'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Δάνεια για λίγους....

Με το σταγονόμετρο δίνονται πλέον τα στεγαστικά δάνεια από τις τράπεζες, αν και όσοι καταφέρουν να πάρουν απολαμβάνουν χαμηλό επιτόκιο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις. Μεγάλη κρίση στην αγορά ακινήτων, με χιλιάδες νέες κατοικίες να παραμένουν απούλητες...



Στεγαστικά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο για λίγους και καλούς δίνουν οι τράπεζες μιας και οι όροι που επιβάλλουν είναι αυστηρότεροι από ποτέ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", επτά στις δέκα αιτήσεις για στεγαστικό δάνειο δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και μένουν στα χαρτιά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχουν εκταμιευτεί λιγότερα από 10.000 στεγαστικά τη στιγμή που το 2007 ο ρυθμός αύξησης άγγιζε πάνω από 20% και αυτό γιατί σήμερα ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πληρώσει ακριβά για να πραγματοποιήσει την αγορά αφού οι τράπεζες χρηματοδοτούν μέχρι το 75% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ενώ  ζητούν και επιπλέον εγγυήσεις εάν ο ενδιαφερόμενος είναι π.χ ελεύθερος επαγγελματίας.
Μάλιστα, οι τράπεζες ζητούν τριτεγγυητές, ενώ ακόμα και για τη πρώτη κατοικία ζητούν επιπλέον περιουσιακά στοιχεία για περισσότερη κάλυψη.
Επίσης, η μηνιαία δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% του καθαρού εισοδήματος του δανειολήπτη.
Όσοι λοιπόν καταφέρουν και περάσουν τα τεστ των αυστηρών κριτηρίων τότε μπαίνουν στην κλειστή ελίτ που απολαμβάνει τα χαμηλότερα επιτόκια των τελευταίων ετών, αν και όπως λένε οι τραπεζίτες, αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα με την άνοδο της δόσης να προβλέπεται απότομη ιδιαίτερα όσοι έχουν επιλέξει να δανειστούν με κυμαινόμενο επιτόκιο.
Παράλληλα, την κατιούσα έχουν πάρει οι αγοραπωλησίες, ενώ η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που μπροστά σε μια πιθανή αύξηση της ζήτησης οι τιμές θα μείνουν στάσιμες.
Ενδεικτικό μάλιστα είναι ότι ενώ πέρυσι διακινήθηκαν 70.000-90.000 ακίνητα, φέτος, εφόσον οι προβλέψεις επαληθευτούν, θα μιλάμε για μείωση πωλήσεων κατά τουλάχιστον 40%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση είναι γενικευμένη τόσο εντός όσο και εκτός της Αττικής στην οποία διαμορφώνεται στο 7,8% αν και τα νότια και βόρεια προάστια δείχνουν ότι κρατούν ακόμη περισσότερο. Τέλος, γενικά οι υποψήφιοι αγοραστές τείνουν να προτιμούν τα παλαιότερα ακίνητα και όχι τόσο τα νεόδμητα.

ΠΗΓΗ:    http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου