'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Στο δρόμο κι ότι βγει...

Απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, χωρίς να διευκρινίζουν τον τρόπο, ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών, που συνεδριάζουν εκ νέου την Παρασκευή. Κανένας δρόμος κλειστός, στο δρόμο μέρος των φορτηγών, κανένα πρόβλημα στην αγορά λέει η κυβέρνηση.

Χωρίς ενιαίο μέτωπο και φωνή και με τα κατά τόπους σωματεία να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις,  σχετικά με τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα του νόμου για τις μεταφορές, που ψηφίστηκε στη Βουλή χωρίς αλλαγές, οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, αποφάσισαν μετά από μία γενική συζήτηση που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Προγραμματίστηκε νέα Γενική Συνέλευση του κλάδου την Παρασκευή και ως τότε εκτιμάται ότι απροσδιόριστος αριθμός φορτηγών θα παραμείνει στους δρόμους και θα προχωρεί σε μικρής χρονικής διάρκειας αποκλεισμούς χωρίς κεντρικό συντονισμό και με τρόπο που δεν θα προκαλεί την αντίδραση της ΕΛΑΣ και τυχόν εμπλοκή σε έκνομες ενέργειες.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γ.Τζωρτζάτος σε δηλώσεις του κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα, ότι δηλαδή ο κλάδος θα συνεχίσει την κινητοποίηση παρά το γεγονός ότι ο νόμος ψηφίστηκε στη Βουλή, καθώς όπως είπε, ο υπουργός Μεταφορών τους παραπλάνησε καταθέτοντας τροποποιημένο σχέδιο προς ψήφιση από αυτό που είχαν συζητήσει, ενώ το υπάρχον, τους στερεί τα περιουσιακά τους στοιχεία:
"Δεν έχουμε τίποτα πια να χάσουμε" είναι η επωδός από όλους όσους συμμετέχουν στα μπλόκα, κάτι το οποίο τόνισε και ο Γ.Τζωρτζάτος, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο τρόπο αντίδρασης. Στην ουσία επέρριψε την ευθύνη των όποιων κινήσεων των φορτηγών στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Αργά το απόγευμα τα φορτηγά αποσύρθηκαν από τα δύο τελευταία σημεία που είχαν αποκλείσει, στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου και την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, καθώς και από τον κόμβο Λαχαναγοράς στην είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση

Tο βράδυ της Τετάρτης έγινε ευρεία σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης, στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης και η γ.γ Συντονισμού Ρεγγίνα Βάρτζελη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περεταίρω στάση της κυβέρνησης στο θέμα και κυρίως τις εντολές που θα δοθούν στις δυνάμεις της ΕΛΑΣ (συμμετείχε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Όθωνας) σε περιπτώσεις νέων αποκλεισμών δρόμων.

Οι έως τώρα εντολές, πάντως ήταν για "ήπια στάση" και η ΕΛΑΣ περιορίστηκε σε μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. όπου είχαν κλείσει δρόμοι, περιφρούρηση της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και παρεμπόδιση της μετακίνησης φορτηγών στο κέντρο στης Αθήνας.

Παράλληλα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Πεταλωτή διαμηνύεται σε όλους τους τόνους ότι αγαθά και πρόσωπα μετακινούνται απρόσκοπτα και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εφοδιασμού της αγοράς

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου