'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Απαγορευμένη ζώνη το μισό Αιγαίο για τους Έλληνες πιλότους λόγο Τουρκικής άσκησης

Αλωνίζουν οι Τούρκοι γύρω απο Σκύρο, Χίο και Λέσβο !

Χαρακτήρισαν την περιοχή αυτή Τουρκικής αρμοδιότητας ! Μούγκα η κυβέρνηση !

Απαγορευτική εντολή έχουν λάβει οι Έλληνες πιλότοι να μην πλησιάσουν στην εναέρια περιοχή Σκύρου-Λέσβου-Αγίου Ευστρατίου-Ψαρών και μεταξύ Χίου-Λέσβου στην οποία η Τουρκία διεξάγει άσκηση SAR και χαρακτηρίζει την ζώνη αυτή «Τουρκικής αρμοδιότητας περιοχή έρευνας και διάσωσης»...



Ένας σχηματισμός από 13 Τουρκικά μαχητικά, και εφτά μεμονωμένα προχώρησαν χθές σε 8 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 9 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός οτι η Ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά στα χρονικά δεν αντιδρά στον χαρακτηρισμό TURKISH SAR AREAS BOUNDED (Τουρκικής αρμοδιότητας περιοχή έρευνας και διάσωσης) που περιεχόταν στη ΝAVTEX που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή 23/04 η Άγκυρα SEARCH AND RESCUE (SAR)

EXERCISE ON 29-30 APR 10, IN THE TURKISH SAR AREAS BOUNDED

Απο χθές 29/4/2010 αλλά και σήμερα, όλο το κεντρικό βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από την Σκύρο μέχρι την Λέσβο και την Χίο είναι «κλειδωμένο» από τις Τουρκικές δυνάμεις χωρίς να έχουν δικαίωμα οι Ελληνικές δυνάμεις να εισέλθουν σε αυτό το χώρο.

Οι συντεταγμένες των δύο περιοχών είναι οι ακόλουθες:

AREA.I
39 04 N 024 55 E
39 04 N 025 30 E
38 44 N 025 30 E
38 44 N 024 55 E

AREA.II
38 55 N 026 00 E
38 51 N 026 20 E
38 43 N 026 12 E
38 44 N 025 53 E


http://tiresias-press.blogspot.com

Έρχεται ο εργασιακός μεσαίωνας...

Επώδυνα μέτρα και ανατροπές για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, καλείται να λάβει η κυβέρνηση υπό την πίεση του ΔΝΤ και της Ε. Ε. και ως προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Στα πιο σημαντικά μέτρα περιλαμβάνονται η αύξηση του επιτρεπόμενου ποσοστού των ομαδικών απολύσεων, η μείωση του ποσού των αποζημιώσεων των υπαλλήλων έτσι ώστε να συγκλίνουν με το χαμηλότερο ποσό που αντιστοιχεί στις περιπτώσεις απολύσεων των εργατοτεχνιτών, η σταδιακή κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο και η περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ. Στη διυπουργική σύσκεψη που προηγήθηκε της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου συμφωνήθηκε να γίνει δεκτή η πρόταση του ΔΝΤ για νομοθετικές αλλαγές σε απολύσεις, αποζημιώσεις, δώρο Χριστουγέννων, επιδόματα αδείας και Πάσχα, καθώς και στο πεδίο των συλλογικών συμβάσεων που αφορούν τον...

ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Για το Δημόσιο τέθηκε αρχικά το δίλημμα μεταξύ μιας νέας αύξησης του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης ή της περαιτέρω περικοπής των αποδοχών, ωστόσο φαίνεται ότι θα ισχύσουν και τα δύο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε και η σταδιακή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο οι εκπρόσωποι της Ε. Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κρίνουν τελικώς ότι δεν είναι σκόπιμη μία τέτοια παρέμβαση στην αγορά. Διευκρινίζεται επίσης ότι δεν θα υπάρχει απαίτηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων καθώς και ότι το ΔΝΤ θα καταβάλλει το δάνειο, που του αναλογεί, ανά τρίμηνο υπό τον όρο της αυστηρής εφαρμογής των συμφωνηθέντων.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει σχετικά σήμερα τους κοινωνικούς φορείς (ΟΚΕ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ) και θα ανακοινώσει τα μέτρα κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, η κυβέρνηση επείγεται, ωστόσο η όποια καθυστέρηση οφείλεται περισσότερο σε γραφειοκρατικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με το ΔΝΤ και την αναφορά που πρέπει να στείλουν οι εκπρόσωποί του.

Αναλυτικότερα, στον ιδιωτικό τομέα:
-1. Το ποσοστό ομαδικών απολύσεων αυξάνεται ίσως και στο 4% (από το 2% που ισχύει σήμερα για τις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 200 εργαζομένους).
-2. Μειώνονται οι αποζημιώσεις στις περιπτώσεις καταγγελίας σύμβασης υπαλλήλων. Η αποζημίωσή τους θα προσεγγίσει τα χαμηλότερα επίπεδα των ποσών που καταβάλλονται για την απόλυση εργατοτεχνιτών. Επί παραδείγματι, σήμερα υπάλληλος που έχει εργαστεί από 2 μήνες έως ένα χρόνο στον ίδιο εργοδότη λαμβάνει αποζημίωση ίση με έναν μηνιαίο μισθό. Στο νέο περιβάλλον για τον ίδιο χρόνο η αποζημίωση θα προσεγγίζει τα 5 ημερομίσθια, που προβλέπονται ήδη για τους εργατοτεχνίτες.
-3. Καταργείται η υποχρεωτική προσφυγή στη διαιτησία για την επίλυση διαφορών μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Η προσφυγή θα είναι δυνατή μόνο με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών. Επί της ουσίας το μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε κατάργηση των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, που ζητεί το ΔΝΤ.
-4. Η πρόσληψη εργαζομένου θα κοινοποιείται την ημέρα της πρόσληψης και όχι εντός οκτώ ημερών που ισχύει σήμερα.

Στον δημόσιο τομέα προωθείται:
-1. Η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
-2. Περαιτέρω μείωση των επιδομάτων κατά 5%.
-3. Αύξηση των έμμεσων φόρων, με αναπροσαρμογή των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ.
-4. Πολυετές πάγωμα προσλήψεων.
-5. Μη ανανέωση των συμβάσεων έργου.
-6. Αποκρατικοποίηση ή λουκέτο σε ζημιογόνους δημόσιους οργανισμούς. Η λίστα των προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων θα καταρτιστεί έως τις 15 Μαΐου.

Εφόσον επιλεγεί τελικά η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, τότε αυτομάτως η κυβέρνηση θα έχει επιτύχει εξοικονόμηση ύψους 1,4 δισ. ευρώ ή 0,6% του ΑΕΠ, ενώ από τη νέα μείωση των επιδομάτων θα προκύψει επιπλέον όφελος της τάξης των 300 εκατ. ευρώ. Το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ θα μειώσει αντιστοίχως -και χωρίς να αμφισβητηθεί από κανένα- το έλλειμμα του 2010, διασφαλίζοντας ουσιαστικά την επίτευξη του στόχου για τη μείωσή του κατά 4% του ΑΕΠ φέτος.
ΠΗΓΗ:Kαθημερινή

Από το Ηpeiros gr
http://epirus-ellas.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΕΥΠ: Επιχείρηση παρακολουθήσεων ΟΛΕΦ

Στα ίχνη ιδιωτικής ομάδας παρακολουθήσεων ο εισαγγελέας που εισέβαλε στην ΕΥΠ. Θα αποκαλυφθεί αυτή τη φορά η υπόθεση; Δίνουμε τα στοιχεία στον εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας εισέβαλε μετά από ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη σε γραφείο ανώτερου αξιωματούχου της ΕΥΠ και κατέσχεσε έγγραφα από τον φοριαμό του. Ο υπάλληλος της ΕΥΠ, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αφού όπως υποστηρίζει παρουσίασε αιφνιδίως ασθένεια, φέρεται να κατείχε έγγραφα που δεν είχε δικαίωμα να έχει στην κατοχή του. Η υπόθεση εμφανίζεται προς τα έξω ως μια παράβαση καθήκοντος που θα λήξει χάρη στην τόλμη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Ίσως όμως και το υπουργείο αγνοεί, πως η πόρτα του γραφείου του συγκεκριμένου υπαλλήλου που παραβιάστηκε από τον εισαγγελέα, μπορεί να βγάλει σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παραβίασης δικαιωμάτων από υπαλλήλους της ΕΥΠ

Επιχείρηση ΟΛΕΦ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την ΕΥΠ, που έχει στην κατοχή του “Το Κουτί της Πανδώρας” επί χρόνια, στις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, υπάρχει ομάδα παρακολουθήσεων που δούλευε για δικούς της σκοπούς χωρίς να αποκλείεται η σύνδεση με μυστική υπηρεσία της Μέσης Ανατολής που της είχε παραχωρήσει ηλκετρονικά συστήματα.

Η υπόθεση ξεκίνησε λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2004. Μια ομάδα η οποία εμφανίστηκε ως ειδικευμένη στις παρακολουθήσεις μετά τη συνεργασία με τους Αμερικανούς κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες, έπεισε την ηγεσία της ΕΥΠ να προχωρήσει στην αυτονόμηση της Α2 υπηρεσίας κατασκοπίας, που ήταν υπεύθυνη για την συλλογή πληροφοριών. Η αυτονομημένη υπηρεσία που εμφανιζόταν ως η δύναμη κρούσης της ελληνικής κατασκοπίας, νοίκιασε ένα οίκημα ασφαλείας στην οδό Ακαδημίας, το οποίο εμφανίστηκε ως ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η ομάδα πήρε την κωδική ονομασία “ομάδα Όλεφ” και είχε στην κατοχή της υπερσύγχρονα μέσα παρακολουθήσεων τηλεφώνων. Η προμήθεια του συστήματος παρακολουθήσεων, απασχολεί ήδη τον εισαγγελέα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για υπερτιμολογημένη αγορά

Η ομάδα Όλεφ όμως, παρότι εμφανιζόταν ως κομμάτι της ΕΥΠ, διενεργούσε πληθώρα παρακολουθήσεων τις οποίες κανένας δεν μπορεί να χαρακτηρίσει νόμιμες. Υπήρχαν μάλιστα περιπτώσεις που ζητούσε για Εθνικούς λόγους από τον αρμόδιο εισαγγελέα άδεια παρακολούθησης, αλλά ουσιαστικά τον εξαπατούσε δηλώνοντας ένα ψεύτικο όνομα συνδρομητή στο υπό παρακολούθηση τηλέφωνο. Ο λόγος ήταν ότι το νούμερο ανήκε σε κάποιο γνωστό πρόσωπο που αν δηλωνόταν θα προξενούσε υποψίες στον εισαγγελέα. Έτσι διενεργούσε παράνομες παρακολουθήσεις με …εντολή εισαγγελέα.

Μέλη της ομάδας έκαναν ουσιαστικά ιδιωτικές παρακολουθήσεις. Αξιωματικοί της ΕΥΠ επιμένουν πως κομμάτι των συνομιλιών από παρακολουθήσεις διοχετευόταν ακόμη και σε πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης τα οποία με τη σειρά τους ανταπέδιδαν απαιτώντας –για εθνικούς λόγους πάντα- να ισχυροποιηθεί η ομάδα.

Η τυχαία αποκάλυψη και η συγκάλυψη

Τα στεγανά της ομάδας έσπασαν τυχαία όταν ένας άγνωστος άντρας συνελήφθη κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο να έχει στην κατοχή του, εξοπλισμό παρακολούθησης. Το θέμα δημοσίευσε η Ελευθεροτυπία αλλά η υπόθεση κουκουλώθηκε. Ο άνθρωπος που είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος με παρέμβαση της ΕΥΠ ήταν όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, ο τεχνικός παρακολούθησης της ομάδας Όλεφ. Άνθρωποι της ΕΥΠ επιμένουν πως οι στόχοι του ήταν πολιτικοί και όχι στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά στου Μαξίμου. Μικρή λεπτομέρεια: ο τεχνικός αυτός ήταν συμμαθητής και φίλος του Τσαλικίδη που φέρεται να αυτοκτόνησε για τις υποκλοπές της Vodafone

Το θέμα βεβαίως δεν είναι αν υπάρχει η ομάδα Όλεφ, αλλά αν η έρευνα θα προχωρήσει σε βάθος. Μέλη της ομάδας αυτής είχαν στο χειρισμό τους εκτός από πληροφορίες και ένα δίκτυο ανθρώπων τα οποία εκβίαζαν ή χειραγωγούσαν. Στον φοριαμό του γραφείου του στελέχους όπου εισέβαλε ο εισαγγελέας βρέθηκαν ψυχολογικά τεστ ανθρώπων που είχαν δώσει εξετάσεις για να περάσουν στην ΕΥΠ. Ίσως ως εύρημα εκτιμηθεί ως δευτερεύων. Υπάρχει όμως η πληροφορία πως πολλά τέτοια τεστ ανθρώπων που είχαν αποτύχει στις συγκεκριμένες εξετάσεις αλλά παρ όλα αυτά μπήκαν στην ΕΥΠ ήταν στη διάθεση του δικτύου Όλεφ. Επρόκειτο κυρίως για συγγενείς δημοσιογράφων ή επωνύμων. Παρά την αποτυχία στα τεστ με την μεσολάβηση της ομάδας Όλεφ μπήκαν στην ΕΥΠ. Μέσω αυτών των τεστ που είχαν στη διάθεσή τους, μέλη της ομάδας τους υπενθύμιζαν πως τους χρωστάνε χάρη. Την οποία βεβαίως ξεπλήρωναν με διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ της ομάδας στα Μέσα Ενημέρωσης.
Κώστας Βαξεβάνης


http://www.koutipandoras.gr

ΕΠΕΙΓΟΝ: Τα Σκόπια σε κατάσταση πολέμου.

Όπλα και κοσοβάροι αντάρτες εντοπίστηκαν στα Σκόπια!
Σύγκρουση ανταρτών με αστυνομικές δυνάμεις και έναν νεκρό

Η μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων έτοιμη να εκραγεί και να σηματοδοτήσει μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη...

Σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας κήρυξε ο Νίκολα Γκρούεφσκι το κρατίδιο των Σκοπίων, αναμένοντας ανά πάσα στιγμή σοβαρή στρατιωτική παρέμβαση Κοσοβάρων Αλβανών εντός του Σκοπιανού εδάφους.
Σύμφωνα με πληροφορία ανώτατου στελέχους της κρατικής μηχανής των Σκοπίων, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού και απόλυτης ετοιμότητας ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός και έχει απαγορευτεί η μετακίνηση σε όλους τους κρατικούς λειτουργούς μεσαίου και υψηλού βαθμού.
Συγκεκριμένα, έχει απαγορευτεί ακόμη και η μετακίνηση εκτός πόλης (στα περίχωρα) της πόλης των Σκοπίων, όλων των κρατικών λειτουργών, κάθε βαθμίδας.
Τί συνέβη όμως και η κυβέρνηση Γκρούεφσκι προχώρησε σε αυτά τα μέτρα ασφαλείας;

Η αποθήκη με τα όπλα που βρέθηκαν. Δείτε τον τεράστιο αριθμό τους...

Σύμφωνα με μήνυμα που στάλθηκε μέσα από το κρατίδιο των Σκοπίων και από ανώτατο στέλεχος του κυβερνητικού μηχανισμού:
"Στο Τανουσέμπσκι βρέθηκαν πάρα πολλά όπλα, και έχουν εντοπιστεί πολλοί αντάρτες μεταφερόμενοι από το Κόσοβο. Είναι πολύ επικίνδυνα, υπάρχει περίπτωση να έρθουν ξανά στο 2001. Δεν γνωρίζουμε τίποτε, μπορεί να έχεις δίκιο (για πόλεμο). Σήμερα έγινε επείγουσα συνάντηση με τους ανωτέρους.... Μας έχουν απαγορεύσει να βγούμε από τα Σκόπια"...
Το μήνυμα είναι σαφέστατο και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η έκρηξη. Εξάλλου, η προειδοποίηση του αμερικανού πρέσβη προς τον Νίκολα Γκρούεφσκι (πριν από 2 ημέρες) ήταν σαφής: "Κλείστε το θέμα με το όνομα"... Και όπως φαίνεται, οι ΗΠΑ βιάζονται όσο και ο Παπανδρέου, για να κλείσουν θέματα, αλλά και για να "πιέσουν" με μία πιθανή έκρηξη στην ευρύτερη περιοχή.

Το κείμενο στα Σκοπιανά:
"Vo Tanushevci e pronajdeno golema kolichina na oruzje ima mnogu teroristi ufrleni od kosovo postoi opasnost da se povtori 2001. Ne se znae nishto moze ti imashe pravo (za vojna).Deneska imavme ITEN SOSTANOK so GLAVNI ne znam i dali ke mozam da odam kaj roditelite. Imame zabrana za izlez od Skopje"...

Τι συμβαίνει άραγε και όλοι βιάζονται για να οριστικοποιήσουν αλλαγές -που αφορούν την χώρα μας- στην περιοχή;
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, έχει υπάρχει ήδη μία σύγκρουση της αστυνομίας με ομάδα παραστρατιωτικών και υπήρξε ένας νεκρός κοσοβάρος αντάρτης. Η σύγκρουση έγινε σήμερα το πρωί και από εκείνη τη στιγμή υπάρχει μία παράξενη σιγή που αναμένεται να φέρει ριζικές και τραγικές αλλαγές, που θα επηρεάσουν και την Ελλάδα...
Οι αμέσως επόμενες ημέρες, μυρίζουν μπαρούτι και αίμα... δυστυχώς...

ΠΗΓΕΣ:
http://koukfamily.blogspot.com
http://kostasxan.blogspot.com


ΣΧΟΛΙΟ
Χαιρετίσματα στον Γκρουέφσκι.....

Μέχρι και μάγο χρησιμοποιούσε η cia

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) θέλησε να επεκταθεί στον τομέα της κατασκοπείας έτσι ώστε να γίνει ένα ισχυρό όργανο του Ψυχρού Πολέμου που είχε ξεκινήσει με την Σοβιετική Ένωση.

Η CIA προσέλαβε τον διασημότερο μάγο της Αμερικής, John Mulholland, για να συντάξει ένα εγχειρίδιο σχετικά με την “τέχνη της εξαπάτησης” και της μυστικής επικοινωνίας, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο περίφημος μάγος εισέπραξε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3000 δολαρίων για να παράσχει τις συμβουλές του σχετικά με τις τεχνικές παραπλάνησης, όπως το να ρίξεις μυστικά ένα χάπι στο ποτό κάποιου ανυποψίαστου, ή ακόμα και να επικοινωνείς με τον τρόπο που είναι δεμένα τα κορδόνια των παπουτσιών σου.

Αν και για πολύ καιρό υπήρχε η πεποίθηση ότι όλα τα έγγραφα αυτής της έκθεσης είχαν καταστραφεί στον “καθαρισμό” εγγράφων της CIA το 1973, κάποιο από αυτά διασώθηκε και μετατράπηκε σε βιβλίο, “Το Επίσημο Εγχειρίδιο της CIA περί Παραπλάνησης και Εξαπάτησης”.

Το υλικό, το οποίο δεν ανήκει πλέον στα άκρως απόρρητα της Υπηρεσίας, ανακαλύφθηκε από τον Keith Melton, ιστορικό σε θέματα κατασκοπείας, και τον συγγραφέα και πρώην διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της CIA, Bob Wallace, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Ωστόσο ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA, John McLaughlin, δήλωσε πως, για όσο μπορεί να γνωρίζει, “οι τεχνικές αυτές δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα”

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com