'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ισορροπία τρόμου με φορτηγά

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται κυβέρνηση και μεταφορείς, που έχουν τα φορτηγά στους δρόμους χωρίς να κλείνουν την κυκλοφορία, αλλά δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν. Ισχυρή παρουσία στη Θεσσαλονίκη, με τα ΜΑΤ σε επιφυλακή

Σε ισορροπία τρόμου κυβέρνηση και μεταφορείς που δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι τη νέα Γενική Συνέλευση του κλάδου την Παρασκευή. Παρά τη ψήφιση του νόμου ο κλάδος αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Μεταφορών τους παραπλάνησε καταθέτοντας τροποποιημένο σχέδιο προς ψήφιση από αυτό που είχαν συζητήσει.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. εξακολουθούν να διατηρούν σταθμευμένα τα οχήματά τους στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Φορτηγά υπάρχουν στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς, στη διασταύρωση Γέφυρας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο Δερβένι, στη πύλη 16 του ΟΛΘ.

Τα φορτηγά είναι σταθμευμένα στους παραπάνω οδικούς κόμβους, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων αν και νωρίτερα, οι μεταφορείς έκλεισαν το δρόμο στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης θέλοντας με αυτό το τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα στη κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 12:00  ένα φορτηγό που εκτελούσε μεταφορές και εκινείτο στην Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων δέχτηκε βροχή από πέτρες.
Mεταφορείς που έχουν συγκεντρωθεί στη Μεταμόρφωση κρέμασαν από γερανοφόρο ομοίωμα κούκλας ενώ στη Θεσσαλονίκη τοποθέτησαν συνάδελφό τους μέσα σε φέρετρο για να δείξουν με αυτόν τον μακάβριο τρόπο ότι το νομοσχέδιο σκοτώνει το επάγγελμά τους.
"Δεν έχουμε τίποτα πια να χάσουμε"  ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γ.Τζωρτζάτος.
Ωστόσο, αποστάσεις φαίνεται πως κρατούν οι βυτιοφορείς οι οποίοι θα συνεδριάσουν το απόγευμα της Πέμπτης για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Από τη πλευρά της η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της και έδωσε περιθώριο στους μεταφορείς να λήξουν τις κινητοποιήσεις τους έως τη Παρασκευή διαφορετικά σε περίπτωση που κλείσουν δρόμους θα λάβουν άμεσα μέτρα για να τους παρεμποδίσουν.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης έγινε σύσκεψη  προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση της κυβέρνησης στο θέμα και κυρίως τις εντολές που θα δοθούν στις δυνάμεις της ΕΛΑΣ  σε περιπτώσεις νέων αποκλεισμών δρόμων. Μεταξύ άλλων συμμετείχε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και η γ.γ Συντονισμού Ρεγγίνα Βάρτζελη, και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας, ο οποίος τόνισε ότι "δεν είναι σωστό να θεωρούμε ότι θα συνεχίσουν να γίνονται κινητοποιήσεις χωρίς αντικείμενο".
Τείνει χείρα φιλίας
Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι καταβάλει ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος μιλώντας στον BHMA FM 99,5, τόνισε ότι θα υπάρξουν επί μέρους νομοσχέδια και ρυθμίσεις, που θα δώσουν αναπτυξιακά κίνητρα στους μεταφορείς και τους κάλεσε να δείξουν καλή πίστη.
"Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, από το καλοκαίρι ότι ο νόμος αυτός θα ψηφιστεί και θα αφορά μόνο το θέμα της αλλαγής για το άνοιγμα της αγοράς, από εκεί και πέρα οι άλλες ρυθμίσεις θα ενταχθούν σε επιμέρους νομοσχέδια των συναρμόδιων υπουργείων μαζί με άλλες συναφή ρυθμίσεις" είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι "για πρώτη φορά και στο δικό μας νόμο, γίνεται αναφορά για την δυνατότητα ένταξης των μεταφορέων στο νόμο τον αναπτυξιακών κινήτρων".
"Πρέπει να δείξουν καλή πίστη, όπως και εμείς δείχνουμε απέναντί τους παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει" δήλωσε ο κ. Ρέππας.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου