'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Τράβηξε την προσοχή του φορώντας… λιγότερα!!!

Μόλις επιστρέψεις στο σπίτι, βγάλε τα ρούχα σου. Όσο λιγότερα φοράς τόσο πιο πιθανό είναι να κεντρίσεις το ερωτικό ενδιαφέρον του συντρόφου σου. ∆εν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι που φοράµε λιγότερα ρούχα ανεβαίνει η λίµπιντο.

Είναι πολύ πιθανό αυτό να συµβαίνει επειδή τα ρούχα είναι ελαφρότερα και άρα τα οπτικά ερεθίσµατα που υπενθυµίζουν την ανάγκη για σεξ αυξάνονται. Έτσι, δίνοντας την ευκαιρία στον σύντροφό σου να βλέπει συχνά το σώµα σου αφυπνίζεται η ε
ρωτική του διάθεση.


Των ΦΛΩΡΕΝΣ ΤΟΚΑΤΛΙΑΝ και ΦΛΩΡΑΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ
MΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΡΟΚΚΑ, ΟΥΡΟΛΟΓΟY, ΑΝΔΡΟΛΟΓΟY, ΕΠΙΣΤΗMΟΝΙΚΟY ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ / ΜΑΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ - ΣΥMΒΟΥΛΟΥ ΓΑMΟΥ / ∆Ρ ΊΛΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΑ, ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗMΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟMΕΙΟ

ΠΗΓΗ:   http://www.myworld.gr

Οι 10 πιο cool τουαλέτες του κόσμου!!!!!!!

Τι γίνεται όταν κάποιοι προσπαθούν να κάνουν την τουαλέτα έργο τέχνης; Δείτε παρακάτω για να μάθετε!

 

 

 

 

 

 

 

 

Τουαλέτα ενυδρείο

ενυδρείο

Η τουαλέτα του ιλίγγου

Ίλιγγος

Τουαλέτα καθρέπτης

καθρέπτης

Mountainous Brook

Brook

Τουαλέτα από χρυσάφι

χρυσάφι

Τουαλέτα Τέτρις

Tetris

Τουαλέτα “Ελβετικός Σουγιάς”

ελβετικός σουγιάς

Τουαλέτα Pacman

Pac man

Τουαλέτα με θέα

θέα

Συμπαγές μπάνιο

συμπαγής

 ΠΗΓΗ:   http://endiaferonta.com

1 εκ. άνεργοι το φθινόπωρο στην Ελλάδα..

Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις των επιστημονικών συνεργατών του Ιντσιτούτου της ΓΣΕΕ για την ανεργία. Οι προβλέψεις τους κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο ανέργους και ποσοστό που θα αγγίξει το 20% μέσα στο φθινόπωρο. Ο νέος γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μπουζούλας εκτίμησε ότι το φετινό φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι οι πιο δύσκολες περίοδοι της Μεταπολίτευσης προβλέποντας περαιτέρω αύξηση της ανεργίας αλλά και της ακρίβειας.
Με βάση στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία, που επεξεργάσθηκε ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ, Γ. Κρητικίδης, το πρώτο τρίμηνο του 2010, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας δείχνουν ότι το εργατικό δυναμικό της χώρας υπολογίζεται σε 5.012.392, από τα οποία 4.425.625 είναι απασχολούμενοι, 568.767 είναι άνεργοι, ενώ το ποσοστό ανεργίας εμφανίζει αύξηση κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2009 (11,7% έναντι 9,3%).
Οι απασχολούμενοι αναλογούν στο 61,2% του παραγωγικού πληθυσμού.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες προβλέψεις με αυτές που κάνει τώρα η ΓΣΕΕ για το ποσοστό ανεργίας είχε κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, λίγο μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντωβν δηλώνοντας ότι “δεν υπάρχει σάλιο”.

ΠΗΓΗ:   http://www.zoomnews.gr

Παρενόχληση αεροσκάφους της Ολυμπιακής.ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΜΕ... ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΡΟΔΟΥ

Σε θρασύτατη παρενόχληση αεροσκάφους της Ολυμπιακής, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Αθήνα προς Ρόδο προχώρησε προχθές η Άγκυρα. Την ώρα που το πολιτικό αεροσκάφος ετοιμαζόνταν να μπεί στην τελική για προσγείωση στο αεδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, έλαβε δύο κλήσεις (10.05) απο την τουρκική φρεγάτα Gokceada τύπου Ο.Η.Ρ, η οποία βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή, εντός όμως τουρκικών χωρικών υδάτων.

Η τουρκική φρεγάτα έκανε λόγο για «άγνωστο αεροσκάφος που πετάει επιθετικά», ζητώντας «να απομακρυνθεί από την περιοχή». Μία ώρα αργότερα στις...

11.18 π.μ. η τουρκική φρεγάτα έκανε ακόμη τρεις ανάλογες κλήσεις, παρά το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε ούτε πολιτικό ούτε στρατιωτικό αεροσκάφος στον αέρα.

Από το Εν κρυπτώ.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://stakarfia.blogspot.com

Α. Λοβέρδος: Δεν καταργούνται 13ος και 14ος μισθός

Δεν πρόκειται να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, ούτε και η διαιτησία, επανέλαβε από το Ηράκλειο ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη διάρκεια σύσκεψης με τα Εργατικά Κέντρα και φορείς της Κρήτης, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε για τις επόμενες ημέρες ελέγχους στην αγορά για την ανασφάλιστη εργασία.

Οι έλεγχοι θα γίνουν από μεικτά κλιμάκια, που θα αποτελούνται από  τοπικά συνεργεία και κεντρικούς επιθεωρητές.

ΠΗΓΗ:   star.gr

Από την ανεργία στο στριπτίζ!

Τέλος δια νόμου η διαφήμιση και η προβολή θέσεων εργασίας που σχετίζονται με το σεξ από διάφορα κέντρα εύρεσης εργασίας προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση Κάμερον στην Αγγλία.
Χαρούμενες ημίγυμνες μπαργούμαν, δίμετρες χορεύτριες «μπάρας» και αλλά συναφή επαγγέλματα σταματούν να διαφημίζονται, μετά από παρέμβαση του υπουργού απασχόλησης Κρίς Γκράινλινγκ.
Όπως ο ίδιος δήλωσε η κίνηση αυτή θα σταματήσει να βάζει τους ανέργους στον πειρασμό να αποδεχθούν τέτοιες θέσεις απασχόλησης.
Περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας για τους "εργαζομένους του σεξ" διαφημίζονται σε κέντρα εργασίας κάθε χρόνο. Ομάδα ακτιβιστών κατηγορεί την βρετανική κυβέρνηση ότι είναι συνένοχη στην εκμετάλλευση των ευάλωτων γυναικών.
Προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν να ...
εφαρμόσουν μια παρόμοια απαγόρευση. Όμως το 2003 η αλυσίδα σεξουαλικών βοηθημάτων Ann Summers κέρδισε μια δίκη στο ανώτατο δικαστήριο.
Ο Γκράινλινγκ. τόνισε "Είναι απολύτως ανακριβές ότι η κυβέρνηση διαφημίζει θέσεις εργασίας που στηρίζονται στην εκμετάλλευση των ανθρώπων. Προσπαθούμε να σταματήσει η διαφήμιση κενών θέσεων ψυχαγωγίας ενηλίκων που διαφημίζονται μέσω του Jobcentre Plus".

news247
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.enimerwsi.com/

Απάτη από τον άλλο κόσμο!!!!!

Μια πρώην υπάλληλος του νεκροτομείου στο Λος Άντζελες καταδικάστηκε για εξαπάτηση ασφαλιστικών εταιρειών αφού οργάνωσε ψεύτικη κηδεία  βάζοντας μέσα στο φέρετρο τη τέφρα μιας κούκλας και μέρη αγελαδινού κρέατος!


Μια πρώην υπάλληλος του νεκροτομείου στο Λος Άντζελες καταδικάστηκε για εξαπάτηση  ασφαλιστικών εταιρειών αφού οργάνωσε ψεύτικη κηδεία  βάζοντας μέσα στο φέρετρο τη τέφρα μιας κούκλας και μέρη αγελαδινού κρέατος!
Η 67χρονη Τζεν Κράμπ κρίθηκε ένοχη και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 90 ετών.
Η Κράμπ μαζί με άλλους δύο συνεργούς έβγαλαν πλαστό πιστοποιητικό θανάτου, μετέπειτα αγόρασαν τάφο και κήδεψαν τον άφαντο νεκρό. Μάλιστα, χρέωσαν 1,2 εκατ. δολάρια αρκετές ασφαλιστικές  εταιρείες για κάποιον που δεν είχε καν πεθάνει.
Ωστόσο, δύο ασφαλιστικές υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και μετά από έρευνα ανακάλυψαν το σχέδιο της Κράμπ. Οι συνεργοί της 67χρονης ομολόγησαν τη πράξη τους και το δικαστήριο θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Ανοιγμα του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών

Το επόμενο «άνοιγμα» κλειστού επαγγέλματος, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών, είναι αυτό των αυτοκινητιστών ταξί. Ήδη, υπάρχει πρόταση που θα τεθεί προς συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα
Ημερησία, το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπει:

- Τη χορήγηση αδειών για λιμουζίνες, μίνι βαν και ταξί 5 έως 9 θέσεων. Προϋπόθεση για την έκδοση τέτοιων αδειών θα είναι η δημιουργία εταιρειών ταξί που θα λειτουργούν με τηλεφωνικές κλήσεις και ραντεβού. Το κόμιστρο θα καθορίζεται βάσει τιμοκαταλόγου και όχι με ταξίμετρο, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά ταξί.


- Τη χορήγηση αδειών για ταξί με ειδικές προδιαγραφές που θα εξυπηρετούν άτομα με αναπηρίες.


- Την αναβάθμιση των εταιρειών ραδιο-ταξί που θα σταθμεύουν σε ειδικούς χώρους.


- Δικαίωμα σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να τα νοικιάζουν με οδηγό.


- Την παροχή υπηρεσιών μετακίνησης με ταξί για μαθητές. 



ΠΗΓΗ:   http://allisautomoto.blogspot.com

Η Πιό Παράξενη Φυλακή του κόσμου!!!!

Βρισκεται στο San Pedro της Βολιβίας Εδώ η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι κρατούμενοι των φυλακών αυτών είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν νοίκι (!),
έχουν κανονικές δουλείες μέσα στη φυλακή, ενώ κάποιοι από ... .... αυτούς μπορούν να συγκατοικούν με την οικογένεια τους.
Αν είσαι τουρίστας, μπορείς ακόμα να επισκεφτείς με ξεναγό τις εγκαταστάσεις αυτές και να διανυκτερεύσεις αν θες! Φημολογείται έντονα ότι οι κάτοικοι των φυλακών έχουν στα χέρια τους την πιο φτηνή κοκαΐνη στη χώρα κι αυτός είναι ο λόγος ότι έχουν πολλούς επισκέπτες καθημερινά. ? ακου να δεις ...!!
ΠΗΓΗ:     http://stakarfia
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://tapantaedo1.blogspot.com 

Τρόμος σε σούπερ μάρκετ

Πελάτες και υπάλληλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο ληστές που κρατούσαν πιστόλια.
Ο ένας δράστης κρατούσε ακινητοποιημένους τους...
πελάτες στο ισόγειο ενώ ο δεύτερος -πάντα με την απειλή όπλου- μπήκε σε γραφείο στον ημιώροφο και πήρε από υπάλληλο τα χρήματα που φυλάσσονταν εκεί.


Και οι δύο δράστες που φορούσαν κράνη για να μη διακρίνονται τα πρόσωπά τους, μετά τη ληστεία ανέβηκαν σε μηχανή και έφυγαν. Στη συνέχεια την εγκατέλειψαν και μπήκαν σε τζιπ. Η αστυνομία τους καταδίωκε συνεχώς κι εκείνοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν και το τζιπ και... να φύγουν με τα πόδια.  


Βάση σε Ελλάδα ή Τουρκία θέλουν οι Ρώσοι

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ναυτικής στρατιωτικής βάσης στη Ανατολική Μεσόγειο με υποψήφιες χώρες την Ελλάδα και την Τουρκία σκέφτεται η Ρωσία, όπως δήλωσε ο ρώσος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, Βλάντιμιρ Βισότσκι.

Ο ρώσος στρατιωτικός τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει την στρατιωτική της παρουσία στη Μαύρη θάλασσα και την Μεσόγειο, όμως δεν βιάζεται ακόμα: “ Η δυνατότητα να διατηρείς βάση στο εξωτερικό είναι καλή, αλλά πρέπει να γίνει σταδιακά, συνυπολογίζοντας τις δυνατότητες της χώρας. Πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το σύστημα των απλών επισκέψεων των πλοίων” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε, τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία έχουν κάνει ανάλογες προτάσεις στη Ρωσία.

Στην Ανατολική Μεσόγειο η Μόσχα διαθέτει από το 1971 τη μόνη πλέον ναυτική βάση της μακριά από τα σύνορά της, στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, η οποία κάλυπτε παλιά τις ανάγκες της 5ης επιχειρησιακής μοίρας Μεσογείου του σοβιετικού Ναυτικού.

Από το 1991 η μοίρα αυτή διαλύθηκε και έκτοτε ακολούθησαν μόνο μεμονωμένες ή συνδυασμένες επισκέψεις ρωσικών πλοίων στην περιοχή.

Το ρωσικό ναυτικό έχει ξεκινήσει εργασίες εκσυγχρονισμού της υπάρχουσας τεχνικής βάσης στο Ταρτούς και εμβάθυνσης του λιμένος, το πρώτο στάδιο των οποίων θα ολοκληρωθεί το 2012. Πρόθεση του ρωσικού Στόλου είναι να μπορεί να δεχθεί το Ταρτούς βαριά πολεμικά πλοία, καταδρομικά και αεροπλανοφόρα και από τεχνική βάση να μετατραπεί σε πλήρως λειτουργική βάση, γεγονός που επιβεβαιώνει και το ενδιαφέρον της Μόσχας για την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ:    http://cosmo.gr

Με άδεια των δικαστηρίων τα blogs;!!!

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται λέει να φέρει νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της μπλογκόσφαιρας, με διαβουλεύσεις και όλες αυτές τις γνωστές πολιτικές πομφόλυγες. Προφανώς οι πιέσεις από διάφορες πλευρές είναι πολλές. Το αστείο όμως της υπόθεσης είναι, εκτός των άλλων, ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται να επεμβαίνει η κρατική εξουσία πάνω στις ελεύθερες φωνές των blogs, έτσι όπως τουλάχιστον διαβάζουμε στο πιο πάνω άρθρο.
Κατ’ αρχήν η κυβέρνηση θέλει,...
προκειμένου να δημιουργηθεί ένα blog, να πηγαίνει ο υποψήφιος blogger στο δικαστήριο και να ζητάει άδεια, κάτι σαν ίδρυση εταιρίας ένα πράμα, λες και η google, η yahoo και η wordpress ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και πρέπει να του ζητήσουμε την άδεια για να ανοίξουμε blog. Αν είναι δυνατόν!! Ποιος τα σκέφτεται αυτά;; Αλήθεια χαρτόσημο στην αίτηση, παράβολα, τήρηση βιβλίων και ΦΠΑ θα έχει το μαγαζί;;
Δεύτερον, θέλει λέει να ελέγχει η δικαιοσύνη μόνιμα το κάθε blog. Κάτι σαν να λέμε, «αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους». Λες και η δικαιοσύνη έλυσε τα δικά της προβλήματα και δεν έχει με τι να ασχοληθεί.
Τρίτον,  οπωσδήποτε θέλει όλα τα blogs να είναι επώνυμα. Η ανωνυμία δεν είναι αποδεκτή, γιατί προφανώς οπλίζει με θάρρος τον ανώνυμο blogger, ο οποίος έτσι γίνεται πιο αιχμηρός και ενοχλητικός για το κατεστημένο.
Τέταρτον, θέλει λέει να γνωρίζει η Ελληνική Πολιτεία, το χώρο από τον οποίο εκπέμπει (ραδιοσταθμός είναι;;) ένα blog, προφανώς για να μην κουράζεται η αστυνομία να ψάχνει και
Πέμπτον, πρέπει να είναι λέει γνωστό από πριν στο κράτος το περιεχόμενο των πληροφοριών που θα διαχειρίζεται ένα blog. Προφανώς εδώ πρέπει να μοιραστούν τα χωράφια και να μην μπαίνει ο «απρεπής» blogger με ανεξέλεγκτες ειδήσεις και άρθρα στο χώρο που καλύπτουν τα υπεύθυνα, σοβαρά και αντικειμενικά ΜΜΕ.

Όλα τα πιο πάνω παραμύθια δεν μας ανησυχούν σαν bloggers.
Όμως, μέσα από όλα αυτά, εκείνο που μας ανησυχεί πάρα πολύ και αρχίζει να διαφαίνεται πλέον έντονα είναι η ανικανότητα της πολιτικής ελίτ του τόπου να  κυβερνήσει τη χώρα και να την οδηγήσει στο μέλλον και στη Νέα Εποχή.

Όχι αγανάκτηση φίλοι μου.
Αλλά ανησυχία και εγρήγορση για την κατάρρευση που έρχεται με ταχύτητα και μας αφήνει απροστάτευτους.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η κυβέρνηση, με την πολιτική της αφέλεια,  θα βγάλει την μπλογκόσφαιρα στην «παρανομία», στο βουνό, στο αντάρτικο και όπως είναι επόμενο, ότι απαγορεύεται έλκει πιο πολύ.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για αγώνα και σοβαρότητα  στην ενημέρωση, γιατί το βάρος πέφτει επάνω μας, πολύ πιο γρήγορα από ότι το είχαμε φανταστεί...

ΠΗΓΗ:    http://hassapis-peter.blogspot.com

Φοροκαταιγίδα για να κλείσει η «μαύρη τρύπα»


Σε μια σειρά από αυξήσεις φόρων προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2011, προκειμένου να μπει χρήμα στα κρατικά ταμεία και να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η φορολόγηση των ημιυπαίθριων χώρων και των αυθαιρέτων, αλλά και η νέα αύξηση του ΦΠΑ.


Τα έσοδα από τα νέα μέτρα, τα οποία θα εισαχθούν στον προϋπολογισμό του 2011 στις αρχές Οκτωβρίου, προβλέπεται να φθάσουν τουλάχιστον τα 4,5 δισεκατομμύρια μέσω είτε άμεσων είτε έμμεσων φόρων.

Στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ. Έτσι, η άμεση φορολογία αυξάνεται κατά 10,8% (1,93 δισεκατομμύρια), ωστόσο η δημοσιονομική εξυγίανση απαιτεί μέτρα που θα αφορούν τόσο τις δαπάνες όσο και τα έσοδα που δεν προέρχονται από φόρους.


Τι προβλέπεται για τη φορολογία

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, αναμένεται μέσα στο 2011 να δούμε ένα γενναίο πακέτο αλλαγών στη φορολόγηση, ώστε επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος από φορολογικά έσοδα.

Έτσι, μεταξύ άλλων επανέρχονται τα τεκμήρια σε ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις βάσει του μέτρου του ελάχιστου εισοδήματος. Αγαθά και υπηρεσίες που υπάγονται στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ (11%) θα μεταταγούν σε ποσοστό 30% στον συντελεστή 23%, δηλαδή στον αμέσως υψηλότερο.

Στο ίδιο πλαίσιο μέτρων εντάσσονται και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η φορολόγηση των αυθαιρέτων και το τέλος στους ημιυπαίθριους, η ειδική εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις και το νέο σύστημα για τα τέλη κυκλοφορίας που θα συνδέονται πλέον με τους ρύπους και όχι με τον κυβισμό.

ΠΗΓΗ:   http://news.pathfinder.gr

Οφειλέτες με ιδιόκτητα καταστήματα στο Κολωνάκι!

Καταστήματα σε πανάκριβες περιοχές, όπως στο Κολωνάκι και στο Σύνταγμα, εμφανίζονται να διαθέτουν οφειλέτες του δημοσίου. Το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει το ...ραβασάκι με την προειδοποίηση ότι αν δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους, τότε το ακίνητό τους κινδυνεύει με πλειστηριασμό.

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσε στοχευμένη διασταύρωση περιουσιολογίου ακινήτων και καταστημάτων συγκεκριμένων περιοχών της Αθήνας, για φορολογούμενους για τους οποίους υπάρχουν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη.

    Από τη διασταύρωση, που αφορά σε στοιχεία οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 250.000 ευρώ και σημαντικής αξίας καταστήματα ιδιοκτησίας τους στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας (Σύνταγμα, Κολωνάκι, Μοναστηράκι, Ομόνοια), προέκυψαν 279 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στις 29 Ιουλίου 2,68 εκ. ευρώ, κάτοχοι 1.641 καταστημάτων αξίας 175,48 εκ. ευρώ και κάτοχοι 3.635 ακινήτων (πάσης φύσεως) αξίας 349,04 εκ. ευρώ.
    Το Υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές στους μεγαλύτερους οφειλέτες με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ, για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι 30 Αυγούστου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού.


Πρόστιμο μαμούθ σε επιχειρηματία στη Μύκονο

Φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 3.972.930 ευρώ καταλογίστηκαν στο μπαρ "Νάμμος" της Μυκόνου και σε επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη ύστερα από τακτικό φορολογικό έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ για τις χρήσεις 2007-2008.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τους φορολογικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στο πλαίσιο της πολιτικής για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η έκθεση ελέγχου για τις φορολογικές παραβάσεις του μπαρ "Νάμμος" διαβιβάστηκε από την υπηρεσία ειδικών ελέγχων (ΣΔΟΕ) τον Αύγουστο του 2009 στη ΣΔΟΕ Μυκόνου, ενώ ακολούθησε και άλλος έλεγχος από το περιφερειακό ελεγκτικό κέντρο Αθηνών με αποτέλεσμα να καταλογιστεί συνολικά ποσό φόρων και προστίμων για το μπαρ ύψους 2.694.098 ευρώ.
    Συνολικά για όλες τις επιχειρήσεις συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία καταλογίστηκαν 3.972.930 ευρώ. Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στις επιχειρήσεις αυτές έχουν κοινοποιηθεί τα σχετικά φύλλα ελέγχου οι πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ και οι αποφάσεις επιβολής προστίμου.


ΠΗΓΗ:    http://www.nooz.gr

Λιγούρα; Αντιμετωπίστε την!!

Πόσες φορές έχετε «λυγίσει» στη θέα µιας λιχουδιάς όχι και τόσο αθώας; Η λιγούρα είναι εχθρός της γραµµής µας. Νικήστε τον.
Πρόκειται για µια µορφή πείνας η οποία συνήθως δεν είναι οργανική αλλά συναισθηµατική. Προκύπτει κυρίως σε διαστήµατα της ηµέρας µε λιγότερη πίεση και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Έτσι εµφανίζεται περισσότερο τις απογευµατινές και βραδινές ώρες. ∆εν αποκλείεται όµως να προκύψει και σε ώρες µε αυξηµένο άγχος, καθώς λειτουργεί και ως µέσο «διαφυγής». Συχνότερα πάντως εµφανίζεται όταν περιορίσουµε, χωρίς πραγµατικά να το θέλουµε, τις ποσότητες των τροφών που καταναλώνουµε, π.χ. σε περιόδους δίαιτας.

Ελέγξτε την

• Όταν εµφανίζεται η διάθεση για τσιµπολόγηµα, ασχοληθείτε µε κάτι άλλο. Για παράδειγµα, κάντε τις δουλειές του σπιτιού, σερφάρετε στο Ίντερνετ κ.λπ.
• Aν οι λιγούρες προκύψουν επειδή το τελευταίο σας γεύµα ήταν πριν από 3 ώρες για παράδειγµα, η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί στην τακτικότερη διατροφή. Τα τακτικά µικρά γεύµατα κατά τη διάρκεια της ηµέρας φαίνεται να µειώνουν τη συχνότητά τους, ενώ διευκολύνουν την αντιµετώπισή τους όταν τελικά προκύπτουν.

Τα τρόφιµα παίζουν ρόλο
Σύµφωνα µε µελέτες, τα γεύµατα που επιτυγχάνουν καλύτερο κορεσµό είναι κυρίως όσα περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Γι’ αυτό προτιµήστε:
• Σάντουιτς µε ψωµί ολικής άλεσης και γαλοπούλα.
• Αβγά βραστά ή οµελέτα.
• Γάλα µε δηµητριακά βρώµης.
• Σούπες λαχανικών.
• Ζυµαρικά ολικής άλεσης µε τριµµένο τυρί µε χαµηλά λιπαρά.

Ακόµα περισσότερες φυτικές ίνες
• Μαζί µε τον πρωινό καφέ σας καταναλώστε και δηµητριακά ολικής άλεσης και, για αλλαγή, 2 φορές την εβδοµάδα 2 φέτες ψωµί ολικής άλεσης µε ανθότυρο και 1 φρούτο.
• Συνδυάστε το γιαούρτι σας µε φρούτα. Προτιµήστε φράουλες, ακτινίδιο, ροδάκινο, ανανά ή µήλο.
• Αντικαταστήστε το άσπρο ψωµί µε ολικής άλεσης.
• Αντί για γλυκό ή άλλο σνακ φτιάξτε µια φρουτοσαλάτα µε ποικιλία φρούτων.
• Προτιµήστε τις πατάτες ψητές µε τη φλούδα τους.
• ∆ύο φορές την εβδοµάδα µαγειρέψτε όσπρια.
• Αντί για άσπρα ζυµαρικά και ρύζι χρησιµοποιήστε µαύρο ρύζι και µακαρόνια ολικής άλεσης.
• Συνοδέψτε όλα σας τα γεύµατα µε σαλάτα από διάφορα λαχανικά.
• Προτιµήστε τα φρούτα ολόκληρα και όχι το χυµό τους.

Άτοµα που υποκύπτουν στις λιγούρες τους αντιµετωπίζουν συχνά και πρόβληµα αυξηµένου βάρους, µια και ωθούνται σε επιλογές ιδιαίτερα λιπαρών και θερµιδογόνων σνακ, όπως πατατάκια, σοκολάτα κ.λπ.
Της Βίκυς Κατεχάκη
Με τη συνεργασία του Γιάννη Χρύσου,  κλινικού διαιτολόγου - διατροφολόγου, γενικού γραµµατέα Ελληνικού Ινστιτούτου ∆ιατροφής


ΠΗΓΗ:   http://www.myworld.gr

Βραβείο σε ληστή για τα...επιτεύγματά του!!!

Βραβείο για την προσφορά του στο… έγκλημα θα παραλάβει ο Ρόνι Μπιγκς, ο μεγάλος ληστής των τρένων!

Ο 81χρονος ληστής –θρύλος αποφυλακίστηκε πριν από ένα χρόνο, επειδή του απέμειναν λίγες μέρες ζωής. Τελικά… ζει ακόμα και οσονούπω θα παραλάβει το τιμητικό βραβείο σε μια ειδική τελετή που του διοργανώνουν οι φίλοι του.


Στην Αγγλία ξέρουν να... τιμούν τους κλέφτες. Ενώ στην Ελλάδα δεν τους πειράζουμε ακόμα και άν έχουν ‘γδύσει‘ όλη τη χώρα...
 

Σε ισχύ η Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς

Η Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς που απαγορεύει τη χρήση, την παραγωγή την αποθήκευση και τη μεταφορά βομβών διασποράς, τέθηκε την Κυριακή σε ισχύ, περίπου δύο χρόνια από την ημέρα που υιοθετήθηκε.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπακ Γκι-Μουν εξήρε το γεγονός, λέγοντας ότι είναι «ένα σημαντικό βήμα για τον παγκόσμιο αφοπλισμό και τις ανθρωπιστικές προσπάθειες», ενώ πρόσθεσε ότι είναι ιδαιτέρως θετικό ότι χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια για να επικυρωθεί από τα κράτη.

Μέχρι στιγμής 107 χώρες έχουν υπογράψει τη σύμβαση και 37 την επικύρωσαν.

Πολλές χώρες που παράγουν ή αποθηκεύουν σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών διασποράς, ανάμεσά τους η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Ινδία, το Ισραήλ, το Πακιστάν και η Βραζιλία έχουν αρνηθεί να την υπογράψουν.


ΝOΟΖ.GR

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://infognomonpolitics.blogspot.com

Top 10: Τα 10 μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο!!!!!!!!!!!!!


ΞΕΚΙΝΑΜΕ!!!!!





Aρ. 10 : Alexander



Αν και κατασκευάστηκε το 1965, η θαλαμηγός Alexander της οικογένειας Λάτση, μπαίνει στην πρώτη δεκάδα με τα 122 μέτρα που διαθέτει. Μπορεί να υποδεχτεί 80 καλεσμένους, πιάνει 16 κόμβους και φημίζεται για τις ανέσεις της. Αποτελεί ιδανική επιλογή είτε πρόκειται για οικογένειες, είτε για ομάδες ανθρώπων.

Διαθέτει 40 καμπίνες και 14 σουίτες, που όλες έχουν από δύο διπλές κρεβατοκάμαρες. Τα 57 μέλη του πληρώματος έχουν επιφορτιστεί με το να ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες των ταξιδιωτών, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην ντισκοτέκ που διαθέτει η θαλαμηγός, στον κινηματογράφο 27 θέσεων, τον πολυχώρο για παιδιά και στον ειδικό χώρο για προγράμματα ομορφιάς. Ένα μικρό νοσοκομείο για παν ενδεχόμενο, όπως επίσης και ένα άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο, βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό του «Αλέξανδρου».

Τώρα πια ο Αλέξανδρος αξιοποιείται για κρουαζιέρες πολυτελείας στην Ανατολική Μεσόγειο, άρα αρκετά συχνά το βλέπουμε και στα ελληνικά λιμάνια. Εκτός όμως από τα δικά μας λιμάνια, πιάνει ακόμα στις ακτές της Ριβιέρας, στην Σικελία, στην Κορσική, στην Σαρδηνία, στις ακτές της Ισπανίας και στις Βαλεαρίδες νήσους.



Aρ. 9 : Octopus








Το Octopus ναυπηγήθηκε το 2003 και έχει μήκος 126 μέτρα. Ανακαινίστηκε μόλις το 2008 και μπορεί, τώρα πια, να πιάνει 20 κόμβους. Διαθέτει 41 σουίτες και μπορεί να υποδεχτεί πάνω από 26 καλεσμένους. Το 57μελές πλήρωμα καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών.


Για τον ιδιοκτήτη του, τον Paul Allen, συνιδρυτή της Microsoft για τους μη γνωρίζοντες, το συνολικό κόστος συντήρησης των 200 εκατ. δολαρίων ετησίως είναι μάλλον υποφερτό. Το Octopus είναι φημισμένο για τις διασημότητες που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς, όπως και για τους αρχηγούς κρατών που έχει υποδεχτεί.


Aρ. 8 : Al Mirqab

Ιδιοκτησίας του Εμίρη του Κατάρ, το γιοτ Al Mirqab, έκανε την εμφάνισή του το 2008. Τα 133 μέτρα του ήρθαν για να αντικαταστήσουν τα 95 του προηγούμενου γιότ, που αποσύρθηκε. Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και σύγχρονα γιοτ στον κόσμο. Μάλιστα το 2009 κέρδισε τον αντίστοιχο τίτλο του Γιοτ της χρονιάς στα superyacht awards.


Μπορεί να υποδεχτεί πάνω από 60 καλεσμένους και άλλα τόσα μέλη πληρώματος. Το εντυπωσιακό είναι ότι μπορεί να φτάσει η ταχύτητά του μέχρι τους 23 κόμβους. Οι ανέσεις του φυσικά, ξεπερνούν κάθε προσδοκία.


Aρ. 7 : Savarona

Η θαλαμηγός Savarona παραπέμπει σε μια άλλη εποχή. Κατασκευάστηκε το 1931 και, παρά το γεγονός ότι σχεδόν καταστράφηκε το 1979 από πυρκαγιά, εντούτοις έχει διατηρήσει όλα εκείνα τα στοιχεία της εποχής από την οποία προέρχεται. Ουσιαστικά επέστρεψε στις θάλασσες μόλις το 1982 και θεωρείται κλασικό του είδους. Αγγίζει τα 136 μέτρα μήκος και μπορεί να φιλοξενήσει 34 καλεσμένους.


Εκτός από τα κλασικές παροχές που προσφέρει, η Savarona εντυπωσιάζει με το μικρό θέατρο που διαθέτει. Η ταχύτητά της φτάνει τους 18 κόμβους και τους θερινούς μήνες πλέει στη δυτική Μεσόγειο.


Aρ. 6 : Rising Sun


Ο ανατέλλων ήλιος ή Rising Sun ανήκει στον ιδιοκτήτη της Oracle Larry Ellison και στον μεγιστάνα τον media David Geffen. Αντιλαμβάνεσαι ότι στόχος του Rising Sun ήταν να γίνει μακρύτερο από το χταπόδι, το Octopus του Paul Allen. Και το κατάφερε καθώς μετρήθηκε μόλις 138 μέτρα, 12 παραπάνω από τον αντίπαλό του. Ναυπηγήθηκε το 2004 και περιέχει, εκτός από τα… τετριμμένα, κελάρια για κρασί, αλλά και γήπεδο του basket.


Μπορεί να πιάσει 28 κόμβους και προσφέρει στιγμές πολυτελούς χαλάρωσης σε 12 καλεσμένους, μαζί με 45μελές πλήρωμα.


Aρ. 5 : Al Salamah



Με μήκος πάνω από 139 μέτρα, η θαλαμηγός του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Sultan bin Abdul Aziz, κάνει τη διαφορά και δικαιωματικά κατακτά την πέμπτη θέση σε αυτή την ιδιότυπη λίστα. Παρά το γεγονός ότι φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό, οι φήμες λένε ότι διαθέτει πάνω από 80 δωμάτια και εσωτερική πισίνα με οροφή από γυαλί.


Ναυπηγήθηκε το 1999 και θεωρείται ένα κατασκευαστικό θαύμα. Πιάνει 22 κόμβους και μπορεί να φιλοξενήσει 40 παραθεριστές 96 μέλη πληρώματος.


Aρ. 4 : El Horriya




Το πρωθυπουργικό γιότ της Αιγύπτου, το El Horriya, αν και παλιό, παίρνει την τέταρτη θέση στη σχετική λίστα με τα 146 μέτρα μήκος που διαθέτει. Είναι από τα πιο παλιά, καθώς κατασκευάστηκε το 1865 και προοριζόταν για τον Βασιλιά της Αιγύπτου, τότε. Σήμερα, παραμένει στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας και χρησιμοποιείται για εκπαίδευση του ναυτικού της χώρας.

Όπως είναι προφανές οι πολυτέλειες που διαθέτει παραπέμπουν σε έναν άλλο αιώνα και έχουν μουσειακό χαρακτήρα.


Μπορεί να πιάσει 16 κόμβους και το πλήρωμά του φτάνει τα 160 άτομα.


Aρ. 3 : Prince Abdulaziz



Πρόκειται για το μεγαλύτερο γιοτ που κατασκευάστηκε τον 20ο αιώνα (1984), αφού το μήκος του είναι 147 μέτρα. Ανήκει στην Βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και ουσιαστικά δόθηκε στον ίδιο τον Βασιλιά Fahd της χώρας, ο οποίος το χρησιμοποιεί και για business, μαζί με την απόλαυση και το βάφτισε με το όνομα του αδερφού του Addullah.

Μπορεί να πιάσει 22 κόμβους και να φιλοξενήσει 64 καλεσμένους, ενώ έχει 65 μέλη πλήρωμα.


 Aρ. 2 : Al Said


Όπως συμβαίνει για τα περισσότερα από τα γιοτ των βασιλικών οικογενειών, έτσι και για το Al Said, λίγα είναι γνωστά. Το έχουν ονομάσει λουλούδι του ήλιο (sunflower) και ανήκει στον Σουλτάνο του Ομάν από το 2008. Το μήκος του είναι 155 μέτρα και διαθέτει έξι διαφορετικά επίπεδα. Τα 154 μέλη του πληρώματός του μπορούν να εξυπηρετήσουν 70 καλεσμένους, αλλά και να υποδεχτούν ορχήστρα 50 ατόμων, αν κριθεί απαραίτητο.  



Aρ. 1 : Dubai





Ένας συνδυασμός ατσαλιού και αλουμινίου είναι το εντυπωσιακό γιότ του Ντουμπάι. Τα 162 μέτρα του, του δίνουν πανηγυρικά την πρώτη θέση. Οι ντελικάτες γραμμές του, αποτέλεσμα του σχεδιαστικού ταλέντου του Andrew Winch κάνουν τη διαφορά.

Με επένδυση από χειροποίητα μωσαϊκά, γίνεται αντιληπτό ότι η πολυτέλεια περισσεύει στο Ντουμπάι γιοτ. Δάπεδα από γυαλί που αλλάζουν χρώμα, δωμάτια που η γυάλινη οροφή τους αφήνει το φως του φεγγαριού να μπαίνει άφοβα, είναι μερικές μόνο από τις ανέσεις που έχει επιλέξει να προσφέρει η αυτού μεγαλειότητα, Mohammed Rashid al-Maktoum, στους εκλεκτούς καλεσμένους του. 7 διαφορετικά επίπεδα, με διάσπαρτες πισίνες και τζακούζι, θα αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους τους 115 ανθρώπους, που μπορεί να φιλοξενήσει το Ντουμπάι γιότ, μαζί με το πλήρωμα, φυσικά.


Μπορεί, βεβαίως, να μεταφέρει μαζί του ένα 9μετρο ελικόπτερο, καθώς και τουλάχιστον δύο μικρότερα 10μετρα σκάφη. Το Ντουμπάι γιότ, ζυγίζει 9.150 τόνους και η ταχύτητά του φτάνει τους 29 κόμβους.


ΠΗΓΗ:    http://www.menslounge.gr

Δάνεια για λίγους....

Με το σταγονόμετρο δίνονται πλέον τα στεγαστικά δάνεια από τις τράπεζες, αν και όσοι καταφέρουν να πάρουν απολαμβάνουν χαμηλό επιτόκιο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις. Μεγάλη κρίση στην αγορά ακινήτων, με χιλιάδες νέες κατοικίες να παραμένουν απούλητες...



Στεγαστικά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο για λίγους και καλούς δίνουν οι τράπεζες μιας και οι όροι που επιβάλλουν είναι αυστηρότεροι από ποτέ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", επτά στις δέκα αιτήσεις για στεγαστικό δάνειο δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και μένουν στα χαρτιά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχουν εκταμιευτεί λιγότερα από 10.000 στεγαστικά τη στιγμή που το 2007 ο ρυθμός αύξησης άγγιζε πάνω από 20% και αυτό γιατί σήμερα ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πληρώσει ακριβά για να πραγματοποιήσει την αγορά αφού οι τράπεζες χρηματοδοτούν μέχρι το 75% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ενώ  ζητούν και επιπλέον εγγυήσεις εάν ο ενδιαφερόμενος είναι π.χ ελεύθερος επαγγελματίας.
Μάλιστα, οι τράπεζες ζητούν τριτεγγυητές, ενώ ακόμα και για τη πρώτη κατοικία ζητούν επιπλέον περιουσιακά στοιχεία για περισσότερη κάλυψη.
Επίσης, η μηνιαία δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% του καθαρού εισοδήματος του δανειολήπτη.
Όσοι λοιπόν καταφέρουν και περάσουν τα τεστ των αυστηρών κριτηρίων τότε μπαίνουν στην κλειστή ελίτ που απολαμβάνει τα χαμηλότερα επιτόκια των τελευταίων ετών, αν και όπως λένε οι τραπεζίτες, αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα με την άνοδο της δόσης να προβλέπεται απότομη ιδιαίτερα όσοι έχουν επιλέξει να δανειστούν με κυμαινόμενο επιτόκιο.
Παράλληλα, την κατιούσα έχουν πάρει οι αγοραπωλησίες, ενώ η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που μπροστά σε μια πιθανή αύξηση της ζήτησης οι τιμές θα μείνουν στάσιμες.
Ενδεικτικό μάλιστα είναι ότι ενώ πέρυσι διακινήθηκαν 70.000-90.000 ακίνητα, φέτος, εφόσον οι προβλέψεις επαληθευτούν, θα μιλάμε για μείωση πωλήσεων κατά τουλάχιστον 40%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση είναι γενικευμένη τόσο εντός όσο και εκτός της Αττικής στην οποία διαμορφώνεται στο 7,8% αν και τα νότια και βόρεια προάστια δείχνουν ότι κρατούν ακόμη περισσότερο. Τέλος, γενικά οι υποψήφιοι αγοραστές τείνουν να προτιμούν τα παλαιότερα ακίνητα και όχι τόσο τα νεόδμητα.

ΠΗΓΗ:    http://news247.gr

Σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Tommaso Schioppa

Με επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου νέος σύμβουλος του πρωθυπουργού για οικονομικά θέματα, ορίζεται ο Ιταλός Tommaso Padoa-Schioppa, επιλογή του ίδιου του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Το δελτίο Τύπου, το οποίο εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, αναφέρει τα εξής:


«Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο Tommaso Padoa-Schioppa, αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού σε θέματα Οικονομίας και συγκεκριμένα, μακροοικονομίας, φορολογικά, τραπεζικά και διαχείρισης χρέους.


Με την παγκόσμια γνώση του στο σύνθετο πλέγμα των θεσμικών και οικονομικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τη σημαντική εμπειρία του στη χάραξη πολιτικής σε ανώτατο διεθνές επίπεδο, θα παρέχει συμβουλές στον Πρωθυπουργό σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού που αφορούν την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής, δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.


Ο Tommaso Padoa-Schioppa διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και Πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008). Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Notre Europe, Πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της Ομάδας των Τριάντα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bocconi Luigi στο Μιλάνο και έχει M.Sc. από το Massachusetts Institute of Technology.


Το 1998-2005 ήταν μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως, διετέλεσε Πρόεδρος της Commissione Nazionale per le Società le e la Borsa (CONSOB, 1997-98), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Banca d'Italia (1984-1997) και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1979 - 83).


Έχει διατελέσει Γραμματέας της Μεικτής Επιτροπής Delors (1988-89), Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τραπεζών της ΕΕ (1988-1991), Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (1993-97) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πληρωμής και Συστημάτων Διακανονισμού (2000-05).»


ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr

Τελευταία στιγμή θυμήθηκαν ότι πρέπει να δηλώσουν τα καρτοκινητά τους...!!!!!

Παρ’ ότι οι ταυτοποιήσεις των καρτοκινητών ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2009, το 80% των συνδρομητών έσπευσε στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας!

Συνολικά, ταυτοποιήθηκε το 95% των καρτοκινητών, ενώ από το περασμένο Σάββατο (31/7) έχει πραγματοποιηθεί φραγή κλήσεων για το 5% των κατόχων που αμέλησαν να το πράξουν. Οι τελευταίοι θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση για να επανασυνδεθεί το κινητό τους, έως τις 30 Ιανουαρίου 2011.
Για άλλη μια φορά, πάντως, αποδεικνύεται ότι ο Έλληνας είναι σε όλα της τελευταίας στιγμής…

ΠΗΓΗ:    http://www.tempo.gr

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία....

Γέμισαν κόκκινους μπερέδες τα καλύβια στη Λαμία, από τους άνδρες της αεροπορίας στρατού που ήρθαν να πουν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο κυβερνήτη του μοιραίου απάτσι, Ανδρέα Δερμάρη.

Πρόσωπα βουβά και σκυθρωπά.Μάτια βουρκωμένα.Συγγενείς,φίλοι,συνάδελφοι,απλός κόσμος και επίσημοι, όλοι ήταν εκεί..Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του, που σε 10 μέρες είναι να φέρει στον κόσμο το 4ο παιδί τους, οι γονείς του και ο μικρότερος αδερφός του.



Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του και οι γονείς του



Ο αδερφός του δεν ήθελε να τον αποχωριστεί και κρατούσε συνεχώς αγκαλιά την φωτογραφία του

 
Στον επικήδειο ο διοικητής του Ανδρέα δεν άντεξε και λύγισε, όπως όλοι άλλωστε...

Στα τρία ανήλικα παιδιά του Αλέξανδρο,Λευτέρη και Χριστίνα, όπως και σε αυτό που έρχεται, μάλλον κανείς δε θα τους απαντήσει ΓΙΑΤΙ έχασαν τον πατέρα τους τόσο νωρίς και τόσο άδικα!


Απλά θα υπάρξει ένα πόρισμα.Όπως και για τον αδελφικό του φίλο και κουμπάρο που σκοτώθηκε πριν δυο χρόνια περίπου στην Εύβοια, πάλι με απάτσι, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής πτήσης.


Το
LamiaReport ήταν εκεί για να πει το τελευταίο αντίο στον καλύτερο πιλότο των απάτσι που είχε η Ελλάδα.

,




Γέμισαν κόκκινους μπερέδες τα Καλύβια από τους φίλους και συναδέλφους που ήρθαν να τον αποχαιρετήσουν













Και η ηγεσία τον ενόπλων δυνάμεων ήταν εκεί, όπως και πολλοί άλλοι επίσημοι.



ΠΗΓΗ:     http://www.lamiareport.gr