'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιχτά τα σενάρια για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ανοιχτά παραμένουν τα σενάρια για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης. Ο Γ. Πεταλωτής επιβεβαίωσε ότι παραμένει ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, σημειώνοντας: "η όποια απόφαση ληφθεί θα διασφαλίζει τη στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά".

Η απάντηση Πεταλωτή έρχεται μετά τη μη διάψευση από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για το ίδιο θέμα.


Για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με της κίνησης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Alter, τόνισε ότι μία τέτοια κίνηση θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. "Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν συζητάμε την εξομοίωση του πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης, καθώς θα πρέπει να έχουμε πρώτα έτοιμο ένα σωστό μηχανισμό, προκειμένου να μπορούμε χορηγήσουμε το επίδομα θέρμανσης σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μόνο τότε το μέτρο της εξομοίωσης θα μπορεί να εφαρμοστεί", πρόσθεσε.


Ωστόσο, σενάρια θέλουν τη δημιουργία και ανακοίνωσή του μεταξύ του διαστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών (8-15/11) έως τις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προλάβουν στο υπουργείο την εφαρμογή του από 1/1/2011 και μάλιστα να μην επιτραπεί στους επιτήδειους να δράσουν σε βάρος του Δημοσίου.


Όμως και στην περίπτωση αυτή τα έσοδα του κράτους θα είναι περιορισμένα, αφενός γιατί οι πραγματικοί καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης θα έχουν προμηθευτεί με κάθε τρόπο την ποσότητα που πρόκειται να καταναλώσουν και αφετέρου οι επιτήδειοι θα έχουν φροντίσει για τη δημιουργία μεγάλων αποθεμάτων.


Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζοντας αυτές τις παραμέτρους δεν αποκλείεται να επανέλθει στα σενάρια αύξησης του ΦΠΑ είτε μετατάσοντας προϊόντα απο τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή είτε με την αύξηση του χαμηλού συντελεστή από το 11% στο 13%.

Πάντως, και η αναφορά του Πρωθυπουργό από το Όσλο ότι η αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου στη Ελλάδα, ευνοεί τις επενδύσεις στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, φανερώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Πάντως, αναμένεται μεγάλη "προσέλευση" πολιτών στα πρατήρια υγρών καυσίμων για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, από τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου οι αγορά του να γίνει σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή.


Υπολογίζεται ότι η διάθεσή του θα γίνει από 0,80 έως 0,87 λεπτά το λίτρο, σε σχέση με τα 0,77 λεπτά πέρυσι. 


http://www.nooz.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου