'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η βίλα του κορυφαίου πολιτικού στην Σαντορίνη

Είναι η βίλα ενός πολιτικού προσώπου που με μόχθο την έκανε στην πανέμορφη Σαντορίνη. Κοστίζει πάνω από 200.000 ευρώ και την θέλει για να ξεκουράζεται ο ...




πρώην πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Σιούφας. Εδώ έβαλε προσωπογραφία του στην βουλή και διόρισε την κόρη του θα κόλλαγε σε μια βίλα;

troktiko

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://fonaklas.blogspot.com

Διαγράφεται και η "χώρα προέλευσης" των αλλοδαπών παιδιών!!!

Με παρέμβαση του "Συνήγορου του Παιδιού" οδεύουμε προς τον αφανισμό!!!Ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού, το Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζήτησε με έγγραφό του από τους ΟΤΑ όλης της χώρας να μην περιλαμβάνεται το στοιχείο... «Χώρα Προέλευσης» κατά την εκτύπωση όλων των πιστοποιητικών του Εθνικού Δημοτολογίου!
Η ανεξάρτητη αρχή παρενέβη όταν πολίτης κατήγγειλε στο Συνήγορο ότι στο πιστοποιητικό που της χορηγήθηκε από το Δήμο για σχολική χρήση από το ανήλικο τέκνο της περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης», παρότι το παιδί έχει την ελληνική ιθαγένεια, από πολιτογράφηση φυσικά του γονέα! Όπως αναφέρει ο "Συνήγορος του Παιδιού", ο νόμος προβλέπει την κατάρτιση και τήρηση του Εθνικού Δημοτολογίου, το οποίο συγκροτείται από το σύνολο των εγγραφών και μεταβολών των Ελλήνων δημοτών που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια των Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας (Ν. 3274/2004, άρθ. 13 επ.). Ο Συνήγορος του Πολίτη υποστήριξε ότι «η χώρα προέλευσης δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στα εκδιδόμενα πιστοποιητικά, εφόσον δεν τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα καταγραφής του προσωπικού αυτού δεδομένου για τη σκοπούμενη χρήση». Για το λόγο αυτό πρότεινε «να εξετασθεί καταρχήν η αναγκαιότητα επεξεργασίας του στοιχείου στο πλαίσιο του Εθνικού Δημοτολογίου και, στη συνέχεια, (εφόσον τεκμηριωθεί ο σκοπός τήρησής του) η δυνατότητα ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΟΥ κατά την έκδοση, δεδομένου μάλιστα ότι η αναγραφή του ευνοεί ενδεχομένως τις διακρίσεις σε βάρος Ελλήνων πολιτών προερχόμενων από τρίτες χώρες».
Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, το Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι η επεξεργασία του στοιχείου επιβάλλεται για την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων, ζήτησε ωστόσο με έγγραφό του (118280/26690/30-4-2010) από τους ΟΤΑ όλης της χώρας να μην περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης» κατά την εκτύπωση όλων των πιστοποιητικών του Εθνικού Δημοτολογίου.
Καταλάβατε δηλαδή τι επιχειρούν να κάνουν; Να επιτύχουν την πλήρη αλλοίωση και εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους!
Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kostasxan.blogspot.com

Ο επόμενος στόχος του Γιώργου, είναι ο Ελληνικός Στρατός

Υπάρχει ένας κανόνας που διέπει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε αυτή τη ζωή: «Όπου βρίσκεις, κάνεις». Και τον κανόνα αυτό ακολουθεί πιστά η Άγκυρα.

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα με την κυβέρνηση από γιουσουφάκια που εξέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός…

Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας, δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κανέναν ακτιβιστή να διαμαρτύρεται για την προκλητικότητα και την επιθετικότητα της Τουρκίας. Αν ήταν όμως να διαμαρτυρηθούν για την καταπάτηση του γορίλλα της Ζουαζιλάνδης, τότε θα είχε στηθεί άμεση αντίδραση στην είσοδο της ελληνικής Βουλής!!!

Δεν ντρέπεται κανείς γι αυτά που συμβαίνουν στον Αιγαίο;

Το τελευταίο θύμα και το τελειωτικό κτύπημα θα δοθεί στον Στρατό. Μετά το νόμισμα και η άμυνα μια χώρας ορίζουν την ελευθερία της. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Και κείνοι που ξέρουν και δεν μιλούν, ασχολούμενοι με τα έχοντα τελεσθεί, συντρέχουν το έργο προδοτών!

Οι στρατιωτικοί που ως ηγεσία συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις ενός κομπορρήμονος μεγάλαυχου υπέρβαρου μπουρδολόγου που απαιτεί από αυτούς να υποτάσσονται στην ασχετοσύνη ή την εμπάθεια ή την εντεταλμένη διαταγή της διάλυσης του Στρατού και της άμυνας της χώρας, θα δώσουν λόγο μια μέρα!

Μετά τον Φενέκο ας αναλάβουν κι οι άλλοι τις ευθύνες τους. Το πηλίκιο για τους ανθρώπους αυτούς φέρει το εθνόσημο και πρέπει να τους θυμίζει ότι στο μυαλό τους, στην ψυχή τους, η πατρίδα είναι το χρέος τους.

Οι σκιάζουρες μένουν να φοβούνται να εκφράσουν την άποψη τους. Οι γενναίοι και οι συνεπείς δεν λειτουργούν σαν χεσμένοι νενέκοι απέναντι στους περαστικούς και τους άσχετους!

Αυτοί που πρέπει να δώσουν λόγο είναι πολλοί.

Πρώτα – πρώτα οι πολιτικοί που λειτουργούν στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» χωρίς να καθορίζουν συγκεκριμένους κανόνες εμπλοκής. Έτσι ο στρατιωτικός διοικητής που θα βρεθεί σε μια παρόμοια θέση είναι εκτεθειμένος στο να θεωρηθεί ως υπεύθυνος έναρξης ενός θερμού επεισοδίου.

Από την άλλη μεριά η ηγεσία των Ε.Δ., εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, που αποδέχεται παθητικά την αυθαιρεσία του κάθε υπουργού λησμονώντας ότι η εθνική άμυνα δεν είναι τσιφλίκι κανενός αλλά θα πρέπει να λειτουργεί κάτω από αυστηρούς κανόνες.

Τέλος τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που αποδέχονται μεταξύ τους τα κομματόσκυλα της εκάστοτε κυβέρνησης και αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό, αφού στην ουσία αποδέχονται ανθρώπους που δεν υπηρετούν το στράτευμα, αλλά είναι στρατευμένοι στο... «κόμμα»!!!

Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στο στρατό της Πατρίδας μας επιβεβαιώνει το ρητό «λαγοί ηγούνται λεόντων».

Ποιός περιμένουμε να ντραπεί για την κατάντια αυτή της χώρας;

Ο Πάγκαλος που το 96’ ζητούσε την υποστολή της σημαίας από ελληνική γη και «συμβούλευε» ορκισμένους στη σημαία αξιωματικούς να πουν, πως την «έκλεψε» ο δυνατός Αιγιοπελαγίτικος άνεμος;

Ο Σημίτης που το 97’ υπέγραψε στη Μαδρίτη την ελληνική αναγνώριση (χωρίς να μας ρωτήσει ασφαλώς) των ζωτικών τους συμφερόντων στο Αιγαίο μας;

Η κυβέρνησή τους που το 99’ μεθόδευσε και παρέδωσε τον Οτσαλάν στους μεγαλύτερους εχθρούς του και δυνάστες της σκλαβωμένης πατρίδας του;

Ο νυν πρωθυπουργός που υπερασπίστηκε το σχέδιο Ανάν και πρόσφατα «φρόντισε» να μας ρίξει στο στόμα του ΔΝΤ;

Αυτός που τοποθέτησε τη γνωστή Δραγώνα ειδική γραμματέα στο πρώην ΥΠ.Ε.Π.Θ. για να συνδράμει στον αφελληνισμό της Θράκης μας;

Αυτός που φρόντισε να εξαλείψει τον προσδιορισμό «Εθνική» από δύο σημαντικότατα υπουργεία μας;

Αυτός που κατήργησε άλλα δύο υπουργεία, που υπερασπιζόντουσαν έστω και συμβολικά το Αιγαίο μας και τη Μακεδονία μας;

Αυτός που έσπευσε να πολιτογραφήσει μετανάστες, για να αλλοιώσει όχι μόνο το εκλογικό σώμα, αλλά κυρίως την εθνική μας συνοχή;

Αυτός που φιλοξένησε πρόσφατα τον Βεζύρη και το μόνο που δεν έκανε ήταν να του παραδώσει τα «κλειδιά της πόλης»;

Για να νιώσει κανείς ντροπή, πρέπει να έχει Ελληνική Εθνική Συνείδηση! Και όσοι την έχουν και ντρέπονται και προπαντός θυμώνουν! Και από τον θυμό μας, αργά ή γρήγορα, θα το βρουν!

(antinews)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://staratalogia.blogspot.com

Προφυλακιστέος ο πρώην αστυνομικός για την αποπλάνηση ανήλικης


Στις φυλακές Σταυρακίου οδηγήθηκε ο πρώην αστυνομικός από χωριό της Πρέβεζας, ο οποίος αποπλάνησε και βίασε την μόλις δεκατριών χρονών κόρη της αλλοδαπής γυναίκας με την οποία συζούσε.

Τον 52χρονο είχε καταγγείλει, πριν από μία εβδομάδα περίπου, στην Αστυνομική Διεύθυνση της Πρέβεζας το ίδιο το παιδί συνοδευόμενο από την μεγαλύτερη αδελφή του και το γεγονός είχε συγκλονίσει τόσο την τοπική κοινωνία όσο και το χωριό όπου ζούσε η οικογένεια.

Θλιβερά απούσα από την τραγική αυτή περιπέτεια ήταν η μητέρα των δύο παιδιών, η οποία κατάγεται από την Ρουμανία.

Το κορίτσι που κακοποιήθηκε στην πιο τρυφερή του ηλικία από τον άνθρωπο που ο ρόλος του ήταν να την μεγαλώνει, εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή.

Οι δικαιολογίες που εκστόμισε ο 52χρονος πρώην αστυνομικός δεν στάθηκαν ικανές να πείσουν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι τον έκριναν προφυλακιστέο και χθες οδηγήθηκε στις φυλακές Σταυρακίου.

ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ O ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗΣ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της Λιβύης βρίσκεται από χθες ο καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές, πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης.Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του «Δικέφαλου του Βορρά» είχε καταδικαστεί το 2009 από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε 10ετή ποινή κάθειρξης, χωρίς ανασταλτικό η εφέσιμο χαρακτήρα, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων (ύψους 2,5 δισ. δρχ.) από τα ταμεία της εταιρείας, με την οποία είχε επαγγελματική σχέση και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.Παρά την καταδίκη του, ο Γιώργος Μπατατούδης είχε καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό. Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου είχε εκδοθεί εις βάρος του «διεθνής ερυθρά αναγγελία αναζήτησης». Τελικά όμως έκανε το μοιραίο λάθος. Απευθύνθηκε στο προξενείο της Ελλάδας στη Λιβύη προκειμένου να βγάλει διαβατήριο.

Ομως οι Ελληνες υπάλληλοι του προξενείου είχαν ενημερωθεί εδώ και καιρό πως ο καταζητούμενος μπορεί να βρίσκεται σε χώρα της Μέσης Ανατολής και μάλιστα στη Λιβύη.
Οταν λοιπόν ο κ. Μπατατούδης εμφανίστηκε στο προξενείο και ζήτησε την έκδοση διαβατηρίου, οι υπάλληλοι ενημέρωσαν το αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι αρχές ζήτησαν από τους υπαλλήλους να είναι διακριτικοί για να μην καταλάβει ο κ. Μπατατούδης πως έχουν αντιληφθεί το παραμικρό και με τρόπο να μάθουν τη διεύθυνση κατοικίας του, όπως και έγινε.

Αμέσως ενημερώθηκαν αρμοδίως οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές της Λιβύης, και ο πρώην ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ συνελήφθη λίγα μέτρα από το σπίτι του στην Τρίπολη. Ηδη οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας έχουν αποστείλει στις αρμόδιες αρχές της Λιβύης αίτημα έκδοσης του κ. Μπατατούδη προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα μας για να εκτίσει την ποινή των δέκα ετών που του έχει επιβληθεί.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ espresso

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://my-greek.blogspot.com

Καλπάζουν τα χρέη

Να αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα οικονομικά της Υγείας ζήτησε χθες ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Μάριος Σαλμάς, καταγγέλλοντας εκτίναξη των δημόσιων δαπανών Υγείας, λόγω της φαρμακευτικής δαπάνης και των νέων χρεών των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, ο μηνιαίος ρυθμός δημιουργίας νέων χρεών βρίσκεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 163 εκατομμυρίων της προηγούμενης κυβέρνησης. Ειδικότερα το α' τρίμηνο του 2010 τα χρέη έχουν ανέλθει σε 578,9 εκατομμύρια ευρώ και από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης έχει δημιουργηθεί «άνοιγμα» 1,6 δισεκατομμυρίου.

«Πλασματική»

Παράλληλα χαρακτήρισε πλασματική τη μείωση των δαπανών κατά 10%, που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την απέδωσε στη μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων, στην αναβολή προκήρυξης διαγωνισμών για προμήθειες και στο «πάγωμα» παράδοσης υλικών στα νοσοκομεία από τους προμηθευτές.

Κατήγγειλε μάλιστα πως η έλλειψη υλικών έχει οδηγήσει σε μείωση επεμβάσεων αρθροπλαστικής σε πολλά νοσοκομεία. Για παράδειγμα ανέφερε το «Ασκληπιείο» της Βούλας, όπου ο αριθμός των αρθροπλαστικών γόνατος και ισχίου εμφανίζεται φέτος μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα εκτίμησε σε 18 δισ. ευρώ τις δημόσιες δαπάνες υγείας στη χώρα μας, τονίζοντας ότι είναι σαφώς υψηλότερες από τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας και πρότεινε τη μεταφορά των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων στην εποπτεία του υπουργείου Υγείας και τη διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών υγείας των ασφαλισμένων από το υπουργείο Υγείας και όχι από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οπως υπογράμμισε χθες μεταξύ άλλων ο κ. Σαλμάς, «οκτώ μήνες μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει κατατεθεί από το υπουργείο Υγείας κανένα νομοσχέδιο, παρά μόνο έχουν περάσει κάποιες αποσπασματικές τροπολογίες, χωρίς διαβούλευση, καταστρατηγώντας τη βασική δέσμευση του πρωθυπουργού για διαφάνεια».

Λίστα φαρμάκων

Ανέφερε πως η λίστα φαρμάκων δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ενώ ύστερα από διαδοχικές αποφάσεις για το φάρμακο που αναιρέθηκαν καταλήξαμε στην απόφαση για επίπεδη μείωση των τιμών, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αγορά και υπάρχει κίνδυνος να στερήσει από τον Ελληνα ασθενή σημαντικά φάρμακα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «είμαστε από τις ελάχιστες χώρες του ΟΟΣΑ που δεν στέλνουμε στοιχεία με βάση τη διεθνή ταξινόμηση του συστήματος λογαριασμών της υγείας που τηρούν 26 χώρες του ΟΟΣΑ και επιτρέπει την αξιολόγιση των συστημάτων υγείας των χωρών»

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr

Αυτοκτονίες στο Ιντερνετ!!! Προαναγγελθείσες απόπειρες εμπόδισε η ΕΛ.ΑΣ ...

Έξι απόπειρες αυτοκτονίας κατάφερε να εμποδίσει, μέσα σε ένα εξάμηνο, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το πρώτο εξάμηνο του 2010 εντοπίστηκαν έξι ενήλικοι ημεδαποί, χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας.
Οι παραπάνω, σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους, είτε συνομιλούσαν σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας κοινής θέασης (chatrooms-msn) είτε ανέγραφαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (forum) την πρόθεση τους να αυτοκτονήσουν, καθώς αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα λόγω διαφόρων καταστάσεων.
Μετά από μελέτη και αξιολόγηση αυτών των μηνυμάτων αλλά και των ψευδωνύμων (nicknames) των χρηστών του Διαδικτύου, που ήθελαν να δώσουν τέλος στην ζωή τους, εντοπίσθηκαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά τους ίχνη .
Σε μία από τις περιπτώσεις ένα από τα παραπάνω άτομα, κατά τη χρονική στιγμή που συνομιλούσε σε chat room, παρουσίασε έντονα ψυχολογικά συμπτώματα και μετά τον εντοπισμό του από την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος μεταφέρθηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο ψυχικών νοσημάτων, για παροχή ιατρικής βοήθειας, ενώ σε άλλη περίπτωση άλλο άτομο μετά την ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μηνύματος απόγνωσης εγκατέλειψε την οικία του προς άγνωστη κατεύθυνση, όπου μόλις εντοπίσθηκε αποκάλυψε ότι ο λόγος της φυγής του ήταν για να εξεύρει ανώδυνο και ασφαλή τρόπο αυτοκτονίας.
Οι υποθέσεις διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ κλήθηκαν ψυχολόγοι με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις οικογένειες που το επιθυμούσαν.

ΠΗΓΗ: http://topsaxtiri.blogspot.com/

Το σενάριο των εκλογών και μια αποκάλυψη..

Η πιθανότητα προώρων εκλογών το Νοέμβριο είναι μεγάλη και συζητείται στο στενό πρωθυπουργικό κύκλο. Σας ενημερώνουμε δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά. Προηγήθηκε η μέρα που ψηφίστηκε στη Βουλή το μνημόνιο διάσωσης της χώρας.

Εκεί σε σύσκεψη υπό τον Παπανδρέου ετέθη πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο προώρων εκλογών. Πώς; Η πρόταση ήταν να τεθεί στην... αντιπολίτευση -κυρίως στη ΝΔ- το δίλημμα "ψηφίζετε το μνημόνιο ή πάμε σε εκλογές". Το κρίσιμο κομμάτι της πρότασης αφορούσε το όριο των 180 βουλευτών.

Θα έθετε, δηλαδή, η κυβέρνηση ως βάση για την υπερψήφιση του μνημονίου τις 180 ψήφους, έτσι ώστε αν δεν συναινούσε η ΝΔ να οδηγείτο η χώρα σε εκλογές. Κρατήστε το αυτό, διότι ίσως βοηθήσει στην ερμηνεία πολλών πραγμάτων στο κοντινό μέλλον...
veto300

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://trelokouneli.blogspot.com

Γιάννενα:35χρονος βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος!

Τον άνδρα βρήκαν οι συγγενείς του χθες τα ξημερώματα, μέσα σε οικοδομή, απέναντι απ' το σπίτι του στα Γιάννενα.
Είχε τραύματα σε όλο του το σώμα και τόσο η αστυνομία, όσο και ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.
Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Πιέζει για περισσότερα μέτρα το ΔΝΤ

Οι δημοσιονομικές περικοπές που γίνονται με μισή καρδιά ή έρχονται καθυστερημένα από ευάλωτες χώρες της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω απώλειες στην εμπιστοσύνη των αγορών και νέα διολίσθηση του ευρώ, προειδοποίησε χθες το ΔΝΤ.

Σε έκθεσή του για την οικονομία της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ κάλεσε τις υπερχρεωμένες χώρες-μέλη που βαρύνονται με υψηλά κόστη δανεισμού (βλ Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία) να επισπεύσουν την εφαρμογή αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας που θα μειώσουν το κλιμακούμενο χρέος.

Οι χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις από τις αγορές "δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσαρμοσθούν δυναμικά και να προετοιμασθούν για συμπληρωματικά προγράμματα" σε περίπτωση που οι τρέχουσες περικοπές δεν μειώσουν το έλλειμμα, επισήμανε.

Η αύξηση των ηλικιών συνταξιοδότησης, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και η μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας που θα επέτρεπε τη μείωση στα κόστη αποτελούν κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις για τη μακροχρόνια μείωση των δαπανών τους.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει επίσης πως χρειάζονται αυστηρότερες κυρώσεις για να υποχρεωθούν οι χώρες-μέλη να προσαρμοσθούν στους κανόνες κατά το πρότυπο της Γερμανίας που βάζει φρένο στο δανεισμό και το χρέος.

Τέλος, κάλεσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες που βασίζονται ιδιαίτερα στη κρατική ενίσχυση να αναζητήσουν πρόσθετα ίδια κεφάλαια και να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους μέσω αναδιάρθρωσης.

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΟΜΠΑΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!







http://www.thegreekz.com