'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Γιατί ο Παπανδρέου βιάστηκε να προσφύγει στο ΔΝΤ ;;; - Πρίν παραιτηθώ θα μιλήσω ανοικτά...

'' Επειδη σας διαβάζω καθημερινά και θεωρω οτι λετε τα πράγματα με το ονομα τους θα επιθυμούσα να δημοσιεύσετε το άρθρο μου.

Ειμαι κρατικος λειτουργος - αλλα συνηθως εμεις μιλουμε οταν μας διωχνουν απο τη θεση μας - και επειδη θελω να εχω τη συνηδειση μου ησυχη ως ενα βαθμο θα σας πω οτι η αποψη των περισσοτερων υπουργων και αλλων ειναι οτι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ παιζει ΚΑΘΑΡΑ και ΑΝΟΙΚΤΑ το παιχνιδι των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

Βιαστηκε να προσφυγει στο μηχανισμο στηριξης της ΕΕ και ΔΝΤ επειδη στο τελος του μηνα...



...θα ερχοταν προταση βοηθειας απο την ΡΩΣΙΑ υψους 50 δις ΕΥΡΩ με σταθερο επιτοκιο 4% για παντα και χωρις ανταλλαγματα.Επισης υπαρχει πακετο 60 δις απο την ΚΙΝΑ για επενδυσεις στην Ευρωπη και ενδιαφερον για εξαγοΡα του ΟΣΕ.

Ελαβα μερος σε συζητησεις υψηλου επιπεδου και υπηρχε η διαπιστωση οτι με ορισμενες στοχευμενες κινησεις θα λυνοταν το οικονομικο προβλημα της ελλαδος,ομως η ισχυρη αντιδραση του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και της ομαδας του δεν αφηνε περιθωρια,ηταν σιγουρη η αιτηση βοηθειας.

Εγω θεωρω προδοσια και εγκλημα την αποφαση και σε λιγες μερες η παραιτηση ! μου θα κανει θορυβο.

Τωρα ειμαι και επιθυμω να μεινω ανωνυμος αναγνωστης. θα με θυμηθειτε σε λιγες μερες.....''

To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Aναγνώστη

ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Μέτρα-σοκ από τον Ιούνιο

Μέτρα-σοκ, που θα εφαρμοστούν από τον Ιούνιο, περιλαμβάνει το μνημόνιο που πιέζεται να υπογράψει η Αθήνα ως προϋπόθεση για την εκταμίευση των δανείων του Ταμείου και των χωρών της ευρωζώνης. Το «συμβόλαιο», που εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο την Κυριακή, θα εγκριθεί πρώτα από τη Γερμανία. για το λόγο αυτό, στο Βερολίνο μεταβαίνουν την Τετάρτη ο Ντομινίκ Στρος Καν και ο Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, τα μέτρα που προκαλούν δέος -και αναμένεται να οδηγήσουν και σε μεγαλύτερες αντιδράσεις- περιλαμβάνουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων όπως επίσης και την κατάργηση του ορίου 2% τον μήνα στις απολύσεις.

Το περιεχόμενο του μνημονίου, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου την Κυριακή 2 Μαΐου κι αφού παρασκηνιακά θα έχει εγκριθεί και από τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι απόλυτα σύμφωνες με τις απαιτήσεις και τους όρους που έχει θέσει η κ। Μέρκελ για να δώσει το «πράσινο φως» για την έγκριση από το Eurogroup των διμερών δανείων।

http://newscity1.blogspot.com

ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ!

Και ο Δήμος Ιωαννιτών μελετά την εφαρμογή μιας εκ των δύο σύγχρονων μεθόδων αποκομιδής απορριμμάτων

Με δυο σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους σκέφτεται ο Δήμος Ιωαννιτών να αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον το πρόβλημα της συγκομιδής των σκουπιδιών. «Η αναζήτηση σύγχρονων μεθόδων συγκομιδής απορριμμάτων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, γι’ αυτό οποιαδήποτε τεχνολογική εξέλιξη εξετάζεται ενδελεχώς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Είμαστε σε διαρκή αναζήτηση», τόνισε ο Δήμαρχος Νίκος Γκόντας.Ας σημειωθεί, ότι πριν λίγο καιρό αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών, με επικεφαλής τον ίδιο το Δήμαρχο είχε επισκεφθεί για το θέμα των απορριμμάτων τη Ρώμη, έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ευρώπης.Eτσι, λοιπόν, στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης, τις επόμενες ημέρες με εντολή του Δημάρχου Ν. Γκόντα, ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για την Καθαριότητα και το Πράσινο κ. Φώτης Μπουραντάς θα μεταβεί στη Λάρισα ή στην Αλεξανδρούπολη, για να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» πώς λειτουργεί εκεί το σύστημα πολτοποίησης των απορριμμάτων. Πρόκειται για μέθοδο, με την οποία αφενός οι στεγανοποιημένοι κάδοι χωρούν πολύ περισσότερα σκουπίδια, αφετέρου βελτιώνεται αισθητά η υγιεινή σε κάθε περιοχή.«Θα μελετήσουμε διεξοδικά το κόστος και τους τρόπους εγκατάστασης του συγκεκριμένου συστήματος, έτσι ώστε ίσως μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε και στο Δήμο Ιωαννι­τών», επεσήμανε ο κ. Μπουραντάς.

ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων θα μελετήσει και την εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό, επίσης μέσα στις επόμενες μέρες, ο κ. Μπουραντάς θα επισκεφθεί τη γειτονική Πάργα, όπου εφαρμόζει πιλοτικά το πρόγραμμα, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία του.Πρόκειται, όπως λέγεται, για μια αποτελεσματική και πάνω από όλα φιλική προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία μέθοδο που προωθείται από κάποιους Δήμους στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ευρέως διαδεδομένο στην Ευρώπη, όπως και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στην Ήπειρο αρκετοί Δήμοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να τοποθετήσουν υπόγειους κάδους, καθώς, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η δυσοσμία σκουπιδιών από τους ανοιχτούς σήμερα κάδους είναι έντονη, ενώ συχνά αποτελούν και εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος.Ο δήμαρχος Πάργας κ. Σπύρος Πηγής σε δηλώσεις του είχε τονίσει πως στην πόλη του θα τοποθετηθούν τέσσερις τέτοιοι κάδοι σε κεντρικά σημεία και «στόχος μας είναι να βάλουμε μια τάξη στο θέμα της διάθεσης των απορριμμάτων». Ήδη από τον περασμένο μήνα λειτουργεί ο πρώτος υπόγειος κάδος με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ικανοποιητικά, όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής.

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ…
Οι κάδοι κατασκευάζονται από χαλυβδόφυλλα, έχουν κωνικό σχήμα και είναι γαλβανισμένοι, για να προστατεύονται αποτελεσματικά από τη διάβρωση. Τοποθετούνται μέσα σε τσιμεντένια, ειδικά διαμορφωμένη βάση (τάφρος) κάτω από μεταλλικό καπάκι που ανεβοκατεβαίνει με τη βοήθεια υδραυλικού συστήματος και φέρνει τον κάδο στο επίπεδο του δρόμου για το άδειασμά του.Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη. Να σημειωθεί δε, ότι μόνο εξειδικευμένα και εξουσιοδοτημένα άτομα μπορούν να προβούν στο χειρισμό της πλατφόρμας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Τα πλεονεκτήματα από την χρήση τους είναι σημαντικά για τους πολίτες και τον Δήμο, μιας και η καθαριότητα και η υγιεινή βελτιώνονται στην περιοχή όπου τοποθετείται ο κάδος, επειδή κυρίως τα σκουπίδια δεν μυρίζουν. Οι κάδοι είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικά υλικά που αντέχουν για δεκαετίες σε όλες τις καιρικές συνθήκες.Η συχνότητα αποκομιδής των απορριμμάτων είναι τέσσερις φορές μικρότερη, επειδή ο νέος κάδος χωράει τέσσερις φορές περισσότερα απορρίμματα. Παράλληλα, εξαιτίας της βαρύτητας των απορριμμάτων στο εσωτερικό του κάδου, αυτά συμπιέζονται και έτσι αυξάνεται η χωρητικότητά του. Με τους υπόγειους κάδους μάλιστα δεν δημιουργείται πρόβλημα υπερχείλισης των απορριμμάτων ενώ οι υπάλληλοι καθαριότητας δεν έρχονται σε επαφή με τα απορρίμματα.

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ
Ο Δήμος πληρώνει μειωμένα χρήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων μιας και συγκεντρώνονται περισσότερα απορρίμματα με μια μόνο διαδρομή του ειδικού απορριμματοφόρου οχήματος। Έτσι εξοικονομούνται χρήματα από τα καύσιμα, κατά 75% περίπου, από τη συντήρηση των απορριμματοφόρων 55% αλλά και χρόνος από τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας, με αποτέλεσμα οι δημότες να μην πληρώνουν υψηλά τέλη καθαριότητας.Σημαντική, επίσης, είναι και η μείωση της ενόχλησης των πολιτών από την συχνή τώρα διέλευση των συμβατικών απορριμματοφόρων στους δρόμους.

http://epirusgate.blogspot.com/