'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Έβαλες ελληνικό συνδρομητικό κανάλι; Συλλαμβάνεσαι!!!!!

Καλά ακούσατε. Μια ιδιοκτήτρια παμπ στο Λονδίνο, συνελήφθη επειδή παραβίασε το νόμο και αντί για αγγλική συνδρομητική τηλεόραση( sky ), προτίμησε ελληνική ( NOVA )!
 
Η Κάρεν Μέρφι, δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός οτι της επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 λιρών! «Δεν αγόρασα κάτι παράνομα, απλά προτίμησα διαφορετική εταιρεία»,ισχυρίστηκε . Η Sky, έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της Premier League στην Αγγλία, έναντι 2 εκ. ευρώ!


Οι δικηγόροι της καημένης της Κάρεν, την υπερασπίστηκαν ισχυριζόμενοι πως σύμφωνα με την ελεύθερη αγορά, ο καθένας μπορεί να αγοράσει υπηρεσίες τηλεόρασης ελεύθερα. 

Τι να πω, μακάρι να το γλυτώσει το πρόστιμο η κακομοίρα! Ένα καλό έκανε να ενισχύσει την οικονομία στη χώρα μας και θα το πληρώσει!

http://www.sportygossip.com

Όταν ο Χάρος… προσπαθεί να κάνει την δουλειά του!!!! (Video)

Πόσο λατρεύουμε τις διαφημίσεις με τον Χάρο! 

Τον είδαμε να κοιμάται, τον είδαμε να πίνει μπύρες, τώρα θα τον δούμε να προσπαθεί να κάνει την δουλειά του αλλά να του τα χαλάει η νέα Mercedes Benz E-Class!


Το ύφος του άρχοντα του κάτω κόσμου είναι όλα τα λεφτά!



http://www.otherside.gr

Κουμπούρας ... καθηγητής !!!

Είναι ο πρώτος καθηγητής στη Βρετανία, που όχι μόνον τον απέλυσαν από το κολέγιο όπου δίδασκε, αλλά του απαγόρευσαν να ξαναπατήσει σε σχολείο, καθώς κρίθηκε εντελώς ανίκανος να βελτιώσει τις άθλιες επιδόσεις του στο μάθημα.

Ο Νισάρ Αχμέντ είναι και επισήμως ο πρώτος ανίκανος καθηγητής. Το Γενικό Συμβούλιο Διδασκαλίας της Αγγλίας τον έκρινε ανίκανο να βελτιώσει περαιτέρω την δουλειά του με αποτέλεσμα να του απαγορεύσει δια βίου να διδάξει.

 
Τα μέλη του συμβουλίου ανέφεραν ότι ο 46χρονος Αχμέντ δε θα φτάσει ποτέ τις "απαιτούμενες προδιαγραφές" της διδασκαλίας και δεν μπορεί να εργαστεί ποτέ ξανά σε δημόσια σχολεία.


Σύμφωνα με την ετυμηγορία ο καθηγητής έχει σοβαρή επαγγελματική ανικανότητα και η ύπαρξή του στο σχολείο θέτει σε κίνδυνο τη μόρφωση των μαθητών.
Ο 46χρονος ήταν μάλιστα επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο O'Gaunt Community Technology College του Μπερκσάιρ, και τα μαθήματά του περί μάνατζμεντ ήταν απλά τραγικά.


Μάλιστα το σχολείο του που αριθμεί 450 μαθητές, του είχε δώσει δεύτερη ευκαιρία μπας και βελτιωθεί αλλά τζίφος, ο καθηγητής ήταν ανεπίδεκτος μαθήσεως.


Από το 2000 στην Αγγλία 13 καθηγητές έχουν κριθεί ακατάλληλοι αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιος καθηγητής παίρνει απαγορευτικό από τις μαθητικές αίθουσες δια παντός.


Ο Αχμέντ βρισκόταν υπό  επιτήρηση το Δεκέμβριο του 2008 αλλά  παραιτήθηκε λίγο μετά  αφότου έμαθε ότι η  υπόθεσή του θα εξεταζόταν από τους διοικητές.


"Έχω γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος. Είμαι βαθύτατα στενοχωρημένος  γι 'αυτό και δεν αξίζω να είμαι ο πρώτος  που πρέπει να διαγραφώ από το επάγγελμα δια παντός" σχολίασε ο ίδιος.


news247.gr 
http://www.blogotsarka.gr/?p=68755

Άνω των 7,5 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές!!!!

Ελλιπή είναι τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των φορέων της γενικής κυβέρνησης που ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι του μνημονίου.
 
Από τα συνολικά 1543 νομικά πρόσωπα μόνο 893 έχουν προσκομίσει στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από τους μισούς ΟΤΑ και τα 2/ 3 των ασφαλιστικών ταμείων αγνόησαν την εντολή του ΥΠΟΙΚ.
 
Από την επεξεργασία των στοιχείων, προκύπτει ότι το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης αφού μέσω νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΟΤΑ και λοιπών ΝΠΔΔ χρωστά περί τα 7,2 δισ. ευρώ.
Τα 5,3 δισ. ευρώ έχουν ήδη ρυθμιστεί νομοθετικά, οπότε το έλλειμμα επιβαρύνεται με 1,9 δισ. ευρώ.
 
Η περίφημη «άσπρη τρύπα» - ανέκαθεν εργαλείο των κυβερνήσεων για την τεχνητή μείωση του ελλείμματος - αποδεικνύεται σχεδόν ανύπαρκτη. Μόλις που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ το πλεόνασμα ασφαλιστικών ταμείων, νομικών προσώπων και ΟΤΑ για το 8μηνο...
 
Την ίδια ώρα εντείνεται η μάχη με το χρόνο προκειμένου να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος για τα έσοδα. Στα δημόσια ταμεία θα μπουν τελικά..... 52,7 δις. ευρώ μόνο αν το τελευταίο 4μηνο εισπράττονται 5,4 δις. ευρώ μηνιαίως όταν έως τώρα οι εισπράξεις δεν ξεπερνούν τα 4,6 δις. ευρώ.
Από την Παρασκευή η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων άρχισε να στέλνει το 1 εκατ. εκκαθαριστικών για την περαίωση στοχεύοντας σε εισπράξεις 700 εκατ. ευρώ.
 
Η δραματική υστέρηση των εσόδων οδήγησε την Goldman Sachs να εκτιμήσει σε έκθεση της ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα περικοπής δαπανών τονίζοντας ότι ίσως χρειαστεί επιμήκυνση του μηχανισμού στήριξης. Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα αναφέρεται στην έκθεση ενδεχομένως να προχωρήσει σε οικειοθελή αναδιάρθρωση του χρέους της.
 
Στον αντίποδα το πρακτορείο Bloomberg εκτιμά ότι οι κίνδυνοι για το ελληνικό χρέος μειώνονται, καθώς για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο το κόστος ασφάλισης των ετήσιων τίτλων υποχώρησε έναντι αυτού των δεκαετών. 
 
(skai.gr)

Σύγκρουση περιπολικού με Ι.Χ. στην Πατρών Πύργου

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο που έγινε πριν από λίγο στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ένα Ι.Χ. "σφηνώθηκε" σε προπορευόμενο περιπολικό της αστυνομίας.

Τραυματίας είναι ο ένας εκ των αστυνομικών που βρίσκονταν στο περιπολικό και ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω τους.

Και οι δύο έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημαικό Νοσοκομείο του Ρίου

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/37163

Στην εσχάτη των ποινών για παρενόχληση και εκβιασμό...!!!

Πρώτη σχετική απόφαση που λαμβάνεται για τέτοια υπόθεση στη χώρα της Μέσης Ανατολής

Σε θάνατο καταδίκασε έναν άνδρα, δικαστής στη Σαουδική Αραβία, για σεξουαλική παρενόχληση μιας γυναίκας.

Θεωρείται ότι...
... πρόκειται για την πρώτη σχετική απόφαση που λαμβάνεται για τέτοια υπόθεση στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε εγχώριο ΜΜΕ, δικαστής στην πόλη Αράρ έκρινε τον άνδρα ένοχο για απόπειρα εκβιασμού μιας γυναίκας με τη χρήση φωτογραφιών.

Η γυναίκα, δημόσια λειτουργός, φέρεται να διαμαρτυρήθηκε πολλές φορές στο τμήμα Ηθών της αστυνομίας, που εντέλλεται να τηρεί τη Σαρία, τον ισλαμικό νόμο. Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα όταν αυτός επιχείρησε να την παρενοχλήσει στην εργασία της.

Ο άνδρας έχει 40 ημέρες να υποβάλει έφεση.

Άλλος δικαστής καταδίκασε έναν άνδρα σε ποινή φυλάκισης ενός μήνα, 140 κτυπήματα με μαστίγιο και την καταβολή προστίμου 2.000 ριγιάλ (381 ευρώ) για δυσφήμιση δύο ανδρών στο Διαδίκτυο, διότι έγραψε ότι είχαν ελευθεριάζουσα συμπεριφορά έναντι των γυναικών.

Αυτό προκάλεσε δυσφήμιση και των οικογενειών τους, σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστή.

Η Σαουδική Αραβία έχει επικριθεί έντονα από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την εκδοχή του ισλαμικού νόμου που εφαρμόζει και όταν εκδικάζονται ποινικές υποθέσεις.


skai.gr
http://sarotiko.blogspot.com

Εμαθαν πως ΠΑπαντρευόμαστε πλακώσανε και οι… σκοπιανοί!!!

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, εξέφρασε την ετοιμότητά του για νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας ότι αναμένει πως η νέα συνάντηση θα είναι πιο ουσιαστική σε σχέση με τις προηγούμενες. "Μέχρι σήμερα, είχαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό έξι συναντήσεις και ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε μια. 

Ελπίζω ότι οι μελλοντικές συναντήσεις θα είναι πιο ουσιαστικές και δεν θα είναι μόνο τυπικές. Εγώ πάντα ήθελα να συναντώ τον άνθρωπο με τον οποίο, θα μπορούσα να επιλύσω ένα σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα μας και πιθανόν, εάν και η άλλη πλευρά το επιθυμεί αυτό, θα συναντηθώ τόσες φορές όσες θα είναι αναγκαίο. Ελπίζω ότι αυτές οι συναντήσεις θα είναι πιο ουσιαστικές και δεν θα είναι μόνο τυπικές, θα μιλήσουμε πραγματικά και θα αναζητηθεί πραγματική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε", 

"Είναι απαραίτητες ουσιαστικές συνομιλίες. Είναι απαραίτητη η βούληση για την επίλυση του προβλήματος. Το πρόβλημα δεν επιλύεται με μισή ώρα συζήτηση, από την οποία ο μισός χρόνος καταναλώνεται για τυπικότητες ή σπαταλάται με μη ουσιαστικό τρόπο. Καλώ σε σοβαρή προσέγγιση για την επίλυση αυτού του ζητήματος", 

Τώρα που βρήκαν τον δοσίλογο βιάζονται όλοι να πάρουν το μερίδιο τους, πριν σουταριστεί. 

http://ixnos1.blogspot.com/2010/10/blog-post_7479.html

Το υπεραυτοκίνητο του Ομπάμα!!!!

Ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων του στο αξίωμα, ο πρόεδρος Ομπάμα επίσης κινείται με μια Cadillac.
 
Η εντυπωσιακή επίσημη λιμουζίνα του με την ονομασία Cadillac One (σε αντιστοιχία με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One) δεν είναι...
ούτε κατά διάνοια το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο (η μεγίστη ταχύτητα που πιάνει είναι 96 χλμ/ώρα με βάρος 4,5 τόννων), όμως είναι σίγουρα το πιο ασφαλές.


Πρόκειται για ένα όχημα που
συνδυάζει στοιχεία από τα συμβατικά πολυτελή μοντέλα της φίρμας, όπως το Escalade, το DTS ή το STS, όμως είναι ενισχυμένο με μια άτρωτη θωράκιση.


Το αμάξωμα του Obamacar, που επίσης ονομάζεται "το τέρας", είναι καλυμμένο από μια αντιτρομοκρατική θωράκιση, ενώ τα τεχνολογικά γκάτζετ του θα έκαναν και τον ίδιο τον Τζέιμς Μποντ να ζηλέψει.
Το εσωτερικό φωτίζεται από λαμπτήρες φθορισμού και αλογόνου δεδομένου ότι από τα χοντρά και φιμέ τζάμια των παραθύρων μόλις που περνά το φυσικό φως. Στα ταξίδια εντός ΗΠΑ, το υπεραυτοκίνητο φέρει στο καπό την αστερόεσσα μαζί με την προεδρική σημαία, η οποία αντικαθίσταται στο εξωτερικό με τη σημαία της χώρας που επισκέπτεται.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Σχεδιασμένο από κοινού από την General Motors και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, η Cadillac One έχει τα χαρακτηριστικά των εμπορικών μοντέλων της φίρμας, όμως διαθέτει ένα υπερανθεκτικό αμάξωμα.
* Κινητήρας: Duramax V8 ντίζελ 6,5 λίτρων.
* Μήκος: 5,4 μ.
* Ύψος: 1,55 μ.
* Κατανάλωση: 34 λίτρα/100 χλμ.
* Βάρος: 4.500 κιλά
* Μεγίστη ταχύτητα: 96 χλμ/ώρα.
* Εκτιμώμενη αξία: 300.000 ευρώ.
Χαρακτηριστικά ασφαλείας
* Φαρμακείο και πυροσβεστήρας
Το ντεπόζιτο βενζίνης διαθέτει ειδικό αντιεκρηκτικό αφρό.
Στο πορτμπαγκάζ υπάρχουν συσκευές πυρόσβεσης καθώς και ένα ιατρικό κιτ που περιλαμβάνει μάσκες οξυγόνου και φιάλες με αίμα του προέδρου, για επείγουσες μεταγγίσεις.
* Φορητό γραφείο
Για να αξιοποιεί το χρόνο του στη διάρκεια των μετακινήσεων, ο Ομπάμα διαθέτει έναν υπολογιστή με σύνδεση wi-fi, ένα δορυφορικό τηλέφωνο και άλλο ένα με άμεση σύνδεση με τον αντιπρόεδρο και το Πεντάγωνο.
* Ασφαλές από βόμβες και νάρκες
Το Obamacar διαθέτει υπερανθεκτική θωράκιση.
Το αμάξωμα είναι από ατσάλι, αλουμίνιο, τιτάνιο και κεραμικό υλικό, ενώ στο δάπεδο είναι ενισχυμένο με μια πλάκα ατσαλιού με πάχος 13 εκ., για την πρόληψη πιθανών εκρήξεων νάρκης ή βόμβας που έχει τοποθετηθεί από κάτω.
* Αδιαπέραστη καμπίνα
Οι θωρακισμένες πόρτες έχουν πάχος 20 εκ. και ζυγίζουν περίπου όσο οι πύλες ενός Boeing 757.
Μόλις κλείσουν, σφραγίζονται ερμητικά.
Ένα σύστημα φιλτραρίσματος εμποδίζει το πέρασμα αερίων στο εσωτερικό της καμπίνας.
* Οπλοστάσιο εν κινήσει
Μέσα σε αυτό το κινητό οχυρό υπάρχει μια αμυντική συσκευή που περιλαμβάνει αυτόματα όπλα, κανόνι δακρυγόνων και κάμερες νυχτερινής όρασης.
* Θωρακισμένες ρόδες
Τα ελαστικά, που είναι ενισχυμένα με κέβλαρ, είναι ανθεκτικά στα τρυπήματα από καρφιά και τις μαχαιριές.
Ενσωματώνουν ένα σύστημα που τους επιτρέπει να κινούνται ακόμα και χωρίς αέρα, ώστε το όχημα να μπορεί να διαφύγει σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση.
* Παράθυρα ασφαλείας
Είναι ενισχυμένα για να είναι άτρωτα στις σφαίρες.
Το παράθυρο του οδηγού είναι το μοναδικό που μπορεί να ανοίξει ελαφρά (μέχρι 8 εκατοστά), όσο χρειάζεται για να μπορεί ο οδηγός να μιλάει με τους πράκτορες υπηρεσίας που συνοδεύουν την πομπή.
* Οδηγός και μυστικός πράκτορας
Ο προεδρικός σοφέρ είναι εκπαιδευμένος από τη CIA, για να οδηγεί σε όλες τις συνθήκες κινδύνου (βροχή, πάγο, επιθέσεις..).
Δίπλα στο τιμόνι έχει ένα GPS και ένα κέντρο επικοινωνίας.
* Χωριστά διαμερίσματα
Στην καμπίνα υπάρχουν θέσεις για τέσσερις επιβάτες.
Ένα κρυστάλλινο πάνελ που μόνο ο Ομπάμα μπορεί να ενεργοποιήσει τον χωρίζει από τη θέση του οδηγού.
Ο πρόεδρος διαθέτει επίσης ένα κουμπί συναγερμού, για να μπορεί να ζητήσει βοήθεια.


Focus
i-diadromi.blogspot.com

ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ Η "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ", ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ 100--300 ΕΥΡΩ.!!!

"ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΕΣ" ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.! 
Στό έσχατο σημείο, κάτω από το κράτος πανικού βρίσκεται η Κυβέρνηση του G.A.P.
Μετά τα "Αντιμνημονιακά" μηνύματα που καταφθάνουν στο Μαξίμου και την επερχόμενη εκλογική συντριβή, ο Πρωθυπουργός απεφάσισε να χρησιμοποιήσει όλα τα "φιλικά" του Μ.Μ.Ε. και σε... Πανελλήνια μετάδοση να εξαγγείλει στο "ποπολο", μέτρα βοήθειας σε χαμηλοσυνταξιούχους, πού αντιστοιχούν σε εφ' άπαξ βοήθημα από 100--300 ευρώ.!!!Τό βοήθημα εξαγγέλεται προεκλογικά, με την υπόσχεση ότι θα πραγματοποιηθεί...μετεκλογικά και μάλιστα στο τέλος του Δεκεμβρίου.!!!"Βρες το αυγό και κούρευτο"...Σημειώνουμε, ότι και τον περασμένο χρόνο τα ίδια είχε υποσχεθεί, έδωσε τα μισά και τα άλλα μισά τους τα χρωστάει.. ακόμη.!
Παλλαιοκομματικά "τερτίπια" της δεκαετίας το 50, όπου η εξαγορά ψήφων από εξαθλιωμένους ψηφοφόρους αντιστοιχούσε σε... 50 δραχμές.!

Ενώ είναι γνωστό και στον τελευταίο πολίτη, οτι έχουν ληφθεί νέα μέτρα φορολογικής επιδρομής από τον Μάιο,--ήδη το έχει καταγγείλει ο Σαμαράς-- και απλά με την ανοχή και συνδρομή του Δ.Ν.Τ., τά αναβάλουν γιά μετά τις εκλογές... 


http://politikosafari.blogspot.com/

Οι φωτογραφίες που άλλαξαν το ρου της ιστορίας...!!!!!

Μια εικόνα ίσον με 1000 λέξεις. Κάποιες φωτογραφίες όμως κατάφεραν να φέρουν την αλλαγή. Άλλες φορές με τα παραπλανητικά τους μηνύματα, άλλες πάλι με όσα δεν φοβήθηκαν ν’ αποκαλύψουν.
 





"Migrant Mother"-Dorothea Lange, 1936 
 

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έφτασαν στ’ αυτιά της κυβέρνησης μ’ αυτή τη φωτογραφία. Η φωτογράφος Dorothea Lange τόλμησε να βγάλει προς τα έξω τον πόνο και τη δυστυχία εκείνης της περιόδου. Η γυναίκα της φωτογραφίας, χήρα και μητέρα εφτά παιδιών, την πλησίασε ζητώντας βοήθεια όταν επισκέφτηκε έναν καταυλισμό στην Καλιφόρνια. Είχε χάσει τον άντρα της από φυματίωση, μεγάλωνε μόνη της τα παιδιά της και τρεφόταν με ότι μπορούσε να βρει. 

Η Dorothea Lange τόλμησε να δημοσιεύσει αυτή τη φωτογραφία που έγινε το πρόσωπο της χρονιάς. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση ευαισθητοποιήθηκε και έστειλε προμήθειες στον καταυλισμό. Η ταυτότητα της γυναίκας έμενε άγνωστη για χρόνια. Το όνομα της ήταν Florence Owens Thompson και το αποκάλυψε η ίδια το 1976. 

"Η δολοφονία ενός Βιετκόνγκ από έναν Σαϊγκόν αστυνομικό"-Eddie Adams, 1968 

Φωτογραφία που τελείωσε τον πόλεμο αλλά κατέστρεψε τη ζωή ενός άντρα. Όταν ο Adams δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία δεν μπορούσε να φανταστεί τις συνέπειες. Μπορεί να απεικόνισε την στυγερή δολοφονία ενός Βιετκόνγκ, αυτό όμως που δεν αποκάλυψε ήταν ότι ήταν αρχηγός μιας εκδικητικής ομάδας και ότι τις προηγούμενες ώρες είχε σκοτώσει δεκάδες άοπλους πολίτες. 

Η ζωή του αυτόχειρα όμως καταστράφηκε. Και δεν ήταν άλλος από τον στρατηγό Nguyen Ngoc Loan. Όταν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη μεταφέρθηκε στην Αυστραλία, το νοσοκομείο δεν τον δέχτηκε κι έτσι μεταφέρθηκε και πάλι στην Αμερική. Εκεί τον περίμενε ένα οργισμένο πλήθος. 

Όταν εγκαταστάθηκε στην Βιρτζίνια, αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο άλλα η φωτογραφία τον καταδίωκε. Άγνωστη έσπασαν το μαγαζί του και έγραψαν στους τοίχους "Ξέρουμε ποιος είσαι". Ο ίδιος ο Adams μιλώντας για τη φωτογραφία που του χάρισε ένα βραβείο Pulitzer είπε: "Ο στρατηγός σκότωσε τον Βιετκόνγκ. Εγώ σκότωσα τον στρατηγό με την μηχανή μου. " 

"Hindenburg"-Murray Becker, 1937 
 

Η δύναμη της φωτογραφίας, έκανε την έκρηξη του Hindenburg (6 Μαΐου 1937) να μοιάζει με την μεγαλύτερη καταστροφή του 20ου αιώνα. Η αλήθεια όμως ήταν λίγο διαφορετική. Στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση. Με επιβάτες 97 άτομα, τα 62 των οποίων επέζησαν, δεν ήταν καν χειρότερη έκρηξη ζέπελιν. 

Οι τρομακτικές φωτογραφίες όμως που βγήκαν στη δημοσιότητα, κλόνισαν την εμπιστοσύνη του κοινού. 22 φωτογράφοι ήταν παρόν στο ατύχημα, μεταξύ τους και ο Murray Becker . Μέχρι τότε τα ζέπελιν ήταν ο πλέον αξιόπιστος τρόπος μεταφοράς. Μια φωτογραφία όμως χωρίς επεξήγηση έδωσε τέλος στην κυριαρχία τους. 

"The Tetons – Snake River"- Ansel Adams, 1942 
 

Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τη φωτογραφία σε δύο περιόδους. Στην προ Adams εποχή και στην μετά Adams εποχή. Κι αυτό γιατί ήταν εκείνος που έδωσε στην φωτογραφία την διάσταση της τέχνης. Όταν άλλοι φωτογράφοι της εποχής του «πείραζαν» τα φιλμ τους για πιο καλλιτεχνικές φωτογραφίες, εκείνος πήρε τη μηχανή του και φωτογράφισε τη φύση. 

Ήταν ο άνθρωπος που έμαθε τους Αμερικάνους να αγαπούν τη γη τους. Έτσι το 1936 συνόδευσέ τις φωτογραφίες του στο ταξίδι τους μέχρι την Ουάσινγκτον, για να προωθήσει τις απόψεις του για την προστασία του Kings Canyon στην Καλιφόρνια. Και τα κατάφερε. Χάρη σ’ εκείνον η περιοχή ανακηρύχτηκε εθνικός δρυμός. 

"The Corpse of Che Guevara"-Freddy Alborta, 1967 
 

Η δολοφονία του Ernesto "Che" Guevara από βολιβιανούς στρατιωτικούς σηματοδότησε μια νέα εποχή. Οι εκτελεστές του θέλησαν να ποζάρουν με το άψυχο σώμα του για να έχουν αποδείξεις ότι ο Che είναι πλέον νεκρός. Ήλπιζαν ότι με τον θάνατό του θα πέθαινε και το κίνημά του. 

Η δημοσίευση όμως αυτής της φωτογραφίας είχε τα αντίθετα αποτελέσματα. Το μόνο που κατάφεραν οι εκτελεστές του ήταν να γίνει ο Che θρύλος. Οι υποστηρικτές του έλεγαν ότι το γαλήνιο πρόσωπό του σήμαινε τη συγχώρεση προς τους εκτελεστές του, ενώ κάποιοι τον παρομοίασαν με τον Ιησού μετά την αποκαθήλωσή του από το σταυρό. 

 
men24.gr

http://ntaksi.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html

Η νυχτερινή ζωή αργοπεθαίνει - Λουκέτο σε πολλά κέντρα της παραλιακής

Αν κάνει κανείς μια βόλτα σε μεγάλα μαγαζιά της παραλιακής, μπουζούκια που άλλοτε έβλεπε ουρές ακόμα... και τις Δευτέρες, θα μείνει με το στόμα ανοιχτό.


Στην καλύτερη περίπτωση θα βρει τις πόρτες κλειστές με την ταμπέλα να γράφει: "Ανοίγουμε μόνο Παρασκευή και Σάββατο" και στην χειρότερη θα δει ένα μεγάλο λουκέτο.


Ο Θεός να φυλάει αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάς.!!!

Ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Μουσταφά Κεμάλ και ο βιασμός της ιστορικής συνείδησης του Έλληνα.!
 
Του Σάββα Καλεντερίδη
Είδαμε σήμερα το πρωί, στη ΝΕΤ, τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, να απαντά σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το θέμα του Κεμάλ.
Ο κ. Μπουτάρης, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της δωρεάς του νεοκλασικού που φέρεται να έζησε για ένα διάστημα ο φασίστας-σφαγέας του Ελληνισμού από το ελληνικό στο τουρκικό δημόσιο και της αλλαγής του ονόματος της οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ, τη δεκαετία του ’30, είπε και τα παρακάτω.

 
Επιβεβαίωσε ότι πριν λίγα χρόνια, όταν οι Τούρκοι ανακαίνισαν την οικία του βραβευμένου με Νόμπελ Ποίησης, Γιώργου Σεφέρη, στη Σκάλα Βουρλών, δίνοντας ταυτόχρονα το όνομά του στη διερχόμενη οδό, ο ίδιος, ως επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών, στη διάρκεια επαφών με Τούρκους επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη και μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που κατέβαλλαν τότε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ισμαήλ Τζέμ (που ήταν μέλος του υπουργικού συμβουλίου που θα αναλάμβανε τα ηνία της εξουσίας, με βάση σχέδιο πραξικοπήματος της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ) για σύσφιγξη των Ε-Τ σχέσεων, πρότεινε να ξαναδοθεί το όνομα του φασίστα-σφαγέα του Ελληνισμού, Μουσταφά Κεμάλ, στην οδό Αποστόλου Παύλου, εξομοιώνοντας στην ουσία το ήθος και το βεληνεκές του Σεφέρη με τον σφαγέα εκατοντάδων χιλιάδων αόπλων και γυναικοπαίδων, τον Μουσταφά Κεμάλ.
Δείχνοντας μάλιστα το ποιόν του, ανέφερε ότι στόχος του είναι αν εκλεγεί, να μετατρέψει την Θεσσαλονίκη τόπο λατρείας των Τούρκων (μίλησε για 300 χιλιάδες το χρόνο), οι οποίοι θα έρχονται στη Θεσσαλονίκη, θα αφήνουν τα λεφτά τους και ας προσκυνούν όποιον και ό,τι θέλουν.

 
Άλλα σχόλια δεν κάνουμε. Αφήνουμε τους αναγνώστες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

 
Απλά, θα δηλώσουμε ότι για μας, η παρουσία τέτοιων προσώπων στην πολιτική σκηνή και η δημόσια έκφραση τέτοιων θέσεων και μάλιστα από δημόσιο μέσο ενημέρωσης, σε μια πόλη της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι θύμα των -στην κυριολεξία- θανατηφόρων εντολών του Κεμάλ και σε μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός υπέστη Γενοκτονία από τον Κεμάλ και από τον Κεμαλισμό, αποτελεί δείγμα της ηθικής και της πολιτικής παρακμής και χρεωκοπίας αυτού του τόπου.

 
Ο Θεός να φυλάει αυτή τη χώρα.


http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_1876.html 

ΠΑΣάς στη Βέροια!!!!

Συνεχίζει την προέλαση του ο ΠΑΣ Γιάννενα ο οποίος πέρασε νικηφόρα και από τη Βέροια με 0-1 και παραμένει μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Football League.
 
Ο ΠΑΣ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 7ης αγωνιστικής της Football League. 

 
Ο Αγιαξ της Ηπείρου με γκολ του Τζάνη στο 37ο λεπτό του αγώνα επικράτησε και της Βέροιας, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του προς τη Super League. Oι γιαννιώτες που είχαν στο πλευρό τους 700 οπαδούς τους, ξέφυγαν πλέον 3 βαθμούς από τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ.
Σοκ στο Αγρίνιο για τον Παναιτωλικό που ισοφαρίστηκε στην τελευταία φάση του αγώνα από τη Δόξα Δράμας και ισοβαθμεί πλέον μαζί με τον ΟΦΗ, που επικράτησε το Σάββατο (23/10) του Παναιτωλικού, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Στα υπόλοιπα ματς, σπουδαίες νίκες πέτυχαν ο Αγροτικός Αστέρας και ο Ιωνικός, επί της Καλλιθέας και της Ηλιούπολης αντίστοιχα. Πανθρακικός και Τρίκαλα έμειναν στο 0-0 στη Κομοτηνή.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων της 7ης αγωνιστικής της Football League:

Σάββατο (23/10)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πιερικός 2-0 (24` Ραονέ, 77` Κόσουτιτς)
ΟΦΗ - Λεβαδειακός 1-0 (28` Γιακούμπου)
Εθνικός - Διαγόρας 2-4 (44` Ουαταρά, 73` Στρατάκης - 25`, 85` Ταραχούλσκι, 56` Ζλάτκοβιτς, 90+5` Σαλαμαστράκης)
Εθνικός Αστέρας - Θρασύβουλος 1-1 (3` Λουάμο - 88` Ζαχαρόπουλος)

Κυριακή (24/10)

Παναιτωλικός - Δόξα Δράμας 1-1 (67` Κούσας - 90+5` Καρακώστας)
Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (37` Τζάνης)
Καλλιθέα - Αγροτικός Αστέρας 1-2 (54` Μαρουκάκης - 51` Ναλμπάντης, 71` Στεφανίδης)
Πανθρακικός - Τρίκαλα 0-0
Ιωνικός - Ηλιούπολη 3-0 (84` πέν. Σιστόν, 87` Ντε Φαρία, 90+3` Βλάχος)


sport.gr

http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_3079.html 

Συνελήφθησαν γιατί είχαν τους σκούφους και τα όπλα της ληστείας μαζί τους!!!!

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 22, 25 και 28 ετών που την προηγούμενη μέρα είχαν ληστέψει ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην περιοχή τους Τούμπας. Πήραν 600 ευρώ και διέφυγαν με ΙΧ.

Ακολούθησαν εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις με ταυτόχρονη ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών στους κοντινούς Νομούς, με αποτέλεσμα οι αναζητούμενοι ληστές να εντοπιστούν σε σημείο διαβατηριακού ελέγχου στο Ορμένιο Ορεστιάδας και να συλληφθούν λίγο πριν την έξοδο τους από τη χώρα μας.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Δύο πιστόλια κρότου-λάμψης τα οποία είχαν γεμιστήρες με 14 φυσίγγια
- Δύο ζευγάρια χειροπέδες
- Ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι
- Δύο σκούφοι και δύο καπέλα

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 413 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της παράνομης δράσης τους.

http://seleo.gr

Πως να αποφύγετε να βγάλετε το αυτοκίνητο σας από την θάλασσα!!!

Μπορεί ο τίτλος αυτού του ποστ να σας φάνηκε παράξενος, αλλά βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες, θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.!!






Δυστυχώς, δεν ξέρω τι έγινε στην συνέχεια, αλλά ελπίζω να μην επαναλήφθηκε η ιστορία...!!
http://www.psaxtiria.com/
http://anoixtomualos.blogspot.com/2010/10/blog-post_1994.html

Φόβοι στο στράτευμα για νέες περικοπές...

  • Χαμηλές οι απολαβές των στρατιωτικών και την προ μνημονίου περίοδο
  • Πριν από την μείωση του 30%, ένας άγαμος ανθυπολοχαγός έπαιρνε από 1.450 € μικτά ή 1.100 € καθαρά

Με την καθημερινή αγωνία περαιτέρω περικοπών στις αποδοχές τους πάνε κάθε μέρα στις υπηρεσίες τους οι στρατιωτικοί.

2.000.000$ από τον Τζον Μπράμπι στην ελληνική γειτονιά του Όκλι!!!

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τζον Μπράμπι, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει ένα εκατομμύρια δολάρια για να εξωραίσει τον “ελληνικό πεζόδρομο” Eaton Mall του “ελληνοκρατούμενου” προαστίου Όκλι.

Μαζί με την προσφορά του Δήμου Μonash που ανέρχεται επίσης στο ένα εκατομμύριο δολάρια θα συμπληρωθούν τα έργα, με ελληνικό χρώμα, που ‘θα δώσουν σ’ αυτό το κομμάτι της Μελβούρνης την ποιότητα και την ομορφιά που της αξίζει’, τόνισε ο κ. Μπράμπι.

“Η προσφορά αυτή της κυβέρνησης, θα συντείνει στην ενίσχυση της ελληνικής ταυτότητας του Oakleigh και στο να ελκύσει περισσότερους επισκέπτες να ζήσουν και να χαρούν την πλούσια πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Η ελληνική κοινότητα της Βικτώριας είναι μία από τις πλέον προοδευτικές και παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ονόματος που έχουμε ως πολυεθνική κοινωνία που αγκαλιάζει την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά” είπε ο πολιτειακός πρωθυπουργός.
Το Oakleigh, είπε, είναι ένας τόπος όπου “μπορείς να δεις, να νοιώσεις και να οσφρανθείς την παρουσία της πλούσιας κουλτούρας των Ελλήνων, την ζωντάνια τους, αλλά και τη σφοδρή επιθυμία τους να κάνουν το χώρο αυτό, πόλο έλξης για όλη τη Μελβούρνη”.

http://katohika.blogspot.com/2010/10/2000000.html

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ LIVE!!!!!

 ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ LIVE!!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΑ 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK:


LINK-2  

LINK-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ LIVE!!!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ LIVE!!!!!


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ 

ΣΤΟ 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ''ΝΕΤ'':

LINK-1



12χρονος λήστεψε 80χρονη!!!

Συνελήφθη 12χρονος ο οποίος αφού έσπρωξε και έριξε στο έδαφος 80χρονη, της άρπαξε τη τσάντα της που περιείχε το ποσό των 610 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα, στη Βέροια.

Το παιδί ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ οι άντρες της αστυνομίας προχώρησαν και στη σύλληψη του πατέρα του ανηλίκου, ηλικίας 59 ετών, για παραμέληση εποπτείας του.


Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.


http://www.lamiareport.gr/


Όλα στο πόδι.....!!!!

Θα περίμενε κανείς από τους Αμερικάνοσπουδασμένους μαθητευόμενους μάγους που παίρνουν αποφάσεις για την φορολογία και την Οικονομική Πολιτική της χώρας λίγοπερισσότερη σοβαρότητα...

Όταν πρίν ένα χρόνο επιβάρυναν τα αυτοκίνητα με τεράστια τέλη κυκλοφορίας , φόρους κατοχής , φόρους πολυτελείας , αυξημένο ΦΠΑ , βενζίνη με τιμές φαρμακείου , τεκμήρια διατήρησης (η συντήρησης ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε...) που σε πολλές περιπτώσεις.....
 υπερβαίνουν την αξία του αυτοκινήτου , είχαμε γράψει (και εμείς αλλά και πολλοί άλλοι) ότι θα νέκρωνε η αγορά του αυτοκινήτου...
Φυσικά κανείς αρμόδιος δεν έλαβε υπ' όψιν του τις προειδοποιήσεις αφού δεν έχουν την παραμικρή ιδέα του τι γίνεται στην αγορά.
Θεωρητικοί άνθρωποι , που δεν έχουν ποτέ δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας , που δέν είχαν ΠΟΤΕ δική τους επιχείρηση , που το μόνο που ξέρουν είναι ότι 1η και 15 του μηνός πληρώνονται...

Στην θεωρία λοιπόν θα "αύξαναν" τα έσοδα του δημοσίου από την φορολογία από 1,2 Δισ. Ευρώ στα 1,8 Δισ. Ευρώ.

Οι Έλληνες όμως δεν είναι όλοι με "Μαύρο χρήμα" στην τσέπη , ούτε ΗΛΙΘΙΟΙ για να τους δουλεύει το κράτος.αλλάζοντας τα ισχύοντα όποτε θέλει κατά το δοκούν .
Παλιά (επί ...επαράτου...) τεκμήριο ήταν όταν το αυτ/το είχε αξία πάνω από 50.000 € και αρκετοί Έλληνες κατάφεραν να κάνουν ένα όνειρο πραγματικότητα . Δηλαδή να αγοράσουν ένα ασφαλές  αυτ/το 2.000 κ.ε (ή παραπάνω) με ροπή και αρκετούς ίππους στον κινητήρα ώστε να μπορούν να κάνουν μία προσπέραση με ασφάλεια χωρίς να είναι εκτεθειμένοι στο αντίθετο ρεύμα με το αναιμικό τους χιλιαράκι για 5 λεπτά (με ότι συνεπάγεται...)

ΟΧΙ λένε οι μαθητευόμενοι μάγοι στους Έλληνες ...
Αγοράσατε αυτ/το πάνω από 1357 κ.ε ;;; ΑΣ προσέχατε...
Πληρώστε τώρα και φάτε και ένα τεκμήριο με βάση τα κ.ε στο κεφάλι...
Ήρθε όμως ο καιρός να κάνουν ταμείο οι μάγοι και ξαφνικά κατάλαβαν τί έκαναν ...
Αντί να εισπράξουν 1.8 Δισ. € η αγορά (και αυτό από κεκτημένη ταχύτητα) απέδωσε περί τα 0,6 Δισ. € στα ταμεία πέφτοντας κάτω από τις εισπράξεις που θα είχαν ΧΩΡΙΣ αύξηση των φόρων ...

Εμ έτσι είναι κύριοι...
Νομίζετε ότι με εντολές και αποφάσεις αυξάνονται τα έσοδα . Αυτό σας έμαθαν στα σχολεία αυτό κάνετε . Ούτε κάν σας πέρασε από το μυαλό ότι δεν θα πήγαιναν τα πράγματα όπως σχεδιάσατε στο χαρτί...
Τρέχουν σήμερα να διορθώσουν τα λανθασμένα μέτρα τους αλλά είναι "too little too late".
Και το κυριότερο είναι ότι η ζημιά έγινε...

ΚΑΝΕΙΣ δεν εμπιστεύεται πλέον το κράτος.
Αύριο μπορεί να θεωρήσει τεκμήρια "χαμηλά" και  ακόμα να τα διπλασιάσει...
Η ζημιά έγινε και στους εργαζόμενους , περί τις 2.000 επιχειρήσεις ΕΚΛΕΙΣΑΝ  στέλνοντας στο ταμείο ανεργίας τους υπαλλήλους τους...

Αυτό φυσικά το πλήρωσε το κράτος με που καταβάλλοντας το επίδομα ανεργίας εξανέμισε όλες τις εισπράξεις από τους φόρους στο αυτοκίνητο.
Σήμερα στο πρωτοσέλιδο του Έθνους μας μιλάνε για "ανάσα" (και εκεί ανάσα;;;) στον κλάδο...
Τί να πείς...

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης από 1η Νοεμβρίου

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης θα μείνει από την 1η Νοεμβρίου για άγνωστο χρονικό διάστημα η χώρα ύστερα από την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων να διακόψει τις παραδόσεις από την ερχόμενη Δευτέρα.
  Σύμφωνα με την Ομοσπονδία το χρονικό περιθώριο δίνεται ως " δείγμα καλής θέλησης " προς το υπουργείο και κυρίως προς τους καταναλωτές , δεδομένου ότι , όπως αναφέρει, το υπουργείο οικονομικών δεσμεύθηκε για πολλοστή φορά ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θα επιστρέφεται στην ώρα του σε όλους τους δικαιούχους κάτι που έως τώρα δεν έχει τηρηθεί. 

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 67 λεπτά ανά λίτρο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=189322&cid=4

Μαζική αποδοκιμασία των πολιτών στην κυβερνητική πολιτική- Ραγδαία αποδόμηση της εικόνας του Γ. Παπανδρέου

Στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega είναι σαφή τα σημάδια της "αποκαθήλωσης" του κυβερνητικού έργου από την πλειοψηφία των πολιτών, που βλέπουν την κυβέρνηση να μην προχωρά σε μεταρρυθμίσεις και σε αναπτυξιακά έργα, αλλά να περιορίζεται σε παλιές πολιτικές πρακτικές, όπως τις παροχές της τελευταίας στιγμής.

Στην ερώτηση για το πώς κρίνεται συνολικά το έργο της κυβέρνησης φαίνεται έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, καθώς αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το κρίνουν το 66,8% των πολιτών, ενώ μόλις το 32% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά. Ωστόσο, η απαξίωση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που θυμίζει σε πολλά το παλιό ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύεται εάν συγκρίνει κανείς την προηγούμενη δημοσκόπηση πριν από 50 ημέρες όπου οι θετικές εντυπώσεις ήταν 40% και το 57% έκρινε αρνητικά το κυβερνητικό έργο.

Μέσα σε 50 ημέρες λοιπόν το ΠΑΣΟΚ έχασε και νέους ψηφοφόρους, αφού παρουσίασε αύξηση 9,8% των αρνητικών απόψεων. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να κερδίζει τους "χαμένους" του ΠΑΣΟΚ, αφού οι θετικές απόψεις για το έργο της παραμένουν χαμηλά στο 28,8%, ενώ οι αρνητικές γνώμες συγκεντρώνουν υψηλό ποσοστό 69,4%.

Στο δήμο της Αθήνας φαίνεται πως ο νυν δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης θα κερδίσει τη μάχη, καθώς προηγείται με 37,1% έναντι του αντιπάλου του κ. Καμίνη που συγκεντρώνει ποσοστό 27,2%, που θεωρείται ιδιαίτερα καλό ποσοστό. Ο κ. Σοφιανός του ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 10,8%, η κα Πορτάλιου 6,3%, ενώ ο κ. Αμυράς βρίσκεται στο 3%.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c16833

Δύο συνεντεύξεις παραχωρεί ο Μητσοτάκης την ερχόμενη εβδομάδα!!!!

Δεν φαίνεται ότι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού την Δευτέρα η συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Και αυτό γιατί την ίδια μέρα στις 11 το βράδυ στο ΣΚΑΪ στους Φακέλλους του Αλέξη Παπαχελά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης θα μιλήσει για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα...

Και ο Μητσοτάκης δεν σταματά εδώ, αφού θα... τριτώσει τις συνεντεύξεις του (η πρώτη ήταν στο Mega, πριν δύο εβδομάδες) την Τετάρτη και πάλι στο ΣΚΑΪ, όπου θα μιλήσει σε ειδική επετειακή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε για την 28η Οκτωβρίου.

Από το parapolitika.gr
http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c16833 

Οικουμενική μετά το Νοέμβριο «βλέπει» ο Γ.Καρατζαφέρης!!!

Οδηγούμαστε σε εκλογές με εκβιαστικά διλήμματα και είναι ανάγκη να πάμε σε εθνικό διάλογο, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, προβλέποντας ότι η κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα θα βρεθεί σε αδιέξοδο.  

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα, αλλά και στο ζήτημα της ανέγερσης τεμένους στην Αττική. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ένα «χαστούκι» σε Παπανδρέου και Σαμαρά στις προσεχείς εκλογές.
Όσον αφορά τον ΛΑΟΣ δήλωσε αισιόδοξος ότι τα ποσοστά του σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές είναι καλύτερα και θα βελτιωθούν περαιτέρω στις δύο εβδομάδες που απομένουν.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι θα πάμε αναγκαστικά σε οικουμενική κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου και ότι δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, «γιατί μέχρι τις 4 Απριλίου οι εκλογές διεξάγονται με λίστα, πράγμα που δυσκολεύει το ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ανησυχία του, «για το φόβο ενός πιθανού ακρωτηριασμού στο μέλλον της χώρας, βόρεια και ανατολικά».

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c16833

Ρουμπινί: Η πτώχευση της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη..!!

O Νουριέλ Ρουμπινί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Καθημερινή", αποδίδει την εκτίμησή του περί αναπόφευκτης πτώχευσης στα επόμενα έτη στο γεγονός ότι το δημόσιο χρέος θα εκτοξευτεί και το ΑΕΠ θα μειωθεί λόγω ύφεσης. 

"Αν δεν θέλετε να την πείτε πτώχευση μην την πείτε" επιμένει. "Πείτε την αναδιάρθρωση υπό πίεση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμβεί" σημειώνει ο οικονομολόγος, που πριν από πέντε χρόνια μίλησε πρώτος για την κρίση που πλησιάζει στην αγορά ακινήτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Ακόμα και σε περίπτωση που η Ελλάδα υλοποιήσει όλα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως επισημαίνει, το ίδιο το πρόγραμμα προβλέπει μείωση της παραγωγής και, σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 148% του ΑΕΠ, που "για μένα δεν είναι βιώσιμο και απαιτεί αναδιάρθρωση".

Το ζήτημα, όπως αναφέρει, δεν είναι η πτώχευση, καθώς "πολύ λίγα κράτη κάνουν ξεκάθαρη πτώχευση. Αλλά πολλά προχωρούν σε επιβαλλόμενη από τις αρχές, που διέπουν τις αγορές, ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους τους. Αλλά το κάνουν υπό την απειλή της πτώχευσης, αλλιώς κανείς δεν θα δεχόταν οικειοθελώς να πάρει νέο χρέος με χειρότερη προμήθεια", υπογραμμίζει.

Χαρακτήρισε ως μη ρεαλιστική την επιστροφή στις αγορές εντός των επόμενων 18 μηνών, επισημαίνοντας πως είναι δύσκολο να δει κανείς πώς η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει μια πρόσβαση στις αγορές που θα έχει νόημα. "Η εξυγίανση θα είναι επώδυνη, με περισσότερο στασιμοπληθωρισμό, περισσότερη ύφεση" σημειώνει.

Ερωτηθείς για το αν η πτώχευση είναι αναπόφευκτη ο Νουριέλ Ρουμπινί επισημαίνει πως για τον ίδιο είναι αναπόφευκτη. "Θα συμβεί. Διότι είναι αδύνατον να επιζήσει η Ελλάδα με ένα χρέος που φθάνει στο 150% του ΑΕΠ. Να αντικαταστήσει το ιδιωτικό χρέος με δημόσιο, να μπορέσει να αποπληρώσει το ΔΝΤ και την Ε.Ε. ύστερα από τρία χρόνια, και να επιστρέψει στις αγορές με τα spreads να παραμένουν στο ζενίθ. 


Θα χρειαστεί μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση. Αν δεν θέλετε να την πείτε πτώχευση, μην την λέτε πτώχευση. Πείτε την αναδιάρθρωση υπό πίεση. Έχει συμβεί τόσες φορές. Και κανείς δεν πιστεύει ότι δεν θα συμβεί και στην περίπτωση της Ελλάδας", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Προβλέπει τέλος πως την πορεία της Ελλάδας θα ακολουθήσουν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, με αποτέλεσμα να έχουμε ουσιαστικές πτωχεύσεις (effective defaults). "Ίσως όχι επίσημες, αλλά ακόμη και εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη βρώμικη λέξη «πτώχευση», θα είναι ελεγχόμενες αναδιαρθρώσεις χρέους οι οποίες θα αρχίσουν από την Ελλάδα. Δεν έχω καμία αμφιβολία επ' αυτού", τόνισε. 

Σκιόπα: Θα χρειαστούν χρόνια για έξοδο από την κρίση
Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με το σύμβουλο του πρωθυπουργού σε θέματα οικονομίας και πρώην υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Τομάσο Παντόα Σκιόπα, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος», υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους, εάν το πρόγραμμα εφαρμοστεί. «Η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών (θεσμών, συμπεριφορών) πολλών ετών, ίσως και δεκαετιών», επισημαίνει. 

Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο Τομάσο Παντόα Σκιόπα εκτιμά πως θα χρειαστούν μερικά χρόνια. «Τρέφει αυταπάτες όποιος περιμένει να βγει η Ελλάδα απ' αυτή την κρίση μέσα σε μερικούς μήνες. Θα χρειαστούν μερικά χρόνια», αναφέρει, τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη για σταθερότητα και ανάπτυξη. 

http://cosmo.gr/Finance/294163.html

Με πρόταση μομφής στο τσεπάκι

Ακόμη και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, εξετάζει  το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής, καθώς στη Ρηγίλλης σκοπεύουν να εντείνουν την αντιπολιτευτική μάχη με όλα τα μέσα που παρέχει η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Εκτιμούν ότι το μήνυμα των εκλογών θα είναι ξεκάθαρα εναντίον του Μνημονίου δίνοντας ξεκάθαρη άνοδο του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας , στέλνοντας την κυβέρνηση στα σχοινιά του ρινγκ, σε ένα είδος πολιτικής απομόνωσης που θα την αναγκάσει να στρέψει σε άλλη κατεύθυνση την πολιτική της.

Η Ν.Δ. θεωρεί ότι η πρόταση μομφής θα δυσκολέψει κοινοβουλευτικά αλλά και σε επικοινωνιακό επίπεδο την κυβέρνηση, θα δώσει στην Ρηγίλλης την ευχέρεια να καρπωθεί τα όποια οφέλη θα εισπράξει από τις εκλογές και το κυριότερο θα δώσει τον τόνο της ισχυρής αντιπολίτευσης που επιδιώκει ο Α.Σαμαράς, καθώς θα συμπίπτει με τον ένα χρόνο από την ανάληψη της προεδρίας της Ν.Δ. από τον ίδιο.
Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν επιθυμεί πρόωρες κάλπες, καθώς κρίνει ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ακόμη ισχυρή πλειοψηφία και κάτι τέτοιο θα συσπείρωνε ακόμη περισσότερο το κόμμα.

Ζήτησε μήνυμα από τη Μεσσηνία

Σε οικεία μέρη βρέθηκε την Κυριακή ο Α.Σαμαράς, που περιοδεύει στην Πελοπόννησο συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκο.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. από την Κυπαρισσία της Μεσσηνίας,  έκανε λόγο για μήνυμα νίκης από το λαό:

"Έρχομαι από τη Θεσσαλία. Η Θεσσαλία είναι όρθια, είναι "γαλάζια" και θα είναι "γαλάζια". Καταλαβαίνετε, είπε, μέσα μου τι περιμένω από την πάντοτε "γαλάζια" Μεσσηνία. Περιμένω τον αγώνα σας, το νικηφόρο, μέχρι τέλους".
Για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Γ.Παπανδρέου για την οικονομική πολιτική:   
"Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να περάσει το μήνυμα, το καινούργιο ψευτοδίλημμα, Παπανδρέου ή χρεοκοπία. Και ξεχνάει ότι τη χρεοκοπία της ανάπτυξης, τον αφανισμό των μαγαζιών, των μικρομεσαίων, την αφαίμαξη του χαμηλοσυνταξιούχου και του χαμηλόμισθου την έχει φέρει αυτός με την πολιτική του μνημονίου" είπε.

Και πρόσθεσε ότι  ο ελληνικός λαός γνωρίζει:

"Το μήνυμα θα είναι καθαρό. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι στις εκλογές ο κόσμος δεν δέχεται μηνύματα. Στέλνει μηνύματα. Και το μήνυμα που θα στείλει είναι καθαρό. Αλλάξτε πολιτική δεν πάει άλλο".

http://news247.gr/

Ξέφυγε καταζητούμενος επειδή τελείωσαν τα καύσιμα!!!!

Ένα ελικόπτερο του βρετανικού στρατού ήταν έτοιμο να συλλάβει, το 2005, τον Ιορδανό Αμπού Μουσάμπ Ζαρκάουι, επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ που σκοτώθηκε το 2006, αλλά αναγκάστηκε να κάνει μεταβολή λόγω έλλειψης καυσίμων, αναφέρει ένα έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το WikiLeaks, σύμφωνα με μία ανάλυση του "Ομπζέρβερ".

Στις 17 Μαρτίου 2005, τις πρώτες απογευματινές ώρες, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών με έδρα εκείνη την εποχή τη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, εντοπίζουν τον Ζαρκάουι, ο οποίος καταζητείτο για 25 εκατομμύρια δολάρια, να μετακινείται σε μία εθνική οδό κοντά στην πόλη, αναφέρει το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το WikiLeaks και αναλύθηκε από τον "Ομπζέρβερ".


Ένα ελικόπτερο "Λυγξ" καλύπτει την περιοχή και εντοπίζει ένα ύποπτο όχημα. Συνεχίζει την επιτήρηση για 15 λεπτά αλλά, αφού έχει εξαντλήσει τα αποθέματα καυσίμων του, πρέπει να επιστρέψει στη βάση του για να γεμίσει βενζίνη.


"Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, η περιοχή έμεινε χωρίς επιτήρηση για 20-30 λεπτά", προστίθεται στο εμπιστευτικό έγγραφο του αμερικανικού στρατού. Αφού πέρασε το διάστημα αυτό, ένα βρετανικό τάγμα έφθασε στην περιοχή, όμως, ελλείψει αεροπορικής υποστήριξης, έκανε μόνο έρευνες στην τύχη χωρίς αποτέλεσμα. Η αναφορά του γεγονότος κλείνει με τη φράση: "Στις 22:14, οι έρευνες διακόπηκαν".


Ο Αμπού Μουσάμπ Ζαρκάουι σκοτώθηκε δεκαπέντε μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2006, από αμερικανικό χτύπημα.


zougla.gr
madata.gr 

Ελληνική υπόθεση με σεξ και μαύρη μαγεία στην Αυστραλία

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Σίδνεϊ η δίκη δύο ανδρών και μιας γυναίκας ελληνικής καταγωγής που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση δύο άλλων ελληνικής καταγωγής γυναικών με χρήση... μαύρης μαγείας. 

 Η υπόθεση, που είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας, ήρθε ξανά στο προσκήνιο καθώς ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Κατηγορούμενοι είναι ο 40χρονος Θανάσης Ψυχογιός, ο 62χρονος Αντώνης Γκολοσιάν και η 39χρονη Φράνσις Ψυχογιός. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι υπνώτιζαν τα θύματά τους, τους έδεναν τα μάτια και τις κακοποιούσαν σεξουαλικά, κατά τη διάρκεια «προσευχών» με τις οποίες (υποτίθεται ότι) θα «ξόρκιζαν» τα... κακά πνεύματα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η αστυνομία στο δικαστήριο, ένα από τα θύματα ήταν 23χρονη γυναίκα, η οποία είχε πιστέψει ότι έπρεπε να κάνει έρωτα με έναν... άγγελο, ενώ της είχαν δεμένα τα μάτια, σε διάφορα ξενοδοχεία του Σίδνεϊ. Η εισαγγελέας υποστήριξε πως τα θύματα είχαν πειστεί από τους δράστες ότι τους είχαν κάνει «μάγια» και για να λυθούν έπρεπε να ακολουθήσουν τις προσταγές των κατηγορουμένων.

Στους ενόρκους του δικαστηρίου ειπώθηκε ότι θα προβληθεί βίντεο από ερωτική συνεύρεση του θύματος, κατά την οποία η γυναίκα δείχνει χαρούμενη και ότι συναινούσε, αν και τονίστηκε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθούσε οδηγίες για να λυθούν τα μάγια και να μην πάθει κακό η αδελφή της».

Λίγες ημέρες μετά την «ερωτική συνεύρεση», ο άνδρας της γυναίκας έλαβε στο κινητό του φωτογραφίες με την σύζυγό του να κάνει έρωτα σε άλλους άνδρες. Έτσι αποφάσισε να την εγκαταλείψει, αν και ήταν έξι εβδομάδων έγκυος, επειδή πίστευε ότι τον απατά.

Η δίκη συνεχίζεται και προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ της Αυστραλίας...


star.gr
madata.gr

Σύλληψη 12χρονου για ληστεία ηλικιωμένης

Ο ανήλικος δράστης απέσπασε το ποσό των 610 ευρώ, ενώ στην τσάντα της ηλικιωμένης γυναίκας υπήρχαν και προσωπικά της έγγραφα.

 Αφού προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, ο 12χρονος δράστης ομολόγησε τις πράξεις του. 
Οι άντρες της αστυνομίας προχώρησαν και στη σύλληψη του... 59χρονου πατέρα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Οι ανωτέρω συλληφθέντες, βάσει της σχηματισθείσας σε βάρος τους δικογραφίας, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.



http://drymadesnews.blogspot.com/2010/10/12_24.html