'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Πωλούν Γερμανία και αγοράζουν Ελλάδα

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Την ίδια ώρα που η ψυχολογία στην Ελλάδα «ξύνει τον πάτο του βαρελιού» και τα στοιχήματα περιστρέφονται γύρω από τον μήνα όπου «ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι», οι αγορές εμφανίζουν, ως εκ θαύματος, τάσεις σταθεροποίησης και αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για τα ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με έκθεση της Citigroup Global markets επί της πορείας της αγοράς κρατικού χρέους στην ευρωζώνη τον μήνα Μάιο, που υπογράφει ο φίλτατος Ρόμπερτ Κρόσλεϊ, αν και η συνολική ζήτηση για ευρωομόλογα ήταν περιορισμένη, παρατηρήθηκε σαφής προτίμηση στους ελληνικούς δεκαετείς τίτλους έναντι των αντίστοιχων γερμανικών.

Με άλλα λόγια, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα, σύμφωνα με την έκθεση της Citigroup Global markets, βρέθηκαν στο επίκεντρο πωλήσεων, ενώ η ζήτηση για τα αντίστοιχα ελληνικά τονώθηκε, γεγονός που ωστόσο δεν έχει πλήρως αντικατοπτριστεί στα επίπεδα της επιτοκιακής τους ψαλίδας (spreads).

Σύμφωνα με τον φίλτατο Κρόσλεϊ, η ανάκτηση του ενδιαφέροντος για τους ελληνικούς τίτλους ίσως σημειώθηκε εν αναμονή της υποβάθμισης της Ισπανίας, η οποία πλέον αποτελεί γεγονός, ή εξαιτίας της συνειδητοποίησης εκ μέρους των αγορών ότι το επίπεδο τιμής των ελληνικών ομολόγων είχε «ενσωματώσει» έναν υπέρμετρα αυξημένο όγκο αρνητικής ειδησεογραφίας το προηγούμενο διάστημα και άρα έχρηζε ανοδικής «διόρθωσης».
Η εξέλιξη καταφανώς δικαιώνει την άποψη που διετύπωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ότι θα απαιτηθεί εύλογο χρονικό διάστημα έως ότου οι αγορές «πεισθούν» σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού διάσωσης, ύψους 750 δισ. ευρώ, που εξήγγειλε η Ε.Ε. τον προηγούμενο μήνα.

Αντίστοιχα, σημαντικό ρόλο στην αναπτέρωση του ηθικού των αγορών εκτιμάται ότι διαδραματίζει και η πεποίθηση ότι τα βασικά επιτόκια των κυριοτέρων κεντρικών τραπεζών της υφηλίου, της Ευρωπαϊκής συμπεριλαμβανομένης, θα παραμείνουν στα παρόντα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους για σημαντικά μακρύτερο χρονικό διάστημα έναντι του αρχικά εκτιμώμενου.

Στο επίκεντρο του σκεπτικού διατήρησης του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ ή άλλων κεντρικών τραπεζών στα παρόντα επίπεδα τουλάχιστον έως το β΄ εξάμηνο του 2011 βρίσκονται αφενός η προσπάθεια υποβοήθησης της αναπτυξιακής διαδικασίας μέσω της τόνωσης της ρευστότητας και αφετέρου ανησυχίες σχετικά με ενδεχόμενη επανεμφάνιση του διαβόητου «credit crunch», ήτοι της απροθυμίας των τραπεζών να δανείσουν η μία την άλλη, φαινόμενο που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2008.

Η διαβόητη «στρατηγική εξόδου» της ΕΚΤ από τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας έχει πλέον ανακοπεί, όπως ο ίδιος ο Τρισέ ομολόγησε χθες στο περιθώριο της Συνόδου των κεντρικών τραπεζιτών των G-20, στη Ν. Κορέα, ενώ και από την πλευρά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ο Τσαρλς Έβανς διαβεβαίωσε ότι τυχόν αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed θα καθυστερήσει, χάριν της διαδικασίας αποκατάστασης της λειτουργίας των αγορών.

Μόνη αντίθετη φωνή ως προς αυτό έρχεται από το μέλος του Δ.Σ. της Fed Τόμας Χένιγκ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την Πολιτεία του Κάνσας, ο οποίος έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας χθες υποστηρίζοντας ότι το βασικό επιτόκιο πρέπει να ανέβει στο επίπεδο του 1%, έως το τέλος του καλοκαιριού, υπό το φως της σταδιακής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Ήταν, όμως, ο μόνος που υποστήριξε τη θέση αυτή…

του Ν.Γ. Δρόσου
ngd@euro2day.gr

ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr

Περάστε στη λαιμητόμο

Ιδιαίτερα σκληρούς όρους, που προβλέπουν δέσμευση της περιουσίας και των εσόδων του κράτους, παραίτηση από κάθε δικαίωμα δικαστικής προσφυγής για οποιοδήποτε λόγω - ως το κράτος να είναι ιδιώτης που δανείζεται- και κέρδος για τις χώρες που δανείζουν, περιλαμβάνει το κείμενο του σχεδίου στήριξης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Εάν το περίφημο σχέδιο στήριξης ήταν δάνειο που έπαιρνε ιδιώτης από τράπεζα, τότε εύλογα θα χαρακτήριζε κάποιος τους όρους του δανείου σκληρούς και τα "ψιλά γράμματα" της σύμβασης, μάλλον καταχρηστικές εις βάρος του δανειολήπτη, ο οποίος θα εξανίστατο και δίκαια με όρους, όπως αυτοί που αφορούν την προσωπική του περιουσία και την παραίτηση από κάθε δικαίωμα να προσφύγει σε δικαστήριο για να την διασώσει.

Χθες, κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, το πλήρες κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωζώνη, το Δ.Ν.Τ. και την Ελλάδα και όπως προκύπτει από την ανάγνωση των ειδικών όρων που για πρώτη φορά αποκαλύπτονται, τουλάχιστον το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχει συνάψει μία ιδιαίτερα επωφελή συμφωνία, με ενέχυρο την περιουσία του ελληνικού κράτους και αμφίβολη κατάληξη ως προς την αποπληρωμή του χρέους.

Από την άλλη πλευρά, το κέρδος για τις χώρες που θα δανείσουν έχει εξασφαλισθεί.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι ο δανεισμός κάθε κράτος που χορηγήσει κεφάλαια στην Ελλάδα αυτόματα θα γίνει φθηνότερος, με χρήμα της Ευρωζώνης (χωρίς τους σκληρούς δεσμευτικούς όρους που ισχύουν για την Ελλάδα). Η χώρα μας δηλαδή, γίνεται ο "λαγός" τον οποίο οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα κληθούν να δανείσουν κερδίζοντας φθηνότερο δανεισμό για τις ίδιες.

Και αναρωτιέται κανείς, γιατί η Ε.Κ.Τ. και η Ευρωζώνη δεν προχώρησαν από την αρχή και για όλα τα μέλη τους, σε φθηνό δανεισμό προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, την οποία τελικά δίκαια κάποιος θα εικάσει πως άφησε σκόπιμα να εξελιχθεί, για τον πιο αδύναμο κρίκο (την Ελλάδα).

Η λαιμητόμος

Για την τήρηση των συμφωνημένων επιστρατεύεται το αγγλικό δίκαιο αλλά οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι αποφάσεις του οποίου είναι πλήρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη.

Με τη σύμβαση η Ελλάδα παραιτείται άνευ όρων, από την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος για προσφυγή εναντίον απόφασης κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, δέσμευσης χρημάτων ή άλλου μέτρου, που οι δανειστές θα θελήσουν να επιβάλλουν σε περίπτωση που κρίνουν ότι οι όροι εξόφλησης δεν τηρούνται, εκτός εάν αυτό το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος - που στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει.

Η δέσμευση αυτή ισχύει μέχρι να εξοφληθεί όλο το κεφάλαιο, οι τόκοι και τα πρόσθετα ποσά - εάν υπάρξουν.

Ίσως το σημαντικότερο σημείο της συμφωνίας είναι αυτό που αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου.

Η Ελλάδα δεσμεύεται με τη σύμβαση να καταργήσει κάθε δικαίωμα πάνω στα περιουσιακά της στοιχεία και τα έσοδά της, όπως την εκποίηση, την τοποθέτησή τους ως ενέχυρο ή υποθήκη ή εγγύηση για δανεισμό από άλλο, τρίτο μέρος, εκτός των δανειστών (Ευρωζώνη, Δ.Ν.Τ.), εκτός εάν ότι εισπράξει διαμοιρασθεί ισότιμα σε αυτούς, ενώ διατηρούν το δικαίωμα προτεραιότητας σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη (να δεχθούν δηλαδή ως υποθήκη περιουσία του ελληνικού κράτους).

Σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής, προβλέπεται η εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας σε εταιρία ειδικού σκοπού, είτε η έκδοση ειδικών ομολόγων με αντίκρυσμα τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, για να αντληθούν κεφάλαια.

Ακόμη προβλέπεται η εκχώρηση στους πιστωτές αναπτυξιακών έργων (δρόμοι, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κ.λ.π.) από την εκμετάλλευση των οποίων θα αποσβεσθεί το χρέος.

Και το κέρδος του δανειστή...

Το επιτόκιο των δανείων από τις χώρες της Ευρωζώνης θα προσεγγίζει το 5% και θα προσδιορίζεται από το άθροισμα:

*Του ισχύοντος τρίμηνου Euribor.

*Του περιθωρίου (το περίφημο spread) που ισούται με 300 μονάδες βάσης για τα τρία χρόνια που προβλέπονται στο σχέδιο στήριξης

*Τις 400 μονάδες βάσης για όλες τις επόμενες περιόδους πέραν των τριών ετών, δηλαδή επιστροφή στο δανεισμό με υψηλό επιτόκιο.

*Εάν μία χώρα δανείζοντας την Ελλάδα, αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, καθώς δανείζεται με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που δανείζεται η Ελλάδα, τότε τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης, θα καλύψουν την διαφορά του επιτοκίου για το δάνειο που έχει χορηγήσει στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να ζητήσει και να πετύχει έξοδο από το σχέδιο στήριξης.

*Εάν το ποσό που θα συγκεντρωθεί τελικά για το πρόγραμμα στήριξης φθάσει το 90% αυτού που είχε προβλεφθεί, τότε -εάν συναινέσει και η Ελλάδα (που μάλλον θα το κάνει)- η ΕΚΤ θα εκταμιεύσει το ποσό, ασχέτως των συμφωνηθέντων.

*Εάν τα κεφάλαια είναι κάτω του 90% των συμφωνηθέντων, τότε η Ε।Κ.Τ. περιμένει οδηγίες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρώ (Χ.Β.Ρομπάϊ). Εάν εκείνος κρίνει ότι το σχέδιο ναυάγησε, τότε τα ποσά επιστρέφονται στους δανειστές και πέφτουν τίτλοι τέλους στο περίφημο σχέδιο στήριξης.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr


ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!!

Περισσότερα από 10 δισ. ευρώ οφείλει το ελληνικό Δημόσιο στις επιχειρήσεις, στερώντας από την αγορά κρίσιμη ρευστότητα για την επιβίωσή τους.

Στην αδυναμία του να ελέγξει αποτελεσματικά την κρατική σπατάλη και τη φοροδιαφυγή, το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα να καθυστερεί την επιστροφή του ΦΠΑ και την καταβολή των οφειλών του.

Διογκώνονται σε καθημερινή βάση οι οφειλές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, κατάσταση η οποία φαίνεται ότι θα συνεχισθεί και τους επόμενους μήνες.

Οι επιστροφές ΦΠΑ έχουν «παγώσει» μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ τα χρέη σε κατασκευαστικές εταιρείες και προμηθευτές νοσοκομείων διατηρούνται στα ίδια επίπεδα.

Ειδικότερα το ελληνικό Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών:

- Στις κατασκευαστικές εταιρείες. Το υπουργείο Υποδομών χρωστά περίπου 1,6 δισ. ευρώ από έργα τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί, χωρίς να συνυπολογιστεί το ανεκτέλεστο έργο. Η εξόφληση των χρεωστούμενων ή/και ο συμψηφισμός τους με τις υποχρεώσεις των κατασκευαστικών στο Δημόσιο αποτελεί πάγιο αίτημα της αγοράς, ωστόσο λύση δεν έχει ακόμα δοθεί.

- Στις εταιρείες πληροφορικής. Τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές του Δημοσίου. Αυτές αφορούν αποκλειστικά σε έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (ΕΠ ΚτΠ) ενώ εκτιμάται ότι είναι περισσότερες αν συνυπολογιστούν τα έργα στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα ή έργα δημοσίων φορέων που υλοποιήθηκαν χωρίς να ενταχθούν στο Γ΄ ΚΠΣ.

- Στους προμηθευτές νοσοκομείων: Σε περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι σημερινές υποχρεώσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές τους (συμπεριλαμβανομένων και των χρεών του 2010).

Σύμφωνα με το ελληνικό Δημόσιο, η εξόφληση θα γίνει περίπου με τον ίδιο τρόπο που είχε αποφασίσει και η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή με τίτλους του ελληνικού Δημοσίου. Η εξόφληση των εναπομεινασών οφειλών, ύψους περίπου 5,6 δισ. ευρώ (μέχρι και 2009), θα γίνει ως εξής:

- Οι παλαιότερες οφειλές ετών 2005-2006, ύψους περίπου 230 εκατ. ευρώ, θα εξοφληθούν άμεσα μετρητοίς.

- Οι οφειλές των ετών 2007-2009 θα εξοφληθούν με άτοκους διαπραγματεύσιμους τίτλους του ελληνικού Δημοσίου. Για τις οφειλές του 2007 θα εκδοθούν τίτλοι διετούς διάρκειας, για εκείνες του 2008 τριετούς διάρκειας και για τις οφειλές του 2009 θα εκδοθούν την 1η Ιανουαρίου 2011 τίτλοι τετραετούς διάρκειας.

- Σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης. Περίπου σε 100 εκατ. ευρώ υπολογίζονται, σήμερα, τα χρέη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για δράσεις διαφήμισης του ελληνικού τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης και για ενέργειες προβολής.

- Σε 700 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς επιχειρήσεις, οι οποίες εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο και έχουν ολοκληρώσει τα σχέδιά τους.

- Σε 350 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές από προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

καθημερινη
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://krmns.blogspot.com

Προεξοφλείται η άμεση χρεωκοπία Ελλάδος-Ουγγαρίας


Τις περισσότερες φορές οι διακυμάνσεις των χρηματιστηρίων είναι "θόρυβος" και τυχαίες διακυμάνσεις, μερικές όμως φορές -πιο σπανίως- προεξοφλούνται πράγματα (θετικά ή αρνητικά) που συνήθως συμβαίνουν στη συνέχεια. Κάτι τέτοιο συνέβη σήμερα στα χρηματιστήρια Ελλάδος και Ουγγαρίας με πτώσεις άνω του 5%. Ήδη στις αγορές κυκλοφορούν φήμες που θέλουν τράπεζα να κλείνει την άλλη βδομάδα (η δική μας αγορά έχει γονατίσει κυριολεκτικά από τέτοιες φήμες) ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ δεν συνάδουν με μια οικονομία σε ανάκαμψη μετά από μεγάλη ύφεση.

Αν όλες αυτές οι φημολογίες για την Ελλάδα δεν ευσταθούν τότε πρόκειται για μια εσωτερικού είδους κερδοσκοπία όπως έκαναν τόσους μήνες οι εξωτερικοί κερδοσκόποι με τα σπρέντς ή με τα CDS. Αυτό σημαίνει ότι
ακόμη και αν δεν πάμε για συνειδητή χρεωκοπία, ακόμη και τότε, η χρεωκοπία αυτή επιβάλλεται από τις αγορές που μας σπρώχνουν προς τα εκεί. Όταν μια κουβέντα μπορεί να δημιουργεί όργιο φημών που προκαλούν ολέθρια αστάθεια τότε αυτό συμβαίνει όχι επειδή υπάρχει η φήμη αλλά επειδή υπάρχει πραγματική αστάθεια και έδαφος αλήθειας για τις φήμες.

Συνεπώς ακόμη και αν ΔΕΝ ήταν προγραμματισμένη η χρεωκοπία τώρα, αυτή είτε θα επιταχυνθεί είτε θα συμβεί στην πράξη, καθώς αυτά λειτουργούν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία: ο κόσμος πάει και βγάζει τα λεφτά του από τις ελληνικές τράπεζες και τα βάζει σε διεθνείς λογαριασμούς ξένων τραπεζών ή τα μετατρέπει σε χρυσό, δολάρια κτλ, κάτι που ωθεί στην άμεση χρεωκοπία.

Ωστόσο στην Ευρώπη οι αγορές και πάλι καταρρέουν ενώ και οι ΗΠΑ χτυπιούνται και πάλι. Σημειώνω εδώ ότι οι αγορές δεν αφέθηκαν πριν 2 χρόνια να ισορροπήσουν μόνες τους σε επίπεδα πυρηνικής καταστροφής όπως θα έπρεπε (π.χ. Dow=2600 μονάδες και άλλα πολύ χειρότερα) αλλά επενέβησαν οι άθλιες ξεπουλημένες κυβερνήσεις για να σώσουν τις επιχειρήσεις και τις οικονομίες. Ενώ όμως οι οικονομίες σώζονται εύκολα οι αγορές ποτέ δεν είναι τόσο αφελείς και μακροπρόθεσμα οι ανισορροπίες λειτουργούν σαν ένα βαρίδι που μας έλκουν και πάλι προς τα κάτω. Έτσι η όποια θετική και αποτελεσματική οικονομική και νομισματική πολιτική εφαρμόζεται βραχυπρόθεσμα πάει στον κάλαθο των αχρήστων μακροπρόθεσμα.Αυτή τη στιγμή ο καπιταλισμός ποντάρει στην δική του χρεωκοπία.

Ενημερώνω απλά τους δημοσίους υπαλλήλους ότι η χοάνη του χάους δεν αφορά μόνο τους άμοιρους του ιδιωτικού τομέα αλλά ΚΑΙ τους ίδιους. Αυτή τη φορά στην κόλαση θα πάμε όλοι μαζί, αδέρφια.

Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια βλέπω ότι η κατάσταση πάει να εκτονωθεί αυθεντικά μέσω μιας χρεωκοπίας. Αν αρχίσουν και πάλι την προπαγάνδα (ότι δήθεν δεν συμβαίνει τίποτα) η αγορά θα ηρεμήσει για μερικές μέρες και μετά πάλι τα ίδια!

«Φτερά» θα κάνει το εφάπαξ 140.000 εργαζομένων


Xωρίς εφάπαξ κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, αφού το Ταμείο Πρόνοιας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ενώ η κυβέρνηση αρνείται να κάνει οικονομική «ένεση» στο δοκιμαζόμενο ταμείο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν ένα νέο χτύπημα, μετά τις περικοπές των μισθών τους.

Τον κίνδυνο το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων να αδυνατεί να χορηγήσει το εφάπαξ όσων συνταξιοδοτούνται στο εγγύς μέλλον παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Γεράσιμος Θωμόπουλος. Όταν ερωτήθηκε πόσοι υπάλληλοι υπολογίζει ότι θα χάσουν το εφάπαξ, είπε πως σε 2 με 3 χρόνια θα ανέλθουν στις 140.000!

Οπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 20.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, για την ικανοποίηση των οποίων απαιτούνται 900 εκατομμύρια ευρώ.

Με το ρυθμό που υποβάλλονται αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τα επόμενα χρόνια τις 60.000 οι αιτήσεις που δεν θα μπορούν να ικανοποιηθούν.

Το Ταμείο πληρώνει 600-650 δικαιούχους το μήνα μόνο από τις τρέχουσες εισφορές. Στελέχη του Ταμείου εκτιμούν ότι, αν η πολιτεία δεν δώσει άμεση λύση, του χρόνου τέτοια εποχή 40.000 άνθρωποι θα περιμένουν το εφάπαξ τους!

Οι προτάσεις που είχε εισηγηθεί η διοίκηση του ταμείου προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προέβλεπαν εισφορά 2% από τα ήδη ψαλιδισμένα επιδόματα και την καταβολή μισού μισθού σε 36 δόσεις. Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι ότι 300 πρώην εργαζόμενοι στο Δημόσιο απεβίωσαν πέρυσι χωρίς να πάρουν το πολυπόθητο εφάπαξ, ενώ το ταμείο δεν μπορεί να καταβάλει χρήματα ούτε κατ’ εξαίρεσιν στους σοβαρά ασθενείς.

Ύστερα από προσφυγή συνταξιούχων, στο θέμα παρενέβη και ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος έχει αποφανθεί ότι η καθυστέρηση γεννά δικαιώματα αποζημιώσεων και έντοκης καταβολής των καθυστερούμενων. Σύμφωνα με το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής, θα έπρεπε το ταμείο τουλάχιστον να ενημερώνει τους πολίτες ως προς τον απαιτούμενο χρόνο διεκπεραίωσης των αιτήσεών τους.

Ο Συνήγορος προτείνει το ταμείο να εκδίδει διοικητική πράξη με την απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, στην οποία θα αναγράφεται το χρηματικό ποσό που δικαιούται ο ασφαλισμένος, ο νομοθετικά προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής του, ο χρόνος που το ταμείο δεσμεύεται ότι θα πραγματοποιηθεί η αποπληρωμή του, καθώς και τα δικαιώματα που γεννώνται στον ασφαλισμένο από την καθυστέρηση.

Ρεπορτάζ:
ΣΙΣΣΥ ΣΤΑΥΡΟΠΙΕΡΡΑΚΟΥ


ΠΗΓΗ: http://www.apogevmatini.gr

11 AΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ..."ΧΑΡΗ" ΣΤΟΝ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ...!!!

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7-6- 2010 ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Η περίπτωση του "αστράτευτου διαρκείας" Κ.Αιβαλιώτη βουλευτή του ΛΑΟΣ και εκπροσώπου τύπου του τηλεκόμματος , οποίος επι μία δεκαετία εξαπατούσε τις Στρατιωτικές Αρχές με πλαστά έγγραφα ότι ειναι υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου γιά να παίρνει συνεχείς αναβολές στράτευσης με απώτερο σκοπό να μην υπηρετήσει καθόλου η στην χειρότερη για αυτόν περίπτωση να υπηρετήσει μόνο 45 ημέρες , επανέρχεται την Δευτέρα 7-6 στην αίθουσα του Στρατοδικείου Αθηνών.....
Κατηγορούμενοι 11 Αξιωματικοί της Στρατολογίας,οι οποίοι άν και ως αρμόδιοι ήσαν υπεύθυνοι να ελέγξουν την Στρατολογική κατάσταση του Αιβαλιώτη , εν΄τούτοις δεν το έκαναν.....
Έτσι λοιπόν θα δικασθούν από το Στρατοδικείο Αθηνών γιά παράβαση καθήκοντος γιά το ...χατήρι του Αιβαλιώτη...!!!
Έτσι άλλωστε εξηγείται και η καθημερινή προβολή του "Αστράτευτου Ζητωπατριώτη ", βουλευτή του ΛΑΟΣ στα τηλεπαράθυρα , ως....εξυγιαντή της διαφθοράς με πρώτο και καλύτερο τον Αυτιά ο οποίος όπως έχουμε ξαναγράψει είναι το "πλυντήριο" όλων των σκανδάλων του ΛΑΟΣ....
Δηλαδή κάνουν αντιπερισπασμό γιά να αποκρύψουν και να μην μεταφέρουν ούτε ως είδηση την κατάπτυστη πράξη ενος βουλευτή , πού έκανε τά πάντα με πλαστά έγγραφα γιά να αποφύγει την Ιερώτε
ρη υποχρεωσή του απέναντι στην Πατρίδα του , να την υπηρετήσει ως Στρατιώτης όπως άλλωστε κάνουν όλα τα Ελληνόπουλα...
Επειδή πολλοί λένε ότι και άλλοι βουλευτές δεν υπηρέτησαν ολόκληρη την θητεία τους , επισημαίνουμε το εξής:
Άλλο ένας να χρησιμοποιήσει η και εκμεταλευθεί ευεργετικές διατάξεις του νόμου και να υπηρετήσει λιγότερο και άλλο να κάνει χρήση... πλαστών εγγράφων ..!!!
Περισσότερα γιά τον "βίο και πολιτεία" αυτού του... περίεργου και φυσιογνωμικά βουλευτή εδώ:


http://politikosafari.blogspot.com/2009/09/blog-post_3326.html

ΠΗΓΗ: http://politikosafari.blogspot.com

Παζάρια για τις επικουρικές

«Κλειδί» για το ποσοστό αναπλήρωσης αποτελούν πλέον οι επικουρικές συντάξεις, από τις οποίες θα εξαρτηθεί και το τελικό ύψος της σύνταξης.

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία, ωστόσο το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων εξακολουθεί να απασχολεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και την τρόικα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ελεγκτές που θα... επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα στη χώρα μας φαίνεται να αποδέχονται την πρόταση του υπουργείου Εργασίας για υπολογισμό μόνο της αναλογικής -και όχι της βασικής σύνταξης- με συντελεστή 1,2%. Δηλαδή η βασική σύνταξη φαίνεται να «γλιτώνει». Ωστόσο, πιέζουν ο ίδιος συντελεστής να επιβληθεί και στις επικουρικές συντάξεις, οπότε το ποσοστό αναπλήρωσης της αναλογικής και της επικουρικής σύνταξης πέφτει περίπου στο 48% (από το 90% που είναι σήμερα), πρόταση με την οποία είναι αντίθετη η κυβέρνηση. Στο ποσοστό αυτό στη συνέχεια θα προστίθεται η βασική σύνταξη.

Αρκεί να αναφερθεί πως σήμερα εργαζόμενος 60 ετών με 35 έτη ασφάλισης και μισθό 1.500 ευρώ δικαιούται σύνταξη 1.350. Σε περίπτωση που περάσουν οι ακραίες προτάσεις της τρόικας για τα επικουρικά ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος θα βάλει τελικά στην τσέπη 682 ευρώ (δηλαδή ποσοστό αναπλήρωσης 49%).

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης έχουν επισημάνει πως το ύψος των συντάξεων αποτελεί «κόκκινη γραμμή». Είναι επομένως σαφές πως από την έκβαση των συζητήσεων με τους ελεγκτές θα εξαρτηθεί και το πότε ακριβώς θα κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ενδεικτικό της απόστασης που χωρίζει την ελληνική πλευρά και την τρόικα είναι πως στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το ποσοστό αναπλήρωσης διαμορφώνεται στο 64% για την κύρια σύνταξη (βασική συν αναλογική). Οσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, το υπουργείο Εργασίας προτείνει να είναι ανάλογες με την οικονομική βιωσιμότητα του κάθε Ταμείου.

Σε θέση μάχης βρίσκονται η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που διοργανώνουν σήμερα συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά. Μάλιστα το συνδικαλιστικό κίνημα θα προχωρήσει και σε νέα κινητοποίηση, όποτε κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Σημειώνεται πως την Πέμπτη πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Η συγκέντρωση έγινε έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου παραδόθηκε ψήφισμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ


ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολίτες με διαγωνισμό θα γίνονται αξιωματικοί

ΚΑΡΙΕΡΑ στο στράτευμα ως αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί θα μπορούν να κάνουν πλέον μαζικά και πτυχιούχοι των- μη στρατιωτικών- Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ανήγγειλε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος, παρουσιάζοντας το γενικό στίγμα τού υπό εξέταση σχεδίου για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις υπάρχουσες Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές. Παράλληλα, όπως είπε, λόγω της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα τραβά προσωρινά «χειρόφρενο» στις μεγάλες αγορές όπλων εστιάζοντας ταυτόχρονα στην πλήρη αναβάθμιση καί αξιοποίηση της διαθεσιμότητας των μέσων που ήδη έχει στο οπλοστάσιό της. Παρά τη στενότητα βέβαια- τόνισεεξοπλιστικές δαπάνες θα υπάρξουν για την αγορά ανταλλακτικών και πυρομαχικών που είναι απαραίτητα, την επέκταση της χρήσης εξομοιωτών κ.λπ. ....

Ειδικότητες υποστήριξης
Το ελληνικό Πεντάγωνο είναι πολύ κοντά στην απόφαση να καταργήσει την εκπαίδευση αξιωματικών μη επιχειρησιακών ειδικοτήτων στις υπάρχουσες Στρατιωτικές Σχολές και να αντλήσει στελέχη γι΄ αυτές από την αγορά, με διαγωνισμό. Οι προσλαμβανόμενοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ πριν να φορέσουν τα γαλόνια θα υφίστανται μόνον ενός έτους στρατιωτική εκπαίδευση και εξειδίκευση. Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα καλύπτονται από την αγορά είναι οι μετεωρολόγοι, νοσηλευτές, ηλεκτρονικοί, πολιτικοί μηχανικοί.

Ακόμα και οι ιατρικές ειδικότητες είναι πιθανόν να περιληφθούν σε επόμενο στάδιο. «Εξετάζουμε διάφορες πτυχές και κυρίως το οικονομικό κόστος» είπε ο πτέραρχος Γιάγκος. Στόχος του υπουργείου είναι ορισμένες τουλάχιστον από τις καταργούμενες ειδικότητες να μην περιληφθούν στο Μηχανογραφικό του υπουργείου Παιδείας από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Ανάλογα με την κατάληξη της μελέτης, ίσως κλείσουν και κάποια Τμήματα που, όπως ειπώθηκε, κοστίζουν πολύ ακόμα και ως κτιριακές υποδομές.

Επαναπατρισμός στρατευμάτων
Το μεγάλο κόστος που έχει η ελληνική συμμετοχή σε πολυεθνικές αποστολές- περίπου 65 εκατ. ευρώ το έτος- οδήγησε το ΓΕΕΘΑ στον δραστικό περιορισμό τους. Για το Κόσοβο ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη σταδιακή απομάκρυνση του συνόλου σχεδόν της δύναμης που σήμερα αριθμεί 675 στρατιωτικούς με ετήσιο κόστος 22 εκατ. ευρώ. Το ΝΑΤΟ θα προχωρήσει σε μείωση των δυνάμεών του κατά 1/3 από τον Νοέμβριο, η Ελλάδα όμως επιδιώκει να φύγει το 50% της δύναμής της πιο νωρίς και σταδιακά να μείνουν μόνο 50 στρατιωτικοί. Οσον αφορά τη Σομαλία, η Ελλάδα που συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή αποστολή αντιστοίχως με δύο φρεγάτες απέσυρε ήδη από χθες τη μία («Λήμνος»). Η συμμετοχή στη ΝΑΤΟϊκή αυτή αποστολή κόστισε πέρυσι 5,7 εκατ. ευρώ.

«Οχι» στην αύξηση θητείας
Στο μεταξύ με ένα «όχι» απέκλεισε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κύριος ΕυάγγελοςΒενιζέλος το ενδεχόμενο να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, όπως ήθελε σχετική φημολογία τις τελευταίες ημέρες μέσω του... ράδιο αρβύλα.Πάντως σε διάφορα επίπεδα εντός του στρατεύματος και σε προσωπικό επίπεδο διατυπώνονταν προβληματισμοί μήπως στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων και της απαγόρευσης πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) να εξετασθεί η δυνατότητα επαναφοράς του 12μηνου για κάποιο διάστημα


ΠΗΓΗ: http://efenpress.blogspot.com

Φωτιές ανάβει το ασφαλιστικό

Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την περικοπή των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας.

Έντονες αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η επικείμενη κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την αύξηση των ορίων ηλικίας αλλά και το ποσοστό της μείωσης στις συντάξεις.
Ήδη, 14 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο κάνουν λόγο για "κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και προσπάθεια αντικατάστασής της από ιδιωτικά σχήματα".

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς το τέλος του μήνα και θα περιλαμβάνει όλες τις προβλέψεις που έχουν γίνει στο μνημόνιο. Οι προβλέψεις αυτές, ενσωματώνονται και στο νομοσχέδιο για την κύρωση του δανείου από την Τρόικα που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Αναλυτικά έχουν ως εξής:

1.συγχώνευση των υφιστάμενων συνταξιοδοτικών ταμείων σε τρία. Οι νέοι καθολικώς δεσμευτικοί κανόνες για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις εισφορές, τους κανόνες συσσώρευσης και την τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων πρέπει να εφαρμόζονται κατ’ αναλογία προς όλους από την 1 Ιανουαρίου 2013.

2.Εισαγωγή ενός ενιαίου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, ακόμη και για τις γυναίκες στο δημόσιο τομέα (σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2011), που θα ολοκληρωθεί ως τον Δεκέμβριο του 2013·

3.Σταδιακή αύξηση της ελάχιστης ανταποδοτικής περιόδου για συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη από 37 σε 40 έτη ως το 2015·

4.Τροποποίηση του τύπου απονομής σύνταξης στο ανταποδοτικό σχήμα για την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των εισφορών που καταβάλλονται και των παροχών που λαμβάνονται, με το ποσοστό συσσώρευσης να περιορίζεται σε ένα μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 1,2%, και οι συντάξεις να τιμαριθμοποιούνται·

5.Εισαγωγή ενός αυτόματου μηχανισμού προσαρμογής όπου, κάθε τρία χρόνια αρχίζοντας το 2020, θα αυξάνει τις (ελάχιστες και νομοθετημένες) ηλικίες συνταξιοδότησης ανάλογα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά τη συνταξιοδότηση·

6.Επέκταση για τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών από τα τελευταία πέντε έτη στο σύνολο του εργασιακού βίου (διατηρώντας τα κεκτημένα δικαιώματα)·

7.Μείωση του ανώτατου ορίου στις συντάξεις·

8.Εισαγωγή ενός εγγυημένου εισοδήματος βασισμένου σε εισοδηματικά κριτήρια για τους ηλικιωμένους (πάνω από το νομοθετημένο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης), για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, συμβατό με τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών·

9.Μέτρα για τον περιορισμό της πρόσβασης στην πρόωρη συνταξιοδότηση. Ειδικότερα, η αύξηση της ελάχιστης ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης στα 60 έτη από την 1η Ιανουαρίου 2011, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επάγγελμα και εκείνων με 40 χρόνια εισφορών. Κατάργηση των ειδικών κανόνων για τους ασφαλισμένους πριν από το 1993 (με παράλληλη διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων). Ουσιαστική αναθεώρηση του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων·

10.Μείωση των συνταξιοδοτικών παροχών (κατά 6% ετησίως) για τα άτομα που συνταξιοδοτούνται μεταξύ των ηλικιών 60 και 65, με περίοδο συνεισφορών μικρότερη των 40 ετών·

11.Εισαγωγή αυστηρότερων όρων και τακτική επανεξέταση της πλήρωσης των προϋποθέσεων για τις συντάξεις αναπηρίας.

Φλέγον ζήτημα για την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας αποτελεί το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων, το οποίο, όπως φαίνεται από το 4ο σημείο του μνημονίου, η τρόικα θέλει να το κατεβάσει κατά μέσο όρο στο 1,2% ετησίως. Μένει να ξεκαθαριστεί αν σε αυτό το ποσοστό θα περιλαμβάνεται και η βασική σύνταξη. Πρόκειται για απαίτηση της τρόικας η οποία είναι "εκτός μνημονίου" σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, η μείωση των συντάξεων που θα προκύπτει από τη νέα μέθοδο υπολογισμού, θα υπερβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και το 30-40%.

Κρίσιμο θεωρείται και το όριο συνταξιοδότησης των γυναικών με ανήλικο παιδί καθώς μπορεί να ανέβει από πέντε χρόνια για τις γυναίκες του ιδιωτικού τομέα, μέχρι και 10 ή και 15 χρόνια για αυτές που απασχολούνται στο δημόσιο. Πάντως, οι 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας (κάντε κλικ εδώ) κάνουν λόγο για απαιτήσεις της τροϊκας οι οποίες δεν περιλαμβάνονται καν στο μνημόνιο. Ρωτούν δε τον αρμόδιο υπουργό:

1.Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για τα ανωτέρω που βρίσκονται εκτός μνημονίου;

2.Εάν η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την σύμβαση και τη ρήτρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας.

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr

Η "κοινωνική ένταξη" της Αστυνομίας

Εμείς υπήρξαμε ανέκαθεν αντίθετοι με τον μύθο της κοινωνικής εντάξεως των μεταναστών, κυρίως αυτών που προέρχονται από αλλογενείς προς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό κουλτούρες. Η εμπειρία των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, που έκαναν πολύ νωρίτερα το εγχείρημα αυτό και απέτυχαν, δεν στοιχίζει τίποτε να είναι και δική μας εμπειρία. Αντίθετα, το να κάνουμε τα ίδια λάθη, στοιχίζει και πολύ. Και αναρωτιόμαστε: Αφού δεν πέτυχε εκεί, όπου το ποσοστό των μεταναστών ήταν – παρεμπιπτόντως – και πολύ μικρότερο, πώς θα πετύχει εδώ;
Την απάντηση την δίνει το ένα και μοναδικό, το ανεπανάληπτο Υπουργείο Προστασίας (κάθε άλλου πλην) του Πολίτη και ειδικότερα ο κ. Πίπης Βούγιας, με την καθοριστική, ως φαίνεται, «σύμβουλό» του, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Έτσι, σύμφωνα με «ΤΟ ΒΗΜΑ» του περασμένου Σαββάτου, σύντομα θα διανεμηθεί σε όλες τις κλίμακες της ΕΛ.ΑΣ., από τις σχολές μέχρι το ΑΤ Καστελλορίζου ο «Oδηγός συμπεριφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς θρησκευτικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
Και πώς θα συμβάλλει αυτός ο οδηγός στην αποφυγή των λαθών της πολυπολιτισμικής γκάφας άλλων κρατών;
Αντί να ενταχθούν οι μετανάστες και οι λοιποί «ευάλωτοι» στην κοινωνική πραγματικότητα, θα προσαρμοσθεί η κοινωνική πραγματικότητα σ' αυτούς, με πιλότο την Ελληνική Αστυνομία. Κα-τα-πλη-κτι-κό!
Διαβάζουμε λοιπόν – από «ΤΟ ΒΗΜΑ» πάντοτε – ότι, αν για παράδειγμα η αστυνομία εισβάλει στο σπίτι ενός βουδιστή (σημειωτέον ότι η μισή θωλο-μαστουρο-κουλτούρα του Κολωνακίου και των ΒΠ έχει ασπασθεί τον βουδισμό), ο οποίος είναι ύποπτος για εμπορία ή κατοχή μεγάλης ποσότητος ναρκωτικών, τα αγαλματίδια του Βούδα που θα δει μέσα στο σπίτι, πρέπει να τα πιάσει από κάτω. Κι αν θέλει να δει τι έχουν μέσα, τότε πρέπει να γονατίσει και να προσευχηθεί, μήπως και ο Βούδας πάει προς νερού του... Επιπλέον, το άρρεν όργανο δεν πρέπει να κοιτάει άτομα του αντιθέτου φύλλου – βουδίστριες δηλαδή – στα μάτια. Δεν μπορεί δηλαδή να την κοιτάξει και ψαρωτικά να τις πει: «Πού την έχεις κρυμμένη την κόκκα μωρή!» Μπορεί όμως κοιτώντας από το παράθυρο προς την Πλ. Φιλικής Εταιρείας, κάτι γνωστά λαμόγια που κάθονται στο Da Capo, να την ρωτήσει με τακτ: «Το συναχάκι που έχετε είναι από κρυολόγημα, από γρίπη ή από άλλη αιτία;» Ό,τι κι αν απαντήσει δεν θα μπορέσει ποτέ να διαβάσει την αλήθεια ή το ψέμμα στο βλέμμα της... Διότι τότε Κούρτοβικ και Αλ Σάλεχ θα τον στείλουν να κάνει παρέα στον... αρχισυντάκτη μας.
Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι άνδρες Σιχ φέρουν μικρό μαχαίρι στον λαιμό ως θρησκευτικό σύμβολο (σ.σ. εννοούν το «Κιρπάν», το οποίο μπορεί να φθάνει έως και τα 90 εκ.). Αφαιρείται, λέει, με εντολή των γερόντων της κοινότητας. Εννοείται ότι κάθε όργανο του νόμου πρέπει να έχει καταχωρημένο στο κινητό του το τηλέφωνο των... γερόντων (Γκουρού) της κοινότητος. Όταν βρει κάποιον Σιχ, ο οποίος χρίζει σωματικής ερεύνης ή και συλλήψεως, για να του αφαιρέσει το «μαχαιρίδιο» από τον λαιμό θα καλέσει τους γέροντες, θα τους ενημερώσει για το συμβάν, για τα αίτια του ελέγχου ή της συλλήψεως, αυτοί θα συσκεφθούν, θα ψηφίσουν και εάν το εγκρίνουν θα του πουν: «Μπάτσε, δώσε μας λίγο τον Ρατζίφ, για να του δώσουμε την εντολή». Εκείνος θα του ακουμπήσει το κινητό στο αφτί, αν το βρει ανάμεσα στο τουρμπάνια και την δεκαπεντάμετρη χαίτη που αυτά κρύβουν μέσα τους, με την ελπίδα ότι αυτοί δεν θα του πουν: «Ξεκοίλιασέ τον και ο Θεός και όλα τα βόδια αυτού του κόσμου είναι με το μέρος σου...»
Στο ίδιο δημοσίευμα μαθαίνουμε ότι πλέον οι αστυνομικοί πρέπει να αποκαλούν τους Ρομά, Ρομά. Απαγορεύονται οι όροι «Γύφτος», «Αθίγγανος» ή «Τσιγγάνος». Συγχρόνως, αναφέρεται ότι οι περισσότεροι Ρομά είναι αναλφάβητοι – παρά τα μύρια που έχουν ξοδευθεί για την εκπαίδευση και... κοινωνική τους ένταξη. Πέραν του ότι κανένας από αυτούς, πλην το γραμματιζουμένων και στρατευμένων στο ευαγές «κίνημα» του κ. Δημητρά, δεν καταλαβαίνει τι θα πει Ρομά, είμαστε βέβαιοι ότι σε μερικά χρόνια θα αναζητηθεί και νέος όρος, καθώς και το «Ρομά» θα θεωρείται υβριστική έκφραση. Φαντασθείτε, πάντως, έφοδο σε τσαντίρι, όπου ο ύποπτος ενημερώνει την αστυνομία για την «ιδιαιτεροτητά» του, λέγοντας, προσέξτε πώς θα μου φερθείτε, διότι όλοι εδώ μέσα είμεθα «επτά Ρομά σ' ένα δωμά».
Τα καλύτερα όμως, τα διαβάζουμε εις ό,τι αφορά τους μουσουλμάνους. Υποτεθείσθω ότι μία ομάδα της Αντιτρομοκρατικής κάνει έφοδο σε γιάφκα μουσουλμάνων τρομοκρατών. Έχει σπάσει την πόρτα και πετάει μέσα στο διαμέρισμα καπνογόνα. Στο σημείο αυτό, βάσει των νέων οδηγιών, τα μέλη της ομάδος που θα εισέλθουν στον χώρο, είναι υποχρεωμένα να βγάλουν τα άρβιλά τους, ενώ εάν στην ομάδα περιλαμβάνεται και γυναίκα που δεν φέρει π.χ. την απαραίτητη κουκούλα – μία ασφαλίτισα ας πούμε – τότε πρέπει να φορέσει πρώτα μία μαντίλα και... όχι βέβαια να μπουκάρει, αλλά πρώτα να ρωτήσει: Επιτρέπεται να μπω κι εγώ μέσα, που είμαι γυναίκα η καψερή;
Για να σοβαρευθούμε και λίγο, στις «κοινωνικά ευάλωτες ομάδες» περιλαμβάνονται και οι Εβραίοι. Αντιπαρερχόμεθα τις εντελώς περιττές πληροφορίες περί μη εργασίας των Εβραίων τα Σάββατα – εδώ γελούν κυρίως οι Εβραίοι – και θέτουμε το σημαντικότερο ερώτημα: Γιατί οι Εβραίοι είναι «κοινωνικά ευάλωτη ομάδα»; Ούτε μετανάστες είναι – πολλοί εξ' αυτών ζουν στην Ελλάδα από αρχαιοτατων χρόνων - ούτε κοινωνικά ανένταχτοι ούτε κατατρεγμένοι στην χώρα μας. Σήμερα διαβάζαμε π.χ. ότι το παλαιότερο μέλος του Δ.Σ. του Τειρεσία είναι Εβραίος. Από πού προκύπτει το «κοινωνικά ευάλωτοι»; Ελπίζουμε όχι από την έκθεση του State Department κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Βούγια. Κάτι μας λέει ότι σε λίγα χρόνια, αν όχι ήδη, οι «κοινωνικά ευάλωτοι» θα είναι πλειοψηφία, αφού εν τέλει, ως φαίνεται, η κοινωνική ένταξη... δεν συμφέρει!
Παναγιώτης Δούμας

ΠΗΓΗ: http://gianniotis.blogspot.com

Το Μυστικό Σχέδιο Εξαφάνισης Της Ευρώπης

Αποκαλύπτουμε τη σατανική αλήθεια. Η Ισλανδία είναι μόνο η αρχή.To 2008 οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ισλανδίας, που χρωστούσαν έξι φορές το ΑΕΠ της χώρας, κατέρρευσαν και η χώρα ουσιαστικά πτώχευσε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες και οι καταθέτες τους να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς οι Ισλανδοί δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Δύο χρόνια αργότερα, το ηφαίστειο Εγισδιοφαξφακεβηασψ της Ισλανδίας εξερράγη. Ας δούμε το χάρτη.


Ο χάρτης μιλάει καθαρά: Η Ισλανδία βρίσκεται τέρμα θεού στο βορρά του Ατλαντικού. Όταν το ηφαίστειο Έσδφκλαξςεκρφνσλκδ εξερράγη, η αεροπλανοβόρα επικίνδυνη στάχτη του θα μπορούσε να απλωθεί οπουδήποτε, στη Γροιλανδία, στο Βόρειο Πόλο, στον Ατλαντικό. Αλλά όχι. Η στάχτη ακολούθησε μια πορεία αυστηρά νοτιοανατολική, σε μια στενή γωνία 30 μοιρών, ακριβώς καταπάνω στην Ευρώπη, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις εναέριες μεταφορές και γονατίζοντας την ευρωπαϊκή οικονομία. Γιατί πήγε στις 30 μοίρες και όχι στις 270;

Εσύ τι λες;

Είναι προφανές πως πρόκειται για σχέδιο εξόντωσης της Ευρώπης από μυστικούς κύκλους, και που θα έβρισκαν καλύτερη βάση για την επίθεσή τους από την Ισλανδία, μια χώρα γεμάτη ηφαίστεια σαν το Έγσδκφξσεηαγσδφκξησε, μικρή και ταπεινή, με προβληματικό τραπεζικό σύστημα. Η επίθεση είναι καλά ενορχηστρωμένη και διπλή: Πρώτα, μια οικονομική κρίση που επηρεάζει όλη την Ευρώπη. Και ύστερα, μια φυσική καταστροφή που την αποτελειώνει.

Μα δεν αρκεί.

Για να ολοκληρωθεί η επίθεση χρειάζεται κι ένας δεύτερος πόλος. Μια δεύτερη διπλή επίθεση που θα συμπληρώσει την πρώτη και θα διασφαλίσει την ισοπέδωση της Γηραιάς Ηπείρου. Και από πού θα έρθει αυτή; Κοίτα στην εντελώς άλλη άκρη της Ευρώπης. Σε μια χώρα που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Που επίσης έχει ηφαίστεια.



ΦΥΣΙΚΑ.

Μια δεύτερη οικονομική/ηφαιστειακή επίθεση από την Ελλάδα θα προκαλέσει ένα «ΡΟΜΒΟ ΘΑΝΑΤΟΥ» πάνω από την Ευρώπη, που θα αφήσει πίσω του μόνο φτώχεια και τέφρα για πάντα.