'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Έβαλε τέλος στη ζωή του πατέρας δύο ανήλικων παιδιών - Τον έπνιξαν τα χρέη

Η απελπισία όπλισε το χέρι, του 38χρονου πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου.


Ο άτυχος άνδρας, εντοπίστηκε το πρωί δίπλα από το σπίτι του. Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, 12 και 16 ετών αντίστοιχα, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι γείτονές του, τον έβλεπαν να καταρρέει.


Κλεισμένος στο σπίτι του, απέφευγε να μιλάει και να ζητάει βοήθεια το τελευταίο διάστημα. Εκείνοι που τον γνώριζαν και τον έβλεπαν καταλάβαιναν ότι η απελπισία τον είχε κυριεύσει. Οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για αυτοκτονία, που προήλθε από πυροβολισμό στο κεφάλι. Το πιστόλι βρέθηκε δίπλα στον νεκρό. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί.


Πηγή : TNSite 

Οικονομία !!!!!!

"Σας παρουσιάζω αναλυτικά τους 10 λόγους που άλλαξαν τη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα να έχω χεστεί στο χρήμα λόγω της πολύ καλής οικονομικής πολιτικής του κράτους που με ανάγκασε να εξοικονομήσω χρήματα. 


Το έκανε για μένα,για εσάς, για όλους.!!





Οι 10 λόγοι:


1. Έκοψα το τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γαμάτες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)


Η "σούμα":


1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη


Αποτέλεσμα...:


Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ!!!!


Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:


1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη"


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!

http://tapantaedo1.blogspot.com/

Το Πατριαρχείο αντίθετο στην λειτουργία στην Αγία Σοφία!!!

Αντιτίθεται στην πρόθεση των ορθοδόξων των ΗΠΑ να βρεθούν την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, για λειτουργία, στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο, δηλώνοντας αποστασιοποιημένο από τη συγκεκριμένη ενέργεια στις τουρκικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι για την Παρασκευή προγραμματίσθηκε μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη, περίπου 250 Ελλήνων ορθοδόξων των ΗΠΑ, μελών της Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενορίας, Κρις Σπύρου, προκειμένου να τελέσουν θεία λειτουργία μέσα στον χώρο της Αγίας Σοφίας. 


http://www.nooz.gr 

Εκατόν είκοσι χρόνια από τη γέννηση της «βασίλισσας του εγκλήματος», Άγκαθα Κρίστι!!!

Δεν περνά ημέρα που να μην διαβάζεται κάποιο βιβλίο της σε κάποια γωνιά του πλανήτη. 

 Το κοινό της αριθμεί δισεκατομμύρια φίλους, τα βιβλία της μαθαίνονται από γενιά σε γενιά, τυπώνονται και ξανατυπώνονται σε όλο τον κόσμο. Η φήμη της εξακολουθεί να εξαπλώνεται, παρ’ όλο που εκείνη έχει περάσει από καιρό στη σφαίρα της αιωνιότητας. 

Σαν σήμερα, πριν από 120 χρόνια, στο Ντέβον της Αγγλίας γεννήθηκε η «βασίλισσα του εγκλήματος», η δημοφιλέστερη συγγραφέας του πλανήτη. Εκείνη που έφερε στον κόσμο τον Ηρακλή Πουαρώ και τη Μις Μαρπλ. Η Μαίρη Κλαρίσα Άγκαθα Μίλερ ή απλώς Άγκάθα Κρίστι.

«Η γραφή της είναι εθιστική. Σαν ναρκωτικό που σε υπνωτίζει. Είναι αδύνατο να διαβάσεις το πρώτο βιβλίο της και να μην αναζητήσεις τα επόμενα. Είναι αδύνατον να ξεκινήσεις ένα βιβλίο της και να το αφήσεις, πριν φτάσεις στην τελευταία του σελίδα» ήταν το συμπέρασμα σχετική έρευνας, που διεξήχθη στην Αγγλία.

Έγραψε συνολικά 80 μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων, καθώς και 19 θεατρικά έργα, που μεταφράστηκαν και ανέβηκαν στις σκηνές όλου του κόσμου. Στη λίστα των παραστάσεων που παρουσιάζονται για δεκαετίες στο Λονδίνο, Η Ποντικοπαγίδα είναι η μακροβιότερη (παίζεται 50 και πλέον χρόνια με εναλλασσόμενο, ασφαλώς, καστ ηθοποιών) και κάθε βράδυ η προσέλευση του κόσμου θυμίζει πρεμιέρα.

http://www.slap.gr/

Εκτός βαρέων και ανθυγιεινών 250.000 εργαζόμενοι!!!!

Σ
ε σημαντικές περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) προχωρεί η κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη με το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο που προβλέπει πως η λίστα των εν λόγω επαγγελμάτων θα καλύπτει μέχρι και το 10% του εργατικού δυναμικού.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», αυτό σημαίνει ότι 250.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανατροπές, τόσο στα μισθολογικά όσο και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με δεδομένη και την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου, ο οποίος καθιστά απαγορευτική την έξοδο στη σύνταξη πριν από τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας. 

Σταδιακά τα όρια ηλικίας θα αυξάνονται, ώστε το 2017 η συνταξιοδότηση να γίνεται με 35ετία στο 60ό έτος της ηλικίας (ή το 58ο έτος για μειωμένη). 

Η νέα λίστα με βάση τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2011. 

Σε όσα επαγγέλματα εξαιρεθούν από τη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά θα επέλθει αύξηση των ορίων ηλικίας κατά μία πενταετία. 

Οι πόρτες εξόδου θα κλείσουν για όσους είναι κάτω των 65 ετών ή εναλλακτικά δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος και 40 έτη ασφάλισης.
Στις άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό περιλαμβάνονται : 

-Η εκπόνηση αναλογιστικών μελετών για την οικονομική κατάσταση των επικουρικών ταμείων με προοπτική τη μείωση των επικουρικών συντάξεων που χορηγούν τα ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Όπως προβλέπεται και στο Επικαιροποιημένο Μνημόνιο, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η Εθνική Αναλογιστική Αρχή καλείται να κάνει μελέτες για την οικονομική βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων, τα οποία καλύπτουν 700.000 ασφαλισμένους. Το ύψος των συντάξεων θα είναι ανάλογο με την οικονομική βιωσιμότητα του κάθε Ταμείου, με αποτέλεσμα εννέα στα δέκα επικουρικά ταμεία να κινδυνεύουν. Κι αυτό γιατί όσα Ταμεία δεν είναι οικονομικά βιώσιμα, θα πρέπει να περικόψουν τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα πέσουν ακόμα και κάτω από το 20% του συντάξιμου μισθού. 

-Πρόσθετα έσοδα υπολογίζουν να εισπράξουν τα ταμεία και από τη ρύθμιση των χρεών ύψους 15 δισ. ευρώ (η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 15 Οκτωβρίου). Όσοι μπουν στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση χρεών μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν έκπτωση μέχρι και 80% στα πρόσθετα τέλη. 

-Από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων- που ήδη εφαρμόζει το ΙΚΑ πιλοτικά και θα αρχίσει να εφαρμόζει ο ΟΑΕΕ πανελλαδικά από τις 15 Οκτωβρίου- το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει την εξοικονόμηση πάνω από 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση, σε πρώτη φάση, θα αφορά τα φάρμακα, ενώ αργότερα θα επεκταθεί στο σύνολο των ιατρικών πράξεων και των νοσηλίων. Το σχετικό πρόγραμμα έχει στόχο να μειώσει την ετήσια δαπάνη των 5 δισ. ευρώ (το 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης). 

-Τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου των Συντάξεων με στόχο να μειωθούν κατά 80- 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο οι σχετικές πληρωμές. Οι δήμοι θα υποχρεωθούν να δίνουν άμεσα την πληροφόρηση μέσω ΚΕΠ και Ληξιαρχείων. Θα γίνει απογραφή όλων των συνταξιούχων μέσω ΚΕΠ. 

http://dete.gr/

Συνελήφθη Τούρκος διακινητής με 4 κιλά ηρωίνης!!!

Τέσσερα κιλά καθαρής ηρωίνης , προσπάθησε να περάσει στη χώρα μας Τούρκος, από το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο.

Με την κατασκευή διάφορων κρυπτών στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, ενώ είχε δημιουργήσει και ειδικό σύστημα αερισμού, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή η οσμή των ναρκωτικών ουσιών.

Η  παρουσία του από την πρώτη στιγμή κίνησε τις υποψίες των τελωνειακών που έκαναν «φύλλο και φτερό» το όχημά του και με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου,  ανακάλυψαν την ηρωίνη.

Σύμφωνα με το διευθυντή του τελωνείου, η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών είναι αξίας 100.000 ευρώ και προοριζόταν για  στέκια  ναρκομανών στη  Βρέμη της Γερμανίας.

Ο Τούρκος διακινητής, ο οποίος έφερε επάνω του 4.500 ευρώ και 4.000 τουρκικές λίρες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

«Είμαι ωραίος τύπος και ματσωμένος... »!!!

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξέρει πως να τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά οι δηλώσεις που έκανε σε συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματος του, προκάλεσαν εντύπωση. Μία ερώτηση μίας κοπέλας ήταν αφορμή για να μιλήσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τον εαυτό του και τις γυναίκες....
«Οι γυναίκες με κυνηγούν για να με παντρευτούν. Είναι απολύτως φυσιολογικό τα νεαρά κορίτσια να προτιμούν εύπορους, κατά πολύ μεγαλύτερους άνδρες, αποβλέποντας στο να τους κληρονομήσουν».

Πάντως το όνομα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει εμπλακεί πολλές φορές σε πολιτικά ερωτικά σκάνδαλα. Πέρσι είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από τη βίλα του, στην οποία είχε διοργανώσει πάρτι και καλεσμένες ήταν νεαρές γυμνόστηθες κοπέλες.


http://www.newsbeast.gr
http://kafeneio-gr.blogspot.com

ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ !!! (VIDEO)

Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο για τη Βόρεια Κύπρο..!

Αυτά τα οποία θα δείτε, πιστεύουμε υπερκαλύπτουν τα σχόλιά μας.....!

Απλά δείτε το βίντεο και τα σχόλια δικά σας...!





ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


http://avragioz.blogspot.com

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ Γ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ !!

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΞ Ο Γ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ

Ελάχιστοι τον θυμήθηκαν. Στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έκαναν ούτε μια εκδήλωση. Σαν να μην υπήρξε ποτέ! Προφανώς ο Δρούτσας έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει από τέτοιες... ασχολίες! Σαν εχθές πέθανε ο Γιάννος Κρανιδιώτης (14 Σεπτεμβρίου 1999).
Ας γράψουμε εμείς δυο λόγια γι αυτόν : Ο Γιάννος Κρανιδιώτης ήταν Έλληνας διπλωμάτης και πολιτικός. Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 25 Σεπτεμβρίου 1947. Ήταν γιος του Κύπριου διπλωμάτη, ποιητή και συγγραφέα Νίκου Κρανιδιώτη. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Sussex της Μεγάλης Βρετανίας και του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ. 

Ήταν επίσης επίτιμος διδάκτορας διεθνών σχέσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 1976 ήταν μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την περίοδο 1981-1984 διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για το Κυπριακό. Την περίοδο 1984–1989 ήταν γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών για ευρωπαϊκά θέματα, από το 1988 ως το 1990 ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και από τις 8 Ιουλίου 1994 υφυπουργός Εξωτερικών. Το 1995 έγινε Ευρωβουλευτής στη θέση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος ορίστηκε τότε Επίτροπος. Στις 3 Φεβρουαρίου 1997 ορίστηκε ξανά υφυπουργός Εξωτερικών. Τον Μάρτιο του 1999 το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον εξέλεξε μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής, ενώ στις 19 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους ανέλαβε αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, θέση που διατήρησε μέχρι το θάνατό του, στις 14 Σεπτεμβρίου 1999.

Την ημέρα εκείνη ο Γιάννος Κρανιδιώτης μαζί με το γιο του και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες μετέβαινε με το υπηρεσιακό αεροσκάφος Φάλκον της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Βουκουρέστι, προκειμένου να συμμετάσχει σε Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών. Είκοσι λεπτά πριν την προσγείωση, το αεροσκάφος υπέστη σφοδρές αναταράξεις και έχασε απότομα ύψος, πέφτοντας από τα 25.000 στα 5.000 πόδια. Αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό θάνατο έξι επιβαίνοντες που εκείνη την ώρα δεν ήταν δεμένοι στις θέσεις τους: ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του, δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ένας αστυνομικός της φρουράς του και ο μηχανικός του αεροσκάφους. Ήταν παντρεμένος με τη διπλωματική υπάλληλο Αικατερίνη Μπούρα και είχε έναν γιο, το Νικόλα, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί του στο ίδιο δυστύχημα.

fimotro.blogspot.com
http://exypno.blogspot.com 

Πλησιάζει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος;;;

Προβληματίζει το παράδειγμα του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήλθαν σαν ο μεγαλύτερος χρεώστης και βγήκαν σαν ο μεγαλύτερος πιστωτής. Πόσο μάλλον που θυμίζει σε πολλούς ότι σήμερα οι ΗΠΑ είναι πάλι ο μεγαλύτερος δανεισμένος του κόσμου και η οικονομία περνά την μεγαλύτερη κρίση μετά τη δεκαετία του ΄30.

Πολλάκις στο παρελθόν, η καλύτερη διέξοδος σε μια οικονομική ή πολιτική κρίση αποδείχτηκε ένας πόλεμος. Η ιστορία έχει δείξει ότι σύντομες ή μακρές περίοδοι ειρήνης καταλήγουν σε έναν πόλεμο, όπου τα κοντέρ της ευημερίας μηδενίζουν και η τράπουλα της ισχύος ξαναμοιράζεται.Είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα, έλεγε ο φον Κλαούζεβιτς, είναι η συνέχιση της οικονομίας με άλλα μέσα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος άλλος.

Ο τρίτος παγκόσμιος...

Υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, όμως ενδείξεις παγκόσμιων αντιπαραθέσεων που μπορούν να υποστηρίξουν ότι είναι πιθανός ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος; Κατηγορηματικά όχι... Όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις συγκλίνουν ότι οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τη συνεργασία.
Η Κίνα χρειάζεται τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για τις εξαγωγές της και η Ρωσία όλους, για να πουλάει πετρέλαιο και πρώτες ύλες. Ένας συμπληρωματικός κόσμος και όχι ανταγωνιστικός λοιπόν...

Υπάρχουν λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα γενικευμένο πόλεμο; Ναι... Κυρίως είναι η απόκλιση που υπάρχει μεταξύ της οικονομικής- πολιτικής ισχύος των ΗΠΑ και της στρατιωτική τους ισχύος.

Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε μια σταθερή καθοδική τροχιά φθοράς και μαζί της εξασθενεί και η πολιτική της επιρροή να επιβάλλει τις λύσεις που επιθυμεί στις διεθνείς εξελίξεις. Αντίθετα, από άποψη στρατιωτικής ισχύος οι ΗΠΑ παραμένουν ισχυρότατες με όλο τον υπόλοιπο κόσμο να υστερεί με μεγάλη διαφορά.

Σε 20-30 χρόνια η διαφορά αυτή μεταξύ της στρατιωτικής ισχύος θα έχει εξαφανιστεί. Φαίνεται λογικό λοιπόν, κάποιοι να σκεφτούν ότι είναι προτιμότερο, αν υπάρξει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος που θα επανακαθορίσει επιρροές και γεωπολιτικές ζώνες, αυτός να γίνει σύντομα όσο η διαφορά ισχύος εγγυάται μια γρήγορη και εύκολη επανεπικράτηση. Θεωρητικώς λοιπόν από αυτή την άποψη ένας πόλεμος είναι πιθανός γιατί θα εξασφάλιζε τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Από άλλη σκοπιά βέβαια για να γίνει πόλεμος χρειάζονται δυο και εδώ και πολλά χρόνια καμιά συμμαχία, πέραν κάποιων γραφικών εν δυνάμει «σάκων του μποξ» (βλέπε Τσάβες, Ιράν, Ταλιμπάν, Β. Κορέα) έχουν δείξει έστω και ρητορικά τέτοιες διαθέσεις. Μπροστά στη διαφορά ισχύος ίσως οι πιστωτές πειστούν να υποχωρήσουν ειρηνικά... Ίδωμεν...Αφορμές για ένα πόλεμο υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα, είτε στο Ιράν είτε στην Κορέα είτε όπου άλλου προκύψει κάποια συνηθισμένη γεωπολιτική τριβή.

Κρίσεις και πόλεμοι...

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν με την ένταση της οικονομικής κρίσης και την «θέα» του τεράστιου αμερικανικού χρέους, αυξάνεται ο αριθμός αυτών που πιστεύουν ότι σε παρόμοια αδιέξοδα στο παρελθόν ένα πόλεμος έχει βγάλει τους ισχυρούς από την δύσκολη θέση.
Μια διαφορετική αλλά ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος έκανε ο Paul B. Farrell αρθρογράφος του MarketWatch και συγγραφέας βιβλίων γενικότερου χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος.

Ο Farrell λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, πιστεύει ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι θέμα χρόνου να λάβει χώρα κάποια στιγμή μέχρι το 2020. Γράφει στο τελευταίο του άρθρο: "Ο πραγματικός λόγος για έναν πόλεμο...

Αν μετατοπιστούμε από τα διδάγματα της ιστορίας στα διδάγματα της ψυχολογίας θα κάνουμε κάποιες ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις. Ξεχάστε την προπαγάνδα του Πενταγώνου. Ο τρίτος παγκόσμιος θα έρθει όχι γιατί θα μας επιτεθούν. Όχι γιατί οι τύποι που συχνάζουν στα τσάι-πάρτι και οι ρηγκανικοί αγαπούν τις κρίσεις. Όχι γιατί οι δεξιοί πιστεύουν ότι είναι γραμμένο στην αποκάλυψη, όχι γιατί οι συνωμοσίες του μεγάλου κεφαλαίου πιστεύουν ότι οι πόλεμοι είναι ευκαιρίες για οικονομική ανάκαμψη.

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα έρθει γιατί οι Αμερικάνοι αγαπούν τον πόλεμο. Είναι στη ψυχή μας, στα γονίδιά μας, στο αίμα στο DNA μας, στην πολιτιστική μας μυθολογία. Βαθιά στη ψυχή μας είμαστε άπληστοι για εμπορικούς και κερδοσκοπικούς πόλεμους, αγαπάμε τους πόλεμους.

Ο τρίτος παγκόσμιος θα έρθει γιατί η Αμερική χρειάζεται ένα πόλεμο για να αποδείξει ότι είναι ο «βασιλιάς του λόφου», η μοναδική υπερδύναμη του κόσμου. Γιατί δεν θέλουμε να πέσουμε σε δεύτερη θέση μετά την Κίνα ή τον υπόλοιπο κόσμο. Ξεχάστε τους οικονομικούς, πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους. Είναι το αρσενικό ΕΓΩ μας που θα τον προκαλέσει...
...Οι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από φαινόμενα όπως η απληστία, η επιτυχία και ο πλούτος. Το περισσότερο δεν είναι ποτέ αρκετό. «Αυτό που μας διδάσκει η ιστορία είναι ότι πάντα υπάρχει ο πειρασμός να υπερβούμε τα όρια.

Οι ηγέτες πάντα υπερβαίνουν τα όρια, όπως ο ακριβώς οι τζογαδόροι δεν μπορούν να πάνε στο σπίτι πριν τα χάσουν όλα. Ένας σύμβουλος του προέδρου Νίξον ο Κέβιν Φίλιπς είχε γράψει στο βιβλίο του Πλούτος και Δημοκρατία «Οι περισσότεροι μεγάλοι λαοί, στην κορύφωση της οικονομικής τους ενδυνάμωσης, γίνονται αλαζονικοί και προκαλούν μεγάλου πόλεμου με υπέρογκα κόστη. Σπαταλούν τεράστιους πόρους και δημιουργούν τεράστιο χρέος και καταστρέφονται»...

Μικρός πόλεμος

Μπορεί ο Φάρελ να υπερβάλλει καθώς τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν συνάδουν για ένα τρίτο παγκόσμιο προ των πυλών, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και για κάποιον μικρό περιφερειακό πόλεμο με το Ιράν να βάζει την πρώτη υποψηφιότητα.
Οι πόλεμοι στο Ιράκ παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς με τους χρηματιστηριακούς και οικονομικούς κύκλους των αντίστοιχων περιόδων.

Πόλεμος και Χρηματιστήριο...

Τι συμβαίνει στα χρηματιστήρια όταν ξεκινά και όταν τελειώνει ένα πόλεμος; Πολλοί νομίζουν ότι οι αγορές καταστρέφονται. Εχει ενδιαφέρον να κοιτάξουμε πως αντέδρασαν οι αγορές στις διάφορες φάσεις του μεγαλύτερου πρόσφατου πολέμου της ιστορίας, του Β.Π.Π.
Οπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω δυο διαγράμματα που δείχνουν την πορεία του Ντάου και του δείκτη του χρηματιστηρίου του Λονδίνου η πτώση τελείωσε πολύ πριν κριθεί ο πόλεμος. Σαν οι αγορές να προεξοφλούσαν την ήττα του άξονα από την εποχή που αυτός εμφανιζόταν ακόμη αήττητος.Η μάχη της Δουνκέρκης έλαβε χώρα κατά την εκ απήνης κατάληψη της Γαλλίας, ενώ το Περλ Χάρμπορ ήταν η αφορμή της εισόδου των ΗΠΑ στον πόλεμο.


Πηγή:http://www.capital.gr/
http://kontiloforos.blogspot.com

Θα γίνει ο Πειραιάς το «Ρότερνταμ του Νότου»;

«Τα μεγαλόπνοα σχέδια της Ελλάδας για το λιμάνι του Πειραιά – η κινεζική Cosco σχεδιάζει το ‘Ρότερνταμ του Νότου’», είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ στην ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung για τη σημασία του Πειραιά για την ελληνική οικονομία: «Το λιμάνι του Πειραιά εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης επιβατών της Ευρώπης και κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως στη μεταφορά τουριστών.

Ακριβώς αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση παίζει αποφασιστικό ρόλο το λιμάνι του Πειραιά σαν κέντρο μεταφόρτωσης, διότι οι πυλώνες της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία. Έτσι η ελληνική κυβέρνηση παρά τις ισχνές οικονομικές δυνατότητες έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο: μέχρι το 2014. Επιδιώκει να μετατρέψει τον Πειραιά σε ένα υπερσύγχρονο τέρμιναλ για τουρίστες, για κρουαζιερόπλοια και για πλοία - κοντέινερ.»
«Το λιμάνι του Πειραιά έπαιζε από την αρχαιότητα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης. Εξάλλου μέσω του λιμανιού αναπτύχθηκε οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτιστικά το κράτος της αρχαίας Αθήνας.Σήμερα παίζει καθοριστικό ρόλο στη μεταφορά επιβατών. Το τέρμιναλ των αυτοκινήτων του λιμανιού έχει χωρητικότητα για πάνω από 11.000 Ι.Χ..
Το 2009 έγινε μεταφόρτωση 276.430 αυτοκινήτων και τους πρώτους μήνες του 2010 τα αυτοκίνητα έφθασαν τις 183.541. Πρόσφατα επεκτάθηκε η προβλήτα Ι. Πρόκειται για επιφάνεια 25 εκταρίων με 7 μεγάλους γερανούς που κόστισαν 160 εκατομμύρια ευρώ. Λίγο πιο δυτικά από αυτή βρίσκεται η προβλήτα ΙΙ με 12 γερανούς που έγινε αντικείμενο ταραχών και διαμαρτυριών γιατί πουλήθηκε στην κινεζική εταιρεία Cosco.»
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στα σχέδια της Cosco για επέκταση του λιμανιού με μία νέα προβλήτα ΙΙΙ και για το συμβόλαιο εκμετάλλευσης της προβλήτας μέχρι τουλάχιστον το 2038 με δυνατότητα ανανέωσης δικαιωμάτων μέχρι και το 2048 και επισημαίνει: «Το Πεκίνο βλέπει το συμβόλαιο της Cosco με το λιμάνι του Πειραιά σαν μια μεγάλη επιτυχία, από την οποία θα επωφεληθούν αμφότερες οι πλευρές. Τα ελληνικά συνδικάτα όμως φοβούνται ότι θα μειωθούν τα μεροκάματα και θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας.
Η Κίνα ξέρει τι θέλει: επιδιώκει τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία – κοντέινερ από την Κίνα μέχρι τον Πειραιά και από κει μεταφόρτωση σε φορτηγά προς όλα τα σημεία της Ευρώπης. Προβλέπεται ήδη φέτος να εκφορτωθούν εμπορεύματα από 800.000 κοντέινερ και μέχρι το 2015 να αυξηθούν στα 3,7 εκατομμύρια ετησίως.»
Το άρθρο αναφέρεται αναλυτικά στις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και κυρίως της ΠΕΜΕΝ, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, και τα οποία καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίες των ξένων, κακοπληρωμένων πληρωμάτων στα επιβατικά πλοία και τα κρουαζιερόπλοια και καταλήγει: «Μέχρι το 2014 το λιμάνι του Πειραιά θα έχει αποκτήσει ακόμη έξι νέους μόλους, όπου θα μπορούν και κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς να αποβιβάσουν τουρίστες.
Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2015 οι επιβάτες που θα διακινούνται ετησίως από το λιμάνι του Πειραιά θα φθάσουν τα 30 εκατομμύρια.»

DW
http://www.news21.gr

Παραιτήθηκε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και όρισε τον αντικαταστάτη του!!!

* Από αύριο η χώρα θα βαδίζει με... αναπληρωτή πρωθυπουργό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο… πρωθυπουργός όρισε αναπληρωτή … πρωθυπουργό τον Γ. Ραγκούση με απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγο. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι προβλέπει ακόμη και εκχώρηση νομοθετικών δικαιωμάτων στον κ. Ραγκούση, δηλαδή μπορεί να παράγει νομοθετικό έργο χωρίς να χρειάζεται το πράσινο φως από τον Γ. Παπανδρέου.
Δύο πράγματα συμβαίνουν σ’ αυτή την περίεργη υπόθεση που αναμένεται να σηκώσει θύελλα:....

1. Ή ότι ο Γ. Παπανδρέου μας εγκαταλείπει σιγά – σιγά και ετοιμάζεται να πιάσει αλλού λιμάνι (ΟΗΕ π.χ.).
2. Ή θα λείπει τόσο καιρό από την Ελλάδα που πρέπει κάποιος να είναι πρωθυπουργός.
Φυσικά, ολοκληρώθηκε και το “καπέλωμα” στον Θ. Πάγκαλο ο οποίος ήλπιζε ότι θα γινόταν πρωθυπουργός, όταν θα έλειπε ο πραγματικός, αλλά τώρα χάνει κι αυτό.
Φυσιολογικά, ακολουθούμε τις "νόρμες" του ΔΝΤ, που συνηθίζει να "ορίζει" πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε χώρα εισέρχεται. Ο Γιώργος Παπανδρέου από σήμερα είναι "τύποις" πρωθυπουργός, αφού αφαίρεσε από τον εαυτό του όλες τις αρμοδιότητές του. Ο φόβος για τα επερχόμενα, τελικά, ίσως να είναι μεγαλύτερος από την τραγικότητα των όσων κατάφερε με την πολιτική του παρουσία στο Μαξίμου και οι τεράστιες πρωθυπουργικές ευθύνες αύριο (κατά την "απονομή" των ευθυνών) θα βαρύνουν τον κύριο Ραγκούση. Πολιτικός ελιγμός ή ευθυνοφοβία; Το μέλλον θα δείξει...


/kostasxan.blogspot.

http://ksipnistere.blogspot.com

Ελπίδα για σπάνια ασθένεια!!!

Ένας 21χρονος, υποβλήθηκε με επιτυχία σε γονιδιακή θεραπεία και κατάφερε να απαλλαγεί από τις μεταγγίσεις αίματος. Έπασχε από θαλασσαιμία, η οποία προκαλεί αναιμία. Επιφυλακτικοί οι γιατροί που τονίζουν ότι θα πρέπει να δοκιμάσουν τη θεραπεία και σε άλλους ασθενείς.

Γονιδιακή θεραπεία ανοίγει το δρόμο για την εξάλειψη της θαλασσαιμίας, η οποία προκαλεί αναιμία. Ένας 21χρονος άνδρας που προσβλήθηκε από αυτή τη σοβαρή γενετική αιματολογική ασθένεια υποβλήθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία σε γονιδιακή θεραπεία και πλέον έχει μια φυσιολογική ζωή καθώς δεν χρειάζεται πλέον να κάνει μετάγγιση αίματος.
"Είναι μια παγκόσμια πρωτιά", δήλωσε ο Γάλλος καθηγητής Φιλίπ Λεμπούλς, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής δοκιμής τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση Nature.
Ωστόσο, τόνισε ότι "πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί" καθώς η αποτελεσματικότητα της θεραπείας πρέπει να επιβεβαιωθεί και σε άλλους ασθενείς.
Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι είναι  η πρώτη φορά που μια δραστική γονιδιακή θεραπεία αναπτύσσεται σε μια τόσο συχνή κληρονομική ασθένεια.
Ο 21χρονος, στον οποίο το διορθωτικό γονίδιο διοχετεύτηκε στην ηλικία των 18 ετών, παρουσιάζει μια μορφή της ασθένειας, τη λεγόμενη "βήτα Ε/βήτα Ο" που είναι ιδιαίτερα συχνή στη νοτιοανατολική Ασία και στους πληθυσμούς που κατάγονται από την περιοχή αυτή, όπως και στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ. Βλαστοκύτταρα του μυελού των οστών του ασθενή αφαιρούνται, μετά "διορθώνονται" στο εργαστήριο με την εισαγωγή ενός γονιδίου-φαρμάκου και κατόπιν επαναδιοχετεύονται σε ενέσιμη μορφή στον ασθενή.
"Είναι μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος για τους ασθενείς που δεν μπορούν να επωφεληθούν από ένα μόσχευμα μυελού ή αίματος του ομφάλιου λώρου", τόνισε η καθηγήτρια Ελιάν Γκλουκμάν, υπεύθυνη της κλινικής δοκιμής, ενώ η καθηγήτρια Μαρίνα Κάλβο του νοσοκομείου Necker του Παρισιού υπογράμμισε ότι "θεραπεία έδρασε μέσα σε μερικούς μήνες .
Σημειώνεται ότι οι αιμογλομπινοπάθειες (β-θαλασσαιμία και δρεπανοκυττάρωση) είναι οι πιο συχνές κληρονομικές γενετικές νόσοι στον κόσμο και οφείλονται σε ελλείψεις του γονιδίου που παραγγέλλει την παραγωγή της β-γλομπίνης, βασικού στοιχείου της αιμογλομπίνης που μεταφέρει το οξυγόνο στα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Στις πιο σοβαρές μορφές της β-θαλασσαιμίας, οι ασθενείς που έχουν πολύ μεγάλη αναιμία, επιβιώνουν με τις μεταγγίσεις αίματος και με μια θεραπεία που έχει στόχο να περιορίσει την υπερβολική ποσότητα σιδήρου που συσσωρεύεται επικίνδυνα στο αίμα τους, λόγω των επαναλαμβανόμενων μεταγγίσεων.
Η κλινική δοκιμή θα συνεχιστεί και θα περιλάβει 10 ασθενείς που πάσχουν από τη μια ή την άλλη ασθένεια.
Σχεδόν 200.000 παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο στον κόσμο με ένα θαλασσαιμικό σύνδρομο και κάθε χρόνο η νόσος διαγιγνώσκεται σε έναν άνθρωπο στις 10.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

http://news247.gr/

Η σύλληψη του τραγουδιστή με τα δύο κιλά κοκαΐνη....

Με σήμα των διωκτικών αρχών της Ισπανίας στην Interpol συνελήφθη σε νησιωτικό σύμπλεγμα της Καραϊβικής ο Ελληνας τραγουδιστής, που βρέθηκε μπλεγμένος με δύο κιλά καθαρής κοκαΐνης μεγάλης αξίας.

  Ομως, τώρα η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα ο καλλιτέχνης να έχει πέσει θύμα των άγριων παιχνιδιών των καρτέλ της κόκας, αφού ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τίποτα για την ύπαρξη των ναρκωτικών!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», πριν από περίπου 15 ημέρες η ισπανική αστυνομία έστειλε σήμα στην Interpol για μεταφορά κοκαΐνης, από αεροδρόμιο συγκεκριμένου νησιού της Καραϊβικής, το οποίο θεωρείται από τις διεθνείς αστυνομικές αρχές ως διαμετακομιστικό κέντρο της άσπρης σκόνης σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ετσι, λοιπόν, οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του καλλιτέχνη...

Ομως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γνωστός τραγουδιστής από την πρώτη στιγμή στην κατάθεσή του υποστήριξε πως δεν γνώριζε καν για την ύπαρξη της κοκαΐνης. Ετσι, οι αστυνομικές αρχές του νησιού της Καραϊβικής εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Ελληνας να έπεσε θύμα σκευωρίας των βαρόνων της κόκας. Συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο που εξετάζεται από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία είναι ο τραγουδιστής να μετέφερε εν αγνοία του την κόκα, με σκοπό να παραπλανηθούν οι αρχές, να ασχοληθούν με την περίπτωσή του και στη συνέχεια τα καρτέλ να περάσουν μεγαλύτερο φορτίο προς τη Γηραιά Ηπειρο. Φυσικά, μέρος της ποσότητας που θα περνούσε το καρτέλ θα κατέληγε στην Ελλάδα σε συγκεκριμένους παραλήπτες, με σκοπό να «ρίξουν» την κόκα στις «καλές γειτονιές» της Αθήνας.

Πάντως, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους αστυνομικούς, τόσο στην Καραϊβική όσο και στην Ευρώπη, είναι ένας Ελληνας, μόνιμος κάτοικος Βενεζουέλας, ο οποίος φέρεται να είναι ο πλέον σημαντικός σύνδεσμος των λατινοαμερικάνικων καρτέλ με μεγαλέμπορο ναρκωτικών της Αθήνας, ο οποίος πουλάει το προϊόν του θανάτου σε «βαριά πορτοφόλια» της πόλης. Αυτό το μυστηριώδες πρόσωπο, που δεν εγκαταλείπει τα στενά όρια της πόλης του Καράκας, κατά καιρούς δέχονταν στη Βενεζουέλα τις επισκέψεις Ελλήνων και μάλιστα -σε αρκετές περιπτώσεις- επώνυμων Αθηναίων.

Ετσι, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν ο γνωστός τραγουδιστής γνώριζε την παράνομη δραστηριότητα του συμπατριώτη μας στη Βενεζουέλα ή απλώς τον ήξερε ως έναν Ελληνα μετανάστη που κατάφερε να βγάλει χρήματα στην ξενιτιά και να αποκτήσει τη φήμη του «μπον βιβέρ» στο Καράκας.

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς οι πληροφορίες που είχε η ισπανική αστυνομία για τη μεταφορά της κόκας και τις διαβίβασε στην Interpol φαίνεται πως προέρχονται από κάποια πηγή πληροφόρησης στη Βενεζουέλα (;).

Κατά συνέπεια, το ενδεχόμενο ο Ελληνας τραγουδιστής να έπεσε θύμα των αδίστακτων καρτέλ της κόκας έχει βάση και οι έρευνες των αστυνομικών προσανατολίζονται σε αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, λέγεται πως είναι πιθανό κάτι τέτοιο να αποδειχθεί από τις έρευνες τις αμέσως επόμενες ημέρες και έτσι ο τραγουδιστής να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα και να βρεθεί πάλι κοντά σε συγγενείς και φίλους.


star.gr
http://www.madata.gr

Στάματησαν οι Γιγαντοαφίσσες, αυξήθηκαν οι άλλες!!!

Πήρε κάμποσα χρόνια να εφαρμοστεί ο νόμος, και να σταματήσει η ασυδοσία των Διαφημιστικών εταιρειών που τοποθετούσαν τις γιγάντιες αφίσες όπου γούσταραν. 

Βλέπετε οι Αρχές δεν μπορούσαν να τις εντοπίσουν λόγω... Το κενό που δημιουργήθηκε άρχισαν (μάλλον οι ίδιες εταιρίες)να" επικαλύπτουν" με χαρτοαφίσες που τοποθετούν επίσης όπου γουστάρουν , και κατά προτίμηση εκεί που απαγορεύεται αυστηρώς.
Στις κολώνες της οδικής σήμανσης. Να δούμε πόσα χρόνια θα πάρει τους αρμόδιους να δούνε αυτή την εγκληματική τακτικη-επιχείρηση. Εδώ είμαστε να τους βοηθήσουμε. Πάλι... 

http://adena-gr.blogspot.com

Μαθηματικά... που σκοτώνουν!!!

Στην προσπάθειά του να τραβήξει την προσοχή των μαθητών του ένας Ιάπωνας δάσκαλος τους έβαλε να λύσουν το εξής πρόβλημα: Πόσες μέρες χρειάζονται για να δολοφονηθούν 18 παιδιά, σκοτώνοντας τρία την ημέρα!

Το Υπουργείο Παιδείας στη νομαρχία Αϊτσί απλώς επέπληξε τον 45χρονο εκπαιδευτικό στην πόλη Οκαζάκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.


Ο δάσκαλος σχολίασε ότι η ερώτηση αυτή ήταν μία ερώτηση μαθηματικών και δεσμεύτηκε ότι δεν θα ξανασυμβεί.


Πάντως, η αρμόδια Αρχή είπε ότι στο εξής θα τον παρακολουθεί. 


http://www.zougla.gr

Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ λόγω "μεθυσμένου" mail στον Ομπάμα!!!

Ένας 17χρονος από τη Βρετανία υποστηρίζει πως του απαγορεύτηκε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί λίγο καιρό πριν, είχε στείλει ένα “μεθυσμένο” mail στο Λευκό Οίκο, με παραλήπτη τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, κάτι που ο ίδιος ο έφηβος δε θυμάται..

Ο Luke Angel, έχοντας παρακολουθήσει μία τηλεοπτική εκπομπή, αφιερωμένη στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, σκέφτηκε να στείλει τις παρατηρήσεις του επί του θέματος στον Μπαράκ Ομπάμα.
Θορυβημένοι από το περιεχόμενο του mail, αστυνομικοί του Τμήματος της Νέας Υόρκης επικοινώνησαν με το Τμήμα του Bedfordshire, όπου ζει ο 17χρονος, με τον οποίον ήρθαν σε επαφή.
Οι αστυνομικοί που επισκέφτηκαν τον Angel στο σπίτι του, μετά τη σύντομη συζήτηση που είχαν μαζί του, διαπίστωσαν πως δεν ήταν κακοπροαίρετος, αλλά απλά.. ανόητος.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έστειλε το mail στον Αμερικανό πρόεδρο, είπε ωστόσο, ότι δε θυμόταν το ακριβές περιεχόμενό του, αφού όταν το συνέταξε, ήταν μεθυσμένος.
Παρόλα αυτά, οι αρμόδιες αρχές του κατέστησαν σαφές ότι δε θα του επιτραπεί ποτέ να επισκεφτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Δε θυμάμαι τι είχα γράψει ακριβώς. Ήμουν μεθυσμένος.Νομίζω ότι τον έβρισα.. Αν το έκανα όντως, ήταν πολύ χαζό εκ μέρους μου”, είπε ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα "The Sun".
“Δε με ενδιαφέρει και τόσο. Οι γονείς μου δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που συνέβη, ωστόσο, είναι από αυτά που κάνουν οι νέοι, όταν έχουν πιει καναδυό ποτάκια..”, πρόσθεσε. 

http://cosmo.gr

Ιρακινοί δήλωσαν... Τσέχοι για να πετάξουν!!!!

Μαζί τους άλλος ένας συμπατριώτης τους που παρίστανε τον... Φινλανδό.!

Και οι τρεις έδειξαν τα πλαστά διαβατήρια Τσεχίας και Φινλανδίας στο αεροδρόμιο των Χανίων για να μπορέσουν να πετάξουν...

Είναι ηλικίας 20, 34 και 41 ετών και όπως είπαν, προμηθεύτηκαν τα πλαστά διαβατήρια από έναν άνδρα στην Αθήνα προς 2.400 ευρώ.


Το τελευταίο χρονικό διάστημα από άνδρες του αστυνομικού τμήματος αεροδρομίου έχουν συλληφθεί συνολικά 42 άτομα για κατοχή πλαστών διαβατηρίων.

Χωρίς πλαφόν στα καύσιμα ..!!!

Από τα μεσάνυχτα δεν θα ισχύσει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαφόν που είχε επιβληθεί στις τιμές των καυσίμων.

Η συνάντηση του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντ. Ρόβλια, με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων είχε διακοπεί λίγο νωρίτερα, προκειμένου να γίνει σύσκεψη στο υπουργείο προκειμένου να εξετάσει τα αιτήματα των βενζινοπωλών.

Η κυβέρνηση μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (15/9) εμφανιζόταν αμετακίνητη στη θέση της για την τήρηση του πλαφόν και οι πρατηριούχοι είχαν απειλήσει με κλείσιμο των βενζινάδικων.  



http://cosmo.gr

Ρωσίδες μοντέλα συνελήφθησαν για πορνεία - Χιλιάδες ονόματα γνωστών στη ροζ ατζέντα!!

Αστυνομικοί έκλεισαν ραντεβού με τις δυο Ρωσίδες, που διαφημίζονταν στην ιστοσελίδα και συναντήθηκαν μαζί τους σε δωμάτια των αθηναϊκών ξενοδοχείων.

Δυο Ρωσίδες, μοντέλα ηλικίας 24 και 34 ετών, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ηθών, σε δυο πολυτελή ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων.


Οπως έγινε γνωστό, οι αλλοδαπές εργάζονταν για λογαριασμό διεθνούς κυκλώματος πορνείας, οι εγκέφαλοι των οποίων έχουν έδρα τη Σόφια, τη Μαδρίτη, τη Μόσχα και το Κίεβο.


Τα στοιχεία τους δεν έχουν εξακριβωθεί, ενώ οι κοπέλες που δούλευαν για λογαριασμό τους δεν τους έχουν συναντήσει και κατέθεταν σε αυτούς τις εισπράξεις από τις παγκόσμιες περιοδείες τους, σε διαφορετικούς κάθε φορά τραπεζικούς λογαριασμούς.


Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ηθών, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο εντόπισαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας προσφέρονταν στους χρήστες του ίντερνετ, η δυνατότητα για ερωτική συνεύρεση με μοντέλα έναντι χρηματικής αμοιβής από 250 έως 1.000 ευρώ.


Αστυνομικοί έκλεισαν ραντεβού με τις δυο Ρωσίδες, που διαφημίζονταν στην ιστοσελίδα και συναντήθηκαν μαζί τους σε δωμάτια των αθηναϊκών ξενοδοχείων, όπου και τις συνέλαβαν τη στιγμή που παρέλαβαν τα χρήματα σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.


Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα πελατών, καθώς και διευθύνσεις και τηλέφωνα από διάφορα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία.


Οι δυο Ρωσίδες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.


http://www.lamiareport.gr/ 

Το πρωί ναύτες... το βράδυ τσαντάκηδες!!

Π
ήραν έξοδο και ... είπαν να βγάλουν χαρτζιλίκι αρπάζοντας την τσάντα μιας γυναίκας. 

Οι δυο 19χρονοι που υπηρετούν τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό θα κάνουν όμως καιρό να ξαναπάρουν... έξοδο.

Άρπαξαν την τσάντα μιας γυναίκας στο Χαϊδάρι, αλλά υπολόγιζαν χωρίς την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. 


Οι αστυνομικοί τους θεώρησαν ύποπτους, τους προσήγαγαν στο τμήμα όπου τους αναγνώρισε η 30χρονη και έτσι οι δυο νεαροί μάλλον θα κάνουν ... θητεία διαρκείας στις στρατιωτικές φυλακές. 

http://dete.gr

ΚΑΙ TO BBC ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΣΤΗΝ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ!!

Συνοδεία κάμερας του... BBC και φυσικά του συνόλου των ελληνικών καναλιών αναμένεται να αρχίσει από μέρα σε μέρα ο... εντοπισμός του μυθικού θησαυρού του Αλή Πασά που σύμφωνα με έναν ελληνοαυστραλό επιχειρηματία βρίσκεται κρυμμένος κάπου μεταξύ Θεόπετρας και Βασιλικής.ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ  ΣΕ .. 
30 ΤΟΝΝΟΥΣ



Η ιστορία της αναζήτησης του θησαυρού που έχει γοητεύσει γενιές και γενιές χρυσοθήρων και όχι μόνο, ξεκινάει προ διμήνου στο δημαρχείο Βασιλικής όπου ο φιλόδοξος ερευνητής κατέθεσε αίτηση ανασκαφής υποδεικνύοντας ως περιοχή των ερευνών μια τοποθεσία κοντά στο χωριό. Ο Ελληνοαυστραλός, που είναι εξοπλισμένος ακόμα και με χάρτη της περιοχής από την εποχή της Τουρκοκρατίας, πιστεύει ότι η ποσότητα του χρυσού και των νομισμάτων που βρίσκονται κρυμμένα κάτω από τη γη προσεγγίζει τους... 30 τόννους!




Η αίτησή του εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες και μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βασιλικής αξιολόγησε το σχέδιο ως ιδιαίτερα σοβαρό και εμπεριστατωμένο. Στις περιπτώσεις των νόμιμων ανασκαφών ότι βρεθεί περιέρχεται κατά 50% στο ελληνικό δημόσιο αλλά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Δήμο να παραχωρήσει και ένα 2% στους κατοίκους από το δικό του μερίδιο. Ο θησαυρός του Αλή Πασά θρυλείται ότι είναι κρυμμένος στην συγκεκριμένη περιοχή, απ΄όπου σημειωτέον καταγόταν η σύζυγός του Κυρά Βασιλική (εξ΄ου και το όνομα του χωριού), σε ειδικά δωμάτια που χτίστηκαν κάτω από τη γη με μια λογική μυστικού θησαυροφυλακίου. Μάλιστα από την ίδια περιοχή διάβαιναν και τα καραβάνια με τους φόρους από τη Θεσσαλία που προορίζονταν για τα Γιάννενα. Η ανασκαφή προβλέπεται να ξεκινήσει με γεωτρύπανα που θα ανοίξουν δύο οπές για να εισέλθουν μικροκάμερες (όπως στη Χιλή με τους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους) και έπεται συνέχεια... Η φαντασία όλων στην περιοχή οργιάζει ενώ οι πιο κουβαρντάδες υπόσχονται ότι θα βοηθήσουν και το ελληνικό κράτος για να ξεχρεώσει....


  ΕΦ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

http://trikalagr.blogspot.com 

O Armani αγόρασε τον Σκορπιό!!

Φαίνεται ότι το σήριαλ έλαβε τέλος και ο Giorgio Armani είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού, του ιδιόκτητου νησιού του Αριστοτέλη Ωνάση, το οποίο αποφάσισε να πουλήσει η εγγονή του Αθηνά. 

Το κόστος ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 109 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μέχρι τελευταία στιγμή ο Armani πάλευε για το νησί με τους Bill Gates, Roman Abramovich και Madonna.

Δήλωνε ότι είχε 55 παιδιά για να εισπράττει επιδόματα.!!!!

Δεν ξέρουμε αν αποτελεί «παρηγοριά στον άρρωστο» αλλά τελικά η εξαπάτηση του δημοσίου δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των Ελλήνων!
 
Γάλλος αφρικανικής καταγωγής δήλωνε ότι είχε 55 παιδιά προκειμένου να εισπράττει από το δημόσιο τα ανάλογα επιδόματα!


Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του Γάλλου και διαπίστωσε ότι κάθε άλλο παρά ζούσε με 55 παιδιά. Το κόλπο που εφάρμοζε ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν το εξής: έβρισκε γυναίκες με παιδιά που δεν είχαν σύζυγο και βρίσκονταν σε οικονομική ανάγκη και, ουσιαστικά, εξαγόραζε από αυτές την πατρότητα των παιδιών δίνοντας τους ένα μέρος των επιδομάτων.


Η αστυνομία ξετύλιξε το κουβάρι με τον… πολύτεκνο Γάλλο μετά από αναφορές των δημοσίων υπηρεσιών και τώρα ο κατηγορούμενος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη γαλλική δικαιοσύνη για απάτη κατά του δημοσίου.



http://www.ierosagon.org

3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ.

Τα έργα για το τζαμί ξεκίνησαν και η μεγαλύτερη προδοτική ηγεσία που γνώρισε τούτος ο τόπος, το ΝΑΖΙΣΤΟΠΑΣΟΚ, έχωσε 3 εκατομμύρια ευρώ από ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ μόνο για τα θεμέλια ενώ εσείς ψωμολυσσάτε.

Το λαθρομάνι ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙ του φτιάχνουν και τζαμί ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΑΣ.
Που θα οργανώνει τις τρομοκρατικές του επιθέσεις το εγκληματοταλιμπάν όταν εσείς δεν θα ΤΟΛΜΑΤΕ ΠΛΕΟΝ να βγείτε από τα σπίτια σας; Θα μου πείτε τα βλέπετε ήδη από τώρα...φανταστείτε τι έχει να γίνει σε λίγο.
Κι επειδή σαν γνήσια γιουσουφάκια που σκύβετε κεφάλι στον αγά κάνετε τουμπεκί αν δεν αντιδράσετε τα παιδιά σας είναι καταδικασμένα να ζουν κάτω από το ζυγό του ισλάμ. Δίπλα στην Ακρόπολη το τζαμί θα σας θυμίζει ότι ήσασταν και είστε μια ζωή ραγιάδες.
Ετοιμαστείτε τώρα να αγοράσετε με ότι σας απέμεινε καμιά κασετίνα για το γιόκα σας που στο σχολειό του θα αποτελεί μειοψηφία και θα ακούει 5 φορές τον ιμάμη και το αλλάχ ακ μπαρ.
Δεν φαίνεται να ενοχλεί κανένα. Αφού δεν νοιάζεστε για το παιδί σας που το προετοιμάζετε για ΡΑΓΙΑ σαν και τα μούτρα σας είστε καμένοι από χέρι. Η κιμαδοποίηση του μυαλού σας επετεύχθη. Άντε να δείτε την εντεταλμένη προπαγάνδα στο Mega ή κανά χαζογκόσιπ στο κουτί ελέγχου συνειδήσεων με τις ξώβυζες εν δράσει και κοιμηθείτε ύπνο βαθύ. Πέρασε άλλη μια μέρα ως ζωντανός νεκρός.
Εν τω μεταξύ το Τέταρτο Ράιχ έχει επιστρατεύσει και Οργουελιανούς μπάτσους για να φυλάνε το τζαμί μην τυχόν και πετάξουν καμιά γουρουνοκεφαλή πάλι εκεί πέρα όπως έκαναν κάποιοι γνήσιοι απόγονοι του Κολοκοτρώνη πρόσφατα κι όχι γιαλατζί που τον θυμούνται(;) σε καμιά εθνική επέτειο - εθνική είπα;...υπό κατάργηση κι αυτές-. Αυτοί γλύτωσαν του οχετού που περιλούζει τα σάπια μυαλά σας και ακόμα ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.
Δείτε και πάλι τι πρόκειται να ακούτε καθημερινά κάθε 3 και λίγο για να το συνηθίσετε. Τα δολαροστομωμένα χουντοκάναλα κατόρθωσαν να σας αποβλακώσουν κάνοντας τουμπεκί για το θέμα που κοντοζυγώνει στην εξώπορτά σας αλλά είμαστε εμείς εδώ να σας θυμίζουμε ότι κάποτε είχατε και συνείδηση. Δείτε το λοιπόν πάλι για να το εμπεδώσετε και πολύ πιθανόν με την πολτοποίηση εγκεφάλου που σας έχουν κάνει σε λίγο να το απολαμβάνετε κι όλας...σαν τον βιασμό ένα πράγμα.
'Αντε με τις υγείες σας


ANAΓΝΩΣΤΗΣ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Κλοπή κοσμημάτων αξίας 1 εκατ. δολαρίων !!!

Κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων εκλάπησαν την πρώτη ημέρα διεθνούς έκθεσης κοσμημάτων  στο Χονγκ Κονγκ.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν επειδή έκλεψαν ένα επτά καρατίων διαμαντένιο περιδέραιο αξίας 450.000 δολαρίων, το οποίο αντικατέστησαν με ψεύτικο.

Επίσης εκλάπησαν ένα σμαραγδένιο κολιέ αξίας 500.000 δολαρίων και κοσμήματα από μαργαριτάρια συνολικής αξίας 25.000 δολαρίων.

Στην έκθεση συμμετέχουν 3.200 κοσμηματοπώλες από 45 χώρες και η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει συνολικά 40.000 επισκέπτες πριν από τη λήξη της το Σάββατο. 

http://www.star.gr/

“Καταπιεσμένη αλβανική μειονότητα” στην Ελλάδα ανακαλύπτει ξανά η Ουάσινγκτον.

Oποιανού δεν του αρέσει να μαζεύει τα μπογαλάκια του και δρόμο!


Προβοκάτσια σε βάρος της Αθήνας αποτελεί το ρεπορτάζ της αμερικάνικης εφημερίδας The Washington Times, με τίτλο “Leader concerned by Albanian nationalism”, που αναφέρεται στην δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την δολοφονία του Α. Γκούμα μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας στις 13 Αυγούστου στην Χειμάρρα.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι τον ανησυχεί η έξαρση του εθνικισμού ( ο οποίος στην περιοχή των Βαλκανίων είναι πάντα πηγή πρόκλησης σοβαρών προβλημάτων) από ομάδες εξτρεμιστών, οι οποίες στρέφονται κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Υπολογίζεται ότι στην Αλβανία διαμένουν από 40 μέχρι 100 χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για διακρίσεις και εκφοβισμό εκ μέρους των Αλβανών, ενώ στην...

Ελλάδα υπάρχουν 500 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες, οι οποίοι επίσης διαμαρτύρονται για διακρίσεις εις βάρος τους.
Στο σημείο αυτό η εφημερίδα που απηχεί συχνά τις τάσεις ορισμένης μερίδας του Σταίητ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου, εξισώνει τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα που η χώρα μας δέχθηκε, προσφέροντάς τους εργασία και προνοιακές υπηρεσίες -συχνά δωρεάν- με την αναγνωρισμένη με διεθνή συμφωνία Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Στη φωτογραφία, αλβανοί λαθρομετανάστες πραγματοποιούν διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας τη στιγμή που η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου προσπαθεί να επιβιώσει σε καθεστώς βίας και τρομοκρατίας.


Από το strategyreport.gr
Εστάλει από το Greek Alert

http://epirus-ellas.blogspot.com

Τα πέτρινα γεφύρια του Ηλιοχωρίου. (ΖΑΓΟΡΙ)

Σ’ όλη την Ελλάδα υπάρχουν διάσπαρτα παλιά πέτρινα γεφύρια, που άλλα παραμένουν μέχρι σήμερα λειτουργικά (κυρίως για τουριστικούς σκοπούς) και άλλα, συνήθως τα μικρότερα, βρίσκονται ξεχασμένα σε παλιά μονοπάτια και δρόμους.
 
Κτίσματα που δημιουργηθήκαν από την ανάγκη του ανθρώπου να υπερνικήσει τα υδάτινα εμπόδια της περιοχής του και να καταφέρει ευκολότερα να έρθει σε επικοινωνία με τις άλλες γειτονικές περιοχές.
Δύο τέτοια πέτρινα γεφύρια, αντιπροσωπευτικά δείγματα της Ηπειρώτικης παραδοσιακής τεχνοτροπίας, υπάρχουν και στο Ηλιοχώρι.
Και τα δυο δημιουργήθηκαν το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, χάρη στην χορηγία συγχωριανών μας και φυσικά φέρουν το όνομα αυτών.
Τα γεφύρια αυτά είναι:

1. «Πούντε Αλ Πέτσου»
Το «Γεφύρι του Πέτσου», μονότοξο γεφύρι που βρίσκεται στον ποταμό «Βάλε Μάρε» («μεγάλο ρέμα», παραπόταμο του Ρασiανίτη), σε υψόμετρο 844μ, στο μονοπάτι προς την Λάιστα.
Ως ημερομηνία κτίσεως αυτού ο Νικόλαος Έξαρχος στο βιβλίο του «Το Νομπρίνοβο» αναφέρει το 1880, ενώ σε επιγραφή που τοποθετήθηκε κοντά στο γεφύρι μεταγενέστερα, αναφέρεται το 1887.
Η δαπάνη για την ανέγερση του καλύφθηκε από χορηγία της οικογένειας του Αντώνη Πέτσου.
Στο σεισμό που έγινε την άνοιξη του 1967 το γεφύρι έπαθε σοβαρές ζημιές οι οποίες όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν.
Εργασίες συντήρησης έγιναν και το καλοκαίρι του 2005 και η κατάσταση πλέον του γεφυριού είναι πολύ καλή.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιοι ήταν οι κτίστες του.

 2. «Πούντε Αλ Νασιώκα»
Το «γεφύρι του Νασιώκα» που βρίσκεται στο ποταμό «Κρυοπόταμο», πάνω στο παλιό δρόμο (μονοπάτι) προς τα Γιάννινα.
Μονότοξο γεφύρι που είναι κτισμένο σε υψόμετρο περίπου 1090μ.
Δημιουργήθηκε και αυτό στα τέλη του 19ου αιώνα χάρη σε δωρεά του συχωριανού μας Μιχάλη Νασιώκα.
Δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του, αφού ουδέποτε έγιναν σ΄ αυτό εργασίες συντήρησης ενώ αν και απέχει πολύ λίγα μέτρα από τον αυτοκινητόδρομο (10-15 μ.), δύσκολα εντοπίζεται αφού η πυκνή βλάστηση της περιοχής, το «εξαφανίζει». 
Ούτε και εδώ υπάρχουν μαρτυρίες για το ποιοι ήταν οι κτίστες του.

ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟ:   Αρχείο iliochori.eu
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ BLOG ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΙΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΑΓΟΡΙΑ   ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ , ΤΟ  http://iliochori.blogspot.com/

ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ !!
alfanea

Πονοκέφαλος...

Διπλό πονοκέφαλο έχει πρώην υπουργός Άμυνας , που επιδίδεται στα θαλάσσια σπορ σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. 

Από τη μια τον ψάχνει... το ΣΔΟΕ, καθώς έγινε ανώνυμη καταγγελία ότι η θερινή κατοικία του - αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ- αποκτήθηκε με δάνειο το οποίο αποπληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ! 

Από την άλλη ενοχλείται και ανησυχεί από τον θόρυβο και τα φώτα της δημοσιότητας που συγκεντρώνουν οι νέοι ένοικοι της διπλανής μεζονέτας, που, για κακή του τύχη, είναι τηλεστάρ!

(Έθνος)
http://online-pressblog.blogspot.com

ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Αρκετά πληρώσαμε τα εθνικιστικά καπρίτσια της Αθήνας»

Αυτός ο κύριος προσκάλεσε τον Έλληνα ΥΠΕΞ πριν δύο ημέρες στα Σκόπια...

Σκόπια. 14 Σεπτεμβρίου 2010.


«Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλοσόσκι, αποκάλεσε εθνικιστική και ιδιότροπη τη συμπεριφορά της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις και δεν μπορεί συνέχεια να πληρώνει το τίμημα της παράλογης συμπεριφοράς του εν λόγω κράτους»


Γράφει σε κύριο άρθρο της η σκοπιανή εφημερίδα «Утрински весник»-«Πρωϊνά Νέα».


Αυτή, γράφει το δημοσίευμα, ήταν η απάντηση στο ερώτημα αν ο σκοπιανός ΥΠΕΞ ακολουθήσει το παράδειγμα της Σερβίας, η οποία έχει παραιτηθεί από το δεκαπέντε τοις εκατό των εδαφών της προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν, δηλαδή, θα έκανε οποιαδήποτε παραχώρησης για να απεμπλακούν οι διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Είναι ένα ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο λαός» δήλωσε ο Μιλοσόσκι και πρόσθεσε ότι τα Σκόπια έχουν κάνει πολλούς συμβιβασμούς και για να επιβιώσει η χώρα έχει πληρώσει τα εθνικά, πολιτικά και εθνικιστικά καπρίτσια της Αθήνας.


»Είναι καιρός οι δύο πλευρές να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποτελεί μια καλή ευκαιρία να έρθουμε σε έναν τέτοιο διάλογο. Η πΓΔΜ επιβραδύνει τη λύση, μια λύση που θα ήταν δυνατή ακόμη και δια της βίας»


Στο ερώτημα αν υπήρξε ενθαρρυντικό μήνυμα από τις συνεδριάσεις των Βρυξελλών, ο Μιλοσόσκι δήλωσε ότι δύο είναι τα θέματα: πρώτον ότι αναμένει θετική έκθεση για τη χώρα του και δεύτερο ότι υπάρχει εμπόδιο για την απόφαση που θα οδηγούσε στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://echedoros-a.blogspot.com

Τους είχε τρελάνει στη φάρσα..!!

Περισσότερα από 20 τηλεφωνήματα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, την Πυροσβεστική, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και εφημερίδες για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών είχε κάνει ο 39χρονος που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης.

Τα τηλεφωνήματα, σύμφωνα με την προανάκριση της Αστυνομίας, έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο.


Ο 39χρονος συνελήφθη για διατάραξη της ειρήνης των πολιτών, διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών και άσκοπη κινητοποίηση Αρχής με ψευδή αναγγελία κατ' εξακολούθηση.


Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε για την πραγματοποίηση των κλήσεων. 

Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας στην ελληνική κυβέρνηση δίνει η Γαλλία - "Σφαλιάρα" στην Ε.Ε. από Παρίσι

Mαθήματα εθνικής κυριαρχίας για ένα ήσσονος σημασίας θέμα, όπως οι απελάσεις των παράνομα διαβιούντων στην γαλλική επικράτεια, αθιγγάνων (Ρομά), δίνει η Γαλλία με την έντονη απάντηση που έδωσε στις "προειδοποιήσεις" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εξετάζει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων για παραβίαση ευρωπαϊκής νομοθεσίας.  

Για «ανάρμοστη παρεκτροπή» καταγγέλλει την Ευρωπαία επίτροπο Βίβιαν Ρέντινγκ ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πιερ Λελούς δίνοντας μαθήματα πολιτικής και εθνικής συμπεριφοράς σε εγχώριους πολιτικούς που σπεύδουν να απολογηθούν σε κάθε προβληματικό ευρωβουλευτή λάτρη της παιδοφιλίας που ζητά τον αφοπλισμό της Ελλάδας.
 
O Γάλλος υπουργός χαρακτήρισε «ανάρμοστη παρεκτροπή» τη δήλωση της Ευρωπαίας επιτρόπου Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία παρομοίασε τη στάση της Γαλλίας έναντι των Ρομά με καταστάσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
«Ο τόνος που χρησιμοποίησε για το θέμα αυτό υπερέβη τα όρια. Η υπομονή έχει τα όριά της, δεν είναι αυτός τρόπος να απευθύνεται κανείς σε ένα κυρίαρχο κράτος» δήλωσε ο Πιέρ Λελούς στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL δείχνοντας τι σημαίνει εθνική κυριαρχία στους Έλληνες κυβερνητικούς .
«Ως Γάλλος υπουργός, ως Γάλλος πολίτης και γιος αντιστασιακού, δεν μπορώ να αφήσω την κ. Ρέντινγκ να λέει ότι η Γαλλία του 2010 που διαχειρίζεται το θέμα των Ρομά είναι η Γαλλία του Βισύ. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» ήταν η αντίδραση του Π.Λελούς.

«Ένα οικονομικό επίδομα και ένα αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό την ευρωπαϊκή χώρα καταγωγής τους, δεν είναι στρατόπεδα θανάτου, δεν είναι θάλαμοι αερίου» τόνισε.

«Σήμερα το πρωί είπα ήρεμα (στην κ. Ρέντινγκ) ότι θέλω να πιστέψω πως το πάθος της επικράτησε της λογικής» κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

Για «παρεκτροπή» της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βίβιαν Ρέντινγκ έκανε λόγο και ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe1 δήλωσε ότι η επίτροπος παρεκτρέπεται, χρησιμοποιεί μια έκφραση που είναι προσβλητική, αναχρονιστική, και δημιουργεί σύγχυση.

Στο ερώτημα εάν θεωρεί ότι η Β.Ρέντινγκ εκπροσωπεί και τις θέσεις των άλλων Ευρωπαίων, ο Ερίκ Μπεσόν απάντησε: «Δεν είμαι καν σίγουρος ότι εκπροσωπεί τον ίδιο της τον εαυτό, καθότι η κυρία Ρέντινγκ είναι συνήθως πιο μετρημένη. Δεν είμαστε εδώ πάντως για να κάνουμε πολεμική. Μας θέτει δίκαια ερωτήματα, καθ' ότι είναι προστάτης των Συνθηκών και μας ρωτάει εάν σεβαστήκαμε το ευρωπαϊκό δίκαιο. Η απάντηση είναι "ναι, η Γαλλία σεβάστηκε το ευρωπαϊκό δίκαιο, η Γαλλία σέβεται και την δική της νομοθεσία"».
Ο Γάλλος υπουργός υπογράμμισε ότι το θέμα των Ρομά δεν είναι θέμα «διεθνικό» όπως είχε ισχυρισθεί σε δεδομένη στιγμή η κυβέρνηση της Ρουμανίας. Υπενθυμίζεται ότι το 65% των Γάλλων πολιτών στις δημοσκοπήσεις έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της πολιτικής απελάσεων των αθιγγάνων.
«Με βάση τη Συνθήκη της Λισαβόνας κάθε χώρα θα πρέπει να ασχοληθεί με τους υπηκόους της» κατέληξε ο Ερίκ Μπεσόν. Φαντασθείτε να τους ζητούσαν να ... αφοπλιστούν για να φτιάξει , δήθεν, η οικονομία τους, τι θα απαντούσε το Παρίσι. Και βέβαια το θέμα δεν είναι να το Παρίσι χρωστάει περισσότερα ή λιγότερα από την Ελλάδα. Είναι θέμα αυτοσεβασμού της κυριαρχίας μας.
Ας ελπίσουμε ότι κάποτε, σύντομα, θα ανακτήσουμε κι εμείς την εθνική μας κυριαρχία και θα αποτινάξουμε τον οικονομικό, πολιτικό και τραπεζικό ζυγό στον οποίο μας έχουν αλυσοδέσει και πάνω απ'όλα θα αποκτήσουμε πολιτικούς με σθένος και εθνικές ιδέες...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σπέιρα Βουλγάρων διακινούσε πλάστα 50ευρα!!!

Στις 23.30΄ στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. 

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πτιν,ο ένας εξ αυτών αγόρασε τσιγάρα από περίπτερο καταβάλλοντας ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ΕΥΡΩ και στη συνέχεια όταν έγινε αντιληπτή η πλαστότητα, επιβιβάσθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο όπου τον ανέμεναν δύο (2) ακόμα ομοεθνείς του και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από έρευνες συνελήφθησαν και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι δύο (22) ακόμα πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ΕΥΡΩ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας ενώ τα πλαστά τραπεζογραμμάτια των πενήντα (50) ΕΥΡΩ κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση. 

http://epirusgate.blogspot.com

Νέο τεστ προβλέπει έγκαιρα επιπλοκές στην εγκυμοσύνη!!

Διαγνωστικό έλεγχο που μπορεί να προβλέψει ποιες γυναίκες θα εμφανίσουν, κατά την εγκυμοσύνη τους την επικίνδυνη επιπλοκή της προεκλαμψίας, εβδομάδες πριν εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα, ανακάλυψαν επιστήμονες.

Σήμερα δεν υπάρχει κανένα τεστ που μπορεί να προβλέψει την εμφάνιση προεκλαμψίας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή πίεση του αίματος και υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών στα ούρα.
Οι ερευνητές βρήκαν 45 διαφορετικές ουσίες, που συνδέονται με τον μεταβολισμό και είναι διαφορετικές στις γυναίκες που πρόκειται να εμφανίσουν την επιπλοκή.
Τελικά, κατέληξαν σε 14 σάκχαρα, λιπίδια και αμινοξέα που είναι αρκετά διαφορετικά στις περισσότερες γυναίκες (το 90%), που θα εμφανίσουν την επιπλοκή.
Οι ουσίες αυτές μπορούν πλέον να αποτελέσουν τη βάση για ένα διαγνωστικό τεστ, που θα αποτελεί μια μορφή «μεταβολικού δαχτυλικού αποτυπώματος».
Το ποσοστό λανθασμένης εκτίμησης, προς το παρόν, φτάνει το 24%, δηλαδή 24 στις 100 γυναίκες που διαγιγνώσκονται με μελλοντική προεκλαμψία, τελικά δεν θα την πάθουν.
Οι ερευνητές, υπό τον Φίλιπ Μπέικερ της Ιατρικής Σχολής του καναδικού πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, παρουσίασαν την ανακάλυψή τους στο ιατρικό περιοδικό «Hypertension».
Αν οι μητέρες και τα μωρά τους επιβιώσουν από την προεκλαμψία, αργότερα οι γυναίκες έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν υπέρταση, καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό και διαβήτη. Τα μωρά από μητέρες με προεκλαμψία, συνήθως, γεννιούνται πρόωρα και έχουν άλλες επιπλοκές υγείας στη ζωή τους.

http://www.slap.gr

Μπουτάρης το 2006:«Τα ίδια σκατά είναι το ΠΑΣΟΚ!»

ΔΙΧΑΖΕΙ τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να στηρίξει την υποψηφιότητα του επιχειρηματία Γ. Μπουτάρη για τον δήμο. Κι αυτό διότι στο παρελθόν είχε προβεί σε προσβλητικές αναφορές για το κυβερνών κόμμα, ενώ με τη στάση του το 2006 είχε «προσφέρει» τον δήμο στον Β. Παπαγεωργόπουλο.  

Στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός αφενός διότι...
η ηγεσία δεν κατέβασε υποψήφιο ένα από τα προβεβλημένα ή λιγότερο προβεβλημένα στελέχη και αφετέρου επειδή επέλεξε να στηρίξει τον κ. Μπουτάρη. Δυσφορία εκφράζουν και τα τοπικά στελέχη, των οποίων δεν ζητήθηκε καν η άποψη. «Μετά τα χάλια που άφησε ο Παπαγεωργόπουλος είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε τον δήμο, αλλά τώρα ετοιμαζόμαστε να τον κάνουμε δώρο στον Γκιουλέκα» τονίζουν στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους. Και προφανώς την κατάσταση δεν πρόκειται να αμβλύνουν οι φωτογραφίες του χαμογελαστού κ. Μπουτάρη δίπλα στον Γ. Παπανδρέου.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν «βγει στα κεραμίδια» και υπενθυμίζουν τα «κατορθώματα» του κ. Μπουτάρη τα προηγούμενα χρόνια:


- Πρώτον, τη στάση του στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2006, όταν είχε αρνηθεί να δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους του υπέρ της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αράπογλου. Υπήρξαν μάλιστα ψηφοφόροι που έλεγαν ότι τους είχε προτρέψει να μην πάνε καν να ψηφίσουν, αλλά να πάνε διακοπές. Κάτι που διευκόλυνε ουσιαστικά τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές με διαφορά μόλις 3.000 ψήφων.


- Δεύτερον, στις ίδιες εκλογές, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, ερωτώμενος σχετικά με την υποψηφιότητα της Χρ. Αράπογλου, είχε δώσει την πρωτοφανή απάντηση ότι «όλοι τα ίδια σκατά είναι». Αναφορά το λιγότερο προσβλητική, την οποία ποτέ δεν του συγχώρεσε η κ. Αράπογλου, αλλά και τα περισσότερα τοπικά στελέχη.


- Τρίτον, την περίοδο που η κ. Αράπογλου και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο κ. Μπουτάρης είχε προβεί σε «δήλωση νομιμοφροσύνης» έναντι του δημάρχου. Σημείωνε γραπτώς μεταξύ άλλων: «Τιμώ και υπολήπτομαι απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Ως καταξιωμένο επαγγελματία και αθλητή. Ως άξιο πολίτη της Θεσσαλονίκης».


Είναι προφανές και ευνόητο ότι τα «κατορθώματα» αυτά –και άλλα πολλά– του κ. Μπουτάρη θα κυριαρχήσουν κατά την προεκλογική περίοδο και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να περιμένει μεγάλη βοήθεια από υπουργούς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ η στήριξη από την πλευρά του Α. Τσοχατζόπουλου μόνο επιζήμια μπορεί να αποδειχθεί.


paron.gr
http://paspartoy.blogspot.com