'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Financial Times: «90% η Ελλάδα θα πτωχεύσει»!!!!

Όπως ένα οικονομικό σουβλάκι η Ελλάδα «τρυπιέται» από τις διεθνείς αγορές (!), αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Financial Times.

Η Ελλάδα είναι αδύνατον να ξεπληρώσει τα χρέη της, αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει «σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιβιώσει αν δεν αλλάξει σε βάθος τις οικονομικές της υποχρεώσεις». Οι πιθανότητες να χρεοκοπήσει η χώρα μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι 90%.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η κατάσταση δεν συνάδει με τα όσα είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, αναφέρει το άρθρο.

Ο οικονομολόγος, που σπούδασε στην Βρετανία, στην προσπάθεια του να προσελκύσει τους ευρωπαίους εταίρους και τους πιθανούς επενδυτές, επιμένει ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος της πτώχευσης.

Εκτός από τα υπόλοιπα (ο κ. Παπακωνσταντίνου) είπε ότι μια κρίση της Ελλάδας θα παρέσυρε και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, υποστηρίζει ο συντάκτης επικαλούμενος τους λόγου του.

Το βασικό είναι ότι η εφημερίδα προτείνει εμμέσως να δηλώσει πτώχευση η Ελλάδα, γιατί όπως αναφέρει «Οι περικοπές αποτελούν μια βιώσιμη επιλογή μόνο εφόσον κοστίζουν λιγότερο για τους ψηφοφόρους από όσο θα κόστιζε μια πτώχευση. Τα τελευταία χρόνια  το κόστος μιας πτώχευσης έχει αποδειχθεί αμελητέο, καθώς οι κυβερνήσεις που υποχρεώθηκαν σε μια τέτοια κίνηση συχνά δανείζονταν ξανά από τις αγορές εντός μηνών».

http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου