'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ο Νικήτας συναινεί στην «μπουρδελοποίηση» της Αθήνας

O «ΕΚ» έχει επανειλημμένως αναφερθεί στα σχέδια του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» σχετικά με την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας. 

Πρώτη η εφημερίδα μας, στο φύλλο της 13ης Ιουνίου είχε δημοσιεύσει την λίστα των εμπλεκομένων προσώπων και φορέων στην σύνταξη του πορίσματος «Δράση για την Αθήνα» και η οποία περιελάμβανε, πέραν των κυβερνητικών παραγόντων, αρκετά πρόσωπα από την ηγεσία του Δήμου Αθηναίων, καθώς και ΜΚΟ και συλλόγους αμφιβόλου αξιοπιστίας. Θυμίζουμε, ότι στην εν λόγω λίστα διακρίνονται άτομα σαν τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος τύπου του «Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων», ενώ μαζί του συμμετέχει και η τρανσέξουαλ Δήμητρα Κανελλοπούλου.

Εδώ και πέντε μήνες, το εν λόγω πόρισμα, κατά μία περίεργη τακτική των υπευθύνων τύπου του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη», βγαίνει ως «είδηση» κατά τακτά χρονικά διαστήματα στην δημοσιότητα, χωρίς ωστόσο να δημοσιεύεται κάποια επίσημη ανακοίνωση, τόσο από το υπουργείο όσο και από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να έκανε και σχετικές δηλώσεις την περασμένη Τετάρτη, μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Η «εκλεκτή» ομάδα, της οποίας επικεφαλής είναι το γνωστό μοντέλο αισθησιακών φωτογραφιών και σύμβουλος του Βούγια, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, γνωμοδοτεί για τις αποφάσεις του υπουργείου εις ό,τι αφορά την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας. Τα σημεία, στα οποία το πόρισμα εστιάζει και θεωρεί κομβικά για την βελτίωση της εικόνας της πρωτευούσης είναι το παρεμπόριο, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, οι άστεγοι και η πορνεία.

Ανάμεσα στις προτάσεις είναι:


1. Ο διορισμός αλλοδαπών ενστόλων με στόχο την ήπια αντιμετώπιση της εγκληματικότητος των αλλοδαπών (!),
2. Η καταγραφή των παρανόμων μικροπωλητών της πόλεως, η δημιουργία για αυτούς ειδικών «πολυπολιτισμικών αγορών» και η διάθεση στις αγορές αυτές των κατασχεθέντων προϊόντων μαϊμού, με σκοπό την φορολόγησή τους και την καθιέρωση μίας νέας μόδας «fake» προϊόντων.
3. Η επαναδειοδότηση των οίκων ανοχής.
4. Η ενθάρρυνση της κατάδοσης εκμισθωτών που διεθέτουν με έκνομο τρόπο στέγη σε αλλοδαπούς.
5. Η απομάκρυνση των ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της πόλεως και η στέγασή του σε νοσηλευτικά ιδρύματα.
6. Η ανακαίνιση εγκαταλελειμμένων κτιρίων με σκοπό την δημιουργία ασύλων για αστέγους.

Την περασμένη Πέμπτη δε, μετά την ανακοίνωση όλων αυτών ο Νικήτας Κακλαμάνης έσπευσε να δηλώσει ότι: «επιτέλους η κυβέρνηση δείχνει ότι θέλει να εφαρμόσει, αυτά τα οποία εμείς ζητούμε εδώ και χρόνια». Έτσι λοιπόν, μιας και συμφώνησε και ο Νικήτας, η μπουρδελοποίηση της Αθήνας θα έχει διακομματικό χαρακττήρα.

Δεν ερωτούνται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι

 
Κι ενώ για τα ανωτέρω η γνώμη των «εκδιδομένων» έχει βαρύνουσα σημασία και γι' αυτό ο σύλλογός τους είναι και μοναδικός ερωτηθείς, η γνώμη τοπικών σωματείων πολιτών ή και των επαγγελματικών φορέων περισσεύει. Αυτό βέβαια ακούγεται λογικό, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ουδέποτε θα συμφωνούσε με την νομιμοποίηση προϊόντων απομιμήσεως που μέχρι σήμερα οδηγούνται στην υψικάμινο ούτε βέβαια με την θεσμοθέτηση του αθεμίτου ανταγωνισμού σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο μέσω των «πολυπολιτισμικών αγορών». 


Είναι άλλωστε πάγια η θέση τόσο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών όσο και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ενάντια σε κάθε μορφής πλανόδια εμπορική δραστηριότητα. Παρά ταύτα, ο ΕΣΑ, παραπλανημένος από τα φερέφωνα της κυβερνήσεως, που εξαγγέλλουν την «διάσωση της Αθήνας», εξέδωσε ευνοϊκή ανακοίνωση, αντιπαρερχόμενος τα έγγραφα υπομνήματα μελών του, που επισημαίνουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η «Δράση για την Αθήνα». Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση και δη το υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» δεν θέλει να δώσει το σύνολο του πορίσματος στην δημοσιότητα διότι εμπεριέχει και στοιχεία που θα προκαλέσουν την λαϊκή οργή. Συν τοις άλλοις, η προχειρότητα με την οποία το υπουργείο χειρίζεται αυτό το ζήτημα επικοινωνιακά, μαρτυρά διστακτικότητα.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι, ότι προ μερικών ημερών συναντήσαμε μέλος της ομάδος συντάξεως του πορίσματος, το οποίο δεν γνώριζε για αυτήν του την ιδιότητα...
Παναγιώτης Δούμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου