'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Γκάφα των τσεχικών μυστικών υπηρεσιών!!!!!

Η τσεχική στρατιωτική αντικατασκοπεία χωρίς να το θέλει αποκάλυψε ονοματεπώνυμα πρακτόρων της, παραδέχθηκαν στην Πράγα αξιωματούχοι.

Η «αποκάλυψη» έγινε κατά τα μέσα του μηνός Απριλίου, όταν το 'Ινστιτούτο Σπουδών Ολοκληρωτικών Καθεστώτων' στην ιστοσελίδα του ανήρτησε ονοματεπώνυμα πρακτόρων της αντικατασκοπείας κατά την κομμουνιστική περίοδο.


Όμως, οι 380 απ αυτούς παρέμειναν "ενεργοί" και μετά το 1989, αναγνωρίστηκε από το τσεχικό υπουργείο της Άμυνας, που κάνει ένορκη διοικητική εξέταση γι αυτήν τη διαρροή.


Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε ότι ο κατάλογος αυτός στην ανωτέρω ιστοσελίδα δημοσιευόταν έως και ...τον Ιούνιο.


Μάλιστα, η εφημερίδα "Mlada Fronta Dnes" έγραψε ότι κάποιοι από τους 380 πράκτορες "υπηρετούν ακόμα και σήμερα", αντίθετα με ό,τι δήλωσε δημόσια ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Γιάν Πέϊζεκ.


Από την πλευρά του ο Πέϊζεκ αναγνώρισε ότι πολλοί πράκτορες, που είχαν για "προκάλυμμα" επιχειρηματική ή διπλωματική ιδιότητα, "υπέστησαν οπωσδήποτε προσωπική ζημιά".


Οπωσδήποτε, τονίζουν από την πλευρά τους δυτικοί παράγοντες του χώρου αυτού, ξένες μυστικές υπηρεσίες με τη δημοσίευση του καταλόγου απ την Τσεχία βοηθήθηκαν σημαντικά να εντοπίσουν "πληροφοριοδότες" της τσεχικής αντικατασκοπείας, ενώ "κλονίστηκε σαφώς" και το κύρος της ακόμα κι ανάμεσά στο προσωπικό της".


Για παράδειγμα, "αποκαλύφθηκε" με τη δημοσίευση αυτού του καταλόγου ο κ. Φράντιζεκ Μάζοπουστ, ακόλουθος στην τσέχικη πρεσβεία στη Μόσχα το 2002, και σήμερα αξιωματούχος στο Εμπορικό Επιμελητήριο της "Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών".


"Ασφαλώς και μ' έθιξε η δημοσίευση. Αν θύμωσα ή προσβλήθηκα, τί σημασία έχει; Αυτά σε μία ευνομούμενη χώρα απλά δεν γίνονται" τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην ανωτέρω εφημερίδα στην Πράγα.


ΠΗΓΗ:    http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου