'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Πρωτοδικείο Γρεβενών: Δώσε πίσω τα προικιά!!!!!!!!!

Δικαστήριο δικαίωσε διαζευγμένη μετά 36 χρόνια!

Την προίκα που έδωσε στον πρώην σύζυγό της πριν από 36 χρόνια απαίτησε δικαστικά, δεκαεννέα χρόνια μετά το διαζύγιό τους, και όχι μόνο κατόρθωσε να την πάρει πίσω με τους τόκους, αλλά προσημείωσε και την περιουσία του άνδρα της για ποσό μεγαλύτερο του μισού εκατομμύριο ευρώ. Η γυναίκα από τα Γρεβενά, μητέρα ενός κοριτσιού, δικαιώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Γρεβενών, όπου προσέφυγε με αγωγή κατά του πρώην συζύγου της για αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Προηγούμενη αγωγή της, με την οποία απαιτούσε πίσω το χρηματικό ποσό που είχε δώσει στον σύζυγό της ως προίκα δύο χρόνια μετά τον γάμο τους, είχε απορριφθεί ως αόριστη, καθώς ως προικοδότρια δεν είχε, κατά το γράμμα του νόμου, υπογράψει το αναγκαίο συμβολαιογραφικό έγγραφο, ελλείψει του οποίου η σύμβαση της προίκας ήταν άκυρη.


Η προξενήτρα
Σημαντικό ρόλο στη δικαίωση της γυναίκας έπαιξαν διάφορες έγγραφες αποδείξεις για την παροχή της χρηματικής προίκας, παλαιότερα δικόγραφα με τα οποία απαιτούσε την επιστροφή της, αλλά και η μαρτυρία της προξενήτρας που είχε μεσολαβήσει στο συνοικέσιο, μπροστά στην οποία είχε ζητηθεί και συμφωνηθεί η προίκα. Μάλιστα ο ρόλος της προξενήτρας ήταν καταλυτικός, καθώς όταν η προίκα δόθηκε δύο χρόνια μετά τον γάμο, ήταν παρούσα στην παράδοση και μάλιστα είχε στην κατοχή της και την απόδειξη, ένα έγγραφο που συνέταξε ιδιοχείρως ο σύζυγος, το οποίο βεβαίωνε την παράδοση της προίκας και έφερε την υπογραφή των δύο συζύγων και της ιδίας.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε με προξενιό τον Νοέμβριο του 1967. Ο γαμπρός είχε απαιτήσει προίκα πριν από τον γάμο και η επιθυμία του εκπληρώθηκε τον Ιανουάριο του 1969, όταν η σύζυγός του του παρέδωσε το ποσό των 100.000 δραχμών, χρήματα που είχε συγκεντρώσει δουλεύοντας ως μοδίστρα και υφάντρα επί πολλά χρόνια. Η παράδοση της προίκας έγινε άτυπα και χωρίς να συνταχθεί το απαιτούμενο από τον νόμο συμβολαιογραφικό έγγραφο, κάτι που η γυναίκα, όπως δέχτηκε το δικαστήριο, δεν γνώριζε.
Αντίθετα, για τον σύζυγό της το δικαστήριο δέχτηκε πως, αν δεν γνώριζε ότι ο νόμος για την παροχή προίκας απαιτεί συμβολαιογραφικό έγγραφο κατά την παραλαβή της προίκας, το πληροφορήθηκε δύο μήνες αργότερα, όταν ο ίδιος ως προικοδότης υπέγραψε νομότυπη σύμβαση προίκας για την αδελφή του.
Ο σύζυγός της, που ήταν αυτοκινητιστής, αξιοποίησε τα χρήματα της προίκας αμέσως ως προκαταβολή για την αγορά φορτηγού αυτοκινήτου. Δουλεύοντας πλέον με δικό του φορτηγό κατόρθωσε να εξοφλήσει το όχημα και στη συνέχεια να χτίσει μια ολόκληρη οικοδομή με πέντε καταστήματα, δύο διαμερίσματα και υπόγειο στα Γρεβενά.
Η έγγαμη συμβίωση του ζευγαριού από την αρχή φαινόταν πως δεν ήταν αρμονική. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν το ζευγάρι απέκτησε την κόρη του. Ο σύζυγος, όπως επισημαίνεται σε εξώδικη διαμαρτυρία που του έστειλε η γυναίκα του τον Ιανουάριο του 1970, είχε εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη παίρνοντας διάφορα αντικείμενα από το σπίτι κατά το χρονικό διάστημα που αυτή απουσίαζε με το ηλικίας 14 μηνών παιδί τους.
Με το εξώδικό της η σύζυγος ζητούσε να επιστραφούν τα αντικείμενα και να της αποδοθεί το ποσό των 100.000 δρχ. που του είχε δώσει ως προίκα. Οι σχέσεις του ζευγαριού δεν αποκαταστάθηκαν τα επόμενα χρόνια, αλλά ο σύζυγος ποτέ δεν επέστρεψε την προίκα. Η οριστική ρήξη του ζευγαριού επήλθε με την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε ο σύζυγος τον Μάιο του 1979, και ο γάμος λύθηκε με δικαστική απόφαση έναν χρόνο αργότερα. Η γυναίκα τότε έδωσε δικαστικό αγώνα, για να ακυρώσει την απόφαση του διαζυγίου, καθώς αυτή είχε οδυνηρές συνέπειες στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού τους. Τελικά η υπόθεση έφθασε μέχρι τον Άρειο Πάγο και ο γάμος λύθηκε οριστικά το 1986.
Οι αγωγές όμως συνεχίστηκαν και μετά τη λύση του γάμου με αιτήματα διατροφής, καθώς η γυναίκα και η κόρη της είχαν περιέλθει σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Η γυναίκα συνέχισε να ζητάει πίσω την προίκα που είχε δώσει, αλλά ο σύζυγος, που αναγνώρισε την υποχρέωσή του για την επιστροφή της, ποτέ δεν την επέστρεψε, καθώς γνώριζε πως η προίκα ήταν άκυρη, αφού δεν είχε συνταχθεί το απαιτούμενο συμβολαιογραφικό έγγραφο.
Βλέποντας η γυναίκα ότι η υπόθεση της επιστροφής των χρημάτων της προίκας της οδηγούνταν σε παραγραφή υπέβαλε αγωγή κατά του πρώην συζύγου της για αδικαιολόγητο πλουτισμό.


Από τις 100.000 δραχμές στα 680.000 ευρώ!

Το δικαστήριο που δικαίωσε τη γυναίκα είχε έναν ακόμη σκόπελο να αντιμετωπίσει. Ήταν η αναπροσαρμογή του χρηματικού χρέους των 100.000 δραχμών που δόθηκαν το 1969 σε σημερινές τιμές. Η αναπροσαρμογή του ποσού έγινε με δύο κριτήρια, την τιμή της χρυσής λίρας Αγγλίας και τον τιμάριθμο.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Γρεβενών με την απόφασή του υποχρεώνει τον πρώην σύζυγο να καταβάλει το ποσό των 119.972,37 ευρώ με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής, καθώς και όλους του καθυστερούμενους τόκους από τη λύση του γάμου μέχρι την κατάθεση της αγωγής. Παράλληλα επιτρέπει στη σύζυγο να προσημειώσει την περιουσία του συζύγου της μέχρι ποσού 567.888 ευρώ.
Μπορεί ο θεσμός της προίκας να καταργήθηκε το 1983, αλλά ακόμη και σήμερα απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη.


από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ai-vres.blogspot.com

Eπιστρέφει απο τις διακοπές στο Παρίσι και προχωρά στη δημιουργία κόμματος!!

Εις Παρισίους βρέθηκε για λίγες μέρες ο Κώστας Καραμανλής με φίλους… Μεταξύ αυτών είναι και ο αγαπημένος του Σταύρος Λαζαρίδης. Ο πρώην Πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα… Πάντως από το Παρίσι είχαν καλέσει να γυρίσει και τον θείο του!Αυτά γράφει η έγκυρη ιστοσελίδα Πρώτο Καρφί.

Σύμφωνα τώρα με δικές μας πληροφορίες, το ταξίδι του Καραμανλή στο Παρίσι, δεν ήταν ένα απλό ταξίδι... αναψυχής, αλλά προετοιμασία για τη μεγάλη επιστροφή, την ολική επαναφορά του πρώην πρωθυπουργού, του καταστροφικά δραστήριου.

Στο Παρίσι ο Καραμανλής συναντήθηκε με τον Γαλλοισραηλινό ιδιοκτήτη κορυφαίας εταιρίας επικοινωνίας η οποία ειδικεύεται στο πολιτικό μάρκετινγκ.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε απο τον συνομιλητή του να του ετοιμάσει μια οικονομικοτεχνική μελέτη για το κόστος μιας extra περιποίησης του προφίλ του στα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία "κάθαρμα" τον ανεβάζουν, "τεμπέλη" τον κατεβάζουν.

Ο Καραμανλής φιλοδοξεί να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σκηνή λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την Ανοιξη να κάνει τη μεγάλη κίνηση: Τη δημιουργία νέου κόμματος στο χώρο της κεντροδεξιάς!

Για το σκοπό αυτό πρόκειται να συναντηθεί ιδιωτικά με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Κέρκυρα, ο οποίος θα βρεθεί στο νησί των Φαιάκων, καλεσμένος συγγενικού του προσώπου το οποίο διαθέτει μεγάλο τονάζ!

Είναι τόσο προχωρημένες οι συζητήσεις για τη δημιουργία κόμματος που έπεσε στο τραπέζι ακόμη και το όνομα-βόμβα: Εθνική Ριζοσπαστική Ελλάδα (Ε.Ρ.Ε).

Ο πρώην πρωθυπουργός θα κάνει σημαία του κομματός του την έξοδο της χώρας απο το Μνημόνιο και θα επικαλεσθεί (διαθέτει στοιχεία υποστηρίζουν οι στενοί συνεργάτες του) την υπάρξη συνομωσίας ξένων Μυστικών Υπηρεσιών οι οποίες έδρασαν στη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας με σκοπό να το ρίξουν απο την κυβέρνηση...


Πηγή: http://irakliowebradio2.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Oι πολυεθνικές φεύγουν,οι Έλληνες εκβιάζουν

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ

ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ των σκληρών κυβερνητικών μέτρων που επέβαλε το ΔΝΤ για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, με κυρίαρχο αυτό της υπερφορολόγησης πολιτών και επιχειρήσεων, προκαλούν πλέον αλλεπάλληλα κύματα άμεσων ξένων... αποχωρήσεων πολυεθνικών ομίλων από τη χώρα, σε μια περίοδο μάλιστα που η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ το ξένο κεφάλαιο αλλά και τις θέσεις εργασίας που χάνονται κατά χιλιάδες.

Οι επαναλαμβανόμενες απειλές επιφανών ελλήνων επιχειρηματιών ότι «θα τα μαζέψουν να φύγουν από την Ελλάδα», σε συνδυασμό με τα τελευταία ηχηρά κρούσματα στο λιανεμπόριο με πρωταγωνιστές τη γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Aldi που αποσύρεται από την Ελλάδα, την Dixons που διέκοψε τη λειτουργία Electroworld, την ενσωμάτωση της DIA στην Carrefour - Μαρινόπουλος και πρόσφατα την αποχώρηση της Fnac από την ελληνική αγορά έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση, που στην πιο κρίσιμη καμπή για το μέλλον χώρας καλείται να σταματήσει τον κατήφορο της οικονομίας συγκεράζοντας τις απαιτήσεις της τρόικας με την ανάγκη για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στον επιχειρηματικό τομέα και την απαίτηση για μέτρα στήριξης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

«Παρεμβάσεις»

Δεν είναι τυχαίο πως την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο δυσάρεστων εξελίξεων στον ελληνικό επιχειρηματικό τομέα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου έσπευσε να προαναγγείλει «διορθωτικές παρεμβάσεις» από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην εταιρική φορολόγηση, και ειδικότερα ως προς τη φορολόγηση των κερδών που οι επιχειρήσεις επανεπενδύουν.

Αφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες παρεμβάσεις, λέγοντας ότι το υπουργείο θα κάνει όποια αλλαγή χρειαστεί, βλέποντας πώς λειτουργεί στην πράξη το νέο φορολογικό καθεστώς.

Στην κυβέρνηση, ωστόσο, φαίνονται προετοιμασμένοι ακόμη και για τα χειρότερα τους επόμενους μήνες, αναγνωρίζοντας πως δεν έχουν και πολλά όπλα στα χέρια τους για να συγκρατήσουν το κύμα φυγής που ξεσηκώνεται.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη ότι «δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου ευνοϊκό και ούτε μπορεί να γίνει πριν περάσει μία διετία και ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που προωθούνται».

Αντικίνητρο δεν αποτελούν, φυσικά, μόνο οι φόροι ή το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα, αλλά ένα πλέγμα πρόσθετων παραγόντων, όπως είναι η μονοπωλιακή ή ολιγοπωλιακή λειτουργία σε πολλές αγορές (λ.χ. η ενέργεια, μεταφορές), η εκτεταμένη διαφθορά στις δημόσιες υπηρεσίες, το «εχθρικό» νομικό πλαίσιο αλλά και ο ανταγωνισμός που λόγω της ύφεσης δεν εγγυάται πλέον την επίτευξη εύκολου κέρδους.

Ποιοι αποχώρησαν

Επικαλούμενοι λόγους που άπτονται των παραπάνω, μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι αποχώρησαν από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η Shell και η ΒΡ από τον τομέα της εμπορίας καυσίμων, η Enel από την ενέργεια, η Fnac από το λιανεμπόριο και -όχι πολύ παλαιότερα- η Interattica, η Village Roadshows, η Crown, η Henkel, η Johnson, η Procter, η Unilever που αποχώρησαν οριστικά ή μετέφεραν παραγωγικές δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία για τις άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δεινή θέση. Το 2009 οι εισροές ξένων κεφαλαίων για άμεσες επενδύσεις από το εξωτερικό υποχώρησαν 25% και διαμορφώθηκαν στα 3,3 δισ. δολάρια, φέροντας την Ελλάδα μόλις στην 17η θέση ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το απόθεμα εισροών ξένων άμεσων επενδύσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ αντιστοιχούσε στο 12,3% του ΑΕΠ (περίπου 30 δισ. ευρώ) ενώ η χώρα μας κατατάσσεται στην 115η θέση (σε σύνολο 141 χωρών) ως επενδυτικός προορισμός.

του Β.Γεώργα
Πηγή: enet 25/7/2010
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Έρχεται και είναι tro(ma)ktiko...!!!!!!!!

Έρχεται σε λίγες μέρες...Αφήστε τα σχόλια σας, γίνετε αναγνώστες του, στηρίξτε το...!
Είδαμε την παραπάνω ανάρτηση από ένα φιλικό ιστολόγιο και δεν μπορούσαμε παρά να την αναρτήσουμε.
Λέτε???? Θα δείξει.....!!!




ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kampia.blogspot.com

Κακούργημα η αρχαιοκαπηλία άνω των 150.000 ευρώ

Επικυρώθηκε απόφαση που είχε καταδικάσει αρχαιοκάπηλο σε κάθειρξη 6 ετών

Η αρχαιοκαπηλία άνω των 150.000 ευρώ συνιστά κακούργημα, σύμφωνα με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Τέντες με εγκύκλιό του κοινοποίησε την εν λόγω απόφαση όλες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας με εντολή να ενημερωθούν επ’ αυτής και οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών.

Συγκεκριμένα, ερμηνεύοντας το νόμο περί αρχαιοκαπηλίας και το περί καταχραστών του δημοσίου, το Ποινικό Τμήμα επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε καταδικάσει σε κάθειρξη έξι ετών αρχαιοκάπηλο και απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του.

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Ληστές μεταμφιεσμένοι σε γιατροί στο ΑΧΕΠΑ !

Μεταμφιεσμένοι 4 ληστές εισέβαλαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν 9.000 ευρώ.

Η ένοπλη ληστεία έγινε στις δύο και μισή το μεσημέρι. Οι τρείς δράστες φόρεσαν στολές εταιρείας σεκιούριτι ενώ ο τέταρτος ντύθηκε γιατρός, φορώντας χειρουργική μάσκα.

Κρατώντας στα χέρια τους όπλα και μία χειροβομβίδα, μπήκαν στο χώρο του ταμείου και αφαίρεσαν τα χρήματα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τη ληστεία.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Στερεύει η πηγή του Internet!!

Για ένα χρόνο εκτιμούν οι ειδικοί ότι επαρκούν οι διαθέσιμες IP διευθύνσεις στο Ίντερνετ. Ήδη χρησιμοποιούνται πάνω από 4 δισεκατομμύρια. Εκτιμάται ότι θα ανθίσει η μαύρη αγορά.

Είδος υπό εξαφάνιση θα αποτελούν σε λίγο οι διευθύνσεις IP καθώς ο συνωστισμός στο διαδίκτυο έχει γίνει εξαιρετικά σημαντικός με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο 232 εκατομμύρια διαθέσιμες συνδέσεις, οι οποίες μάλιστα αναμένεται και αυτές να καταληφθούν από χρήστες σε ένα χρόνο από σήμερα.

Εάν οι εταιρείες παροχής συνδέσεων στο Ίντερνετ δεν μεριμνήσουν άμεσα με νέες επενδύσεις ώστε να εξελιχθεί το πρωτόκολλο αναμένεται αλαλούμ στο διαδίκτυο με τις απανταχού συνδέσεις να διακόπτονται και το κόστος να τραβά την ανηφόρα.

Το ήδη υπάρχον πρωτόκολλο, το IPv4, παρέχει 4 δισεκατομμύρια διευθύνσεις IP αλλά η τεράστια ζήτηση του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε συνωστισμό που έχει οδηγήσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Το διαδίκτυο έχει κυριολεκτικά ξεχειλίσει από χρήστες μιας και οι νέες τεχνολογίες έχουν καταφέρει να μπορούμε να συνδεόμαστε στο ίντερνετ από διάφορες συσκευές και μιας και οι διευθύνσεις IP είναι μοναδικές για τον καθένα από εμάς όπως το κινητό μας τηλέφωνο τότε φανταστείτε το μέγεθος του προβλήματος που θα ανακύψει.

Και ενώ οι ειδικοί τότε νόμιζαν πως είχαν μεριμνήσει για κάτι τέτοιο φαίνεται πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη κατάσταση και να θέσουν νέους στόχους. "Κανείς δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο να θέλουν και τα κινητά τηλέφωνα διεύθυνση IP", λέει ο Τζον Λίντσεϊ, διευθυντικό στέλεχος της Internode, προσθέτοντας ότι τότε δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Τζέοφ Χιούστον, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της APNIC αναφέρει ότι όταν οι διαθέσιμες διευθύνσεις εξαντληθούν, θα δημιουργηθεί ένα είδος μαύρης αγοράς για διευθύνσεις IP με αποτέλεσμα μόνο οι υπηρεσίες που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν θα μπορούν να πάρουν περισσότερες διευθύνσεις.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Νέο χτύπημα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό...

Για τρίτη φορά, εντός του φθινοπώρου, θα δούμε τη διαφοροποίηση των συντελεστών του ΦΠΑ, αφού το μνημόνιο επιβάλλει τη μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή του 11% στο συντελεστή του 23%.

Να θυμήσουμε ότι σήμερα, στο 11% ανήκουν μεταξύ άλλων τα τρόφιμα, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, τα φάρμακα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια. Από τη μετάταξη προϊόντων πρέπει να αντληθεί ένα δισ. ευρώ μέσα στο 2011.



Τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες σχεδιάζεται να αλλάξουν συντελεστή, ώστε σε συνδυασμό με τα μέτρα για το «κυνήγι των αποδείξεων» να επιτευχθούν τα προϋπολογισμένα έσοδα.


Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών ήδη μελετάει το θέμα, ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, καθώς, όποια και αν είναι τα προϊόντα που θα αλλάξουν συντελεστή, θα χτυπηθεί είτε ο τουρισμός είτε ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr

Αυτά είναι... Χωρες που πήραν απο εμας τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διδάσκουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!

Η Βουλή της Ισλανδίας ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ νόμο που θεωρεί το Δικαίωμα του Blogging και των Bloggers Ιερό και Απαραβίαστο!
Με βάση το νόμο, δεν επιτρέπεται:
- δίωξη σε bloggers για ότι γράφουν ή αναρτούν
- μήνυση ή αγωγή, ακόμη κι αν δημοσιοποιήσουν απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα

Αν κάποιος καταθέσει μήνυση ή αγωγή εναντίον blog ή blogger, δίνεται αυτοδίκαια το δικαίωμα να καταγγελθεί και να μηνυθεί για...
προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών

Η απόφαση της Ισλανδικής Βουλής: IMMI - Icelandic Modern Media Initiative, επιφέρει την αλλαγή 13 προϋπαρχόντων νόμων, αρμοδιότητας 4 υπουργείων!
Ο Smári McCarthy, ιδρυτής της Icelandic Digital Freedoms Society, και η βουλευτής Birgitta Jonsdottir, ίσως ακόμη δεν έχουν κατανοήσει την...
παγκόσμια επιτυχία τους, μια πραγματική Επανάσταση!
Το δικό μας blog, ήδη συμμετέχει -μαζί με άλλα ευρωπαϊκά blogs- σ’ αυτό το εγχείρημα και συνεπώς ποσώς μας απασχολεί τι νόμους επεξεργάζονται οι Βενιζέλοι και σια…
Στη διάθεση όλων για να πάρουμε μέτρα, πριν πάρουν μέτρα εναντίον μας οι κάθε είδους εξουσιαστές, νταβατζήδες, εργολάβοι δημοσίων έργων, πολιτικάντηδες και “πολιτικοί”, καναλάρχες, μεγαλο-δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες ΜΜΕ…
Τώρα, έχουμε κι εμείς Ισλανδική Σημαία!


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://news24gr.blogspot.com

καθιστική ζωή αφαιρεί χρόνια ζωής , Ιδίως από τις γυναίκες

Η καθημερινή άσκηση στο γυμναστήριο ίσως αποδειχθεί ανεπαρκής, αν ένας άνθρωπος περνάει την υπόλοιπη ημέρα του στον καναπέ ή στην καρέκλα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο χρόνος του καθισιού συνδέεται άμεσα με αυξημένο κίνδυνο θανάτου...

Οι ερευνητές της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκίνου, υπό τον Άλπα Πατέλ, σε εργασία που δημοσίευσαν στο "American Journal of Epidemiology" (Αμερικανικό Περιοδικό Επιδημιολογίας), ανέλυσαν τις περιπτώσεις άνω των 123.000 ατόμων για μια χρονική περίοδο 13 ετών και συσχέτισαν το χρόνο που οι άνθρωποι κάθονταν ή ασκούνταν σε σχέση με τη θνησιμότητά τους καθ' όλη αυτή την περίοδο.

Αν και αρκετές μελέτες μέχρι τώρα έχουν εξετάσει (και επιβεβαιώσει) τη σχέση ανάμεσα στην καθιστική ζωή και την παχυσαρκία, το διαβήτη, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και την ανθυγιεινή διατροφή, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενηλίκους, ελάχιστες έρευνες έχουν εξετάσει άμεσα τη σχέση ανάμεσα στο καθισιό και τον κίνδυνο θανάτου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερος ελεύθερος χρόνος δαπανάται με καθιστικό τρόπο, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου, ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες. Όσες κάθονταν περισσότερες από έξι ώρες την μέρα, ήταν 37% πιθανότερο να πεθάνουν στη διάρκεια της 13ετούς περιόδου της μελέτης, σε σχέση με όσες κάθονταν λιγότερες από τρεις ώρες ημερησίως.

Οι άνδρες που κάθονταν περισσότερες από έξι ώρες την μέρα, ήταν 18% πιθανότερο να πεθάνουν σε σχέση με όσους κάθονταν λιγότερες από τρεις ώρες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτές οι αυξημένες πιθανότητες δεν άλλαζαν ακόμα και όταν λαμβανόταν υπόψη η αυξημένη φυσική δραστηριότητα που έκαναν ορισμένα άτομα (τα οποία, κατά τα άλλα, έκαναν καθιστική ζωή).

Στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι δεν έκαναν καν φυσική άσκηση, τότε ο κίνδυνος θανάτου λόγω καθισιού αύξανε ακόμα περισσότερο. Οι άνδρες και οι γυναίκες που όχι μόνο κάθονταν πολλές ώρες, αλλά επίσης δεν ασκούνταν σωματικά στον ελεύθερο χρόνο τους, ήταν 48% και 94% αντίστοιχα πιο πιθανό να πεθάνουν, σε σχέση με όσους και όσες κάθονταν λιγότερο και παράλληλα ασκούνταν.

Σύμφωνα με τον Πατέλ, η καθιστική ζωή, μεταξύ άλλων, έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις για τον μεταβολισμό, επηρεάζοντας το επίπεδο των τριγλυκεριδίων, της χοληστερίνης, της γλυκόζης, της πίεσης του αίματος κ.α. Ο αυξημένος κίνδυνος θανάτου αφορούσε περισσότερο καρδιαγγειακά προβλήματα (έμφραγμα, εγκεφαλικό κ.α.) παρά καρκίνο.


SKAI.GR
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://stakarfia.blogspot.com

ΜΙΚΡΟΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΑΤ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ Χ.Υ.Τ.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την επέμβαση των ΜΑΤ, άνοιξε ο δρόμος που οδηγεί, στον ΧΥΤΑ Ελληνικού Ιωαννίνων, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αντιδράσει για τον ΧΥΤΑ στη περιοχή τους και έχουν προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικράτειας. Χθές κατά την επέμβαση των ΜΑΤ παρουσία και εισαγγελέων έγιναν μικροσυμπλοκές ς αλλα και προσαγωγές κατοίκων.
Μετα την εξέλιξη αυτή - κάτοικοι του Δήμου Μπιζανίου - που είχαν αποκλείσει την χωματερή της Δουρούτης εδώ και μια εβδομάδα και δεν γίνονταν η αποκομιδή των σκουπιδιών, ζητώντας να ολοκληρωθεί ο ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, άνοιξε τελικά τη χωματερή της περιοχής τους.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :



ΠΗΓΕΣ:

ΑΡΘΡΟ: http://www.enet.gr
ΒΙΝΤΕΟ: http://www.epiruschannel.gr/

Διεθνής διασυρμός και εθνική κατάντια...

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της έλλειψης καυσίμων στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω της λευκής απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Αυτή τη φορά για το διασυρμό δεν φταίει ούτε το ΠΑΜΕ ούτε το πανώ στην Ακρόπολη. Φταίνε αποκλειστικά οι κυβερνητικοί χειρισμοί και τα τεχνάσματα τον αρμόδιων υπουργών που πήγαν να τα βρουν παρασκηνιακά με τις συντεχνίες τάζοντας πράγματα ανέφικτα, με αποτέλεσμα τώρα να βιώνουμε την εκδίκηση αυτών που αισθάνονται εξαπατημένοι. Τις συνέπειες του πολιτικαντισμού τους τις πληρώνουμε όλοι μαζί με τον πλέον δραματικό τρόπο. Τη χαριστική βολή στον ελληνικό τουρισμό την έδωσε η ίδια η κυβέρνηση που δεν προέβλεψε ότι τη Δευτέρα το πρωί τα μπάνια του λαού θα γίνονταν εφιάλτης, καθώς άλλοι ψάχνουν τρόπο να γυρίσουν εσπευσμένα με τα τελευταία αποθέματα βενζίνης που έχουν στο ρεζερβουάρ τους και άλλοι αναβάλλουν την αναχώρησή τους.



ΠΗΓΗ: http://www.zoomnews.gr/

Ο ναός του Σολομώντα ξαναχτίζεται στη Βραζιλία!

Μια αμφιλεγόμενη εκκλησία σχεδιάζει ένα κολοσσιαίο κτίριο για 10.000 πιστούς.

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ Σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αμφιλεγόμενες πεντηκοστιανές εκκλησίες της Βραζιλίας δόθηκε άδεια να χτίσει ένα «αντίγραφο του ναού του Σολομώντα», κόστους 155 εκατ. ευρώ, στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Σάο Πάολο. Ο ναός, ύψους 55 μέτρων, ίσος δηλαδή με ένα κτίριο 18 ορόφων, θα κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης και θα έχει δύο φορές το ύψος του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο.

Το φαραωνικό έργο, σχεδιασμένο από τον βραζιλιανό αρχιτέκτονα Ροτζέριο Σίλβα ντε Αραούτζο, περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης χωρητικότητας 1.000

αυτοκινήτων, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο και αίθουσες διδασκαλίας για 1.300 μαθητές.

Στο εσωτερικό του θα μπορούν να εκκλησιάζονται 10.000 πιστοί! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχαιολόγοι δεν γνωρίζουν το πώς ακριβώς ήταν ο ναός του Σολομώντα. Παρ΄ όλα αυτά, οι επίδοξοι κατασκευαστές του έργου επιμένουν ότι «το αρχιτεκτονικό πρότυπο είναι η Παλαιά Διαθήκη».

Η «εκκλησία-γίγας», δημιουργία της βραζιλιανικής Παγκόσμιας Εκκλησίας του Βασιλείου του Θεού, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια, εκτός απροόπτου. «Θα χτίσουμε τον ναό ακολουθώντας τα ίδια σχέδια με αυτά του Σολομώντα» τόνισε ο ηγέτης και ιδρυτής της εκκλησίας, επίσκοπος Εντίρ Μαξέντο, επισημαίνοντας ότι «για την κατασκευή του αυθεντικούναού χρησιμοποιήθηκαν τόνοι χρυσού. Εμείς δεν θα χτίσουμε έναν χρυσό ναόαλλά πάντως θα ξοδέψουμε πάρα πολλά χρήματα».
Η Παγκόσμια Εκκλησία του Βασιλείου του Θεού, η οποία ιδρύθηκε το 1977 στη Βραζιλία, υποστηρίζεται από περίπου 8 εκατομμύρια πιστούς σε 180 χώρες, έχει ένα τηλεοπτικό κανάλι και διανέμει δωρεάν την εφημερίδα «Folha Univarsal», η οποία λέγεται ότι τυπώνει 2,5 εκατ. φύλλα κάθε εβδομάδα. Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι η ιστοσελίδα του επικεφαλής της δέχεται μηνιαίως 4 εκατ. επισκέψεις.

Ωστόσο πολλοί τη θεωρούν μια καλοστημένη επιχείρηση που εκμεταλλεύεται τους πιστούς. Το 2009 ο εισαγγελέας του Σάο Πάολο κατηγόρησε 10 ανώτατα μέλη της εν λόγω εκκλησίας, μαζί και τον επίσκοπο Μαξέντο, για προσωπική εκμετάλλευση δισεκατομμυρίων δολαρίων από δωρεές με σκοπό την αγορά ακινήτων, ιδίως μεγάλων εκτάσεων γης, καθώς και πολυτελών αυτοκινήτων. Ο κ. Μαξέντο αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς όμως να καταφέρει να εξηγήσει, μεταξύ άλλων, πώς διαθέτει ένα πολυτελέστατο ιδιωτικό αεροπλάνο αξίας 45 εκατ. δολαρίων.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://pentapostagma.blogspot.com

Φέρνουν 7000 μισθοφόρους Ευρω-μπάτσους επειδή φοβούνται την οργή μας!

7000 αστυνομικούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να εισάγει η Ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση....

Πολύ περίεργες μέρες ζει η χώρα μας πραγματικά.
Χθες μάθαμε για τη βόμβα στο "Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη" και άλλο ένα άδικο θάνατο συνανθρώπου μας... Ίσως να είναι νωρίς να μιλήσουμε για προβοκατόρικη κίνηση, αλλά είδαμε πως δεν διστάζουν καθόλου να σκοτώνουν αθώους προκειμένου να φοβίζουν πολίτες, λίγο καιρό πριν στην τράπεζα Marfin...

Ο φίλος Ακτιβιστής θαρρώ δεν αναρωτιέται άδικα αν ....επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα ή προβοκάτσια. Η τρομοκρατία είναι εξάλλου εργαλείο της εξουσίας και δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την προβοκάτσια: και οι δύο ενέργειες στοχεύουν στο να κατευθήνουν την κοινή γνώμη και να ελέγξουν τους πολίτες συναισθηματικά μέσω αισθημάτων ανασφάλειας και φόβου.
Στην ίδια γραμμή ανήκει θαρρώ και η είδηση περί εισαγωγής ευρωπαϊκών δυνάμεων καταστολής.
Μία εξαιρετική αποκάλυψη έγινε χθες στο ραδιόφωνο «Θέμα» στις 11 το πρωί όπου ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,υπό τον φόβο γενικευμένης εξέγερσης του Ελληνικού λαού ενάντια στα δρακούλια μέτρα, ετοιμάζουν να εισάγουν μέρος της δύναμης της Ευρωχωροφυλακής όπως την κατονόμασε ο εκπρόσωπος, αποτελούμενη από Ισπανούς, Γερμανούς, Ιταλούς, Ολλανδούς και άλλους μισθοφόρους, «οι οποίοι θα έχουν και το βάρος της καταστολής της κατά τα φαινόμενα επερχόμενης εξέγερσης, αν και εφόσον η ντόπια αστυνομία δεν κάνει καλά την δουλεία της».
(Αν δεν κάνει "καλά τη δουλειά της"?!!! Και ποιά είναι η δουλειά της αστυνομίας μας παρακαλώ? Να ξυλοκοπά τους δίκαια διαμαρτυρόμενους πολίτες της χώρας για να προστατεύσει αντιδημοκρατικές και προδοτικές επιλογές που πηγάζουν από την εξουσία? Αναρωτήθηκαν τούτοι -σαν πολίτες της χώρας πρώτα και ύστερα σαν ένστολοι- ΤΙ καλούνται να προστατεύσουν και ποιός τους πληρώνει?...)
Κατά τα λεγόμενα η εν λόγο δύναμη μπορεί να επέμβει όπου και όπως θέλει χωρίς να υπόκειται σε έλεγχο και περιορισμούς, λαμβάνοντας εντολές μόνο από την ΕΕ. Ο χαριτωμένος αντιπρόσωπος μετά από την προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα διερωτήθηκε,«πώς θα αισθανθούν οι Έλληνες εργαζόμενοι όταν τους ξυλοκοπούν ξένοι αστυνομικοί»; Εκτός από την κατά 20% περικοπή των επιδομάτων των 700.000 δημόσιων υπάλληλων οι οποίοι ευθύνονται λόγο των αγώνων τους για το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων, το υπουργείο «προστασίας του πολίτη» ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του χρόνου θα μειώσει κατά 20% και το ποσοστό εγκληματικότητας. Για να το πετύχει αυτό από την επόμενη εβδομάδα θα διοχετευτούν στους δρόμους 15.000 καινούργιοι μπάτσοι. Προφάσεις και εικόνες χούντας. Αυτές οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής θα είναι στην ουσία ένας στρατός που θα χρησιμοποιούν τα κράτη, στην προσπάθεια να φανεί ότι δεν αναμιγνύουν το δικό τους στρατό αλλά Ευρωπαϊκές δυνάμεις άμεσης επέμβασης. Η οικονομική κρίση η οποία θα συνοδεύεται από κοινωνικές αναταραχές θα δώσει στις Βρυξέλλες μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει την ικανότητα επέμβασης της μυστικής ομάδας η οποία έχει δημιουργηθεί για την πάταξη εξεγέρσεων και αναταραχών στην Ευρώπη.(ΠΗΓΗ)
Φυσικά και δεν πρόκειται για την ασφάλεια μας. Κανείς μας δεν έχει θαρρώ την αφέλεια να νομίζει πως θα έλθουν αστυνόμοι αλλοεθνείς για να φυλάξουν τα σπίτι, τις περιουσίες ή τη σωματική μας ακεραιότητα. Τις περιουσίες μας τις παρέδωσαν όπως είδαμε ήδη στο ΔΝΤ η κυβέρνηση με τους βουλευτές μας... (Αυτό ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!) Η αστυνομία είναι και αυτή άλλο ένα εργαλείο της εξουσίας. Και η εξουσία στις μέρες μας έχει καταπατήσει κάθε έννοια δημοκρατίας και διακιοσύνης ή ευνομίας...Μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου γνωρίζαμε τέτοιες σκέψεις και κινήσεις για την FEMA των ΗΠΑ. Τώρα και η ΕΕ ακολουθεί εντατικότατα το παιχνίδι της παγκόσμιας Δικτατορίας. Η χώρα μας είναι το πεδίο δοκιμής των απάνθρωπων σχεδίων τους... Όμως λάθος χώρα βρήκαν για να παίξουν...
Την Ελλάδα την λεηλάτησαν σαν χώρα. Αυτό που δεν θα καταφέρουν όμως να λεηλατήσουν ποτέ είναι την ιδέα της Ελλάδας και του πνεύματος που ενώνει όλους τους Έλληνες.
Εμάς φοβούνται. Εμάς και την αντίσταση μας στην πρωτοφανή λεηλασία της χώρας μας.


http://ksipnistere.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://rokakias.blogspot.com

Στη δημοσιότητα απόρρητα στρατιωτικά αρχεία για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν !!

Ουάσιγκτον: Την έντονη αντίδραση της αμερικανικής και πακιστανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει η διαρροή περισσότερων από 90.000 απόρρητων στρατιωτικών αρχείων που αναφέρονται με λεπτομέρειες στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα Wikileaks.

Τα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται πλέον στη διάθεση πολλών μεγάλων εφημερίδων, φέρεται να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες, οι οποίες θα έπρεπε να μείνουν μυστικές για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Όπως μεταδίδει το BBC, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων στην ιστορία του αμερικανικού στρατού.

Σύμφωνα με αναφορές των εφημερίδων Guardian, New York Times και της γερμανικής Der Spiegel, τα απόρρητα αρχεία αποκαλύπτουν την ανησυχία του ΝΑΤΟ ότι Πακιστάν και Ιράν βοηθούν τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Τα έγγραφα, επίσης, αποκαλύπτουν ότι οι Ταλιμπάν διαθέτουν οπλικά συστήματα που μπορούν να καταρρίψουν αεροσκάφη, ενώ αναφέρονται σε ανθρώπινες απώλειες από ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς, οι οποίες δεν έχουν αναφερθεί ποτέ.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν έντονα την δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών. Ο σύμβουλος επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τη δημοσίευση εμπιστευτικών πληροφοριών από άτομα και οργανισμούς που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών και συμμάχων μας και να απειλήσουν την εθνική μας ασφάλεια».

«Ανεύθυνη» χαρακτήρισε τη δημοσιοποίηση των εγγράφων ο πακιστανός πρεσβευτής των ΗΠΑ, Χουσείν Χακάνι και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι προσηλωμένη στον αγώνα κατά των ισλαμιστικών ανταρτών.

Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks περιέχουν ανακριβείς πληροφορίες, οι οποίες δεν αντανακλούν την πραγματικότητα.

«Οι ΗΠΑ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν είναι στρατηγικοί εταίροι και πολεμούν από κοινού, στρατιωτικά και πολιτικά την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν συμμάχους τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://totefteri.blogspot.com

Υλικό παιδικής πορνογραφίας σε κοµπιούτερ του Πενταγώνου!

Δεκάδες στελέχη του Πενταγώνου µε πρόσβαση σε άκρως απόρρητες πληροφορίες αγοράζουν και «κατεβάζουν» εικόνες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, χρησιµοποιώντας µάλιστα τα κοµπιούτερ της υπηρεσίας τους.

Σε αυτό το...
συµπέρασµα κατέληξε έρευνα των αµερικανικών αρχών σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου Αµυνας, την οποία αποκάλυψε χθες η εφηµερίδα «Βoston Globe». Παρότι, όπως λένε οι ερευνητές, οι υποθέσεις αυτές αποτελούν µόνο ένα µικρό ποσοστό των χιλιάδων εργαζοµένων στο Πεντάγωνο, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι εµπλεκόµενοι έχουν πρόσβαση σε κυβερνητικά µυστικά και σε θέµατα υψίστης εθνικής ασφάλειας, γεγονός «που τους κάνει επιρρεπείς σε εκβιασµούς, δωροδοκίες και απειλές, ιδιαίτερα καθώς αυτά τα πρόσωπα έχουν πρόσβαση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

«Επιχείρηση Flicker»
Από τις υποθέσεις εµπλοκής σε παιδική πορνογραφία µέσα από τους υπολογιστές του Πενταγώνου, κάποιες έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, σε µερικές έχουν εκδιωχθεί οι υπεύθυνοι, ενώ άλλες παραµένουν ανοιχτές χωρίς να έχει προχωρήσει η δίωξη των εµπλεκοµένων. Το 2006 οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήµατος των ΗΠΑ είχαν προχωρήσει στην «Επιχείρηση Flicker» κατά την οποία είχαν εντοπισθεί 5.000

άνθρωποι που είχαν πληρώσει µέσω Ιντερνετ για πρόσβαση σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας στο εξωτερικό. Μόλις τώρα αποκαλύπτεται όµως ότι πολλοί εξ αυτών ήταν στελέχη του αµερικανικού υπουργείου Αµυνας που χρησιµοποιούσαν για τις συναλλαγές τους τα γραφεία και τους υπολογιστές του Πενταγώνου.


http://www.ierosagon.org
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://dinatos.blogspot.com

Αλήθειες και μύθοι για τους κρυμμένους θησαυρούς της ελληνικής γης !

Ίσως δεν το γνωρίζουν πολλοί, για μια ομάδα ορυκτών αποτελούμε σημαντικό και δυναμικό παράγοντα σε ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο. Πιο συγκεκριμένα: Aπό τα μεταλλικά ορυκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο βωξίτης (παραγωγή αλουμινίου) και τα σιδηρονικελιούχα (παραγωγή νικελίου).

Aνατρέχοντας σε αρχαίους συγγραφείς και Eυρωπαίους περιηγητές του Aιγαίου και της Aνατολικής Mεσογείου την περίοδο μετά το 16ο αιώνα, θα διαπιστώσουμε τη σημασία που έδιναν στην ύπαρξη κυρίως μεταλλικών ορυκτών, πρώτων υλών για την παραγωγή χρυσού, αργύρου, κασσίτερου, χαλκού και σιδήρου. Eίναι αξιοσημείωτο ότι σχεδόν σε όλα τα νησιά των Kυκλάδων έχουν εντοπισθεί ορυκτά του μολύβδου ή/και του χαλκού, ίχνη αρχαίων/παλαιών εκμεταλλεύσεων, ενώ έχουν εντοπισθεί και αρχαίες μεταλλουργικές σκωρίες σε απόμερα σήμερα νησιά, όπως η Kέρος στα Kουφονήσια. Σημαντικά ορυκτά του παρελθόντος ήταν, επίσης, το θείο αλλά και «ιδιόμορφα» θειικά άλατα (alum - στυπτηρίες) που χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς - φαρμακευτικούς σκοπούς. Tέτοια ορυκτά είχαν εντοπισθεί σε ηφαιστειογενείς περιοχές όπως η Mήλος, η Λήμνος και η Σάμος, νησιά που ήταν διάσημα και για τις ειδικές γαίες τους. Eκτός αυτών, σημαντικός θεωρείτο ο εντοπισμός κατάλληλων αργίλων κεραμουργίας και σχεδόν κάθε σημαντική ελληνική πόλη παρήγαγε τα δικά της κεραμικά προϊόντα, χωρίς να αποκλείει τις εισαγωγές και εξαγωγές σε άλλες περιοχές τόσο μακρινές όσο η Aνδαλουσία της Iσπανίας.
Σήμερα, ο αριθμός των ορυκτών και πετρωμάτων που βρίσκουν κοινές ή εξειδικευμένες εφαρμογές είναι εκατοντάδες. Γενικά οι ορυκτές πρώτες ύλες κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες: Mεταλλικά ορυκτά, ενεργειακές πρώτες ύλες και βιομηχανικά ορυκτά & πετρώματα.
Στη χώρα μας φιλοξενούνται κοιτάσματα (αξιοποιήσιμες πρώτες ύλες) και των τριών κατηγοριών και αξιοποιούνται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Tο τελευταίο διάστημα γράφονται διάφορα άρθρα στον ημερήσιο Tύπο σχετικά με την ύπαρξη σπάνιων ορυκτών στη χώρα μας, δίνοντας μερικές φορές την εντύπωση ότι περιμένουμε αυτά για να αναπτυχθεί η χώρα. Πρώτα από όλα, για την έρευνα και εκμετάλλευση αυτών των «εξωτικών» ορυκτών απαιτείται εξειδικευμένη τεχνογνωσία, η οποία για να αποκτηθεί θα περάσουν χρόνια και εμπειρία πεδίου και μεθόδων εξόρυξης και εμπλουτισμού. Ίσως να είναι ένας μακρινός στόχος, ο οποίος, όμως, θα προκύψει από ενδελεχή μελέτη των μέχρι τώρα δεδομένων.
Tι γίνεται σήμερα στη χώρα μας; Ίσως δεν το γνωρίζουν πολλοί, για μια ομάδα ορυκτών αποτελούμε σημαντικό και δυναμικό παράγοντα σε ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο. Πιο συγκεκριμένα: Aπό τα μεταλλικά ορυκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο βωξίτης (παραγωγή αλουμινίου) και τα σιδηρονικελιούχα (παραγωγή νικελίου). Mικρότερες εκμεταλλεύσεις πραγματοποιούνται σε κοιτάσματα μεικτών θειούχων (παραγωγή μολύβδου - ψευδαργύρου), ενώ η αξιοποίηση χρυσοφόρων αποθέσεων σχεδιάζεται για το εγγύς μέλλον. Όσον αφορά τα ενεργειακά, στη χώρα μας απουσιάζουν οι υψηλής απόδοσης «παλαιοί» γαιάνθρακες, όπως ο λιθάνθρακας και ο ανθρακίτης, ενώ αντίθετα έχουμε σημαντικά κοιτάσματα λιγνιτών οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας, η οποία κατέχει τη
δεύτερη θέση στην Eυρωπαϊκή Ένωση και την πέμπτη παγκοσμίως στην παραγωγή λιγνίτη. Aν αυτός ο γαιάνθρακας ήταν γεωλογικά τόσο παλαιός όσο οι λιθάνθρακες της βόρειας Eυρώπης, η θερμική του απόδοση θα ήταν τέτοια που η ενεργειακή μας αυτονομία θα ήταν χρονικά πενταπλάσια της σημερινής. H εκμετάλλευση υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο και πετρέλαιο) που ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80 από ξένες εταιρείες πραγματοποιείται σήμερα από ελληνικούς φορείς, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό νέων κοιτασμάτων.
Αλήθειες και μύθοι για τους κρυμμένους  θησαυρούς της ελληνικής γης    Aξιολόγηση
Συγκεκριμένα, μετά από αξιολόγηση των μέχρι σήμερα ερευνητικών δεδομένων έχουν εντοπισθεί και αποδειχθεί ολοκληρωμένα πετρελαϊκά συστήματα, δηλαδή η συνύπαρξη των απαραίτητων προϋποθέσεων για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σε κάποιες από αυτές οι προϋποθέσεις είναι περισσότερο βέβαιες σε άλλες λιγότερες. Eναπόκειται στο κράτος να ανοίξει την αγορά έρευνας και παραγωγής, που είναι ανεξήγητα κλειστή για πολλά χρόνια. Ήδη έχουν εντοπιστεί και βρίσκονται σε εκμετάλλευση τα κοιτάσματα του Πρίνου και της Nότιας Kαβάλας στο Θρακικό Πέλαγος, και έχουν ανακαλυφθεί τα μικρά κοιτάσματα στη θαλάσσια περιοχή του Kατάκολου, στην περιοχή της Eπανωμής και στις Aλυκές στη Zάκυνθο. Eφόσον η αγορά ανοίξει, εναπόκειται στις πετρελαϊκές εταιρείες να αποφασίσουν για τις περιοχές όπου θα επενδύσουν στην ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων.
Iδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στην τρίτη κατηγορία ορυκτών πρώτων υλών, αυτή των βιομηχανικών ορυκτών & πετρωμάτων, μια και αυτή αποτελεί δυναμικό παράγοντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είναι προσανατολισμένη κυρίως στις εξαγωγές και το κυριότερο βρίσκει εφαρμογές σε περιβαλλοντικά θέματα, όπως πυροπροστασία, θερμομόνωση, προσρόφηση/εξουδετέρωση επιβλαβών ή μη επιθυμητών ρευστών, φιλτράρισμα νερού, εδαφοβελτίωση, εναλλακτικές πρώτες ύλες για μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι μία ομάδα παραπροϊόντων μεταλλουργίας ή μεταλλευτικής δραστηριότητας και καύσης ενεργειακών ορυκτών υπάγεται σε αυτή την κατηγορία και εμμέσως λειτουργεί θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος, καθόσον αυτά τα παραπροϊόντα βρίσκουν βιομηχανικές εφαρμογές (ανακύκλωση). Παράδειγμα αναφέρονται: η ιπτάμενη τέφρα που προκύπτει από τους λιγνιτικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και ορισμένοι τύποι της με κατάλληλα χημικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνται από την τσιμεντοβιομηχανία, οι ηφαιστειακοί τόφφοι που καλύπτουν κοιτάσματα μπεντονίτη (στείρα υπερκείμενα) και ο μη διογκούμενος περλίτης που χρησιμοποιούνται ως φυσικές ποζολάνες στην τσιμεντοβιομηχανία.
Διαχωρισμός

Γενικά, τα βιομηχανικά ορυκτά και πετρώματα χωρίζονται σε κοινά ορυκτά που εξορύσσονται σε μεγάλες ποσότητες και είναι σχετικά φθηνά, όπως οι άργιλοι κεραμευτικής, ο κοινός γύψος με ανυδρίτη, ο κοινός ασβεστόλιθος, και σε εξειδικευμένα ορυκτά τα οποία εξορύσσονται σε μικρές ποσότητες, έχουν υψηλές τιμές, μια και αφορούν συγκεκριμένες αγορές, όπως ο υδομαγνησίτης, ο βρουσίτης, ο υπερ-καθαρός διατομίτης, ο υπέρλευκος ασβεστίτης και τάλκης, ο καολίνης πορσελάνης, ο μουλλίτης και άλλα. Tα ορυκτά αυτά χωρίζονται σε:
Φυσικά υλικά, όπως ο λειοτριβημένος ασβεστίτης, ο καολίνης, οι ζεόλιθοι, ο χαλαζίας, οι άστριοι, ο γύψος. Xημικά ή/και θερμικά επεξεργασμένα υλικά, όπως οι ενεργοποιημένοι νατρούχοι μπεντονίτες, οι φρυγμένοι διατομίτες, ο διογκωμένος περλίτης, τα επικαλυμμένα με οργανικές ενώσεις πολυ-λειτουργικά πληρωτικά (fillers), ο μετακαολίνης, ο ημιυδρίτης [plaster of Paris]. Συνθετικά προϊόντα, όπως ο χημικά καθιζάνων ασβεστίτης, ειδικοί ζεόλιθοι, μουλλίτης, υδροξείδιο του αργιλίου.
Στη χώρα μας παράγονται πρώτες ύλες των δύο πρώτων κατηγοριών. Eνδεικτικά αναφέρεται ότι η χώρα μας είναι η μόνη χώρα στην E.E. παραγωγής φυσικού μείγματος χουντίτη-υδρομαγνησίτη (σημαντικά ορυκτά που χρησιμοποιούνται και σε εφαρμογές πυροπροστασίας), πρώτη χώρα διεθνώς σε παραγωγή περλίτη και δεύτερη στην παραγωγή κίσσηρης (ελαφρόπετρα) [σημαντικές πρώτες ύλες και για την παραγωγή μονωτικών δομικών υλικών] και μπεντονίτη (σημαντική χρήση και ως προσροφητικό ανεπιθύμητων ρευστών), ενώ είναι πρώτη στην εξαγωγή μαγνησίτη στην E.E.

imerisia.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://exypno.blogspot.com

«Ετσι με εξαπάτησαν οι Αμερικανοί»!

Η φωνή του ακούγεται κοφτή και αποφασιστική στο μικρό κελί που του έχει διατεθεί στην έκτη πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού. «Με εξαπάτησαν ο Σίσκο και ο Κίσινγκερ για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας στην Κύπρο». Ο ίδιος, ντυμένος με μια αθλητική φόρμα, μόλις έχει σηκωθεί από το κρεβάτι εκστρατείας όπου συνηθίζει να ξεκουράζεται τα ατέλειωτα 35 χρόνια που μεσολάβησαν από την καταδίκη του για τη συμμετοχή στο Απριλιανό Πραξικόπημα και το ρόλο του στα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του 1974.

Παρότι μικρόσωμος, νιώθεις παρατηρώντας αυτόν τον ηλικιωμένο άνδρα ότι κρύβει μέσα του πολλή δύναμη και σκληράδα όπως και αρκετά μυστικά…Με εξαίρεση ένα πρόβλημα που είχε με την όρασή του το οποίο ξεπεράσθηκε επιτυχώς, η υγεία του είναι πολύ καλή, ενώ η διαύγεια και η παρατηρητικότητά του εντυπωσιάζουν για κάποιον που είχε υπερβεί τότε (Ιούλιος του 2009) το 87ο έτος της ηλικίας του.

Ο Μίμης, όπως του προσφωνούν οι λίγοι φίλοι του, γνωστότερος στον ελληνικό λαό ως «ο αόρατος δικτάτορας» , κατά κόσμον ταξίαρχος Δημήτρης Ιωαννίδης, δεν κρύβει την οργή του για την ενορχηστρωμένη συμπαιγνία σε βάρος του από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Κάνοντας μια αναδρομή στην κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 20ής Ιουλίου 1974, λίγες μέρες μετά την τουρκική απόβαση στο Πεντεμίλι της Κυρήνειας, στο ΑΕΔ (Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων) -στην οποία εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας Φαίδωνα Γκιζίκη, του πρωθυπουργού Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου, των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας Κυπραίου και Λατσούδη και των αρχηγών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, συμμετείχαν ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Χένρι Τάσκα και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Σίσκο, που μόλις είχε προσγειωθεί ερχόμενος από την Αγκυρα όπου συναντήθηκε με τον Ετσεβίτ- αποκαλύπτει πως οι Αμερικανοί προσπάθησαν να… αποκοιμίσουν την Αθήνα, ενώ συνεχιζόταν η τουρκική εισβολή.

«Ο Σίσκο, που πήρε το λόγο αμέσως μετά την είσοδό του στην αίθουσα του τρίτου ορόφου του Πενταγώνου όπου συνεδριάζαμε, μας ζήτησε να δείξουμε αυτοσυγκράτηση. Μας διαβεβαίωσε μάλιστα, ότι αυτός και ο Κίσινγκερ θα έπειθαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την Κύπρο, τα επόμενα 24ωρα, αφήνοντας μια δύναμη περίπου 1.500 ανδρών για ενίσχυση της ΓΟΥΡΔΥΚ και της τόνωσης του ηθικού των Τουρκοκυπρίων. Γι’ αυτό και μας κάλεσε να αποφύγουμε κάθε πολεμική ενέργεια».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο ίδιος και χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι είπε απευθυνόμενος στην αμερικανική πλευρά: «Μας εξαπατήσατε, όπως κάνατε και προ ημερών, όταν μας υποσχεθήκατε ότι ο έκτος στόλος θα περιπολούσε στα στενά της Μερσίνας, ώστε να αποτρέψει τουρκική αποβατική ενέργεια».

Ο Ιωαννίδης θυμάται ότι αμέσως σηκώθηκαν τόσο ο Γκιζίκης όσο και Κυπραίος και απευθυνόμενοι στους δύο Αμερικανούς στα αγγλικά, τους προειδοποίησαν ότι αν οι Τούρκοι δεν αποχωρούσαν άμεσα, η Ελλάδα θα έφευγε από το ΝΑΤΟ και θα «κήρυττε τον πόλεμο στην Αγκυρα».

Μετά από μικρή παύση, ανακαλώντας τη μνήμη του, λέει: «Αμέσως έπεισα τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Γρηγόριο Μπονάνο να κηρύξουμε γενική επιστράτευση! Παράλληλα αποφασίσαμε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που το ίδιο βράδυ έβγαζε το 353/74 ψήφισμα, να κληθούν όλα τα μέρη να σεβαστούν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου».

«Εκτός από την επιστράτευση, σε τι άλλες ενέργειες προχωρήσατε;», τον ρωτήσαμε, με το θάρρος της γνωριμίας που είχαμε αποκτήσει, καθώς ένα παιχνίδι της μοίρας μας έφερε να μοιραζόμαστε τους ίδιους χώρους για ένα χρονικό διάστημα. «Διέταξα τον τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Πέτρο Αραπάκη να στείλει αμέσως τα μισά υποβρύχια που βρισκόντουσαν στα Δωδεκάνησα στην Κύπρο και να χτυπήσουν τα τουρκικά πλοία, ενώ πρότεινα να κηρύξουμε την Ενωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα».

«Τελικά τι έγινε;», τον ξαναρωτήσαμε. «Διατύπωσαν δισταγμούς τόσο ο Μπονάνος που ακόμη πίστευε στη μεσολάβηση των Αμερικανών όσο και ο Γκιζίκης. Αλλά και ο τότε αρχηγός της Αεροπορίας Παπανικολάου, όταν του ζήτησαν να στείλουμε τα Φάντομ που είχαμε και να διαλύσουν τους εισβολείς, άρχισε τις αναλύσεις σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες των συγκεκριμένων αεροσκαφών»…

Αναπόφευκτη η απορία μας για το «εάν θα κερδίζαμε έναν πόλεμο με την Τουρκία που υπερτερούσε αριθμητικά τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε οπλικά συστήματα»…
«Κι όμως, δεν ήταν έτσι τα πράγματα», μας διέκοψε, «γιατί οι συσχετισμοί στην ποιότητα των όπλων, ιδιαίτερα στην Αεροπορία και στο Ναυτικό, ήταν συντριπτικά υπέρ μας. Ακόμη και στο Στρατό Ξηράς όπου η Τουρκία υπερτερούσε τρία προς ένα, δεν είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα λόγω του περιορισμένου μετώπου στον Εβρο.

Εξάλλου, εμείς είχαμε καλύτερα άρματα μάχης, τα γαλλικά ΑΜΧ, που ήταν πιο σύγχρονα και γρήγορα από τα αμερικανικά Μ-47 που διέθεταν, είναι αλήθεια σε μεγάλους αριθμούς αυτοί. Επιπλέον, οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματικοί είχαμε πολεμική εμπειρία από την περίοδο 1946-9, ενώ οι Τούρκοι είχαν να πολεμήσουν από το ’22».

Για τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο άνδρα της χώρας… «η κρίσιμη διαφορά ήταν στην ψυχοσύνθεση των δύο λαών. Ο Ελληνας στρατιώτης εκείνης της εποχής (1974) ήταν πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και είχε υψηλότερο ηθικό από τον αντίστοιχο Τούρκο».
Σύμφωνα με τον ίδιο… «τα 22 Φάντομ που μόνο εμείς τότε διαθέταμε θα δημιουργούσαν υπεροχή στον αέρα και θα συνέτριβαν την τουρκική αεροπορία. Απ’ ό,τι θυμάμαι πετούσαν με επιχειρησιακή ταχύτητα 700 χλμ. την ώρα και ήταν απείρως γρηγορότερα από τα F-104, F-100 και F-84 που είχαν οι Τούρκοι. Ειδικά τα τελευταία ήταν κάτι παλιατζούρες από τον καιρό της Κορέας που ίσα - ίσα πετούσαν».

Αλλά και στο Ναυτικό, σύμφωνα με τον ιδεολογικό υπεύθυνο του Απριλιανού καθεστώτος, όπως ο ίδιος αρέσκεται να αποκαλεί τον εαυτό του, η διαφορά ήταν συντριπτική: «Πρέπει να ’χαμε δύο – τρία αντιτορπιλικά περισσότερα από τους Τούρκους, αλλά το παιχνίδι θα κερδιζόταν από τα υποβρύχια και τις γαλλικές πυραυλάκατους που μόλις είχαμε παραλάβει. Είχαμε οχτώ γερμανικά υποβρύχια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν σύγχρονα τύπου 2009, ενώ αυτοί κάτι απομεινάρια αμερικανικά του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».

Γι’ αυτό, όπως υποστηρίζει… «μπορούσαμε να διαλύσουμε τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις. Θυμάμαι ότι τα υποβρύχια του Αραπάκη απείχαν περίπου 80 ναυτικά μίλια από την Πάρο και τα Φάντομ βρίσκονταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.Στη σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στο γραφείο του Γκιζίκη, είπα στον Αραπάκη να βουλιάξει όλα τα τουρκικά πλοία που ήταν έξω από το λιμάνι της Κυρήνειας και στον Παπανικολάου να στείλει από την Κρήτη τα πρώτα έξι Φάντομ και να βομβαρδίσουν οτιδήποτε τουρκικό εκινείτο πάνω στο νησί».

Τελικά, όμως, δεν έγινε τίποτε απ’ όλ’ αυτά. «Γιατί;», τον ρωτήσαμε.«Μας πρόδωσαν, δεν το κρύβω, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων και ο Γκιζίκης. Οπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων οι τρεις αρχηγοί μαζί με τον Μπονάνο και τον Γκιζίκη, συναντήθηκαν και αποφάσισαν να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, ενώ ο Αραπάκης διέταξε τα υποβρύχια να γυρίσουν πίσω και ο Παπανικολάου να μη σηκωθεί ούτε ένα αεροπλάνο. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως ενημερώθηκα από τον αρχηγό του Στρατού αντιστράτηγο Γαλατσάνο, ο Αραπάκης πρότεινε κι οι άλλοι συμφώνησαν να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς».

Ο ίδιος απαντά και στην κατηγορία ότι ήθελε το θάνατο του Μακαρίου. «Σε καμία περίπτωση γιατί έτσι θα κλονιζόταν το έρεισμα της Ενωσης, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι περισσότεροι Κύπριοι ήταν μακαρικοί. Η διαταγή που είχα δώσει προσωπικά στον συνταγματάρχη Κων/νο Κομπόκη, που ήταν επικεφαλής της επίθεσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν να συλληφθεί ο Μακάριος ζωντανός».

Οσο για την τύχη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο Ιωαννίδης υποστηρίζει ότι ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ που «δεν έβλεπε με καλό μάτι τον Μακάριο», του είχε προτείνει να «φιλοξενηθεί» για ένα διάστημα σε Μοναστήρι του Αγίου Ορους. «Ο Σεραφείμ γνώριζε προσωπικά πολλούς ηγούμενους και με είχε πείσει ότι θα μπορούσε να τακτοποιήσει το θέμα».

Για τον «αόρατο δικτάτορα» δεν έγιναν εγκλήματα στη διάρκεια της Επταετίας για τα οποία να θεωρείται ηθικός αυτουργός. «Μάθατε πότε να μου έχει γίνει καμία αγωγή για το συγκεκριμένο θέμα ή κάποιος να έχει στραφεί ζητώντας αποζημίωση από την οικογένειά μου, ισχυριζόμενος ότι υπήρξε θύμα μου;», αναρωτιέται.

Οσο για τους δημοσιογράφους, θεωρεί ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, ακόμη και να μπουν στη φυλακή, όπως ο υπογράφων, προκειμένου να κάνουν ρεπορτάζ. Εμείς, όμως, οφείλουμε να περιγράψουμε τα γεγονότα, έστω και από αυτήν την πλευρά, καθώς η παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί γύρω από την Κυπριακή τραγωδία, μας δίνει το δικαίωμα να φωτίσουμε όλες τις πτυχές εκείνων που πρωταγωνίστησαν την συγκεκριμένη περίοδο…


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ-Αδέσμευτος τύπος
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ... ΜΟΥΓΚΑ!

Ό,τι μίλησε μίλησε, ό,τι κυβερνησε κυβέρνησε. Με το που παρέδωσε την αρχηγία του κόμματος και την εξουσία, μην τον είδατε μην τον ακούσατε. Τι κι αν τα σκάνδαλα επί εποχής του χορεύουν γαϊτανάκι, τι κι αν ο κόσμος καίγεται για τα όσα διαπράχθησαν... των καιρω εκείνω; Αυτός ατάραχος και κυρίως, αμίλητος!...

Στον απόηχο της...

υπόθεσης Αγγέλου το πολιτικό σκηνικό τείνει να μεταβληθεί σε Βαβέλ, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να διαμηνύει μέσω συνεργατών του, σε εκείνους που τον καλούν να λύσει τη σιωπή του, ότι θα μιλήσει όταν εκείνος το κρίνει και όχι με όρους προπαγάνδας ή παραπληροφόρησης. «Έγινα στόχος για να χτυπηθεί ο Κώστας Καραμανλής», δήλωσε στην εφημερίδα REAL NEWS ο Γιάννης Αγγέλου, ο οποίος στο υπόμνημα του αποκαλεί «συγκατηγορούμενό του» τον Πέτρο Δούκα. Επίσης, ο κ. Αγγέλου τονίζει ότι δεν θεωρεί τυχαία την θέσπιση νόμου -από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- που δίνει ελαφρυντικά σε όσους κατονομάζουν πολιτικά πρόσωπα. Την ίδια ώρα, η Φωτεινή Πιπιλή χαρακτήρισε τον Γιώργο Βουλγαράκη «πολιτικό ζόμπι», με αφορμή το αίτημά του να κληθεί και ο Αντώνης Σαμαράς ως πρώην υπουργός Πολιτισμού στην προανακριτική για το Βατοπαίδι. «Είναι άηθες, αντισυναδελφικό και άκομψο συνάδελφοι -εν μέσω προσωπικής δίνης- να αποκαλούνται «ζόμπι». Περισσότερος σεβασμός και ήθος δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν», τόνισε ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Βουλγαράκης ζήτησε να κληθούν στην προανακριτική οι πρώην υπουργοί Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς, ώστε να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί δεν ακύρωσαν τον αποχαρακτηρισμό του αρχαιολογικού χώρου της Ουρανούπολης που κατέληξε στο Βατοπαίδι.


ΠΗΓΗ: http://fimotro.blogspot.com

Έπεσε από τον 15 όροφο και γλίτωσε με μικροτραύματα!!

Ένα 15χρονο αγόρι από τη Νέα Ζηλανδία αναρρώνει σε νοσοκομείο σήμερα αφότου γλίτωσε από θαύμα με μικροτραυματισμούς, μετά την πτώση του από τον 16ο όροφο πολυκατοικίας, από το διαμέρισμα της οικογένειάς του, στην οροφή ενός χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και στη συνέχεια στο τσιμεντένιο δάπεδο.

Το αγόρι είναι σε σταθερή κατάσταση μετά από πτώση σχεδόν 50 μέτρων από τον τελευταίο όροφο του συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Manukau City, κοντά στο Οκλαντ, και τα δελτία ειδήσεων αναφέρουν ότι θα συνέλθει πλήρως από την περιπέτεια του αυτή.

Από την πτώση ο νεαρός έχει έναν σπασμένο καρπό και πλευρά και ορισμένα εσωτερικά τραύματα, αλλά αναμένεται να εξέλθει από το νοσοκομείο αργότερα αυτή την εβδομάδα, γράφει η New Zealand Herald. O διαχειριστής του κτιρίου Τζέισον Ιντς είπε ότι η οροφή του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων "απορρόφησε" την κίνηση πτώσης του αγοριού και πιθανώς του έσωσε τη ζωή. "θα γίνει καλά, και είναι απίστευτο ότι επέζησε", τόνισε.

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ -Επιχείρηση «Φόβος» εξετελέσθη... over

Τα μέτρα θα περάσουν και ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει, έλεγε σε συνομιλητές του ο Στρος Καν

Όλα όσα βιώνουμε σήμερα, το κρέμασμα στο τσιγκέλι της Ελλάδας, με τον ελληνικό λαό να βρίσκεται κάτω από την απειλή πτώχευσης, να γυρίσουμε στη δραχμή και ότι κινδυνεύσαμε να χάσουμε ό,τι ο καθένας κατάφερε να φτιάξει, ήταν όλα προγραμματισμένα. Μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια! Βήμα βήμα... Και σίγουροι για την επιτυχία τους!

Τα μέτρα θα περάσουν όλα. Και ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει! Είναι εκμυστηρεύσεις στενότατων φίλων, Γάλλων, του προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν. Και οι οποίοι τις έχουν μεταφέρει σε συζητήσεις που είχαν με φίλους τους εδώ στην Ελλάδα.

Ο ψυχολογικός πόλεμος ήταν το καίριο στοιχείο για την επιτυχία του σχεδίου. Και το εφαρμόζει κατά γράμμα ο έλληνας πρωθυπουργός, λένε, ο οποίος τήρησε όλες τις... συμβουλές που του είχαν δοθεί απ’ έξω... Και... ελληνοποιήθηκαν με το επικοινωνιακό επιτελείο που συνεδρίαζε σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων. Το πρότζεκτ έφερε το όνομα «Φόβος». Στόχος να καταρρεύσει ο Έλληνας, να φοβηθεί ότι θα τα χάσει όλα και να συμβιβασθεί, να αποδεχθεί τα μέτρα, να μην αντιδράσει, να μη χάσει τα λιγότερα...

Το «σλόγκαν» «Χρεοκοπία ή μέτρα» εκεί απέβλεπε... Και πέρασε μια... χαρά μέσα από άρθρα και ρεπορτάζ... Και απέδωσε, όπως είχε προβλεφθεί.

Μαζικές διαδηλώσεις δεν υπήρξαν. Ο κόσμος, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αλλά και μικρομεσαίοι, παρότι το εισόδημά τους ληστευόταν, η δουλειά τους κινδύνευε, το λουκέτο ήταν προ των πυλών, δεν βγήκε στους δρόμους... Βέβαια όλα αυτά μέχρι στιγμής... Γιατί κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να έρθει από τον Σεπτέμβριο και μετά... Επομένως ας μη χαίρονται οι εμπνευστές της... ιδιωτικοποίησης της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Ομολογούν πάντως ότι η... εμπειρία του ΔΝΤ είναι ότι τέτοια μέτρα ανάλγητα μόνο με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις μπορούν να περάσουν... Και αυτό συμβαίνει παντού, λένε οι συνομιλητές του Στρος Καν στους έλληνες φίλους τους...

Αν και οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις –όπως η δική μας– προσφέρονται να υλοποιήσουν τα... προγράμματά του (για το... καλό μας πάντα....), παραδέχονται ότι δεν είναι αποτελεσματικές οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Αλλά και αυτό τους εξυπηρετεί! Γιατί, θα διερωτηθείτε. Η εξήγηση είναι απλούστατη αλλά και σατανική: Δημιουργούν με την αναποτελεσματικότητά τους τις προϋποθέσεις να παρέμβουμε και να επιβάλουμε ό,τι θέλουμε, στον βωμό της ανάκαμψης, να αποτραπεί η καταστροφή, η πτώχευση, η θηλιά των κερδοσκόπων, λένε...

Και μετά η χώρα γίνεται προτεκτοράτο, αποικία του ΔΝΤ, υπάλληλός τους η κυβέρνηση. Και μέσα σ' αυτό το... πλαίσιο, μετά τα οικονομικά και τα εργασιακά, έρχεται η σειρά των εθνικών θεμάτων. Όπου ήδη το ζούμε, με όλους γύρω μας από κάτι να γυρεύουν και τον... φίλο μας τον Ερντογάν να κάνει όλο και νέα βήματα μπροστά, εκεί κατέληξε η θερμή επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού.

Είναι πεπεισμένος πάντως ο Ντομινίκ Στρος Καν ότι ο Παπανδρέου θα τα καταφέρει. Τον στηρίζουν όλοι, έχει πλάτες, λένε οι στενοί φίλοι του προέδρου του ΔΝΤ. Εκείνο έλειπε, να τους κάνει τη δουλειά και να μην τον στηρίζουν... Μικρό πράγμα είναι, ότι τους άνοιξε την Κερκόπορτα για να εισβάλουν στην Ευρώπη και να κάνουν μπάχαλο το ευρώ...

Κι αν δεν έχει μέλλον εδώ, μια θέση έξω τον περιμένει...


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://peripatris.blogspot.com

Αρχισε η αισχροκέρδεια - Τελείωσε ως δια μαγείας μέσα σε λίγες ώρες η αμόλυβδη - Πωλείται σούπερ αμόλυβδη έως και 1,839!

- Μέχρι την Τετάρτη φτάνουν τα καύσιμα λένε οι ιδιοκτήτες πρατηρίων - Απειλούν να κλείσουν κι εκείνοι από την Τετάρτη

- Κυκλοφοριακό κομφούζιο από την Τατοϊου έως τον κόμβο της Λιοσίων από φορτηγά που έχουν κλείσει την μια λωρίδα
- Καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης - Ηδη έχει τελειώσει η απλή αμόλυβδη
- Στο 1,633 η ακριβότερη βενζίνη στην Κεφαλλονιά - Δείτε ενδεικτικές τιμές

Η αγορά έχει ήδη πάθει έμφραγμα, ενώ ανάλογο κομφούζιο επικρατεί και στους δρόμους!

"Είμαστε ακόμα στην αρχή", δηλώνει στο Newsit ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών.

Την ίδια ώρα, με κλείσιμο των πρατηρίων απειλούν και οι βενζινοπώλες. Αύριο θα αποφασίσουν εαν θα κλείσουν τα πρατήριά τους από την Τετάρτη. Στο άκουσμα της είδησης για την απεργία, οι ιδιοκτήτες ΙΧ, οι οποίοι είτε πρόκειται να αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είτε προσπαθούν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τις μετακινήσεις τους, έσπευσαν στα βενζινάδικα για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές. Ήδη, υπάρχουν καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στη βενζίνη από ορισμένους πρατηριούχους ενω πολλά πρατήρια ξέμειναν ήδη από καύσιμα.

Οσο γι' αυτά που δεν έχουν ξεμείνει από καύσιμα μέσα σε λίγες ώρες ως δια μαγείας έμειναν χωρίς απλή αμόλυβδη παρά το γεγονός οτι πολλά από αυτά τα πρατήρια ήταν κλειστά μέσα στο Σαββατοκύριακο!



Δεν έχει μείνει  σταγόνα βενζίνη στο συγκεκριμένο πρατηριο αλλά όπως λέει και στην  πινακίδα μόνο πετρέλαιο ΦΩΤΟ NEWSIT
Δεν έχει μείνει σταγόνα βενζίνη στο συγκεκριμένο πρατηριο αλλά όπως λέει και στην πινακίδα μόνο πετρέλαιο ΦΩΤΟ NEWSIT
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΤΑΝ ΣΤΙΣ 08.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



Η πιο ακριβή βενζίνη

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών στην Κεφαλλονιά πωλείται η πιο ακριβή βενζίνη στο 1,633 το λίτρο η αμόλυβδη.

Στην Κρήτη η τιμή της βενζίνης φτάνει το 1,619 ευρώ το λίτρο ενώ στους περισσότερους νομούς η τιμή δεν πέφτει κάτω από το 1,55 ευρώ το λίτρο.

Στην Αττική το πιο ακριβό πρατήριο σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών είναι στην Λεωφόρο Μαραθώνος και πωλεί την αμόλυβδη στο 1,576 ευρώ το λίτρο.


ΩΡΑ 09.00 Πρατήριο  στην λεωφόρο Κηφισίας. Η απλά αμόλυβη έχει τελειώσει και η σούπερ έχει  1,835! ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 09.00 Πρατήριο στην λεωφόρο Κηφισίας. Η απλά αμόλυβη έχει τελειώσει και η σούπερ έχει 1,835! ΦΩΤΟ NEWSIT
Προβλήματα και στην κυκλοφορία

Τεράστια προβλήματα από το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης, λόγω των φορτηγών -βυτιοφόρων , τα οποία απεργούν και είναι σταθμευμένα.
Συγκεκριμένα, τα βυτιοφόρα έχουν σταθμεύσει στο ύψος της οδού Τατοΐου περίπου 50 στον αριθμό, στη δεξιά πλευρά του δρόμου προς Λαμία, γι αυτό και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα κινούνται με αργούς ρυθμούς μέχρι τον κόμβο της οδού Λιοσίων.

Παράγοντες της αγοράς καυσίμων ανέφεραν ότι αν δεν επιτραπεί η τροφοδοσία της αγοράς ούτε με τα ΙΧ βυτιοφόρα, ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων, τότε τα πρατήρια θα "στεγνώσουν" από καύσιμα πριν από τα μέσα της εβδομάδας.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους και κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό. Όπως λένε είχαν συμφωνήσει σε κάποια πράγματα με την κυβέρνηση και αυτή τώρα κάνει πίσω, λένε χαρακτηριστικά.
Ζητούν άμεσα να συναντηθούν με τον υπουργό και απειλούν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
Την ίδια ώρα οι παράγοντες της αγοράς και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η απεργία αυτή έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τους, οι οποίες καταγράφουν πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι, στην καρδιά του καλοκαιριού και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, απειλείται ακόμη και η ομαλή εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών δήλωσαν ότι δεν θα προμηθεύσουν με καύσιμα ούτε και τα καράβια.


Εκτός, όμως από το θέμα των καυσίμων, ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα αναμένεται να εμφανιστούν τις προσεχείς μέρες, καθώς θα σταματήσει η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις που θα δώσει σήμερα το πρωί, ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, στη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης:

“Ο Κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας χρήσης με αίσθημα ευθύνης λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας την τουριστική χρονική περίοδο που επιβάλλει την ομαλή τροφοδοσία των τουριστικών περιοχών αν και γνώριζε τον ενταφιασμό του κλάδου από την κυβέρνηση αποφάσισε απεργία διαρκείας από τις 27/08/2010 και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αιφνιδιασμού ο κλάδος θα πραγματοποιούσε άμεση κάθοδο σε απεργία.
Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν σκέφθηκε την ζημιά που θα προκληθεί στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας και στην εθνική οικονομία και μας αιφνιδίασε αφού χωρίς καμία ενημέρωση του κλάδου προχώρησε στον ενταφιασμό του μηδενίζοντας τεχνηέντως την αξία της άδειας που μας πούλησε το κράτος στην τριπλάσια αξία από την σημερινή και την αποκτήσαμε πουλώντας άλλα περιουσιακά στοιχεία ακόμα και τα σπίτια μας.
Την άδεια που αγοράσαμε την ποτίσαμε με ιδρώτα και αίμα παρέχοντας τα φθηνότερα κόμιστρα στην Ευρώπη με όλες τις αντίξοες συνθήκες ημέρα και νύχτα, γι αυτό έχουμε ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας να τις υπερασπιστούμε και με τη ζωή μας ακόμα.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση μας ενέπαιξε και προτίμησε την σύγκρουση από την συνεργασία και γι αυτό έχει αποκλειστικά την ευθύνη της απεργίας που αρχίζει στις 25/07/2010.”

ΠΗΓΗ: http://100greekblogs.blogspot.com

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ…
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΟΒΑΡΟ-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ / ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες και προερχόμενες από «πολύ βαθιά λαρύγγια» πληροφορίες μέσα το κυβερνών κόμμα ΑΚP η κλειστή ηγετική ομάδα του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ σκέπτεται και ενεργεί προς την... κατεύθυνση κατασκευής πυρηνικής βόμβας μέσα στην δεκαετία 2010-2020 και με αιχμή των προσπαθειών την επικράτηση του κόμματος στις επόμενες εκλογές.
Για προφανείς λόγους θα δώσω κάποια στοιχεία και ενέργειες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα χωρίς την συγκατάνευση των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Σε κλειστή συνάντηση προ λίγων ημερών ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ έδειξε να μην τις υπολογίζει και ισχυρίστηκε ότι «έχει πολλά βέλη στη φαρέτρα του για να τους περιθωριοποιήσει από την πολιτική».ΣΤΗ ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ AKP ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ.

