'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Οφειλέτες με ιδιόκτητα καταστήματα στο Κολωνάκι!

Καταστήματα σε πανάκριβες περιοχές, όπως στο Κολωνάκι και στο Σύνταγμα, εμφανίζονται να διαθέτουν οφειλέτες του δημοσίου. Το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει το ...ραβασάκι με την προειδοποίηση ότι αν δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους, τότε το ακίνητό τους κινδυνεύει με πλειστηριασμό.

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσε στοχευμένη διασταύρωση περιουσιολογίου ακινήτων και καταστημάτων συγκεκριμένων περιοχών της Αθήνας, για φορολογούμενους για τους οποίους υπάρχουν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη.

    Από τη διασταύρωση, που αφορά σε στοιχεία οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 250.000 ευρώ και σημαντικής αξίας καταστήματα ιδιοκτησίας τους στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας (Σύνταγμα, Κολωνάκι, Μοναστηράκι, Ομόνοια), προέκυψαν 279 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στις 29 Ιουλίου 2,68 εκ. ευρώ, κάτοχοι 1.641 καταστημάτων αξίας 175,48 εκ. ευρώ και κάτοχοι 3.635 ακινήτων (πάσης φύσεως) αξίας 349,04 εκ. ευρώ.
    Το Υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές στους μεγαλύτερους οφειλέτες με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ, για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι 30 Αυγούστου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού.


Πρόστιμο μαμούθ σε επιχειρηματία στη Μύκονο

Φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 3.972.930 ευρώ καταλογίστηκαν στο μπαρ "Νάμμος" της Μυκόνου και σε επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη ύστερα από τακτικό φορολογικό έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ για τις χρήσεις 2007-2008.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τους φορολογικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στο πλαίσιο της πολιτικής για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η έκθεση ελέγχου για τις φορολογικές παραβάσεις του μπαρ "Νάμμος" διαβιβάστηκε από την υπηρεσία ειδικών ελέγχων (ΣΔΟΕ) τον Αύγουστο του 2009 στη ΣΔΟΕ Μυκόνου, ενώ ακολούθησε και άλλος έλεγχος από το περιφερειακό ελεγκτικό κέντρο Αθηνών με αποτέλεσμα να καταλογιστεί συνολικά ποσό φόρων και προστίμων για το μπαρ ύψους 2.694.098 ευρώ.
    Συνολικά για όλες τις επιχειρήσεις συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία καταλογίστηκαν 3.972.930 ευρώ. Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στις επιχειρήσεις αυτές έχουν κοινοποιηθεί τα σχετικά φύλλα ελέγχου οι πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ και οι αποφάσεις επιβολής προστίμου.


ΠΗΓΗ:    http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου