'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Μυστικά για όνειρα γλυκά!

Την συνταγή την βρήκε αμερικανός ψυχολόγος και είναι τρία απλά βήματα τα οποία δεν είναι δύσκολο να τα ακολουθήσει κανείς.
Ο Μπάρι Κράκοου, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, που ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με ασθενείς οι οποίοι υποφέρουν από εφιάλτες, δημιούργησε μια τεχνική την οποία ονομάζει «θεραπεία μέσω φαντασιακής ανάκλησης» (imagery rehearsal therapy).

Η μέθοδος αποτελείται από τρία βήματα:

Πρώτον, ο ασθενής ανακαλεί στον νου του τις... λεπτομέρειες του εφιάλτη. Τις αποθηκεύει, όσο μπορεί, στη μνήμη του και κατόπιν ζωγραφίζει, καταγράφει ή διηγείται την τρομακτική εμπειρία του.

Στο δεύτερο βήμα, ο ασθενής θα πρέπει να γράψει ο ίδιος ένα «θετικό σενάριο για ώρα ανάγκης», να επινοήσει δηλαδή μια διαφορετική κατάληξη του εφιάλτη, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να έχει ευτυχές, για τον ίδιο, τέλος.

Το τρίτο βήμα είναι να μελετήσει κάποιες συγκεκριμένες στρατηγικές υπέρβασης του φόβου. Επί δύο εβδομάδες ο ασθενής θα πρέπει να «εξευμενίσει» τον εφιάλτη «προβάλλοντας» μέσα του συνειδητά το σενάριο με το χαρούμενο τέλος.

Ο γιατρός διαβεβαιώνει ότι η μέθοδος έχει λαμπρά αποτελέσματα, και αναφέρει ένα συγκεκριμένο περιστατικό σαν παράδειγμα προς μίμηση. Μια γυναίκα ασθενής του είδε σε εφιάλτη ότι την καταδίωκε ένα αυτοκίνητο ενώ κάποια τεράστια μάτια που ανήκαν σε ένα τέρας την πλησίαζαν. Στον ύπνο της είπε ότι ένιωθε εντελώς παγιδευμένη. Δεν μπορούσε να ξεφύγει και ξύπνησε κάθιδρη, ουρλιάζοντας. Ο ψυχολόγος τής ζήτησε να αλλάξει το τέλος του εφιάλτη σε κάτι ευτυχές. Η ασθενής «μεταμόρφωσε» το αυτοκίνητο σε λιμουζίνα που θα την πήγαινε σε μια δεξίωση και μετέτρεψε τα τρομακτικά μάτια σε τεράστιες σαπουνόφουσκες.

Με την τεχνική αυτή, ο δρ Κράκοου βοηθά τον ασθενή να αποθηκεύσει αυτόν τον μηχανισμό σαν ανακλαστικό και να τον ανασύρει στην επιφάνεια όταν βλέπει εφιάλτες. Υποστηρίζει ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση, ο ασθενής μπορεί να μάθει να χρησιμοποιεί αυτό το «σενάριο σωτηρίας» ακόμη και μέσα στον ίδιο τον ύπνο του.

Αρκετοί είναι οι συνάδελφοι του δρος Κράκοου που δεν έχουν πειστεί από την τεχνική του. Οι οπαδοί της ψυχανάλυσης του Καρλ Γιουνγκ θεωρούν ότι αυτή η μέθοδος παρεμβαίνει στην εξέλιξη της προσωπικότητας του ατόμου, γιατί κατά τη γνώμη τους όχι μόνο τα καλά όνειρα αλλά και οι εφιάλτες είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την ανθρώπινη ψυχολογία, καθώς μεταφέρουν κάποια κρίσιμα μηνύματα από το υποσυνείδητο στο συνειδητό του ατόμου.

Η θεώρηση του Γιουνγκ περί ονείρων ισχυρίζεται ότι όταν εξαλείφουμε τους εφιάλτες, το μυαλό μας χάνει ένα πολύ σημαντικό όπλο, επειδή ο εφιάλτης προσπαθεί να μας «πει» κάτι που, όταν είμαστε ξύπνιοι, αποφεύγουμε συστηματικά να αντιμετωπίσουμε. Αντιθέτως, ο δρ Κράκοου θεωρεί ότι ο κόσμος που βλέπει συχνά εφιάλτες υποφέρει από μια ψυχολογική διαταραχή. Λέει ότι τα οφέλη από τον εφιάλτη είναι πολύ λίγα μπροστά στη βλάβη που προκαλεί, όπως ο ταραγμένος ύπνος που δεν αφήνει περιθώρια για ψυχική γαλήνη και σωματική ξεκούραση.

Εφιάλτες βλέπει το 4%-8% των ενηλίκων, περίπου μία φορά την εβδομάδα. Οσοι είχαν μια τραυματική εμπειρία βλέπουν εφιάλτες πολύ συχνότερα. Για τη θεραπεία τους έχει επιστρατευθεί η συμπεριφορική ψυχολογική θεραπεία αλλά και φάρμακα, όπως ένα ειδικό σκεύασμα για την πίεση, που δημιουργεί έναν πιο ήσυχο ύπνο.

ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ

1. Ανακαλούμε στο μυαλό τον εφιάλτη, τον αποθηκεύουμε στη μνήμη μας και κατόπιν καταγράφουμε ή διηγούμαστε την εμπειρία μας.

2. Γράφουμε ένα «θετικό σενάριο για ώρα ανάγκης», επινοούμε δηλαδή μια διαφορετική κατάληξη του εφιάλτη, με αίσιο τέλος.

3. Μελετούμε στρατηγικές υπέρβασης του φόβου, προκειμένου να «εξευμενίσουμε» τον εφιάλτη «προβάλλοντας» μέσα μας συνειδητά το σενάριο με το χαρούμενο τέλος.


Φοβερες φωρογραφιες από το αεροσκαφος που κατεπεσε σε επιδειξη της προηγουμενη βδομαδα

Μάλλον η πιο εντυπωσιακη από τις πέντε εικόνες είναι η τρίτη, όπου βλέπει κανεις το θηριωδες αεροσκαφος με τη μυτη τρια μετρα από το εδαφος και συνειδητοποιεί ότι σε κλάσματα του δευτερολέπτου όλο αυτό το ατσαλι δεκαδων εκατομμυριων δολλαριων, θα γίνει ενα ματσο σίδερα στη φωτια.






ΠΗΓΗ:   http://antiitroktiko.blogspot.com

Σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία

Οι δρόμοι του πρώην νεοφασίστα Φίνι και του Μπερλουσκόνι χωρίζουν έπειτα από 17 χρόνια συμπόρευσης

Με φράσεις όπως «είναι προδότης» και «συνωμότης» , ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγραψε οριστικά τους τίτλους του τέλους στην πολυκύμαντη σχέση του με τον πρόεδρο της Βουλής Τζιανφράνκο Φίνι, βυθίζοντας άλλη μία φορά την Ιταλία σε πολιτική κρίση και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Το οριστικό διαζύγιο επήλθε όταν ο...

Μπερλουσκόνι κατηγόρησε τον πρώην σύμμαχό του ότι βρίσκεται σε απόλυτη ασυμβατότητα μαζί του και του ζήτησε να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου της Βουλής. Το κείμενο κατά του Φίνι υπογράφει το σύνολο (πλην τριών) της 36μελούς προεδρίας του κυβερνώντος Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας (ΡDL), κατηγορώντας τον ότι ασκεί εσωκομματική αντιπολίτευση και ότι προσπαθεί να το οδηγήσει «σε αργό θάνατο».

Ο Φίνι αρνήθηκε να παραιτηθεί, αλλά το χάσμα στις σχέσεις των δύο πολιτικών εταίρων είναι πλέον τόσο βαθύ που είναι σχεδόν αδύνατον να γεφυρωθεί. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρούς τριγμούς στο ΡDL, που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2009, όταν το Forza Ιtalia του Μπερλουσκόνι ενώθηκε με τη «μεταφασιστική» Εθνική Συμμαχία του Φίνι, που ελέγχει περί τους 50 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού.

Τώρα ο Μπερλουσκόνι εξαρτάται από τη Λέγκα του Βορρά και από άλλα μικρότερα κόμματα για να επιβιώσει στη Βουλή, αλλά θα είναι εκτεθειμένος διαρκώς στον κίνδυνο μιας κοινοβουλευτικής ήττας.

Ο ίδιος επιμένει, ωστόσο, ότι η σταθερότητα της κυβερνήσεώς του δεν κινδυνεύει. Αν ο κ. Φίνι προχωρήσει στη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, τότε τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά πολύ δύσκολα για τον ιταλό πρωθυπουργό.

Στη Βουλή, αναμένεται να ακολουθήσουν τον Τζανφράνκο Φίνι 25-30 βουλευτές, οι οποίοι ετοιμάζονται να συγκροτήσουν αυτόνομη ομάδα. Το ίδιο θα συμβεί και στη Γερουσία, με πρωτοβουλία πιθανότατα 13 γερουσιαστών. Αυτό που περιμένουν να δουν οι αναλυτές είναι αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να διατηρήσει την αυτοδυναμία της, κυρίως στη Βουλή. Η εφημερίδα «La Repubblica» εκτιμά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στα πρόθυρα σοβαρής κρίσης, ενώ συνομιλητές του Καβαλιέρε εκτιμούν ότι αν τα πράγματα γίνουν δύσκολα θα προτιμήσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, τις οποίες είναι πεπεισμένος ότι θα τις κερδίσει, έστω και χωρίς την υποστήριξη του Φίνι. Η «Corriere della Sera» εκτιμά ότι ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε ο Μπερλουσκόνι να συγκρουστεί με τον πρώην σύμμαχό του ήταν τόσο άγριος που θα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ενότητα της κεντροδεξιάς παράταξης.

Οι δυο τους βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και μήνες για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης και λόγω της επιμονής του Φίνι ότι θα πρέπει να παραιτηθούν όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι για τους οποίους διεξάγει έρευνα η Δικαιοσύνη. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ίσως θα χρειαστεί κάποια στιγμή να παρέμβει ο πρόεδρος της χώρας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος έχει τη συνταγματική δυνατότητα να διορίσει προσωρινή κυβέρνηση ως τη διεξαγωγή νέων εκλογών. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 1995, μετά την κατάρρευση της πρώτης κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Α ΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Μπερλουσκόνι (δεξιά) και Φίνι (αριστερά) ένωσαν τις δυνάμεις τους τον Μάρτιο του 2009 με τη δημιουργία του Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας (ΡDL).

Η ιταλική Βουλή διαθέτει 630 έδρες. Η κυβέρνηση χρειάζεται τουλάχιστον 316 βουλευτές για να σταθεί όρθια.

Ο Φίνι ελέγχει περί τους 50 βουλευτές από τους 271 του κυβερνητικού συνασπισμού.

Τον συνασπισμό στηρίζει η Λέγκα του Βορρά και άλλα μικρότερα κόμματα, που δίνουν στον Μπερλουσκόνι θεωρητική αυτοδυναμία 344 εδρών.


tovima

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://ksipnistere.blogspot.com

Το μετατραυματικό σοκ στα παιδιά

Σύνδρομο μετατραυματικού
 

Στρες είναι πιθανό να εκδηλώσει ένα παιδί εάν δεχθεί επίθεση από ζώο. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι πάσχοντες έχουν επώδυνες αναμνήσεις και εφιάλτες, που μπορεί να παρεμβαίνουν στην.......
καθημερινότητά τους. Το σύνδρομο μετατραυματικού στρες μπορεί να είναι ανησυχητικό στα παιδιά, επειδή μπορεί να παρέμβει στην φυσιολογική τους ανάπτυξη. Για παράδειγμα, αν το παιδί υποστεί ένα τραυματικό γεγονός ακόμη και σε μικρή ηλικία, χρειάζεται σημαντικό χρόνο να αναρρώσει, απ\' ότι ένας ενήλικας. Μελέτες έγιναν σε 358 παιδιά, 5-17 ετών που είχαν εισαχθεί στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μετά από επίθεση από ζώο. Τα παιδιά υποβλήθηκαν στην κατάλληλη φροντίδα για το τραύμα, ανάλογα με την σοβαρότητά του, περιλαμβανομένων και των εμβολίων, τον καθαρισμό και το κλείσιμο της πληγής και την λήψη αντιβιοτικών. Τα παιδιά ελέγχθηκαν και για συμπτώματα του συνδρόμου μετατραυματικού στρες και παρόμοιες παθήσεις, όταν εισήχθησαν στο ΤΕΠ, καθώς και μια εβδομάδα αργότερα και τρεις μήνες μετά. Κατά τον τρίμηνο επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι 19 εκ των 358 παιδιών διαγνώστηκαν με μετατραυματικό στρες. Τα παιδιά που είχαν νοσηλευθεί για σοβαρό τραυματισμό διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης του συνδρόμου (10 από τα 38 είχαν μετατραυματικό στρες). Δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές στο πόσο συχνά τα μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά εκδήλωναν μετατραυματικό στρες, ενώ η διάγνωση του ήταν όμοια μεταξύ αγοριών και κοριτσιών. Πάντως το συμβάν του τραυματισμού μπορεί να μην επηρεάζει από μόνο του τις πιθανότητες εκδήλωσης μετατραυματικού στρες, αλλά να παίζει ρόλο και η φροντίδα που λαμβάνει. Είναι σημαντική η ανταπόκριση των γιατρών και των νοσηλευτών, καθώς και των συνθηκών που επικρατούν στο νοσοκομείο.


TROKTIKARAS.COM
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://stakarfia.blogspot.com

Φοιτητής καλλιεργούσε χασίς στον κήπο των ΤΕΙ

Συνδύαζε τις σπουδές του με την καλλιέργεια χασίς, εντός των ΤΕΙ. Ο λόγος για έναν 24χρονο, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία επειδή είχε φυτεύσει και καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης εντός αυλείου χώρου των ΤΕΙ Ηρακλείου.
Αστυνομικοί εντόπισαν στην νοτιοδυτική πλευρά του συγκροτήματος των ΤΕΙ Ηρακλείου, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, δύο δενδρύλλια κάνναβης τα οποία έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Ο 24 χρόνος συνελήφθη όταν προσήλθε στο σημείο, κρατώντας ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο νερό, με σκοπό να τα ποτίσει.

Τα δενδρύλια εκριζώθηκαν ενώ στο υπνοδωμάτιο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, ένα αυτοσχέδιο γκλομπ, 2 πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 7,6 mm, 1 πλήρες φυσίγγιο των 9 mm και 1 κάλυκας φυσιγγίου των 45 mm.

«Εργαλείο» του συστήματος η «Σέχτα»

Την Τετάρτη (28/7), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης είπε για τη «Σέχτα» τα εξής: «Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελούν χειραγωγία στο σύστημα και αποπροσανατολίζουν το λαό αλλά δεν θα τους περάσει. Είναι χρέος της κυβέρνησης να τους αποκαλύψει και να μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια, όπως έγινε όταν αποκαλύφθηκε ότι το διαμέρισμα που κρατούταν ο Αλντο Μόρο ήταν ενοικιασμένο από τη ΣΙΑ».
Κρατάμε αυτή τη δήλωση διότι σε αυτές τις λίγες γραμμές βρίσκεται ολόκληρη η ουσία. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους Έλληνες πολίτες, λοιπόν, αυτό που βολεύει το σύστημα είναι ο αποπροσανατολισμός. Και το σύστημα δεν ενδιαφέρεται όχι για τον ένα νεκρό, αλλά ούτε για τους 100, ούτε για τους 200, ούτε και για τους 1.000!
Το σχέδιο είναι συγκεκριμένο και προκειμένου να υλοποιηθεί, κάποιες λίγες ζωές δεν λένε τίποτα σε εκείνους που εξουσιάζουν. Οπότε, δολοφονίες όπως εκείνη της Marfin, όπως εκείνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ή αυτή η τελευταία του Σωκράτη Γκιόλια, είναι δυστυχώς αναμενόμενες. Και το ίδιο αναμενόμενη θα είναι η οποιαδήποτε σταγόνα αίματος που ενδεχομένως χυθεί σε περίπτωση που δυσκολέψουν τα πράγματα για το Μνημόνιο και τα υπάρχοντα ή νέα πακέτα μέτρων που θα θελήσει να επιβάλει στο λαό η κυβέρνηση και η τρόικα τους επόμενους μήνες. Το σύστημα δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει την κατάρρευσή του και όσο γρηγορότερα αυτό κατανοηθεί, τόσο πιο κοντά στην πραγματικότητα θα βρισκόμαστε.
Ο Σεπτέμβρης, ωστόσο, είναι πολύ κοντά. Οι μαζικές και οργισμένες λαϊκές αντιδράσεις επίσης είναι αναμενόμενες για την κυβέρνηση, η οποία, όπως γράψαμε τις προάλλες, προετοιμάζει γι’ αυτό το σκοπό τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της. Από αυτή τη μάχη, όμως, θα πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας ότι μόνο η μία πλευρά θα βγει νικήτρια. Είτε εκείνη των αδίστακτων εγκληματιών που εξουσιάζουν τον τόπο και δεν δίνουν δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή, είτε αυτή της πλειοψηφίας και του ελληνικού λαού. Απλά τα πράγματα…

Απίστευτη αγριότητα: 50χρονος έκοψε τα πόδια 5χρονης

Σε θάνατο δι’ απαγχονισμού καταδικάστηκε ένας Τανζανός για την αποκρουστική δολοφονία ενός 5χρονου κοριτσιού που έπασχε από αλμπινισμό.

Ο 50χρονος, αφού έκοψε τα πόδια του κοριτσιού με μια μασέτα και ήπιε το αίμα της, έφυγε παίρνοντας μαζί του τα κομμένα μέλη αφήνοντας το μικρό κοριτσάκι να πεθάνει από αιμορραγία


Ο φόνος του κοριτσιού εντάσσεται στο κύμα επιθέσεων εναντίον των περίπου 200.000 αλμπίνων που ζουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Οι «κυνηγοί» αλμπίνων αφού σκοτώνουν τα θύματα τους συλλέγουν το αίμα τους και μέλη των σωμάτων τους όπως τρίχες, γεννητικά όργανα, άκρα, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ή να τα πουλήσουν ως «μαντζούνια» αφού πιστεύουν πως φέρνουν καλοτυχία στον έρωτα, στη ζωή και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.


Περίπου 60 αλμπίνοι έχουν δολοφονηθεί στην Τανζανίαγια να αποσπαστούν μέλη ή κομμάτια από τα σώματα τους τα τελευταία δυο χρόνια αν και στελέχη της ένωσης αλμπίνων λένε πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος...
 
stifora.gr 
ΤΟΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://tileorasi-hellas.blogspot.com 

Κουράστηκαν! Τώρα διακοπές......

Τον… αέρα τους θα αλλάξουν και οι πολιτικοί αρχηγοί εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών με τον πρωθυπουργό να προτιμά την όμορφη Πάρο, τον Δεκαπενταύγουστο. Δεν είναι η πρώτη φορά... που ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει διακοπές στο νησί, ενώ θα παραστεί και στην λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Παροικιά, ανήμερα της γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα πάει λίγες ημέρες κοντά στον Δεκαπενταύγουστο στην Πύλο και αμέσως μετά στο Ναύπλιο, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης βρέθηκε ήδη στο Λιτόχωρο με τη σύζυγο του και τα εγγόνια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες στο μενού των διακοπών του δεν προβλέπεται κάποιο νησί. Όπως λένε οι συνεργάτες του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν θα σταματήσει να δουλεύει και το καλοκαίρι.
Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε στο Ρέθυμνο με τη σύντροφό του και τον γιο τους. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού αποφάσισε μάλιστα να παραμείνει στην Κρήτη για αρκετές ημέρες, συνδυάζοντας διακοπές και δουλειά.
Η Αλέκα Παπαρήγα δεν έχει ακόμα αποφασίσει πού θα ξεκουραστεί για λίγες ημέρες, αλλά όπως λένε συνεργάτες της θα επιλέξει ένα ήσυχο μέρος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας βρέθηκε στη Λευκάδα όπου και παρέμεινε για 15 ημέρες. Στις 15 Αυγούστου θα παραστεί στους εορτασμούς της Κοίμησης της Θεοτόκου σε κάποιο νησί ενώ τα Ιωάννινα, η ιδιαίτερη πατρίδα του θα είναι ο τελικός προορισμό του.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕ 13 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ

Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας τους.

Υποχρεωτικό μάθημα θα είναι τα αρχαία Ελληνικά σε δεκατρία δημοτικά σχολεία στην Οξφόρδη.Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.

Πιστεύεται ότι η εισαγωγή των ελληνικών στα σχολεία μπορεί να έχει θετική επίδραση στην κατανόηση της αγγλικής γλώσσας.Πολλές από τις αγγλικές λέξεις έχουν ρίζες ελληνικές δηλώνει η καθηγήτρια λατινικών Λόρνα Ρόμπινσον, ένθερμη υποστηρικτής της αρχαίας ελληνικής γλωσσάς.

Όπως δήλωσε στους Τάιμς η αρχαία ελληνική γλώσσα "Θα παρέχει τη βάση για να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές την πολυπλοκότητα της αγγλικής γραμματικής". 


ΠΗΓΗ:   http://politikarioi.blogspot.com

Ο μόνος ελληνόφωνος (spasta) πολιτικός που κατάφερε να γίνει πιο μισητός κι απ’ τον Μητσοτάκη. Bravo Giorgos!

Μέσα σε 10 μήνες, έκανε πολλαπλάσιες προδοσίες και καταστροφές, 
απ' όσες έκανε ο Δρακουμέλ σε 60 χρόνια.....





ΠΗΓΗ: http://2mnka.wordpress.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://egersis2.blogspot.com

Ο ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!

Ο ρώσος κροίσος Ρομάν Αμπράμοβιτς φθάνει στη Ρόδο μαζί με τη σύντροφό του Ζούκοβα και τα παιδιά του, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του νησιού Χατζής Χατζηευθυμίου. "Άλλη μια χρονιά περιμένουμε τον Αμπράμοβιτς. "Μας τιμά σχεδόν κάθε χρόνο με την παρουσία του". Ο 45χρονος ιδιοκτήτης της Τσέλσι δεν παραλείπει κάθε φορά να επισκέπτεται και την υπέροχη Σύμη, με την χλιδάτη θαλαμηγό του.

Η τροίκα ζήτησε και νέο συμπληρωματικό μνημόνιο, ετοιμάζονται να το υπογράψουν

Βεβαίωσαν την τρόικα οτι θα αντιμετωπιστούν και οι φθινοπωρινές "καταιγίδες"!

Κατα το "δημοκρατικό" μας πολίτευμα η υπογραφή Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλου φτάνουν για να επισημοποιήσουν τη νεα συμφωνία χωρίς καμιά άλλη συγκατάθεση.

Ενα νέο μίνι Μνημόνιο ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση...


... και συγκεκριμένα- κατά το πρότυπο του αρχικού Μνημονίου- ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας.

Πρόκειται για την έκθεση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, την οποία ετοιμάζει εντατικά από χθες η αντιπροσωπεία της, επισημαίνοντας επιτυχίες αλλά και αδυναμίες που διαπίστωσε και υποδεικνύοντας, εν είδει «εντολών», τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Θα υπογράψουν δέσμευση για γενικό ξεπούλημα με συνοπτικές διαδικασίες

Η επίμαχη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η "εξυγίανση" ΟΣΕ και συγκοινωνιών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και μια πλήρης αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό είναι μερικές από τις «εντολές» που διατυπώνονται στην έκθεση, την οποία θα συνυπογράψει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ώστε να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Το νέο αυτό μίνι Μνημόνιο, συγκεκριμενοποιεί ορισμένες γενικές δεσμεύσεις του αρχικού , ενώ θέτει και νέα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των μέτρων.

Η κοροιδία της κοινωνίας συνεχίζεται αφού όπως η τρόικα δηλώνει, δεν είναι αυτή που πίεσε για επιτάχυνση π.χ. του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων. Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δείξει συνέπεια στις εντολές της τρόικας πριν την άτακτη αποδράση της απο την εξουσία ολοκληρώνει τις τελευταίες πράξεις του δράματος έτσι ώστε οι δανειστές να εξασφαλίσουν το δυνατόν καλύτερα τα χρήματα που δανείζουν στην κυβέρνηση για να τα διαχειριστεί.

Όλα αυτά βέβαια υπό την απειλή της τρίτης δόση του δανείου, (9 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο) , αν βέβαια μέχρι τότε κυβερνά ακόμη το ΠΑΣΟΚ και οχι η επόμενη αιχμάλωτη κυβέρνηση που ετοιμάζουν και θα λέγεται "εθνικής σωτηρίας"

Κι αυτό διότι γιατί η χορήγηση της 2ης δόσης, επίσης 9 δισ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη μετα της οδηνηρές αλλαγές που κατάφερε να περάσει η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση σε συνδιασμό με τις υπεράνθωπες προσπάθειες των συντελεστών του συστήματος.

Για την "επιτυχία" εφαρμογής των οδυνηρών μέτρων χωρίς ιδιαίτερες κοινωνικές αντιδράσεις κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τα ΜΜΕ, τα μεγάλα συνδικάτα (ελεγχόμενες κινητοποιήσεις κοινωνικής "εξαέρωσης") και ασφαλώς οι εξαιρετικές υπηρεσίες καταστολής που προσέφερε στο σύστημα το καλά οργανωμένο "παρακράτος" (φωτιά ΜΑRFIN) σε συνδιασμό με την Ελληνική "τρομοκρατία".

Η τρόικα, παρά τις παρατηρήσεις της, κατά την πρώτη εβδομάδα της παραμονής της , δηλώνει ικανοποιημένη από την εφαρμογή του Μνημονίου έτσι η εκταμίευση των πολυπόθητων για την κυβέρνηση χρήματα στις 13 Σεπτεμβρίου θεωρείται πλέον σχεδόν βεβαία , με μια ελαφρά επιφύλαξη αναφορικά με τις αναμενόμενες "φθινοπωρινές καταιγίδες".

Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε την τρόικα πως έχει ισχυρά όπλα στην κυβερνητικής της "φαρέτρα" και σε συνάρτηση με τους ανωτέρω "συνεργάτες" της θα τεθούν υπο έλεγχο και οι φθινοπωρινές κοινωνικές "καταιγίδες".


ΠΗΓΗ:   http://tiresias-press.blogspot.com

Συγγνώμη κατόπιν εορτής...

Μία από τις πιο σοβαρές αποκαλύψεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες για το μπάχαλο που επικρατεί στα περισσότερα νοσοκομεία, αντιμετωπίζεται με την κλασσική ελληνική μέθοδο, με μια ένορκη διοικητική εξέταση δηλαδή.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Συνήγορος του Πολίτη αποκάλυψε ότι ο λόγος που έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, περιμένοντας μόσχευμα στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», ήταν η αδυναμία του νοσοκομείου να υποδεχθεί τα απαιτούμενα μοσχεύματα. Δηλαδή τα μοσχεύματα υπήρχαν, αλλά, λόγω θερινών αδειών, δεν μπορούσε να συγκροτηθεί ομάδα υποδοχής τους.


Όλα αυτά συνέβησαν τον Αύγουστο του 2009 και από τότε όχι μόνο δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση ή τιμωρία των υπευθύνων, αλλά, όπως αποδεικνύεται σήμερα, έπρεπε να παρέμβει ο Συνήγορος του Πολίτη για να μάθουμε την αλήθεια.


Με ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την Πέμπτη, δύο εβδομάδες μετά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη και ένα χρόνο μετά το γεγονός, το νέο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου παραδέχεται ότι συνέβησαν τα όσα περιγράφονται στο πόρισμα και αποδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο ότι η ελληνική γραφειοκρατία σκοτώνει αλλά δεν εξαλείφεται.


Αφού εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων του νοσοκομείου, δηλώνει ότι η προηγούμενη διοίκηση εξέτασε μόνο το διαδικαστικό θέμα και ότι η σημερινή θα αρχίσει νέα ΕΔΕ, που θα εξετάσει επί της ουσίας την υπόθεση (!) Με λίγα λόγια, έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και η υπόθεση τώρα θα αρχίσει να ερευνάται σε βάθος. Η έρευνα, προφανώς, θα περιοριστεί στο πειθαρχικό κομμάτι, αλλά είναι σημαντικό ότι, μέχρι σήμερα, κανένας από τους υπεύθυνους δεν έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.


Οι φάκελοι των θανάτων δεν έχουν πάει στα χέρια του εισαγγελέα και, όπως φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μόνοι που προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη είναι κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων, που ακόμα προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι άνθρωποί τους χάθηκαν, επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να δεχθούν μοσχεύματα, γιατί έπρεπε να πάνε για μπάνιο.


Διαβάστε το δελτίο Τύπου του «Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου» για το θέμα





ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr
Προσπαθήσαμε να ..."πείσουμε" μέσα απ' τις αναρτήσεις μας (εδώ κι' εδώ), ότι η ...δήθεν τρομοκρατική οργάνωση ..."Σέχτα Επαναστατών", δεν έχει καμία σχέση μα την τρομοκρτατία, αλλά είναι ένα ..."παράρτημα" του παρακρατικού και δη του ... φερόμενου ως "σοφρωνιστικού" καταστήματός μας του Κορυδαλλού, με πρωταγωνιστές και επικεφαλής "βαριά ονόματα" ποινικών κρατουμένων, των οποίων προφανώς "ηγείται" ο πανέξυπνος - κατά τα άλλα - Βασίλης Παλαιοκώστας (φωτο).
Φαίνεται πώς αυτό, μόνο οι αρχές ασφαλείας δεν μπόρεσαν, ή δεν θέλησαν να το συνδυάσουν.
Προφανώς γιατί έτσι ...βολεύει.!
Στο σημερινό "Βήμα" και με τίτλο: "Οι 10 κρυψώνες όπλων της Λάρισας" διαβάζουμε:
Η άγνωστη υπόθεση των "10 κρυψώνων όπλων της Λάρισας" απασχολεί έντονα την Αντιτρομοκρατική μετά την "αποκάλυψη" του οπλοστασίου της ..."Σέχτας Επαναστατών" στην πρόσφατη προκήρυξή της.
Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι οι επτά διαφορετικοί τύποι των όπλων που εικονίζονται στην άγνωστη "γιάφκα" της οργάνωσης είναι οι ίδιοι με τα όπλα που είχαν θαφτεί, το φθινόπωρο του 2009, σε δέκα διαφορετικά σημεία στην πόλη της Λάρισας από 40χρονο ποινικό, ο οποίος είχε σχέσεις με υπόπτους για συμμετοχή στο αντάρτικο πόλης.
Τα όπλα αυτά εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς λίγα 24ωρα πριν από έρευνα της Αστυνομίας. Μάλιστα εκείνη η έρευνα της Αστυνομίας είχε συνδυασθεί με έφοδο σε εξοχική κατοικία στο παραλιακό χωριό Μεσάγκαλα Λάρισας (κοντά στον Πλαταμώνα) όπου ανακαλύφθηκαν Καλάσνικοφ και Τοκάρεφ, τα οποία επίσης ταιριάζουν στα όσα φαίνονται στη φωτογραφία του οπλοστασίου της ..."Σέχτας Επαναστατών".
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν το ενδεχόμενο η υπόθεση των "χαμένων όπλων της Λάρισας" να έχει άμεση σχέση με τα 17 όπλα της ..."Σέχτας Επαναστατών".
Ο άγνωστος φάκελος της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. στη Λάρισα και στα Μεσάγκαλα σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 2009. Τότε είχε διαπιστωθεί ότι ένας 40χρονος ποινικός είχε συνεχείς επαφές με συνομήλικό του αντιεξουσιαστή στον οποίο αποδίδεται από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο ρόλος του "υπευθύνου επιμελητείας" για την παράδοση όπλων και χρημάτων στις νέες οργανώσεις αντάρτικου πόλης.
Ο ποινικός έδινε συχνά το "παρών" σε στέκια αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια, αφού είχε αποκτήσει σχετικές γνωριμίες μέσα στις φυλακές.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από την πολυήμερη παρακολούθηση του ποινικού από τη Λάρισα διεπίστωσαν τη συνεργασία του με λαθρεμπορικά κυκλώματα από την Κρήτη και την Αλβανία, μέσω των όποιων μετέφερε όπλα αλλά και ναρκωτικά.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, μετά την παρακολούθηση του ποινικού και την καταγραφή των σχέσεών του με τον αντιεξουσιαστή, ενημέρωσαν σχετικά την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφαλείας Αττικής για να διεκπεραιώσει την έρευνα που αφορούσε τις ποινικές δραστηριότητες του 40χρονου.
Οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Αττικής εισέβαλαν στο σπίτι του 40χρονου ποινικού, και σε ένα σημείο ανακάλυψαν δέκα αυτοκόλλητα χαρτιά. Στο καθένα από αυτά υπήρχε ένας μικρός χάρτης και ένα ακριβές σχεδιάγραμμα με σημεία, μέσα σε κήπους, αλσύλλια, ακόμη και στον περίβολο μιας ταβέρνας όπου φέρεται να είχε θάψει όπλα. Σε καθένα από αυτά τα αυτοκόλλητα χαρτάκια αναφερόταν αναλυτικά και τι όπλα υπήρχαν σε καθεμία από αυτές τις κρυψώνες. Οι αστυνομικοί κάλεσαν στη Λάρισα κλιμάκιο από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών στην Αθήνα, προκειμένου να εντοπίσουν τα θαμμένα όπλα στην περιοχή.
Οπως αναφέρει υψηλόβαθμος αξιωματικός που γνωρίζει τα δεδομένα αυτής της έρευνας, "σε όλα τα σημεία που όριζαν οι μικροί χάρτες του ποινικού ήταν φανερό ότι υπήρχαν θαμμένα αντικείμενα. Υπήρχαν ίχνη εκσκαφής, χαρτιά μέσα στο χώμα και άλλα. Ομως πουθενά δεν βρέθηκε ούτε ένα Καλάσνικοφ, τα Σκόρπιον κτλ. Φαίνεται ότι κάποιος τα πήρε λίγο καιρό πριν οι αστυνομικοί πάνε στη Λάρισα και όσο παρακολουθούσαμε τις συνεννοήσεις του με υπόπτους από την Αθήνα".
.
Ερευνες στη Θεσσαλονίκη - Οι "ένοπλες οργανώσεις" και ο ...Παλαιοκώστας.!
Η ΕΛ.ΑΣ., με βάση το περιεχόμενο της προκήρυξης της ..."Σέχτας Επαναστατών", επιχειρεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα να χαρτογραφήσει εκ νέου τις επαφές και τις διασυνδέσεις ποινικών και αντιεξουσιαστών μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, τον τελευταίο καιρό.
Καιρός ήταν.!
Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται σε συγκρατούμενους υπόπτων που έχουν αποφυλακισθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ακόμη εκτεταμένη έρευνα γίνεται και στη Θεσσαλονίκη όπου εκτιμάται ότι υπάρχει άγνωστη "βάση" ένοπλων οργανώσεων η οποία είχε αναπτύξει συνεργασία με τον ποινικό Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ εκεί έχει δραστηριοποιηθεί και η οργάνωση ..."Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".
_______________
Λοιπόν, τί έχουν να μας πούνε τώρα οι ..."επιστήμονες" που βιάσθηκαν να μας "στολίσουν" δεόντως; Υπάρχει "ιδεολογική" τρομοκρατία στην Ελλάδα, ή μικρές ομάδες ακριβοπληρωμένων φονιάδων που έχουν τον ..."θάλαμο επιχειρήσεών" τους, εντός των ... τειχών;
Κι' όσον αφορά το συμβόλαιο θανάτου του άτυχου Σωκράτη Γκιόλια, ήταν πολύ ακριβό. Μά πάρα πολύ ακριβό σας λέω. Τόσο ακριβό, που "κάποιοι" της Κατεχάκη, μού λένε ότι πλησίασε το μισό εκατομμύριο ευρώ.!
 

Οι δέκα εντολές

Η επίσκεψη της τρόικας άφησε πίσω και άλλο ένα Μνημόνιο, πιο συνοπτικό το οποίο θα υπογράψει η κυβέρνηση προκειμένου να εισπράξει η χώρα την τρίτη δόση του δανείου, ύψους 9 δις. ευρώ.


Η επίσκεψη της τρόικας άφησε πίσω και άλλο ένα Μνημόνιο, πιο συνοπτικό το οποίο θα υπογράψει η κυβέρνηση προκειμένου να εισπράξει η χώρα την τρίτη δόση του δανείου, 9 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο μιας και η χορήγηση της 2ης δόσης, επίσης 9 δισ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη.


Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, το μίνι Μνημόνιο αφορά στην ουσία την έκθεση του ΔΝΤ για τη πορεία εφαρμογής του Μνημονίου καθώς επίσης και τα προβλήματα που διαπίστωσε εκφρασμένα υπό μορφή 10 εντολών. Τα πράγματα βαίνουν θετικά για την Ελλάδα απλά η τρόικα θέλει να γίνουν όλα όπως αρμόζουν για να επιλυθούν τυχόν προβλήματα που σημείωσε και να στεφθεί από επιτυχία το πρόγραμμα.


Οι 10 εντολές του ΔΝΤ


* Θέμα πώλησης του 40% της ΔΕΗ έθεσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, που εμμένουν στην επιτάχυνση του προγράμματος απελευθέρωσης στην αγορά ενέργειας για να μη γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις. Ωστόσο, αρνητική ήταν η απάντηση από την κυβέρνηση


*Ζητά να δει τη πλήρη αναλογιστική μελέτη του Ασφαλιστικού παρά τα εύσημα για να δει εάν είναι επιτακτική η ανάγκη νέων μέτρων, κυρίως για τα επικουρικά ταμεία.


*Να επισπευτεί η διαδικασία ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και αν αναλάβει το συντονισμό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ .Πάγκαλο και τον υπουργό επικρατείας Χάρη Παμπούκη.


*Να βελτιώσει η κυβέρνηση τους μηχανισμούς είσπραξης των φορολογικών εσόδων. Ανάγκη σύστασης 6 ομάδων έργων.


*Να συνεχιστεί η στενή παρακολούθηση των τραπεζών και να βρεθεί λύση για την ΑΤΕ.


*Ανάγκη επιτάχυνσης της απορρόφησης των ΕΣΠΑ για να στηριχθεί η ανάπτυξη


* Επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ μιας και η κυβέρνηση από μόνη της δεσμεύθηκε να ψηφίσει το σχετικό νόμο κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.


*Να προωθηθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τη παρακολούθηση των δημοσίων οργανισμών (νοσοκομεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ).


*Τέλος, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο συντονισμό των εργασιών και πρέπει να ληφθούν μέτρα προς βελτίωση.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr/oikonomia

Αστυνομικός με 200 κιλά φούντα !

Αστυνομικός, που μαζί με συνεργό του, αναζητούσαν αγοραστές μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών.

Μαζί τους συνελήφθησαν και δύο Αλβανοί, οι οποίοι έφερναν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα.

Η αστυνομία είχε πληροφορίες για τη δράση τους εδώ και τέσσερις μήνες και η σύλληψη έγινε όταν ένας άνδρας της δίωξης παρουσιάστηκε ως αγοραστής.

Συνολικά κατασχέθηκαν 203 κιλά κάνναβη, ένα αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν τα ναρκωτικά, ένα περίστροφο, τριάντα δύο φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, έξι κινητά τηλέφωνα και 680 ευρώ.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συλληφθείς Αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. 

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Ο... blogger Μητροπολίτης Καλαβρύτων!

Σφοδρές επιθέσεις εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου εξαπολύει μέσω του προσωπικού του blog ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, κατηγορώντας τον ότι είναι “φίλος της... αριστεράς του Κυρίου”.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο blogger Μητροπολίτης κατηγορεί τον Ιερώνυμο ότι “σιγοντάρει” τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ με τη σιωπή του.

“Η σιωπή του είναι νερό στον μύλο του ΠΑΣΟΚ”, γράφει ο Καλαβρύτων και συνεχίζει: “Όταν ήταν Αρχιεπίσκοπος ο μακαριστός Χριστόδουλος, ο Ιερώνυμος ως Μητροπολίτης Θηβών είχε δυνατή φωνή. Τότε, όχι μόνο ήταν λαλίστατος, αλλά και ως άτυπος αρχηγός της ομάδας των αντιφρονούντων ιεραρχών εξέφραζε και υποστασίαζε τη σκληρή εκκλησιαστική αντιπολίτευση”.

“Το μόνο αξιοσημείωτο που είπε μέχρι σήμερα είναι ότι οι αριστεροί είναι πιο καλοί χριστιανοί από τους δεξιούς”, καταλήγει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Μάλιστα, δε διστάζει να καλέσει σε “μάχη” τους υπόλοιπους ιεράρχες για τα μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας: “Τώρα είναι η ώρα της μάχης! Αύριο τα πυρά μας θα είναι άσφαιρα!”.
 

Όπως ανακοίνωσε ο Αμβρόσιος, τα ίδια θα γράψει και σε επιστολή που θα αποστείλει στον Αρχιεπίσκοπο το επόμενο διάστημα.



ΠΗΓΗ:  http://cosmo.gr

Το τέλος των Αιώνιων Ελληνικών Διακοπών

Από τον καιρό του σχολείου το τέλος των διακοπών ήταν πάντα μία οδυνηρή εμπειρία. Αργότερα, που οι διακοπές έγιναν οικογενειακή υποχρέωση, ήταν ακόμα επώδυνο, αλλά με στοιχεία ανακούφισης (όσο περνούσαν τα χρόνια, περισσότερα).
Τώρα, όμως, έχουμε το τέλος των αιώνιων διακοπών της Ελλάδας. Πέρσι υποπτευόμασταν, αλλά δεν ξέραμε. Φέτος γνωρίζουμε καλά τι μας ήρθε και μετράμε ήδη τις απώλειες. Πρώτη απώλεια η σιγουριά για το μέλλον.
Ήδη, φέτος οι περισσότεροι κάνουμε στενόχωρες διακοπές. Πιο μικρή απόσταση, πιο φτηνό κατάλυμα, λιγότερες μέρες. Του χρόνου; Άραγε θα κάνουμε διακοπές, έστω και πιο περιορισμένες;
Μαζί με την Ελλάδα έχουμε όλοι χρεοκοπήσει. Και οι χρεοκοπημένοι δεν δικαιούνται διακοπές, ούτε πολλές-πολλές απολαύσεις. Ας χαρούμε, λοιπόν, τις φετινές ως τις τελευταίες διακοπές μία χώρας που ως τώρα έμοιαζε να παραθερίζει όλο τον χρόνο....
Γιατί εκεί ήταν το πρόβλημα. Είχαμε αναγάγει την καλοπέραση, την άνεση, τη χαλάρωση σε πρωταρχικό σκοπό της ζωής. Υπήρχαν, βέβαια, και τα λίγα θύματα που σκοτώνονταν στη δουλειά για να προχωράει το κατάστημα. (Στην Ελλάδα όλα είναι του ύψους ή του βάθους: ή κάτεργο ή ραστώνη). Για τους περισσότερους, όμως, βασική απασχόληση ήταν η εξεύρεση χρημάτων με τον μικρότερο δυνατό κόπο και η μεγιστοποίηση της καλοπέρασης. Όπως λέει η θεία Άγκελα, εκεί που ο δυτικοευρωπαίος έχει ως στόχο του την παραγωγή, την αξιοποίηση, τη δημιουργία, ο Έλληνας έχει το αραλίκι ποιότητας. Αλήθεια, δεν της είπαν οι συμπατριώτες της πως ο τόπος αυτός είναι φτιαγμένος για μόνιμες διακοπές;
Τέρμα τα πάντα. Οι διακοπές διαρκείας όλων των μονίμως απόντων συμβασιούχων, συμβούλων (π.χ. της ΕΡΤ) των άφαντων, αργόσχολων ή ημιαπασχολούμενων τελείωσαν. Οι μαϊμού και πρόωρες συντάξεις, οι επιδοτήσεις, οι δέκατοι τρίτοι, τέταρτοι (αύριο: πέμπτοι και έκτοι) μισθοί, τα επιδόματα, οι αργομισθίες, οι διπλομισθίες, τα δώρα, οι μίζες, τα «μαύρα», τα τυχερά, εξαφανίζονται. Οι βαρέως και ανθυγιεινώς εργαζόμενοι (κακώς τόσο λίγοι: όλα τα επαγγέλματα είναι βαριά και βλάπτουν - γενικώς, η δουλειά είναι ανθυγιεινή) περιορίζονται και αυτοί. Τα τριήμερα που γίνονταν εβδομαδιαίες κοπάνες, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα όπου όλοι έλειπαν για δεκαπενθήμερο, οι άδειες από τη σημαία και οι τεράστιες αναρρωτικές (οι περισσότεροι εξαντλούσαν το νόμιμο όριο), όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.
Οι Αιώνιες Ελληνικές Διακοπές τελείωσαν. Απολαύστε το τελευταίο, ίσως, ανέμελο καλοκαίρι (ακόμα δεν μας έχουν έρθει όλες οι επιπτώσεις) και ετοιμαστείτε για ένα δύσκολο φθινόπωρο.
Να περάσετε (όσο γίνεται) καλύτερα!    
           
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://poulitaria.blogspot.com

Έκαψαν τη Σάμο για να διασκεδάσουν!

Για να… διασκεδάσουν έβαλαν φωτιά που απείλησε να μην αφήσει πράσινο ούτε για δείγμα στην Σάμο! Οι εμπρηστές που έκαναν τις δασικές εκτάσεις στο νησί να καίγονται επί τρία μερόνυχτα, είναι τρεις κτηνοτρόφοι από τους οποίους ο ένας έχει και «παρελθόν».

Χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από ξηράς και αέρα για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο Κοκκάρι, αφού όμως πρώτα αποτέφρωσε χιλιάδες στρέμματα δάσους… Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις βοσκούς από τους οποίους ένας ομολόγησε πως έβαλε φωτιά τα ξημερώματα της Τετάρτης μαζί με τους άλλους δύο και δικαιολογήθηκε ότι ήταν… μεθυσμένοι!


Ο κτηνοτρόφος υπέδειξε το σημείο και τον τρόπο με τον οποίο προκάλεσαν την πυρκαγιά, αλλά αρνήθηκε ότι εμπλέκεται και σε άλλους εμπρησμούς στο νησί, πράγμα ωστόσο που ερευνούν Αστυνομία και Πυροσβεστική. Κι αυτό γιατί ο ένας από τους δύο φίλους του είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για εμπρησμό και μάλιστα είχε καταδικασθεί!


Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν ποιο ήταν το πραγματικό κίνητρό τους και εκτιμούν ότι προσπάθησαν να κάψουν όσο μεγαλύτερη περιοχή μπορούσαν για να δημιουργήσουν βοσκοτόπια και να εξασφαλίσουν… τροφή για τα κοπάδια τους! Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.


ΠΗΓΗ:   http://www.protothema.gr/ 

Αμερικανός στρατιώτης πίσω από τη διαρροή

Ένας στρατιώτης φέρεται ότι ευθύνεται για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν στον ιστότοπο Wikileaks.

Ένας αμερικανός στρατιώτης, που φέρεται ότι διέρρευσε στον ιστότοπο WiKiLeaks ένα βίντεο με ένα λάθος των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τα απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, μεταφέρθηκε από το Κουβέιτ σε μία φυλακή των ΗΠΑ.

Ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ έφτασε στη στρατιωτική βάση του Κουάντικο, στη Βιρτζίνια, την Πέμπτη το βράδυ μετά τη μεταφορά του φακέλου του από αμερικανική φυλακή στο Κουβέιτ, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του.

Ο Μάνινγκ κατηγορήθηκε στις αρχές Ιουλίου για παραβίαση του στρατιωτικού κώδικα. Φέρεται ότι διέρρευσε στον ιστότοπο WiKiLeaks ένα βίντεο, που μεταδόθηκε τον Απρίλιο, στο οποίο έχει καταγραφεί μία επίθεση με ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού το 2007 που προκάλεσε το θάνατο δύο υπαλλήλων του πρακτορείου Reuters και πολλών άλλων ανθρώπων στη Βαγδάτη.

Ο στρατιώτης κατηγορείται επίσης ότι έστειλε στο WiKiLeaks 150.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα, 50 από τα οποία αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Μάνινγκ θεωρείται πλέον ότι ευθύνεται και για τη πρόσφατη διαρροή χιλιάδων εγγράφων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή στο WiKiLeaks.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, οι αρχές έχουν αποδείξεις που συνδέουν τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ με τη διαρροή αυτών των 92.000 απόρρητων εγγράφων που καλύπτουν την περίοδο από το 2004 έως το 2009.

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι η έρευνα για τις δραστηριότητες του Μάνινγκ συνεχίζεται.

Η μεταφορά του κρατούμενου στις ΗΠΑ έπρεπε να γίνει "εξαιτίας της πιθανώς μακράς κράτησης του πριν τη διεξαγωγή της δίκης λόγω της πολυπλοκότητας των κατηγοριών και τις έρευνας που διεξάγεται", υπογράμμισε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.  

ΠΗΓΗ:   http://www.skai.gr

 

Έρευνα για την συγχώνευση Olympic Air και Aegean Airlines

Την έναρξη ενδελεχούς έρευνας σχετικά με  την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, η αρχική έρευνα έδειξε ότι «η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, καθώς η νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές».
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού επίτροπος Χοακίν Αλμούνια τόνισε: «Η Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έχουν μια ανταγωνιστική επιλογή αεροπορικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, όσον αφορά τόσο τους ναύλους όσο και τις διαδρομές, ιδίως σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας».
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η απόφαση για την έναρξη σε βάθος έρευνας δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η Επιτροπή έχει προθεσμία έως τις 7 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση ως προς το εάν η συγκέντρωση θα εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό την άσκηση αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) ή σε σημαντικό τμήμα αυτού.

Το πείραμα κράτησε λίγο...

Η αποχώρησή του από την ΕΡΤ ούτε εν θερμώ έγινε ούτε «κεραυνός εν αιθρία» ήταν...
Στην τελευταία συνάντησή του με συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Γιώργος Γαμπρίτσος τούς ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τον ξαναδούν. Γέλασαν. Κι όμως, στην αρχή της εβδομάδας ενημέρωσε το Δ.Σ. για την παραίτησή του από τη θέση
του προέδρου της ΕΡΤ. Την είχε...
ήδη στείλει στον υπουργό. Η επιλογή του ήταν έκπληξη. Κυρίως για κομματικούς. Δεν ανήκε στον στενό ή ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Γι΄ αυτό θεωρήθηκε και συμβολική.

Ενα μήνυμα της κυβέρνησης, που συμπλήρωνε τον συμβολισμό της μεταφοράς της ΕΡΤ από το υπουργείο Τύπου στο υπουργείο Πολιτισμού. Υποτίθεται αυτά θα ήταν αρκετά για να μπει φρένο και σταδιακά να ανατραπούν παλαιοκομματικές αντιλήψεις για τη λειτουργία της σαν αποκλειστικό, ρουσφετολογικό εξάρτημα του κομματικού μηχανισμού του κάθε κυβερνώντος κόμματος- δυστυχώς και όχι μόνον.

Η παραίτησή του δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ιδίως σε όσους έχουν την εμπειρία της ακανθώδους λειτουργίας της ΕΡΤ. Εκτός αυτού, μπορεί οι επιλογές των προσώπων που τη διοικούν να αποτυπώνουν την κυβερνητική αντίληψη για τον ρόλο της, αλλά εφόσον αυτή έδειχνε ότι αλλάζει, ήταν απαραίτητος ένας σαφής σχεδιασμός για τις τομές που θα στήριζε η επιλογή Γαμπρίτσου. Η απόσταση τελικώς από τους συμβολισμούς στην πράξη αποδείχθηκε μεγάλη.

Γεννημένος το 1955, πήρε πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης, master of science στην ηλεκτρομηχανική και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το CΒS της Νέας Υόρκης. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του Μega. Από το 1996 και ύστερα βρίσκεται σε υψηλές διοικητικές θέσεις στις επιχειρήσεις Νetmed και κατόπιν Νova, ενώ πρόλαβε να είναι και στο Δ.Σ. της Ολυμπιακής επί Λιάπη κατά την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η συνάντησή του με τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο λέγεται ότι έγινε το διάστημα 2004-2006 όταν και οι δυο εργάζονταν για την εταιρεία Εrgon Ζehnder Ιnternational που είχε αντικείμενό της την εξεύρεση στελεχών για επιχειρήσεις. Εταιρεία από εκείνες που κοινώς αποκαλούνται «κυνηγοί κεφαλών» και αποτελούν αντικείμενο σκληρής κριτικής ως πυλώνες του καπιταλισμού, ιδίως από εμπνεόμενους από σοσιαλιστικά ιδεώδη.

Πάντως εκτός από τα τυπικά προσόντα, σπάνια για τους διοικούντες την ΕΡΤ, το γεγονός ότι δεν είχε κομματική σχέση με το ΠΑΣΟΚ τού έδινε ένα υπερκομματικό προφίλ που θεωρήθηκε, διόλου αδίκως, ότι είχε ανάγκη η κρατική τηλεόραση για να σπάσει ο κύκλος της καχυποψίας. Αλλά μάλλον ως μειονέκτημα τού καταλογίζεται από το εσωτερικό της ΕΡΤ ο υπερκομματικός ζήλος, καθώς τα σημάδια από τη λαίλαπα της προηγούμενης διοίκησης, με τη σκανδαλώδη ευνοιοκρατία της, ήταν νωπά σε μια ΕΡΤ καταρρακωμένη και διχασμένη. Σίγουρα είχε άγνοια πολιτικάντικων μεθόδων, αλλά και απουσία μιας πολιτικής εμπειρίας για να αναγνωρίσει ότι τα συσσωρευμένα προβλήματα της ΕΡΤ απαιτούν περίοδο προσαρμογής πριν πείσουν για την αξιοκρατική και μόνο αφετηρία τους διάφορες επιλογές διοικούντων. Αλλωστε, τι είναι αυτό που θα μπορούσε να την απαλλάξει από το κλίμα καχυποψίας, όταν παρέμειναν στις θέσεις τους πρόσωπα που πάντως κάθε άλλο παρά διά της αξιοκρατικής μεθόδου επιλέχτηκαν από τους προηγούμενους.

Ωστόσο κάτι οι συμβολισμοί, κάτι η επιβιωτική αισιοδοξία του δημόσιου υπάλληλου, δημιουργήθηκαν σε πολλούς παραμερισμένους υπερβάλλουσες προσδοκίες. Περίμεναν τομές και αποκατάσταση. Δεν ήρθαν. Η καχυποψία όχι μόνο παρέμεινε, αλλά ενισχύθηκε.

Κάκιστες ήταν οι σχέσεις του με τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ - λέγεται ότι οι φωνές κατά τις συναντήσεις τους ακούγονταν ώς την πλατεία της Αγ. Παρασκευής. Η ΕΡΤ βουίζει πως διατηρούσε φιλία και συχνή τηλεφωνική επαφή με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Ισως γιατί διατήρησε υπεύθυνη των νομικών υπηρεσιών την κ. Μπαλωμένου, επιλογή του προηγούμενου προέδρου Χρήστου Παναγόπουλου και δικηγόρο στο παρελθόν του κ. Ρουσόπουλου, αλλά και υψηλόμισθους ευνοούμενους των προηγούμενων (Μπίτση, Υφαντή κ.ά.).

Ισως γιατί υπέγραψε 90 αποκλειστικές συμβάσεις με πρόσωπα μεταξύ των οποίων υπήρχαν κάποιοι που αναφέρονται ως υπεύθυνα παραβάσεων στο πόρισμα της εισαγγελέως κ. Φάκου και είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι περίμεναν την ικανοποίηση ότι τουλάχιστον θα υπάρξει μια αναμονή μέχρι να αποφανθεί γι΄ αυτούς η Δικαιοσύνη.

Πάντως, παρά τον ενθουσιασμό στις συναντήσεις του με εκείνους που είχε απολύσει ο Παναγόπουλος και είχαν δικαιωθεί στα δικαστήρια, κανέναν δεν είχε αξιοποιήσει. Λένε ακόμη πως διατήρησε στη θέση του τον διευθυντή της ΕΡΑ κ. Ανδρικάκη, επειδή είναι προσωπικός φίλος του κουμπάρου του, κ. Μουχταρίδη, στον οποίο ανανέωσε τη σύμβαση για τη θέση του συντονιστή του Ράδιο Κόσμος της ΕΡΑ.

Μικρός ο τόπος, ακόμη μικρότερος ο χώρος των επικοινωνιών, όλοι γνωστοί, φίλοι και κουμπάροι, αλλά ο τόπος που έχει καεί στον χυλό των κουμπαριών, φυσάει και το γιαούρτι. Ιδίως σε μια ΕΡΤ που δεν έχει ζήσει ποτέ την αξιοκρατία.

Ο ίδιος προέβαλε «προσωπικούς λόγους» για την παραίτησή του. Οι εκδοχές που κυκλοφόρησαν είναι πάνω από μια. Ολες συγκλίνουν όμως στην έλλειψη ενός κεντρικού σχεδιασμού που θα έδινε με σαφήνεια την κατεύθυνση προς την οποία βάδιζε η ΕΡΤ, θα έλυνε άμεσα πρακτικά προβλήματα και θα στήριζε τις αποφάσεις του προέδρου. Λέγεται πως συγκρούστηκε με τον Ραγκούση για το θέμα των συμβασιούχων. Και αυτό σωστό. Με το μεγαλύτερο ποσοστό των καίριων λειτουργιών της ΕΡΤ να καλύπτεται από συμβασιούχους, ζητούσε εξαίρεση από τον νόμο. Λέγεται ότι συγκρούστηκε και με τον Παπακωνσταντίνου για την αμοιβή του, η οποία δεν είχε καν οριστεί ύστερα από τόσους μήνες.

Το πέρασμα Γαμπρίτσου από την ΕΡΤ άφησε μια αμφιθυμία, αποτέλεσμα ίσως μιας αίσθησης ότι η επιλογή του ήταν σαν ένα είδος κυβερνητικού πειράματος για το αν μπορούν να παραμεριστούν, με συμβολικές κινήσεις και μόνο, παλιές δυσλειτουργικές νοοτροπίες και να αντικατασταθούν από έναν απολιτίκ επιχειρηματικό δυναμισμό.


Της ΠΟΠΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ
ΝΕΑ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://nonews-news.blogspot.com

Ελευθερο Bloging στην Iταλια : Κερδίθηκε η μάχη, όχι ακόμα ο πόλεμος ...

Το νομοσχέδιο του Berlusconi για τη Φίμωση της ελευθερίας διακίνησης ιδεών και πληροφοριών αποσύρθηκε για το Σεπτέμβρη…Μια πρώτη υποχώρησητου Berlusconi μετά τη χθεσινή διαμαρτυρία εναντίον της φίμωσης των blogs!

Σχολιο Antii : Με δεδομένο ότι σημερα ο Μπερλουσκόνι χώρισε και τα τσανακια του με τον κατα καιρους συμμαχο του ακροδεξιο Gianfranco Fini , ίσως έχουν εκλογες σε λίγο καιρό εκει στη ιταλία, οπου πρέπει παση θυσια να χάσει ο Ιταλός Joker, γιατι αν κατσει και κερδισει, θα τα παρει όλα παραμαζωμα με ακόμα πιό φασιστικό και αλαζονικο τροπο. Ποιός τον πιάνει τότε...
Από: sibilla-gr
Ενώ το νομοσχέδιο επρόκειτο να ψηφιστεί σήμερα, τελευταία ημέρα λειπτουργία της ιταλικής βουλής πριν τις διακοπές του καλοκαιριού,
Η σύνοδος του προεδρείου της βουλής αποφάσισε να μετατεθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου που συζητήθηκε, μετά το άνοιγμα της βουλής (Σεπτέμβριο)…
Ο Fulvio Fammoni (Cgil), Γενικός Γραμματέας της ιταλικής ΓΣΕΕ, δήλωσε: «Μια σημαντική νίκη του κινήματος, που έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία ενός... 
Κομιτάτου για την ελευθερία και το δικαίωμα στην πληροφόρηση. Είναι η πρώτη πολιτική ήττα της κυβέρνησης.
Έλεγαν πως ήταν ανώφελο να διαδηλώσουμε εναντίον του νόμου Φίμωσης και δεν ήταν έτσι… Δεν εφησυχάζουμε, παραμένουμε πάντα έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις…».
Ο Giancarlo Ghirra, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών (αντίστοιχη της ΕΣΗΕΑ), δήλωσε: «Είναι μια σημαντική νίκη των δημοσιογράφων, του κοινοβουλίου και των πολιτών, που κινδύνευαν να χάσουν το δικαίωμα στην πληροφόρηση…»

Ευτυχώς που στην Ελλάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης δεν θα προχωρούσε ποτέ σε τέτοιο αντίστοιχο νόμο φίμωσης των blogs, γιατί αν περιμέναμε από τη ΓΣΕΕ ή την ΕΣΗΕΑ να αγωνιστεί εναντίον της φίμωσης των blogs, θα ήμασταν χαμένοι από χέρι…
Σκέφτεστε τον κύριο Παναγόπουλο και τον κύριο Σώμπολο, να διαδηλώνουν όλη τη νύχτα, όπως οι συνάδελφοί τους ιταλοί, έξω από την ελληνική βουλή για να μην περάσει νόμος φίμωσης των blogs;

ΠΗΓΗ:   http://antiitroktiko.blogspot.com

Μειώση μισθών ή απολύσεις !

Πρόταση μείωσης των αποδοχών του συνόλου των εργαζομένων στον “Αγγελιοφόρο” κατά 12,5% και καθιέρωση 7ωρης εργασίας, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η ιδιοκτησία της εφημερίδας. 

Σε διαφορετική περίπτωση , αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση αυτή η εφημερίδα θα προχωρήσει σε απολύσεις, συμπλήρωσε. 

 Σύμφωνα με το σχέδιο , η μείωση θα γίνει με προσωπική συμφωνία που θα υπογράψει ο κάθε συντάκτης με την εφημερίδα , καταργώντας έτσι τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι , όπως και στην περίπτωση της “Μακεδονίας” είναι αποφασισμένοι να μην αποδεχθούν το σχέδιο, προχωρώντας σε απεργία. 
 
ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://allismedia.blogspot.com

Ανακατατάξεις στο Δημόσιο, μετά την απογραφή των 768.009 υπαλλήλων

Ευρείες ανακατατάξεις στο στενό δημόσιο τομέα, με μαζικές μετακινήσεις προσωπικού, συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις οργανισμών και φορέων και θέσπιση νέου μισθολογίου, σηματοδοτεί η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό άφησαν να εννοηθεί οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών Γ.Ραγκούσης και Γ.Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή, κατά την οποία παρουσίασαν τα αποτελέσματα της απογραφής των 768.009 δημοσίων υπαλλήλων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο κ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει ο «Καλλικράτης» στο κεντρικό κράτος, που προβλέπει, εκτός των άλλων, τη μεταστέγαση όλων των υπουργείων, την επανεξέταση όλων των οργανισμών λειτουργίας τους και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων της διοίκησης.


«Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης θέσεων στο Δημόσιο» διαβεβαίωσε ωστόσο, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί ούτε από την τρόικα. Έκανε όμως λόγο για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση.


O υπουργός Οικονομικών τόνισε, δε, ότι μετά την απογραφή του προσωπικού στον δημόσιο τομέα ανοίγει ο δρόμος για το ενιαίο μισθολόγιο. Ταυτόχρονα, όπως είπε, θα καταβληθεί προσπάθεια να εντοπιστούν αμοιβές που είναι ασύμβατες με την κείμενη νομοθεσία και διαβεβαίωσε ότι μετά και την πιστοποίηση της μισθοδοσίας από κάθε φορέα θα ξεκινήσει (από την 1η Νοεμβρίου) η καταβολή των αποδοχών των υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. «Θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία για το πώς ξοδεύονται τα χρήματα» κατέληξε.


Η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων της απογραφής προτίθεται να προχωρήσει και σε απογραφή των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των κρατικών ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Η πρωτοβουλία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να αποσαφηνιστεί πλήρως ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων - μισθοδοτούμενων ή μη από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Ο αριθμός που θα προκύψει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα ανεβάσει τελικά τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων από 950.000 έως και 1 εκατ. άτομα.


Ταυτόχρονα, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, που θα υπάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα ξεκινήσει τις διασταυρώσεις των στοιχείων έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν από την 1η Νοεμβρίου 2010 όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου να μισθοδοτούνται από έναν κοινό λογαριασμό του κράτους.


Από το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε ήδη και η κατάρτιση του μητρώου των υπαλλήλων, που περιλαμβάνει στοιχεία για τις θέσεις που κατέχουν, τα χρόνια υπηρεσίας τους, τους τίτλους σπουδών και, εν γένει, το καθεστώς απασχόλησή τους.


Τα στοιχεία αυτά θα επιτρέψουν ώστε να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος που θα περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων, και μαζικές μετακινήσεις προσωπικού από την μια υπηρεσία στην άλλη εντός βεβαίως του ιδίου υπουργείου.


ΠΗΓΗ:   http://allaboutergasia.blogspot.com/ 

Πλούσια σε ουράνιο η ελληνική γη!!!!!!!!

Τι αποκαλύπτει η έκθεση του ΟΟΣΑ και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.


Πλούσια κοιτάσματα ουρανίου, που μπορεί να ξεπερνούν και τους 20.000 τόνους, υπολογίζεται ότι κρύβει στα σπλάχνα της η ελληνική γη. Η αποκάλυψη έρχεται στην τελευταία κοινή έκθεση του ΟΟΣΑ και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, «Uranium 2009», την οποία έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα». Αν και οι πληροφορίες των ελλήνων επιστημόνων κάνουν λόγο για την ύπαρξη μόνο 10.000 βεβαιωμένων τόνων ουρανίου, η εφετινή έκθεση των διεθνών οργανισμών αναφέρεται έως και σε διπλάσια νούμερα.


Σύμφωνα με τη μελέτη, η κατανομή των ποσοτήτων του σπάνιου μεταλλεύματος γίνεται ως εξής: Επτά χιλιάδες τόνοι είναι αυτοί που έχουν βρεθεί από τους έλληνες γεωλόγους. Επίσης, είναι βέβαιη η ύπαρξη περίπου 1.000 ακόμη τόνων στη χώρα. Επιπροσθέτως, η μελέτη αναφέρεται σε άλλα πιθανά κοιτάσματα που φτάνουν τους 6.000 τόνους, ενώ τονίζει ότι.....


προφανώς υπάρχει αντίστοιχη ποσότητα, η οποία δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες.

Στο Δελτίο Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας του 1998, τα περισσότερα κοιτάσματα της Ελλάδας εντοπίζονται στα βόρεια του Νομού Σερρών, στην παράκτια ζώνη μεταξύ Σερρών και Καβάλας, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο του Νομού Δράμας, ενώ επεκτείνονται και προς τη γειτονική Ξάνθη. Επίσης, διάσπαρτα μικρά κοιτάσματα έχουν βρεθεί σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, των Σερρών συμπεριλαμβανομένων. Ακόμη, υπάρχουν διάχυτες πληροφορίες για την ύπαρξη ουρανίου τόσο στη Φλώρινα όσο και στη Λέσβο. Σε ό,τι αφορά τη γεωλογία, το ουράνιο στη χώρα μας εντοπίζεται σε ιζήματα και όξινα γρανιτικά πετρώματα και το δυνητικά «εξαγώγιμο» προϊόν είναι το οξείδιο του ουρανίου, δηλαδή το κίτρινο συμπύκνωμα που χρησιμοποιείται στην πυρηνική τεχνολογία.


Το ζήτημα της ύπαρξης κοιτασμάτων ουρανίου στη χώρα μας διαθέτει και δόσεις μυθολογίας, κατασκοπείας, θρίλερ, άγνοιας και ρεαλιστικών αναγκών! Ιδίως οι τελευταίες είναι και αυτές που απασχολούν τους έλληνες ειδικούς, καθώς, λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών του ουρανίου και των αυξημένων αναγκών για πυρηνική ενέργεια, το ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο επανέρχεται, με τις τιμές του να τρέχουν ιλιγγιωδώς.



Στη χώρα μας οι πρώτες ερευνητικές εργασίες για την εξεύρεση ουρανίου είχαν ξεκινήσει με το Σχέδιο Μάρσαλ, ήδη από το 1948. Την περίοδο της δικτατορίας το δικαίωμα της έρευνας για ουράνιο, στις οποίες συμμετείχαν και ξένοι εμπειρογνώμονες, παραχωρήθηκε στον «Δημόκριτο». Το 1978, στις έρευνες ενεπλάκη συστηματικότερα το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, το οποίο εντόπισε και το πρώτο οικονομικά εκμεταλλεύσιμο απόθεμα στο Παρανέστι της Δράμας. Ηταν Ιανουάριος του 1979.


Τα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν σοβαρές απόπειρες προς την κατεύθυνση της μεθοδολογίας της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων και της δημιουργίας εμπορεύσιμων συμπυκνωμάτων. Ηταν τέτοια και η διεθνής συγκυρία, η οποία, λόγω της υψηλής ζήτησης για ουράνιο, υποσχόταν αισιόδοξες προοπτικές προς όφελος της ελληνικής μεταλλευτικής βιομηχανίας. Οι μελέτες συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή, με ακόμη περισσότερες έρευνες για νέα κοιτάσματα ουρανίου.


Το 1995, το τότε υπουργείο Βιομηχανίας, το οποίο ήταν αρμόδιο για την Ενέργεια, έλαβε την πρώτη συγκροτημένη και ολοκληρωμένη εργασία για το ζήτημα, η οποία αποδείκνυε τη δυνατότητα εξόρυξης μέχρι και 10.000 τόνων ουρανίου στη χώρα μας. Τα στοιχεία της μελέτης, που επικεντρωνόταν στα βεβαιωμένα κοιτάσματα της Βόρειας Ελλάδας, έδωσαν τη σκυτάλη στη συγκρότηση ενός πιλοτικού σχεδίου για την εκμετάλλευση του ελληνικού ουρανίου.



Το πιλοτικό σχέδιο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Α΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ήταν εξαιρετικά ελπιδοφόρο, παρέχοντας ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανακτησιμότητα του σπάνιου μεταλλεύματος στο Παρανέστι της Δράμας. Και αυτό διότι η εξόρυξη από το χώμα μπορούσε να γίνει πάρα πολύ εύκολα, κάτι που θα επέτρεπε στο ελληνικό ουράνιο να πωλείται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Βάσει αυτών των αισιόδοξων προβλέψεων εκπονήθηκε ολόκληρη επιχειρησιακή, οικονομοτεχνική μελέτη.



Ωστόσο, το 1999, το επιχειρησιακό σχέδιο, αλλά και η περαιτέρω προγραμματισθείσα έρευνα για ουράνιο σταμάτησαν για άγνωστους ως σήμερα λόγους. Εκτοτε τα σχέδια εκμετάλλευσης έχουν εγκαταλειφθεί, ανάμεσα στα οποία και οι προτάσεις των επιστημόνων για ανταλλαγή του ουρανίου με δωρεάν εισαγόμενη ενέργεια από το γειτονικό Κοζλοντούι. Επίσης, απούσα από όλη αυτή την ιστορία ήταν και η «ατμομηχανή» της ελληνικής ενέργειας, δηλαδή η ΔΕΗ. Ενώ τη δεκαετία του 1990 το κόστος ανάκτησης του ελληνικού ουρανίου θεωρούντανιδιαιτέρως χαμηλό, σήμερα στην έκθεση του ΟΟΣΑ τοποθετείται αυστηρά και μόνο στην υψηλή κοστολογική κλίμακα, κυμαινόμενο στα 260 δολάρια ανά τόνο. Η εκτόξευση του κόστους αποτελεί δυσεξήγητο φαινόμενο, το οποίο δεν έχει απαντηθεί με ακρίβεια.



Μία εξήγηση είναι ότι η πτώση του Τείχους του Βερολίνου είχε ρίξει τις διεθνείς τιμές του ουρανίου, καθώς οι πυρηνικές δυνάμεις απέσπασαν το σπάνιο μετάλλευμα από τα καταστραφέντα πυρηνικά όπλα. Αυτό αποτυπώνεται και στην εξέλιξη της τιμής του ουρανίου. Εκείνη την περίοδο η τιμή ανά λίβρα έπεσε από τα 33 στα 13 δολάρια, για να «καθήσει» στα 8,5. Αντίθετα, σήμερα, λόγω της εκτεταμένης ζήτησης, έχει εκτοξευθεί καθώς ανήλθε στα 46,5 δολάρια ανά λίβρα, δηλαδή κάπου 120 ευρώ το κιλό, τιμή σχεδόν δέκα φορές υψηλότερη από την εποχή της πτώσης του Τείχους.


Βήμα
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://stakarfia.blogspot.com

Ένα ποτηράκι κάνει καλό στα αρθριτικά

Όσοι δεν πίνουν αλκοόλ έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες  να εμφανίσου ασθένεια σε σχέση με αυτούς που πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον δέκα φορές τον μήνα.

Οι βρετανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ συγκρίνοντας δύο ομάδες εθελοντών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο ανακουφίζει από την αρθρίτιδα αλλά μειώνει και την ζημιά που προκαλεί η πάθηση.

Όπως ανακοίνωσε το BBC όσοι έπιναν αλκοόλ ένιωθαν λιγότερο πόνο και είχαν μικρότερο πρήξιμο στις αρθρώσεις τους σε σχέση με όσους έπιναν σπάνια ή  δεν έπιναν καθόλου.

Για του λόγου το αληθές η ανάλυση με ακτίνες Χ έδειξε ότι οι εθελοντές που έπιναν αλκοόλ είχαν μικρότερη ζημιά  στις αρθρώσεις. Επιπλέον ο αιματολογικός έλεγχος έδειξε χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ωφέλεια του αλκοόλ δεν περιορίζει μόνο τα συμπτώματα αλλά και την ίδια την ασθένεια!

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως γιατί το αλκοόλ έχει ευεργετική επίδραση στα αρθριτικά υπάρχει πιθανότητα να καταστέλλει την δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς και   συνεπώς και την εκδήλωση της πάθησης.
 

ΗΠΑ: «Φταίει η Ελλάδα και η ΕΕ για την οικονομική μας κρίση»!

Ο Λευκός Οίκος επέρριψε Την ευθύνη για την επιβράδυνση που σημείωσε η οικονομική μεγέθυνση στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο έριξε σε Ελλάδα και ΕΕ ο Λευκός Οίκος κάνοντας λόγο για «αντίθετους ανέμους».

«
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε πέσει σε αντίθετους ανέμους», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκιμπς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιρρίπτοντας ευθύνες σε ΕΕ και Ελλάδα για τον περιορισμό της ανάπτυξη των ΗΠΑ: «Ό,τι συνέβη στην Ευρώπη, ό,τι συνέβη στην Ελλάδα στα τέλη της Άνοιξης, ήταν ένα μεγάλο μέρος αυτού του αντίθετου ανέμου».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οικου ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είχαν το πολιτικό σθένος να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα ενώ, κατά την εκτίμηση του, η Ευρώπη δεν το έκανε και έτσι συμπαρέσυρε και την αμερικανική οικονομία περιορίζοντας την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της:  «
Η Ευρώπη δεν έκανε, για να μιλήσουμε ειλικρινά, τόσα πολλά όσο οι ΗΠΑ για να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα.Κι αυτό έχει χωρίς αμφιβολία σμικρύνει την μεγέθυνσή μας και την παγκόσμια μεγέθυνση».

Οι Βρυξέλλες, πάντως, προς το παρόν έχουν αποφύγει να τοποθετηθούν επίσημα επί της αμερικανικής «ετυμηγορίας». «Η σύγκριση των οικονομιών των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι πολύ δύσκολη, δεδομένης της διαφορετικής χρονολογίας και των αποτελεσμάτων της κρίσης.
Η Ευρώπη έκανε βήματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση και όλα δείχνουν πως είμαστε σε καλό δρόμο» αρκέστηκε να σχολιάσει αξιωματούχος της ΕΕ.

ΠΗΓΗ:    http://allisinter.blogspot.com

Διαφθορά στον τομέα της άμυνας

Το πρόσφατο γεγονός της κλοπής εκρηκτικών υλών από στρατόπεδο της ΕΦ και η αποκάλυψη για την επίσημη, πλέον, διαδικασία ρουσφετιού μέσω των κυβερνητικών διαύλων επικοινωνίας, αποτελούν την αρχή της αποκάλυψης της σήψης, της διαφθοράς και της αποσάθρωσης στην οργάνωση και λειτουργία του στρατεύματός μας.

Η κατάσταση στην Ε.Φ. είναι γνωστή σε όλους όσοι έχουν σχέση με αυτήν, πλην όμως από τη μια ο φόβος των στελεχών της ν' αποκαλύψουν γεγονότα και καταστάσεις οι οποίες θα πυροδοτούσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις και από την άλλη η εξυπηρέτηση προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων μέσα από αυτήν, οδήγησαν σήμερα την Ε.Φ. σε ένα πεπαλαιωμένο, χωρίς στόχους και αποστολή, χωρίς μέλλον και προοπτική, στράτευμα.

Το σημερινό κατάντημα της κλοπής υλικών και οπλισμού από τα ίδια τα στελέχη της, η απάθεια και η μοιρολατρία της πλειοψηφίας των στελεχών, η έλλειψη φρονήματος και ηθικού, οδηγούν μαθηματικά στην κατάρρευση του αμυντικού μας σχεδιασμού, προδιαγράφοντας την οριστική και παθητική αποδοχή της επικείμενης λύσης του Κυπριακού, την οποία η κυβέρνηση Χριστόφια επιδιώκει με κάθε μέσο. Η Ε.Φ. αποτελούσε μέχρι πρόσφατα το μοναδικό εμπόδιο στα σχέδια του ΑΚΕΛ και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, για κάμψη της αντίστασης του λαού μας στα σχέδια οριστικής διευθέτησης του Κυπριακού.

Ο στρατός μας αντιπροσώπευε την εθνική μας υπόσταση και η πλειοψηφία των στελεχών του γαλουχήθηκαν με τα εθνικά μας ιδεώδη. Το γεγονός αυτό δημιουργούσε φόβο στους πραματευτάδες της πατρίδας μας, οι οποίοι εφάρμοσαν το σχέδιο αποσάθρωσης με τον παροπλισμό των ικανών αξιωματικών και την προώθηση και τοποθέτηση σε θέσεις κλειδιά, κομματικών αξιωματικών και στελεχών. Σήμερα η Ε.Φ. έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα και απλώς συντηρείται μέχρι νεωτέρας.

Η διοίκηση είναι ανήμπορη ν' αντιδράσει, ενώ το Υπουργείο Άμυνας έχει επιδοθεί σε έναν ψηφοθηρικό αγώνα με στόχο τις επικείμενες εκλογές. Η κυβέρνηση μιλά για ευθιξία τη στιγμή που το ρουσφέτι έχει πάρει τη μορφή επίσημης αλληλογραφίας και το χειρότερο είναι ότι προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι άδικα την κατηγορούν.

Οι χιλιάδες έφεδροι, που ζουν την Ε.Φ., είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνονται τι λέω και δεν χρειάζεται να είσαι σε συγκεκριμένο κόμμα για να βλέπεις τα πράγματα θετικά ή αρνητικά. Οι συνθήκες και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Το Υπουργείο Άμυνας έπαψε να είναι ο θεματοφύλακας των αρχών και ιδεωδών που αποτελούν τα θεμέλια της Ε.Φ. και κατάντησε το υπουργείο εξυπηρετήσεων για τα κομματικά στελέχη του ΑΚΕΛ, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ολόκληρο παραεπιτελείο στελεχών που, αντί να επανδρώνουν τις μονάδες, διαφυλάσσοντας τουλάχιστον την αξιοπρέπεια και την ιστορία ενός στρατού ο οποίος έχυσε αίμα στο βωμό της Ελευθερίας, έχουν καταντήσει οι υποτακτικοί του κάθε κουμπάρου, γείτονα, κολλητού ή στελέχους του ΑΚΕΛ.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Μέλος Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κόμματος


Πηγή:http://www.sigmalive.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kontiloforos.blogspot.com

Ο Αγγλικός λαός διαμαρτυρήθηκε και πέτυχε να μην γίνει το σφραγισμένο μοσχάρι ενός παγκόσμιου σταύλου , εμείς τί θα κάνουμε;

KATAΡΓΕΙ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.



Mε ημερομηνία 27 Μαίου 2010 αλίευσα με καθυστέρηση σήμερα (29/7/2010) την ακόλουθη είδηση από το bbc news: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/8707355.stm
To Yπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου θα καταργήσει το σχέδιο για την ηλεκτρονική Εθνική Αστυνομική Ταυτότητα (Κάρτα Πολίτη) εντός 100 ημερών και όλες οι ταυτότητες που έχουν ήδη εκδοθεί θα ακυρωθούν, δήλωσε η Γραμματεύς του Υπουργείου Theresa May.

 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, η νέα κυβέρνηση του Η.Β. θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από την Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης όσοι αγόρασαν τις νέες ταυτότητες δεν θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την αγορά τους.
Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρεττανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία σημειωτέον είναι το αντίστοιχο αυτής που έχει προγραμματίσει να μας επιβάλλει υποχρεωτικά και η δική μας κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα: Περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ.
Nεώτερο δημοσίευμα της Guardian επίσης επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης συνασπισμού του Η.Β. για την άμεση κατάργηση των ηλεκτρονικών βιομετρικών ταυτοτήτων: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/libertycentral/2010/jun/09/id-cards-damian-green
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ» ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΟΔΙΑΣΕΙ ΉΔΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

BΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 

 

ΠΗΓΗ:    klassikoperiptosi

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://pentapostagma.blogspot.com/