'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Εκκλησία κάτω από το νερό στη Bενεζουέλα (9 pics)!!!


Δείτε μία συλλογή με  πολλές εκπληκτικές εικόνες από τη Βενεζουέλα. Ο σταυρός στην πρώτη εικόνα δεν είναι από τάφο. Είναι ο σταυρός  από την κορυφή της Εκκλησίας της Potosi. Ο ναός καλύπτεται από νερό και μόνο αυτός ο σταυρός έμεινε στην κορυφή. Αλλά όταν το νερό εξαφανίστηκε, η παλιά εκκλησία εμφανίστηκε με όλες τις ομορφιές της. Ρίξτε μια ματιά. Είναι απίστευτο.

underwater_church_01.jpg

underwater_church_03.jpg


underwater_church_04.jpg


underwater_church_05.jpg


underwater_church_06.jpg


underwater_church_07.jpg


underwater_church_08.jpg


underwater_church_09.jpg


ΠΗΓΗ:    http://www.angelz.gr/paraksena

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Ειλικρινά δεν θέλω να γράφω τέτοια θέματα. Αλλά είναι η κατάσταση τόσο απελπιστική και χωρίς να υπάρχουν κάποιες ΟΡΑΤΕΣ επιλογές που αναγκάζομαι να γράψω για...

ορισμένα ζητήματα που σε καμία χώρα (υπό λογικές συνθήκες), δεν θα συζητούνταν(ή θα αναλύονταν κάποια από αυτά σε αρκετά υψηλό επίπεδο, ενώ κάποια άλλα θα τα περιλάμβαναν στην ύλη τους εφημερίδες τηςΠΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ) 


ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ μερικά και μόνο ,και επειδή όλες και όλοι είστε μορφωμένοι και σοβαροί άνθρωποι βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

ΠΡΩΤΟ.
Αν είναι δυνατό! Εδώ η πατρίδα έχει βυθιστεί σε τελματώδη κατάσταση , χωρίς φως στο βάθος του τούνελ και εδώ ασχολούνται αν θα φύγει η ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από βουλευτής Αργολίδας της υπό φανερής αδυναμίας στην ανάληψη πρωτοβουλιών ΝΔ και γίνει ανεξάρτητη! Σιγά το θέμα. Ε ΚΑΙ; ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ. Συστηματικά παραπλανούν κάποιοι και αυτό είναι ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

ΔΕΥΤΕΡΟ.
Η διαγραφείσα από τη ΝΔ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ είναι στην ΚΡΗΤΗ και «μετράει τις δυνάμεις της»! Ε ΚΑΙ; Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι αν θα κάνει κόμμα η Κα Μπακογιάννη; ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Αν αυτό ήταν διαφορετικό, πως θα συμπεριφέρονταν; Και τι ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ-ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ θα μας προσφέρει το νέο υπό εκκόλαψη κόμμα; Η ΕΛΛΑΔΑ έχει κουραστεί από τους γνωστούς και ίδιους και ίδιους σωτήρες. Και το άλλο δεν το κατάλαβα. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ το «τσιφλίκι» του καθενός;

ΤΡΙΤΟ
Η περίπτωση ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουμε μνήμη. ΚΟΥΡΑΣΑΝ-ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ και τέλος πάντων κανένας δεν τους όρισε εφ όρου ζωής να έχουν λόγο στη ζωή μας. Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΝΑ και ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. Τι θα δώσουν όλοι αυτοί παραπάνω; ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, και ας αφήσουμε και το κρασί και τα μπουκάλια….ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΙΣ…»

ΤΕΤΑΡΤΟ.
Αυτό και αν είναι! Περιμένουν οι γνωστοί …. Και γράφουν συνέχεια… ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Να πει τι ; Αν μιλήσει θα σωθεί ο τόπος; ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ; Και αν τελικά μιλήσει, έχει τίποτα σοβαρό να πει; ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ;
Ασφαλώς κάποιοι που ευνοήθηκαν από το άθλιο πελατειακό τους σύστημα και έγιναν νεόπλουτοι θα ήθελαν να είχαν μια απάντηση, γιατί δεν παρέμειναν στην εξουσία ας πούμε άλλα δέκα χρόνια για να γίνει η χώρα Ζιμπάμπουε ή ΣΟΥΔΑΝ.
Υπάρχει και αιδώς .Δηλαδή τι περιμένουν να προσθέσει στα τραγικά και αδιέξοδα που περνάει η χώρα; ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ της ΠΤΩΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ; Ή μήπως τον περιμένουν όπως κάποιοι Ιρανοί Σιίτες τον 12ο Ιμάμη; ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.

ΠΕΜΠΤΟ
Για αυτό έγραψα ήδη. Κάποιοι που ήσαν επί μονίμου βάσης Υπουργοί και που διέπρεψαν με την παταγώδη αποτυχία τους και αδυναμία στην λήψη αποφάσεων, μέσα στην φαντασία τους ανακάλυψαν (!)-ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ- ότι ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!! Ε ΟΧΙ. ΝΙΣΑΦΙ πια! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ! .
Δηλαδή το ΝΑΤΟ η ΕΕ η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, η ΤΡΙΜΕΡΗΣ, η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ συνωμοτούσαν για να ρίξουν τον ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ!!! ΕΛΕΟΣ!!! Επί 5 χρόνια η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ και ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ήταν στην «κατάψυξη». ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ. Και εδώ μετρούσαν «νίκες» στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ και Ελληνορωσικούς άξονες! Και κάποιοι τα έγραφαν και πουλούσαν βιβλία(και ορισμένοι τα ανέλυαν στην τηλεόραση). Τα έλεγαν και σε στρατιωτικές σχολές. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ(Θου κύριε!).

ΕΚΤΟ
Και έρχομαι και στα τωρινά, γιατί στον Ελληνικό λαό δεν λέγεται η αλήθεια. Έρχονται πάρα πολύ σκληρές ημέρες και δεν είμαι βέβαιος ότι η χώρα θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και περιστάσεις. Προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα που είναι άσχημα.
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΘΥΤΑΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Η χώρα τελεί σε καθεστώς υπολογίσιμης ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Με εξαίρεση το Υπουργείο Οικονομικών τα υπόλοιπα Υπουργεία είναι σε καθεστώς συντήρησης και μη-κινητικότητας. Με τέτοια προβλήματα, ποιος θα επενδύσει σε αυτό τον τόπο;
Ποιος θα ρυθμίσει την απίστευτη και πρωτοφανή μη-ρευστότητα στην αγορά; Με τέτοια πολιτική και χωρίς αντικειμενικούς στόχους που πάμε; ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΦΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ!!! Και σαν χώρα δεν παράγουμε κάτι.

ΕΒΔΟΜΟ.
Πολλή συζήτηση γίνεται για διασπάθιση χρήματος-διαφθορά-ασυδοσία στον δημόσιο τομέα .ΣΥΜΦΩΝΩ. Αλλά δεν βλέπω κανένα να καταλήγει στην φυλακή, ή να τους επιβάλλονται μέτρα τιμωρίας. Ο ΚΟΣΜΟΣ για λίγο ακόμα θα τα ανεχθεί αυτά…. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ;
Ξένος αναλυτής προ ημερών μου έλεγε ότι αν δεν βελτιωθεί γρήγορα(που δεν το βλέπω) η κατάσταση τότε τα όσα συνέβησαν στο ΚΕΝΤΡΟ της ΑΘΗΝΑΣ το Δεκέμβριο του 2008 θα είναι ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, μπροστά στα επερχόμενα… Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ. Και όλοι θα πρέπει να προσέξουν τις αντιδράσεις των πολλών.

ΟΓΔΟΟ .
Παρά τα τεράστια προβλήματα, έστω και με τις μικρές μας δυνάμεις θα πρέπει να κάνουμε κάποια βήματα στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΟΙ.
Την τωρινή ανυπαρξία μας θα την βρούμε μπροστά μας στην χειρότερη μορφή σε μερικά χρόνια. ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ!!. Πέραν των πολιτικών ηγεσιών, έχουν σε αυτή τη χρονική φάση τεράστιες ευθύνες και οι στρατιωτικές ηγεσίες. Απαιτούνται καταθέσεις απόψεων-προτάσεις σχέδια και όχι ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ. Γιατί διαπιστώνω ότι αρκούνται στη συντήρηση και στην καθημερινότητα.

ΕΝΑΤΟ
Παρά τα τεράστια και αδυσώπητα προβλήματα για την χώρα, τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ. Τα νυν κόμματα έκλεισαν τον κύκλο τους. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΧΑΡΑ ΠΟΥ ΦΛΕΓΕΤΑΙ. Μπορεί να έχει πολλά θετικά στοιχεία ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» αλλά δεν είναι το μείζον πρόβλημα του τόπου.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν πρόβαλε δική της πρόταση κόντρα στο μνημόνιο. Με τις ελπίδες και ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙΑ δεν γίνεται πολιτική…
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ! Και κάποιοι βουλευτές που τώρα «σφάζονται» για τον Α. ΣΑΜΑΡΑ με αυτά που λένε το ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ και η ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑ εκλογική τους ΠΕΛΑΤΕΙΑ. ΚΟΥΡΑΣΑΝ και δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ με αυτούς.

ΔΕΚΑΤΟ
Δεν συγκράτησα το όνομα του αλλά κάποιος βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «τα κόμματα δεν είναι φιλολογικές λέσχες για να λέει ο καθένας ότι θέλει..».
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ; Ότι οι βουλευτές και τα στελέχη είναι στρατιωτάκια σε διατεταγμένη υπηρεσία; Έτσι δουλεύουν τα σύγχρονα κόμματα στο εξωτερικό; Ή κάποιοι επιθυμούν να γίνουν ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ που θα διατάσσουν… ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ...

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
http://nationalpride.wordpress.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://dinatos.blogspot.com 

Μένει άφραγκος από επιλογή!

Άφραγκος όχι επειδή έτσι τo έφερε η καταραμένη η οικονομική κρίση αλλά από δική του επιλογή, ο Μαρκ Μπόιλ σταμάτησε να χρησιμοποιεί χρήματα κάποια στιγμή του 2008. Σήμερα, κοντά δυο χρόνια μετά, ο 31χρονος Βρετανός παραμένει ταπί κι όχι απλά ψύχραιμος αλλά πανευτυχής.

Ο Μπόιλ, απόφοιτος οικονομικού πανεπιστημίου και άλλοτε διευθυντής σε επιχειρήσεις, πλέον ζει σε ένα τροχόσπιτο κοντά στον πόλη του Μπρίστολ. Τα τρόφιμά του τα καλλιεργεί ο ίδιος σε μια οργανική φάρμα στην οποία εργάζεται ως εθελοντής τρεις ημέρες την εβδομάδα (σημειώνεται πως ο 31χρονος δεν καταναλώνει ούτε κρέας ούτε ζωικά προϊόντα). Το φαγητό του το ετοιμάζει σε ένα φούρνο με ξύλα και το ηλεκτρικό του ρεύμα το εξασφαλίζει με τη βοήθεια ενός ηλιακού ταμπλό.

Με την πολύτιμη συνδρομή της ηλιακής ενέργειας φορτίζει και τον φορητό ηλεκτρονικό του υπολογιστή ενώ έχει ακόμη και κινητό τηλέφωνο αλλά μόνο για εισερχόμενες κλήσεις. Όσο για τα λοιπά καθημερινά, τα δόντια του τα πλένει όχι με οδοντόπαστα αλλά με ένα μείγμα από κόκαλα σουπιάς και μάραθο, και τα ρούχα του στο χέρι με ένα αυτοσχέδιο απορρυπαντικό φτιαγμένο από ξηρούς καρπούς.

«Συζητούσα με ένα φίλο για τα προβλήματα της υφηλίου και συνειδητοποίησα πως όλα τους συνδέονται με τα νομίσματα, τότε ήταν που αποφάσισα να απαρνηθώ το χρήμα, πούλησα το σπίτι μου και παράτησα τη δουλειά μου, δεν έχω υπάρξει περισσότερο ευτυχής και υγιής στη ζωή μου», δηλώνει ο Μπόιλ ο οποίος μάλιστα έκανε την περιπέτειά του βιβλίο με τον τίτλο «The Moneyless Man: A Year of Freeconomic Living».

ΠΗΓΗ:   http://www.slap.gr

Λιμενικό ή Αστυνομία θα ελέγχουν για την απαγόρευση του καπνίσματος- Από 1η Σεπτεμβρίου τα μέτρα

Τα μέτρα για το κάπνισμα που αναμένεται να εφαρμοστούν από την  την 1η Σεπτεμβρίου, προβλέποντας την  ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους θα
παρουσιάσει αύριο, Δευτέρα η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, λοιπόν,  απαγορεύεται, χωρίς εξαίρεση, το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους εργασιακούς, καφέ, μπαρ, εστιατόρια. Ορίζεται ότι θα δοθεί μεταβατική περίοδος οκτώ μηνών σε καζίνο και νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., ώστε να συμμορφωθούν. Στο διάστημα αυτό θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν προχωρά οδιαχωρισμός των χώρων σε καπνιζόντων και μη.

Από 1ης Σεπτεμβρίου καταργούνται, επίσης, τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες θα πρέπει να πηγαίνουν έξω από την είσοδο του κτιρίου ή στηνταράτσα. Παράλληλα, θα απαγορεύεται κάθε είδους διαφήμιση ή προώθηση καπνού. Ο έλεγχος για την τήρηση των διατάξεων του νόμου δίνεται στην αστυνομία ή στο λιμενικό, ανάλογα με τους χώρους αρμοδιότητας!

ΠΗΓΗ:   http://cretalive.gr

10 λόγοι για τους οποίους οι μετοχές είναι καλύτερες από τις γυναίκες!!!!!

1 . Γιατί μπορείς να έχεις όσες σου αρέσουν .
2 . Γιατί τις πουλάς και τις αγοράζεις οπότε θέλεις .
3 . Γιατί δεν έχουν μητέρες ( κι εσύ πεθερές ) , εκτός και αν πρόκειται για θυγατρικές εταιρείες .
4 . Γιατί κατά κανόνα , άμα τις κρατήσεις για καιρό , θα σου βγει σε καλό .
5 . Γιατί μπορεί ακόμα και το πρωί να είναι ελκυστικές .
6 . Γιατί πόσες φορές έχει έρθει μια γυναίκα να σου πει : από τις 8 του μήνα θα έχεις άλλη μια σαν και μένα τζάμπα στα χέρια σου !
7 . Γιατί τις παίρνεις σήμερα και μπορείς να τις πληρώσεις σε δύο μέρες .
8 . Γιατί αν τη θέλει κι άλλος , μπορεί να βγεις κερδισμένος κι εσύ.
9 . Γιατί κανένας δεν πουλάει 300 γυναίκες για να πάρει ένα δακτυλίδι σε μια μετοχή .
10 . Γιατί αν τα ακουμπάς σε μια μετοχή , αποκαλείσαι επενδυτής , ενώ αν τα ακουμπάς σε μια γυναίκα αποκαλείσαι χαζός.
 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://29-26.blogspot.com

Χτυπάει κόκκινο η απελπισία στις γειτονιές τις Αθήνας.....

Συνεδριάζουν τις τελευταίες εβδομάδες διάφορα "όργανα" και "επιτροπές" υπό την υψηλή εποπτεία των κυρίων Βούγια, Χρυσοχοΐδη και Κακλαμάνη, για να διατυπώσουν μεγαλεπήβολα σχέδια, που θα αναστρέψουν την κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο - και όχι μόνο - της Αθήνας. 
Μυρίζουν οι εκλογές βλέπετε και τώρα κάνουν ότι καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν ... προβλήματα. Παλιότερα τα ονόμαζαν πολυπολιτισμό και διαβάζαμε άρθρα για τις "μαγευτικές μυρωδιές" του κέντρου των Αθηνών. Και θέλουν λέει να λύσουν τα προβλήματα, χωρίς όμως να αγγίξουν το ζήτημα των λαθρομεταναστών, παρόλο που καταλαβαίνουν ότι εκεί βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος. 
Το διατυπώνουν και με ωραία λόγια και νομίζουν ότι κάτι αλλάζει. Έχουν συνηθίσει δυστυχώς, οι Έλληνες στην κοροϊδία. Να τους σχολιάσουμε; Το έχουμε κάνει αρκετές φορές. Αντ' αυτού θα δημοσιεύσουμε μία επιστολή που μας ήλθε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δείχνει την έκταση του προβλήματος. 
Αφιερωμένη στους αρμόδιους...
 
Ντροπή και αίσχος είναι δύο μόνο από τις λέξεις που απευθύνουμε στους πολιτικάντηδες και δημαρχούληδες για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας. Είμαι κάτοικος της Πλ. Αμερικής ή αλλιώς Πλ. Αφρικής. Η κατάσταση εδώ έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πέρα από την πορνεία, την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά πλέον προστίθεται στη λίστα και η υγιεινή. Ο χώρος της πλατείας έχει πλέον μετατραπεί σε μια τεράστια μπουγάδα. Οι αλλοδαποί φίλοι μας πλένουν τα ρούχα τους στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία και μετά τα δέντρα, τα κάγκελα και το γκαζόν (ότι έχει απομείνει δηλαδή...) μετατρέπονται σε απλώστρες. Δεν νομίζω ότι αυτή είναι εικόνα για μια πλατεία, εκτός κι αν εγώ είμαι περίεργη και παράλογη...
Συνεχίζω τη λίστα και θα αναφερθώ στο θέμα υγεία και αυτό έπειτα από προσωπική μου εμπειρία. Οι καλοί μας φίλοι λοιπόν έχουν κουβαλήσει μαζί τους και διάφορα ζωύφια και έντομα (πχ. κοριοί, κατσαρίδες, ψύλλοι κ.λ.π.) τα οποία έχουν κατακλύσει τα σπίτια μας αλλά και εμείς οι ίδιοι να έχουμε γεμίσει τσιμπήματα με αποτέλεσμα δερματολογικές παθήσεις και μολύνσεις. Τρέξε σε γιατρούς, τρέξε για φάρμακα, τρέξε για αλοιφές, τρέξε για απολυμάνσεις... Αυτή είναι η καθημερινότητα μου αλλά και της οικογένειας μου τον τελευταίο καιρό!

Θα κλείσω λοιπόν προειδοποιώντας τους υπεύθυνους
-πολιτική ηγεσία (η οποία μόνο για τους αλλοδαπούς ξέρει να σκορπά λεφτά βλπ. κέντρα υποδοχής, τζαμιά κ.λ.π.)
- τον κ. Κακλαμάνη που χειρότερος και πιο «βρωμιάρης» δήμαρχος δεν έχει υπάρξει αλλά και
- τους ελληνάρες που για 200 και 300 ευρώ παραπάνω νοικιάζουν τα σπίτια τους σε 20 και 30 αλλοδαπούς

ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση σύντομα η οποία είναι επικίνδυνη πλέον για την υγεία μας θα βγούμε όλοι τους δρόμους, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και τότε δεν θα μας σταματήσει τίποτα. Ο κόσμος πλέον δεν κρατιέται άλλο. Έχει φτάσει στα όρια του και από στιγμή σε στιγμή θα ξεσπάσει και τότε θέλω να δω τι θα έχετε να μας πείτε... Το νου σας λοιπόν....

ΠΗΓΗ:   http://www.elkosmos.gr

Συγκάλυψη παιδεραστίας από τη Βελγική Εκκλησία

Δύο σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την προσπάθεια του πρώην αρχιεπίσκοπου του Βελγίου, Καρδινάλιου Γκόντφριντ Ντάνεελς, να συγκαλύψει τον επίσκοπο Ροζέ Βανγκελούβε, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, φέρνουν στον φως της δημοσιότητας οι φλαμανδικές εφημερίδες De Standaard και Het Nieuwsblad.
Στα δύο ηχητικά ντοκουμέντα καταγράφονται οι συνομιλίες του θύματος του Ροζέ Βανγκελούβε να εκλιπαρεί για βοήθεια τον πρώην επικεφαλής της Καθολικής εκκλησίας του Βελγίου, Γκόντφριντ Ντάνεελς, ενώ αυτός τον προτρέπει να δεχτεί μία ιδιωτική συγγνώμη ή να περιμένει ένα χρόνο μέχρι ο επίσκοπος να συνταξιοδοτηθεί, προτού δημοσιοποιήσει το σκάνδαλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βανγκελέβε παραιτήθηκε στις 23 Απριλίου παραδεχόμενος ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα αγόρι του περιβάλλοντός του, πριν από περίπου 20 χρόνια. Σύμφωνα με την De Standaard, το έκανε αυτό όταν ένας συγγενής του θύματος έστειλε email σε όλους τους βέλγους επισκόπους ζητώντας να παραιτηθεί μέχρι τα τέλη Μαϊου.
Η εφημερίδα έγραψε ότι το θύμα αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις κασέτες για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες ότι προσπάθησε να εκβιάσει τον Βανγκελέβε ζητώντας χρήματα.

Η συνάντησή του θύματος, του 42χρονου, πλέον, ανιψιού του Βανγκελέβε, με τον Ντάνεελς πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου, σε μία περίοδο που το Βατικανό δεχόταν επικρίσεις για τη φερόμενη συγκάλυψη παρεμφερών υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε άλλες χώρες και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των θυμάτων ήταν καθημερινό φαινόμενο. 

Ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας του Βελγίου, Γιούργκεν Μετεπενίνγκεν, επιβεβαίωσε στο Ρόιτερς ότι το απομαγνητοφωνημένο υλικό που δημοσιεύτηκε στις φλαμανδικές εφημερίδες De Standaard και Het Nieuwsblad ήταν γνήσιο.

Η δημοσιοποίηση του απομαγνητοφωνημένου υλικού έρχεται την στιγμή που ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταρρεύσει η δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο μετά από τα δημοσιεύματα ότι η έφοδος της αστυνομίας, στις 24 Ιουνίου, στα γραφεία της Εκκλησίας για την κατάσχεση εγγράφων και υπολογιστών, ήταν παράνομη και τα έγγραφα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Στην κατ΄ιδίαν συνάντησή τους το θύμα λέει ότι αισθάνεται χρέος του να καταγγείλλει την υπόθεση στην ιεραρχία της Εκκλησίας και ζητεί από τον Ντάνεελς να βοηθήσει, εκείνος όμως απαντά καλώντας το θύμα να μη δημοσιοποιήσει την υπόθεση.

«Ο επίσκοπος θα παραιτηθεί τον επόμενο χρόνο, επομένως θα ήταν καλύτερο για σένα να περιμένεις. Δε νομίζω ότι θα κάνεις καλό ούτε σε εκείνον ούτε στον εαυτό σου να βγεις να το φωνάξεις», του απαντά.

Το θύμα εκλιπαρεί για βοήθεια, αλλά ο Ντάνεελς, ο οποίος είχε παραιτηθεί από αρχιεπίσκοπος Βρυξελλών τον Ιανουάριο, απαντά ότι δεν μπορεί να επιπλήξει τον Βανγκελέβε ή να ενημερώσει τις ανώτερες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του πάπα Βενέδικτου. Ο επίσκοπος θα πρέπει να ομολογήσει και να παραδοθεί στις αρχές από μόνος του, σημειώνει.
Επιπλέον ο Ντάνεελς προειδοποιεί το θύμα να μην επιχειρήσει να εκβιάσει την Εκκλησία και τον καλεί να συγχωρέσει και να δεχτεί την κατ΄ιδίαν συγγνώμη από τον επίσκοπο χωρίς να τον «ρίξει στο βούρκο».
«Κύλησε ολόκληρη τη ζωή μου μέσα στη λάσπη- από πέντε έως 18 ετών», λέει το θύμα, αρνούμενο ότι θέλει να εκβιάσει οποιονδήποτε. 

«Γιατί λυπάστε τόσο εκείνον και όχι εμένα;».

Στο δεύτερο ηχητικό, οι Ντάνεελς και Βανγκελέβε συναντούν το θύμα και έναν συγγενή του και ο επίσκοπος ζητεί συγγνώμη, λέγοντας ότι αναζητούσε επί χρόνια έναν τρόπο να διορθώσει την πράξη του. «Αυτό δεν λύνεται. Έχετε διαλύσει εντελώς την οικογένειά μας», απαντά ο συγγενής.

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ τη Δευτέρα από 09.00 έως 13.00

Στάση εργασίας από τις 9.00 έως τις 13.00 πραγματοποιούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των νυχτερινών και των 30.000 ρεπό που τους οφείλονται.

Ζητούν επίσης να πληρωθούν άμεσα οι διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων που παραμένουν απλήρωτοι για τις εκτός έδρας υπηρεσίες τους εδώ και οκτώ μήνες.

Τον έπιασαν με 100 βόες στη βαλίτσα του!!!!

Στις... αποσκευές του έκρινε σκόπιμο να μεταφέρει 100 περίπου βόες σφιγκτήρες ένας σεσημασμένος λαθρέμπορος άγριων ζώων! Η ασφάλεια αεροδρομίου της Μαλαισίας τον συνέλαβε αμέσως, ενώ εξάλλου το συγκεκριμένο είδος προστατεύεται από τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών.

Ο... απρόσεκτος λαθρέμπορος θα παραμείνει υπό κράτηση και αν κριθεί ένοχος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 7 έτη καθώς και πρόστιμο που υπερβαίνει τα 30.000 δολάρια για κάθε ζώο ξεχωριστά. Η ποινή αυτή θα έρθει να προστεθεί στους 71 μήνες κάθειρξη που του έχει υποβληθεί από τις ΗΠΑ για παρόμοια υπόθεση το 2001.


Πηγή: cretalive.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.zougla.gr

Δυνατή βροχή προκάλεσε καραμπόλα 69 αυτοκινήτων

Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά βροχής, για να προκληθεί καραμπόλα 69 αυτοκινήτων σε περιφερειακό δρόμο του Φοίνιξ στην Αριζόνα. 

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ άλλα έξι άτομα μεταφέρθηκαν σε...
κοντινά νοσοκομεία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Αποτέλεσμα της καραμπόλας ήταν ο δρόμος να παραμείνει κλειστός για αρκετή ώρα.


ΠΗΓΗ:   : http://www.enimerwsi.com

Αγρόκτημα… θησαυροφυλάκιο!!!

Λάκκοι σκαμμένοι μέσα σε ένα αγρόκτημα πάνω σε βουνό των Αφάντου στην Ρόδο, αποτελούσαν το αυτοσχέδιο… θησαυροφυλάκιο μιας τριμελούς σπείρας Αλβανών διαρρηκτών! Εκεί φύλαγαν την πλούσια λεία που είχαν αρπάξει από τα συνολικά εννέα σπίτια τα οποία είχαν «επισκεφτεί» μέσα σε μια εβδομάδα!

Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 20, 22 και 26 χρόνων, είχαν ρημάξει από τις 17 ως τις 25 Αυγούστου τα σπίτια στις περιοχές Λαχανιά, Λάρδο, Αφάντου, Μαριτσά, Γεννάδι και Κιοττάρι, όπου έμπαιναν τις νυχτερινές ώρες και έκλεβαν τα πάντα. Στη συνέχεια, μετέφεραν την λεία τους στο αγρόκτημα και τα έκρυβαν σε λάκκους που έσκαβαν.


Οι αστυνομικοί που τους είχαν υποψιαστεί, τους παρακολούθησαν διακριτικά και, όταν τους είδαν να κρύβουν και άλλα κλοπιμαία τους έπιασαν «στα πράσα»! Στις αυτοσχέδιες κρυψώνες βρέθηκαν επτά φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία τηλεόραση, τρεις φωτογραφικές μηχανές, μία βιντεοκάμερα, Χρηματικό ποσό 1050 ευρώ, εννέα συλλογές με 234 νομίσματα διαφόρων χωρών, 96 κοσμήματα, οκτώ ρολόγια, πέντε χρυσές λίρες, πέντε κινητά τηλέφωνα, τέσσερα ηλεκτρικά εργαλεία, δύο ηλεκτρονικές συσκευές και διαρρηκτικά εργαλεία.

Coca-λωσε από τα μέτρα και αποχωρεί;

Το ενδεχόμενο να μαζέψει τα... μπουκάλια και τα κουτάκια της εξετάζει ο κολοσσός της COCA COLA 3E, καθώς η διοίκηση είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη από τα φορολογικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. 

Σε περίπτωση που αποχωρήσει, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα", ο επιχειρηματικός κολοσσός, θα μείνουν άνεργοι 2.500 εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επτά εργοστάσια της εταιρείας ανά την Ελλάδα.
"Δεν είναι στα σχέδια να πούμε πως φεύγουμε σε μερικούς μήνες, όμως δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τη διαρκή πίεση των μετόχων μας – μία πίεση που έχει να κάνει με τις απώλειες που προκύπτουν από τη διπλή φορολόγησή μας", επισημαίνουν κύκλοι της εταιρείας στην εφημερίδα.
Μάλιστα, παράγοντες της εταιρείας αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι "δεν θα πληρώνουμε εμείς το μάρμαρο της πολιτικής Παπακωνσταντίνου".

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Το πιθανότερο για τις αποδείξεις

Το πιθανότερο για τις αποδείξεις, είναι να μη κόψουν τίποτα σε κανένα, και να μη τις κοτάξουν καθόλου.  Στα πλαίσια των πολλών ψεμμάτων θα είναι ένα παρά πάνω.Το δίνουν σαν κίνητρο για να μαζεψουν από τους ελέυθερους επαγγελματίες, περίσσότερα έσοδα. Δε τους συμφέρει να   εκπέσουν μετά από τους  άλλους.  Μπορεί ο πρωθυπουργεύων να βγεί και πει. του χρόνου θα απαλλάξουμε, όπως είπε και με τα τέλη. Αυτό βέβαια αν καταλάβουν ότι το  αντελήφθη ο λαός. Αλλοιώς θα το αφήσουν και αυτό έτσι. Οσο για τους ελεύθερους μικρούς επαγγελματίες, ποιός τους βρίσκει τους πελάτες;Με τι αγώνα;  Εχει αναρωτηθεί ενας δημόσιος υπάλληλος, αφου πασχίσει και βρεί τους πελάτες ενας υδραυλικός, με τι θα ασχοληθεί; Με τη τουαλέτα του καθενός. Γιατί ο κύριος Παπαθανασίου δεν κάνει αυτή τη δουλειά; Είναι  αηδιαστική το καταλαβαίνουμε. Την αηδιαστική αυτή δουλειά τους απομηζά.
Τους εφοπλιστές και τις τράπεζες  όμως, μη τις αγγίξει. Τζίζ …καίει…..
 Υδραυλικός 
http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Συρρικνώνεται η γήινη ατμόσφαιρα............

H νέα μελέτη, την οποία παρουσίασε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας, δείχνει ότι η ηλιακή δραστηριότητα ίσως αυξομειώνεται με πιο περίπλοκο τρόπο από ό,τι είχε εκτιμηθεί ως σήμερα. 

Η δραστηριότητα του Ήλιου είναι γνωστό ότι ακολουθεί έναν βασικό κύκλο αυξομείωσης με περίοδο 11 ετών. Τη διετία 2008-2009 έφτασε στο λεγόμενο ηλιακό ελάχιστο, διάστημα κατά το οποίο δεν εμφανίζονται σχεδόν καθόλου ηλιακές κηλίδες ή ηλιακές καταιγίδες. Σε σχέση με προηγούμενους ηλιακούς κύκλους, όμως, το τελευταίο αυτό ελάχιστο ήταν ασυνήθιστα ήσυχο. 

Η θερμόσφαιρα, το στρώμα της ατμόσφαιρας που εκτείνεται σε ύψος 90 έως 500 χιλιομέτρων (πάνω από τη μεσόσφαιρα και κάτω από την εξώσφαιρα), ψύχθηκε και συρρικνώθηκε τη διετία αυτή λόγω της εξασθενημένης υπεριώδους ακτινοβολίας. 

Σε σχέση με στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί το 1996, η θερμόσφαιρα ψύχθηκε κατά 41 βαθμούς Κελσίου το 2008 και συρρικνώθηκε σε πάχος κατά 30%, αναφέρουν οι ερευνητές στο Geophysical Research Letters.
H ψύξη και η συρρίκνωση «ήταν εντονότερες από ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή στα 43 χρόνια διαστημικής εξερεύνησης» γράφουν. 

«Η εργασία μας δείχνει ότι ο ηλιακός κύκλος ποικίλλει όχι μόνο στην τυπική ενδεκαετή κλίμακα, αλλά μπορεί επίσης να ποικίλει από το ένα ηλιακό ελάχιστο στο επόμενο» δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής της μελέτης Στάνλεϊ Σόλομον.
Η μείωση του πάχους και της πυκνότητας της θερμόσφαιρας είναι καλά νέα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τους άλλους δορυφόρους που κινούνται σε αυτή τη ζώνη -η μειωμένη τριβή με τα μόρια αέρα βοηθά να παραμείνουν σταθερές οι τροχιές τους.
Από την άλλη πλευρά, όμως, το ίδιο φαινόμενο σταθεροποιεί τις τροχιές των διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία μπορούν δυνητικά να συγκρουστούν με τους ενεργούς δορυφόρους.
Ο Δρ Τόμας Γουντς, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο και μέλος της ερευνητικής ομάδας, εκτίμησε ότι ο Ήλιος ίσως διανύει μια περίοδο σχετικά χαμηλής δραστηριότητας, όπως είχε συμβεί και στις αρχές του 19ου και του 20ού αιώνα. 

«Αν είναι όντως παρόμοιο με αντίστοιχα μοτίβα που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν, τότε περιμένουμε να έχουμε εξασθενημένους ηλιακούς κύκλους τα επόμενα 10 με 30 χρόνια» σχολίασε. 

ΠΗΓΗ:       http://cosmo.gr

Πυροβολισμοί και θερμά επεισόδια στην παραλιακή

Άνω-κάτω έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες η παραλιακή της Πρέβεζας, όταν οι «μπράβοι» δύο νυχτερινών κέντρων, αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους ακόμη και με τα πιστόλια που έφεραν πάνω τους.
Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν πρωτόγνωρες για την περιοχή. Ο καβγάς έντονος και ευτυχώς από την ανταλλαγή πυροβολισμών δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη δύο ατόμων, που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες υποστήριξαν ότι υπήρξαν οικονομικές διαφορές. Κάποιοι μιλούν για χρέη του ενός καταστήματος και άλλοι σημειώνουν ότι πρόκειται για διαφωνία που προήλθε από την διανομή των εισπράξεων.
Όσο για τα πιστόλια, τα οποία είχαν εξαφανιστεί μέχρι να φτάσει η αστυνομία, οι συλληφθέντες είπαν ότι επρόκειται για κρότου-λάμψης, όμως στο σημείο των επεισοδίων βρέθηκαν κάλυκες, οι οποίοι εστάλησαν και θα αναλυθούν από τα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας.
Βαθιά εκτεθειμένη από τα επεισόδια αυτά βγαίνει η Λιμενική Επιτροπή Πρέβεζας, στις αρμοδιότητες της οποίας περιλαμβάνεται και η λειτουργία των καταστημάτων.
Για κάποια από αυτά εκκρεμούν ακόμη και σαράντα μηνύσεις, όμως άγνωστο για ποιους λόγους, η Λιμενική Επιτροπή δεν προβαίνει στο κλείσιμό τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο. Αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής είναι η ανεξέλεγκτη ουσιαστικά λειτουργία των καταστημάτων και η δημιουργία τέτοιων επεισοδίων.

http://www.epiruspost.gr

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ελληνικές λέξεις του κόσμου;

Ο Αριστοφάνης στις Εκκλησιάζουσες ( στ. 1169-1175 ) για να περιγράψει ένα φαγητό δημιουργεί ένα λεξιλογικό...σιδηρόδρομο, ο οποίος αποτελείται από 27 συνθετικά, που περιλαμβάνουν 78 συλλαβές!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λέξη της Ελληνικής γλώσσας με 172 γράμματα παρακαλώ!


Συγκεκριμένα αποτελεί μία ολόκληρη μαγειρική συνταγή στην οποία το φαγητό είναι συνονθύλευμα τροφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστοφανική λέξη έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο στο ΒιΒλίο των Ρεκόρ "Guinness" (Guinness Book of Records). Πάρτε ανάσα λοιπόν και αν μπορείτε, πείτε αυτό που ακολουθεί απνευστί:



λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο
κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγα
νοπτερυγών

 Αν πάλι δυσκολεύστε, τότε προσπαθήστε να διαβάσετε τις αμέσως επόμενες μεγαλύτερες ελληνικές λέξεις:
  τριακοντατρισμυριοστοχιλιοστοεπτακοσιοστοεβδομηκοστόεκτα (56 γράμματα)
  μυριοστοεπτακισχιλιοστοπεντακοσιοστοτεσσαρακοστόπεμπτα   (54 γράμματα)
  μυριοστοτετρακισχιλιοστοεξακοσιοστοτεσσαρακοστόπρωτα (52 γράμματα)
  τρισκαιδεκακισμυριοστοτριακοσιοστοεικοστοπρώτων (47 γράμματα)
  τρισκαιδεκακισμυριοστοτριακοσιοστοεικοστόπρωτα (46 γράμματα)


www.pyles.tv

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:       http://eglimatikotita.blogspot.com

Στα πρακτικά της Βουλής αποδεικνύεται η γνώση της ύπαρξης πετρελαίου στην Ελλάδα

Το γιατί είναι εδώ το ΔΝΤ, το ποιος το έφερε, και το γιατί το έφερε κάποιοι από εμάς το γνωρίζουμε, ωστόσο καλό είναι να το μάθουν και όσοι δεν το γνωρίζουν.  
Στα πρακτικά της βουλής, που ακολουθούν και που αφορούν τη συνεδρίαση που έλαβε μέρος στις 6 Απριλίου 1987, είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς το πόσο καλά γνώριζαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις την ύπαρξη του Αιγαιακού Ελληνικού πετρελαίου, αλλά και τι φοβήθηκαν και δεν προχώρησαν στην άντλησή του.
Μπορεί η συνεδρίαση να έγινε το 1987, αλλά είναι σαν να έγινε -κυριολεκτικά- χθες.Όποιος το διαβάσει θα το πάρει στη κυριολεξία για προφητεία. Και όμως, ήταν η γνώση που μέχρι σήμερα επιμελώς έκρυβε το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο από τους πολίτες της χώρας. Μάλιστα, εγκληματικά φερόμενο, το ίδιο κατεστημένο, σήμερα πριμοδοτεί την άλωση της χώρας και την παράδοση κάθε εθνικού και δημόσιου πλούτου στα χέρια τρίτων.
Σε βίντεο, που παρατίθεται στο τέλος του κειμένου, μπορείτε να απολαύσετε τον φερόμενο ως Έλληνα πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, να αρνείται την ύπαρξη πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Ελλάδα, καθώς επίσης και τον "ακαπέλωτο" αντιπρόεδρο της κυβέρνηξσης, τον "πολλά βαρύ", αλλά μηδενικού πολιτικού έργου, λαλίστατα ψευδόμενο -επί του ιδίου θέματος- κύριο Πάγκαλο...

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
ΣΥΝΟΔΟΣ Β'

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΛΕΥΡΑ
ΤΟΜΟΣ ΕΚΤΟΣ
Συνεδριάσεις 4Β' - ΡΣΤ'
17 Μαρτίου 1987 - 27 Απριλίου 1987
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΑ' . . 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1987 , Σελίδα, 5159
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Γιάννης Ν. Αλευράς)
«Επανερχόμεθα στη συζήτηση του νομοσχεδίου αρμοδιότητος Υπουργείου Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας. Μόνη συζήτηση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του νομοσχεδίου «αναγκαστική συμμέτοχη δημοσίων φορέων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του Νόμου 98/1975 και εξαγορά μεριδίων»
Σελίδα 5201
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός): Ορίστε κύριε Κουτσογιάννη.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω προβλήματα στην όλη διαδικασία, θέλω να γραφεί στα πρακτικά, να διατυπώσω κι εγώ τη διαμαρτυρία μου, διότι ξέρω ότι 4-5 συνάδελφοι που είναι στην Αίθουσα, πιθανώς δεν θα με ακούσουν, λόγω της κόπωσης.
Διαμαρτύρομαι, λοιπόν, κι εγώ και ξεκινώ την ομιλία μου τονίζοντας, ότι αυτή δεν θα είναι κάποια ομιλία με συνέχεια, με συγκεκριμένη δομή. Θα αναφερθώ σε 3-4 σημαντικά κατά την άποψη μου ζητήματα, που εν τούτοις και αυτά είναι πτυχές του όλου ζητήματος, το οποίο συζητούμε σήμερα.
Στην αρχή θέλω να αναφερθώ για λίγο στο ιστορικό του θέματος.
Έχει γραφτεί στον ξένο Τύπο, αλλά και στον ελληνικό, ότι γύρω στα τέλη της δεκαετίας του '60, δηλαδή 2-3-5 χρόνια πριν από το 70, οι Αμερικανοί ολοκλήρωσαν τις έρευνες που έκαναν στην περιοχή μας για τα κοιτάσματα πετρελαίου και επεσήμαναν με τους δορυφόρους τους κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο. Ακολούθησε, η χαρτογράφηση αυτών των κοιτασμάτων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δορυφόροι και στην συνέχεια είχαμε από την πλευρά των Αμερικανών πάντοτε, την επεξεργασία των σχετικών στοιχείων.
Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έβγαλαν τα εξής περίπου συμπεράσματα: Ότι υπάρχουν κατ' αρχήν κοιτάσματα πετρελαίου, πιθανώς πλούσια, και σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης του 1958, που αναφέρεται στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, αλλά και σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης που ρυθμίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αυτά τα κοιτάσματα, είναι ελληνικά.
Οι εκτιμήσεις που έγιναν θα πρέπει να ήσαν οι εξής: Με την άντληση των πετρελαίων αυτών από τους ίδιους τους Έλληνες θα προέκυπτε μία ισχυροποίηση της Ελλάδος, ισχυροποίηση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική.
Δεύτερο στοιχείο είναι, ότι αυτή η πρώτη εκτίμηση θα μπορούσε να οδηγήσει αργότερα σε μείωση ή και εξάλειψη της επιρροής των Αμερικανών στη Χώρα μας και επομένως θα προέκυπτε μακροπρόθεσμα μία ζημία στα πολιτικοστρατιωτικά, αλλά και οικονομικά συμφέροντα των Η.Π.Α.
Ακολούθησε η χάραξη της πολιτικής, από την πλευρά των Αμερικανών, στο συγκεκριμένο κρίσιμο χώρο του Αιγαίου με βάση αυτά τα δεδομένα.
Έχει δημοσιευτεί στον ξένο Τύπο, έχει γραφτεί και έχει συζητηθεί και εδώ στην Ελλάδα, ότι κατά πάσα πιθανότητα, κατά πάσα βεβαιότητα θα έλεγα, οι Αμερικανοί έδωσαν αυτούς τους χάρτες στους Τούρκους, οι οποίοι στη συνέχεια τους δημοσίευσαν ως δικούς τους χάρτες. Είναι φυσικό να ξέρουμε όλοι, ότι οι Τούρκοι δεν είχαν δυνατότητες να βρουν τα πετρέλαια, ούτε φυσικά να φτιάξουν χάρτες, τους οποίους αργότερα δημοσίευσαν. Αυτή είναι εργασία των Αμερικανών. Υπέδειξαν στη συνέχεια στους Τούρκους να θέσουν τις αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις τους. Από τότε υποστηρίζουν σε κάθε περίπτωση τις διεκδικήσεις αυτές των Τούρκων. Αυτά είναι γνωστά.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, ότι καθοδηγούν τους Τούρκους στην κλιμάκωση των πιέσεων και στις διάφορες σχετικές μεθοδεύσεις.
Το τελευταίο που μπορούμε να πούμε είναι, ότι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Τούρκους με ρυθμούς τους οποίους δεν μπορεί να παρακολουθήσει η Χώρα μας. Οι Αμερικανοί δηλαδή, με απλά λόγια, προτίμησαν αυτή τη συνταγή της ανάμιξης των Τούρκων στις ελληνικές υποθέσεις, επειδή αυτή είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος από τους Άγγλους στην Κύπρο και μάλιστα με πολλή επιτυχία. Η άποψη μου είναι, ότι εδώ έχει εφαρμοστεί η κλασική μέθοδος του διαίρει και βασίλευε.
Οι Τούρκοι, όταν θα πήραν αυτά τα στοιχεία, είναι φυσικό να ανησύχησαν, γιατί γνωρίζουν ότι μια Ελλάδα ισχυρή όχι μόνο δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκβιασμών, προκλήσεων και ληστείας, αλλά σύμφωνα και με τους δικούς τους πάγιους φόβους μπορεί αυτό να σημάνει το τέλος των ονείρων τους για μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία και για άλλα τέτοια κωμικά πράγματα.
Έχουμε επομένως εδώ να παρατηρήσουμε, ότι αμερικανικά και τουρκικά συμφέροντα συμπίπτουν και γι' αυτο ακριβώς υπάρχει ένα είδος κοινής πολιτικής και στενής συνεργασίας Αμερικανών και Τούρκων, αλλά φυσικά για διαφορετικούς λόγους. Όλες οι ενέργειες των Τούρκων από τότε έχουν ως αίτιο τους πιο πάνω λόγους και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αναφέραμε.
Επομένως, από δω και πέρα πρέπει να περιμένουμε ότι θα εξακολουθήσει η ίδια κατάσταση και δεν πρέπει κανείς Έλληνας να αυταπατάται, ότι μπορεί να υπάρξουν καλές προθέσεις, διάλογος με αποτελέσματα και όλα τα σχετικά.
Εκείνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση απ' όλους, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, διπλωματική επίθεση, διεθνή ερείσματα, ισχυρή οικονομία, ομοψυχία, δραστηριοποίηση όλων των εθνικών δυνάμεων, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και λεπτοί χειρισμοί.
Αυτά αναφέρονται στο παλαιό ιστορικό του θέματος και νομίζω ότι ήταν χρήσιμο να αναφερθούν, για να μπορούμε να έχουμε τη γενική πορεία από παλαιότερα μέχρι σήμερα, γιατί έτσι ερμηνεύονται τα γεγονότα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε σωστές εκτιμήσεις και να πάρουμε σωστές αποφάσεις.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα, που πρέπει να αναφέρω, είναι το πρακτικό της Βέρνης. Θυμάστε ότι τον Αύγουστο του 1976 υπήρξε μια συμφωνία των Υπουργών Εξωτερικών Μπίτσιου και Τσαγλαγεντήλ που οδήγησε στην Έναρξη ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου. Αργότερα στις 2. 11. 76 υπήρξε μια συνάντηση Τζούνη και Μπριγκέλ και απ' αυτή προέκυψε το πρακτικό της Βέρνης, που υπεγράφη στις 11 Νοεμβρίου. Το περιεχόμενο ήταν δέσμευση και από τις δύο πλευρές για αποφυγή προκλήσεων στο χώρο του Αιγαίου κατά τη διάρκεια του διαλόγου.
Έχω εδώ το κείμενο και θα το διαβάσω για τα πρακτικά. Αναφέρομαι στα άρθρα 6 και 7 του πρακτικού της Βέρνης:
«Αρθρο 6: Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση όπως απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως σχετικής προς την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, η οποία θα ηδύνατο να παρενοχλήσει τη διαπραγμάτευση.
Αρθρο 7 : Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση, όπως, καθ' όσον αφορά στις διμερείς των σχέσεις, απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως, η οποία θα έτεινε να μειώσει το κύρος του ετέρου»
Αν προσέξατε θα δείτε, ότι αυτά τα δύο άρθρα είναι διατυπωμένα τόσο ελεύθερα, ώστε να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ερμηνεία από την πλευρά της Τουρκίας. Και ξέρετε πόσο κακόπιστοι είναι οι Τούρκοι και πόσο εφαρμόζουν ή όχι τις διεθνείς συμβάσεις, στις οποίες έχουν δεσμευθεί. Είμαστε τώρα βέβαιοι, ότι ο διάλογος αυτός με βάση τις γνωστές τουρκικές διεκδικήσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να καταλήξει σε συμφωνία. Απλα οι Τούρκοι επεδίωκαν και πέτυχαν, τον ατέρμονα διάλογο, με σκοπό την παρεμπόδιση ή διακοπή της εκμετάλλευσης των ελληνικών πετρελαίων από τους Έλληνες. Και αυτό οι Τούρκοι το επέτυχαν, έως ότου ετοιμαστούν, δηλαδή έως ότου αποκτήσουν την αναγκαία στρατιωτική υπεροχή, για να μας επιτεθούν και να μας αρπάξουν τουλάχιστον το μισό Αιγαίο, όπως αυτό υπάρχει στα σχέδια τους και επανειλημμένα έχει διακηρυχθεί από την πλευρά τους.
Τα λάθη της Κυβέρνησης Καραμανλή στην περίπτωση αυτή της υπογραφής του πρωτοκόλλου είναι, πρώτο, ότι έκανε διάλογο με τους Τούρκους, καθ' ην στιγμή οι Τούρκοι κατείχαν το 40% της Κύπρου. Το δεύτερο ότι άρχισαν ένα διάλογο, ο οποίος λόγω των διαφανών προθέσεων των Τούρκων δεν μπορούσε να καταλήξει σε αποτέλεσμα και τρίτο δεν συμφωνήθηκε αρχή και τέλος αυτού του διαλόγου. Ήταν δηλαδή αυτό ακριβώς που επεδίωκαν οι Τούρκοι. Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι το έκανε ηθελημένα η τότε Κυβέρνηση. Οπωσδήποτε, όμως, επιτεύχθη με πίεση των Τούρκων, με φανερό σκοπό να σταματήσουν επ' αόριστον οι έρευνες για ανεύρεση και εκμετάλλευση πετρελαίων στο Αιγαίο.
Ποιά είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι, πώς κατάφεραν να πείσουν την Κυβέρνηση να δεχθεί τέτοια εξέλιξη, αυτό δεν φαίνεται ότι το γνωρίζουμε ακριβώς.
Αφήνουμε το θέμα αυτό στους ιστορικούς.
Η διακοπή του διαλόγου από την σημερινή Κυβέρνηση κατέστησε το πρακτικό της Βέρνης ανενεργό. Εμείς δεν έχουμε, κύριοι συνάδελφοι, να φοβηθούμε τίποτα για να είμαστε ευάλωτοι σε πιέσεις των Τούρκων. Σήμερα εμείς μπορούμε, εάν κρίνουμε κατάλληλο τον χρόνο, να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των πετρελαίων χωρίς καμιά δέσμευση.
Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση αποκτά τον έλεγχο των αποφάσεων του κονσόρτσιουμ και ρυθμίζει τις εξελίξεις σύμφωνα με τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού και διασφαλίζοντας τα γενικότερα συμφέροντα της.
Πριν κλείσω αυτό το θέμα θα ήθελα να θυμίσω και να σημειώσω, ότι τον Μάρτιο του 1978 συναντήθηκαν στο Μοντραί οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος--Τουρκίας κύριοι Καραμανλής και Ετσεβίτ, προκειμένου, όπως άκακοινώθηκε τότε -διαβάζω επακριβώς- «να αποκατασταθεί ένας διάλογος ο οποίος δυνατόν να άρει τα εμπόδια προς εξεύρεση αμοιβαίως ικανοποιητικών λύσεων στα ελληνοτουρκικά προβλήματα» Τότε θυμάστε έγινε και η διακοπή των ερευνών.
Τώρα εκείνο που εγώ έχω να σημειώσω είναι, πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν αμοιβαίως ικανοποιητικές λύσεις με κατεχόμενη από τους Τούρκους την Κύπρο, με συνεχείς απειλές και παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, με προκλητικές διεκδικήσεις σε βάρος μας και τόσα άλλα αμέτρητα, εμείς τελικά δεν το κατανοούμε.
Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρω για να γραφτεί στα πρακτικά, ότι η συζήτηση εκείνη Καραμανλή και Ετσεβίτ έγινε χωρίς ημερήσια διάταξη. Κράτησε πάρα πολλές ώρες και εξ όσων τουλάχιστον έχουμε διαβάσει στον Τύπο δεν κρατήθηκαν πρακτικά.
Ακολούθησε μία συνάντηση ακόμα στις 10 Μαίου του 1978 στην Ουάσιγκτον, η οποία κατέληγε σε διατύπωση ευχών, αλλά δε φαίνεται ότι και από αυτή τη συνάντηση μάθαμε πολλά πράγματα για το τι ακριβώς συζητητήκε.
Η ουσία είναι, ότι το πρακτικό της Βέρνης ίσχυσε εκείνα τα χρόνια με απαίτηση των Τούρκων και βέβαια επί ζημία των δικών μας συμφερόντων. Ότι το πρακτικό αυτό υπήρξε επιζήμιο για τα εθνικά μας συμφέροντα, αποδεικνύεται, και εκ του ότι οι Τούρκοι το επικαλούνται συνεχώς ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει διάλογος και που επομένως δεν έχει καμιά ισχύ.
Θέλω να πω λίγα λόγια για την αιγιαλίτιδα ζώνη και ελπίζω στο τέλος να σας δώσω την εικόνα ενός σεναρίου, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες εβδομάδες.
Το θέμα της αιγιαλίτιδος ζώνης είναι γνωστό, αλλά θέλω να επισημάνω ορισμένα πράγματα.
Το πρώτο είναι ότι έχουμε δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, απόλυτο δικαίωμα, στα 12 ναυτικά μίλια. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις μας στο Αιγαίο γενικά, και ειδικότερα στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, χωρίς μεγάλες διεθνοπολιτικές τριβές. Η Τουρκία το γνωρίζει αυτό και επικαλείται την αρχή, της ευθυδικίας και την αρχή της επιείκειας, οι οποίες δεν μπορούν βέβαια να προσφέρουν στους Τούρκους καμιά σοβαρή νομική θεμελίωση. Γι' αυτό ακριβώς η Τουρκία μάς απειλεί με πόλεμο, σε περίπτωση δηλαδή που εμείς θα προχωρήσουμε στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στη Χώρα μας.
Εγώ μπορώ να αναφέρω κάτι εδώ στη Βουλή υπεύθυνα. «Ότι δηλαδή γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι και οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ δεν επιθυμούν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στον χώρο του Αιγαίου από 6 σε 12 ναυτικά μίλια. Και δεν το επιθυμούν, διότι όταν γίνει αυτή η επέκταση όχι μόνο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα μας στό χώρο του Αιγαίου και γίνονται αναμφισβήτητα, αλλά καταρρέει και ολη η πλαστή επιχειρηματολογία, περί του ότι η Τουρκία είναι χώρος με μεγαλύτερη στρατηγική σημάδια από αυτή της Ελλάδος. Αυτό τι κάνει; Ανατρέπει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς της περιοχής όπως είναι σήμερα. Και αυτό επίσης θα είχε σαν αποτέλεσμα, ότι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί δεν θα μπορούν να ελέγχουν το χώρο όπως έχουν συνηθίσει.
Μπορώ να σας βεβαιώσω, ότι αυτή η δυνατότητα που έχουμε, για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, είναι, ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της όποιας ελληνικής κυβέρνησης και πρέπει να γίνεται έντονη εκμετάλλευση στις όποιες διαπραγματεύσεις για τα εθνικά μας θέματα.
Έχω και μια άλλη πρόταση κατά τη γνώμη μου σημαντική. Έως ότου δηλαδή αντιμετωπίσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας, συνολικά, δικαιούμεθα και μπορούμε να προβούμε σε τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, χωρίς μάλιστα να δημιουργηθούν και εμπλοκές.
Προτείνω συγκεκριμένα την επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης της νήσου Θάσου από 6 ναυτικά μίλια σε 12 ναυτικά μίλια. Επαναλαμβάνω, ότι προτείνω την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μόνο της νήσου Θάσου. Θα μπορέσουμε έτσι απερίσπαστοι να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των εκεί κοιτασμάτων, χωρίς προβλήματα. Η Τουρκία, αφ' ενός μεν δεν ενοχλείται από αυτή τη συγκεκριμένη επέκταση, αφ' ετέρου δε, δεν δικαιούται να αντιδράσει, διότι η ίδια η Τουρκία είχε επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη και στον Εύξεινο Πόντο και νότια προς την πλευρά της Κύπρου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Η Κυβέρνηση το δέχεται;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Εγώ το προτείνω αυτό κύριε συνάδελφε. Εγώ, ο Βουλευτής Κουτσογιάννης. Εγώ, παρακαλώ την Κυβέρνηση, αφού το αναφέρετε, να μελετήσει με προσοχή αυτή την πρόταση για τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και πιστεύω ότι έτσι λύνονται πολλά προβλήματα. Οι μεγάλες δυνάμεις επίσης δεν εμποδίζονται στην περίπτωση αυτή στη ναυσιπλοΐα τους ή στην κίνηση πολεμικών σκαφών τους στην περιοχή.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ : Είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πρόταση σας.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Είναι δική μου, δεν έχω καμίασυνεννόηση ούτε με τον κ. Υπουργό, ούτε με την Κυβέρνηση γενικότερα. Και η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΑΝΑ, δυστυχώς κατά τη γνώμη μου, επιμένουν να κτυπήσουμε ανατολικά της Θάσου στα 11 μίλια....
ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ : Εμείς δεχόμαστε την πρόταση τη δική σας εάν το δεχθεί η Κυβέρνηση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Αναφέρομαι σ' αυτά που είπατε περί Ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδος. Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι σύμφωνα με όσα διάβασα στις εφημερίδες οι Τούρκοι δέχονται αυτό το σημείο, δηλαδή να κτυπήσουμε εμείς 11 μίλια ανατολικά της Θάσου. Το ερώτημα είναι γιατί το δέχονται. Είναι προφανές, ότι αμέσως μετά οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε γεώτρηση, η οποία θα είναι εκτός των δικών μας χωρικών υδάτων και έτσι θα προκληθεί σύγκρουση ή οπωσδήποτε εμπλοκή δεν ξέρω ποιας έκτασης και ποίας μορφής, κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν το σενάριο. Και στις δυο περιπτώσεις θα είχαμε πτώση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και πιθανώς και διχοτόμηση στο Αιγαίο. Αυτό είναι, μέσα στα σενάρια. Εγώ από τα στοιχεία που έχω δεν βλέπω ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη για μεγάλη σύγκρουση και μπορώ να πω, γιατί δεν θα είχαμε τέτοια σύγκρουση, αλλά δεν πρέπει να παραλείψω να πω ότι τον τελευταίο μήνα πριν από την σύγκρουση παρατηρήθηκε μία μεγάλη και έντονη κινητικότητα
Ουάϊμπεκερ, Περλ, γνωστοί τουρκόφιλοι και ανθέλληνες να βρίσκονται 1, 2 βδομάδες στην Αγκυρα, ο Οζάλ να πηγαίνει στην Αμερική, να κάθεται εκεί αρκετές μέρες και στη συνέχεια να πηγαίνει στο Λονδίνο. Αυτή όλη η κινητικότης, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καθόλου συμπτωματική και κατά τη δική μου άποψη ταυτίζεται με τα γεγονότα και τις εξελίξεις εκείνων των ημερών. Ίσως αυτό έγινε, διότι η Κυβέρνηση έχοντας πιθανώς κάποιες πληροφορίες -δεν το γνωρίζω αυτό επίσημα- πρόλαβε και προχώρησε στη διατύπωση αυτού του σχεδίου νόμου. Όταν οι κύριοι αυτοί είδαν ότι το σενάριο δεν μπορούσε να προχωρήσει, να ασκήσουν πιέσεις και εκβιασμούς κ.λπ., τότε προχώρησαν στο δεύτερο σενάριο. Αυτή είναι η άποψη μου και θα παρακαλέσω να την έχετε υπόψη σας στις αναλύσεις που γίνονται. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σύγκρουση Ελλάδος--Τουρκίας; Αυτό συμφέρει την Ελλάδα; Συμφέρει την Τουρκία; Συμφέρει το ΝΑΤΟ; Συμφέρει τους Αμερικανούς; Να το δούμε.
Η επίσημη θέση των Αμερικανών, που εξεφράσθη από τον κ. Κίσιγκερ το 1976 είναι, ότι αποκλείεται κάθε στρατιωτική λύση στο Αιγαίο, έχω ολόκληρο το κείμενο εδώ από την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», αλλά δεν χρειάζεται να το διαβάσω επειδή δεν έχουμε χρόνο. Το γιατί δεν συμφέρει πράγματι είναι γνωστό. Μία τέτοια σύγκρουση δεν μπορούν να εκτιμήσουν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, πού θα οδηγήσει και γι' αυτό δεν συμφέρει. Εάν όμως γίνει κάποια εμπλοκή με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ελεγχόμενη από τους Αμερικάνους, ολιγοήμερη και ελεγχόμενη, ασφαλώς θα γίνει. Πότε θα γίνει αυτό; Όταν η Χώρα η δική μας θα βρεθεί σε κάποιο είδος διάλυσης, σε ακυβερνησία, σε οικονομική ή άλλη κρίση, σε παράλυση θα έλεγα, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του Αττίλα, τότε θα γίνει αυτη η επίθεση...
(Στο σημείο αυτό ακούγεται ο προειδοποιητικός ήχος λήξης του χρόνου ομιλίας του κ. Βουλευτή)

Κύριε Πρόεδρε, θα παρακαλούσα να μου δώσετε άλλο ένα λεπτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός) : Όχι και άλλο λεπτό, κύριε Κουτσογιάννη.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Να ολοκληρώσω κύριε Πρόεδρε. Τότε μόνο. Όταν η δική μας Χώρα βρεθεί σε κατάσταση παράλυσης θα μπορέσουν αυτοί να επέμβουν, σε λιγες μέρες να πετύχουν αυτά που έχουν σχεδιάσει με τα γνωστά διχοτομικά σενάρια του Αιγαίου. Και τότε βέβαια θα το έχουν επιτύχει αυτό χωρίς πόλεμο. Και για να το πετύχουν αυτό., θα πρέπει να έχουν προωθήσει εδώ στη Κυβέρνηση, σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις δικούς τους ανθρώπους και να φθάσουν βέβαια τη Χώρα στην κατάσταση που ανάφερα..
Απ' αυτό προκύπτει ποιό είναι το δικό μας καθήκον: Ομοψυχία, ενότητα, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις κ.λπ
Δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο. Ευχαριστώ που με ακούσατε, παρά το προχωρημένο της ώρας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός): Ο κ. Παπαδόγκονας.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ πάρα πολύ. Πρέπει κάποτε να καταλάβει και το Προεδρείο, ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τόσο αργά.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός): Αργά κύριε Παπακωνσταντίνου είναι και στις 2.00' και στις 3.00'
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Πρέπει να κάνουμε κάποια συμφωνία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κύριε Πρόεδρε, απομένουν λίγοι ομιλητές. Μερικοί απ' αυτούς είναι εδώ, μερικοί απουσιάζουν. Απ' ότι βλέπω είναι εδώ ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο κ. Λούλης...
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός) : και ο κ. Κρικέλης. Μην Τον παραλείπετε. Είναι και γείτονας σας...
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : Και γείτονας και κοντογείτονας και πολύ αγαπητός. Αλλά ο κ. Κρικέλης είναι σεμνός και δεν φωνάζει όπως φωνάζει ο κ. Βαρβιτσιώτης .
Θα έλεγα, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, οι τρεις κύριοι συνάδελφοι, οι παρόντες, να μιλήσουν την Τετάρτη επί 20 λεπτά. Οι υπόλοιποι, που είναι εγγεγραμμένοι και τυχαίνει να απουσιάζουν αυτή τη στιγμή να μιλήσουν επί 10 λεπτά και να κλείσουμε γι' απόψε. Έχω την εντύπωση ότι είναι μια λογική πρόταση.
Και λυπούμαι πραγματικά που η αγόρευση του κ. Κουτσογιάννη, που ήταν αξιόλογη, ακούστηκε απόψε μετά τις 01.00'
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός).Δεν έχει αντίρρηση το Προεδρείο στην πρόταση σας. Υποθέτω ότι και ο κ. Υπουργός δεν θα έχει αντίρρηση. Θα μιλήσουν από 20 λεπτά ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο κ. Λούλης και ο κ. Κρικέλης και απο 10 λεπτά ο κ. Κατσιγιάννης, ο κ. Μαντζώρης, ο κ. Ζαίμης, ο κ. Νάσης, η κ. Μπενάκη, ο κ. Μπουλούκος, ο κ. Τσακλιδης και ο κ. Γκελεστάθης. Τι λέει ο κ. Υπουργός;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΠΟΝΗΣ (Υπ. Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας). Κύριε Πρόεδρε, δεν έχω αντίρρηση, αλλα αδικήσαμε τον συνάδελφο κ. Κουτσογιάννη. Αυτή την πρόταση έπρεπε η Αντιπολίτευση να την κάνει προτού μιλήσει ο βουλευτής της Συμπολίτευσης. Κατ' αυτόν τον τρόπο αδικήθηκε, επαναλαμβάνω, ο κ. Κουτσογιάννης υπέρ των άλλων συναδέλφων της Αντιπολιτεύσεως.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός) : Συμφωνούμε, λοιπόν, να μιλήσουν την Τετάρτη οι παρόντες 3 συνάδελφοι επί 20 λεπτά και οι υπόλοιποι εγγεγραμμένοι επί 10 λεπτά.

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ : Μάλιστα, μάλιστα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός) : Η Βουλή παρεδέχθη Κύριοι συνάδελφοι, έχουν διανεμηθεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων της 30ής και 31ης Μαρτίου 1987 και παρακαλώ το Σώμα για την επικύρωση τους. Επικυρούνται;

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ : Μάλιστα, μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός) Συνεπώς τα πρακτικά των συνεδριάσεων της 30ής και 31ης Μαρτίου 1987 επεκυρώθησαν.
Δέχεται το Σώμα να λύσουμε τη συνεδρίαση;

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα
Με τη συναίνεση της Βουλής και ώρα 01.11' π.μ. λύεται η συνεδρίαση για αύριο Τρίτη, 7 Απριλίου 1987, και ώρα 18,30' με αντικείμενο ημερησίας διατάξεως κοινοβουλευτικό έλεγχο.

 





ΠΗΓΗ:   http://kostasxan.blogspot.com

Παγίδευσαν ΑΤΜ με μικροτσίπ!!!!!!!!!!!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δυο ρουμάνοι που είχαν παγιδέψει αυτόματο μηχάνημα ανάληψης στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο Ρουμάνοι είχαν εγκαταστήσει πίσω από μία μικροσκοπική τρύπα έναν μηχανισμό τελευταίας τεχνολογίας που κατέγραφε τον κωδικό κάθε κάρτας αναλήψεων.


Ένα τμήμα του μηχανισμού φωτογράφιζε το pinκαι το άλλο το αντέγραφε. έτσι στη συνέχεια, με μία κάρτα κλώνο, οι δύο απατεώνες μπορούσαν να πάρουν χρηματικά ποσά από το λογαριασμό κάθε ανυποψίαστου πελάτη.


Τα μικροτσίπ ήταν κρυμμένα πίσω από μια μεταλλική ράβδο, που δύσκολα κάποιος καταλάβαινε ότι ήταν μέρος του μηχανισμού παγίδευσης.


Ωστόσο αστυνομικοί του τμήματος οικονομικών εγκλημάτων, εντόπισαν το μηχανισμό και έστησαν καρτέρι, με αποτέλεσμα να συλλάβουν τους δύο Ρουμάνους την ώρα που πήγαν στο ΑΤΜ για να αφαιρέσουν το μηχανισμό.


Στα εργαστήρια της αστυνομίας εξετάζονται τώρα τα εξελιγμένα μικροτσίπ, ενώ οι αστυνομικοί κάνουν ελέγχους για να δουν αν οι δράστες είχαν προλάβει να ...ξαλαφρώσουν τραπεζικούς λογαριασμούς. 


ΠΗΓΗ:    http://alllissos.blogspot.com/

Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο;

Σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την ανάπτυξη της διά βίου μάθησης που
κατατέθηκε χθες στη Βουλή
προβλέπεται για πρώτη φορά η μετατροπή
μονίμων υπαλλήλων, και ιδιαίτερα αυτών που διαθέτουν τυπικά και
ουσιαστικά προσόντα, σε υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου...


...δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ευρύτερη εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της διά βίου μάθησης, το νομοσχέδιο του Υπουργείου
Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προβλέπει την κατάργηση του
Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), στον οποίο
υπάγονται μέχρι σήμερα τα Δημόσια ΙΕΚ και ο οποίος είναι Νομικό Πρόσωπο
Δημοσίου Δικαίου, και την αντικατάστασή του από τον Εθνικό Οργανισμό
Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ), με καθεστώς Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού
Δικαίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις 6, 7, 8, 9 του Άρθρου 24 του νομοσχεδίου, με την

κατάργηση του ΟΕΕΚ οι μόνιμοι υπάλληλοί του θα καταλάβουν αρχικά προσωρινές
θέσεις εργασίας στο νέο οργανισμό, ενώ στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από το Δ.Σ.
του ΕΟΠΠ βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, προκειμένου να
ενταχθούν οριστικά στις οργανικές του θέσεις. Μετά την ένταξή τους, θα διέπονται
από το υπηρεσιακό καθεστώς του νέου φορέα, θα γίνουν δηλαδή υπάλληλοι
με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Μόνον όσοι κριθούν ανεπιθύμητοι από το
νέο φορέα μπορούν να μεταταχθούν (με αίτησή τους, στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου
Μάθησης, στις λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου ΠΔΒΜΘ ή στην Περιφέρεια, στη
γεωγραφική περιφέρεια της οποίας υπηρετούν) διατηρώντας επομένως το εργασιακό
τους καθεστώς, χωρίς όμως και αυτό να εξασφαλίζεται ρητά.

Έτσι προτίθεται λοιπόν η κυβέρνηση να κάνει τον Δημόσιο τομέα παραγωγικό,

ανταποδοτικό και ανταγωνιστικό; Θεωρεί η κα Υπουργός ότι με τη δυσμενή μεταβολή
της εργασιακής τους σχέσης θα ενθαρρυνθούν οι υπάλληλοι που διαθέτουν πτυχία,
μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, εμπειρία, γνωρίζουν ξένες γλώσσες και
χειρισμό υπολογιστών να προσφέρουν τις γνώσεις και την εργασία τους; Ποιο το
νόημα της διαδικασίας επιλογής μέσω ΑΣΕΠ βάσει προσόντων, όταν τα προσόντα
αυτά στην πράξη τιμωρούνται με την απροειδοποίητη ανατροπή του εργασιακού
καθεστώτος με το οποίο έγιναν οι προσλήψεις;

Με τις διατάξεις αυτές δημιουργείται προηγούμενο που θα αποτελέσει τη βάση για την

ουσιαστική άρση της μονιμότητας όλων των δημοσίων υπαλλήλων.
 
tromaktiko 
http://almopia-press.blogspot.com

«Πανικός» στις εφορίες για έξτρα έσοδα 800 εκατ.

Στις εφορίες στρέφεται η προσοχή του υπουργείου 
Οικονομικών τον επόμενο μήνα, σε μια προσπάθεια 
να κλείσουν οι «τρύπες» του προϋπολογισμού. 
 
Ο φιλόδοξος στόχος που αποφασίστηκε ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να αυξηθούν κατά 20% τα έσοδα σε έναν μόνο μήνα, δηλαδή στη χειρότερη περίπτωση να φτάσουν επιπλέον 800 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία. Αν δεν καταστεί εφικτό, τότε τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση:
* Δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί με την τρόικα την αναβολή της μετάταξης προϊόντων και υπηρεσιών σε υψηλότερο ΦΠΑ. Τα πρώτα στοιχεία για τους στόχους του προϋπολογισμού του 2011 δείχνουν ότι η απόδοση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί θα είναι μικρότερη των προσδοκιών (στόχος 9,1 δισ. ευρώ) λόγω της ύφεσης. Μόνη ελπίδα είναι η ανάταση των εσόδων το εννιάμηνο του 2010 για να πεισθούν οι «ξένοι» ότι μπορούμε να βρούμε μέτρα «ισοδύναμου αποτελέσματος».
* Θα αναγκαστεί να περικόψει επενδυτικές δαπάνες προκαλώντας νέο πλήγμα στην ανάπτυξη και νέα πηγή τριβών μεταξύ του οικονομικού επιτελείου αλλά και με τις περιφέρειες. Θα θέσει σε κίνδυνο και τα έσοδα που έρχονται από τα κοινοτικά ταμεία και ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ.
Ζητούν επιτάχυνση
Για να αποφύγει τον διπλό αυτό «σκόπελο» η κυβέρνηση σχεδιάζει μέτρα για την επιτάχυνση της είσπραξης προστίμων και της αποστολής των εκκαθαριστικών. Παράλληλα προωθείται ταχύτερη ολοκλήρωση των ερευνών των ομάδων κρούσης για τον εντοπισμό μεγάλων παραβατών και ληξιπρόθεσμων οφειλών που μπορούν να εισπραχθούν, ενώ προτάθηκε νέα ρύθμιση με μεγάλη έκπτωση για όσους πληρώσουν εφάπαξ.
Στο τραπέζι τίθενται και η επαναφορά του μέτρου καταβολής τμηματικά του ΦΠΑ ή υποβολής σε μηνιαία βάση των περιοδικών δηλώσεων και κίνητρα για το κλείσιμο των υποθέσεων που κινδυνεύουν με παραγραφή μέχρι το τέλος του έτους.
Το θέμα της πορείας του φετινού προϋπολογισμού αλλά και των στόχων για το 2011 συζητήθηκε σε τρεις διαδοχικές συσκέψεις του υπουργείου Οικονομικών που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες. Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:
**Δεν φαίνεται έως το τέλος Σεπτεμβρίου να υπάρχει πρόβλημα στο μέτωπο των δαπανών γενικής κυβέρνησης, αν και αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί για τους επόμενους μήνες. Γι' αυτό άλλωστε έχει δημιουργηθεί «μαξιλάρι» 1 δισ. ευρώ στις υπουργικές δαπάνες.
**Λόγω της κρίσης θεωρείται πλέον δεδομένη η χαμηλή απόδοση των έμμεσων φόρων, ειδικά του ΦΠΑ και του φόρου σε ποτά και τσιγάρα.
* Η αναδιάρθρωση του μηχανισμού είσπραξης εσόδων δεν μπορεί να γίνει άμεσα διότι θα προκαλούσε «έμφραγμα» στην είσπραξη εσόδων. Αναζητείται η ρύθμιση που θα καταγραφεί στο νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου ώστε οι αλλαγές να γίνουν αποδεκτές από τους υπαλλήλους.
**«Φωτογραφίζονται» καθαρά οι ευθύνες των εισπρακτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, καθώς καθυστερούν τα έσοδα από πρόστιμα, ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και η έγκαιρη αποστολή δηλώσεων και εκκαθαριστικών. Εκτιμάται ότι είναι το μόνο πεδίο που μπορεί να αλλάξει άμεσα, φέροντας αποτελέσματα στα έσοδα μέσα στον Σεπτέμβριο και εκεί επικεντρώνεται η δράση του υπουργείου.
Κρίσιμος Οκτώβριος
Αν τα έσοδα το εννεάμηνο, βάσει των στοιχείων που θα ανακοινωθούν στις 10 Οκτωβρίου, δεν ανακάμψουν, τότε η τρόικα έχει προαναγγείλει «περικοπή επενδυτικών δαπανών και άλλα διορθωτικά μέτρα». Η πιθανή όμως αυτή αποτυχία θα προκαλέσει ακόμη ένα μεγαλύτερο πρόβλημα: θα επηρεάσει τις αποφάσεις για τα μέτρα του 2011.
Η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει στις 4 Οκτωβρίου στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 που βάσει Μνημονίου θα περιλαμβάνει νέα φορολογικά μέτρα αξίας 5 δισ. ευρώ και επιπλέον έσοδα 2,5 δισ. ευρώ από τα φετινά μέτρα (έμμεσοι φόροι, περικοπές συντάξεων). Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου κατέληξε στο συμπέρασμα πως η απόδοσή τους θα είναι τελικά μικρότερη λόγω της ύφεσης. Ετσι, πολύ δύσκολα θα πεισθούν οι εκπρόσωποι της τρόικας να «αναβάλουν» τον ΦΠΑ εκτός και αν αλλάξει η εικόνα. Στόχος είναι να μη γίνει μετάταξη τουλάχιστον των ξενοδοχείων, ενδεχομένως των εστιατορίων και των βασικών ειδών διατροφής, γιατί θα επιβαρύνουν τον τιμάριθμο και θα προκαλέσουν σοκ στην αγορά. *

ΓΣΕΒΕΕ: Ανάπτυξη ή χανόμαστε

Εκκληση για αναπτυξιακή «ανάσα» ώστε να αποφευχθεί «σοκ» στην αγορά με μαζικά λουκέτα και έκρηξη ανεργίας απηύθυνε η ΓΣΕΒΕΕ στους οικονομικούς υπουργούς.
Οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη με τους αρμόδιους υφυπουργούς και την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ χθες. Ηταν μια ωραία ατμόσφαιρα  
Οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη με τους αρμόδιους υφυπουργούς και την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ χθες. Ηταν μια ωραία ατμόσφαιρα Είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, καθώς και με τους αρμόδιους υφυπουργούς εν όψει της ΔΕΘ. Ζήτησε παράταση στον χρόνο μείωσης του ελλείμματος με στόχο να υπάρξει το περιθώριο για να χρηματοδοτηθούν κάποιες αναπτυξιακές δράσεις. Επίσης ζήτησε πρόγραμμα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη σύσταση παρατηρητηρίου τιμών πρώτων υλών, για να υπάρχει διαφάνεια στις τιμές. Τέλος, ζήτησε όχι μόνο να μη γίνει μετάταξη σε υψηλότερο ΦΠΑ προϊόντων και υπηρεσιών αλλά, αν είναι δυνατό, να μειωθεί και κατά 1% ο συντελεστής. ΔΝΚ

Και «καρότο» για επιχειρήσεις

Φοροελαφρύνσεις για επιχειρήσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Στη χθεσινή σύσκεψη εξετάστηκε η μείωση της φορολογίας των μερισμάτων (διανεμόμενα κέρδη) από το 40 - 45% που είναι σήμερα σε επίπεδα κοντά σε αυτά που φορολογούνται τα αδιανέμητα κέρδη (σήμερα 24%). Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ρυθμίσεις και φοροκίνητρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόκειται, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, για «απάντηση» στις πιέσεις του ΣΕΒ και της ΓΣΕΒΕΕ που κλιμακώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες κάνοντας λόγο για λουκέτα και φυγή μονάδων στο εξωτερικό. 
 
 

Σκόπια: Μυστικές συναντήσεις για το ζήτημα της ονομασίας

Συναντήσεις χαμηλού διπλωματικού επιπέδου, για επίλυση της διαμάχης για το όνομα της πΓΔΜ, έλαβαν χώρα στη διάρκεια του καλοκαιριού μεταξύ εκπροσώπων της Αθήνας και των Σκοπίων.

Τα παραπάνω αναφέρει η εφημερίδα «Μπαλκάν» επικαλούμενη δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν έπαψαν να καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γεωργίου Παπανδρέου, έπαιξε κύριο λόγο στις μυστικές διαπραγματεύσεις, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών.

«Οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν στο παρασκήνιο με στόχο την προσέγγιση των δύο χωρών, πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε οριστικό καθώς βρίσκεται επί της οδού η νέα πρόταση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς», σημειώνει η εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι το επικρατέστερο όνομα- και αυτό άλλωστε που θα μπορούσε να προτείνει εκ νέου ο Νίμιτς- είναι το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Ελληνας παράγει σπίτι του καύσιμο από φρούτα φλούδες και ζάχαρη!!!!!!!!!!!

Ηλιος, αέρας και κυρίως ζάχαρη είναι τα κύρια συστατικά του οικολογικού καυσίμου, το οποίο τροφοδοτεί με ενέργεια το σπίτι και το μηχανάκι του ηλεκτρολόγου-μηχανικού Μιχάλη Καλογεράκη, από την περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου Κρήτης. 

Ο επιστήμονας-ερευνητής έχει πάψει να αγχώνεται εδώ και περίπου έναν χρόνο για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και για την αύξηση της τιμής της βενζίνης, αφού την έχει
αντικαταστήσει με το οικολογικό καύσιμο που φτιάχνει ο ίδιος στο σπίτι του.

Μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Καλογεράκης τόνισε ότι ύστερα από έρευνα που έκανε, διαπίστωσε ότι οτιδήποτε έχει ζάχαρη μπορεί να...

....παράξει καύσιμο: «Εφτιαξα λοιπόν μόνος μου έναν αποστακτήρα, τον οποίο τροφοδότησα κατευθείαν από τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχω στην ταράτσα και τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού και άρχισα να μαζεύω οτιδήποτε περιείχε ζάχαρη: από φρούτα που είχαν σαπίσει (σταφύλια, καρπούζια, πεπόνια κ.λπ.), μέχρι ζαχαροκάλαμο. Η συνταγή είναι η εξής: τα βάζω όλα σε μια πλαστική δεξαμενή και ρίχνω λίγη μαγιά και νερό. »
«Υστερα από τρία εικοσιτετράωρα και αφού γίνει ζύμωση, το μίγμα αυτό μετατρέπεται σε καθαρό οινόπνευμα που χρησιμεύει ως καύσιμο.
Με το δικό μου σύστημα μπορώ να βγάλω δέκα λίτρα καύσιμο τη μέρα. Τα δέκα αυτά λίτρα μού καλύπτουν 450-500 χιλιόμετρα με το δίκυκλο. Τους τελευταίους έντεκα μήνες έχω κάνει 9.000 χιλιόμετρα. Επίσης, το συγκεκριμένο καύσιμο που καίει το μηχανάκι είναι πεντακάθαρο και δεν αφήνει κατάλοιπα, ούτε μαυρίλα στην εξάτμιση. Τώρα σκοπεύω να το δοκιμάσω και σε αυτοκίνητο».

Και ως γνήσιος Κρητικός, ο κ. Καλογεράκης χαρακτηρίζει το καύσιμό του ως μια πολύ δυνατή ρακή 75 βαθμών, που μπορείς κάλλιστα να πιεις: «Αν το αραιώσει κάποιος με νερό, μπορεί ακόμη και να το πιει χωρίς να έχει πρόβλημα».
Το ζαχαροκάλαμο αποτελεί το «Α και το Ω» των σχεδίων του ηλεκτρολόγου-μηχανικού: «Πρόκειται να γεμίσω με το φυτό αυτό μια έκταση εκατό τετραγωνικών μέτρων από την οποία ευελπιστώ να παράγω τουλάχιστον τρεις τόνους καύσιμο τον χρόνο για τη θέρμανση του σπιτιού και για την κίνηση του δικύκλου μου» μας λέει ο κ. Καλογεράκης και προσθέτει: «Το ζαχαροκάλαμο είναι η καλύτερη λύση αφού δεν το στερείς από κανέναν ως τροφή, ενώ παράλληλα φυτρώνει σε έλη, βάλτους και πάνω απ' όλα είναι ανθεκτικό αφού μπορεί να αντέξει τα λύματα. Παράλληλα, δεν θέλει φροντίδα και καλλιέργεια, παρά μόνο κόψιμο και πότισμα».
kasopionline
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://thenewsbus.blogspot.com 

Το Διασημότερο Φάντασμα στον Κόσμο!!!!!!!

Το διασημότερο φάντασμα στον κόσμο (εκτός τον Casper φυσικά) είναι η Brown Lady του Raynham Hall. 

Σύμφωνα με το θρύλο η Brown Lady είναι το πνεύμα της Lady Townshend που ήταν παντρεμένη με έναν ιδιαίτερα νευρικό άντρα, τον Charles Townshend. Όταν ο Charles έμαθε ότι η γυναίκα του τον απατά, την κλείδωσε στο Raynham Hall του Norfolk της Αγγλίας και δεν της επέτρεψε να βγεί μέχρι που πέθανε.

Για δύο αιώνες τώρα το φάντασμα της Lady Towndhend εμφανίζεται να περιφέρετε μέσα στο Raynham Hall. To 1835 o ταγματάρχης Loftus είδε της Brown Lady να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται στιγμιαία. Μην μπορώντας να πιστέψει ούτε ο ίδιος αυτό που αντίκρυσε, επέστρεψε μία εβδομάδα αργότερα και ξαναείδε το φάντασμα να στέκεται μπροστά του αλλά να μην μπορεί να τον κοιτάξει γιατί δεν είχε μάτια!


Λίγα χρόνια αργότερα ο λοχαγός Marryat, αφού άκουσε τις περίεργες ιστορίες, θέλησε να μείνει στην έπαυλη. Ενώ πήγαινε στο υπνοδωμάτιο του είδε την φιγούρα μιας γυναίκας με καφέ φόρεμα να πηγαίνει προς τα πάνω του κρατώντας μία λάμπα. Ο λοχαγός αναγνώρισε το φάντασμα από ένα πορτρέτο της γυναίκας που είχε δει και από το φόβο του πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του. Η σφαίρα όμως διαπέρασε το πνεύμα και καρφώθηκε στην απέναντι μεριά του διαδρόμου.

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από τις πιο ξακουστές φωτογραφίες φαντασμάτων παγκοσμίως και τραβήκτηκε από δύο φωτογράφους του περιοδικού "Country Life" μέσα στην έπαυλη. Δημοσιεύθηκε από το ίδιο περιοδικό στις 16 Δεκεμβρίου του 1936. Το Raynham Hall ύπαρχει μέχρι και σήμερα στο Norfolk της Αγγλίας και όσο περνάνε τα χρόνια τόσο και περισσότερες μαρτυρίες προστίθενται στις δύο παραπάνω αφού η Brown Lady, που πέθανε με τόσο βάναυσο τρόπο πριν από περίπου 200 χρόνια, συνεχίζει να κάνει την εμφάνιση της...
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/