'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πυροβόλησε γριούλα γιατί την πέρασε για... θήραμα!!!

Συνέβη στην Πύλο Μεσσηνίας με θύμα μια 73χρονη γυναίκα που έκανε αγροτικές εργασίες στο κτήμα της.

Ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και η ηλικιωμένη σωριάστηκε στο έδαφος αιμόφυρτη, με τραύματα από σκάγια στην δεξιά ωμοπλάτη και τον βραχίονά της!

Πώς αντέδρασε ο κυνηγός; Προφανώς κατάλαβε τη γκάφα που έκανε και... το έβαλε στα πόδια (!) αφήνοντας τη γυναίκα τραυματισμένη και αβοήθητη!

Η 73χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από συγγενείς της και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το δράστη...

Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το περιστατικό, αφού αυτή την εποχή επιτρέπεται το κυνήγι μόνο για πουλιά και λαγούς. Κι επειδή σε καμία περίπτωση η γιαγιά δεν είναι τόσο μικροκαμωμένη για να την περάσει για... λαγό ο κυνηγός, φαίνεται πως ο άνδρας μάλλον κυνηγούσε παράνομα, μεγαλύτερα θηράματα...


newsit.gr
http://www.ierosagon.org/

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ...

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι εχθές έκανε βόλτα στο δρόμο με το ποδήλατό της όταν κατά τις 19.00 το απόγευμα το σταμάτησαν δυο Πακιστανοί, το πήραν μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που είχε εκεί κοντά και άρχισαν να το...
χτυπούν με σκοπό να το βιάσουν ευτυχώς όμως χωρίς να το καταφέρουν.  


Το κοριτσάκι έβαλε τις φωνές και έτσι οι δυο Πακιστανοί σηκώθηκαν και έφυγαν...

Περαστικοί βρήκαν το κορίτσι στο δρόμο μόνο του και σε κατάσταση σοκ (το κοριτσάκι έκλαιγε και έτρεμε). Αμέσως το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Κω όπου οι γιατροί προσπάθησαν να μιλήσουν μαζί της και να δουν τι έχει.
Πάντως από ότι μάθαμε δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία προς το παρόν εις βάρος των πακιστανών. Από μια άλλη πηγή γίνεται λόγος για τέσσερις Πακιστανούς και όχι μόνο για δυο.

Η ανήλικη κοπέλα όντας σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση δεν μιλούσε και φαινόταν πολύ φοβισμένη, οι γιατροί πιστεύοντας ότι μπορεί να υπήρξε θύμα βιασμού την ρώτησα εάν την έχει παρενοχλήσει κάποιος σεξουαλικά παίρνοντας αρνητική απάντηση από το κορίτσι το οποίο τους είπε ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Η ανήλικη λίγη ώρα μετά μεταφέρθηκε στο σπίτι της και στην οικογένεια της χωρίς να έχει βγει κάποιο συμπέρασμα για το τι συνέβη. Λίγο αργότερα όμως το κορίτσι μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο. Εκεί μίλησε με ψυχολόγο αφού η κατάσταση της ήταν πραγματικά άσχημη.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν φαίνεται να έχει βγει κάποιο συμπέρασμα ενώ η αστυνομία δεν έχει επέμβει στο θέμα αφού δεν έχει γίνει κάποια μήνυση από τους γονείς ή από κάποιο άλλο πρόσωπο.

Δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία προς το παρόν εις βάρος των Πακιστανών. Από μια άλλη πηγή γίνεται λόγος για τέσσερις Πακιστανούς και όχι μόνο για δυο.





ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://dinatos.blogspot.com/

Ηλεία: Ο αντιδήμαρχος έφερε το βάζο στο κεφάλι του πολίτη!!!

Συνέβη σε Δήμο του νομού Ηλείας. Ένας οξύθυμος Αντιδήμαρχος, ο οποίος είχε εκνευριστεί  με συναλλασσόμενο με τον Δήμο επιχειρηματία, του πέταξε ένα βάζο στο κεφάλι!!! 

Ο αντιδήμαρχος έγινε έξαλλος , άρπαξε ένα βάζο από το γραφείο του και το εκσφενδόνισε στο κεφάλι του πολίτη.

Ο επιχειρηματίας τραυματίστηκε ενώ ο αντιδήμαρχος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

http://www.thebest.gr/

Ζει κομμένη στα δύο !!!

Η θέληση για ζωή μπορεί να νικήσει ακόμα και το θάνατο! Η 31χρονη Janis Ollson από το Καναδά είναι μητέρα δύο παιδιών και λόγω μιας περιπέτειας που είχε πριν από τρία χρόνια είναι κομμένη στη «μέση». 
 
 Η Ollson όταν ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της άρχισε να παραπονιέται για έντονους πόνους στη μέση μετά από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι πάσχει από καρκίνο. Συγκεκριμένα είχε σάρκωμα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των γιατρών στο Τορόντο του Καναδά ούτε οι χημειοθεραπείες ούτε κάποια εγχείρηση θα βοηθούσε την κατάσταση και ουσιαστικά της είπαν ότι ήταν καταδικασμένη να πεθάνει. 
Η ίδια όμως μετά από έρευνα βρήκε ένα νοσοκομείο στη Μινεσότα των H.Π.Α όπου  της πρότειναν να κάνει μία πρωτοποριακή εγχείρηση.

Για πρώτη φορά θα δοκίμαζαν να αφαιρέσουν κομμάτια από τη σπονδυλική της στήλη το αριστερό της πόδι και μέρος από τη λεκάνη της.

Η εγχείρηση διήρκεσε 20 ώρες και χρειάστηκαν είκοσι ειδικοί. Λίγες μέρες μετά έκανε μία συμπληρωματική οχτώ ωρών.

Τρία χρόνια μετά έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά της και προσπαθεί να ζει όσο πιο φυσιολογικά μπορεί. Έχουν γίνει άλλες τρεις εγχειρήσεις μετά τη δική της, όμως μόνο μία γυναίκα εκ των ασθενών μπόρεσε να επιζήσει.


http://www.lamiareport.gr

Το κρασί καλά κρατεί!!!

Να κι ένας κλάδος στην Ελλάδα που δεν περνάει (μεγάλη) κρίση. Οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας υποστήριξαν την Πέμπτη (23/9) πως η ελληνική παραγωγή διένυσε το 2010 την καλύτερη χρονιά της τελευταίας 20ετίας. 

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Ένωση Οίνοι της Βόρειας Ελλάδας, η οποία αριθμεί 39 μέλη, αναφέρθηκε πως αν και η επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι λίγο δύσκολη με μειώσεις παραγωγής και μειώσεις πωλήσεων, εν τούτοις το 2010 ήταν μια καλή χρονιά για το ελληνικό κρασί, που πλέον ψάχνει νέες αγορές για τιο εμφιαλωμένο κρασί και νέες συνέργιες με τον κλάδο της εστίασης αλλά και φορείς που προωθούν προγράμματα γαστρονομίας και οινογνωσίας.

Τα φετινά σταφύλια είναι υγιή, ώριμα και εκφραστικά, τόσο σε επίπεδο αρώματος όσο και γεύσης, τόνισαν τα μέλη της ένωσης.

Σε επίπεδο εξαγωγών η Ελλάδα σε ετήσια βάση «στέλνει» εκτός συνόρων το 10%-12% της παραγωγής της, ήτοι 25-30 εκατ. λίτρα, και μάλιστα σε εμφιαλωμένη μορφή στο 99%, ενώ συμμετέχει με ποσοστό ίσως και μικρότερο του 0,5% στον παγκόσμιο ιστό, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ένωσης, Γεώργιος Τσάνταλης.

Στο στόχαστρο της ένωσης, βρίσκονται κυρίως, οι αγορές των Καναδά, Βόρειας Αμερικής, Ρωσίας, Κίνας, Ελβετίας και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η είσοδος του ελληνικού οίνου βρίσκει «κλειστές πόρτες» τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Τσάνταλης υπογράμμισε ότι ο ανταγωνισμός είναι φοβερά οξύς στο εξωτερικό, και σημείωσε ωστόσο, ότι τα ελληνικά κρασιά έχουν αποκτήσει καλή φήμη, τόσο για τη γεύση τους όσο και για την ποιότητά τους.

Αναφορικά με το χύμα κρασί, ο πρόεδρος της ένωσης, Ιωάννης Βογιατζής, κάλεσε τους καταναλωτές να το αποφεύγουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, πόσο μάλλον να εγγυηθεί για την ποιότητά του».

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε, ότι υπάρχουν ελληνικά εμφιαλωμένα κρασιά, τιμής 7 ευρώ και 10 ευρώ, που είναι επώνυμα, ποιοτικά και διασφαλίζουν τον καταναλωτή.

Για το θέμα του χύμα κρασιού το επίτιμο μέλος της ένωσης, Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι μεγάλο ψέμα ο μύθος του αγνού χωρικού κρασιού» και στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι η κατανάλωσή του είναι άκρως επικίνδυνη για τον καταναλωτή.

Μάλιστα, για το χύμα τσίπουρο ανέφερε χαρακτηριστικά την έκφραση, «μάνα μου τα λουλούδια σου».

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μόνο η λελογισμένη κατανάλωση κρασιού οδηγεί στην ευτυχία και τονίζοντας ότι ήδη επιτροπή στο υπουργείο Πολιτισμού σκέφτεται τρόπους για να περάσει στο εξωτερικό το τρίπτυχο κρασί, τουρισμός και πολιτισμός, η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να καταστεί Διεθνής πόλη κρασιού και γαστρονομίας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι προωθείται η δημιουργία ενός Portal, μέσω της ψηφιακής σύγκλισης και Project ύψους 2 εκατ.ευρώ, με στόχο να προωθηθούν με μεγαλύτερη ένταση οι δρόμοι του κρασιού.  



ΠΗΓΗ:    http://cosmo.gr

Η κληρονομία της ... θείας Αγλαΐας έκανε τον Πάγκαλο πλουσιότερο !!!

Μεγάλη κουβέντα έγινε για το πόθεν έσχες του Θεόδωρου Πάγκαλου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έσπευσε να διευκρινίσει πως ήταν... άκληρος πριν τρία χρόνια και τα δηλωθέντα προέρχονται από τον πατέρα του που πέθανε πρόσφατα καθώς και την θεία του, Αγλαΐα Παγκάλου.

Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Πάγκαλος, η ριζική αλλαγή στα φορολογικά του οφείλεται σε δύο... θανάτους: αυτόν του 91χρονου πατέρα του και εκείνον της εξαδέρφης του πατέρα του, Αγλαΐας.

Μάλιστα, τόσο πλούσια ήταν η θεία Αγλαΐα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης -όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του πάντα- ακόμα πασχίζει να καταγράψει τα διάφορα κληροδοτήματα, πολλά από τα οποία προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες.

Όσο για το 12,5 στρεμμάτων αμπέλι του; Είναι... 4 σε 1, αφού δημιουργήθηκε από τέσσερα διαφορετικά που αγοράστηκαν από το 1987 έως το 1994.

Πάντως, η «τύχη» του κ. Πάγκαλου -που έχασε πατέρα και θεία αλλά απέκτησε μια περιουσία- δεν του χαμογέλασε διάπλατα: όπως αναφέρει, δεν έχει ακόμα ξεχρεώσει τα δάνεια που πήρε για να αποκτήσει τα ακίνητα που δεν προέρχονται από την κληρονομιά, όπως π.χ. το διαμέρισμα 80τμ στην οδό Πατριάρχου Φωτίου.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σπεύδει να μας... προειδοποιήσει ότι στο επόμενο πόθεν έσχες μπορεί να τον δούμε με ακόμα μεγαλύτερη περιουσία καθώς υπάρχουν κι άλλοι ετοιμοθάνατοι συγγενείς (!) που ίσως κληρονομήσει.

Άντε να δούμε η δική μας θεία Αγλαΐα πότε θα μας αφήσει χρόνους, μπας και κάνουμε κι εμείς περιουσία...!

star.gr

Βρέθηκε λύση για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Με τρεις επιπλέον πτήσεις ενισχύονται τα δρομολόγια από και προς Ιωάννινα από την 1η Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Olympic Air.

Ύστερα από την απόσυρση των αεροσκαφών της Aegean Airlines, λόγω των έργων που εκτελούνται στον διάδρομο προσγειώσεων και απογειώσεων, η Olympic Air ανακοίνωσε ότι, σε πρώτη φάση, δρομολογούνται τρεις νυκτερινές πτήσεις με ελικοφόρα αεροσκάφη των 78 θέσεων.


Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, με αναχώρηση από την Αθήνα στις 20:00 και από τα Γιάννινα στις 21:40.


Σημειώνεται ότι στο χειμερινό της πρόγραμμα, η εταιρεία έχει συμπεριλάβει καθημερινή νυκτερινή πτήση. 


http://www.zougla.gr/ 

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: Υπεξαίρεσε 70.000 ευρώ από τα ΕΛΤΑ και αυτοκτόνησε!!

Ν
εκρός, με τραύμα από κυνηγετικό όπλο, βρέθηκε υπάλληλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Καρούτες και Σμίλα στο νομό Ηλείας.

Πρόκειται για τον υπάλληλο που εντοπίστηκε να έχει υπεξαιρέσει 70.000 ευρώ από την εργασία του στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πύργο. 

Την υπεξαίρεση διαπίστωσαν οι συνάδελφοί του που ενημέρωσαν άμεσα τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., αλλά και τις διωκτικές αρχές, οι οποίες προέβησαν και στη σύλληψή του. 


Οδηγήθηκε στον ανακριτή, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος όμως αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες και στο παρελθόν είχε συλληφθεί να κάνει υπεξαίρεση χρημάτων. Ο 50χρονος ήταν παντρεμένος με εκπαιδευτικό και πατέρας δύο παιδιών. 

http://dete.gr/

Έπαιξαν ξύλο σε μπαρ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυφύλακες, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ιδιοκτήτες του μπαρ στο οποίο διασκέδαζαν στο κέντρο της Αθήνας. Ένας από αυτούς υπηρετεί στην Ασφάλεια της Βουλής

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν δύο αστυνομικοί, χθες τη νύχτα, σε μπαρ του κέντρου της Αθήνας. Ήρθαν στα χέρια με τους ιδιοκτήτες καταστήματος στο οποίο διασκέδαζαν με συνέπεια να τραυματιστούν και οι τέσσερις και να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο κατάστημα.
Και οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ , ενώ διετάχθη σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Πρόκειται για δύο αστυφύλακες που υπηρετούν, ο ένας στο Α.Τ Συντάγματος και ο δεύτερος στην υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 00.45 π.μ σε μπαρ επί της οδού Διοχάρους 29 στο κέντρο της Αθήνας.
Μετά το περιστατικό τόσο οι ιδιοκτήτες του μπαρ (ένα ανδρόγυνο), και οι αστυνομικοί υπέβαλλαν εκατέρωθεν εγκλήσεις και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 

http://news247.gr/

Σιγά σιγά το «κόβουν»

Τα ακριβά τσιγάρα μειώνουν το κάπνισμα στην Αυστραλία

Ενώ οι Έλληνες δεν πτοούνται από την αύξηση στην τιμή των τσιγάρων, ούτε και από τον αντικαπνιστικό νόμο και συνηθίζουν να καπνίζουν σαν φουγάρα, στην Αυστραλία τα ακριβά πλέον τσιγάρα «πονάνε» την τσέπη των Αυστραλών.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρίας «Γκάλαξι» μετά την αύξηση ύψους 25% που επιβλήθηκε στην τιμή των τσιγάρων, το 40% των καπνιστών προσπάθησε να το κόψει και το 10% τα κατάφερε. Αλλά και αυτοί που εξακολουθούν να καπνίζουν, τώρα καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα, αφού ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει...

πάνω από 10 ευρώ.

Στο μεταξύ, η πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας θέσπισε ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς στο κάπνισμα και μάλιστα σε υπαίθριους χώρους.


Στο εξής το κάπνισμα θα απαγορεύεται σε αυτοκίνητα, αν επιβαίνουν σε αυτά παιδιά, αλλά και στις παραλίες θα υπάρχει χώρος για μη-καπνιστές.


Οι καπνιστές που πάνε σε πάρκα δεν θα μπορούν να καπνίζουν κοντά σε παιδικές χαρές παρά μόνο από απόσταση δέκα μέτρων.


Στη Μελβούρνη, ο δήμος του Μόνας εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το κάπνισμα ακόμα και σε πεζόδρομους, όπως το Ίτον Στριτ στο Όκλι, που είναι «ελληνική γειτονιά» και έχει πολλές καφετέριες.


Κάποιοι δήμοι προσανατολίζονται στο να απαγορεύσουν εντελώς το κάπνισμα σε όλους τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους.


http://www.newsbeast.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/

Η βόμβα εξερράγη. Ζητήθηκε αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισ.

Αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση χθες το βράδυ 22 Σεμπτ. 2010 δια του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζήτησε πρακτικά αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισ. ευρώ της οικονομικής βοήθειας που έχει συμφωνηθεί να δοθεί στην Ελλάδα, μόλις τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου!  
 
Αυτό σημαίνει παράταση της ξένης κατοχής στην χώρας από την τρόϊκα μέχρι ...
το 2016 το λιγότερο! Το άτυπο, αλλά πραγματικό αίτημα συζητήθηκε χθες το βράδυ στην συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr.
 
Συγκεκριμένα η ομάδα του "amynias.blogspot.com" πληροφορήθηκε οτι συζητήθηκαν τρία πράγματα: Το ένα ήταν η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μέχρι το 2016 (καθυστέρηση έναρξης εξόφλησης και παράταση του χρόνου ολόκληρωσης) το δεύτερο η πρόσθετη οκονομική ενίσχυση αν χρειαστεί και το τρίτο ήταν να δεσμευεθεί με δημόσια δήλωσή της η τρόϊκα μέχρι το τέλος της χρονιάς ότι θα το πράξει αυτό, έτσι ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω πιέσεις στο ήδη επιβαρυμένο οικονομικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας διεθνώς. Ήδη το θέμα έχει συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από την άτυπη, αλλά ουσιαστική αίτηση αναδιάρθωσης χρέους λείπει το στοιχείο του «haircut» δηλαδή του «κουρέματος» των τόκων ή μέρους του δανείου, αλλά αυτό κρίνεται εξαιρετικά πρόωρο να συζητηθεί τώρα. Για τους γνωρίζοντες αυτό ήταν κάτι απόλυτα αναμενόμενο: Ρίχνουν για άλλη μια φορά στην πλάτη των Ευρωπαίων φορολογουμένων τις επισφάλειες των μεγάλων ξένων τραπεζών που άπληστα δάνεισαν τη χώρα.
Και πρακτικά αναδιαρθρώνουν το χρέος, ξεπληρώνοντας με τα λεφτά των Ευρωπαίων τις ξένες τράπεζες. Μάλιστα, είναι άγνωστο αν αυτά τα 110 ή 150 ή όσα τελικά χρήματα δοθούν στις ξένες τράπεζες με τον μανδύα της "βοήθειας προς την Ελλάδα" θα επιστραφούν στους Ευρωπαίους δανειστές...
Πάντως, άλλη λύση δεν υπήρχε πέρα από την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς χρέους. Αυτό σίγουρα θα είχε μεγάλες επιπτώσεις, αφού τεχνικά θα σήμαινε "πτώχευση" έστω και ελεγχόμενη. Με το να επιλέξουν αναδιάρθρωση του δευτερογενούς χρέους (το οποίο φυσικά και ήταν αδύνατον να αποπληρωθεί εντός μόλις μίας τριετίας, αφού ζητούσαν να εξοφλήσουμε τα 110 δισ. και τον τόκο εντός μίας τριετίας όταν τα 300 δισ. τα είχαμε δανειστεί σε διάστημα 30 ετών!), ας πούμε ότι θεωρείται το "μικρότερο κακό", αλλά δεν λύνει το πρόβλημα αν συνολικά δεν έχουμε διαγραφή ("haircut") σε ποσοστό τουλάχιστον 20% του συνολικού δανεισμού και των τόκων. Απλά πράγματα...
Οπως έγινε σαφές μετά το road show του Γ.Παπακωνσταντίνου την περασμένη εβδομάδα, το συζητούμενο σενάριο παράτασης θα έχει βασικά τη μορφή της καθυστέρησης εξόφλησης του δανείου της τρόικας κατά 2-3 χρόνια, σε σχέση με τα συμφωνηθέντα βάσει του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η καθυστέρηση έναρξης της εξόφλησης αλλά και η παράταση του χρόνου ολοκλήρωσής της.
Ετσι, οι δύο χρονιές στις οποίες συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο βάρος με βάση τα σημερινά δεδομένα, το 2014 και το 2015, όταν οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας θα εκτιναχθούν από τα 50 δισ. ευρώ σε πάνω από 70 δισ. ευρώ, θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση, έως και 35 δισ. ευρώ. Αυτά όλοι τα γνώριζαν από την αρχή. Το ζήτημα είναι πως θα αντέξει αυτή την «χημειοθεραπεία» η ελληνική οικονομία η οποία δείχνει κάτι παραπάνω από σαφή τα ίχνη της κατάρρευσης.
Μέσα σε όλα αυτά όμως υπάρχει και η πολιτική διάσταση που είναι εξίσου σοβαρή ή ακόμα σοβαρότερη: Βάσει των χθεσινοβραδινών εξελίξεων η χώρα μα αίτημα της κυβέρνησης αναμένεται να μείνει υπό την κατοχή του ΔΝΤ μέχρι το έτος 2016, τουλάχιστον! Και όλα αυτά ενώ πριν ελάχιστες εβδομάδες απο κοινού ΔΝΤ και κυβέρνηση συζητόύσαν δήθεν την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2011! Πρόκειται για άλλη μία παταγώδη διάψευση των ισχυρισμών του ΔΝΤ. Πάντως το τελευταίο έχει ήδη δεχθεί την αναδιάρθρωση των 110 δις.
Μετά την ρύθμιση για την περαίωση, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η υστέρηση των εσόδων θα περιοριστεί ώς το τέλος του χρόνου κάτω από το 1,5 δισ. ευρώ, όπου είχε διαμορφωθεί το οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου και το έλλειμμα θα κλείσει στα προβλεπόμενα από το Μνημόνιο επίπεδα κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο.
Το ζήτημα είναι ότι όλος αυτός ο αγώνας για εξόφληση των ξένων τραπεζών χωρίς να γίνει σε αυτές απ’ευθείας η αίτηση αναδιάρθρωσης εξαντλεί την χώρα σε εθνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα αμυντικών επενδύσεων που ήδη έχει μείνει πίσω πέντε χρόνια δεν αναμένετια να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2011. Το ηθικό του πρσωπικού λόγω της οικονομικής αφαίμαξης που υφίσταται, βρίσκεται στα κατώτατα επίπεδά του. Και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ελέγχου είναι κάτι παραπάνω από απειλή...
 

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση εξαφάνισης της 26χρονης Αγγελικής Πεπόνη από την Πρέβεζα

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση εξαφάνισης της 26χρονης Αγγελικής Πεπόνη από την Πρέβεζα η οποία αγνοείται από την Πέμπτη 17 Ιουνίου. 

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Αγγελική λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της εδώ και τρεις μήνες ήταν ο φίλος της. Μια υπόθεση η οποία έχει πολλά κοινά με την εξαφάνιση που κατέληξε σε τραγωδία της Έφης Φατούρου.

Η οικογένεια της 26χρονης στράφηκε για βοήθεια στην γνωστή τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ».Η έρευνα της εκπομπής μέχρι σήμερα έχει επικεντρωθεί στα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της Αγγελικής Πεπόνη με την ελπίδα ότι από εκεί θα προκύψουν οι απαντήσεις.

Οι πρώτες πληροφορίες εμφανίστηκαν από την περιοχή της Νίκαιας αφού μάρτυρες ανέφεραν ότι η κοπέλα κυκλοφορεί συχνά και την έχουν δει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο σημείο, όμως οι συμπτώσεις κάποιες φορές παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια καθώς δεν επρόκειτο για την Αγγελική Πεπόνη από την Πρέβεζα, αλλά μία άλλη νεαρή που τα στοιχεία και η όψη της έμοιαζαν καταπληκτικά.

Η Αγ. Νικολούλη επικοινώνησε με φίλη της αγνοούμενης και έμαθε ότι βρίσκονταν σε αγωνία λίγο πριν εξαφανιστεί. Η πεποίθηση της δημοσιογράφου, ότι κάτι κακό είχε συμβεί τη νύχτα της εξαφάνισης της 26χρονης, ήρθε να επιβεβαιώσει ένα ντοκουμέντο που είχε ζητήσει και έφτασε στα χέρια της την ώρα της εκπομπής. 

Σε αυτό αποδεικνυόταν και το τελευταίο γεωγραφικό στίγμα της Αγγελικής, αλλά και οι τελευταίες τηλεφωνικές της συνομιλίες.Η δημοσιογράφος, μάλιστα, έκανε παράκληση στον αέρα στο φίλο της κοπέλας να επικοινωνήσει μαζί της, προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες. 

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε και χρειάστηκε να τον εντοπίσουν οι συνεργάτες της εκπομπής και τελικά να μιλήσει με την Αγγελική Νικολούλη.Ο ίδιος έκανε λόγο για παρουσία της αγνοούμενης στην Βόρειο Αλβανία κάτι το οποίο δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε να επιβεβαιωθεί.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της Αγγελικής Πεπόνη η οποία αναμένει εδώ και τρεις μήνες έστω ένα τηλεφώνημα από την κόρη της ώστε να βεβαιωθεί ότι βρίσκεται στη ζωή.Η Αγ. Νικολούλη συνεχίζει τις έρευνες αν και η συγκομιδή στοιχείων μέχρι στιγμής είναι πολύ δύσκολη...

ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ
http://epirusgate.blogspot.com/

Έχουμε άδικο για τους λαθρομετανάστες;

Πολλοί σχολιάζουν σε τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα και ιστολόγια για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία υπέρογκου αριθμού λαθρομεταναστών στη χώρα.
Πολλοί Έλληνες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη και αφόρητη κατάσταση που επικρατεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας ειδικότερα στο κέντρο αλλά και σε πολλά χωριά.

Πολλοί κατηγορούν τους διαμαρτυρόμενους σαν φασίστες-εθνικιστές και οι διαμαρτυρόμενοι ανταποδίδουν στους κατηγόρους τους τα επίθετα «προδότες», ψευτοκουλτουριάρηδες, νεοταξίτες και πάει λέγοντας. Ας δούμε με όση περισσότερη ηρεμία μπορούμε τα...

πράγματα. Κατ’ αρχή κανένας Έλληνας δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε με ποιόν να τα βάλω σήμερα; Α! βρήκα θα τα βάλω με τους λαθρομετανάστες. Η ύπαρξη μικρού αριθμού ξένων στη χώρα παλιότερα ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα και κανένας δεν διαμαρτυρόταν μάλιστα πολλοί είχαν συνάψει φιλικές σχέσεις με τους ξένους και σε πολλές περιπτώσεις τους βοήθησαν σε ότι είχαν ανάγκη.
Πριν όμως λίγα χρόνια με την επέλαση των Αλβανών πρώτα και τα μιλεούνια Πακιστανών, Αφγανών, Ινδών, Μπαγκλαντέζων και τελειωμό δεν έχει τα προβλήματα οξύνθηκαν. Ποιος περνάει απ’ τους μικρούς δρόμους του κέντρου σήμερα μετά το σούρουπο και δεν κινδυνεύει να τον ληστέψουν ή να τον ξυλοφορτώσουν; Η πορνεία, τα ναρκωτικά και πάσης φύσεως μικρή, μεσαία ή σκληρή εγκληματικότητα έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων
αφόρητη.


Σε μερικά χωριά όπου ο αριθμός των ξένων είναι μεγάλος συνεχώς δημιουργούνται προβλήματα. Πριν λίγο καιρό στη Νέα Μανωλάδα του νομού Ηλείας οι αλλοδαποί μάχονταν μεταξύ τους επί ώρες με ότι είχαν, μαχαίρια, τσεκούρια, ξύλα κτλ. Υπήρξαν και τραυματίες. Επειδή επισκέφτηκα την περιοχή το καλοκαίρι οι κάτοικοι μου δήλωσαν ότι νύχτα στα χωράφια και στο δάσος φοβούνται να πάνε. Αν χρειαστεί να κάνουν κάποια δουλειά νύχτα παίρνουν και το δίκαννο μαζί τους για ασφάλεια. Οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν το βράδυ γιατί φοβούνται.Είναι κατάσταση αυτή;
Η πολιτεία αδυνατεί ή δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα.
Αν δεν μπορεί να το λύσει είναι βέβαια κακό για τους πολίτες αλλά αν δεν θέλει; Κανένας Έλληνας δεν είναι ρατσιστής ούτε ξενόφοβος αλλά η σημερινή τραγική κατάσταση τον έχει αγριέψει και με την οικονομική πίεση που δέχεται υπάρχει πιθανότητα να συμβούν άσχημα γεγονότα που θα μας διασύρουν διεθνώς και θα δώσουν την ευκαιρία στους καραδοκούντες «φίλους» γείτονές μας να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.
Νομίζω ότι χωρίς υστερίες και εκατέρωθεν κατηγορίες πρέπει να φροντίσουμε για τον επαναπατρισμό όσων δεν είναι νόμιμα στη χώρα μειώνοντας αλλοδαπούς σε ανεκτό αριθμό για την Ελληνική κοινωνία με επακόλουθο όσοι μείνουν να μπορέσουν να ζήσουν ανθρώπινα και οι Έλληνες να νοιώσουν ασφάλεια στη χώρα τους.

Αν κάποιος πάει να δει σε τι τραγικές συνθήκες διαβιώνουν οι αλλοδαποί ειδικά στα χωριά όπου δεν υπάρχουν περισσευούμενα σπίτια θα συμφωνήσει με την επαναπροώθηση των αλλοδαπών στις πατρίδες τους. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν μισούν ούτε θέλουν το κακό των λαθρομεταναστών αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πρέπει να βρεθεί λύση και μάλιστα σύντομα. Ο θεός να μας βοηθήσει.


http://epirus-ellas.blogspot.com/

Λαχτάρησαν στον αέρα Παπουτσής και Σαχινίδης

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Πέμπτης αεροπλάνο της Delta Airlines στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Χρήστος Παπουτσής και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση Νέα Υόρκη – Αθήνα και επρόκειτο να προσγειωθεί στις 9.30 πμ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. 


http://mediacopy.blogspot.com 

Είδε τον πατέρα της να ασελγεί σε 5χρονο κοριτσάκι και τον κατήγγειλε

Καταπέλτης όπως αποκαλύπτει το "crimes on air" ήταν στην κατάθεση της, εναντίον του ίδιου της του πατέρα, γυναίκα τηλεοπτική παραγωγός που ανέφερε στο Τριμελές Εφετείο Χαλκίδας ότι αντίκρυσε τον γονέα της να παρασύρει πεντάχρονο κοριτσάκι και να ασελγεί σε βάρος του...... 

Οι δικαστές "πάγωσαν" απο την περιγραφή της κόρης που σε ηλικία 17 ετών αναγκάστηκε να φύγει απο το πατρικό της σπίτι στην Εύβοια, εξαιτίας αντίστοιχης εγκληματικής συμπεριφοράς που έδειχνε ο πατέρας της απέναντι σε μικρότερες ξαδέλφες της, που σήμερα όπως χαρακτηριστικά είπε: "...το έχουν ξεπεράσει και έχουν κάνει δική τους οικογένεια".


Εκτός απο τον πατέρα που κατηγορείται για ασέλγεια, στο εδώλιο κάθεται η μητέρα του πεντάχρονου που είναι απο την Αλβανία, αλλά και η μεγαλύτερη 18χρονη κόρη της. Η μητέρα μάλιστα με οικονομικά ανταλλάγματα φέρεται να ανεχόταν, ο κατηγορούμενος να ασελγεί και σε βάρος της 18χρονης, που με τη σειρά της δεν είχε καταγγείλει τον ηλικιωμένο όταν τον έβλεπε να κάνει ποινικά κολάσιμες πράξεις στην πεντάχρονη αδελφή της.

Η παραγωγός ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, κατείγγειλε πέρυσι τον Μάιο τον πατέρα της όταν τον βρήκε να ασελγεί μέσα στο σπίτι του σε βάρος της μικρής κορούλας. Η μητέρα απο την Αλβανία εργαζόταν στο σπίτι ως οικιακή βοηθός.
 
http://thebest.gr/

http://krmns.blogspot.com/

Οι Αλβανοί θα αγωνίζονται στην Ελλάδα ως κοινοτικοί !

“Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με αλβανική υπηκοότητα θα αγωνίζονται εφεξής στα ελληνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ποδοσφαιριστές υπηκόους χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση αφορά αποκλειστικά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές”.

Αετός Χαλκιδικής.

Άστραψε και βρόντηξε ο Βαλυράκης

Με αφορμή δημοσίευμα ότι «η δικαιοσύνη έκρινε απαράδεκτο το αίτημα δίωξης κατά Βουρλούμη»

Με μια οργισμένη μακροσκελή ανακοίνωση, απάντησε πριν λίγο ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens σε δημοσίευμα που τον εμφανίζει να έχει εισπράξει «ράπισμα» από τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με το αίτημα της εξεταστικής να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της διοίκησης του ΟΤΕ.
Αφού αποσαφηνίζει ότι το αίτημα της επιτροπής ήταν ομόφωνο, ο κ. Βαλυράκης εξαπολύει μύδρους όχι μόνο κατά των συντακτών του δημοσιεύματος αλλά και κατά του Π. Βουρλούμη και της διοίκησης του ΟΤΕ, για την οποία αναφέρει ότι «ανεξέλεγκτη και ατιμώρητη συνεχίζει να εγκληματεί και να συγκαλύπτει τη ζημία σε βάρος του ΟΤΕ, του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού Λαού».
Ολόκληρη η δήλωση του Σήφη Βαλυράκη έχει ως εξής:
«Δεν γνωρίζουμε αν το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗ ‘Ηχηρό ράπισμα από τη δικαιοσύνη στην ανευθυνότητα των πολιτικών που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens’ είναι εφεύρημα του εκδότη και της δημοσιογραφικής ομάδας ή εάν απηχεί την πραγματικότητα.
Εάν πράγματι η δικαιοσύνη δίνει "ηχηρό ράπισμα", αυτό δεν απευθύνεται στον πρόεδρο, αλλά στο σύνολο των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία με ομοφωνία απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά το θέμα της διοίκησης Βουρλούμη, που ανεξέλεγκτη και ατιμώρητη συνεχίζει να εγκληματεί και να συγκαλύπτει τη ζημία σε βάρος του ΟΤΕ, του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού Λαού.
Σε καμία περίπτωση η ομόφωνη πορισματική αναφορά της εξεταστικής επιτροπής προς τις Ανακριτικές και Εισαγγελικές Αρχές δεν περιορίζει και δεν μπορεί εξάλλου να το κάνει ούτε τη χρονική περίοδο τέλεσης των σχετικών αδικημάτων, ούτε το χαρακτηρισμό τους που είναι άλλωστε καθήκον της Δικαιοσύνης να το πράξει.
Εάν υποθέσουμε ότι η φερόμενη ως άρνηση άσκησης ποινικής δίωξης κατά Βουρλούμη και παντός υπευθύνου από τη Δικαιοσύνη την οποία εμφανίζει ως πραγματική το σχετικό δημοσίευμα, τότε αυτή δεν αποτελεί ‘ράπισμα’ και ύβρη στην Εξεταστική Επιτροπή, αλλά ύβρη στη Δημοκρατία και στον Ελληνικό Λαό εν ονόματι του οποίου ασκείται η Δικαιοσύνη.
Ο Ελληνικός Λαός παρακολουθεί προβληματισμένος ένα διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς, όπως αυτό της Siemens, να έχει διερευνηθεί σε όλες τις άλλες χώρες, εκτός της Ελλάδας, και μένει εμβρόντητος διότι μετά από επτά χρόνια κυκλοφορούν ελεύθεροι οι όποιοι ένοχοι».

Newsbeast 
http://kapistri.blogspot.com/

Σχετικα με : Μας ‘’βομβάρδισαν’’ σήμερα το πρωί στα Γιάννινα

Οι απαντήσεις που ψάχνει ο φίλος "βομβαρδισμένος"

1ον είναι δυνατόν η γραμμές να μείνουνε πάνω από 1 ώρα και 10 λεπτά???

Απαντηση :
Tα σύγχρονα αεροπορικά ταξίδια πραγματοποιούνται στη στρατόσφαιρα (πάνω απο 10Km) λόγω της μεγαλύτερης ταχύτητας και άνεσης που παρέχει. Επίσης και για οικονομικούς λόγους. Ο αέρας εκει είναι αραιότερος, συνεπώς παρουσιάζει μικρότερη αντίσταση. Τούτο σημαίνει αφενός οικονομία στα καύσιμα, αφετέρου αύξηση φορτίου προς μεταφορά. Εξ' αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην στρατόσφαιρα, τα καυσαέρια των κινητήρων των αεροσκαφών συμπυκνώνονται και δημιουργούν τις χαρακτηριστικές γραμμές από λεπτούς παγοκρυστάλλους.
Επόμενο ειναι να μην υπαρχει ουτε "ανεμος" επομένως δεν διαλύετε αυτή η γραμμή απλά εξασθενεί (ή πλαταίνει) πολύ πολύ αργά

2oν υπάρχει τέτοιος αεροδιάδρομος που στριβεί τόσο απότομα???


Απαντηση :

Τα αεροσκάφη όταν φτάσουν πάνω απο ραδιοφάρο κάνουν στροφή ...τέτοια ακριβός που βλέπεις
Και εκτός των παραπάνω σήμερα στα περισσότερα σημεία του Ελληνικού ουρανού οπου πετούν αεροσκάφη δημιουργούνται αυτές οι γραμμές , οχι γιατι ειναι σειρά της Ελλάδας να "βομβαρδιστεί" (οπως λεει) αλλα μια ματια στην ατμοσφαιρική πίεση που επικρατεί στον Ελληνικό χώρο σήμερα, θα του λύσει την απορία .

Άλλα ειναι τα προβλήματα φίλε μου μην ασχολείστε με τέτοια αστεία συνομοσιολογικα σενάρια 

 
Ευχαριστώ 


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com 

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες...

Στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης, που συνεδρίαζε χθες κάποιος επεσήμανε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Θ. Πάγκαλο, ότι "οι πολίτες μας ρωτάνε, πού πήγαν τα λεφτά, κύριε Αντιπρόεδρε"
 
Και ο Πάγκαλος τους άφησε άναυδους όλους: «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε πού τα φάγατε τα λεφτά είναι μία: «σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος».

Μετέθεσε λοιπόν την ευθύνη για τα...

χάλια της Ελλάδας, στους δημόσιους υπαλλήλους!
Αυτούς δηλαδή που έγιναν ΠΑΣΟΚ, ακριβώς επειδή τους διόριζαν οι κάθε λογής Πάγκαλοι.

Και τους ζητάει τα ρέστα, ο βουλευτής που στο χθεσινό πόθεν έσχες δηλώνει 58 ακίνητα και θέλει να διορίσει ετσιθελικά, Δήμαρχο τη νεαρή σύζυγό του !
Αλλά το αστείο ήταν στις μεσημεριανές ειδήσεις της ΝΕΤ. Εκεί η καημένη η ρεπόρτερ, δεν είχε ενημερώσει για το τι θα έλεγε στον αέρα. Ξεκίνησε λοιπόν να διαβάζει .."ο κ.Πάγκαλος είπε ότι τα λεφτά τα φάγαμε μαζί σας, αφού σας διορίζαμε,....".

Ο πανικός που επικράτησε ήταν χαρακτηριστικός. Η κεντρική παρουσιάστρια, επικάλυψε αμέσως τη ρεπόρτερ, προσπαθώντας να μην την αφήσει να ολοκληρώσει τη φράση.
Η ρεπόρτερ όμως επέμενε, καθώς δεν κατάλαβε ότι δεν έπρεπε να συνεχίσει την είδηση που ενοχλεί τον πράσινο κομματικό στρατό !

Η παρουσιάστρια ανέβασε τον τόνο της φωνής, αλλά ....
Αυτή την ώρα, στο κανάλι του ΔΝΤ, γίνεται σύσκεψη για να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα παρουσιαστεί η είδηση στο βραδινό δελτίο, ώστε να αποσβέσει τις αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων, που είναι ο πυλώνας του ΠΑΣΟΚ.

Κεντρικός άξονας της αποδόμησης της είδησης θα είναι ο επιμερισμός ευθυνών. Θα κληθούν "καλεσμένοι" από τη ΝΔ, οι οποίοι με προβοκατόρικες ερωτήσεις θα "αναγκαστούν" να παραδεχθούν ότι "τα ίδια έκανε και η ΝΔ μωρέ", ώστε να απαλυνθεί η ζημία, δια του συμψηφισμού.
 
Γράφει ο antones
 
(από kafeneio-gr

Πωλήσεις κρατικοτεμαχίων..!

Το νέο ματζούνι της κυβέρνησης για να γλυτώσουμε από την κρίση, είναι η πώληση κρατικής περιουσίας η οποία αξίζει λέει 300 δις ευρώ. Φυσικά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας πει τι ακριβώς αξίζει 300 δις ευρώ, οπότε -και μέχρι κάποιος να μας εξηγήσει- θα δεχθούμε πως η αξιοπιστία του αριθμού είναι ίδια με αυτήν της 13,2% αύξηση του ΑΕΠ από τον ΙΟΒΕ. Με λίγα λόγια μπαρούφες.

Κι αυτό είναι το τρυκ της κυβέρνησης. Λέει ένα μεγάλο νούμερο στον αέρα και μετά προβαίνει στην πώληση “μικρών τεμαχίων” αξίας 10δις, άρα σιγά τα λάχανα. Κι όποιος αντιδράσει, θα πέσει στη μαρμάγκα της κοστολόγηση των νερών της λίμνης Βιστονίδας. Πιάστο αυγό και κούρεφτο.

Όμως για τους ραντιέρηδες “επενδυτές”, η “πώληση κρατικής περιουσίας” έχει πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο. Πρόκειται για μεταφορά δικαιωμάτων του δημοσίου στις τσέπες των “επενδυτών”, με τη μορφή φορολόγησης προς τους πολίτες. Δηλαδή: Εάν η κυβέρνηση πει θα πουλήσουμε τον εθνικό κήπο που ρημάζει για 20εκ, δεν έχει σημασία να σκεφτείς πόσο αξίζει ο εθνικός κήπος, αλλά πόσο θα αξίζει όταν “αξιοποιηθεί”. Όταν δηλαδή βάλουν ένα μικρό “συμβολικό” εισιτήριο για την επίσκεψη, ένα ακόμα για να δεις τις πάπιες, κι ένα λίγο μεγαλύτερο για τις κούνιες. Αυτά δεν είναι επενδύσεις, είναι φορολογία προς τους πολίτες με αντάλλαγμα καθρευτάκια τύπου “βάλαμε καγκελάκια με επίχρυση μπογιά”.

Και για να μη νομίζετε πως λέω ιστορίες για να τρώνε τα αριστερά παιδιά το φαί τους. Όταν η κυβέρνηση πούλησε την Ολυμπιακή στον κ.Βγενόπουλο έναντι 177,2 εκ ευρώ, δεν πούλησε μια μικρή αεροπορική εταιρία με τζίρο 700εκ το χρόνο. Στην ουσία πούλησε το μονοπώλιο των αερομεταφορών στο κονσόρτσιουμ Βγενόπουλου-Βασιλάκη (Aegean).

Το να πούμε πως το νέο μονοπώλιο θα νέμεται μια αγορά 1,3δις ευρώ το χρόνο, κι αυτή η μονοπωλιακή παραχώρηση κόστισε μόλις 177εκ ευρώ, δηλαδή το 1/7 του ετήσιου τζίρου, είναι μεν σκανδαλωδώς φθηνό, αλλά ταυτόχρονα κρίμα κι άδικο.

Διότι ή δυναμική ενός μονοπωλίου είναι κρυμμένη στην ίδια τη λέξη και όχι στα περσινά κέρδη. Το μονοπώλιο -όπως κάθε μονοπώλιο- θα “ορθολογικοποιήσει” τα δρομολόγια (μειώνοντας τις μη συμφέρουσες πτήσεις), και θα “αναπροσαρμόσει” τις τιμές (προς τα πάνω φυσικά), φορολογώντας στην ουσία όλους τους επιβάτες. Αυτό δεν αφορά νέο πλούτο που θα παραχθεί στην οικονομία, αλλά μεταφορά χρημάτων από τους επιβάτες στο μονοπώλιο. Η μοναδική ανάπτυξη που θα συμβεί, θα είναι στις τσέπες των στελεχών και των ιδιοκτητών του. Αν λοιπόν οι τιμές των αερομεταφορών εσωτερικού στην ελλάδα έχουν αυξηθεί 42% μέσα στην προηγούμενη δεκαετία (με δύο εταιρίες), τη στιγμή που στην υπόλοιπη ευρώπη έχουν καταρρεύσει, σκεφτείτε τι έχουμε να φάμε τώρα που η νέα εταιρία κατέχει άνω του 90% των δρομολογίων εσωτερικού.


Πηγή:http://techiechan.com
http://kontiloforos.blogspot.com

Στο φως η βυθισμένη ιστορία των Βόρειων Σποράδων

Η ενάλια έρευνα που διεξάγεται σε εύρος που εκτείνεται από την Αμαλιάπολη ώς τις Νηές έχει εντοπίσει περίπου 14 ναυάγια και δύο πρώην χερσαίες εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σήμερα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Τα αποτελέσματα των ενάλιων ερευνών που πραγματοποιούνται στην περιοχή την τελευταία 35ετία,... ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στον Βόλο.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Νομαρχία Μαγνησίας, την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, την ΙΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (ΙΕΝΑΕ) και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ένας από τους σημαντικότερους βυθισμένους οικισμούς που έχουν εντοπιστεί, ανήκει στη μέση εποχή χαλκού, χρονολογείται περίπου στα 1700 π.Χ. και βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 1 μέτρου. Η επιφανειακή έρευνα που διεξάγεται σε πρώτη φάση παραπέμπει σε θραύσματα αγγείων, τμήματα τοίχων καθώς και κιβωτιόσχημους τάφους κατασκευασμένους από σχιστόλιθους, ενώ αναμένεται η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων στο μέλλον.

Εντυπωσιακά είναι τα δεδομένα που συνθέτουν τα πολυάριθμα ναυάγια της περιοχής, κυρίως, δε, όσα εντοπίζονται στη Σκόπελο και την Αλόννησο, περιοχή που αποτελούσε από αρχαιοτάτων χρόνων κομβικό σημείο για τα καράβια που κατευθύνονταν προς τον Εύξεινο Πόντο.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα, αμφορείς, σφραγίσματα αμφορέων και άλλα, τεκμηριώνουν ουσιαστικά τον μύθο του Ιάσονα και των Αργοναυτών, επιβεβαιώνοντας τους εμπορικούς δεσμούς που είχαν αναπτυχθεί με την Κολχίδα.

Εντυπωσιακά δεδομένα συνθέτουν το αρχαίο ναυάγιο που έφεραν στο φως οι έρευνες της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στην περιοχή του θαλάσσιου πάρκου των Βορείων Σποράδων.

Θεωρείται δε το πλουσιότερο από τα ναυάγια τα οποία έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στις Βόρειες Σποράδες και χρονολογείται στα κλασικά χρόνια, στον 4ο αιώνα π.Χ.

Οι επιφανειακές διαστάσεις του ναυαγίου στα Σκάντζουρα συνηγορούν για την ύπαρξη ενός ή δύο πλοίων εμπορικού χαρακτήρα, όπως μαρτυρά εξάλλου και η ύπαρξη πολλών τύπων αμφορέων.

Μέρος του ναυαγίου βρίσκεται θαμμένο στην άμμο και παρά το γεγονός ότι έχει συληθεί, θεωρείται, όπως προαναφέρθηκε, το πλουσιότερο από τα ναυάγια τα οποία έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στις Βόρειες Σποράδες, σύμφωνα με την Καλλιόπη Πρέκα-Αλεξανδρή, επίτιμη διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Το πλοίο μετέφερε πιθανώς φορτίο οίνου μέσα σε αμφορείς.
Αποκαλύφθηκαν μικρά αγγεία, όπως κυάθια, κάνθαροι, σκύφοι, πρόχοι της ίδιας εποχής, που πιθανώς ανήκουν σε σκεύη συμποσίου του πληρώματος ή υπήρχαν για άλλο σκοπό.


Πηγή:Ελευθεροτυπία
http://kontiloforos.blogspot.com

Νεκρές 60 φάλαινες σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας (video)

Τραγικό θάνατο βρήκαν περίπου 60 φάλαινες πιλότοι που εξόκειλαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας, καθώς τα μέλη των ομάδων διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο δεν κατάφεραν να τις σπρώξουν πίσω στη θάλασσα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 

Όπως γνωστοποιήθηκε, την Τετάρτη ξεβράστηκαν στην ακτή Spirits Bay 80 φάλαινες. Όταν οι Αρχές αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ενημέρωσαν το Τμήμα Διατήρησης της Φύσης, που έστειλε 100 εθελοντές για τη διάσωση των άτυχων θηλαστικών.
Εικόνες που προκαλούν θλίψη στην ακτή Spirits Bay
(δείτε το βίντεο)


Οι εθελοντές ξεκίνησαν αμέσως τις προσπάθειες ωστόσο ήταν αδύνατο να σπρώξουν τις φάλαινες προς τη θάλασσα, λόγω της κακοκαιρίας, και ως εκ τούτου ζήτησαν τη συνδρομή φορτηγών για να τις μεταφέρουν σε άλλη παραλία, όπου οι συνθήκες ήταν καλύτερες.



 
http://kapistri.blogspot.com

Ψεκασμοί στα Ιωάννινα

Από το πρωί και εγώ παρατηρώ το γνωστό φαινόμενο των chemtrails πάνω από την πόλη μας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να ψεκάζουν την περιοχή μας. Θυμηθείτε πως από το απόγευμα και αύριο ο ουρανός μας θα είναι κάτασπρος από τα χημικά, ενώ το Σαββατοκύριακο θα βρέξει. 

Τα έχουν όλα προβλέψει ώστε να πέσει όλο αυτο το νέφος στον αέρα, στη γή και στο νερό που πίνουν τα παιδιά μας.Έχω καταγράψει πολλές φωτογραφίες από τους ψεκασμούς, αλλά είναι πολύ εύκολο να βγείτε και να δείτε μόνοι σας τον ουρανό.

Ειδικά αν διαθέτετε κυάλια ή ακόμα καλύτερα τηελσκόπιο θα παρατηρήσετε πως τα αεροπλάνα δεν έχουν κανένα διακριτικό πάνω τους και το πιο περίεργο είναι ο καπνός που λογικά θα έπρεπε να βγαίνει από τα μεγάλα πτερύγια, εκτοξέυεται από την ουρά των αεροπλάνων με δύο ψεκαστήρες.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


http://epirusgate.blogspot.com/

Έφοδος σε εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων Malboro

Είκοσι επτά τόνους καπνού, 3 εκατομμύρια τεμάχια τσιγάρα και 300 κιβώτια φίλτρα, καθώς και μη καταμετρημένος αριθμός από τσιγαρόχαρτο, αλουμινόχαρτο και άλλα υλικά συσκευασίας, κατάσχεσαν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής ύστερα από έφοδο σε εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων τσιγάρων επώνυμης μάρκας (Marlboro).


Η έφοδος έγινε χθες στο Μενίδι και συνελήφθησαν τρία άτομα. Κατασχέθηκαν και πέντε μηχανήματα ρωσικής, βρετανικής και κινεζικής προέλευσης, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή των λαθραίων τσιγάρων.


Επίσης, κατασχέθηκαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο με πλαστές γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, ένα φορτηγό αυτοκίνητο, τύπου ΒΑΝ, φορτωμένο με φίλτρα και άλλα υλικά και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.


Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πληροφορίες που είχε το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη του εργοστασίου και του κυκλώματος των λαθρεμπόρων.

Πηγη : newskosmos.com

Πηγή : TNSite

Οι Ατυχοι Κληρονομοι

Ενας λαος ηταν,δολιος και φτωχος, εζησε πολεμους, δικτατοριες, εμφυλιους, βασιλεις, και παλι δικτατοριες, φτωχος λαος αλλα τιμιος,με ανοιχτα παραθυρα και πορτες κοιμοντουσαν τα βραδυα.

Ενας λαος ευκολοπιστος,ετρεξε να γιορτασει την δημοκρατια που ηρθε,επιτελους μια καινουρια μερα....


Και απο εκει και περα αρχισε το πανηγυρι των συμμοριων,επεσαν με τα μουτρα στο ψητο οι πεινασμενοι και αστεγοι πολιτικοι,παχυνε ο κολος τους και γεμισανε οι τσεπες τους,εκαναν σπιτια,οικοπεδα,βιλλες,πισινες,ετρωγαν τον αμπακο.
Το μονο που αλλαζε καθε εκλογες ηταν αυτοι που ετρωγαν,ο χαζο λαος πιστευε οτι αλλαζε και η πολιτικη,εκει με πεισμα,με σημαιακια,με χειροκροτηματα,με συγκεντρωσεις.

Οι συμβιβασμενοι επαναστατες πλουτιζαν,αριστεροι η δεξιοι το ιδιο κομμα,εκαναν ομολογα,λιρες,δολλαρια,οφ σορ,και ο λαος πανηγυριζε καθε φορα που αλλαζε η συμμορια και ερχοταν η παλαιοτερη,εκεινη που ειχε φυγει γιατι ειχε κατακλεψει τον τοπο.

Κληρονομοι των συμμοριων κυβερνουσαν και μετα ερχοταν η σειρα των επομενων κληρονομων,και ο λαος ζουσε λιτοτητα,τραινα,διαφανεια,φως στο βαθος του τουννελ,και αλλη λιτοτητα,και αλλη λιτοτηα,ποση αλλη λιτοτητα πια?

Κι ομως ετρεχε στο πανηγυρι των εκλογων με την ελπιδα οτι κατι θα καλυτερεψει,και γιορταζε την αλλαγη της συμμοριας απο την προηγουμενη που και αυτη ειχε κατακλεψει τον μοχθο του,τις ελπιδες του,τους κοπους του.

Τωρα ο χαζολαος δεν πανηγυριζει πια,τωρα κοιταει να βρει μεροκαματο,κοιταει αν εχουν να φανε τα παιδια του,αν θα εχει δουλεια την επομενη ημερα,αν του φτανει ο μισθος για να περασει τον μηνα.Πως θα επιβιωσει αν μεινει ανεργος.
Τωρα ο χαζολαος δεν μπορει να κοιμηθει με κανενα παραθυρο ανοιχτο,να παει μια βολτα σε μικρα στενα της πολης,να κυκλοφορησει οπου θελει.

Οι κληρονομοι που μας ετυχαν ηταν ανικανοι,κοιταξαν μονο το μελλον των δικων τους κληρονομων,ειδαν τον πλουτο της χωρας σαν δικο τους και τον σπαταλησαν.
Τωρα εμεις πληρωνουμε τα χρεη τους,τις κλοπες τους και ας μας λοιδωρουν οι γελοιοι οτι τα φαγαμε μαζι τα λεφτα.

Και ομως λιγο αν σκεφτομαστε,λιγο αν βλεπαμε πισω απο τις υποσχεσεις,αν ψαχναμε το ψεμμα περα απο το χαμογελο και το κουστουμι των κληρονομων.

Θα καναμε το πιο απλο,αυτο που θα μας γλυτωνε απο ολα.

Δεν θα αποδεχομαστε την αισχρη κληρονομια.


Harry Tsopanos



http://ksipnistere.blogspot.com

Ισορροπία τρόμου με φορτηγά

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται κυβέρνηση και μεταφορείς, που έχουν τα φορτηγά στους δρόμους χωρίς να κλείνουν την κυκλοφορία, αλλά δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν. Ισχυρή παρουσία στη Θεσσαλονίκη, με τα ΜΑΤ σε επιφυλακή

Σε ισορροπία τρόμου κυβέρνηση και μεταφορείς που δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι τη νέα Γενική Συνέλευση του κλάδου την Παρασκευή. Παρά τη ψήφιση του νόμου ο κλάδος αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Μεταφορών τους παραπλάνησε καταθέτοντας τροποποιημένο σχέδιο προς ψήφιση από αυτό που είχαν συζητήσει.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. εξακολουθούν να διατηρούν σταθμευμένα τα οχήματά τους στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Φορτηγά υπάρχουν στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς, στη διασταύρωση Γέφυρας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο Δερβένι, στη πύλη 16 του ΟΛΘ.

Τα φορτηγά είναι σταθμευμένα στους παραπάνω οδικούς κόμβους, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων αν και νωρίτερα, οι μεταφορείς έκλεισαν το δρόμο στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης θέλοντας με αυτό το τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα στη κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 12:00  ένα φορτηγό που εκτελούσε μεταφορές και εκινείτο στην Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων δέχτηκε βροχή από πέτρες.
Mεταφορείς που έχουν συγκεντρωθεί στη Μεταμόρφωση κρέμασαν από γερανοφόρο ομοίωμα κούκλας ενώ στη Θεσσαλονίκη τοποθέτησαν συνάδελφό τους μέσα σε φέρετρο για να δείξουν με αυτόν τον μακάβριο τρόπο ότι το νομοσχέδιο σκοτώνει το επάγγελμά τους.
"Δεν έχουμε τίποτα πια να χάσουμε"  ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γ.Τζωρτζάτος.
Ωστόσο, αποστάσεις φαίνεται πως κρατούν οι βυτιοφορείς οι οποίοι θα συνεδριάσουν το απόγευμα της Πέμπτης για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Από τη πλευρά της η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της και έδωσε περιθώριο στους μεταφορείς να λήξουν τις κινητοποιήσεις τους έως τη Παρασκευή διαφορετικά σε περίπτωση που κλείσουν δρόμους θα λάβουν άμεσα μέτρα για να τους παρεμποδίσουν.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης έγινε σύσκεψη  προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση της κυβέρνησης στο θέμα και κυρίως τις εντολές που θα δοθούν στις δυνάμεις της ΕΛΑΣ  σε περιπτώσεις νέων αποκλεισμών δρόμων. Μεταξύ άλλων συμμετείχε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και η γ.γ Συντονισμού Ρεγγίνα Βάρτζελη, και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας, ο οποίος τόνισε ότι "δεν είναι σωστό να θεωρούμε ότι θα συνεχίσουν να γίνονται κινητοποιήσεις χωρίς αντικείμενο".
Τείνει χείρα φιλίας
Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι καταβάλει ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος μιλώντας στον BHMA FM 99,5, τόνισε ότι θα υπάρξουν επί μέρους νομοσχέδια και ρυθμίσεις, που θα δώσουν αναπτυξιακά κίνητρα στους μεταφορείς και τους κάλεσε να δείξουν καλή πίστη.
"Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, από το καλοκαίρι ότι ο νόμος αυτός θα ψηφιστεί και θα αφορά μόνο το θέμα της αλλαγής για το άνοιγμα της αγοράς, από εκεί και πέρα οι άλλες ρυθμίσεις θα ενταχθούν σε επιμέρους νομοσχέδια των συναρμόδιων υπουργείων μαζί με άλλες συναφή ρυθμίσεις" είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι "για πρώτη φορά και στο δικό μας νόμο, γίνεται αναφορά για την δυνατότητα ένταξης των μεταφορέων στο νόμο τον αναπτυξιακών κινήτρων".
"Πρέπει να δείξουν καλή πίστη, όπως και εμείς δείχνουμε απέναντί τους παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει" δήλωσε ο κ. Ρέππας.

http://news247.gr

Έτρωγαν πίτσες, σε τρελλίτσες!!!

Κανείς από όσους απολάμβαναν το γεύμα τους σε εστιατόριο της Φλόριντα, δεν μπορούσε να υποψιαστεί τι γινόταν στην κουζίνα εκτός από την παρασκευή του φαγητού. Ο ιδιοκτήτης είχε παραδώσει το χώρο σε εταιρία παραγωγής πορνό και τα όμορφα μοντέλα μπορούσαν παράλληλα να απολαύσουν μία πίτσα...

Την ώρα που οι θαμώνες της πιτσαρίας Σκουίγκι στο Φόρτ Λούντερνταλ της Φλόριντα απολάμβαναν την πίτσα τους στην κουζίνα είχαν μπερδέψει τα τηγανιά με τους δονητές!
Και όμως είναι αλήθεια, μετά από καταγγελία θαμώνα που άκουγε παράξενους ήχους από την κουζίνα επενέβη το υγειονομικό τμήμα της πόλης και έμεινε έκπληκτο από τις εικόνες που είδε.
Ο υπάλληλος του τμήματος που πήγε να κάνει την αυτοψία ανακάλυψε ότι η κουζίνα είχε μετατραπεί σε στούντιο σεξουαλικών πορνό ταινιών.
Διπλά στους πάγκους με τα τηγάνια και τις κατσαρόλες υπήρχαν σαδομαζοχιστικά παιχνίδια, προφυλακτικά και εσώρουχα!
Όπως αποδείχτηκε η κουζίνα είχε μετατραπεί σε πορνό στούντιο και  τα γυρίσματα γινόντουσαν ενώ λειτουργούσε.
Έως τώρα έχει γίνει γνωστό ότι τουλάχιστον δυο ταινίες έχουν γυριστεί εκεί. Ο ιδιοκτήτης παραβίασε τουλάχιστον το μισό κανονισμό του υγειονομικού τμήματος για τα εστιατόρια. Μεταξύ άλλων υπήρχαν ξένα άτομα εκτός του προσωπικού  στην κουζίνα εν ώρα εργασίας και  κίνδυνος μόλυνσης από μεταδοτικές ασθένειες κλπ.
Αναμένετε  η απόφαση του τμήματος…


http://news247.gr

Έξωση για φακελάκι!!!

Το δρόμο της εξόδου από τα νοσοκομεία, σε όσους γιατρούς υπάρχει ένδειξη ότι χρηματίζονται, έδωσε στους διοικητές ο Α.Λοβέρδος, που έθεσε τους στόχους για την οικονομική τακτοποίηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Χάος στα νοσοκομεία καταγγέλλουν διοικητές

Την έξοδο προς τους επίορκους ιατρούς δείχνει ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, ο οποίος έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου στους διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής σχετικά με τις δαπάνες και τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Όπως τόνισε ο Α Λοβέρδος, εφεξής θα υπάρχει εποπτεία στους διοικητές των νοσοκομείων οι οποίοι θα έχουν την ευχέρεια να πετούν έξω από τα χειρουργεία  όλους αυτούς για τους οποίους έχουν ενδείξεις ότι χρηματίζονται ή παρανομούν.
Έτσι, ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής προς τους διοικητές των νοσοκομείων καλώντας τους να επιβάλλουν το νόμο λέγοντάς τους ότι δεν χρειάζονται αποδείξεις αλλά μονάχα ενδείξεις για να απομακρυνθούν σε πρώτη φάση όσοι υπερσυνταγογραφούν ή παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες αναλώσιμων υλικών.
"Κάντε καλούς λογαριασμούς καθώς οι δαπάνες πρέπει να μειωθούν για τις εφημερίες και τις προμήθειες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στους διοικητές προσθέτοντας ότι δεν είναι διαχειριστές πλεονασματικών προϋπολογισμών.
Επισήμανε δε ότι "είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε οικονομία και όχι να περιμένουμε τους αυστηρούς ελέγχους της τρόικας", η οποία  σημειωτέον θα εστιάσει τους προσεχείς μήνες στα οικονομικά των νοσοκομείων.
Παράλληλα, ο Α. Λοβέρδος έθεσε προς τους διοικητές επτά βασικούς στόχους για τους επόμενους μήνες:
*Να καταγραφούν μέχρι την 1η Οκτωβρίου οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία,
*Να καταθέσουν ολοκληρωμένους προϋπολογισμούς για το 2011,
*Να εξοφλήσουν τους προμηθευτές για τα έτη 2005-2006
*Να επιταχύνουν τις προσλήψεις,
*Να αρχίσουν να εισπράττουν χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία,
*Να προχωρήσουν σε μηχανοργάνωση και
*Να μειώσουν τα ποσά των εφημεριών.
Από την πλευρά τους οι διοικητές ορισμένων νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών ανέφεραν ότι έχουν καταφέρει να μειώσουν τις δαπάνες κατά 10% έως 30% , ποσοστά για τα οποία το υπουργείο Υγείας διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις έως ότου αυτό φανεί στα απολογιστικά στοιχεία που θα καταθέσουν τα νοσοκομεία.
Χάος στα νοσοκομεία
Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Σοκαριστικά είναι τα λεγόμενα του διοικητή του νοσοκομείου Αγίας Ολγας, ο οποίος μιλώντας για τις προμήθειες αγγειακών μοσχευμάτων στο Νοσοκομείο του είπε ότι υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που υπερτιμολογούν τα προϊόντα σε συνεργασία με γιατρούς, οι οποίοι ζητούν έως και 30 αγγειακά μοσχεύματα για να χρησιμοποιήσουν τελικώς μόνο ένα.
Ζούγκλα επικρατεί και στο νοσοκομεία Αγία Βαρβάρα, πρώην Λοιµωδών, όπου σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "θάλαµοι καταρρέουν πάνω από τους ασθενείς, καθ’ ότι οι συνθήκες που επικρατούν είναι τραγικές".
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας όπως είναι το ΚΑΤ όπου µέσα από τις ντουλάπες των ασθενών περνούν μέχρι και σωλήνες αποχέτευσης, µε αποτέλεσµα οι ασθενείς να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις αναθυµιάσεις, ενώ τραγελαφικό είναι και το γεγονός ότι από τους 170 ιατρούς στο Νοσοκοµείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού οι 103 είναι διευθυντές.

http://news247.gr/

Στο Αυτόφωρο οι φοροφυγάδες..!!!

Σε νέα αυστηρότερα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με την ένταξη στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, του μέτρου της σύλληψης και παραπομπής στο Αυτόφωρο, όσων διαπράττουν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Μείωση και στο ποσό για το οποίο θα γίνεται παραπομπή στη Δικαιοσύνη. 

Αμφιβολίες για τη συνταγματικότητα των μέτρων
Με τη διαδικασία του Αυτοφώρου θα συλλαμβάνονται οι φοροφυγάδες,για μια σειρά από αδικήματα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται η επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η παραπομπή όσων παρανομούν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, το μέτρο δεν θα αφορά μικρές παραβάσεις, αλλά κατ'επανάληψη παράλειψη έκδοσης αποδείξεων και φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης, ενώ παράλληλα, σχεδιάζεται να μειωθεί το ποσό για το οποίο θα επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις σε περιπτώσεις παράλειψης απόδοσης ΦΠΑ, έκδοσης πλαστών ή εικονικών τιμολογίων και φορολογικών στοιχείων και απόκρυψη φορολογητέας ύλης στο εισόδημα.

Διαφωνίες υπουργείων
Αν και οι παραπάνω διατάξεις αναμένεται να ενσωματωθούν στο νέο σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση της εκδίκασης φορολογικών υποθέσεων, φαίνεται πως -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν είχε προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και Δικαιοσύνης, για το πρώτο σκέλος, δηλαδή, την ενεργοποίηση του Αυτόφωρου στις σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.
Νομικοί, αλλά και στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, επισημαίνουν τη διαφωνία τους με το μέτρο, καθώς όπως υποστηρίζουν είναι πιθανό να κριθεί αντισυνταγματικό διότι αντιβαίνει με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Ήδη η πρώτη γνωμοδότηση για το μέτρο της εκδίκασης σε ένα και μόνο βαθμό για φορολογικά αδικήματα έκρινε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των διαδίκων και ως αντιστάθμισμα προτείνεται οι κατηγορούμενοι να διατηρούν το δικαίωμα έφεσης, αλλά με την καταβολή του 50% του ποσού της οφειλής.

Αλλαγές και στην περαίωση
Αλλαγές συζητούνται και στο θέμα της περαίωσης, με πρώτη σκέψη να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων που θα μπορεί να καταβάλει ο ελεγχόμενος και να ενταχθούν στο μέτρο ακόμη και όσες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έκαναν αυτοπεραίωση τα προηγούμενα χρόνια, πιθανότατα όμως με ευνοϊκότερους όρους.
Από την πλευρά του ο επιχειρηματικός κόσμος, ζητά, μείωση του ποσού ανά δόση, αύξηση των δόσεων, μείωση της προκαταβολής, εξαίρεση όσων αυτοπεραιώθηκαν και συμψηφισμό του ΦΠΑ που οφείλει να επιστρέψει το Δημόσιο, με τις προκαταβολές.

 http://news247.gr/

Τουλάχιστον μέχρι το 2016 καπέλο στο κεφάλι μας το ΔΝΤ!

Με ημερομηνία λήξης είναι η… αισιοδοξία, που σε καθημερινή βάση εκφράζουν –όπου σταθούν και όπου βρεθούν- ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια δηλώνοντας περιχαρής στα ξένα μέσα «Η κρίση δεν ήταν η αρχή του τέλους αλλά μία νέα αρχή», ο κ. Παπακωνσταντίνου κανονίζει σε dinner με τον κ. Σόιμπλε  την άτυπη συναίνεση για επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου ύψους 110 δις ευρώ!

Κοινώς, όπως όλα δείχνουν,  δεν γλυτώνουμε από το ΔΝΤ τουλάχιστον μέχρι το 2016.

Κατά την συνάντηση των δύο υπουργών Οικονομικών στο Βερολίνο συμφωνήθηκε –κάτω από το τραπέζι- να... μας κάτσει στον σβέρκο για τρία χρόνια ακόμα η τρόικα.

Δεν ήταν μόνο αυτό που ζητήσαμε όμως, αλλά και επιπλέον οικονομική ενίσχυση, αν και εφόσον χρειαστεί (που μάλλον θα χρειαστεί) και… την δημόσια δέσμευση της τρόικας μέχρι το τέλος του χρόνου, ότι θα το πράξει αυτό!

Όπως είναι κατανοητό… δεν πάμε καθόλου, μα καθόλου καλά.  Η απορία όμως είναι η εξής; Αυτό διαπιστώθηκε όντως  λίγες εβδομάδες αφότου  κυβέρνηση και ΔΝΤ συζητούσαν την δήθεν έξοδο της χώρας στις αγορές το 2011;

Και να φανταστείτε ότι με την «πρωτοποριακή» ρύθμιση της περαίωσης θα περιοριστεί δήθεν η «μαύρη τρύπα» του ελλείμματος κάτω από το 1,5 δις ευρώ έως το τέλος του έτους.

Τι άλλο μας περιμένει;

http://www.star.gr/

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ διαιτητής με υπερκέρδη στο στοίχημα

Μια αποκάλυψη-σοκ κάνει η εφημερίδα «Ποντίκι» η οποία καλεί τον εισαγγελέα να δώσει επιτέλους λύση στο μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η εφημερίδα δημοσιεύει έγγραφο-ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι συγκεκριμένος διαιτητής (τον οποίο δεν κατονομάζει) κέρδισε πάνω από 300.000 μέσα σε μια 8ετία από το «Πάμε στοίχημα».

Η εφημερίδα (δημοσιεύοντας ένα απόσπασμα που είναι πίνακας βεβαιώσεων κερδών από τον ΟΠΑΠ) ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της παραστατικό είσπραξης το οποίο καταγράφει λεπτομερώς πότε ακριβώς κέρδισε ο διαιτητής-μάντης τα υπέρογκα ποσά.

Mάλιστα, επικαλείται πληροφορίες που θέλουν και άλλους διαιτητές που έχουν μαντικές ικανότητες να βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ για υπέρογκα κέρδη από το «Πάμε στοίχημα».

Με αφορμή το δημοσίευμα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Τέντες, έδωσε εντολή στον αντεισαγγελέα κ. Κανελλόπουλο να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για να χυθεί πάλετο φως στο θέμα με τον διαιτητή-μέντιουμ των αποτελεσμάτων και τα υπέρογκα κέρδη.

Κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί για κατάθεση ο κ. Καπελέρης του ΣΔΟΕ ο οποίος και ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση που είναι πολύ σοβαρή.

http://www.star.gr/

Σκάνδαλο: call girl είχε ερωτικές επαφές με τον Beckham

Πελάτης μιας 26χρονης πόρνης πολυτελείας φαίνεται πως ήταν ο David Beckham, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η ίδια σε βρετανικό περιοδικό! Μάλιστα, το call girl αναφέρει «πιπεράτες» λεπτομέρειες και βαθμολογεί τις επιδόσεις του, ενώ ο ποδοσφαιριστής απειλεί με μηνύσεις.

Μιλώντας στο περιοδικό «In Touch», η Irma Nici υποστηρίζει πως είχε σεξουαλικές επαφές με τον 35χρονο άσο της μπάλας το 2007, όταν δηλαδή ο David ήταν ήδη παντρεμένος με την Victoria

«Όλες οι γυναίκες ονειρεύονται να πάνε μαζί του, και εγώ το έκανα... Ήταν πολύ συναρπαστικό», λέει μεταξύ άλλων η Irma και αποκαλύπτει πως ο Beckham της έδινε 10.000 δολάρια την βραδιά. Μάλιστα, δεν παραλείπει να αναφέρει ονόματα ξενοδοχείων στα οποία συνευρέθηκαν αλλά και «πιπεράτες» λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την ίδια, έκαναν σεξ 5 φορές, μία εκ των οποίων και με δεύτερη κοπέλα και μία χωρίς καμία προφύλαξη, ενώ τον βαθμολογεί με 7,5 με άριστα το 10! Όπως επίσης διηγείται, σε ένα τους ραντεβού έκαναν έρωτα επί 15 λεπτά και 1 ώρα... προκαταρκτικά.

Η συνέντευξη έκανε έξαλλο τον σούπερ σταρ της μπάλας. Μέσω της εκπροσώπου του, Cheryl Maisel, διαμήνυσε πως δεν γνωρίζει και ουδέποτε έχει συναντήσει το call girl, ενώ ετοιμάζει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του περιοδικού.

«Οι ισχυρισμοί είναι εντελώς ψευδείς και γελοίοι, όπως αναφέρθηκε και στο περιοδικό πριν από την δημοσίευση. Δυστυχώς, ζούμε σε έναν κόσμο όπου ένα περιοδικό μπορεί να τυπώνει ψέματα και να πιστεύει πως μπορεί να πάει μπροστά με αυτά», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Maisel.

Από την πλευρά του, το «In Touch» ανέφερε πως εμμένει στο ρεπορτάζ του και επικαλείται ανώνυμες πηγές που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της Irma

http://www.star.gr/

Παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος των ΗΠΑ, ο Bill Gates

Ο ιδρυτής της Microsoft κατέχει την πρώτη θέση της λίστας του περιοδικού Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και 17 χρόνια.

Με ένα δίκτυο αξίας 54 δις δολαρίων ο Gates ηγείται των πιο ισχυρών ανθρώπων που κινούν τα νήματα στον τομέα των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της επικοινωνίας.
Δεύτερος στη λίστα έρχεται ο Warren Buffet, ο γενικός διευθυντής της Berkshire Hathaway Inc.45 δις δολαρίων ενώ ο Larry Ellison είναι ο τρίτος πιο πλούσιος Αμερικανός καθώς η περιούσιά του ανέρχεται στα 27 δις δολάρια. με περιουσία ύψους
Ο Ellison είναι ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της εταιρείας λογισμικού Oracle
Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο δημιουργός του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος βρίσκεται στην 35η θέση με ένα δίκτυο αξίας 6,9 δις δολαρίων.
Ο Zuckerberg είναι πλουσιότερος από το ''αφεντικό'' της Apple, Steve Jobs, ο οποίος έρχεται 42ος στη λίστα, με δίκτυο αξίας 6,1 δις δολαρίων.
Η ''ιέρεια'' των media, Oprah Winfrey,βρίσκεται στην 130η θέση με συνολική περιουσία 2,7 δις δολαρίων.
Η λίστα περιλαμβάνει και τέσσερις Αμερικάνους ινδικής καταγωγής, τους Syntel's Bharat Desai, Kavitark Ram Shriram, Romesh Wadhwani και Vinod Khosla.


http://cosmo.gr

Συλλήψεις με άρωμα τρομοκρατίας στα Ψαχνά

Μετά τη σύλληψη τριών εκ των πέντε ληστών με τα μαύρα, οι οποίοι απέσπασαν 10.000 ευρώ από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, βάσει ευρημάτων σε κατ' οίκον έρευνες στην Αθήνα, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες της ληστείας να σχετίζονται με την οργάνωση «6η Δεκέμβρη». 

Μετά από ελέγχους που διενήργησαν άνδρες της αστυνομίας στα σπίτια των υπόπτων στην Αθήνα, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", εντοπίστηκαν σφαίρες των 9 mm και αντίτυπα, εκτυπωμένα σε υπολογιστή, της πρώτης και μοναδικής προκήρυξης της οργάνωσης «6η Δεκέμβρη» που ανέλαβε την ευθύνη για την ισχυρή έκρηξη βόμβας το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου2010 στο κτίριο του υπουργείου Τύπου στην Καλλιθέα.
Με την ίδια προκήρυξη, η οποία καταχωρίστηκε στο Διαδίκτυο, η «6η Δεκέμβρη» ανέλαβε και την ευθύνη για την αποστολή, στις 21 Δεκεμβρίου του 2008, σφαιρών των 9 mm στο γραφείο ενός δικηγόρου κι ενός δημοσιογράφου.
Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της ΕθνικήςΤράπεζας στα Ψαχνά και με την απειλή όπλου απέσπασαν 10.000 ευρώ. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και σύλληψη τριών από τους πέντε δράστες στην ορεινή περιοχή Πανόραμα του επαρχιακού δρόμου Χαλκίδας-Αιδηψού. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 27 και 28 χρόνων, που ήταν οι επιβάτες της μιας μοτοσικλέτας, και για μια γυναίκα 35 χρόνων, η οποία επέβαινε σε ΙΧ. Οι τρεις τους, όπως διαπιστώθηκε, είχαν συλληφθεί ή προσαχθεί έπειτα από κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την περίοδο 1994-2003.
Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να γνωρίζει την ταυτότητα και των δύο ατόμων που κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό την περασμένη Παρασκευή (17/9) και χάθηκαν στα βουνά της Κεντρικής Εύβοιας. Αυτοί, που πήραν το σάκο με τα όπλα και τα χρήματα από τη ληστεία, φέρονται να σχετίζονται επίσης με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Στις αρχές του 2009, οι πέντε ύποπτοι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τη χρήση του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ. Εξετάζονταν μάλιστα πιθανές σχέσεις τους με ποινικούς και με κρατούμενους για ληστεία αντιεξουσιαστές, αλλά και με τους χειριστές του επονομαζόμενου «επαναστατικού ταμείου της τρομοκρατίας».
Εκτιμάται μάλιστα ότι σχετίζονταν με γνωστό στέκι αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια, που είναι διαρκώς στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών την τελευταία πενταετία, χωρίς όμως ποτέ να βρεθεί οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον τους. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε διανυκτερεύσει το προηγούμενο βράδυ σε ξενοδοχείο της Χαλκίδας.
Συγκρίνοντας το οπτικό υλικό από τα διόδια Αφιδνών, αλλά και τη σχετική απόδειξη που βρήκαν μέσα στο ΙΧ, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον τρεις από τους άλλους δράστες είχαν μεταβεί στην Εύβοια δύο 24ωρα νωρίτερα από τη ληστεία και σχεδίαζαν να κρυφτούν σε γύρω περιοχή.
Αυτός είναι και ο λόγος που διεξάγεται εκτεταμένη έρευνα σε παραλίες της ΚεντρικήςΕύβοιας για να βρεθεί η βάση των κατηγορουμένων για ληστεία, στην οποία ίσως κρύβονται και όπλα. Επιπλέον γίνεται έλεγχος για συμμετοχή σε ληστεία αντιεξουσιαστή που διαμένει στην Εύβοια.

http://cosmo.gr/

Απαγωγή 12χρονου Πακιστανού από κύκλωμα ομοεθνών του

- Το κύκλωμα με τις απαγωγές Πακιστανών καλά κρατεί...
- Αυτή τη φορά 3 Πακιστανοί απήγαγαν ένα 12χρονο και εκβίαζαν την οικογένειά του.
- Στα χέρια της Ασφάλειας ο ένας, αναζητούνται οι άλλοι δυο.

Ο 12χρονος Πακιστανός ταξίδευε στις 11 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον...14χρονο αδελφό του, με το τρένο, από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Όταν η αμαξοστοιχία έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θήβα, 3 ομοεθνείς τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον μεγαλύτερο, τον απήγαγαν και τον οδήγησαν σε σπίτι μέσα στην πόλη της Θήβας.
Στη συνέχεια, τον μετέφεραν σε δυο άλλα σπίτια στην περιοχή της Αττικής.

Οι απαγωγείς ζήτησαν από τους γονείς του 2.500 ευρώ για την απελευθέρωσή του. Η οικογένεια του 12χρονου κατάφερε να συγκεντρώσει και να καταβάλλει σε συνεργό τους στο Πακιστάν το ποσό των 500 ευρώ, και οι απαγωγείς απελευθέρωσαν το 12χρονο τη νύχτα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ οι άνδρες της Ασφάλειας Θηβών εντόπισαν το σπίτι που αρχικά κρατήθηκε ο 12χρονος μέσα στη Θήβα το οποίο τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Λίγες ημέρες αργότερα στις 21 Σεπτεμβρίου ένας 23χρονος Πακιστανός που προσέγγισε στο σπίτι αναγνωρίστηκε από τον ανήλικο που είχαν απαγάγει και συνελήφθη.
Στη συνέχεια μέσα στο σπίτι βρέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα 2 ακόμη Πακιστανών ηλικίας 42 και 24 ετών στα πρόσωπα των οποίων αναγνώρισε ο 12χρονος τους άλλους 2 απαγωγείς του, οι οποίοι αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τα άλλα δυο σπίτια που κρατήθηκε ο 12χρονος και τυχόν άλλα άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή.


lamiareport.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/

Καλά, τόσα εκατομμύρια ''πόθεν έσχουσι'' ;

Δεν ξέρω αν έχετε δεί τη λίστα με τα ''πόθεν έσχες'' των βουλευτών μας αλλά εγώ ως απλός πολίτης διερωτώμαι, όλα αυτά τα χρήματα πώς μπήκαν στις τσέπες τους;
 
Μη βιαστείτε να χαρακτηρίσετε λαϊκίστικο το ερώτημα, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσοι πολλοί βουλευτές έχουν βρεθεί με 1,5 εκατομμύριο δολλάρια το ελάχιστο, στις καταθέσεις τους ή με 40 ακίνητα σε ονόματα συζύγων...
Σίγουρα καλώς τα δηλώνουν και φορολογούνται επί των ποσών αυτών, ωστόσο αυτά τα νούμερα σε μία περίοδο δοκιμασίας για τη χώρα δεν είναι προκλητικά;
Δεν είναι προκλητικά νούμερα για ένα σώμα που είναι παντελώς ανύπαρκτο φυσικά και πολιτικά; Και εξηγούμαι: Η Ελληνική Δημοκρατία ώς γνωστόν αποτελείται από τρείς εξουσίες, τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική. Ποιός είναι ο ρόλος της νομοθετικής εξουσίας όταν οι βουλευτές τιμωρούνται αν δεν ακολουθήσουν την κομματική πειθαρχία; Δεν νομίζω οτι υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη ιεροσυλία στο όνομα του Κοινοβουλευτισμού από αυτή τη μορφή πιθηκισμού. Οι βουλευτές δεν μπορούν να ελέγξουν την κυβέρνηση αλλά ούτε και να αντιπολιτευτούν. Μια τυπική ψηφοφορία καταλήγει με τους βουλευτές της συμπολίτευσης να ψηφίζουν το νομοσχέδιο και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να το καταψηφίζουν. Σπανίως υπάρχει ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, αφού συνήθως κανείς δεν είναι εκεί. Σημειώνω οτι έχω το βίτσιο να παρακολουθώ κατά καιρούς το κανάλι της Βουλής και το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό... Σπανίως βλέπεις 100 βουλευτές, ενώ την ολομέλεια την έχω δεί μόνο σε προυπολογισμούς!
Οι ΗΠΑ που τόσο πολύ μισούμε (sic) φρόντισαν και έχουν ένα αξιοζήλευτο νομοθετικό σώμα το οποίο είναι αποδεσμευμένο από τη ''δεδηλωμένη'' και είναι το κυρίως σώμα εξουσίας στη χώρα. Δεν άγεται και φέρεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.. και πριν προλάβετε καλοπροαίρετα να με πείτε αμερικανάκι θα σας πώ, πως ο παππούς Αριστοτέλης, πρώτος φώναξε πώς όταν οι τρείς εξουσίες περιπλέκονται και δεν είναι ανεξάρτητες τότε η πολιτεία είναι καταδικασμένη...
Είναι άραγε όλοι στο περιστύλιο για καφέ, τσάι και συμπάθεια;;
Διερωτώμαι εκ νέου: βουλευτής με βουλευτική αποζημίωση 100.000 ευρώ το έτος (προσεγγιστικά), που έχει λ.χ. 3-4 ακίνητα και καταθέσεις 1,5 εκατομμυρίου ευρώ (και αν δείτε τη λίστα θα δείτε οτι είναι πολλοί τέτοιοι) δεν μπορεί για τα δύο-τρία χρόνια του τρισκατάρατου (sic) Μνημονίου να αρνηθεί να λάβει ολόκληρη τη βουλευτική αποζημίωση;
Αν πάρεις 50.000 λιγότερα ώ βουλευτά για τρία χρόνια και εσύ δεν θα ζημιωθείς δραματικά όπως προκύπτει από τη φορολογική σου δήλωση και το κράτος θα εξοικονομήσει 15.000.000 ευρώ ανά έτος.
Και για να λαικίσω κι άλλο: αν αυτά τα 15 εκατομμύρια ευρώ επενδύονταν στην αγορά που τόσο έχει ανάγκη, με τη μορφή επιστροφής του ΦΠΑ π.χ. τότε ποιός θα κατηγορούσε το πολιτικό σύστημα για ανεπάρκεια και ανευθυνότητα;
Ποιος δεν θα έβλεπε την αναλογική κατανομή του οικονομικού βάρους για ένα αποτυχημένο κράτος που όλοι στήσαμε;
Δεν θα ήταν μια δικαίωση πρωτίστως ηθική;
Γιατί να πληρώνει μια ζωή ο συνταξιούχος και ο μικρομεσαίος;
Αλλά βέβαια οι βουλευτές είναι καθρέπτες της κοινωνίας μας... και διερωτάται ο ανύποπτος γράφων ποιός στην ''Κολομβία του Βαλκανικού Νότου'' όπως λέει και ο προσφιλής δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας θα δεχόταν τέτοια θυσία;;;


Γιώργος Κοκκόλης
http://gianniotis.blogspot.com