'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Μάχη χαρακωμάτων διεξάγεται στο Πεντάγωνο

Σημεία τριβής οι μεταθέσεις στρατιωτικού προσωπικού και η επιχείρηση Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Μάχη χαρακωμάτων διεξάγεται μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των Γενικών Επιτελείων αλλά και των αμυντικών βιομηχανιών στην προσπάθεια της πρώτης να βάλει τάξη στο Πεντάγωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το...
θέμα των μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού, όπου η πολιτική ηγεσία φέρεται να ζήτησε μείωση των μεταθέσεων κατά 30% και τελικά αυτές αυξήθηκαν κατά περίπου 13%.

Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστές των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς λόγω και της άρνησης των τραπεζών να προσφέρουν δάνεια η επιχείρηση βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση. Σύμφωνα με έγκυρους κύκλους «δεν περνά απαρατήρητη πάντως η κάθετα αρνητική στάση των συνδικαλιστών της επιχείρησης, οι οποίοι δεν εμφανίζουν διάθεση συνεννόησης για να υπερπηδηθούν τα τεράστια προβλήματα».

Πιο συγκεκριμένα το 2009 οι συνολικές μεταθέσεις στρατιωτικών έφθασαν τις 8.682 (3.856 αξιωματικοί και 4.826 υπαξιωματικοί), ενώ εφέτος ανήλθαν σε 9.059 (3.353 αξιωματικοί και 5.706 υπαξιωματικοί). Ωστόσο δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι από τις μεταθέσεις του έτους 2010 οι 585 αφορούν αξιωματικούς οι οποίοι παραιτήθηκαν, ενώ άλλες 166 έγιναν για να καλυφθούν οι θέσεις παραιτηθέντων υπαξιωματικών. Το σχετικό κόστος πάντως μειώθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία από τα 11,8 εκατομμύρια ευρώ το 2009 σε 9,8 εκατ. ευρώ το 2010, λόγω του ότι έγιναν πολλές εσωτερικές μεταθέσεις εντός της ίδιας φρουράς. Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει πάντως να ενσωματώσει στον νέο νόμο Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών καινούργιο σύστημα μεταθέσεων με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η μοριοδότηση κ.ά.

Στα ΕΑΣ πάντως η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ΕΑΣ αναζητούν επειγόντως περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ, αλλά παρά τις εγγυήσεις του Δημοσίου οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια- κίνηση ενδεικτική του ελλείμματος αξιοπιστίας της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των ημερών θα διοριστεί η νέα διοίκηση των ΕΑΣ. Στη θέση του προέδρου θα τοποθετηθεί κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Στ. Αδριάνης, πρώην διοικητής της ΑΣΔΕΝ και υποψήφιος του ΠαΣοΚ σε προηγούμενες εκλογές στα Χανιά, ενώ ως διευθύνων σύμβουλος θα τοποθετηθεί ο κ. Π. Τριφιάτης, αρχιπλοίαρχος ε.α. Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επιδιώκει πάντως να εισαγάγει στρατηγικό εταίρο στα ΕΑΣ (υπάρχει ενδιαφέρον από αμερικανική εταιρεία), ενώ θα επιδιώξει να διασφαλίσει τη συμπαραγωγή ποσοστού 30% επί της νέας προμήθειας των πυρομαχικών των 120 χιλιοστών για τα άρματα Leopard.

(ΒΗΜΑ)(ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://staratalogia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου