'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Φόβοι για μαζικές παραιτήσεις από το Λιμενικό ..!!!!

Χαμός επικρατεί στο Λιμενικό Σώμα αφού το Προεδρικό Διάταγμα για τις αρμοδιότητες του νεοσύστατου Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας περιέπλεξε τα πράγματα.

Το διχοτομημένο Λιμενικό που θα υπάγεται σε δύο υπουργεία και η σύγχυση αρμοδιοτήτων έχει ως αποτέλεσμα να οδηγήσει πολλούς αξιωματικούς στη σκέψη της παραίτησης από το Σώμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί επιζητούν την ίδρυση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχηγό του Λιμενικού. Θεωρούν ότι η κίνηση αυτή είναι η μόνη που διασφαλίζει την ενότητα του Σώματος. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι ψίθυροι για μελλοντική ίδρυση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είτε ξεχωριστής Ελληνικής Ακτοφυλακής, είτε μίας Διεύθυνσης Λιμενικού κάτω από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.


Οι αρμοδιότητες του Λιμενικού είναι ένα…«κουβάρι».


Κανείς από τους δύο υπουργούς, Χρ. Παπουτσή και Γιάννη Διαμαντίδη, δεν γνωρίζει σε περίπτωση που συμβεί περιστατικό έρευνας και διάσωσης ποιος θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.


Επίσης, ενώ το τμήμα προμηθειών του Λ.Σ. παραμένει στο Θαλασσίων Υποθέσεων το ερώτημα είναι ποιος θα λαμβάνει αποφάσεις για τα επιχειρησιακά μέσα στο ΛΣ τα οποία ανήκουν στο ΠΡΟ.ΠΟ.


Και τέλος σε επίπεδο καθημερινότητας τα Λιμεναρχεία παραμένουν διχοτομημένα αφού το 60% θα ανήκουν στο ΠΡΟ.ΠΟ. και θα αφορούν θέματα επιχειρησιακής δράσης και τα υπόλοιπα στο Θαλασσίων Υποθέσεων για θέματα μη επιχειρησιακά.


Τις περισσότερες απορίες δημιουργούν τρεις παράγραφοι:


- Όργανα και Αρχές του Λιμενικού Σώματος που ασκούν αρμοδιότητες οι οποίες παραμένουν με το παρόν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δρουν εφεξής κατά το μέρος αυτό ως όργανα του Υπουργείου αυτού.


- Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διέπεται ως προς τα θέματα της υπηρεσιακής του κατάστασης από τις διατάξεις που ισχύουν για το Λιμενικό Σώμα και υπάγεται ιεραρχικώς στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.


- Μετακινήσεις προσωπικού του Λιμενικού Σώματος από και προς τα Υπουργεία Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και Προστασίας του Πολίτη γίνονται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.


http://www.lamiareport.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου