'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μαζική αποδοκιμασία των πολιτών στην κυβερνητική πολιτική- Ραγδαία αποδόμηση της εικόνας του Γ. Παπανδρέου

Στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega είναι σαφή τα σημάδια της "αποκαθήλωσης" του κυβερνητικού έργου από την πλειοψηφία των πολιτών, που βλέπουν την κυβέρνηση να μην προχωρά σε μεταρρυθμίσεις και σε αναπτυξιακά έργα, αλλά να περιορίζεται σε παλιές πολιτικές πρακτικές, όπως τις παροχές της τελευταίας στιγμής.

Στην ερώτηση για το πώς κρίνεται συνολικά το έργο της κυβέρνησης φαίνεται έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, καθώς αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το κρίνουν το 66,8% των πολιτών, ενώ μόλις το 32% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά. Ωστόσο, η απαξίωση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που θυμίζει σε πολλά το παλιό ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύεται εάν συγκρίνει κανείς την προηγούμενη δημοσκόπηση πριν από 50 ημέρες όπου οι θετικές εντυπώσεις ήταν 40% και το 57% έκρινε αρνητικά το κυβερνητικό έργο.

Μέσα σε 50 ημέρες λοιπόν το ΠΑΣΟΚ έχασε και νέους ψηφοφόρους, αφού παρουσίασε αύξηση 9,8% των αρνητικών απόψεων. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να κερδίζει τους "χαμένους" του ΠΑΣΟΚ, αφού οι θετικές απόψεις για το έργο της παραμένουν χαμηλά στο 28,8%, ενώ οι αρνητικές γνώμες συγκεντρώνουν υψηλό ποσοστό 69,4%.

Στο δήμο της Αθήνας φαίνεται πως ο νυν δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης θα κερδίσει τη μάχη, καθώς προηγείται με 37,1% έναντι του αντιπάλου του κ. Καμίνη που συγκεντρώνει ποσοστό 27,2%, που θεωρείται ιδιαίτερα καλό ποσοστό. Ο κ. Σοφιανός του ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 10,8%, η κα Πορτάλιου 6,3%, ενώ ο κ. Αμυράς βρίσκεται στο 3%.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c16833

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου