'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ετοιμάζουν επίθεση στο Πακιστάν οι ΗΠΑ

Σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης

Η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ εξετάζει σχέδια για μονομερή επίθεση στο Πακιστάν σε περίπτωση που υπάρξει επιτυχημένη τρομοκρατική ενέργεια σε Αμερικανικό έδαφος συνδεόμενη με τις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών, γράφει σήμερα Σάββατο η εφημερίδα The Washington Post. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ είπαν πως μια ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση θα εξαπολυθεί μόνο υπό «ακραίες περιστάσεις», π.χ. μετά από μια καταστροφική επίθεση στις ΗΠΑ, που θα έπειθε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι η σημερινή εκστρατεία που διεξάγεται κυρίως με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA δεν φέρνει αποτέλεσμα.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι αεροπορικές επιδρομές θα αποτελούσαν την πιο «αποτελεσματική» επιλογή για να μειωθεί η απειλή που θέτει η αλ Κάιντα και άλλες οργανώσεις που δρουν με ορμητήριο την περιοχή, αλλά η Ουάσινγκτον θα πρέπει να είναι «προσεκτική» εάν θέλει η διμερής σχέση της με το Ισλαμαμπάντ να μην υποστεί μια ολοκληρωτική καταστροφή. Τα UAVs της αμερικανικής κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών έχουν πλήξει αρκετά ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν στα εδάφη των φυλών στο Πακιστάν και οι μαχητές τους ορκίζονται εκδίκηση. Η αποτυχημένη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην πλατεία των Τάιμς στη Νέα Υόρκη την 1η Μαΐου αναζωπύρωσε τους «φόβους» σχετικά με το Πακιστάν, χώρα η κυβέρνηση της οποίας θεωρείται κομβικός σύμμαχος της Ουάσινγκτον στο λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Ανάγκασε επίσης την κυβέρνηση Ομπάμα να επανεξετάσει το πώς θα αντιδράσει σε ενδεχόμενη επιτυχημένη επίθεση στο έδαφος των ΗΠΑ.


ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr


θελουν να πανε τη βενζίνη στα 2 ευρώ !

Νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα με παράλληλη κατάργηση των τελών κυκλοφορίας εισηγείται στην κυβέρνηση η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.έπειτα από μήνες συζητήσεων επί συζητήσεων, η αρμόδια Επιτροπή των δύο συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, που ανέλαβε τη διαμόρφωση του νέου συστήματος τελών κυκλοφορίας, έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και ετοιμάζει την τελική πρόταση-εισήγηση, που θα παραδώσει κατά το προσεχές χρονικό διάστημα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στην Τίνα Μπιρμπίλη.

Η επιτροπή κρίνει ότι η επιβάρυνση πρέπει να περάσει στη χρήση των περισσότερων από 5,5 εκατ. οχήματα, δηλαδή στην κατανάλωση του καυσίμου, χαρακτηρίζοντας το σύστημα αυτό πιο δίκαιο έναντι των τελών κυκλοφορίας που το θεωρεί άδικο και αντικοινωνικό μέτρο.

Το σκεπτικό της επιτροπής είναι ότι πρέπει να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας και να αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα. Ενδεχόμενο που δεν αποκλείεται να εκτινάξει την τιμή της αμόλυβδης ακόμα και στα 2 ευρώ.

Εβαλαν 3, πάνε για 4

Μέχρι σήμερα, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων έχει αυξηθεί τρεις φορές από την αρχή του έτους.Τον περασμένο Φεβρουάριο ο ΕΦΚ της αμόλυβδης πήγε στα 530 ευρώ, επιβαρύνοντας κατά περίπου 0,143 ευρώ τη λιανική τιμή και βάζοντας κοντά 1 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Τον Μάρτιο η δεύτερη αύξηση ανέβασε τον φόρο της αμόλυβδης στα 610 ευρώ και τη λιανική τιμή 0,08 ευρώ παραπάνω. Στις αρχές του τρέχοντος μηνός η τρίτη αύξηση ανεβάζει τον φόρο στα 670 ευρώ και τη λιανική τιμή κατά μέσο όρο στα 1,6 ευρώ από 1,3 ευρώ που ήταν προ τριμήνου. Και δεν υπολογίζεται η τελευταία αύξηση του ΦΠΑ που θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου, με την οποία θα επιβαρυνθεί κατά 2 με 3 λεπτά η λιανική τιμή πώλησης της αμόλυβδης. Και από τις τρεις αυξήσεις αναμένουν συνολικά έσοδα 2,1 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

"Μαχαίρι" στο δημόσιο κάπνισμα εντός του 2010

Στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και μάλιστα εντός του 2010, προσανατολίζεται το Υπουργείο Υγείας, η ηγεσία του οποίου εκτιμάται πως θα συνοδεύσει την απαγόρευση με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για τις διαδικασίες ελέγχου και μέτρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” (30/05), το υπουργείο Υγείας συζητεί με το υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΚΕ για τη συμμετοχή και της δημοτικής αστυνομίας στους σχετικούς ελέγχους, ενώ θα προβλεφθεί μεταβατική περίοδος εφαρμογής της απαγόρευσης για τους κλάδους που θίγονται περισσότερο από τα μέτρα, όπως για παράδειγμα τα νυκτερινά καταστήματα.

Τα νέα μέτρα πιθανότατα να ανακοινώσει τη Δευτέρα (31/05), Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, η ίδια η υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, παρουσία της οποίας θα συνεδριάσει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για το Κάπνισμα.

Η προσπάθεια του περασμένου χρόνου να απαγορευτεί το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους, δεν είχε επιτυχία, παρότι ξεκίνησε ελπιδοφόρα, με σύνθημα “την 1η Ιουλίου 2009 η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο”.

Από τον Απρίλιο του 2009 οργανώθηκε μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τα μέτρα, η δαπάνη της οποίας κυμάνθηκε περί τις 250.000 ευρώ.

Ωστόσο,δεν ήταν επαρκείς οι ρυθμίσεις κυρίως στο τμήμα που αφορούσε τους ελέγχους και τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες, με αποτέλεσμα το μέτρο να πέσει στο κενό.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει και αξίζει να σημειωθεί, ότι η αντικαπνιστική προσπάθεια στην Ελλάδα ξεκινά πριν από 154 χρόνια, με βασιλικό διάταγμα "περί απαγορεύσεως του καπνίζειν εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων", ως προληπτική ενέργεια για ενδεχόμενες πυρκαγιές.


ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr


Αστυνομικοί καταχρεώνουν τα υπηρεσιακά τους τηλέφωνα

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαπίστωσαν κατάχρηση στα υπηρεσιακά κινητά των αστυνομικών, που τους έχουν παραχωρηθεί για να καλύπτουν αποκλειστικά υπηρεσιακές υποτίθεται ανάγκες.

Σε έρευνα του υπουργείου διαπιστώθηκαν "υπηρεσιακές" συνομιλίες ακόμη και σε ροζ τηλέφωνα καθώς και υπερατλαντικές κλήσεις ενώ όπως αναφέρεται τόσο αξιωματικοί, όσο και κατώτεροι αστυνομικοί είχαν...


...κόψει τα δικά τους κινητά και επικοινωνούσαν για όλες τους τις ανάγκες μόνο με τα υπηρεσιακά.

Για παράδειγμα αξιωματικοί βρέθηκαν να έχουν διακόψει τις προσωπικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας ακόμη και τις σταθερές των σπιτιών τους και να επικοινωνούν «οικογενειακά» από τα υπηρεσιακά κινητά, όπως και άλλους να έχουν δώσει έστω και πρόσκαιρα τα υπηρεσιακά κινητά σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους για να επικοινωνούν με τη «θεία στην Αμερική»...

Στην προσπάθεια να ελαττώσει την κατάχρηση το υπουργείο προειδοποιεί οτι αστυνομικοί που κάνουν "αλόγιστη χρήση" των υπηρεσιακών κινητών τηλεφώνων θα δεχθούν πειθαρχικές κυρώσεις απο την υπηρεσία.


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Σκάνδαλα εναντίον σκανδάλου! (ΠΟΣΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ)


Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η στρατηγική του καθεστώτος η οποία έχει εγκριθεί - στο βαθμό που δεν αποτελεί έμπνευσή τους - από τους αμερικανούς συμβούλους της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησε την χώρα στο … ναυάγιο και τον διεθνή διασυρμό.

Με δύο λόγια, η στρατηγική αυτή συνίσταται στην ανάδευση του μίγματος των σκανδάλων των τελευταίων δέκα-δεκαπέντε ετών, ώστε η προσοχή της κοινής γνώμης να στραφεί αποκλειστικά σε νοσηρά φαινόμενα του πολιτικού συστήματος, τα οποία στο πλαίσιο αυτό εμφανίζονται και αντιμετωπίζονται ως μεμονωμένες περιπτώσεις. Γνωρίζετε ασφαλώς οι περισσότεροι ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 έγινε με βασικό στόχο την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών και ότι η αναθεώρηση αυτή ήταν συναινετική, καθώς την ψήφισαν πάνω από 260 βουλευτές, ενώ μάλιστα ήταν η πιο εκτεταμένη.

Γνωρίζετε επίσης ότι μέσω της αναθεώρησης αυτής θεσπίστηκε ένα πλαίσιο κανόνων δικαίου που ....

εξασφάλισαν την ατιμωρησία των μελών των κυβερνήσεων για τυχόν αξιόποινες πράξεις τους και την μη παραπομπή τους στην δικαιοσύνη, όπως συμβαίνει με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Είναι προφανές ότι με την συνταγματική αυτή ρύθμιση ο δικομματισμός φρόντισε να απαλλαγούν από ποινικές εμπλοκές όσοι συμμετείχαν και θα συμμετείχαν στο μέλλον στο μεγάλο, εκσυγχρονισμένο φαγοπότι, που ξεκίνησε με τη νέα του μορφή στα τέλη της δεκαετίας του ’90, για να πάρει μία οργιαστική διάσταση προτού καταλήξουμε στην πτώχευση και στο ΔΝΤ.

Υπενθυμίζω επίσης ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν την ευκαιρία με την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, να καταργήσουν την διαβόητη διάταξη του άρ. 86 περί ευθύνης υπουργών, με την οποία θεσπίζονται ιδιαίτερα προνόμια των υπουργών όσον αφορά ποινικές διώξεις σε βάρος τους. Σύμφωνα με αυτή την διάταξη η βουλή έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να ασκεί ποινική δίωξη κατά υπουργών και υφυπουργών, ενώ διασφαλίζεται η εξαιρετικά σύντομη παραγραφή των εν λόγω εγκλημάτων, η οποία επέρχεται μετά «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει από την τέλεση του αδικήματος», πρακτικά μετά από 2- 6 χρόνια. Την … ευκαιρία την είχαν ασφαλώς θεωρητικά, καθώς πρακτικά άλλο ήταν το ζήτημα: έπρεπε να διασφαλισθεί όχι ακριβώς ο συμψηφισμός στην ατιμωρησία των επιφανών στελεχών του δικομματισμού, αλλά μάλλον ο συμψηφισμός της … μίζας!

Αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο, το οποίο ασφαλώς είναι πολιτικό, πολιτικότατο και το οποίο εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από αυτό. Αυτοί οι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού δεν μπορεί να έχουν θέση στη σημερινή πολιτική σκηνή και δεν νομιμοποιούνται να αρθρώνουν λόγο καταγγελτικό εναντίον νοσηρών και δήθεν μεμονωμένων περιπτώσεων αργυρώνητων κυβερνητικών στελεχών, τη στιγμή που οι ίδιοι φρόντισαν να τους καλύψουν πολιτικά και να τους δώσουν την ευκαιρία να τα … αρπάξουν δίχως ρίσκο. Άλλωστε τη στιγμή που τα «αρπάζει» το κόμμα γιατί να μην τα «πιάσει» και αυτός που κάνει παιχνίδι ως διαμεσολαβητής και επιπλέον εκτίθεται βάζοντας την υπογραφή του κάτω από τις συμβάσεις της μίζας;

Σήμερα πανικόβλητο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα επιχειρεί να διακρίνει, ή ακόμα και να ανακαλύψει διαφορές μεταξύ πολιτικής και ποινικής ευθύνης, κατά τη στιγμή που ο κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι το είδος αυτό των σκανδάλων αποτελεί προϊόν της πολιτικής πρακτικής στη χώρα μας. Τούτη την ώρα ολόκληρο το καθεστώς αγωνίζεται να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης σε συγκεκριμένους αργυρώνητους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την λειτουργία του διαπλεκόμενου καθεστώτος, γρανάζι του οποίου αποτελούν προφανώς και οι λαδωμένοι υπουργοί. Βγάζουν λοιπόν στην φόρα επιμέρους σκάνδαλα που αφορούν αποκλειστικά σε πρόσωπα κυβερνητικών αξιωματούχων – και αυτό με μέτρο και προσοχή – για να καλύψουν το μέγιστο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, που δεν είναι τίποτε άλλο από την λειτουργία του δικομματισμού και των φορέων του.

Όχι, ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι θα σωθούν μέσω αυτής της στρατηγικής. Αποσκοπούν αποκλειστικά στο να κερδίσουν χρόνο ώστε το καθεστώς να μπορέσει οργανωμένα να αναδιατάξει τις δυνάμεις του και να διαμορφώσει ένα άλλο ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα από το διεθνές κέντρο στο οποίο έχει υπαχθεί πλέον προδήλως η χώρα. Ταυτόχρονα ασφαλώς, η ανάδευση του μίγματος των σκανδάλων αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας κοινωνικο-ψυχολογικής δομής που θα καταστήσει τους έλληνες πολίτες ακόμα πιο αδρανείς, απολύτως μηδενιστές και έτοιμους να ανεχθούν όσα μέτρα απαιτούνται για να καταλήξουμε να ευθυγραμμισθεί το συντομότερο η ελληνική κοινωνία με την αλβανική και την βουλγαρική!

Μια, λοιπόν, και «ο ασκός του Αιόλου», όπως λένε και τα παιδιά στα ΜΜΕ, άνοιξε, ας ρίξω κι εγώ λάδι στην φωτιά, θέτοντας ένα ερώτημα που νομίζω ότι απαιτεί και αυτό για την απάντησή του … εξεταστική επιτροπή! Εννοώ ότι μια και τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειας της Ελλάδας χάνονται στις εξεταστικές επιτροπές της βουλής και καθώς η πολιτική επικαιρότητα κινείται σ’ ένα απολύτως σαδομαζοχιστικό πλέον φάσμα - πονάνε οι έλληνες … θα ματώσουμε και άλλα παρόμοια - ας υποβάλω κι εγώ ένα ερώτημα για να ξύσω πληγές. Έτσι, για να μπούμε όλοι στο σαδομαζοχιστικό παιχνίδι που αποτελεί την αυλαία του πολιτικού φρενοκομείου «Ελλάς».

Τι συμβαίνει αγαπητοί με τον χρυσό της Ελλάδας; Πόσο χρυσό έχουνε πουλήσει οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή κρυφά για να καλύψουν τρύπες στο έλλειμμα και με ποια νομιμοποίηση; Εκτός από τους 20 τόνους χρυσού που εκποίησε το 2003 η κυβέρνηση Σημίτη όταν διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδας ήταν ο Νίκος Γκαργκάνας, και το οποίο αντιστοιχούσε στο 12% περίπου της συνολικής ποσότητας του χρυσού που διέθετε τότε η Ελλάδα, πότε άλλοτε έγιναν πωλήσεις; Σε τι τιμές και πόσος χρυσός απέμεινε στα χέρια του ελληνικού δημοσίου; Αφού απαντήσετε, εξηγείστε και γιατί το κάνατε την στιγμή που κάτι αντίστοιχο δεν έκανε καμία απολύτως χώρα μεταξύ των παλαιών μελών της ΕΕ. Αν δυσκολεύεστε στην απάντηση, δεν έχετε παρά να συστήσετε μία ακόμη εξεταστική επιτροπή για να περάσει καλά το φιλοθεάμον κοινό.


Ποιοι "τρέμουν" τα κρυμμένα μυστικά του Τάσου Μαντέλη;

"Φύλλο και φτερό" θα γίνουν τα Πόθεν Έσχες του Τάσου Μαντέλη από την εποχή που ήταν δίπλα στον πρ. πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενώ όλες τις κινήσεις του "μαύρου χρήματος", αποδέκτης του οποίου υπήρξε το 1998 ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, ερευνούν το ΣΔΟΕ και η Βουλή μετά την προσωποποίηση και την εξειδίκευση των κατηγοριών εναντίον του, καθώς αναμένεται από μέρα σε μέρα η κλήση του στον ανακριτή.
Ανάμεσα στα άλλα στοιχεία που εξετάζονται και αναζητούνται είναι η πορεία άλλων εκταμιεύσεων από τον τροφοδότη λογαριασμό της τράπεζας στη Ζυρίχη, απ΄ όπου έφυγαν οι πρώτες επίμαχες 200.000 μάρκων από τη Siemens προς Μαντέλη, τα ποσά
δηλαδή που "έφυγαν" προς άλλους λογαριασμούς και άλλα πρόσωπα.
Δεδομένου ότι η υπόθεση είναι συντριπτικά επιβαρυντική για τον πρώην υπουργό μετά και τη δική του --"κυνική" την αποκάλεσε μέσα στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς-- παραδοχή είσπραξης του ποσού ως "προεκλογικής ενίσχυσης" και δεδομένου ότι από εκείνα τα χρήματα πληρώθηκαν τα δίδακτρα της κόρης του σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο (γεγονότα που στοιχειοθετούν "ξέπλυμα μαύρου χρήματος"), --καλά ενημερωμένες πολιτικές και δικαστικές πηγές ερευνούν τις πιθανότητες αντίδρασης του ίδιου του κατηγορούμενου πλέον Μαντέλη.
Όπως άλλωστε δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης, "εάν ο Μαντέλης διαπιστώσει ότι βρίσκεται κοντά στη φυλακή, θα... κελαηδήσει", κάτι το οποίο συζητείται έντονα από χθες το βράδυ ως ισχυρή πιθανότητα, δεδομένου ότι υπάρχει πλέον ευεργετική διάταξη που φηφίστηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο Καστανίδη, με την οποία κατηγορούμενοι μπορούν να ελαφρώσουν τη θέση τους εάν "καταδώσουν" άλλους εγκληματίες.
Από τις συζητήσεις αυτές προκύπτει η βεβαιότητα ότι πολλοί είναι πλέον αυτοί που σφόδρα ανησυχούν, φοβούνται και ίσως προετοιμάζονται για όσα θα πει ο κ. Μαντέλης, "δίνοντας" άλλους αποδέκτες "μαύρου χρήματος" της Siemens, εάν έχει ήδη συμφωνήσει να "ανοίξει το στόμα του".
Την ώρα που οι αρχές ερευνούν τη Siemens, τις ενεχόμενες --και άλλες-- τράπεζες αναζητώντας τις διαδρομές των "μαύρων", διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν όλα αυτά που όντας μέσα στη δικογραφία θα έπρεπε να έχουν διαβάσει και ακτινογραφήσει εδώ και ενάμιση χρόνο, ψάχνοντας εντολές, εμβάσματα, λογαριασμούς και Πόθεν Έσχες ατόμων που είχαν --ή όχι-- σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τις κυβερνήσεις Σημίτη, --οι πιθανότητες να "μιλήσει" ο κ. Μαντέλης και να... κελαηδήσει αποκαλύπτοντας ποιος ξέρει πόσα και ποια ονόματα, φαίνονται πολύ μεγάλες.

ΠΗΓΗ: news21.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com

Η βίλα ενός ταπεινού εφοριακού, βουλευτή της Ν.Δ.

Ο συγκεκριμένος εφοριακός όπως αποκαλύπτει το "Πρώτο Θέμα" έχει μεγάλη περιουσία και όπως βλέπετε στην φωτο έχει σπίτι που δεν είχε δηλωθεί η κτίση τους.
Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν εφοριακοί που πλούτισαν και έχουμε πει για έναν γενικό επιθεωρητή του υπουργείου οικονομικών τον Σ.που έχει τεράστια περιουσία. Την απέκτησε κλείνοντας υποθέσεις επιχειρηματιών και κάποιων εκδοτών.

ΠΗΓΗ: http://exypno.blogspot.com

Επιστρέφουν οι επιτηρητές


Στο μικροσκόπιο της τρόικας Βρυξελλών, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα τεθεί τις επόμενες ημέρες η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα με την υπογραφή του μνημονίου για την παροχή δανείων από τους τρεις οργανισμούς.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΔΝΤ θα βρεθούν στην Αθήνα εντός της εβδομάδας, προκειμένου να συντάξουν την «ενδιάμεση έκθεση» για την πορεία εφαρμογής των μέτρων μείωσης του ελλείμματος, ενώ ήδη αναζητείται ο χώρος που θα στεγάσει τη μόνιμη αντιπροσωπεία του Ταμείου που θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας και θα παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση.

Επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ που θα συντάξει την ενδιάμεση έκθεση θα είναι ο Πολ Τομσεν, που είχε διαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου τον Απρίλιο, ενώ ως «τοποτηρητής» της Ουάσινγκτον ενδέχεται να επιλεγεί ο Ολλανδός Μπομπ Τράα. Η μόνιμη αντιπροσωπεία του ΔΝΤ ίσως εγκατασταθεί σε πρώτη φάση στο υπουργείο Οικονομικών ή την Τράπεζα της Ελλάδος και πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι θα απαρτίζεται από δεκάδες τεχνοκράτες.

Στο στόχαστρο των επιτηρητών θα βρεθεί η πορεία μείωσης των δημοσίων δαπανών, τομέας για τον οποίο εκφράζεται μεγάλη ανησυχία τόσο από το ΔΝΤ, όσο και από τις Βρυξέλλες. Οι εκπρόσωποι του Ταμείου φέρονται έτοιμοι να προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση την υπαγωγή του ελέγχου όλων των δαπανών –από την Υγεία μέχρι την Τοπική Αυτοδιοίκηση- στο υπουργείο Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις για ταχεία προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό –που βρίσκεται στην τελική ευθεία- αλλά και στην αγορά εργασίας. Όπως προβλέπει το μνημόνιο, και τα δύο θέματα πρέπει να έχουν ρυθμισθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου σύμφωνα με τους όρους που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα.

Το τρίτο ζήτημα, για το οποίο αναμένεται να ζητηθεί επιτάχυνση, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολιτισμού προκειμένου να καταρτισθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο εντός της εβδομάδας. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε «πακέτο» ιδιωτικοποιήσεων στους τομείς της Ενέργειας, των Μεταφορών, αλλά και της εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με στόχο να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία 1 δισ. μέχρι το τέλος του έτους.

Όλα αυτά τα μέτωπα θα πρέπει να έχουν αποτελεσματικά αντιμετωπισθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, οπότε και θα συνταχθεί η «τελική έκθεση» από την τρόικα, από την οποία θα εξαρτηθεί και η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου.


ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

Η αντικαταστάτρια της Megan Fox?


Την θέση της Μέγκαν Φοξ φαίνεται πως θα πάρει το σέξι μοντέλο της Victoria's Secret Ρόζι Χάντιγκτον-Γουίτλει, στην ταινία Transformers 3 (Pics)
Όπως φαίνεται για να γίνεις πρωταγωνίστρια δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο αρκεί να έχεις τις σωστές αναλογίες. Το ίδιο σκέφτηκαν και οι δημιουργοί της ταινίας Transformers 3 και αφού απέλυσαν την πανέμορφη Μέγκαν Φοξ προσέλαβαν νέο αίμα.Σύμφωνα με το Fox News, η Ρόζι Χάντιγκτον-Γουίτλει θα είναι η νέα πρωταγωνίστρια στο τρίτο sequel της κινηματογραφικής επιτυχίας Transformers.
Μάλιστα, αυτό θα είναι το ντεμπούτο της Ρόζι στη μεγάλη οθόνη, η οποία είναι μοντέλο της εταιρείας εσωρούχων Victoria's Secret και καλά θα έκανε να αρχίσει τα εντατικά στην υποκριτική εάν θέλει να έχει μέλλον στη ηθοποιία πριν φύγει και αυτή νύχτα.
alepounews
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://thenewsbus.blogspot.com

To Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έβγαλε οδηγό συμπεριφοράς προς τους μετανάστες!!!

«Oδηγός συμπεριφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς θρησκευτικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες». Αυτός είναι ο τίτλος του 36σέλιδου φυλλαδίου το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκεται στο τυπογραφείο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε όλη την Ελλάδα αλλά και οι δόκιμοι που ακόμα σπουδάζουν στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον οδηγό συμπεριφοράς του προσωπικού της Αστυνομίας και αναφέρεται στο τι πρέπει να κάνει ο αστυνομικός κατά τον έλεγχο, την προσαγωγή, τη σύλληψη και την κράτηση ατόμων που ανήκουν στις συγκεκριμένες ομάδες. Ειδικότερα αφορά άτομα που είναι παιδιά μεταναστών, άλλων φυλών, Ρομά, μουσουλμάνοι, εβραίοι, ινδουιστές και σιχ, βουδιστές, ανήλικοι, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία και με διαφορετικό «γενετήσιο προσανατολισμό», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο οδηγός συντάχθηκε από συνεργάτες του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως τον Συνήγορο του Παιδιού, τη Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας, τις κοινότητες θρησκευτικών δογμάτων και άλλων θρησκειών αλλά και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στο φυλλάδιο σημειώνονται οι ιδιαίτερες συνήθειες κάθε θρησκείας, όπως για παράδειγμα τι φαγητό τρώνε.

Επίσης σε ό,τι αφορά τους ανηλίκους τονίζεται χαρακτηριστικά ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να τους φορούν χειροπέδε ς «εκτός και αν συντρέχει διαπιστωμένος κίνδυνος φυγής ή βί αιης συμπεριφοράς». Τους ηλικιωμένους ο αστυνομικός πρέπει να τους προσφωνεί πάντα με το επώνυμό τους συνοδευόμενο από «κύριε/κυρία» και όχι με εκφράσεις όπως «παππού/γιαγιά». Επιπροσθέτως να μεριμνά ώστε να έχουν επαρκή ποσότητα νερού. Παράλληλα δίνονται ειδικές συμβουλές για το πώς πρέπει να αντιδράσει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. εάν το ηλικιωμένο πρόσωπο πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλη συναφή διαταραχή.

Επιπλέον ζητείται από τους αστυνομικούς να δείχνουν «ιδιαίτερη προσοχή στις περιπτώσεις των τραβεστί (ανδρών που έχουν προχωρήσει σε εξωτερικές αισθητικές επεμβάσεις και ντύνονται γυναικεία ή το αντίθετο) και των τρανσέξουαλς (ατόμων που έχουν προχωρήσει σε επέμβαση αλλαγής φύλου) και να αποφεύγουν προσβολές που αφορούν την εμφάνισή τους». Αναφερόμενος στο θέμα της έκδοσης του φυλλαδίου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιαςμιλώντας στο «Βήμα» επεσήμανε:

«Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη διαταραγμένη σχέση ανάμεσα στον έλληνα πολίτη και στον αστυνομικό, και θα το καταφέρουμε। Εχουμε όραμα για τη νέα Αστυνομία και τη βούληση να το πραγματοποιήσουμε». Ο κ. Βούγιας συμπλήρωσε ακόμη: «Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του. Να είναι σοβαρή και αποτελεσματική χωρίς να είναι επιθετική. Και κυρίως να σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη διαφορετικότητα και τα ατομικά δικαιώματα με σωστή επαγγελματική συμπεριφορά. Μόνον έτσι ο πολίτης θα σέβεται με τη σειρά του τον αστυνομικό και θα εκτιμά την πολύτιμη παρουσία του».

Πηγή:http://prezatv.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com