'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΤΕ...


Η γυναίκα μου μού πρότεινε να βγω με άλλη γυναίκα.

‘Γνωρίζεις πολύ καλά πως την αγαπάς’ μου είπε μια μέρα ξαφνιάζοντάς με.

Η ζωή είναι πολύ σύντομη, αφιέρωσέ της χρόνο.’
‘Μα εγώ ΕΣΕΝΑ αγαπώ’ της είπα έντονα.
‘Το ξέρω. Εξίσου όμως αγαπάς κι εκείνη.’
Η άλλη γυναίκα, την οποία η γυναίκα μου ήθελε να επισκεφθώ, ήταν η μητέρα μου, χήρα εδώ και χρόνια. Όμως οι απαιτήσεις της δουλειάς και των παιδιών με ανάγκαζαν να την επισκέπτομαι αραιά και που.’
Εκείνο το βράδυ της τηλεφώνησα και την προσκάλεσα έξω σε δείπνο και μετά για κινηματογράφο.
‘Τι συμβαίνει; Είσαι καλά;’ με ρώτησε.
Η μητέρα μου είναι από τους ανθρώπους που εκλαμβάνει ένα νυχτερινό τηλεφώνημα ή μια αναπάντεχη πρόσκληση ως αρχή κακών μαντάτων.
‘Νόμιζα πως θα ήταν καλή ιδέα να περνούσαμε λίγο χρόνο μαζί’ της απάντησα. ‘Οι δυο μας μόνοι… Τί λες;’
Σκέφθηκε λιγάκι και απάντησε: ‘Θα το ήθελα πολύ.’
Εκείνη την Παρασκευή, καθώς οδηγούσα μετά το γραφείο για να πάω να την πάρω, αισθανόμουν περίεργα. Ήταν ο εκνευρισμός που προηγείται ενός ραντεβού… Και πώς τα φέρνει η ζωή, όταν έφθασα στο σπίτι της, παρατήρησα πως και η ίδια ήταν φοβερά συγκινημένη!
Με περίμενε στην πόρτα φορώντας το παλιό καλό παλτό της, είχε περιποιηθεί τα μαλλιά της και ήταν ντυμένη με το φόρεμα με το οποίο είχε εορτάσει την τελευταία επέτειο του γάμου της. Το πρόσωπό της χαμογελούσε, ακτινοβολούσε φως, όπως το πρόσωπο ενός αγγέλου.
‘Είπα στις φίλες μου ότι θα βγω με το γιο μου και όλες τους συγκινήθηκαν’ μου είπε καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό μου. ‘Δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι αύριο για να μάθουν τα πάντα για τη βραδυνή έξοδό μας.’
Πήγαμε σε ένα εστιατόριο όχι από τα καλά, αλλά με ζεστή ατμόσφαιρα. Η μητέρα μου με έπιασε από το μπράτσο σαν να ήταν ΄Η Πρώτη Κυρία της χώρας.΄
Μόλις καθήσαμε, έπρεπε εγώ να της διαβάσω τον κατάλογο με τα φαγητά. Το μόνο που ΄έπιαναν΄ τα μάτια της ήταν κάτι μεγάλες φιγούρες.
Μόλις έφθασα στη μέση του καταλόγου, σήκωσα το πρόσωπό μου. Η μαμά μου καθόταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού και με χάζευε. Ένα νοσταλγικό χαμόγελο πέρασε από τα χείλη της.
‘Εγώ ήμουν αυτή που σου διάβαζε τον κατάλογο, όταν ήσουν μικρός, θυμάσαι;’
‘Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ξεκουραστείς και να μου επιτρέψεις να σου ανταποδώσω τη χάρη’ απάντησα.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση, τίποτα το εξαιρετικό, απλά το πώς περνάει ο καθένας μας κάθε μέρα.
Μιλούσαμε για ώρες, που τελικά χάσαμε την ταινία στον κινηματογράφο.
‘Θα βγω μαζί σου την επόμενη φορά, αν μου επιτρέψεις να κάνω εγώ την πρόταση’ μου είπε η μητέρα μου καθώς την επέστρεφα στο σπίτι. Την φίλησα, την αγκάλιασα.
‘Πώς πήγε το ραντεβού;’ θέλησε να μάθει η γυναίκα μου μόλις μπήκα στο σπίτι εκείνο το βράδυ.
‘Πολύ όμορφα, σ΄ευχαριστώ. Περισσότερο κι απ΄ό,τι περίμενα.’ της απάντησα.
Μερικές μέρες αργότερα η μητέρα μου ΄έφυγε΄ από ανακοπή της καρδιάς. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα.
Λίγο καιρό μετά, έλαβα έναν φακέλο από το εστιατόριο όπου είχαμε δειπνήσει η μητέρα μου κι εγώ. Μέσα είχε ένα σημείωμα που έγραφε:
Το δείπνο είναι προπληρωμένο. Ήμουν σχεδόν βέβαιη πως δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ, κι έτσι πλήρωσα για δύο άτομα, για σένα και τη σύζυγό σου. Δεν θα μπορέσεις ποτέ σου να αισθανθείς τί σήμαινε εκείνη η βραδιά για μένα. Σε αγαπώ!’
Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα τη σπουδαιότητα του να είχα πει εγκαίρως ‘ΣΕ ΑΓΑΠΩ’.
Συνειδητοποίησα ακόμη τη σπουδαιότητα του να δίνουμε στους αγαπημένους μας το χρόνο που τους αξίζει. Τίποτα στη ζωή δεν είναι και δεν θα είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια σου. Αφιέρωσε χρόνο σ΄αυτούς που αγαπάς, γιατί αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν.
Εάν ζει η μητέρα σου
………. Απόλαυσε τη στιγμή.

Θα φτάνουμε 100 χρονών με ένα... χάπι;


Το «θαυματουργό» φάρμακο θα είναι έτοιμο το 2012 και θα λαμβάνεται από την ηλικία των 40 ετών


Ελπίδες για μια υγιή ζωή και «καλά γεράματα» μετά τα 100 χρόνια υπόσχεται νέο «σούπερ χάπι» που αναμένεται να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε δύο χρόνια, το 2012. Το φάρμακο θα μιμείται τα γενετικά οφέλη τριών γονιδίων που μέσω ερευνών ανακαλύφθηκε ότι οδηγούν στη μακροζωία. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνας της Γήρανσης του Κολεγίου Ιατρικής Αλμπερτ Αϊνστάιν, το χάπι θα λαμβάνεται προληπτικά από την ηλικία των 40 ή των 50 ετών και θα απευθύνεται σε ήδη υγιή άτομα.

Το «θαυματουργό» χάπι αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο θα γερνούν οι άνθρωποι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελεί πανάκεια ούτε και θα αντιστρέφει την πορεία του χρόνου. Εξάλλου θα έχει, πιθανώς, αποτέλεσμα μόνον αν όποιος το λαμβάνει, φροντίζει ταυτόχρονα τη διατροφή του, τον ύπνο του, τη σωματική του άσκηση και τον έλεγχο του στρες.
Ο διευθυντής του ινστιτούτου και επικεφαλής της έρευνας δρ Νιρ Μπαρζιλάι ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τα τρία «γονίδια της μακροζωίας» στο DΝΑ 500 εβραίων Ασκεναζίμ της Νέας Υόρκης, δηλαδή εβραίων με καταγωγή από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, με μέσον όρο ηλικίας τα 100 έτη, παρά τον συχνά ανθυγιεινό τρόπο ζωής τους. Μετά την ανάλυση 2 εκατ. γενετικών δεικτών των εθελοντών απομονώθηκαν τρία γονίδια που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής ακόμη και μετά την ηλικία των 100 ετών.
« Σε ποσοστό 30% από αυτούς ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και άλλο ένα 30% κάπνιζε δύο πακέτα την ημέρα επί περισσότερα από 40 χρόνια. Παρ΄ όλα αυτά επειδή έφεραν τα “γονίδια της μακροζωίας”,είχαν προστατευτεί από τις τραγικές συνέπειες αυτών των συνηθειών » υποστηρίζει ο δρ Μπαρζιλάι.
Δύο από αυτά τα γονίδια προάγουν την παραγωγή της αποκαλούμενης καλής χοληστερόλης, η οποία μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, ενώ το τρίτο προλαμβάνει τον διαβήτη.
Επιπλέον οι μελέτες έδειξαν ότι τα άτομα που διαθέτουν και τα τρία αυτά γονίδια έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ και άλλες θανατηφόρες ασθένειες που συνδέονται με το γήρας. Είναι εκπληκτικό ότι ενώ το προσδόκιμο ζωής καθορίζεται κατά 80% από τον τρόπο ζωής και κατά 20% από τα γονίδια, στη συγκεκριμένη έρευνα αποδείχτηκε ότι τα γονίδια παίζουν καθοριστικό ρόλο.

ΠΗΓΗ : ΝewsIt
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://katse-kala.blogspot.com/

Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου

Αυτή η ανθρώπινη κατασκευή είναι 1013 μέτρα πλατιά και καλύπτει περίπου 320 στρέμματα με βάθος 35 μέτρα και 300 εκατομμύρια λίτρα νερού. Η τεράστια αυτή πισίνα βρίσκεται στο San Alfonso del Mar του Algarrobo της Χιλής, όπου ένα σύστημα καθαρισμού που ελέγχεται από έναν υπολογιστή φιλτράρει και καθαρίζει το νερό που παίρνει από τον ωκεανό, αφήνοντας την μονίμως καθαρή και γεμάτη από κρυστάλλινα νερά.
Παρόλο που δεν ήταν φτηνή αυτή η κατασκευή, η οποία κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολλάρια για να χτιστεί και άλλα 4 εκατομμύρια το χρόνο για να συντηρηθεί, η πισίνα αυτή αξίζει τα λεφτά της, αφού προσελκύει πάρα πολλούς περίεργους τουρίστες.


-

ΠΗΓΗ: http://amvrakia.blogspot.com

Αμόκ λιτότητας σε όλη την ΕΕ

Κατενθουσιασμένοι οι "Φαϊνάνσαιλ Τάιμς" του Λονδίνου. "Η Ευρώπη μπαίνει σε εποχή σφιξίματος του ζωναριού" πανηγυρίζουν με οκτάστηλο τίτλο τους. Διθυραμβική η αρχή της ανάλυσής τους: "Ανάμεσα σε κραυγές οργής και εκφράσεις δυσπιστίας, μια νέα εποχή λιτότητας έφτασε στην Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις σε όλη την Eυρωζώνη επιβάλλουν περικοπές σε κλίμακα πρωτοφανή για δεκαετίες...". Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, η "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" δεν κρύβει τη χαιρεκακία της, "Οι κυβερνητικές δαπάνες θα πρέπει να περικοπούν, ωθώντας αναπότρεπτα προς τα κάτω την απασχόληση στον δημόσιο τομέα και τα επιδόματα ευημερίας" γράφει και υπογραμμίζει: "Τόσο βαθιά είναι η πρόκληση, ώστε πιθανόν θα κλονίσει εκ θεμελίων το ακριβό κοινωνικό μοντέλο της Δυτικής Ευρώπης - το σύστημα στήριξης από το κράτος που βοηθάει τους πολίτες από την κούνια μέχρι τον τάφο και για το οποίο σύστημα αρέσει στους Ευρωπαίους πολιτικούς να καυχώνται". Η γερμανική "Ντι Βελτ" κινείται κι αυτή στο ίδιο μήκος κύματος: "Στην Ευρώπη αρχίζει η λιτότητα" θριαμβολογούσε στους τίτλους της.Εξουθενωτικά μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Πρωτοφανή μέτρα και στην Ισπανία, όπως και στην Πορτογαλία. Ακόμη χειρότερα στην Ιρλανδία. Στην Ιταλία, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ετοιμάζεται να παγώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, να αυξήσει τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης κ.λπ. Ακόμη και στην ίδια τη... Γερμανία η κυβέρνηση Μέρκελ ετοιμάζεται να περικόψει τα οικογενειακά επιδόματα και τις δαπάνες για την εκπαίδευση, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και υπουργών!
Αυτό το αμόκ λιτότητας σε όλες τις χώρες της ΕΕ εξαπολύεται εν μέσω γοερών κραυγών για τη "σωτηρία του ευρώ", για τη "δυσπιστία των αγορών" και άλλες παρόμοιες φραστικές πομφόλυγες που όσο περνάει ο καιρός ηχούν όλο και πιο υποκριτικές.
Πυκνώνουν οι υποψίες ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ..... έχουν ενορχηστρώσει αυτή την εκστρατεία ιδεολογικής τρομοκρατίας εναντίον των Ευρωπαίων πολιτών με τα χρέη, τα ελλείμματα, την "καταβαράθρωση" του ευρώ κ.λπ. με στόχο να ενσταλάξουν τον φόβο στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και γενικά στα οικονομικά ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, ώστε να παραλύσουν τις αντιδράσεις τους στα μέτρα λιτότητας που στρέφονται εναντίον τους.
Αν προς στιγμήν δεχτούμε χάριν συζητήσεως το παραμύθι ότι τα μέτρα του ΔΝΤ και της ΕΕ επιβλήθηκαν ως τιμωρία κατά των Ελλήνων επειδή ο Καραμανλής είπε ψέματα για το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, γιατί πρέπει να κοπεί τώρα το επίδομα παιδιού που έδινε εφάπαξ για κάθε νεογέννητο η ισπανική κυβέρνηση; Γιατί πρέπει τώρα να υποβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση στη Γερμανία; Γιατί πρέπει να παγώσουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων στην Ιταλία και στην Πορτογαλία; Ολα αυτά τα προκάλεσαν οι στατιστικές λαθροχειρίες του Καραμανλή;
Οχι βέβαια! Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Πενήντα χρόνια ολόκληρα υπάρχει το κράτος πρόνοιας στην Ευρώπη, τώρα τους ήρθε να το αμφισβητήσουν; Γιατί; Το άντεχε η κατά πολύ φτωχότερη Ευρώπη του 1960, του 1970, του 1980 και δεν αντέχει το κόστος του η ζάπλουτη Ευρώπη του 2010; Ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτή την ιστορία;
Υπάρχει ένα ακόμη κρισιμότατο ζήτημα που δεν θίγει κανείς: Τι συνέβη και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες (και στις ΗΠΑ) το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε δέκα και είκοσι εκατοστιαίες μονάδες ή και περισσότερο μέσα στα μόλις δύο τελευταία χρόνια;
Σε καμία απολύτως χώρα της Ευρωζώνης δεν δόθηκε η ελάχιστη πρόσθετη κοινωνική παροχή στους εργαζόμενους ή στους συνταξιούχους αυτή τη διετία. Πουθενά δεν δόθηκαν σημαντικές ή έστω αξιόλογες αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις. Πού πήγαν λοιπόν τα λεφτά και αυξήθηκε το δημόσιο χρέος σε βαθμό που να πρέπει οι κυβερνήσεις της ΕΕ να κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις για να μπορέσουν υποτίθεται να το εξυπηρετήσουν;
Η απάντηση είναι απλή: τα λεφτά πήγαν στους απατεώνες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίοι αφού διασώθηκαν με κρατικά χρήματα, τώρα απειλούν τα... κράτη με χρεοκοπία και "γδέρνουν" τους λαούς της Ευρώπης! Χάριν αυτών κόβονται μισθοί και συντάξεις!
ΟΙ ΛΑΟΙ
Προσέξτε πολύ μην εξεγερθούν!
Προειδοποιεί το βρετανικό περιοδικό "Εκόνομιστ" τους ηγέτες της ΕΕ να προσέχουν μέχρι πού ωθούν τα πράγματα. "Η βία στην Ελλάδα είναι μια υπόμνηση ότι οι δημοκρατικές κυβερνήσεις μπορούν να επιβάλουν μόνο τόση σκληρότητα, μέχρι του σημείου πριν ξεσηκωθεί ο λαός" γράφει και τονίζει: "Ακόμη και αν δεχθείς ότι τα ελλείμματα πρέπει να πέσουν και οι οικονομίες πρέπει να εκσυγχρονιστούν, κανένας δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος ποιο από τα δύο θα έρθει πρώτο - η οικονομική ανάπτυξη ή η κοινωνική εξέγερση!". "Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι τέτοιες εκδηλώσεις λαϊκής οργής θα εξαπλωθούν περισσότερο" συμφωνούν και οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς".

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Στήνουν σκηνικό ελληνικού αφοπλισμού – Πάνε για λύση “a la ΔΝΤ” στο Αιγαίο υπέρ της Τουρκίας. ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ.


Για άλλη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Egemen Bagis προτείνει σε συνέντευξη του αυτή την φορά στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την «αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα ο Τούρκος υπουργός «ένας από τους λόγους που η οικονομική κρίση χτύπησε την Ελλάδα είναι και η κούρσα των εξοπλισμών με την Τουρκία».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «πρέπει να προστατεύει ο ένας τον άλλο και όχι να προστατευόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου». Μάλιστα αναφέρει ότι «δεν θέλουμε άλλα υποβρύχια, πρέπει να ξυπνήσουμε γιατί κάποιες άλλες χώρες απολαμβάνουν τα προνόμια από τους δικούς μας εξοπλισμούς». Και τελειώνει τη δήλωση του λέγοντας ότι «η κρίση είναι ευκαιρία».

Αν και τα λόγια του Τούρκου υπουργού ακούγονται ωραία στα αυτιά του μέσου Έλληνα πίσω από αυτά τα λόγια κρύβονται αρκετά ψέματα και πολλές κεκαλυμμένες αλήθειες. Πρώτα από όλα με βάση τα στοιχεία που δίδονται κάθε χρονιά οι δαπάνες του ελληνικού κράτους για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων δεν ξεπερνούν το 0,8% του ΑΕΠ. Αν τώρα, στο ποσό αυτό προστεθούν οι δαπάνες για μισθούς συντάξεις, τα λειτουργικά έξοδα όπως καύσιμα, ανταλλακτικά, αναλώσιμα υλικά καθημερινής χρήσης, κλπ τότε πράγματι οι δαπάνες αγγίζουν το 2,8% του ΑΕΠ.

Όμως άραγε μπορεί να οδηγηθεί μία χώρα σε οικονομική κρίση όταν δαπανά το 0,8 % του ΑΕΠ της σε εξοπλισμούς? Διότι τα λοιπά έξοδα υπάρχουν και θα υπάρχουν ανεξαρτήτως αν αγοράζουμε νέα μαχητικά ή νέα πλοία ή άρματα μάχης γιατί είναι πάγια έξοδα.

Πρόκειται για τις πάγιες δαπάνες που εξασφαλίζουν το μίνιμουμ των δυνατοτήτων της διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας. Επομένως τίθεται το απλό εξής ερώτημα, υπάρχει κάποια ελληνική κυβέρνηση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει στον ελληνικό λαό την απώλεια της εθνικής και εδαφικής κυριαρχίας ή την δημιουργία ελλείμματος στην ασφάλεια του.

Αυτό που οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν είναι ότι η Άμυνα της χώρας δεν είναι μία απλή υπόθεση. Δεν είναι σαν να διοικείς μία επιχείρηση που ακόμα και αν κάνεις κάποιος λάθος μπορείς άμεσα να το διορθώσεις με κάποιο σχετικά μικρό κόστος. Δεν γίνεται για παράδειγμα να αποσύρεις από την ενεργό δράση τόσα αεροπλάνα, και τόσα πλοία και όταν τα χρειαστείς να εκτιμάς ότι θα μπορείς να τα έχεις άμεσα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Τα μαχητικά, τα άρματα μάχης, οι μονάδες επιφανείας τα υποβρύχια δεν τα βρίσκει κανείς στο ράφι και τα αγοράζει όποτε χρειαστεί. Χαρακτηριστικά ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να αγοράσει νέες φρεγάτες για το ΠΝ για να αντικαταστήσει τις 10 παλαιές φρεγάτες (μέσης ηλικίας 30 ετών) Standard το πρώτο πλοίο της παραγγελίας θα ήταν διαθέσιμο στο ΠΝ μετά από 6 χρόνια, με απλά λόγια το 2016. Και όλα αυτά όταν οι Τούρκοι διαθέτουν ήδη υπεροπλία στο Αιγαίο με το γιγαντιαίο ναυπηγικό τους πρόγραμμα σε εξέλιξη, το οποίο για την ιστορία περιλαμβάνει την ναυπήγηση

8 κορβετών
4 φρεγατών
6 αντιτορπιλικών AAW
1 Ελικοπτεροφόρου δυνατότητας μεταφοράς 8 ελικοπτέρων και 700 στρατιωτών
16 περιπολικών ανοικτής θαλάσσης
4 κορβετών για το Λιμενικό Σώμα
8 αποβατικών σκάφη LCT
2 αποβατικών πλοία LST (εκτοπίσματος 4000 τόνων περίπου)
6 υποβρυχίων Τ214ΤΝ
4 υποβρυχίων Τ209/12000 υπό εκσυγχρονισμό
8 φρεγατών O.H Pery υπό εκσυγχρονισμό εκ των οποίων οι 4 με πρόβλεψη για αυξημένες αντιαεροπορικές δυνατότητες
3 βοηθητικών πλοίων

Είναι πραγματικά αστείο κανείς να ακούει τον Τούρκο υπουργό να ισχυρίζεται ότι οι δύο χώρες δεν χρειάζονται υποβρύχια, όταν μόλις πριν από 6 μήνες ανακοινώθηκε το τελικό κόστος ναυπήγησης των 6 τουρκικών υποβρυχίων Τ214ΤΝ (2 δισ. ευρώ) και το ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον μία δωδεκάδας τουρκικών εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων στην ναυπήγηση των συγκεκριμένων υποβρυχίων. Αν όμως ο Τούρκος υπουργός εννοεί και αληθινά πιστεύει αυτά που προτείνει, τότε γιατί η Άγκυρα δεν δείχνει έμπρακτα την καλή της πρόθεση ακυρώνοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα?

Γιατί δεν ενημερώνει ο Τούρκος υπουργός τις τουρκικές εταιρείες που προσδοκούν βιομηχανική συμμετοχή στο πρόγραμμα της τάξης του 80% της αξίας της προμήθειας, ότι η ναυπήγηση των σκαφών δεν είναι αναγκαία πλέον; Μήπως γιατί ξέρει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, δεδομένου των χρημάτων που έχουν επενδυθεί από τις τουρκικές εταιρείες για την ανάπτυξη των συστημάτων που θα εγκατασταθούν στα νέα τουρκικά υποβρύχια 214;

Γιατί δεν ακυρώνει άμεσα την απόκτηση 100-120 μαχητικών F-35 κόστους τουλάχιστον τα 10 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να καταστεί «άνευ λόγου» το πρόγραμμα απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους της Π.Α. κόστους 4,5 δισ. ευρώ;

Γιατί δεν ακυρώνει άμεσα την ανάπτυξη του προγράμματος εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής του νέου άρματος μάχης ALTAY;

Πως μπορεί ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας να μας πείσει για τις φιλικές προθέσεις της χώρας του όταν τα τουρκικά μαχητικά στην κυριολεξία ξυρίζουν τις στέγες των σπιτιών στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου? Πως μπορεί ο κατά τα άλλα «καλοπροαίρετος» Τούρκος υπουργός να μας εξηγήσει γιατί το τουρκικό Ναυτικό αποφάσισε να δημιουργήσει μία μόνιμη δύναμη διατήρησης της ασφάλειας στην Μεσόγειο αποτελούμενη από τα κάτωθι πλοία επιφανείας

F-247, TCG Kemalreis, κλάση MEKO 200 TN II ,
F-241, TCG Turgutreis, κλάση MEKO 200 TN I ,
F-490, TCG Gaziantep, κλάση G (O.H Perry)
F-491, TCG Giresun, κλάση G , (O.H Perry)
A-580, TCG Akar, κλάση Akar σκάφος ανεφοδιασμού στόλου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού και ελληνικού τύπου είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό Ναυτικό πραγματοποιεί κάτι τέτοιο. Η νέα στρατηγική του τουρκικού Ναυτικού είναι απλή και ξεκάθαρη, με βάση την NAVTEX101/10 η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελεί σε μόνιμη βάση την επιχειρησιακή αποστολή με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Agean – Mediteranian Shield), κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή αυτή.

Με λίγα λόγια η Τουρκία ανέλαβε με την ανακοίνωση αυτή τις στρατιωτικές και ναυτικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή του FIR Αθηνών και Λευκωσίας, εναντίον της τρομοκρατίας, υποδηλώνοντας ότι είναι η μόνη ναυτική δύναμη στην περιοχή (Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο) που παρέχει προστασία στα πλοία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία σε πρόσφατο δημοσίευμα της «Σε σύνοδο για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, που έγινε τον Φεβρουάριο στην Ιταλία, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας, πλοίαρχος Κενάνογλου, δήλωσε ότι με βάση σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, την 1η Απριλίου 2006, η Τουρκία έχει αναλάβει επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας για την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου με την επωνυμία «Ασπίδα της Μεσογείου». Ανέφερε επιπλέον ότι «πρέπει – και παρακαλούνται – όλα τα πλοία, εμπορικά και πολεμικά, να δίνουν πληροφορίες στα τούρκικα πολεμικά πλοία που εκτελούν επιχειρήσεις «Ασπίδα της Μεσογείου», προκειμένου να διευκολύνονται οι προσπάθειες της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας».

Ειδικά η τελευταία επισήμανση θα πρέπει να εξηγεί και την προσπάθεια της τουρκικής κορβέτας TCG BAFRA (F-505) να ελέγξει τα στοιχεία του δρομολογίου του ελληνικού φορτηγού πλοίου ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ (λιμένα απόπλου, κατάπλου, όνομα πλοίου) ενώ αυτό βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα κάτι που μόνο οι ελληνικές Αρχές έχουν δικαίωμα να πράξουν.

Την περίοδο εκείνη η ελληνική κοινή γνώμη είχε εκπλαγεί με την θρασύτητα των τουρκικών ενεργειών. Τελικά οι Τούρκοι εφήρμοζαν αυτό που είχαν δηλώσει τον Φεβρουάριο του 2010 και τίποτα περισσότερο δηλαδή την επιστροφή τους στα γνώριμα σε αυτούς από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ύδατα του Αιγαίου.

Προφανώς ο Τούρκος υπουργός αυτό εννοούσε όταν έλεγε «να προστατεύει ο ένας γείτονας τον άλλο». Ίσως τελικά οι Τούρκοι να είναι οι μόνοι στην περιοχή που «νοιάζονται» για εμάς, αφού με τον τρόπο αυτό θα περιορίσουμε τα έξοδα για την θαλάσσια ασφάλεια του αρχιπελάγους. Εξάλλου τι άλλο μπορούμε να κάνουμε είναι σίγουρο ότι η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας πιστεύει ότι η χώρα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία στρατιωτικά λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Όπως είχε δηλώσει σε εκπομπή στην τηλεόραση ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Μπεγλίτης «Είτε μας αρέσει, είτε όχι για αντικειμενικούς λόγους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας».

Η ομολογία αυτή αντικατοπτρίζει δυστυχώς την ψυχή και το πνεύμα της πολιτικής που ακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση. Αφού με λίγα λόγια τα πράγματα ήρθαν εδώ που ήρθαν και αφού δεν έχουμε τη θέληση και την ψυχική δύναμη να αγωνιστούμε με ότι έχουμε στη διάθεση μας έχουμε υποκύψει στο ψευδοδίλημμα «πόλεμος ή υποχώρηση» τη στιγμή που παντού διακηρύσσουμε ότι ποτέ μία υπό ένταξη στην ΕΕ Τουρκία θα ήταν στρατιωτική απειλή για την Ελλάδα.

Έτσι για άλλη μία φορά όπως και με την περίπτωση της οικονομίας που επιλέξαμε το ΔΝΤ οδηγούμαστε σε «μοναδική λύση» που θα μας βγάλει από την δύσκολη θέση για να έχουμε να δικαιολογήσουμε στους Έλληνες πολίτες γιατί δεν μπορούμε να υπερασπίσουμε την εθνική κυριαρχία και συμφέροντα της χώρας.

Οδηγώντας την κατάσταση σε αδιέξοδο και μη παρουσιάζοντας καμία άλλη εναλλακτική λύση ακόμα και αποκλείοντας αυτές που έχουμε δικαιολογούμε την εγκατάλειψη όλων αυτών για τα οποία οι προηγούμενες γενιές αγωνίστηκαν.

Άλλωστε τι αξία έχει να εκχωρήσουμε μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αρκεί να κοιμόμαστε ήσυχοι και να κάνουμε οικονομία, με τις τουρκικές φρεγάτες να προστατεύουν από τρομοκρατικές απειλές τα νησιά του Αιγαίου και τις ακτές της Αττικής.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.arxaiaithomi.gr

ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Μέχρι την εκλογή Έρογλου, πριν λίγες εβδομάδες, οι Δημήτρης Χριστόφιας και Mehmet Ali Talat είχαν πραγματοποιήσει 71 συναντήσεις, ενώ οι βοηθοί τους των δύο διαπραγματευτικών επιτροπών συναντήθηκαν πάνω από 100 φορές. Στις συναντήσεις φάνηκε ξεκάθαρα η διαφορά διαπραγματευτικής αντίληψης. Η τουρκοκυπριακή πλευρά, με «επαγγελματικά στελέχη» και σε συνεννόηση με Άγκυρα διαπραγματεύεται μαξιμαλιστικά. Αντίθετα, η ελληνοκυπριακή πλευρά αποσαφήνισε πως ενδιαφέρεται πρώτα για λύση και μετά για τι είδους λύση αυτή θα είναι. Για αυτό, μέχρι σήμερα η ελληνοκυπριακή πλευρά προχώρησε σε μονομερείς παραχωρήσεις, χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Τι συμφώνησαν μέχρι σήμερα Χριστόφιας –Talat στο παρασκήνιο;

Κεφάλαιο Διακυβέρνησης και Κατανομής Εξουσιών: Στους τομείς και αρμοδιότητες της νέας ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Κύπρου, καθώς και στις αρμοδιότητες της νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας υπάρχουν πολύ μεγάλες συγκλίσεις των δύο πλευρών, σε ποσοστό 80% περίπου των θεμάτων. Ο πρόεδρος Χριστόφιας παραχώρησε ως γνωστόν εκ περιτροπής προεδρία στον Ταλάτ (5 χρόνια πρόεδρος της Κύπρου Έλληνας και 5 Τούρκος), παρ’ ότι οι νόμιμοι Τουρκοκύπριοι στην Κύπρο είναι σήμερα 8-9% του πληθυσμού (μαζί με τους παράνομους έποικους φθάνουν στο 30-35%). Υπάρχει μια βασική διαφωνία σε σχέση με τον τρόπο εκλογής του προέδρου κάθε 5 χρόνια, είναι όμως περισσότερο τεχνικό ζήτημα.

Κεφάλαιο Ευρωπαικών θεμάτων
Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο Ευρωπαϊκών Θεμάτων επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος, α) στο πώς η νέα Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος θα αντιπροσωπεύεται στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, β) πώς θα λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις στα διάφορα θεσμικά όργανα και γ) πώς οι Κανονισμοί της ΕΕ θα μεταφέρονται και θα εκτελούνται στην ομόσπονδη Κύπρο και στα δύο συνιστώντα κρατίδια.

Κεφάλαιο Οικονομίας
Σημαντικές συγκλίσεις υπάρχουν στο κεφάλαιο της οικονομίας, σε ποσοστό πάνω από 70% των επί μέρους θεμάτων. Οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι το ευρώ θα είναι το κοινό νόμισμα (σήμερα στην κατεχόμενη από την Τουρκία βόρεια Κύπρο, νόμισμα είναι η τουρκική λίρα). Στο βόρειο τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο για 2-3 χρόνια θα υπάρχουν παράλληλα ευρώ και τουρκική λίρα, έπειτα η λίρα θα αποσυρθεί. Θα υπάρχει μια ενιαία κεντρική Τράπεζα, με παράρτημα στο τουρκοκυπριακό κρατίδιο, για ένα μεταβατικό στάδιο 3-5 χρόνια. Τέλος, συμφωνήθηκε να συσταθεί ένας κοινός «ειδικός μηχανισμός» από οικονομολόγους-τεχνοκράτες, που θα ελέγχει την οικονομική σύγκλιση των δύο οικονομιών το συντομότερο δυνατό.

Εδαφικό
Μέχρι σήμερα η Τουρκία κατέχει στρατιωτικά το 37.4% της Κύπρου (ενώ οι Τουρκοκύπριοι είναι σήμερα κάτω του 10%). Στα παλαιότερα σχέδια λύσης του κυπριακού, η Τουρκία επέστρεφε στην ελληνοκυπριακή πλευρά ποσοστό εδάφους γύρω στο 5-7%. Εάν η Τουρκία επιστρέψει την πόλη της Αμμοχώστου, θα επιστρέψουν 40.000 Ελληνοκύπριοι. Έτσι, διευκολύνονται κατά΄πολύ τα σχέδια της Μ. Βρετανίας για λύση, γιατί αυτοί οι 40.000 Ελληνοκύπριοι που θα επιστρέψουν στην πόλη τους, στο δημοψήφισμα που πιθανόν θα γίνει, θα ψηφίσουν βεβαίως ΝΑΙ στο ό,ποιο σχέδιο λύσης.
Μέχρι τώρα, οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι το εδαφικό θα πρέπει να συζητηθεί στο τέλος των συνομιλιών. Εκτιμάται ότι αφού η Τουρκία θα πάρει όλα όσα θέλει από τις υποχωρήσεις της Λευκωσίας (δηλαδή νέο κράτος: ΣΥΝ- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ), θα επιστρέψει την πόλη της Αμμοχώστου και ένα ποσοστό εδάφους περίπου 7% στην ελληνοκυπριακή πλευρά, πράγμα που θα ανατρέψει το αναμενόμενο αποτέλεσμα σε ένα δημοψήφισμα, αφού πολλοί Ελληνοκύπριοι θα ψηφίσουν πλέον υπέρ αυτής της λύσης.

Περιουσιακό – Επιστροφές περιουσιών
Η τελευταία απόφαση του ΕΔΑΔ (Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) σε ό,τι αφορά το περιουσιακό, απόφαση με καθαρά πολιτικά κριτήρια (παρασκηνιακές παρεμβάσεις Μ. Βρετανίας, Ολλανδίας, Σουηδίας), ανατρέπει την μέχρι τώρα πρακτική του ΕΔΑΔ υπέρ της Κύπρου. Το ΕΔΑΔ στις 05.03.2010 σε διευρυμένη σύνθεση (με 17 δικαστές και απόφαση η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία) αναγνωρίζει την μέχρι σήμερα παράνομη «επιτροπή αποζημιώσεων» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Το ΕΔΑΔ αναγνωρίζει την τουρκοκυπριακή επιτροπή ως «νόμιμο και αποτελεσματικό εσωτερικό ένδικο μέσο» και για πρώτη φορά στέλνει Ελληνοκύπριους πρόσφυγες στην «επιτροπή αποζημιώσεων» του ψευδοκράτους. Το ΕΔΑΔ, με την απόφασή του αυτή, ενώ μέχρι σήμερα δεχόταν (και δικαίωνε) τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες, τώρα τους καλεί να προσφεύγουν στην «επιτροπή αποζημιώσεων» και ακολούθως στο τουρκοκυπριακό «ανώτατο διοικητικό δικαστήριο» (διαδικασία που θα απαιτεί 5-8 χρόνια δικαστικών αγώνων). Αν δεν ικανοποιηθούν οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες, μόνο τότε θα μπορούν να προσφύγουν στο ΕΔΑΔ.

Στο ζήτημα, Χριστόφιας- Talat συμφώνησαν κατ’ αρχήν για 3 λύσεις για τους πρόσφυγες:
1. Ανταλλαγή (δηλαδή να ξεχάσει ο Ελληνοκύπριος πρόσφυγας το νόμιμο σπίτι του στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο και να λάβει περιουσία Τουρκοκύπριου πρόσφυγα στη νότια Κύπρο). Αυτό είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, γιατί από τον πόλεμο του 1974 οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες είναι 190.000 και οι Τουρκοκύπριοι πρόσφυγες μόνο 55.000.
2. Αποζημίωση (δηλαδή πάλι να ξεχάσει ο Ελληνοκύπριος πρόσφυγας το νόμιμο σπίτι του στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο και να πάρει από την επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους χρηματική αποζημίωση). Eίναι το πιθανότερο σενάριο.
3. Αποκατάσταση (δηλαδή ο Ελληνοκύπριος πρόσφυγας να επιστρέψει στο νόμιμο σπίτι του). Και αυτό είναι όμως δύσκολο να εφαρμοστεί, αφού η Τουρκία κατέχει σήμερα το 37.4% του εδάφους της Κύπρου και θα επιστρέψει πολύ μικρό ποσοστό.
Η βασική διαφωνία έγκειται στο ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της περιουσίας θα πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος ποιά από τις 3 παραπάνω λύσεις επιθυμεί. Η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει πως πρέπει να ιδρυθεί μια «ανεξάρτητη επιτροπή περιουσιών» που αυτή θα αποφασίζει την λύση για κάθε πρόσφυγα.

Έποικοι
Η Τουρκία μετέφερε ως γνωστόν από το 1974 έως το 2010 πάνω από 200.000 έποικους στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο για να αλλάξει υπέρ της την δημογραφία. Ο Χριστόφιας αποδέχθηκε με την έναρξη των συνομιλιών να παραμείνουν μετά τη λύση 50.000 Τούρκοι έποικοι και οι υπόλοιποι να επιστρέψουν στην Τουρκία. Η Άγκυρα δεν δέχεται καμμία υποχώρηση και τονίζει συνέχεια πως οι «εργάτες από την Τουρκία» (έτσι αποκαλούν τους έποικους) είναι ήδη 10 και 20 χρόνια στην βόρεια Κύπρο και θα παραμείνουν όλοι εκεί για «ανθρωπιστικούς λόγους». Η Τουρκία, αν φθάσουμε σε τελική λύση του κυπριακού, και για να ψηφίσουν οι Ελληνοκύπριοι ΝΑΙ στην λύση, θα ανακοινώσει πιθανότατα πως «επιστρέφουν στην Τουρκία 40 ή 50.000 έποικοι». Έτσι κι αλλιώς, μπορεί μετά τη λύση αυτοί σιγά σιγά να ξαναεπιστρέψουν, αφού το ελληνοκυπριακό συνιστών κρατίδιο δεν θα μπορεί να ασκήσει έλεγχο στην δημογραφία του τουρκοκυπριακού κρατιδίου.ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Με τον Ντερβίς Έρογλου, η Τουρκία θα έχει την πολυτέλεια να παρουσιάζεται «εποικοδομητική» στο κυπριακό, γιατί θα ισχυρίζεται ότι πιέζει τον «σκληρό και αδιάλλακτο» Έρογλου για λύση. Ο πρόεδρος Χριστόφιας θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Για δύο λόγους:
1. Έκανε ήδη σημαντικές (και μονομερείς) υποχωρήσεις στους Τούρκους (έποικοι, εκ περιτροπής προεδρία) και τον έχουν αφήσει μόνο όλα πλέον τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου. Ακόμη και ο ΔΗ.ΣΥ. εδώ και έναν μήνα τον κριτικάρει σφοδρά για «απαράδεκτες υποχωρήσεις». Ο πρόεδρος φλερτάρει λύση και δημοψήφισμα χωρίς την (απαραίτητη) πολιτική συναίνεση από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου.
2. Η Ελλάδα, με την οικονομία της στο χειρότερο σημείο, υποφέρει (και) γεωστρατηγικά, αφήνοντας (για πολλοστή φορά) μόνη την Κύπρο. Αυτό φάνηκε πολύ έντονα στην τελευταία επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Λευκωσία 12-13 Απριλίου. Η Κύπρος γνωρίζει ότι πρακτικά από την Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα, για να αλλάξει έστω κατ’ ελάχιστον τους συσχετισμούς με την Τουρκία.

Πως θα πιέσει όμως η Μ. Βρετανία την ελληνική πλευρά;
1. Η πρόσφατη (πολιτική και όχι νομική) απόφαση του ΕΔΑΔ (Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) κατά της Κύπρου εξαφανίζει και την τελευταία ελπίδα για λύση στοιχειωδώς συμβατή προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για αυτό πίεσαν το ΕΔΑΔ η Αγγλία αλλά και κάποιες άλλες χώρες: Για να είναι η Κύπρος μετά την απόφαση ΕΔΑΔ ανίσχυρη νομικά και να υποκύψει ευκολότερα σε λύση τύπου Ανάν.
2. Ο επίτροπος για την διεύρυνση Stefan Fule, ο οποίος δουλεύει μεθοδικά για άρση της «απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων, μέσω προώθησης κανονισμού απ’ ευθείας εμπορίου Ε.Ε. – κατεχόμενης βόρειας Κύπρου. Για τον ίδιο στόχο εργάζεται παρασκηνιακά και ο Ολλανδός ευρωβουλευτής και επικεφαλής της κοινής κοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας, Υοst Lakentaik, ο οποίος βολιδοσκοπεί αλλά και επηρεάζει τη στάση χωρών της Ε.Ε. για το απ’ ευθείας εμπόριο Ε.Ε. – κατεχόμενης βόρειας Κύπρου.

Τυχόν υιοθέτηση του κανονισμού (πολύ πιθανό σενάριο), θα σημάνει στην πράξη ταϊβαν-οποίηση της βόρειας Κύπρου. Θα είναι παραβίαση και του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου, που θα παραπέμπει σε κανονικές και πλήρεις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ε.Ε. και ψευδοκράτους. Όμως οι κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές είναι αναπόσπαστο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με βάση τη Συνθήκη Προσχώρησης της Κύπρου στην Ε.Ε. Αν αρχίσει το απ’ ευθείας εμπόριο και ταυτόχρονα η Τουρκία καταργήσει το εμπάργκο σε βάρος των πλοίων και των αεροσκαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, φεύγει για την Άγκυρα το άγχος εκπλήρωσης των συμβατικών της υποχρεώσεων προς την Ε.Ε. και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο σχετικός κανονισμός μετά από την Ευρωβουλή θα πάει στο Ευρωπαικό Συμβούλιο, όπου απόφαση θα ληφθεί όχι με απόλυτη ομοφωνία αλλά με πλειοψηφία, και θα εγκριθεί (με αρνητικές πιθανώς μόνο Ελλάδα, Γαλλία και Αυστρία). Πρώτα δηλαδή άρση των «εμπάργκο» και μετά «αμοιβαία αναγνώριση»:

-Η Τουρκία θα αναγνωρίσει μεν Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά όχι ολόκληρη την Κύπρο, όπως αυτή εισήλθε στην Ε.Ε. ως πλήρες μέλος. Η Τουρκία θα αναγνωρίσει την Κύπρο με συνοδευτική δήλωση πως αναγνωρίζει μόνο τις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι υπό ελληνοκυπριακό έλεγχο.
- η Κυπριακή Δημοκρατία ταυτόχρονα θα αναγνωρίσει τον κατεχόμενο βορρά της Κύπρου ως μελλοντικό συνεταιρικό συνιστών κράτος (state). Έτσι το μέχρι σήμερα ψευδο-κράτος, θα αναβαθμιστεί αυτόματα σε χωριστή πολιτική οντότητα. Το ψευδοκράτος στην βόρεια Κύπρο θα είναι ανοιχτό για εμπόριο και οικονομικές σχέσεις με όλο τον κόσμο, όπως ακριβώς η Ταιβάν. Όχι δηλαδή διεθνώς αναγνωρισμένο από όλους κράτος, αλλά μια λειτουργική πολιτική οντότητα που στην πράξη θα είναι σαν κράτος. Η Τουρκία θα εμφανιστεί έτσι διαλλακτική στη διεθνή κοινή γνώμη και αμέσως μετά θα ανοίξουν τα 8 παγωμένα κεφάλαια διαπραγμάτευσης Τουρκίας-Ε.Ε.

Έτσι η Κύπρος οδηγείται, αν μεν βρεθεί και συμφωνηθεί λύση, σε λύση συν-ομοσπονδίας, με όχι λειτουργικό μοντέλο διακυβέρνησης, με υπερ-εξουσίες στους Τουρκοκύπριους (και εποίκους), δίχως ένοπλες δυνάμεις και ισχύ, όπως ακριβώς θέλουν οι ΗΠΑ και η Μ। Βρετανία. Αν πάλι δεν βρεθεί λύση στο κυπριακό λόγω του τουρκικού μαξιμαλισμού και ο Χριστόφιας αναγκαστεί να σταματήσει τις συνομιλίες, θα ακολουθηθεί το παραπάνω σενάριο, ή παραλλαγή αυτού: η Τουρκία μετά τον κανονισμό για το απ’ ευθείας εμπόριο, θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία (πάντα μέσα στα εδαφικά όρια που η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί έλεγχο). Τα κατεχόμενα «ταιβαν-οποιούνται» και ανοίγουν τα 8 κεφάλαια Τουρκίας-Ε.Ε. που τώρα είναι παγωμένα. Και η Τουρκία θα προχωρά πλέον ελεύθερα και ανεμπόδιστα προς μια μελλοντική ένταξη στην Ε.Ε.


ΠΗΓΗ: http://www.elkeda.gr


Εξευτελισμός της Ευζωνικής Φρουράς από το “gay pride”

Όπως και πολλοί άλλοι θεσμοί σ' αυτήν την χώρα, έτσι και οι Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται τον τελευταίο καιρό έναν άνευ προηγουμένου εξευτελισμό. Από την υποβάθμιση των παρελάσεων και την δημόσια διαπόμπευση των ΟΥΚ μέχρι την διάθεση ακινήτων του Πολεμικού Ναυτικού για την ανέγερση τζαμιού και τις προσβολές του Υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου εις βάρος των Ελλήνων Αξιωματικών, γίνεται σαφές ότι υπάρχει ένα σχέδιο που θέλει τους φύλακες του έθνους απόλυτα απαξιωμένους στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.
Από τον χορό αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει και η Βασίλω και η κάθε Βασίλω της εικονικής πραγματικότητος που λέγεται κατεστημένη τάξη στην Ελλάδα και η οποία θεωρεί ότι το ποσοστό της σεξουαλικής ανωμαλίας που ισχύει στο ελληνικό κατεστημένο είναι ανάλογο με αυτό στο σύνολο της κοινωνίας. Έτσι, η «ομοφυλοφιλική κοινότητα» της χώρας μας επέλεξε την επαίσχυντη αφίσα που βλέπετε για να διαφημίσει την παρέλαση της θηλυπρέπειας, της μαλθακότητας, της παρακμής, της διαστροφής και της απόλυτης ηθικής και αξιακής κατάπτωσης της κοινωνίας μας. Επέλεξε το σύμβολο της ελληνικής παλικαριάς για να διακηρύξει την «εξάπλωσή» της.
Αναρωτιόμαστε εύλογα, εάν ο Παπούλιας θα προστατεύσει την φρουρά αλλά και ό,τι συμβολίζει η φορεσιά της από τον διασυρμό, αν και στην τάξη των πολιτικών από την οποία προέρχεται το «Είμαστε Παντού» έχει μάλλον μία ευστοχία...

ΠΗΓΗ: http://elkosmos.gr

Με πλαστά πτυχία στο Δημόσιο....

Με μαϊμού πτυχία ΑΕΙ, προερχόμενα κατά το πλείστον από χώρες του πάλαι ποτέ ανατολικού μπλοκ και πλαστά απολυτήρια Λυκείου, διορίστηκαν την τελευταία δωδεκαετία χιλιάδες άτομα στο Δημόσιο!

Υπολογίζεται ότι πάνω από το 10% των δικαιολογητικών που κατατίθενται ετησίως στις προκηρύξεις πρόσληψης τακτικού και έκτακτου προσωπικού των δημοσίων φορέων είναι αποτέλεσμα λαθροχειρίας.

Στελέχη του ΑΣΕΠ γνωρίζουν εδώ και χρόνια την ύπαρξη κυκλώματος επαγγελματικών πλαστογραφιών που με το αζημίωτο φυσικά «κατασκευάζει» τίτλους σπουδών ημεδαπών και αλλοδαπών πανεπιστημίων και άλλων σχολών ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης.

Τα πτυχία αυτά, είναι «φτιαγμένα» με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο που μόνο μετά από εξονυχιστική έρευνα και επικοινωνία των αρμοδίων Αρχών με τις γραμματείες των ΑΕΙ και ΤΕΙ που υποτίθεται πως τα εξέδωσαν μπορεί να αποδειχθεί η μη γνησιότητά τους.
Σε απλά ελληνικά πρόκειται για «μαϊμούδες» ή στην καλύτερη περίπτωση να αφορούν άλλο απόφοιτο (σύμφωνα με τον αύξοντα αριθμό) του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ηδη έχουν εντοπισθεί δεκάδες πλαστά πτυχία – προερχόμενα από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία ακόμη και την Τσεχία, τα οποία κατέθεσαν υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι πολλοί εκ των οποίων έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους για μια θέση στον ήλιο του ελληνικού Δημοσίου.

Αλλά και στο απολυτήριο Λυκείου γίνεται το «έλα να δεις». Είναι γνωστή στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του δημοσίου τομέα, η υπόθεση μιας υποψήφιας από την Πτολεμαϊδα που προκειμένου να διορισθεί άλλαξε με το χέρι το βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου από 12 6/11 σε 16 6/11.

Η κομπίνα δεν θα γινόταν αντιληπτή αν τα μέλη της επιτροπής του φορέα όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά της, δεν παρατηρούσαν ότι η βαθμολογία της ολογράφως ήταν «σχεδόν καλά» και λογικά δεν αντιστοιχούσε στο 16 6/11. Επικοινώνησαν με το Λύκειο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο βαθμός ήταν κατά πολύ χαμηλότερος.

Ενας άλλος υποψήφιος που είχε απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λίγο πάνω από τη βάση (δέκα) έφτιαξε απ’ αρχής ένα πλαστό απολυτήριο στο οποίο εμφάνισε τον εαυτό του να ’χει πάρει βαθμό 19,2!Είχε βαθμολογήσει τον εαυτό του… με πέντε εικοσάρια και τρία δεκαοχτάρια για να βγάλει τον ποθητό μέσο όρο.

Το έγγραφο διέθετε τα πάντα:
Σφραγίδα του σχολείου, υπογραφές όλων των καθηγητών με τα ονόματά τους, ημερομηνίες…
Τίποτε δεν προϊδέαζε ότι δεν είναι γνήσιο, κάτι που αποκαλύφτηκε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου δειγματοληπτικού ελέγχου (του 5% των αιτήσεων) και τότε όλοι έπεσαν από τα σύννεφα.

«Παράδοση» είχε καταντήσει μέχρι πριν λίγα χρόνια η πλαστογράφηση των πτυχίων αγγλικής γλώσσας (Lower), που προσκόμιζαν οι ενδιαφερόμενοι για πρόσληψη στο Δημόσιο. Τα περισσότερα ήταν πανομοιότυπα με αυτά που εξέδιδε το Βρετανικό Συμβούλιο.
Πάλι από τυχαία διασταύρωση βρέθηκε ότι οι αύξοντες αριθμοί πολλών τίτλων πιστοποίησης της γλωσσομάθειας δεν παρουσίαζαν λογική συνέχεια με αποτέλεσμα να σταλούν εκατοντάδες πτυχία στο Βρετανικό Συμβούλιο για επιβεβαίωση.
Μετά από μερικές ημέρες οι υπεύθυνοι του British Council ενημέρωσαν τους δημοσίους οργανισμούς ότι είχαν διαγράψει εκατοντάδες πτυχία με δύο διαγώνιες γραμμές.

Η φάμπρικα των πλαστών εγγράφων συνεχίζει να λειτουργεί και στις ημέρες μας, αλλά ο εντοπισμός τους λόγω της υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται είναι δύσκολος και πολύ χρονοβόρος.
Ετσι η αποκάλυψη των επιτηδείων αφήνεται κυριολεκτικά στην… τύχη.

Του Γιώργου Φράγκου
Πηγή:[www.adesmeytos.gr]
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Οι τουρίστες ακυρώνουν Ελλάδα και προτιμούν Τουρκία

Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ χάνουμε, καθώς 240 αεροπλάνα κάθε εβδομάδα, με προορισμό τη χώρα μας, κάνουν στροφή και πάνε Αττάλεια και Αλικαρνασσό.

Την ώρα που ο Ερντογάν και η μισή τουρκική κυβέρνηση έχουν μετακομίσει στην Αθήνα αποσκοπώντας σε επιχειρηματικές..συμφωνίες υψηλού επιπέδου, με πρώτο στόχο τον τουρισμό, στα παράλια της Τουρκίας -σε πλήρη αντίθεση με τουριστικό... μνημόσυνο που τελείται εδώ- έχουν στήσει το δικό τους τουριστικό πανηγύρι.
Στην Αττάλεια και στην Αλικαρνασσό που αποτελούν και τα πιο δημοφιλή θέρετρα για Γερμανούς και Ρώσους τουρίστες, οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων αναγκάζονται να... διώχνουν πελάτες σε άλλες περιοχές λιγότερο τουριστικές, γιατί έχουν πλημμυρίσει από κόσμο!
Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν κατά μόνας ή σε οργανωμένα γκρουπ στην Ελλάδα Απρίλιο και Μάιο -μήνες που θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικοί για ολιγοήμερες διακοπές στη γερμανική, βρετανική και ρώσικη αγορά- ακύρωσαν τις κρατήσεις τους για εδώ υπό τον φόβο ταραχών, αποσυντονισμού δρομολογίων και υπηρεσιών λόγω απεργιών και έστριψαν «αλά τούρκα» προς τα παράλια της γείτονος.
Πάνω από 240 αεροπλάνα κάθε εβδομάδα, που είχαν ναυλωθεί για να μεταφέρουν ξένους τουρίστες στην Ελλάδα εκτιμάται ότι άλλαζαν κατεύθυνση για Τουρκία μέσα στο τελευταίο διάστημα, όταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, και οι κοινωνικές αντιδράσεις άρχισαν να παίρνουν τερατώδεις διαστάσεις στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
Γεγονός που εκμεταλλεύτηκε, φυσικά, στο έπακρο η γειτονική μας χώρα, που τα τελευταία 15-20 χρόνια έχει πραγματοποιήσει θεαματικά άλματα στον τουρισμό της με υπόβαθρο τα τεράστια κονδύλια που διαθέτει για διαφήμιση του τουριστικού της προϊόντος στις μεγάλες εκθέσεις και τα λόμπις, στα οποία ειδικεύεται। Πατάει βεβαίως και στις σχεδόν εξευτελιστικές τιμές (συχνά ώς και 5-7 ευρώ το κρεβάτι!) που προσφέρουν οι Τούρκοι ξενοδόχοι στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του all inclusive, που έχτισαν μαζικά οι Γερμανοί στα παράλια της Τουρκίας...

ΠΗΓΗ: Ελευθερότυπια
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:
http://greece-salonika.blogspot.com


Το σκάνδαλο των υποβρυχίων, η αναδιανομή της φτώχιας, από την κυβέρνηση, οι μίζες και ο Τόλης Βοσκόπουλος!

Αυτή η σημερινή κυβέρνηση, των σημερινών κρατούντων, έχει αποδείξει από την προεκλογική ακόμη περίοδο την «συνέπεια», η οποία την διακατέχει, σε όλους τους τομείς, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα και σε αυτόν της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, όπου κατά την άποψή μας, λαμβάνει πολύ κακούς μη προβιβάσιμους βαθμούς.
Και αφού διέταξε, χωρίς ουδένα δισταγμό, να ληφθούν φορολογικά μέτρα και μειώσεις μεγάλες των αποδοχών των υπαλλήλων του δημοσίου, ήρθε ληστρικά, ανάλγητα και ανέντιμα, να αναδιανείμει την φτώχια μεταξύ των συνταξιούχων, επιβάλλοντας νέο ΛΑΦΚΑ (με ότι δηλαδή διαφωνούσε τόσα χρόνια) και αιματηρές μειώσεις, με κατάργηση των 13 και 14 μισθού, σε μία κοινωνική τάξη σχεδόν πτωχών, για να τους καταντήσει πένητες.
Τούτο αποτελεί έγκλημα.
Η αναξιοπιστία της ως προς τα οικονομικά συνεχίζεται την στιγμή που ζητά θυσίες από τους μη έχοντες, η ίδια συνεχίζει να κατασπαταλά, αυτά που ζητά από τους μη προνομιούχους Έλληνες, συνεχίζοντας ένα σκάνδαλο που άρχισε από το 2000, όταν παραγγείλαμε 4 γερμανικά υποβρύχια έναντι 2 δις ευρώ, από τα οποία καταβάλαμε ως προκαταβολή το 75% του συνολικού ποσού. Σύμφωνα με έρευνα των γερμανικών αρχών, κατεβλήθησαν σε Έλληνες παράγοντες μίζες που ξεπερνούν τα 90.000.000 ευρώ, για την συγκεκριμένη παραγγελία. Τώρα ποιοι είναι αυτοί που τα «πήραν», μην ελπίζετε ότι θα μάθετε ποτέ. Ούτε κανείς θα πάει φυλακή και ούτε θα του κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία, όσα εξ αυτών υπάρχουν στην Ελλάδα. Η τύχη όμως αυτών των υποβρυχίων είναι εκπληκτική και αντιμετωπίστηκε με τόση χαλαρότητα από τους αρμοδίους που εκπλήσσει, για το πως διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα. Τα υποβρύχια αυτά, εκ των οποίων το ένα κρίθηκε ελαττωματικό από το Πολεμικό Ναυτικό, μετά από τόσα χρόνια δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στην δύναμη του στόλου μας!
Όλα τούτα τα επί δέκα ολόκληρα χρόνια παθήματα, δεν εμπόδισαν την σημερινή κυβέρνηση, να δαπανήσει, σε περίοδο χρεοκοπίας και γενικής περιστολής των δαπανών, άλλα 1,5 δις ευρώ, για την προμήθεια 3 ακόμη υποβρυχίων του ιδίου τύπου!!
Την λογική αυτή δεν την καταλαβαίνουμε. Δηλαδή αυτά τα υποβρύχια θα ενταχθούν στον στόλο μετά από 20 χρόνια, όταν αυτά πλέον θα αποτελούν μουσειακά είδη;
Έχουμε και λέμε: Για 4 υποβρύχια 2 δις ευρώ και 90 εκατομμύρια οι μίζες (δηλαδή κάθε υποβρύχιο 500 εκατομμύρια ευρώ + μίζες). Για 3 υποβρύχια 1,5 δις ευρώ (πάλι 500 εκατ. Ευρώ). Για μίζες;
Και άσε τον λαό να ζεί με 1,60 και αφού θα μάθει να ζεί με αυτά, θα μπορέσει στο μέλλον να ζήσει και με 1 ευρώ…….
Και να σκεφθεί κανείς ότι ο λαϊκός βάρδος και σύζυγος της πρώην πλέον υφυπουργού πολιτισμού(;) κ. Τόλης Βοσκόπουλος, χρεωστά στο Ελληνικό κράτος 5,5 εκατομμύρια ευρώ από φόρους, δηλαδή με αυτά τα χρήματα το κράτος θα αγόραζε 11 υποβρύχια!!!!
Και μετά μου λές εμένα τι λένε αυτοί…………οι αλήτες…

ΠΗΓΗ: http://syndesmos71.blogspot.com