'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Γερμανικό σχέδιο για ελεγχόμενη χρεοκοπία κρατών!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται διαδικασία για ελεγχόμενη χρεοκοπία κρατών. Εμπειρογνώμονες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχουν επεξεργαστεί σχετική διαδικασία που μπορεί να οδηγεί χώρες με προβλήματα ρευστότητας σε ελεγχόμενη χρεοκοπία. Το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης δεν αποτελεί εναλλακτική του ευρωπαϊκού πακέτου διάσωσης αλλά μία περαιτέρω εξέλιξη, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι στο περιοδικό.
Τα σχέδια προβλέπουν ότι οι κάτοχοι κρατικών ομολόγων θα πρέπει, μέσω ενός λεγόμενου "haircut" να αποποιούνται μέρος των απαιτήσεών τους, προκειμένου να βοηθήσουν τη χώρα
να βγει από την κρίση.
«Ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη διαδικασία για να μην επωμίζεται μόνο ο φορολογούμενος τα οικονομικά βάρη» αναφέρεται σε προσχέδιο που κυκλοφορεί στην Καγκελαρία. Ο κάτοχος ομολόγων παίρνει μπόνους ρίσκου και για αυτό θα πρέπει να αναλαμβάνει και αυτό το ρίσκο. Τη λοιπή αξία των ομολόγων αναμένεται να εγγυάται μία νέα απολιτική και αυτόνομη Αρχή. Το λεγόμενο Berliner Club στο οποίο θα συμμετέχουν κράτη-μέλη του G20 ή μόνο της Ευρωζώνης.
Αν η αποποίηση απαιτήσεων των πιστωτών δεν οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης η διαδικασία θα εισέρχεται στη δεύτερη φάση κατά την οποία θα λαμβάνει χώρα μία πλήρης αναδιάρθρωση χρέους της πληττόμενη χώρας. Το Berliner Club θα αναθέτει σε μία εξοικειωμένη με τις ιδιαιτερότητες του χρεωμένου κράτους προσωπικότητα ή σε ομάδα προσωπικοτήτων να λάβει υπόψη τα περιουσιακά συμφέροντα της χρεοκοπημένης χώρας. Τα μέτρα θα παρακολουθούνται εξ αρχής από το ΔΝΤ.
tovima.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου