'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ωραία παράγκα στα Γιάννενα. Πουλάνε «μεταπτυχιακά»!!!

Μια επιχείρηση «επαγγελματικής κατάρτισης», στα Γιάννενα, διαφημίζει ότι χορηγεί «μεταπτυχιακό» στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων!

Με την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση ο καθένας (κυριολεκτικά ο καθένας) μπορεί να μαζέψει πέντε φίλους του, να φτιάξει μια εταιρεία, να νοικιάσει κι ένα κτίριο και να πουλάει «πτυχία», «μεταπτυχιακά» και ό,τι άλλο μπορεί να επιλέξει! H «ELBA ΑΕ», μια επιχείρηση στα Γιάννενα, έκανε πράξη τη «Διά Βίου Μάθηση», επιλέγοντας να βαφτίσει τα χαρτιά που θα μοιράζει «μεταπτυχιακά»!Η ELBA (Εγνατία Εργαστήριο Διοίκηση Επιχειρήσεων) AE δηλώνει «πρότυπος και ειδικευμένος φορέας επαγγελματικής κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού και στελεχών στους... τομείς οικονομίας και διοίκησης καθώς και παροχής υπηρεσιών εσωτερικής οργάνωσης και αναδιοργάνωσης της επιχείρησης». Με λίγα λόγια - και χωρίς τη φρασεολογία της ΕΕ - μιλάμε για μια επιχείρηση που πουλάει κατάρτιση. Διαφημίζει, μάλιστα, ότι εξασφαλίζει «ευκαιρία για μάθηση σε όποιον επιθυμεί την επιτυχία». Πουλάει διάφορα «εκπαιδευτικά» προϊόντα, όπως «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη διοίκηση επιχειρήσεων BUSINESS CLASS» «Τεχνική των διαπραγματεύσεων» «Τεχνικές επίλυσης εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων των επιχειρήσεων» κ.ά.Η επιχείρηση αυτή, λοιπόν, αποφάσισε ότι θέλει να μπει και στον «κλάδο» των «μεταπτυχιακών»! Τα «μεταπτυχιακά» της μπορούν να τα αγοράσουν σχεδόν όλοι, αφού σύμφωνα με το διαφημιστικό της αναφέρει πως «στο πρόγραμμα δύναται να συμμετάσχουν όσοι είναι τελειόφοιτοι ή πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων με πενταετή τουλάχιστον προϋπηρεσία»! Πρόκειται για «μεταπτυχιακά» στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων που κοστίζουν 5.500 ευρώ (διαρκεί 14 μήνες), ενώ υπάρχουν και «προσφορές»: «Σε περίπτωση προεξόφλησης του ποσού με την έναρξη των μαθημάτων παρέχεται έκπτωση 10%. Επίσης παρέχεται έκπτωση 10% σε περίπτωση συμμετοχής αδελφών ή απασχολουμένων στην ίδια εταιρεία»!Η ΕLBA, μάλιστα, τάζει τη «δημιουργία ηγετικών και διευθυντικών στελεχών, ικανών να ασκήσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους άμεσα με τη λήξη των σπουδών τους». Η διαφήμιση δε φτάνει μέχρι εκεί, αλλά συνεχίζεται: «Οι χορηγοί μας θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος να δουν με τη μέθοδο των συνεντεύξεων (κατά τη διάρκεια ή στο τέλος του προγράμματος) τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και εφόσον το θέλουν να επιλέξουν τον εκάστοτε γι' αυτούς κατάλληλο για την κάλυψη θέσεως εργασίας στην εταιρεία τους». Ποιοι είναι οι χορηγοί; Διάφορες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων (σούπερ μάρκετ, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εταιρείες λογιστικής, πληροφορικής κ.ά.).

(από epirusgate)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://antidimos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Γκρίζες ζώνες διατρέχουν και την άλλη πολυδιαφημισμένη επένδυση, του Κατάρ στο «ενεργειακό κέντρο» του Αστακού.
    Η επένδυση υποτίθεται ότι θα φτάσει τα 3,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας και περιλαμβάνει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου, σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου αερίου, θερμοκήπιο άλγης για βιοκαύσιμα και σταθμό μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων. Το όφελος για το δημόσιο είναι ταμειακά μηδενικό, ενώ για τη δημόσια γη, τη Βιομηχανική Περιοχή που μεταβιβάζεται στην κοινοπραξία, μόνον οι τράπεζες θα εισπράξουν 200 εκατ. ευρώ έναντι δανείων του προηγούμενου επενδυτή που «έκαψε» το έργο. Για την επένδυση χορηγήθηκαν με διαδικασίες εξπρές άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, κατά παρέκκλιση υπουργικής απόφασης για τις χρήσεις γης. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κοινοπραξία του Αστακού (στην οποία, πλην του Κατάρ συμμετέχουν λιβανέζικη αλλά και γερμανική εταιρία) απέκρυψε μια κρίσιμη λεπτομέρεια: η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα καίει όχι υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αλλά υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG), η αποθήκευση του οποίου θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας και έχει προκαλέσει πολύνεκρα ατυχήματα στο Μεξικό και στην Ιταλία. Το Κατάρ, φυσικά, ως μεγάλος παραγωγός του «επικίνδυνου» καυσίμου έχει κάθε λόγο να διοχετεύσει το προϊόν του και να πυκνώσει τις «βάσεις» του στην Ευρώπη. Λέγεται δε, ότι από το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα των 3,5 δισ. η μονάδα παραγωγής ρεύματος από πετρελαϊκό αέριο (με προορισμό κατά 70% την Ιταλία) είναι ίσως και το μόνο που το ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα τμήματα απλώς… διακοσμούν την επένδυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή