'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αλβανός έμπορος ναρκωτικών εισέπραττε… επίδομα ανεργίας...!!!!!!

Τη συνδρομή της Ιντερπόλ ζήτησε η Ελληνική Αστυνομία για τις έρευνες σχετικά με την πενταμελή σπείρα εμπορίας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στο Ηράκλειο.

Οι πέντε Αλβανοί που συνελήφθησαν βρέθηκαν να έχουν κρύψει περίπου 15 κιλά χασίς σε βαρέλια σε διαμέρισμα πολυκατοικίας κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο.


Η αστυνομία συνέλαβε έναν 38χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της σπείρας, ενώ μαζί του συνελήφθησαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες.


Η εκτίμηση των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης είναι ότι ο 38χρονος εισήγαγε στην Ελλάδα πολύ μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.


Από τις σημειώσεις που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προκύπτουν αγοραπωλησίες ύψους 50.000 ευρώ για το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ βρέθηκαν, επίσης, εμβάσματα ύψους 40.000 ευρώ προς την Αλβανία.


Ο 38χρονος, μάλιστα, εισέπραττε και επίδομα ανεργίας ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μια πλαστή ρουμανική ταυτότητα, την οποία χρησιμοποιούσε, όπως παραδέχτηκε, για την εκμίσθωση διαφόρων ακινήτων με σκοπό τις παράνομες συναλλαγές του.


Εκτός από τα 15 κιλά χασίς οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων, 50 γραμμάρια ηρωίνης, 20 κοκαΐνης (τα οποία ήταν σε δόσεις και φυλάσσονταν σε ταμειακή μηχανή!), ένα όπλο, φυσίγγια, 17 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 6.000 ευρώ και μία ζυγαριά ακριβείας.



zougl.gr
http://eglimatikotita.blogspot.com/

Σάλος στην Τουρκία: Σεξ πάρτι στο γιοτ του Κεμάλ Ατατούρκ!!!

Oι τουρκικές αρχές  κατάσχεσαν το γιοτ που κάποτε ανήκε στον Κεμάλ Ατατούρκ,, μετά από πληροφορίες ότι δίκτυο πορνείας χρησιμοποιούσε το πλοίο για σεξ πάρτι με πόρνες.
    Οκτώ γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια, που όλες πιστεύεται ότι είναι πόρνες, κρατήθηκαν για υγειονομικούς ελέγχους αφότου οι αρχές της Αττάλειας κατέσχεσαν το μήκους 136 μετρων γιοτ Savarona, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
 Το Savarona είχε εκμισθωθεί σε έναν επιχειρηματία από το Υπουργείο Οικονομικών. "Έδωσα τις απαραίτητες οδηγίες για την ακύρωση της μίσθωσης του πλοίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ στο Ανατολή, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να αποκτήσει τώρα την κυριότητα του πλοίου. "Εάν η εταιρεία δεν συμφωνήσει για την ακύρωση της μίσθωσης του πλοίου, θα παραπέμψουμε την υπόθεση στο δικαστήριο και θα κάνουμε προσπάθεια να την ακυρώσουμε με δικαστική απόφαση", τόνισε.
    Το Ανατολή μετέδωσε ότι οι επικεφαλής του δικτύου του σεξ χρέωναν τους πελάτες από 3.000 έως και 10.000 δολάρια για μια νύχτα με τις πόρνες, οι οποίες  προέρχονταν από τη Ρωσία και την Ουκρανία.
    Η Τουρκία αγόρασε το Savarona το 1938, και ο Ατατούρκ πέρασε μερικές εβδομάδες πάνω στο σκάφος, αλλά πέθανε αργότερα τον ίδιο χρόνο.  Ο Μεχμέτ Σεβιγκέν, μέλος του κοινοβουλίου από το κόμμα της αντιπολίτευσης CHP που ίδρυσε ο Ατατούρκ, δήλωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να μετατρέψει το γιοτ σε μουσείο το συντομότερο δυνατό.


http://www.nooz.gr/ 

Πρώτες συλλήψεις - 1,5 δισ. ευρώ οι ζημιές...!!

Αυστηρές ποινές προβλέπει νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα της απεργίας των μεταφορέων, με τροπολογία, η οποια υπερψηφίστηκε ήδη από την επιτροπή οικονομικών της βουλής, καθώς κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την περαίωση.  

Οι μεταφορείς, από την πλευρά τους, παραμένουν αμετακίνητοι και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για 13η ημέρα. Ο εμπορικός κόσμος αφήνει να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των μεταφορέων. Τρεις συλλήψεις το μεσημέρι για παρακώλυση συγκοινωνιών. "Πολιτικά υποκινούμενες" ορισμένες κινητοποιήσεις των μεταφορέων , λένε κυβερνητικές πηγές.

Καστανίδης: Αλλάζει ο τρόπος αντιμετώπισης από αύριο
(σ.σ. Πέμπτη)
Σαφές μήνυμα του υπουργου Δικαιοσύνης. Μιλώντας στο Μega  ο κ. Καστανίδης τονισε ότι από την Πέμπτη  αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα ζητούνται ποινικές ευθύνες, καθώς με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα θα σχηματίζεται δικογραφία. "Οι συνέπειες εφαρμόζονται" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Στη Βουλή η τροπολογία


Κατατέθηκε στη Βουλή (στο νομοσχέδιο για την περαίωση) η
τροπολογία με την οποία λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μεταφορέων και καθορίζονται κυρώσεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία, τιμωρείται με
φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών όποιος, ενώ τελεί υπό καθεστώς επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, ή είναι ιδιοκτήτης, ή νομέας, ή χρήστης πράγματος που έχει επιταχθεί, αρνείται να συμμορφωθεί, ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη. Σε περίπτωση που η άρνηση συμμόρφωσης γίνεται κατ’ εξακολούθηση, ο υπαίτιος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης.

Άρνηση συμμόρφωσης συνιστά
η μη εκτέλεση συγκεκριμένης εντολής του αρμόδιου δημόσιου οργάνου, η μη εκτέλεση μεταφορικού ή άλλου έργου, κατά το συνήθη τρόπο λειτουργίας της οικονομίας, η εγκατάλειψη του επιταγμένου πράγματος ή η χρησιμοποίησή του για την παρακώλυση των συγκοινωνιών, ή για την πρόκληση κοινής ανάγκης.

Η άρνηση συμμόρφωσης διαπιστώνεται αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα ή μετά από αναφορά του αρμόδιου υπουργού, ή όποιου έχει έννομο συμφέρον.


Εφόσον συντρέχουν τα προαναφερόμενα πραγματικά περιστατικά, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού μπορεί να
αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος, ή η άδεια δημόσιας χρήσης του πράγματος.

Σε περίπτωση έκτακτης, επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού μπορεί να ανατίθεται η άσκηση δημόσιας ή κοινωφελούς υπηρεσίας, ή δραστηριότητας
δημόσιας χρήσης σε οχήματα μηχανήματα ή άλλα μέσα ιδιωτικής χρήσης.

"Όχι απλώς δεν μιλάμε για καταστολή, αλλά το νομικό μας οπλοστάσιο θα το εμπλουτίζουμε για όσους δημιουργούν προβλήματα και παρεμποδίζουν την κυκλοφορία αγαθών και για όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά και μάλιστα σε μεγάλα επίπεδα", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Γ. Πεταλωτής, συμπληρώνοντας ότι "η κυβέρνηση δεν λύνει τα προβλήματα με ποινές, αλλά με διαβούλευση".

Προηγήθηκε κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα, στην οποία συμμετείχαν οι κύριοι Πάγκαλος, Ραγκούσης,  Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπουτσής, Χρυσοχοϊδης, Ρέππας και Καστανίδης.

Η στάση των μεταφορέων


Από την πλευρά τους, οι μεταφορείς έχουν συγκεντρώσει
100 νταλίκες στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στην ΕΟ Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Οι οδηγοί ΦΔΧ σκέφτονται να ενισχύσουν τα μπλόκα σε κεντρικά σημεία και να μην επιτρέψουν σε κανέναν απεργοσπαστικό μηχανισμό να λειτουργήσει. Ζητούν 6μηνη αναστολή εφαρμογής του νόμου, να αρθεί η επίταξη και να διευκολυνθούν οι μεταφορείς που έχουν χρέη στα Ασφαλιστικά Ταμεία.




 Επεισόδια και συλλήψεις
Στη Μεταμόρφωση τραυματίστηκαν δύο μεταφορείς από διερχόμενο φορτηγό. Στα διόδια της Ελευσίνας, τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους μεταφορείς που επιχείρησαν να κλείσουν το δρόμο, ενώ υπήρξε και μία σύλληψη ιδιοκτήτη φορτηγού με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αντίστασης κατά της αρχής. Στην Πέτρου Ράλλη, έκλεισαν για μισή ώρα και τις 2 λωρίδες κυκλοφορίας. Eπίσης, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών συνελήφθησαν δυο ιδιοκτήτες φορτηγών 57 και 41νος ετών που απέκλεισαν με συναδέλφους τους την Πατρών - Πύργου στο 52ο χλμ.


Υπενθυμίζεται ότι με
74 ψήφους υπέρ και μόλις 6 κατά αποφάσισαν αργά το βράδυ της Τρίτης να επιμείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αντιδράσεις της αγοράς
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, δήλωσε ότι "οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ ακολουθούν μοναχικό δρόμο. Έχασαν πλέον τους συμμάχους τους".
                      

"Η συντεχνιακή αδιαλλαξία αποτελεί πρόκληση για μία κοινωνία που σήμερα δοκιμάζεται πολύ σκληρά. Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος.

Το ΕΒΕΑ ζητάει παρέμβαση του πρωθυπουργού
για το αδιέξοδο με τους μεταφορείς. Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν και οι εξαγωγείς Βορείου Ελλάδος.

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν πλέον δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις του κλάδου επισημαίνει ο
Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν λογική και σύνεση ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

"Δίνεται μια εικόνα υπερβολής, σε επίπεδο εικόνας, για άδεια ράφια, ότι γίνονται επεισόδια, ενώ αυτά είναι μεμονωμένα και αντιμετωπίζονται ήδη", είπε ο Γ. Πεταλωτής.


Έρευνα για την επίθεση στα φορτηγά


Από μονόβαλα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου προκλήθηκαν οι τρύπες στα δύο φορτηγά χθες το μεσημέρι στο 50ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στον Αυλώνα. Αυτό ανακοινώθηκε από την αστυνομία μετά την έρευνα που έγινε στα φορτηγά και στα διάφορα ευρήματα από την εγκληματολογική υπηρεσία. Από την ασφάλεια βορειοανατολικής Αττικής συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


"Μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει δώσει την εντολή στους εισαγγελείς να σχηματιστούν δικογραφίες, όπου αποδεικνύεται ότι ασκείται βία σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Πολιτικές αντιδράσεις


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ,
Π. Παναγιωτόπουλος, τόνισε: "Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική της, βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης. Σπρώχνει την κατάσταση στα άκρα. Επιδιώκει μετωπική σύγκρουση. Επαναλαμβάνουμε την πρόταση που έκανε, πριν από λίγες μέρες, ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας από την Κυβέρνηση να διορθώσει τους λανθασμένους χειρισμούς της. Να κάνει, έστω και τώρα, διάλογο. Να δώσει τη μεταβατική περίοδο στα πλαίσια της λογικής που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών, για να προσαρμόσουν τη ζωή τους στο νέο καθεστώς και στις νέες συνθήκες. Τα άκρα δεν αποτελούν λύση. Η προσφυγή στη βία δεν αποτελεί λύση".

"Η κυβερνητική επιχείρηση κλιμάκωσης της καταστολής πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλο το λαό. Δεν έχει στόχο μόνο τον αγώνα των φορτηγατζήδων, αλλά συνολικά το λαϊκό κίνημα, όλους τους αγώνες κατά του μνημονίου κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών μεταφορέων που έχουν μια άδεια και αντιστέκονται στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, την οποία στηρίζουν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ και που παραδίδει τις μεταφορές στις μεγάλες επιχειρήσεις", σημειώνει το
ΚΚΕ.

Ο Εκπρόσωπος του
ΛΑΟΣ δήλωσε: "Το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνθέσει αλλά είναι ικανή στην αποσύνθεση".

"Ο δρόμος του αυταρχισμού είναι ολισθηρός. Η κυβέρνηση με τη σκληρή και άκαμπτη στάση της απέναντι στους ιδιοκτήτες φορτηγών επιτείνει το σημερινό αδιέξοδο. Η κυβέρνηση οφείλει να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου αλλά να αναζητήσει λύση κοινά αποδεκτή μέσα από τη συνέχιση του διαλόγου", σημειώνει σε ανακοίνωση του ο
ΣΥΝ.

"Η αγορά και το δημόσιο στενάζουν. Η κυβέρνηση παλινωδεί ανάμεσα στη διαπραγμάτευση και στον τσαμπουκά. Η ΝΔ υποκρίνεται. Οι μεγαλο-ιδιοκτήτες του κλάδου πρέπει να ονοματισθούν και να κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους", σημειώνει η
Δημοκρατική Αριστερά.

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να καταδικάσουν άμεσα αυτή τη λειτουργία αυτής της πολύ μικρής μερίδας ιδιοκτητών: "Τόσο η ΝΔ που ψήφισε αυτό το νόμο και μια εβδομάδα αργότερα ζητάει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για να τα έχει καλά με όλους, όσο και ορισμένα κόμματα της αριστεράς, που η θέση τους ταυτίζεται με συντεχνιακά οργανωμένα συμφέροντα, που εμποδίζουν τη ροή των αγαθών προς τους πολίτες".


http://www.nooz.gr/ 

Απίστευτη δήλωση Χριστόφια στη Νέα Υόρκη...περί εισβολής της Ελλάδος στην Κύπρο το 1974.!!!!

Μια απίστευτη δήλωση Χριστόφια στη Νέα Υόρκη, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιλώντας στο γνωστό Ινστιτούτο Brookings, δήλωσε, ότι 1974 στην Κύπρο είχαν εισβάλει Ελλάδα και Τουρκία, προβαίνοντας σε αρνητική αναφορά για τις «μητέρες πατρίδες» των δυο μερών!

 
Με απλά λόγια, ο Χριστόφιας εμφανίστηκε να εξισώνει την τουρκική εισβολή με το πραξικόπημα στην Κύπρο από τη χούντα των Αθηνών. Σε μια προσπάθεια διπλωματικού «στρογγυλεύματος» της κατάστασης ώστε να εμφανιστεί στο διεθνές ακροατήριο ως «πολιτικά ορθός», επί της ουσίας μετατράπηκε σε απολογητή της Άγκυρας! Λες και δεν έχει ποτέ ακούσει περί της ανάμιξης του «ξένου παράγοντα» στην υποκίνηση όσων καταγράφηκαν εκείνη την εποχή στη μεγαλόνησο...

Πού βρήκαν τόσα χρήματα να γίνουν επιχειρηματίες;!!!

Κατέβηκα στο κέντρο της Αθήνας για υπόθεσή μου και λόγω απεργίας των ΜΜΜ γύρισα σπίτι μου πεζή.Διαπίστωσα λοιπόν ότι από την οδό Αθηνάς μέχρι την Αγ. Μελετίου έχουμε γεμίσει με μπακάλικα και "μίνι σούπερ μάρκετ" όπως τα αποκαλούν των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι μετανάστες του τρίτου κόσμου. Και διερωτώμαι:
 
1) Πού βρήκαν τόσα χρήματα να γίνουν επιχειρηματίες; Οι Ελληνες γιατί κατεβάζουν τα ρολά; 2) Τηρούν τους κανόνες υγιεινής ή γίνεται της κακομοίρας; Οταν περνάς έξω από αυτά τα καταστήματα σε καταλαμβάνουν υπόπτου προελεύσεως "αρώματα". 3) Πώς ανοίγουν τόσο εύκολα επιχειρήσεις ενώ οι Ελληνες ταλαιπωρούνται τόσο πολύ; Περνάει το ΣΔΟΕ καθόλου από την Αχαρνών; ή μόνο από τις ελληνικές επιχειρήσεις; Υπάρχει πόθεν έσχες γι' αυτούς ή έχουν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν (που μεταξύ μας το έχουν).

 
Κύριε Παπακωνσταντίνου ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για να εισπράξετε φόρους, πρόστιμα και ό,τι άλλο μπορείτε να διανοηθείτε. Και πάλι σας προσκαλώ και σας προκαλώ να έρθετε να ζήσετε μία εβδομάδα στο 6ο διαμέρισμα του δήμου Αθηνών. Επειδή σίγουρα δεν ξέρετε κατά πού πέφτει η Αγίου Μελετίου είμαι πρόθυμη να σας στείλω τον χάρτη του κέντρου της Αθήνας. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να παρακαλέσω τους αρμοδίους να με ενημερώσουν ή να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα σας τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. (Αλήθεια έχουμε εμείς οι γηγενείς κανένα δικαίωμα; Και ποιο είναι αυτό; Μόνο να ακούμε ελεύθερα Μίκη Θεοδωράκη και τους λόγους της Παπαρήγα και να βαυκαλιζόμαστε ότι έχουμε ευνομούμενη δημοκρατία;
Ελπίζω να αναρτηθεί. Ευχαριστώ πολύ.

 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Πηγή http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

http://hellasxg.blogspot.com/

Ειδικό τμήμα για τη διαφθορά στο Δημόσιο!!!!

Την αντιμετώπιση της διαφοράς στους κόλπους του Δημοσίου θα προσπαθήσει να φέρει εις πέρας το ειδικό Τμήμα της εισαγγελίας Πρωτοδικών, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (29/9).

Οι έξι εισαγγελείς του τμήματος που έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα, θα διερευνούν υποθέσεις, όπως φορολογικές παραβάσεις, καταγγελόμενες συμβάσεις του Δημοσίου, διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων κ.α.

Ήδη στη νέα ομάδα έχουν ανατεθεί προς ποινική διερεύνηση γνωστές υποθέσεις -δικογραφίες που ήδη είχαν σχηματιστεί από την Εισαγγελία- όπως αυτή φορολογικών παραβάσεων πρώην υπουργού, δάνειου τράπεζας προς τη Μονή Βατοπεδίου, καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, καταγγελίες για χρηματισμούς και ύποπτα "τυχερά" δελτία στο χώρο του ποδοσφαίρου κ.α.

Οι εισαγγελείς θα αναλαμβάνουν ανά δύο κάθε υπόθεση ενώ άπαξ της εβδομάδας η ομάδα, παρουσία και της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Ελένης Ράικου, θα συσκέπτεται ώστε να υπάρχει μεταξύ τους ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα πεπραγμένα και τις επόμενες κινήσεις τους.

Το "μοντέλο" λειτουργίας της ομάδας προβλέπει επίσης και την πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κινήσεων που θα γίνονται σε κάθε υπόθεση, όπως καταθέσεις μαρτύρων, αιτήματα δικαστικής συνδρομής, εντολές άρσεων απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών


http://cosmo.gr

Αποκλειστικό: Ποινή σοκ για ιατρικό λάθος!!!!

Μια απίστευτη ιστορία ιατρικής αναλγησίας αποκαλύπτει αποκλειστικά το star.gr.

  Ένα τραγικό ιατρικό λάθος από αγγειοχειρούργο (από τα πολλά που συμβαίνουν σε αυτή την πολύπαθη ώρα με θύματα χιλιάδες ασθενείς) στοίχισε τη ζωή σε έναν ασθενή στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μιχαήλ Σαλίβερος πήγε το 2003 σε γνωστό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με πόνο στο πόδι και -λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας και ολιγωρίας του μεγαλοχειρούργου Μ. Π.- κατέληξε νεκρός μέσα σε λίγες μέρες από λάθος χορήγηση φαρμάκου!
Ο άτυχος 75χρονος το 2003 είχε επισκεφθεί την κλινική «Κυανούς Σταυρός» μαζί με τη γυναίκα του με πόνο στο πόδι. Η διάγνωση του αγγειοχειρούργου Μ.Π. ήταν ότι ο ασθενής έπασχε από θρομβοφλεβίτιδα στο πόδι(εξ ου και ο πόνος στην περιοχή) η οποία συνήθως αντιμετωπίζεται με αντιπηκτικά φάρμακα ή με εγχείρηση σε πιο βαριές μορφές της.

Ο γιατρός ωστόσο «είχε την ύποπτη έμπνευση να χορηγήσει στον άνδρα μου -αντί για αντιπηκτικά- ένα φάρμακο σε ενέσιμη μορφή (Metalyse) το οποίο χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για βαρέα περιστατικά εμφράγματος μυοκαρδίου» δηλώνει στο star.grη κα Σαλίβερου και συμπληρώνει με νόημα: «μην απορείτε το γιατί: το συγκεκριμένο φάρμακο κοστίζει 1.700 ευρώ και αυτό τα λέει όλα». Και όλα αυτά χωρίς να του κάνει εξετάσεις, χωρίς να ρωτήσει να μάθει λεπτομερώς το ιστορικό του!
Αποτέλεσμα; Ο κ. Σαλίβερος να καταλήξει σε κρεβάτι της ΜΕΘ με εγκεφαλική αιμορραγία όσο ο γιατρός προσπαθούσε αρχικά να βρει στο κομπιούτερ τις παρενέργειες του φαρμάκου και εν συνεχεία να φύγει από το νοσοκομείο, όπως αναφέρεται και στο πόρισμα της ΕΔΕ! Η κατάσταση του ασθενούς έγινε πολύ σοβαρή και ανέλαβε ο νευροχειρούργος καθηγητής κ. Κουρτόπουλος μήπως και καταφέρει με χειρουργικές επεμβάσεις να σώσει τον 75χρονο ασθενή αλλά ο ασθενής κατέληξε από καρδιακή ανακοπή οφειλόμενη σε πολυοργανική ανεπάρκεια…

Φυσικά, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Και εκεί ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ως συνήγορος πολιτικής αγωγής, φρόντισε να λάμψει η αλήθεια που καταδείκνυε τον αγγειοχειρούργο ως ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, τραγικό αποτέλεσμα της αδιαφορίας, της ανεπάρκειας και της «κακής επιλογής» φαρμάκου: «Επισκέφθηκα και άλλους γιατρούς. Δεν πίστευαν στα αυτιά τους απ’ όσα τους περιέγραφα. “Ούτε νοσηλευτής δεν κάνει τέτοια πράγματα” μου είπαν όλοι» εξομολογείται η κα Σαλίβερου.
Η ΕΔΕ (η οποία διενεργήθηκε από τον Υγειονομικό Επιθεωρητή κ. Ευάγγελο Νικόπουλο με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. κ. Μιχαήλ Σαμπατάκη) ήταν ένα σαφές κατηγορητήριο για τον μεγαλοχειρούργο: «Η χρησιμοποίηση του σκευάσματος Metalyse στην προκειμένη περίπτωση μάλλον θα έπρεπε να αποφευχθεί» αναφέρει ο κ. Νικόπουλος στο πόρισμα του ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει πως «χαρακτηριστικό της αμέλειας του γιατρού είναι η μη συνειδητοποίηση του κινδύνου που διατρέχει ο άρρωστος από την εφαρμογή μιας προσωπικής του ιατρού θεραπευτικής αγωγής. Η μέθοδος αυτή ακόμη και στις πιο εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές μονάδες δεν εφαρμόζεται» άποψη με την οποία συμφωνούν και άλλοι αγγειοχειρούργοι αλλά και ο νευροχειρούργος κ. Κουρτόπουλος.

Ο ίδιος αδιάφορος και προκλητικός, ακόμη και όταν βρέθηκε προ των ευθυνών του, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη... στον ασθενή! «Ενημέρωσα τον ασθενή ότι είναι βαρύ το φάρμακο και δέχθηκε να του το χορηγήσω» σημείωσε στην απολογία του. «Δοκίμαζα μια νέα μέθοδο που περιγραφόταν ως πιο δραστική για τη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με τις περιγραφές κάποιων εταιρειών φαρμάκων». ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ που πρόβαλε «ένας άνθρωπος που καταδίκασε σε θάνατο έναν συνάνθρωπο του στο βωμό του κέρδους και υπό το καθεστώς της αδιαφορίας» σημειώνει η κα Σαλίβερου.
Ο αγγειοχειρούργος καταδικάστηκε σε 36 μήνες κάθειρξης πρωτοδίκως και -δικαζόμενος σήμερα- σε 2ο βαθμό (στο Εφετείο) του επιβλήθηκε ποινή 30 μηνών για την ίδια κατηγορία, της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Αυτή θα είναι η τιμωρία για την ιατρική αναλγησία και την αδιαφορία που θυσιάζει ανθρώπους στα κρεβάτια των νοσοκομείων. Τι κι αν τα στοιχεία ήταν πολλά και όλα εις βάρος του; Τι κι αν η ΕΔΕ ήταν καταπέλτης για τα «σφάλματα» και τις παραλείψεις του αγγειοχειρούργου Μ.Π;

Φυσικά ο αγώνας της κα Σαλιβέρου συνεχίζεται. Όχι για την απόδοση ποινικής δικαιοσύνης, αυτός τελεύτησε επιτυχώς στη μνήμη του συζύγου της, αλλά ο αγώνας υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης: «Ο Ιατρικός Σύλλογος προς το παρόν δέχεται ακόμη το συγκεκριμένο άνθρωπο ως μέλος του. Πρέπει να φροντίσω να του αφαιρεθεί η άδεια γιατί αύριο μπορεί κάποιος άλλος να έρθει στη δική μου δυσάρεστη θέση» σημειώνει η κα Σαλίβερου…


star.gr

Φύλακας άγγελος στο… δάχτυλό σας !!!

Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι δεν έχει μαγικές ιδιότητες όπως στην ταινία ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», ούτε κρύβει κάποιο τζίνι μέσα του, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να σας σώσει την ζωή.

Το μυστικό που κρύβει αυτό το δαχτυλίδι είναι ότι εκτός από κόσμημα, χρησιμοποιείται και ως σπρέι πιπεριού. Δηλαδή όταν σας πλησιάσει κάποιος με όχι τόσο καλές προθέσεις, μπορείτε πατώντας το κουμπί που φαίνεται στην φωτογραφία, να τον αποθαρρύνετε γρήγορα κα εύκολα χωρίς συμπλοκή.

Οι επιδράσεις που προκαλεί το σπρέι είναι : άμεση προσωρινή απώλεια όρασης, δυσκολία στην αναπνοή, βήχας, πνιγμός, κάψιμο στα μάτια, το λαιμό και το δέρμα, ναυτία και δυσφορία για περίπου 45 λεπτά.

Μέχρι στιγμής το πιπέρι το χρησιμοποιούσαμε για… μαγείρεμα αλλά τελικά και όταν «μαγειρεύεται» κάτι επικίνδυνο  αφού παρέχει αρκετό χρονικό διάστημα, ώστε να απομακρυνθείτε με ασφάλεια από τον χώρο της επίθεσης ενώ ο επίδοξος κακοποιός θα είναι απασχολημένος με άλλα ζητήματα.     

Πόσα παίρνουν οι διαιτητές!!!

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ πραγματοποίησε η εφημερίδα «Εξέδρα» με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα για υπερβολικά κέρδη κάποιων διαιτητών στο στοίχημα.
 
Συγκεκριμένα, έκανε έρευνα για τους μισθούς των διαιτητών και τα ποσά που προέκυψαν,

δείχνουν ότι η διαιτησία κάθε άλλο παρά ερασιτεχνική θα πρέπει να θεωρείται.



Ένας διαιτητής της Super League λαμβάνει για κάθε αγώνα 1.540 ευρώ καθαρά, οι βοηθοί εισπράττουν 550 ευρώ και ο τέταρτος 300 ευρώ. Στο Κύπελλο οι αμοιβές διαμορφώνονται ανάλογα με τη φάση της διοργάνωσης και κυμαίνονται από 400 έως 800 ευρώ, ενώ στον τελικό η αμοιβή ισούται με αυτήν ενός αγώνα πρωταθλήματος (1.540 ευρώ).


 Τα ενδιαφέροντα!: Πόσα παίρνουν οι διαιτητές! 

Σύζυγος πολιτικού, στήνει ήδη πολυεθνική με φορτηγά!!!

«Βόμβα» μεγατόνων φέρνει στη δημοσιότητα ο «ΕΚ»! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, μεθοδεύεται η νομοθετική απαγόρευση των περισσότερων τύπων φορτηγών ΔΧ και η υιοθέτηση (με την επίκληση περιβαλλοντικών αιτίων στο πλαίσιο της «πράσινης ανάπτυξης») νομοθεσίας, που θα επιτρέπει μόνο την κυκλοφορία φορτηγών με προδιαγραφές euro-5, στο Λεκανοπέδιο αρχικά.  

Η δικαιολογία θα είναι η μείωση των ρύπων... Σημειώνουμε εδώ ότι η κοινοτική οδηγία για τα φορτηγά που πληρούν την προαναφερόμενη προδιαγραφή, ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2009. Όπως μαθαίνουμε, επιχειρηματίας και γνώστης των εξελίξεων, σύζυγος γνωστής πολιτικού, έχει ετοιμαστεί για τη δημιουργία εταιρείας με εκατοντάδες (για 700 μάθαμε!) φορτηγά ΔΧ, έχοντας ήδη μιλήσει με την κινεζική COSCO, για συνεργασία εν όψει της κλιμάκωσης των δραστηριοτήτων των Κινέζων στον Πειραιά! «Έτοιμα» πράγματα, σε μια αγορά όπου κάποιοι έχοντας εσωτερική πληροφόρηση, κάνουν ό,τι θέλουν, «αποτελειώνοντας» τους Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενους! 

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, δέχονται την (δια της κυβέρνησης) επίθεση των πολυεθνικών, που θέλουν να εξαλείψουν τις επαγγελματικές συντεχνίες και να δημιουργήσουν μονοπώλια στις μεταφορές, ώστε να ελέγχουν όχι μόνο την παραγωγή αλλά και τη διάθεση των προϊόντων (κυρίως των τροφών και των καυσίμων). 

Την ίδια ώρα, αν και όλοι στην κυβέρνηση μιλούν για «άνοιγμα του επαγγέλματος», στην ουσία μεθοδεύουν το κλείσιμό του για τους Έλληνες. Εταιρείες και οδηγοί από παρακείμενες βαλκανικές χώρες (κυρίως από τη Βουλγαρία που ανήκει στην ΕΕ...) αναμένεται να κατακλύσουν την αγορά, «σπάζοντας» τις τιμές προς τα κάτω... Φυσικά, για τις πολυεθνικές το ζητούμενο είναι και η μείωση του κόστους στις μεταφορές, άσχετα αν αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα ασφαλείας στους ελληνικούς δρόμους. 

Εδώ, βλέπουμε ότι έτσι όπως πάει το πράγμα, οι Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, σε λίγο δεν θα μπορούν να δουλέψουν ούτε ως οδηγοί-υπάλληλοι των μεγάλων εταιρειών που θα δημιουργηθούν, καθώς η αγορά «ανοίγει» και οι αλλοδαποί θα δουλέψουν, όπως είναι προφανές, περισσότερο και για λιγότερα! Τις επιπτώσεις για τους ελληνικούς δρόμους, τις αναφέραμε ήδη...

http://www.elkosmos.gr

Είκοσι κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν αλλοδαπό στην Κυψέλη...

Αυξάνονται τα κρούσματα ρατσιστικής επίθεσης στη χώρα μας. Αυτήν την φορά θύμα ήταν ένας Πακιστανός, ο οποίος τα ξημερώματα της Τετάρτης δέχθηκε επίθεση από είκοσι κουκουλοφόρους, στην πλατεία Κυψέλης.

Οι δράστες τον ξυλοκόπησαν άγρια και κάποια στιγμή που αυτός ξέφυγε και προσπάθησε να απομακρυνθεί, ένας από τους δράστες πέταξε εναντίον του δύο βόμβες μολότοφ χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Οι αστυνομικοί μιλούν για ρατσιστική επίθεση…

zougla.gr
http://www.madata.gr/

Σε κίνδυνο εξαφάνισης το ένα πέμπτο των φυτών του κόσμου..

Περισσότερο από το 20% των περίπου 380.000 γνωστών ειδών φυτών σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζει κίνδυνο εξαφάνισης, δείχνει η πρώτη εκτίμηση για τη βιοποικιλότητα της χλωρίδας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 80% της απειλής για το πράσινο του πλανήτη αντιστοιχεί στην ανθρώπινη δραστηριότητα, και συγκεκριμένα στην μετατροπή των ενδιαιτημάτων σε καλλιεργήσιμη γη και βοσκοτόπια, υπολογίζουν οι ερευνητές.
Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από ειδικούς των διάσημων Βασιλικών Βοτανικών Κήπων του Κιους έξω από το Λονδίνο. Τα αποτελέσματα (με την ονομασία Δειγματοληπτικός Δείκτης Κόκκινης Λίστας) καλύπτουν ένα σημαντικό κενό στην εικόνα για την κατάσταση του πλανήτη, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άλλοι δείκτες βιοποικιλότητας, όπως η Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών, αφορούν κυρίως τα σπονδυλωτά ζώα.
«Η μελέτη επιβεβαιώνει αυτό που υποψιαζόμασταν -τα φυτά απειλούνται και η κύρια αιτία είναι η ανθρωπογενής απώλεια ενδιαιτημάτων» δήλωσε ο Στίβεν Χόπερ, διευθυντής των Βοτανικών Κήπων του Κιους. «Δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας τα φυτικά είδη να εξαφανίζονται. Τα φυτά είναι η βάση όλης της ζωής στη Γη προσφέροντας καθαρό αέρα, νερό, τροφή και καύσιμα. Από αυτά εξαρτάται η ζωή όλων των ζώων και των πτηνών, από αυτά εξαρτώμαστε κι εμείς» επισήμανε.
Οι συντάκτες της μελέτης εκτιμούν ότι τα φυτά απειλούνται περίπου όσο τα θηλαστικά της Γης. Απειλούνται επίσης περισσότερο από τα πτηνά αλλά λιγότερο από τα αμφίβια και τα κοράλλια, αναφέρει το πρακτορείο AFP.
H ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο είναι τα γυμνόσπερμα φυτά, στα οποία κατατάσσονται σήμερα 700-900 είδη, ανάμεσά τους τα κωνοφόρα, τα κυκαδόφυτα και το γκίνγκο.
Η μελέτη αναμένεται να αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων σε διάσκεψη του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας τον Οκτώβριο. Στη διάσκεψη αυτή, οι χώρες που έχουν επικυρώσει τη διεθνή Συνθήκη για τη Βιολογική Ποικιλότητα θα θέσουν νέους στόχους για την προστασία των ειδών του πλανήτη.

Newsroom ΔΟΛ
http://www.slap.gr/

Παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στη Φούρκα Χαλκιδικής!!!


Μεγάλη επιχείρηση του ΣΔΟΕ και του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη Χαλκιδική, στην περιοχή Κασσανδρείας. 

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον δύο διοικητές της ΕΛΑΣ με τα αρχικά Γ.Τ. και Γ.Π.  -ο ένας διοικητής Τμήματος και ο άλλος διοικητής Ασφαλείας- ενώ έχουν προσαχθεί για ανάκριση τουλάχιστον 20 άτομα. Η επιχείρηση αφορά την εξάρθρωση μεγάλου δικτύου κατασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων με τεράστιο τζίρο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι Χ.Μ. και Α.Μ. από την Κασσανδρεία, ο Ν.Π. που διατηρεί κατάστημα ηλεκτρονικών και ο Σ.Κ. έμπορος σιτηρών. Οι συλλήψεις έλαβαν χώρα στην Καλλιθέα και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την τοποθεσία Φούρκα, όπου στις 7 Ιουνίου είχε εντοπιστεί ένα σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων.

Τότε οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ αντελήφθησαν πως στην υπόθεση θα έπρεπε να είναι αναμεμιγμένα και άτομα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ενδεχομένως και λιμενικές. Η έρευνα συνεχίστηκε επί μακρόν και σε όλη την Ελλάδα, προφανώς δε και στο εξωτερικό, αφού τα λαθραία τσιγάρα στέλνονταν και στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι συσκευασίες παρέπεμπαν σε κυπριακές μάρκες τσιγάρων.


Η κοινή επιχείρηση ΣΔΟΕ – Εσωτερικών Υποθέσεων άρχισε από Τρίτη και κορυφώθηκε την Τετάρτη στις 10:00 με τις συλλήψεις των δύο αξιωματικών της ΕΛΑΣ αλλά και κατοίκων της περιοχής. Αυτή η φάση της επιχείρησης έληξε κατά τις 15:00 με τη μεταφορά των συλληφθέντων στα Κεντρικά της ΕΛΑΣ, στη Θεσσαλονίκη. Την επιχείρηση παρακολουθούσαν σε όλες της τις λεπτομέρειες τέσσερις εισαγγελείς.

Ιστορικό

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τυχαία, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 7 Ιουνίου στην περιοχή Κελί, στη Φούρκα της Χαλκιδικής. Όταν οι πυροσβέστες κλήθηκαν στο σημείο, ανακάλυψαν

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τη φωτιά της 7ης Ιουνίου
Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τη φωτιά της 7ης Ιουνίου
ότι σε αποθήκη που χρησιμοποιούνταν ως στάβλος, υπήρχε καλά κρυμμένο ένα παράνομο εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων.

Τις έρευνες ανέλαβε άμεσα η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, συνεπικουρούμενη από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής. Τα «στόματα» παραμένουν ερμητικά κλειστά, αφού η υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή και άκρως επικίνδυνη, με τα ονόματα των επιχειρηματιών που κρύβονται πίσω από το λαθρεμπόριο να είναι ιδιαίτερα γνωστά στο χώρο. Η είδηση, ωστόσο, επιβεβαιώνεται απ' όλες τις πηγές.


Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς την τελευταία εβδομάδα και οι καταγγελίες είναι τόσο σοβαρές, ώστε κάποιοι συσχετίζουν την υπόθεση με αιφνίδιους θανάτους τελωνειακών το τελευταίο διάστημα.


Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ωστόσο η Αστυνομική Διεύθυνση σχηματίζει δικογραφία εις βάρος συγκεκριμένων ατόμων.


Το σίγουρο είναι, όπως αποκαλύπτουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 7 Ιουνίου μόνο τυχαία δεν ήταν. Πρόκειται για εμπρησμό, για «τυπικό» ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το εργαστήριο σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς. Και το μήνυμα που εστάλη, σαφές.


Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τη φωτιά της 7ης Ιουνίου
Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τη φωτιά της 7ης Ιουνίου
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικόπεδο στο οποίο στεγάζεται το κτίριο έχει περάσει τα δύο τελευταία χρόνια στα χέρια ομογενούς από τη Ρωσία. Το εργαστήριο λειτουργούσε υπό την κάλυψη Ιππικού Ομίλου και φυλασσόταν σε 24ωρη βάση από Έλληνες και αλλοδαπούς υπηκόους. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι κάτι το ύποπτο συνέβαινε στην περιοχή. Ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται. Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι και υπάλληλοι του Δήμου Κασσανδρείας έκαναν καθημερινά περιπολίες στην περιοχή, φοβούμενοι το ενδεχόμενο πυρκαγιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά από διερχόμενους οδηγούς και όχι από τους φύλακες του κτιρίου. Αμέσως μετά τον εμπρησμό, δε, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες εξαφανίστηκαν από προσώπου γης.


Στο συνολικής έκτασης 700 τετραγωνικών μέτρων οικόπεδο λειτουργούσε ένα καλά εξοπλισμένο και σύγχρονο εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων, με παλέτες καπνού, χαρτιά και πακέτα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα παρασκεύαζε τσιγάρα κυπριακής μάρκας, τα οποία διοχετεύονταν μέσα από καλά οργανωμένες «διαδρομές» τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα, χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό, στερώντας από το κράτος εκατομμύρια ευρώ από τη μη απόδοση ΦΠΑ.




Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, ειδικό στέλεχος της Philip Morris, στην οποία ανήκει η κυπριακή μάρκα, έχει κληθεί στη Χαλκιδική, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στο χώρο και να καταγράψει τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα.


Στο «στόχαστρο» των διωκτικών Αρχών βρίσκονται, μεταξύ άλλων, και άνθρωποι σε θέσεις «κλειδιά», όπως τελωνειακοί και λιμενικοί. Πρόκειται για τους «συνδετικούς κρίκους» που φρόντιζαν να κάνουν τα... στραβά μάτια, ώστε τα παράνομα φορτία να μπαινοβγαίνουν από τα σύνορα χωρίς ελέγχους.


Αστυνομία και ΥΠΕΕ κρατούν χαμηλούς τους τόνους, δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική και τυχόν ανακοινώσεις μπορεί να τη θέσουν σε κίνδυνο. Εντός των επόμενων ημερών, ωστόσο, αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις, αφού η Βόρεια Ελλάδα «βράζει» από τη δράση των κυκλωμάτων που δρουν κάτω από τη μύτη ή με την ανοχή των Αρχών.

Φωτογραφίες:
http://www.zougla.gr/

"Σώστε με από ... τη γάτα!!!"


Στην αστυνομία τηλεφώνησε ένας άνδρας από την Αγγλία όχι επειδή του επιτέθηκαν ή τον λήστεψαν αλλά επειδή μπήκε γάτα στο σπίτι του!

Οι τηλεφωνήτριες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους και ξαναζήτησαν να επαναλάβει την καταγγελία του. "Γάτα, γάτα, γάτα!", φώναζε και παρακαλούσε να έρθουν αστυνομικοί ώστε να διώξουν το ζώο από την οικία του.



Μάλιστα σε κάποια στιγμή ο άνδρας ούρλιαζε "Πρέπει να κοιμηθώ, είναι στο σπίτι μου". Οι υπεύθυνοι τον συμβούλευσαν να πάει στο σημείο και να τη βγάλει έξω από το σπίτι του.


Εκτός από τη συγκεκριμένη κλήση έχουν γίνει και άλλες παράξενες στο παρελθόν όπως ένας έφηβος που κατήγγειλε τους γονείς του επειδή άλλαξαν τη διακόσμηση του δωματίου του και δεν του άρεσε ή πολλές λάθος κλήσεις από ξεκλείδωτα κινητά.


"Τουλάχιστον 4.500 παράξενες κλήσεις δεχόμαστε κάθε χρόνο στο αστυνομικό τμήμα. Αυτό μας καθυστερεί από την εξυπηρέτηση κλήσεων που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια", είπε ο Andy Poole από το αστυνομικό τμήμα.

Πηγη : cosmo.gr
TNSite

Εβραϊκό περιοδικό εξιστορεί σε κόμικς πως να μαγειρέψεις και να φας έναν Έλληνα!!(Δεν το πιστεύετε; Δείτε το)!!!!!!!!!!!



Η διπλανή σελίδα (κλίκ για μεγένθυση) είναι κόμικ από γνωστό Εβραϊκό περιοδικό (το Heeb magazine). 

 Η "αστεία" ιστοριούλα του κόμικ εξιστορεί πως οι Εβραίοι μπορούν να μαγειρεύουν έναν... "Gentile" δηλαδή έναν ειδωλολάτρη ή έναν μη Εβραίο και φυσικά να τον τρώνε σε γεύμα. 

Το όνομα "Gentile" το χρησιμοποιούσαν οι Εβραίοι από τα αρχαία χρόνια για να δηλώσουν τους Έλληνες ειδωλολάτρες και γενικά κάθε μη Εβραίο.  

Το περιοδικό όμως εκδίδεται σήμερα και όχι στα αρχαία χρόνια.. Μέχρι και σήμερα οι Εβραίοι γουστάρουν ως γνήσιοι ανθρωποφάγοι να τρώνε τους Gentile Έλληνες...Δείτε και μόνοι σας και ας διακινδυνέψω να με πουν αντισημίτη..


ΒΙΣΑΛΤΗΣ
http://paspartoy.blogspot.com/

Υπέρβαροι έξι στους 10 Έλληνες!!!

Έξι στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. 

Η Ελλάδα μάλιστα, βρίσκεται στη 10η θέση των κρατών με τους περισσότερους υπέρβαρους πολίτες: το 58,9% του πληθυσμού.

Στο Μεξικό ανήκει ο τίτλος του πιο υπέρβαρου έθνους στον πλανήτη, με ποσοστό που φτάνει το 69,5% του πληθυσμού. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Βρετανία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Καναδάς, Χιλή, Ελλάδα, Σλοβενία, Λουξεμβούργο και Ισπανία. 

Σύμφωνα με την έκθεση «Η παχυσαρκία και η οικονομία της πρόληψης» του ΟΟΣΑ, που έγινε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας στον ανεπτυγμένο κόσμο. 

Πριν το 1980, τα ποσοστά δεν ξεπερνούσαν το 10% του πληθυσμού. Από τότε, οι παχύσαρκοι έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί, ενώ υπέρβαρο είναι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού, τουλάχιστον στα μισά κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ. 


http://seleo.gr

Μετ’ εμποδίων οι έρευνες για το θησαυρό του Αλή Πασά!!!

Οι Τρικαλινοί ζήτησαν και πήραν αύξηση του μερίσματος...
 
Καθυστερεί η έναρξη των ερευνών για το θησαυρό του Αλή Πασά στο Δήμο Βασιλικής Τρικάλων, λόγω οικονομικών και γραφειοκρατικών εμποδίων.


Όπως εξήγησε ο Τρικαλινός δημοσιογράφος Θανάσης Βλάχος, ο Δήμος Βασιλικής ζήτησε από τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία, που φιλοδοξεί να ανακαλύψει τις λίρες και τα χρυσαφικά του Αλή του Τεπενελνή, αύξηση του μερίσματος από 8 στο 11%. 

Ο επιχειρηματίας δέχτηκε, υπήρξε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλικής, αλλά εκκρεμεί η έγκριση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.Έτσι αναμένεται η ανασκαφή να ξεκινήσει στα μέσα ή στο τέλος Οκτωβρίου, ίσως και αργότερα, και αναμένεται να διαρκέσει για πολύ καιρό.Εδώ προκύπτει και ένα άλλο πρόβλημα, καθώς η άδεια εργασιών είναι διάρκειας ενός μηνός.

ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Να σημειωθεί πως όταν ο Αλής μετά την πολύμηνη πολιορκία των Ιωαννίνων, καταφεύγει στο νησάκι της λίμνης στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα και με παγίδα πέφτει νεκρός, οι θησαυροί που καταμετρά ο Χουρσίτ πασάς – απεσταλμένος του σουλτάνου- είναι μόνο 45.000.000 γρόσια.Θεωρούνται πολύ λίγοι για το μέγεθος της ανάπτυξης που είχε πάρει το πασαλίκι των Ιωαννίνων, με συνέπεια να αποκεφαλιστεί ως ύποπτος και ο Χουρσίτ πασάς.Από τότε δεν έπαψαν οι διάφορες φημολογίες για τον χαμένο θησαυρό του Αλή πασά και η αναζήτησή του από χρυσοθήρες παλιότερα, αλλά και πρόσφατα.

ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ!..
Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913, μια ιταλική εταιρεία πήρε άδεια, και για πέντε χρόνια κατέσκαψε κάθε πιθανή περιοχή με εκατοντάδες εργάτες, αναζητώντας τον θησαυρό. Εγκατέλειψε όμως στη συνέχεια την προσπάθεια της.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

http://epirusgate.blogspot.com/

BBC - CNN: Kυρίαρχοι και στο Internet!!!!

Οι μεγάλοι της παγκόσμιας τηλεοπτικής ενημέρωσης κυριαρχούν και στο Internet. Οι ιστοσελίδες του BBC και του CNN είναι κορυφαίες επιλογές των χρηστών του διαδικτύου που παρακολουθούν τα γεγονότα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Google το BBC on line έχει 41.000.000 μοναδικούς χρήστες το μήνα και το CNN 31.000.000 μοναδικούς χρήστες καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις ενός παγκόσμιου κοινού που ενημερώνεται από το Internet.

Οι θέσεις αυτές για τους δύο γίγαντες της ενημέρωσης υποδηλώνουν τη μεγάλη σημασία που έδωσαν εδώ και πολλά χρόνια στις ειδήσεις από το διαδίκτυο το οποίο πρωταγωνιστεί ήδη στην ενημέρωση.

Η ιστοσελίδα του BBC έκανε πρεμιέρα το Νοέμβριο του 1997 με στόχο να περιέχει διεθνή ειδησεογραφική κάλυψη αλλά και ειδήσεις για το βρετανικό κοινό. Στα 13 χρόνια λειτουργίας το BBC έκανε πολλές αλλαγές, τόσο στην εμφάνιση του portal όσο και στο περιεχόμενό του, οι οποίες θεωρήθηκαν πρωτοποριακές.


Το CNN έκανε πρεμιέρα στο διαδίκτυο δύο χρόνια νωρίτερα από το BBC, το 1995. Το αμερικανικό δίκτυο έκανε κι αυτό πολλές αλλαγές για να προσελκύσει το παγκόσμιο κοινό, να συντηρήσει τη φήμη του και να καταστεί τόσο δημοφιλές όσο και στην τηλεόραση.


Βασικά στοιχεία της επιτυχίας και των δύο κορυφαίων ενημερωτικών portal είναι η ταχύτητα, η πληρότητα, η αξιοπιστία και οι αμέτρητες πηγές ειδήσεων που έχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλα αυτά όμως μαζί με ένα μοναδικό πλεονέκτημα: Την εμπειρία της 24ωρης αδιάκοπης ενημέρωσης που μόνο τα ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα έχουν.



http://thestinis.blogspot.com 

http://gatamedia.blogspot.com

5+1 λύσεις για το... καυτό πετρέλαιο..!

Ηλιακοί συλλέκτες, καλύτερες μονώσεις, ενεργειακά τζάκια, πράσινο στις οροφές, φυσικό αέριο και χρήση του κλιματιστικού είναι έξι λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί στους πολίτες προκειμένου να μειώσουν ή να αποφύγουν την κατανάλωση πετρελαίου τον φετινό χειμώνα.Και αυτό διότι η ενδεχόμενη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης θα τσουρουφλίσει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Μία από τις πιο οικονομικές μεθόδους για θέρμανση είναι ένα σύστημα που θα λειτουργεί με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών. «Με την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών σε 8 τ.μ... (κοστίζουν περίπου 400 ευρώ) και ενός μηχανισμού αντιστάθμισης της θερμοκρασίας (κοστίζει περίπου 150 ευρώ) οι πολίτες μπορούν να έχουν θέρμανση χωρίς χρήση πετρελαίου, στο υφιστάμενο σύστημα με τον λέβητα. Με την προϋπόθεση ότι η εξωτερική θερμοκρασία θα είναι πάνω από 8-10 βαθμούς Κελσίου» λέει στα «ΝΕΑ» ο αναπληρωτής καθηγητής Μηχανολογίας στα ΤΕΙ Χαλκίδας κ. Μιχάλης Βραχόπουλος.

Οπως προσθέτει μελέτη του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Ερευνών του ΤΕΙ Χαλκίδας που έγινε σε κτίριο 300 τ.μ. στην Τρίπολη, όπου τοποθετήθηκε εγκατάσταση με ηλιακούς συλλέκτες, η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει έως και το 70%. «Πρόκειται για μια λύση με την οποία οι πολίτες έχουν άμεση απόσβεση των χρημάτων τους. Μάλιστα η παρέμβαση μπορεί εφαρμοστεί σε όλα τα κτίρια».

Φθηνότερος ο κλιματισμός

Ο καθηγητής αναφέρει πως ειδικά φέτος σε περίπτωση που το πετρέλαιο θέρμανσης φτάσει να πωλείται 1,20 ευρώ το λίτρο η λύση της θέρμανσης με κλιματισμό θα αποδειχθεί πιο οικονομική. Ούτως ή άλλως, η θέρμανση με κλιματισμό είναι η καλύτερη και πιο αποδοτική ενεργειακά λύση». Υπολογίζεται ότι για θέρμανση με κλιματισμό μία οικογένεια σε ένα σπίτι 100 τ.μ. χρειάζεται περίπου 370- 400 ευρώ τον χρόνο.

Απεξάρτηση από το πετρέλαιο προσφέρει και η λύση της θέρμανσης με ενεργειακό τζάκι ή ενεργειακή ξυλόσομπα. Οπως τονίζουν οι ειδικοί και τα δύο μπορούν να θερμάνουν επαρκώς ένα σπίτι 80 - 120 τ.μ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα, προσθέτουν, είναι πως η καύσιμη ύλη, δηλαδή τα ξύλα, είναι πολύ φτηνότερη σε σύγκριση με το πετρέλαιο. Κοστίζουν από 8 έως 18 λεπτά (ανάλογα το ξύλο). «Για παράδειγμα ξύλα μπορεί να βρει κανείς ακόμη και χωρίς χρήματα.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο με το πετρέλαιο» λέει ο κ. Κώστας Φράγκος που εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της πώλησης και εγκατάστασης τζακιών.

Το ενεργειακό τζάκι

Πάντως τα οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων για όσους επιλέξουν αυτές τις λύσεις δεν θα είναι άμεσα λόγω του σχετικά υψηλού κόστους αγοράς και εγκατάστασης. Ενα ενεργειακό τζάκι κοστίζει από 1.000 έως 2.000 ευρώ. Είναι πιθανόν όμως να χρειαστούν άλλα τόσα έξοδα για τις εργασίες εγκατάστασης. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και το κόστος για όσους διαθέτουν συμβατικά τζάκια και επιθυμούν να τα μετατρέψουν σε ενεργειακά.

Η μόνωση της ταράτσας

Ακόμη μία παρέμβαση που μπορεί προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας είναι η μόνωση της ταράτσας ή η φύτευσή της (πράσινη στέγη). Το κόστος για να δημιουργηθεί μία πράσινη ταράτσα είναι από 80 έως 120 ευρώ το τ.μ. Το αποτέλεσμα είναι 35% μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στον τελευταίο όροφο.

Πιο οικονομικές λύσεις που όμως μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι- ειδικά τους τελευταίους ορόφους- κατά τους χειμερινούς μήνες είναι η τοποθέτηση γλαστρών στην ταράτσα. Αυτή η παρέμβαση έχει κόστος περίπου 6 ευρώ ανά τ.μ. Ακόμη πιο φτηνή είναι η απλή μόνωση της ταράτσας: κοστίζει περίπου 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στα παλιά σπίτια

Μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου μπορεί να επιτευχθεί και με τη βελτίωση των μονώσεων, ειδικά στα παλαιά σπίτια. Σ΄ αυτήν την περίπτωση η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει έως και το 20%. Μία τέτοια παρέμβαση κοστίζει 50-70 ευρώ ανά τ.μ. (για εξωτερική μόνωση) και 30-50 ευρώ (για εσωτερική).

Πλήρη απαλλαγή από την κατανάλωση πετρελαίου προσφέρουν τα γεωθερμικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Τα συστήματα αυτά εκμεταλλεύονται τη σταθερή θερμοκρασία του υπεδάφους (17-18 βαθμούς Κελσίου) σε συγκεκριμένο βάθος και με την κυκλοφορία του νερού προσφέρουν θέρμανση τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι. Ωστόσο, το μεγάλο μειονέκτημά τους είναι το υψηλό κόστος εγκατάστασης που φθάνει τα 20.000-25.000 ευρώ. Ετσι η απόσβεση της αγοράς και εγκατάστασης γίνεται ύστερα από 5 ώς 7 χρόνια.

5.700 θάνατοι κάθε χρόνο στην Ελλάδα από έλλειψη θέρμανσης

ΜΙΑ ΑΠΟ τις ευρωπαϊκές χώρες με την υψηλότερη θνησιμότητα τον χειμώνα είναι η Ελλάδα, όπως έχει δείξει παλαιότερη έρευνα. Κύρια αιτία είναι ότι μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να μονώσουν και να θερμάνουν επαρκώς τα σπίτια τους.

Η μελέτη- είχε δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Εpidemiology and Community Ηealth»- είχε δείξει πως 5.700 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα από το κρύο. Από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο η θνησιμότητα αυξάνεται κατά 28% στην Πορτογαλία, κατά 21% στην Ισπανία και στην Ιρλανδία και κατά 18% στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα με τον ηπιότερο χειμώνα.

Η ίδια έρευνα είχε δείξει πως μόλις το 12% των ελληνικών σπιτιών έχουν μονωμένους τοίχους, ενώ μόνωση στην οροφή έχει το 16% και μόνωση στα πατώματα το 6%. Μικρό ποσοστό σπιτιών, σύμφωνα με την έρευνα, είχαν διπλά τζάμια στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, μόλις το 8%.

Αντιστοίχως, στη Φινλανδία και στη Σουηδία δεν υπάρχει σπίτι χωρίς μόνωση σε όλα τα επίπεδα. Σε χειρότερη κατάσταση από τους Ελληνες στον τομέα αυτό ήταν μόνον οι Πορτογάλοι.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως περίπου 3 στα 10 ελληνικά σπίτια παρουσίαζαν ένδεια καυσίμων. Δηλαδή δεν θερμαίνονται σωστά διότι το κόστος της θέρμανσης είναι δυσανάλογο σε σχέση με την οικονομική δυνατότητα των ενοίκων τους.

Πηγή:http://katse-kala.blogspot.com/2010/09/51.html

http://kontiloforos.blogspot.com

Αποκαθήλωσαν χριστιανικές εικόνες για λόγους... αισθητικής!!!!!


Όπως καταγγέλλουν ασθενείς και εργαζόμενοι, χθες, με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου, έγινε αποκαθήλωση των θρησκευτικών εικόνων από τους διαδρόμους του νοσοκομείου και από τους θαλάμους των ασθενών. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η ενημέρωση για την απόφαση αυτή...

η οποία ισχυρίζονται ότι βασίζεται σε κοινοτική οδηγία- ελήφθη την περασμένη Παρασκευή. “Υπάρχει εντολή από τη διοίκηση να κατέβουν τα σύμβολα πίστεως από τους θαλάμους και τους διαδρόμους, κάτι που έγινε σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες). Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή της διοίκησης βασίζεται σε κοινοτική οδηγία”, δηλώνει στη “Μ” η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Θεαγενείου Χαρούλα Σαραϊλή. Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι κοινοτικές οδηγίες δεν είναι νόμος και προσθέτει ότι υπάρχουν και άλλες κοινοτικές οδηγίες οι οποίες είναι προς όφελος των ασθενών και των εργαζομένων, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου δεν τις εφαρμόζει. “Σε έναν τέτοιον ιδιαίτερο χώρο, όπως το νοσοκομείο, όπου οι ασθενείς εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην επιστήμη και στον Θεό, είναι αδιανόητο να γίνονται τέτοιες ενέργειες”, είπε η κ. Σαραϊλή.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Θεαγενείου Άρης Μουσιώνης δηλώνει κατηγορηματικά ότι πρόκειται για δική του απόφαση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με κοινοτική οδηγία. “Οι εικόνες βγήκαν μόνο από τους διαδρόμους, διότι το θέαμα είχε γίνει πλέον αντιαισθητικό, και όχι από τους θαλάμους των ασθενών. Τις εικόνες που κατεβάσαμε τις τοποθετήσαμε στην εκκλησία του νοσοκομείου, στους θαλάμους των ασθενών και στα γραφεία των εργαζομένων καθώς και στο δικό μου”, διευκρινίζει ο κ. Μουσιώνης. Τέλος, συμπληρώνει ότι για το θέμα που ανέκυψε δέχτηκε τηλεφώνημα από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, στον οποίο εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής του. Ο κ. Άνθιμος αποδέχτηκε την ενέργεια αυτή.


Της Νικολέτας Μπούκα
Rania
makthes.gr

http://stakarfia.blogspot.com

Η κυρία..., κύριος για σεξ !!

Μια 25χρονη στις ΗΠΑ, κατάφερε να ξεγελάσει μια νεαρή γυναίκα για έξι χρόνια προσποιούμενη ότι είναι άνδρας. Παρουσιαζόταν ως κύριος Brooks, ωστόσο η τύχη της τελείωσε όταν το δεύτερο θύμα της την κατάλαβε. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη με σκοπό το σεξ

Προκειμένου να κάνει σεξ, ένας άνθρωπος, μπορεί να πει κάθε είδους ψέμα. Από το να μιλήσει για τη μεγάλη (ανύπαρκτη) περιουσία του, μέχρι να μιλήσει για τη δράση του υπέρ της Παγκόσμιας Ειρήνης, των ζώων και των φτωχών και κατατρεγμένων όλου του κόσμου.
Αλλά αυτό που έκανε μια 25χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ, δεν έχει προηγούμενο. 

Η Samantha Brooks προσποιούνταν ότι ήταν άνδρας για να μπορεί να κάνει σεξ με γυναίκες, κάτι που την οδήγησε στο δικαστήριο. Μεταμφιεζόταν και υιοθετούσε ανδρική συμπεριφορά για να οδηγεί άτομα του ίδιου φύλου στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με το BBC, με ένα από τα θύματά της, κατάφερε να προσποιείται για 6 ολόκληρα χρόνια! (τυφλή ήταν η άλλη;)
Δεν έγινε γνωστό το τι δήλωσε η 25χρονη όταν παρουσιάστηκε σε δικαστήριο του Perth, κατηγορούμενη για απάτη με σκοπό τη συνουσία.
Η κα Brooks είχε παρουσιαστεί σε μια νεαρή γυναίκα ως κύριος "Lee Brooks" και την έπεισε να συνάψουν ερωτική σχέση και να κάνουν σεξ. Το πώς ακριβώς κατάφερνε να την ξεγελά επί χρόνια δεν έχει διευκρινιστεί.

Το ίδιο κόλπο χρησιμοποίησε και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ξεγέλασε μια δεύτερη γυναίκα στο Perth και την έπεισε να κάνουν σεξ. Όμως αυτή τη φορά ίσως η μεταμφίεση να μην πέτυχε, διότι ακολούθησε καταγγελία.

Το δικαστήριο, αφού άκουσε όσα είχε να πεί αποφάσισε να παρατείνει την προφυλάκισή της, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.


 http://news247.gr/

Αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο..!!

Πράσινο φως με επικαιροποιημένο νόμο για έναρξη ερευνών στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελληνικό χώρο, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου. Ανοίγει η προσέλκυση επενδυτών και η διαδικασία χορήγησης αδειών έρευνας. Στο 50% η ενεργειακή κάλυψη της Ελλάδας από το πετρέλαιο

Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι νέες νομοθετικές αλλαγές με τις οποίες το Δημόσιο αναμιγνύεται ενεργά τόσο στην έρευνα όσο και στην εκμετάλλευση, των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Δηλαδή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Το εν λόγω νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση προετοιμασίας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία δημόσιου φορέα έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, το οποίο θα είναι και το πρώτο βήμα της προσπάθειας αυτής.

Για να θωρακισθεί το όλο εγχείρημα δίνεται βάρος στην εισαγωγή νομοθετικών αλλαγών οι οποίες θα διευκολύνουν τις έρευνες υδρογονανθράκων, με περιβαλλοντικά όμως κριτήρια. Αυτό θα γίνεται με την αυστηρή εφαρμογή της εθνικής και κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα των οδηγιών 94/22/ΕΚ, 2004/17/ΕΚ, αλλά και 2001/42/ΕΕ, οι οποίες και κανονίζουν το καθεστώς των θαλάσσιων ερευνών για τους υδρογονάνθρακες.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα εστιάζει σε δύο βασικούς άξονες. Αφενός στην προσέλκυση επενδυτών μέσα από την παροχή γενναίων κινήτρων, αφετέρου θα εναρμονίζει τη χώρα μας με τις διεθνείς πρακτικές που έχουν αναπτυχθεί για την ανάπτυξη δικαιωμάτων έρευνας υδρογονανθράκων.

Έτσι, η κάθε άδεια εκμετάλλευσης θα έχει ξεχωριστή διάρκεια η οποία θα ορίζεται μέσα στην άδεια, ανάλογα με τις ιδιομορφίες της κάθε περίπτωσης και δεν θα περιορίζεται στα 25 έτη όπως προβλέπει σήμερα το Ελληνικό Δίκαιο.

Να σημειωθεί πως το πετρέλαιο είναι ο κυρίαρχος υδρογονάνθρακας στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας καθώς τα ποσοστά του είναι σταθερά πάνω από το 50%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 99,5% του αργού πετρελαίου που διατίθεται για διύλιση, εισάγεται από το εξωτερικό και μόνο το 0,5% παράγεται στην Ελλάδα.

Άκρως σημαντικό στοιχείο εάν αναλογισθεί κάποιος πως για την προμήθεια πετρελαιοειδών από το εξωτερικό πληρώνουμε ετησίως το 4,6% του ΑΕΠ.
Το 56% της συνολικής κατανάλωσης παρατηρείται στον τομέα των μεταφορών.
Η βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 18,5%, ενώ οι υπόλοιποι κλάδοι (οικιακός, εμπορικός, κ.α.) αντιπροσωπεύουν το 25%

 http://news247.gr

Αποκάλυψαν σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη ..!!!

Σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, το οποίο καταστρώθηκε στο Πακιστάν, αποκάλυψαν και απέτρεψαν μυστικές υπηρεσίες.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο πηγές υπηρεσιών πληροφοριών, ταυτόχρονες επιθέσεις είχαν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο και σε μεγάλες γαλλικές και γερμανικές πόλεις, διευκρινίζοντας παράλληλα πως αν και ο σχεδιασμός βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο, οι επιθέσεις δεν θα ήταν άμεσες.

Σύμφωνα πάντα με το Sky News, τις επιθέσεις σχεδίαζαν αντάρτες με έδρα το Πακιστάν, οι οποίοι όμως βρίσκονταν για αρκετό καιρό υπό παρακολούθηση. Για το σοβαρότερο σχεδιασμό επιθέσεων που έχει κάνει η Αλ Κάιντα τα τελευταία χρόνια, έκανε λόγο το BBC, εκτίμηση με την οποία συμφώνησε και το Sky News που μετέδωσε ότι η εν λόγω επιχείρηση είχε σχέση με την αλ Κάιντα και πολύ πιθανόν με τους Ταλιμπάν.

Το σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη αποκαλύφθηκε χάρη στη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, διευκρινίζει το Sky News.

http://www.news21.gr/

Έκλεψαν απόρρητα έγγραφα από την ASIO !!!

Εμπιστευτικά έγγραφα υψηλής ασφάλειας, αναφορικά με έρευνες της Αυστραλιανής Μυστικής Υπηρεσίας (ASIO) κι άλλων συναφών υπηρεσιών, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας, ύστερα από πληροφορίες, σε κατοικία ατόμου που καλλιεργούσε μαριχουάνα.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, η ερωτική σύντροφος του συλληφθέντα για καλλιέργεια μαριχουάνας, είχε εργαστεί σε διάφορες μυστικές υπηρεσίες, όπως την Αυστραλιανή Μυστική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Αστυνομικής Ακεραιότητας, την Αστυνομική Υπηρεσία Δυτικής Αυστραλίας και Βικτώριας, καθώς επίσης και το υπουργείο Σωφρονιστικών Υποθέσεων της Βικτώριας. Οι αρχές θεωρούν ότι μέχρι πριν από 18 μηνών, η εν λόγω γυναίκα κατείχε υψηλόβαθμη θέση στην Υπηρεσία Αστυνομικής Ακεραιότητας και είχε πρόσβαση σε έγγραφα υψίστης εμπιστευτικότητας.


Οι υπηρεσίες που εμπλέκονται ερευνούν τώρα να βρουν πώς εκλάπησαν τα έγγραφα και αν το αποτέλεσμα σε κάποιες από τις υποθέσεις οι οποίες έχουν εκδικαστεί στο διάστημα αυτό, ενδέχεται να έχει επηρεαστεί από την κλοπή των πληροφοριών. 


http://www.zougla.gr/ 

Συνελήφθη οδηγός για παρακώληση

Άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν σήμερα, πριν από λίγη ώρα (13.15) έναν οδηγό φορτηγού στην Εθνική Οδό, Αθηνών – Κορίνθου για παρακώληση συγκοινωνιών.

Πηγές μάλιστα της αστυνομίας τονίζουν πως ο νόμος πλέον θα εφαρμόζεται και πέρα από τις συλλήψεις που θα υπάρξουν, θα επιβληθούν και διοικητικές ποινές όπως αφαίρεση της κυκλοφορίας του οχήματος. 

Θύμα ξυλοδαρμού ο Νίκος Αναστόπουλος...!!

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε το πρωί ο Νίκος Αναστόπουλος στο κέντρο του Κολωνακίου. Ο πρώην τεχνικός έπινε τον καθιερωμένο καφέ του στο αγαπημένο του στέκι όταν, λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι, τον πλησίασαν δύο άγνωστοι, ο ένας από τους οποίους ιδιαίτερα σωματώδης, και άρχισαν να τον χτυπούν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ακόμη και καρέκλες να εκτοξεύθηκαν προς το μέρος του πρώην ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή, ο οποίος μάλιστα φημολογούνταν ότι λίγο αργότερα θα έπαιρνε το αεροπλάνο για το Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να πάει και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΟΦΗ.

Ο Νίκος Αναστόπουλος κατάφερε να ξεφύγει αιμόφυρτος με χτυπήματα στο πρόσωπο και το φρύδι. Μπήκε στο εσωτερικό της καφετέριας και κινήθηκε προς το πατάρι, ενώ την ίδια ώρα οι δύο άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ταξιδέψει κανονικά για την Κρήτη, ενώ δεν έχει υποβληθεί ακόμα μύνηση κατ' αγνώστων.


star.gr

http://www.madata.gr/

«Σχολή γάμου» στην Αλεξανδρούπολη!!!!

«Σχολή γάμου» αποφάσισε να ανοίξει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος ,ώστε να μειωθούν τα διαζύγια και να παρέχονται συμβουλές για ζητήματα όπως η ανατροφή των παιδιών.


Στη συγκεκριμένη «σχολή», θα μπορούν να «φοιτούν» άνθρωποι  ηλικίας 18-50 ετών ,όπου θα συζητούν φλέγοντα ζητήματα για τη συνύπαρξη και τη συμβίωση των ζευγαριώνεντός γάμου.


Στην «σχολή», δικαίωμα «φοίτησης» θα έχουν και τα ανύπαντρα ζευγάρια, τα οποία επιθυμούν να προετοιμαστούν σωστά πριν δημιουργήσουν οικογένεια.


Τα πρώτα «μαθήματα»θα ξεκινήσουν στις 13 Οκτωβρίου, ενώ είναι η πρώτη φορά που Μητρόπολη προχωρά σε τέτοια πρωτοβουλία.

http://www.star.gr

Ποινές κάθειρξης στους φορτηγατζήδες από εδώ και πέρα..

Τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, μετά την απόφαση των τελευταίων να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους παρά την ασφυξία στην αγορά και τις εκκλήσεις του εμπορικού κόσμου.

Το πρωί υπήρξαν εντάσεις στην Μεταμόρφωση, όπου παραμένουν σταθμευμένα φορτηγά στην άκρη του δρόμου, όταν ξαφνικά πετάχτηκαν στην μέση του οδοστρώματος απεργοί για να σταματήσουν άλλα φορτηγά που εκτελούσαν κανονικά μεταφορές. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί επιπρόσθετο μποτιλιάρισμα και οι οδηγοί για ακόμα μία ημέρα να υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο, καθώς οδηγοί δέχτηκαν επίθεση ακόμα και με όπλα στην Λαμία, πιθανότατα από απεργούς, επειδή απλά έκαναν την... δουλειά τους. Σε ένα άλλο περιστατικό στην Καβάλα, τέσσερις ιδιοκτήτες φορτηγών σταμάτησαν αλλοδαπό οδηγό και τον ξυλοφόρτωσαν, ωστόσο ο ένας από αυτούς συνελήφθη λίγο αργότερα, αναγνωρίστηκε από το θύμα και θα περάσει αυτόφωρο.

Στο αυτόφωρο οδηγούνται και οι δύο συλληφθέντες που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια της Δευτέρας στη Μεταμόρφωση, όταν ένας απεργός δάγκωσε μάλιστα στο χέρι έναν ταξίαρχο της Αστυνομίας στην προσπάθειά του να διαφύγει. Και όλα αυτά συμβαίνουν παρόλο που (υποτίθεται ότι) ισχύει ακόμα το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης που υπέγραψε ο πρωθυπουργός τον Ιούλιο και δεν έχει αναιρεθεί.

Μπροστά πάντως σε αυτήν την κατάσταση, η κυβέρνηση σκληραίνει την στάση της και προωθεί αύριο κιόλας με διαδικασία του κατεπείγοντος νομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών για όσους απεργούν αν και είναι επιταγμένοι, καθιερώνοντας κάθειρξη για τους παραβάτες, δηλαδή φυλακή τουλάχιστον πέντε ετών!

http://www.star.gr/

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ τραυματίστηκε σε τροχαίο ...

Στο νοσοκομείο της Θήβας εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε αλλοδαπός σε διασταύρωση στη Θήβα.
 
Το τροχαίο έγινε στις 10 το πρωί όταν ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου της φωτογραφίας που φέρει Ρουμανικές πινακίδες παραβίασε stop στο Συνοικισμό στη Θήβα, στην οδό Αγίας Παρασκευής.


Ο αλλοδαπός οδηγός βλέποντας στο δρόμο τραυματισμένο τον αστυνομικό, πανικοβλήθηκε και τράπηκε σε φυγή πεζός, για να συλληφθεί λίγη ώρα αργότερα, καθώς επίσης και ο γαμπρός του που είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.



Photos: thiva-press.blogspot.com

Φόβοι για μαζικές παραιτήσεις από το Λιμενικό ..!!!!

Χαμός επικρατεί στο Λιμενικό Σώμα αφού το Προεδρικό Διάταγμα για τις αρμοδιότητες του νεοσύστατου Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας περιέπλεξε τα πράγματα.

Το διχοτομημένο Λιμενικό που θα υπάγεται σε δύο υπουργεία και η σύγχυση αρμοδιοτήτων έχει ως αποτέλεσμα να οδηγήσει πολλούς αξιωματικούς στη σκέψη της παραίτησης από το Σώμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί επιζητούν την ίδρυση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχηγό του Λιμενικού. Θεωρούν ότι η κίνηση αυτή είναι η μόνη που διασφαλίζει την ενότητα του Σώματος. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι ψίθυροι για μελλοντική ίδρυση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είτε ξεχωριστής Ελληνικής Ακτοφυλακής, είτε μίας Διεύθυνσης Λιμενικού κάτω από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.


Οι αρμοδιότητες του Λιμενικού είναι ένα…«κουβάρι».


Κανείς από τους δύο υπουργούς, Χρ. Παπουτσή και Γιάννη Διαμαντίδη, δεν γνωρίζει σε περίπτωση που συμβεί περιστατικό έρευνας και διάσωσης ποιος θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.


Επίσης, ενώ το τμήμα προμηθειών του Λ.Σ. παραμένει στο Θαλασσίων Υποθέσεων το ερώτημα είναι ποιος θα λαμβάνει αποφάσεις για τα επιχειρησιακά μέσα στο ΛΣ τα οποία ανήκουν στο ΠΡΟ.ΠΟ.


Και τέλος σε επίπεδο καθημερινότητας τα Λιμεναρχεία παραμένουν διχοτομημένα αφού το 60% θα ανήκουν στο ΠΡΟ.ΠΟ. και θα αφορούν θέματα επιχειρησιακής δράσης και τα υπόλοιπα στο Θαλασσίων Υποθέσεων για θέματα μη επιχειρησιακά.


Τις περισσότερες απορίες δημιουργούν τρεις παράγραφοι:


- Όργανα και Αρχές του Λιμενικού Σώματος που ασκούν αρμοδιότητες οι οποίες παραμένουν με το παρόν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δρουν εφεξής κατά το μέρος αυτό ως όργανα του Υπουργείου αυτού.


- Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διέπεται ως προς τα θέματα της υπηρεσιακής του κατάστασης από τις διατάξεις που ισχύουν για το Λιμενικό Σώμα και υπάγεται ιεραρχικώς στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.


- Μετακινήσεις προσωπικού του Λιμενικού Σώματος από και προς τα Υπουργεία Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και Προστασίας του Πολίτη γίνονται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.


http://www.lamiareport.gr/ 

Η βόμβα των 90 δισ. που φέρνει τη χρεοκοπία...

Με μαθηματική βεβαιότητα οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία ο ίδιος ο μηχανισμός στήριξης που απέτρεψε τα χειρότερα τον περασμένο Μάιο, καθώς δημιουργεί μια ωρολογιακή βόμβα τοκοχρεολυσίων ύψους 90 δις. ευρώ, έτοιμη να εκραγεί το 2014, αν δεν συμφωνηθεί μια αναθεώρηση των όρων δανεισμού από το μηχανισμό στήριξης!
 
Οι υπολογισμοί στους οποίους βασίσθηκε το μνημόνιο δανεισμού, διαστρεβλωμένοι από τις πολιτικές επιδιώξεις των παραγόντων που μετείχαν στη διαπραγμάτευση για τη «διάσωση» (των πιστωτών) της Ελλάδας, με πρώτη την Γερμανία, κατέληξαν να....
προγραμματίσουν με απόλυτη ασφάλεια τη χρεοκοπία της χώρας αμέσως μόλις λήξει η περίοδος των δανειακών ενισχύσεων.
Οι αγορές έχουν εντοπίσει το πρόβλημα και πιέζουν ασφυκτικά για αλλαγή των όρων δανεισμού της χώρας, η οποία όμως προσκρούει και πάλι σε κοντόφθαλμους υπολογισμούς της γερμανικής ηγεσίας:

- Το 2014, το πρώτο έτος που η Ελλάδα καλείται να βρει χωρίς δεκανίκια το δρόμο της στις αγορές ομολόγων, σχηματίζεται μια εφιαλτική εικόνα για τα τοκοχρεολύσια, που θα πρέπει να καλυφθούν με δανεισμό και μάλιστα με βιώσιμους όρους. Δηλαδή, με εκδόσεις πολυετών ομολόγων, με πραγματικές αποδόσεις (αφαιρουμένου του πληθωρισμού) χαμηλότερες από το ρυθμό ανάπτυξης.

- Τα χρεολύσια από λήξεις παλαιότερων δανείων το 2014 θα φθάσουν τα 40,6 δις. ευρώ, ενώ τα χρεολύσια από τα τριετή δάνεια του μηχανισμού στήριξης θα ανέλθουν σε 28,6 δις. ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και οι δαπάνες τόκων του δυσθεώρητου χρέους (150% του ΑΕΠ), που θα ξεπεράσουν τις 8 μονάδες του ΑΕΠ, δηλαδή θα φθάσουν περίπου σε 20 δις. ευρώ. Το άθροισμα προσεγγίζει τα 90 δις. ευρώ, ή περίπου 40% του ΑΕΠ του 2014! Δηλαδή, ακόμη και αν η χώρα έχει καταφέρει να εξαφανίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού ως τότε, ο λογαριασμός των τοκοχρεολυσίων θα είναι διογκωμένος πέρα από κάθε όριο ανοχής των αγορών.

Στην πραγματικότητα, όμως, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα εμφανισθεί στις αγορές το 2014, αλλά πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα με το μνημόνιο, το 2012 η Ελλάδα θα έχει να καλύψει χρεολύσια από λήξεις παλαιών δανείων ύψους 40,5 δις. ευρώ, αλλά από το μηχανισμό στήριξης θα λάβει μόνο 24 δις. ευρώ -αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να διαθέσει στις αγορές ομόλογα αξίας τουλάχιστον 35 δις. ευρώ.

Ποιος σοβαρός επενδυτής, όμως, θα δανείσει έστω και ένα ευρώ με τίτλους μεγάλης διάρκειας, σε μια χώρα που το 2014 θα έχει να καλύψει χωρίς την παραμικρή διεθνή στήριξη ένα λογαριασμό τοκοχρεολυσίων, διογκωμένο πέρα από κάθε όριο; Το πιθανότερο είναι, ότι αν δεν αλλάξουν θεαματικά οι όροι δανεισμού από το διεθνή μηχανισμό στήριξης η αγορά ομολόγων θα κρατήσει την Ελλάδα αποκλεισμένη και το 2012, αφού η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών θα είναι αδύνατο να υπερκεραστεί από την όποια πρόοδο μπορεί να έχει επιτευχθεί στην οικονομία στο μεταξύ.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η τιμολόγηση των ασφαλίστρων κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας (CDS), όπως προκύπτει από στοιχεία των αρχών Σεπτεμβρίου που επεξεργάσθηκαν αναλυτές του Council of Foreign Relations (δείτε το με σχολιασμό εδώ: http://blogs.cfr.org/geographics/2010/09/02/greek-debt-2/), δείχνει ότι για περιόδους δανεισμού από τρία χρόνια και πάνω οι αγορές θεωρούν, ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας από αυτόν που είχε στις 30 Απριλίου ή στις 11 Μαϊου, λίγο πριν και λίγο μετά τη διεθνή συμφωνία δανεισμού. Σε ορίζοντα δεκαετίας, μάλιστα, η πιθανότητα χρεοκοπίας ξεπερνά το 90% και γίνεται σχεδόν… βεβαιότητα (εξ ου και ο τίτλος του σχετικού γραφήματος: «Η ελληνική χρεοκοπία είναι μόνο θέμα χρόνου»).

Στο απλοϊκό ερώτημα κάθε πολίτη, «μα, πώς οι ισχυροί της Ευρώπης και το ΔΝΤ δημιούργησαν ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης της Ελλάδας που την οδηγεί σε… ραντεβού με την χρεοκοπία», η απάντηση που δίνουν αναλυτές ανάγει το πρόβλημα στη σφαίρα της πολιτικής. Οι δανειστές της χώρας ασφαλώς και αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο που δημιούργησαν –και το αντιλαμβάνονταν εξαρχής-, αλλά το… ανοσιούργημα του μνημονίου διαμορφώθηκε υπό την επιρροή πολιτικών παραμέτρων, που εκείνη την εποχή έμοιαζε αδύνατο να παραβλεφθούν.

Το βασικό πρόβλημα, όπως λένε αναλυτές, ήταν ότι η γερμανική κυβέρνηση «στύλωσε τα πόδια» σε ό,τι αφορά τη διάρκεια των δανείων προς την Ελλάδα, αρνούμενη κατηγορηματικά να αυξηθεί η διάρκειά τους πάνω από τα τρία χρόνια. Η καγκελάριος Μέρκελ έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να διαβεβαιώσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους, ότι η βοήθεια στην Ελλάδα, όπως και το σχήμα στήριξης όλων ασθενέστερων οικονομιών της Ευρωζώνης, θα είχε προσωρινό χαρακτήρα και αυτή η πολιτική σκοπιμότητα φαίνεται ότι διαστρέβλωσε εντελώς την οικονομική λογική του σχήματος διάσωσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “S10”, η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα και διαβεβαιώνει την Αθήνα, ότι εφόσον δείξει «καλή διαγωγή» φέτος, μέσα στο 2011 οι όροι διεθνούς δανεισμού θα αναθεωρηθούν, με μια γενναία επιμήκυνση των δανείων, ώστε το πλάνο να γίνει βιώσιμο. Η αναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού με την τρόικα θα γίνει αμέσως μόλις καταφέρει η κυβέρνηση να ανακοινώσει (με σχετική πιστοποίηση της Eurostat και της τρόικας), ότι πέτυχε το στόχο για το φετινό έλλειμμα, δηλαδή την άνοιξη του επόμενου χρόνου. Αν οι νέοι όροι πείσουν τις αγορές ότι η βόμβα του 2014 αποσυνδέθηκε, θα ανοίξει πραγματικά και ο δρόμος επιστροφής της χώρας στις αγορές…

S10