'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πούλησε τα παιχνίδια του για το μνημείο του πατέρα του....

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η πράξη ενός παιδιού το οποίο πούλησε όλα του παιχνίδια για να φτιαχτεί μαρμάρινη πλάκα στον τάφο του πατέρα του που έφυγε από τη ζωή αιφνίδια πριν ένα χρόνο.

Ο  Μπλέικ Μαγκίνες από το Οντάριο πούλησε τα παιχνίδια του στην αυλή του σπιτιού του και πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν το μικρό αγοράκι για την πολύ ώριμη κίνησή του. Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η οικογένειά του δεν ήταν εφικτό να φτιαχτεί η μαρμάρινη πλάκα με αποτέλεσμα να έχουν εκεί τα παιχνίδια του μικρού.

Το παιδί κατάφερε να πουλήσει όλα τα παιχνίδια του εκτός από αυτά που του έκανε δώρο ο μπαμπάς του για να τα κρατήσει ως ενθύμιο στη μετέπειτα ζωή του.

Ωστόσο, η κίνηση του μικρού συγκίνησε πλήθος κόσμου από όλα τα κράτη της γης που αποφάσισαν και έβαλαν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό για τις σπουδές του παιδιού που διακρίνεται από ευαισθησία και αξιοπρέπεια.


http://cosmo.gr/

Έρευνα κόλαφος για τις ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων

Η πρόσφατη έρευνα της εταιρείας VPRC, που έγινε για το περιοδικό «Monthly Review», εκτός από τα άλλα ευρήματα καταδεικνύει ότι τα στελέχη των ΕΔ, σε συγκριτικό ποσοστό 8 στους 10, δεν είναι ικανοποιημένα ούτε από την πολιτική ούτε από τη στρατιωτική ηγεσία τους.

Τα ποσοστά αυτά δυσπιστίας αποτελούν κόλαφο για την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία. Και όσον αφορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αυτό μπορούμε να πούμε ότι δεν ξάφνιασε, αφού εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης της πολιτικής.

Όμως ως προς τις ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και συγχρόνως ανησυχητικά και θα πρέπει να προβληματίσουν τους Αρχηγούς, διότι τα στελέχη δείχνουν πλέον να μην εμπιστεύονται τη φυσική τους ηγεσία.

Όπως λένε οι γνωρίζοντες, αυτό συμβαίνει διότι με τη συμπεριφορά και τη στάση τους σε διάφορα σοβαρά θέματα, τα οποία είχαν σχέση με τη λειτουργία των ΕΔ ή με τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών και των οικογενειών τους, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.


Δεν αντέτειναν έναν λόγο τέτοιο που να δείχνει ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους και λιγότερο για το πώς θα εδραιώσουν τις σχέσεις τους με το υπουργείο. Γι’ αυτό ποτέ τα στελέχη δεν εισέπραξαν ότι οι φυσικές τους ηγεσίες είχαν το σθένος και τη διάθεση να συγκρουσθούν διεκδικώντας τα αυτονόητα γι’ αυτούς.

Όταν τα στελέχη εισπράττουν με διάφορες δηλώσεις, όπως συνέβη πρόσφατα, την απαξίωση από την πολιτική ηγεσία και βλέπουν εμβρόντητα την ηγεσία τους να παρακολουθεί απαθής, χωρίς να είναι σε θέση να αρθρώσει μία λέξη για «την τιμή των όπλων», απογοητεύονται και δικαίως.

Όταν ο ΥΕΘΑ κ. Ευάγγ. Βενιζέλος καταθέτει στη Βουλή και ψηφίζει έναν νόμο που αφορά τη διαδρομή των στελεχών στις ΕΔ ο οποίος:
• δεν προωθεί την αξιοκρατία, αλλά αντιθέτως μετατρέπει τα Ανώτατα Στρατιωτικά Συμβούλια σε αίθουσες δικαστηρίων,
• νομιμοποιεί τις κομματικές μεταθέσεις με τη δημιουργία συμβουλίων μεταθέσεων,
• δημιουργεί από τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη αξιωματικούς δύο ταχυτήτων,
• αντί να επιλύει, δημιουργεί προβλήματα,
• και κυρίως στα κρίσιμα σημεία δεν έχει καν τη σύμφωνη γνώμη των Γενικών Επιτελείων, αγανακτούν και δικαίως.

Και ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, οι στρατιωτικές ηγεσίες δεν έχουν το θάρρος να επιδείξουν πυγμή και να εκπέμψουν το μήνυμα προς τα στελέχη ότι πάνω από όλα θέτουν την εύρυθμη λειτουργία και το κύρος των ΕΔ και όχι τις σχέσεις τους με τον πολιτικό τους προϊστάμενο με σκοπό την παραμονή τους για έναν ακόμη χρόνο στην καρέκλα τους.

Άρα λοιπόν εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ποιοι ευθύνονται για την εικόνα που αποτυπώνεται σε αυτήν την έρευνα της εταιρείας VPRC.
Αμετροέπειες..

• Ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγ. Βενιζέλος δηλώνει: «Δεν θα εισάγονται αιτήματα προμηθειών σε έναν κατάλογο σαν να έχουμε μια λίστα για να πάμε στο σούπερ μάρκετ», υπονοώντας ότι τα Επιτελεία εισάγουν τέτοιους καταλόγους.
• Ο κ. υπουργός δεν έχει, φαίνεται, ενημερωθεί αρκούντως. Δεν διάβασε ποιες διαδικασίες προηγούνται των «καταλόγων», οι οποίες, βέβαια, δεν είναι οι αθωότερες, αλλά οπωσδήποτε και αποτελέσματα υπουργικών προαποφάσεων.

• Υπενθυμίζουμε ότι το όργιο επιλογής οπλικών συστημάτων και αρπαγής του δημοσίου χρήματος έγινε τελευταία αποκλειστικά από τα υπουργικά γραφεία, τις εξωθεσμικές «παρέες», συμπραττούντων, ενίοτε, και στρατιωτικών «αδύνατου χαρακτήρος».

«Ικανοποιητική» απάντηση
• Οι παραιτήσεις των 3 Ναυάρχων προκάλεσαν ανησυχία όχι μόνο στο Στράτευμα και τους πολίτες, αλλά και στους κοινοβουλευτικούς.

• Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κοραντής υπέβαλε ερώτηση (2113/31.8.10), αναφερόμενος ειδικά στην παραίτηση των Ναυάρχων κ. Φενέκου και Παπαϊωάννου.

• Ιδού η καταπληκτική απάντηση του κ. Βενιζέλου (Φ 900α/8076/ 11214/15-Σεπτ-10): «Η παραίτηση είναι δικαίωμα κάθε αξιωματικού, ο οποίος αξιολογεί τα δεδομένα της σταδιοδρομίας του και πράττει ανάλογα. Εξετάζει τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα, βλέπει πού βρίσκεται στην ιεραρχία και αποφασίζει…»

• Όπως βλέπετε, για την ταμπακέρα ουδέν… Παγίωση της αρχής «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»…
• Δεν πάμε καλά, καθόλου καλά…
Κανονιές και αναχαιτίσεις…
• Συνήλθε το περιβόητο ΚΥΣΕΑ προς λήψη απόφασης για τα πυρομαχικά αρμάτων και τα ανταλλακτικά κινητήρων μαχητικών, εν κρύπτω. Ουδεμία ανακοίνωση… «Δεν λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα» (κ. Βενιζέλο), όπως λέει ένα ωραίο άσμα του Μούτση, τραγουδισμένο από την αξέχαστη Σωτηρία Μπέλλου.

• Στην πραγματικότητα, ουδέποτε «συνήλθε». Είναι κι αυτό εν αφασία, όπως όλη η κυβέρνηση.

• Δεν γνωρίζω αν προήδρευσε ο διαρκώς ταξιδεύων κ. πρωθυπουργός, ο «πολλά βαρύς» κ. αντιπρόεδρος ή ο πρωθυπουργεύων κ. Ραγκούσης. Τελικά, και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, έγινε «διά περιφοράς». Αποφάσισαν οι κ. Ρέππας, Παπουτσής, Μπιρμπίλη, Ξενογιαννακοπούλου κ.ά., ουχί όμως ο Α/ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος, γιατί, απλούστατα, δεν εκλήθη.
Ένας χρόνος και ακόμα τίποτα;

• Με εκείνη τη ληστεία με λεία 150.000 ευρώ, όπου έκοψαν με τροχό το χρηματοκιβώτιο στο θέρετρο της Πολεμικής Αεροπορίας στο ΚΕΔΑ/Ζούμπερι πριν από έναν χρόνο, βρήκαν τίποτε;
• Οι έρευνες συνεχίζονται ή πάνε να το καλύψουν;
• Τα χρήματα τελικά ποιος θα τα πληρώσει;
• Κύριε υπουργέ Άμυνας, κύριε αναπληρωτή, κύριε Α/ΓΕΕΘΑ και κύριε Α/ΓΕΑ, όλος ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι κανένας δεν τιμωρείται, όλα κουκουλώνονται. Και τώρα βλέπει ότι αυτό συμβαίνει, δυστυχώς, και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Λύση βρέθηκε… αλλά ακριβή • Αν είναι εντάξει ο «Παπανικολής» και δεν γέρνει, γιατί τον πουλάμε και χάνουμε 500 εκατ. ευρώ;
Την εβδομάδα που πέρασε συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συνολικής συμφωνίας διευθέτησης του θέματος των υποβρυχίων (Υ/Β) και της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (σε ποσοστό 75,1%) από τους Γερμανούς της Τίσεν Κρουπ στην εταιρεία Άμπου Ντάμπι Μαρ.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως αναμενόταν, καταψήφισε το σχέδιο νόμου επί της αρχής. Η διαφωνία της βασικά δεν εστιάζεται στην πώληση, με την οποία συμφωνεί, αλλά στην απευθείας ανάθεση κατασκευής δύο νέων υποβρυχίων όμοιων με τα 4 (τύπου 214) που έχουν ήδη κατασκευαστεί αλλά δεν έχουν παραληφθεί. Ο λόγος απλός.

Σε καιρό τέτοιας δημοσιονομικής ασφυξίας και λιτότητας, 1 δισ. ευρώ που στοιχίζουν τα νέα υποβρύχια είναι μάλλον πολλά, όταν υπήρχε ήδη από το 2008 γερμανική πρόταση για κατασκευή δύο επίσης νέων υποβρυχίων, αλλά λίγο μικρότερων (τύπου 209), με τα ίδια οπλικά συστήματα και χωρίς αύξηση του συμβατικού κόστους.

Επίσης η παραλαβή του πρώτου υποβρύχιου, του «Παπανικολής», που έγερνε και όπως διαβεβαιώνουν όλοι αποκαταστάθηκε και πλέον δεν… γέρνει, δημιουργεί ένα ερώτημα: Αν είναι απολύτως εντάξει, τότε γιατί να το πουλήσουμε, όπως έχει πει επανειλημμένα ο ΥΕΘΑ κ. Ευάγγ. Βενιζέλος; Προσφορότερο δεν θα ήταν να κρατήσουμε το «Παπανικολής», να το εντάξουμε στη δύναμη του ελληνικού στόλου και να κατασκευάζαμε μόνο ένα νέο υποβρύχιο τύπου 214. Έτσι θα κέρδιζε το ελληνικό Δημόσιο 500 εκατ. ευρώ.

Πάντως, σε τελική ανάλυση, για το πολύπλοκο αυτό θέμα δόθηκε λύση από τον κ. Βενιζέλο, έστω κι αν δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε την ευκαιρία και την έχασε, γιατί ανέχτηκε τις απίστευτες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις του πρώην και νυν ΓΔΑΕΕ Ευάγγελου Βασιλάκου.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι στα επόμενα 9 χρόνια το ελληνικό κράτος θα πληρώσει 1.300 εκατομμύρια ευρώ με ετήσιες δόσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Ο Θεός να βοηθήσει να τα ‘χουμε. ***
Διπλωματία επωμίδων
• Στην Κίνα βρέθηκε πρότινος ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος κ. Κλόκοζας, όπου οι Κινέζοι του έκαναν θερμή υποδοχή επιδεικνύοντας, φυσικά, και τα εξοπλιστικά επιτεύγματά τους.

• Στην Τουρκία και τη Γεωργία, εξάλλου, ταξίδεψε ο Α/ΓΕΣ Αντγος κ. Φραγκούλης Φράγκος. Συνομίλησε με τους ομολόγους του. Με τον Τούρκο μάλιστα… τουρκιστί, γιατί ο Αρχηγός ομιλεί άριστα την τουρκική, είχε μάλιστα υπηρετήσει ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα.

ΠΗΓΗ

http://nationalpride.wordpress.com/

Τσάντα με ναρκωτικά σε δημοτικό σχολείο!!!

Δε βρέθηκε ο δράστης που την είχε παρατήσει στο προαύλιο 


Σακίδιο πλάτης, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βρήκε η αστυνομία στον προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου στα Χανιά.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις βραδινές ώρες χθες, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών καταγγέλθηκε τηλεφωνικά ότι άγνωστος εγκατέλειψε εντός προαύλιου χώρου δημοτικού σχολείου στα Χανιά ένα σακίδιο πλάτης, το οποίο πιθανόν περιείχε ναρκωτικές ουσίες. 

Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο όπου εντοπίσθηκε το σακίδιο που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους ογδόντα γραμμαρίων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, λίγο πριν από την έναρξη των μαθημάτων και αφού μέχρι τότε δεν είχε εμφανιστεί ο δράστης, το σακίδιο με το περιεχόμενό του κατασχέθηκαν και οι αστυνομικοί αποχώρησαν διακριτικά από το χώρο, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
 
Newsbeast 

http://kapistri.blogspot.com 

ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...

Mία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί, την διευθύντρια και όλους τους δασκάλους, τους γονείς και τους μαθητές του 6ου Δημοτικού σχολείου του Δήμου Μοσχάτου, απέναντι απο την εκκλησία των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. 

 Μόλις άνοιξε την πόρτα του σχολείου η διευθύντρια αντίκρυσε άδειο τον ιστό της σημαίας και την.....
Ελληνική σημαία πεταμένη και μισοκαμμένη στο προαύλιο του σχολείου. 


Αμέσως ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ και οι αστυνομικοί που έφτασαν ,ερεύνησαν το χώρο και πήραν κατάθεση απο την διευθύντρια και κάποιους γείτονες. 

Οι γείτονες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι το βράδυ του Σαββάτου εξωσχολικοί, ανάμεσα τους και αλλοδαποί αλβανικής υπηκοότητας βρισκόντουσαν έξω από το σχολείο αρκετή ώρα και προφανώς αυτοί βεβήλωσαν τη σημαία. Έρευνα διενεργεί το Α.Τ. Μοσχάτου

nikos m.

http://ksipnistere.blogspot.com/

Προστασία από τα καρτέλ

Αποζημίωση από τα καρτέλ θα μπορούν να διεκδικούν οι καταναλωτές, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του έτους. Πώς θα κατοχυρώνεται το δικαίωμα και ποιοι θα μπορούν να διεκδικούν χρήματα

Χρήματα από τα καρτέλ θα μπορούν να διεκδικούν επιχειρήσεις και καταναλωτές που πλήττονται από την παραβίαση των κανόνων της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", σε νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου, υπάρχει η σχετική διάταξη.
Το δικαίωμα αποζημίωσης θα κατοχυρώνεται και για όσους δεν είχαν άμεση δοσοληψία με την επιχείρηση που συμμετείχε στο καρτέλ, αλλά υπέστησαν ζημιά από την επιβάρυνση της τιμής. 

Στη συνέχεια η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα τεκμηριώνουν την παράβαση και θα δεσμεύουν τα πολιτικά δικαστήρια κατά την εκδίκαση των αγωγών αποζημίωσης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το νομοσχέδιο έχει στόχο να αποτρέψει τις επιχειρήσεις από το να συστήνουν καρτέλ και να διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό εις βάρος άλλων επιχειρήσεων και τελικά εις βάρος των καταναλωτών.

Στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή περιλαμβάνει και διατάξεις  για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, αλλά και για τη ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών, για τις οποίες υπάρχει πλήθος καταγγελιών.

http://news247.gr/

Στα 102 της πήγε στο σχολείο..!!!

Η 102χρονη Μ.Ξιουνχιαν απο την κίνα είναι σήμερα 102 και η γηραιότερη ίσως μαθήτρια σχολείου στον κόσμο.

Η γυναίκα αυτή απο τα 13 της άρχισε να δουλεύει και δεν είχε ποτέ την ευκαιρία και την πολυτέλεια να πάει σχολείο, παρά το οτι ήταν το όνειρο της μητέρας της. 

Σήμερα έχοντας φέρει στη ζωή 9 παιδιά αποφάσισε να πάει στα θρανία. Δεν της ειναι εύκολο. Εχει ακουστικό βαρηκοΐας και μεγεθυντικό φακό για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Αλλά το παλεύει γιατί ήταν το μεγάλο της όνειρο.

πηγή 
http://kapistri.blogspot.com/

Έμεινε απο … μπουζί ο ΔΙΑΣ!!!

Σήμερα: 150 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν ακινητοποιηθεί, επειδή τους λείπει… ένα μπουζί.!  

Το τι γίνεται δεν περιγράφεται… Το υπουργείο δεν εγκρίνει ούτε ένα ευρώ. Βέβαια ο κ. Παπουτσής κατηγορεί τον προκάτοχό του αλλά το χέρι στην τσέπη… δεν βάζει.


Και δεν είναι μόνον αυτό. Τα εργοστασιακά λάστιχα των μοτοσικλετών έχουν φθαρεί επικίνδυνα και οι οδηγοί αρχίζουν να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα… Φοβούνται ότι μόλις αρχίσουν οι βροχές η ομάδα ΔΙΑΣ θα κατεβάσει ρολά!

Οι μηχανές που βλέπουμε ακόμα στους δρόμους κινούνται με ανταλλακτικά από άλλες μηχανές που έχουν ακινητοποιηθεί…!
Και το χειρότερο: Δεν έχουν ακόμα προμηθευτεί χειμερινές στολές για τους αναβάτες…! Με «κοντομάνικα» θα τη βγάλουν τον Χειμώνα.
Τα τηλέφωνα στους βουλευτές για να μετακινηθούν από την υπηρεσία πέφτουν βροχή…!

www.antinews.gr
http://totefteri.blogspot.com/ 

Κύριε Πάγκαλε οι εκλογές πλησιάζουν!!

Καταπέλτης εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κύριος Πάγκαλος στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο. Μετά την απάντηση που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων στο συχνά επαναλαμβανόμενο ερώτημα «που πήγαν τα λεφτά» με το παροιμιώδες «μαζί τα φάγαμε», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων συνέχισε ακάθεκτος το διασυρμό των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Ξεκινώντας με μια σειρά αβάσιμων και αναληθών ισχυρισμών όπως «η Ελλάδα έχει πάνω από ένα εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους, ένας στους τρεις είναι άχρηστοι, διορίστηκαν στο ελληνικό Δημόσιο...
χωρίς να έχουν οικονομικό πρόβλημα» κατέληξε με το ανεκδιήγητο «δεν είναι όλοι οι Έλληνες πάναγνοι όπως θέλουν να δείχνουν». Ας μην κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια ο κύριος Πάγκαλος.

Που οφείλεται όμως η απαράδεκτα επιθετική, απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προς μια μερίδα του ελληνικού λαού; Τι είδους πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί και ενοχοποιεί μια ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων; Που αποσκοπεί η προσπάθειά του να θίξει το επίπεδο προστασίας ενός από τα πιο θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα, του δικαιώματος στην εργασία χρησιμοποιώντας ανυπόστατους χαρακτηρισμούς και επιχειρήματα;


Είναι προφανές ότι σαν απόλυτος εκφραστής της πολιτικής του μνημονίου και του νεοφιλελεύθερου διευθυντηρίου της τρόικας, ετοιμάζει το επόμενο μέτωπο κοινωνικής διάσπασης στα πλαίσια διαμόρφωσης του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων και των περικοπών που θα το ακολουθήσουν.


Λησμονεί όμως ο κύριος αντιπρόεδρος ότι η εργασία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα αφού κατά το άρθρο 22 Συντ. «η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος που μεριμνά για τη δημιουργία των συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική τους εξύψωση» και ότι η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επισημαίνει ότι οι νέες συνθήκες και τα μέτρα που θα ληφθούν για την έξοδο από την κρίση δε θα πρέπει να θίξουν το επίπεδο προστασίας των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων.


Και είναι φυσικό ο κύριος Πάγκαλος να μετέρχεται τέτοιες μεθόδους αφού πολλές από τις απαιτήσεις του μνημονίου δεν μπορούν να εφαρμοστούν παρά μόνο κατά παράβαση του δικαιώματος στην εργασία και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας. Τέτοιες παραβάσεις όμως είναι επικίνδυνες για τη δημοκρατία και τη βάση στην οποία στηρίζεται, τη λαϊκή κυριαρχία αφού υπό καθεστώς επιτήρησης οι δημοκρατικές αρχές παραβιάζονται βάναυσα.

Λησμονεί ακόμα ο κύριος Πάγκαλος ότι οι πολίτες προκειμένου να προστατεύσουν τα βασικά τους δικαιώματα δημιούργησαν την κρατική εξουσία η οποία με την επιβολή ενός πλαισίου κανόνων θα τους κατοχύρωνε από τις αυθαιρεσίες. Και ότι ακόμα το κράτος αποτελεί ένα θεσμοθετημένο φορέα που διαμορφώνει τα πρότυπα λειτουργίας των κυβερνωμένων αφού η συμπεριφορά και το ήθος κάθε φορά της πολιτικής εξουσίας επηρεάζει το αίσθημα δικαίου του πολίτη.

Αποφεύγει σκόπιμα να αναφερθεί με ποιο τρόπο και ποια λογική εξομοιώνει το νόμιμο δικαίωμα στο μισθό των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με τις προμήθειες και τα οικονομικά σκάνδαλα που συνταράσσουν την πολιτική ζωή, υπονομεύουν τη διαφάνεια και την ισονομία στη χώρα και μας οδήγησαν στην υπογραφή του μνημονίου.


Θεωρεί μεγάλο τον αριθμό των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα (768.000 μαζί με τις ΔΕΚΟ) αλλά παραλείπει να αναφερθεί στον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου και στα 45 μέλη της κυβέρνησης που διοικούν μια χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων. Απέφυγε να μιλήσει για τις αμοιβές των βουλευτών και των μελών της κυβέρνησης για τις «εξαιρετικές» υπηρεσίες που επί σειρά ετών «προσέφεραν» στον ελληνικό λαό και που οδήγησαν στην υπογραφή του παρασυντάγματος του μνημονίου, τη χώρα στην οικονομική καταστροφή, στην ανεξέλεγκτη ανεργία, την ύφεση, την απόλυτη φτώχεια και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.


Ας μην ανησυχεί όμως ο κύριος Πάγκαλος. Θα του τα υπενθυμίσουμε όλοι εμείς.


Άλλωστε, οι εκλογές πλησιάζουν!

http://kontiloforos.blogspot.com/2010/09/blog-post_1747.html
http://eglimatikotita.blogspot.com/

Επάνω στα βοθρολύματα του βιολογικού καθαρισμού περπατάνε οι τουρίστες στην Πάργα

Ένας βιολογικός καθαρισμός που κατασκευάστηκε από πείσμα μερικών (όσον αφορά τη θέση κατασκευής του), και χωρίς κάποια αξιόλογη μελέτη, που στοίχισε και στοιχίζει πολλές χιλιάδες ευρώ στους έλληνες πολίτες , που για να φτάσει σε αυτό το στάδιο (υπολειτουργίας) υποθηκεύτηκε περιουσία του (Καποδιστριακού) Δήμου Πάργας για τα δάνεια που εισπράχτηκαν και ακόμα δεν έχει τελειώσει, ήμουν νιος και γέρασα, χρήματα μόνο να τρώγονται. 

Μετά από κάθε βροχόπτωση σε πολλά σημεία τις Πάργας ξεχειλίζουν τα φρεάτια γιατί οι σωληνώσεις του έργου είναι βουλωμένες και κανένας από τους υπεύθυνους (Αν τελικά βρούμε ποιοί είναι), δεν έχουν ενεργήσει όλο το καλοκαίρι να τα καθαρίσουν, η δυσοσμία είναι έντονη κατά περιοχές με κίνδυνο την δημόσια υγεία. Αν έρθει καταιγίδα με έντονη και διαρκή βροχόπτωση είναι να ζητάμε βοήθεια από την Ιταλία για να μας βγάλει από τα βοθρολύματα.Επάνω στις ακαθαρσίες τους περιπατάνε οι τουρίστες που νομίζουν ότι όταν τραβάνε το καζανάκι στο ξενοδοχείο τους, τα απόβλητα πάνε στο βιολογικό καθαρισμό. Αλλά που να το γνωρίζουν οι άμοιροι ότι με το που θα βγουν στα όμορφα κατά τα άλλα στενά της Πάργας θα περπατήσουν επάνω στις ακαθαρσίες τους. Καλύτερα (για να μην πάθουμε καμιά χολέρα) να τα μαζεύουν σε σακούλες και να τα παίρνουν μαζί τους μετά το τέλος των διακοπών τους, γιατί εδώ είμαστε όλοι άχρηστοι.Μετά τις αλλεπάλληλες κλίσεις προς το Δημαρχείο, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική από τον περασμένο χειμώνα δεν έχει γίνει τίποτα. Η Πυροσβεστική λέει δεν είναι υπεύθυνη για τα λύματα, και για τα φρεάτια που είναι ανοιχτά με κίνδυνο ατυχήματος, η αστυνομία αδιάφορη, και το δημαρχείο παίζει τάβλι, πίνει καφέδες και αφήνει το διαμάντι του ιονίου να πλημμυρίζει στα σκατά, ούτε στη Freetown να ζούσαμε.Για μια ακόμα φορά ντροπή σας .

Ένας πολίτης.
parga-zozefina
http://epirusgate.blogspot.com

"Μία μίνι εποχή παγετώνων, ξεκινάει το 2014"!!!

Μία δυσοίωνη πρόβλεψη για το κλίμα της γης, ανακοίνωσαν 75 εμπειρογνώμονες, που συμμετείχαν πριν από λίγους μήνες, στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Σικάγο! Κόντρα στις απόψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπή του ΟΗΕ (IPCC), περί υπερθέρμανσης, οι παραπάνω επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: η πολυσυζητημένη κλιματική αλλαγή, δεν θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας όπως περιμένουμε, αλλά σε μια νέα εποχή παγετώνων! Ο πλανήτης, υποστηρίζουν, έχει σταματήσει να υπερθερμαίνεται και έχει εισέλθει σε μια περίοδο που ενδέχεται να προμηνύει μια νέα εποχή παρατεταμένου ψύχους. Η διάρκειά της υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει και στα τριάντα χρόνια ενώ θα είναι καταστροφική για την ανθρωπότητα! Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τεράστιο αριθμό νεκρών και εξάπλωση του υποσιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο!
Πώς έφτασαν στο δυσοίωνο σενάριο των παγετώνων!
O αμερικανός γεωλόγος Ντον Ιστερμπρουκ, καθηγητής στο Western University της Ουάσιγκτον, μελέτησε για.. μεγάλο χρονικό διάστημα τους πάγους της Γροιλανδίας, οι οποίοι θεωρούνται ως "βαρόμετρο" των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη. Χρησιμοποιώντας ισότοπα οξυγόνου,
υπολόγισε τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στη Γη πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Ετσι, διαπίστωσε πως το κλίμα του πλανήτη μας χαρακτηρίζεται από μια αδιάκοπη εναλλαγή ψυχρών και θερμών εποχών! Τα τελευταία 500 χρόνια παρατηρείται μια κανονικότητα στην εναλλαγή αυτών των εποχών, με την καθεμία να διαρκεί περίπου 27 χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο φαίνεται να έχει επαναληφθεί τέσσερις φορές μέσα στον 20ο αιώνα. Αναλυτικά, από το 1880 μέχρι το 1915 είχαμε κρύο, 1915 με 1945 ζέστη, από το 1945 μέχρι το 1977 κρύο, 1977 με 1999 ζέστη. Από το 1999 μέχρι σήμερα παρατηρείται μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας,άρα έχουμε εισέλθει στην περίοδο ψύχους.
"Δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακα!" Ο καθηγητής όμως, αμφισβητεί ευθέως και τη θεωρία περί σύνδεσης της ανόδου της θερμοκρασίας με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι εναλλαγές εποχών ζάστης- ψύχους στον πλανήτη, σχετίζονται άμεσα με την ηλιακή δραστηριότητα. Και σημειώνει ότι, όποτε η ηλιακή δραστηριότητα παρουσίαζε ύφεση, όπως συμβαίνει σήμερα, τότε στη Γη είχαμε πάντοτε περιόδους παγετώνων!
Και οι ρώσοι συμφωνούν με τη θεωρία των παγετώνων!
Σε αντίστοιχα συμπεράσματαέχουν καταλήξει και οι έρευνες του ρώσου αστροφυσικού Χαμπιλούλο Αμπντουσαμάτοφ, επικεφαλής του ρωσο- ουκρανικού ερευνητικού προγράμματος Astrometria. "Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν οφείλεται στις εκπομπές αερίων, αλλά στην ηλιακή ακτινοβολία" λέει και εκείνος.
Και προσθέτει ότι η μείωση των ηλιακών κηλίδων που συμβαίνει σήμερα, φανερώνει ότι η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται στο ελάχιστό της, γεγονός που θα οδηγήσει σε δραματική πτώση της θερμοκρασίας και παγκόσμια ψύξη! Μάλιστα δηλώνει σχεδόν βέβαιος πως τα πρώτα σημάδια της εποχής των παγετώνων θα είναι αισθητά στη Γη, το 2014!!


 Συντάκτης: Λευτέρης Ρήγας/Pyleshttp://hellasxg.blogspot.com/

(Διαβάστε και το προηγούμενο θέμα του'ΒΙΣΑΛΤΗΣ': "Ηφαιστειακός χειμώνας εν όψη;")
Πηγή http://visaltis.blogspot.com

Η γκάφα Γαλλίδας πρώην υπουργού περί "πληθωρισμού"

Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Ρασίντα Ντατί, πρέπει να ένιωσε πως ήθελε να ανοίξει η γη και να την καταπιεί μετά την γκάφα ολκής που έκανε σε ζωντανή τηλεοπτική της εμφάνιση στο Canal Plus.

Τη στιγμή που η κουβέντα στράφηκε γύρω από οικονομικά θέματα, η Ρασίντα Ντατί έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Βλέπω κάποια (ξένα οικονομικά τραστ) να αναζητούν κέρδη της τάξης του 20 και του 25%, τη στιγμή που ο **felattion** είναι σχεδόν μηδενικός».

Η Ντατί, η οποία πλέον είναι ευρωβουλευτής, ήθελε να πει «inflation», το οποίο σημαίνει πληθωρισμός, αλλά από βιασύνη πρόφερε τη λέξη «fellation», το οποίο στα γαλλικά σημαίνει φαλός.

Η ίδια φάνηκε πάντως να διασκεδάζει την γκάφα της αυτή, την οποία απέδωσε στην προσπάθειά της να μιλήσει πολύ γρήγορα εκείνη τη στιγμή.

zougla.gr
http://www.madata.gr/

«Έτσι με μαχαίρωσαν οι αφγανοί στον Άγιο Παντελεήμονα»...

Ο Φίλιππος είναι ο άνθρωπος για τον οποίο την περασμένη εβδομάδα διαβάσαμε ότι δέχτηκε την επίθεση των Αφγανών στον Άγιο Παντελεήμονα. 

  Ήταν συγκεκριμένα αυτός που παρέμεινε στο νοσοκομείο, γιατί είχε δεχτεί το πιο σοβαρό χτύπημα -από τους τρεις οι οποίοι δέχτηκαν την επίθεση- στην κοιλιακή χώρα. Επικοινωνήσαμε μαζί του και τον ρωτήσαμε τι ακριβώς συνέβη.

Τι ακριβώς έγινε, πώς τραυματίστηκες;

Ενώ περπατούσα στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, είδα δέκα περίπου Αφγανούς να εμφανίζονται από την οδό Πιπίνου. Αυτοί έτρεξαν και επιτέθηκαν σε κάτι μικρά παιδιά - γύρω στα 15. Τότε αυτά άρχισαν να φωνάζουν "μαχαίρι". Όπως είναι φυσικό, έτρεξα προς τα εκεί για να βοηθήσουμε τα παιδιά που κινδύνευαν. Κάπου εκεί, πάνω στη φούρια τους να ξεφύγουν, γιατί ερχόταν και άλλος κόσμος, χρησιμοποίησαν τα μαχαίρια τους. Και έτσι τραυματίστηκα και εγώ.

Γιατί πιστεύεις ότι συνέβη όλο αυτό το περιστατικό; Και όχι μόνο αυτό αλλά και άλλα παρόμοια περιστατικά βίας.

Δεν πιστεύω ότι όλο αυτό είναι κάτι τυχαίο. Εκείνες τις ημέρες όλο και κάτι γινόταν. Θέλετε κάποια δημοσιεύματα στο indymedia, στην "Ελευθεροτυπία", θέλετε κάτι δηλώσεις της κ. Αλ Σαλέχ. Δεν νομίζω ότι όλα αυτά συνέπεσαν. Επιπλέον, έχω μια υποψία. Μόλις είχε τελειώσει το ραμαζάνι. Παρόμοια περιστατικά είχαν γίνει και λίγο πριν την αρχή του ραμαζανίου. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά άλλη μια επίθεση είχε σημειωθεί κατά Ελλήνων και μια μέρα πριν, αυτή σε βάρος μου.

Πού πιστεύεις ότι θα καταλήξει η όλη κατάσταση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα;

Θα υπάρξει σίγουρα νεκρός. Είναι απλά θέμα χρόνου. Και πιστεύω ότι θα είναι Έλληνας όχι ξένος.


Αναλυτικό ρεπορτάζ με αποκλειστικές φωτογραφίες για τα γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα και τις προκλήσεις εναντίον των Ελλήνων στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί
http://elkosmos.gr

Τα οκτώ σημεία - παγίδες για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες

Οκτώ «παγίδες» για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά συγκέντρωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, με βάση τις μαρτυρίες των μελών της από την εφαρμογή του Νόμου 3869/2010 από την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν κατά τις πρώτες 25 ημέρες εφαρμογής του νόμου για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων προσώπων είναι τα εξής:


- Άρνηση των τραπεζών να παραλάβουν το έντυπο της αίτησης που προσκομίζουν οι πολίτες για την αναλυτική κατάσταση των οφειλών τους.


- Οι τράπεζες πιέζουν οι πολίτες να υπογράψουν σε αιτήσεις των τραπεζών που σε μερικές περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι κρύβουν παγίδες. Παράλληλα του ζητούν μαζί με την αίτηση εκκαθαριστικό σημείωμα.


- Ορισμένες τράπεζες ζητούν χρήματα προκειμένου να παραλάβουν την αίτηση για την αναλυτική κατάσταση των οφειλών γεγονός που αντίκειται στη νομοθεσία. Οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώνουν τίποτα για να πάρουν τη βεβαίωση αναλυτικής κατάστασης των οφειλών τους.


- Καθυστέρηση στην απάντηση των τραπεζών για τη βεβαίωση της αναλυτικής κατάστασης οφειλών προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες. Σύμφωνα με το νόμο οι τράπεζες μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες πρέπει να δίνουν τη βεβαίωση αναλυτικής κατάστασης των οφειλών. Εάν δεν απαντούν μέσα σ' αυτό το χρονικό πλαίσιο καταγγέλλονται και τους επιβάλλεται πρόστιμο από 500 - 10.000 ευρώ. Η Ένωση Καταναλωτών Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, έχει προχωρήσει σε καταγγελίες των τραπεζών που κωλυσιεργούν στην απάντηση τους ενώπιον του γενικού γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου.


- Οι τράπεζες παραπλανούν τους πολίτες λέγοντας τους ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010 αποφεύγοντας να απαντήσουν αρμοδίως.


- Οι τράπεζες πιέζουν τους πολίτες να προβούν σε διμερείς συμφωνίες για τη ρύθμιση των οφειλών προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να τους αποτρέψουν από την ένταξη τους στο νόμο για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα. Η πίεση αυτή ασκείται είτε μέσω τηλεφώνου είτε στο υποκατάστημα όταν ο πολίτης βρίσκεται εκεί για να υποβάλλει την αίτηση του για βεβαίωση της αναλυτικής κατάστασης των οφειλών του.


- Έχουν παρουσιαστεί μη εξουσιοδοτημένοι επαγγελματικοί φορείς ,που καλούν τους καταναλωτές να επισκεφθούν τα γραφεία τους "για ρύθμιση οφειλών". Οι φορείς αυτοί δεν νομιμοποιούνται στην ρύθμιση του Ν.3869/2010 και οι πολίτες καλόν είναι να τους αποφεύγουν ενημερώνοντας την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο 1520.


- Τέλος, διαπιστώνεται, ότι το πρόβλημα των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων είναι τεράστιο. Ένα πρόβλημα που το δημιούργησαν κατά κύριο λόγο οι τράπεζες με τη επιθετική συμπεριφορά που επέδειξαν τα προηγούμενα χρόνια για τη δανειοδότηση των πολιτών παραβιάζοντας μάλιστα τους κανόνες δανειοδότησης που έπρεπε να τηρήσουν. 


http://www.zougla.gr 

Αυστηρότερη η νομοθεσία για την πειρατεία στο Διαδίκτυο!!!

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άνοιξαν τον δρόμο σε επιβολή νέων αυστηρών κυρώσεων στους χρήστες του Διαδικτύου, ψηφίζοντας υπέρ μιας αμφιλεγόμενης έκθεσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα.
 
To μη νομοθετικό κείμενο, που συνέταξε η Γαλλίδα κεντροδεξιά ευρωβουλευτής Marielle Gallo, εγκρίθηκε με 328 υπέρ έναντι των 245 κατά ψήφων, ανοίγοντας τον δρόμο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επανέλθει με νέα νομοθεσία η οποία θα επιβάλλει ποινικές κυρώσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γαλλία έχει ήδη ...

ποινικοποιήσει την χωρίς άδεια ανταλλαγή αρχείων που υπόκεινται σε νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων. Η έκθεση απευθύνει έκκληση για περισσότερο συντονισμό και επιβολή αυστηρότερης νομοθεσίας για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και υποστηρίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο έχει αποδειχθεί «ανίκανο» στο θέμα αυτό.
Οι επικριτές της έκθεσης εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία φοβούμενοι ότι αυτό θα επιτρέψει στις εθνικές αρχές να πατάξουν τη δυνατότητα ανάκτησης περιεχομένου μέσω διαδικτύου για μη εμπορικούς σκοπούς και να μην στοχεύσουν μόνο στις εγκληματικές ομάδες.
Ωστόσο, πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε. τάσσονται υπέρ της πιο σκληρής νομοθεσίας - τον λεγόμενο "κανόνα των τριών χτυπημάτων", κατά τον οποίο θα διακόπτονται οι συνδέσεις των χρηστών του Διαδικτύου εάν συλληφθούν να μοιράζονται αρχεία παράνομα [illegal file-sharing]. Η Ιρλανδία έχει ήδη υιοθετήσει την προσέγγιση αυτή, αφού ο κύριος πάροχος υπηρεσιών Internet της χώρας, η Eircom, τέθηκε υπό πίεση με νομικά μέσα από την IRMA (ομάδα προστασίας μουσικών δικαιωμάτων). Η γαλλική εκδοχή του νόμου που είναι γνωστή ως Hadopi, και ο νόμος για την Ψηφιακή Οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι ακόμη υπό εκτέλεση, καθώς οι αρχές περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσουν τα υπόλοιπα κράτη μέλη.
Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλοι επικριτές της έκθεσης ισχυρίζονται ότι θέτει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων πάνω από τα δικαιώματα των ιδιωτών .
«Η έκθεση Gallo είναι η απεικόνιση της βούλησης της βιομηχανίας της διασκέδασης να προσπαθήσει να επιβάλει ιδιωτική αστυνομία πνευματικής ιδιοκτησίας. Καταπιεστικά καθεστώτα, όπως ο "κανόνας των τριών χτυπημάτων" και άλλοι περιορισμοί πρόσβασης στο Διαδίκτυο ανατρέπουν τα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, της ελευθερίας της επικοινωνίας ή του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή ", δήλωσε ο J?r?mie Zimmermann, ιδρυτής της ομάδας υπεράσπισης La Quadrature du Net και αντίπαλος της έκθεσης. Η ομάδα κάλεσε τους πολίτες να αναλάβουν δράση και να διαμαρτυρηθούν.


http://www.secnews.gr/archives/2981
http://news24gr.blogspot.com/

Στην Πέτρα του Ρωμιού κρύβεται αμύθητος πλούτος !!!

Πολύ μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν εντοπίσει ξένοι ερευνητές στην ΑΟΖ Κύπρου, ανοικτά της Πέτρας του Ρωμιού προς τη Λεμεσό.  

Δοφυφορικές φωτογραφίες και αποτελέσματα των σεισμογραφικών ερευνών του γαλλικού συμβουλευτικού οίκου Beicip-Franlab, ο οποίος επεξεργάζεται τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει από τις θαλάσσιες έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo-Services,καταδεικνύουν ότι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Πάφου και της Λεμεσού είναι άλλη μια πολύ πιθανή δεξαμενή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο χάρτης των κοιτασμάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με τους μελετητές της αμερικανικής Noble Energy, τώρα σχηματίζεται και ενδέχεται η περιοχή να κρύβει στα έγκατά της πολύ μεγαλύτερες ποσότητες υδρογοναθράκων απ' ό,τι στην αρχή διαφάνηκε. Μπορεί, επισημαίνουν οι ειδικοί, να υπάρχουν πετρέλαια που να συντηρήσουν όχι μόνο την Κύπρο και το Ισραήλ, αλλά και την ίδια την Ευρώπη για πολλές δεκαετίες.


Ταρακουνήθηκαν οι Τούρκοι

Στα ανώτερα δώματα της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με ξένη διπλωματική πηγή, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την ακολουθούμενη μέχρι σήμερα πολιτική της Άγκυρας στο Κυπριακό.
Οι Αττίλες βυσσοδομούν γιατί η πατημένη στο λαιμό Κύπρος από τις δυνάμεις κατοχής έχει το θράσος να προσπαθεί να εξορύξει τα πετρέλαιά της, αλλάζοντας τους οικονομικούς συσχετισμούς στην περιοχή. Μια Κύπρος με πετρέλαια δεν μπορεί να είναι αδιάφορη για την Ευρώπη και να εγκαταλειφθεί στο έλεος της Τουρκίας. Αυτό και μόνο ακυρώνει τον επεκτατικό της στόχο. Ίσως δε να ήταν ο από μηχανής θεός που περιμέναμε όλοι.

Η πολιτική της προώθησης των δύο κρατών θέτει την Άγκυρα εκτός διεκδίκησης κοιτασμάτων που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ. Κατά έναν παράξενο τρόπο όλα τα κοιτάσματα και τα πιθανά κοιτάσματα που έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί, βρίσκονται σε θαλάσσια περιοχή που ακόμη και με τη διχοτόμηση ως λύση εμπίπτει στην ελληνική πολιτεία. Η μετατόπιση της πολιτικής της Άγκυρας επί του θέματος διεφάνη στις απευθείας συνομιλίες όταν η τουρκοκυπριακή πλευρά επέμενε πεισματικά ότι τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων πρέπει να δοθούν στον τομέα ευθύνης του ομόσπονδου κράτους.


Με τη θεωρία της ίσης αριθμητικής εκπροσώπησης στα όργανα του ομοσπονδιακού κράτους θεωρείται βέβαιο ότι το συνιστών τουρκοκυπριακό κράτος θα διεκδικήσει το 50% του υποθαλάσσιου πλούτου. Θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε με τους Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μας, δηλώνει ο Νίκος Ρολάνδης, ώστε η Τουρκία να μην έχει έρεισμα στα πετρέλαια. Πώς θα συμφωνήσεις, όμως, με τους εγκάθετους της κατοχής όταν ποδηγετούνται από τον εισβολέα και έκαναν ό,τι έκαναν για να καταστρέψουν τη χώρα μας και να την υποδουλώσουν στην Τουρκία;


Πολύ πιθανόν η τουρκοκυπριακή κοινότητα των 80 σήμερα χιλιάδων ανθρώπων (οι υπόλοιποι είναι έποικοι και στρατός κατοχής) να προβάλει και αιτιάσεις για τη διαχείριση της όλης εργασίας ανόρυξης, ζητώντας να δοθεί ρόλος ασφαλείας στην εγγυήτρια Τουρκία. Ήτοι, και ο πλούτος στα νοτιοδυτικά περιπίπτει με τεχνάσματα στη δικαιοδοσία της Τουρκίας.

Πώς βρέθηκαν τα πετρέλαια στον τόπο μας

Επιστημονικές γεωλογικές έρευνες μάς κατατοπίζουν τι συνέβη στη μεσογειακή λεκάνη πριν από 6 εκατομμύρια χρόνια και γιατί η περιοχή της βορειοδυτικής Κύπρου έχει λίμνες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μετά από σεισμική δράση, το υπέδαφος στο στενό του Γιβραλτάρ ανυψώθηκε και έκλεισε την είσοδο των νερών του Ατλαντικού Ωκεανού. Η Μεσόγειος έγινε τότε κλειστή θάλασσα και μέσα σε 1000 χρόνια στράγγισε από την εξάτμιση που της προκαλούσε ο μεσογειακός ήλιος. Ανάμεσα στις παλιές ακτές της Ευρώπης και της Αφρικής έμειναν για κάποιες εκατοντάδες χρόνια ρηχές λιμνοθάλασσες και σωροί από αλάτι.

Φύτρωσαν οι πεδιάδες

Οι ποταμοί της Ευρώπης και της Αφρικής μετέφεραν μαλακά ιζήματα από τις κορυφές των βουνών και οι πεδιάδες που δημιουργήθηκαν φύτρωσαν. Τεράστια δάση κάλυψαν τη μεσογειακή λεκάνη, εκεί που το αλάτι κρύφτηκε εκατοντάδες μέτρα κάτω από τα ιζήματα. Αυτός είναι κι ο λόγος που σε πεδιάδες της Κύπρου οι γεωτρήσεις βγάζουν νερό με βόριο από τα υπολείμματα του αρχαίου αλατιού, τότε που το νησί μας ήταν βυθός του Τηθέως Ωκεανού. Με τις πλημμύρες κάποια δάση σκεπάστηκαν και οι χημικές αντιδράσεις έδωσαν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που είναι καλά κρυμμένο και φυλακισμένο σε βάθος χιλιομέτρων.

Ευλογημένη η θάλασσά μας

Η γη μας ευλογήθηκε από τον Δημιουργό να είναι από τις τελευταίες που θα διαθέτουν πετρέλαια, μετά την εξάντληση του μαύρου χρυσού σε πολλές περιοχές του κόσμου. Ήδη, σε άκρως απόρρητες εκθέσεις που βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης της Κύπρου, του Ισραήλ και άλλων γειτονικών χωρών, η περιοχή μας αναφέρεται ως θάλασσα υδρογονανθράκων. Τα οικόπεδα 11 και 12 της θαλάσσιας οικονομικής ζώνης της Κύπρου στέκουν κυριολεκτικά πάνω στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που είναι η εξαερωμένη μορφή του.


Η Πέτρα του Ρωμιού και η Αφροδίτη
Η Πέτρα του Ρωμιού είναι κομμάτι του βυθού που ξεπετάχτηκε από τα έγκατα του Τηθέως Ωκεανού, όταν η ευρασιατική πλάκα του φλοιού συμπιέστηκε με την αφρικανική πλάκα. Μέσα από το παλιρροϊκό κύμα που δημιουργήθηκε οι αρχαίοι «είδαν» τη θεά της ομορφιάς και της γονιμόητας, την Αφροδίτη, να βγαίνει μέσα από τα κύματα. Τέλεια εικόνα βγαλμένη από την πλούσια ελληνική φαντασία.

Αυτό το κομμάτι της θάλασσάς μας παρενοχλεί η Τουρκία. Τα πολεμικά της έφτασαν 13 ναυτικά μίλια από τον Ακάμα σε μια επίδειξη δύναμης ότι μπορεί να παρέμβει σε κάθε θαλάσσια δραστηριότητα της Κύπρου. Η οριοθέτηση της ΑΟΖ ορίζεται βέβαια από διεθνείς κανόνες, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, αλλά το κράτος-τρομοκράτης στην περιοχή μας δεν το υπέγραψε και ενεργεί κατά το δοκούν. Χάραξε χάρτες και διχοτόμησε το FIR της χώρας μας και την ΑΟΖ. Κατέκτησε μέρος της αιγιαλίτιδας ζώνης και έθεσε αδρείκελα στα κατεχόμενα για να διεκδικούν γην και ύδωρ από την πατρίδα.


Συμφωνίες με άλλες χώρες

Βάσει του Δικαίου της Θαλάσσης και τις Διεθνείς Συνθήκες, η ΑΟΖ Κύπρου περιλαμβάνει μια εκτεταμένη περιοχή και εφάπτεται με την ΑΟΖ της Ελλάδας. Η αντίστοιχη ΑΟΖ της Τουρκίας περιορίζεται, όπως παρουσιάζεται και στο χάρτη.
Η Κύπρος έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνημένη οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο και έχει συνάψει κατ' αρχήν συμφωνίες με το Λίβανο και το Ισραήλ. Ήδη ο υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου του Λιβάνου, μετά από συνάντησή του με τους υπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου της Κύπρου, δεσμεύτηκε να προωθήσει την κύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης από τη Βουλή του Λιβάνου. Η λιβανική κυβέρνηση ενέκρινε οριστικά τη συμφωνία και την απέστειλε στη Βουλή για κύρωση, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Αυτό θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα λύσει τα χέρια της χώρας μας να υπογράψει και με το Ισραήλ, που επικαλείται προς το παρόν δικά του τεχνικά κωλύματα. Το Ισραήλ συμφωνεί επί της αρχής του μέσου διαχωρισμού και έχει πάρει την πολιτική απόφαση για συμφωνία με την Κύπρο. Το θέμα άλλωστε θεωρείται λυμένο, αφού η δημοσιοποίηση των χαρτών από κυπριακής πλευράς δεν προκάλεσε την αντίδραση του Ισραήλ και έγινε αποδεκτός ο διαχωρισμός των θαλάσσιων οικοπέδων της Κύπρου, πολύ κοντά σε κοίτασμα φυσικού αερίου του Ισραήλ.


Για πληροφόρηση των αναγνωστών μας, εξηγούμε: Τα χωρικά ύδατα είναι απόλυτης εθνικής κυριαρχίας. Στην ΑΟΖ τα νερά είναι διεθνή, αλλά τα κοιτάσματα στο βυθό της θάλασσας ανήκουν στην παράκτια χώρα. Η Κύπρος έχει 12 ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα ή αιγιαλίτιδα ζώνη όπως αλλιώς ονομάζονται, και στη συνέχεια υπάρχει η ΑΟΖ, η οικονομική ζώνη που έχει εκμεταλλεύσιμο υπέδαφος. Η κυπριακή ΑΟΖ είναι ευρύτατη και εκτείνεται περιμετρικά της χώρας μας. Προς την Ελλάδα φτάνει μέχρι το Καστελόριζο. Με την Αίγυπτο έχει διαχωριστεί, όπως φαίνεται στο χάρτη, και με το Ισραήλ και το Λίβανο έχει συμφωνηθεί, μένει όμως η κύρωσή της με νόμο. Εκκρεμεί ο διαχωρισμός με τη Συρία και την Τουρκία, κομμάτι δύσκολο να γίνει αυτό με τον εισβολέα και το πρόσφατο φερέφωνό του.


Τι είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) είναι μία νέα ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας και δικαιωμάτων των παράκτιων κρατών, με τεράστιο εύρος που περιλαμβάνει τα ύδατα, το βυθό και το υπέδαφος της περιοχής της, και αρχίζει μετά το τέλος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Ο νέος αυτός θεσμός αποτελεί τη σημαντικότερη και επαναστατικότερη καινοτομία του νέου δικαίου της θάλασσας.

Κάθε παράκτιο κράτος έχει δικαίωμα να ορίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) εύρους μέχρι και 200 μιλίων.

Σύμφωνα με τον Θ. Καρυώτη, Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, η ΑΟΖ, αντίθετα από την υφαλοκρηπίδα, δεν ανήκει στο παράκτιο κράτος ipso jure (αυτοδικαίως), αλλά πρέπει σαφώς να υιοθετηθεί από το παράκτιο κράτος. Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, η ΑΟΖ απλώς δεν υφίσταται. Η θαλάσσια περιοχή που δεν θα υιοθετηθεί ως ΑΟΖ, παραμένει νομικώς σαν μέρος της ανοικτής θάλασσας.

Συνεχίζει ότι κανένα κράτος ή ομάδα κρατών δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρισθεί ότι κάποιο παράκτιο κράτος δεν μπορεί να υιοθετήσει τη δική του ΑΟΖ. Η Τουρκία -που τρέμει τη Ρωσία- έχει οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και έχει αποδεκτεί, με εκδήλωση διεθνούς συμπεριφοράς, τον κανόνα. Αυτό και μόνο είναι ισχυρό όπλο στα χέρια της Κύπρου γιατί αποτελεί προηγούμενο, που μπορεί να ισχύσει και στις θάλασσές μας σε περίπτωση τουρκικής αμφισβήτησης.


Με βάση την ίδια αρχή και δεδομένου ότι τα κατοικημένα νησιά έχουν αναμφισβήτητο δικαίωμα ΑΟΖ, η ύπαρξη του Καστελόριζου εξασφαλίζει την επαφή τής (υπό οριοθέτηση) ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.


Γιατί επιλέχθηκε η «Noble Energy»

Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα και η εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ έχει ανατεθεί στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy με έδρα το Χιούστον, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με εβραϊκά συμφέροντα. Η Κύπρος επέλεξε την ίδια εταιρεία, δίνοντάς της τα δικαιώματα στο «Οικόπεδο 12» στο όριο της κυπριακής ΑΟΖ.
Η αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση (US Geological Survey) υπολόγισε ότι η Λεκάνη Λεβάντ - Ανατολικής Μεσογείου (Levant Basin) κρύβει περισσότερα από 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, το μεγαλύτερο ίσως απόθεμα ενεργειακών πόρων στον κόσμο.

Το μικρότερο από τα δύο κοιτάσματα, το «Ταμάρ», με 8,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια

αερίου, μπορεί, σύμφωνα με αναλυτές της HIS Global Insight του Λονδίνου, να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του Ισραήλ, τουλάχιστον μέχρι το 2025. Το κοίτασμα «Λεβιάθαν», με αποθέματα 16 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών αερίου, όχι μόνο θα εξασφάλιζε ενεργειακή αυτάρκεια στο Ισραήλ, αλλά θα το μετέτρεπε και σε χώρα εξαγωγής ενέργειας. Το «Λεβιάθαν» εντοπίζεται σε απόσταση 130 χμ. από τη Χάιφα, σε κοντινή απόσταση από τα κυπριακά χωρικά ύδατα.
Κύπρος και Ισραήλ βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης της ΑΟΖ. Αν αυτό γίνει, θα είναι τεράστια επιτυχία που σχεδόν ακυρώνει τα αποτελέσματα της εισβολής στη θάλασσα. Η συμφωνία αυτή κατοχυρώνει για το Τελ Αβίβ τα δικά του κοιτάσματα αλλά και την Κύπρο, που δεν θα έχει πια καμιά διεθνή αμφισβήτηση για τις κινήσεις της.

Τουρκικές παρεμβάσεις στο Λίβανο.

Το γεγονός ότι ο Λίβανος έχει υπαναχωρήσει και κωλυσιεργεί, προκειμένου να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιό του η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Κύπρο, αποδίδεται -σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές- και στις παρεμβάσεις της Τουρκίας. Εξάλλου, σε τουρκική παρέμβαση οφείλεται η έλλειψη προόδου στις ελληνο-αιγυπτιακές συνομιλίες για καθορισμό της ΑΟΖ, καθώς η Τουρκία απαιτεί να εξαιρεθεί από μια τέτοια οριοθέτηση το Καστελόριζο και να περάσει υπό τουρκική, πλέον, δικαιοδοσία ένα μεγάλο και σημαντικό τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. 


Του Άδωνη Παλληκαρίδη 

http://politikarioi.blogspot.com/ 

Χαροπαλεύει 15χρονος μαθητής από τροχαίο με μηχανάκι ...

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει σε νοσοκομείο της Αθήνας ο 15χρονος από τις Μεξιάτες Φθιώτιδας.

Ο 15χρονος τραυματίστηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε στο δρόμο μεταξύ Αργυροχωρίου και Λουτρών Υπάτης, ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το παιδί να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου, όταν διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο 15χρονος Βασίλης δούλεψε το καλοκαίρι και με τις οικονομίες του αγόρασε το μηχανάκι μόλις 2 ημέρες πριν το ατύχημα, παρά τις αντιρρήσεις των γονιών του.

Ο 15χρονος είναι μαθητής της Γ΄ τάξης του γυμνασίου Υπάτης.


http://www.lamiareport.gr 

Θύματα απάτης χιλιάδες χρήστες κινητών

Τα ανυποψίαστα "θύματα" έκαναν το λάθος να απαντήσουν σε μηνύματα με ποικίλο περιεχόμενο.


Στα "ηλεκτρονικά δίκτυα τους" τους έχουν παγιδέψει χιλιάδες χρήστες κινητών τηλεφώνων τηλεπικοινωνιακές εταιρίες - "φαντάσματα" που κερδίζουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.


Οι χρήστες λαμβάνουν "φουσκωμένους" λογαριασμούς, κυρίως από SMS, τα οποία χρεώνονται υπέρμετρα.


Τα ανυποψίαστα "θύματα" έκαναν το λάθος να απαντήσουν σε μηνύματα με ποικίλο περιεχόμενο και από τη στιγμή εκείνη έχει αρχίσει ο Γολγοθάς τους, καθώς το κινητό τους κατακλύζεται καθημερινά από δεκάδες μηνύματα και ο χρήστης είτε τα ανοίξει είτε όχι, χρεώνεται με αποτέλεσμα η μηνιαίος λογαριασμός του κινητού του να έχει αυξηθεί σημαντικά έως υπέρμετρα.


Τους τελευταίους έξι μήνες έχουν καταγραφεί εκατοντάδες επώνυμες καταγγελίες πολιτών, τόσο σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, όσο και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ και το Συνήγορο του Πολίτη. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη, αλλά και τη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της αστυνομίας, που ερευνά την υπόθεση, ύστερα από εντολή της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.


Το θέμα αυτό είχε απασχολήσει και παλαιότερα την ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τον κανονισμό δεοντολογίας της οποίας, οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες είναι υποχρεωμένες όχι μόνον να αναρτούν στις προωθητικές τους ιστοσελίδες τους όρους χρέωσης της υπηρεσίας, αλλά και το τηλέφωνο εξυπηρέτησης των καταναλωτών και την επωνυμία της εταιρείας. Οι πληροφορίες αυτές θα έπρεπε να είναι ευδιάκριτες και άμεσα προσβάσιμες από τον καταναλωτή χωρίς να χρειάζεται ο ίδιος να τις αναζητήσει. Όμως οι εξαπατηθέντες παρά το μαραθώνιο στον οποίο επιδόθηκαν, δεν κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με κάποιον από τους υπεύθυνους των εταιριών.


Από την πλευρά τους οι μεγάλες εταιρίας κινητής τηλεφωνίας σημειώνουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση και ότι απλώς οι ίδιες αποτελούν το μέσο για να έλθει ο συνδρομητής σε επαφή με τις εταιρίες "φαντάσματα" και να δεχθεί τα συγκεκριμένα μηνύματα.

Πηγη : skai.gr
TNSite

Τροχαίο με επτά νεκρούς Φαρκαδόνα των Τρικάλων...

Μία τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε και τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Φαρκαδόνα των Τρικάλων.  Οι πυροσβέστες μάλιστα χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν τα θύματα.


Η τραγωδία, έγινε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Εθνική Οδό Λάρισσας - Τρικάλων, όταν συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα φορτηγό, με δύο Ι.Χ.


Στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε η τετραμελής οικογένεια (γονείς και δύο παιδιά) και στο άλλο τρεις άνδρες ηλικίας περίπου 40 ετών, οι οποίοι επίσης βρήκαν το θάνατο.


Ο οδηγός και ο συνοδηγός της νταλίκας τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Τρικάλων.

http://www.star.gr/

Μακελειό από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό...

Μεταξύ των νεκρών και έξι παιδιά

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σύγκρουση μικρού λεωφορείου με φορτηγό αυτοκίνητο, σε κεντρική οδική αρτηρία στην επαρχία Σάντα Φε, στην κεντρική Αργεντινή.

Το λεωφορείο -στο οποίο επέβαιναν 19 μέλη χορευτικού συγκροτήματος- συγκρούσθηκε με τη νταλίκα, που μετέφερε ζαχαροκάλαμο, με συνέπεια να βγει από το δρόμο το φορτηγό. Όλοι οι νεκροί ήταν επιβάτες του μικρού λεωφορείου.

Μεταξύ των νεκρών είναι και έξι παιδιά. Επίσης τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα άτομα, δύο έφηβοι και δύο μικρά παιδιά.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός του μικρού λεωφορείου, που σκοτώθηκε, δεν είχε άδεια για τη μεταφορά επιβατών.

http://www.newsbeast.gr

Αρχαία ελληνικά χειρόγραφα στο διαδίκτυο..!!!

Στο διαδίκτυο βρίσκονται πλέον το ένα τέταρτο των 
αρχαίων ελληνικών χειρογράφων που έχει στην κατοχή  της η Βρετανική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του 
προγράμματος ψηφιοποίησης αρχαίων συγγραμμάτων.

 Τα χειρόγραφα που διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή 
αντιστοιχούν σε περισσότερους από 280 τόμους....

Τα ελληνικά συγγράμματα διατίθενται δωρεάν στην 
ηλεκτρονική διεύθυνση www.bl.uk/manuscripts  και 
θεωρούνται τμήμα μιας από τις πιο σημαντικές 
συλλογές  αρχαίων χειρογράφων εκτός Ελλάδας για τη
 μελέτη των  2.000 χρόνων ελληνικού πολιτισμού, όπως αναφέρει 
χαρακτηριστικά η βιβλιοθήκη.


Η Βρετανική Βιβλιοθήκη έχει στη διάθεσή της περισσότερα από 1.000 χειρόγραφα, 
3.000 πάπυρους και μια πλούσια συλλογή ελληνικών ζωγραφικών έργων της πρώιμης 
περιόδου.


Τα χειρόγραφα θεωρείται ότι αποτελούν μια ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για όσους
 μελετούν λογοτεχνία, ιστορία, επιστήμες, θεολογία, φιλοσοφία και την τέχνη της 
Ανατολικής Μεσογείου της κλασικής και βυζαντινής περιόδου.


«Αυτό ακριβώς είναι που περιμένουμε από τις νέες τεχνολογίες αλλά σπάνια 
παίρνουμε», σχολιάζει η Μαίρη Μπερντ, καθηγήτρια κλασικών σπουδών στο 
Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. «Ανοίγεται μια τεράστια πηγή πληροφοριών σε όλους –
από τον εξειδικευμένο επαγγελματία έως αυτόν που είναι απλώς περίεργος– από όλο 
τον κόσμο, δωρεάν», επισημαίνει.


Στα ψηφιοποιημένα αρχαία συγγράμματα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και ένα 
βιβλίο σημειώσεων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι από τον 16ο αιώνα, καθώς και ο 
Σιναϊτικός Κώδικας του 4ου αιώνα, ο οποίος περιλαμβάνει και το πιο παλαιό διασωθέν
 πλήρες αντίγραφο της Καινής Διαθήκης.
 
 
Reuters

ΠΗΓΗ:  ellinikanea

Τα πάνω – κάτω με τα τέλη κυκλοφορίας

Τα πάνω κάτω φέρνει η κυβέρνηση με το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας που θα ισχύσει από το 2011. Η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκα εφαρμογή του πλαισίου υπολογισμού των τελών για το 2010, καταργεί τις τέσσερις διαφορετικές κλάσεις ταξινόμησης, ανάλογα με την παλαιότητα, το οποίο οδηγεί σε αυξομείωση των τελών κυκλοφορίας για 3,2 εκατ . 

Οι αποφάσεις που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για την περαίωση προβλέπουν:
  1. Την κατάργηση του κριτηρίου της παλαιότητας. Για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που θα έχουν ταξινομηθεί έως και την 31-12-2010 (και για τις μοτοσυκλέτες, ασχέτως ημερομηνίας ταξινόμησης) θεσπίζεται ενιαία κλίμακα υπολογισμού με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους.
  2. Την υιοθέτηση του κριτηρίου του κυβισμού αλλά με πιο αναλογικό τρόπο. Δημιουργείται μια πιο δίκαιη και αναλογική κλίμακα τελών κυκλοφορίας με την προσθήκη νέων κλιμακίων κυβισμού, προκειμένου το σύστημα να γίνει πιο αποτελεσματικό και να ανταποκριθεί περισσότερο στις συνθήκες της αγοράς, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.
  3. Την ενσωμάτωση του χωριστού ειδικού φόρου μεγάλου κυβισμού στα τέλη. Πρόκειται για τον ειδικό φόρο μεγάλου κυλινδρισμού κινητήρα για όλα τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες άνω των 1.929 κ.εκ., που είχε προβλεφθεί με το ν. 3775/2009. Τα τέλη κυκλοφορίας 2011 συμπεριλαμβάνουν τον τυχόν ειδικό φόρο οχημάτων μεγάλου κυβισμού.
Έτσι, τα νέα τέλη κυκλοφορίας έτους 2011, σε σύγκριση και με τις συνολικές επιβαρύνσεις των οχημάτων για το 2010, διαμορφώνονται ως εξής:
Κλιμάκιο κ.εκ.
Τέλη κυκλοφορίας 2011 (ευρώ)
Τέλη κυκλοφορίας και ειδικός φόρος 2010 (ευρώ)
Διαφορά 2011 έναντι 2010 (ευρώ)



Από
έως
Από
έως
Έως
300
20
0
68
20
-48
301
785
50
28
96
22
-46
786
1071
110
94
187
16
-77
1072
1357
120
94
187
26
-67
1358
1548
220
184
352
36
-132
1549
1738
240
184
352
56
-112
1739
1928
270
184
352
86
-82
1929
2357
600
578
821
22
-221
2358
3000
800
712
1130
88
-330
3001
4000
1000
912
1330
88
-330
4001
και άνω
1200
1112
1530
88
-330
(Περαιτέρω ανάλυση της διαφοράς των τελών κυκλοφορίας του 2011 σε σχέση με το 2010, ανάλογα με την κλάση των οχημάτων, παρατίθεται στον πίνακα στο τέλος του εγγράφου).
Την αναλογική ελάφρυνση για μεγάλο αριθμό οχημάτων. Από την σύγκριση των τελών του 2011 σε σχέση με το 2010 προκύπτει ότι πάνω από 3.180.000 κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν μείωση από 12-330 ευρώ (το 65% του συνόλου), ενώ οι υπόλοιποι έχουν αύξηση η οποία σε απόλυτους αριθμούς δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και κυμαίνεται μεταξύ 16-88 ευρώ ετησίως. Μεγαλύτερη αναλογικά μείωση έχουν τα μικρή και μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητα.
  1. Την περιβαλλοντική κατεύθυνση για τις νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων. Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει η φορολόγηση του αυτοκινήτου στην κατεύθυνση της μείωσης των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων, τα τέλη κυκλοφορίας όλων των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων που θα ταξινομηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/1/2011 και μετά, συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο). Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κλπ). Αυτό εκτιμάται ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα τη στροφή των καταναλωτών σε πιο «καθαρής τεχνολογίας» οχήματα με αντίστοιχες θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.Τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν ήδη εισαγάγει φορολογικό σύστημα αυτοκινήτων (τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης) που συνδέεται ολικώς ή μερικώς με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Έτσι, τα τέλη κυκλοφορίας των επιβατικών αυτοκινήτων που θα ταξινομηθούν μετά την 1/1/2011 είναι τα εξής:
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΕΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (γρμ CO2 ανά χιλιόμετρο)
ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (σε ευρώ)
0 - 100
0
101 - 120
0,80
121 - 140
1,00
141 - 160
1,50
161 - 180
2,00
181 - 200
2,25
201 - 250
2,50
Άνω των 251
3,00
Είναι χαρακτηριστικό ότι με την παραπάνω κλίμακα, τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται περαιτέρω για μεγάλο αριθμό οχημάτων τα οποία ενσωματώνουν «καθαρές τεχνολογίες». Αντίστοιχα, όπως είναι λογικό, τα τέλη αυξάνονται για όλα εκείνα τα αυτοκίνητα των οποίων οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι υψηλές.
  1. Αποκλειστική σύνδεση των τελών κυκλοφορίας των ΤΑΧΙ που θα ταξινομηθούν στην Ελλάδα μετά την 1/1/2011 μόνο με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ως εξής:
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΕΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (γρμ CO2 ανά χιλιόμετρο)
ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (σε ευρώ)
0 - 100
0
101 - 150
2
Άνω των 151
2,5
Η διαφορά των τελών κυκλοφορίας των ΤΑΧΙ σε σχέση με τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οφείλεται στο γεγονός ότι, τα οχήματα αυτά είναι επαγγελματικά και διανύουν ετησίως πολλαπλάσιες αποστάσεις από αυτές των επιβατικών, με αποτέλεσμα την εξαιρετικά μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνσή τους.
  1. Όσον αφορά στα υπόλοιπα οχήματα (φορτηγά ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, λεωφορεία, κλπ), θα υπάρχει αύξηση κατά μέσο όρο 10% σε σχέση με το 2010. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω τέλη δεν έχουν αυξηθεί από το 2009.
Tα παραπάνω μέτρα αποτελούν ένα σύστημα δίκαιο και λειτουργικό, που θα αφήσει παράλληλα το χρονικό περιθώριο αναγκαίας προσαρμογής της αγοράς αυτοκινήτου στη χώρα μας στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι παραπάνω ρυθμίσεις, θα κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων, τις αμέσως επόμενες ημέρες.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2011 ΕΝΑΝΤΙ ΤΕΛΩΝΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010
http://www.protothema.gr