'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ψάρια και θαλασσινά σε λιγα χρονια δεν θα υπαρχουν

"Η κόκκινη λίστα της Greenpeace για τα ψάρια και τα θαλασσινά αποκαλύπτει ότι τα τελευταία αλιεύματα που έχουν απομείνει στους ωκεανούς βρίσκονται σήμερα στα ψυγεία και τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Τα είδη που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ο τόνος, ο ξιφίας, η γλώσσα, το κοκκινόψαρο, ο σολομός, οι γαρίδες, ο μπακαλιάρος και ο γλαυκός ή γαλέος.
Η λίστα αυτή έρχεται να...

καλύψει το κενό ενημέρωσης των Ελλήνων καταναλωτών, που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία απολύτως πληροφορία σχετικά με την κατάσταση των πληθυσμών ή τον τρόπο αλιείας των ψαριών και θαλασσινών που αγοράζουν.

Σήμερα, τα τρία τέταρτα των ιχθυαποθεμάτων διεθνώς είναι υπεραλιευμένα και απειλούνται άμεσα, βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης ή έχουν ήδη εξαφανιστεί। Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν ψάρια, όπως ο τόνος και ο μπακαλιάρος, οι πληθυσμοί των οποίων έχουν μειωθεί κατά 90%. Τα στοιχεία αυτά έχουν οδηγήσει τους επιστήμονες στην εκτίμηση ότι μέχρι τα μέσα του αιώνα τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πιθανό να εξαφανιστούν πλήρως από τις θάλασσες και συνεπώς από τη διατροφή μας.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής οι υποκλοπές


Μια ακόμη παλιά αμαρτία βγαίνει και πάλι στο φως… Ο λόγος για το θέμα των υποκλοπών ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Σε πρώτη φάση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, έχουν κληθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ μαζί με τους δύο εμπειρογνώμονες που είχαν οριστεί, προκειμένου να δώσουν διευκρινήσεις σχετικά με την αξιολόγηση των στοιχείων των δύο φακέλων της ΕΥΠ και της Δικαιοσύνης, που δεν είχαν λάβει γνώση οι βουλευτές.

«Δεν πρέπει να τους αγνοήσουμε. Θα κάνουμε μια συζήτηση μαζί τους, θα αξιολογήσουμε τα νέα στοιχεία και θα αποφασίσουμε που θα καταλήξουμε και τι θα κάνουμε από δω και πέρα», επεσήμανε ο κ Παπαϊωάννου.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εξέφρασε την ένσταση του να κληθεί στην Επιτροπή η ΑΔΑΕ, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

«Πριν το Βατοπαίδι και τη Ζήμενς και όλα τα άλλα, προηγείται η ίδια η Δημοκρατία. Είναι μείζον θέμα αν σήμερα στην Ελλάδα μπορούν να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του καθενός και έρχεται δεύτερο για μένα ποιος κλέβει και ποιος δεν κλέβει», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

«Φοβάμαι πως η ΑΔΑΕ ελάχιστα έχει να προσθέσει σ' αυτά που είχε καταθέσει στο παρελθόν. Ακόμα και το πρόστιμο που είχε επιβάλει προς την «VODAFONE» έχει ακυρωθεί στα μουγκά. Πρέπει να προχωρήσουμε και να ορίσουμε Εξεταστική και να μην φορτώσουμε στην ΑΔΑΕ ένα μπαλάκι, που δυστυχώς ο κ. Κορωνιάς κατέβασε το λεβιέ και δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα και τρέχα γύρευε. Νομίζω θα είναι λάθος».

Με την άποψη του κ. Κακλαμάνη για άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, συντάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι «ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έχει απόλυτο δίκαιο διότι εκκρεμεί η πολιτική απάντηση στο ζήτημα αυτό".

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προτείνουμε να μετατραπεί η Επιτροπή μας σε Εξεταστική και να πάρει απόφαση η πλειοψηφία. Οφείλουμε ο καθένας να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσε ο κ Κουβέλης.

Την ανάγκη να γίνει συγκροτημένα η συζήτηση για τις υποκλοπές, τόνισε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, συμφωνώντας με τον κ। Παπαϊωάννου ότι άλλο η έκθεση την οποία είχε στείλει στην Επιτροπή η ΑΔΑΕ και άλλο το υλικό που έχουν σήμερα στα χέρια τους οι εμπειρογνώμονες.


ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr

Οι Τούρκοι "χτύπησαν την πόρτα" του Ιονίου για να συναντηθούν με τους Αλβανούς συμμάχους τους

Σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε το Τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “Ανατολή” το Αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής Τουρκικής ναυτικής μονάδας στο Ιόνιο.

Συγκεκριμένα “ο νόμος αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της Τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 πεζοναυτών στα Aλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Τουρκικού και του Αλβανικού στόλου”.


Η ουσία είναι πως πρόκειται για μια κίνηση στρατηγικής που θα αναγκάσει τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να μεταφέρουν την προσοχή τους εκτός απ΄το Αιγαίο και στο Ιόνιο, καθώς ο αριθμός των 1125 ανδρών είναι ιδιαίτερα μεγάλος για να δικαιολογήσει απλώς "την ανάπτυξη της συνεργασίας", ενώ το πόσο "προσωρινή" θα είναι αυτή η παραμονή δεν διευκρινίζεται.

Η Τουρκία, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της για ηγεμονική παρουσία στην περιοχή, επιδιώκει τη στρατηγική επιρροή ιδίως με την Αλβανία, και με τα Σκόπια, αφού και ιστορικά θεωρεί το χώρο δικό της πεδίο δράσεως, και θεωρεί ότι η επιρροή σε Αλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία αποτελεί σημαντικό μοχλό πιέσεως στον στρατηγικό της αντίπαλο, την Ελλάδα.


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΣΟΥΜΑΧΕΡ !!!



ΠΗΓΗ: http://thenewsbus.blogspot.com

Μέχρι και με 5 χρόνια φυλάκιση κινδυνεύει ο Τόλης

Μέχρι και με 5 χρόνια φυλάκιση κινδυνεύει ο Τόλης Βοσκόπουλος αν τελικά χάσει την υπόθεση με την φοροδιαφυγή. Το πρόστιμο θα είναι πολύ μεγάλο αφού η οφειλή του είναι 5,5εκ. ευρώ και είναι τεράστια για έναν ιδιώτη ενώ δεν φαίνεται ότι το κράτος θα του χαριστεί μετά από 17 χρόνια. Η προβλεπόμενη ποινή για τέτοια φορολογικά αδικήματα είναι φυλάκιση μέχρι 5 χρόνια.
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/5_23.html


Τρυποκάρυδος: Πάμε στοίχημα και πως η ποινή του θα είναι γελοία; Πάμε στοίχημα πως είναι πολύ πιθανό να του τη χαρίσουνε ; Τέτοιοι είναι ρε... Μη γελιόμαστε, αν ήταν κανένας φουκαράς θα ήταν ήδη φυλακή ή θα τον είχαν ωθήσει στην αυτοκτονία. Δυστυχώς!
Και μη μου πείτε πως επί 17 χρόνια δεν είχε πάρει κανείς χαμπάρι, γιατί το ράμφος το έχω έτοιμο- ακονισμένο!
alfanea: Συμφωνούμε με τον '' τρυποκάρυδο! ''. Οι ποινές και οι φυλακές για τους φτωχους...

ΠΗΓΗ: http://trupokarudos.blogspot.com


Πωλείται το σπίτι της Αθηνάς Ωνάση!

Η βίλα Boislande ςίναι το σπίτι που μεγάλωσε κι έκανε τα πρώτα της βήματα η εγγονή του Έλλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Σε αυτό το σπίτι ζούσε η Χριστίνα Ωνάση με τον σύντροφό της και την κόρη της.

Μετά τον θάνατο της Χριστίνας, ο Τιερί Ρουσέλ εγκαταστάθηκε εκεί με την καινούρια οικογένεια που δημιούργησε αλλά και με την Αθηνά εως ότου παντρεύτηκε.

Το σπίτι αυτό όμως δεν θυμίζει τίποτα από την παλιά του δόξα αφού τα παιδιά της οικογένειας έχουν κάνει τις δικές τους επιλογές, σύμφωνα με την εφημερίδα Real, γι' αυτό ο Ρουσέλ αποφάσισε να το πουλήσει.Η τιμή του φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

«Βασιλικό» φακελάκι… 500.000 ευρώ!

Δύσκολες εποχές (και) για πριγκίπισσες στη Βρετανία

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr
http://www.voria.gr/details.php?id=17694

Tι τα θες, τι τα γυρεύεις…Οι μίζες, τα φακελάκια και οι μεσάζοντες δεν είναι ελληνική εφεύρεση παρά τους ισχυρισμούς των φίλων μας των Ευρωπαίων!Απλώς εμείς βγάζουμε μάτι στη γειτονιά, όταν κονομάμε παρανόμως, ενώ οι άλλοι τα τρώνε με ρέγουλα και μακριά από τον τόπο τους…Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα της Αγγλίας Άντριου, Σάρα Φέργκιουσoν, η οποία...
βιντεοσκοπήθηκε (από τον Μάκη της Βρετανίας) την ώρα που έκλεινε deal, μισού εκατομμυρίου ευρώ, με δημοσιογράφο (που υποδύονταν …μεγαλέμπορο), προκειμένου να τον συστήσει στον πρίγκιπα, ο οποίος… τυγχάνει να είναι «πρεσβευτής» του βρετανικού εμπορίου ανά την υφήλιο εδώ και αρκετά χρόνια!
«500.000 λίρες, όποτε σας βολεύει…»
Η πρώην πριγκίπισσα ζήτησε η μίζα να μεταφερθεί στο βρετανικό τραπεζικό λογαριασμό της (διότι έχει και ελβετικό…) για τις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες που θα κλείνονταν με τον Αντριου ο οποίος από το 2001 αποτελεί τον αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το διεθνές εμπόριο! Δηλαδή όλες οι μπίζνες και οι επενδύσεις περνούν από τα χέρια του και μάλιστα με την εγγύηση της Βασιλικής οικογένειας και όχι απλά του βρετανικού δημοσίου.
Η εφημερίδα λέει – όχι αρκετά ξεκάθαρα κατά την άποψή μου – ότι ο Αντριου ουδόλως γνώριζε τις λαμογιές της Φέργκι και πολύ στενοχωρήθηκε για την κατάντια της.
Όμως η ίδια η λαίδη –σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- στο αμαρτωλό βίντεο υποστήριζε ότι ο πρίγκιπας γνώριζε τα πάντα, διότι είναι φιλεύσπλαχνος και « με βοηθάει, γιατί σήμερα δεν έχω χρήματα. Λοιπόν, εάν θέλετε να τον συναντήσετε για τις υποθέσεις σας, φροντίστε εμένα και εκείνος θα φροντίσει εσάς. Θα βγάλετε δύο φορές αυτά τα χρήματα…»
ΥΓ: Το θέμα της πριγκιπικής βρώμικης συναλλαγής -μπροστά στις κάμερες - μάλλον δεν θα απασχολήσει τα ελληνικά ΜΜΕ, διότι αυτόν τον καιρό ψάχνουν deals Ελλήνων ταπεινής καταγωγής, όπως υιών ταχυδρόμων, δημόσιων υπάλληλων και αγροτών.

ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com

Sexy σταγόνες στα παρκέ

Ο διαιτητής σφυρίζει ημίχρονο και η
αδρεναλίνη των οπαδών έχει χτυπήσει κόκκινο. Η κερκίδα έχει πάρει φωτιά!
Το αποτέλεσμα τους κρατάει σε αγωνία. Αυτοί συνεχίζουν να φωνάζουν
συνθήματα για να εμψυχώσουν την ομάδα τους που κατευθύνεται προς τα
αποδυτήρια… Ξαφνικά, στο άδειο παρκέ εμφανίζονται δεκατέσσερις
πανέμορφες κοπέλες. Το γήπεδο πλημμυρίζει από ρυθμικά beat και αμέσως τα
κορίτσια ακολουθώντας τη μελωδία λικνίζουν τα σώματά τους και ξεσηκώνουν
τα πλήθη με το εντυπωσιακό χορευτικό τους. Είναι οι Greek Drops, οι
μαζορέτες της ελληνικής εθνικής ομάδας που έχουν αναλάβει να δίνουν τις
δικές τους «σταγόνες» δροσιάς σε κάθε μεγάλη διοργάνωση των εθνικών μας
ομάδων.
Η «Espresso της Κυριακής» βρέθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε μία
από τις πρόβες των κοριτσιών, μίλησε με την προπονήτριά τους και τις
ίδιες και ένιωσε τον καυτό παλμό που δίνουν στα γήπεδα.

«Για πάμε» φωνάζει η προπονήτρια Ευαγγελία Κρητικού και η βοηθός της
Ελλη Χριστοπούλου και οι κοπέλες παίρνουν θέσεις για μία ακόμα πρόβα
παρουσιάζοντάς μας τα μαγικά χορευτικά τους. Εχουν τον ρυθμό μέσα τους
και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά. Η Ελλη μας εξηγεί τα προσόντα που
πρέπει να έχει μια κοπέλα προκειμένου να γίνει μαζορέτα: «Συνήθως, είναι
κορίτσια που έχουν κάνει μπαλέτο, συγχρονισμένη κολύμβηση, ρυθμική και
άλλα αγωνίσματα, που όμως από κάποια ηλικία και μετά δεν μπορείς να τ’
ακολουθήσεις. Γι’ αυτό πολλές κοπέλες που θέλουν να συνεχίσουν έρχονται
για να γίνουν cheerleaders. Δεν είναι όμως απαραίτητο αυτό. Οποιαδήποτε
κοπέλα που θέλει να δοκιμάσει την τύχη της σε κάτι τέτοιο δεν έχει παρά
να προσπαθήσει και ίσως καταφέρει να βρεθεί μαζί μας στο παρκέ».

Πριν από κάθε αγώνα, τα κορίτσια προπονούνται τρεις με τέσσερις φορές
μέσα στην εβδομάδα από δύο ώρες το λιγότερο και δουλεύ [Η γλυκιά Θάλεια
είναι μία από τις μαζορέτες της Εθνικής μας που λικνίζουν τα σώματά τους
σε ρυθμικά beat στα ημίχρονα των αγώνων. ] ύουν πάνω σε χορογραφίες που
έχουν φτιάξει από την αρχή της χρονιάς. Η ομάδα των Greek Drops
αποτελείται από δεκατέσσερα κορίτσια που χορεύουν για χάρη του
Ολυμπιακού -εξάλλου, όπως μας είπαν και οι ίδιες, είναι όλες οπαδοί του
μέχρι το κόκαλο- αλλά και για όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της Εθνικής
μας.

Σε ένα διάλειμμα των κοριτσιών για λίγο νερό και ξεκούραση, ξεκλέψαμε
λίγο από τον χρόνο τους και τους ζητήσαμε να μας πουν για το
cheerleading όπως το βλέπουν μέσα από τα δικά τους μάτια.

Η εντυπωσιακή ξανθιά Κατερίνα είναι το «κορίτσι-λάστιχο» της ομάδας και
ασχολείται τρία χρόνια με το cheerleading. Την ώρα που μας παρουσιάζει
κάποιες ασκήσεις που κόβουν πραγματικά την ανάσα, δηλώνει πως «μπορεί να
χρειάζεσαι πολλή προπόνηση, όμως, όταν κάτι σου αρέσει τόσο πολύ, δεν σε
κουράζει».

Η γλυκιά Αλκηστις, η ψυχολόγος της παρέας (σπουδάζει ψυχολογία),
ασχολείται πολλά χρόνια με το μπαλέτο, αλλά το cheerleading της έχει
πάρει το μυαλό. «Είναι τελείως διαφορετικό από το μπαλέτο. Είναι
ελεύθερο και άκρως διασκεδαστικό. Εδώ μπορούμε να χορέψουμε όλα τα στιλ
από hip hop και latin μέχρι ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Είναι
τρομερό, γιατί δεν είναι καθόλου στημένο» λέει και αμέσως τρέχει να
ετοιμαστεί για να συνεχίσει την προπόνηση.
Η πανέμορφη μελαχρινή Ηλέκτρα είναι ένα χρόνο στην ομάδα, αλλά
ασχολείται με τη γυμναστική από οκτώ χρόνων. Η ίδια μας λέει: «Για μένα
είναι μοναδικό. Συνδυάζει τις δύο μεγάλες μου αγάπες, τον αθλητισμό και
τον χορό». Οταν η συζήτηση φτάνει στις αντιδράσεις των ανδρών κατά την
παρουσία τους στο γήπεδο, η Ηλέκτρα μας χαρίζει ένα υπέροχο χαμόγελο και
μας απαντάει: «Τους άντρες τους εξιτάρει και μόνον η ιδέα ότι είμαστε
μαζορέτες. Οταν εμφανιζόμαστε στο παρκέ, χειροκροτούν και φωνάζουν
συνθήματα. Πολλές φορές, τ [Η Ηλέκτρα λατρεύει το cheerleading, καθώς
συνδυάζει τις δύο μεγάλες αγάπες της, τον χορό και τη γυμναστική.] α
ακολουθάμε κι εμείς. Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του αγώνα, εμείς
προσπαθούμε να τους δίνουμε παλμό και να τους εμψυχώνουμε για τη
συνέχεια». «Για όσους κάνουν χορό το cheerleading είναι ένα βήμα
παραπάνω» μας λέει η 26χρονη Θεώνη πριν φύγει για να συνεχίσει την πρόβα
της.
Σύμφωνα με την Ευαγγελία, προπονήτρια και χορογράφο των Greek Drops, το
cheerleading είναι το άθλημα της εποχής μας, γιατί έχει ένα μεγάλο
προτέρημα: αυτήν την εποχή που τα παιδιά είναι φορτωμένα με πολλά
φροντιστήρια και μαθήματα το cheerleading αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο
εκγύμνασης, αφού για να φτάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο δεν χρειάζεται
τόσες ώρες και τόσο σκληρή προπόνηση όσο άλλα αθλήματα, όπως για
παράδειγμα η ρυθμική και η ενόργανη γυμναστική. «Είναι άκρως
διασκεδαστικό και ευχάριστο. Οσα παιδιά θα ασχοληθούν ή ασχολούνται ήδη
έχουν την ευκαιρία να ξεφεύγουν από την καθημερινή ρουτίνα» σχολιάζει η
Ευαγγελία.
Στόχος της ομάδας, τον οποίο άλλωστε της έχει αναθέσει και η Παγκόσμια
Ομοσπονδία Cheerleading, είναι να αναπτύξει το άθλημα και στην Ελλάδα
και να δημιουργηθούν ομάδες εκμάθησης από τα σχολεία μέχρι τους
αθλητικούς συλλόγους, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε πολλές χώρες του
εξωτερικού.

Οι Greek Drops έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στο αγωνιστικό κομμάτι
του αθλήματος σε παγκόσμιο διαγωνισμό το 2003 στην Αγγλία, όπου
κατέλαβαν την 7η θέση, ενώ στην τελευταία εμφάνισή τους στον
Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Cheerleading στο Παρίσι κατέκτησαν την 5η θέση
έχοντας κάνει μόνον έξι προπονήσεις!

Οντισιόν για Αμαζόνες
*
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η δυναμική ομάδα των κοριτσιών
παρευρέθηκε σε σχολή χορού στη Γλυφάδα, όπου και διοργάνωσε το πρώτο
φεστιβάλ cheerleading. Δεκάδες άτομα που βρέθηκαν στη σχολή παρασύρθηκαν
από τις [Τα κορίτσια έχουν αναλάβει να ανεβάζουν τον παλμό στα γήπεδα
και με τον χορό τους να ξεσηκώνουν τις κερκίδες.] Greek Drops σε…
τρελούς χορούς, ενώ κάποιες συμμετείχαν και σε οντισιόν για να μπουν
στις Αμαζόνες, τη νέα ομάδα που ετοιμάζεται. Για όποιον δεν πρόλαβε το
φεστιβάλ οι πόρτες δεν έκλεισαν, αφού μπορεί μέσα από το
www.mazoretes.gr να ενημερωθεί για την πρώτη πρόβα των Αμαζόνων και να
παρευρεθεί ώστε να δοκιμάσει την τύχη του και ποιος ξέρει, ίσως από την
αίθουσα ενός γυμναστηρίου να βρεθεί σύντομα σε μαγικά παρκέ του
εξωτερικού και της Ελλάδος δίνοντας μια θηλυκή νότα σε μια απόλυτα
ανδρική βραδιά… Μια ματιά στο site σίγουρα θα σας πείσει και θα σας
παρασύρει!

ΠΗΓΗ: http://www.espressonews.gr

ένας «φτωχός» επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου της Αθήνας, σε λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν 3.000.000 ευρώ

Οι ελεγκτές τρίβουν κυριολεκτικά τα μάτια τους, αφού ανάμεσα στις περιπτώσεις που διερεύνησαν ήταν και ένας «φτωχός» επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου της Αθήνας, σε λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν 3.000.000 ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις του. Οι ειδικοί ελεγκτές περνούν από κόσκινο και τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και τρόπους με τους οποίους θα ξεσκεπάσει τα κόλπα φοροδιαφυγής των τραγουδιστών. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι η δημιουργία μιας off shore εταιρίας που φαίνεται να πληρώνει με ένα μικρό μισθό τον καλλιτέχνη. Μία άλλη μέθοδος είναι να βαφτίζονται κοινωνικές προσφορές τα διαφημιστικά συμβόλαια των καλλιτεχνών, ενώ βίλες και πολυτελή αυτοκίνητα βαφτίζονται δωρεές. Τα δίχτυα του ΣΔΟΕ απλώνονται και σε άλλες κατηγορίες, όπως είναι οι μεγαλοδικηγόροι, αλλά και οι μόδιστροι υψηλής ραπτικής, όπου οι ράμπο φαίνεται πως έχουν εντοπίσει εκτεταμένες φορολογικές ατασθαλίες.

Εμπλεκόμενος στο C4I δικάζει για το Βατοπέδι

Νέα ανατροπή σημειώθηκε τη Δευτέρα στην υπόθεση Βατοπεδίου με την εμπλοκή, αυτή τη φορά, του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της πρώτης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου, οι εργασίες της οποίας έληξαν άδοξα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός και φερόμενος ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση SIEMENS για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I, επιβεβαίωσε δημόσια ένα σημαντικό στοιχείο της κατάθεσης της πρώην διευθύντριας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνας Μαντέλη. Η κατάθεσή της στον ανακριτή έφερε τα «πάνω-κάτω» στη δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι και, μάλιστα, ένα εικοσιτετράωρο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Τρίτης 25 Μαΐου. Ο κ. Μαρκογιαννάκης επιβεβαίωσε το τμήμα εκείνο της κατάθεσης Μαντέλη, στο οποίο αναφέρεται πως ο πρώην υπουργός, Αλέξανδρος Κοντός, του τηλεφώνησε, προκειμένου να τον ενημερώσει πως θα του σταλεί διάψευση της Σταματίνας Μαντέλη σε δημοσίευμα. Η πρώην διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης είχε καταθέσει πως ο κ. Κοντός την υποχρέωσε σε διάψευση, ενώ της επέβαλε και τον τρόπο σύνταξης του κειμένου. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης «θυμήθηκε» το τηλεφώνημα και απέφυγε να πάρει θέση στο ερώτημα αν γνώριζε ότι το προϊόν της διάψευσης ήταν προϊόν άσκησης πιέσεων από προϊστάμενο προς υφιστάμενο. «Αυτό δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω», είπε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η παρέμβαση Μαρκογιαννάκη προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ανατρέπει -ως προς ένα σημαντικό τμήμα- τους ισχυρισμούς του Αλέξανδρου Κοντού, όστις επιμένει πως η κατάθεση Μαντέλη είναι αναξιόπιστη. Είναι, δε, ηλίου φαεινότερο πως ο Χανιώτης βουλευτής, ευρισκόμενος και αυτός ενώπιος ενωπίω στην Εξεταστική Επιτροπή για την SIEMENS, επιθυμεί να λάβει αποστάσεις από πρώην συναδέλφους του στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Την ίδια ώρα, στη Νέα δημοκρατία, και μετά από τις «βόμβες» Μαντέλη, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος η τακτική της κάλυψης του σκανδάλου του Βατοπεδίου με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Τουτέστιν, η Ρηγίλλης προσανατολίζεται να αποδεχθεί πολιτικές ευθύνες για τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό, Πέτρο Δούκα ,ενδεχομένως και για τον Γιάννη Αγγέλου, αλλά και για τους Γιώργο Δρυ και Απόστολο Φωτιάδη, πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Σημίτη. Με λίγα λόγια, η ΝΔ επιχειρεί να επαναφέρει το πόρισμά της κατά την πρώτη Εξεταστική Επιτροπή, όταν διέθετε την πλειοψηφία στην προηγούμενη Βουλή.

Το μόνο νέο στοιχείο, το οποίο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποδέχονται, είναι εκείνο που προέκυψε από την κατάθεση στην Επιτροπή του Πέτρου Δούκα και το οποίο ενοχοποιεί το «δεξί χέρι» του Κώστα Καραμανλή, το διευθυντή του γραφείου του στο Μαξίμου, Γιάννη Αγγέλου.

Παρόλα αυτά, η κατάθεση στον ανακριτή της Σταματίνας Μαντέλη αναμένεται να προκαλέσει διάφορες αλλαγές στις τακτικές των μικρότερων κομμάτων. Ήδη, ο ΛΑΟΣ ομιλεί για παραπομπές, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κατάθεση των απόψεων της Αριστεράς.

Η Ρηγίλλης, ήδη από το Σάββατο που μας πέρασε, καταγγέλλει πως ο νέος νόμος Καστανίδη, που προβλέπει οφέλη προς τους εμπλεκόμενους -σε σκάνδαλα διαφθοράς- μάρτυρες, αν και εφόσον αποδεδειγμένα προσκομίσουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση, ψηφίστηκε, προκειμένου να δελεαστεί η Σταματίνα Μαντέλη για να καταθέσει αυτά που κατέθεσε। Η Ρηγίλλης ομιλεί συγκεκριμένα για «νόμο Μαντέλη» και για το λόγο αυτό απορρίπτει τις αιτιάσεις της ως αναξιόπιστες.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Νεκρός και ο σύζυγος της Μurphy

Δεν πέρασε πολύ καιρός -μόλις πέντε μήνες- από τον θάνατο της 32χρονης ηθοποιού Brittany Murphy και ο σύζυγος της, Simon Monjack, φαίνεται να είχε την ίδια τύχη με εκείνη. Η μητέρα της ηθοποιού ήταν αυτή που βρήκε, την Κυριακή το βράδυ, τον Monjack αναίσθητο στο διαμέρισμά του στο Hollywood.

Ο Monjack μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του, ίσως από ανακοπή καρδιάς, όπως ακριβώς δηλαδή πέθανε και η σύζυγός του, Brittany Murphy της οποίος ο θάνατος απασχόλησε για καιρό την αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης। Να θυμίσουμε επίσης πως ο Simon Monjack υπήρξε ύποπτος για το θάνατο της ηθοποιού χωρίς όμως να έχει κατηγορηθεί επίσημα για κάτι.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr