'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Δουλεία 15 λεπτών, λάφυρα 20.000 ευρώ!

Λιγότερα από δεκαπέντε λεπτά υπολογίζεται ότι χρειάστηκαν οι άγνωστοι που διέρρηξαν σπίτι στις Αλυκές Βόλου και άρπαξαν 3.500 ευρώ αλλά και χρυσαφικά αξίας 20.000 ευρώ.

Η κλοπή καταγγέλθηκε την Τρίτη στην αστυνομία παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε στις 10 Ιουλίου, στο διάστημα από τις 22:15 έως τις 22:35.

Οι άγνωστοι διαρρήκτες φαίνεται ότι μπήκαν από την μπαλκονόπορτα.

Πηγή: ΕΡΑ Βόλου
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sarotiko.blogspot.com

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Οι ξένοι θα μας σώσουν!!!

Είναι κοινή πεποίθηση ότι έχουμε ένα διεθνιστή και κοσμοπολίτη πρωθυπουργό. Και το λέμε αυτό γιατί προσφεύγει πάντα στα φιλαράκια του "έξωθεν" για να τον βοηθήσουν στο έργο που ανέλαβε να φέρει σε πέρας. Κάθε μέρα φροντίζει να μας το επιβεβαιώνει.

Χθες για παράδειγμα, από τη Σύμη, σε συνάντηση με δημοσιογράφους στα πλαίσια του Συμποσίου (τι υπέροχα αυτά τα συμπόσια.... τρώμε, πίνουμε, μιλάμε, όλα πληρωμένα.... λέμε και καμιά @@ριά να περνάει η ώρα) τι είπε πάλι:


Για τη δημόσια διοίκηση: τόνισε ότι είναι ο μεγάλος ασθενής και ότι έχει εθιστεί στο πελατειακό σύστημα και είναι μέρος του προβλήματος. Αλλά η κυβέρνηση πάντως, είπε ο πρωθυπουργός, προωθεί τις μεγάλες αλλαγές και όπως τόνισε θα φέρει τους καλύτερους στον κόσμο προκειμένου να προχωρήσουν αυτές.

Είναι γνωστή η εμμονή (;) του ΓΑΠ σε ανάθεση σε ξένους, των μεγαλύτερων ζητημάτων της χώρας. Ανέθεσε σε δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου τη νομική διερεύνηση και έλεγχο της σύμβασης με ΔΝΤ και δεν ζήτησε γνωμοδότηση (ως όφειλε, και μάλιστα είπε ψέματα όπως αποκαλύφθηκε στη Βουλή) από το αρμόδιο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Τώρα σκοπεύει να πληρώσει άλλους overseas ειδικούς. Άρα λεφτά υπάρχουν......

Μίλησε και για την αύξηση των εσόδων του κράτους (που δεν έγινε): Είπε ότι θα φορολογηθεί ο πλούτος (πόσες φορές το ακούσαμε;) και ότι για να επιτευχθεί αυτό μας χρειάζεται η τεχνογνωσία του ΔΝΤ.

Να σχολιάσουμε ότι το ΔΝΤ φρόντισε μόνο για την άμεση περικοπή των μισθών και των συντάξεων, και μ' αυτόν τον "μαγικό και πρωτότυπο" τρόπο πέτυχε μείωση των δαπανών. Δηλ. αδυνατεί το οικονομικό επιτελείο να εφαρμόσει πολιτική ελέγχου της φοροδιαφυγής και νόμιμης φοροαπαλλαγής και προσφεύγει στο ΔΝΤ;

Αναζητήστε βοήθεια από τη χώρα σας κ. Πρωθυπουργέ. Υπάρχει τεράστιο και αξιόλογο δυναμικό επιστημόνων στη χώρα μας. Αλλά το κυριότερο είναι η πολιτική βούληση. Αλλά κύρια πολιτική βούληση που να υπαγορεύεται από Έλληνες για Έλληνες.

ΕΛΕΟΣ πια με την εμμονή σας αυτή!!!!

ΠΗΓΗ: http://activistis.gr

Βόμβα της Έλλης Στάη για τον μελλοντικό χάρτη της Ελλάδας!

"Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης της Ελλάδας η οποία θα μικρύνει"… μας διεμήνυσε η κυρία στάση από την ραδιοφωνική εκπομπή της

Τα μεγάλα κρύβονται σε μικρές λέξεις ή οι μεγάλες αλήθειες λέγονται ψιθυριστά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση της γνωστής Έλλης Στάη, η οποία από την ραδιοφωνική της εκπομπή, στο ραδιόφωνο του Flash, το μεσημέρι της Τετάρτης 14.7.2010, «έβγαλε λαυράκια».
Το πρώτο, αλλά όχι ιδιαιτέρως σημαντικό «λαυράκι» της κυρίας Στάη, ήταν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κύριο Πεταλωτή, ο οποίος «αναγκάστηκε» να ομολογήσει πως «κάποια στιγμή γίνονται ανασχηματισμοί και πιθανότατα τον επόμενο Νοέμβριο θα γίνει ανασχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης». Ομολογώ, πως η «είδηση» ουσιαστικά αποτελεί ένα καλό τρόπο εκτόνωσης της πολιτικής πίεσης, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία προειδοποίηση προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, σε όλους εκείνους που δυσανασχετούν (με οποιοδήποτε τρόπο) από την μέχρι τώρα «πορεία» του κυβερνητικού έργου.
Το δεύτερο και μεγάλο «λαυράκι» της συγκεκριμένης εκπομπής, ήταν... από την ίδια την κυρία Στάη, η οποία στις 1.55 σε μία στιγμή όπου «ανακεφαλαίωνε» τα πολιτικά μηνύματα της ημέρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει λόγω της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διανύουμε «να κατανοήσουν οι έλληνες πολίτες πως πρέπει να αλλάξει ο χάρτης του σκεπτικού τους, αλλά και πως πρέπει να κατανοήσουμε και να συμβιβαστούμε τελικά με την αλλαγή του χάρτη της χώρας…»!!!
Πραγματικά βόμβα μεγατόνων, που ίσως θα έπρεπε η κυρία Στάη να εξηγήσει άμεσα τι ακριβώς εννοούσε ή τι ακριβώς γνωρίζει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα της τοποθέτησής της.
Μήπως, κάποιοι γνωρίζουν τραγικά γεγονότα που έρχονται; Μήπως κάποιοι γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα και στους πολίτες της; Μήπως κάποιοι θα πρέπει, τελικά, να καθήσουν με ευθύνη απέναντι στους πολίτες και να μιλήσουν με ειλικρίνεια, προσπαθώντας να βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει τους πραγματικούς κινδύνους που την απειλούν;
Σε κάθε περίπτωση, εάν η κυρία Στάη δεν εξηγήσει τα λεγόμενά της, δυστυχώς, τοποθετεί τον εαυτό της ανάμεσα στους επικίνδυνους και στους κινδύνους της χώρας…

ΠΗΓΗ: http://kostasxan.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://peripatris.blogspot.com

Τι τρώει ενα παιδι σημερα μεσα σε ενα χρονο!!!

Στη φωτογραφία θα δείτε ένα παιδί περιτριγυρισμένο απο διάφορα πρόχειρα φαγητα, σνακς κλπ. Δεν ειναι σε κάποια αποθήκη, τα φαγητά αυτά δείχνουν τι τρώει ένα παιδί (εκτός απο το κανονικό του φαγητό) μέσα σε ένα χρόνο. Ειναι φωτογραφία που έφτιαξαν στην Αγγλία για να τονίσουν το μεγάλο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας!!!

ΠΗΓΗ: http://www.report24.gr

Του έβαλαν φωτιά γιατί έχασε στοίχημα!!!

Οι "φίλοι" ενός 47χρονου άντρα έβαλαν φωτιά στο προσθετικό του πόδι όταν εκείνος έχασε ένα στοίχημα που είχε βάλει μαζί τους, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα στους γλουτούς και τη μέση.

Η αστυνομία του Τέξας βρήκε τον άντρα γυμνό στην άκρη ενός αυτοκινητοδρόμου και το προσθετικό του πόδι να φλέγεται.

Ο άτυχος άντρας και οι φίλοι του τα έπιναν σε ένα μπαρ, όταν έβαλαν στοίχημα όποιος πιει το λιγότερο να πυρποληθεί.

Ο ίδιος δήλωσε στην αστυνομία πως μετά από έξι μπύρες είχε μεθύσει λιγότερο από τους άλλους και συμφώνησε να του βάλουν φωτιά. Εκείνοι με τη σειρά τους έβαλαν φωτιά στο προσθετικό του άκρο και οι φλόγες τύλιξαν το σώμα του.

Ο ίδιος χρειάστηκε να βγάλει τα ρούχα του εξαιτίας του πόνου που ένιωθε και οι φίλοι του αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αλλά αγχώθηκαν ότι θα μπλέξουν και έτσι τον παράτησαν στην άκρη του δρόμου.

Τελικά, όπως πολυ σωστά λέει και το ρητό... με τέτοιους "φίλους" τι να τους κάνεις τους εχθρούς;


ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Αλβανία: Ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους μετανάστες να ψηφίσουν στις ελληνικές εκλογές!

Ο ηγέτης της αλβανικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», που έχει το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ράμα, γράφει η αλβανική εφημερίδα «Γκαζέτα Μετρόπολ» συνοδεύεται στην επίσκεψή του από τον πρόεδρο της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, Βαγγέλη Ντούλε και τα μέλη του κόμματός του Φατμίρ Τζαφάι και Ταουλάντ Μπάλλα.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης δήλωσε ικανοποιημένος από τις αλλαγές που έγιναν από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, για την ενσωμάτωση των Αλβανών μεταναστών και την απόφασή του να τους επιτρέψει να ψηφίσουν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ελλάδας.

Ο Έντι Ράμα, κάλεσε του αλβανούς μετανάστες να συμμετάσχουν σε αυτό που αποκάλεσε κορυφή της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΠΗΓΗ: http://echedoros-a.blogspot.com

Έδειραν τον υπάλληλο της ΔΕΗ επειδή ανακάλυψε ότι... έκλεβαν ρεύμα!

Απίστευτο περιστατικό στο Ρέθυμνο της Κρήτης!

Όπως καταγγέλλει ο υπαλληλος της ΔΕΗ, πήγε στο σπίτι για να ελέγξει το μετρητή ρεύματος καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ο ιδιοκτήτης έκλεβε ρεύμα. Και οι υποψίες επαληθεύτηκαν...

Όντως, ο μετρητής είχε παραβιαστεί και ο 42χρονος ιδιοκτήτης "τραβούσε" όσο ρεύμα ήθελε χωρίς να πληρώνει!

Κάπως έτσι, ο υπάλληλος της ΔΕΗ άρχισε να ξηλώνει το μετρητή όταν ξαφνικά, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δέχθηκε την επίθεση του ιδιοκτήτη και ενός 38χρονου φίλου του!
Αρχικά άρχισαν να τον βρίζουν και στη συνέχεια όπως λέει ο υπάλληλος, τον ξηλοφόρτωσαν!

Τελικά, ο υπάλληλος έφυγε άρον - άρον από το σπίτι για να γλιτώσει...

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ενώ αναζητείται ο 38χρονος φίλος του...


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Πούλησε σε αστυνομικό 7 κιλά χασίς!

Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη του 20χρονου έμπορου ναρκωτικών...

Η αστυνομία είχε πληροφορίες για τη δράση του και αποφάσισε να τον παγιδεύσει. Έκλεισαν μαζί του ραντεβού ως πολίτες που ήθελαν να αγοράσουν ναρκωτικά και εκείνος δέχτηκε. Σε κεντρική πλατεία της Ξάνθης, αστυνομικός που φορούσε πολιτικά, του έδωσε 3.000€ και πήρε από τον 20χρονο, 6 κιλά και 925 γραμμάρια χασίς.

Τότε πετάχτηκαν συνάδελφοι του "αγοραστή" και φόρεσαν στον 20χρονο χειροπέδες. Ο δράστης κρατείται στην Ασφάλεια και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης...

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

«Πωλείται νεφρό...»

Την ιστορία μιας απελπισμένης μάνας από τα Γιάννενα, έφερε σήμερα στο φως η τοπική εφημερίδα "Πρωινός Λόγος".

Πρόκειται για μια 52χρονη με κινητικά προβλήματα, η οποία πήρε την απόφαση να πουλήσει το νεφρό της, προκειμένου να... γλιτώσει τα παιδιά της από τη φυλακή, λόγω χρεών.

Η γυναίκα, στην προσπάθειά της να βγάλει τα παιδιά της από το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο είχαν περιέλθει, σήμερα το πρωί επικοινώνησε με τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων, ζητώντας να βάλει αγγελία πώλησης του νεφρού της, λόγω μεγάλης ανάγκης...

Ανάστατη η κοπέλα, στο τμήμα των αγγελιών, γνωστοποίησε το θέμα στους συντάκτες της εφημερίδας, οι οποίοι, διερευνώντας την υπόθεση, ανακάλυψαν την τραγική ιστορία της 52χρονης.

Σε επικοινωνία που είχαν, η ίδια τους αποκάλυψε ότι την απόφαση αυτή την πήρε μόνη της, εν αγνοία του άντρα και των παιδιών της, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους γιους της, οι οποίοι, ύστερα από μια αποτυχημένη επιχειρηματική απόπειρα, αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο της φυλάκισης, λόγω υπέρογκων χρεών...

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sarotiko.blogspot.com

Μάχη χαρακωμάτων διεξάγεται στο Πεντάγωνο

Σημεία τριβής οι μεταθέσεις στρατιωτικού προσωπικού και η επιχείρηση Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Μάχη χαρακωμάτων διεξάγεται μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των Γενικών Επιτελείων αλλά και των αμυντικών βιομηχανιών στην προσπάθεια της πρώτης να βάλει τάξη στο Πεντάγωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το...
θέμα των μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού, όπου η πολιτική ηγεσία φέρεται να ζήτησε μείωση των μεταθέσεων κατά 30% και τελικά αυτές αυξήθηκαν κατά περίπου 13%.

Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστές των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς λόγω και της άρνησης των τραπεζών να προσφέρουν δάνεια η επιχείρηση βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση. Σύμφωνα με έγκυρους κύκλους «δεν περνά απαρατήρητη πάντως η κάθετα αρνητική στάση των συνδικαλιστών της επιχείρησης, οι οποίοι δεν εμφανίζουν διάθεση συνεννόησης για να υπερπηδηθούν τα τεράστια προβλήματα».

Πιο συγκεκριμένα το 2009 οι συνολικές μεταθέσεις στρατιωτικών έφθασαν τις 8.682 (3.856 αξιωματικοί και 4.826 υπαξιωματικοί), ενώ εφέτος ανήλθαν σε 9.059 (3.353 αξιωματικοί και 5.706 υπαξιωματικοί). Ωστόσο δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι από τις μεταθέσεις του έτους 2010 οι 585 αφορούν αξιωματικούς οι οποίοι παραιτήθηκαν, ενώ άλλες 166 έγιναν για να καλυφθούν οι θέσεις παραιτηθέντων υπαξιωματικών. Το σχετικό κόστος πάντως μειώθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία από τα 11,8 εκατομμύρια ευρώ το 2009 σε 9,8 εκατ. ευρώ το 2010, λόγω του ότι έγιναν πολλές εσωτερικές μεταθέσεις εντός της ίδιας φρουράς. Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει πάντως να ενσωματώσει στον νέο νόμο Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών καινούργιο σύστημα μεταθέσεων με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η μοριοδότηση κ.ά.

Στα ΕΑΣ πάντως η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ΕΑΣ αναζητούν επειγόντως περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ, αλλά παρά τις εγγυήσεις του Δημοσίου οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια- κίνηση ενδεικτική του ελλείμματος αξιοπιστίας της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των ημερών θα διοριστεί η νέα διοίκηση των ΕΑΣ. Στη θέση του προέδρου θα τοποθετηθεί κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Στ. Αδριάνης, πρώην διοικητής της ΑΣΔΕΝ και υποψήφιος του ΠαΣοΚ σε προηγούμενες εκλογές στα Χανιά, ενώ ως διευθύνων σύμβουλος θα τοποθετηθεί ο κ. Π. Τριφιάτης, αρχιπλοίαρχος ε.α. Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επιδιώκει πάντως να εισαγάγει στρατηγικό εταίρο στα ΕΑΣ (υπάρχει ενδιαφέρον από αμερικανική εταιρεία), ενώ θα επιδιώξει να διασφαλίσει τη συμπαραγωγή ποσοστού 30% επί της νέας προμήθειας των πυρομαχικών των 120 χιλιοστών για τα άρματα Leopard.

(ΒΗΜΑ)(ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://staratalogia.blogspot.com

Τα 20 επαγγέλματα του μέλλοντος!

Το Βρετανικό Υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων ζήτησε πρόσφατα από μια ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος να περιγράψουν πώς η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος θα επηρεάσει τα σημερινά επαγγέλματα.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την ομάδα Fast Future Research στην Έκθεση «Shape of Jobs to Come» και ήταν πραγματικά εκπληκτικά. Η μελέτη παρουσίασε 20 επαγγέλματα, που ενδέχεται να θεωρούνται συνηθισμένα το 2020 ή το 2030 σήμερα όμως ακούγονται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Χειρουργοί που θα κάνουν επεμβάσεις για να δίνουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης στους ανθρώπους, ελεγκτές καιρού, κατασκευαστές ζωντανών ανθρώπινων μελών και «κάθετοι» αγρότες είναι μόνο μερικά από τα μελλοντικά επαγγέλματα που παρουσιάστηκαν.

Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τα 20 πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα του μέλλοντος:

  1. Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος. Η τεχνολογία θα προχωρήσει αρκετά ώστε να δημιουργούνται ζωντανά ανθρώπινα μέλη με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάγκη κατασκευαστών μελών του σώματος, καταστήματα που θα τα πωλούν και θα τα επισκευάζουν.
  2. Νανο-γιατροί. Πρόοδοι στον τομέα της νανοτεχνολογίας για τη δημιουργία υπο-ατομικών συσκευών και θεραπειών είναι πολύ πιθανόν να φέρουν αλλαγές στην προσωπική περίθαλψη και έτσι θα χρειαστεί μια νέα γενιά νανο-ειδικών ιατρικής που θα διαχειρίζονται τις νέες θεραπείες.
  3. Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Οι αγρότες νέας γενιάς θα καλλιεργούν φυτά και θα εκτρέφουν ζώα που θα είναι γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να παράγουν περισσότερη τροφή και να περιέχουν θρεπτικές πρωτεΐνες.
  4. Διαχειριστές/ σύμβουλοι ηλικιωμένων. Θα χρειαζόμαστε ειδικούς οι οποίοι θα διαχειρίζονται την υγεία και τις ανάγκες του πληθυσμού ηλικιωμένων. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια σειρά από νέες θεραπείες φαρμάκων, ψυχικής υγείας και εκγύμνασης.
  5. Χειρούργοι αύξησης της μνήμης. Χειρουργοί θα μπορούν να προσθέσουν επιπλέον μνήμη σε ανθρώπους και να βοηθήσουν αυτούς που είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι σε πληροφορίες και χρειάζονται περισσότερη μνήμη για να αποθηκεύουν την ενέργεια.
  6. Ηθικιστές της Νέας επιστήμης. Καθώς η επιστημονική πρόοδος επιταχύνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, ενδέχεται να χρειαστεί μια νέα γενιά ανθρώπων που θα καταλαβαίνουν την επιστήμη και θα βοηθούν την κοινωνία να κάνει ηθικές επιλογές εξέλιξης. Δεν θα είναι πια ζήτημα το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά το αν πρέπει.
  7. Διαστημικοί πιλότοι, τουριστικοί ξεναγοί και αρχιτέκτονες. Με εταιρείες ήδη πολλά υποσχόμενες στον τουριστικό χώρο, θα χρειαστούμε πιλότους και ξεναγούς του διαστήματος καθώς και αρχιτέκτονες που θα σχεδιάζουν που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε. Τρέχοντα έργα στο SICSA (Πανεπιστήμιο του Χιούστον) περιλαμβάνουν ένα θερμοκήπιο στον Άρη, σεληνιακά φυλάκια και οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος.
  8. Κάθετοι αγρότες. Τα κάθετα αγροκτήματα, σε ουρανοξύστες στο κέντρο των πόλεων θα αυξηθούν εντυπωσιακά μέχρι το 2020.
  9. Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής. Όσο αυξάνονται οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θα χρειαστούν μηχανικοί – επιστήμονες για να συμβάλουν στη μείωση ή ανατροπή των αποτελεσμάτων. Το φάσμα των επιστημών και τεχνολογιών που χρησιμοποιούν θα περιλαμβάνει, ενδεχομένως, τη συμπλήρωση των ωκεανών με ρινίσματα σιδήρου και την τοποθέτηση γιγαντιαίων ομπρελών που θα εκτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου.
  10. Εφαρμοστές καραντίνας. Εάν ένας θανατηφόρος ιός αρχίσει να εξαπλώνεται ταχέως, λίγες χώρες, και λίγοι άνθρωποι, θα είναι έτοιμοι. Οι νοσοκόμες δεν θα επαρκούν. Καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονται και οι πόλεις θα κλείνουν, κάποιος θα αναλαμβάνει τη φύλαξη των πυλών.
  11. Αστυνομία καιρικών μετατροπών. Η κλοπή σύννεφων για να δημιουργηθεί βροχή, είναι κάτι που ήδη συμβαίνει σε κάποιες γωνιές του πλανήτη και στο μέλλον θα χρειάζονται ειδικά σώματα που θα προστατεύουν τα σύννεφα και θα ελέγχουν ποιος έχει δικαίωμα να ψεκάσει με ιωδίδια (τα ιωδίδια με την πάροδο του χρόνου υφίστανται σε περιορισμένη έκταση διάσπαση, κατά την οποία ελευθερώνεται ιώδιο) αργύρου για να προκαλέσει βροχή από τα περαστικά σύννεφα.
  12. Εικονικοί δικηγόροι. Όσο περισσότερο επικοινωνούμε online, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για ειδικούς δικηγόρους που θα επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα.
  13. Εικονικοί διαχειριστές / ψηφιακοί καθηγητές. Ευφυή είδωλα ή χαρακτήρες υπολογιστών (avatar) ενδέχεται να βοηθούν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις.
  14. Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων. Θα χρειαστούμε σχεδιαστές και κατασκευαστές της επόμενης γενιάς μέσων μεταφοράς, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καύσιμα..
  15. Προσωπικοί παρουσιαστές ειδήσεων. Καθώς το τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και διαδικτυακό περιεχόμενο γίνεται όλο και περισσότερο εξατομικευμένο, θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για ανθρώπους που θα εργάζονται με παραγωγούς και διαφημιστές ώστε να δημιουργούν ειδήσεις και θέματα ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός. Η εξατομίκευση θα γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ η παρουσίαση των ειδήσεων θα γίνεται από ανθρώπους.
  16. Καθαρίστριες δεδομένων. Καθώς αυξάνονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για τον καθένα μας, θα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια ειδικές καθαρίστριες - ές που θα ξεφορτώνεται με ασφάλεια ό,τι δεν χρειαζόμαστε.
  17. Οικιακή ηλεκτρονική βοηθός. Οι ηλεκτρονικές βοηθοί θα μας βοηθούν να οργανώνουμε την ηλεκτρονική ζωή μας, θα οργανώνουν τα email μας, θα εξασφαλίζουν την σωστή αποθήκευση των προφίλ, των δεδομένων και των passwords μας.
  18. Χρηματιστές χρόνου. Ο χρόνος πάντα ήταν χρήμα και υπάρχουν ήδη άνθρωποι που αναλαμβάνουν διαχείριση χρόνου. Στο μέλλον, ενδεχομένως να προκύψουν και αγορές όπου ο χρόνος θα διαπραγματεύεται ως εναλλακτική νομισματική μονάδα.
  19. Υπάλληλοι κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεχομένως να χρειαστούμε εργαζόμενους που θα αναλάβουν ανθρώπους που έχουν υποστεί τραύματα ή έχουν μπει στο περιθώριο της κοινωνικής δικτύωσης.
  20. Προσωπικοί μάνατζερ. Αυτή η δουλειά θα είναι προέκταση του ρόλου που σήμερα παίζουν οι στυλίστες και οι μάνατζερς των διασημοτήτων. Θα είναι ο υπεύθυνος για την δημιουργία της προσωπικής μας «μάρκας» χρησιμοποιώντας κοινωνική δικτύωση και άλλα μέσα.

Πηγή: http://fastfuture.com via

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.epikairo.gr

Λουκέτα σε πρατήρια καυσίμων

Πάνω από 500 πρατήρια καυσίμων έχουν βάλει "λουκέτο" από την αρχή του χρόνου, άλλα 1000 υπολειτουργούν και αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο, ενώ οι καταναλωτές που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το ΙΧ αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και στρέφονται είτε στην υγραεριοκίνηση είτε, όσοι μένουν σε παραμεθόριες περιοχές, προμηθεύονται βενζίνη από τη Βουλγαρία ή τα Σκόπια σε τιμές 40 - 50 λεπτά χαμηλότερες από τις ελληνικές.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών κ. Μ. Κιούσης, και κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα καθώς, όπως είπε, παρά τις αυξήσεις οι εισπράξεις για το Δημόσιο Ταμείο είναι μειωμένες λόγω της πτώσης της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΒΕ από την αρχή του 2010 μέχρι την 1η Ιουλίου η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στην αμόλυβδη από τις αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ΦΠΑ είναι 41 λεπτά. Χωρίς την αύξηση αυτή, είπε ο κ. Κιούσης, η λιανική τιμή θα ήταν γύρω στο 1,1 ευρώ δηλαδή χαμηλότερη από πέρυσι.

Αντίθετα, αν υιοθετηθεί η πρόταση για νέα αύξηση του ΕΦΚ κατά 20 - 30 λεπτά προκειμένου να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, πάντα σύμφωνα με την ΟΒΕ, οι οδηγοί θα ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους καθώς η αμόλυβδη θα φθάσει στο 1,8 ευρώ το λίτρο.

Η αύξηση των φόρων έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης κατά 30 % με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρατήρια να απειλούνται με λουκέτο, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να αγοράσουν καύσιμα από τις εταιρίες.

Έτσι, λειτουργούν ορισμένες μόνο ημέρες της εβδομάδας ή διαθέτουν π.χ. μόνο βενζίνη ή ντίζελ ή ανοίγουν μόνο για να παρέχουν υπηρεσίες πλυντηρίου, λίπανσης, κλπ. Όλα αυτά τα πρατήρια αναζητούν αγοραστή αλλά το ενδιαφέρον, κυρίως από την πλευρά των εταιριών, εντοπίζεται μόνο σε όσα βρίσκονται σε καλά σημεία. Τα υπόλοιπα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΒΕ οδηγούνται σε κλείσιμο.

Πολλοί καταναλωτές στρέφονται στη λύση της υγραεριοκίνησης καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο διαμορφώνεται στα 42 λεπτά το λίτρο, 37 % χαμηλότερος σε σχέση με τη βενζίνη. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα "ραντεβού" στα συνεργεία που κάνουν τις μετατροπές κλείνονται πλέον μετά από 3 - 4 μήνες ενώ πολλοί σπεύδουν να κάνουν τις μετατροπές αυτές σε γειτονικές χώρες.

Η ΟΒΕ κατήγγειλε σήμερα και "λαθρεμπόριο", όπως είπε, καυσίμων στις παραμεθόριες περιοχές καθώς οι καταναλωτές προμηθεύονται καύσιμα σε χαμηλότερες τιμές από γειτονικές χώρες και ζήτησε να ληφθούν μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών. Ενδεικτικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι σε ένα Σαββατοκύριακο, μόνο από μία μεθοριακή διάβαση (Ορμενίου) Έλληνες οδηγοί αγόρασαν 150.000 λίτρα βενζίνης.

Το κέρδος για τον καταναλωτή είναι 40 - 50 λεπτά το λίτρο, όσο είναι η διαφορά τιμής αλλά η απώλεια για το Δημόσιο είναι πολλαπλάσια, 1 ευρώ το λίτρο, αφού χάνει το σύνολο των φόρων που θα εισέπραττε αν η πώληση γινόταν στην Ελλάδα, συν το φόρο εισοδήματος εταιριών και πρατηρίων.

Η ΟΒΕ ζήτησε τέλος να αρχίσει έγκαιρα, δηλαδή άμεσα, διάλογος για το καθεστώς διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από την προσεχή χειμερινή περίοδο (από 15 Οκτωβρίου) καθώς ο κλάδος δεν μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζει το ισχύον σύστημα με το οποίο οι βενζινοπώλες αγοράζουν το πετρέλαιο φορολογημένο με τον υψηλό συντελεστή του πετρελαίου κίνησης, το πουλάνε με το χαμηλότερο συντελεστή που ισχύει για τη θέρμανση και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι επιστροφές έως πέρυσι γίνονταν σε τρεις ημέρες, τελευταία υπάρχουν καθυστερήσεις που ξεπερνούν και τις 15 ημέρες αλλά οι βενζινοπώλες δηλώνουν ότι δεν έχουν την δυνατότητα πλέον να διευκολύνουν το Δημόσιο ούτε για τρεις ημέρες.


ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr

Τον παρουσίασαν ως Τούρκο!!!

Πάνω από 160.000 ευρώ θα λάβει ο 77χρονος Μηνάς Καρατζόγλης, από μικρή γαλακτοκομική εταιρεία στη Σουηδία, η οποία χρησιμοποίησε φωτογραφία του χωρίς την άδειά του σε "γιαούρτια τουρκικής συνταγής".

Όπως δήλωσε ο Τόμας Αξελσον, διευθυντής πωλήσεων της οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών προϊόντων Lindahl στην πόλη Γένκεπινγκ της κεντρικής Σουηδίας "Καταλήξαμε σε συμφωνία, η οποία υπεγράφη απ΄όλες τις πλευρές. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη φωτογραφία του σε όλα μας τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού γιαουρτιού".

Ειδκότερα, το ύψος της αποζημίωσης ορίσθηκε ανάμεσα στις 1,5 με 2 εκατομμύρια κορώνες (μετάξύ 160.000 και 212.000 ευρώ), συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής του δικηγόρου.

Ο 77χρονος συνταξιούχος με το μακρύ παραδοσιακό μουστάκι ενημερώθηκε ότι φιγουράρει στα "γιαούρτια τουρκικής συνταγής" την άνοιξη από ένα φίλο του που ζει στη Στοκχόλμη. Αρχικά ζητούσε αποζημίωση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ επειδή τον παρουσίαζαν ως Τούρκο και επειδή χρησιμοποιούσαν επί χρόνια το πρόσωπό του στο δημοφιλές γιαούρτι που πωλείται σχεδόν σε όλα τα σουπερμάρκετ της Σουηδίας.

Η εταιρία Lindahl υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι αγόρασε τη φωτογραφία του γενειοφόρου Ελληνα από μια τράπεζα φωτογραφιών, από την οποία σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για ένα 5χρονο κοριτσάκι που τελικά θα είναι υπό την επιμέλεια του ναρκομανή πατέρα του…

Την απόφαση αυτή πήρε δικαστήριο στην Αυστραλία, καθώς μεταξύ της μάνας που ήταν και ιερόδουλη και ηρωινομανής, επέλεξε για την επιμέλεια της μικρής, τον πατέρα που είναι ναρκομανής χωρίς όμως λευκό ποινικό μητρώο, αφού στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση!!!

Έκρινε δηλαδή τη μητέρα ακόμα πιο ακατάλληλη… Κι αυτό γιατί εκείνη με το που γέννησε, παράτησε το παιδί της για να πάει να αγοράσει ηρωίνη. Αντί δηλαδή να προστατεύει το παιδί της, το εγκατέλειπε και όταν δεν είχε λεφτά να πάρει τη δόση της, εκδιδόταν…

Εντωμεταξύ το ζευγάρι χώρισε λίγο μετά τη γέννηση της μικρής καθώς ο πατέρας του κοριτσιού, πέρα από όλα τα άλλα φέρεται να είχε και βίαιες συμπεριφορές. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει να εργαστεί για δέκα ολόκληρα χρόνια λόγω κατάθλιψης και το κράτος του χορηγεί αναπηρική σύνταξη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι το κοριτσάκι, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, έχει προβλήματα στη συμπεριφορά αλλά και στην ομιλία.

ΠΗΓΗ: zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Λίφτινγκ στο ασφαλιστικό για ένστολους- άγαμες θυγατέρες και ειδικές κατηγορίες

Σε αλλαγές προχώρησε την Τετάρτη (14/07) στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του δημοσίου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της τις επικοδομητικές απόψεις και προτάσεις όλων των κομμάτων.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

- Μειώνεται κατά δύο χρόνια το όριο συνταξιοδότησης γυναικών που εργάζονται στην καθαριότητα των ΟΤΑ, οι οποίες σταδιακά έως το 2013 θα συνταξιοδοτούνται στο 58ο έτος ηλικίας και όχι στο 60ο όπως αρχικά προβλεπόταν.

- Μειώνεται κατά 5 έτη, από τα 55 στα 50 χρόνια, το όριο συνταξιοδότησης γονέων με ανίκανα παιδιά, όπως αυτά που πάσχουν από αιμορροφιλία Α και Β ή μυασθένεια -μυοπάθεια ή έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των άνω ή κάτω άκρων ή έχουν υποστεί μεταμόσχευση μυελού.

- Θα προσμετράτε και για τους ένστολους πλέον, ως πλασματικός και ο χρόνος σπουδών τους σε ανώτατες σχολές. Παράλληλα, τους δίνεται η δυνατότητα για αναγνώριση μέχρι 5 πλασματικά έτη μάχιμης υπηρεσίας. Η αναγνώριση θα γίνεται με την καταβολή εισφορών για εργασία πέραν του πενθημέρου.

- Για τις άγαμες θυγατέρες άνω των 50 ετών που ελάμβαναν τη σύνταξη των γονέων τους θα υπάρχουν εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια.

Στη νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι:

Κατ' εξαίρεση οι ενήλικες άγαμες θυγατέρες που έλκουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα από γονείς που προσλήφθηκαν στο δημόσιο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1982 συντρέχουν μεταξύ άλλων οι εξής προϋποθέσεις:

- Να μην έχει μηνιαίο εισόδημα από το κατώτατο όριο σύνταξης του δημοσίου, όπως ισχύει κάθε φορά.

- Να μην έχει ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από οποιαδήποτε άλλη πηγή μεγαλύτερο από το καθοριζόμενο κατώτατο όριο.

- Να μην λαμβάνει άλλη σύνταξη και να μην έχει ασφαλισθεί για σύνταξη σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας σύνταξης.

- Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010 να έχει συμπληρώσει το πεντηκοστό έτος της ηλικίας της.

- Η σύνταξη τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο του κατώτατου ορίου σύνταξης του δημοσίου όπως αυτό ισχύει κάθε φορά». Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές που αφορούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων της Βουλής μέχρι 31.12.2010, θα προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής .

O κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε διάταξη με την οποία αναφέρεται ότι, «το ελληνικό δημόσιο εγγυάται τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος με σκοπό τη διασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης για κάθε δικαιούχο».

Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται:

Σύνταξη στα 65 έτη ή στα 60 με 40 χρόνια ασφάλισης, εξίσωση ορίων ηλικίας γυναικών και ανδρών, ασφάλιση στο ΙΚΑ όλων των υπαλλήλων του δημοσίου από 1/1/2011, ενώ εξισώνονται τα ισχύοντα στον ιδιωτικό με τον δημόσιο τομέα.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

"Ασυδοσία στον ελληνικό στρατό" ...

Για "Μόνιμοι Υπάλληλοι Δημοσίου Δικαίου" και πολύ κάθονται!

8ωρο και 5ήμερο νομίζω ισχύει για του δημοσίους υπαλλήλους..

Ε! ρε πλάκες που θα κάνουμε..

"Στην μοναδα 193 μπεπ(mlrs) στην ελευθερουπολη καβαλας οι εποπτες εστιατοριων, εποπ λοχιες στον βαθμο, αντι να περιμενουν ολους τους φανταρους να πανε στα μαγειρια για βραδινο μεχρι τις 21:00, οπως εχει αποφασισει ο διοικητης, κανουν οσο πιο γρηγορα μπορουν την πολυ απλη δουλεια που τους εχουν αναθεσει, και κλεινουν τα μαγειρια 19:45 με 20:00 το αργοτερο για να πανε σπιτια τους νωριτερα με φυσικο επακολουθο πολλοι φανταροι να μην προλαβαινουν να φανε και να μενουν νηστικοι. Μιλαμε για ενα φαινομενο που επαναλαμβανεται καθε μερα.
Απο τη μερα που εγιναν γνωστες οι μειωσεις των μισθων σε ολους τους στρατιωτικους και κατ` επεκταση και στους εποπ ασκουν πλειμελως τα καθηκοντα τους εχοντας ως μονιμη δικαιολογια οτι για τα λεφτα που παιρνουν και πολλα κανουνε. Τα προβληματα που δημιουργουνται απο αυτη την συμπεριφορα ειναι πολλα και οι απαντησεις του στυλ εμεις κανουμε κουμαντο εδω ειναι καθημερινο φαινομενο."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
από troktiko

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://armyalert.blogspot.com

Σαμπάχ: Αποχωρεί η Εθνική Τράπεζα από την Τουρκία - Πουλάει την Finansnank!!!

Ένα ταξίδι, μια μυστική συνάντηση, μία εξίσου μυστική διαβούλευση, αλλά σε όλα αυτά το αποτέλεσμα μετράει: Η Εθνική Τράπεζα αποχωρεί, σύμφωνα με αποκάλυψη της "Σαμπάχ", από την Τουρκία και αυτό είναι αποτέλεσμα της διαβούλευσης σε κορυφαίο επίπεδο. Η διαβούλευση έλαβε χώρα στην Άγκυρα μεταξύ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου και του προέδρου του τουρκικού Κρατικού Συμβουλίου Τραπεζικού Ελέγχου, Τεβφίκ Μπιλγκίν, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η φημολογία περί πώλησης του 30% της Finansbank από την Εθνική, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ...Έλληνας διοικητής, Γιώργος Προβόπουλος, πριν από 10 ημέρες πραγματοποίησε «κρυφή» επίσκεψη στην Άγκυρα. Η εφημερίδα γράφει πως αν και υπήρξε η πληροφορία ότι ο κ. Γ. Προβόπουλος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας και το γενικό γραμματέα του Θησαυροφυλακίου, τελικά έγινε συνάντηση μόνο με τον Τ. Μπιλγκίν.

Το τουρκικό Κρατικό Συμβούλιο Τραπεζικού Ελέγχου είχε χαρακτηρίσει την επίσκεψη «εθιμοτυπική». Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, «δεν πέρασαν δύο εβδομάδες και η ελληνική εφημερίδα "Το Βήμα" έγραψε ότι η "Η Φινάνσμπανκ πωλείται".

Σύμφωνα με το ελληνικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται η «Σαμπάχ», η πώληση θα γίνει λόγω της έλλειψης ρευστότητας, αλλά και του γεγονότος ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα χέρια τους πολλά ομόλογα του δημοσίου, που έχουν χάσει την αξία τους. Ο όμιλος της Εθνικής - γράφει η τουρκική εφημερίδα, αντλώντας πληροφορίες από το ελληνικό δημοσίευμα - φημολογείται ότι σκοπεύει κατ` αρχάς να πουλήσει το 30% της Φινάνσμπανκ, προκειμένου να αντλήσει ρευστό περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

To θέμα είναι γιατί αποχωρεί η Εθνική Τράπεζα από την Τουρκία. Νομίζουμε ότι η απάντηση έχει ήδη δοθει από τον Τούρκο επικεφαλή της τράπεζας: "Ούτε ένα ευρώ της Finansbank δεν θα βγει εκτός Τουρκίας". Αυτά είναι τα αποτελέσματα οικονομικών κινήσεων που αγνοούν το πολιτικό υπόβαθρο...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://anaxfiles.blogspot.com

Οι Έλληνες φεύγουν μετανάστες και οι μετανάστες φεύγουν από την Ελλάδα!

Ένας στους τρεις Έλληνες και 48 στους εκατό πολίτες της ΕΕ, δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή ή χώρα, στην περίπτωση, που έμεναν άνεργοι και αντιμετώπιζαν πρόβλημα ανεύρεσης εργασίας.

Αυτό προκύπτει από το ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τη γεωγραφική κινητικότητα στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την... κοινοτική δημοσκόπηση, τα υψηλότερα ποσοστά ετοιμότητας για εγκατάσταση σε άλλη περιοχή ή χώρα, σε περίπτωση αντιμετώπισης προβλημάτων ανεργίας, εμφανίζουν οι Κύπριοι, οι Σουηδοί και οι Γάλλοι (66%) και τα χαμηλότερα οι Πορτογάλοι (31%) και οι Βούλγαροι (33%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε σχέση με το ευρωβαρόμετρο του Σεπτεμβρίου του 2005 το ποσοστό των Ελλήνων, που δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, ή χώρα, παρουσίασε αισθητή μείωση (από 67% σε 38% - το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ). Μείωση παρουσίασε το αντίστοιχο ποσοστό και στο σύνολο των πολιτών των «27» (από 66% σε 48%).
Μια άλλη, τώρα, έκθεση σε σχέση με την μετανάστευση, η «Migration Outlook 2010» του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι προβλέπεται μείωση της μεταναστευτικής κίνησης προς την Ελλάδα καθώς και έξοδος από την εργασία χιλιάδων μεταναστών, η οποία έχει αποτυπωθεί στην αύξηση των εισιτηρίων χωρίς επιστροφή αρκετών αλλοδαπών που ζούσαν και εργάζονταν στην χώρα μας.
Μάλιστα ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι στη διάρκεια της δεκαετίας, η αύξηση του πληθυσμού που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία θα αγγίξει το 1,9%, όταν την προηγούμενη δεκαετία ξεπερνούσε το 8,6%. Η δε μείωση στον μεταναστευτικό πληθυσμό επιδεινώνει τη συρρίκνωση της ανάπτυξης.

Από την έρευνα, επίσης, προκύπτει ότι η οικονομική κρίση πλήττει ιδιαίτερα τους άνδρες μετανάστες, οι οποίοι απασχολούνται σε προβληματικούς κλάδους, όπως αυτός της οικοδομής.

sarotiko

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://korkos.blogspot.com/

Η επιστολή των τρομοκρατών πείθει την Αστυνομία...

«Μάλλον γνήσια» τη χαρακτηρίζουν οι Αρχές, αν και αρχικά διατηρούσαν αρκετές επιφυλάξεις

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ - ΒΗΜΑ

Απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων αναζητούν τις τελευταίες ώρες οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τη δημοσιοποίηση τετρασέλιδης επιστολής-προκήρυξης στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» με την οποία μέλη «ανώνυμης» μέχρι στιγμής οργάνωσης ανέλαβαν την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του υπασπιστή του υπουργού Γιώργου Βασιλάκη . Γεγονός πάντως είναι ότι μέσα σε μία ημέρα οι Αρχές ανακάλεσαν την αρχική εκτίμησή τους περί (μη) γνησιότητας της επιστολής, ενώ δεν αποκλείεται οι αστοχίες να μη σταματούν εδώ. Αλλωστε, από το περιεχόμενο της επιστολής προκύπτουν διαφορές μεταξύ όσων αναφέρει ο συντάκτης της περί της εκρηκτικής ύλης αλλά και του χρόνου αποστολής της επιστολής και των όσων είχε σχετικώς κάνει.....
γνωστά η Αντιτρομοκρατική.

Σ ε ό,τι αφορά την «ταυτότητα» των ατόμων που παγίδευσαν τον φάκελο με εκρηκτικά οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο. Δηλαδή είτε να πρόκειται για «νέα γενιά τρομοκρατών» οι οποίοι χρησιμοποιούν εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν είτε να είναι ασύλληπτα μέλη οργανώσεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο παρελθόν. Παράλληλα εξετάζουν την πιθανότητα να σχετίζονται με την ΟΠΛΑ, την οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής. Επίσης τους προβληματίζει έντονα το γεγονός πως ο συντάκτης του κειμένου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων λέγοντας ότι: «Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μαςθα γίνει στα επόμενα χτυπήματα». Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν πάντως πως θα περίμεναν μετά από ενός τέτοιου βεληνεκούς τρομοκρατικό χτύπημα να υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση και να μη μένει «μετέωρο» το θέμα της επωνυμίας.

Η «διαδρομή» του φακέλου
Μια άλλη παράμετρος που εξετάζουν προσεκτικά είναι η «διαδρομή» του φακέλου που περιείχε την επιστολή με παραλήπτη τον διευθυντή της εφημερίδας. Ειδικότερα, όπως αναφέρονταν στο σχετικό δημοσίευμα και όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του φακέλου από τους αστυνομικούς, έφερε μόνο δύο γραμματόσημα και όχι τη χαρακτηριστική σφραγίδα με την «ταυτότητα» του ταχυδρομείου από το οποίο εστάλη και την ημερομηνία αποστολής. Αυτό, κατά τους αστυνομικούς, δείχνει πως τον φάκελο τον τοποθέτησε στον σάκο με τις άλλες επιστολές κάποιος την τελευταία στιγμή και ως εκ τούτου τον εξετάζουν για την ανεύρεση τυχόν αποτυπωμάτων. Ως αποστολέας εμφανιζόταν το όνομα «Θανάσης Κλάρας» (το πραγματικό όνομα του Αρη Βελουχιώτη), με διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα». Οι αξιωματικοί χαρακτηρίζουν την επιστολή που γράφτηκε σε υπολογιστή «μάλλον γνήσια», αν και αρχικά διατηρούσαν αρκετές επιφυλάξεις. Οπως πλέον τονίζουν, «το ύφος και το περιεχόμενο δείχνουν άνθρωπο που σχετίζεται με την υπόθεση και δεν φαίνεται να πρόκειται για παραπλανητική επιστολή για αποπροσανατολισμό των ερευνών». Ω στόσο, προσθέτουν, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα υπολείμματα του μηχανισμού και στη συνδεσμολογία που περιγράφεται στην επιστολή. Μία από αυτές αφορά το είδος της εκρηκτικής ύλης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια που εξέτασαν τα υπολείμματα του μηχανισμού η ύλη που περιείχε ο φάκελος ήταν απλή μαύρη πυρίτιδα που χρησιμοποιείται στα βεγγαλικά, δηλαδή επρόκειτο για ένα «ασθενές, χαμηλής ταχύτητας εκρηκτικό». Ωστόσο στην επιστολή αναφέρεται πως χρησιμοποιήθηκαν «δύο κομμάτια (150 γραμμαρίων έκαστο) ισχυρού εκρηκτικού κατεδάφισης, με υψηλή ταχύτητα εκρήξεως» που σύμφωνα με τους αστυνομικούς παραπέμπει σε δυναμίτη.

Μια άλλη διαφορά προκύπτει από την ημερομηνία αποστολής του φακέλου προς τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο συγγραφέας της επιστολής αναφέρει πως «το πρωί της Δευτέρας 21 Ιουνίου ταχυδρομήσαμε το δέμαβόμβα προς το πολιτικό του γραφείο με παραλήπτη τον ίδιο» ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. είχε σταλεί στις 18 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: http://fonaklas.blogspot.com

Γίνετε δοκιμαστής ιστοσελίδων και κερδίστε 10 ευρώ για κάθε τεστ που κάνετε!

Το site www.userfeel.com πληρώνει 10 ευρώ για κάθε τεστ χρηστικότητας (usability test) που κάνετε. Κάθε τεστ διαρκεί 10-20 λεπτά, γίνεται από το χώρο σας και η μόνη τεχνική απαίτηση είναι η ύπαρξη μικροφώνου.

Τι είναι ο Δοκιμαστής Ιστοσελίδων; Ο δοκιμαστής ιστοσελίδων είναι ένας χρήστης που κάνει μια δοκιμή ευχρηστίας (usability test) σε μια ιστοσελίδα. Οι ιδιοκτήτες των site χρειάζονται δοκιμαστές που θα αποκαλύψουν τυχόν προβλήματα χρηστικότητας στα site τους. Για τα τεστ που διενεργούν πληρώνουν. Ένα ποσό από το ποσό πληρωμής δίνεται στον δοκιμαστή ως αμοιβή για το χρόνο του.

Ένας καλός δοκιμαστής ιστοσελίδων ξέρει πώς να εξωτερικεύει τις σκέψεις του στο μικρόφωνο καθώς κάνει το τεστ. Για μερικούς είναι εύκολο και φυσικό, άλλοι χρειάζονται λίγη εξάσκηση. Ο στόχος είναι ο ιδιοκτήτης του site να καταλάβει από τις κινήσεις του δοκιμαστή μέσα σε αυτό και από αυτά που λέει στο μικρόφωνο, τι τον προβληματίζει και τι τον δυσκολεύει στη χρήση του site.

Για κάθε τεστ που κάνετε (εκτός του αρχικού δοκιμαστικού τεστ), πληρώνεστε 10€ στο τέλος κάθε βδομάδας μέσω PayPal. Αν δεν έχετε PayPal, μπορείτε να ανοίξετε εδώ.

Τα χρήματα που μπορείτε να κερδίσετε ως δοκιμαστής ιστοσελίδων εξαρτώνται από το πόσο χρήσιμα είναι τα τεστ που κάνετε, πόσο καλά και καθαρά μπορείτε να εξωτερικεύετε τις σκέψεις σας στο μικρόφωνο. Για κάθε τεστ που κάνετε ο ιδιοκτήτης του site σας βαθμολογεί με βάση τις βαθμολογίες που συγκεντρώνετε, καθορίζεται το πόσα τεστ θα σας ανατεθούν. Αν και δεν συνιστούμε να παραιτηθείτε από την κανονική σας δουλειά, ένας καλός δοκιμαστής μπορεί να κερδίσει μέχρι και 400-500€ το μήνα.

Κάθε δοκιμαστής πρέπει με την εγγραφή του να κάνει ένα δοκιμαστικό τεστ. Αυτό το τεστ μας δείχνει αν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό (μικρόφωνο) και πόσο καλά μπορείτε να εξωτερικεύετε τις σκέψεις σας στο μικρόφωνο. Με βάση αυτό το αρχικό τεστ, παίρνετε την πρώτη σας βαθμολογία που θα καθορίσει αν και πόσα τεστ θα σας ανατεθούν.

Θέλω να γίνω Δοκιμαστής Ιστοσελίδων; Τι πρέπει να κάνω;

Για να γίνετε δοκιμαστής ιστοσελίδων, πρέπει να γραφτείτε και να κάνετε το δοκιμαστικό τεστ.


ΠΗΓΗ: http://futuresamos.wordpress.com

Αλβανοί κακοποιοί είχαν μαζέψει 1.250.000ευρώ από ληστείες!

Μέσα σε τρία και μόνο χρόνια μία σπείρα κακοποιών από την Αμβανία είχαν καταφ΄ρει να «χτίσουν» μία αμύθητη περιουσία από τη λείες των λγστειών τους!

Συγκεκριμένα, οι τέσσερεις Αλβανοί ηλικίας από 26 μέχρι και 34 ετών έπεσαν το Σάββατο στα χέρια της Αστυνομίας έπειτα από ένοπλη ληστεία που διέπραξαν σε υποκατάστημα γνωστού σούπερ μάρκετ.

Τα μέλη της σπείρας δρούσαν επαγγελματικά και οργάνωναν προσεχτικά και με κάθε λεπτομέρεια τις ληστείες.

Παρακολουθούσαν για αρκετό καιρό το «στόχο» τους, ώστε να γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο και τόπο παράδοσης των χρημάτων σε χρηματαποστολές και την κατάλληλη ημέρα, που συνήθως ήταν Πέμπτη ή Σάββατο.

Ένα άτομο από την «ομάδα» έμπαινε στα καταστήματα, προσποιούμενο τον υπάλληλο έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στο κατάστημα, αλλά και στα γραφεία όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.

Την κατάλληλη στιγμή με την απειλή όπλου ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε τα χρήματα. Στη συνέχεια έβγαινε από το σούπερ μάρκετ και με τη βοήθεια των υπολοίπων διέφευγαν.

Συνολικά η λεία από τις ληστείες που έχουν διαπιστωθεί έως τώρα υπερβαίνει το χρηματικό ποσό του 1.250.000 ευρώ!

ΠΗΓΗ: http://www.stifora.gr

Ωραία παράγκα στα Γιάννενα. Πουλάνε «μεταπτυχιακά»!!!

Μια επιχείρηση «επαγγελματικής κατάρτισης», στα Γιάννενα, διαφημίζει ότι χορηγεί «μεταπτυχιακό» στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων!

Με την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση ο καθένας (κυριολεκτικά ο καθένας) μπορεί να μαζέψει πέντε φίλους του, να φτιάξει μια εταιρεία, να νοικιάσει κι ένα κτίριο και να πουλάει «πτυχία», «μεταπτυχιακά» και ό,τι άλλο μπορεί να επιλέξει! H «ELBA ΑΕ», μια επιχείρηση στα Γιάννενα, έκανε πράξη τη «Διά Βίου Μάθηση», επιλέγοντας να βαφτίσει τα χαρτιά που θα μοιράζει «μεταπτυχιακά»!Η ELBA (Εγνατία Εργαστήριο Διοίκηση Επιχειρήσεων) AE δηλώνει «πρότυπος και ειδικευμένος φορέας επαγγελματικής κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού και στελεχών στους... τομείς οικονομίας και διοίκησης καθώς και παροχής υπηρεσιών εσωτερικής οργάνωσης και αναδιοργάνωσης της επιχείρησης». Με λίγα λόγια - και χωρίς τη φρασεολογία της ΕΕ - μιλάμε για μια επιχείρηση που πουλάει κατάρτιση. Διαφημίζει, μάλιστα, ότι εξασφαλίζει «ευκαιρία για μάθηση σε όποιον επιθυμεί την επιτυχία». Πουλάει διάφορα «εκπαιδευτικά» προϊόντα, όπως «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη διοίκηση επιχειρήσεων BUSINESS CLASS» «Τεχνική των διαπραγματεύσεων» «Τεχνικές επίλυσης εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων των επιχειρήσεων» κ.ά.Η επιχείρηση αυτή, λοιπόν, αποφάσισε ότι θέλει να μπει και στον «κλάδο» των «μεταπτυχιακών»! Τα «μεταπτυχιακά» της μπορούν να τα αγοράσουν σχεδόν όλοι, αφού σύμφωνα με το διαφημιστικό της αναφέρει πως «στο πρόγραμμα δύναται να συμμετάσχουν όσοι είναι τελειόφοιτοι ή πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων με πενταετή τουλάχιστον προϋπηρεσία»! Πρόκειται για «μεταπτυχιακά» στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων που κοστίζουν 5.500 ευρώ (διαρκεί 14 μήνες), ενώ υπάρχουν και «προσφορές»: «Σε περίπτωση προεξόφλησης του ποσού με την έναρξη των μαθημάτων παρέχεται έκπτωση 10%. Επίσης παρέχεται έκπτωση 10% σε περίπτωση συμμετοχής αδελφών ή απασχολουμένων στην ίδια εταιρεία»!Η ΕLBA, μάλιστα, τάζει τη «δημιουργία ηγετικών και διευθυντικών στελεχών, ικανών να ασκήσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους άμεσα με τη λήξη των σπουδών τους». Η διαφήμιση δε φτάνει μέχρι εκεί, αλλά συνεχίζεται: «Οι χορηγοί μας θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος να δουν με τη μέθοδο των συνεντεύξεων (κατά τη διάρκεια ή στο τέλος του προγράμματος) τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και εφόσον το θέλουν να επιλέξουν τον εκάστοτε γι' αυτούς κατάλληλο για την κάλυψη θέσεως εργασίας στην εταιρεία τους». Ποιοι είναι οι χορηγοί; Διάφορες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων (σούπερ μάρκετ, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εταιρείες λογιστικής, πληροφορικής κ.ά.).

(από epirusgate)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://antidimos.blogspot.com

Οι πρώτες αντιδράσεις για την επιλογή Κωνσταντόπουλου...

Οργισμένες ήταν η αντιδράσεις των φίλων του Παναθηναϊκού στο άκουσμα πως ο Νίκος Κωνσταντόπουλος θα είναι ο άνθρωπος που θα διαδεχτεί τον Νικόλα Πατέρα στο προεδρικό θώκο του συλλόγου. Πλεόν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, έχουν βάλει στο "στόχαστρο" και τον Παύλο Γιαννακόπουλο που ψήφισε υπέρ της λύσης Κωνσταντόπουλου.
Μερικά από τα πιο "light" post στα "πράσινα" φόρα δείχνουν την αντίδραση των οπαδών του Παναθηναϊκού και ήδη οι...
περισσότεροι ζητούν αποχή από τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν.
Διαβάστε μερικά χαρακτηριστικά σχόλια:
"ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΣ...
Πλεον το ποταμι οντως δεν γυριζει πισω.... Αν υπηρχαν καποιοι που να εδειναν στον Α/Α εστω μιση ψηφο λογω αμφιβολιας ή και φοβου για το αυριο ελπιζω να ανοιξουν τα στραβα τους και δουν τι γινεται." λέει ένας από τους φίλους των "πρασίνων", τον οποίο συμπληρώνει ο παρακάτω οπαδός λέγοντας:
"Πολιτικος για προεδρος στον Παναθηναικο????????????????? Ενας απο τα 300 λαμογια?????????????????????????
Ποσο πιο κατω?
Το βαρελι δεν εχει πατο επιτελους?????
Ειναι χοντρο το δουλεμα...μην μας ωθειτε στα ακρα".
Άλλοι απευθύνονται με αίσθημα οργής και προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο τον οποίο καλούν να αποδείξει πως αγαπάει τον Παναθηναϊκό!
"ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΕ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ!!!ΑΝ ΠΟΝΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ!!".
Όσο για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, άπαντες συνεχίζουν να τηρούν μία επιθετική στάση και τονίζουν πως:
"Γιατι παιζει ετσι με τον Παναθηναικο μας? Γιατι μας κοροιδευει? Εφερε εναν τελειωμενο πρωην αποτυχημενο πολιτικο να κυβερνησει το μεγαλυτερο καραβι της χωρας.. Ειναι ποτε δυνατον? Διαβαστε πρωτες δηλωσεις, σαν να κανει προεκλογικη εκστρατεια.
Που θα φτασουμε? Δεν ξερω ποιοι πιστευουν και εμπιστευονται Πατερα-Βγενοπουλο αλλα μετα και απο την σημερινη ξεφτυλα δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλος δρομος.. Κανει οτι μπορει για να μας καταστρεψει. Ακουγα τοσες μερες για "προεδρο κοινης Παναθηναικης αποδοχης ανευ αμφισβητησης" και εσπαγα το κεφαλι μου να βρω καποιον πιθανο, ειλικρινα τετοιο ρεζιλικι δεν μπορεσα να το φανταστω
ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΡΕ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΚΟΡΜΟΡΑΝΩΝ.ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ "συ.ρι.ζ.α" ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ".


Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://press-gr.blogspot.com

Σοκ από τα κρούσματα διαφθοράς στην Αστυνομία!!!!!

H αστυνόμευση αυξήθηκε, η διαφθορά… στους αστυνομικούς διπλασιάστηκε. Τα συμπεράσματα της έκθεσης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2010 κάνουν λόγο για αύξηση των κρουσμάτων διαφθοράς που ξεπερνά το 100%.

Συγκεκριμένα, από τις 456 υποθέσεις που χειρίστηκε η συγκεκριμένη Υπηρεσία από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, οι 360 αφορούν σε υπηρετούντες στην Αστυνομία και στις υπόλοιπες εμπλέκονται γιατροί, τελωνειακοί και υπάλληλοι του Δημοσίου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το… facebook κατάφερε να προκαλέσει προβλήματα και στην Αστυνομία, σε στέλεχος που κατά τα άλλα δεν έχει δώσει αφορμές επαγγελματικής ανεπάρκειας.

Ρεβεγιόν με… ξύλο

Οι υποθέσεις διαφθοράς στην Αστυνομία έκαναν και… ποδαρικό στο 2010, αφού παραμονή Πρωτοχρονιάς ξυλοκοπήθηκε στο Α.Τ. Ακρόπολης Χιλιανός μετανάστης που κρατούνταν εκεί, μέχρι να απελαθεί.

Ο άτυχος μετανάστης μεταφέρθηκε την πρώτη ημέρα του χρόνου στο νοσοκομείο με σπασμένα χέρια, πόδια και πλευρά, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία εναντίον του για αντίσταση κατά της αρχής και απόπειρα απόδρασης.

Μετά τις αντιδράσεις των ΜΜΕ, της υποθέσεως επιλήφθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες, ξημερώματα Πρωτοχρονιάς … «έφαγε της χρονιάς του».

Δεν πουλάνε… χαρίζουν την ηρωίνη

Δύο υψηλόβαθμοι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στη Βόρειο Ελλάδα συνελήφθησαν τον Μάρτιο για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση καθήκοντος.

Οι δύο αστυνομικοί είχαν κάνει μια… ιδιότυπη συμφωνία με πληροφοριοδότες τους χρήστες ναρκωτικών και τους προμήθευαν ουσίες από τις κατασχεθείσες ποσότητες της Δίωξης Ναρκωτικών!

Έκλεβε τους μετανάστες

Τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθη 49χρονος αρχιφύλακας στη Χαλκιδική, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τον χειρισμό θεμάτων αλλοδαπών.

Ο αρχιφύλακας έπαιρνε διάφορα χρηματικά ποσά από αλλοδαπούς -πολίτες κρατών-μελών Ε.Ε.-, προφασιζόμενος την αγορά προβλεπόμενων παραβόλων, για τη χορήγηση βεβαιώσεων εγγραφής, μολονότι αυτές χορηγούνται ατελώς.


Σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 378 ευρώ.

Ύποπτη… σωματική έρευνα

Πριν από περίπου δέκα ημέρες, στα τέλη του Ιουνίου, σχηματίσθηκε δικογραφία, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, εις βάρος αστυνομικού που υπηρετεί στο Α.Τ. Πολίχνης Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της ασέλγειας με κατάχρηση εξουσίας.

Η δικογραφία σχηματίσθηκε ύστερα από καταγγελία 25χρονου Έλληνα κρατουμένου για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω αστυνομικός ενήργησε απρεπείς – ασελγείς χειρονομίες και πράξεις κατά τον χρόνο της σωματικής έρευνας προ της εισόδου του στο κρατητήριο του αστυνομικού καταστήματος.

Την είδαν στο facebook… και πάτησαν ignore

Στις υποθέσεις διαφθοράς οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων εντάσσουν και το πάθημα μιας αστυνόμου Β΄ η οποία είχε προφίλ στο facebook.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου: «εντοπίστηκε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης (στο Διαδίκτυο) να διατηρεί προσωπικό λογαριασμό (με ψευδώνυμο και ελεύθερη πρόσβαση), με φωτογραφίες της, που την απεικονίζουν σε στάσεις, με ιδιαίτερα αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά για την ιδιότητά της».

Φακελάκι κατά συρροή

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη τον Μάρτιο διευθυντής χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ασκληπιείο» της Βούλας, έπειτα από καταγγελία κόρης ασθενούς ότι της ζήτησε φακελάκι.

Μάλιστα, ο γιατρός ήταν… δύο φορές θύτης, αφού για δεύτερη φορά ζητούσε από τον ίδιο άνθρωπο αμοιβή για να προχωρήσει σε εγχείρηση. Η κόρη του ασθενούς απελπίστηκε και απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τα 1.000 ευρώ που ζήτησε ο ιατρός παραδόθηκαν από την καταγγέλλουσα, παρουσία αστυνομικού της διεύθυνσης στον γιατρό, ο οποίος και συνελήφθη.

Μίζα ή κατάσχεση!

Από τα τέλη του καλοκαιριού του 2009, ένας υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Κορίνθου, απαιτούσε εκβιαστικά από επιχειρηματία της περιοχής να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 5.700 ευρώ, προκειμένου να μην κατασχεθεί η επιχείρησή του λόγω χρεών στο Ι.Κ.Α.

Η σύζυγος του επιχειρηματία, που ρύθμιζε όλες τις εξωτερικές εργασίες της επιχείρησης, κατήγγειλε το περιστατικό τον Φεβρουάριο του 2010.

Προσημειώθηκαν τα χρήματα που απαιτούσε ο δράστης και κανονίσθηκε να παραδοθούν σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης. Την ώρα που παρελήφθησαν τα χρήματα επενέβησαν αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Ξέφραγο αμπέλι τα τελωνεία

Περισσότερα από 15.000 φορτηγά πέρασαν ανεξέλεγκτα από τα ελληνικά τελωνεία, φυσικά με το αζημίωτο. Τον περασμένο Φεβρουάριο σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις εις βάρος 10 τελωνειακών υπάλληλων των τελωνείων Κακκαβιάς, Μέρτζανης Ιωαννίνων και του Κεντρικού Τελωνείου Ιωαννίνων.

Οι τελωνειακοί, έναντι χρηματικής αμοιβής, επέτρεπαν την έξοδο από τη χώρα φορτηγών-οχημάτων, τα οποία μετέφεραν διάφορα προϊόντα, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Μάλιστα, είχαν φτιάξει και άτυπα βιβλία εισόδου – εξόδου, στα οποία κατέγραφαν τις σχετικές διελεύσεις με την ένδειξη κενό ή βάζοντας παύλα (-), ενώ είχαν συστήσει και κοινό ταμείο στο οποίο συγκέντρωναν τα χρήματα που εισέπρατταν ως αντίτιμο, για να κάνουν τα «στραβά μάτια»
.

zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Θρίλερ με ιρανό πυρηνικό επιστήμονα

Εχει καταφύγει στην πρεσβεία του Πακιστάν στις ΗΠΑ

Ο Ιρανός πυρηνικός φυσικός Σαχράμ Αμιρί, ο οποίος σύμφωνα με την Τεχεράνη απήχθη από τη CIA και οδηγήθηκε στις ΗΠΑ, έχει καταφύγει στην πακιστανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το ιρανικό ραδιόφωνο.«Ο Σαχράμ Αμιρί...που απήχθη από Αμερικανούς κατέφυγε στον τομέα ιρανικών συμφερόντων στην πρεσβεία του Πακιστάν στην Ουάσινγκτον και ζήτησε να επιστρέψει αμέσως στο Ιράν», όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.Οι διπλωματικές σχέσεις Ιράν-ΗΠΑ διακόπηκαν μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979. Τα συμφέροντα του Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες εκπροσωπούνται από την πρεσβεία του Πακιστάν.

Ο Σαχράμ Αμιρί, πανεπιστημιακός ερευνητής που εργαζόταν για τον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, εξαφανίστηκε τον Ιούνιο του 2009 στην Σαουδική Αραβία, όπου είχε πάει για προσκύνημα. Η Τεχεράνη ανακοίνωσε τότε ότι τον απήγαγαν Αμερικανοί με τη βοήθεια των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών.Στα τέλη Μαρτίου, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε πως ο Αμιρί αυτομόλησε στις ΗΠΑ και συνεργάζεται με την CIA.Στις 7 Ιουνίου η κρατική ιρανική τηλεόραση πρόβαλε βίντεο στο οποίο ένας άντρας που παρουσιάστηκε ως ο πυρηνικός φυσικός τόνισε πως απήχθη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και κρατείται κοντά στην Τουσόν της Αριζόνα.


ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr/

Αναγκαστική προσγείωση σε... χωράφι

Αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι πραγματοποίησε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ στην Χαλκιδική αεροσκάφος της αερολέσχης Θεσσαλονίκης, που έκανε περιπολίες πυροπροστασίας.

Σύμφωνα με τον αερολιμενικό έλεγχο του αεροδρομίου «Μακεδονία», ο πιλότος του αεροσκάφους, που απογειώθηκε πριν τις 7.00 το απόγευμα, ενημέρωσε, στις 8.17μμ τον πύργο ελέγχου ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα.

Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση κοντά στις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής και οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Για λόγους ασφαλείας στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Τράκαρε με... κατσίκα! Λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή!

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Ρόδου με τα ζώα που κυκλοφορούν ελέυθερα στις λεωφόρους, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο!Ο οδηγός βρισκόταν στην εθνική οδό, κοντά στο ΙΚΑ όταν ξαφνικά είδε ένα κοπάδι με κατσίκες να τρέχει καταπάνω του! Πριν προλάβει να
αντιδράσει, το ΙΧ του έπεσε πάνω σε μία από αυτές με αποτέλεσμα να πάθει σοβαρές ζημιές ύψους τουλάχιστον 3.000 ευρώ!
Με αφορμή το συμβάν, ένας άλλος κάτοικος της Ρόδου, λέει στην εφημερίδα "Ροδιακή" πως γλίτωσε κυριολεκτικά απ' του χάρου τα δόντια, όταν έπαθε και ο ίδιος παρόμοιο περιστατικό!

Ιδιαίτερα τώρα, που χιλιάσες τουρίστες φτάνουν στο νησί για διακοπές, οι κάτοικοι λένε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει. Θυμούνται ότι πριν από 4 χρόνια, ο τότε προϊστάμενος της εισαγγελίας Ρόδου είχε βγάλει εγκύκλιο, με την οποία επέτρεπε στους δημάρχους να μαζεύουν τα αιγοπρόβατα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και να επιβάλουν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες (αν τους βρουν...)
Όμως, μετά από μερικούς μήνες, το μέτρο "χαλάρωσε" και οι κατσίκες έχουν "καταλάβει" και πάλι τους δρόμους.

πηγή:newsit
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://e-freddo.blogspot.com

Και με τη βούλα Πρόεδρος!!!

Με τις… ευλογίες του Δ.Σ. της ΠΑΕ, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναδείχθηκε και επισήμως Πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Υπενθυμίζεται πως αποτελεί πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Στις πρώτες του ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε: «Αναλαμβάνω μια δέσμευση. Είναι μια δέσμευση ευθύνης και πρόκληση προσφοράς. Ο αθλητισμός είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας της κοινωνίας και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα ευθύνης», ενώ υπογράμμισε πως θα συναντηθεί με όλους τους μετόχους».

Εν συνεχεία σημείωσε: «Εξέφρασα τις απόψεις μου στο ΔΣ, απόψεις που διακατέχουν όλους τους μετόχους και τους συμβούλους. Την πρόταση που μου έγινε την αντιλαμβάνομαι ώστε ο Παναθηναϊκός να δουλέψει για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πρώτο μέλημά του είναι «να διασφαλιστεί η συλλογικότητα και η ενότητα. Κανείς δεν περισσεύει στον Παναθηναϊκό. Με συναίσθηση ευθύνης θα πρέπει να διασφαλίσουμε τη συλλογικότητα και την ενότητα. Οι επιτυχίες που είχε ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να συνεχιστούν με συλλογική προσπάθεια. Εγώ είμαι στη διάθεση όλων με καθημερινή συμβολή. Κατά το ΔΣ ανακοίνωσα πως θα επιδιώξω να μιλήσω με όλους τους μετόχους. Αυτό που μετράει είναι όλα να κατατίθενται ανοιχτά με ειλικρίνεια. Αυτή η κίνηση, το να συναντηθώ δηλαδή με όλους τους μετόχους, είναι στα άμεσα πλάνα μου».

Ακόμα, πρόσθεσε: «Είμαι Παναθηναϊκός από τα παιδικά μου χρόνια. Παρακολουθώ το τι συμβαίνει στην ομάδα και είμαι ενημερωμένος. Ασχολήθηκα συστηματικά με θέματα που άπτονται του αθλητισμού όταν ασκούσα ενεργά το λειτούργημα της δικηγορίας. Το ποδόσφαιρο ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για να λυθούν. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για συζήτηση. Θα εκπροσωπώ θεσμικά τον Παναθηναϊκό όπου κρίνεται σημαντικό. Εκείνο που ενδιαφέρει τους πάντες είναι να υπάρχει κλίμα δημιουργικής ευφορίας. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να συμβάλλουμε. Είναι ψηλά ο πήχης. Ψηλά όμως είναι και ο πήχης των απαιτήσεων».

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του μπερδεύτηκε και αντί για «Παναθηναϊκός» είπε «Συνασπισμός» και συνέχισε λέγοντας: «πως φαίνεται ότι έχω ασχοληθεί με την πολιτική. Θα το καταλάβατε και προηγουμένως. Στην Ελλάδα λένε πως είσαι ό,τι δηλώσεις. Πρέπει να μάθουμε να λέμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Είμαι φίλαθλος.Θα ήμουν υπερφίαλος αν έλεγα πως είμαι έτοιμος να παίξω στην πρώτη γραμμή. Πιστεύω πως θα προσαρμοστώ γρήγορα στη νέα μου θέση, λόγω των εξαιρετικά ικανών συνεργατών που έχω δίπλα μου. Νομίζω ότι η υπόθεση του νέου γηπέδου έχει φτάσει σε ένα σημείο ώριμο, όπου όλες οι πλευρές οφείλουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Θα ασχοληθώ με αυτό το θέμα. Αντέχω στην κριτική και στην αντίρρηση, αρκεί να γίνεται καλόπιστα με σκοπό τη συλλογική βελτίωση. Η υπόθεση είναι συλλογική για τους μετόχους, αλλά και τους δημοσιογράφους. Έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσετε και εσείς οι δημοσιογράφοι γιατί είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής».

ΠΗΓΗ: http://www.stifora.gr

Εξεταστική Siemens: Η πρώτη εμφάνιση του Χρήστου Ζαχόπουλου!!!

Λίγες μέρες πριν τη διακοπή των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens λόγω καλοκαιριού, κατέθεσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής. Ωστόσο, την προσοχή τράβηξε ο πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος, αφού εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο...!
Μια σύμβαση του υπουργείου Πολιτισμού για τους “ψηφιακούς ξεναγούς” απασχόλησε την Εξεταστική Επιτροπή την Τρίτη (13/7), που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2003 με υπουργό τότε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κατακυρώθηκε στην Hewlett-Packard με τη Siemens να είναι επιλαχούσα.

Όταν το 2006, επί υπουργίας Γιώργου Βουλγαράκη, ζητήθηκε από την Hewlett-Packard να υπογράψει τη συγκεκριμένη σύμβαση, η εταιρία αρνήθηκε υποστηρίζοντας πως δε τη συνέφερε η προσφορά ύστερα από την πάροδο τριών ετών.

Ως επιλαχούσα η Siemens, κλήθηκε να αναλάβει το έργο δεσμευόμενη πως θα είναι έτοιμο μέχρι τον Απρίλιο του 2008 ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους η σύμβαση καταγγέλθηκε με υπαιτιότητα της Siemens, κατέπεσαν οι εγγυητικές επιστολές προκαταβολής και καλής εκτέλεσης ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ και 955.000 ευρώ αντίστοιχα και ασκήθηκε αγωγή για αποζημίωση 16,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΠΕΠ, Σταμάτης Μαύρος και Μιχάλης Σιώψης, ο πρόεδρος της επιτροπής επιλογής αναδόχου, καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Λυμπερόπουλος κατέθεσαν την Τρίτη στην Εξεταστική Επιτροπή. Επίσης, την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από 1,5 χρόνο έκανε ο πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος, ο οποίος ζήτησε να μη φωτογραφηθεί.

Την τελευταία μέρα (15/7) πρόκειται να καταθέσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν επαναπαύονται οι κτηνοτρόφοι

Δεν επαναπαύονται οι κτηνοτρόφοι
Να ξεκαθαρίσουν οριστικά τη θέση τους κυβέρνηση και ΑΤΕ για το μέλλον της ΔΩΔΩΝΗΣ, ζητούν οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι


Σε εγρήγορση και ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε τυχόν αρνητικό ενδεχόμενο προκύψει στο άμεσο μέλλον σχετικά με την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, κάλεσαν τους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους, τα στελέχη του Συντονιστικού των Κτηνοτρόφων, που συνεδρίασαν χθες το πρωί, κάνοντας και μία αποτίμηση των κινητοποιήσεων και των δράσεων των προηγούμενων ημερών.
Λίγο πριν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ και τις προθέσεις που έχει η κυβέρνηση, οι κτηνοτρόφοι θέτουν τους πάντες ενώπιον των ευθυνών τους και προετοιμάζονται για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Παράλληλα όμως εκφράζουν και τον έντονο προβληματισμό τους για τη στάση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, που με περίσσια σπουδή, όπως αναφέρουν, έτρεξαν να μεταφέρουν τη θέση της ΑΤΕ, σχετικά με τη μη πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ και ενώ σύσσωμος ο κτηνοτροφικός κόσμος ήταν σε κινητοποιήσεις.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχ. Τζίμας «η δέσμευση των Ενώσεων, ότι η ΔΩΔΩΝΗ δεν πωλείται, είναι ένα μεγάλο φορτίο για τους ίδιους, που σε περίπτωση αλλαγής πλεύσης της κυβέρνησης, θα κληθούν να το επωμισθούν με οποιοδήποτε κόστος.
Εμάς δεν μας αποπροσανατολίζουν τέτοιες κινήσεις, αλλά θέλουμε η ΑΤΕ και η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν να κάνουν με τη ΔΩΔΩΝΗ Απευθύνουμε κάλεσμα στον κτηνοτροφικό κόσμο να προετοιμαστεί ώστε να υψώσουμε τη φωνή μας σε όποιο ενδεχόμενο υπάρχει. Είναι δεδομένη η απόφασή μας ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή του χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ . Προφανώς υπάρχουν ερωτηματικά που σε μέρες κινητοποιήσεων, οι Ενώσεις ήταν αυτές που μίλησαν εξ ονόματος της ΑΤΕ.
Τη δέσμευση ότι δεν πωλείται, θα πρέπει να την κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όπως δεσμεύθηκε άλλωστε προεκλογικά στα Γιάννινα. Θέλουμε ακόμη από τους Βουλευτές του νομού να δεσμευθούν δημόσια, ότι θα στηρίξουν τις θέσεις μας», σημείωσε ο κ. Τζίμας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου Γιάννης Δεκόλης τόνισε πως είναι πάγια θέση του κτηνοτροφικού κόσμου, ο χαρακτήρας της ΔΩΔΩΝΗΣ να μείνει ως έχει, για να δίνει τη σιγουριά στους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους, αλλά και προϊόντα ποιότητας στους καταναλωτές.


ΠΗΓΗ: http://www.anex.gr

Πριν να κρεμαστεί έδεσε μαύρο μαντίλι στην πόρτα...

Αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, περνώντας μία θηλιά γύρω από τον λαιμό του.

Ο λόγος για έναν 60χρονο, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί απαγχονισμένος από τον γείτονά του στην περιοχή Μαχαιράδο Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο αυτόχειρας φέρεται να είχε σχεδιάσει τον θάνατό του, διότι στο σημείο βρέθηκε ένα κοστούμι του, ενώ στην πόρτα του σπιτιού του είχε κρεμάσει ένα μαύρο μαντίλι.


zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Το ξένο είναι πιο γλυκό!!!!

Ερωτευμένος... αλλά με κάποιον άλλο, όχι με τον σύζυγο ή σύντροφό του, δηλώνει ένας στους πέντε Βρετανούς όπως αποκαλύπτει δημοσκόπηση, η οποία ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει στατιστικά αυτό που η λαϊκή σοφία χρόνια τώρα μαρτυρεί: «το ξένο να είναι πιο γλυκό».Επειτα από σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε σε δείγμα 3.000 ατόμων, η εταιρεία OnePoll.com διαπίστωσε πως το 20% όσων δηλώνουν «δεσμευμένοι» με άλλη/ο κοιμάται κι άλλη/ο σκέφτεται τα βράδια ενώ το ποσοστό εκείνων που ξενοκοιτάνε ξεπερνά το 50%.

Περισσότερο επιρρεπείς σε εξωσυζυγικά χτυποκάρδια φέρονται οι άνδρες (22%) και λιγότερο οι γυναίκες (15%).

Από άποψη διάρκειας, μία τέτοιου είδους «εξωσυζυγική» σχέση κρατάει κατά μέσο όρο τρία χρόνια και τρεις μήνες.

Για ένα 4% των των ερωτηθέντων, η διάρκεια της σχέσης αυτής ξεπερνά τα πέντε χρόνια και για το 2% αυτών κρατά μια ολόκληρη ζωή ενώ αναφορικά με την τελική τους έκβαση, υπολογίζεται πως οδηγούν σε χωρισμό το 29% των ανδρών και το 19% των γυναικών.

Η «πέτρα του σκανδάλου» στις περισσότερες περιπτώσεις προέρχεται από τη δουλειά ή το στενό φιλικό περιβάλλον του ενδιαφερομένου ενώ ψηλά στη λίστα με τα ερωτεύσιμα πρόσωπα βρίσκονται και οι πρώην εραστές.

http://www.ethnos.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://freskakoulouria.blogspot.com