Σε σειρά κλειστών συζητήσεων που έγιναν σε ΚΩΝ/ΠΟΛΗ και ΑΓΚΥΡΑ για το θέμα λέχθηκαν μεταξύ άλλων τα κάτωθι:
* Η Τουρκία προσεχώς βρίσκεται και θα βρεθεί να γειτνιάζει με ακόμα πιο πολλές πυρηνικές χώρες.(ΡΩΣΙΑ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΙΣΡΑΗΛ-ΙΡΑΝ).Ακόμα και αν το τελευταίο δεχθεί επίθεση από τους Αμερικανούς ή τους Ισραηλινούς , δεν πρόκειται να σταματήσει η διαδικασία πυρηνικοποιήσης. Έχουν πολλές κρυφές βάσεις οι ΙΡΑΝΟΙ και σε 5 χρόνια θα επανέλθουν .Ακόμα και να ανατραπεί το καθεστώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!.
* Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν μας έχουν φερθεί καλά. Σε κάποια φάση θα δούμε να μας συμφέρει να υποκύπτουμε στις Αμερικανικές και Γερμανικές πιέσεις! Μας έχουν κουράσει αρκετά. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΚΑΥΚΑΣΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ πρέπει να πρωτοστατήσουμε στα ΠΥΡΗΝΙΚΑ. Οι Συνθήκες που έχουμε υπογράψει κατά καιρούς ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ. Είναι για τα συμφέροντα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ όπως αυτοί επιθυμούν!!
* Οι επαφές μας με ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΙΡΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ στα πυρηνικά θα πρέπει να εντατικοποιηθούν. Μας το χρωστάει(!) το ΠΑΚΙΣΤΑΝ και ο πρωην Πρωθυπουργός ΣΑΡΙΦ από το 1998.(έπρεπε τότε να γίνει το βήμα, αλλά φταίνε οι τότε κυβερνήσεις μας). ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ!!.
* Οι Αμερικανοί δεν θα μας επιτρέψουν ποτέ με τις νυν διαδικασίες να κάνουμε βόμβα. ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ. Τα τελευταία 12 χρόνια για όλα συζητούσαν . αλλά ποτέ για να μας δώσουν πυρηνική τεχνολογία. ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!! Επίσης στο μυαλό των Αμερικανών έχει στοιχειώσει η ΘΕΣΗ/ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του ΤΖΩΝ ΓΚΛΕΝ που μας κατηγόρησε ότι «εμείς βοηθάμε την Πακιστανική ατομική βόμβα, αφού συνδράμουμε στην διοχέτευση ευαίσθητων τεχνολογιών στο ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ». Ο Δρ ΚΗΑΝ είναι μαζί με το επιτελείο του από διάφορες χώρες έτοιμος να έρθει εδώ και να καθοδηγήσει το πυρηνικό μας πρόγραμμα!(ο αείμνηστος ΓΚΛΕΝ ήταν Γερουσιαστής της πολιτείας ΟΧΑΪΟ-πρωην αστροναύτης και εκ των βασικών εισηγητών των κυρώσεων κατά του ΠΑΚΙΣΤΑΝ για να μην καταστεί ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ/Σημείωση δική μου).
* Αν δεν το πλήξουν οι Αμερικανοί ή οι Ισραηλινοί το ΙΡΑΝ, έχουμε εξασφαλίσει πιο γρήγορη ροή πυρηνικής τεχνολογίας ενώ έχουμε ήδη διδαχθεί πολλά από το πως το ΠΑΚΙΣΤΑΝ και το ΙΡΑΝ προχώρησαν ,αλλά και από το πώς οι Ισραηλινοί από το 1958 κρύβουν την πυρηνική τους ισχύ. Και το 1974 στην ΚΥΠΡΟ παραβιάσαμε την Αμερικανική και Ισραηλινή νομοθεσία χρησιμοποιώντας δικής τους κατασκευής όπλα. Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ!!
* Με τους Αμερικανούς θα πρέπει να δούμε μέσα στα επόμενα δυο χρόνια τι θα γίνει με τις 90 πυρηνικές βόμβες στο ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ(Β61). Θα τις πάρουν ή θα μας δεσμεύουν με αυτές ; Μήπως τις μεταφέρουν στους φίλους τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ στο Β.ΙΡΑΚ;
* Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος υποστήριξε ότι πλέον η Τουρκία μετράει παντού και επικαλέστηκε τις στενές σχέσεις με το ΣΟΥΔΑΝ και την πρόσφατη διεθνή διάσκεψη που οργάνωσε το Κόμμα στην ΚΩΝ/ΠΟΛΗ για το ΚΕΡΑΣ της ΑΦΡΙΚΗΣ. Είπε μάλιστα ότι «μέχρι εκεί θα φθάνει η επιρροή μας!». ΑΡΑ η πυρηνική βόμβα θα επεκτείνει την επιρροή μας σε πολλά μέρη, πρόσθεσε γνωστός στρατιωτικός αναλυτής(δεν αναφέρω το όνομα του ,που συμβουλεύει τον ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ και γράφει πολύ συχνά σε κορυφαία περιοδικά….).
* Στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ έχουμε σημαντικότατη επιρροή σε ΑΛΒΑΝΙΑ-ΚΟΣΟΒΟ ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ. Αυτές οι χώρες μπορούν να μας διευκολύνουν (!) στο να διέρχονται –διακινούνται υλικά για το πυρηνικό μας πρόγραμμα! Δεν βάζουμε μέσα την FYROM γιατί πρέπει πρώτα να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα εκεί!!. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ(DISTRACTED!!).
Λοιπόν τα παραπάνω (και κατέγραψα μόνο λίγα) λέχθηκαν σε ιδιαίτερα κλειστή συνάντηση. Εκεί ήσαν και 5 κορυφαίοι στρατιωτικοί αναλυτές που πρόσκεινται στον ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ και δεν βλέπουν θετικά τους στρατιωτικούς(είναι συνέχεια σε επαφές με τους ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ-ΙΡΑΝΟΥΣ-ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ και ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ τελευταία για πυρηνικά κλπ). Σύντομα –επειδή η χώρα μας χάνει καθημερινά και θα χάνει/όπως πάμε πολλά κεφάλαια – κρούω τον κώδωνα γιατί θα βρεθούμε προ εκπλήξεων σε αυτή τη δεκαετία. Υστερούμε δραματικά σε επίπεδο πληροφοριών(τις θεωρώ χαμηλότατου και ερασιτεχνικού επιπέδου), δεν αντιλαμβανόμαστε τις διεθνείς εξελίξεις, είμαστε ζαλισμένοι γενικώς και ειδικώς και προσεγγίζουμε περίεργες καταστάσεις. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Στην Κων/πολη πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ-ΙΡΑΝ Νταβούτογλου-Αμορίμ και Μοτακί. Επανέφεραν παρά τις κυρώσεις του ΟΗΕ το γνωστό SWAP στο προσκήνιο για την μεταφορά στην Τουρκία ποσότητας χαμηλά εμπλουτισμένου ουρανίου. Πριν την τριμερή οι δυο πρώτοι συζήτησαν διμερή θέματα πυρηνικής συνεργασίας. Καθώς και από ότι γνωρίζω κάποια θέματα που αφορούν το πυρηνικό ενδιαφέρον της ΤΟΥΡΚΙΑΣ στο Βραζιλιανικό πυρηνικό πρόγραμμα. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΜΕΡΗ-ΔΙΜΕΡΗ, αλλά και από απόρρητη μελέτη Αμερικανού «ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ… ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΟΥΣ…». Αυτά προς στιγμή και εμείς ας κοιμόμαστε….και να ασχολούμαστε με την καθημερινή μας μιζέρια.(ΤΑ ΕΘΙΞΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ στο BLUE SKY και στον ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ). Και ας προσέξουμε Ιρανούς και Πακιστανούς πάρα πολύ…..με συλλογή πληροφοριών από ΒΑΘΙΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ…(θυμήθηκα το σκάνδαλο WATERGATE και σαν σινεφίλ την ταινία…)


nationalpride
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Πρόστιμο και φυλάκιση για θόρυβο τις ώρες κοινής ησυχίας !

Πρόστιμο 2.000 ευρώ και φυλάκιση ενός μήνα επιβλήθηκε σε δύο ιδιοκτήτες διαμερίσματος για φασαρία κατά τη διάρκεια τις ώρες κοινής ησυχίας και ιδιαίτερα τις βραδυνές ύστερα από επικύρωση της εφετειακής απόφασης από τον Άρειο Πάγο.

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν ιδιοκτήτες διαμερίσματος που βρισκόταν στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή του Περιστερίου ζητώντας τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για προσβολή της προσωπικότητας τους με την δημιουργία των θορύβων από τους ιδιοκτήτες σπιτιού του δεύτερου ορόφου.

Αρχικά, οι πρώτοι είχαν ζητήσει από τους δεύτερους να σταματήσουν τους θορύβους τις ώρες κοινής ησυχίας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη.

Τα ασφαλιστικά μέτρα εγκρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απαγορεύοντας στους καταγγελλόμενους να προσβάλουν την προσωπικότητα των ιδιοκτήτων του πρώτου ορόφου προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση.

Ωστόσο, η κατάσταση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα οι καταγγέλλοντες να φύγουν από το σπίτι μη αντέχοντας την κατάσταση.

Στη συνέχεια, τα ασφαλιστικά μέτρα υλοποιήθηκαν μέσω του Πρωτοδικείου με το Εφετείο να απορρίπτει την αίτηση για αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης των ιδιοκτητών του β' ορόφου. Τέλος, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://mantatanews.blogspot.com

Συμπλοκή με άρωμα τρομοκρατίας

Ποιόν παρακολουθούσαν οι αρχές και τον συνέλαβαν με όπλα. Η σχέση του με ύποπτο για συμμετοχή στη "Σέχτα Επαναστατών" και το θερμό επεισόδιο των Εξαρχείων.

Ο άγριος ξυλοδαρμός, τον Ιούνιο του 2009, 30χρονου υπόπτου για συμμετοχή στη "Σέχτα Επαναστατών" από άτομο επίσης ύποπτο για τρομοκρατική δράση αποτελεί ένας από τους βασικούς σταθμούς των ερευνών της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της "Σέχτας Επαναστατών".

Η συμπλοκή μεταξύ των δύο είχε σημειωθεί λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία από την οργάνωση του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και είχε ερμηνευθεί ως εμφύλιος στις τάξεις της οργάνωσης.

Καθώς μάλιστα ακολούθησε μακρά περίοδο "σιωπής" μέχρι την πρόσφατη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, είχε θεωρηθεί πιθανό ο "καβγάς των Εξαρχείων" να είχε συντελέσει στην αναστολή της δράσης της οργάνωσης.

Σημαντική για τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής είχε θεωρηθεί η σύλληψη 42χρονου στη Ραφήνα έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη στη λεωφόρο Μαρκοπούλου.

Ο συγκεκριμένος τελούσε υπό παρακολούθηση καθώς θεωρούνταν ως ο τροφοδότης με όπλα της Σέχτας.Στην κατοχή του τη στιγμή της σύλληψης είχαν βρεθεί ανατολικής προέλευσης πιστόλια, ασύρματοι και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Οι προσδοκίες ωστόσο της Αντιτρομοκρατικής φέρονται να διαψεύστηκαν.

Στο επίκεντρο της έρευνας για την εξάρθρωση της Σέχτας Επαναστατών φέρεται να βρέθηκε και μια απόπειρα ληστείας στου Ρέντη, από ομάδα ποινικών και αντιεξουσιαστών.

Μεταξύ όσων σχεδίαζαν την ληστεία, που σημειωτέον ουδέποτε πραγματοποιήθηκε υπήρχε άτομο ύποπτο για συμμετοχή στη "Σέχτα".

Τέλος, ένα από τα πρόσωπα που εμφανίστηκαν από τον Φεβρουάριο του 2009 οπότε και εμφανίστηκε η οργάνωση μέχρι πρότινος στις λίστες υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ, φέρεται να σχετίζεται τόσο με τον¨"καβγά των Εξαρχείων" όσο και με εμπρηστική επίθεση στην περιοχή της λεωφόρου Αλεξάνδρας, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει ομάδα με την επωνυμία "Κομάντο Χρήστος Τσουτσουβής".

Κάποια από τα παραπάνω ευρήματα - στοιχεία εξακολουθούν να αποτελούν οδηγό των σημερινών ερευνών. Κάποια άλλα όμως διαπιστώθηκε ότι οδήγησαν σε αδιέξοδο και εγκαταλείφθηκαν.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr