηλώνει με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ δεν είναι αντίθετες ούτε στον South Stream.
ΕΡ:  Πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τη συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream;

Απ.: "Είναι ένα θέμα που αφορά την Γκάζπρομ και τις αρμόδιες ελληνικές οντότητες. Εχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν είμαστε αντίθετοι με τον South Stream. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα όπως υπάρχουν για όλους τους αγωγούς και αφορούν το κόστος, την τοποθεσία του αερίου, κ.λπ. Υπάρχουν ζητήματα ελέγχου και πολιτικής που προκύπτουν σε κάθε έργο."
Οβιδιακή μεταμόρφωση στις θέσεις των ΗΠΑ, αλλά και άμεση ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για το θέμα. Τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι και πρέπει να μείνουν αδιαπραγμάτευτα.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αυτοκόλλητα βαλιτσών που θα προκαλέσουν την ασφάλεια του αεροδρομίου!!!

Αν κολλήσετε αυτά τα αυτοκόλλητα στην βαλίτσα σας, σίγουρα θα κάνετε την ασφάλεια του αεροδρομίου να σας ψάξει! Δείτε και τα υπόλοιπα…!


suitcase-sticker-2
suitcase-sticker-3



suitcase-sticker-4


ΠΗΓΗ:   http://endiaferonta.com

Ούτε ένας, έστω για …δείγμα, στη φυλακή!

Τα μισά οι μεγαλοφοροφυγάδες να πλήρωναν. Το ένα τρίτο τα λαμόγια να επέστρεφαν. Το ένα τέταρτο οι διαπλεκόμενοι πίσω να έδιναν. Ε, τότε Νo Ρroblem, γράφει στα «Νέα» ο Δ. Δανίκας και έχει απόλυτο δίκιο.

Ουδείς φυλακή. Ουδενός πολιτικού, μεγαλογιατρού, μεγαλοδικηγόρου, μεγαλοπαράγοντα κατασχέθηκε η μεγαλοβιλάρα. Κανενός τα εκατομμύρια δεν μετακινήθηκαν προς τα ταμεία τα κρατικά. Η φοροδιαφυγή ακόμα να γίνει ιδιώνυμο ώστε να τρέμει του απατεώνα η ψυχή.
Σε ένα δισ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο της φοροδιαφυγής και της δασμοδιαφυγής μόνο από τα σκάφη αναψυχής, αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος».
Αλήθεια, τι απέγιναν οι υποθέσεις με τους …πένητες γιατρούς του Κολωνακίου και τους πολυεκατομμυριούχους συναδέλφους τους στην Πάτρα, με τους ευυπόληπτους φοροκλέφτες, με τους χιλιάδες …μπατίρηδες με λιμουζίνες; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κουκουλώθηκαν;

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατάταξη της διαφθοράς στην Ε.Ε. μαζί με Βουλγαρία - Ρουμανία και σε απόσταση από τις άλλες χώρες, όπως προκύπτει από μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του............
αμερικανικού ινστιτούτου Brooking Institution, το ελληνικό κράτος χάνει κάθε χρόνο 20 δισ. ευρώ εξαιτίας της διαφθοράς στο Δημόσιο. Ποσό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ. Αν ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα ήταν τόσο καθαρός και διαφανής όσο της Σουηδίας ή της Ολλανδίας, η χώρα θα εμφάνιζε πλεόνασμα την τελευταία δεκαετία!!!

Βιτρίνα της διαφθοράς αποτελούν τα σκάνδαλα πολιτικών εκφραστών του κατεστημένου.

Από τη δεκαετία του ΄80 μέχρι σήμερα έχουν συσταθεί δεκάδες εξεταστικές επιτροπές. Ο ένας αθωώνει τον άλλο για την επόμενη φορά, που οι ρόλοι αντιστραφούν, σύμφωνα με την αρχαία παροιμία «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Αλλωστε η ατιμωρησία των πολιτικών είναι και θεσμικά κατοχυρωμένη. Το άρθρο 86 του Συντάγματος προβλέπει την παραγραφή των ποινικών αδικημάτων πρώην υπουργών ή μελών της κυβέρνησης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να μην αναφερθούμε και στον νόμο «περί ευθύνης υπουργών». Η διαφθορά και η αδιαφάνεια είναι θεσμοθετημένα και δομικά στοιχεία του πολιτικού συστήματος.

Κατά τα λοιπά, καλό μήνα και καλές διακοπές…