'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ένα ποτηράκι κάνει καλό στα αρθριτικά

Όσοι δεν πίνουν αλκοόλ έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες  να εμφανίσου ασθένεια σε σχέση με αυτούς που πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον δέκα φορές τον μήνα.

Οι βρετανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ συγκρίνοντας δύο ομάδες εθελοντών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο ανακουφίζει από την αρθρίτιδα αλλά μειώνει και την ζημιά που προκαλεί η πάθηση.

Όπως ανακοίνωσε το BBC όσοι έπιναν αλκοόλ ένιωθαν λιγότερο πόνο και είχαν μικρότερο πρήξιμο στις αρθρώσεις τους σε σχέση με όσους έπιναν σπάνια ή  δεν έπιναν καθόλου.

Για του λόγου το αληθές η ανάλυση με ακτίνες Χ έδειξε ότι οι εθελοντές που έπιναν αλκοόλ είχαν μικρότερη ζημιά  στις αρθρώσεις. Επιπλέον ο αιματολογικός έλεγχος έδειξε χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ωφέλεια του αλκοόλ δεν περιορίζει μόνο τα συμπτώματα αλλά και την ίδια την ασθένεια!

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως γιατί το αλκοόλ έχει ευεργετική επίδραση στα αρθριτικά υπάρχει πιθανότητα να καταστέλλει την δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς και   συνεπώς και την εκδήλωση της πάθησης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου