'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Τι συνέβη χθες με διαφορά λίγων ωρών !!!!

Είμαστε η μοναδική χώρα, που δανειστήκαμε τα περισσότερα από την Ε.Ε, με συνθήκες ΔΝΤ !!!

Το πακέτο-δάνειο ενώ στο μεγαλύτερο ποσοστό του χρηματοδοτείται από την Ε.Ε, οι "αποικιοκρατικοί"όροι που το διέπουν είναι του ΔΝΤ.
Μέσω ενός ειδικού "οχήματος", που θα είναι εγγυημένο σε "pro rata basis" και θα έχει διάρκεια ζωής 3 χρόνια, σεβόμενο τις εθνικές συνταγματικές απαιτήσεις των χωρών, θα διατεθούν μέχρι 440 δις ευρώ.
Μέσα σε λίγες μόνο ώρες πάρθηκαν δυο αποφάσεις για το ίδιο ακριβώς θέμα, αλλά με τελείως διαφορετικούς όρους !!!
Εμείς ως χώρα μέλος της Ευρωζώνης χθές πήραμε δάνειο όπως προαναφέραμε με τους "αποικιοκρατικούς" όρους του ΔΝΤ. Ενώ μόλις μετά από λίγες ώρες ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες της Ε.Ε και με την δική μας υπογραφή θα μπορούν να δανειστούν, με βάση τις εθνικές συνταγματικές απαιτήσεις των.
Εδώ όμως εγείρονται τα εξής ερωτήματα:
- Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε μέχρι χθες και μετά να πάμε στη Βουλή το μνημόνιο;
- Δεν ξέραμε τι θα αποφάσιζε η Επιτροπή;
- Γιατί εμείς ενώ αυτά που υπογράψαμε για τις υπόλοιπες χώρες, δεν τα απαιτήσαμε στην συμφωνία μας με το ΔΝΤ;
- Μπορούμε να δανειστούμε από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα;
- Αν ΝΑΙ γιατί δεν ακυρώνουμε την συμφωνία με το ΔΝΤ;
- Αν ΟΧΙ, τότε αυτό πως λέγεται ;;;;

ΠΗΓΗ: http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

Φωνή Λαού Οργή Θεού ! Πρόσθετα μέτρα προστασία ζητούν οι βουλευτές

Του Νίκου Χασαπόπουλου απο ΤΟ ΒΗΜΑ

«Τα πράγματα δυστυχώς εξελίσσονται πολύ πιο άσχημα απ΄ ό,τι θα ανέμενε κανείς»

Διαπιστώνει η πλειονότητα των βουλευτών όλων των κομμάτων, μετά τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Τετάρτης και την απόπειρα μερίδας διαδηλωτών να εισβάλουν στη Βουλή. Αρχισαν ήδη να παίρνουν τα πρώτα μέτρα που αφορούν την προσωπική τους ασφάλεια...

Οι περισσότεροι βουλευτές των δύο μεγαλύτερων κομμάτων το τελευταίο διάστημα αποφεύγουν τις εξόδους, τα εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας, τις μετακινήσεις, τις επισκέψεις στις λαϊκές αγορές, εγκαταλείπουν στο γκαράζ της Βουλής τα βουλευτικά Lexus, τις Μercedes και τα Αudi και άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα των συζύγων τους, ή αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, για να μην προκαλούν, όπως λένε, αλλά κυρίως για να μη γίνονται αντιληπτοί.

Οι περισσότεροι δεν κάνουν βήμα αν δεν συνοδεύονται από την προσωπική τους ασφάλεια, ακόμη και όταν πηγαίνουν στη Βουλή για κάποια ονομαστική ψηφοφορία.

Ο προπηλακισμός του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη ανήμερα την Πρωτομαγιά, οι αποδοκιμασίες που δέχονται συχνά από τους πολίτες, κάθε ηλικίας, άρχισαν να προβληματίζουν σοβαρά τους βουλευτές.

Οι αποδοκιμασίες αφορούν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που έφθασε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου και ως τώρα ουδείς ένοχος τιμωρήθηκε. Κυρίως όμως προβληματίζονται για την ασφάλειά τους, ακόμη και όταν βρίσκονται μέσα στη Βουλή: «Από το 1974 έχει να συμβεί αυτό που συνέβη την περασμένη Τετάρτη.

Δώσαμε αγώνα σκληρό για να μην περάσουν στη Βουλή. Ερχονταν κατά κύματα, επετίθεντο με σφοδρότητα και προσπαθούσαν να εισέλθουν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου» δήλωσε χθες στο «Βήμα» ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το τελευταίο διάστημα τα πράγματα για τους βουλευτές έχουν δυσκολέψει πολύ.

Την περασμένη Πέμπτη, την επομένη των τραγικών επεισοδίων, οι άνδρες ασφαλείας των βουλευτών έλαβαν ένα επείγον SΜS από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με το οποίο τους δινόταν η οδηγία ότι εφεξής θα πρέπει να ενημερώνουν την Αμεση Δράση για οποιαδήποτε μετακίνηση του βουλευτή στον οποίο είναι απεσπασμένοι.

Επιπλέον έγιναν συστάσεις σε πολλούς βουλευτές να αποφεύγουν να μετακινούνται όταν διοργανώνονται διαδηλώσεις ή ακόμη να μετέχουν σε πορείες.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης η αγωνία σχεδόν σε όλους τους βουλευτές ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους. Ηταν, όπως έλεγαν ορισμένοι, η πρώτη φορά που ένιωθαν ότι υπάρχει κίνδυνος να εισέλθουν στη Βουλή «αποσταθεροποιητικά στοιχεία», όπως τα χαρακτήριζαν, και δεν το έκρυβαν ότι έψαχναν ακόμη και τρόπους διαφυγής από τη Βουλή: «Συνήθως οι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή διαμαρτύρονται για τις εκάστοτε κυβερνήσεις.Πρώτη φορά είδαμε διαδηλωτές να καταφέρονται εναντίον όλων των πολιτικών, χωρίς διακρίσεις» έλεγε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος και αυτός εγκατέλειψε το βουλευτικό του αυτοκίνητο και κυκλοφορεί με ένα Smart.


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com/

γύρισαν ανάποδα τα στεφάνια των πολιτικών.!

Σπουδαίο μάθημα αξιοπρέπειας δέχθηκε ο πολιτικός κόσμος από την χαροκαμένη οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της άτυχης γυναίκας από το Αίγιο, που βρήκε τραγικό θάνατο στη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης.
Τα στεφάνια που είχαν στείλει, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και συνδικαλιστικοί φορείς, μεταφέρθηκαν στο πίσω μέρος της Εκκλησίας, γυρισμένα ανάποδα, πλην αυτού του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Tην ίδια τύχη είχαν και τα στεφάνια της διοίκησης της Marfin, ο πρόεδρος της οποίας ο πολύς Α. Βγενόπουλος, έχασε τη μιλιά του όταν άκουσε να μη δέχονται ούτε καν να συζητήσουν την ..."προσφορά" του να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας.
"...Δεν θέλουμε τίποτα από εσάς, κύριε. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας φέρετε πίσω το παιδί μας..." φέρεται να του απάντησαν.
Κι όμως κανείς δεν ντράπηκε!
Γιατί κανένα πολιτικό παχύδερμο δεν είναι σε θέση να νοιώσει την οργή, την αγανάκτηση και τη χλεύη των πολιτών.

ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.roufianos.com

Το απόλυτο φάρμακο για τα νέα μέτρα...

Δοκιμάστηκε και λειτουργεί.


Κυρίες και Κύριοι,
Είναι γεγονός, ΒΡΕΘΗΚΕ το φάρμακο για τα νέα μέτρα του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης.
Δοσολογία: Συνιστάτε να χρησιμοποιείτε κάθε φορά που βλέπετε ειδήσεις ή ακούτε ενημερωτικές εκπομπές.
Επίσης είναι πολύ χρήσιμο σε αυτούς που έχουν κρίσεις άγχους για το μέλλον.

ΠΗΓΗ: http://www.roufianos.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://antidimos.blogspot.com

Να Νομάρχης, να μάλαμα Ελληνικό! Τούρκοι έποικοι θα σώσουν τα νησιά μας!

Πρόταση να δοθεί άδεια σε Τούρκους να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι στα ελληνικά νησιά, καταθέτει με επιστολή του ο νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να εξισορροπηθεί το πρόβλημα γήρανσης του πληθυσμού και εγκατάλειψής τους από τη νεολαία! Μετά την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητούσε να διευκολυνθούν οι Τούρκοι υπήκοοι ώστε να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στη Χίο, ο νομάρχης κάνει ένα ακόμα βήμα. Σε επιστολή του προς το ειδησεογραφικό πόρταλ Defencenet.gr (του ασκούσε κριτική για το θέμα της βίζας) στις 28 Απριλίου αναφέρεται επί λέξει: «Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους Τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας»… Ο νομάρχης πάντως έχει δηλώσει και επιθυμία να είναι υποψήφιος στον ενιαίο Δήμο Χίου του Καλλικράτη… (σ.σ.: Δεν του εξήγησαν ότι οι Τούρκοι… ακόμη δεν ψηφίζουν;).

(απο το ΕΘΝΟΣ)

http://eidafos.blogspot.com/

Οι Τούρκοι ανακάλυψαν ιδιοκτήτη της Αγια-Σοφιάς (?)

Για ακόμα μία φορά η Τουρκία προκαλεί το ελληνικό χριστιανικό αίσθημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, ο γενικός διευθυντής βακουφικών ιδρυμάτων (τα κτήματα που είχαν αφιερωθεί από ευσεβείς σε ναούς, μοναστήρια, σχολεία κ.ά.) της Τουρκίας, Γιουσούφ Μπεγιαζίτ, ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν οι τίτλοι ιδιοκτησίας της Αγια-Σοφιάς!
Και ως εκ θαύματος… οι γνήσιοι τίτλοι ανήκουν στο όνομα Ebulfetih Sultan Mehmet, γνωστός ως σουλτάνος Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής. Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους Οθωμανούς Σουλτάνους, που ακόμη και σήμερα οι Τούρκοι θεωρούν ως μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία τους, μετά τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Όπως διευκρινίζει με σκωπτική διάθεση η τουρκική εφημερίδα, με την «ανακάλυψη» αυτή αποδεικνύεται ότι η Αγια-Σοφιά ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο και όχι στα «πνευματικά όντα» της Παναγιάς, του Χριστού ή του Αγίου Πνεύματος.


http://cerebralism.blogspot.com/

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Κυρία Κατσέλη . . .

Πότε θα γίνει επιτέλους αυτό το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες? Τι φοβάστε? Την 1 Ιουνίου αρχίζουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη ακόμη και των 5.000 ευρώ. Αν δεν είστε σε θέση να καταθέσετε το νομοσχέδιο γιατί πιέζεστε, επιμηκύνετε τουλάχιστον την ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο με τους μισθούς των 15.000, σε αντίθεση με εσάς των 140.000 ευρώ . Τι να πρωτοπληρώσει. Είναι αμαρτία να χαθούν σπίτια. Οι εισπρακτικές εταιρείες που λειτουργούν τώρα κάτω από την στέγη των δικηγορικών γραφείων, έχουν στήσει χορό. Και με ποιο δικαίωμα οι Τράπεζες έχουν εκχωρήσει τα δάνεια του κόσμου σε αυτές? Τα στοιχεία αν επιθυμείτε στην διάθεσή σας.

ΤΑΚΗ ΡΟΥΛΑ

http://ksipnistere.blogspot.com

ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ

Ενδείξεις για σοβαρές παρατυπίες στην προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών την πενταετία 2004-2009, φαίνεται να προκύπτουν από την έρευνα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». Τα στοιχεία της έρευνας βρίσκονται ήδη στα χέρια των επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, ενώ στις έρευνες θα συμμετάσχει και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Από την έρευνα, η οποία ήταν μία πρωτοβουλία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να ελεγχθούν υπερτιμολογήσης προμηθειών ηλεκτρονικού υλικού αλλά και κατάχρηση εξουσίας, προέκυψε ότι μία μια από τις επίμαχες συμβάσεις αφορά την αγορά, το 2007, του συστήματος υποκλοπών (λογισμικό νόμιμης επισύνδεσης) από την....
.

ΕΥΠ αντί 3.375.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τότε διοίκηση της υπηρεσίας προχώρησε σε αγορά του συστήματος, όχι απευθείας από την κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά μέσω ελληνικής εταιρείας που ανέλαβε ρόλο μεσάζοντα. Μάλιστα οι πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή» αναφέρουν ότι υπήρξε διαμεσολάβηση και άλλης εταιρείας, αυτήν τη φορά με έδρα την Κύπρο.

Υπερτιμημένες χαρακτηρίζονται και οι συμβάσεις συντήρησης του συστήματος, γεγονός που φέρεται να έχει υποχρεώσει τη σημερινή ηγεσία της ΕΥΠ να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Στον φάκελο της υπόθεσης φέρεται να συμπεριλαμβάνεται και τιμολόγιο που αφορά κρουαζιέρες υπαλλήλων της ΕΥΠ ύψους 40.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές εξετάζουν και την προμήθεια και εγκατάσταση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω της διαχειριστικής αρχής «Κοινωνία της Πληροφορίας», του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ και η προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού δημοσιεύθηκε το φθινόπωρο του 2006.

Σημειώνεται ότι παρότι εκταμιεύθηκε ποσό ύψους 650.000 ευρώ και εκκρεμούσε η καταβολή στην εταιρεία ακόμα 850.000 ευρώ, η «Καθημερινή» αναφέρει ότι το εν λόγω σύστημα ουδέποτε λειτούργησε. Μάλιστα πρόσφατα έγινε και καταγγελία της σύμβασης από αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Υπεύθυνος έργου είχε οριστεί στέλεχος της ΕΥΠ, εναντίον του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

http://diktiospartakos.blogspot.com/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://ksipnistere.blogspot.com

Σε επίπεδα ρεκόρ οι αυτοκτονίες λόγω χρέους ...

Κάποτε οι Έλληνες αυτοκτονούσαν για την ελευθερία τους. Γινόταν καμικάζι για να διώξουν τους Τούρκους από την χώρα μας. Το Ζάλογγο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα ενώ το ίδιο συνέβη και με την Γερμανική κατοχή. Αυτοκτονούσαν και έπαιρναν μαζί τους όσους μπορούσαν περισσότερους. Τιμημένος και ηρωικός θάνατος ... ΤΟΤΕ ...
Σήμερα οι Έλληνες αυτοκτονούν για τα χρέη τους. Για τα νοικοκυριά τους , για το σπίτι τους , για το φαγητό του παιδιού τους ... ή ... για το εξοχικό τους , για το Καγιέν τους , για το limit down των μετοχών ... ή ... για την κοινωνική τους θέση αφού ανακαλυφθεί ότι έκλεψαν, υπεξαίρεσαν ή μετείχαν σε κομπίνες. . . Μ'αυτά και μ'αυτά 400 συνάνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2009 και υπολογίζεται για το 2010 ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Πάνω από ένας αυτόχειρας την ημέρα θα δίνει τέλος στην ζωή του με βασικές αφορμές να είναι τα χρέη, η οικονομική κατάσταση και η κοινωνική κατακραυγή. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ... ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΙΣΩ... ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ...

ΠΗΓΗ: http://blogingr.blogspot.com

Παράξενα και όμως αληθινά!!!

Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.

Aν ξεφωνίζετε συνεχώς για 8 χρόνια, 7 μήνες κι έξι μέρες θα δημιουργήσετε αρκετή ενέργεια για να ζεσταθεί ένα φλυτζάνι καφέ.

Αν χαθεί η πίεση της καμπίνας ενός αεροπλάνου, ο επιβάτης μπορεί να διατηρήσει τις αισθήσεις του μόλις για 18 δευτερόλεπτα.

Απ' όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Άνταμαν και οι Πυγμαίοι.

Αράπικα φυστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη!

Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παπουτσιού της!

Για να μην μείνει ποτέ ο βρετανικός θρόνος χωρίς διάδοχο, εξαιτίας αεροπορικού ατυχήματος, οι πρίγκιπες Κάρολος και Γουίλιαμ δεν πετάνε ποτέ με το ίδιο αεροπλάνο.

Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν στα ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα κατά το παρελθόν. Κάποιοι από αυτούς όμως σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9), είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο Αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.

Εάν μασάς τσίχλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια δεν κλαις!

Eίναι αδύνατον να αυτοκτονήσεις κρατώντας την αναπνοή σου.

Eίναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.

Είναι πιο εύκολο να κάνεις μια αγελάδα να ανέβει σκαλιά παρά να την βάλεις να τα κατέβει.

Εκτός από τον άνθρωπο μόνο το γουρούνι μπορεί να καεί από τον ήλιο!

Ένα από τα πιο... δυσκολοχώνευτα επαγγέλματα υπήρξε το 18ο αιώνα στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, στις παράνομες λέσχες της εποχής ένας υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την υποχρέωση να... καταπιεί τα ζάρια, σε περίπτωση που εισέβαλε η αστυνομία.

Ένα από τα πιο περίεργα στοιχήματα στην ιστορία του τζόγου είναι αυτό που έβαλαν ο σερ Μάιλς Πάτριτζ και ο Ερρίκος ο Η΄: στοιχημάτισαν τις καμπάνες (!) του Αγίου Παύλου. Για την ιστορία, νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος.

Ένα δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 31,7 χρόνια.

Ένα είδος πύθωνα (Python reticulatus) που συναντάται στη ΝΑ Ασία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες συνήθως φτάνει τα 6,24 μέτρα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε ένα μέλος του είδους αυτού να φτάσει τα 10 μέτρα. Τον σκότωσαν κοντά σε μια κατασκήνωση στην παραλία του Celebes στο αρχιπέλαγος του Malay.

Ένα στα δέκα σκυλιά Δαλματίας γεννιέται κουφό, ενώ τα σκυλιά της ράτσας αυτής δεν έχουν την ικανότητα να αποβάλλουν τα ούρα εντελώς. Γι' αυτό τον λόγο πρέπει ν' ακολουθούν ειδική δίαιτα, με λίγες πρωτεΐνες.

Ένα τυπικό κρεβάτι "φιλοξενεί" περίπου 6 δισεκατομμύρια σκόνης. Γενικότερα, το 70% της σκόνης που υπάρχει σ' ένα οποιοδήποτε σπίτι προέρχεται από νεκρές φολίδες ανθρώπινου δέρματος.

Έναντι 5 δολαρίων και κατόπιν παραγγελίας, ο Ντον Μπέσιγκερ, ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ στη Γιούτα των Η.Π.Α., έκοβε τις γυμνές σκηνές της Κέιτ Γουίνσλετ στην ταινία "Τιτανικός", ώστε το έργο να γίνει πιο οικογενειακό!

Ένας άνθρωπος έχει τις ίδιες πιθανότητες να σκοτωθεί από κεραυνό όσες έχει να σκοτωθεί πέφτοντας από το κρεββάτι: Mία στα 2.000.000. Oι πιθανότητες να πεθάνει από δάγκωμα φιδιού είναι 1 στα 3.000.000. Yπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθεί κάποιος από φελλό σαμπάνιας παρά από δηλητηριώδη αράχνη.

Ένας κεραυνός χτυπά κατά 6 φορές περισσότερο άντρες από ότι γυναίκες!

Ένας τρυποκάρυδος ραμφίζει 20 φορές το δευτερόλεπτο!

Επειδή οι πατάτες δεν αναφέρονται στη Βίβλο, οι Σκωτσέζοι για πολλούς αιώνες δεν τις έτρωγαν.

Η Ανάσταση του Ιησού δεν περιγράφεται από κανέναν από τους Ευαγγελιστές.

H ανθρώπινη καρδιά δημιουργεί τόση πίεση στο αίμα που αυτό θα μπορούσε φεύγοντας από την καρδιά να αναπηδήσει σε ύψος 10 μέτρων.

H βασίλισσα Bικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφυλία των ανδρών, αλλά όχι των γυναικών γιατί δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θυλυκή ομοφυλοφυλία. Aρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.

Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο-παράμεσο γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά!
Η Βίβλος είναι το βιβλίο που κλέβουν πιό συχνά στην Αμερική!

Η Γη αυξάνει το βάρος της (καθημερινά) κατά 100 τόνους λόγω της πτώσης αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της.

Η γιαπωνέζικη πολεμική επιχείρηση "Φου-Γκο" είχε ως στόχο να πλήξει το εσωτερικό των Η.Π.Α. με 9.000 μπαλόνια από ριζόχαρτο, γεμάτα υδρογόνο. Τελικά, μόνο ένα πέτυχε την αποστολή του, σκοτώνοντας μια γυναίκα και πέντε παιδιά στο Όρεγκον!

Η γλώσσα μια καμηλοπάρδαλης έχει το ίδιο μήκος με τη διάμετρο μιας 21'' τηλεόρασης!



Υπάρχουν 336 λακουβίτσες σ'ενα μπαλάκι γκόλφ.

Σε όλη μας τη ζωή ξοδεύουμε 6 μήνες περιμένοντας να ανάψει το πράσινο φώς για να περάσουμε στους δρόμους (οι Ελληνες θα έχουν σίγουρα μικρότερο ποσοστό)

Το μόνο φαγητό που δεν τρώνε οι κατσαρίδες είναι τα αγγούρια!

Το λαμπρότερο μέρος της γής που φαίνεται από το διάστημα είναι το Λας Βέγκας!

Οι Ιάπωνες τρώνε το 80% των φαλαινών που σκοτώνονται κάθε χρόνο!

Στα καζίνο του Λας Βέγκας δεν υπάρχουν ρολόγια (για ευνόητους λόγους).

Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφείνη στο να κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους το πρωί!


ΠΗΓΗ: http://cerebralism.blogspot.com


Καθηγήτρια λυκείου στα Χανιά εκδιδόταν για 20 ευρώ

Μία 47χρονη εκπαιδευτικός, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στα Χανιά, κατηγορούμενη για πορνεία.
Την είδηση αποκάλυψε σήμερα ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Νίκος Βεστάκης.
Μετά από σχετικές πληροφορίες, η αστυνομία έστησε επιχείρηση για την σύλληψη της 47χρονης εκπαιδευτικού. Αστυνομικός έκλεισε «ροζ» ραντεβού μαζί της σε υπαίθριο χώρο έξω από την πόλη των Χανίων και μόλις της παρέδωσε το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε ο κ. Βεστάκης, η εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μετά από παρέμβαση του σχολικού συμβούλου αποφασίστηκε να ..........
της απαγορευτεί η διδασκαλία στους μαθητές.

Τα πέντε προηγούμενα έτη υπηρετούσε στο γραφείο σχολικών συμβούλων και το τελευταίο διάστημα απασχολείτο στη γραμματειακή υποστήριξη σε δημόσιο λύκειο των Χανίων.

Πρόκειται για μία πράξη που συνέβη εκτός σχολείου και αφορά την προσωπική της ζωή, σχολίασε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.


ΠΗΓΗ: http://kerkyraikialepou.blogspot.com