'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Οι πιο περίεργοι νόμοι του σεξ στον κόσμο…!!!

Ήξερες ότι υπάρχει επάγγελμα όπου άντρες ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό για να κάνουν σεξ με νεαρές παρθένες

 Πόσα δεν ξέρεις… Μη βλέπεις που στην Ελλάδα και την υπόλοιπη ευρώπη όλα είναι χύμα σχετικά με το σεξ. Υπάρχουν χώρες που έχουν σκεφτεί τα πάντα.
Στο Λίβανο είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα με την προϋπόθεση να πρόκειται για θηλυκά ζώα. Το σεξ με αρσενικά ζώα τιμωρείται με θάνατο!
(Έτσι έτσι…)

Στο Μπαχρέιν ένας γιατρός επιτρέπεται να εξετάζει τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας αλλά απαγορεύεται να κοιτάει απ’ευθείας την εξεταζόμενη περιοχή. Μπορεί να κοιτάζει την αντανάκλασή στον καθρέφτη κι έτσι να εξετάζει.
(Λες να υπάρχει κανένα παραθυράκι στη νομοθεσία που να σε καλύπτει αν φοράς γυαλιά ηλίου?)

Οι Μουσουλμάνοι απαγορεύεται να κοιτάξουν τα γεννητικά όργανα ενός νεκρού. Αυτό ισχύσει και για τους νεκροθάφτες, οι οποίοι υποχρεούνται να καλύπτουν την επίμαχη περιοχή με ένα τούβλο ή ένα κομμάτι ξύλο.
(Τούβλο!)

Στην Ινδονησία η ποινή για τον αυνανισμό είναι ο αποκεφαλισμός.
(Και ποιο κεφάλι τους κόβουν;)

Στη Γκουάμ υπάρχουν άνδρες, οι οποίοι έχουν ως εργασία πλήρους απασχόλησης να ταξιδεύουν από χωρίο σε χωρίο και να κάνουν σεξ με νεαρές παρθένες, οι οποίες τους πληρώνουν για να έχουν το προνόμιο να κάνουν σεξ για πρώτη φορά. Η αιτία είναι ότι, σύμφωνα με το νόμο των Γκουάμ, είναι παράνομο να παντρεύονται οι παρθένες.
(Αν το καλοσκεφτούμε υπάρχει αλλού στον κόσμο επάγγελμα που να πλησιάζει έστω και στο ελάχιστο αυτό εδώ;)

Στο Χονγκ Κονγκ μία απατημένη σύζυγος έχει το νομικό δικαίωμα να σκοτώσει τον μοιχό άνδρα της αλλά μόνο εάν το κάνει με τα ίδια της τα χέρια… Η ερωμένη του μοιχού, από την άλλη, επιτρέπεται να θανατωθεί με οποιοδήποτε τρόπο
(Αυτό θα πει δικαιοσύνη)

Στο Λίβερπουλ οι γυμνόστηθες πωλήτριες είναι νόμιμες αλλά μόνο σε μαγαζιά με τροπικά ψάρια..
(Μα βέβαια!)

Στο Κάλι, στην Κολομβία, μία γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ μόνο με τον άνδρα της και την πρώτη φορά πρέπει να βρίσκεται παρούσα και η μητέρα της ώστε να πιστοποιήσει το γεγονός!
(Ανατριχιάζεις μόνο που το σκέφτεσαι!)

Στο Σάντα Κρουζ, στη Βολιβία, είναι παράνομο για έναν άνδρα να έχει σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα και την κόρη της ταυτόχρονα.
(!!!)

Στο Μαίρηλαντ, είναι παράνομο να πωλούνται προφυλακτικά από αυτόματα μηχανήματα εκτός εάν αυτά βρίσκονται σε μέρη όπου πωλείται και καταναλώνεται αλκοόλ.

(Φοβερό μέρος ε;)!!!


 ΠΗΓΗ:    http://www.dailyfucks.gr

Θύμα βιασμού η Καίτη Φίνου στα 15 της...(VIDEO)

Μία εξομολόγηση - σοκ έκανε η Καίτη Φίνου αποκαλύπτοντας πως έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 15 ετών! «Νομίζεις ότι σε πλακώνει ο ουρανός, δεν το ξεπερνάς ποτέ», είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και περιέγραψε την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της.

Όπως είπε η Καίτη Φίνου, ο δράστης ήταν ένας Ελληνοαμερικανός φίλος της οικογένειας και κανείς δεν περίμενε ότι θα έκανε αυτή την πράξη.

«Ο βιασμός δεν ήταν ολοκληρωτικός γιατί ήμασταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και φορούσα παντελόνι», εξιστορεί, περιγράφοντας τις στιγμές της φρίκης. «Και μόνο που αισθάνεσαι τα... χείλη κάποιου χωρίς την θέλησή σου, κάποιες φορές εκείνο το σημείο του σώματος μπορεί να καίει», προσθέτει.

Ο δράστης μπήκε με το αυτοκίνητο σε ένα δάσος και κλείδωσε τις πόρτες. Όταν η 15χρονη τότε Καίτη υποψιάστηκε τι επρόκειτο να συμβεί, έβαλε τα κλάματα και εκείνος έβγαλε μαχαίρι, λέγοντάς της: «θα σε σκοτώσω αν δεν σταματήσεις να κλαις».

Η ίδια είπε αμέσως στην οικογένειά της τι είχε συμβεί, όμως, εκείνος είχε φύγει για Αμερική. Μετά από χρόνια έμαθε πέθανε από καρκίνο. «Κάποια στιγμή πίστευα ότι αν πάθαινε κάτι κακό θα το ευχαριστιόμουν. Μετά από τόσα χρόνια, όμως, δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι δικαιωμένη».

«Δεν το ξεπερνάς ποτέ», συνεχίζει η ηθοποιός και με το ζόρι κρατά τα κλάματα. «Ψάχνεις να ακουμπήσεις σε έναν άνθρωπο για να σε καταλάβει, να σε νιώσει, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να καταλάβει», λέει χαρακτηριστικά.


Δείτε το video:



Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://alepounews.blogspot.com

Βίασε 12χρονη με νοητική στέρηση..!!

Στην ανακρίτρια Αμαλιάδας θα απολογηθεί σήμερα ένας 31χρονος κάτοικος της περιοχής, που κατηγορείται ότι βίασε ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης! Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν φέρει ευθύνες και η μητέρα του άτυχου κοριτσιού!

Όλα ξεκίνησαν στην Λαμία, όπου ο 31χρονος επισκέφθηκε την μητέρα της ανήλικης μαζί με ένα φίλο του από την ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, ο οποίος την γνώριζε. Μαζί με το κορίτσι, ξεκίνησαν όλοι τους για την Αμαλιάδα και όταν έφτασαν κατέλυσαν σε ένα ξενοδοχείο. Το περίεργο είναι ότι η μητέρα της 12χρονης έμεινε σε ένα δωμάτιο με τον δεύτερο άνδρα της παρέας, αφήνοντας την κόρη της να κοιμηθεί σε άλλο δωμάτιο με τον άγνωστό της 31χρονο!

Το πρωί, το κορίτσι είπε στη μητέρα του ότι ο 31χρονος τη βίασε κι έτσι κατέφυγαν μαζί στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, όπου και κατήγγειλαν το περιστατικό. Ο 31χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για την συμπλήρωση της οποίας απαιτείται η ιατροδικαστική εξέταση του κοριτσιού, που όμως δεν έγινε επειδή βρισκόταν σε κατάσταση εμμήνου ρύσεως. Ο εισαγγελέας, πάντως, έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να συνεχίσουν την έρευνα και, αν διαπιστωθεί ευθύνη της μητέρας, θα της απαγγείλει κατηγορίες.


http://www.protothema.gr
http://windmo.blogspot.com

Τα φιλιά των πολιτικών !!!!!

Οι ηγέτες των χωρών, είναι πάντα προσεκτικοί όταν συναντούν τους ομολόγους τους, ωστόσο πολλές φορές ο φωτογραφικός φακός δίνει άλλη διάσταση στις αγκαλιές και τα φιλιά που ανταλλάσσουν (Pics).

Η δουλειά των πολιτικών περιλαμβάνει αρκετές χειραψίες, από θερμούς εναγκαλισμούς μέχρι φιλιά αλλά μερικές φορές η κάμερα τους απαθανατίζει σε στάσεις που προκαλούν και φέρνουν στο μυαλό κάτι πιο πικάντικο και άκρως προκλητικό.
Η Huffigton Post δημοσιεύει πληθώρα τέτοιων φωτογραφιών στις οποίες η σχέση των πολιτικών μοιάζει κάτι παραπάνω από φιλική.
Μια... τρυφερή στιγμή ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν

Μια ζεστή αγκαλιά με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ


'Αλλη μια προστατευτική αγκαλιά εκ μέρους του Τζόρτζ Μπους στον τότε υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Μακ Κέιν

Αλλά και μια ρομαντική βόλτα με τον Πρίγκιπα Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας

 Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι έρχεται λίγο πιο κοντά με τον  πρώην αστυνομικό επίτροπο της Νέας Υόρκης Μπέρναρντ Κέρικ, οι οποίοι ποζάρουν σαν ερωτευμένα πιτσουνάκια.

Και εδώ μια επίδειξη του λεγόμενου γαλλικού φιλιού από τον Νικολά Σαρκοζί.



Ο Καναδός πολιτικός Μπομπ Ράε φαίνεται να ετοιμάζεται για το φιλί της ζωής του, ενώ το φως που φαίνεται στο φόντο προσθέτει ένα ρομαντικό τόνο στη συζήτηση


Ο Βέλγος πρωθυπουργός δέχεται ένα θερμό καλωσόρισμα από τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου


Μια ρομαντική στιγμή ανάμεσα στο πρόεδρο της Νικαράγουα Ντανιελ Ορτέγκα και τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα οι οποίοι έχουν μάτια ερμητικά κλειστά

Μαθήματα χορού από τον υπουργό Εξωτερικών της Τυνησίας Kamel Morjane, αν και ο παρτενέρ του φαίνεται λιγάκι διστακτικός.


Και τέλος ένα τρυφερό ενσταντανέ του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ελληνοκυπριακής καταγωγής Κυβερνήτης της Φλόριντα Τσάρλι Κριστ



http://news247.gr

Κι η τρόικα φοβέρα θέλει: Το δώρο του Ρέππα στους βυτιοφορείς

Στο παρά πέντε της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Δημήτρης Ρέππας έκανε το “δωράκι” του στους βυτιοφορείς, αυξάνοντας την άυλη αξία των αδειών φορτηγών δημόσιας χρήσης. Τι να λέει άραγε η τρόικα;
 
Με αλλαγές στο άρθρο 14 νομοσχεδίου το ποσό της άυλης αξίας ορίζεται σε 10.000 ευρώ για τον πρώτο τόνο, 2.000 ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους 7 τόνους και 1.500 ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους 40 τόνους. 

Για τα βυτιοφόρα τα ποσά της ειδικής εισφοράς διαμορφώνονται στις 27.000 ευρώ για τον πρώτο τόνο και σε 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους 42 τόνους. 

Η τροποποίηση του άρθρου προβλέπει επίσης ότι το ποσό που καταβάλλεται για την απόκτηση της άδειας ΦΔΧ θεωρείται έξοδο και εκπίπτει από το εισόδημα, επιμεριζόμενο κατά το ένα τρίτο για τα επόμενα τρία χρόνια από τη λήξη της άδειας.

Ξεσκεπάστηκαν ...τελείως.!!!!

Απίστευτοι αυτοί οι Megaβανταδόροι.
 
Προσπάθησαν να στριμώξουν έναν άνθρωπο ο οποίος έκανε μια συμβολική πράξη αντίστασης, με τα ηλίθια επιχειρήματα και ερωτήματα όπως "Αν υπάρχει τυραννία στην Ελλάδα" "Αν έχει σπουδάσει κανονικά" "Αν κόβει αποδείξεις" και άλλες μπουρδολογίες.
Βέβαια δεν βρήκαν να απαντήσουν τίποτα στην αναφορά του, ότι ακόμα και στην Τουρκία γίνονται πλέον δημοψηφίσματα ενώ εδώ ο Πρωθυπουργός μας, παραδέχτηκε ότι δεν τολμά να κάνει κάτι αντίστοιχο γιατί ξέρει ότι θα χάσει.
Αντί λοιπόν να σχολιάζουν εδώ και μέρες αυτή την απαράδεκτη δήλωση που ευθαρσώς δηλώνει ότι βιώνουμε ένα καθεστώς που λειτουργεί αντίθετα προς την θέληση του λαού, αυτοί οι παντογνώστες υπερασπίζονται τους προεκλογικούς ψεύτες δηλώνοντας ότι είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση.!
Μάλιστα κάποια στιγμή ένας από αυτούς θυμωμένος μίλησε για γελιοποίηση της χώρας μας από την συγκεκριμένη πράξη του "παπουτσοπετάγματος" και δεν είπε τι γέλια κάνανε οι δανειστές μας όταν ο Πρωθυπουργός μας πριν μας φέρει (με βαριά καρδιά και όχι προμελετημένα) την λύση Δ.Ν.Τ μιλούσε για πιστόλι πάνω στο τραπέζι τάχατε για να τους φοβίσει να μας δανείσουν με χαμηλότερα επιτόκια.!
Αλλά τι άλλο θα μπορούσες να περιμένεις από ανθρώπους που θεωρούν ότι έχουν τι δύναμη και ίσως πραγματικά μπορούν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις όχι για τα συμφέροντα του λαού αλλά για τα συμφέροντα των αφεντικών τους που όλος περιέργως είναι προμηθευτές και κατασκευαστές μεγάλων έργων.!
Τι να περιμένεις από τον σοβαροφανή δημοσιογράφο που δηλώνει ότι όλη η αντρική κουστωδία που πηγαίνει στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα για την έκθεση το κάνει απλά για να ..."πηδήξει".
Το σίγουρο είναι ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι στην προσπάθεια και στην αγωνία τους να γελοιοποιήσουν την πράξη αλλά και τον άνθρωπο .. ξεσκεπάστηκαν τελείως.!
 

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός...
e-mail: prevejohn@yahoo.gr 
 
 

Οικογενειακή τραγωδία στο Κολόσσι...

Τραγικό θάνατο από «χτύπημα» 11 χιλιάδων βολτ βρήκε 42χρονος οικοδόμος από το Κολόσσι.

Ο άτυχος  Νεκτάριος Θεοδώρου, εργαζόταν στην ανεγειρόμενη οικοδομή της αδελφής του μαζί με τον 43χρονο αδελφό του και ένα Ρουμάνο εργάτη. Υπέστη ηλεκτροπληξία όταν σίδερα που μετέφερε, ακούμπησαν σε ηλεκτροφόρο καλώδιο της ΑΗΚ, τάσης 11 χιλιάδων βόλτ. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. 

Τον Θεόδωρου  εντόπισαν αναίσθητο ο αδελφός τους και ο Ρουμάνος εργάτης, οι οποίοι κάλεσαν  βοήθεια. Από τις έρευνες των μελών του ΤΑΕ και του Γραφείου Εργασίας διαπιστώθηκε ότι ο άτυχος άντρας βρισκόταν στην οροφή της οικοδομής με σκοπό να ανεβάσει σίδερα τα οποία του έδωσε ο αλλοδαπός που βρισκόταν στο κάτω όροφο.  

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, Σωκράτη Σωκράτους, ο άτυχος 42χρονος ''στην προσπάθεια του, όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις, να ανεβάσει οικοδομικό σίδερο στην οροφή υπό ανέγερσης κατοικίας, ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρο καλώδιο με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία''. Αυτοψία διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος ανέφερε πως ο θάνατος του 42χρονου ήταν ακαριαίος και έφερε εγκαύματα στο χέρι από την ηλεκτροπληξία. 

Ο άτυχος άντρας διέμενε με την αλλοδαπή σύζυγο του σε βοηθητικά που βρίσκονται πίσω από το σπίτι της αδελφή του. Του ατυχήματος ακολούθησαν σκηνές τραγωδίας από τα αδέλφια του άτυχου άντρα, την σύζυγο συγγενείς και φίλους που έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος.

ΠΗΓΗ:   http://www.sigmalive.com 

Οι "πισινάρες" και οι "πεινάλες".

Τώρα θα μου πείτε "μαζί το κτίσαμε" το εξοχικό;
 
-Όχι βέβαια, όπως δεν "κτίσαμε μαζί" και τις συντάξεις μας-35 χρόνια τώρα-που τις "κουρέψατε"-σαν το γκαζόν του κήπου σας-harcut το λέτε εσείς στην κυβέρνηση, για να βγαίνει οικονομικά το δημόσιο, να πληρώνει τους μισθούς σας και ν' απολαμβάνετε τα....
"αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ" στον παράδεισό σας, τις πολυτελείς επαύλεις.
-Αυτό το λαβρόκαφτο καλοκαίρι που μόλις έφυγε, αν δεν το καταλάβατε κα Λουκία - Ταρσίτσα(Λούκα) Κατσέλη, έβρασαν στο μπετόν των μεγαλουπόλεων οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι(200 επίδομα άδειας), με τις οικογένειές τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ.

http://ksipnistere.blogspot.com

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ», ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΟΙ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ»;

Κάθε χρόνο, όλα τα τελευταία χρόνια, συνηθιζότανε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για την  ΔΕΘ, να γίνονται μεγάλα επεισόδια από τους… κοινωνικούς αγωνιστές (αναρχο-αριστεριστές).
 
Μάλιστα, μεγάλης έκτασης επεισόδια συνέβαιναν και όταν η οικονομική και κοινωνική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν ήταν σκληρή και δεν έδινε νομιμοποιητική βάση σε… «ξεσπάσματα λαϊκής αγανάκτησης», όπως τα παρουσίαζαν οι οργανωτές και εκτελεστές τους, καθώς και τα «παπαγαλάκια» τους των ΜΜΕ.  Μιλάμε για τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή. Παρόλα αυτά συνέβαιναν. Χθες, έσπασε η… παράδοση! Δεν άνοιξε μύτη! 

Δεν έγιναν δε ούτε τα… προκαταρκτικά, ώστε να πούμε ότι υπήρχε πρόθεση να γίνουν επεισόδια, αλλά επενέβη εγκαίρως η Αστυνομία και τα πρόλαβε. Ρωτάμε, λοιπόν: τώρα που είναι περισσότερο παρά ποτέ ώριμες οι συνθήκες για… επαναστατικές διεργασίες, ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ»;

Απάντηση: οι μαρξιστές ψευτοεπαναστάτες είναι επαγγελματίες παρακρατικοί (επί χρήμασι) και ως καλοί και πιστοί υπάλληλοι υπακούουν πάντα και χωρίς αντιρρήσεις στις διαταγές των αφεντικών τους!

 πηγή 
http://paspartoy.blogspot.com

Κατηγορούμενος για... ανθρωποκτονία!!

Στα πόδια του προσπαθεί να σταθεί και πάλι ο Ντιέγκο Μπουονανότε,  ωστόσο αρκετούς μήνες έπειτα από το τραγικό δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο των τριών φίλων του, εισαγγελέας του Μπουένος Άιρες τον κατηγορεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 

 Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο Ντιέγκο Μπουονανότε, ο οποίος μπορεί να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο εισαγγελέας του Μπουένος Άιρες του επιρρίπτει ευθύνες για τον θάνατο των τριών φίλων του. 

Τον Δεκέμβριο του 2009 σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα είχαν σκοτωθεί οι τρεις φίλοι του, ενώ ο ίδιος είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Η ταχύτητα των 110χλ. Μπορεί να μην ήταν μεγάλη για τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, ωστόσο οι συνθήκες που επικρατούσαν (βροχή, αέρας) έκρυβαν πολλές παγίδες, πράγμα που σύμφωνα με τον εισαγγελέα υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για το μοιραίο.

Μάλιστα, η ποινή σε αυτές τις περιπτώσεις κυμαίνεται από 2-5 χρόνια φυλάκισης. 

ΠΗΓΗ:   http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/ 

Π. Δούκας: Σε 800-900 δις ευρώ το συνολικό χρέος μας..!

Καταπέλτης ήταν χθες το βράδυ στον νέο τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ ο πρώην υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Δούκας σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Τ. Κουϊκ. Συγκεκριμένα είπε ότι το συνολικό χρέος της χώρας (δημόσιο, ασφαλιστικών ταμείων και ιδιωτικό) ανέρχεται σε 800 με 900 δις ΕΥΡΩ.

Όπως είπε, το δημόσιο χρέος ανέρχεται σε 340 περίπου δις ΕΥΡΩ, το άνοιγμα των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχεται σε 200 με 250 δις ΕΥΡΩ και το χρέος των....
ιδιωτών (δηλαδή όσα χρωστάνε οι ιδιώτες από δάνεια, πιστωτικές κάρτες κ.λ.π.) ανέρχεται επίσης σε 200 με 250 δις ΕΥΡΩ.

Μάλιστα πρόσθεσε πως αν αυτό το τεράστιο χρέος το διαιρέσουμε με τον πληθυσμό της χώρας αντιλαμβανόμαστε τι ποσό επιβαρύνει τον κάθε Έλληνα, ακόμα και το κάθε νήπιο.

Έπειτα από τις πιο πάνω επίσημες δηλώσεις εμείς αναρωτιόμαστε, πότε σκοπεύουμε να βγούμε από το μνημόνιο, αφού, έτσι όπως πάμε ακόμα και δωρεάν να δουλεύουμε για χρόνια και πάλι τίποτα δεν θα καταφέρουμε.  Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ακόμα και τα ιδιωτικά μας χρέη πρέπει να τα εξοφλήσουμε από εισοδήματα που προσδοκούσαμε και που τώρα δεν πρόκειται να έρθουν, αφού και τα εισοδήματά μας  προέρχονταν από δανεικά του κράτους.

ΠΗΓΗ:   http://hassapis-peter.blogspot.com

Ήθελε δωράκι...!!!

Πολιτικός μηχανικός του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ζήτησε 10.000 ευρώ από 57χρονη δικαιούχο για να της εγκρίνει αγορά διαμερίσματος. Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό και έκλεισε ραντεβού με τον 65χρονο, ο οποίος συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια

Για δωροδοκία και εκβίαση κατηγορείται ένας 65χρονος πολιτικός μηχανικός του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Ο 65χρονος ήταν υπεύθυνος για τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων στα σπίτια που προορίζονταν για αγορά ή ανέγερση από δικαιούχους του ΟΕΚ, μέσω δανειοδοτικών προγραμμάτων και προσπάθησε να επωφεληθεί από τη θέση του.
Έτσι, ζήτησε10.000 ευρώ από 57χρονη δικαιούχο, προκειμένου να της εγκρίνει την αγορά διαμερίσματος στη Γλυφάδα, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.
Η 57χρονη κατήγγειλε τον πολιτικό μηχανικό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αναφέροντας ότι από τα τέλη Μαρτίου του 2010 είχε υποβάλει αίτηση, η οποία της εγκρίθηκε για την αγορά του διαμερίσματος, μέσω προγράμματος του ΟΕΚ, και τον Ιούλιο υπέβαλε και τον αντίστοιχο φάκελο με τα δικαιολογητικά.
Ο 65χρονος πολιτικός μηχανικός ανέλαβε, ως τεχνικός πραγματογνώμονας, να κάνει αυτοψία στο διαμέρισμα, αλλά σε δεύτερη επικοινωνία, που είχε με τη γυναίκα, της είπε ότι αναβάλλεται, λόγω διακοπής των δανείων.
Την περασμένη Παρασκευή επικοινώνησε και πάλι μαζί της και της ζήτησε 10.000 ευρώ εκβιαστικά, προκειμένου να αλλάξει, όπως είπε, τις ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών σε προγενέστερο χρόνο, καθώς και να κάνει την αυτοψία το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Μετά από διαπραγματεύσεις  το ποσό κατέβηκε στα 1.000 ευρώ. Η γυναίκα έκλεισε το ραντεβού για την αυτοψία για σήμερα το μεσημέρι και ταυτόχρονα, ειδοποίησε την Αστυνομία.
Τα χρήματα προσημειώθηκαν και μετά τη συναλλαγή στο διαμέρισμα, συνελήφθη ο πολιτικός μηχανικός με το προσημειωμένο ποσό. Ο 65χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Τελεσίγραφο Ρέππα σε ιδιοκτήτες φορτηγών

Όχι μόνο το μέσο αλλά και την υπηρεσία αφορά η επίταξη των φορτηγών όπως τόνισε Δημήτρης Ρέππας πάνω στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών βυτίων και φορτηγών.

"Η επίταξη αφορά όχι μόνο το μέσο, αφορά και την υπηρεσία. Δεν είναι το όχημα μόνο αυτό το οποίο έχει υποχρέωση ο μεταφορέας να διαθέσει για να εκτελείται το μεταφορικό έργο, αλλά πρέπει να διαθέσει και τις δικές του υπηρεσίες. Πρέπει να εκτελεί τα συμβόλαια τα οποία έχει συνάψει. Δε θα κάνουμε καμία κίνηση η οποία θα δώσει την εντύπωση στους εκπροσώπους των εργαζόμενων ότι προσπαθούμε να διασπάσουμε το μέτωπό τους", είπε αρχικά ο κ. Ρέππας.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι "θέματα έχουν θέσει προς συζήτηση εάν αφορούν το άνοιγμα ή το μη άνοιγμα της αγοράς είναι θέματα τα οποία δεν τα συζητούμε, η αγορά θα ανοίξει, θα λειτουργεί με ανοιχτούς ανταγωνιστικούς όρους, δεν έχουμε δεχτεί κάποια πρόταση για διάλογο περαιτέρω. Τους είδαμε, έχουμε συζητήσει, έχουμε καταλήξει στις προτάσεις μας, τις έχουμε κάνει γνωστές. Αυτού του είδους η συζήτηση είναι μια συζήτηση που εάν έχει και για τους μεταφορείς ενδιαφέρον μπορεί να γίνει και να είναι ουσιαστική και παραγωγική".

Πάνω στις αμοιβές όσων δουλεύουν στον ΟΣΕ, ο Δ. Ρέππας υπογράμμισε  "Θα ισχύει ότι προβλέπεται στην εργατική νομοθεσία, γιατί διαφωνεί κάποιος με αυτό; Θα είναι καλά αμειβόμενοι, θα συνεχίσουν να έχουν αμοιβές που είναι πάνω από το μέσο όρο των αμοιβών των μισθωτών στο ελληνικό κράτος, αλλά δε μπορούν να έχουν αυτές τις αμοιβές, οι οποίες σε τελευταία ανάλυση σε κάποιες περιπτώσεις, όχι λίγες, δεν ανταποκρίνονται και στο πραγματικό έργο. Αυτό το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε δεν είναι το συσσωρευμένο χρέος, το οποίο θα αναλάβει έτσι κι αλλιώς το ελληνικό δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών".


"Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια χρήση και δε μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον Οργανισμό ο οποίος έχει δανειστεί και δε μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους των δανείων που έχει λάβει, αυτό είναι βέβαιο. Αυτό το οποίο καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε είναι τα πρωτογενή ελλείμματα, αυτά που παράγονται ετησίως και αυτό θα το κάνουμε", κατέληξε ο υπουργός.

Το απόγευμα της
Τρίτης (14/09) ομάδα αυτοκινητιστών από το μπλόκο της Νεστάνης έφθασε στην Τρίπολη και έκανε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αρκαδίας και υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
Δημήτρη Ρέππα και έχουν προχωρήσει σε κατάληψη.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στο γραφείο του υπουργού περίπου
30 άτομα και δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν έρθουν σε επαφή με τον υπουργό.



http://cosmo.gr

Μαζικές συλλήψεις για ναρκωτικά στα Εξάρχεια

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η Ασφάλεια, με αποτέλεσμα να συλλάβει 55 άτομα στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα στα Εξάρχεια, όπου είχε γίνει στέκι τοξικομανών.  

Οι έμποροι ναρκωτικών είναι σχεδόν όλοι αφρικανικής καταγωγής και θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν πολλές συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη, χασίς και άλλα ναρκωτικά, καθώς και κλοπιμαία που έπαιρναν ως αντάλλαγμα από χρήστες για να τους δώσουν τη δόση τους.


ΠΗΓΗ:    http://www.news21.gr

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!!

Εγκαταλείπει ο πρωθυπουργός την πάγια εθνική θέση για μία ονομασία έναντι όλων

Σε σοβαρή, οδυνηρή υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει...
ήδη συμφωνήσει στην πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΓΓ του ΟΗΕ, του Μ. Νίμιτς, στα εξής σημεία:

1 Ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

2 Αυτή η ονομασία δεν θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά «erga omnes», δηλαδή έναντι όλων, όπως μέχρι τώρα είναι η πάγια ελληνική θέση. Θα βρεθεί μια φόρμουλα (ίσως έχει κατατεθεί ήδη...) με την οποία το «erga omnes» θα παρακάμπτεται!

Αυτό ήταν μια απαίτηση της σκοπιανής πλευράς, που την έθετε ως προαπαιτούμενο για την οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος.

Είναι άγνωστο αυτήν τη στιγμή με ποια φόρμουλα θα πλασαριστεί εδώ στην Ελλάδα αυτή η σοβαρότατη υπαναχώρηση από μια θέση που ήταν έως σήμερα πάγια θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ώστε να περάσει.

Ωστόσο θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να περάσει. Και ασφαλώς η κυβέρνηση θα ρισκάρει να επωμιστεί τεράστιο πολιτικό κόστος. Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας:

3 Ενώ αυτή η πρόταση του Μ. Νίμιτς σαφώς και ικανοποιεί μια πάγια θέση των Σκοπίων, είναι η ελληνική πλευρά που έχει απαντήσει θετικά σε αυτήν την πρόταση, ήδη από τον Ιούλιο, ενώ η FYROM δεν έχει ακόμα απαντήσει!

Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρόσφατα. Ότι δηλαδή υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση του Νίμιτς, στην οποία έχει απαντήσει θετικά η Ελλάδα, ενώ αναμένεται και η απάντηση από την πλευρά των Σκοπίων!

Προφανώς η αναμενόμενη επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, για τις εργασίες της ΓΣ του ΟΗΕ, θα αξιοποιηθεί και για το επίμαχο ζήτημα, την τελική δηλαδή φόρμουλα του επώδυνου συμβιβασμού σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα.

Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές και ιστορικές ενστάσεις για τη συγκεκριμένη ονομασία, που έχει αποκαλυφτεί εδώ και καιρό, προφανώς για να αρχίσει να εθίζεται ο ελληνικός λαός...

Ενστάσεις προερχόμενες και από πολιτικούς και από ιστορικούς. Και εκεί που διατυπώνονται αυτές οι ενστάσεις, έρχεται και η εγκατάλειψη του «erga omnes» για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Είναι δε χαρακτηριστικό τού υπό διαμόρφωση κλίματος αποδοχής αυτού του επονείδιστου συμβιβασμού και το γεγονός ότι και ο πρόεδρος της ΕΕ Μπαρόζο πιέζει για «λύση» στο θέμα αυτό, και μάλιστα γρήγορα, αλλά και το ΝΑΤΟ.

Είναι προφανές ότι το ΝΑΤΟ και ειδικότερα η Ουάσινγκτον, επείγεται για «λύση» μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβρη. Υπενθυμίζουμε ότι από την περασμένη Κυριακή «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είχε επισημάνει ότι βρισκόμαστε κοντά σε «λύση» και προειδοποιούσε για τα όρια τα οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει η Ελλάδα, τις «κόκκινες γραμμές». Αλλά φαίνεται ότι όλα στο εργώδες παρασκήνιο έχουν «κανονιστεί». Οι σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου (εμφανείς και αφανείς...) όλα δείχνουν ότι έχουν κάνει «καλά» τη δουλειά τους! Και απομένει να δούμε τα όρια της αντίδρασης της ΝΔ, του Αντ. Σαμαρά, των άλλων κομμάτων και κυρίως του ελληνικού λαού!


(ΠΑΡΟΝ

http://staratalogia.blogspot.com

Μαρτύρησε τις απιστίες του ο… παπαγάλος!!

Από τον… παπαγάλο την έπαθε ένας άτακτος Βρετανός αφού το λαλίστατο πουλάκι αποκάλυψε την εξωσυζυγική του σχέση με μία συνάδελφό του από τη δουλειά!

Ο… άτακτος 26χρονος Andy Thompson «συναντούσε» πολύ συχνά την 25χρονη συνάδελφό του, Claire, στο σπίτι που κατοικούσε με τη σύζυγό του, Rachel Harrison, και τον παπαγάλο τους, τον Harvey, στο Όλνταμ.


Ο Andy και η Claire περνούσαν την περισσότερη ώρα τους στον καναπέ του σαλονιού, εκεί που τους έβλεπε συχνά ο Harvey, ο οποίος μετά από μερικές φορές έμαθε να λέει αυτά που άκουγε στις πολύωρες… συζητήσεις τους.


Η Rachel, λοιπόν, άκουσε τον παπαγάλο της να λέει «Oh Claire, Oh Claire» και υποψιάστηκε ότι όχι μόνο πως «κάποιο λάκκο έχει η φάβα» αλλά και κάποια Claire ο σύζυγός της!


Η υποψίες της επιβεβαιώθηκαν όταν ο παπαγάλος μαρτύρησε και τα συναισθήματα του Andy επαναλαμβάνοντας, «I love you Claire» που συχνά έλεγε και ο άτακτος σύζυγος της ιστορίας!


Έτσι, η απατημένη Rachel έδωσε τα παπούτσια στο χέρι στον Andy με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά δεν κράτησε ούτε τον παπαγάλο, τον Harvey, γιατί δεν σταματούσε με τίποτα να λέει το όνομα της,.. Claire!


http://www.thegreekz.com 

Προεκλογικός αγώνας με «κλεμμένο» αμάξι

Και οι Ταξίαρχοι δυο-δυο, σαν τους Χιώτες!
Ε, ρε βοϊδό...... που θέλουν κάποιοι!

Δάσκαλε που δίδασκες... και άλλα αντ’ άλλων έλεγες. Ποιος γνωστός πολιτικός παρέχει τα απογευματάκια το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, για να κάνει η συγγενής του τον προεκλογικό της αγώνα; Ποιος, ποιος, θέλω να ξέρω ποιος...;

Με το σούρουπο, λοιπόν, ο Στέφανος, ο οδηγός του πολιτικού, παραλαμβάνει την υποψήφια και πάνε... παντού προς άγρα ψήφου! Αλωνίζουν τόπους και χωριά, κοινότητες και... θάλαττα!

Εκτός, βέβαια, κι αν το ΥΗΒ 15… δεν είναι της υπηρεσίας, αλλά κάποιου άλλου που το αγόρασε από τον ΟΔΔΥ και ξέχασε να βγάλει την υπηρεσιακή πινακίδα.

Ο πρωθυπουργός σίγουρα δεν περιμένουμε να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο, έχει τον αντιπρόεδρό του, όμως, που μπορεί να το ελέγξει.


Εμ, πώς;
zougla.gr/

http://armyalert.blogspot.com/

Νεκρή η 17χρονη αθλήτρια βόλει, Άννα Φωτεινοπούλου...

Το χαμό μιας νεαρής και ελπιδοφόρας αθλήτριας θρηνεί το ελληνικό βόλει καθώς η 17χρονη Άννα Φωτεινοπούλου έχασε τη ζωή της τη Δευτέρα.

Η νεαρή αθλήτρια (η οποία πρόσφατα είχε παραχωρηθεί από τον Εαρινό στη ΧΑΝΘ) έχασε τη ζωή της πέφτοντας από όροφο εμπορικού καταστήματος στη Θεσσαλονίκη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέσθηκε το πρωί της Τρίτης στον ιερό Ναό του Άϊ-Γιάννη Πρόδρομου στην Καλαμαριά.

star.gr
http://www.madata.gr

Λύση με νέο πλαφόν

Τη θέσπιση νέου ανώτατου ορίου τιμών στη βενζίνη προχωρά η κυβέρνηση, μετά από πολύωρη συνάντηση που είχαν οι πρατηριούχοι με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου. Την Τετάρτη οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα τιμή. Δεν θα ασκηθούν διώξεις σε πρατηριούχους που παραβίασαν το πλαφόν.

Σε αναπροσαρμογή του πλαφόν στην τιμή της βενζίνης αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά από τη μαραθώνια συνάντηση που είχαν σήμερα εκπρόσωποι των πρατηριούχων με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Στ. Κομνηνό.
Παράλληλα υπήρξε κυβερνητική δέσμευση ότι δεν θα ασκούνται διώξεις σε όσους πρατηριούχους βρεθούν να έχουν τιμές πάνω από το πλαφόν.
Σήμερα υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα για πρατηριούχο στην Καλλιθέα που διαπιστώθηκε από τα συνεργεία ελέγχου ότι πωλούσε την αμόλυβδη με τιμή ακριβότερη από το πλαφόν αλλά στη συνέχεια δεν ασκήθηκε δίωξη και από το υπουργείο σημειώνεται ότι θα γίνονται συστάσεις και θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος για τις παραβάσεις αλλά δεν θα υπάρξουν διώξεις.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον γγ Εμπορίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μ. Κιούσης, η κυβέρνηση αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Ο κ. Κιούσης πρόσθεσε ότι μια καλή τιμή για την αμόλυβδη θα ήταν το 1,52 ευρώ το λίτρο.
Οι πρατηριούχοι ζητούσαν είτε άρση του πλαφόν, είτε αναπροσαρμογή του, είτε να επιβληθεί το πλαφόν και στα άλλα στάδια της διακίνησης και της εμπορίας. Είχαν μάλιστα προειδοποιήσει με μαζικά λουκέτα από αύριο, καθώς όπως κατήγγειλαν είχαν αγοράσει τα καύσιμα σε ακριβότερες τιμές και αναγκάζονταν να τα πωλούν φθηνότερα.
Το πρωί της Τετάρτης οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλια και ακολούθως θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Στο αίτημα πάντως των πρατηριούχων να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα στάδια της διακίνησης και εμπορίας υγρών καυσίμων δεν ανταποκρίθηκε το υπουργείο και η τιμή που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη και πάλι θα αφορά μόνο τα πρατήρια.
Σύμφωνα με τον κ. Κιούση σήμερα στην Αττική 250 πρατήρια πωλούσαν σε τιμές χαμηλότερες από το πλαφόν, 300 πρατήρια πωλούσαν με βάση το πλαφόν και 850 πρατήρια είχαν τιμές πάνω από το πλαφόν καθώς, όπως σημείωσε, η τιμή αγοράς στη χονδρική ήταν στα όρια του πλαφόν.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν ορισμένα πρατήρια να μην λειτουργήσουν για να μην πωλούν με ζημιά. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες περιοχές της χώρας
Τι ισχύει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα
Οι ανώτατες τιμές πώλησης των καυσίμων ανακοινώθηκαν με κοινή υπουργική απόφαση το πρωί της Δευτέρας. Στο 1,473 ευρώ το λίτρο καθορίστηκε η ανώτατη τιμή για την αμόλυβδη στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Η ανώτατη τιμή θα ισχύσει για 7 ημέρες, οπότε θα επανεξεταστεί η σκοπιμότητα παράτασης των ανώτατων τιμών. Για τα λοιπά καύσιμα οι ανώτατες τιμές ίναι: Η βενζίνη LRP 1,561, σούπερ αμόλυβδη 1,701, πετρέλαιο κίνησης 1,282 ευρώ το λίτρο.
Στον ισχυρισμό της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος ότι χιλιάδες πρατήρια έχουν αγοράσει και αγοράζουν σε τιμές μεγαλύτερες από τις τιμές του πλαφόν, με αποτέλεσμα να υφίστανται σοβαρή οικονομική ζημία, παράγοντες του υπουργείου αναφέρουν ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι αληθής, ενώ σημειώνουν ότι οι πρατηριούχοι έχουν το περιθώριο να συμπιέσουν το περιθώριο κέρδους τους καθώς περιλαμβάνονται εκπτώσεις στις τιμές που συμφωνούν με τις εταιρίες.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες διαβίβασε σε όλους τους διευθύνοντες τις Εισαγγελείες Εφετών του κράτους, τις ανώτατες τιμές πετρελαιοειδών προϊόντων, που καθορίστηκαν από τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου όσοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων τις υπερβαίνουν να οδηγούνται στο αυτόφωρο.
Σήμερα στην οδός Δημοσθένους σε πρατήριο της EKO συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο o ιδιοκτήτης, ο οποίος σε έλεγχο βρέθηκε να πουλάει την αμόλυβδη 1,57 ευρώ το λίτρο.

http://news247.gr/

Νοίκιαζε στάβλο σε οικονομικούς μετανάστες!!!

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Σκάλα Λακωνίας, μετά τη σύλληψη επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος νοίκιαζε ένα στάβλο και ακόμα ένα κατάλυμα σε 58 παράνομους μετανάστες, οι οποίοι εργάζονται στα κτήματα.


Ο επιχειρηματίας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο το Σάββατο, όπου του επιβλήθηκε ποινή 59 ετών φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 119.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ.


Ο επιχειρηματίας νοίκιαζε τα καταλύματα -τα οποία δεν πληρούσαν κανένα όρο υγιεινής ή ανθρώπινης διαβίωσης- έναντι 40 ευρώ το μήνα για καθέναν από τους αλλοδαπούς, εισπράττοντας περίπου 2.400 ευρώ μηνιαίως αφορολόγητα.


Μετά τη σύλληψη και την καταδίκη του επιχειρηματία, άλλοι κάτοικοι της Σκάλας Λακωνίας που νοίκιαζαν σπίτια σε παράνομους αλλοδαπούς έβγαλαν τα πράγματά τους στο δρόμο και κλείδωσαν τις πόρτες για να μην κατηγορηθούν και αυτοί, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να μην έχουν πού να μείνουν. Έτσι, κάθε βράδυ συγκεντρώνονται στην πλατεία της Σκάλας, όπου και παραμένουν μέχρι το επόμενο πρωί που θα πάνε στις εργασίες τους.


Στους 58 παράνομους μετανάστες που βρέθηκαν στα καταλύματα του καταδικασθέντος επιχειρηματία δόθηκαν σημειώματα διοικητικής απέλασης, προκειμένου να φύγουν από τη χώρα μέσα σε ένα μήνα, και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για αστυνομικό πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη νομιμοποίηση των μεταναστών και στην απόδοση ασύλου. Παράλληλα, καλούν τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα «να στηρίξουν έμπρακτα την απεργία και τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών εργατών».


http://www.star.gr

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ...

Μετέτρεψαν την Αθήνα σε κόλαση και μαζί της μετέτρεψαν σε κόλαση την ίδια τη ζωή μας.  
 
Δεν πρόκειται για πρωτεύουσα χώρας της Ε.Ε…
Αυτή η πόλη δεν είναι πλέον η πόλη με την ιστορία και τον πολιτισμό χιλιετιών…
Η Αθήνα δεν αποτελεί πλέον την πόλη – όνειρο του πολίτη της γης που έθετε ως σκοπό του το να καταφέρει να την επισκεφθεί έστω και μια φορά στη ζωή του.
Αυτή την πόλη – στολίδι της γης, την έχουν μετατρέψει σε πόλη φάντασμα. Τσάκισαν την αξιοπρέπειά της.

Παντού σκουπίδια… Παντού βαποράκια…
Πλατείες χρυσοπληρωμένες με αίμα και ιδρώτα από τον Έλληνα φορολογούμενο, έχουν παραδοθεί στην ακολασία, στους εισβολείς, στη βρωμιά και τη δυσωδία, και έχουν καταστεί απαγορευμένη ζώνη για τους κατοίκους που τις χρυσοπλήρωσαν.

Αδέσποτα σκυλιά παντού…
Ανεξέλεγκτοι μικροπωλητές όλων των αποχρώσεων παντού…
Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα παντού…
Παντού σαπίλα…
Παντού εγκατάλειψη…
Παντού βρωμιά, μιζέρια και ανεξέλεγκτοι πλιατσικολόγοι.

Στη ζωή μας, στα όνειρά μας, και στα τραγούδια μας, αυτή η πόλη ήταν γεμάτη μεγαλείο, ρομαντισμό και γειτονιές που είχαν σε όλους κάτι να θυμίσουν.
Στα δικά τους όνειρα, στα σχέδια τους, στις πρόστυχες πολιτικά σκέψεις τους, ήταν μια πόλη εφιάλτης.

Και το κατάφεραν…

Μετέτρεψαν την Αθήνα σε κόλαση και μαζί της μετέτρεψαν σε κόλαση την ίδια τη ζωή μας. Μετέτρεψαν το στολίδι του κόσμου και την κορυφαία τουριστική πρωτεύουσα της υφηλίου σε κολαστήρι για τους κατοίκους της και στην πλέον απωθητική πρωτεύουσα για τον επισκέπτη όπου γης.
Εγκληματούν καθημερινά σε βάρος της ιστορίας μας.
Σκοτώνουν τον πολιτισμό μας.

Προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας.
Δισεκατομμύρια φόροι πληρωμένοι με αίμα απ αυτό το λαό, έχουν παραδοθεί για να λυμαίνεται η ανομία, η εγκληματικότητα και οι εισβολείς με τρόπο ανεξέλεγκτο και κατάφωρα προκλητικό τις υποδομές για τις οποίες ματώσαμε προκειμένου να γίνει αυτή η πόλη πιο φιλόξενη και λειτουργική για τους ίδιους της τους κατοίκους. 

Και το χειρότερο απ όλα είναι το θράσος τους. 

Οι εγκληματίες που κατήντησαν αυτή την πόλη χαβούζα, ζητούν και πάλι ψήφο από αυτό το λαό για να ολοκληρώσουν το εγκληματικό τους έργο…

Τους απαντάμε:


Το μόνο που δικαιούστε, είναι να πάρετε «πόδι» από αυτή την πόλη και να εξαφανιστείτε οριστικά. Υποχρεούστε να μας παραδώσετε ξανά και την πόλη μας και τη ζωή μας ελεεινοί.


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

 
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

http://syndesmos71.blogspot.com/

Κυκλοφοριακό κομφούζιο από την...«παρέλαση» φορτηγών στο κέντρο των Ιωαννίνων!!

Τον αγωνιστικό παλμό τους μετέδωσαν σε κάθε πολίτη οι ιδιοκτήτες φορτηγών του Νομού Ιωαννίνων που «παρέλασαν» περίπου στη 1 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, σαν μια μορφή διαμαρτυρίας καθώς σήμερα συζητιέται στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών της Βουλής το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών και εμπορευματικών μεταφορών. 

Ένα κομβόι από 100 περίπου φορτηγά, ενεργοποιώντας τα κλάξον σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, «αναστάτωσε» το κέντρο της πόλης,δημιουργώντα κυκλοφοριακό έμφαρμα!!!

Δεκάδες αγανακτισμένοι οδηγοί,περίμεναν για αρκετά λεπτά της ώρας υπομονετικά μέσα στα αυτοκίνητά τους,να λήξει η παράσταση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών φορτηγών έξω από τη Νομαρχία Ιωαννινων. 

http://epirusgate.blogspot.com/

Ανοιχτά τα σενάρια για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ανοιχτά παραμένουν τα σενάρια για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης. Ο Γ. Πεταλωτής επιβεβαίωσε ότι παραμένει ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, σημειώνοντας: "η όποια απόφαση ληφθεί θα διασφαλίζει τη στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά".

Η απάντηση Πεταλωτή έρχεται μετά τη μη διάψευση από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για το ίδιο θέμα.


Για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με της κίνησης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Alter, τόνισε ότι μία τέτοια κίνηση θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. "Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν συζητάμε την εξομοίωση του πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης, καθώς θα πρέπει να έχουμε πρώτα έτοιμο ένα σωστό μηχανισμό, προκειμένου να μπορούμε χορηγήσουμε το επίδομα θέρμανσης σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μόνο τότε το μέτρο της εξομοίωσης θα μπορεί να εφαρμοστεί", πρόσθεσε.


Ωστόσο, σενάρια θέλουν τη δημιουργία και ανακοίνωσή του μεταξύ του διαστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών (8-15/11) έως τις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προλάβουν στο υπουργείο την εφαρμογή του από 1/1/2011 και μάλιστα να μην επιτραπεί στους επιτήδειους να δράσουν σε βάρος του Δημοσίου.


Όμως και στην περίπτωση αυτή τα έσοδα του κράτους θα είναι περιορισμένα, αφενός γιατί οι πραγματικοί καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης θα έχουν προμηθευτεί με κάθε τρόπο την ποσότητα που πρόκειται να καταναλώσουν και αφετέρου οι επιτήδειοι θα έχουν φροντίσει για τη δημιουργία μεγάλων αποθεμάτων.


Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζοντας αυτές τις παραμέτρους δεν αποκλείεται να επανέλθει στα σενάρια αύξησης του ΦΠΑ είτε μετατάσοντας προϊόντα απο τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή είτε με την αύξηση του χαμηλού συντελεστή από το 11% στο 13%.

Πάντως, και η αναφορά του Πρωθυπουργό από το Όσλο ότι η αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου στη Ελλάδα, ευνοεί τις επενδύσεις στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, φανερώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Πάντως, αναμένεται μεγάλη "προσέλευση" πολιτών στα πρατήρια υγρών καυσίμων για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, από τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου οι αγορά του να γίνει σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή.


Υπολογίζεται ότι η διάθεσή του θα γίνει από 0,80 έως 0,87 λεπτά το λίτρο, σε σχέση με τα 0,77 λεπτά πέρυσι. 


http://www.nooz.gr/ 

Το νέο κόμμα προαναγγέλλει η Ντόρα Μπακογιάννη

Την ίδρυση του πολυσυζητημένου νέου κόμματος προαναγγέλλει η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», τονίζοντας ότι ο κυοφορούμενος σχηματισμός θα σαφές πολιτικό στίγμα και θα διαφοροποιείται πλήρως από τα υπάρχοντα κόμματα.
Στη συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύεται υπό τον τίτλο «Με την κρίση πέθανε η παλιά πολιτική», η κ. Μπακογιάννη αναφέρεται διεξοδικά στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, στα λάθη για την αντιμετώπισή της και στις δικές της προτάσεις, στη δυσαρέσκεια των Ελλήνων από τους πολιτικούς, καθώς και στη σλοβακική στάση απέναντι στη χώρα μας.
Οπως σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της κρίσης, το κλίμα είναι πολύ άσχημο, οι Έλληνες έχουν χάσει πολύ από την αισιοδοξία τους, σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας υπάρχουν άνθρωποι με πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα, οι μεταρρυθμίσεις, στις οποίες η ίδια πιστεύει, δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει πολύ γρήγορα, οι Έλληνες αγωνίζονται τώρα με μια νέα πολύ βαριά πραγματικότητα.

http://www.news21.gr

Αρκετά "περίεργο" το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Αμερική


Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αμερική, θα έχει αρκετές συναντήσεις, ενδιαφέρουσες κατά την άποψη του Μεγάρου Μαξίμου, υψίστης... σημασίας για τους δημοσιογράφους αφού δεν αποκλείεται να δει - χωρίς να ανακοινωθεί το παραμικρό - εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις εξορύξεις πετρελαίου.

Να θυμίσουμε πως στην συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για το Αιγαίο, ο Γιώργος απέφυγε να απαντήσει δείχνοντας πως οι εξορύξεις κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τους επόμενους μήνες.


( Από το parapolitika.gr)


http://www.news21.gr 

Απόφαση – «τούβλο» για την «Lego»..!!

Με απόφασή του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επικύρωσε προηγούμενη πρωτόδικη απόφαση του 2008, σύμφωνα με την οποία η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών Lego δεν μπορεί να κατοχυρώσει ως σήμα τα «πλαστικά τουβλάκια» της.



Η Lego είχε ζητήσει ήδη από το 1996 να κατοχυρώσει ως κοινοτικό σήμα το πλαστικό τουβλάκι που αποτελεί τη βάση των παιχνιδιών που παράγει, με στόχο να εμποδίσει τους ανταγωνιστές της να εμπορεύονται παρόμοια προϊόντα εντός της ΕΕ.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, βάσει της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας «το τουβλάκι της Lego δεν μπορεί να κατοχυρωθεί ως κοινοτικό σήμα, διότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του υιοθετήθηκαν για χρηστικούς σκοπούς και όχι ως διακριτικά στοιχεία».

Η απόφαση αυτή αποτελεί μεγάλη νίκη για την Mega Brands, την άλλη κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών, η οποία ζήτησε την αναίρεση αρχικής απόφασης που δικαίωνε την Lego. 

http://www.star.gr

Πειθαρχικές διαδικασίες κατά της Γαλλίας...

Με νομική δράση και λήψη πειθαρχικών μέτρων « απειλεί» τη Γαλλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατακεραυνώνοντας την γ πολιτική Σαρκοζί και τις μαζικές απελάσεις Ρομά.


Η κοινοτική επίτροπος Δικαιοσύνης Βιβάν Ρέντινγκ, αποκάλεσε «αισχρές»τις γαλλικές ενέργειες ενώ με τη φράση: «φτάνει πια»  χαρακτήρισε «ντροπή» τη στάση της γαλλικής κυβέρνησης. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει να κινηθούν νομικές διαδικασίες από την Επιτροπή σε βάρος της Γαλλίας για παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, εξαιτίας ανεπαρκούς υιοθέτησης της οδηγίας για την ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών.


Μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες αναμένεται η λήψη της σχετικής απόφασης ,ενώ η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.


Η Γαλλία από τη μεριά της αρνείται ότι οι απελάσεις των Ρομά στοχεύουν συγκεκριμένη εθνοτική ομάδα, ισχυριζόμενη ότι κάθε περίπτωση είναι μεμονωμένη.


Από τις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση Σαρκοζί έχει απελάσει περισσότερους από 1.000 Ρομά στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, παραμένοντας αμετακίνητη μπροστά στις θυελλώδεις αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί διεθνώς.

 http://www.star.gr/

Ξύλο και τραυματίες....

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μεταξύ φοιτητών της ίδιας παράταξης, οι οποίοι για άγνωστη αιτία συνεπλάκησαν. Γροθιές, μπουνιές και κυνηγητό με καδρόνια. Οκτώ άτομα στο νοσοκομείο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το πρωί της Τρίτης το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς πολλοί φοιτητές που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στην ίδια παράταξη συνεπλάκησαν μεταξύ τους.
Μέχρι στιγμής, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της συμπλοκής, ενώ οκτώ φοιτητές μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο του Ρίου.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων και μέλη της ίδιας παράταξης συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, ενώ μετά από λίγο ξεκίνησε το κυνηγητό στους κοινόχρηστους χώρους του πανεπιστημίου με καδρόνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.
Ο καυγάς επεκτάθηκε και σε άλλες σχολές και τμήματα του ίδιου Ιδρύματος, ενώ κάποιοι χτύπησαν με βία συμφοιτητές τους, με αποτέλεσμα οκτώ άτομα να φέρουν μώλωπες και εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματός τους.
Αμέσως, εκλήθησαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της συμπλοκής.

ΠΗΓΗ:    http://news247.gr

Διπλό μέτωπο με βενζινοπώλες και φορτηγά...

Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας κινδυνεύει να βυθιστεί η ελληνική αγορά τις επόμενες ημέρες, καθώς πρατηριούχοι και φορτηγατζήδες απειλούν με σειρά πραγματικών κινητοποιήσεων που θα καθηλώσουν αυτοκίνητα και εμπορεύματα.
Κατ' αρχάς, οι βενζινοπώλες απειλούν να βάλουν λουκέτα στα πρατήριά τους σε πολλούς νομούς της χώρας, αντιδρώντας στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, οι μεταφορείς «πολιορκούν» την Αθήνα με εκατοντάδες παρατεταγμένα φορτηγά στην άκρη των εισόδων της πρωτεύουσας, απειλώντας, την κυβέρνηση  με μια προσχεδιαζόμενη μηχανοκίνητη πορεία προς τη Βουλή.
Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν και πότε τελικά θα γίνει η πορεία, καθώς η Αστυνομία έχει ρητά και κατηγορηματικά αποκλείσει την πιθανότητα να επιτρέψει το κομβόι των φορτηγών να παρελάσει στο κέντρο της Αθήνας.
Οι ιδιοκτήτες ίσως επιχειρήσουν μια μικρή αυτοκινητοπομπή προς τη Βουλή, την ώρα που στο Κοινοβούλιο ξεκινά εντός της ημέρας η συζήτηση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.
Διπλό μέτωπο
Επί της ουσίας, πρατηριούχοι και ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσεως είναι σε σχεδόν κοινή θέση μάχης απέναντι στις κυβερνητικές προθέσεις και εξαγγελίες.
Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται εντόνως, καθώς, σύμφωνα με τους επικεφαλής τους, οι τιμές πλαφόν είναι σημαντικά χαμηλότερες από την τιμή χονδρικής, την οποία αγοράζουν από τις εταιρείες εμπορίας, με αποτέλεσμα η πώληση καυσίμων να είναι οικονομικά ασύμφορη για τις επιχειρήσεις τους.
Ουσιαστικά, όπως λένε, '' μπαίνουν μέσα'' για κάθε λίτρο βενζίνης που πουλούν. Για αυτόν τον λόγο, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος έχει καλέσει τις τοπικές ενώσεις βενζινοπωλών να προχωρήσουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις νομαρχίες όλης της χώρας και στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των βενζινοπωλών με την ηγεσία του υπουργείου.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προχώρησε στην επιβολή πλαφόν μέχρι την Κυριακή, μετά από καταγγελίες καταναλωτών για αδικαιολόγητες τιμές στα καύσιμα τις προηγούμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην πολιορκία των ιδιοκτητών φορτηγών-βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι πολιτική επιλογή της είναι να εφαρμοστεί η κοινοτική νομοθεσία και να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του μεταφορέα.


Η απάντηση των μεταφορέων, ότι «διάλογος υπό το καθεστώς της επίταξης δεν γίνεται», οδηγεί σε ρήξη τις δύο πλευρές. Πάντως, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δηλώνουν ότι δεν θα εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα, υπονοώντας ότι αυτό θα γίνει με τα ιδιωτικής χρήσεως βυτιοφόρα που διαθέτουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών και όχι με τα δικά τους, που παραμένουν ακινητοποιημένα.

 ΠΗΓΗ:    http://www.blogger.com

Τέλος οι αστυνομικές ταυτότητες – Έρχεται η κάρτα του Πολίτη

Θα περιέχει στοιχεία για τις συναλλαγές με το Δημόσιο και θα δημιουργηθεί με προδιαγραφές ασφαλείας.  

Αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2011. Θέλουν να "κόψουν" και την γραφειοκρατία.  Μέσα στο 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ, που θα αναλάβει την έκδοση των νέων καρτών μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί οδηγία για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία.

 Στην κάρτα θα περιέχονται «όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ακόμη και μέσω Διαδικτύου», όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στα άλλα θα υπάρχουν, εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.
 
Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μαξίμου η τότε υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «και όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,και να μη χρειάζεται η γραφειοκρατία».
 
Πληροφορίες: ΤΟ ΒΗΜΑ, Newsit 
 

Συνελήφθη Έλληνας τραγουδιστής με δύο κιλά κοκαΐνη..!!

Σοκ προκαλεί η είδηση της σύλληψης ενός πολύ γνωστού Έλληνα τραγουδιστή στο αεροδρόμιο της Αρούμπα στην Καραϊβική.

Ο καλλιτέχνης που φέρει το όνομα Φ.Α βρέθηκε σε έναν από τους επίγειους παράδεισους του πλανήτη για διακοπές με έναν φίλο του.
Αυτός-σύμφωνα με πληροφορίες-ήταν που παρέσυρε τον Φ.Α στην παγίδα.
Του πρότεινε να μεταφέρει 2 κιλά κοκαΐνη από το Αεροδρόμιο της Αρούμπα στο
 Άμστερνταμ και από εκεί στην Αθήνα.
Το μεροκάματο για το καλλιτέχνη θα ήταν 20 χιλιάδες ευρώ.
Οι αστυνομικοί του Αεροδρομίου αντιλήφθηκαν τον εκνευρισμό των δύο φίλων και μετά από έλεγχο εντόπισαν και κατέσχεσαν τα ναρκωτικά.
Η κατάσταση του 42χρονου τραγουδιστή-ηθοποιού, στο κελί των φυλακών της Αρούμπα στην Καραϊβική είναι τραγική.
Καθημερινά επικοινωνεί με τους δικούς του ανθρώπους και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια.
Στο πλευρό του βρίσκεται μια φίλη του πολύ γνωστή παρουσιάστρια η οποία μάλιστα έχει ήδη στείλει ένα σεβαστό ποσό για να προσλάβει δικηγόρο.
Η νομοθεσία για τους εμπόρους ναρκωτικών είναι πολύ αυστηρή καθώς η χώρα συνιστά την πρώτη μεγάλη πύλη εισαγωγής κοκαΐνης από την Βενεζουέλα.
Το μέλλον του έλληνα τραγουδιστή είναι ζοφερό καθώς δεν υπάρχουν ελαφρυντικά ή κάποια παραθυράκια στο νόμο που θα του επιτρέψουν να εκδοθεί στην χώρα μας και να δικαστεί εντός των συνόρων.

ilianet.gr
http://i-diadromi.blogspot.com 

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΕΚΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ!!

Εκτός από τα παιδάκια και τα ανέκδοτα που κυριάρχησαν στο δείπνο του Καραμανλή στην ταβέρνα του Ποταρή στο χωριό Κουνουπιά Αρκαδίας, εξαιρετικά...
..... μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός σ' έναν οπαδό της Ν.Δ. που τον πλησίασε και τον ρώτησε.....
«Πρόεδρε γιατί πήγες σε εκλογές αφού γνώριζες ότι θα χάναμε;». Ο Καραμανλής τον κοίταξε και χωρίς να χάσει χρόνο του απάντησε. «Γιατί θα με τρώγανε...»
Η συγκεκριμένη απάντηση έρχεται να ενισχύσει την άποψη που διατυπώνουν στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικάνοι είχαν αποφασίσει πολύ πριν από τις εκλογές να τελειώνουν με τον πρώην πρωθυπουργό.



hellasxg.blogspot
http://eglimatikotita.blogspot.com/

Φορτηγά και βυτιοφόρα από χθες το βράδυ στον κόμβο της Εγνατίας

Φορτηγά και βυτιοφόρα άρχισαν να παρατάσσονται από το βράδυ της Δευτέρας στον κόμβο της Εγνατία στα Ιωάννινα. 

Οι ιδιοκτήτες των δημοσίων χρήσεως φορτηγών είχαν προγραμματίσει γενική συνέλευση στις 7 η ώρα στα Λιθαρίτσια για να εξετάσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους και λίγο αργότερα τα πρώτα οχήματα κατευθύνθηκαν στον κόμβο της Εγνατίας όπου παραμένουν σταθμευμένα. 

http://epirusgate.blogspot.com/

50 χρόνια γαϊδαρομουλαρόδρομος!!

Όσο κι αν φαντάζει παράξενο είναι πέρα ως πέρα πραγματικότητα. 

Σημαντικό τμήμα του βασικού κεντρικού οδικού άξονα που οδηγεί από την Άρτα στη Γέφυρα της Πλάκας και στα Τζουμέρκα υποχρεώνονται οι οδηγοί να τον διέλθουν με ταχύτητα μόλις 10 χιλιομέτρων την ώρα! 
Πρόκειται για το τμήμα από το Δημοτικό Διαμέρισμα της Σκούπας έως το Δημοτικό Διαμέρισμα της Δαφνωτής. Ένα τμήμα σημαντικό από το σύνολο της διαδρομής, το οποίο εδώ και 50 χρόνια, από τότε που πρωτοχαράχτηκε πάνω στο στενό μονοπάτι που ακολουθούσαν τα μουλάρια και τα γαϊδούρια προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των Βορείων Τζουμέρκων, παραμένει ίδιο!
Και από τότε τίποτα δεν έγινε για τη βελτίωση και περαιτέρω διάνοιξή του, σε αντίθεση με το υπόλοιπο της διαδρομής που έτυχε σχετικών βελτιώσεων. Γιατί άραγε; Τόσο δύσκολο είναι ή μήπως δεν υπάρχουν κονδύλια; Κι αν δεν υπάρχουν, πως είναι δυνατόν να κατασπαταλώνται σημαντικά ποσά σε πανηγυράκια της κακιάς ώρας και γιορτές ήμετέρων; Ή μήπως ο νομάρχης και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς του νομού Άρτας θεωρούν πως το τμήμα αυτό του δρόμου τον περνούν ακόμα… μουλάρια και γαϊδούρια;
Κι αν ακόμα δεν υπάρχουν χρήματα γιατί δεν φρόντισαν να εντάξουν το έργο σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, ώστε να βελτιωθεί το τμήμα αυτό που όχι μόνο κανέναν δεν τιμάει, αλλά η ύπαρξή του υποτιμά τη νοημοσύνη ντόπιων και περαστικών και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Και στο κατω-κάτω χάθηκε ένα χορτοκοπτικό να καθαρίσει τις άκρες του δρόμου από κλαδιά δένδρων και θάμνους, που το καλοκαίρι στενεύουν επικίνδυνα το πλάτος του -φέρνοντάς τον στα μέτρα της αρχικής χάραξης που υπολογίστηκε τόσο όσο να περνούν δύο διασταυρούμενα μουλάρια- και μειώνουν την ορατότητα των διερχομένων οδηγών; 
Ακόμα και η αποψίλωση είναι τόσο δύσκολη και δαπανηρή που δεν μπορεί ν΄αντεπεξέλθει η νομαρχία και οι τεχνικές υπηρεσίες της; Ή μήπως επιδεικνύεται εσκεμμένη αδιαφορία για την περιοχή και για ποιόν λόγο άραγε;
Δε λέμε, καλά είναι τα μπαλώματα και οι διαγραμμίσεις που έγιναν. Μόνο που αυτά δεν λύνουν το σημαντικό πρόβλημα της μη ασφαλούς διέλευσης του δρόμου. 
Και ο κίνδυνος θα ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή οδηγούς και επιβαίνοντες, όσο κι αν η πινακίδα μείωσης της ταχύτητας στα… 10 χλμ. προειδοποιεί για την επικινδυνότητά του.
Ο κ. νομάρχης, που έως τώρα δεν έχει κάνει τίποτα για τη βελτίωση της διαδρομής από Σκούπα έως Δαφνωτή, ας φροντίσει έστω και την τελευταία στιγμή να εντάξει τη βελτίωση του τμήματος σε κάποιο πρόγραμμα.
Διαφορετικά πως θα διεκδικήσει τις ψήφους των κατοίκων της περιοχής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων;Ας γίνει λοιπόν κάτι πριν θρηνήσουμε θύματα. 

Του Κώστα Μπατσή  
http://epirusgate.blogspot.com/

Επικίνδυνο παυσίπονο!!!

Σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες το γνωστό παυσίπονο Voltaren, το οποίο στην Αυστραλία διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή, αυξάνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού ακόμα και αν κάποιος είναι απολύτως υγιής.

Το γνωστό παυσίπονο Voltaren αυξάνει κατά 86% τις πιθανότητες εγκεφαλικού ακόμα και σε υγιή άτομα, σύμφωνα με έρευνα.
Επικαλούμενοι την έρευνα διακεκριμένοι επιστήμονες της Αυστραλίας  ζητούν την άμεση απαγόρευση του παυσίπονου.
Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντέϊβιντ Χένρι, ζήτησε την απαγόρευση της διάθεσης του συγκεκριμένου παυσίπονου στην Αυστραλία.
"Η ημερομηνία του Voltaren έχει λήξει", είπε και προσέθεσε ότι είναι ξεπερασμένο παυσίπονο και είναι και τοξικό.
"Υπάρχουν πιο ασφαλή εναλλακτικά παυσίπονα. Αυτό θα πρέπει να απαγορευθεί με ιατρική συνταγή ή χωρίς συνταγή",τόνισε.
Το Voltaren διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή στην Αυστραλία και είναι από τα δημοφιλέστερα παυσίπονα, αλλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το ίδιο επικίνδυνο όσο και το χάπι Vioxx κατά της αρθρίτιδας.
Το 2004 το φάρμακο Vioxx για την αρθρίτιδα αποσύρθηκε από την αυστραλιανή αγορά, γιατί αύξανε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

http://news247.gr

Ενός πλαφόν μύρια έπονται - Με λουκέτα απειλούν οι πρατηριούχοι

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως και φορτηγών, ενώ οι βενζινοπώλες απειλούν να βάλουν λουκέτο στα πρατήριά τους, μετά την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα. 
 Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 10 πρατηριούχοι, οι οποίοι, στο πλαίσιο ελέγχων σε 54 πρατήρια στην Αττική, βρέθηκαν να μην τηρούν το πλαφόν. Την Τρίτη (14/09) η ΟΒΕ έχει καλέσει τις τοπικές ενώσεις βενζινοπωλών σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ενώ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αρχίζει η συζήτηση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.

Ακινητοποιημένα παρέμειναν και το βράδυ της Δευτέρας (13/09) εκατοντάδες φορτηγά και βυτιοφόρα σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, χωρίς ωστόσο οι ιδιοκτήτες τους να πραγματοποιήσουν τελικά την απειλή τους για κάθοδο στο κέντρο της Αθήνας.
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση έγινε στην Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου, στα δυο μεγάλα μπλόκα, στο ύψος του Χαϊδαρίου και στα διόδια Ελευσίνας, και αλλά μικρότερα στο ύψος του Ασπροπύργου, στη στροφή Σκαραμαγκά, καθώς και στο ύψος του Λουτρακίου.
Στο μπλόκο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης, η ουρά των ακινητοποιημένων φορτηγών έφθασε τα 4χλμ.
Κόμβοι φορτηγών πέρασαν χθες μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα σε όλη την πόλη.
Ρολά κατεβάζουν οι πρατηριούχοι
Με το επιχείρημα ότι οι τιμές πλαφόν είναι σημαντικά χαμηλότερες από την τιμή που αγοράζουν από τις εταιρείες εμπορίας, με αποτέλεσμα η πώληση καυσίμων να είναι ασύμφορη για τις επιχειρήσεις τους, οι πρατηριούχοι απειλούν ότι θα κατεβάσουν ρολά στα πρατήριά τους.
Την Τρίτη (14/09), η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος έχει καλέσει τις τοπικές ενώσεις βενζινοπωλών να προχωρήσουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί έξω από τις νομαρχίες όλης της χώρας και στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των βενζινοπωλών με την ηγεσία του υπουργείου.
Ανένδοτη η κυβέρνηση
Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών - βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, θεωρώντας πως είναι καθαρά κινήσεις εκβιασμού, που δεν μπορεί να έχουν καμία τύχη και τονίζοντας πως “πολιτική επιλογή της είναι να εφαρμοστεί η κοινοτική νομοθεσία και να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του μεταφορέα”.
Από την πλευρά τους, οι μεταφορείς ξεκαθαρίζουν πως “διάλογος υπό το καθεστώς της επίταξης δε γίνεται”.
Πάντως, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δηλώνουν ότι δεν θα εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα, υπονοώντας ότι αυτό θα γίνει με τα ιδιωτικής χρήσεως βυτιοφόρα που διαθέτουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών κι όχι με τα δικά τους, που παραμένουν ακινητοποιημένα, αν και τελούν υπό καθεστώς επίταξης.
Οι τροπολογίες
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (14/09) ήδη ο διάλογος που είχε ξεκινήσει μετά τη λύση της απεργίας του κλάδου και την απόφαση για επίταξή του τον περασμένο Αύγουστο, έχει οδηγήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις - δεσμεύσεις, οι οποίες θα κατατεθούν ως τροπολογίες σε νομοσχέδια των αρμόδιων υπουργείων (Εργασίας, Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας).
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι, εάν η κατάσταση οδηγηθεί στα άκρα, οι δεσμεύσεις αυτές δεν θα ισχύσουν, ενώ θα καταργηθεί και η τριετής περίοδος μετάβασης στο νέο καθεστώς χορήγησης των αδειών.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Χάρη Τσιόκα, τις προτάσεις αυτές τα συναρμόδια υπουργεία επρόκειτο να παρουσιάσουν την Τρίτη (14/09) στους μεταφορείς, κάνοντας αποδεκτά τα αιτήματά τους για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο.
Ειδικότερα, όσον αφορά το συνταξιοδοτικό, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες διαβουλεύσεις με το υπουργείο Εργασίας ώστε να ενισχυθούν οι συντάξεις όσων είναι κοντά στη συνταξιοδότηση. Οσον αφορά το ζήτημα των φορολογικών ελαφρύνσεων για την απόσβεση της άυλης αξίας των αδειών, το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για ρύθμιση με ορίζοντα επταετίας.
Στο αυτόφωρο οι παραβάτες
Mε παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, στο αυτόφωρο θα οδηγούνται οι πρατηριούχοι που πωλούν καύσιμα με καπέλο.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητεί να μεριμνούν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών για την πιστή εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και σε περίπτωση παράβασής της να συλλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων και να οδηγούνται στο Αυτόφωρο.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που επικαλούνται "Τα Νέα", από τους έλεγχους που διενεργήθηκαν χθες το 70% των πρατηρίων της χώρας είχε συμμορφωθεί με την επιβολή πλαφόν.
Με τα στοιχεία αυτά συμφωνούν και οι βενζινοπώλες, επιμένουν όμως ότι ένα μεγάλο ποσοστό πρατηρίων αδυνατεί να προσαρμοστεί.
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) υποστηρίζει ότι υπάρχουν στην Αθήνα πρατήρια που ενώ αγοράζουν την αμόλυβδη στα 1,56 ευρώ το λίτρο, με το ισχύον πλαφόν θα πρέπει να πωλούν στα 1,473 ευρώ. 

Γ. Αγγελακος, Νέος Σταθμάρχης της DEA στην Ελλάδα

Νέος κύκλος για τη δράση της πανίσχυρης Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) στην Ελλάδα ανοίγει με την επικείμενη τοποθέτηση του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γιώργου Αγγελάκου στη θέση του επικεφαλής συμβούλου του κλιμακίου που διατηρεί η εν λόγω υπηρεσία στη χώρα μας.
 
Πρόκειται για καίρια θέση, αφού ο κ. Αγγελάκος θα έχει ρόλο αντίστοιχο περίπου με εκείνο του Σταθμάρχη της CIA, αν και με διαφορετικό, βεβαίως, αντικείμενο. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για θέση-κλειδί, ο κάτοχος της οποίας έχει αυξημένες αρμοδιότητες, αποτελώντας περίπου… το «μάτι» και το «αφτί» των Αμερικανών στο θέμα της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών, και όχι μόνο. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι αρμοδιότητες και οι εξουσίες που έχει η DEA ξεπερνούν ακόμη κι αυτές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών της CIA, αφού μιλάμε για μια υπηρεσία η οποία αναφέρεται απευθείας στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η τοποθέτηση του κ. Αγγελάκου δεν είναι κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού αποτελεί πάγια πρακτική για την εν λόγω υπηρεσία να τοποθετεί στη συγκεκριμένη θέση απόστρατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται κυρίως για αξιωματικούς που συνεργάστηκαν «αρμονικά» και σε «πλήρη σύμπνοια» με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους σε μια σειρά από τομείς, που εκτείνονται από την ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα τρομοκρατίας έως και την ανάπτυξη κοινής δράσης στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών. Να σημειώσουμε ότι και ο προηγούμενος επικεφαλής της DEA στην Ελλάδα προερχόταν από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, της πρώην Χωροφυλακής… Ο λόγος για τον Ν.Ρ., έναν από τους πλέον ικανούς Έλληνες αξιωματικούς και με σημαντικές επιτυχίες στην καριέρα του στη μάχη κατά των ναρκωτικών. Η επικείμενη τοποθέτηση του κ. Αγγελάκου στη θέση του Σταθμάρχη, ουσιαστικά, της DEA στην Ελλάδα –άλλες πληροφορίες τον θέλουν να έχει ήδη τοποθετηθεί και να απομένει απλά η επίσημη ανακοίνωση– δείχνει ότι...

ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. όλ’ αυτά τα χρόνια απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης των Αμερικανών και των υπηρεσιών τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι στο κτίριο της οδού Κατεχάκη οι οποίοι θεωρούν ότι, ως ανώτερος και ανώτατος αξιωματικός τόσο της πρώην Χωροφυλακής όσο και της ενοποιημένης Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Αγγελάκος ήταν ένας άνθρωπος στον οποίο οι Αμερικανοί είχαν τυφλή εμπιστοσύνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελάκος καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε να συνεργαστεί με τους Αμερικανούς, σε υποθέσεις που σχετίζονταν ως επί το πλείστον με την Ιντερπόλ, κατάφερε να τους «κερδίσει» τόσο με την εργατικότητά του όσο και με την ευελιξία που τον διέκρινε. Αρκετοί συνάδελφοί του υποστήριζαν, άλλωστε, ότι ήταν ο αξιωματικός και μετέπειτα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που φρόντιζε ώστε ποτέ να μην σκιάζουν «σύννεφα» τις σχέσεις του με τους Αμερικανούς.

Από τη νέα του θέση, ο κ. Αγγελάκος θα έχει ευρύτατες αρμοδιότητες, ελέγχοντας κάθε πληροφορία που έχει σχέση με διακίνηση ναρκωτικών στην Ευρώπη, στη Λεκάνη της Μεσογείου αλλά και στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Επίσης, θα διαχειρίζεται τα τεράστια χρηματικά ποσά που διαθέτουν οι Αμερικανοί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λαθρεμπόρων. Η εμπειρία του υπόσχεται ότι ούτε στον ένα ούτε στον άλλο τομέα θα δυσκολευτεί να τα καταφέρει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Αγγελάκος σχεδόν όλα του τα χρόνια βρέθηκε μόνο στις υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών των διωκτικών Αρχών, αν και η καριέρα του δεν ήταν πάντοτε «ανέφελη». Ο ίδιος πλήρωσε, όπως και πολλοί άλλοι πρώην αρχηγοί της Αστυνομίας, την ολιγωρία του να αλλάξει τις δομές και να εκσυγχρονίσει την υπηρεσία. Η υπόθεση του Ρώσου κακοποιού Ζελίν στην Τριγώνα Τρικάλων, όπου ο κακοποιός πέτυχε να αποδράσει από το αστυνομικό λεωφορείο κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές της Λάρισας δολοφονώντας δύο αρχιφύλακες, ήταν το «κύκνειο άσμα» του.

Στο μάτι του κυκλώνα

Ως αρχηγός της Αστυνομίας, ο Γιώργος Αγγελάκος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα την εποχή που υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν ο Γιώργος Βουλγαράκης. Δύο μεγάλες υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν την εποχή εκείνη ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Η πρώτη ήταν η υπόθεση «Vodafone», όταν οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όπως και πολλών άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων. Συνάδελφοι του κ. Αγγελάκου επισημαίνουν μάλιστα το εξής περιστατικό: Ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζητά τη γνώμη δύο φίλων του για τις υποκλοπές σε βάρος του πρωθυπουργού. Ο ένας, ανώτατος εν ενεργεία αξιωματικός της Αστυνομίας τότε και ο άλλος απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας μεν, αλλά πασίγνωστος για τις μεγάλες επιτυχίες του. Ο απόστρατος του λέει ευθέως: «Γνωρίζεις τους δράστες και τι πρέπει να κάνεις. Να τους συλλάβεις αμέσως». Ο εν ενεργεία προσυπογράφει τις θέσεις του απόστρατου. Ο κ. Αγγελάκος, πάλι, απέφυγε να κάνει το παραμικρό και τήρησε σιγήν ιχθύος…

Η δεύτερη υπόθεση σχετίζεται με την απαγωγή των Πακιστανών από Αμερικανούς μυστικούς πράκτορες και τη μεταφορά τους εκτός χώρας, προκειμένου να ανακριθούν για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Ήταν λίγο πριν από την Ολυμπιάδα του 2004. Οι απαγωγές έγιναν… «κάτω από τη μύτη» της Αστυνομίας, η οποία εμφανίστηκε αμέτοχη και «ανήξερη» για τα όσα συνέβαιναν.

Η αποστρατεία του Γιώργου Αγγελάκου συνέπεσε χρονικά με την απομάκρυνση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Γιώργου Βουλγαράκη και την τοποθέτηση σε αυτό του Βύρωνα Πολύδωρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά την αποστρατεία του, ο κ. Αγγελάκος συνεργάστηκε με γνωστό επιχειρηματία και εισαγωγέα αυτοκινήτων, με τον οποίο διατηρούσε και εξακολουθεί να διατηρεί ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιώργος Αγγελάκος, καθ’ όλο το διάστημα της αποστρατείας του, διατηρούσε επίσης στενές σχέσεις με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Οι ίδιες πληροφορίες τον θέλουν, άλλωστε, μέχρι πρότινος άτυπο σύμβουλο του σημερινού υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
 
Του Γιώργου Φιλιππάκη