'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ξέφυγε καταζητούμενος επειδή τελείωσαν τα καύσιμα!!!!

Ένα ελικόπτερο του βρετανικού στρατού ήταν έτοιμο να συλλάβει, το 2005, τον Ιορδανό Αμπού Μουσάμπ Ζαρκάουι, επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ που σκοτώθηκε το 2006, αλλά αναγκάστηκε να κάνει μεταβολή λόγω έλλειψης καυσίμων, αναφέρει ένα έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το WikiLeaks, σύμφωνα με μία ανάλυση του "Ομπζέρβερ".

Στις 17 Μαρτίου 2005, τις πρώτες απογευματινές ώρες, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών με έδρα εκείνη την εποχή τη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, εντοπίζουν τον Ζαρκάουι, ο οποίος καταζητείτο για 25 εκατομμύρια δολάρια, να μετακινείται σε μία εθνική οδό κοντά στην πόλη, αναφέρει το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το WikiLeaks και αναλύθηκε από τον "Ομπζέρβερ".


Ένα ελικόπτερο "Λυγξ" καλύπτει την περιοχή και εντοπίζει ένα ύποπτο όχημα. Συνεχίζει την επιτήρηση για 15 λεπτά αλλά, αφού έχει εξαντλήσει τα αποθέματα καυσίμων του, πρέπει να επιστρέψει στη βάση του για να γεμίσει βενζίνη.


"Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, η περιοχή έμεινε χωρίς επιτήρηση για 20-30 λεπτά", προστίθεται στο εμπιστευτικό έγγραφο του αμερικανικού στρατού. Αφού πέρασε το διάστημα αυτό, ένα βρετανικό τάγμα έφθασε στην περιοχή, όμως, ελλείψει αεροπορικής υποστήριξης, έκανε μόνο έρευνες στην τύχη χωρίς αποτέλεσμα. Η αναφορά του γεγονότος κλείνει με τη φράση: "Στις 22:14, οι έρευνες διακόπηκαν".


Ο Αμπού Μουσάμπ Ζαρκάουι σκοτώθηκε δεκαπέντε μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2006, από αμερικανικό χτύπημα.


zougla.gr
madata.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου